HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tartalékosan is rangadó a Dab.Docler–FTC

2010.11.05. 12:06 F. Kapus

Három magyarországi és egy erdélyi mérkőzéssel folytatódik a Mol Liga pénteken. A legnagyobb érdeklődéssel a Dab.Docler–FTC mérkőzést várhatjuk, de a brassóiak csíki vendégjátéka is figyelemre méltó esemény. A Miskolc az UTE-t, a Vasas a Fehérvárt fogadja, mindkét helyszínen meglepetést jelentene a vendégsiker. Az FTC-nél több változás is történt, a legfontosabb, hogy már nincs ukrán légiós a csapatnál.

A zöld-fehérek remek győzelmi sorozata a listavezetővel szemben szakadt meg, a HSC 6-4-re nyert Pesterzsébeten. A kedden pihenő Ferencváros vezetőedzője, Prakab Gábor nem volt elégedett csapata Csíkszereda elleni játékával. "Egyáltalán nem voltam elégedett a csapattal. Bár voltak biztató dolgok, de taktikai elcsúszások és fegyelmezetlenségek miatt kaptunk ki." Ennek megfelelően edzettek a héten, és a dunaújvárosi mérkőzésre is adott a terv. "Egyfolytában próbáljuk jól összerakni a sorokat. Az egyéni játékkal és a játékosok felkészültségével, fizikai állapotával rendben vagyunk. A csapatjáték fejlesztésén dolgozunk, fontos, hogy sokkal kevesebb taktikai hiba és fegyelmezetlenség legyen a játékunkban."

Prakab Gábor nincs könnyű helyzetben, mert újabb játékosok dőltek ki a sorból, illetve távoztak a csapattól. A jó formában játszó svéd csatár, Linus Schellin egy ütközés során súlyos vállsérülést szenvedett a HSC ellen. Megműtötték, 3-4 hónapos kihagyás vár rá. Hoffmann Attila állkapocscsonttörése után már edz, de a héten még nem játszhat. Dancsfalvi Norbert korábban szájsérülést szenvedett, néhány fogát is kiütötték, az összevarrt szája az óvatosság ellenére szétszakadt edzésen a megerőltetéstől, hiába játszott teljes plexiben. Nagyjából tíznapos pihenésre küldte az orvos.

A csapat ukrán válogatott hátvédje, Dmitro Tolkunov hazautazott, mert lejárt a vízuma. Mint Prakab Gábor blogunknak elmondta, nem a játékával kapcsolatos problémák miatt távozott. A másik ukrán légiós, Vitalij Gavriljuk esetében más a helyzet. Vele elégedetlen volt a csapat vezetése, így elbúcsúztak tőle.

Mivel Timo Lindström kapust korábban kölcsönadták a Dab.Doclernek, így Tranca Dániellel együtt jelenleg négy légiós áll Prakab Gábor rendelkezésére. Ráadásul mindeközben Budai Krisztián keresztszalag-szakadással védi az FTC kapuját. "A Vasas elleni hazai mérkőzésen saját hátvédünk, Tolkunov beleszállt a lábamba – mondja az esetről a válogatott kapus. – Rövid ápolás után folytatni tudtam a mérkőzést. A fájdalom elmúlt, de elküldtek MRI-vizsgálatra, ahol kiderült, hogy a térdemben elszakadt a keresztszalag. Majzik Ernő megvizsgált, és abban maradtunk, megpróbálom végigjátszani így a szezont. Kapok egy lábgépet, ami tehermentesíti a sérült testrészt, és ha nem sérülök rá, akkor így végig tudom játszani a bajnokságot. Utána kerül sor a műtétre. Meglepődtem, mert egyáltalán nem érzek fájdalmat, az orvos szerint valószínűleg az erős combizmom miatt."

A Dab.Doclernél jelentős javulás állt be az eredmények tekintetében, és a HSC Csíkszereda ellen már a játékkal is elégedett lehetett MacCallum edző. Az eddigi sérültek mellé azonban újabb kettő iratkozott fel azon a mérkőzésen, így az FTC ellen alig lesz meg a dunaújvárosiak három sora.

Sevela, Győri és Mestyán már eddig sem állt csapata rendelkezésére, a legutóbbi mérkőzésen Jonkl László borda környéki zúzódást szenvedett, míg a vállsérülés után lévő Papp Csabának ezúttal a másik válla sérült meg. Győri Tamás a héten a junioroknál már jégre lépett, de még nem az igazi az állapota, ma nem játszik, miként Mestyán István is lábadozik. Remélhetőleg ők négyen a jövő heti nemzetközi szünet után visszatérhetnek. Peter Sevela kapus porcos térdét Szlovákiában megműtötték, három hét teljes pihenő után kezdheti újra a munkát. Hátvédposzton is vannak problémák. Tőkési Lajos lágyékproblémái miatt szintén csak a szünet után térhet vissza a pályára. Lencsés Tamás bokaszalagja beszakadt, legutóbb rá is sérült, ennek ellenére edzeni tud, megpróbálkozik a játékkal.

A Dab.Docler valószínűleg a következő csatársorokkal áll fel pénteken: Magosi, Metcalfe, MacSweyn – Virág T., Pavuk, Azari – Kiss Á., Galanisz, Papp V. és Szilassy szerepel még a támadóknál, aki mellől kihullottak a fiatalok.

A Brassó Galacon hangolt a HSC elleni mérkőzésre. Román bajnoki meccsen 12-4-re nyertek az odahaza mindenkire veszélyes Dunarea Galati ellen. Nagy Béla, a HSC Csíkszereda edzője a klub hivatalos honlapján ismertette a csapat egészségügyi helyzetét.

Az összefogás napján nagyon sok miskolci szurkoló látogatott el a Megyeri útra. Ezúttal az UTE utazik Miskolcra. Jó hír a borsodiaknál, hogy sérültjeik közül többen is felépültek. Jelenleg Egri és Bartzen játékára nem számíthatnak.

65 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És mi újság hátvédposzton?
Lajos mennyi időre esett ki? Meg én úgy hallottam Lecsó se 100%os...
ja igen, ma nem leszek, de a DVDk (mert kettőre fér rá) pörkölődnek, majd megkapjátok.
@Lazlee: már benn is a cikkben a válasz
@F. Kapus: köszi.
@icelion: mutatkozz majd be, légyszi :)
Úgy látom, nem csak nálunk volt/van kórház a pálya szélén.:((
Ma remélem 4 sorozunk, kell a rutin a tinik számára is!
Hajrá Macik!!
Ejj, de soványan vagyunk meg.

De ha úgy pörgünk, mint az elmúlt pár meccsen, hozható lesz a meccs.
Szurkolok a Virág-Pavuk-Zsoci sornak, legutóbb nem mentek rosszul, Azarira meg ráférne már egy gól
Hajrá újpesti fiatalok, küzdjetek!
Hajrá Macik!!!
Dancsfalvi és Schellin nélkül azért nem lesz könnyű dolgunk, de azért mindent bele!
Hajrá Fradi!
@Lazlee: Köszi, akkor nem viszek lemezeket ma.
Gyerünk kicsik, nem mi vagyunk az esélyesek, de azért mindent bele.
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@Lazlee: Lindström védhet ma?
@a. Bárd: Zsoci és Pavuk Ati is fog ma gólt lőni
7-2 körüli végeredményre számítok
@Lazlee: Lecsó sajnos a csíkszeredai meccsen megsérült és azóta kínlódik a bokájával, Mariborban megpróbálta a játékot, de nem igazán ment neki
azóta pedig rásérült
nagy kár érte, mert az előtte válogatott közeli formában játszott és szerintem nem járt messze a válogatott meghívótól
remélem mihamarabb felépül és talán Bledben harcolhat a csapatba kerülésért, ami őszintén kívánom, hogy sikerüljön neki... (idén teljesen Lecsó fan lettem, asszem Milán mellett ő az egyedüli játékosunk aki minden körülmények között hozta magát)
szóval értem én, hogy a csapatért szükséges a játékkal próbálkoznia, de ...
@Szoljanka: szorítok nektek, de ez önmagában kevés lesz...sűrű az élmezőny, senki sem engedheti most már meg magának, hogy pontokat hullajtson el papírforma mérkőzéseken (a Vasas-Fradi-Miskolc-Brassó négyesből megjósolhatatlan, hogy 3-6 hely között melyik hol végez - pillanatnyilag lépéselőnyben a Macik, némi hátrányban a Fradi, de ez 2 hét alatt felborulhat)
remélem a közeljövőben tudok veletek ebel meccsen is szurkolni
a Fradit meg nem igazán értem, hogy ilyen kapushelyzetben miért adta kölcsön Lindströmöt...
de ez legyen az ő bajuk
@Theutus: Szerintem már vasárnap találkozunk, csak Te egy másik szektorban leszel... Az a kapu mögött van, és háló van előtte, valamint szemben van az eredményjelző..:))
@Szoljanka: szerintem meg melletted fogok állni:P
@Theutus: Jó lenne ha többen eljönnétek, lenne egy kis hangulat..:)))
Azért az nem gyenge, hogy Budai keresztszalag-szakadással véd, a Fradi meg kölcsönadja Lindströmöt... Mindenesetre ma szerintem korrekt módon megverjük a Fradit, már csak a miheztartás végett is.
@Theutus: Ezzel nagyon egyetértek, Lecsó nagyon nagyot javult, látszik, hogy megjött az önbizalma is és biztos pont volt a csapatban bármilyen felállásban. Azt mondjuk nem hinném - sajnos - hogy válogatott közelébe kerülhetne, elég csak a jelenlegi keretet megnézni, hogy kiket hívtak be hátra... Bár olyan elven Lecsónak ott lenne a helye.
@Theutus: akkor sokadjára is: mert akkor még sok volt a légiósunk, és még nem lehetett tudni Budai sérüléséről sem.
@Edi a Sas: Akkor sokadjára is: pl. Gavriljuk meccsek óta nem fér be a csapatba, vele kellett volna kezdeni. Egyébként megvan, csak furcsa.
@check: Dancsfalvi, Tranca, Schellin, Eade, Vychodil és meg is van az 5 légiós. Nyilván megvolt az oka annak, hogy nem sűrűn került be Gavriljuk, de most már mindegy, nem lesznek ilyen jellegű problémáink. :)
@check: Lecsón sokat lendített, hogy az in-line szakágban megkapta tavaly az év játékosa díjat. Szerintem ez nagyban közrejátszott, hogy megjött az "önbizalma". :)
@Theutus: Inspirál minket ha nehéz helyzetből kell felállni! Tudod, a Fradi szív (remélem nem úgy a Újvárosban gondoljátok...) :)))
Remélem jó kis meccs lesz! Közvetítés lesz a neten?
Győzni kell ma, mindjárt indulok is a Jégpalotába.

Lenne viszont egy kérdésem, elsősorban a fradistákhoz, mi igaz abból, hogy komoly anyagi gondok vannak a hokicsapat házatáján (fizetés elmaradások stb.)?

Hajrá Vasas HC!
@zele: ezt már nem először olvasom itt, de eddig egyszer sem volt semmi alapja.
@Edi a Sas: Csak tegnapi sajtóhír volt...Reméljük nem igaz!
15:08 2p. 15:08 - 17:08 71 Szilassy Zoltán (Dab.Docler) - (HOOK - bottal akasztás)
17:19 2p. 17:19 - 19:19 71 Szilassy Zoltán (Dab.Docler) - (HOOK - bottal akasztás)

visszajött és rögtön... :D:D:D
vezetnek a macik! Ha vki a miskolci jégcsarnokból olvassa, megoszthatná velünk, hogy mi újság arra. Nézőszám, összeállítás stb...
GobearsGO!
Hajrá HSC-Hajrá Brasso!!Gyöz a jobb:)
Én Vychodil-on se C és se A betűt nem látok... Akkor miért beszélhet a vezetőzebrával 10 perc nélkül? Csak erre kapnék egyszer magyarázatot...
Ez nem foci, itt nincs rinyálás, meg reklamálás. Miért kell minden egyes ítéletet megmagyarázni? A Bukarest mikor itt volt, kiállítás, fogták és leültek...
Kicsit szétestünk úgy látom.. :(
@hesko: Szép volt fiuk jo mecs volt!!
11:3, osztálykülönbség, Ez a Fradi ma nagyon gyenge volt
Pavuk Attila úgy tűnik, hogy jól van, nem értem, hogy egy ilyen szabálytalanság után miért csak két perc jár, na mind1...
A meccs nagyon sima volt, a második harmad elején kapott gól kicsapta a Fradit, osztálykülönbség volt ma a két csapat között.
@Matou: Ez a Fradi egész évben gyenge! ez már a 10ik vereség!!a Dab meg jo ,vagyis nagyon jo:)
11-3 a vége, ma nagyon szétesett a Fradi, ekkora különbség nincs. Budai 6nál kiakadt és lejött, szegény Pleszkán az elsőt beszedte, meg még 4-t. Macsweyn 4+1, Magosi 0+5, Galanisz 0+3, Metcalfe 2+3, jól termeltek a fiúk.
Gyors vezetés, majd egy egyéni hiba után egyenlített a Fradi. Aztán egy nagyon szép emberelőnyös gól, és a második harmadtól csak egy csapat volt a pályán... A középső harmadban percenként kapták a gólokat a vendégek, lényegében nem volt védekezésük, támadásuk meg végképp nem. a 11 gól mellett egy csomó helyzetet is kihagytunk, de így is megalázó lett a vége... A Fradi alig várta, hogy vége legyen.
Pavuk sajnos megsérült, mentő vitte el, de remélem nem komoly. A sérülésénél szerintem Vychodil nem akarta bántani, hátulról megkínálta bottal és az éppen a palánknál forduló Pavuk dereka táján beakadhatott a botja, legalábbis azt fájlalta. Haszonits ismét jól fújt (kivéve a Fradi első gólját, mert azt 2 szabálytalanság is megelőzte).
@aeroan42: Ahhoz képest elég sokan voltunk,4 sorral játszottunk.Külön öröm Miskolczi Márk gólja.Túl sok következtetést nem vonhattunk le a mai meccsből.

Zalavárin vagyok ledöbbenve még most is...Összeakadt Budaival,a bírók szétszedték őket,erre fogta magát és két kézzel megütötte a vonalbírót.Ha Hetényi kapott fél évet,akkor ez legalább annyi lesz.
@aeroan42: Miskolc meccsről: az elején nagyon pörögtünk, aztán 3-0 után volt egy kis leeresztés, de alapvetően jól pörgött a csapat. 4 soroztunk a meccs elejétől, de mikor a 4. volt fent igazából akkor is domináltunk. Az Újpest pár kiugrással tudott veszélyes lenni, akkor viszont Dusi is a helyén volt és a szerencse se volt velük.

Viszont nemnormális Zalavári jó időre elköszönhet a jégkorongtól: először undorító módon sunyin hátulról nekiesett Budainak, majd mikor a jv-k szétválasztották őket fogta és szándékosan lökött egy nagyot az egyikükön. Ha Hetényi fél évet kapott annál a vitatott esetnél, ő 1 alatt nem fogja megúszni, az biztos.
Szerintem Zalavári azt nehezményezte, hogy a bunyót túl hamar szétszedték és Ő győzni akart. (legalább ott)
Ekkora baromságot, nem is értem, 7:0-nál...
@budapestijeti: izé...télleg szívott
az előzetes 7-2vel alaposan mellétrafáltam
@Spigott: ítélhetett volna hátulról lökést a bottal lökés helyett és akkor 2+10
amúgy meg Haszonits várt vagy másfél percig, hogy mennyire súlyos a sérülés
a bíró nem jövendő mondó, így a 2 perc normálisnak mondható
remélem Atinak nincs komolyabb baja
Hát, annyira súlyos volt, hogy be kellett vinni a kórházba. Nem fogadok el semmilyen magyarázatot erre, még Vychodil is ment azonnal oda elnézést kérni. Nagy mákja volt Pavuknak, hogy a bot nem szúrta meg a lépét. Balszerencsés esés volt, mindennel együtt, de már csak a sérülés okozásáért meg kellett volna adni az 5+20-at. Az, hogy a játékvezető a 22. percben azt mondja, hogy majd a szünetben megnézzük, hogy mennyire sérült a játékos, meg inkább hadd ne minősítsem...
@Spigott: Bocsánat, elnéztem a kiállítás időpontját, 36. percben.
@Spigott: Figyelj, ugye az eset a 36 percben volt, de nem is számít. Nem orvos, nem várható el tőle, hogy megítélje, megsérült a játékos vagy nem (akkor sem, ha szemmel láthatóan fájdalmai vannak a játékosnak). Odament a padhoz, megkérdezte mi van, várt elég sokat. Ennyi várható el tőle. A pad nyilatkozzon, hogy sérülés van és akkor el lehet járni az ügyben, ez a módja. Utána már nem. Az, hogy bottal lökés vagy hátulról lökés lehet vita alapja (szerintem is utóbbi), de ez esetben szerintem ezen túlmenően nem lehet elmarasztalni.
A pad jelezte, hogy sérülés történt, de mind1, bármennyire is kedvelem Vychodilt, ez 5+20 volt, de ez már történelem, lényeg, hogy Pavuknak úgy tűnik, hogy nincs komolyabb baja.
@check: a miheztartás végett,mi? :D:D

Atinak remélem nincs súlyosabb baja, mielőbbi jobbulást! (szerencse,hogy pont pihi a jövő hét)

hát....tudtam,hogy nyerni fogunk,de erre azért nem számítottam..Kurt 4+1, illetve +6!!!
@icelion: Persze, hogy mindenki tudja a helyét :D
@Theutus: Még most is jövök föl a pincéből, ez olyan mély volt! Valami nagy gáz van, ez nem kerek...
@budapestijeti:

Igen, én is ott olvastam, ezért kérdeztem, hátha ti többet tudtok.
@check: szerintem szarul vezette, volt jópár tévedése, de abszolút nem rajta múlt, így ennél bővebben nem foglalkoznék vele

a macsweynből nem csinálunk magyar válogatottat? szerintem beférne
@cornwall: Csak a tisztánlátás végett: először a nemnormális Budai szúrta sunyi módon hasba a Zalát amit a három bíró közül egy sem látott. Erre kapott válaszként verést a miskolci játékos.
@E9+2: Népszakadtságban, és ma is tapicskolnak benne egy kicsinykét! A többieket még nem olvastam ma...
@budapestijeti: na ha ők írják, akkor biztos igaz is
a dolog csak akkor lenne biztosabb, ha az ns írná meg

amúgy szerintem nyugodtan meglehet kérdezni CsG-t erről a témáról is, teljesen korrekt módon szokott válaszolni a szurkolói kérdésekre, felesleges különböző szennylapok cikkeivel foglalkozni.
@budapestijeti: ilyen hiteles lapokat forgatsz?:)
@E9+2: Nem jolános, úgyhogy nem. Meg egyébként sem magyar. Mondjuk ez nem feltétel, mert Martz sem az, mégis honosítani akarják.
@kicsibuk78: Ez azért így nem igaz. A csíkszeredai fiaskó előtt megvertük itthon a Dabot, és a Vasast is, és a macik ellen is jól játszottunk Miskolcon.
@kiralyfi: Ez maradt szabadon a kávézóban...
@E9+2:Szerintem vadul cáfolnának, ha nem lenne reális! Én nem látok bele, Te nem látsz bele, Ő...? Szerintem Ő sem lát bele!
süti beállítások módosítása