HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sikorcinék az utolsó lehetőséget kapják

2009.10.28. 13:28 F. Kapus

Külföldi játékosaink utolsó lehetőséget kapnak a bizonyításra ezen a héten. Légiósaink kudarcot vallottak, emiatt nem sikerült jól szerepelnünk a Kontinentális Kupán, értékelte Pék György UTE-vezetőedző az előző hétvégét. Pihenésre nincs idő, szerdán hat órakor máris elérkezik a visszavágás lehetősége az SC Csíkszeredától elszenvedett 0-5-ért.

"Azt gondoltuk, ha minden légiós egyszerre szerepelhet, komoly erőt képviselő csapat leszünk, de nem így történt Csíkszeredában – folytatta Pék. – Voltak jó harmadaink, de két meccset is 5-7 perc alatt vesztettünk el. A szakmai stáb és a szakosztályvezetés komolyan gondolkodik azon, hogy az idei eredményeket színtisztán magyar játékosokból álló csapattal is simán elérhettük volna, kérdéses, szükségünk van-e a légiósokra."

A tréner szerint a tavalyi csapathoz képest sokat gyengültek, mert elöl és hátul is vezérüket vesztették, Rufus, illetve Zlocha távozásával. Így a tavaly sikeres csatárok alig lőnek gólokat, Kadlubiak pedig jobbára csak rombolni képes irányító hátvédtárs nélkül. "A magyar hoki és a bajnokság színvonala annyit emelkedett az utóbbi években, hogy a szlovák másodosztályú játékosok már nem mérkőzéseldöntő tényezők. Extraligás jégkorongozókat kell hoznia annak, aki komoly csapatot akar építeni, mert ennek így nincs sok értelme. Ráadásul idén pénzünk sem volt jobb hokisokra, és jegünk sem, hogy az 1. ligások között válogatni tudjunk a tesztelések során."

A jelenlegi külföldi garnitúrának nincs sok ideje a bizonyításra, de a lehetőséget megkapják. "Szerdán együtt, egy sorban küldöm őket jégre az SC ellen. A légióssorunk Petran, Kadlubiak, Dubek, Sikorcin, Kiricsenko összeállításban játszikhat. Így megmutathatják, mit tudnak. Mert az sokáig nem mehet, hogy miközben Borbás Gergő és Kiss Gábor sokkal jobb, addig a légiósok több mint kétszer annyit keresnek. Ezért ha ezen a héten nem változik a produkció, nagy változások lesznek."

Az SC Csíkszereda ötnapos magyarországi túráján három Mol Liga-mérkőzést játszik, UTE, Stars, UTE sorrendben.

91 komment

Címkék: pék ute sc csíkszereda mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most akkor mégsem lesz válogatott szikorcsin?
@szorgalmas: Én arról se olvastam,hogy megkapta volna a magyar állampolgárságot, és ha ez így van, akkor egy ideig nem lesz válogatott.
Szerintem meg a szakosztály vezetésen kellene változtatni!
De igy nem lesz az uténak 2 sora sem légiósok nélkül !!! Pék mester meg nem gondolkodott el azon hogy talán rosszul vannak edzve a játékosai és tavaly nem Pék munkályából éltek a légiósok és 1 év alatt Pék mester lehuzta a teljesitményüket ???
Tavaly a légiósok nyerték meg neki az év edzője díjat !!!!!!!44
kissé malíciózusan csak arra akartam utalni, hogy a mi Lacinkat a papírmunka elvégzése után sokan fix válogatottként kezelték. amit én soha nem értettem, igaz, csak Fradi-Dózsákon látom, ott meg nem szoktam árgus szemekkel figyelni a játékát.
kijött a csapaton a péknek a munkálya
@fraind: ez a "munkálya" nagyon bántja a szemem.. helyesírásilag!
munkálya? :) ugye csak viccből írtad?
szánalmas ez az Újpest, nem tudok mást mondani. A Berta ügy óta nem lepődök meg semmin.
és Sikorcint meg Dubeket szlovák másodosztályúnak tartani meg egyenesen megalázó szerintem
Na még az lenne szép, ha Sikorcint is elküldenék...
Tavaly nem voltak másodosztályúak, idén azok lettek.
@szorgalmas: Nekünk azért feltűnt az UTE-Kinizsi meccseken, hogy be kell férnie a válogatottba.
Egy költői kérdés: A nullának (az amatőrszerződésnek), amennyit Berta keresett volna, mennyi a kétszerese?

Szurkolok, hogy jobb legyen az UTE……, szükség lenne rá!
"SC Csíkszereda ötnapos magyarországi" ezt nem lehetne valahogy átfogalmazni? igazából csak a magyarországi zavar...:(
Oscar díjat Péknek!
@fetyiszov: Valóban nem villogott az Újpest-Fradikon, de ha csak minimális figyelemmel követte volna a tavalyi Mol_ligát, akkor észre vette volna, hogy Sziki 33 mérkőzésen 75 pontot gyűjtött össze, ami azért nem kevés.
Gondolom, ezt a nyilatkozatot azután tette, miután mindenre kiterjedő, alapos önvizsgálatot tartott.Gratulálok.Igy kell feloldani egy görcsöt,igy lehet a legjobban felszabaditani a játékost a teher alól.Lehet, hogy közel 50 év meccsrejárás után,nem sokáig fogok UTE hokira járni.(?)
@forestjr: Villogott-e egyántalán valaki az UTE-Kinizsi meccseken? "Görkorival" edzettünk ideáig, csoda, hogy így szerepelünk eddig.
@fetyiszov: Remélem pénteken visszavágunk, a mai meccsel lehetne hangolni. Ha bemennek végre a helyzetek, és a védelem nagyot javul, akkor lehet esélyünk, egyébként nem sok sajnos.
Jó, hogy olyan fikázza más képességeit, aki még írni sem tud...
Szánalmas :S

Nem szeretem az Újpestet, de Pék munkáját nem elismerni sztem elég gáz. Tavaly ők voltak az egyetlen csapat, akik elkapták a Volánt, és több szoros meccset is játszottak velük.

Csak ez a játék olyan, hogy jég nélkül elég nehéz felkészíteni egy csapatot...
(mindamelett nagyon sok embernek el kéne takarodnia Újpestről - és itt ugye már nem a játékoskeretről beszélünk)
És ugye egy jó formában lévő Sikorcin igenis ott lehet a válogatott keretben... (képességei alapján)
1998 óta megy a stopper. Azóta nem nevelünk utánpótlást. Min csodálkozunk?
Remélem hogy segít a SC hogy ne keljen költsenek az idegenekre az UTE sek!
@guriga uram jr.: Hát...sajnos nincs is min csodálkotni.A szakosztály büdösebb mint a halpiac. Gyerekkorban menekül innen majd'mindenki.
@hustyuk: Aranyból van a szived.
Komolyan, ha képesek kirakni Sikorcint, Dubeket, Kadlubjakot és Kiricsenkót, akkor itt most már balhé lesz a rajongókkal.

Pár hete van újra rendes jég, nem áll a csapat vészesen a tabellán, igazából mi ez a műhiszti?

Most már marhára kezd elegem lenni abból, ami ott zajlik...
Arról nem is beszélve, hogy tavaly szinte ők vitték fináléig a csapatot, egy kis tisztelet igazán kijárna nekik, ha már ők voltak olyan balekok, hogy lojálisak maradtak...
@freddyD: azért Pék mentségére legyen mondva, hogy ő látta, mi történt Csíkszeredán
@vaze: Ez igaz, de Neki aztán igazán tudni kéne,hogy lábtenisszel,futással mennyire lehet felkészülni a JÉGkorongra.
@vaze: Ebben persze igazad van, de az összefoglalók alapján azért olyan katasztrófális tragédia nem történhetett, hogy kivágja rögtön a legjobb játékosokat.

Tény, hogy a KK nem úgy alakult, ahogy elképzelték, de ez van. Tovább kell lépni, nem leállni hisztizni a szezon harmadánál
Úgy azért nehezen lehetne honosítani sikorcint hogy dadogva beszél magyarul az esküt sem tudná elmondani
Érdekes nyilatkozat. Zloha volt a csapat motorja, a mester pedig nem kicsit "lehúzta" a szezon végén, most meg hiányolja?!
Minden sorban változás történt az előző szezonhoz képest, ráadásul rendes jég sem volt, mi a ló......t akar?!
Jó edzőnek tartottam, de a nyilatkozatai minősítik Őt is, úgy látszik ráragad a vezérkar hülyesége.
@freddyD: szerintem ez nem hiszti, hanem fenyítés! A módszerekről lehet vitatkozni (egy kanadai edző biztos másképp kezelte volna ezt a szitut), de én beszéltem olyannal, aki kint volt, és az a vélemény sem sokban különbözött Pékétől. Mindamellett, hogy ezek a játékosok nem lettek rosszabbak tavaly óta, mint ahogy Pék sem lett rosszabb edző, az okokat tehát máshol kell keresni. Erre nincs rálátásom.
@zsolt007: A dadogást logopédus tudja kezelni.(bocs)Úgy tudom, vannak kérdések is.(javitsatok ki ha rosszul tudom).Kiváncsi lennék, hogy az állampolgársági vizsgán feltett kérdésekre sokan hogy felelnének közülünk.
@Uteapu: egész biztos nem szlovákul kezdenénk karattyolni
@zsolt007: Jó. Átfogalmazom.Mit felelnének?
@Uteapu: mna ja, azt en is megneznem ki menne at abbol a tananyagbol :D
@fradigy: Én is igy gondolom,de itt most nem ez a fő kérdés.Aki meg úgy dönt, tanulja meg.Aki nekem a tetteivel örömet szerez, tisztelem,aki a Hazámnak dicsőséget szerez, mégjobban tisztelem.
@Uteapu: 1etertunk. amugy mindenhol ez a tendencia, kiskapu es kihasznaljak, javukra forditja minden orszag. hulyeseg volna epp nekunk kihagyni
@fradigy: Pontosan.De mostmár indulok a meccsre.
az a Pek aki az interjun azt figyelte hogy valaki esetleg a hata mogott hallgatozik e attol miert varjak hogy az ute jatekszinvonalat felemelje?
valahol lehet názni a meccset?
Nem nagyon értem ezt a jégnélküliségi okot a gyenge szereplésre...ha az UTE öltözőből kicsit nagyobb sebességgel jön ki valaki, már neki is rohan az ice centernek( kb 5 percre van a 2 létesítmény egymástól...) Amatőr csapatok "tömegei" bérelnek jeget ott,erre nem gondoltak az újpesti jégkorong felleg várában??
Eddig a légiósok góljával vezetnek.
Úgy látom Sikorcinék nem nagyon törtek össze... 1-0 Dubek (Sik., Kyr.)
@mindenkijobbra...: vagy csak használt a fejmosás? Mindenesetre már egyegy
@vaze: Igazad lehet 3-2, Sikorcin második aszisztja :-)
@mindenkijobbra...: még az eddig bűn gyenge Petrán is két asszisztot jegyez! Lehet, hogy ha Pék egy héttel ezelőtt nyilatkozik, még a KK-t is megnyerik? Persze még nincs meg ez a meccs sem.
@vaze: 4-2 és újabb pontok a légisoktól... Holnap Pék lenyilatkozhatja hogy ha ezentúl nem nyernek minden meccset 3 góllal, kkor az egész csapat ki van rúgva... Talán az is bejöne :D
Miert cserelt kapust az SC? Megserult Kozuch vagy csak feladta idegileg?
@csatoimi: már kérdeztem az emberemet, de még nem ért ki a melóból. Ha megtudok valamit, jelzem!
@csatoimi: nincs mit! Pláne, hogy valszeg csak a meccs végére tudok meg erről valamit - ha egyáltalán... 5-2 :o
Na, az történt, hogy Roczanov kiugrott ziccerben, be is lőtte, de közben ráesett Kozuchra, aki megsérült. Reméljük, nem súlyos!
Marcel Petran 6 pont eddig, kedves Pék mester
Úgy néz ki bizonyítanak a légiósok. Eddig:
Petran 2+4
Kyrychenko 0+4
Sikorcin 1+2
Dubek 1+1
mind a hét eddigi gól a "szlovák másodosztályú" légiósok közreműködésével született
na most az UTE vissza adja az 5 0-át:)
Szerintem indokolatlan kiforgatni Pék "mester" szavait. Azt hiszem mindenki érzékeli hogy a fő gond nem elsősorban a játékosokban keresendő...
egy újabb MOL-Liga meccs, amit a bírók döntöttek el! Ehh! Gratula az UTE-nek!
Tenyleg megijedtek a legiosok. Csak nem volt olyan rossz a Pek taktikaja. :)
@csatoimi: Talán az SC-nél is jó volna ezt a taktikát alkalmazni. :)
Besűrűsödött a mezőny ezzel az UTE győzelemmel
SCC 12M 19p
UTE 9M 18p
BPS 12M 18p
FTC 13M 18p
Nagy csaták lesznek a 4be kerülésért
általában nem szoktam a légiósoknak drukkolni, de ez a nyilatkozat annyira felidegesített....
Örülök a győzelemnek, de ez a mai kijelentése kritikán aluli volt.

Arról is megfeledkezett, hogy egész véletlen a kapusposzton bivalyerősből átváltottak egy tapasztalatlan ifjúra, meg Sájevicsra. Igaz Becze biztató tendenciát mutat, akkor is gyengültek itt
Az utolsó két mérkőzés alapján még mindig az SC áll jobban, idegenben lőtt több góllal...:))
@HC4ever: Csak az szerintem senkit nem érdekel. :))
Hát, még ha Mol liga meccs lett volna a szeredai ütközet, jobban érdekelné az embert. Vagy ha azon múlott volna a KK továbbjutás.
@Gabberboy: Tényleg csak poénból említettem meg, játszadoztam a számokkal... persze, hogy semmi jelentősége.
Minden esetre elgondolkodtató az UTE-nek ez a hullámzó teljesítménye. A gond szerintem sem a játékosokban keresendő...
A szomoru az hogy a masodik kapus bizonyithatott volna de nem elt a lehetoseggel...szerintem rajta ment el a meccs.De a kovetkezo ket meccsen mindent bele Robi jobb vagy te ennel.En azt mondom nem egyszeru a negybe kerulni de meg kell csinalni,igaz ehhez legalabb a soron kovetkezo 2 meccsbol legalabb az egyiket nyerni kell hanem nagy bajba kerulhetunk.Mindent bele fiuk VELETEK MINDHALALIG JOBAN ROSSZBAN!
@HC4ever: Levettem a poént, ezért korrigáltam az első kommentemet, mert így első olvasásra kicsit "bunkósnak" tűnt, pedig nem annak szántam. :)
A mai győzelemmel a játékosok saját maguknak bizonyitottak.Érezték,hogy a Csiki tornán kevesebbet nyujtottak, mint amire képesek.A mester meccs előtti nyilatkozatát, még mindig nagyon helytelenitem.Kiváncsi leszek a meccs utánira.
Egy kérés:3-a 6 ellen ütött gólról aki tud,(itthoni) kérem irjon.
Egy megállapitás: A dobosunk lassan verhetetlen lesz a "szakmában".
@Uteapu: Kettős emberelőnyben voltak, lehozták a kapust, egyszer visszahozták, majd megint le, ekkor Petran szerzett egy korongot a saját harmadunkban, és onnan el is lőtte, becsorgott.
@forestjr: Köszi,de láttam, én régebbiekre gondoltam.
@Uteapu: Félreértettelek, ne haragudj :) .
@forestjr: O.K. A régi haverokkal próbáltunk visszaemlékezni,de mindenki elfelejtette bevenni a cavintont.
@Gabberboy: Leírva sok minden nem úgy jön le, mint ahogy azt szeretnénk. Visszaolvasva a kommentemet, elsőre tényleg az is nagyon hülyén hangzik.:) Üdv
@Uteapu: :)
Nem vészes, szerintem nem sok ilyen eset volt. Mintha Giblak alatt lett volna nálunk divat, hogy hátránynál kettős emberelőnyben lehozogatta a kapust, de nem rémlik, hogy gólt kaptunk volna valamelyikből is.
@Uteapu: "Egy megállapitás: A dobosunk lassan verhetetlen lesz a "szakmában""
Ennyi. +1
@csatoimi: Roczanov vezetett rá egy szólót egy az egyben Kozuch-ra és miután belőtte a gólt, ráesett. Nagyon nézegették a lábát, de nekem nem úgy tűnt mintha nagyon súlyos lett volna a sérülés, persze lehet hogy csak nagy a fájdalomtűrő képessége!
@forestjr: Másoknál? Valaki majd csak előkotor valamit.
@Video Tóni: Ráadásul még a hátvéd is.Rémélem legfeljebbegy húzódás.
@Uteapu: köszi, pedig tök betegen toltam ma :)
Petran: 6 pont. Ez igen! Sziki is jó volt ma, Harmatinak külön gratula a 2 gólhoz. Dezsi kamikáze gólja pedig zseniális volt! :D
@Video Tóni: én úgy láttam, hogy röptében lőtte a gólt. Sajnálom Kozuch-ot, nem is vettem észre, hogy akkor sérült le.
@Video Tóni: azt tegyük hozzá, hogy Roczanov nem magától esett rá Kozuchra, hanem az egyik SC védő végig ott volt a nyakán, és ő próbálta ledönteni. Roczanov estében belőtte a gólt, majd a védő gyakorlatilag rádöntötte őt a saját kapusára.
@Kekfeher: A negyedik és ötödik gólról egyáltalán nem tehetett. A negyedik gól egy zseniális megmozdulás volt, akárki van ott, gól. Az ötödik meg megpattant egy védőn az orra előtt, nagy mázli kellett volna a védéshez.

A hatodik ugye üres kapus volt. A hetedikben tényleg benne volt egy kicsit, de az nem osztott, nem szorzott.

Bizonytalannak tűnt, de a gólokról nem tehetett (leszámítva az utolsót)
Ja és megint kiemelném: Kicsens szerintem nagyon jól vezette, egyetlen egy döntésével vitatkoztam: Kadlubiak kiállítása. Szerintem nem késleltette a játékot, hanem ráültek, miközben nála maradt a korong.

Ettől eltekintve szerintem kifejezetten jó szellemben, jó döntéseket hozva vezette a meccset (ami játékvezetői szemmel közepes nehézségű volt).

Igaz, csak két meccset láttam eddig élőben, de ki merem jelenteni: eddig jobb a bíráskodás, mint tavaly! (remélem, nem kell visszavonnom) :-)
@gabute: Mielőtt aludni megyek még annyit, hogy én ugy láttam Kadlubiak esetét, hogy eldajkálgatta a korongot, mint szerető anya a gyermekét.Mire elengedte volna,későn, már a nyakában is voltak.Nem szivesen mondom,de jó itélet volt.
@fraind:
Hű bazdmeg.
Te aztán megmondtad.
Biztos Ancsin edzette őket olyan kurva jól mi? :)
Vicces gyerek vagy te.
Az nem zavar, hogy idén nem volt jég?
süti beállítások módosítása