HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Winter Classic Hungary

2009.01.12. 17:15 F. Kapus

Kicsit humorosan, netán önironikusan ezt a nevet adták a szervezők a magyar jégkorongsport első tavon megrendezett hivatalos eseményének. Az biztos, hogy az NHL és a magyar hoki közötti különbség éppen akkora, mint az e két esemény közötti. Mégis örömteli: a Pólus Pingvinek csapata kitalálta, a jégkorong-szövetséggel vállvetve egy hét alatt megszervezte, a szponzorok megtámogatták a szuperminitornát.

Nyolc csapat részvételével két pályán zajlottak a mérkőzések. A nyolcévesnél fiatalabbak több mint öt órán át küzdöttek egymással, a szülők és a kísérők pedig a kezdetben –11 fokos hőmérséklettel viaskodtak. Az eredményt az alsó három korosztályban hivatalosan még nem számolják. Természetesen a játékosok és a szülők nagyon jól tudják, mely csapat ellen milyen eredményt értek el. Mivel jegyzőkönyv nincs, minden alkalommal több tornagyőztes csapatról hallani, és a gólkirályok száma is magas, de ez ebben a rendszerben kedves és vicces. A gyerekek imádnak győzni, mindent megtesznek egy-egy gólért. Az a fontos, hogy ez a képesség felnőtt korukra is megmaradjon.

A fotógalériában jó néhány képet helyeztünk el, amelyeken csodaszép pályák, számtalan feszült pillanat és rengeteg gyermeki öröm tekinthető meg.

cica 057

A videófelvételen egy káprázatos gólt mutatunk meg, épp elkaptuk, az elején a kép jobb szélét figyeljék, onnan jön a korong. Az eseményre kilátogatott Majoross Gergely, a felnőtt válogatott divízió 1-es világbajnok csatára. Egy-két mérkőzésre beállt a kicsik közé, hol az egyik, hol a másik csapatot segítette passzaival.

37 komment

Címkék: szupermini tavi hoki winter classic hungary

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyosak ezek a pindúrok! A jövő generációja! Nagyon dívócséretes, hogy egy ilyen eseményre egy hét leforgása alatt szponzorokat lehet találni. Mondhatni idilli kép!
Öröm nézni ezeket a képeket.

Reméljük, sok ilyen esemény lesz még a jövőben. Forraltborral-zenével akár még egy nagyobb nézősereget is össze lehetne csődíteni.
Utánpótlással nem lesz gond:) Remélem minnél többen jutnak el a felnőtt bajnokságokig!
Ez csodás... Elkapott az a sok emlék, mikor még én is 10 körül voltam. Mentünk a helyi tavakra korizni meg hokizni. Jájj azok voltak még a szép idők. De nekünk csak salvo kori meg tisza ütő jutott... (Persze csak az elitebbeknek :) )
Gratulálok a szervezőknek! Ilyet mégtöbbet! Szerintem ez minden résztvevő számára egy életreszóló élmény lehet.
Szerencsés vagyok: láttam a törpiket hokizni, :)sok ügyes kissrácot, elhivatott szülőket és edzőket. Nagyon jó hangulatú esemény volt! Köszönöm az élményt!
Gratulálok Nagy Attilának az ötlethez és a gyors szervezéshez jó buli lehetett. A gól meg
nagyon szép főleg szupermini szinten
Köszönet Nagy Attilának és a Pólus Pingvines szülőknek a pályáért, a profi Buliért. A Dunától jobbra, a hegyekben, sok pénzért sem kapni ilyen profi kiszolgálást. Köszönjük.
A videón látható gólt sikerült megörökítenem.
Az alábbi linken, a Póluspingvinek félhivatalos képtárában megtalálható. Katt..

picasaweb.google.com/poluspingvinek2/20090111WinterClassic#5290102516691375058

Jó lenne, ha a "hagyományos" utánpótlás fordulókat is ekkora érdeklődés kisérné. Megérdemlik a gyerekek.

Egy lelkes apuka.

A Pólus Pingvinek mezén a Pittsburgh Penguins logó van egy az egyben? :o
@lemieux: klasszikus farmcsapat :)
amúgy az egyik legszínvonalasabb csapat a szupermini, mini korosztályban, az UTE egyik utánpótlásforrása,évente több tucat gyermeket nevelnek azon a kis jégen, rengetegen indultak tőlük
Klasszak a kissrácok. Mindig bírtam pl válogatott meccsek szünetében is az Aprók 'harcait'. Lelkes kori, attakok, óriási vetődések a polipkezű kapusoktól.
Az enyém még csak 1 éves és a járást tanulgatja, de azért terelgetni akarom majd a jéghoki irányába. Kezdetnek egy kis Volán vagy válogatott mez lesz és meccsre járás, aztán majd meglátjuk...
@Zozó78: mar nem sokat kell varnotok :) utannaolvastam, 3 eves kortol mar lehet "koriztatni" a gyereket. erdemes eloszor elvinni valami jegpalyara, hogy szokja, ne feljen, aztan bedobni valamelyik szupermini csapathoz.
enyem 3 es fel volt, felvittem westend tetejere, nem felt a jegen, sot nagyon elvezte, kov heten mar vettem is neki egy korit, es mar 2 honapja jar "jegkorongozni" eddig csak ment a jegen, most kezdett raerezni hogy ha hajtja magat (meg csak 1ik labaval) nagyobb buli.
o a legkisebb a palyan, de kit erdekel? viszi a botjat, keresi a kosza korongokat es legszivesebben megennem :)
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: Csodás lehet a kissrácod. Hidd el, én is alig várom, hogy ilyesmit lássak tőle. Persze nem erőszak, csak ha megkedveli... Próbát persze teszünk majd jópárat, aztán hátha csatlakozik a tehetségekhez... Addig meg gyűjtök, mert tapasztalt apukáktól már hallottam, hogy nem olcsó a kicsik felszerelése sem, meg az idő amit rádob az ember, utaztatás stb. De megéri!
@Zozó78: eroszak max csak az anyja fele, mert o meg csak most baratkozik a jegkorongal :) latott par fightot, es felti az aranytojastojo kisfiat :)

a gyerek imadja, foleg ha az edoznenik kenyeztetik, de jol elvan mar a fotitkar bacsival is :):):) csak neha megszokik es a nagyok kozul kell kihozni :)

felszereles meg horror. nekunk meg nem kell, elvagyunk biciklis vedosisakban meg allithato muanyag korival, de elajultam mikor egy 25os arasznyi hokikorira ramondtak hogy 15e ft.
amugy meg marad a hasznalt cucc, nem vagyok szegyellos, mar az egyik kedves anyukatol kaptunk is egy mellvedot pl, kicsit meg nagy de hat az enyem egy tokmag :)
de alltalaban van a csapatoknal raktaron cucc, lehet kolcsonozni ezt azt, pl mi most egy racsos fejvedore hajtunk, mert annyit maszkal a nagyok teruletere, h felo hogy egy kosza korongot vagy botveget begyujt az arcaba

meg aztan... mire koltsunk ha nem a gyerekre? :)
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: Nagyon tetszik amit írtál. Látszik, hogy Ti is szenvedélyes hoki hívők vagytok. És abszolút osztom, mire költsünk, ha nem a jövőnkre = a gyerekeinkre!
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: ezeket olyan jó olvasni. ha az marad a párom, aki most, akkor a gyerekünk korcsolyával a lábán fog világra jönni, az tuti :)
Valószínűleg kislány lesz a néhány hónap múlva születendő gyermekünk, de ezeket a kissrácokat látva megkísértett a gondolat, hogy inkább fiút kívánjak.
@Zozó78: koszi, bar en be kell vallanom, mindig is kedveltem a jegkorongot, most fiammal egyutt lettem szenvedelyes :P

@Hurrikán: ehh ehh ehh. ha te latnad hogy a kiscsajok hogy toljak a szuperminiben... szal hagyd a kisertest, a lenyeg h egeszseges legyen, es ha nem is szuletik korival a laban ahogy vb87 szeretne, hamar ra kell mikrozni egyet... 3 evesen legalabb... addig meg kibirod valahogy ;)
@ivan6: Iván! Jók a képeid! Kár, hogy az én gyerekeimről nem csináltál párat. :)
Zsolt
@F. Kapus: apró javítás, mini korosztály nincs a Pólus Pingvineknél, csak szupermini.
@F. Kapus: tudom, de ők is szuperminisek, és ügyesek nagyon! :)
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: :-) Szia Hunorapuka :) Nézz körül a szertárban, kérdezd meg Lévai Palit, hátha van ötlete:)
A topicgazdákhoz visszatérve, bámulatosan sokat fejlődtek a kispingvinek. Tavaly az UTE csarnokban láttam őket szmini kupán (2008 elején tán), nem tudom mennyien vannak/voltak abból a szórásból...

Azért irigylem a pesterzsébeti srácokat is, ha lenne jogsim, Csanád is ott kezdte volna az első osztályt (mi korosztály váltás elött állunk ebben az évben.), de sajnos Budaörsről nem vállaható be a behordás.. bármennyire is előnyös az órarendbe épített hokiosztály.
Jó tanács szülőknek , hoki ügyben. Ló közelébe ne vidd gyermeked! Ragyogó koris , hokis, 26 éves lányom zabra , lódokira, és lószerszámra költ. Évente 2-3 alkalommal megtisztel , hogy tudna maradandót alkotni a jégen, és betonon görivel, de a ló az Isten. Észrevételem a kutya legalább pofán nyal hálából.
csanimama,
Fehérváron már öt éve működik a hokisuli. Szerintem nagyon jó.
@HokiApa:
Köszönöm az elismerést. Igazán jól esett.

Habár a Pingvinek "hivatalos" fényképésze vagyok, szívesen csinálok bárki gyerekéről képet.
Nagyobbik fiam is a Pólusban kezdett, a kicsi meg 5 sem volt, mikor hokisulis lett. :))))

A Budai Bocsok is felkértek már. Nekik is "szállítok".

Melyik korosztály, melyik csapat, melyik mezét figyeljem?

Ha van Pólus2, vagy UTE5 én biztos ott vagyok. Általában narancssárga dzsekiben fotós cuccokkal rohangálok. Ha nem narancssárga, akkor egy Pólus Pingvinek mez 6-os számmal, Iván felirattal.

Lehet, hogy komolyabban kéne ezzel foglalkoznom. ?
@ivan6: Bocsánat a gyermekem meze 6. A feleségem szerint az enyém nem 6-os. Ő biztosan tudja, mert ő látja a hátam, én meg nem.
@csanimama: koszi, mar dolozunk a problemak megoldasan :):):):) nem sietek sehova, van meg sok sok sok idonk :) 1x majd minden kerul :)

hokisuli???? miket nem hallok!
hogy is van ez? valaki meseljen mar rola par szot (bar meg arra is raerunk, csak kivancsifancsi... :P)
@ivan6: :)))))
UTE 4 és UTE 08 ! Ismerős? :))))
Üdv.
Sz. Zsolt
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: 2008.07.31.Két hokisuli is indul Budapesten! A kereső segít.
@Startrek: koszonom, elolvastam amit talaltam pro es kontra. erdekes, ha addig sikerul kitartani, majd becserkeszunk 1 ilyen sulit ;)

addig is hajra szuperminik!
Hurrikán előre is gratulálok a születendő babátokhoz, és ne bánkódj ha lány lesz. Nekem 9 éves a fiam és a pingvineknél kezdte. A lányom 4 hónapos ,már mondtam az Attilának hogy készüljön mert megy a gyerek 3 év múlva, de nem is ez a lényeg, hanem ha jól körbenézel a csapatok tájékán észre fogod venni , hogy akár csapatonként több lány is játszik minden korosztályban és nem játszanak alárendelt szerepet sőt szerintem van köztük több nagyon tehetséges is akik a .későbbiekben egy-egy női csapat meghatározó személyeivé válnak majd, akár a tied is , de az a fontos hogy ő válasza ezt a sportot.
@gumikigyo: bar ertem hogy mit mondasz, ez a "fontos hogy ő válasza ezt a sportot" jol hangzik de annyira azert nem igaz szerintem :)

nem masert, csak egy 3-4 eves gyerek szerintem meg nem tud valasztani. ha o "valaszt" akkor minden heten mas sportagra kellene vinni szvsz :)

jo, nallunk furcsamod o "valasztotta" mert latta a MACosokat a jegen az olimpiai selejetezo szuneteben, es azt mondta hogy o is oda akar menni, de szerintem ez csak az en szerencsem volt :)
A fiam 1 és ½ évig cselgáncsozott az oviban közben elkezdet paralel korizni hetente 1x a Pólusban .Majd az Attila megkérdezte ,hogy szeretne-e hokizni, amire ő igent mondott. 3 hónap után Attila jelezte, itt az idej a felszerelés megvételének. Ekkor a fiam 5 és ½ éves volt. Az ő nyelvére lefordítva elmondtam neki menyibe kerül a felszerelés
( minden nap az oviból hazafelé kapott 1db 20 Ft rágógumit, ezért ez volt a viszonyítási alap. Nagyon csodálkozott ,hogy 13 éves koráig minden nap kaphatna 2db rágót a felszerelés áráért) Ennek immár 3 éve, lehet hogy szerencse de én nem
így gondolom. Igaz én is ismerek olyan gyereket ,hogy az elmúlt 2 évben vagy 5 sportágban megfordult.Szerintem ha lemegyünk az ő szintjükre, sokk mindent meglehet velük beszélni ( általában ). Jelzem ez csak az én véleményem és nem szeretnék vitát generálni. Viszont az előbbi írásomnak a lényege, hogy a jégkorong ebben a korban még NEMTŐL független és a lányoknak is van helyük a jégpályán.
@gumikigyo: jo hat 5 eves az mar nagy :)
amugy meg 1etertek, nagyon jopofak a kiscsajok ahogy kotornak a jegen :)
süti beállítások módosítása