HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A csehek megállították Oroszországot

2010.05.23. 23:14 Hblog

Ötvenpercnyi óriási teljesítménnyel és tökéletes védekezéssel nyerte meg a 2010-es A csoportos világbajnokságot a cseh válogatott. A kevésbé esélyes csapat a döntő estéjén jobban játszott, mint a gólt szerezni sokáig képtelen, ezért az idő múlásával egyre inkább elanyátlanodó orosz válogatott. Csehország sikere megérdemelt, Oroszország másodszor bukott ebben az évben, hiába volt a kerete erősebb, mint az utóbbi években bármikor.

Cseh szempontból jobban nem kezdődhetett és nem végződhetett volna az első harmad. Jakub Klepis már a 20. másodpercben megszerezte a vezetést Szemjon Varlamov kapus és az orosz védelem bizonytalankodásának köszönhetően. Jagrék ezután pláne azt játszhatták, ami eredetileg is szerettek volna: zártan védekeztek és szórványosan kontráztak, amiben bőven benne volt az újabb gólok veszélye. Az oroszok pedig mentek, mint a meszes, de nem pontosan úgy, mint a németek elleni elődöntőben, amikor dettó egygólos hátrányból kellett felállniuk, hanem sokkal frissebben és élesebben. Ezzel együtt sehogyan sem sikerült betalálniuk, számolatlanul eleresztett lövéseik vagy mellé mentek, vagy vasat találtak, vagy ha minden kötél szakadt, Tomas Vokoun védett. Képtelenek voltak kihasználni két és fél emberelőnyüket is, az utolsó passzok nem igazán jöttek össze. Ezzel együtt a dudaszó pillanatában mégis a hálóba került a korong, ám a gólt hosszas videózás után időn túlinak ítélték a játékvezetők, maradt az 1-0-s cseh vezetés.

 

A második húsz percben nagyjából ott folytatódott minden, ahol abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy az oroszok mintha kevesebb meggyőződéssel és még kevesebb kreativitással támadtak volna. Tökéletes ziccerig nem jutottak, emberelőnyöket sem tudtak kiharcolni, egy alkalommal ők kerültek hátrányba, azt szerencsésen kivédekezték. A csehek egyre többször jutottak el Varlamov kapujáig, a 39. percben sikerrel is jártak. Ovecskin a támadóharmadban elgázolta Fjodorovot, a csehek meglódultak, a középre tett korongot Rolinek korcsolyával sodorta a hálóba. Megint videóbírózás következett, rúgó mozdulatot nem láttak, a gólt megadták, 2-0-nál kezdődhetett a második szünet.

A harmadik harmadban még tanácstalanabbak lettek az oroszok, az első tíz percben lövésük sem volt, a szó szoros és átvitt értelmében sem. A felvonás közepén előbb egy csúnya ütközés után borzolódtak fel a kedélyek, amely kiállítást még nem vont magával, ám nem sokkal később Jemelin hátvéd bodicsekelte Jaromir Jagrt, aki megsérült, a bűnös büntetése 5+20 perc lett. Innentől a csehek csak ölték a játékot, eszükbe sem jutott kihasználni az emberelőnyüket, akkor sem, amikor az orosz kiállítás lejárta előtt kevéssel még két perc jött. Mindez kis híján megbosszulta magát, az utolsó két percben ugyanis több cseh és egy orosz kiállítás következtében hol öt a három, hol hat a négy, hol öt a négy ellen támadtak az oroszok. Egy gólt sikerült is ledolgozni a hátrányukból, de további ziccereiket nem bírták értékesíteni. Csehország 2-1-re győzött.

A csehek 2005 után először világbajnokok, az oroszoknak nem sikerült triplázniuk, a 2007-es moszkvai elődöntő után először kaptak ki vb-n. A vancouveri olimpia elbukott negyeddöntője után ez is nagy kudarc a fantasztikus kerettel felálló gárda számára. Csehország negyeddöntője is veszélyben volt a Svájctól és Norvégiától elszenvedett vereségek után, majd a legjobb négy közé és a döntőbe is büntetőkkel jutott.

A torna legjobb kapusának a német Dennis Endrast, legjobb hátvédjének a finn Petteri Nummelint, legjobb csatárának az orosz Pavel Dacjukot választották. A média All Star-csapata így alakult: Endras – Nummelin, Ehrhoff (GER) – Dacjuk, Malkin (RUS), Paajarvi Svensson (SWE). MVP: Endras. Kissé különös, hogy a világbajnok csapatból senki sem került be, ezért közreadjuk saját válogatottunkat is: Tomas Vokoun (CZE) – Szergej Goncsar (RUS), Crhistian Ehrhoff (GER) – Pavel Dacjuk (RUS), Jaromir Jagr (CZE), Magnus Paajarvi Svensson (SWE). A pontkirály az orosz Ilja Kovalcsuk lett 2+10-zel, a gólkirály a kanadai John Tavares 7-tel, Dacjuk és a svéd Jonas Andersson 6-tal követte.

A világbajnokság végeredménye: 1. Csehország, 2. Oroszország, 3. Svédország, 4. Németország, 5. Svájc, 6. Finnország, 7. Kanada, 8. Dánia, 9. Norvégia, 10. Fehéroroszország, 11. Lettország, 12. Szlovákia, 13. Egyesült Államok, 14. Franciaország, 15. Olaszország, 16. Kazahsztán.

Olaszország és Kazahsztán kiesett, előbbi a magyar érdekeltségű divízió 1-es vb-csoportba kerül, ezzel legerősebb ellenfelünk lesz a feljutásért vívott harcban. Ezt a tornát mi rendezzük, a Papp László Budapest Sportarénában kerül rá sor április 17. és 23. között. A következő A csoportos világbajnokság Szlovákiában lesz 2011 májusában. 2012-ben Finnországba, 2013-ban Svédországba, 2014-ben Fehéroroszországba, 2015-ben Csehországba megy az elit, utóbbiról pénteken döntött a szövetség.

239 komment

Címkék: vb döntő a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vita, vita, vita.... :) Meddig megy még?? :)
@lorinczpeter: akkor is így buzognál ha a kedvenc csapatod nyerte volna a VB-t egy "korcsolyás" góllal? ne nevettesd már magad.Fogadd el győzött a taktikusabb csapat. Titokban bíztama cseh éremben, de nem számítottam ilyen fényesre...szép volt fiúk. Kluci velká gratulace!!!
@Ramsas Samuilovich Perepiteinikov: @2002: @gydavidka: @Bambalazs: Urak, az megvan, hogy Jagr nem tudott visszamenni a jégre játszani a bodicsek után? Komolyan azt gondoljátok, hogy életszerű az, hogy a csehek legjobb játékosa az utolsó 10 percben a pad végén ülve röhög a markába, azt látva, ahogy a többiek próbálják kétségbeesetten tartani az előnyt? Ha sportolók lennél, nem próbálnátok meg mindenképp visszamenni a jégre segíteni a csapatotoknak egy VB-döntőben?
@kerusz: ...ha sportolók lennétek... természetesen
Uramisten... Ez vicc, h ezért 5+20-at ért, nem hiszem el. Atyaég...
hát, baszki, nem tudom, ki mire számított, én pont erre. nagyon jó meccs volt, és az oroszoknak tényleg nincsen miért keseregniük, ez sport, nem mindig a jobb vagy szebb hokit játszó csapat nyer. Jagr esete nem volt kiállítás, mentségére szóljon, hogy nem is ment vissza a jégre. nekem az tűnt föl, hogy míg a buta kanadaiak tudatos, látványos provokációkra épített játéka csúfosan megbukott, addig a csehek visszafogott alattomossága mennyire eredményes volt, kezdve onnan, hogy a zseniális Jagr a 15. másodpercben kihúzta az orosz védő lábát a kapu mögött. Én mondjuk mindkét csapatot nagyon szeretem, úgyhogy a véleményem erősen elfogult mindkét irányban! :)
@lorinczpeter: A játékvezető nem ítélkezhet a kivetítő alapján.
@kerusz: igen, ez "valóban" nagyon életszerű, nálam Jagr az MVP! Ha az oroszok nyernek, akkor Dacjuk
@kerusz: már nem azért de ha Jagr visszament volna (ha jól tudom, de nem biztos) akkor a csapaptát 2 perces büntetéssel sújtanák mert a sérülés okozásáért állították ki jemelint 5+20-ra....
Istenem, emberek hogy tudnak így kiakadni-összeveszni-hajbakapni NEMMAGYAR csapatok VB-szereplésén... Gyerekek...
@Bambalazs: Cristiano Ronaldo Trophy ?
@overgida: :-D Ez jó, ez tetszik, de sztem attól még, h nem darálták a jégbe az öreget, és attól, h szabályosnak tűnő bodycheck volt, attól még fájhat neki.
Endras az MVP? Lol-lol-lol... :-)
@sutyi2: Bikov mester mondta a minap, hogy az a dolgunk, hogy érzelmeket keltsünk, hát így! :) mondjuk nem mindenhol síkerült, mert pl a brianszon szurkolói fórumán a franciák vb-szereplése mintegy 15 hsz-t generált, míg a Ligue Magnus átigazolási híreiről szóló topik teljes sebességgel pörgött. érdekes ügy ez :)
@Ovechkin *: Amit említesz, az valami teljesen új dolog lenne.

Itt vannak az idevágó részek a szabálykönyvből:

416 – SÉRÜLT JÁTÉKOSOK
a) Ha egy játékos megsérül és nem tudja folytatni a játékot vagy nem tud a cserepadhoz menni, a játéknak folytatódnia kell, amíg a csapata meg nem szerzi a korongot, kivéve ha ez a csapat gólhelyzetben van.
b) Ha egy játékos, a kapus kivételével, megsérül vagy kénytelen elhagyni a jeget a játék folyamán, lemehet és helyette cserejátékos jöhet be, de a játéknak folytatódnia kell anélkül, hogy a csapatok elhagynák a jeget.
c) Ha egy büntetett játékos megsérült az öltözőbe mehet, és ha Kisbüntetést, Nagybüntetést vagy Végleges Kiállítást kapott, a büntetett csapatnak azonnal helyettesítő játékost kell a büntetőpadra küldenie, akinek csere nélkül kell letöltenie a büntetést, kivéve, ha a sérült büntetett játékos vissza tud jönni.
d) A sérült büntetett játékos nem játszhat, amíg a büntetése le nem telik.

e) Ha egy sérült játékos visszatér játszani, mielőtt letelt a büntetése, a Játékvezetőnek további büntetéssel kell sújtania ezt a játékost:

1. Ha nyilvánvaló, hogy egy játékos komoly sérülést
szenvedett, a Játékvezetőnek és/vagy a
Vonalbírónak azonnal meg kell állítania a játékot.

2. Ha a játékot sérült játékos miatt állították meg,
a kapus kivételével, a sérült játékosnak el kell
hagynia a jeget és nem térhet vissza a jégre,
amíg a játék nem folytatódik.

Kisbüntetés (554e szabály)

554e) – SÉRÜLT JÁTÉKOS NEM HAGYJA EL A JEGET
Azt a sérült játékost, aki nem hajlandó elhagyni a jeget, az alábbi büntetéssel kell sújtani:
- Kisbüntetés (2’)
@sutyi2: jaja de most akkor melyik alkatrésze fájt tulajdonképpen mert nem tudok rájönni
az mvp-t meg én se értem
Kiadták az új világranglistát, ez alapján a jövő évi VB csoportbeosztása a következő lesz:

A csoport: Oroszország, Szlovákia, Németország, Szlovénia.

B csoport: Kanada, Svájc, Fehéroroszország, Franciaország.

C csoport: Svédország, Egyesült Államok, Norvégia, Ausztria.

D csoport: Finnország, Csehország, Lettország, Dánia.
@overgida: én se tudom, h mije fájt, de fájhatott, ezt csak ő tudhatja.
@libolikala: Miért kéne elfogadni, hogy a csehek nyertek?:) Max beletörődni... Mondjuk hiába a szájtépés.. De lélekben akkor sem.
0:33-nál nem is feltételezni kell, hanem megállapítani a szándékosságot, mert az volt.
8:00-nál igazad van. Szívből rühellem ezt a sunyi, alattomos, sérülésokozásra menő játékot. Ha valamit, akkor ezt kéne igen komolyan megtorolni! A cseh nem vakoldalról kapta, és igen mélyre hajolt, de akkor sem, vagy pont ezért nem lett volna szabad így elütnie az orosznak.

@Henry The Navigator: Ha veszed a fáradtságot, és visszaolvasol, gyorsan rájössz, sosem állítottam önmagammal szemben semmit, így nem is értem, mire gondolsz. A csibészség nem mehet mértéktelenül el a sportszerűtlenség felé.

@Afterforever301: Te tudod, melyik az én kedvenc csapatom?:) Különben meg igen. Elfogadni nem tudom, de beletörődni kénytelen vagyok.

@kerusz: Ezt mire írod?
@vaze: Én ezt akkor se értem... Én imádom a svédeket, de az elődöntőben, mikor elcseszték a csehek ellen a végét, hát csak megvontam a vállam, és azt gondoltam, h "Van ilyen.", nem fröcsögtem (főleg nem itt!!!) össze-vissza, nem mocskolódtam, szitkozódtam. Pedig nem fél éve szurkolok nekik, és nem kicsit, szóval ne hidd, h nem vagyok igazi szurkolójuk. De úgy érzem a MAGYAR VÁLOGATOTT-nak és az EBEL-ben a Volán-nak KELL(!!!) igazán szurkolnom, nem a svédeknek, mert azt a két csapatot érzem igazán a magaménak.
@lorinczpeter: Ki akart kinek sérülést okozni? Hagyjuk már... Ez hoki! Amelyik nézőnek nem tetszik, ne nézze bakker! Aki meg rinyál játékosként, az tanuljon meg ütközni, és/vagy kivédeni az ütközéseket, kiforogni előlük, esetleg szedjen fel +20 kg izmot, netán korcsolyázzon ügyesebben, vagy figyeljen jobban a pályán!
@sutyi2: Általában írtam. És bizony van, aki sérülést akar okozni a másiknak a pályán. És ne hagyjuk! Jégkorongozol... esetleg? Vagy csak kívülről... szemléled? A hoki nem egyenlő a gusztustalankodással. Van olyan helyzet, hogy nem tudod kivédeni... hidd el...
@lorinczpeter: Én úgy értettem, h most a VB-döntőn láttál ilyet, h direkt sérülésokozásra utazott volna vki... Én nem igazán hokizom, párszor próbáltam csak jégen. Inkább betonon, és csak heccből, haverokkal, de azért ha megkérdezel, h hány meccset láttam, nem tudnám megmondani, és talán nem vagyok totál süket a hokihoz, úgyhogy nem dobálózom ostoba dolgokkal általában. Viszont azt se felejtsd el, h ez valahol egy nagy show, és ahhoz meg kell a durvulás, az ellenfél "fizikai megsemmisítése", a küzdelem, néha egy kis vér.
A vitához:

El tudnám viselni, ha Palkovics sérülést színlelve ülne a padon, miközben a többiek a 2 gólost előnyt próbálják tartani az oroszokkal szemben a VB-döntőn..s még akkor is örülnék, ha a második gólt korcsolyával szerezzük...
@sutyi2: Komolyan van olyan értelmes ember, aki azért néz hokit, hogy maradandó testi sérülést okozó "játékot" lásson? Nane...
@lorinczpeter: Azért az idézőjel, mert átvitt értelemben gondoltam, nem szó szerint a megsemmisítést. A box a legjobb párhuzam arra, h mit szerettem volna mondani. Ott is ütöd ütöd az ellenfelet, aki ezáltal fárad, lassul, hibázik, a végén ppedig "megsemmisül". A hokiban a bodycheck ez a fegyver, amivel ha nem élsz, véged. Na, így már értjük egymást? ;-)
@szobatars: Ez a jövő évi Div. I. VB-re is igaz. Az digók ellen az 50. percben felkenik Palkót, aki 2:0-nál szinlelve ücsörögne, és nézné, ahogy 5 percig tartjuk a feljutást, ez azért életszerűbb lenne! :-)
@lorinczpeter: "Ezt mire írod?"

erre: "A >>behajolok alá és átesik rajtamot<< max azok a játékvezetők adják meg, akinek nincs lehetőségük a kivetítőn megnézni a visszajátszát" idézet Tőled, ma 00:44-kor tett hozzászólásodból.
sziasztok

lehet ismétlek gondolatokat, de nem olvastam végig a 165 kommentet, bocsi előre is

Gratula a cseheknek, a győzelmet nem kell megmagyarázni
Örülnék, ha mindig csak ilyen "gyenge" VB kellene két hétig nézni :)))

Kedvenc svédjeim C sorukkal is nagyon szépen szerepeltek, fokozatosan javult a teljesítményük, az elődöntőben nem volt szerencséjük, de ilyen a sport
Ritka az olyan világverseny, ahol 100% os teljesítménnyel lehet tornát nyerni, hirtelen nem sok ilyen jut az eszembe (fociban a 2002es Brazil győzelem, kosárban a Dream Team, hokiban talán a hőskorban a szovjetek, vizipólóban Hazánk), a tegnapi orosz válogatottnak se sikerült.
A csehek pedig a legfontosabb meccsen játszottak a legjobban.
Azonban egy-két kérdést feltennék?
A szabályokat kik hozzák, mikor van lehetőség változtatásra?
Korongozott az vha aki kitalálta a korcsolyával történő gólszerzést? mégha vétlen dolgokról is beszélünk, bár a tegnap esti még vétlen se volt, igaz rúgómozdulat se
A korongkilövés már többször felmerült, de egy AGYBETEG szabály
Hasonlóan baromság, hogy nem az számít az utolsó másodperces gólnál, mikor hagyta el a játékos ütőjét a korong, hanem, hogy 0.00 előtt áthaladt-e a gólvonalon, a döntőn ez nem volt kérdés, mert ott jól hallhatóan a lövés is duda után volt
Jagr elleni bodicsek egyáltalán szabálytalan volt? ez miért akadályozás?

Mikor kezdik árulni a bérletet a VBre? :)))
Minden meccsre kell jegy vagy a Magyar meccses bérletek az összes meccsre bejárás engednek?
Sorsolás? Japánnal kezdünk?
Mikor lesznek a meccsek?

HAJRÁ MAGYARORSZÁG
@lorinczpeter: Milyen csibészség ment a sportszerűtlenség felé? Semmi ilyet nem állítottam.Azt pedig, hogy te egy szabályt nem tartasz helyesnek, őszíntén, mit számít? Csak annyit, hogy valami lila fogalomra hivatkozva negligálsz egy teljesen szabályos gólt mert azt a kedvenceid kapták.
@kerusz: Jajajaja! Így is történt a cseh-oroszon...
@Henry The Navigator: Már nem tudom, te hoztad szóba a csibészséget, arra válaszoltam. Sokat számít, ha a szurkolók nem élvezik az adott szabályok között folyó játékot. Pont annyit, hogy vagy szurkolóbaráttá teszik a játékot, vagy csökkenni fog a játék népszerűsége. De mégis ki találta ki, hogy a kedvenceim kapták azt a gólt? Melyik a lila fogalmam?:)
@sutyi2: ez is érdekes, pont az jutott tegnap eszembe, ha a finnek játszanak ugyanilyen hokit, mint a csehek, valószínűleg egyáltalán nem tetszett volna! :)

OFF: az egyébként mit jelent, hogy az iihf szabálykönyv 2006-2010-re szól? Most felülvizsgálják? Jó lenne az nhl-ből átvenni a tilos-szabályt!
ON
az első cseh gól kislesnek tűnik...
Soha életemben nem szurkoltam a cseheknek.Jagr sem volt a kedvencem.A nyilatkozata óta viszont direktben figyeltem a játékát és óriásként tisztelem!Tisztelem az akaraterejéért,az alázatáért,a küzdeni tudásáért,hogy az élére tudott állni egy viszonylag "nevesincs" csapatnak,akiket győzelemre is vezetett MINDENÁRON !!! Egy igazi idol,akire a csapattársak is felnéznek és követnek.Az oroszoknál ilyen vezéregyéniség nem volt,csak egyénieskedő sztárok.
Úgy gondolom ,amikor egy csapat vagy egy sportoló világversenyen a hazáját képviseli,annak kötelessége a győzelmet kiHARCOLNI bármi áron!-És ebben vitathatatlanul Csehország volt a legjobb ezen a világbajnokságon.
@aeroan42: most jön az, hogy a bírók nyerték meg a meccset a cselákoknak...
@kiralyfi: Kovalchuk már megtette, neki felettéb érdekesnek tűnik hogy szlovák spori vezette a mérkőzést :-)
@vaze: nincs bajom a finnekkel, meg semelyik válogatottal sincs...
@Afterforever301: És még a kanadaiakra mondják sokan, hogy nem tudnak veszíteni...
@Afterforever301: Ja, a másik meg finn volt, és nyilván ő is utálja a ruszkikat, mert sokáig megszállták Finnországot. Bullshit. Be kell lőni a helyzeteket. Meg az sincs sehol megírva, hogy úgy kell bekajálni a komplett csapatnak a 20. másodpercben Jagr passzát, hogy totál üres kapu legyen.
@kerusz: tudom, hogy végtelenül rosszmájú vagyok, de igen, azért hajtotta le a fejét, hogy ne látsszon, hogy röhög :) viccet félre: azért nem ment vissza, mert így sportszerű, ha már kiharcolt/összehozott egy ilyen mérvű büntetést; ezért maximális tisztelet jár neki. és hadd vegyek elő egy régi történetet: azon a meccsen, amin Cica leütközte Nikát, Kurt belőtte azt a szép buligólt Rajna Mikinek, volt egy hasonló eset, a Stars finn légiósával ütközött - Kohász-drukkerként természetesen: abszolút szabályosan; a Stars-fanok szemében: hentes és mészáros módjára - Magosi, a büntetés ugyanez volt, a meccs győztes gólját a finn srác verte be. Na, ez a különbség, amit már akkor szóvá merészeltünk tenni :)
@Nyuszí O_o: Ez a történet eléggé kuszára sikerült, nem 1x, és nem 2x kellett elolvasnom, h kibogózzam, h ki kivel volt, ki kivel ütközött, ki mit lőtt be, stb. ... :-)
@kerusz: Én eddig azt hittem, hogy a szlovákok jobban csípik az oroszokat mint a cseheket.
@sutyi2: Lassan kiderül, hogy senki nem tud veszíteni egy bizonyos szinten...
@Henry The Navigator: Hidd el, én sem tudtam volna elviselni az oroszok helyében... Ez a cseh-szlovák-orosz dolog meg egyáltalán nem egyértelmű, h ki kit mennyire bír vagy nem bír, de Ilya-nak sztem előbb gondolkodnia kellett volna. Vagy nem tanult törit? :-) Az első gondolatom az volt, hogy ha kis túlzással és csúsztatással is, de a CZE-SVK dolog olyan lehet kb., mint a RUS-UKR téma.
@sutyi2: fuss neki még egyszer, menni fog :)
@Nyuszí O_o: Nyugi, megvan, de azért szépen leírtad, tényleg! :-)
@Nyuszí O_o: És hány perc után illendő már visszajönni mondjuk azzal az indokkal, hogy hatott a fájdalomcsillapító? Mert abból az elvből, amit Te mondasz, az következik, hogy érdemes a normálisan büntetéseket leülő játékosokkal sérülést okozni az ellenfél jobbjainak, hiszen így bukik az egyik csapat egy ötperces hátrányt és egy negyedik soros játékost, a másik meg pusztán illendőségi szempontokból egy kulcsjátékost.

Nekem nagyon furcsa az a gondolkodás ami feltételezi Jágrról, hogy megjátszotta, hogy szarul esett. Megjegyzem, szerintem az az ütközés nem volt nyírás, ugyanis derékmagasságban ütközött Jemelin Jágrral. Ellenben másodpercekkel korábban Tyerescsenko könyököse simán 5+20 lehetett volna.
@Henry The Navigator: a szlovákok érzelmeiről nem kívántam elmélkedni, csak továbbfűztem a gondolatot. De visszafogtam magam, mert az amerikai vonalbíróról meg sem emlékeztem.
@sutyi2: Csak az a baj, hogy ezzel Ilja fokozza az indulatokat feleslegesen,bár gondolom kell valami magyarázat az orosz népnek.Ezek után, azért érdekes, hogy az olimpiai döntőben kanadai bíró vezetett és nem volt ebből semmi probléma.Szóval az amcsik talán tudnak veszíteni...
@sutyi2: ok, ki is kerestem - docler.hu/video/178624

@kerusz: nem tudom, mennyi ideig illendő, sztem az adott harmadban már nem túlságosan sportszerű, mi több, fals helyzet egy ilyen súlyos büntetésre még rákontrázni azzal, hogy visszamegy valaki. (a finn sráca persze rámcáfolt, visszament, belőtte, szép kis gól volt máskülönben.) Jagr esetében: nem hiszem, hogy csak az illendőség motiválta, de nekem akkor is furcsa volt. ahhoz képest, hogy az utolsó perceket fejet horgasztva ülte végig (vagy a röhögés, vagy a félelem...vicc..), a lefújás után két perccel már nyakában a cseh zászlóval ünnepelt és nagyon szélesen mosolygott - ami persze érthető is. ezzel együtt ugyanis max. respekt jár neki az egész vb-n mutatott játékért, teljesítményért, de még a seggcsókos mondatokért is; bocs, hogy a korábban említett "nagyon nagy király" titulust már nem fokoztam :)
iljukát sem a nyilatkozataiért szeretjük! :) a cseh-szlovák viszony meg szerintem sokkal bonyibb, bár erről Dukla és társai sokkal többet tudna mesélni
@vaze: dehogy bonyibb, ahogy a klasszikus térkép is mutatja, a szlovákok a magyarul beszélő csehek, bázz. :)) [tréfa volt, nem így gondolom, kedvenc söröm a Zlaty Bazant, a zöld címkés.]
azért Tretiak is nyilatkozott próbálta javítani Ilja nyilatkozatát:
"Annak ellenére hogy Kovalchuk ellenezte, nem volt okunk megvétózni a szlovák játékvezető kinevezését, elvégre az elődöntőn is ő fújta sípot és jól teljesített.A legnagyobb probléma az volt hogy nem lőttük be a helyzeteinket." Na ennyi Medvedev gratulációját majd talán valaki más lefordítja. :-)
Szerintem a hokinak jót tett, hogy nem az oroszok nyertek, annak ellenére, hogy én nekik szurkoltam!
Ez a "kis" csapatok VB-je volt. Elég csak a németekre, svájciakra, dánokra, norvégokra gondolni.
Amúgy a két jv szerintem nemigen fog már VB-én fújni. Max az U-20-as DIV II-ben....
hova tűnt démon...ööö spiller? :-PPPPPP
Találtam egy érdekesebb nyilatkozatot is Bikovtól:
"Hála a KHL-nek megerősödtek az ellenfeleink.A döntőben kapott két gólunkat is olyan játékosok szerezték ill. készítették elő akik a KHL-ben játszanak.Ha lényegesen nem változnaka dolgok a Szövetség ill. a KHL között és nem közelednek az álláspontok akkor az Orosz jégkorong rövid időn belül megszűnik létezni.Hiszen az orosz játékosok helyét idegenek veszik át.Már 6 külföldi játékos szerepelhet egy csapatban és most szeretnék ezt aszámot 7-re emelni.Ezen felül ott vannak a Fehéroroszok,Litvánok,Kazahok és Ukránok akik nem számítanak külföldinek.Mi vár ránk? A fiatalok elhagyják országukat mivel nem lesz helyük a KHL-ben.Állítólag szeretnénk utolérni az NHL-t,helyette nagyon mély gödörbe eshetünk.Az orosz játékosok nélkül nincs semmi jövője a válogatottnak."
valaki esetleg meg tudja erősíteni nekem ezt a nyilatkozatot? Állítólag azt is mondta hogy azt szeretné elérni ha minél kevesebb külföldi jégkorongozó kapna szerepet a KHL-ben.Hallott róla valaki valamit?Mennyi ennek az esélye?
@Afterforever301: Nem fogják csökkenteni a légiósok számát. Egyébként annyi fordítási hiba van csak, hogy nem litván, hanem lett játékosok. De írtam is a legelső kommentemben is a bejegyzésnél, hogy a KHL-esek voltak a húzóemberek a cseheknél.
@kovacsistvan: köszi és bocsi a hibáért, :-)
@Afterforever301: Ha Bikov már 5+1 légiósnál nemtetszését fejezi ki a légiósok miatt, akkor mi lenne, ha nem lenne korlát? Ezt nem gondolhatta komolyan.
@Afterforever301: ezt nevezem én mesteri szintre emelt felelősséghárításnak.
@kovacsistvan: hogy hogyan gondolta ezt csak Bikov tudja, de nagyon a bögyében vannak a légiósok.Ezért kérdeztem hogy neki milyen befolyása van a KHL-re azon felül hogy a Salavat edzője.
@Afterforever301: Nem szereti a légiósokat, az biztos. A Szalavat Julajevtől elzavarta őket, csak Blaták és Thoresen játszhatott nála, szezon közben jött Hannula.
Bikov jobb lenne, ha nem értékelne, hanem csendben Szibériába száműzné magát...
@stero: pihen, úgyhogy Te se cikizd, kérlek.
Bikov meg van futva. Ekkora marhát . . . ha nem lennének légiósok, nem sokat érne a KHL.
Úgy látom lőrincpeti eléggé frusztrált. El kellene végre fogadni, hogy a jobbik csapat nyert és nem holmi magyarázkodásokat találni. Ilyen szimulálás, meg ilyen érvényes gól. Szöveg. Miért nem üttek a szovjetek egy góllal többet mint a csehek és akkor semmi gond nem volna. Az olimpián is felvágta Ovecskin Jágrt a pálya közepén, rögtön kaptak is egy gólt emiatt. Ügyesebbek voltak a csehek, el kell ismerni és kész. Most akkor szapuljuk Mourinhót is éjjel nappal? Megvan a bajnokok ligája vagy nem? Mire fel ez a szájtépés?
@Ceska: Egy. Örülnék, ha egy hokimeccs eredménye frusztrálni tudna, mert akkor érdekelt lennék benne. De nem vagyok az. Kettő. A cseh nem jobb csapat. Három. Örülök, hogy ismét egy szakértő szólt hozzá a témához:) Négy. A gondom nem amiatt van a meccs végeredményével, mert egyik vagy másik csapatnak drukkolok, hanem mert a győzelemhez vezető út több ponton hibádzik. Ezt kéne megérteni, elfogadni, és javaslatokkal bombázni az illetékeseket, hogy változtassanak. Például te mint szakértő ezt biztos jobban tudnád...
@lorinczpeter: Isten ments, hogy megbantsalak, de ez neked nem jott le ezidaig, hogy mindenki hulye korulotted, csak te latod tokeletesen a dologokat, es csak a te velemenyed helyes?
@Joegep: Te látsz így, nem én magamat. Ne vetítsd rám! Inkább gondolkozz tovább:) Sajnállak, ha te nem látod, hogy pl van szabályos bodycheck, és van amikor szabálytalanul, a vak oldalról elütnek. Az első az hoki, a második pedig nem. Ennyi. Így érhető? Ok, akkor mondom tovább. A játékvezetők néha, valamilyen okból kifolyólag nem látják meg egyik-másik ilyen esetet. Vagy észreveszik, de tévesen ítélik meg. Erre írtam, segíteni kéne őket valahogy, hogy a te igazságérzeted se sérüljön, és élvezhető legyen a játék mások számára is.
a győzelemhez vezető út több ponton hibádzik

che???
@lorinczpeter: Allj meg egy percre joember!:) Errol beszelek, egy szot sem ejtettem arrol, hogy ki erdemelt volna gyozelmet vagy mi szabalyos vagy mi nem, egyszeruen csak szoltam... Nem itelkezni akarok, vagy dontobiro lenni, csak megkerdeztem, neked nem furcsa, hogy szinte mindenkivel konfliktusba kerultel e bejegyzes alatt?
@lorinczpeter: Szerintem attól lenne csak igazán élvezhetetlen játék a hoki, ha minden egyes eset megítéléséhez külső segítség lenne. Minden tízmásodperces akción kétperces kupaktanácsokat tartanának, a meccs félnapos lenne, és az életed is elunnád a sok tanácskozás alatt. Nem véletlen, hogy ahol van videobíró, ott is korlátozzák a használatát.

Aztán akkor is kurva unalmas lenne a játék, ha nemcsak a bírók nem hibáznának (mert van segítségük), de mondjuk Ovecskin is minden egyes alkalommal gólt ütne, amint helyzetbe kerül, egyet sem rontana el (ahogy éppen tegnap tette számtalanszor).
@Joegep: Nem furcsa. Mondjuk nem gondoltam, hogy megosztó lesz, amit írok, de egy pillanatig sem zavar. Szerintem itt senki sem megmondóember, ahogy én sem. Mindenkinek megvan a maga véleménye, amit leír, és én is. Ez így normális. A vita előre visz.

Különben mondok valamit, hogy megnyugodj:) Nem mindenkivel kerültem itt konfliktusba. De erről legyen elég ennyi.
@kerusz: Szó nem volt itt arról, amit írsz. Különben tudomásom szerint tesztelték azt is korábban, és valóban nem vált be. Én spec nem ilyen segítségre gondoltam elsősorban, hanem pl arra, hogy a vonalbírók jobban segítsék a játékvezetőket. Ők sokmindent látnak, de számtalan esetben mégsem jelzik. Ennek rengeteg oka lehet. De jobban be kéne vonni őket.

A bírók hibáin VB-k múlnak... Persze hibátlan meccs sosem lesz, de ha van lehetőség a hibákat minimalizálni, akkor miért ne?
@lorinczpeter: Oh,en nem vagyok ideges, de igazad van errol eleg ennyi, a vita elore visz es nem a veszekedes. ;)
Volt par ficko, akik kozbe-kozbe forditva ult itt a bilire es meg is lett az eredmenye, megegyszer mondom csak szoltam!
A bírók hibáin VB-k múlnak...

Mondjál már egyet vagy kettőt
@lorinczpeter: Itt bármit is a bírókra kenni értelmetlen... Mindenki tévedhet, de itt az 5+VF ítéletet és az előtte történt ütközést is megbeszélte a 4 bíró. Az meg, hogy mit lehet visszanézni külön le van írva: jegkorong.blog.hu/2009/05/13/a_videobiro

Erre a tornára nem kapott meghívást minden olyan bíró, aki az olimpián részt vett, így mondhatni a legjobbak nem voltak itt.
@malibuhc: :) ja a legjobbak nincsenek ott.
Holnap felhívom a főnököt, hogy...azért nem mentem, mert a legjobbak nem lehetnek ott. ;)
halló! azért a bírói hibát megelőzően volt cirka 50 perc játék :)
@hull: köszönjük, emese...
@hull: ezért , neked is kár volt regisztrálnod
a mostani dontorol nekem az a nehany evtizeddel ezelotti - azt hiszem, becsben lejatszott szovjet - csehszlovak donto jutott az eszembe, amikor a szovejetek ellenfelei ugy jatszottak a hokit, hogy nem jatszottak sehogy. (legalabbis a szo klasszikus ertelmeben) egy pillanatig sem voltak hajlandok engedelyezni a szovjeteknek, hogy azt csinaljanak a palyan, amit csak akarnak. utkoztek, romboltak szanaszet tordeltek a jatekot. nem voltak szimpatikusak - sot akkor kifejezetten ellenszenves volt szamomra az a stilus. (nem neveztem volna azt eszak-amerikainak, mivel azert ott a kemenyseg es a latszolag celtalanul belovoldozott korongok ellenere is volt egyszer-egyszer jatek is a palyan) de itt - illetve ott akkor errol szo nem volt. aztan valahogy talaltak ket golt, es megnyertek a vb-t nem kis meglepetesre.

no, ez a tortenet vilaglott ki a mostani osszecsapasbol. en a finn-cseh meccset kovetoen hoztam be a cseheket a dontobe (magamban persze, es az oroszok ellen) sokan biraltak a cseheket, hogy ok ugyan nyertek, de a hoki jo nagy zakot kapott...hat lehet, hogy nekik van igazuk. en mindvegig ugy neztem, hogy kerestem azzal a regi meccsel az analogiakat - es igen, a cseheknek drukkoltam. mondhat barki barmit: ezen a donton az a csapat nyert, amelyik jobb volt a masiknal.

emlitette itt valaki, hogy az oroszoknak a harmadik harmad elejen lovesuk sem volt igazan...aki latta, tudja miert. igy pedig - marmint loves nelkul - nyerni...hat azert nagy igazsagtalansag lett volna. azon elmelazni, hogy Jagr elleni vetseg veglegessel buntetheto volt-e, vagy sem hiabavalo. a bironak ez volt a velemenye a rovid idon belul masodik alkalommal bekovetkezo osszecsapasok utan. gondolom, ugy ertelmezhette, hogy az oroszok megprobaljak akar serules okozas kockazataval is megtorni az ellenfelet. lehet, ha nem Jagr-t talalja el a srac, semmi sincs belole. vagy csak ket perc...vagy ha hat kerekem lenne, meg aramszedom, akkor troli is lehetnek...szoval nyugodjon bele mindenki: jo helyre kerult a trofea. a nemetekenek (a szervezoknek a kozonsegnek is) nagy tenkju a vb-ert!

(meg valami: kivancsi lennek a cseh nhl-esekre, akik inkabb pecaztak a vb helyett...)
Remélem lassan lezáródik ez a vita :)
Amúgy kell a szerencse is. Ha ovi-nak a kapuvasa és a szokásos hátvéd lábaközött eleresztett lövése nem a kapus ütőjének felső szárán változtat irányt... akkor ők a vb győztesek :) Fedorov is vasat lőtt. Centimétereken múlnak sokszor a dolgok :)
Sebaj, ennek így kellett lennie.
Lőrinczpetinek: annyira hibádzik a győzelemhez vezető út, hogy világbajnoki trófea lett belőle. És igenis a csehek jobbak, ezen a vb-n jobbak voltak, ezt bizonyítja a helyezés. 1. Csehország, 2. Oroszország, 3. Svédország. Milyen bizonyíték kell még neked. Amúgy meg nem állítottam, hogy szakember vagyok, nem is kell annak lenni, egy egyszerű szurkoló is látja a tényeket. Te mitől vagy szakértő? Ne legyél már annyira elfogult.
Ja és a csehek nem jobbak. Hát kedves, ott volt a szovjeteknél elég sok nagy név, míg a cseheknél Jagr és esetleg Vokoun. Ez ismét igazolja, hogy ezen a vb-n igen is jobbak voltak.
@Ceska: A VB győzelemhez vezető út hibádzik. Ez van. Az eredmény nem fejezi ki a hibákat, az tuti. Max szerencséjük volt a cseheknek, de jobbak semmiképpen nem voltak.
Nem vagyok szakértő. Látom a hibákat, leírom, és meg tudom védeni őket érvekkel.
Elfogult vagyok, de nem abban az értelemben ahogy te gondolod.
@malibuhc: Attila! Senki sem keni a bírókra. Pont fordítva! Épp azért írtam, hogy segítsük a bírókat. Ötletekkel, eszközökkel, mittudomén még mikkel:) Csak legyen végre elmozdulás erről a pontról, ami most van. Már 4 bíró van jégen, mégis nagyon csúnya benézések vannak.
@lorinczpeter: Sztem egy kicsit vedd le a lószemüveget. Nem kell kimentened az oroszokat, majd valahogy csak feldolgozzák nélküled is. Kissé túlmagyaráztad már sztem, nyugodtan ülj le és szusszanj egyet, nem bánt itt senki...
@jegib: Kettőnk közül szerintem te vagy, akinek nyugalomra lenne szüksége:))))))))
@ambolygoszekely: A bolondok hazabol szoktel meg?
@HSC: Nem hiszem, szamba sem kellesne venni ot egyebkent, csak az a baj, hogy minket jarat le...
@Joegep: Én azon csodálkozom, hogy nem vágják ki innen a kattantat.
@HSC: Szerintem is onnan szökött meg. :)
NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ A CSEHEKNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása