HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dab.Docler-Fehérvár 0-7

2010.03.19. 20:21 kerusz

Nagyon nagy volt a különbség ma este a két csapat között az OB I. döntőjének első mérkőzésén. A hazaiakon látszott, hogy két kemény csatán vannak túl az elmúlt két napon, a vendégeken pedig az, hogy nem becsülik le az ellenfelet. Már 35 másodperc elteltével gólt ütött Ladányi egy sakk-matt helyzetben, nem egészen két perccel később Martz növelte az előnyt. Ezután kissé erőre kaptak a hazaiak, helyzeteik is voltak, főképp emberelőnyben, de nem sikerült a góllövés. Nem így Palkovicsnak, aki az első harmad végén lőtt még egyet, a második játékrészben már nem is a két legutóbbi elődöntő hőse, Peter Sevela, hanem Kiss Tamás állt a hazaiak kapujába. A második harmadban Kóger kipattanóból, Tokaji megpattanó lövésből növelte a vendégek előnyét, a harmadikban Fekete közvetlen közelről, majd Vas János oldalról lőtt még gólt, ezzel alakult ki a 0-7. Folytatás vasárnap Székesfehérváron.

384 komment

Címkék: döntő ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebből látszik milyen nagy szám a Fradi helytállása...
Semmi baj, a gála folytatódik. És egyébként is a Vasas is vezetett és mi lett a vége :)))
Első két harmadban még főleg fejben voltunk fáradtak, helyzeteink is voltak, de a 3. harmadra már erővel sem bírtuk. Annak örülök, hogy a 4. sorunk is sokat volt a jégen. Jól fog jönni a pihenőnap.
Hajrá Kohász!
A mai meccsel kapcsolatban csak pár dolgot jegyeznék meg.

1. Tegnap még le sem esett, hogy ma meccs van. Azt a csillagharcost, aki ezt kitalálta, kivinném a prérire, s futtatnám három napig.
2. Marha idegesítő, hogy ütemszerűen egyszerre rendezik a kézi és a korong meccseket. Ez senkinek sem jó.
3. Ez már tényleg csak gála. Jó volt látni a régi arcokat újra újvárosi jégen, biztos nekik is jól esett újra itt lenni.

Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok! :)
Azért voltak pillanatok, amikor a hullafáradt DAB játékosok is fel tudták venni a játék ritmusát főleg a II.harmadban, egy kis szerencsével gól is születhetett volna, de a körülmények olyanok voltak amilyenek - egy kis pihenés után gondolom kicsit más lesz az ábra, DAB gólokat is látni fogunk...
Ami nagyon meglepett, és nem tetszett, hogy a vasgyár valami Donyecki focicsapatot támogat az újvárosi hoki helyett - világosítsatok fel - ezt mire véljem?!!!
Minden tiszteletem a Székesfehérváré,gratulálok nekik,de elrontják a szurkolás örömét.Mióta csatlakoztak az ob 1 hez,előre tudható minden eredmény.Meccsekre semmi értelme kijárni,még a tv ben sem érdemes nézni.Nem izgalmas látni ahogyan a gyengébbek vergődnek,nincs benne élmény.Azért még egyszer Grat és a közeli aranyhoz is!
Sziasztok! Nagyjából várható volt ez a különbség. A DAB tegnap játszott a Volánnak pedig volt ideje pihenni. Ez a szervezés tényleg nem a csúcs, de sajna ez még mindig idény sport és a VB is közeleg. Remélem ez a pihenés elég lesz feltöltődni és látunk néhány jó meccset.
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!!
Hiányzik a döntőhangulat. A Dunaferr korszakot siratom... :(
@korihoki: Sajnos ma csak tvben tudtam nézni, de én így is minden percet élveztem. Örülök, hogy itt lehetünk. És öröm volt hallani, hogy végig szurkoltak az újvárosiak. Biztos vagyok benne, hogy lesz még szorosabb is.
Grat a Volánnak.Bár én Volán drukkerként nem láttam olyan rossznak a Dabot,jól küzdöttek,és néha egész komolyan veszélyeztettek.Az eredménytől függetlenül sztem jól helyt álltak,igaz látszott a fáradtság rajtuk,DE nem adták fel ez tetszett.Az,hogy gólt nem lőttek,hmmm sajnos a Volánnal is előfordult már,hogy minden össze jött,támadások,cselek de nem sikerült gólt lőni,ez benne van a játékban.
Hajrá Volán!...és örülök,hogy újra a DAB-bal játszunk a döntőben.
@korihoki: Szió! Nem igazán értek veled egyet, amikor azt írod nem érdemes nézni és kimenni a meccsre. A Volán az EBEL-ben ugyanígy kezdett, a szurkolóktól kell a támogatás, akkor is, amikor a csapat "esélytelen" a Volán is bizonyította, hogy tud meglepetéseket okozni a "gyengébb" csapat is. Remélem, a különbség évről évre csökkenni fog és a magyar hoki szintje is közelíteni fog az elithez.
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
@tolsztoj: Arra, hogy barmok eladnak mindent ami mozdítható, ott "fent":S Ukrán a tulaj (a másikat nem tom) és ennyi, nem érdekli őt a magyar sport:(
@Zsoldos91: remélem a választások után változni fog a helyzet - az ukrán menjen haza!..
Hajrá DAB!!!
Ezekre a meccsekre semmi szukseg. Jovore remeljuk maskepp lesz.
Gratulálok a Volánnak a győzelemhez, magunknak a helytálláshoz, ez volt várható az előzmények tükrében. Az is kiderült, hogy valaki hazudik. a tévések azt mondták, hogy nem ragaszkodtak a mai időponthoz, szóval vagy ők, vagy a szövetség kamuzik...
@Jencii: Ezért szurkoltam én is.
Ugye mindenki látja aki támogatta a Volán rászabadítását a magyar mezőnyre, hogy ennek semmi értelme. Ettől nem lesz jobb a magyar hoki, ettől nem lesz több szponzor Újvárosban vagy a Starsnál (ami esetleg egy magyar bajnoki címmel könnyebben menne mindkét helyen), ezt nem nézik tömegek a tv-ben. Na ezt pofázzuk páran több hónapja.
Én már beletörődtem ebbe a helyzetbe, sajnos nem tudunk mit tenni ellene, a hibát még a versenykiírásnál elkövettük. Fogjuk fel gálának, s élvezzük.

Az arany lehet a Voláné, a magyar bajnokok viszont mi vagyunk!
@csatoimi: Ez így van a nézőknek ez nem vonzó
@eradam: Sorry, úgy írsz, mintha a Volán egy külföldről bekéredzkedő jöttment csapat lenne, aki csak szórakozni akar a magyar döntőben.

Ők is innen nőttek ki. Mit kellene tenniük, felvenni az osztrák állampolgárságot?

Én messzemenően elismerem a Dab és a Stars nagy hajtását, tényleg kaphatnának az újvárosiak aranyérmet, de ebben a helyzetben csak rossz megoldás létezik. A magyar válogatott gderincét adó csapatnak mégse lehet azt mondani, hogy iratkozzon ki a magyar bajnokságból.
Engem kívülállóként nem kötött le a meccs.:-(
Licitálni meg ne licitáljunk, mi egy éve Fehérváron vertük a Volánt.:-D
Sajnos bekövetkezett amit vártunk, egy dögfáradt DAB állt fel a pihent Volánnal. Ennek fényében az eredmény másodlagos, a helytállás és az akarat dícséretes. Kicsit sajnáltam, hogy a vártnál kevesebb néző jött ki (TV+kézimeccs), de lesz majd több is. Remélhetőleg a pihenő jót tesz a csapatnak, vasárnap fel tudjuk venni a ritmust és kedden komoly meccset tudunk játszani.
Hát, én ezt másképp látom. Ha én játékos lennék, alig várnám, hogy játszhassak a legjobb magyar csapat ellen. Akár csak pár meccs erejéig.

Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy nincs értelme (nem volt értelme) az A csoportba jutni...
@montipájton: miért? Beiratkozott? 3+4(5) meccs = magyar bajnoki arany! Ez nem jó!
@montipájton: Nem kell felvenni az osztrák állampolgárságot. De nem is kell minden évben kierőszakolni, hogy a Volán visszajöhessen a POba aratni. Jobb csapat nem vitás, de nem kell folyton az ő akaratuknak érvényesülni.
@wincent: Ebben igazad van. A körítéssel van a gond. Meg lehetne oldani, hogy játszhassanak a magyar csapatok a legjobb magyar csapat ellen is.
@csatoimi: ezt még Te írtad pár nappal ezelőtt..."Az OB1 rajatszasanak legerdekesebb meccsei a tovabbi Dab-Stars meccsek lesznek, nagy kar, hogy ezeket nem lathatjuk."...mennyire igazad volt!
Magam sem értem, mi szükség erre. Ugyan csak egy meccsen vagyunk túl, és a DAB is fáradt volt, de sportszakmai értéke a mai mérkőzésnek nulla. A Fehérvár kedvetlenül, unatkozva ütött hetet. Gondolom a Fradin is így masírozott át.
Egy közepesnél gyengébb színvonalú találkozón vagyunk túl, ami a jégkorongnak biztos nem csapott nagy hírverést.
Az egész azért kell, hogy a Volán egy újabb bajnoki zászlót húzhasson fel a csarnokában. No meg a szponzoroknak legyen mit felmutatni.
Kell ez? Szerintem érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy jövőre változzon a kiírás. A hozzáértők leírhatnák, hogy történik a szavazás a testületben. Minden csapatnak van egy voksa?
Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül átverni a többség akaratát, akkor pedig nem kell kiállni a Volán ellen. Meccs nélkül legyenek "bajnokok".
@montipájton: Azt azért ne feledjük, hogy annyira fontos ez a magyar bajnokság, hogy ha megvan az EBEL elődöntő eszük ágában sincs hazajönni... akkor rendben lenne "az állampolgárság felvétele"? De ez parttalan vita. Mindenki döntse el van-e ennek értelme, lesz-e így esély még egy (több?) EBEL csapatra, vagy bebetonozzuk a kirakatcsapatot évekre.
@check: igen, ehhez kell némi idő (és pénz)

Szerintem ezen a téren még az út elején járunk. Lesz ez sokkal jobb is. :)
@Khrys84: Azért sokan nézték - Felvidéken is...?-)
Vicces, hogy Ágai K.A. azt mondta, hogy ők nem kardoskodtak amellett, hogy ma legyen a meccs.
Ezt már vki eldöntötte felül.
Stars ugyanígy szívott volna
Kincses még mindig értelmi sérült szegény, bár párszor sikerült szerelnie a DAB játékosokat :)
Mindenki nevében kívánhatom, hogy a jövőben legyenek a régi Fehérvár-Dunaújváros meccsekhez hasonló szoros rangadók, és ezt ne úgy érjük meg, hogy a Volán gyengül, hanem a Kohász erősödik! A második kedvenc csapatom...Hajrá nekik is!
Budapesten élő csíkszeredaiként én is büszke vagyok a Volánra,minden ebel mérkőzésen rerágom a maradék körmeim,egyszerüen csak arrol van szó hogy ,olyan mérközést nem szeretek nézni ahol az eredmény előre boritékolható.
@wincent: Nem csak ezek kellenek. Szándék, hogy ne csak a Volán legyen kedvezményezett ilyen helyzetben, és felismerés, hogy mi az, ami valóban előre visz és nem csak álelőrelépést biztosít.
Szerintem most már felesleges azon vitatkozni hogy mennyire sportszerű ez a kiírás! Gratulálok a volánnak a mai meccshez! A dunaújvárosi srácoknak pedig a helytálláshoz! Szerintem szívvel játszottak ma, csak sajnos a lábak nem úgy mozogtak ahogy kell! Ami nagyon színpatikus volt, hogy végre egy olyan meccset láttam ami tényleg gála, nem volt bunyó, tisztelték egymást a csapatok. ami már kevésbé volt az (itt jegyezném meg hogy nem az eredmény miatt írom ezt mert nem sokban változott volna), hogy a bírósporttársak inkább áramot vezessenek,ne hockey meccset! Még egyszer gratulálok a Volánnak! Jó volt újra látni a megyedöntőt! HAJRÁ DAB!
@eradam: Ha a Dab-Stars lett volna a döntő, mennyivel lennénk közelebb egy újabb magyar EBEL-csapathoz? Vicces.)))

Én nem mondom, hogy ne vegyük ki a Volánt (bár a fehérvári klubmenedzseri munka szempontjából igenis nem mindegy, vannak-e trófeák), vegyük ki, mondjuk azt, hogy az Újváros a bajnok - kérdés, akkor meg lett-e oldva a fejlődés? Nem, nem lett.
Sőt, akárhogy nézem: az újvárosi srácok többet fejlődnek 4 ilyen meccsen (ha több lesz, pláne!), mint ha játszanának még háromszor a Stars vagy ötször a Fradi ellen.
Ez nem nagykéopűség, hanem tény. Szerintem ők is így gondolják.
@Skandinávia-mánia: Erről van szó, ez lenne a kívánatos.
@csatoimi: lehet, hogy igazad van
@Spigott: arra én is kíváncsi lennék, hogy ki hazudik, de gyanítom a szövetség a hunyó
@thokee: ebben a futtatásban szívesen segítenék, hogy egy percig se tudjon pihenni az illetékes
a meccsről: egy mentálisan és fizikálisan is fáradt csapat próbált helyt állni a pihent és sokkal jobb bajnokságban edződött Volán ellen, aki éppen annyit adott ki magából amennyi szükséges volt
sajnálom, hogy egy gólt sem tudtunk ütni
a harmadik meccsben változatlanul bízom
jó volt látni hazai jégen a régi játékosainkat és a Volán szurkolóit is
egy kérdés a tv nézőkhöz: mi volt a riporterek előzetes és utólagos véleménye?
@montipájton: "bár a fehérvári klubmenedzseri munka szempontjából igenis nem mindegy, vannak-e trófeák"
magadnak válaszoltál :) mert a trófeák Újvárosban, a Starsnál nem számítanak a szponzorszerzésben ugye? És a több szponzor nem kell a fejlődéshez? Mit nem értesz ezen?
@Fugeute: Tőled is megkérdem: akkor jobb lenne a magyar hokinak, a fejlődés szempontjából?

Nem a Volán a fejlődés ellensége, ezt kellene már megérteni. Ha Magosi vagy Azari lő még 5-6 gólt egy Fradinak vagy Starsnak, sokkal előrébb jut...?

Ami érthetetlen hülyeség a kiírásban, az az erőltetett menetrend. A 3 meccs 3 nap alatt érthetetlen és értelmetlen. Ezért lett ilyen a mai meccs, nem a Volán miatt.
@montipájton: Természetesen fejlődünk a Volán elleni meccseken, de ezért a 7 meccsért, ne járjon már aranyérem...

Legyen a Volán kiemelt, s miután meg van a magyar bajnok, akkor játsszanak egy szuperkupát. S meg van oldva.
@montipájton: Én személy szerint örülök, hogy játszhatunk a Volán ellen, eddig is úgy tartottam, hogy ellenük lehet igazán lemérni, hogy hol is tartunk. De akkor ne legyenek irreálisak a feltételek, mint pl a mai meccsen. 30 napon belül a 18. meccsünket játszottuk, ebből vasárnap óta a negyediket, kurva fáradtak voltunk. a volán valószínűleg egy pihent Dab ellen is nyerne minimum 3-4 góllal, de ennek a mai meccsnek így körülbelül annyi értelme volt, mint a bizonyos Volán-válogatott macska-egér játéknak. És ez nem a Volán, nem a Dab hibája, hanem kurva nagy szövetségi baki. az egy dolog, hogy aki tisztában van a hazai jégkoronggal, az biztos volt a mai meccs ilyetén végkimenetelében, de aki esetleg először ült le ma hokimeccset nézni, az vajon mit gondolhat a magyar jégkorongról? Körülbelül azt, amit én a magyar hokiszövetségről most: nevetséges...
@montipájton: 3 meccs 3 nap alatt és a vasárnapi lesz a héten az 5. meccsünk
ez is a játékosok fejlődését szolgálja
Hát igen. Szerintem is felesleges lenne feljutni az "A" csoportba, hiszen láthattuk, hogy a fiúk szenvedtek tőle, hogy a legjobbakkal léphetnek egy pályára. Szerintem ne is küzdjünk ezért, jó nekünk a "B" csoport is. Mi nézők is szenvedtünk, amikor Kanada simán vert bennünket. Erről mi is a véleményetek?
@montipájton: trófeák közül meg kellene próbálni a Continental Cup-ot is (nem hazai rendezéssel). Az miért nem fontos? Pedig az nagyobb kihívás mint az OB1. Szerintem meg inkább felfele kellene tekinteni, nem visszafele.
@eradam: Nézd, az ideális nyilván az lett volna, ha a Volán 4 közé jut az BEL-ben, az Újváros meg megnyeri nélküle a bajnokságot és mindkét helyen van mit mutatni a szponzoroknak.
Más kérdés, hogy pont azt hallottuk a stúdióban, hogy az újvárosi tulajokat nem éppen az eredmények érdeklik.
Fehérváron pár éve ugyanezeket mantrázhatták volna, de inkább kapartak pénzt. Ezért felelősségre vonni őket elég sportszerűtlen lenne.

De fejezzük ezt be, a köv. meccsek élvezetesebbek lesznek és talán más következtetésekre juttok ti is.
@Ringleader: Ha van klub, amelyik mindig felfelé próbált lépni a hazai hokiban, az a Volán, nemdebár?

a bajnokság a gyenge pontjuk, nem tudják kihagyni. Viszont meg se tiltották senkinek, hogy elinduljon az útjukon.
@beth01: pont Te mondtad ki azzal, hogy "A" és "B" csoportról beszéltél, hogy milyen baromság volt az OB1-re visszatérni. Nem Kanada tért át a Divizió 1-re elverni mindenkit, hanem Mi jutottunk fel...tehát nem a Volán kéne visszatérjen az OB1-be, hanem még valakit maga mögé föl kéne húznia. Köszönjük Neked!
@montipájton: "Ha van klub, amelyik mindig felfelé próbált lépni a hazai hokiban, az a Volán, nemdebár?" Ez vitathatatlan tény! Akkor minek ez a visszalépés?
Nekem a dab a bajnok.

A szponzorok a hajukat tépik, hogy végigfinanszírozzák a csapatokat egész évben, aztán jön a volán. Ráadásul nem a két legjobb ob1 es csapat játsza a döntőt ami ugye tv-s meccs, hanem egy sztárbrigád, igaz a legjobb Magyar csapattal, amit porig aláz. És azt nem kell kifejteni, hogy a tv-s meccs szóra néz fel szívesebben a szponzor a wallstreet journal-ból.

Szerintem a DAB-STARS meccset tegnap, többen nézték volna mint ezt. És WA-t idézve a több pénz jobb mint a kevesebb, márcsak anyagi oldalról nézve is.

Mi itthon játszók remélem azon vagyunk, hogy az ob1-et ebel minőség felé indítsuk el, aztán pedig tovább. éS mit kapunk: nem kell feltétlenül végigbumliznod a szezont, lehetsz bajnok úgy is ha elmész. Ráadásul egész évben zakatol a hajrá Magyarok, ami azért nem rossz.

Erre megoldást kellene találni, és szerintem erre jó lenne a MOL liga, csak lehetne értelmesebb vége. Ezt az ob1-et meg el kéne felejteni.

persze ezek most tanulóévek a nagy iternacionális ligák most alakulnak európában, ugorjunk nekik.
@Szentmihály_: Szerintem a fradi helytállása igazán holnap az első brozmeccsen fog kijönni, amikor egy ugyancsak viharvert Starssal (az az egy nap plusz pihenő alig több mint a Dabnak volt) fog megütközni. Szép csata lesz. Na ezt kellene inkább a Tv-nek közvetíteni, mint a megalázó Dab-os vereségeket.
@Ringleader: Mond neked valamit, hogy nálunk előrébb járó csapatok úgy gondolják, hogy érdemes velünk edző meccset játszani? De azis lehet, hogy csak egyszerűen bezsebelhető győzelmet akarnak és nem úgy érzik, hogy érdemesek vagyunk rá, biztos ők is visszalépésnek érzik ezt. De, ha te ezt gondolod az a te dolgod. Én ezt mésként látom.
mindent elmond a meccsdömpingről, hogy nekem ma már tényleg elfogyott a hangom, engem se hagytak pihenni. :D
kb akkor fogyott el a fiúk utolsó ereje is.

szerintem a nézők is besokalltak, tegnap jóval többen voltunk, pedig az simán munkanap volt; és ezt bár hiába adta a tv, egy döntő azért ki szokta hozni a népet.

a jövőévi kiírást azért eléggé meg fogja határozni a VBn való szereplésünk.
@ob4: Őszintén az volna a jó ha a MOL ligába erősebb csapatokkal kellene küzdeni mert az OB1 eseknek és a fiataloknak nagy ugrás az EBEL.

Csak mive iylen jo a szlovák magyar viszony esély sincs de mondjuk a kissebb költségvetésből dolgozo osztrák bajnokság ahol jelenleg a korábbi EBEL résztvevő insbruck is szerepel azok közül lehetne hozni a MOLba pár csapatot mert románok közül egyedül a CSík meg talán jövöre Steua lesz kihivás
@beth01: melyik szenvedésre gondolsz, a szlovákok elleni 3:4-re, vagy a fehéroroszok elleni 1:2-re?
Egyébként teljesen rossz az analógiád, valójában az a helyzet, hogy miután kialakult a divizió 1 végeredménye, lejön Kanada, és kipicsázza a győztest, aki így elveszti a címet.
@csatoimi: Szia Én nem értek veled egyet, ezekre a meccsekre ebben a helyzetben szükség van. A szövetség rossz kiírásáról nem tehet a Volán. Kovács Úrék nem ismerik a naptárt meg a matematikát arról nem a Volán tehet. A mai meccsen én sem szórakoztam igazán. Egy tiszteletre méltó fáradt DAB próbálta felvenni a versenyt egy pihentebb erősebb Volánnal, ami nem sikerült.
Viszont az tény , hogy Pirének az elmúlt 9 meccsen nem megy, ez hosszú távra nézve azért szomorú.
Üdv.
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@Ringleader: Bocsi, a MAGYAR VÁLOGATOTT-ra gondoltam.
@beth01: Te edzőmeccsről beszélsz, mi meg az Országos Bajnokságot eldöntő mérkőzésekről. Ugye Te is érzed, hogy van némi különbség.
@Bpstars: igen volt! hajrá nektek is holnap a Fradi ellen! nekünk meg vasárnak:D hajrá srácok legalább ráncigáljuk meg az oroszlán bajszát! Hajrá DAB!
@Fugeute: Nekem még így is az a véleményem, hogy nagyon sok magyar korongos szívesen felmenne a jégre, akkor is ha tudja is, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Én nem érzem annyira fusztrálónak, hogy ilyen csapatok ellen látom őket "szenvedni".
De tudod ez csak az én véleményem.
@beth01: akkor ez most hogy jön ide? Barátságos meccsekről beszélsz, ami köszönhető a válogatott jó szereplésének az utóbbi évtizedben:
1. Ez nem csak a Volán érdeme;
2. Ha idejönnek, akkor méltónak tartanak minket egy jó edzőmeccsre (mi meg elkapjuk a skalpjukat :-)), semmi több;
3. Örülnek, hogy végre a jégkorong-világ bővül még egy csapattal.

Ebből milyen következtetést lehet levonni a Volán és az OB1 (csapatai) kapcsolatára?
@Fugeute: az előbb én, most Te előztél meg. 1:1 ;-) Mintha egy húron pendülnénk :-)
@Ringleader: Van egy szint amit a Volán elért. Az most csak az EBEL rájátszására volt elég. Idővel lesz ez még jobb is. De ha te úgy gondolod, hogy a Volán játékosainak egy MAGYAR BAJNOKI cím az visszalépést jelent akkor szerintem tévedsz.
Üdv. Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@beth01: ez így rendben van, csak nem erről beszéltünk eddig.
@thokee: Ez a "szuperkupa"-dolog szerintem is jobban passzolna, számomra is inkább volt bajnoki döntő a DAB-Stars. Ami ennél fogva lehetett volna best-of-seven még több izgalommal, kevesebb meccstorlódással.

A kérdés, hogy ez esetben - amennyiben nem indul az OB I-ben - tekinthető-e hivatalosan "magyar" csapatnak a Volán? Honosítás szempontjából pl.
@benö51: miért is? Mit jelent 2010-ben Magyar Bajnoknak lenni Volán játékosként...és most nem Kógerre, Nagy Gergőre, Hetényire, Maklárira, Bálizsra gondolok.
@Ringleader: Azt hiszem, akármit írnék is valahogy mindig azt olvasnád a sorok között, amit te akarsz, tudod az éremnek két oldala van, én szerencsésnek érzem magam, mert én a másik oldalát látom, mint Te. Egyébként nem gondolnám az eredményeket a Volánnak, hiszen sok csapat munkája van ebben. Valamint köszönjük a szülőknek is, akik lehetővé tették, hogy ezek a remek játékosok elérjék álmaikat.
Annyi értelme van ezeknek is, hogy görbe tükröt tart a magyar hoki elé! Rá kéne jönni, hogy nagyon nagy gáz lesz a magyar hokiban, ha nem tesznek valamit sürgősen az illetékesek!

Nem az a baj, hogy nincs megfelelő tehetség, hanem az, hogy se fejben, se fizikailag, se taktikailag nincsenek a Volánhoz képest sehol. Ebben óriási felelőssége van a szövetségnek és a klubvezetőknek, az edzőkkel együtt.
@benö51: Biztos vagyok benne, hogy minden fehérvári játékosnak sokat jelent a bajnoki cím. Viszont nektek is el kell hinnetek, hogy rajtuk kívül még sok magyar játékos áhítozik ugyanilyen joggal erre a címre, ám az ismert körülmények miatt erre a nullánál is kisebb az esélyük a következő években - hacsak nem igazolnak a Volánhoz. Ez viszont teljesen kettészakítja a mezőnyt, egy hiperjó Volánra és a többiekre. Szerintetek ez jó így? Ez szolgálja a magyar hoki fejlődését?

beth: Utolsó lehetőségként nyúlnék ehhez az eszközhöz. Egy játékosnak nincs nagyobb büntetés, minthogy nem léphet jégre. Ám ha másból nem válik világossá az érintetteknek, mi van elbaszva a rendszerben, akkor csak az marad, amit írtam. Talán így fel lehet hívni a figyelmet erre a problémára.

ringleader: így van, egymás magyar hangjai vagyunk:)
Én újvárosiként,nagyobb arányú vereséget vártam ma este az elit alakulattól.Amennyire fáaradt a csapatunk,mind fizikálisan,mind lelkileg,azt hittem 10 alatt nem állunk meg.Nem voltam elájulva a Volán játékától.Talán hiányzott belülök a lelkesedés.Nekem ez jött át a csarnokban.A vb szereplésről az a véleményem,hogy mint svájcból,szlovéniából is pont nélkül jövünk haza.Elszomorit még a gondolat is.Sztem ezek a mérkőzések a Volán játékosoknak úgy hiányzott,mint púp a hátukra.Szezon elején ki kellett volna osztani az aranyat és kész.A többiek játszanak rögtön az ezüst és bronz éremért. :)
Az A csoprtot ne kavarjuk bele, az teljesen más volt. Oda bekerült a csapat, ott volt feladata, és helytállt.

Ez a mostani helyzet olyan mintha úgy bonyolítanák le a vb-ket, hogy az A csoportból a középdöntőben kiesők a b csoport győztesével játszanának a b csoportos vb -címért. Így soha nem lenne új győztes, csak ha csoda történne.
Én továbbra sem értem ezt a parttalan vitát. Ha jól rémlik van egy sorozat (MOL liga), ahol a többi csapat eldöntheti, hogy melyikük a legjobb. De EMBEREK a magyar bajnok az legyen már a legjobb magyar csapat. Ez ennyire egyszerű.
@bandog: hidd el, a Volán 25%-on pörgött...
Nem értem milyen alapon mondjátok sokan,hogy a DAB a magyar bajnok.Ha nincs a Volán itt akkor egész másképp alakul a lebonyolitás és semmi biztositék nincs rá,hogy Ők nyernek.
@miki78: Akkor meg mi értelme van-volt a "tanuló"meccsnek-meccseknek?Vagy ennyi elég (25%) a magyar hoki fejlődéséhez?
@barney's: Akkor legyen a Volán örökös magyar bajnok. A többiek meg hadd játszanak az az évi magyar bajnoki címért.

S még mielőtt valaki félreérti, itt nem a Volánnal van a gond, sokkal inkább a szövetséggel...
@holabda: HA,HA,HA... ha nincs itt! ez volt a kiírás! nekünk a Dab a magyar bajnok! (mármint Dab szurkolóknak!
@bandog: annyi értelme van, hogy rájöhetnek az illetékesek, hogy az rohadt kevés, amire ők azt hiszik, hogy elég..
@holabda: Akkor nyert volna a Stars-UTE-Fradi-Miskolc.
Nem mindegy?:)
@beth01: Te most ironizálsz? Miért gondolsz engem szerencsétlenebbnek magadnál, mit látok én rosszabbul, mint Te? Én beszéltem a Volánról és az OB1-ről, Te pedig példálóztál a Magyar Válogatottal és az "A" és "B" csoporttal, ráadásul nem is jól, vagyis számodra nem lett jó példa. Egyáltalán nem a sorok között olvasok, hanem azt, amit leírsz.
Mindketten szurkolunk a Magyar Válogatottnak, míg a Volánnal Te elfogult vagy, én meg nem. Ennyi!
@holabda: Azért mondjuk sokan, mert ERKÖLCSILEG a DAB-é az arany. Dunaújvárosiak szemében a döntő megvolt, megnyertük, nekünk bajnok a csapat. A Volán ellen pedig már csak a jutalomjáték.
@bandog: "szlovéniából is pont nélkül jövünk haza"

vagy nem tudom értelmezni a soraid v. nem vagy tisztába az erőviszonyokkal.
@thokee: Ez a legjobb amit olvastam.
Tényleg,legyen a Volán az örökös magyar bajnok.
mindenki elégedett lenne(főleg fehérváron).Hogy a többi csapat mit szólna ehez?Háááát...:)
@miki78: Ha ezt a mai meccsből vontad le tanulságként, akkor ehhez külön gratulálok.
@barney's:
Persze, legyen a legjobb magyar csapat. Magyarul a Volán. Kisbetűvel: Ha nem jut be a legjobb 4 közé az EBEL-ben, mert különben nem érdekes ez a kitétel, mindenki boldog lesz a bajnoki cím nélkül is.
@Bpstars: Majd emlékezz,de neked legyen igazad.
@holabda: "A szezont a magyar bajnokságban végigjátszó csapatok közül a Dab.Docler lett az első." Ezért tekintjük a csapatunkat bajnoknak.
@barney's: A vita tényleg parttalan, ez már így van, a meccseket le kell így játszani ahogy van (rosszul), a játékosok szerintem elviselik. Csak az fáj, hogy minket nézőket nem kérdez meg senki, hogy akarunk-e 11-1-es meg 7-0-ás meccseket nézni. Kinek szól a jégkorong? A szakvezetőknek?
A holnapi Stars-fradi meccs biztos, hogy egy élmény lesz, de hát az csak egy bronzmeccs, vagyis nem jön ki rá a szövetségtől megnézni senki sem.
@OliBLOOD: nem, én már korábban levontam, de sajnos vannak (nem kevesen), akik még most sem :(
Hirtelenjében:
Szerintem már ha csak a fehérváriak + világvolánfanok megnézik a meccseket a tv-ben az több néző, mint a (szummajel) (többi PO meccsen), ez pedig a szponzor álma. Ha pedig esetleg /volánmeccs, akkor méginkább.
Kocanézőként meg egyébként símán élvezem, ha legyalulják az ellenfelet, és nem baj ha ezt előre tudom. És mondjuk 7-8-as különbség alatt vesztett meccsnek érzem, úgyhogy most egy kicsit szomorú is vagyok, ennél jobban kell menni. És tudom, hogy a gyengébb ellen nehéz produkálni, de azért hallottunk már 81 gólról is egy meccsen. Vagy 49-ről, most nem emléxem pontosan mit játszott egyszer a fradi valami nemzetközi kupában.
A helyszínen is több a néző Fehérváron, mint máshol, az sem rossz az OB1nek.
Ha a válogatott nagy része nincs meccs rutinban a világbajnokság idejére, mert kiesett az EBELben, az nem jó a válogatottnak.
Ha az EBEL-es ALBA nem lehet magyar bajnoki résztvevő, akkor az áhított személyek válogatottsága nem fog létrejönni lévén nem játszanak a hazai bajnokságban, főleg ha nincs farmcsapat indítására lehetősége Fehérváron.
@Ringleader: Ironizáláshoz már fáradt vagyok. De tudod az én szemszögemből én vagyok szerencsés a tiedből te. Tehát ez azt hiszem reggelig folytathatnánk.
@bandog: korea, horvát fix győzelem. gbr ellen nagy valószínúséggel győzelem.
Lengyel 50%, szlovén: 30%
ez valószínűségi alapon nálam 7,3 ponttal több, mint a nulla.

majd emlékezz!
@barney's: pártatlan? Annyiszor szerepelt már ez a szó, de miért is? Én UTE drukker vagyok, Oli DAB, Bpstars bármennyire meglepő Vasas-Stars, beth01 Volán...mitől lenne pártatlan? ;-)
@bandog: Kóreát azért csak megverjük tán, vagy azt se?...:)
@beth01: Jaj ne legyél már ilyen negatív, nem bántásként írtam semmit. Nekem ugyanolyan fontos a MAGYAR HOKI jövője, mint Neked, csak én másképp látom a jövőt, ennyi!
A MOL ligában is a DAB lett az első és a DAB is nyerte?
@Ringleader: nem pártatlan, hanem parttalan :)
@Bpstars: Irom,neked legyen igazad.Mondjuk Korea ellen stimmel,a horvátok már rizikós,a britek sztem összeszedik a legjobbjaikat és az lesz a ki-ki meccs,a lengyelek és a szlovénok meg simán átgázolnak rajtunk.És ezeket nem azért írom mert nem a saját válogatottomnak szurkolok.Kicsit reálisabban-pesszimistábban nézem a dolgokat,mint te.De tényleg legyen igazad,ebben azért titkon reménykedem én is. :)
Azért volt itt év közben vita a MOL ligás játékosok versenyképességéről, fiatalításról, egyebekről. A válogatott meccsen jól játszó DAb sor dicsőítéséről nem is beszélve (OK, Nika sérült, s ott a sor tényleg jól játszott). Úgy gondolom, hogy ha a Volánnak nincsen más dolga, mindenkinek az szolgálja az érdekét, hogy tétmeccset játszik a VB előtt egy hónappal, míg az itthon játszó legjobbak felmérhetik egy az egyben, hogy hol is tartanak az EBEL-hez, s az idei évben a magyar válogatott első két-három sorához képest.

Lesz még jobb is a DAB, ez biztos.
@holabda: A Stars nyerte, de most nem a MOL ligáról volt szó, hanem az OB1-ről
@holabda: te miről beszélsz? mondta valaki hogy a Dab nyerte a mol ligát? Ne keverd már össze a magyar bajnoksággal... de ha neked ez megnyugvás akkor a te csapatod nyerte!
@bandog: hát ha a horvátok átgázolnak rajtunk, az nagyon ciki lenne... Ne a Medvescsakból indulj ki, onnan csak néhányan lesznek válogatottak.. A lengyel hoki se jó, szóval, őket verni kell!
@Ringleader: Tudod ez szép az életben, hogy nem vagyunk egyformák. Milyen uncsi lenne ez a blog, ha nem így volna.
Előre is elnézést kérek. De ennyi butaságot összehordani...

A magyar bajnoknak annak a csapatnak kell lennie, aki az adott évben a legjobb Magyarországon. Pont.

Ahogy más is írta: ott a MOL liga, lehet vitézkedni.

A csoportos analógia: az OB1 alapszakasza volt a feljutás az A csoportba, ahol meg lehet mérkőzni az A (!) csoportos VB címért. Nem, nem a DIV I VB címről beszélek. Az az alapszakasz...

Ez olyan lenne, mintha azt mondanánk Sapporo után, hogy "megnyertük a VB-t. Ja, ne számoljuk Kanadát, mert az elit alakulat, nem is léptek jégre a DIV I-ben."

Nem értem, miért okoz gondot egyeseknek a helyzet. No, nem azt mondom, nem lenne jobb, ha több azonos erősségű csapat lenne. De most az út elején járunk! Igen, lehetett volna értelmesebb az időrend is. De a vita - úgy látom - nem ezen a téren zajlik...
@miki78: a horvátoktól idén még nem kell tartanod, majd a jövő évtől.
A britekről nem tudok sokat, ez egy megérzés.
Lengyelek évek óta stagnálnak, de teljesen ki-ki meccset várok. Szlovének jobbak, szerencsének is kell lenni, ha akarunk vmit.

Az, hogy Te visszajösszz és belenézel a szolíd magyar hokivalóságba, amit ob1-nek hívunk, ne lombozzon le ennyire!
@holabda: A MOL ligában a Vasas lett az első.
Hogy értsed miért tekintjük bajnoknak a csapatunkat. A szezont a magyar bajnokságban végigjátszó csapatok közül mi szerezzük a legfényesebb érmet. Nem alapszakasz, nem középszakasz, hanem végül kiosztott érem alapján. Nincsen más olyan csapat előttünk, akik végigjátszották a szezont.
@miki78: ezt irtam:a horvátok már rizikós, :)
És én még emlékszem az interligás időkre amikor csúnyán eldádáztak minket.azóta nem tartom valószinűnek,hogy annyit romlott volna a lengyel hoki,vagy mi olyan oriásit fejlődtünk volna. :)
@Bpstars: hú, most nem tudom mire reagáltál.. én ugyanezt írtam a VB erőviszonyokról..

A magyar ob1 meg nem ma lombozott le, hanem folyamatosan lelomboz.. sajnos...
@bandog: A lengyelekre gondoltam.Nem a horvátokra.A többi stimmel :))
@miki78: Ott van a Válogatottunk edzője, biztos tudja majd az ellenszerüket. Legalább is remélem.
@házisör: Ezzel csak két gond van. "ha a Volánnak nincsen más dolga" és mindezt bajnoki döntő néven.
Kismillióan írtuk, hogy legyen szuperkupa. Aminek a dátuma függhet attól, hogy meddig jut a Volán. Ami lehet akár 2 vagy több nyert meccses is. Megvan az összemérés, tétje is van, kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad...
@pKn: "Ha az EBEL-es ALBA nem lehet magyar bajnoki résztvevő, akkor az áhított személyek válogatottsága nem fog létrejönni lévén nem játszanak a hazai bajnokságban, főleg ha nincs farmcsapat indítására lehetősége Fehérváron."

Na erre voltam kíváncsi: akkor ha a Volán nem indul az OB I-ben, akkor nem lehet a játékosait honosítani sem.

Catch 22.

Megoldókulcsok?:
1. A magyar csapatok feljönnek Volán-szintre.
2. Az AV megy még egy PO-kanyart az EBEL-ben.
Jóemberek csak koptatjuk a billentyűzetet,meg esetleg a szánkat feleslegesen. :)
Ha a következő szezonra nem gondolkoznak el a csapatvezetők és nem teszik meg a megfelelő lépéseket,akkor ez még így marad 100 évig.Akkor tényleg ki lehet hirdetni a Volánt örökös magyar bajnoknak. :))
@facsipesz: Az a baj, hogy ez nem igaz. És már jópárszor le volt írva. Az számít, hogy a Volán melyik szövetséghez van bejegyezve. És ez ugyebár a magyar. OB1-től függetlenül honosíthatnak akárkit.
Egy rájátszásban bármi megtörténhet még ha megnyeritek az alap a közép vagy a felső szakaszt is.
@facsipesz:
1. az OBI.-nek semmi köze a válogatottsághoz..
2. Tudtommal van remény, h jövőre lesz farmcsapat..
@wincent: Köszönjük szépen, most már megvilágosodtunk! Mi kérünk elnézést, hogy ennyi butaságot összehordtunk. Kis kiegészítést fűznék hozzá, mert elírás történt...a mondatok így hangzanak helyesen:

A magyar bajnoknak annak a csapatnak kell lennie, aki az adott évben a legjobb a magyar pontvadászatban. Pont.

Ahogy más is írta: ott a MOL-liga és az EBEL, lehet vitézkedni

A következő mondat pedig értelmét veszíti: A csoportos analógia: az OB1 alapszakasza volt a feljutás az A csoportba, ahol meg lehet mérkőzni az A (!) csoportos VB címért. Nem, nem a DIV I VB címről beszélek. Az az alapszakasz...egyébként sem nagyon értjük, mivel az OB1 alapszakaszból mindenki bejutott a középszakaszba, onnan csak kettő nem jutott tovább, mert jött "Kanada", aki egyedüliként képviselte az "A" csoportot, és szarrá vert mindenkit! Köszönjük!
@OliBLOOD: nevezzük akkor ezt a mostani 4-5-6-7 meccset szuperkupának. Ha a szemetekben (és itt a látószervre gondolok :) a DAB a bajnok, akkor most meg lehet mérkőzni a szuperkupáért.

Pusztán sportszakmailag:
a bajnoki arany (volán nélkül) + szuperkupa ezüst nem egyenlő a bajnoki ezüsttel (volánnal együtt)?
@Ringleader: Ezt szebben és érthetőbben le sem irhattad volna. :)
Ott a pont nálad. :)
@holabda: figyelj meg kellett volna verni a DAB-ot bejutni a döntőbe és akkor Te mondanád ugyanezt! de nem fogok vele erről vitatkozni mert látom nem igazán érted miről beszélünk itt neked páran! a bajnokságot végigjátszó csapatok közül a Dab jutott a legtovább pont, ergo nekünk ő a bajnok! + magyar kupa győztes! a mol liga a Stars-é! Gratula nekik érte! ennyi! ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy ha a mol ligának kicsit normálisabb a kiírása akkor lehet hogy nem a stars nyerte volna! De ő nyerte ennyi!
@Ringleader: a magyar pontvadászat úgy lett kiírva, ahogy most zajlik: a volán részvételével. Vagyis egyetértünk.

Továbbra sem értem, hogy mitől lenne jobb bármelyik csapatnak, a bajnokságnak, a szurkolóknak, ha a volán teljesen távol lenne az OB1-től.
Több gondolat átfutott rajtam miközben olvasom a hozzászólásokat.
1, Aki azt mondja, hogy a Volán 25 százalékon nyomta ma az komolytalan! Pont azért volt szimpatikus ma a Volán, mert nem nagyképűen, hanem sportszerűen komolyan vette a meccset!
2, Amíg nem lesz több pénz a hokiban, addig ez a folyamat nem fog megváltozni, hogy a Volán kimazsolázza a legjobbakat, mert mind anyagilag, mind szakmailag monopolhelyzetben van! Hozzáteszem, ezért Őket nem hibáztatom!
3, Azoknak akik úgy gondolják, hogy a legjobb magyar csapat legyen a Magyar Bajnok azt üzenem, hogy ha a Volán jövőre bejut a rájátszásba és valami csoda folytán négy közé kerül, akkor meglátjuk, hogy hol fognak tovább játszani. Ha nem a bajnokságban, akkor Benneteket fognak nevetségessé tenni.
Azt mégegyszer megjegyzem, hogy ma a Volán a szertárostól az edzőig nagyon komoly csapat benyomását keltette, profin dolgoztak. Ezt magyar szurkolóként jó volt látni. Remélem a VB-n is kamatoztatni fogják a tudásukat. Bízom benne, hogy a mieink megmutatják még a párharc során, miért szeretjük Őket ennyire! A televízió illetékesei meg óriási szakmai baklövést követtek el avval, hogy az elődöntő meccsek nem kerültek képernyőre. Semleges hokibarátoknak az volt az igazi csemege.
Ki beszélt itt a Starsról?
Egyetlen probléma az, hogy a DAB ma hullafáradt volt, ennél csak jobbak lesznek (idióta, aki kitalálta ezt a kiírást).

Minden másról meg az jut eszembe, hogy ez a világ rendje: a kutya ugat, a karaván halad!

hajrá, Volán!

PS: a DAB néhány ifjú titánja meg végre testközelből érzi, hogy mi az amit ők fehérváron "semmi extrának" tituláltak nagy arccal. A tehetség kevés.
A Volánnak kell a sikerélmény mert idén nem nyert semmit.
@holabda: én tudod, példának hoztam fel őket!
@wincent: Szponzori szempontból nem és nem csak egy csapatnak. Mert ebben az esetben a jelenlegi bronzérmes ezüstérmes lenne és a negyedik is szerzett volna egy bronzot.
És sportszakmailag sem, mert így nem a rájátszás előtti héten derülne ki, hogy hány csapat kerül be a rájátszásba a Volán EBEL szereplésének függvényében. Ráadásul ha a Volán jobban szerepel, akkor a bajnok nem mérkőzik meg velük.
Remélem jövőre ezt átgondolják.

De mi ezt gálának tekintjük már így is :)
Gyerekek ez parttalan vita.Amíg a volán gyengébb volt mindenki szurkolt,hogy jobb legyen/kell a Magyar hoki fejlődéséhez/ most hogy végre ilyen szintre ért ez a baj,és sirtok mint a fürdős Q****k.
Tényleg jobb lenne kivenni és maradjon a szint, évekig élvezzuk a pocsolyát/nem bántó=állóvíz / és az aktuális bajnok happy és minden ok?
Nem inkább a többieknek kéne ilyen kitartó munkával mint a klubvezetés+játékosok hasonló szintre érni?
Döntsétek el végre mit akartok!
Pestiként minden Magyar csapatnak,és az egész sportágnak drukkolok,úgy hogy nem vagyok elfogult,de ezt a széthúzást most be kéne fejezni.
"a bajnokságot végigjátszó csapatok közül"...

Ez nekem már komikus. Így kellene nézni mondjuk a Kontinentál Kupát is: a kiemelteket leszámítjuk, mert ők nem játszották végig az alapszakaszt, csak a négyes döntőhöz csatlakoztak...

Ennyi erővel lehetne azt is mondani: a MOL liga volta végigjátszó csapatok számára az aranyért folytatott verseny. Azt követően indul a rájátszás a szuperkupáért, amibe beszáll a volán is.

Természetesen morális, etikai, igazságossági alapon NEM a volán a bajnok, hiszen nem játszott az alapszakaszban.

Mondjuk azt sem értem, hogy beszélhetünk egyáltalán az aranyról, hiszen még csak egy meccs zajlott le. Bármi lehet...
Kaptunk 23-at de nem sirtunk,hogy nem mi jutottunk a döntőbe a gonosz Volán miatt
@wincent: jah már csak 4-et kell nyernünk és máris értelmetlen amiről itt vitatkoztok már legalább 2 órája:D:D:D
@holabda: igazából pont ezt teszed de mindegy
@Ringleader: Ez az érem ezen oldaláról is tetszett! Ezzel kellett volna kezdeni.
@wincent: tényleg a Continental Cup nem kihívás a Volánnak? Arra nem harapnak a szponzorok? Vagy ott mindent alulról kellene kezdeni?
@OliBLOOD: ehhez képest ömlik az epe háború és békényi terjedelemben, a gála meg elég kis teret kap.

Pedig tényleg jobb lenne pl. arról beszélni, hogy mi az istenért zártak le 2 (!!) teljes szektort a hazai és a vendég tábor között? Illetve mennyibe kerülhet a kapu mögötti halászhálót lecserélni? teljesen élvezhetetlen a játék a kapu mögül nézve...
@OliBLOOD: én úgy gondolom, hogy egy szponzor megnézi, hova ad pénzt. Vagyis ismeri nagy vonalakban legalább az adott sportágat. Vagyis pontosan tudja, hogy az adott helyezés (a volán részvételének függvényében) mit is ér. Mint ahogy ez a volán szponzorok esetében is így lehet.

Mielőtt bárki félreérti: nem azt mondom, hogy ez egy nagyon jó lebonyolítási rend. Főleg a zsúfoltság miatt. De a jelenlegi helyzetben kevés sokkal jobb megoldás van. Ami minden igényt kielégít: szurkolókat, szponzorokat, sportszakmai érdekeket, de egyben igazságos, fair stb.

Ebben a sportágban Magyarországon csak úgy tudunk fejlődni, ha erős külföldi (közös) bajnokságokban vesznek részt a csapatok. Mert a magyar piac önmagában nem tud "eltartani" egy erős, fejlődő bajnokságot. A lehetőség minden csapat előtt ott áll. Nem mondom, hogy egyszerű. De más utat jelenleg nem látok.
Akkor megint elérkeztünk a kiindulóponthoz.
A hokihoz pénz kell,
A pénzt általában szponzorok adják össze.
A szponzorok eredményt várnak el a pénzükért.
azzal a dumával,hogy másodikak bizos leszünk,a szponzor elhajt a pi...ába.
Ez az az eset amikor a kigyó a saját farkába harap.Ez a menetrend,bajnokság lebonyolitás az általa magasabb játékszinvonal elérésével,egyedül a Volánnak fekszik.
Mutassatok olyan szponzort aki tudva,hogy a volán a többi csapat tudásával,lehetőségeivel verhetetlen,ennek ellenére nem a volánba,hanem a kiskunbüdösfütykösi hokiklubba tömi a pénzt.Nonszensz.
@wincent: "a magyar pontvadászat úgy lett kiírva, ahogy most zajlik: a volán részvételével. Vagyis egyetértünk" - mivel nekem ma jó napom volt, legyen Neked is! Így van! :-)
@OliBLOOD: @miki78:

Ezek szerint a honosítás lényege, hogy melyik ország szövetségéhez tartozik a csapat, az országos bajnokságban nem kell indulnia.
Így rendben?
Ez minden egyes postban újra fog kezdődni? Kéne csinálni egy postot, ami mindíg legfelül van, és lehet írni bele, hogy ki hányadik a bajnokságban, meg hogy hol a Volán helye, hogy kéne lenni a bajnokságnak, meg hasonlók, a meccs postokhoz meg a meccsel kapcsolatos dolgok kellenének. Sajnos maximum 20 üzenet szól a meccsről, azok a hozzászólások is elvesznek egymás ölése közben.

Hajrá Magyar Hoki !!!
Nem akarok beleszólni a vitába, de látom, hogy itt többeknél van egy kis félreértés. Egy csapat olyan nemzetiségűnek számít, amelyik jégkorongszövetséghez tartozik. Tehát a Volán, akkor is magyar csapat marad, ha egy meccset sem játszik a magyar bajnokságban, és így honosítás szempontjából, a Volánban eltöltött két év ugyanannyit számít (szabályok szerint), mintha bármely másik magyar csapatban játszana.
@bandog: a horvátok elleni meccsben mi a rizikó?
@[Roller]: közben páran már megelőztek a témában, lassan gépelek. nem baj, ismétlés a tudás anyja :)
@alpec: Szerncsére kevesen vagytok a Volán táborból, akik ezt a pökhendi stílust képviselitek. A felvetéseidre egy perc alatt tudnék én is olyat írni, amire Te is öntenéd az epét. Van egy felirat az öltözőtök ajtaján. Elolvashatnád.
@kerusz: Már én sem tudom :)
De valami-valamennyi biztos van benne :))
@miki78: Szerintem ne lombozzon le. Sokkal jobb, mint volt akár csak egy pár éve is. Türelem kell és következetes munka.
ez durván sima meccs volt.... egész idényben nem volt shotout-ja a volánnak most összejött!
@gogosz: te valamit nagyon félreértesz. Én komolyan kérdem, hogy mi az, ami miatt 2010 magyar hokis tásadalmában 2 szektor lezárását indolkolja. A háló meg lehet, hogy nálunk is ilyen, nem ültem a kapu mögött, de ettől még tényleg érdekel, hogy mennyibe kerülhet, hogy évek óta nem cserélik le, miközben szó szerint élvezhetetlenné teszi az eseményt.

Kicsit sem vagyok pökhendi, és elismerem, hogy egy szmájli elfért volna a jelzett hozzászólásomban, így lehet, hogy nem érted félre.
@pKn: a válogatott gerincét adó csapatnak éles erőpróbákra volna szüksége, nem ilyen típusú meccsekre. leszünk sokkal jobbak még, nem vasárnap, hanem remény szerint kedden, de a mai meccsre az égvilágon semmi szükség nem volt, nagyon sokat ártott a sportág presztízsének, és ez nagyon necces így - semmiféle pozitív hozadékot nem találni benne, ez azért nagyon gáz, nem? ja, és mielőtt valaki elkezd kattogni, hogy miért nem szóltak/szóltunk korábban, annak jelezném, hogy én elég régen megejtettem az első idevágó hsz-t...
@kerusz:

OFF
"Más a helyzet a hazai bajnokikkal. Az élő sugárzás magas költsége(...)és a viszonylag alacsony reklámbevétel lehet az oka annak, hogy idehaza ritkán kerül képernyőre a magyar bajnokság és a Mol Liga. Éppen ezért a versenysorozatok sugárzásáért az aktuális szerződés értelmében nem fizet a Sport1 Tv. Mi több, a válogatott jogaiért kvázi ellentételezésként minimális mérkőzésszámot határoztak meg a felek, amit köteles egy szezonban leadni. Ennél többet lehet, de kevesebbet nem. Ez a szám jelenleg alig több tíznél egy szezonra vetítve, amiben a Mol Liga és az OB I. alapszakasza és rájátszása is benne foglaltatik"

Akkor miről beszélt Máté Pali, hogy milyen pénztől bukott el a Fradi, hogy nem ment bele a cserébe, s így nem lesz közvetítés? Tudsz erről valamit?
ON
@alpec: nekünk jó az a háló, de ha adsz pénzt... se cseréljük le, kibaszásból :D :P
@aeroan42: kellett hozzá egy "lényegesen erősebb játékerőt képviselő", előtte 24, valamint 48 órával sorsdöntő mérkőzéseket játszó DAB! Gratulálok, hatalmas hőstett, de legalább ezt is ki lehet pipálni! :-(
@Lazlee: nekem ez volt az első és utolsó meccsem onnan, eddig is megvoltam közöttetek :D
@Ringleader: szerintem két külön dolog lehet:
a TV-csatorna reklámbevétele ill. a csapaté/csapatoké. Gondolom csere esetén a csapatok megosztottak volna némi pénzt. Vagy épp azért nem ment bele a fradi, mert neki kevés (semmi) jutott volna?
Hát aki ma nem látta a meccset és ránéz az eredményre azt gondolom elszörnyed de nem lehet rá okunk mert a meccs több periodusában nagyon jol játszottunk kár hogy golt nem sikerült lőnünk hát van ilyen sajnos hogy nem jön össze semmi ezt betudjuk a fáradtságnak!!! Nekünk akkor is a DAB a magyar bajnok!!! Hajrá Acélbikák!!!!

Hát ami a Volánt illeti egy nagyon jo csapat ezzel senki nem szállhat vitába én elismerem amit az EBEL-ben nyujtottak idén de tényleg nem egy korrekt a versenykiirás az hogy a Volán fél gőzzel is szanaszét veri az OB1 résztvevőit ezt nem értem miért akkra májer dolog de nem is akarom az a lényeg hogy hoki gála van és nagyon jo volt látni azokat a játékosokat akik nálunk huztak "Árpi bácsinál" először korcsolyát a lábukra!!!!!!
@wincent: Olvass Licsimi összeset arra vonatkozóan, hogy a szponzornak mi a fontos...
@wincent: igazából arról van szó, hogy "a versenysorozatok sugárzásáért az aktuális szerződés értelmében nem fizet a Sport1 Tv", ráadásul csak 10 meccset kötelesek leadni egy szezonból, amit szerintem nem is teljesítettek.
@kerusz: pont ugyanezt kérdezték a norvégok is velünk kapcsolatban 2002-ben, de hogy komolyra fordítsam, most késő van, hogy kikeressem, de egy junior divíziós vb-n azért került veszélybe a feljutásunk (div2-->div1), mert az addig tökutolsó, pont nélkül szerénykedő Horvátország 5 perccel a lefújás előtt még vezetett ellenünk.
@Ringleader: gondolom, nem mindegy, hogy a játékos hátán, egyéb testrészein látható feliratot száz megveszekedett drukker látja a csarnokban, vagy rajtuk kívül még sokan a tévében is...
@benö51: szia Beno, ne foglalkozz a Pirevel inkabb ha tudsz hozzal jobbat es ezennel felszolitalak hogy mondj le az Ordogi kor tagsagodrol.

Tisztelettel:

A Pire Barati Tarsasag Tagjai!
@Nyuszí O_o: Hát persze, persze, de az idei horvát válogatott az EBEL-es Medvescakból csak 4 játékost fog látni, ők is csak néha kaptak jeget. Majd jövőre vagy azután már lehet, hogy komoly gondok lesznek, azért idén még ha komolyan vesszük őket, akkor kötelező behúzni a meccset ellenük.
@alpec: "Minden másról meg az jut eszembe, hogy ez a világ rendje: a kutya ugat, a karaván halad!"
Gondolom a kutya vagyunk mi. :)
@alpec: hidd el, hogy nálatok is kurva szar a kapu mögül (vendégszektor) nézni a meccset
illetve én azt tudom, hogy onnan szar nézni, mivel nálunk még nem néztem a kapu mögül
@kerusz: Ha hosszútávon megoldott a Medvescak szereplése az EBEL-ben, akkor a nyakamat teszem rá, hogy amint lehet, ott lesznek a válogatottban. És akkor kapunk egy másik komoly riválist.
Amikor 20 éve elkezdtem jégkorongmeccsre járni, mindenki évekig rommá verte a volánt. Aztán elindultunk egy olyan úton, amit minden hazai hokicsapatnak követnie kellene.
@gogosz: ezt viszont fenntartom.

A modell nem jó, de egyelőre az elérhető legjobb és ezt az eredmények is igazolják. Ezt akkor is így gondolom majd, ha "csak" 3.-ok leszünk Szlovéniában.

PS: külön örvendek, hogy a DAB került a döntőbe, legalább 3 roppant tehetséges újvárosi fiatal nagy magyar hokibarát minőségemben a szívem csücske és őszintén azt gondolom, hogy most kell nekik (is) egy rendes pofon, hogy ne térjenek le a helyes útról (vagy visszatérjenek a helyes útra). Az igazi versenyző típust a pofon még jobb teljesítményre és még több munkára sarkallja, kiváncsian várom a fejleményeket.
@rider70: Még szerencse, hogy kiböjtölted az ínséges időket! Most kárpótol az élet! :)
@alpec: Ebben igazad van. Még az a jó, hogy mindenki megkapja a saját pofonját. Nálatok sem ártott egy-két embernek. Célzott is rá Ladányi az év elején.
@rider70: Idén éppen húsz éves a csarnokotok, minő véletlen...
Pirenek nevet,hiaba,szajadra ne vedd.Ezt jegyezd meg.Ajandek lonak,ne nezd a fogat.Rossz hasonlat,de ertheto.Amikor legeny kellett lenni a gaton,o az volt.Ennyi.Amugy ma nyertek a masik,kek-feherek is,4-2,osszesitesben 3-0 ide.Remelem,vasarnap,belekakilunk a,,puliszkaba".Hajra S.Klub,hajra Volan.
@benö51: A fennti komment,fejed benonek szolt.
@kerusz: Egyszer kétszer már istállónak is nevezték sajnos.
gratulálok a Volánnak a győzelemhez , de a 7-0 azért kicsit sok , de a Dab-on kijött a fáradtság a sok meccs miatt zsinórban 4 meccs... Vasárnapra regenenálodbnak és akkor talán fittebek lesznek ...

Stars-nak meg kell küzdenie a FTC ellen nem lesz könnyű dolga, FTC nem adja olcsón a bőrét.
ma - 3 év után - újra ülésezett a Magyar Jégkorongbarátok Szövetségének Fotőjszurkolói Tagozata. ennek a meccsnek kb. ez volt a legnagyobb sportszakmai értéke, a külön gratulációkat kéretik az MJSz címére továbbítani. az ülésről egyébként jegyzőkönyv nem készült, de mindenki nagyon jól érezte magát! :)))

A többieknek pedig azt javaslom, fontolják meg a következőket:
1) A kiírásról nem a Volán tehet, ami azt is jelenti, hogy aki ezt kritizálja, az nem alapból volán-ellenes.
2) Vannak érvek a Volán indulása mellett (pl. honosítások) és ellene is (nem fair).
3) Minél több magyar csapatnak kellene minél többet játszania a Volánnal, persze reális feltételek mellett.
4) A válogatott versenyeztetése nem függ össze közvetlenül a magyar bajnokság lebonyolításával, ki lehet találni olyan rendszert, ahol a Volán nem bajnok és mégis játszanak vele magyar csapatok (lásd pl. Füge ötletét egy korábbi poszt alatt).
5) A MOL-Liga és az OB1 már középtávon sem futhat párhuzamosan, a cél nyilvánvalóan a MOL-Liga megerősítése kell legyen, abba viszont már tényleg nem fér bele, hogy a végére beesik a Volán.
6) Nem tudom, hogyan követhetné bármelyik csapat is a Volán példáját, ehhez nincs elég magyar játékos. Vegyük észre, hány Volán-nevelés játszik az EBEL-csapatban. Ami most kivételesen nem fikázás, hanem ténymegállapítás, amiből viszont az is következik, hogy nincs realitása egy második magyar EBEL-csapatnak, többek között azért, mert nincs még egy csapatnyi ebel-kompatibilis magyar játékos. Mellesleg ez a helyzet egyhamar nem fog változni, mert a fiatalabb korosztályok legnagyobb tehetségei már nem maradnak itthon, hanem szerencsére a legkomolyabb európai korosztályos bajnokságokban nyomják.

Elsőre kábé ennyi! :)
@Fugeute: Gondolod?Anélkül írsz véleményt,hogy láttad volna az eseményeket.Arra gondoltál már,hogy először a saját főnöködnél rákérdezel,miért szavazta meg,amit?
@montipájton: Végre valaki látja a lényeget!
Hát nem tudom , elég gyengén muzsikáltak a fiúk !!
A Fradi jobban elenállt !!!
@vaze: Az 1) ponthoz hadd tegyem hozzá, hogy a kiírás hónapok óta ismert, február közepe óta közismert: jegkorong.blog.hu/2010/02/15/szombaton_zajlanak_a_bajnoki_dontok
Talán át kellett volna nézni mindenkinek, nyilván lehetett volna racionalizálni. Ez a rossz időbeosztás szokásos módon rossz kompromisszumok eredménye, ezekben általában a klubok legalább annyira sárosak, mint a szövetség.
A 6) ponthoz meg annyit, hogy a második magyar csapat EBEL-indulásához nem elsősorban a megfelelő számú minőségi magyar játékos hiányzik, hanem a megfelelő számú nulla a költségvetések pénzösszegében. Akár a Medvescak, akár a Vienna Capitals példája bizonyítja, nem kell sok hazai játékos egy jó EBEL-csapathoz, csak elegendő pénz, kis túlzással persze.
Továbbá: nagyon boldogok lehetnénk, ha a legkomolyabb európai korosztályos bajnokságokban szereplő légiósaink jó része néhány év múlva EBEL-csapat húzóembere lenne. Mert elég csak megnézni a Rodman testvérek és mondjuk a fehérvári közönségkedvenc, Rotter pályafutását, több nagyon jó évük volt a kanadai juniorligában (CHL), és most mégis itt vannak, miként pl. Vas János is. És ugye a CHL-ben magyar csak kapusként járt mindeddig. Szóval jöhetnének fiataljaink nyugodtan haza az EBEL-be, mert egyrészt felnőttként nem könnyű kintmaradni, másrészt nem ciki itt játszani.
A következő gondolatomat le sem merem írni, mert már így is érzem kerusz, Oliblood, Fugeute és eszmetársaik kését a torkomon :)
@OliBLOOD: Akkor ezek szerint a foci Bl.ben se lehetett volna tavaly győztes a Barcelona,mivel nem szerepelt a selejtezőkben.Kiemeltként csak a csoportmérkőzésektől lépett pályára.
@F. Kapus: "A következő gondolatomat le sem merem írni, mert már így is érzem kerusz, Oliblood, Fugeute és eszmetársaik kését a torkomon :)"

Akkor két ebeles magyar csapat játszaná az OB1 döntőjét? :)
@csatoimi: ami egyben EBEL döntő is lenne :)
@F. Kapus: valamit nagyon félreírhattam, ha az jött le, hogy szerintem bárkinek is ciki az ebelben játszani.
És igen, sokmindenki érintett abban, hogy ilyen lett a kiírás és minket se kötelezett senki sem arra, hogy öt meccsen döntsük el a sorsunkat, én a szövire azért vagyok pipa, mert ha kiderült, hogy szar van a palacsintában, akkor azért eddig lehetett változtatni (sőt, akkor is változtattak, ha nem is volt rá különösebb ok). Én szeretném az egyik legjobban, ha májusban sikerülne egy olyan menetrendet összerakni, amin áprilisig nem kell módosítani.

Persze, így-úgy is össze lehet vásárolni egy ebel-csapatot, bár a pontrendszerbe nem tudom, hogy férne be, csak attól nem lesz jobb a magyar jégkorong. de ez egy másik csörte, ha jól emlékszem! :)
@csik city: Ez is egy megoldás,csak nem visz előrébb senkit!
@mik vogymuk: Pont akkor maradt pontatlan!
@csatoimi: így szól a a versenyszabályzat.Innentől kezdve ezt minden csapat elfogadta,tehát értelmetlen minden ilyen felvetés.Amúgy is jössz némi magyarázattal,hogy az edző mit is csinált.
@tudatlan10: Füge főnökének nem sok köze van a jégkoronghoz. De Fügének véleménye attól még lehet, hogy vannak olyanok, akik ezt megszavazták.
@kerusz: De akkor annál kell reklamálni,aki megszavazta!
@vaze: egyáltalán nem, csak azt akartam kiírni magamból, hogy a mégoly sikeres kanadai, svéd, finn, orosz utánpótlásévek sem jelentenek garanciát arra, hogy néhány év múlva nem itthon játszanak fiataljaink
a másik csörtét hagyjuk meg a bajnoki döntő után következő egy-két hétnyi csendesebb időszakra :)
a reklamálás és a szurkolói vélemény nyilvánítás teljesen más dolog
@tudatlan10: mint ahogy azt be is lehet látni, hogy rossz döntést hoztunk és módosítani...
ehh...megfogadtam, hogy a mit keres a Volán a magyar bajnokságban témához semmiképpen nem szólok hozzá
@tudatlan10: mit nem csinált inkább . . . :)
@vaze: Ennyi.Felesleges a múlton rágódni,előre kell nézni.
@tudatlan10: De a véleményét attól még itt is leírhatja, ugye?
@tudatlan10: Nem lesz semmi. Csak szarkeverokre nincs szukseg!
@csatoimi: Amíg nem írsz konkrétumot,addig urban legend kategoria.
@tudatlan10: Elég komoly előre mutató jellege is van ennek a sok hozzászólásnak (mármint azoknak, amelyekhez ily intenzíven megpróbálsz hozzászólni).
@F. Kapus: jó, hagyjuk! :)

ma csa1-nek olyan búcsúceremóniát rittyentettünk, az elmúlt 10-15 év legszebb volángyalázó nótáiból összeállított dalcsokor formájában, amit fog még emlegetni, az biztos! Szegény teljes zavarában csak valami elfeledett vodafone-os telefonszám elejét emlegette, zavart formában, mert csak annyit bírt kinyögni, hogy hét meg nulla, vagy valami hasonló. Mire gondolhatott??? :))))
@kerusz:ahogy én is

@csik city: nem emlékszem rá,hogy dolgoztam volna szennyvíztelepen.
@csik city: Nem emlékszem,hogy dolgoztam volna szennyvíztelepen!
@vaze: ugyan, csak James Bondra gondolhatott :)
@kerusz: Melyik részére gondolsz?
Attól,hogy nem 1 a "lovunk",ugyanazt a szekeret próbáljuk meg húzni.
@csik city: csíki testvér, nyugalom, az Istenért! Benő semmi olyat nem írt, amire ilyen hevességgel kellene reagálnod. Mivel elég kényes vagyok a nemrég létrehozott szurkolói csoport hírére, ha szükséges lenne, magam is közbeszólnék, de ez nem az az eset. Eleve nem kellene rosszat feltételezned. Egy szurkoló nem csak szidalmazhat, aggódhat is egy játékosért, avagy szimplán csak nem érti, hogy mi a rossz forma oka.
Árpi az egyik legjobb játékosunk, szerintem teljesen normális, ha sokakat foglalkoztat a sorsa. Az meg, hogy kb. egy hónapja nem megy neki úgy, mint előtte, sajnos tény (amit ő tud a legjobban, és ahogy láttuk-hallottuk, nem is örül neki). Akik tudnak innen-onnan dolgokat, jobban össze tudják rakni a lényeget, de ettől a tény még tény marad, amiben nincsen semmi bántó.

Ami pedig az Ördögi Kör tagságot illeti, egyrészt ha valami gondod van valamelyik tagunkkal, azt nekem kellene jelezned - másrészt meg, ha szabad kérni, ilyen lépjél ki dolgokkal még véletlenül se vagdalkozz légyszíves. Himnusz, zászló, hovatartozás - nálam ezek szent dolgok, és szerintem nem járok messze az igazságtól, ha azt feltételezem, hogy te is így lehetsz ezzel. A kritikát ki lehet fejteni békésebb hangnemben is - nem feltétlen kell mindenben egyetértenünk, de ettől a kölcsönös tisztelet még meglehet.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@F. Kapus: :))) ó, basszus, mentségemre legyen mondva, hogy belőlünk, szurkerekből is jó sokat kivett ez a pár nap, csak így nem vehettük észre a nyilvánvaló megoldást!!! :)
@vaze: talán arra, hogy öregszik, már a telefonszámokat sem tudja megjegyezni...
A meccsről: őszinte gratuláció a DAB-nak! Szívszorító volt látni, ahogy hullafáradtan is heroikus erőfeszítéseket tettek a becsületükért (amit ezzel szerintem meg is tartottak, a vereség ellenére is). Ilyet kevés más sportágban tudnak, talán sehol sem. Kár, hogy így alakult a kiírás, nagy baromság ez így. Vasárnap biztos jobb meccs lesz, de az újvárosiak talán a keddi meccsre fognak majd igazán rákészülni.

Amúgy Gogosszal értek egyet, nem kellene olyan szövegeket nyomni, hogy 25 %-on lassulva nyert a Volán. Az első harmadban a két gól után eléggé visszavettünk, de a másik két harmadban szerintem szépen odatette magát mindenki a csapatból, és bemutattunk pár dolgot abból, amit tudunk. Nálam éppen ettől lett elismerésre méltó a DAB tartása - mert akkor is végigküzdötték a mecset, amikor nekünk elég jól mentek a játék. Aki már játszott valaha csapatsportban életében, az tudja, hogy ezek mennyire nem egyszerű dolgok.

Az újvárosi fiúknak mielőbbi, hatékony regenerálódást kívánok!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
OFF
@kerusz: hát, mivel legnagyobb kérése (Godó fehérvári gólt szerez az Újváros ellen) már lényegében a 35. másodpercben teljesült, így onnantól csak az igazán fontos dolgokra kellett koncentrálnia. És koncentrált is! Ezek után bevállalni még egy kötelező perkátai küldetést is, hát, nem mindennapi igénybevétel ebben a korban! :)))
ON
@mik vogymuk: szép győzelem, hajrá vasárnap, kívánom, hogy húzzátok be azt is!
@vaze: Tudjuk jól, hogy az igazi hokiszurkolók semmitől nem riadnak vissza, ha kedvenc sportágukról van szó. :)
@barney's: oké, de akkor a legjobb magyar csapat legyen már olyan fair, hogy végigjátssza azt a bajnokságot, amit szeretne megnyerni. Ja! És mi lett volna, ha az ebelben továbbjutnak?! Akkor senkinek nem lett volna fontos fehérvári részről a magyar bajnokság... Vagy akkor nem áll a véleményed, és abban az esetben nem a legjobb magyar csapatnak kellene lennie a magyar bajnoknak?
Én azért még annyit hozzátennék, hogy a semmi extrának nevezett Volánból a fiatal sor Kóger-Sofron-Nagy-Jobb + Oscar úgy cicázott az évszázad tehetségeivel, hogy azok azt sem tudták, hogy hol van a korong.
Persze ezt tudjuk be annak, hogy nagyon fáradtak voltak. Főleg Zsoci aki már annyit lerakott az asztalra. :P
@Licsimi: Én meg annyit tennék hozzá, hogy két ilyen másik sor mellett a körülményeket figyelembe véve akkor lett volna baj, ha nem "cicáztak" volna! Azért azt tedd hozzá, hogy Ők különösen pihentek voltak, mert a rájátszásban nem voltak annyira igénybe véve, ugye? Nekem tegnap Fekete játéka teszett, elejétől a végéig jól ment nagyon. Meglepődtem, mert kevesebbet vártam Tőle. A "cicázóktól" meg sokkal többet. :)
@Licsimi: Ja, azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy Te voltál a legkiszámíthatóbb! Mert Tőled meg pont ennyit vártam! :)
@gogosz: Ennek örülök! Bár nem értem miért személyeskedsz.
Még egy észrevétel: Nem mi énekeltük, hogy nagy lóf@asz az Alba Voláné...
Én meg ezt vártam tőled...
@Licsimi: Senkit nem megbántva, de úgy szeretném látni, hogy egyszer az EBEL-ben vagy a divízió 1-ben teszik ugyanezt egy pihent csapat ellen.
@Licsimi: Egyrészt én nem énekeltem semmit, és nem szoktam az ellenfél játékosait alázni. Másodszor, a személyeskedést Te kezted: olvasd csak vissza a kommentedet! Ha engem fikázol, nem érdekel, de a játékosokat ne tedd, ha kérhetem. Köszi!
Ne haragudjatok, nem olvastam vissza az összes kommentet így reggel, csupán a felét, de az is elég volt, hogy írjak. Egyetértek mindenkivel aki azt írta, hogy ez a lebonyolítás így nem jó. De azzal már mélységesen nem tudok egyet érteni, sőt felháborít, hogy egyeseknek sír a szája, mert egy alapvetően magyar csapat bent van a magyar bajnoki döntöben. Ne nevettesetek már. Nagyon is jók ezek a meccsek. Párszor leírtam már, de itt lehet igazán észre venni, hogy milyen és mennyi különbség van a magyar bajnokság színvonala és egy olyan csapat között, akik 3 éve legalább hárommal magasabb fokozaton játszik. Tv-ben láttam a tegnapi meccset, a DAB-os fikúkon tényleg látszott a fáradtság, le a kalappa előttük, végigküzdötték a meccset. De nem hiszem, hogy pl. ők bánják ezt... mi sem bántuk, amikor elvertek minket az A csoportban a "nagyok".

Még az elején írta valaki, hogy jó lenne több ilyen szintű csapat. Nehéz, de nem lehetetlen. A legjobb példa erre a Zágráb. Gondoltak egyet, egyik évről a másikra a semmiből csináltak egy olyan csapatot, amit meg lehet nézni, simán pofoznak mindenkit az ebelben, 1 év alatt lehet ilyen szintű csapatot összerakni. Ehhez persze rengeteg pénz kell, és kizárólag pénz. Érdekes módon ezt náluk megoldották, az állam a csapat mögé állt, és beletolnak egy zsák pénzt. Így is lehet, de lehet egy tényleg tőkeerős szponzorral is (nálunk ilyet nem nagyon fogunk találni sajnos). De azt is meg kell érteni, hogy nem minden magyar játékos férne bele egy-egy ilyen csapatba a jelenlegi csapatokból... csapatonként 1,5-2 magyarorkból (fiatalokból) álló sor maximum. De ha belegondolunk, ha lenne 2 ilyen csapatunk, plusz mondjuk a Volán, akkor már folyamatosan lenne 5-6 olyan magyar sor, ami folyamatosan ilyen vagy ennél is erősebb szinten játszik. Az azért már nem lenne olyan rossz.
A mai fitalak, ob1-ben játszó fiatalok közül simán lenne 2-3 olyan sor, akik ha pár évig magasabb szinten játszanánakm, olyan szintre léphetnének, mint a Volán fiataljai, ha nem magasabbra.
@F. Kapus: Úgy látom itt nem lehet Volánosnak igaza...
@wincent: A Fradinak semmi köze ahhoz, hogy nem sikerült elcserélni a pályaválasztói jogot. a Stars nem tudta megoldani. A Fradi mindent megtett azért, hogy TV-s legyen a meccs, csak hát az Icecenterben közönségkori van, ami fontosabb...
Grat a Volánnak és respekt a Dabnak!!!
Ki bajnok ,ki nem bajnok vitába nem mennék bele.
Vaze a (mhhester-)d) véleményét osztom.
Mihály Árpi szerintem jól játszott én úgy láttam élvezte a mérkőzést.Nem jönnek a gólok?? Majd jönnek!! Nem is ugyan abba a sorba játszik ,mint az Ebelben-))Na mindegy.Én kimondottan örültem ,hogy a 3.harmadban a Volán nem végezte ki a holt fáradt Dabot.
Ennek a túlbíztosításnak meg "gratula"!Ehez a hálóhoz képest a fehérvári az pókháló.A rendezők meg elfelejtették kihívni a lovasrendőrséget.Következő mérkőzésre ,még vagy 200 gyalog hajdút+kommandósok+lovasok.A terror elhárítókról meg is feledkeztem.:P
@Licsimi: persze, mert most mindenki meg van sértődve, és mellébeszél. De teszem azt, mondjuk a DAB-nak lenne egy olyan erős csapata, hogy mondjuk a szlovák 1 ligában játszana és kiesne, akkor ők sem játszanának a magyar bajnokságban, mert "annak semmi értelme". Bravo gyerekek...
Az a helyzet,hogy mikor a Volán az ob-ben játszott akkor is jobb volt,mint bármelyik hazai együttes.Most meg klasszisokkal jobb!Nem könnyű beismerni semelyik szurkolótábornak ezt.De mikor a válogatott az A csoportba jutott akkor az igencsak az EBEL-nek volt köszönhető!Sajnálom,hogy nincsenek olyan szponzorok,hogy olyan vagy jobb szintű legyen a játék,mint az EBEL.Nem lehetetlen,megvannak a játékosok csak fejlődniük kellene,a Volánosok is tudtak.Ez a véleményem!
@alexdelpiero: egyetértek. De a magyar bajnokság nem lesz soha olyan, hogy mindenki ilyen szinten játszon. Kell még legalább 2 csapat, ami erős küldföldi bajnokságban játszik, az is elég. Sok a tehetséges fiatal, de így csak a Volán van fejlődésre, de nem mindenki mehet a Volánba, nincs annyi hely. A szlovénoknál is 2 erős csapat van, ilyenkor ők is visszamennek a saját hazai bajnokságukba... pl
@F. Kapus: Ennek is eljön az ideje!!!-)
20 évesek.Sőt az idei bajnokságba elég sokszor előfordult már ,hogy beszorították az ellent saját harmadukba.
@bakker81: Szerintem az a kivégzés az nem igazán helytálló.Szerintem hajtott a Volán becsülettel az egész meccs alatt,megtisztelve ezzel az ellenfelet.Célzok arra,hogy nem vettek vissza a lendületből egyenrangú ellenfélként tekintettek a DAB-ra!Nem becsülték le a Bikákat!Remélem az Újváros vezetői is ezt látták és elgondolkoznak a fejlesztésen!
@Fedayn: Nincs mindenki megsértődve, olvasd el a hozzászólásokat mégegyszer, látni fogod, hogy a többség a helyén kezeli a dolgokat.

@alexdelpiero: Csak egy hozzászólást keress elő, ahol valaki nem ismeri el, hogy a Volán klasszisokkal jobb csapat.

@bakker81: Az, hogy nem végezte ki a Volán a végén a DAB-ot az azon is múlt, hogy a végén, (ellentétben az elejével) már szerencsénk volt. Voltak vasak, meg ordító helyzetek is amik kimaradtak. Igazad van, jobb volt ez így. Reméljük a továbbiakban jobban megtudjuk nehezíteni a Volán dolgát.
@Fedayn: Szerintem igenis megvan az esély,15 éve járok meccsre és azt látom,hogy fejlődik a sportág,mind technikailag mind erőben.A szurkolók is kezdenek visszatalálni!Sorra váltják egymást a jobbnál jobb edzők az ob-ben is!Igenis tanulhatnak az ifjak.A lehetőség adott ki kell használni.Elsősorban fejben kellene összeszednie magát néhány fiatal tehetségnek és komolyan venni a dolgot!
@Licsimi: Hát hogyne lehetne igaza itt egy volánosnak. De én annak a volánosnak írtam, aki az évszázad tehetségei szóösszetétellel cikizte az ellenfél játékosait. 0-7 után mi szükség erre? Én csak annyit írtam, mi lenne a volános fiatal számára most már a reális feladat. Hidd el, mindketten ugyanannyira szurkolunk nekik, hogy mihamarabb sikerüljön nekik.
@alexdelpiero: Nézd nem akartam semmi olyat írni mint Miki78.Ezért írtam amit írtam.Most sem írom le ,hány százalékon mentek.Annál azért többen, mint amit Miki78 írt.
Maradnék továbbra is ennél a gondolatmenetnél:
"Én kimondottan örültem ,hogy a 3.harmadban a Volán nem végezte ki a holt fáradt Dabot."
Egyébként kellemes meglepetés volt a Kiss Tomi!!!Jó látni,hogy nem csak a Hetényi jobb a Szupernél:)
Gebei szorosabbá tehette volna!
@alexdelpiero: Ez ugye poén akart lenni??
Mert ,ha nem akkor:Muuuhhahaha!!!
GYEREKEK!ÉN VOLÁN DRUKKER VAGYOK,DE HA AZ AZARI ÜTNÉ A VB-n A FELJUTÁST JELENTŐ GYŐZTES GÓLT VAJON NEM UGYANÚGY ÖRÜLNÉNK MINTHA MONDJUK VALAMELYIK VOLÁNOS ÜTNÉ!A SPORTÁG FEJLŐDÉSE ÉS A NÉPSZERŰSÍTÉSE LEGYEN A CÉL,NE AZON VITÁZZUNK KI A FÁRADTABB VAGY JOBB CSAPAT!HAJRÁ MINDEN MAGYAR HOKISNAK!HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!HAJRÁ OB!!!!
@alexdelpiero: Most,hogy megemlíted, szerintem Hetényi is nagyon jó volt tegnap. Az első harmadban volt olyan periódus, amikor sokkal több lövést kapott mint Sevela. Ráadásul volt közte nem egy, ami nagyon el volt találva. De tegnap Hete nagyon összeszedett volt! Az, hogy nem volt bennünk a gól, az Neki is köszönhető volt. Jól védett.
@bakker81: Nem poén!Azért mert a Szuper futtatva van nem ájulok el tőle,szerintem megfelelő védelem mellett a Kiss sem kapna több gólt mint a Szuper!
@gogosz: A Hete jó formában van az biztos.Nem véletlenül érdeklődnek érte az északiak:)
@alexdelpiero: el akarják vinni a Hetét? nem is tudtam. Mely északiak érdeklődnek utána?
@alexdelpiero:

Egyetértek, és remélem lő Zsoca gólt a vb-n :)

@gogosz:
Egyértelmű, hogy Hetén is múlott, hogy tegnap semmi nem ment át a Volán gólvonalán, és gratula neki is!

Hajrá Acélbikák!
A játékosok sokkal jobb véleményen vannak a másik csapatban játszókról, mint a szurkolók.Talán ezért is érnek el erőn felüli eredményeket.
@Fulike1: erről beszélek!Örülök Fülike,hogy te is így látod végre valaki aki tovább lát az orránál!HAJRÁ MAGYAROK!!!Jösz vasárnap?Iszunk egy sört és szurkolunk a HOKINAK!!!
@alexdelpiero: Nagyjából egyetértek veled ,hogy Supernek jó promója van és nem is akkora mint...
Azért Kisst ne említsük már egy napon vele!!!!
Nem őrajta múlott ,hogy nem lett több gól!
Észre kellene vennie minden szurkolónak,hogy egy lovon ülünk!Vagy a vb-n a MAGYAR KLUBCSAPAT SZURKOLÓTÁBORAI EGYMÁST ÜTIK MAJD???UGYANAZT AZ ÖRÖMÖT KÍVÁNOM MINDENKINEK MINT A SAPPORÓI VB-n!!!!
@bakker81: Azért nem egy olyat hárított,hogy vissza kellett húzni a kezem a magasból.Maradjunk ennyiben!
@Fedayn: nem tudom melyik északi nép vetett rá szemet,de ez nem hivatalos info.
@alexdelpiero: Kicsit vicces amit írsz-))
Maradjunk,ha a te lelkednek így jobb-)))D
@Raon: ez nagyon komoly volt, respekt és gratula, nagyot nőtt (ismét) a szememben a szurkolói körötök.
@Licsimi: igen, Imi, erről beszéltünk. az nem kérdés, hogy jobban mentek, én lepődtem volna meg legjobban, ha tegnap lekorizzuk a Volánt - tudom, tudom, vasárnap se fogjuk, és kedden se, de hidd el, nem lesz ekkora a különbség, iletve módosítok: vasárnap még nagyon nagy lesz a különbség, és kedden is érzékelhető lesz, ha a realitásokból indulok ki, és ha a Volán saját tempót megy, de azt a különbséget már nem foghatjuk a vitathatatlanul elszúrt kiírásra. még valami, nem akarok ebeket szaggatni, és tudom, hogy nem összemérhető a két történet, de egy fehérvári törzsszurkolónak hadd ne keljen magyarázni, miért nem ildomos odatenni egy vigyorjelet, amikor arról esik szó, hogy egy játékosnak a nyilvánvaló fáradtság mellett esetleg az is befolyásolhatja a teljesítményét, hogy hiányzik a társa. (b+)
üdv.
lusta vagyok elolvasni mindegyik kommentet, de van néhány dolog, ami felmerült bennem az elmúlt napok adok-kapok-jában!
Ad.1. jogos, hogy sokan nehezményezik, a Volán tulajdonképpen úgy indult az - egyébként a magyar hokinak rendkívül hasznos - EBEL-ben, hogy ha a 8 között kiesik, jöhet az OB1-be, ha tovább megy, akkor számára nem érdekes a magyar bajnokság! Ez azért kicsit gáz!
Ad.2. a válogatott szempontjából jó, hogy továbbra is játékban maradtak a válogatott gerincét nem érdemtelenül adó Volán játékosai! Ad.3. ha annyira a magyar játékosok érdekét szolgálja, hogy bekapcsolodtak az OB1-be, miért nem játszanak a légiósok nélkül, akik száma 5+1!!! Ami úgye pont egy minőségi sor!!!
Ad.4. ez utóbbi felvetésem pedig a légiósokkal szemben lenne inkorrekt dolog, végig nyomták az idényt és pont a lényegről maradnának le!
Ad.5. egy olyan csapatot összeereszteni egy a magyar válogatottnál jelenleg erősebb Volánnal, mely előtte való 2 nap 2 tétmeccset játszott, pedig kivégzés volt és a játékosok önmagukba vetett hitének lenullázása!!! Ezzel nem szolgálják a játékosok mentális, fizikai fejlődését, a nagyobb sérülésveszélyről nem is beszélve!
Nem lehetett könnyű ebben a kérdésben jó döntést hozni, nem véletlenül szurkolt fél Újváros a Volán minnél hosszabb EBEL meneteléséért! Az ismeretségeken, barátságokon túl! Nem egyszerű újvárosiként szurkolni a DAB-nak, miközben a Volánban barátok játszanak, de talán valóban van igazság abban, a bajnok a legjobb csapat legyen, ez pedig jelenleg, sajna kétség sem férhet hozzá, a Volán!
Ui: azért a Volán EBEL szereplése kicsit felemás számomra, kíváncsi lettem volna, mire jutottunk volna, ha a szlovén csapatoknál nem fogy el a pénz!
Ui2: van sok minden, amit azért a Volán szurkerek nem tudnak az itteni állapotokról, pl. mikor itt jó csapat volt és lett volna érdeklődő, a Dunaferr nem engedte, hogy beszálljon, vagy hogy a Dunaferr jelenleg szó szerint a túléléséért küzd és mert csönd van, attól még nagyon nem túl rózsás a helyzet, stb...
@alexdelpiero: a dunaújvárosi vezetők tudtommal elég sokat gondolkodnak a fejlesztésen, talán ezért is keserűbb a szánk íze a kelleténél akkor, amikor arra gondolunk, hogy úgy kell odamenni a szponzorhoz, hogy jó napot, kedves szponzor, ha a legnagyobb riválisunk nem lép egy körrel tovább az EBEL-ben, akkor a bajnoki második hely a legtöbb, amit ígérni tudunk (leszámítva, ha a szponzor egy hibbant kuvaiti sejk, aki kitalálja, hogy nála kevés, ha lesiklópálya van a sivatag közepén, kell egy hokicsapat is, és miért ne éppen a Dab legyen). ezzel együtt persze én is örülök, hogy játszunk a Volán ellen, és többször emlegettem már, a dunaújvárosi tábor a Stars csütörtöki legyőzése után már egy emberként ordította a "Megyedöntő, megyedöntő!" rigmust, azért ezzel is kalkuláljatok légy szíves. köszi.
üdv.
@gogosz: igen, ezt én is akartam írni, volt a második harmadban is olyan mentése, ami szemet gyönyörködtető volt - mármint volános szemet persze, na max. pártatlan szemet, a második harmadot a szokásos metódus szerint az ellenfél táborából (oldalról) néztük, két idősebb fehérvári szurker állt előttem, az egyik még hátra is fordult biztatóan, hogy ezt már ő is benn látta :) sajnos nem volt igaza. gratula Hetének!
@alexdelpiero: jó, basszus, persze, igazad van, HAJRÁ HOKI, meg minden, de azért itt mégis egy döntőről van szó :) legalább egy picit hadd ekézhessük egymást, ha már a játékosok nem vérben forgó szemekkel, hanem sörmeccs utáni kvartekázást idéző kvartekázással fejezték be tegnap :) (aminek én titkon örülök ám - a meccs hadd szolgálja a magyar hoki érdekeit, a vérben forgó szemek a végén nem annyira, bár most jobban belegondolva ebben sem vagyok biztos: az ugrásszerű fejlődéshez történelmi léptékkel nézve a Dunaferr-Volán rivalizálás legalább annyira kellett, mint az EBEL - bár ezért meg majd biztos volános oldalról kapok pár jól eltalált sallert :)
@vaze: Én arra gondolok, hogy a Volán ne kapcsolódjon be az OB-1-be az EBEL után, de viszont ha ők kint befejezik, a magyar játékosok tovább játszhassanak ( a válogatott miatt). Én ezt úgy képzelem, hogy draft-szerűen a OB-1 legjobb négy csapata tudjon a rájátszás időtartalmára a volánból igazolni erősítést. Ezáltal a töbi csapat (legjobb négy) erősebb lesz, jobb meccsek lesznek, és a válogaottak sem esnek ki a játékból a VB előtt.Igy az is megeshet, hogy az OB-1 ben a végén akár a DAB-ot is erősíthetik a volt játékosaik (Ladányi, Horváth, Tokaji, Vass testvérek, míg mondjuk Palkovics, Fekete, Kovács pl.a Stars-t erősítené. Azt hiszem pikáns összecsapások lennének. Természetesen a Volán légiósai ebben nem vesznek részt, Ackerstrom, Satosari, Martz részére befejeződne a szezon. Viszont a Magyar Kupát a szezon elejére (szeptember) kellene tenni, még az EBEL előtt és ott a Volán teljes csapattal vehessen részt.
Az idény elején még nem lenne akkora különbég a csapatok között, és szezonkezdésnek sem lenne rossz.
hát, a ma délelőtt újabb intellektuális mélypont a blog történetében, rögtön az Imi, igazán nem értem, kinek a hsz-e inspirált arra, hogy megnyerd a mai taplósági versenyt, de hétfásnál nagyobb különbséggel sikerült, gratula! :(
@Licsimi: Kivívtad magadnak az eddigi tevékenységeddel, hogy CSAK ennyit várjanak tőled (és meg is kapják)
@Nyuszí O_o: ebeket=sebeket, bocsánat, az ideg...
@uprmedia: Köszönjük Ibolya-))d
Egyébként jó ötletnek tartom!!Én a sors kegyére bíznám a választást.Kisorsolni kalapból.Mert ha draft szerint csinálnánk akkor megent csak háború lenne a vége. Miért így,miért úgy ,miért amúgy?
Míg sorshúzásnál ,ki mit húzott azzal él.
@bakker81: Már csak egy kérdés maradna!
Mit szólnának ehez azok a játékosok akik végig küzdötték a bajnokságot és emiatt maradnának ki a bajnoki döntőből???
@check: Mondjuk azt én sem igazán értettem miért van ez a nóta!
Itt a blogon összeölelkezés,kint a pályán meg lóf@ nekünk-( Miért?
@bakker81: gondolom, 5-6 sorral nyomnák a csapatok! :))))
@bakker81: miért, bakker, miért? hozzátartozik a nosztalgiázáshoz. meg szerintem - látva a tegnapi meccset és az eredményt - van benne némi önirónia is. De ha Imi megkönnyezte a lófaszozást, akkor persze azonnal visszavonjuk! :)
@vaze: mire mire gondoltam? 7 sört ittam ! :D
@Nyuszí O_o: Igazad van miért kapnál sallert?
De ,ha nagyon hiányzik megkaphatod-))d
Csak kérni kell!-))D
@bakker81: Most olvastam a Nemzeti Sportban A szöv. kap. nyilatkozatát! Idézem! " de a sérült Galanisz Nikandrosz nagyon fog hiányozni. Formája alapján biztos utazó lett volna a VB-re." Na akkor most lezárhatjuk végérvényesen ezt a válogatott-e Niká témát. A legilletékesebb mondta ki az "ítéletet" :)
10 éve amikor oda vissza verték a bikák az ördögöket miért nem jutott az eszébe senkinek , hogy a Dunaferrnek nem kellene a magyar bajnokságban indulnia, hanem a szlovákban? Vagy kérjük meg Kanadát , hogy ne induljon a vb-n csak az olimpián, mert mindenkit hülyére vernek?
Sőt aki a másokat megveri 5 gólnál nagyobb különbséggel azt zárjuk ki mindenhonnan!
Húzzunk le mindenkit a mocsárba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@vaze: Jaahh!!!-)Akkó jóvan.-))
Akkor nosztalgiából jólenne látni a csarnokban 4000 embert mint régen, egy -egy döntő alkalmával-)
Annyi szájból mégiscsak jobban hangzana.-)))D
Én az Ocskay ligát hiányoltam-)
Kedves Volán szurkolók! Kérlek benneteket, írjátok már meg, miért nem fontos a Volánnak, hogy elinduljon a Kontinentális Kupában?
@gogosz: Lezárhatjuk!!
Azért szeretem a külföldi edzőket ,mert nagyon udvarias tud lenni.-)
@bakker81: Ha csak egy-két góllal lennétek jobbak, akkor ne félj, megkapnátok az Ocskay ligát is! :)
@gogosz: Ez alapján néhány dolog eszembe jutott néhány jókívánság Gröschl felé... Nagyon sajnálom Nikát...:(((((
@bakker81: Igen, udvariasak. Ez tény! :)
@Ringleader: nekünk az a fontos hogy Ti induljatok :)
@bakker81: Nézd, alapvetően soha semmilyen komoly probléma nem volt a 2 tábor között. A hazaiak tegnap az eredmény ellenére végigszurkolták a meccset 1-2 alkalommal meg elsütötték ezt a nótát is. Szerintem ennyi zrikálás be kell, hogy férjen. Én azt nem értem miért kell rajta megsértődni...
@check: Én is sajnálom, de nem hiszem, hogy Gröschl ezt szerette volna elérni. Rövid távú céljai voltak csak.
@csa1: Ezek szerint idén is mi indulunk? :-)
@gogosz: Jól sikerült akkor, túl jól... De ezzel együtt az okozó ő volt és a felelős is ő
@Ringleader: Bár nem engem szólítottál meg, azért egy kérdéssel had válaszoljak. Ha a Volán indult volna idén a Kontinentális Kupában, nem arról szólt volna a kommentek fele, hogy még ezt a lehetőséget is elveszik a Mol ligás csapatoktól?
Nem akartam ezt a témát idehozni, mert nem idevaló. Csak Bakker vitatta Niká esetleges helyét a csapatban, és most látott napvilágot ez a nyilatkozat. Ezért írtam csak. Egyébbként udvariasság ide vagy oda, most nem hiszem, hogy Sator ne gondolta volna komolyan ezt.
@check: "Nézd, alapvetően soha semmilyen komoly probléma nem volt a 2 tábor között."
Ezért.
Megmondjam a frankót? Nem esett jól de túlléptem rajta.!-)
@Ringleader: Nem nem fontos,hanem az ebel beosztása miatt időben nem fér bele.
@F. Kapus: Van igazság abban, amit írsz! Akkor had kérdezzek vissza. Mitől fontosabb egy OB1-es bohóckodás (mert évről-évre inkább ide degradálódik a szint a Volán vs. OB1-es csapatok), mint egy újabb megmérettetés nemzetközi porondon. A Red Bullnak miért volt fontos?
@gogosz: Akármilyen hihetetlen számodra,vittem már ki magyar játékost külföldre. Vagy összejött vagy nem.Amikor nem jött össze a dolog ,egyszer sem hallotam az edzőtől: mert ügyetlen!
Sőt! És jöttek a dícsérő szavak......
Utánna pedig a de ....
Fiatal,rutintalan még,nem illik a csapatba a játéka,nem erre a posztra keresünk stb...:)))
Megnézném én Godó arcát, mikor az Újpesthez sorsolják a draftban:)))
Szerintem ez nem jó ötlet, nem ismerik a csapatokat, csak zavart okoznának a játékban. Kivéve, ha arra köteleznénk a csapatvezetőket, hogy a Volánosokat egy sorban játsszassák.:)

csa1: Kanadának nincs akkora fölénye az A csoportban, mint nektek itthon.

még valakik a Volán táborból: nem azt mondjuk, hogy a Volán ne induljon az OB1-ben. Hanem azt, hogy ha bajnok akar lenni, vegyen részt végig a sorozatban.

Kíváncsi lennék, erről hogy szavaztak eddig a klubvezetők...
@Ringleader: na ezt biztos nem én döntöm el :)
@Fugeute: Vedd úgy,hogy az alapszakasz két csoportos volt,és a Volán a nyugati csoportban játszott.
@alexdelpiero: "alexdelpiero 2010.03.20. 08:53:03
Egyébként kellemes meglepetés volt a Kiss Tomi!!!Jó látni,hogy nem csak a Hetényi jobb a Szupernél:)"

Ez arra volt jó, hogy többet senki ne vegyen komolyan.  
@csa1: volt az nyolc is, meg kifelé menet egy kapuvas nem? :)) amúgy a tegnapi este legszórakoztatóbb perceit valóban a te méltatásod hozta, örülök, hogy ott lehettem! :)
Gondolom ha tegnap este a DAB nyer, akkor senkinek nincs gondja a Volán indulásával.
@bakker81: jó, persze, egy valódi sporthasonlattal élve ilyen adukat csak akkor hagyok az ellenfélnek, ha betlire játszom, lásd még a klasszikus "ha az így meg úgy lesz, előre hirdetett időpontban nyalom ki a saját seggem a Városháza téren" tézist :)
@Nyuszí O_o: én is örültem, hogy ott voltam! :)
@bakker81: ja, de hogy érdemben is válaszoljak, több szurkeretek szerint az EBEL előtti magyar hoki az valami macskajancsik szöcskézése tükörjégen figura. :) pedig ezzel jószerével olyan apróságokat is figyelmen kívül hagynak, mint az egyébként klubhovatartozástól függetlenül egyszerre dicséretes, elismerésre méltó, mi több, példaadó Ocskay-életmű java, de hát ők tudják, mire és milyen ítéletet mondanak :)
@csa1: elmeséljük azt a röpke kis liasont a nagymellű vörössel, vagy arra is emlékszel? :)
@tudatlan10: Ebben Te biztos vagy? Csak azért kérdezem, mert a szintén EBEL-induló Salzburg idejébe belefért.
@gogosz: mint ahogy természetesen remény szerint kedden meg is kapjátok majd :)
@check: szerintem meg nem sértődött meg, félreértetted, barátom! kifejezetten hiányolta :)
@Nyuszí O_o: nagymellű vörös?????kikérem magamnak én jégkorong mérkőzésen voltam az esete !!! :D
@kerusz: Ha jól tudom,ők csak a négyes döntőben szerepeltek,ami egy hétvége.A Volánnak viszont selejtezőket kellett volna játszani.
@csa1: uppsz, booocs, ha tényleg nem emlékszel, nagyon sajnálom..nem lett volna szabad szóba hozni, visszavonom, vedd úgy, hogy nem is mondtam semmit! nem is találkoztunk, nem is ittál, nem is voltál itt! :)
@Ringleader: Ok,valóban,már a 3.körben is szerepeltek.
@Nyuszí O_o: mindenre emlékszem, csak a gólokra nem ;)
@alexdelpiero: "Egyébként kellemes meglepetés volt a Kiss Tomi!!!Jó látni,hogy nem csak a Hetényi jobb a Szupernél:)" <-- Ez viccnek is sz@r volt...
@gogosz: Hát nem tudom mi van ma velem, de eddig csupa negativ hozzászólást kellett irnom, de nem véletlen, adtok rá okot elegen. Szerintem a "ti" Zsocátok véletlen elpatkolna közülünk (ne adja az ég!!!!!!!!!!!), és mondjuk bundagyanús körülnmények között fújna Retye a döntőben a Volán ellen, ESZEMBE SE JUTNA KIEJTENI A SZÁMON, HOGY AZARI LIGA, ÚGYHOGY SZERINTEM ELSŐ DOLGOTOK LENNE EZT ELFELEJTENI! HATALMAS PATKÁNYSÁG, VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE MAGATOKAT, EMBEREK!
@sutyi2: Mármint az Ocskay ligázásra értettem az egészet, de szerintem egyértelmű.
Aztán lehet, hogy én nem értek valamit. Például a támogatók viselkedését. Hogy pontot tehessünk a történet végére, javasolnám a blog szerkesztőinek, tegyék fel a következő kérdéseket a klubvezetőknek a szezon végén:
- A mostani lebonyolítási rendszerben kódolva van-e, hogy a Volán lesz a bajnok?
- Mikor, milyen feltételek mellett nyílhat reális esély leghamarabb arra, hogy ne a Volán legyen a bajnok?
- Mennyit számít a szponzorok részéről egy bajnoki cím, növelné-e a támogatói kört az OB1 megnyerése?
- Szükségesnek tartják a bajnokság lebonyolítási rendjének megváltoztatását a tapasztalatok birtokában?

Ha a válaszokból az derül ki, hogy nincs számottevő szponzorvonzó hatása az aranynak, elismerem, hogy tévedtem, és többet nem hozom elő a témát.
@Fugeute: Szerintem nincs számottevő szponzorvonzó hatása a bajnoki aranynak.
@sutyi2: Pedig ha egyszer Azari ligázni fognak, akkor örüljél, mert az azt jelenti majd, hogy az Újváros a legjobb. Kercsót sem véletlenül szidták sokan. Az EBEL pedig ugye gyakran Red Bull-liga.
Ennek az időszaknak az ünneplésről kéne szólnia, nem ? Fehérváron ezért, Dunaújvárosban azért. Hát legyen is így:)

A fehérvári srácnak gratula, aki átjött hozzánk a b középbe =) Vasárnap szétszedjük a vendégszektort képletesen, remélem :)
@sutyi2: milyen negatív köze van szegény Csicsó emlékének egy ocskayligázáshoz? mert szerintem semmi, ma már aki ezt komolyan veszi, annak lényegében szellemileg harangoztak! :) Azt meg végképp nem értem, mi a baja néhány volánszurkernek: tegnap játszottunk egy meccset, semmi probléma nem volt, nagyon kultúráltan viselkedett minden játékos, a végén mindenki (játékosok, szurkerek) beszélgetett egy jót mindenkivel, ehhez képest jöttök itt páran, és gerjesztitek a feszültséget. Mi szükség van erre?
@Henry The Navigator: Illetve nem kell örülnöd, bocs. De az biztos, hogy mindig a sokat elérőknek van a legtöbb irigyük amit ki is fejeznek különböző rigmusokkal.Az egykori Lehelnél a ruszkik haza volt pl. a menő,pedig senki sem tiltotta meg a többi csapatnak, hogy ők is igazoljanak légiósokat(ahogy ez később meg is történt).
@sutyi2:valami történhetett veled az elmúlt éjszaka folyamán...nem tudom mi lehetett, de bízom benne, hogy nem nagy a baj
ez a patkányozás ér annyit, mint a pénzérmék dobálása - ezen gondolkozz el
@vaze: Talán annyi köze van hozzá, hogy személyes cimbora volt, és k***ára nem tudtam még mindig felfogni, elfogadni, h nincs közöttünk. Nameg nemsokára itt az évforduló. És ha ez szerinted szellemi szegénység, akkor vaze gratulálok! Amúgy meg nincs harag se az újvárosi szurkolókkal, se a játékosokkal, se más csapattal, de amikor marhaságokat kommentelnek be páran, az azért idegesítő. Mondjuk lehet velem is van gond, nem szoktam ilyen nagyon ballábbal felkelni, bocs... :-S
@sutyi2: te teljesen hülye vagy, már ne haragudj - most tényleg, hogy jön ide Csicsó tragédiája? az Ocskay-liga sosem a Volán 19-esének szólt, de még véletlenül sem. amennyiben bármely idevágó hsz-em félreérthető volt, akkor természetesen megkövetlek itt és most, de azért olvass már, mielőtt baromságokat írsz légy szíves. Csicsót életében és holtában nagy becsben tartották/tartottuk és tartják/tartjuk Dunaújvárosban, így határozottan kérlek, ne láss rémeket. csak a miheztartás végett idézem:
www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3489
üdv.
üdv
@vaze: bocs, szóról szóra ezt akartam írni, csak közben ebédet készítettem a Jégtörők-drukkereknek :)
@sutyi2: valóban bal lábbal kelhettél, ami mindenkivel megesik. A ligázás Gabbára vonatkozott, azokban az időkben, mikor még nagy csatákat vívtunk egymással, amikben Csicsó mindig főszerepet játszott. Ennek tehát egyetlen, könnyen dekódolható üzenete a nosztalgiázás és az emlékezés!
@sutyi2: okés, magyarázatként elfogadjuk, mentségként nem, amit írtál (én személy szerint magyarázatként is csak a barátság/érintettség motívumát), ilyenkor szokás azt mondani, hogy bölcsebb lett volna várnod egy kicsit az indulataiddal. ja, és kalkuláld már be légy szíves, hogy ez egy nyílt fórum. köszi, és béke.
@sutyi2: és még valami, az évfordulóhoz - ha valóra válnak a terveitek és tényleg söpréssel győztök, akkor éppen az évfordulón adózhattok méltó módon Csicsó emlékének. és mi is veletek fogunk szomorkodni, hidd el.
összefoglaló és értékelések itt - tanulságos szavak, tiszteletre méltó mondatok:
jegkorong.tv/index.php?video_id=100319dav (Énekes Lajosnak mondja már meg valaki, hogy a Dunaferr egy ukrán cég, per pillanat sajnos már semmi köze a dunaújvárosi felnőtt jégkoronghoz, kösz szépen)
@sutyi2: Miről beszélsz ember? Először megharagudtam Rád, de aztán rájöttem, hogy már az indiánok is tisztelettel beszéltek a magadfajtával. Nem baj, ha nem érted! :)
Minden elismerésem a Volán részéről nyilatkozóknak! Ebben is profi módon jártak el. Látod Bakker? Ők is udvariasak, pedig nem is külföldiek! :)
Még valaki valamit esetleg? Vissza lehet keresni, h eddig mennyi ellenséges kommentem volt, és hányban fikázódtam. Nagyon keveset fogtok találni, garantálom, bár nem is fogtok visszakeresni, hisz én se tenném, felesleges... A ballábas témát kiveséztük, azzal is nyitottam, szóval ezzel sincs gond. A gondom azzal van, h mikor Ocskay ligáztok, nem gondoltok bele 1-2 dologba. Nyugodjatok meg, minden egyes igazi Volán drukker tudja nagyon jól, h ez a buta szitkozódás nem a kissebiknek szól, hanem az öregnek. Szóval nem gondoltok bele, h ezzel gyakorlatilag nem ismeritek el az egyetemes MAGYAR jégkorongért végzett munkáját. Abba se gondoltok bele valószínúleg, h mikor hallja ezt az öreg, akkor vajon mi futhat át benne. Én a helyében kb. ezt gondolnám, hallva a rigmust: "Persze, énekeljetek csak, de ha itt lenne a fiam, na akkor lenne csak igazán Ocskay liga, mert csúnyán elkenné a szátokat!". Szóval normál hangon, higgadtan kérem szerintem az összes Volán drukker nevében, h ha tényleg tisztelitek KisCsicsót, ha tényleg ekkora becsben tartjátok, és nektek is hiányzik, elismeritek ti is a tetteit, valamint együttéreztek velünk, a családjával, barátaival, akkor ne énekeljétek ezt a buta, ostoba rigmust. Köszönjük. Ja, és ismét bocs, ha kicsit felment az agyvizem, csak a tehetetlenség dühített fel, h nincs köztünk a LEGJOBB magyar jégkorongozó, lassan már egy éve... :-( Ennyit akartam.
@gogosz: nem csak az idiánok! Lásd még Michel Foucault vonatkozó remekművét, A Bolondság történetét.

@sutyi2: egy szóval nem közelítettél szerintem az igazsághoz, de még mielőtt végképp besértődnél, azért rögzítsük a tényt, hogy senki nem ocskayligázott tegnap :))))
mivel a Volán nem szerepel(t) a bajnokságban az ocskayligázás tényleg bolond dolog lett volna:P
@sutyi2: egyébként még csak nem is az öregnek
emlékeim szerint ezt a rigmust akkor szokták kiabálni, amikor a bírók sokadszorra fújnak nevetségesen - utalván arra, hogy a Volán van annyira jó csapat, hogy nem kell nekik bírói segítség (és persze kicsit a szövetségnek is, mivel az elmúlt években hoztak 1-2 olyan döntést, ami közvetve a válogatottnak, közvetlenül nektek kedvezett)
ellenben egyetlen normális szurkoló sincs, aki ne ismerné el az öregnek a magyar jégkorongért elvégzett munkáját
ami Csicsó tragédiáját illeti: pontosan tudod, hogy a Dab, a vezetők és rengetek szurkoló gyertyát gyújtott érte a hazai csarnoknál...még akkor is, ha patkányok
@Theutus: Az, ha valaki tesz olyan dolgokat, amit valaki más patkányságnak titulál, attól még nem a magát a személyt minősíti patkánynak, hanem azt az egy adott cselekedetet nevezi patkányságnak. Amit leírtál nemcsak, h elhiszem, hanem tudom is. Mármint, h a DAB szurkerek, játékosok, vezetők elismerik az öreg munkáját, és tisztelet övezi a mai napig a kicsit is. Éppen ezért akartam rávilágítani, h aki ezek ellenére Ocskay ligázni akar, akkor az kb. pofánköpi saját magát. De ha ettől a leendő skandálók jobban érzik magukat, hát tegyék, de akkor utána ne jöjjenek azzal, h de ők azért elismerik az öreget és a fiatalt is... Mondjuk azért hiszek benne, h nem lesz több skandálás DAB szurkolóktól.
Kérdezem,mert kint voltam a meccsen tegnap,volt O.-ligázás?
Mert én nem hallottam.
@F. Kapus: Az évszázad tehetségei szóösszetétel idézet volt. Így már lehet, hogy árnyaltabb a kép nem?
@Licsimi: Jóval árnyaltabb. De gondolom, aki mondta, azt kéne cikizni, nem az épp egy vesztes meccs után lévő fiatalokat. Elég sok ilyet lehetne írni a te kedvenceidre is, mert ilyen a sport.
@Licsimi: igen, és ha még tovább finomítod, akkor - Esterházy Péter nyomán - még ez a mindent magyarázó mondat is kap fogni egy vajszín árnyalatot :)
az idézetet ilyen "..." keretbe szokás foglalni
(és zárójelben a szerzőt is illik feltüntetni)
más gondolatait sajátként feltüntetni pedig minimum gyarlóság:D
@F. Kapus: Mindegy! Én nem az újvárosi fiataloknak "üzentem", hanem azoknak, akiket idéztem. Nekik továbbra is aktuálisnak tartom az "üzenetem"
Amúgy ahogy többször írtam partalan ez a vita. Mindenkinek megvan a pro-kontra érve, hogy miért van igaza. A kiírás szar, de ezen nem most kellene gondolkozni és nemcsak a Volán tehet róla...
A check féle személyeskedők meg bekaphatják!
Sírni tudnak, tenni valamit nem...
@Licsimi: ha még kétszer nekifutsz a dolognak az fog kiderülni, hogy nem is te írtad, amit itt olvashattunk a nicked alatti véleményként, csak pár másodpercre megszállt a gonosz és az ő műve:D
@Theutus: Ez főleg a diploma munkánál fontos a PATE-n. Én Dunaújvárosban (is) tanultam és a végén külön kellett irodalomjegyzéket csinálni és nem zárójelesen. :P
@Theutus: Nem futok neki. Ez a véleményem, de nem árulom el! :))
@sutyi2: ÉN KÉREK ELNÉZÉST!!
Félre értettél valamit azt gondolom.
Nem a Dabosok Ocskay ligáztak!!!!
Én vetettem fel de az más szövegkörnyezetben volt és poénnak szántam.A többiek vették is a lapot.(már a Dabosok)
Szerintem ,ha elolvasod az akkori kommenteket akkor te is megérted miről volt szó.
Amennyiben az olvasás után is sértőnek érzed,én mint Volán drukker kérek tőled bocsánatot!!
@bakker81: Nem értettem félre, a legelső kommentemnél ha megnézed mire irtam, rájössz.
@bakker81: Nincs gond amúgy, csak tényleg nem tartom viccesnek, nagyon nem...
@sutyi2: A gogosznak írtad,de előtte én hoztam szóba.Az már csak poénkodás volt.Én is csak a nosztalgiázással kapcsolatban hoztam fel poénként.
Nem volt itt semmi rossz szándék hidd el.
A régi időkben minden más volt bizto tudod.Most már kialakult egy normális jégkorong szurkolói kör.(kivéve persze néha a Dabosokat:D)Senki nem gondolt itt tiszteletlenül IdO.G-re.Ifj. O.G.-re tisztelettel emlékezik minden ember!!!
@bakker81:"kivéve persze néha a Dabosokat"
Ez csak egy kis zrikálás volt!!-))D
Nem ám komolyan venni-))D
@Licsimi: Hát komám, én nem gondoltam, hogy ennyire szint alatt vagy... De nem baj, ilyenek is vannak. Mellesleg nem személyeskedtem, hanem megválaszoltam egy kérdést. A probléma az, hogy a válaszomból neked ennyi jut el az agyadba...
@tudatlan10: Ha a Volán a nyugati csoportban volt, akkor nem is játszhatna eredménye alapján a döntőben. Holnap beadom az óvást!

Más: délben lesz vajon meccshangulat? Előtte még korai ebédelni, utána meg már késő. Zsírosdeszka legyen az ebédem?
Legyen szives egy Volán szurkolo megmondani nekem elég ciki de megkérdezem hogy a vendégszurkoloknak mennyi lesz a jegy előre is köszi!!!
nézzétek az eurosportot, én ilyet még nem láttam!!
1200 a felnőtt álló
@check:
Nem személyeskedsz? Ez mi?
"Kivívtad magadnak az eddigi tevékenységeddel, hogy CSAK ennyit várjanak tőled (és meg is kapják)"
Szerencsére nem vagyok a komád, mert akkor lennék igazán szint alatt.
@Fagyálló: akkor javaslom számodra a következőt jegkorong.blog.hu/2010/03/18/kez_es_lab_nelkul_is_lehet_jegkorongozni
Olvassátok a kommenteket is, remélem példás folytatása lesz a dolgoknak :-)
Mindenképpen sokan meríthetnének egy kis alázatot, akár a posztban elhangzottakból, látottakból, illetve az ottani hsz-ok jellegéből is.
@Ringleader: Kösz a linket! Azért ez nem semmi, ez ám a küzdeni tudás..
@Rock me Amadeus: Hú ez duhrva volt...nem kellett volna :-)
@Licsimi: Megválaszoltam a kérdést. Ez nem személyeskedés, én nem ajánlottam neked olyasmit, amit pl. te. Mellesleg a jelek szerint továbbra sem vagy képes felfogni a lényeget. Továbbá ha esetleg személyeskedem is, talán nem kellene kiborulnod, miután cinkelsz fiatal srácokat (egyiküket név szerint, na ez személyeskedés), akik időről időre próbálják igazolni a hírüket.
@sutyi2: ha lenne hozzá valami szaktudásod nem így vélekednél.nem azt kell nézni ki mennyire van futtatva,hanem azt ki hogyan reagál le bizonyos szitukat"pl 1 hokikapus"hidd el nekem a Szuper nem 4-et kapott vola hanem 7-8 at!
@csatoimi: nekem mindegy kinek mennyire szimpi a Szuper,Én azt látom,hogy nagyobb a füstje mint a lángja!én nem felejtettem még el a kupadöntőt ahol a mr Levike 6-ot kapott.
@alexdelpiero: Néha a védelem is tehet róla, nem csak a kapus.
@alexdelpiero: Szuper Levi nélkül nem jutunk fel sosem az A csoportba, nem szerzünk 2002-ben div. I. ezüstöt. Ez 100%!
@sutyi2: Véden csak az tud akit beállítanak.
Mint ahogy gólt ütni is csak azt tud aki játszik.
Az állításodnak van igazság tartalma mert ha kapus nélkül játszunk biztos nem jutunk fel:))
VISZONT! Marha jól eltudja magát adni de istenigazából sehol sem tudott megragadni.Ennek azért oka van. Nem így gondolod? Amennyiben ő akkora mint amekkorának gondolja magát és a körülötte lévő menedzsment gondolja,hogy a vérvörös rákba nem véd??Visszajött amikor nem volt csapata Kanadában az újvárshoz."Nagyot alkotott." Volánba szintén úgy került,hogy a lőtéri döglött kutya nem érdeklődött iránta.
Inkább ne beszéljünk az Ebel szerepléséről.
Hetényi méltánytalanul ült mögötte egy évet.
A Delben szintén NEM számítanak rá.Ül a kispadon.
Azért haza üzen ,hogy azért számítsanak rá mert edzésben van meg éles-)) Védeni megent a VB-én hátha valaki felfigyel a nagy SuperLevire.
Ne őróla szóljon már a V.B. Ne nagy dumával kerüljön már be.Védjen a jobb kapus!!Jelen pillanatban aki éles és jobb őnála azt Hetényi Zoltánnak hívják.
@bakker81: Nem beszálva ebbe a vitába, csak megjegyzem, hogy Budai Krisztián is jogtalanul van mellőzve. Legalábbis nem ezt az elbánást érdemli meg. Ő is letett már annyit az asztalra, hogy ne kerüljön sokszor ilyen megalázó helyzetbe, mint mostanában nem egyszer. Ráadásul idén sokat védett, és sokszor egyedül vitte a hátán a Fradit. Megkockáztatom, Nélküle most szerintem nem küzdhetne a bronzért a csapata.
@gogosz: Ráadásul tavaly a vb-re jól felszívta magát.Lehet jobban jártunk volna vele Svájcban mint Szuperrel!!!
süti beállítások módosítása