HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Winter Classic lesz a Kisstadionban?

2009.05.20. 10:30 F. Kapus

Körvonalazódik a felnőttválogatott következő évi programja. A tervek szerint legközelebb novemberben láthatjuk Magyarországon a legjobb hokisainkból álló csapatot, komoly tornát szervezünk, az A csoportosok közül Olaszország is ellenfelünk lesz. És egy nagyszerű, új kezdeményezés is kibontakozóban van: a magyar Winter Classic.

November 6. és 8. között négycspaatos tornát szervez a magyar szövetség. Az EIHC keretein belül megrendezendő Pannon Hoki Kupára eddig egy csapat jelezte biztos részvételét, a 2010-ben ismét A csoportos Olaszország. Azt még nem tudni, melyik két ország jön még, megkerestük a horvátokat, a lengyeleket, a briteket, az osztrákokat, később dől el, kik érkeznek még. A helyszín kiválasztása is hátravan, de nem kizárt, hogy ismét a Papp László Budapest Sportaréna megtöltését célozza meg a szövetség.

Az NHL-ben két év óta, majd Svájcban és Svédországban az idén is hatalmas sikert aratott téli szabadtéri jégkorongmérkőzések kapcsán az illetékesek arra gondoltak, mi is feleleveníthetnénk a nemrég még kényszerből általános gyakorlatot, a nyitott pályás hokit. A legkisebbek, a szuperminisek és szüleik között is hatalmas lelkesedést váltott ki a 2009-es tavi hokitorna, hasonló elnevezéssel. A helyszín történelmi okokból egyértelmű: a Kisstadion. A magyar válogatott valamelyik erős nemzeti szelekciót fogadná a téli hónapok egyik szabad időpontjában, nem kizárt, hogy a vancouveri olimpia alatt. Ez ügyben még csak a tervezés legelején tartanak, de jó eséllyel eljut a megvalósításig az ügy.

A sok jó hír után egy rossz is jöjjön. Ugyancsak az olimpia miatt valószínűleg nem érkezik sztárválogatott hazánkba a következő szezonban.

52 komment

Címkék: válogatott winter classic

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem is kell érkezzen sztár válogatott, mert ŐK már ITTHON vannak!!
2010-ben, nem 20100 --- Olaszország
@Fradi-Mate: köszi, egy nullát kivettem
Elvileg az EBEL is menni fog az olimpia alatt, így nem hiszem, hogy az A válogatott jégre tudna lépni.
Arra kíváncsi leszek, hogy mit szól majd a vendég válogatott, ha meglátja a Kisstadion öltőzőjének tusolóját... A másik helységről nem is beszélve.
nem lenne egyszerűbb egy Újpest - Fradi meccset tartani a Kisstadionban?
Ice center vagy sport aréna. Nem is értem hogy jöhet számításba más helyszín.
@MeLa: felújítják a nagy eseményre :)
@zsoltihockey: valamit félreérthettél
A Winter Classic igazából magyar találmány nem???
Az a kispad, jég, öltöző, rolba, zuhanyzó, wc,palánk és plexi????

Ez nevetséges egy picit. Csarnokokat kéne előbb építeni aztán ha már bizosítva vannak a megfelelő körülmények a jégkorongozóinknak akkor el lehetne temetni egy ilyen rendezvénnyel a Kisstadiont de amíg felnőtt és utánpótlás csapatok szenvednek ott, addig szerintem nem kéne villogtatni,hogy nekünk ilyen is van. Elég nagy baj az nekünk, hogy ilyen is van még ebben az országban. Azt a pályát már az amatőr liga is kinőtte a hitvány minősége miatt! Mit keresnének ott rendes hokisok?
A kisstadion az egy gyönyörűség, remélem tényleg felújítják. Kedves D.Gromov a próféta beszéljen belőled.
És a legyszebb az egészben, hogy megmarad az eredeti funkció, nem pedig design- központ lesz mint az erzsébettéri buszpályaudvarból.
@russia91:
Kicsit erős a megfogalmazás, de a hsz mondanivalójával egyetértek.
Az a véleményem, hogy örülhetünk, hogy nem a másik Divízió 1-es csoportba kerültünk, jobb, hogy nem az ukránok bosszújára kellene készülni. Igaz, hogy Szlovénia hazai környezetben játszik, de közel van nekünk is, ha mondjuk kimegy 1000 magyar, akkor rendesen megdörrenünk és jó támogatás lesz a csapatnak még akkor is, ha a csarnokban a maradék 3000 helyen szlovénok ülnek majd.

Jobban tudunk készülni a szlovénokra, az egész szezonban a Volán remélem külön figyelmet fordít majd a Jesenicére és az Olimpijára, a fehérvári játékosok fel fognak tudni készülni ellenük. Nagyon fontos az is, hogy egy stabil első sor legyen, mert a Godó-féle sor nem elég, hogy legyőzzük a cicamezeseket. Erre itt lesz egy teljes szezon, hogy Palkó megtalálja az összhangot két másik volánossal, valljuk be erre nem is volt idő hisz Csicsó halála után csak pár felkészülő meccset játszott a válogatott, ami nem sokra volt elég, ez meg is látszott az első sor teljesítményén.

Aki kulcskérdés lehet, hogy ki jut fel, hogy ott lesz-e Kopitar, vagy nem. Most fog lejárni a szerződése a Kingsnél. Már tavaly is voltak pletykák, hogy elcserélik a Chichagoval. Az nekünk nagyon nagyon jó lenne, ha egy olyan csapathoz igazolna, amelyik bejut a playoffba és legalább egyszer továbbjut. Az sem lenne rossz, ha a Szlovénokkal meccselnénk egyet novemberben vagy esetleg őket hívni a Winter Classicsra.
Ma van Fehérváron a sajtótájékoztató?
Még jó hogy az illetékesek olvassák a blogot, és így kialakulnak olyan spontán ötleteik mint ez a Winter Classic :D
Szerintem nem a válogatott megy a Winter Classicra.

Én viszont tuti :-D.

Nekem még új a Kisstadion, mint az újszülöttnek a vicc.
@1nf3rn0: Amilyen suttyók a szlovének, biztosítanak nekünk majd kb. 150 vendégjegyet...
@ob4: nono, egy szóval sem mondtam, hogy nagy felújítás készülne hirtelen. egy felvetésre vetettem fel úgymond tréfásan, hogy csak kifestik a vécét
@FrankK: igen ma, én is azokra a hírekre várok! :) bár ez a Winter Classic felkeltette érdeklődésem, ha lesz én ott leszek!
@FrankK: @Rex: majd igyekszünk gyorsan és alaposan kielégíteni az olvasói igényeket :)
Megint elcseszi az MJSZ...

A válogatott meccsén akkor is teltház lenne, ha a Balatonon játszanának... vagy újra Svájcban. A válogatottat nem kell promótálni. Egyetlen különbség a BS-hez képest a tető hiánya...

Viszont az OB I-es, MOL Ligás mérkőzéseken még bőven elférne egy jó nagy adag néző.

De hát az MJSZ olyan bután szerződött, hogy a tévé évi kb. 3 meccset ad ezekből a bajnokságokból. Az MJSZ totálisan nem érdeklődik ezen ligák után, amit bizonyít, hogy azt sem tudjuk, hogy lesz-e jövőre MOL Liga, ha igen, mi a versenynaptár, kik az indulók? Semmit nem tudunk róla a világon!

És ezzel a döntéssel is bizonyítja az MJSZ: szerintük a magyar jégkorong = Alba Volán + Magyar Válogatott. A többire meg magasról tesznek.

Valaki magyarázza el nekem, hogy ez a Winter Classic miért nem a két klasszikus magyar csapat téli, nyitott pályás összecsapása? Vagyis miért nem FTC - Újpest derbit rendeznek? Ezzel az embereket ki lehetne vonszolni a MOL Liga mérkőzésekre, be lehetne kerülni a tévébe, lenne nézettség, lennének szponzorok, és a hatása hetekre, hónapokra megtölteni a hazai jégcsarnokokat! Ezt a promóciós lehetőséget nem kihasználni VÉTEK!!!!! Sőt, BŰN!! A hátország tönkretétele!

Az Újpest, a Fradi és a MOL Liga meg az OB I is eszméletlenül sokat nyerne egy ilyen gálameccsel. Viszont a válogatott a világon semmit nem profitálna belőle! Semmi extra nincsen benne a tetőn kívül! Nincs több néző (NHL-ben pont azért vezették be, hogy 15 ezer helyett 65 ezer nézője legyen a meccsnek), nincs más hangulat, és a válogatott nem is igényel további promóciót. Ellentétben a hátországgal, a fiatalokkal, HAZÁNK BAJNOKSÁGÁVAL!!!

Szóval miért nem egy 10 000 nézős Újpest-Fradi a Hungarian Winter Classic? Előtte akár egy Stars-Dunaújváros "előmeccsel"? Minden érv e mellett szólna.

Elkeserít, hogy az MJSZ képtelen klubokban gondolkozni, képtelen felfogni, hogy minimum 80%-ban ezeknek a csapatoknak köszönhetően van magyar jégkorong, és hogy sokkal nagyobb nyilvánosságot igényelnének a klubok.

Az MJSZ alkalmatlan a szerepére :-(
@gabute:
Mer míg válogatott meccsre kimennének és érdekelné őket. Egy vegetáló fradi és valamivel jobb helyzetben lévő újpest meccsre nem megy ki 2-3ezerné l több ember. Mintahogy a normál bajnokin sincsenek ennyien. (hozzáteszem sajnos)
@gabute: szerinted egy Fradi Ujpestre kimennének 10.000-en? Én is jobban örülnék neki ha a magyar bajnokság ennyi embert vonzana, én tuti ott lennék talán jobban is érdekelne mint egy Magyar Britt derbi. Jó ötlet a Winter Classic de egy OB 1-es meccs nem töltené meg a Stadiont, még akkor sem ha az Winter Classic név alatt futna.
Az meg, hogy a MOL liga jövője ennyire bizonytalan, nagyon elszomorít. Nehéz így tervezni, baj hogy semmit nem tudunk még róla. Nem akarom az EBEL hez hasonlítgatni az OB-t de ott már az is megvanmikor kezdődik idén a bajnokság. Át kell gondolni sok mindent az OB-vel kapcsolatban, az egész redszerét, jó lenne ha már egy kicsit profibban működne itthon a jégkorong.
Winter Classic? hmmm... nem rossz ötlet, de akkor már legyen körítés rendesen.

Oké, 4 csapatos válogatott torna, de mellé még:
- simán meghívni az összes feltörekvő, ob1-be igyekvő csapatot, és mondjuk mutassák meg a fradi és az újpest ellen hogy mit tudnak. lehet, a debreceniek még örülnének is, hogy kicsit kinyújtóznak és megismeri őket a nagyközönség kicsit.
- utánpótlás csapatoknak is megrendezni a tornát
(nem csak a picistars meg a titánok mint lehetőség, hanem mondjuk ilyen magyar kupa u16/u18 akár)
- legyen Fradi-Újpest, oké. de ne a mostaniak, hanem az öregfiúk. például Hudákra is kíváncsi lennék, mit csinál most, hamár nem lehetett a Vasas focicsapatának csatára másodállásban anno :-) [http://index.hu/belfold/1989/2009/05/19/fradi-hokist_akart_szerzodtetni_a_vasas_futballcsapata/]
- és hamár Winter Classic, simán beférhet egy Kelet-Nyugat vagy valami hasonló gálamérkőzés is.

node, én egyelőre ennyit tudok ötletelni, gondolom nem oldható meg egyszerre mind. De legalább van miből válogatni :-) ha ezek közül megvalósul bármi is, örülök, hogy segíthettem :-)
@1116001: Hát pontosan ezért kellene a Mol ligát népszerűsíteni megfelelő reklámmal, körítéssel, stb, ami a MJSZ dolga lenne. Pont az lenne a lényeg, hogy ez nem csak egy OB1 meccs lenne, itt a körítés lenne a lényeg.Nem biztos, hogy 10000 néző lenne, de akár elképzelhető lenne az is, hogy megfelelő felvezetéssel sokan kimennének. Sajna a Fradi valóban gyenge pontja ennek az elképzelésnek.
jajj egy dolog kimaradt még: esetleg egy válogatott öregfiúk torna is beférhet, ahova csuklás nélkül az orosz, kanadai és mondjuk a finn válogatottat lehetne hívni, mondjuk 1985-1990 közötti szelekcióval. lehet nem lenne már olyan szélvészgyors meccs, de igazi csemege lenne a javából. főleg hogy pl. Chelios 45 évesen vagy mennyi idősen tavaly még játszott emlékeim szerint. szerintem egy ilyenre tuti lenne igény :)
@gabute: Jópár dologban egyetértek.
Abban nem, hogy a válogatott minden meccsén teltház van/lenne.
Én épp attól tartok, hogy egy kistadionos meccs hatalmas égés lenne a váloghatottnak. Olimpia alatt nem a legjobb hazai válogatott játszana az EBEL miatt. Nagy csapat nem érkezik erre az eseményre, pedig már Norvégia ellen sem volt akkora az érdeklődés.
Első magyar Winter Classicot egyértelműen Fradi-Újpest meccsel kellene kezdeni, megfelelően promótálva.

De azt is jobb ötletnek tartanám, ha idén megrendeznék a magyar kupát és annak a döntőjét játszanák nyitott pályán...
Én arra gondoltam, hogy jobb lenne ha esetleg egy külföldi klubcsapatot hívnánnak, játszhatna mondjuk a magyar bajnok (a volánt nem számolom elvégre a MOL ligát szeretnénk népszerűsíteni))Ujpest, egy nála erősebb bajnokságből jövő csapattal, mondjuk egy némettel esetleg egy svájcival vagy Finnel. egy olyan csapatot ami megfizethető, és erősebb mint az UTE. MJSZ is jól járna a nézők is , és a klubbcsapat is. Csak az a kérdés mennyibe kerülne..
@krumplee, @Horiko: Fradi-Újpestre simán kimennének 10.000-en ha lenne rá lehetőség (megfelelő befogadóképességű csarnok saját tulajdonban), mert azért mégis az egyik legősibb rivalizálás, nem csak fociban.

Tény, erősen reklámozni kell, sok ismerősöm például azt hitte, hogy a nagy Fradi csődcirkusz közepette a hokiszakosztály meg is szűnt.

Az is tény, hogy lehet nem ártana egy halom pénz a Fradiba, de ez az egész magyar jégkorongra igaz.

Abból a pénzből, amit a labdarúgók kapnak (pedig az se egy nagy pénz, legyünk őszinték), 4-5 év alatt olyan szintre lehetne emelkedni ami stabil A csoportos tagságot hozhat (igaz, 11-14. hely csak, de azért az se gyenge); ugyanis az akarat, a fegyelem, a segítő szándék, és a hozzáértés is azért megvan sok helyen, úgy látom, úgy érzem.

Az pedig ismert, hogy a jégkorong - legyen bármennyire költséges - jóval kevesebb pénzt emészt fel a legmagasabb szinten, mint a labdarúgás; és mégis jóval érdekesebb.
@krumplee:
Ebben egyetértünk;) A tavalyi MOL liga legnagyobb hibája a promóció teljes hiánya. Az első egy-két évben le kellene nyelni a pénzlhslget, és engedni a TV-nek, hogy neki tetzső összegért, de cserébe kötelezően fordulóként min 1-2 meccset adjn. Aztán a nézettség, reklámbevételek függvényében újra lehetne tárgyalni a dolgokat.
Ugyanez a helyzet az írott sajtóval is. Pl: valahogy a nemzeti sportot rávenni (akár fizetni is), hogy egészoldalas cikkeket írjon a bajnokságról.
Nyílván az egész egyszerűbb lenne, és az érdeklődés is nagyobb lenne, ha a MOL 100millió helyett mondjuk fél milliárddal támogatná az egészet.
De ez itten már kezd OFF lenni :)
Részemről Fradi-Újpest retro
Üss Mile üss! :)
Forralt bor, hógolyózás, előmelegített 2 forintos :)
@Horiko: nem annyiba, mint a Real Madrid, vagy a brazil fociválogatott idehozatala :-)
@1116001:
Francba már írni se tudok normálisan:) fránya vizsgák.

Szóval: pénzlhslget-->pénzéhséget
@1116001: @Horiko: Ha az MJSZ megfelelően promótálná a Winter Classicot, nagyon simán kimenne rá 10 000 néző a Kisstadionba. Volt szimpla bajnokin is 2000 ember (csak végül elmaradt a meccs)

Az oka nagyon egyszerű: az Alba Volán története csúcsán jár, sohasem voltak még ilyen jók. A csarnok is befogadóképessége csúcsán jár, korábban csak kissebb volt. Ráadásul néhány extrém kivételtől eltekintve az Alba Volán szurkolói Székesfehérváron, esetleg a 30 percnyi autóútra lévő Budapesten tanyáznak. Ez azt jelenti, hogy jelenleg minden potenciális Alba Volán szurkoló, a klub iránt napi szinten érdeklődő ember kijár az Alba Volán mérkőzéseire. Ők 2500-3000-en vannak.

Azonban a Dunaújváros, a Ferencváros és az Újpest nagyságrendekkel gyengébb eredményeket produkál, mint mikor a csúcson voltak. Ez azt jelenti, hogy ezek a klubok nem vonzanak ki minden érdeklődőt a csarnokokba. Sőt, az FTC és az Újpest országos népszerűséggel bíró csapatok, így egy-egy nagy eseményre a vidékről érkezőkkel együtt sokkal nagyobb tömeget tudnak megmozgatni, mint az átlagos mérkőzésekre.
De a kluboknak a szimpatizánsai megmaradtak. Sőt, más sporteseményekre ki is járnak, miközben rá-rá kancsingatnak a jégkorongozók eredményeire.

Ha újra lenne alkalom, amikor sokan kell lenni, amikor gála van, amikor tét van, amikor hangulat van, amikor lehet egy kicsit nosztalgiázni... akkor ezek az emberek megmozdulnának, és kijönnének a mérkőzésre!

Csak ismétlem magamat: a mozgósításhoz feltétlenül szükség van az MJSZ-re, és hogy úgy beharangozza az eseményt, ahogyan egy-egy válogatott mérkőzést szokott. Ha olyan reklámot, promociót kap a mérkőzés, mint a magyar-finn a BS-ben, akkor NAGYON NAGYON SIMÁN összejönne a 10 000 néző.

De amíg nem szereplünk a TV-ben, a hírekben, a sportújságban, addig nem tudjuk megszólítani ezeket az embereket. Akiket a Volán - mivel szerepel ezekben a médiumokba - és a válogatott - mivel szintén szerepel és még az MJSZ is besegít - simán meg tud nyerni magának!
@1116001: lehet nagyon fel fogsz hördülni, de lehet a Blikket kéne inkább rávenni erre. Egyrészt a 4 oldalnyi sportrovatukból 1 oldal jobban üt, másrészt nagyobb a példányszámuk is, olyan helyekre is eljutnak, ahol az ns kiment a divatból, vagy eleve nem is vették soha.

a TV-közvetítés eleve gyenge pont volt tavaly, és ráadásul ha lehet, akkor úgy kéne hogy pl. RTL-en a Maunikasaú utánra pozicionálni egy-egy meccset, ha nem bűnrossz, akkor úgyse kapcsolnak el :-)

Valamint mivel ugye az informatika manapság már kb. olyan mint a levegővétel, így egy médiatár létrehozása se ártana, pl. a következő tartalommal, saját honlappal:

- legemlékezetesebb mérkőzések
- legnagyobb kapusbravúrok
- legszebb gólok
- legnagyobb verekedések

ez mind a Winter Classicra, mind a MOL-ligára simán hozna nézőt.

Mellé oda lehetne tenni egy oktatófilmet, ami a legfontosabb szabályokat mutatja meg megtörtént példákkal, mérkőzéseken, éles helyzetben, kikockázva is akár; még talán toborzónak se lenne rossz.
Úgy tudom, hogy a Winter Classic esetében az volt a koncepció, hogy mindenképpen tétmeccs legyen. Tehát nem tutyimutyi gála. Egy "barátságos" nemzeti összeröffenés az osztrákokkal már jobban hangzik...Újpest-Fradi, reméljük 1-2 év múlva már olyan szintű lesz, hogy érdemes...addig meg mit kínlódunk, inkább épüljön még vagy 10 jégcsarnok... Az USA a maga 1500 csarnokával, vagy a svédek a több mint 300-al vagy Svájc a több mint 70-nel könnyen beszél...Nekünk van egy "végre" háttérbe kerülő pályánk, ahol állítólag a jég az tényleg mindíg pazar volt!
@ylion: Nem hördülök fel, mert én is leakartam írni:) Pontosan a magas példányszám miatt lenne előnyös.
Kereskedelmi TV-k biztosan nem fognak közvetíteni. Sajnos az általad említett "show" is több nézőt hoz mint egy OB1es meccs.
Viszont egy ilyen videótár nagy ötlet lenne! Minden meccs, vagy csak összefoglalója felkerülhetne. ÉS lenne saját oldala a ligának is. Ponttáblázatokkal, hírekkel, stb..
@ylion: @gabute: legyen igazatok....

A promotálással kapcsolatban csak annyit, hogy én Budapesten soha nem láttam még olyan hirdetést ami népszerűsítné a MOL ligát, sehol sem. Fehérváron a helyi járatos buszon akkora plakát volt felragasztva az oldalüvegre hogy alig láttam ki tőle( nah jó most egy kicsit túlzok) lényeg hogy észervehető helyen volt. Talán a MJSZ is köthetne egy szerződést a BKV-val és népszeűsíthetné így a MOL ligát vagy akár a Winter Classicot is.
@ylion: nem tudom, hogy a saját tulajdonú csarnok miért feltétele annak, hogy a Fradi-Újpestre kimenjenek az emberek. Én még egyetlen olyan szurkerrel sem találkoztam a pénztárnál, aki a pénztárosnak feltette volna az obligát kérdést(Újpesten: tessék mondani, ez a csarnok az UTE saját tulajdona? Erzsébeten: Tessék mondani,ez a csarnok a Fradi saját tulajdona?), majd a nemleges válasz hatására sakon fordult volna. Sajnos, egyelőre bőségesen elegendő volt az UTE illetve a Fradi által (nem saját tulajdonúként) használt csarnokok kb. 1800 férőhelyes kapacitása. De reméljük, fog ez majd változni, lesznek még teltházas meccsek.
Jarmo Tolvanen az Alba Volán 19 új vezetőedzője
@kerusz: a saját csarnok nem feltétel, viszont nagyon is jót tenne. a jelenlegi helyzetben, amikor azon kell drukkolni, hogy az ute vagy a fradi tényleg maradhasson ott ahol van, igen komoly probléma elé néz a szurker: lesz vajon hova menni meccsre? és egy ilyen probléma elriaszthatja azokat, akiket érdekelne, és még esetleg meg is mozdulnának. nem a pénztárnál kérdez a szurker, tudom én is :-)
Egy sima Székelyföld-Magyarország kéne a kisstadionban azt kész.....vagy Kelet-Nyugat, ahogy nevezzük...
@PhoeniXfromUT: Hagyományok és kialakult szurkolók nélküli meccset (Kelet vs. Nyugat / Székelyföld vs. Magyarország) sokkal nehezebb meghirdetni, bepromótálni, mint egy Újpest-Fradit.
Egy Székelyföld - Magyarország nem lenne rossz, de szerintem egy Alba Volán - MOL Liga All Stars is megmozgatna pár embert. Persze csak, ha lesz jövőre MOL Liga...
Vizsgáljuk meg az NHL-es csapatok és a svájci válogatott nyitott pályás szereplésének hozadékát.

1. NHL
Itt a következőről van szó:
Adott két ősi ellenfél, akik időtlen idők óta vívják egymással hatalmas csatáikat. Ugye a "Classic" szó azért van benne az elnevezésben, mert kizárólag a 6 eredeti NHL-es csapat egymás elleni találkozói közül kerülhetnek ki a Winter Classicok!
Ezt a hatalmas, tradícionális, de élőben "mindössze" 15-20 ezer ember által követett párharcot berakják egy 60-70 ezer néző befogadására képes létesítménybe, és szokatlan, de tradícionális körülményeket teremtenek. Emellett nappal, olyan időpontban rendezik a mérkőzést, hogy Európában is a lehető legnagyobb nézettséget érje el a találkozó, és a tengeren túl is. Majd megmarketingelik, beharangozzák, kicsábítanak egy csomó nézőt, és elhitetik veled, hogy amit látsz, az valami különleges élmény. Szóval itt egy hagyományos bajnoki mérkőzés téttel bíró gálamérkőzéssé alakításáról van szó. Aki nyer vele az az NHL: mivel az átlagos nézőszám sokszorosa megy ki a mérkőzésre, ráadásul TV-n is csúcsnézettséget produkálnak, ezért sokak érdeklődését felcsigázzák, akiket megnyernek NHL szurkolónak!

2. Svájci válogatott
A svájci válogatott esete teljesen más. Ők Gstaad városkában játszottak a szlovákok ellen egy nyitott pályás mérkőzést. Itt nincsenek hagyományok, nincsenek tradíciók, nincs megnövekedett nézőszám. Sőt, kevesebben mennek ki a találkozóra, mintha egy csarnokban játszottak volna! És a tévében sem nézték meg többen. Nem promótálták, marketingelték meg az egészet. Itt teljesen máshol van a hangsúly. Itt magán a településen! Gstaad ugyanis Svájc egyik legfontosabb üdülővárosa! A beceneve az, hogy "a hírességek játszótere", ugyanis rengeteg híres ember tölti itt nyaralását. A mérkőzést a síszezon kellős közepén játszották. Tehát itt magát Gstaad települést reklámozták be a mérkőzést néző embereknek: "itt ez a síközpont, itt játszik a svájci hokiválogatott, gyertek ide üdülni"!

Könnyű belátni, hogy a második eset az kb. olyan kategória, mintha a magyar vízilabda válogatott Balatonfüreden, a Balaton vízében rendezne promóciós mérkőzést a nyári szezon kellős közepén. Magának a településnek lehet hírverést csapni, több látogatót odavonzani.

És azt is könnyű belátni, hogy az első eset pedig pont az általam felvázolt Újpest-Fradihoz hasonlít. Tradíciók, promóció, a szokásosnál több néző, nagyobb hírverés, komolyabb tévés közvetítés, tétre menő gálameccs. Ezzel viszont magát a sportágat és a bajnokságot lehet jobban eladni, megszerettetni, a bajnokságnak, a bajnoki mérkőzéseknek lehet több nézőt toborozni.
@gabute: tavaly a pens játszotta a winter classicot :)
@gabute: ...Szinte teljesen igazad van...De szerintem az Újpest - Fradit ne hasonlíts össze egy Red Wings - Blackhawks vagy Pens - Sabers meccsel.
@SweFan: Isten ments, hogy összehasonlítsam, de
- nem is 75 ezer nézőt várunk, hanem csak 10 ezret :-)
- a magyar jégkorongban az Újpest-Fradi a "Classic"
VOLÁN - DUNAÚJVÁROS felvezetéssel FTC - UTE... Winter Classixxxxxx... na az lenne valami... Meghírdetni, médiában nagy port kavarni, az már valami lenne.
Teljesen jó ötlet, retro-zni meg nosztalgiázni... Én ott leszek! Legalább változatos...
Ha már magyar Winter Classic, akkor Újpest - Fradi!!!

Ez talán felébresztene pár százat a valamikori sok ezerből, akik aztán újra kijárnának "klasszik" helyébe lépő, puhányoknak való, fedett csarnokokba is...
süti beállítások módosítása