HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A színvonalból nem érdemes engedni

2010.01.20. 09:48 F. Kapus

Befejeződött a második Mol Liga-szezon alapszakasza, már csak a négyes döntő van hátra. Megkértük az edzőket, értékeljék játékosaikat és a liga többi csapatát is. Hét részben tálaljuk mindezt. Arra is fény derül, kedves olvasóink szerint kik voltak a legjobbak. Fordított sorrendben haladunk, a Brassó után a Miskolc következik.

Mayer Péter, a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője említ pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt, de ezek mérlegéből egy némileg jobb bajnokság jött ki idén: "Sokkal több szoros mérkőzést játszottak a csapatok ebben a szezonban. Bárki bármikor bárhol bárkit megverhetett, ez jót tett a ligának. Az negatívum, hogy kevesebb csapatból állt a mezőny, több csapat több impulzust jelent a játékosok számára. Persze a színvonalból nem érdemes engedni eközben. Szóval inkább hét csapat alkosson szoros mezőnyt, mintsem tíz játsszon egymással előre lefutott, nagy gólkülönbségű mérkőzéseket. A legnagyobb probléma, hogy még mindig nincs egységes arculata a játékvezetésnek a ligában. Elsősorban a keménység és a szabálytalanság határának a megítélése változik jelentősen a mérkőzés helyszínének és a játékvezető személyének függvényében. A játékosok számára kiszámíthatatlan, hogy mit engedhetnek meg maguknak. Egyszer egész mocskos dolgok is beleférnek, máskor patyolattisztaságú meccset várnak el tőlük a bírók. Ennek a nemzetközi a színtéren kárát látják válogatottjaink, legutóbb például a juniorok."

Minden edzőtől megkérdezzük, kiket láttak a legértékesebbeknek a Mol Ligában. Ide saját játékosaikat nem jelölhették. Egy kapus, két hátvéd, három csatár következik, Mayer Péter szerint a liga legjobb csapata: Peter Sevela (Dab.Docler) – Marcel Petran (UTE), Hegyi Ádám (Dab.Docler) – Kurt MacSweyn (Dab.Docler), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Beau McLaughlin (FTC).

Az ellenfelek közül az alábbi hat játékos nyújtotta a legmeggyőzőbb produkciót:
Brassó: Elekes Levente; Dab.Docler: Peter Sevela; FTC: Beau McLaughlin; SC Csíkszereda: Szőcs Szabolcs; UTE: Marcel Petran; Vasas Bp. Stars: Holéczy Roger. A Miskolc edzője hozzátette, több jó teljesítményt is látott a ligában, de igyekezett az olyan érettebb játékosokat megnevezni, akikben még van tűz, és csapatuk vezéregyéniségei tudtak lenni. A Dab.Docler kapusáról, Seveláról megjegyezte, ő csapata sikerének záloga. Rengetegszer segítette ki a Dunaújvárost szoros, nehéz helyzetekben. Az amúgy is nagyon erős csapat így még jobb eredményeket tudott elérni.

Mayer szerint a következő három saját játékosa nyújtotta a legjobb teljesítményt:

 

Minden részben szavazásra hívjuk olvasóinkat. A jelentős torzító hatás miatt nem a Mol Liga All Star-csapatát keressük, hanem a hét csapatból a legjobb jégkorongozót. Csak azokat tüntettük fel a listán, akik legalább tíz mérkőzést játszottak. A rendszer húsz nevet bír el, ezért a Miskolci Jegesmedvékből néhány játékost kirostáltunk.

56 komment

Címkék: szavazás miskolc mayer péter mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegre egy majdnem realis kezdocsapat. A sajat jatekosait lehet, hogy ugy ertette, hogy aki kolcsonben van az nem a sajatja. :)
@csatoimi: Mi lenne a teljesen reális kezdőcsapat?
szerintem Ordzo vagy Papp siman megerdemelne
@csatoimi: Ja, bocs, még egy: a gólpasszkirályt kötelező beletenned! :)
@szereda: Igen, ez a nehéz az ilyenben, hogy ötnél biztos több mezőnyjátékos megérdemelné.
@F. Kapus: Teljesen realis nincs, vagyis mindenki maskepp latja, tulzasok viszont nem kellenek. Itt Hegyi mindenkepp az volt, jo jatekos nagyon, de nem a kezdo otosben. A kapus es a csatarsor az teljesen rendben van. Ezeket a neveket elnezve, nem nehez kovetkeztetni a szinvonal hanyatlasara, tavaly ha beirod a brassoi edzo csapatat, mindenki halalra rohogi magat. Mondjuk nevetseges most is, csak kevesbe. Kiegyenlitettebb lett a bajnoksag, de a szinvonal nagyot esett.
@csatoimi: meg a DAB, a Miskolc, a Fradi is sokat erősödött, a Stars is mintha kezdene magára találni, azt mondom, a végén kell mérleget vonni...
Sevela-Ordzovensky,Petran-Szocs,Galanisz,Holeczy
@szereda: A miskolci edzo kezdo otose jo, en Hegyi helyere viszont Ennaffati Omart tennem. A tavalyi kezdo otos meg igy nez ki es egyertelmubb is.

Polc, Suur-Rufus, Wallenberg-Ramstedt-Mihaly Arpi.

A csoportos kezdo sor. Ellenben a brassoi edzo kezdosoraval, mely meg a C-ben sem biztos, hogy eleg. De mivel beirta es a blog nem volt tele hangos rohogestol, ebbol lehet kovetkeztetni az idei szinvonalra.
@vaze: A DAB erosodese a HC eltunesevel es az SC meg UTE jelentos gyengulesevel is magyarazhato. A Misckolci erosodes az meg a Volan kulonitmeny miatt is van, a Stars az gyengebb mint tavaly, a Fradi az meg jobb.
@csatoimi: A DAB erősödése független a többi csapat gyengülésétől vagy a HC eltűnésétől, mivel önerőből történt. Az, hogy 24 meccsből 22-t megnyert, na az nem! Mint ahogy azt sem tudjuk, mire menne a mostani DAB a tavalyi HC-val, szerintem nyerne, szerinted nem, tehát feltehetően döntetlent játszanának egymással! :)
@csatoimi: Nem mindegy, hogy miért lett erősebb a Miskolc? Vagy ha kapnak öt játékost és attól, akkor az már nem ér?
@csatoimi: mitől is lett erősebb a DAB a HC eltünésével? Brassót akartad írni ugye? Sc mondjuk, hogy gyengébb lett, ute is kicsit, de ezeknek se értem mi köze a DAB erősödéséhez.
Megmondom, semmi.
A munkának ez az eredménye.
@Lazlee: Ertsd igy: A HC eltunese miatt tunik erosebbnek es egyeduralkodonak a DAB. Igazi ellenfele nem volt az iden. Ahhoz nem fer ketseg, hogy jo munkat is vegeztek.
@kerusz: Mindegy, csak arra gondoltam, hogy ha ez jovore nem lesz, akkor nem a miskolci jo munka eredmenye volt ez a jobb csapat, pusztan a Volan megszunese eredmenyezte ezt.
@csatoimi: megnyugtatlak, nem csak tűnik :) de persze, hiányzik a HC.
Én arra leszek kíváncsi, hogy a következő szezonra mi marad meg ebből a dunaújvárosi csapatból, hiszen én szinte biztos vagyok benne, hogy kapus ügyben is kell nézelődniük az illetékeseknek a Sevela nem hiszem, hogy ott marad a köv szezonban.
@on top of the world: Mind ott maradnak. Magosi es Sevela kerdeses, de a tobbi ott marad. Hova mennenek?
Ha az AV19-nek Hete mellett egy igazán kiváló kapusra lenne szüksége a következő szezonban, akkor le kell csapnia Sevelára. (Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg olcsóbban megúszná, mint ebben a szezonban.)
Úgy látom a Brassói edző fejét jól megmosták nem szól semmit rossz magyar illetve román bírákról,mint nem is olyan régen.
Amíg Mayer Péter a háta mögött érzi Egri urat és a bírókban látja a hibát.
Bár lehet, hogy ez a "kis csapatok" véleménye, ritkán foglakozik a bíróval a győztes csapat edzője.
@KicsiÉn: Szerintem egy szóval sem mondta, hogy ellenük fújtak a bírók.
@F. Kapus: Valóban: azt mondta, hogy azért nem jutott fel a válogatott, mert következetlen a bíráskodás itthon.

Mondjuk az ő szájából különösen hiteles a bíráskodással kapcsolatos kritika, aki egy három mondatos versenykiírást nem tud megjegyezni. Valószínűleg a jóval vaskosabb szabálykönyvet azért kívülről tudja.

Az meg, hogy a Volános játékosokról szót sem ejtett, hát, egyszerűen csak pitiáner.
Ha már Oksa nem kellett mert nem volt elég jó Mayer és Egri úrak szerint akkor most már itt az idő bejelenteni az új légióst!
@KCs: Meg kell védenem Mayer Pétert, mert ejtett róluk szót. Az én felelősségem, hogy a cikkbe ezek a szavak nem kerültek be. A három legjobb közé bekerülhetett volna Tóth Adrián és Hajós Roland is, de azért nem őket választotta, mert Popovics Patrikkal közel azonos teljesítményt nyújtottak mindhárman, és vagy mindegyikük, vagy egyikük sem kerüljön be, mondta a miskolci edző erről a kérdésről. Külön hangsúlyozta, hogy Maklári Erikkel nagyon elégedett, de ő meg feleannyit játszott mint a többiek.
Ezek a gondolatok azért nem kerültek be, mert ezt a sorozatot nem egy mélyelemző, mindenre kiterjedő esszlnek szántuk.
@F. Kapus: Oké, akkor elnézést kérek.
Számomra egyértelmű,hogy Láda Balázs volt a legjobb a szezonban.Mentálisan is sokat javult a fizika állapotba meg teljesen meglep néha.Úgy pattog le róla mindenki,hogy öröm nézni.

Tényleg sokat javultunk,elég jók a légiósok is,az itteni srácok is fejlődtek és persze az is fontos,hogy jöttek a fehérváriak.

Mayerről meg annyit,hogy amíg családi vállalkozás a miskolci hoki addig azt csinál és mond amit akar,mert felelősségre senki sem vonja...
Kcs és Miskolcfan gondolataival tökéletesen egyet tudok érteni. Szerintem sokak számára meglepő ez a hármas, de mindegy mindent meg lehet magyarázni.
A játékvezetés kritizálása meg egy vicc... Mindig csak a kritika, de a fejlődésért nem tesznek semmit, ha már picit ki kell nyitni a tárcát akkor sírás rívás, persze 2 milliós élezőre van pénz, attól tuti jobb lesz a játékosok teljesítménye :)
A szomorú az egészben az, hogy olyan ember kritizálja állandóan a játékvezetőket, akinek az öccse is az, ezzel gyakorlatilag őt is jól szembeköpi. Még ha igaza is van esetleg, akkor is inkább maradjon csendben és tegyenek azért, hogy színvonalas játékvezetés legyen. Mondjuk kezdjék ott, hogy maguk is megtanulják a szabályokat...
Természetesen az élezővel nem azt akarom mondani, hogy az árát adták volna inkább a játékvezetőknek.
Az egész miskolci jégkorong a 2 klán kezében van.Mayer úr és a saját fiataljaink ?
@lidmark: Előre is köszönöm, hogy blogunkon a klán szót ilyen összefüggésben utoljára használtad. Felhívom szíves figyelmed, hogy az edzőnek feltett kérdés nem az volt, hogy kiket szeretünk a legjobban.
@F. Kapus: "Előre is köszönöm, hogy blogunkon a klán szót ilyen összefüggésben utoljára használtad"
ez jopofa volt :D
@pokerface: ertem en hogy Mayer nem kellene foglalkozzona jatekvezetokkel mert nem az o dolga
de azert ami az ove az ove ebben szerintem igaza van hogy nem kovetkezetesek a jatekvezetok nem csak hogy ahany csarnok annyi szokas de sajnos meg egy meccsen belul is van hogy egy adott szituaciot ketfelekeppen itelnek meg. Ezzel nem oket akarom szidni csalassal gyanusitani meg vegkep nem akarok senkit mert nem hinnem hogy szandekosan fujnak barkinek is.Tudom hogy ennek a hatereben az all hogy keves a penz de ki kellene tobbet adjon? a szovetseg? es miert nem ad? a csapatok is segithetnek a jatekvezetoket annyival hogy egy heten adnak nekik 1-2 ora ingyen edzesi lehtoseget mert ok is kell gyakoroljak a mozgast a palyan stb
boccs ha hosszu voltam
@F. Kapus:kérdésem az hogy mi lesz velünk jövőben a fehérvári fiatalok nélkül ?
@lidmark: nem vagyok illetékes a kérdésben
@lidmark: Én tüntetőleg rá is szavaztam:)
@lidmark: Amíg nem férnek be az EBEL csapatba (és az nem holnap lesz) addig nyugodtan játszhatnak itt :D Aztán meg jön a Túróczy,Ritó és Tóth-Jávor fémjelezte korosztály...
@qx92: nem pénzre gondoltam, hanem hasonlókra, mint te is írod. A szövetség részéről nyitottak lennének az ilyen dolgokra, a többi csupán a csapatokon múlik.
Csak azt gondolom, hogy a játékvezetőkkel történő állandó foglalkozás csupán jó ok arra, hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról. Ezt nem csak kimondottan a Miskolc esetében tapasztalhattuk a szezonban. Sokszor olvashattuk/hallhattuk nyilatkozatokban, hogy így meg úgy a játékvezetés, de olyannal még egyik edző és vezető sem állt elő, hogy hajlandó felajánlani a segítségét. Oké, dobjuk mély vízbe a hokis múlttal rendelkező fiatalokat, de attól még ugyanolyan rutintalan lesz, ha csak meccsen van lehetősége sípba fújni.

Mayer Úr esetében azért nem túl szinpatikus ez a pár mondtat, mert az öccse stabil MOL ligás, nemzetközi minősítésű játékvezető, akit enélkül is ér elég támadás és az ilyen nyilatkozatok inkább rátesznek erre mégegy lapáttal.

No de játékvezetésről téma lezárva, nem erről kell szóljon a cikk. Viszont ha már itt tartunk és mostanság elég sokszor előkerült a téma, akkor a blog szerkesztői akár írhatnának is egy cikket ezzel kapcsolatban és meg lehet kérni a hozzászólókat, hogy írják meg építő jellegű javaslataikat illetve azt, hogy szerintük mivel és hogyan lehetne elősegíteni a felkészülésüket és munkájukat. Sőt ehhez a sorozathoz hasonlóan meg lehet interjúvolni az edzőket, csapatvezetőket esetleg játékosokat egyaránt.

Miskolcra visszatérve. Sokra hivatott csapat lehetne, idén senki nem mehetett ellenük biztosra. Azonban addig nem fognak tudni előrelépni, amíg a város csak a focit favorizálja, mert elvileg befektető lenne, csak amíg a város mostohagyerekként kezeli a hokit, addig nem adnak egy petákot sem.
@Miskolcifan: nem akarok vészmadár lenni, de ha így haladnak a dolgok, akkor az a korosztály hamarabb fog külföldön játszani, mint a felnőtt csapatban, lásd. Gőz Balázs. Mert bizony nekik még nagyobb esélyük van arra, hogy ebből éljenek meg, mint akár Popovicsnak.
@pokerface: Amikor leírtam a mondandóm akkor feltételeztem,hogy végre itt is meg lehet majd élni a hokiból... :D Remélem nem vagyok túl naiv és tényleg eljön a kánaán pár éven belül... :S
@Miskolcifan: a fent említett srácoknak már most nagy kiugrás lenne ha a szülők el tudnák vinni Őket valamelyik európai vagy akár tengerentúli akadémiára...
Az viszont tény, hogy ha egy jó koncepcióval meg tudnák tartani Őket, akkor jó kis ütős sor lehetne belőlük, kb. mint most a volán féle sor. Hátvédnek pedig ide venném még Vinczét is, ha a srácot fejben sikerül helyretenni, akkor igen sokra hivatott lehet, mert igazán jó képességű hátvéd. Egy Ritó-Túróczy-Tóth-Vincze-Gőz sor 5 év múlva elég ütős lenne és akkor is még csak kb. 20 évesek lennének... És még jó pár nevet ki is hagytam, mert az ifiben is vannak még pontgyárosok szép számmal.
Egy nagy gond van a miskolci utánpótlással, mégpedig az, hogy van minden korosztályban 3-4 kiemelkedő képességű hokis, de sajnos sokszor az az érzése az embernek, hogy a többi csak azért van, hogy meglegyen a létszám. Sajnos nincs 10 közel azonos képességű gyerek, ez nem az Ő hibájuk, de ha a meghatározó játékosokból valaki lesérül vagy megbetegszik, akkor már gondban vannak. Arra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy ne csak 3-4 névre süssük rá, hogy majd ők pár év múlva megváltják a világot, hanem nyugodtabb lenne az ember, ha tudná, hogy vannak bőven, akiből válogatni lehet. Közel azonos szintre kellene felhozni őket. Mert akiket kiemelünk, ők tulajdonképpen korival a lábukon és ütővel a kezükben születtek. És ugye a mai A csoportos csapatból is vannak jópáran, akik nem hokisnak születtek, de sikerült belőlük azt csinálni.
Bocsi, hogy hosszú voltam, de remélem a lényeg érthető :)
@pokerface: Ezt sajnos csak megerősíteni tudom...Voltam kint mostanság néhány utánpótlás meccsen és az volt az érzésem,hogy az említett 3-4 játékos játszik az egész csapat helyett.A többiek meghááát nem akarok megbántani senkit,de mintha nekem ütőt adnának a kezembe.Remélem ez ügyben is lesz vmi változás majd...
@Miskolcifan: Márminthogy abban reménykedsz, hogy valaki ütőt ad a kezedbe? :)
@F. Kapus: :D Annak nem lenne túl sok értelme :D Természetesen az utánpótlás fejlődésére gondoltam :P
háát én nem tudom! utánpótlásban nem látok bele annyira ,de ahogy az eredményeiket elnézem nincsenek benne az 1-2-3ban egyik tabellán sem!
Így nehéz lesz csapatot építeni ,vagyis marad az,hogy jönnek a légiósok és ebben lehetne minőségi jó,tapasztalt játékosokat hozni(no ide meg pénz kellene nemkevés)és a fiatalok tanulhatnának tőlük.
És maradna az igazolunk innen-onnan magyarországról játékosokat mert csak így lehet feltölteni a létszámot.annno 93 ban asszem amikor a lehellel játszottuk a kupadöntőt akkor volt a miskolci sor az erdélyi meg a szlovák sor! az jó kiscsapat volt! ja és nézzétek meg akkor ,hogy hol állt a Volán és most hol áll!! menedzselés kérdése,jó kapcsolatok no meg egy fedettplya! hopp hisz ez az utóbbi meg van már!!!
@polarbears: Nincsenek benne az 1-2-3-ba mert nincs csak 3-4 jó játékos korosztályonként.Na de azok viszont nagyon jók,általában válogatottak is.Rájuk lehetne épiteni.
Az MJJSE a mai nappal szerződést kötött Martin Salugával.

A csatár a szlovák extra ligából érkezett, Iglóról, ahol edzője a korábban nálunk dolgozó Jan Faith volt. A mester segített abban, hogy a játékos az OBI további szakaszában nálunk szerepeljen.
Saluga az elmúlt szezonban a MOL Liga győztes HC Csíkszereda csapatának egyik legjobb pontszerzője volt Petres Tivadarral együtt. Sok sikert kívánunk Neki és azt, hogy góljaival segítse csapatunk eredményességét.

MJJSE
Nem rossz igazolás a Martin Saluga a Hc Csikszeredánál 30 meccsen 23 gól és 22 gólpassz állt neve mögött!A Mol liga döntőiben is nagyott játszott:www.youtube.com/watch?v=7Zx4OLQYycA
@lidmark: Ha nagyon vicces fiú akarnék lenni akkor azt mondanám,hogy már csak Mihály Árpi hiányzik :D :D :D
Miért nem lehet szavazni az edzőkre? Kíváncsi vagyok, hogy Majer Peter úrr az MJJSE egyik oszlopos tagja milyen "osztályzatot" kapna a játékosoktól és a szurkolóktól.
csatoimi: ha igaz miskolcifan bejegyzése, akkor Miskolcon alakul az új csapat, aminek lassan az lehet a neve, AV-HC Miskolc:)
@kiralyfi: Természetesen igaz :)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=6841
Semmi akadálya,hogy holnap már pályára is lépjen.
@Miskolcifan: félre ne értsd, én szurkolok, hogy még jobb legyen a miskolci hoki is:) és hát ennyi fehérvári és hc játékos után tényleg lehetne AV-HC Miskolc a csapat neve:)
@kiralyfi: Nincs túl sok játékos a magyar és erdélyi hokiban,úgyhogy nem meglepő az ilyen jellegű "népvándorlás" :) Ilyen alapon lehetne DAB AV 19 is... :D
süti beállítások módosítása