HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ezért is jöttünk, tapasztalatot szerezni

2010.01.19. 15:36 F. Kapus

Befejeződött a második Mol Liga-szezon alapszakasza, már csak a négyes döntő van hátra. Megkértük az edzőket, értékeljék játékosaikat és a liga többi csapatát is. Hét részben tálaljuk mindezt. Arra is fény derül, kedves olvasóink szerint kik voltak a legjobbak. A helyezés szerint haladunk, fordított sorrendben, a Brassóval kezdünk.

Kovács László, a ligaújonc Fenestela 68 Brassó edzője már az előző szezont is végig figyelemmel kísérte. Azt  mondja, idén kiegyensúlyozottabb mezőnyt látott, a HC Csíkszereda kiválásától eltekintve fejlődést érzékelt. "A mi csapatunk sokat tanult a szezon során, a sok vereségből és a sokkal kevesebb sikerből is. Mint előre jeleztük, ezért is jöttünk, tapasztalatot szerezni. Nyugodtan mondhatom, tisztább képpel indulunk neki a következő idénynek. Ígérem, 2010/11-ben jobb teljesítményt fogunk nyújtani. Ebben a szezonban nem volt otthonunk, örökbe fogadott gyermeknek éreztük magunkat. Brassóban elkészült a csarnok, nagyon szép környezetben edzünk ezután, abban az időpontban, amikor szakmailag indokolt, és annyit, amennyi a jó szerepléshez elégséges lesz. Remélhetőleg most már szurkolótáborunk is lesz, mert Csíkszeredában nem sok biztatás jutott nekünk. Ezek a változások is hozzásegítenek minket, hogy szeptembertől eredményesebbek legyünk." Minden edzőtől megkérdezzük, kiket láttak a legértékesebbeknek a Mol Ligában. Ide saját játékosaikat nem jelölhették. Egy kapus, két hátvéd, három csatár következik, Kovács László szerint a liga legjobb csapata: Peter Sevela (Dab.Docler) – Orbán Attila (Dab.Docler), Papp Szabolcs (SC Csíkszereda) – Szőcs Szabolcs (SC Csíkszereda), Beau McLaughlin (FTC), Holéczy Roger (Bp. Stars).

Az ellenfelek közül az alábbi hat játékos nyújtotta a legmeggyőzőbb produkciót:
Dab.Docler: Peter Sevela, FTC: Beau McLaughlin; Miskolc: Tóth Adrián; SC Csíkszereda: Szőcs Szabolcs; UTE: Vitalij Kiricsenko; Vasas Bp. Stars: Holéczy Roger.

Kovács szerint a következő három saját játékosa nyújtotta a legjobb teljesítményt:

Minden részben szavazásra hívjuk olvasóinkat. A jelentős torzító hatás miatt nem a Mol Liga All Star-csapatát keressük, hanem a hét csapatból a legjobb jégkorongozót. Csak azokat tüntettük fel a listán, akik legalább tíz mérkőzést játszottak. A rendszer húsz nevet bír el, ezért a Fenestela 68 Brassóból néhány játékost kirostáltunk.

38 komment

Címkék: szavazás brassó kovács lászló mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

en Balint Zsoltra szavaztam... az o idei produkcioja volt az amelyik tulszarnyalta az elozetes elvarasokat... a dobogon nalam is ezek a jatekosok szerepelnek, mas sorrendben...
@lorinczistvan: egyetertek balint zsolt volt a legjobb korahoz kepest
Nem láttam túl sok Brassó meccset, de nekem Elekes produkciója tetszett a legjobban, legalábbis ő maradt az agyamban :)
Elekes Levente és Bálint Zsolt
@hoki120: "senki se volt jo " de te vagy a legjobb!!!
Ha jol emlekszem Szocs Szabi es Kovacs Laci egy sorban jatszottak ezelott par evvel, szoval nem veletlen,hogy ketszser is ot jelolte, habar Szocske sem egy gyenge jatekos!:)
Érdekes hogy Orbán Atit látta az egyik legjobb hátvédnek. Tehetséges srác az tuti :)
Azon viszont csodálkozom hogy a Kiss, Galanisz, Azari, Magosi négyesből senkit nem említett!
@Zsootika: Macsweyn-ről nem is beszélve! De ez szubjektív vélemény! El kell fogadni. Egyébbként nem is olyan rossz az a lista. Van azért a ligában egy-két jó játékos.
miféle tapasztalatszerzés? A keret túlnyomó többsége a HC, a Sportclub vagy a Progym színeiben már lenyomott egy szezont a ligában, Ha jól számolom a felsorolt keretből 11-en játszottak a tavalyi döntőben.
A menedzsmentnek viszont tényleg van tanulnivalója. Például ha túl sokat hiszünk magunkról és pofára esünk,akkor ne fogjuk a rutintalanságra.
@pirosfeher: Kedves pirosfehér,ők egy újonc csapat,és nem várhatjuk el a maximumot tőlük,igy az első évben.Nem volt saját jégpályájuk se jóformán szurkolóik se,minden csapatnak nehéz az elején.
A Volán se remekelt az első EBEL es szezonjába amúgy.

Tisztelettel
A Brasso legjobb jatekosa Adorjan Jozsef volt. A kezdo csapat az vicces egy kicsit.
Azért egy DAB csatár befért volna...
Jövőre Brassóban jobb lesz a Brassó!
Itt a játékosokal semi baj nem volt!!! az edzö nem ért meg egy kiolvasot ujságot!!Az edzönek volt tapasztalat szerzés nem a játékosoknak!!Csak ö a csapat kárára tanult!!
Hát nem gyönyörű a névsor? Sem egy légiós,sem egy román név.Egy versenyt toronymagasan megnyertek:A legmagyarabb csapat versenyét:-)Jól nézzétek meg mert jövőre valószínű hogy nem így lesz.
@korihoki: Vasasban hány légiós és hány román nevű jégkorongozó van?
@korihoki: 2 légiósuk van:Nyerges Lajos és Ladislav Kudrna
@hoki120: Ezt gondold át mégegszer!!!
@korihoki: Minden szavadal egyetértek!!!100%!!SZÉKELY !! csapat ilyen még egy nincs most.Csak Gyergyo sajnos ök nem indultak a mol ligában, nem baj majd jövöre talán.
@OliBLOOD: Anyiban tévedsz,hogy a STARS Budapesti csapat és nem (Romániai)ö Korihoki ara irta,100%Székely csapat!!nincs honositot meg légios....szerintem érted? a Stársban meg böven van azis...!!jaj bocs és sok nagy arcu abbol a legtöBB!!
SZámomra Adorján tűnt a legmegbízhatóbbnak a Brassóból, ő a legjobb. A gól- és assziszt statisztikákban is vezet a Brassóban.

Jövőre Gyergyót, Steauát és Debrecent a MOL-ba!!!
MEg egy szlovák csapatot. :)
A jó öreg Elekest akartam írni, termszetesen, nem Adorjánt (bár ő sem rossz). :D
@orion66: Jo az "ÖREG"a háznál...!!!!!!!!!!!!
en Antal Zsombira szavaztam mert o akkor is hajt amikor erzi hogy nem megy neki aznap nem lazsal vagy alibizik mint neha Elekes
@Zsiraf78: Kudrna Ladislav is tipikusan székely név...
@OliBLOOD: Te latod a listan Kudrna Ladislav nevet?
Mert eddig arrol volt szo...
@Joegep: "Egy versenyt toronymagasan megnyertek:A legmagyarabb csapat versenyét:-)"
"Korihoki ara irta,100%Székely csapat!!nincs honositot meg légios...."

Azt hittem, hogy a csapat a Brassó csapatára vonatkozik, nem gondoltam volna, hogy egy szavazómotor, ami csak 20 nevet bír el megváltoztatja azt, hogy ki tagja egy adott csapatnak. Mert sehol nem listát írnak, hanem csapatot...
nekem is balint zsolt tetszett mivelhogy fiatal kora ellenere nagyon otletesen es okosan jatszik!amugy a brassoi szekely fiuk sok jo mecsset csinaltak attol eltekintve hogy nem volt legiossuk szerintem kellene acsapathoz ket harom stabil hatved ami nagyon hianyzik az edzok ellen semmi kifogasom de azert egy rutinosabb idosebb edzo is kellene akit tiszteletben tart mindenki nem csak a fiatalok!
@OliBLOOD: :) Vitatkozunk a semmin!

Szoval,korihoki teljes bejegyzese: "Hát nem gyönyörű a névsor? Sem egy légiós,sem egy román név.Egy versenyt toronymagasan megnyertek:A legmagyarabb csapat versenyét:-)Jól nézzétek meg mert jövőre valószínű hogy nem így lesz."

Es en ezzel egyet is ertek, Nyerges ha jol tudom legiosnak szamit, de magyar.
Ha van olyan,hogy ki vagy mi magyarabb,akkor inkabb a Brassonak adnam ezt a cimet,mert peldaul az edzok is magyarok.
@OliBLOOD: Szekely nev nincs, csak magyar.
@csatoimi: hogyne lenne? nekem pl. volt egy Székely Zsuzsi nevű osztálytársam :)
@F. Kapus: Kivanjunk neki minden jot az eletben! :)
süti beállítások módosítása