HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar hokisaink becsületesen küzdenek

2010.01.21. 21:05 F. Kapus

Befejeződött a második Mol Liga-szezon alapszakasza, már csak a négyes döntő van hátra. Megkértük az edzőket, értékeljék játékosaikat és a liga többi csapatát is. Hét részben tálaljuk mindezt. Arra is fény derül, kedves olvasóink szerint kik voltak a legjobbak. Fordított sorrendben haladunk, a Brassó, a Miskolc, az FTC és a Stars után az Újpesti TE vezetőedzője, Pék György mondja el véleményét.

Az előző szezonban a lila-fehéreket OB I.-döntőig vezető edző ebben az évben sokat bosszankodott, többször is élesen bírálta játékosait, elsősorban az idegenlégiósokat. "Saját csapatom szereplése szempontjából egyáltalán nem vagyok elégedett ezzel a bajnoksággal. Külföldi játékosaink rendre nem hozzák azt, amit várunk tőlük, amit tudnak, amiért itt vannak. Magyar hokisainkról jobbat tudok mondani, becsületesen, utolsó erejükig küzdenek. Ez látható volt Csíkszeredában is, amikor a második mérkőzésen 12 mezőnyjátékossal szerepeltünk. Ha a légiósok azt játsszák, amit tudnak, minden magyar csapatnak méltó ellenfelei tudunk lenni.

A Mol Liga általában nézve gyengébb lett a HC Csíkszereda hiánya miatt, persze az átlagos színvonal nagyjából megmaradt, szorosabb meccsekkel. Azt azonban őszintén megmondom, nem bánom, hogy a gyergyói és a bukaresti pályára nem kellett ebben az évben utaznunk, mert az ottani körülmények tavaly nem feleltek meg a minimális elvárásnak sem."

Minden edzőtől megkérdezzük, kiket láttak a legértékesebbeknek a Mol Ligában. Ide saját játékosaikat nem jelölhették. Egy kapus, két hátvéd, három csatár következik, Pék György szerint a liga legjobb csapata: Peter Sevela (Dab.Docler) – Erdélyi Péter (Dab.Docler), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars) - Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Beau McLaughlin (FTC), Gröschl Tamás (Vasas Bp. Stars).

Az ellenfelek közül a következők nyújtották a legmeggyőzőbb produkciót:
Dab.Docler: Peter Sevela; FTC: Beau McLaughlin; Miskolc: Popovics Patrik; Vasas Bp. Stars: Holéczy Roger. Az UTE vezetőedzője hozzáfűzte, az erdélyi csapatok játékosait nem ismeri olyan mélységben, hogy érdemben nyilatkozni tudna róluk. Látott jó teljesítményeket mind az SC Csíkszeredában, mind a Brassóban, de a meccseken nem a riválisra, hanem saját játékosaira koncentrál, és ezért nem jegyezte meg a nevüket.

Pék szerint az UTE-ban ők hárman nyújtották a legjobb teljesítményt:

Minden részben szavazásra hívjuk olvasóinkat. A jelentős torzító hatás miatt nem a Mol Liga All Star-csapatát keressük, hanem a hét csapatból a legjobb jégkorongozót. Csak azokat tüntettük fel a listán, akik legalább tíz mérkőzést játszottak. A rendszer húsz nevet bír el, ezért az UTE-ból is néhány játékost kirostáltunk.

76 komment

Címkék: szavazás pék ute mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez tök hülye a hokihoz, de mindegy:)
"gyergyói és a bukaresti pályára nem kellett ebben az évben utaznunk, mert az ottani körülmények tavaly nem feleltek meg a minimális elvárásnak sem."
Jól hangzik attól a csapattól, ahol jég se volt jó sokáig. Persze igaza van, de a szálka - gerenda hasonlat megvan.
Nem tetszik nekem ez a Pék, nem jó diplomata, két nevet röffenhetett volna, így úgy jön le, hogy leszarja az erdélyi csapatokat, s szíve szerint kiűzné a világból. Ha a kanadai edzőknek ment, megerőltethette volna kicsit az agyát. Pökhendi.
Végre valaki észere vette hogy milyen hasznosan játszik Erdélyi Peti... na de pont Pék Gyuri... ezt se hittem volna :)
Attól hogy nem szerez 30pontokat szerintem a bajnokság egyik legjobb hátvédje, aki keménységben és korcsolyázó tudásban is a rég várt szinvonalat képviseli! Hajrá Petike!
Pék mester hozta a megszokot formáját..nagyképü!!!,és az öt minösiti ha nem tud meg jegyezni 6 mérközés allat,egy-egy nevet a két fönt emlitet csapatbol.És,hogy kik nyujtották a legjobb teljesitményt a saját csapatábol,elég volna megnézznie a táblázatot és láttná,hogy Sikorcin és Kiricsenko volt a két legjobb játékosa.
eleg gyenge kifogas szerintem hogy nem ismeri az erdelyi jatekosokat. 90%uk tavaly is ugyanebben a ligaban jatszott. a Sc jatekosait igazan ismerheti, ha picit is keszul ellenunk akkor kielemzi a jatekunkat, kit kell szorosabban fogni, meg hasonlo. a fradis Beau McLaughlin nevet hogy sikerult konnyebben megjegyezni, mint akar melyik szekely nevet?... na mindegy. nekem sose volt szimpi edzo...
@durex26: pont ez jutott nekem is eszembe. Nem ismerem annyira az újpesti viszonyokat, de pont ezt kiemelni... Kétlem, hogy ezért ő a hibás, de legalább olyanra panaszkodott volna ami náluk rendben van.

"az erdélyi csapatok játékosait nem ismeri olyan mélységben, hogy érdemben nyilatkozni tudna róluk"
ezzel a mondattal meg mindent elárult képességeiről.
@[Roller]: "Nem ismerem annyira az újpesti viszonyokat" úgyértem a jégproblémákat ismerem, csak, hogy ki miért felelős, ill. ki-kivel van...
Meg jo, hogy nem tette be a Hegyit. :) Ezutan az interju utan mar nem csodalkozom, hogy meglepte a 6-3-at a dunaujvarosi dontoben, meccs kozepen.
@csatoimi: pedig betehette volna... csak hát vak szegénykém. Most őszintén jelentkezzen az aki pl Gröschl Tomit betenné az év csapatába :D
@csatoimi: Volán ellen is meglépte tavaly a bajnoki döntőn, és ott se jött be. Mentségére szóljon az már a meccs vége felé volt, de asszem 3 gólos Volán vezetésnél
@[Roller]: szerintem ,ha Pék mester döntőt lát maga előtt, mindegy mi a szitu, játszik egy kis 6 a 3 ellenit:) feldobja a hangulatot:)
Hogy az újpestiekkel is foglakozzak, ne csak egy vén bolonddal, Németh Péter játéka nekem nagyon tetszett egész évben, leszámítva hogy állandóan basztatta Nikát, méghozzá elég alatomosan. Hüfi jó munkát végzett a védelemben, Petran még nagyon jó védő, de ezzel kifújt a csapat védelme. A többi hátvéd nagyon gyenge, és a kapusokon rengeteg úszott el idén. Sáj nem való erre a szintre, Becze meg ügyes, de a termete miatt sose lesz jó kapus, túl "rövid" hozzá.
@durex26, @Zsiraf78, @lorinczistvan : Remélem, majd a következő edző, aki a telefonban nem vágta kapásból a neveket és nem akart hülyeségeket mondani az SC és Brassó játékosait illetően, szintén megkapja Tőletek a magáét.

Nem tisztem fogadatlanul megvédeni Péket, de mivel az interjúk egy részét én készítettem, tudom, hány telefonba és e-mailbe került másokból érdemi választ kihúzni a kérdésre. Ti nyilván teljesen naprakészek vagytok szakmailag a Mol Liga mind a közel 200 játékosából, és képesek vagytok névvel, fényképpel okosakat mondani, amikor előre nem megbeszélten egy telefon megcsörren és derült égből villámcsapásként feltesznek Nektek négy kérdést a Mol Ligáról mondjuk egy bevásárlás közepén (mert ugye, nekünk is van más dolgunk, mint a blogírás)...
@Stommy: Kulon fogom figyelni a Hegyit, a Mol liga negyes donton. :)
Vajon mire ilyen nagykepu?? Soha nem nyert semmit,orokos 2-3...
@kerusz: Ebben igazad van, de azért ha felhívsz ijedtemben sem mondok olyat, hogy Gröschl az év csapatának balszélsője...
@csatoimi: Lesz is mit figyelni. Kultúrált, intelligens, kemény és adandó alkalommal eredményes játékot láthatsz tőle.
@kerusz: Minden tiszteletema neked GRT a blog iráshoz és csak igy tovább!!Ne érts félre,3éve játszik a Sc a Brassonak meg elsö éve a mol ligában.A Brasso játékosai Gyergyobol SC Hc bol és 4-5 fiatal a Budapest Starsbol tevödik ösze!!Tehát a tavaly ök is itt játszottak!!Egy enyit illene tudni a másik csapatrol,hogy nem akart vagy nem tud két játékos nevet ez azt jelenti,hogy egy bunko már bocs de ezt kell irnom!!UI..És ha álmombol ébresztesz föl akkor is válaszolok 4 kérdésre pláne hogyha ez a szakmám és az életem 85%a jégkorong tölti ki és ebböl élek!Ha roszul láttom bocs de ez az én véleményem.Amugy a Bp csapatok közül az Uténak szurkolok és nem tetszik ahogy nyilatkozik Pék ur a csapatrol meg ugy általában.
@Zsiraf78: rosszul látod, de erről ne vitatkozzunk. Szerintem Pék semmi olyat nem mondott, amiért megérdemelné azt, hogy bunkónak nevezd a sokat mondó nicked mögül.
@check: mert a Te véleményed az nem szubjektív! :)
@check: Én se tudtam volna jobban leírni! :) még talán annyit hogy nagyon önzetlen, igazi csapat ember!
@kerusz: Aki nemtud 2 nevet mondani azt nemis nevezik nobel dijra már bocs.
@Bpstars: Naná, hogy az. De azért azt hiszem Gröschl esetében nem a szubjektivitás az, ami miatt nem való az év csapatába...
Ne hisztizzetek már! :-)
@check: Na most kíváncsivá tettél. Mi az az objektív tényező, ami alapján nem való oda?
@Pallus: de hisztiznek, mert divat. Kicsit ugyan gyerekes, de van valami bizonyítási kényszer ebben. Nem fogom leírni, hogy jutottunk el névsorokhoz másoknál, mert egy világ dőlne össze bennük, hogy egyik edző sem hordja fejben a jegyzeteit meg a csapatnévsorokat.
Érdekesség: Pék All Star csatárai idén 26gólt termeltek amivel az eddig megnevezett csatártriókból ez a leggyengébb(6+13+7).
A legjobb teljesítményt az eddigigiek közül Mayer Péter szelekciója nyújtotta kereken 60 gólt termeltek (20+27+13). Utána a sorrend: Wlliamson: 53gól, Oreskin: 50gól, Kovács L.: 32gól, Pék: 26gól...

Érdekes eltérés ahoz képest hogy All Star szavazás, merthát oda nem a "legmegfelelőbb" hanem a legeredményesebb játékosok szoktak bekerülni.
Borbás idén tényleg nagyon jó, bár az utóbbi meccseken kissé formán kívül játszik. Németh Peti meg a tavalyi szezon után idén is bizonyítja, hogy nagyon nagy tehetség. Ha így folytatja, garantáltan válogatott lesz.

Légiósokkal igazából nem tudom, miért ilyen szigorú Pék úr, mert idén is rendre ők lövik a gólokat, igaz, Zlocha távozása valóban érzékelhető. Még mindig. De rájátszásra tuti belelendülnek még jobban.

Petran is egyre erősebb.
@freddyD: Hát igen főleg a +/- mutatóbeli eltérés kemény.
@F. Kapus: a védési hatékonyság csak a 'B' csapatba predesztinálja!
@Bpstars: Mármint az öt kezdő légiós és a többiek között.
LEgyen már szíve joga valakinek eldönteni, hogy kit jelöl az all-star csapatba! Foglalkozzon mindenki a saját kis csapatával!
Na ne már Pék Úr. Magyar játékosai összesen nem szereztek az elmúlt két évben annyi pontot, mint idén a légiósok. Nélkülük még az utolsó hely is tisztes távolságra lenne az Újpest csapatától. Csak valamiért a Mester nem hajlandó ezt észrevenni.
Egyébként ha minden igaz, az újpestiek kapnak egy új kapust Szőke Attila személyében. Bevallom, nem nagyon hallottam felőle, de karrierje alapján tőle sem lehet várni csodákat :/
www.icezone.hu/player_ftc.asp?pl=194
Amúgy emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt a román ifivel játszottunk Újpesten és az ottani körülmények annyira kielégítőek voltak, hogy a létesítménytől 200 méterre öltöztünk be. Persze a minimális elvárások sok mindent megkívántak volna ott is, de senkinek nem volt szava. Pedig akkoriban a gyergyói, a szeredai, a bukaresti és talán a galaci pálya is messze verte az ottani körülményeket. És ez nem az 1800-as években volt. Flegma.
@F. Kapus: Ott a pont. A +/- az újpestnél valóban elképesztő fölényt mutat a légiósok javára. Nem kellene ennyire negatívnak lennie.
Tény, hogy a rossz helyzetkihasználásnak hála sok pontot veszítettek a lilák, de nincs tragédia
@kerusz: Ne haragudj, nincs igazad a mesternek illene válaszolni egy ilyen kérdésre, nem ma kezdte, illetve hogyan készül fel az ellenfélből, ha azt sem tudja ki játszik nálunk?
Úgy gondolom, hogy nem csak a sajátjaiddal kéne foglalkozz, hanem az ellenféllel is, legalábbis nálunk łgy szokás, biztos vagzok benne, hogy MINDEN szeredai szurkoló az UTE első két sorát fejből felmondja...
@elike: Nem érdemes túl nagyokat mondani, mert kiderül, hogy Te is hülyeségeket beszélsz.

Idén a légiósok: 42+30+27+22+12+2+1+1=137
Elmúlt két évben a magyarok:
25+17+17+15+13+10+8+4+4+4+3+1+1+1(=123)+
45+42+21+20+16+15+15+12+12+9+4+4+4+3+2+2+1+1(=228)+
15+13+10+10+9+9+6+5+4+2+2+2+1(=88)=439
@kerusz: Köszönöm, én is így gondoltam valahogy, csak untam összeszámolni :))
@terminatrix: pl. papírokból, videókról készül fel. Mint említettem volt, nem íróasztali magányukban hívtuk fel a mestereket (egyiket sem). Néhányukkal én megengedőbb voltam, mint másokkal F.Kapus. Ők ezért hazamehettek, megnézhették a jegyzeteiket és utána e-mailben válaszolhattak (további részleteket ne kérj tőlem, mert papírokból, jegyzetekből is lehetett nem jól válaszolni kérdésekre, bizony!). Holnapi alanyainknak is kivétel nélkül gondot okozott a másik országbeli (és így ritkábban látott) csapatok játékosainak felidézése, és gyanítom, minden edző így van ezzel, ha nem látja a jegyzeteit hozzá.

Tényleg próbáljatok már meg ezen túllépni, hogy nem nevezett meg a két erdélyi csapatból konkrét játékosokat, mert ez a vita roppant meddő és igazságtalan ebben a formában.
@kerusz: DE azért az égő, nem, hogy fele annyi légiós, mint hazai titán nem tud annyi pontot szerezni, mint a zsoldosok? És ennek ellenére a Mester őket szapulja. Hogy is van ez? Erről szeretnék inkább vitát nyitni Pék mesterrel. Esetleg szakértő kolléga te is elmondhatod a véleményed erről.
Azaz kétszer annyi hazai, mint zsoldos. Bocsi!
@freddyD: Petran nagyon jó helyen van ott a csapatban :) Pontos passzokat ad, bivalyerős lövései vannak, könnyedén felkeni az ellenfelet a plexire és higgadt elmével odaáll a kakaskodók közé. Verőlegénynek sem utolsó :D
@freddyD: Szerintem azért nem elégedett velük maradéktalanul, mert nem egy fontos meccsen nem tudtak gólt lőni. A légiósoktól azt várja az ember, hogy pont a nehéz meccseken segítsék a csaptot kirángatni a kátyúból. Ez Sikorcinéknak idén többször sem sikerült. Pl. a Winter Classicon sem.
@elike: Fontos meccseken nem tudtak nyerőemberek lenni. Tavaly ez sikerült nekik.
@Bambalazs: Bizony. Lassacskán már eléri a Rufus szintet :)
@kerusz: Ebben igazad van.
De a pont említett Winter Classicon konkrétan az egész csapat teljesen kómásan játszott :/

Az eddig látott meccsek alapján ők is csak akkor parádéznak igazán, ha az egész csapat jó formában van.
@freddyD: de légiósokat nem ezért szerződtetnek egy csapathoz.
@terminatrix: Teljesen igazad van. Amig ilyen edzok vannak csapatoknal, ott sok jora nem szamithatsz. Azt is mondhatom, iden semmi kozom a Mol ligahoz, de minden csapatbol kapasbol mondok 15 nevet es rangsorolom is oket. En meg csak egy egyszeru szurkolo vagyok. Vannak bajok na. Ja, es hivhattok mozizas kozben is. Errol ennyit.
@csatoimi: Imi. Semmi gond, csinálsz egy csapatot, edzed őket, nyilatkozol, aztán majd legfeljebb baszogatnak, ha nem sikerül tökéletesen minden.
@kerusz: Ha kozszereplo vagy, valalnod kell a negativ kritikat is. Csapatot a Pek sem csinalt, csak edzegette oket. Annyi penzem nincsen, hogy egyedul egy csapatot eltartsak, de mint lathatod, hatekonyan reszt vettem a Volan elso rajatszasba jutasaban, en hozvan a legponterosebb jatekosukat. Ma ezert tobb szaz csiki drukker fog a Volannak szurkolni, tehat amit tolem telt, megtettem. Es az igazi nagy dobas meg hatra van, azt csak kb egy het mulva tudjatok meg. Akkor ha minden ossze jon, teljesul szivem vagya, johet az ujabb poszt. :) Akkor mar elmondhatom, hogy nem eltem hiaba.
én is tudok jópár nevet mindegyik csapatból, de ilyen szavazós értékelésben még nem vettem részt, mert nem ismerem annyira az ellent, mint a saját csapatunkat. Ez jórészt vérmérséklet kérdése, nyilván tudott volna neveket mondani, de megfelelő alap nélkül nem akart. Akkor most Cicát elcserélik Bertára? :)))
@csatoimi: Mondjuk néhányan azért is lehülyézték itt ma este Péket, mert szerintük nem azok az Újpest legjobbjai, akiket történetesen Pék jelölt. Én elhiszem hogy ezek a kommentezők úgy hiszik, hogy ők Pék saját csapatát is jobban ismerik Péknél, de mondjuk ezt azért meredeknek tartom. Különösen, hogy vélhetőleg az edző azért jobban tudja, hogy játékosai mire képesek és ebből a meccseken mit lát viszont.

Az elmúlt 2 évben baromi nagy divat lett Péket mindenért megtalálni, nyilván van alapja sok bírálatnak, de közel sem annyi, mint amennyit itt az urak a bűnéül rónak fel.

Továbbá mint jeleztem, Pék kapásból válaszolt a kérdésekre, jó pár nevet megemlítve (helyesen, a megfelelő szövegkörnyezetben), ellentétben olyanokkal, akik egyetlen nevet sem tudtak más csapatokból említeni. Ilyenkor persze az érintettekkel futottunk még legalább egy kört, amit nyilván nem tüntettünk fel a cikkekben. Aki mondjuk az all-star csapatba négy csatárt és egy védőt tett (a jegyzetei alapján!!!), annál ugye, még legalább egy kört kellett futni, hogy két védő és három csatár legyen nála is. Ettől az érintett urak nem gyengeelméjűek, nem bunkók, és a Kedves Kommentezők csak megköszönhetik nekik (ideértve Pék Györgyöt is), hogy készséggel és örömmel válaszoltak a kérdéseinkre. Tehát több szempontból is sportszerűtlen ezért egyedül Pék Györgyöt pellengérre állítani, de szerintem amúgy ez senkinél sem lehet indok a fikázásra.
@kerusz: "Az elmúlt 2 évben baromi nagy divat lett Péket mindenért megtalálni, nyilván van alapja sok bírálatnak, de közel sem annyi, mint amennyit itt az urak a bűnéül rónak fel."

Az elmúlt 2 évben baromi nagy divat lett Péknél mindenért megtalálni a játékosokat, nyilván van alapja sok bírálatnak, de közel sem annyi... Kicsit kezd olyan lenni a regnálása mint az elmúlt 8év kormánypártjáé. Már mindenki mondja hogy jó volna váltani, ő meg még mindig azt hiszi hogy jót tesz a ténykedésével...
A másik része amit irsz. Bemész egy egyetemre és jegyzet nélkül mondasz hülyeséget az semmvel sem jobb, mintha leülnél és kidolgoznád szépen a dolgokat a jegyzeteidből, szóval ez se egy megnyugtató enyhítő körülmény, ha érted mire célzok.
@Stommy: Jaj, jaj, pedig Kerusz jelezte előre, hogy óvatosabban az ilyen irányú bírálatokkal, mert lesz még meglepetés az ügyben, hogy ki nem akart megnevezni a két erdélyi csapatból játékost. Hasonló okok miatt. Ugye, Kerusz azt kérdezte, vajon ő is ekkora bírálatot fog-e kapni. Most már én is kíváncsi vagyok.
@F. Kapus: Sejtettem eddig is h JP is belenéz a jegyzeteibe mielőtt egy ilyenre válaszolni tudna, mentségére legyen mondva idén nem sokat kellet törnie a fejét hogy mit találjon ki mondjuk az SC ellen :) játszottuk a saját játékunkat, méghozzá jól. Másrészt, más egy másfél éve nálunk tartózkodó embertől és más egy egyész életében magyar hokival foglalkozó embertől megkérdezni ugyan ezt. Pl személy szerint Williamson-on meg is lepődtem, eddig nem sokra tartottam (edzőként), de nagyon jól összefoglalta abban a pár mondatban amit össze kellet.
@Stommy: azt hiszem, nem pontosan érted, szerintem JP se mondott neveket. Az ok uaz lehet, mint Péknél: nem ismeri az ellenfél játékosait olyan mélységben, nem látta őket annyiszor, hogy MEGALAPOZOTT véleményt tudjon mondani. Mit nem lehet ezen érteni, azt mondd meg!
Én ebben az edzőben azt nem értem soha, hogy miért szídja játékosait nyilvánosan? Ráadásul sosem alapképességeikkel van baja, hanem a hozzáállásukkal. Nem pont az ő feledata lenne "fejben" rendet tartani egy játékosnál? Ha nem tudja őket motíválni, akkor hogyan lehet jó edző? Ha jól emlékszem, tavaly elégedettek voltak a szlovák hokisokkal, idén panaszkodnak rájuk. Nem felejthettek el hokizni! Valami nagy baj lehet ott...
Emberek, nem értem, minek kell mindennek a rosszabb odlalát nézni. Pék György érdekes jelenség a magyar hokiban, és sok dolgát lehet vitatni, de hogy egy tevékenységével örök időkre beleégette magát az emberek emlékezetébe, az vitathatatlan.
Képzeljétek el azt a szituációt, amikor van egy barominagy rangadó, és mondjuk három egyre megy a kedvenc csapatod, még iszonyat sok idő van vissza harmadik harmadból, és erre hátrányba kerültök. Minden szurkolótársad tudja, hogy ha ezt most belövi az ellenfél, akkor három kettő, és akkor simán visszajöhetnek a meccsbe. Mennek is a bazmegelések, de többségében azért inkább sápadtak az arcok, a feszülség több ezer volt, adrenalinszint az egekben.
És ekkor... és ekkor valakinek bevillan valami, és azt mondja. Nem értem az ellenfél edzőjét, mennyivel jobb lenne nekünk is, ha ismerné a magyar tactic classic-ot, és már az előző harmadban lehozza a kapust...
És a feszültség huss, leszáll, a röhögéstől a könyneid potyognak, a világ egy pillanatra ismét sokkal szebbnek tűnik! A legnagyobb humoristák is csak álmodni mernek efféle hatalomról!
Szóval én azt mondom, becsüljük meg, amink van ebben az országban, és persze köszönjük neked, Pék György! :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Nekem sem tisztem Pék Györgyöt védeni, de: a Kontinentális Kupa hétvégéjén kaptam el a szálloda előtt. Az első percben azt láttam, hogy nincs különösebben ínyére a beszélgetés, 5 perc után már a vasárnapi taktikájukat is tudtam, ezért nyertünk a zárómeccsen:-)))...Nem kell bántani, ő ilyen és kész.
@csatoimi: Kiváncsivá tettél Imi :D Most miattad nem fogok tudni aludni egy hétig.

Nagyon jó cikksorozat, nem hiszem, hogy ilyen dolgokon kéne vitatkozni, hogy nem tudott két nevet mondani az erdélyi csapatokból. Lehetett volna felkészültebb, vagy mondhatott volna az első sorokból hasraütésszerűen két nevet, nem akart, ez van, ettől függetlenül a viselkedés amit mutat kifelé (interjúk, meccseken), nem szimpatikus szerintem senkinek se, ezért találják meg jobban ilyenkor.
Amúgy semmi bajom Gröschl Tomival, de az ő "álomcsapatba" kerülése inkább megdöbbentett :).
ha nem figyeli az ellenfél játékosait,akkor egyik csapattól sem tudott volna mondani legjobbat..
az egy dolog,hogy nem volt náluk se jég meg pálya sem.. de az tény,hogy rosszabb állapotba van a gyergyói pálya.. ezt gyergyóiként is elkönyvelem,ezen nincs amit szépiteni.. lesz még jobb is ;)
@vaze: Szerinted...?

Ez a jegyzetes dolog is az egyetemen... Akivel sikerült egy telefonnal érdemi anyaghoz jutnunk (mondjuk két név híján), azt nyilván nem kezdtük el baszogatni, hogy menjen haza, nézze meg a papírjait és mondjon még két nevet, hanem megköszöntük neki, hogy készséggel válaszolt nekünk, és örültünk, hogy egy tartalmas anyagot tudtunk készíteni vele. De ezt basszus, úgy látszik, tényleg nem lehet megérteni.

Azok is magukról állítanak ki bizonyítványt, akik a lgiósokat akarták volna Péktől hallani legjobbnak. Mert a cikket nyilván nem olvasták végig. Ha valaki egy olyan edzői értékelés után, mint amit itt olvashatnak (idézek a cikkből: "Saját csapatom szereplése szempontjából egyáltalán nem vagyok elégedett ezzel a bajnoksággal. Külföldi játékosaink rendre nem hozzák azt, amit várunk tőlük, amit tudnak, amiért itt vannak. Magyar hokisainkról jobbat tudok mondani, becsületesen, utolsó erejükig küzdenek.") azért támadja, mert nem Sikorcint és Kiricsenkót vagy az egy idény alatt az összes magyar két éves teljesítményénél több pontot szerző légiósokat említi legjobbnak, annak alapvető szövegértési problémái vannak. Az már csak hab a tortán, ha az ilyen kezd el bunkózni.
Szerintem pont hogy nem pl. Sikorcint kellene szapulni...azokon a meccseken amikor játszott majdnem 2 pont/meccses átlagot hozott, ami oké hogy elmarad a tavalyi kb 2,5-től, de akkor is...én nem így érzem hogy a komplett légiós sor gyengébb tavalyhoz képest. Minden hazain kint voltam úgyhgy megfelelő mérkőzésszám van a hátam mögött ahhoz hogy szubjektív véleményt mondjak. Azon túl hogy a 4 "nagy" távozó nagyon hiányzik vannak játékosok akik nem tudják (sztem) a tavalyi formájukat hozni (most lehet hogy szidtok majd ezerrel): én Kadlubiakot (a támadásokhoz szinte semmit nem tud hozzátenni tavalyhoz képest), Dubeket (tavaly valahogy több szólója, 1 az 1 ellenije volt, (bát ehhez olyan passzok is kellenek kétségtelenül)), s talán a magyarok közül Roczanov tűnik kicsit halványabbnak. A legnagyobb baj viszont az hogy egy játékosunk sincs aki hosszú meccseken át csúcsformában játszana. Bár mondom én sose hokiztam csak egy szurkoló vagyok tavaly is láttam egy 25 meccset, idén is egy 15-t kb. s én így látom. Petran tényleg nagy klasszis lehet 2-3 év múlva sztem kár lenne őt elengedni. Csinál néha 1-1 nagy baklövést mint legutóbb mikor megkerülték a stars ellen de hát melyik védő nem, egyszer egyszer belefér, csak lehetőleg nem az utolsó 2 percben kéne:D Nehogy úgy járjunk vele mint Juraskoval aki meghatározó játékos lett a Zvolenben és már egyszer a szlovák válogatottban is bemutatkozhatott. Várom már az új próbajátékosokat, erre a 2.körös NHL-draftoltra pl nagyon kiváncsi vagyok hogy a magyar bajnokság hogy fekszik neki, ha már az extraligában nem tudta megvetni a lábát. Nem ártana amúgy egy jó magyar védőt is igazolnunk még ha eredményt akarunk idén elérni. Kiváncsian várom a playoff-ot:)
@F. Kapus: Nos nyilván a teljesítménye, ami ebben a sportágban pontokban és +/- mutatóban mérhető is. Szerintem Gröschl ebben a szezonban nem nyújtott olyan teljesítményt, ami alapján beférne a top5 csapatba (7+3, +5).
Megjegyzés: bocs, ha nem egyértelműen fogalmaztam, de le kell szögeznem, személy szerint semmi bajom sincs vele, és az sem befolyásolta a hsz-t hogy én DAB-szurkoló vagyok. Mindössze reagáltam egy másik hsz-re.
@poraszabolcs: majd holnap kiderül, hogy tudjátok-e a taktikát, vagy sem?
Kicsit OFF (vagy mégsem)
Holnap épp csak beesek az elődöntőre, valaki meg tudná mondani, hogy lesz elosztva a két tábor? Ki kerül a vendégbe? Vagy nincs ilyen jellegű csoportosítás? Az sem baj! Mi hol csoportosulunk? Előre is köszi! Remélem sokan leszünk...már alig várom :-)))
1. Pék Gyuri minden megszólalása után a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" dolgot érzek, bármit is nyilatkozik. Momentán ez a nyilatkozat tök egyértelmű, lehet vitatkozni rajta, de nem érdemes. Ha a külföldiek odarakják magukat (mivel nekik kéne hozni a meccseket), magukkal húzzák a többieket, mint tavaly, akkor a döntőben nyerhetünk is.
2. Mindenhol jelezte Pék, hogy szeretné visszahozni az egykori lilákat: Gröschl, Kovács, Szirányi, stb. Én nagyon kevesüknek örülnék (ugyan ennek realitása sincs sok), de ez a három nincs köztük, de még Gergely Csabi sem. Gröschl beszavazása is ezt hivatott jelezni szerintem.
Figyelem már régóta, hogy Pék ügyben eléggé egy zenét fújnak itt sokan. Én igyekszem minden egyes interjút meghallgatni, főleg azután, ha látom is a mérkőzést. Nem tudom mi a helyes, egy edzőnek hogy kell (illik) nyilatkozni, de két baj van.
1. Nem azt mondja, amit lát, ezért hülye.
2. Azt mondja amit lát, azért hülye.
Pék azt mondja amit lát, még akkor is, ha néha bántó, az amit mond.
Sokkal korrektebb ez, mintha elmondaná, hogy qva jól küzdöttünk, csak a bíró elcsalta a mérkőzést, kapusaink jobbak, mint Tretyák, a hátvédek miért nem az NHL-ben játszanak, a csatárink csak a alszerencse miatt nem ütnek gólt, a külföldiek meg szétszakadnak a mérkőzésen, és acsk csak magyraul bezsél a játékosokkal és játékvezetővel. Ettől mindenki megnyugodna.)
Az meg, hogy nem tudja ki a Brassó és az SC legjobbja? Hát én is bajban lennék, ha neveznem kellene játékost. Nem azért, mert nincs jüó játékos, de kiemelkedő játékos szerintem sem akadt, mit a tavalyi SC-ben, HC-ban. Beaut pedig nem volt nehéz észrevenni a Fradiból.:-)
@Tillasz: Igazad van, az őszinteség jó! De azért lehet ezt máshogy is. Egyrészt önmagával szemben még nem hallottam, hogy ugyanolyan kritikus lenne. Másrészt az állandó kifelé mutatott negatív kritika nem hiszem, hogy ösztönző. Ha gyerekként a szüleid rendszeresen az egész osztály előtt felpofoznak, csak az ellenállásod nő, nem fogsz jobban tanulni, viselkedni, stb.
Szerintem elég nagy probléma , hogy mindenki csak pontokban tud "gondolkodni".Tudom , ezt a sportot is gólra játszák , de észre kéne venni azokat is ,akik szürke eminenciásként próbálnak a pontgyűjtők alá dolgozni .Egyébként meg úgy néz ki ez a szavazósdi , ha valaki másra mer szavazni , mint a többség elvárná , akkor már ő a Hülye . jó lenne végre , ha megszűnne ez a légiós imádat , igenis vegyük észre a fiatalokat!!/pl.Erdélyi Peti ,Németh Peti , /
Gröschl??????????

Amúgy Morgó Mukinál a pont. Hallott valaki az utóbbi egy évben egyetlen önkritikus Pék-nyilatkozatot? Na nem kell olyan éles megnyilvánulásra gondolni, ahogy ő tudja szapulni a játékosait meccs után...
süti beállítások módosítása