HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újpest–FTC először a Megyeri úton

2009.10.30. 13:59 kerusz

Végre ismét teljes fordulót rendeznek a Mol Ligában. Ma a fővárosiak a bőség zavarával küzdenek, Újpesten és Káposztásmegyeren is rendeznek mérkőzéseket.

Este hatkor a Megyeri úton az Újpest–Ferencváros örökrangadóval kezdődik a program. Mindkét csapat nagy győzelmeket aratott legutóbb, a házigazdák az SC Csíkszeredát, a vendégek a Brassót döngölték a jégbe. Az újpestiek számára különösen fontos volt a győzelem, hiszen az elmúlt hétvégén a Kontinentális Kupában nem úgy szerepeltek, ahogy szerettek volna.

Pék György értékelte a szerdai mérkőzést is: "Az SC Csíkszereda elleni játékunk teljesen megfelelt elvárásaimnak. Játékosaink teljesítménye, kiváltképp a légiósoké hatalmasat javult, ég és föld volt a különbség a múlt hét végihez képest. A játéktudásuk nem változott, azzal nagy gond nem volt, többségük már tavaly bizonyított. A nagy változás a hozzáállásban következett be." A tavalyi ezüstérmes csapat edzője korábbi nyilakozatából kiindulva egyértelműsítette: "A tényállás egy mérkőzés alapján nem változott, a légiósoknak továbbra is bizonyítaniuk kell, hogy megéri őket itt tartani. Erre remek alkalom lesz a Fradi elleni pénteki és az SC elleni vasárnapi meccs. A vezetéssel ezután ülünk le átbeszélni a helyzetet a heti teljesítmények fényében."

A szakvezető kitért az ősi rivális elleni rangadóra is. "Ha azt tudjuk továbbra is játszani, amit szerdán mutattunk, meg fogjuk verni a Ferencvárost. És miért ne tudnánk ilyen teljesítményt nyújtani, amikor minden adott hozzá? Az FTC ezt a Csíkszeredát megszorítani is alig tudja, tehát a realitás az, hogy jobbak vagyunk. De mint mindig, most is hozzá kell tennem, az erőviszonyok a jégen dőlnek el."

A lila-fehérek az SC ellenivel megegyező csapattal állnak ki az FTC ellen, a kapuban Becze Zoltán áll, már csak a győztes csapaton ne változtass elv miatt. Továbbra is hiányzik a sérülése miatt a válogatott keretből is kikerült Hüffner Adrián. A fiatal védő furcsa, de fájdalmas sérülése szenvedett Erdélyben. Az egyik akció közben a kesztyűje félrecsúszott, épp ekkor egy korong és egy ütő is eltalálta a kezét, így az egyik ujjbegyéből leszakadt egy darab. Ezt odakint visszavártak, de a hírek szerint ismét levált.

A ferencvárosiak kanadai edzője, Rick Leach jó csapatnak tartja az UTE-t. "Van egy kitűnő támadósoruk, rettenetesen gyorsak, így kulcskérdés, hogy meg tudjuk-e fogni őket." Az elmúlt héten így elsősorban a védőmunka tökéletesítésére helyezte a hangsúlyt az edzéseken. "A legutóbbi meccsünkön sok gólt lőttünk, az emberelőnyök is rendben voltak, úgy látom, azzal most nincs túl sok teendőnk. Viszont a védekezésben voltak hiányosságok, így főleg ezt gyakoroltuk - mondta. - A csapatjátékunkon javítanunk kell még." Leach azt is elmondta, hogy Bobby Davis játékára még 7-10 napig nem lehet számítani. A kitűnő csatár könyöke sérült, megtelt folyadékkal. Lecsapolták, de ahhoz, hogy játékra alkalmas legyen, még kell egy kis idő.

Ugyancsak este hatkor a jelenleg utolsó Brassó fogadja Csíkszeredában a táblázat éllovasát. 12 mérkőzés óta várnak a győzelemre az erdélyiek, ami a játékoskeretüket ismerve több mint meglepő. A mélypontot talán a Ferencváros elleni kiütéses vereség jelentette, legutóbb, a Vasas Budapest Starsszal már jóval szorosabb és kiegyenlítettebb mérkőzést játszottak. Petres Tivadar keze megsérült, a játékára még egy darabig nem számíthatnak. Mellette Balázs Csaba sem egészséges.

A dunaújvárosiak immár hét válogatott kerettaggal a csapatukban indultak az erdélyi túrára. A pénteki és vasárnapi mérkőzés kitűnő alkalom arra, hogy bebizonyítsák, érdemesek arra, hogy a szűkebb keretbe is bekerüljenek. Ennek megfelelően a cél nem lehet más, mint győzelem, jó játékkal. Jonkl továbbra is lábadozik, ő nem lép jégre.

Este hétkor a Vasas Budapest Stars az SC Csíkszeredát fogadja Káposztásmegyeren. Legutóbbi két mérkőzésükre Csíkban került sor, a budapestiek összesen öt gólt kaptak, és egyet sem lőttek. Ott nagyon szűk kerettel szerepeltek, nem volt jelen a fiatalok zöme és Majoross sem, aki visszatérése óta kiválóan játszik, legutóbb a Brassó ellen két gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. Ezen a meccsen hosszabb időre kidőlt a sorból Szappanos Dávid, a legmozgékonyabb sor balszélsője.

A csíkiak három napon belül két teljesen ellentétes mérkőzést játszottak az Újpesttel. Szerdán a végét már mintha fel is adták volna, de végig komoly gondjaik voltak, első három emberelőnyükben például többször is gólt kaphattak volna. Ráadásul meccs közben megsérült Kozuch, a helyére beállt Fülöp pedig meglehetősen bizonytalannak tűnt. Lesz dolga Ulf Weinstock edzőnek, ha szeretné a csapatát gatyába rázni.

87 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na most melyik meccsre menjek ki?...
hajra sportclub,gyozni akarunk .....
Lemaradt a hang a videorol :)
Apropo UTE-SC rol nincs video?
@terminatrix: Itt az ideje tesztelned a szájról olvasási technikádat ;)
Miért van olyan érzésem, hogy a Brassónak a hétvégén megszakad a nyeretlenségi sorozata ? Ne legyen igazam.
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!

Az MJSZ részéről remek kezdeményezés, hogy felpakolják a videókat ide:

www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_165

a meccs után a kis ikonra kell klikkelni. Minden eddigi meccs megvan!
Hajrá Zöld sasok!!
@gabute: csak hogy észre vetted :) amúgy tényleg jó :)
@Gabberboy: ne legyen igazad!!!!
Hajrá szereda, helyszínről szurkolok majd :)
@durex26: De jó neked.
Mindent bele mutassuk meg nekik hajrá S.C.
A DAB-ból Jonkl mellett hiányozni fog Erdélyi és Orbán. Kiss Ákos játéka is kérdéses.
Azt nem tudja valaki,hogy a Fradi mecsröl lessz e élő képes közvetités valahol?
A fradi mecsröl lessz élöképes közvetités valahol?
A Dab és a Brassó meccse is kezdődik mindjárt, remélem hokiszövetség honlapján frissül legalább a statisztika
Galusnyák vezeti a meccsünket, na ez érdekes lesz :)
Ezek a légiósok megint nem bírnak magukkal.
Krinó hamar megkapta az elsőt, nincs túl sok sikerélménye azért. Közben két percet kellett várni az első Dab-kiállításra, azt gondoltam, hogy hamarabb jön :)
Csodálom én is, hogy több mint két percig tartott :D Mi lesz ennek a vége megöl a kíváncsiság. Rosszat sejtek
@Spigott: elképesztően qva jó hátvéd lesz, ha tartja a formáját és bírja mentálisan.

Közben végre frissítették az ute-meccset is, már azt hittem, hogy a világtörténelem leghosszabb ötödik percében járunk! (1-1)
2-1 már az Újpest meccs
15. percben kapust cserélt a Brassó, még nem frissültek nagyon a statik, szóval remélem, hogy nem sérülés miatt :)
mosmá igen, Pozsi gólja után volt a csere:)
MacSweyn, Kiss Ákos is betalált, 0-4, nem rossz :)
3 perc 3 gól jól látom ? Hálsten tévedtem :)
@Gabberboy: Nalatok szoktak csalni, nem nalunk. :)
Helyszíni beszámolók szerint az első gólig kiegyenlített meccs volt, utána már nem annyira. A sporit megkövetem, az első harmad teljesen rendben volt játékvezetői szempontból.
0-6 a 24. percben, sztm ezt már megnyerjük
Szerintem a légiósok maradni fognak Újpesten :)
nah, mi meg megkaptuk a 6. hátrányos gólunkat a szezonban. Ennyi forduló alatt nem is rossz átlag...
@csiki hokis: Szerintem az egész világ egy nagy csalás :)
Újpestnek is elég volt fél meccs a rangadó eldöntéséhez. Ráadásul két gólt is hátrányból lőttek.
@Gabberboy: Van benne valami. Csalas es amitas :)
1-8, de azért ne dőljünk még hátra, ha lehet ütni tízet, akkor tegyük meg :)
Budit mikor cserélték le utoljára?
Újpest meccsen meg bunyó volt?
Azért az valahol durva, hogy Fodor Csanádot a második gól után lekapták, Balázs meg kapott eddig egy nyolcast, őt sem irigylem
Azért valahol örülök, hogy Budai végül nem nálunk kötött ki, jó kapus, de Peter azért sztm bármelyik magyar hálóőrnél jobb.
Azért, azért, azért :)
@Spigott: Válogatottba vele:D Hamár mindenki magyar válogatott akar lenni
@matthew88: Csak kérni kellett :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz. kíváncsi leszek a holnapi derbire is, sztma az már szorosabb lesz, de ehhez azért nem kell túl nagy jósnak lenni :)
mi folyik itt Gyöngyösön???
Újpesten mi lehet? :) Erről kell a videó :)))
egy személy mikor hozott össze 50 percnyi kiállítást?
Ezek ölik egymást a Megyeri úton?
164 - 146 perc a büntetések összessége, és még van hátra 6 perc. Már ha hinni lehet az eseménynaplónak...
kiegyenlített a büntetések perce, jó kis meccs
@Nessel: nana, ne csúsztass 164-158
Hortay is 2+10 perc:D
@matthew88: na akkor ebben már a fradi vezet
@Rock me Amadeus: lebuktam, ajaj
de több már nem is igen lehet, lassan elfogynak a játékosok
@Rock me Amadeus: mármint úgy érted, aki korcsolyázásra még képes, vagy a palánk szélén heverő véres végtagcsonkokra gondolsz?
nem 2+10 hanem csak 2 perc csak elnéztem bocsánat
326 perc bünti... Az igen...
@Rock me Amadeus: Miért, szerinted a bírók verekedtek?
s az eredmeny mennyi?
Nagyon izgalmas volt mérkőzés volt, meg kell hagyni. Volt minden. Pofozkodás, palánkrakenés, tömegverekedés, idióta fradi szurkolók, SÜNdörgés, és kiállítás hegyek.... :)

Ami a legjobb volt, hogy az első harmad előtt a fradi szurkolók egy nagy plakátot mutattak, hogy "Látsziká, te beszélni madzsarszki?", erre Siki néhány percen belül be is lőtte az első gólt!!! :D
@Bambalazs: Siki sokkal magyarabb,mint az őt zrikálók! És azért is elgondolkodtató az eset,mert pont az űllői út az,ahol kisebbségbe szorult a magyar nyelv...
Eseménynaplóban Rafaj van kiírva az első ute gólnál, de a kivetítő táblán Sikorcin neve volt... na mindegy.
A mai meccsen mindenki megbizonyosodhatott róla hogy kinek lenne helye a válogatottban és kinek nem. (segítek - 6 gól kapott...)
@Bambalazs: Mit vársz a Fradistáktól?
@Bambalazs: Egy darabig az eseménynaplóban is Sikorcin volt a gólnál, de kb a harmad közepén megváltoztatták.
hogy az úristenbe van ez a sorsolás??
A Miskolc ,hogyan hagyhat ki 3hetet!!????
tiszta baromság!!!
a többiek meg játszanak addig,nem értem én ezt!?
@matthew88: Primitív barmok. Ezt vártam tőlük, és hozták a formájukat.
most azon probaltok veszekedni hogy ki magyar es ki nem....?de van egy kerdesem:van meg magyar Magyarorszagon?
@zsolt777: Nem akarok veszekedni senkivel sem... Jó néhány játékos megfordult már a válogatott környékén,aki nem született magyar,de tett valamit a magyar jégkorong hírnevéért. Nekem ez számít...
Sikorcin anyja pl sokkal jobban tud magyarul mint Jánosi apja...
@Video Tóni: sikorcin anyukát a válogatottbaaaaa!!!!:)
@szorgalmas: Szép gondolat,köszönjük!:((( (gondolom az is piszkálja mindenki csőrét,hogy eddig egy kanadai-olasz,most meg egy amerikai a magyar válogatott szövetségi kapitánya)
Jegkorong.tv -n megnéztem a meccs összefoglalóját, és meg kell ,hogy mondjam az újpestiek bunyóban még mindig nem növesztettek gerincet... Kadlubaik is , hátulról akciózott Gergely ellen, face to faces bunyóból meg volt egy max. Kocka meg nem tudom milyen okok miatt ment át. Jó lenne ha monjduk vki megtudná mondani a frankót ,mert ez a helyzet eléggé cinkes. Az egy dolog ,hogy nagyívben leszarja...de nem azokkal a szurkolókkal kiné kib****nia ,akik szerették. Kicsit csalódás Ő nekem, pesterzsébeten is mikor gólt lőtt ,úgy örült neki ,mint egy hülyegyerek a karácsonyi ajándékának...
Am az újpest megérdemelten győzött,ezt nem vitatom, és azt sem ,hogy nem kellene szétszedni a szektorunkat,de gondolom előtte mentek a szövegek oda-vissza,no mindegy. Remélem a válogatott szünet alatt a Fradi felszivja magát ismét.
Sajnos van bunkó újpesti szurkoló, és van bunkó fradista is... Nem tetszett a tegnapi meccs, több okból sem:
1. a játékvezetés mint oly sokszor most is kritikán aluli volt
2. kiss gábort nem azért nem szeretem, mint sok fradista, menjen oda ahol több pénzt kap ha akar. örülök hogy elment,nem ért a játéka annyi pénzt... azért nem szeretem mert sportszerűtlen volt! hátulról csak a gyávák támadnak!
3. jobbak voltak a lilák tegnap, de a szerencse forgandó, gratulálni viszont nem tudok nekik a sportszerűtlen magatartásuk miatt!!! Sok játékosuk viselkedése nem sportolóhoz méltó! Kiss, Hetler.... csak hátulról mer támadni!! 3 az 1 ellen??? sportszerű felállás mondhatom! és úgy hogy simán vezetnek mért kell így viselkedni??? Sajnálom a normális lila jégkorongozókat!
Nem tudom, elnézve a tv-s felvételeket, az a benyomásom, hogy egyik tábor sem lehet különösebben büszke magára: csupa hátulról leszedéseket látni, vagy az ellen legfontosabb csatára elleni "odaállásokat", megvan 320 perc bünti egyetlen szemtől szembeni bunyó nélkül. Persze ez túlzás és csak tévéfelvételek, de...
De azért gratuláljunk a sportszerű bunyókért a lila játékosoknak.
úgy látszik, hogy a kocka lett a fradistáknál az első számú közellenség. a legszebb az egészben, hogy mindenki csak találgat az okokat illetően. például ha csak a pénz volt az ok, az vesse rá az első követ aki nem szeretne több pénzt a munkájáért. neki is ugyanúgy kell fizetnie mindenért az üzletekben. a másik dolog, hogy nem emlékszem, hogy valaki támadta volna Szuper Leventét mert minimum évente vált csapatot.
süti beállítások módosítása