HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újabb jelentős mérkőzés Ljubljanában

2010.01.05. 13:48 F. Kapus

Szomorúak voltunk a salzburgi eredmény miatt, mert teljes biztonsággal mondhatjuk, hogy történetünk során először mi voltunk a jobb csapat Salzburgban. Ha fordított eredmény születik, egy szót nem szólhattak volna a hazaiak. Így azonban nem maradt más dolgunk a mérkőzés után, mint gratulálni a győztesnek. Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője végső soron elégedetten nyilatkozott csapata vasárnapi játéka után.

Nem indult könnyen a túra, hiszen a műtét után lábadozó Ondrejcik hiánya miatt amúgy is csak hat hátvéd áll a csapat rendelkezésére, ráadásul Bornhammar vasárnapra virradóra belázasodott, így el sem utazott. A helyére szükségmegoldásként jelölt, amúgy Mark Szücs attakja után komoly bordasérüléssel küszködő Vas János a buszos utazás során lázasodott be, így ő sem öltözhetett a Red Bull ellen. Így  öt védővel oldotta meg a feladatot a Fehérvár.

"A Salzburg az utolsó mérkőzések tapasztalatai alapján óvatosabb játékot mutatott ellenünk, nem vetette be a totális letámadó játékát, visszavett a ránk rohanós stílusból. Tiszteltek bennünket, és legyünk őszinték, ezzel megkönnyítették a dolgunkat. Egy mérkőzésen belül ennyi helyzetet nagyon rég dolgoztunk ki, de a szólók, a ziccerek és az üres kapus szituációk nem mentek be, ráadásul a salzburgiak kapusa is remek napot fogott ki. Mindezek miatt nem tudtuk megszerezni a győzelmet a Red Bull ellen. A mi statisztikánk szerint 39-31-re nyertük a kapura lövéseket.

Hosszú idő után az emberelőnyös és az emberhátrányos játék is jól ment, de ugyanaz volt elmondható ezekre az időszakokra is, mint az öt az öt elleni játékra fentebb. Mi diktáltuk az iramot, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A Salzburg mindössze a két kapu előtti négyszer négy méteres területet uralta, de ez elég volt a győzelem megszerzéséhez. A le- és kipattanók nagy számban az övék voltak, sok gólt lőttek így, és sokat kerültek el."

A hétfői tréninget a két korábbi beteg, Bornhammar és Vas János is kihagyta, kedden is nélkülük indult el a busz Ljubljanába, egyikőjük sem tünetmentes. A salzburgi kezdőcsapat összeállítását mindez nem érinti, a keret annyiban módosul, hogy Peterdi Imre is utazik, a válogatott szélső lesz a 13. csatár. "Amíg nagy szükség nem lesz rá, öt védővel játszunk. Ha sérülés vagy kiállítások miatt megszorulunk, minden valószínűség szerint a legnagyobb védőtapasztalattal rendelkező csatárunk, Vas Márton lép vissza. A kapuban Satosaari kezd, jól teljesített Salzburgban is, a gólokról nem tehetett. Az Olimpija Ljubljanát sújtó pénzügyi krízisről tudunk, de egy pillanatig sem becsüljük le ellenfelünket. Bécsben is bizonyították, még így is jó csapatról van szó, amely ellen nem lehet lazsálni."

A Vas János ellen súlyos szabálytalanságot bemutató linzi Mark Szücs büntetéséről is szó esett. "A hatmérkőzéses eltiltást megfelelőnek tartom, azt gondolom, ezzel elégedettek lehetünk. Ebből is látszik, elfogadták csapatunkat, helyén kezelik az ellenünk vétkezők bűneit. A szezon eddigi legsúlyosabb büntetését szabták ki, jogosan."

A Ljubljanából távozó négy légiós mellett legutóbb több játékos sérülés miatt hiányzott. Frank Banham, a csapat és az EBEL egyik legnagyobb ásza sem volt ott, az indoklás szerint családi okok miatt. Az EBEL legponterősebb játékosáról nincs biztos hírünk, de a helyi hírforrások szerint még mindig Kanadában tartózkodik a klub engedélyével. A többi hiányó közül valószínűleg csak Harlan Pratt épült fel, ő ott lesz a jégen. A tervek szerint a szlovének finn edzője a kapuban hagyja a Bécsben remekül helytállt, újoncnak számító kapusát, a 20 éves Matija Pintaricot.

Palkovicsék a szezonban négyszer játszottak Tavzeljék ellen, és a megszerehető nyolcból hetet bezsebeltek, idegenben mindkétszer a rendes játékidőben nyertek. Mondani is fölösleges, milyen fontos lenne egy újabb győzelem a Tivoliban. A legnagyobb rivális ellen 14 fordulóval a vége előtt 14 pontra nőne a magyar bajnok előnye.

566 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NAgyon nem akarják a 8-ban látni a Volánt.
1 perc
nincs kapus
Tommi lement! GYERÜÜÜÜNK!
Tommi lement...HAJRÁ VOLÁN!
2 perc van vissza, Tommi le. Na most segíts...
Tommi lement, mindjárt kapjuk a negyediket
Ez is csak egy szimpla emberelőny, amit ugye tudjuk milyen szharul játszunk...
Egyszer jöjjön már össze ez a kapuslehozatalos buli!
@veghist: Ne haragudj, hogy ezt mondom, de menj te a tudodhova...
áááááááááááááááááááááááááááááa büdös francba
hála istennek vége.. huhu várom már Lajos magyarázkodásait
Már én is elhiszem, hogy hullámvölgy! Pedig nem akartam elhinni, főleg Bécs és Linz után!
Vége. Idegenben megint nem szereztünk pontot. Ezt kellene megfejteni, hogy miért van ilyen kontraszt a hazai és a vendég játék között.
na ennyi ... nulla pont
majd pénteken ujra nyerjük az otthonit
@veghist: tök mindegy, hogy 3:2 vagy 4:2 mindekettőért 0 pontot adnak...
a KAC is hozott egy pontot... szuper
kár érte
Na nem baj, majd itthon

Addig is szavazzunk Sofira és
HAJRÁ VOLÁN
Tulajdonképpen jobbak voltunk, beszorítottuk a szlovéneket, az hogy nem fordítva alakult az eredmény az csak fatális véletlen, hihetetlen pechünk volt ma is.
Akartok fogadni?
Jó lenne végre összekapni magunkat,mert nagyon jönnek ránk.
Pénteken azért kiszurkoljuk.
sajnos meccsek óta nagyon gyenge a muzsikálás, ma sem bírta el ezt a csapat. nem baj , fel a fejjel, nincs ok aggodalomra, csütörtökön hazai jégen lehet javítani
:(( ezt nem hiszem el, igy elcseszni egy aranylag simanak igerkezo meccset!
érdekes a VSV meg a dead tehén is pillanatok alatt megnyerte a hosszabítást....eddig meg mennyire egálban voltak...pffffff
@teknosmittom: "hála istennek vége."

Takarodj innen...
@OTeR: És megint 0 pont. Jól számolom, hogy 2/10?
Én inkább csütörtökön!
Villach győzött, előzőtt.. KAC legalább kikapott...
18-20 évesek lövik nekünk a gólokat, NAGY SZÉGYEN!
Hát a kicsik ellen nem megy Jese, Ljub ellen nem megy, illetve alapvetően idegenben gyatra a formánk.
Ha nem tudjuk orvosolni az emberelőnyös játékunkat, akkor nagyon nehéz lesz.
@veghist: pont ez a problema,mostanaban allandoan pechunk van, nem kellene a szerencsere bizni a dolgot.
Hajrá Volán! Csütörtökön nyerünk.
Van ennek a csapatnak egy pszichomókusa? Bocs, hogy megint itt tartok, de ez már tendencia! Itthon szinte legyőzhetetlenek vagyunk, idegenben meg a saját árnyékunktól is megijedünk, kézifék be.
Sajnálom a mai pontokat. Azért ez az ellenfél nem volt megoldhatatlan...
:(
Csütörtök!!!! Csarnokba!!!
@MecKenna: Nem jött át, hogy a nyilatkozatot jósoltam meg?
@bobitomi: villach egy előnyt vert be 3:45-nél,azért az egyszerűbb
Helyszíni emberek, valami infó az utolsó harmadról?
@veghist: 2 harmad után 29-20 volt oda a kapura lövések aránya. Akkor annyira mégse szorítottuk be őket.
@Szoljanka: vigye a @veghist barátunkat is...
Az idegenbeli mérlegünknek már úgyis mindegy... Most kettő itthoni meccs jön, ahol jöhetnek a pontok...

Hajrá Volán!
@Szoljanka: nyugi , ez is egy vélemény volt, még ha érdekes is, ne törődj vele
24(!!!)-et lőttünk kapura a 3. harmadban...
@veghist: ebben az izgalomban biztos h erre tudtam figyelni, tehat nem! :)
@Skandinávia-mánia: Azzal nem is lesz gond, ott leszünk, viszont remélem a srácok is fejben, mert most elkezdett rezegni a léc.
44-38 a lövések. Nagyon akarnak bizonyítani a szlovének!!!
@Borsy: utolsó harmadban tényleg. 24-9. Ezt már régebben is írtam, hogy a helyzetkihasználáson van mit javítani. Linz ellen is nagyon rossz volt.
Nézzétek az utolsó harmadban a kapuralövéseket....haaaaaaaaaahhhhhhhhh
@kiralyfi: Eddig megálltam, hogy reagáljak az ilyen barmoknak, most nem ment...
@Imőcz: Veszett fejsze nyele. Jobban kell koncentrálni helyzetekben, lövéseknél. Ez volt a Red Bull ellen is, mg még sok meccsen.
Most vagy mi vagyunk nagyon bénák, vagy a szlovének aranyat fogtak Pintaric-kal...
@Borsy: hidd el, én sem örömömben írtam...
Nem kell károgni, a cél továbbra is a playoff, MINDEGY melyik helyen!
Nincs semmi baj, csütörtökön nyerünk!!!
@Imőcz: Mégis csak egy gól jött össze...
@edudus: Fejben nem vagyunk a pályán, meg lehet le leszek köpve, de nekem ez az állandó játékoskevergetés sem tetszik az egyes sorok között.
Azért most már mi is erősen tartalékosak vagyunk, Ondrej, Bornhammar, Jankó, meccs közben meg Palkó is (valszeg már betegen vállalta a játékot)
Nem baj fiúk! Azért még szeretünk titeket. Pénteken nyerni kell, TV-s meccseken nagyon megy nekünk. Megverjük a Villachot és újra beelőzzük.
Reszkess Villach, jön a FEHÉRVÁRI CUNAMI!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@Bencito: Ha már ott vagyunk, azért nem ártana olyan helyen bejutni, ahonnan akár még egy kört tudnánk menni.
Ezt csak azért csináltuk, hogy nagyobb eséllyel találjanak nagy szponzort a szlovének!
Na, jóccakát!
Csütörtökön meg HAJRÁ VOLÁN!
hááát .... ma megint nem jött be. és már az sem vígasztalhat, hogy a szlovének is azt számoljak az öltözőben zuhany előtt, mikor is járt hasonló képességű csapat náluk :)

mostanában egyáltalán nem jönnek az eredmények ... jelenleg 10 pont az előny a ljubljanával szemben ... lehet szoros lesz a vége ... cunami ide vagy oda, a macik nagyon megszornak január 19-én ... és addig is jön a Villach, Jesenice, KAC, Capitals ... 1 pont legjobb esetben.

lehet hogy a cunami sem mindig pusztít??? :)
@Borsy: kis öröm is öröm. Hajrá Volán, csütörtökön és vasárnap nyerünk!
Lassan Tolvanen munkajanak gyumolcse beerik, a sok sorkavargatas megboszulja magat, nincsenek osszeszokva a sracok es ez most ut ki. Ezen nincs mit csodalkozni.
@csiki hokis: sérültek helyét üresen kellett volna hagyni? Ne haragudj, de most nem a klasszikus "sorkevergetéses sztoriról" van szó!!!
majd csütörtökön:D
@Pierre: Nem mostanra ertettem, az egesz szezonra. Vannak itt osszeszokott sorok? Nincsenek
1 Moser Medical Graz 99ers 40 58
2 Vienna Capitals 40 56
3 Red Bull Salzburg 40 54
4 Liwest Black Wings Linz 40 50
5 Villacher SV 40 44
6 Fehervar Alba Volan 19 40 42
7 Klagenfurter AC 40 40
8 KHL Medvescak Zagreb 40 39
9 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 40 32
10 HK Acroni Jesenice 40 24
@csiki hokis: Mekkora mázlija van ennek a Tolvanennek, hogy a dilettantizmusa dacára eddig milyen szépen muzsikál a csapat! :)
A harmadik sor mindenik golban(+/-) benne volt...Nem ez az elso ilyen meccs. Mos, hogy egyenlo letszamu golok estek romlott egy nehany +/- mutato.

Sajnos a Marci bekkelese nem jott be. :(

En egyertelmuen a betegsegek szamlajara irom ezt a vereseget. Kar ebbe mast is belemagyarazni.

Hazai meccsek jonnek, lehet javitani! Jo eccakat.
este ki tart az eurosport 2 -vel? ifi vb...
@Thomas_AV: rám számíthatsz, de én junior meccset néznék inkább:)
@Borsy: Egyetértek Veled de az idei célkitűzés az, hogy jussunk be. Jövőre talán az lesz, hogy próbáljunk meg 2 kört menni, szépen építkezni, ahogy ez mindig is szokás volt Fehérváron. Engem is elkap hév amikor karnyújtásnyira a 4. hely, de vissza kell szállnunk a földre, mert szerintem a reális helyünk kb 7-8, persze bizakodni szabad sőt kell is de ne rakjunk a fiúkra olyan terheket amit még nem bírnak el. :)
Banham Kanadában, a fél csapat lelépett, a többiek a Plútón vagy akárhol! Itthon tudunk nyerni (már ez sem biztos!) de ha elhagyjuk Fehérvárt és a HK Felcsút alakít egy csapatot csupa 12 évesekből 6 emberrel csere nélkül végig biztos 1 góllal ott is kikapunk. Ki érti ezt?
Most nézem, hogy Árpi és Tomi véglegest kapott???
Mi történt? Akkor ez azt jelenti, hogy Árpinak 2 meccs eltiltás?
Miről beszéltek? Összeesküvés? Meg kéne nyerni néhány meccset idegenben, a liga leggyengébb csapata vert meg bennünket...
@Bencito: Egyik sem kapott véglegest, mindketten tízperces fegyelmit kaptak, ugyanúgy játszhatnak a következő meccsen
Sziasztok. Fentieket olvasva és a mai eredményt is tekintve csak annyit szeretnék mondani, hogy van köztetek pár ember aki erről az oldalról szinte kiutálta azokat, akik korábban a kritikáikkal előre éreztették azt, hogyha Tolvanen folyamatosan ragaszkodik a sorkeverésekhez, akkor eljön ez az idő, amikor asimán nyerhető meccseket is elvesztjük. (neveket direkt nem írok) Ha így folytatjuk, akkor nehogy az legyen a vége, mint tavaly, hogy a matematikai esélyeket számolgatjuk a PO-ba jutáshoz. Ennyi....... Jó éjt.
Bocsi... fenti kommentemhez csak ennyit : tisztelet a kivételnek
A statisztika szerint a következő 7-8 meccsen nem lövünk emberelőnyös gólt, ugyanis most betaláltunk...
süti beállítások módosítása