HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újpesti TE–Alba Volán 3-6

2009.03.15. 17:44 D. Gromov

Alighanem a szezon legnagyobb OB I.-es meccsét játszották vasárnap kora délután a Megyeri úton, a lila-fehérek tíz perccel tovább voltak teljesen egyenrangú ellenfelei az Alba Volán EBEL-csapatának, mint pénteken, a bajnoki döntő első mérkőzésén. Nagy iramú, élvezetes csata volt, és a végén ismét kijött a két gárda közti különbség.

Ha az első két meccs utolsó harmadainak eredményeit adjuk össze, a negyven percet összességében 8-0-ra nyerte az Alba Volán. Ebből is látszik – talán nem elhamarkodott levonni a következtetést, pláne, mert Pék György Újpest-mester már az első találkozó után erről beszélt –, hogy a fehérváriak sokkal erősebbek fizikailag és fejben. Ez okvetlenül az osztrák bajnoki szereplés hozadékának tekintendő.

A finálé második találkozóján az Újpest nagy lendülettel ugrott neki elvben esélyesebb ellenfelének, és ezúttal jó sokáig bírta is tartani a tempót. Két dolog nagyon kellett ehhez. Az egyik, hogy a védelem ne kövessen el olyan hibákat, mint Székesfehérváron, a másik, hogy a lila-fehérek szlovák sora tényleg összeszedetten és eredményesen játsszon. Utóbbiak meg is tették, amit megköveteltek tőlük végig lelkes szurkolóik. Vladimir Dubek két gólt lőtt, Jan Zlocha remekül szervezett, Igor Rufus ihletetten védekezett. Más kérdés: Ladislav Sikorcin inkább felesleges kiállításaival, Juraj Kadlubiak pedig indokolatlan durvaságával vétette észre magát.

Az Alba Volán az első két harmadban, valamint a második első felében a legkevésbé sem bírt ellenfele fölé kerekedni, nem véletlenül nyilatkozott zabosan a lefújás után a meccs legjobbjának választott excsapatkapitány, ifj. Ocskay Gábor. Rajta kívül talán csak Fekete Dánielt lehetett igazán dicsérni agilitásáért, valamint Tokaji Viktort egyenletesen magas színvonalú védekezéséért, és Palkovics persze megint megcsinálta a maga 2+1-ét. De nem kérdés: még ha ez most elég is volt a háromgólos győzelemhez, ennél akkor is több kell. A lelkes fehérvári drukkereknek mindenképp.

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
2-0
03.17.
03.19.
03.21.
03.23.
03.25.

367 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon nagy meccs volt!!! Az Újpest jobban játszott, mint pénteken, de a 3. harmadra megint kijött a két csapat közti különbség.

Gyerünk így tovább!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!!
@volanfan: Szerintem nagyon szar meccs volt, legalábbis fehérvári szemmel nézve.
Izgalmasabb volt a meccs, mint a pénteki. A bírók szerintem rosszul tették, hogy nem büntettek rendesen, ezért durvult el a meccs a végére.
@comp3232: De olyan szemszögből jó volt, hogy nyertünk!!!!!!!!
Az a baj, hogy nem pörögnek úgy fel a srácok, mint egy EBEL meccsen. Mert ha ott is úgy játszanának, mint most, akkor nagyon nagy zakókat kapnának.
Csak a sznobok fanyalognak egy ilyen meccs után!
Én se teszem pedig megérdemeltük volna hogy ezt behúzzuk!( kíváncsi lennék egy olyan bíróra aki nem ismeri a két csapatot,az talán korrekt lenne)HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem a két csapat közötti külömbség jött ki!!8az 5 ellen nem is lehet végig birni!!Kiváncsi lennék,hogy Ocskai PAPA mennyi pénzt vett ki játékosai zsebéböl,hogy lefizesse a birókat!!
A játékvezetés egyenlö volt a nullával!!!
Most már tudom,hogy miért ilyen sz...r a volán az ebelben!!!Ilyen egy nyámnyila agyonsztárolt csapatot még nem láttam!!Szerintem most büszke lehet az aki Újpesti!!!!!!!!!!!!4
@ballanto: Nem fanyalgok, csak úgy érzem nem érdemeltük meg a győzelmet. Amúgy a helyedben nem bírálnám a játékvezetőt...
1. Újpest 100%-on játszik, a Volán úgy 65-70%-on. Amit ma néhány játékos leművelt, az tragikus volt (Sofi, Kovács Csabi, Balu...) Az edzői háttérről csak annyit, hogy a Lalinak ez a csapat egy kicsit nagy feladat...
2. Az Újpest játékosai (Borbás, Berta) képességeiket tekintve semmivel nem rosszabb játékosok mint a Volán nem első két sorában játszók, csak nincsen mögöttük annyi éles meccs mint a mieink mögött! Ezért kell az EBEL szereplés! A szlovák sor is sokkal jobb lenne ha minden héten az Extraligában vagy az EBEL-ben játszana!

Egyébként meg az UTE szedjen össze még egy sornyi játékost, kétszer ennyi szponzort és irány az EBEL! (Mondjuk előtte meg kellene olyan apróságokat, hogy a vendégszurkolók nyugodtan el tudják hagyni a szektorukat, mert ilyeneket a sógorok nem szeretik!)

HAJRÁ VOLÁN!!!
szerintem ha au újpest a 3. harmadban is úgy játszik ahogy az első kettőben akkor megnyerték volna
@hull17: Ember te melyik meccset nézted?????
@hull17: Mi van Markó-Viola, új néven jelentkeztél be? Már vártam mikor szídoda bírókat!
lehet hogy nem nyerte volna meg de szorsabb lett volna...egyértelnű hogy jobb az alba erőléte
Zlaty,comp.Minek reagáltok az ilyenekre? hagyjátok a franca,ha nincs értelmes gondolata
@zlaty: amelyiken szétcsaltátok magatokat!!!Erre a csapatra nem lennék büszke!!!hiába is futtatjátok ez nem ebel szint!!!
@fehérváricsabi: miért mi az értelmes hozzászolás szerinted???NAGYON JO AZ ALBA???
@-d(-_-)b-: Sztem inkább a bírók rosszul tették hogy rendszeresen büntettek, méghozzá általában az Újpestet. Sikorcin mind3 kiállítása a vicc kategóriába tartozott. Ez elég szomorú, egyrészt hogy id. Ocskaynak megint a zsebébe kellett nyúlni valószínűleg hogy makulátlan maradjon csapatának mérlege, s mindenki azt higgye milyen jó is ez a Volán, de majd a Vb-n fog kiderülni hogy harmatgyengég vagyunk(válogatottként). Elég baj hogy az Újpest (amelyet imádok, szeretek) ellen, amelyben vannak magyar szinten jó és 1-2 nagyon jó játékos, de magyar szinten, és ne feledjük, hogy Sikorcin az extraligás csapatában nem került a 4.sornál feljebb soha. Érdemes lenne átruccanniuk az albásoknak a döntő után megnézni a szlovák döntő egy meccsét, hogy lássák hol tartanak. Lehet hogy elszontyolodnának. A 3 csoportmeccs az alapból bukó, a kieséses körben is csak hatalamas szerncsével maradhatunk bent.

Ma nagyon jó, emberfeletti teljesítményt nyújtott az Újpest, minden elismerésem az övék. Ti vagytok az igazi bajnokok!!!

Ui.: A meccsről mindent elmond Borbás mozdulata a 6.volán gól után: a vonalbírót tapsolta meg az ütöje segítségével. Köszönjük meg a bírói 3asnak, nagyon jót alakítottak. Minden úgy volt ahogy előre megmondták nekik!!!
@hull17: Csak azt tudom ismét kérdezni, hogy melyik meccset nézted???
Ha nem értesz hozzá akkor inkább nézzél sakkot!!!
Ott legalább nem lesznek ilyen flusztrált gondolataid...
@hull17: Nem, de ide ez is elég :-)))
az a baj hogy attól kéne félni mi lesz majd a vb-n...mert az alba nagy része válogatott..
@hull17: Azt, hogy mi az EBEL szint azt kedden megnézheted. Nem lesz örömed benne. A mai tényleg nem volt az, ezért nyertünk 6:3-ra.
Hagyjátok már hull17-et, igaza van! A Volán egy percet sem játszott kettős emberhátrányban! Ti ezt hívjátok fair játékvezetésnek???
@adamnfl: Szar lehet ilyen komplexusokkal élni...
Amúgy a VB-t szerintem hagyd, nem lesz Nektek ott érdekeltségetek...
Lehet bármit mondani, de 1 meccs nem 40 nem 60 percig tart. A Volán ezt bírj erővel a többi magyar csapat meg nem. Ezért 8-0 javára a két meccsen az utolsó harmad.
@hull17: na mi meg büszkék vagyunk rá. ezért ilyen sokszínű a világ, mert mindenki mást szeret, mindenki másnak szurkol, csak valaki tudja úgy tenni, hogy ne bántsa a másikat, valaki meg nem.
Lilulnak a fejek, megint jól elverte a volán az ute-t :-)
@-d(-_-)b-: Dehogy is. Hogy lenne ez fair. Kedden legalább 6 percet fogunk kérni kettős hátrányban a játékvezetőtől...
Palkovics ma a második "gólját" ütötte a két meccs alatt, amit nem is ő szerzett.
Így kell valakiből sztárt faragni.
Csalóóó Kincses !!!!! Örülhet h nem verték szará a végém !!! Ocskay Liga !!! Remekül belenyúlt a meccsbe amikor kellett!!!
@Dugó: Nem kell, Ő sztár amúgy is!
@zlaty: Gondolom azt néztem,szakmai szemmel élöben,amit te otthon a fotelböl!!!volt már a lábadon kori??nem sokat értessz hozzá!!vagy megint az okos nyalista spiller közvetitett???de tény a biroi 3-as elég sz..r-volt!!
@fraind: Ezt kifejtenéd,kérlek!Nem tudom,mely jelenetekre gondolsz.Köszönöm!
voltak bírói hibák.minden meccsen vannak.sikorcin egyik kiállítása valóban tévedés volt.ahogy az is,amikor a bonni-martz összjátéknél a sportszerű ute játékos szándékosan eltolta a kaput.ez -1 gól és még büntetés sem volt.ezt is tesség leírni és mérlegelni lilák.

egyébként grat az újpestnek,jól tartották magukat.

hogy ki mire lehet büszke,csak annyit mondok:Kadlubiak
comp: valóban az! Éppen ezért nem értem az egészet.
@comp3232: ha nem igy lesz ne felejtsd elküldeni nekem a bocsánatkérésedet!!
@Dugó: @fraind: belőle nem kell "faragni", de te ezt úgy sem értheted.
@Dugó: Hát igen,ezek ám a problémák!
@Prince09: ja ez is egy megvett oldal??
Kincses pedig hozta amit hozhatott. Megfelelt ocskay papának. ne csodálkozzunk ha jövőre az EBEL-ben fog fújni. Erre ment ki az egész.

Az pedig, hogy ocskay megtiltotta a játékosainak, hogy elismerően nyilatkozzanak az ellenfélről mindennek a teteje! SZÁNALMAS! Ez a nagy fehérvár.
@fraind: Például amikor végleges kiállítást adott Fodornak, mikor őt ütötték és nem ütött vissza? Vagy amikor a szándékosan eltolt kapuért nem adott kiállítást?

Kincses tényleg bénán fújt, de amolyan Árkovics módra.
@adamnfl: Hát sajnállak, hogy ilyen szánalmas a világképed. Az esetleg mefordult a fejedben, hogy azért nyert a Volán, mert összességében jobban játszott?

Mi a véleményed a bírói ítélkezésről a következő esetekben:
- az újpesti játékos szándékosan ellöki a kaput gólhelyzetben és nem kap büntetést
- az újpesti játékos veri a volános játékost, a volános nem üt vissza, és ezért a volános szigorúbb büntetést kap
- a játék vége előtt az újpesti játékos két kézzel fogott ütővel támad a volános játékos fejére és nem kap büntetést

A szlovák válogatott színvonalát teljesen fölösleges idekeverni. Ők már több éve az első osztályban vannak, nyilvánvaló, hogy erősebbek a magyar válogatottnál. Jobbak az osztrák válogatottnál is egyébként, az EBEL nem olyan erős, mint a jobb szlovák csapatok.

Végezetül hadd idézzelek téged, kicsit módosítva a részleteken:

Érdemes lenne átruccanniuk az újpesteseknek megnézni a Volán egyik EBEL-meccsét, hogy lássák, hol tartanak. Lehet hogy elszontyolodnának.
És büszke vagyok a "nyámnyila" Nick Martensre,aki egy vadállat provokálásának nem ült fel
@doszy: Az egészet Fodor kezdte, csak emberére akadt.
Arról nem beszélve,hogy eldobta az ütőjét, ami alapból végleges kiállítás és nem játszhatna legalább két mérkőzésen.
@fehérváricsabi: az tényleg egy durva jelenet volt. Én adtam volna neki legalább 10 perc fegyelmit, és nem csak 2+2-t
@Dugó: Ennek még nézz utána.A kesztyűért jár ilyen büntetés Európában.Amúgy meg bunyónál illik ütő nélkül hadakozni.
Nagyon jó meccs volt!!!!!
Sajnálom hogy az UTE a negyedik sor hiányában nem bírja végig.
Az ilyen szintű meccsek és az EBEL is a magyar jégkorong fejlődését segítik.
Az A csoport nekünk szurkolóknak is ajándék, nyilván még túl sokat nem szabad várni tőle.
A lényeg hogy minnél több kissrác menjen a jégre.
szép volt UTE, szép volt Volán!!!!
Hajrá magyar jégkorong.
@Enzo Molinari: szomorú,hogy neked ez jelenti az élvezetet! Még én is örülnék neki,ha inkább az EBEL-ben vitézkednétek!
@volanfan: nem biztos,hogy ma volán volt a jobb! Ezt akkor tudnám fenntartás nélkül elfogadni,ha azt az alázatot látnám rajtuk,amit az UTE nyújtott két harmadon keresztül!
@Jussi: Kesztyűt akartam írni.
@-d(-_-)b-: Én elismerem hogy jobb csapat, nem is ez a kérdés, csak akkor minek kell még a bírói hátszél is?A kapueltolásról meg annyit, hogy azok után meg, amit Halassy csinált a Stars elleni 2.meccsen, ez a minimum, hogy egy ilyen szituációt végre egyszer ne ellenünk ítéljenek meg!
@progmet: én ha jól emlékszem nem mondtam olyat, hogy a Volán jobb volt, csak azt, hogy a 3. harmadra megint kijött a két csapat közti különbség.
És tényleg nem játszottunk jól!!!
@volanfan: elsösorban az,hogy mindenkinél a volán a kiemelt,mikor semmit nem tett az ob1 -ért
@adamnfl: Akkor meg miről beszélünk?Ilyen szituban csalhat a bíró?A Ti javatokra?
@hull17: Csak simán megnyeri. Ennyi :-)
@volanfan: de miért jön ki a külömbség???mert sokat játszik az ujpest hátrányban!!!erre gondolj!!
@adamnfl: Szerinted ez úgy megy, hogy "ha egyszer hibáztunk az UTE számlájára, akkor most adjuk vissza nekik"?
@Dugó: De két meccs meszelés azért sem jár!:-)
@Dugó: Csak leesett véletlenül, de most Harmati nem fog aludni két napig, és aztán nagyon meg fogja kapni.
@Jussi: Nem azt mondtam hogy csalt, hanem hogy így sikerült az ítélet...Ez van...nem mehet minden a ti szájízetek szerint
Elképesztő ez a butaság, ami itt megy... én teljesen megérteném, ha a moderátorok újra lezárnák a kommentelést. Tisztelt normális újpesti sportbarátok (pl. Gabute, Fugeute), légyszíves írjatok majd be ide normális véleményt, hogy mielőbb elfelejthessük ezt a sok vérhányást, amit eddig ment. Ezt mindenféle gúny nélkül mondom!

A meccsről nem nagyon van kedvem átfogó elemzést írni, mert megint bénák voltunk. A lényeg, hogy szerintem nagyon nincs igaza annak, aki a bíróra fogja az egészet. Kincses totál szétfújta a meccset, ha egyáltalán lehet arányokról beszélni, akkor örüljön az Ute, hogy a kapueltolásért nem kapott büntetést, szégyen, hogy Fodor veréséből a Volán kapott büntetést, hogy a K-betűs légiós utolsó harmadbéli ámokfutásáról ne is beszéljünk.
Az az igazság, hogy a Volán ha belelendül, legalább egy gyorsasági szinttel magasabban van az Újpestnál korcsolyázásban - és az Ute taktikája már az első perctől arra irányult, hogy keménykedéssel elvegye a Volánosok kedvét a játéktól. Az elején sok esetben ez remekül működött (jobb csapat ellen így kell csinálni, ezt fehérváriként is elismerem), de párszor becsúztak a hibák, ekkor jöttek a kiállítások. Úgy a közepétől kezdve ráadásul az Ute elfáradt, és egy csomó necces eset még be sem lett fújva. Ezt el kell fogadni, hogy a jégkorong lehet háború is, de annak következménye van...

Az Ute szerintem 110%-ot adott ki magából, elismerés érte, jól tartották magukat, de a Volán van annyira jó csapat, hogy ez ellenünk ne legyen elég. Meg kell nézni Pék mester nyilatkozatait, ő teljesen reálisan látja a helyzetet - kár is ezen hőzöngeni. Az Ute jó úton jár, ma közelebb volt a bravúrhoz, mint pénteken... ennek kellene örülni, a többi a tény meg a realitás. Ha az Ute komolyna bajnokságot akar nyerni, el kellene kezdeni évről évre szisztematikusan építkezni. Együtt kellene tartani egy jó társaságot, folyamatosan edzeni jó meccsekkel, és idővel meglesz az eredménye. A Volán is éveken át csak megszorongatni tudta a Dunaferrt, mire 99-ben végre megnyerte a döntőt - de ehhez előtte három évnyi tömény szívás vezetett.

Ami meg minket illet: ma sem ment a játék, de azért csak behúztuk megint, pont. Innentől söprés jön, egy sima meccs kedden és nehezebb csatában bajnoki cím ünneplés csütörtökön!
@hull17: A csapatod azért játszik sokat hátrányban,mert elfárad,ezáltal ütemet téveszt.Azt hiszem,ma a bíró a mi oldalunkra is tévedett,épp eleget.
@adamnfl: Csak várd ki a következő meccset! :D
@adamnfl: De akkor a Tietek szerint sem,ugye?:-)
@volanfan: azt írtad,hogy összességében jobban játszott... De nem akarok kötekedni! Csak csalódott vagyok kissé,mert benne volt részünkről egy bravúr ebben a mai meccsben. Remélem tudatos munkával jövőre még jobban meg tudunk benneteket szorítani. (mert a két hátralévő meccs ezek után azt hiszem papírforma) És a sportszerűség azt kívánja,hogy gratuláljak! De azért HAJRÁ LILÁK!
Keserű a szőlő a liláknak.. Nem a bíróra kell fogni kedves újpestiek, hanem lőni kell 8 gólt és nincs miről beszélni. Amúgy meg lehet szidni a Volánt meg Ocskayt az EBEL-lel együtt, de tessék akkor utánunk csinálni. Szerezzetek pénzt és irány Ausztria, lehet bizonyítani! Most éppen van egy üres hely!
Szerintem az Újpest a maximumát nyújtotta,de ezt a tempót nem bírják végig.Ez a bajnokságok közti különbség.A mérkőzés azt hozta amit vártam.Én kellemesen csalódtam a Dab,és az Újpest játékában,remélem tovább erősödnek,szurkolok nekik. Hajrá Volán!!
@Qfajka: ha szerzünk pénzt,talán az arany is nállunk landol!
@noncsi28: ne haragudj,ha az önérzetedbe gázoltam
@Raon: Teljesen egyetértek azzal amit leírtál. És a keddi meccs igazán meggyőző lesz mindenki meglathatja majd, hogy tudunk pörögni ha kijön a lépés.
Volán drukkerként inkább az Újpestnek gratulálnék az elmúlt két meccsen nyújtott teljesítményéhez...
Látszik, hogy komolyan veszik, felkészültek, ki lett találva a játék és meg is valósítják, csak a Volán egyszerűen alapdolgokban jobban edzett csapat, és ez mindig kijön...
Emellett, mintha ez az egész OB I csak nyűg lenne, úgy tűnik, képtelenek rendesen felpörögni...
A mai meccs ismét bebizonyította, hogy fél harmadnyi különbség van a két csapat erőnlétében. A Volánnak mind a 3 sora ütőképes, nálunk a fiatalok erőn felül teljesítenek és ezért maximálisan büszke is vagyok rájuk! Az hogy a Volán szurkolók szerint a csapatuk hány százalékon játszik teljesen irreleváns. Őket minősíti, ha tényleg így van! A játékvezetés Kincseshez méltó katyvaz volt, nincs értelme foglalkozni vele!
Visszatérve: a két csapat anyagi kondíciói közötti ég és föld különbség a játékban a meccs nagy részében nem látszik meg, ez pedig újra az Újpestre nézve hízelgő!
Büszke vagyok a csapatomra!
Remélem egyben marad a gárda és sikerül esetleg erősíteni is. Jó lenne erre a kiváló alapra építkezni.
@Raon: köszönöm, h nem nekem kellett kimondanom, szerintem sincs értelme itt gyalázkodni (már akinek persze) mert elég olvasni az edzők (akik ugye hozzáértők) nyilatkozatait, azok elmondanak mindent...
@Bertuzzi: Korrekt hozzászólás!Mint Volán-fan is egyet tudok Veled érteni!
@adamnfl: Már bocsáss meg, de a szabály az nem belátás kérdése. Légy szíves, nyilatkoztass ki az általam felsorolt szabálytalanságok bírói (nem)szankcionálásáról.

Szintén megkérlek, áruld el, hogy a felsorolt eseteket tartod-e bírói hátszélnek, vagy volt-e még más is.
@hull17: akkor nem értem, hogy miért nem szereztek :)
könnyebb szidni azt, aki szerez, mint magatokkal foglalkozni. Ez tény...
@hull17: nem tett semmit az OB1-ért? Az elmúlt 8 évben mindig megnyerte...
Ti mit tettetek érte?
@Bertuzzi: az eredményben nem, a játékban végig meglátszik, minimum egy sebességgel gyorsabb a Volán. Bár a mai játék képe sokkal kiegyensúlyozottabb volt, mint a pénteki, ez tény. Az Újpest egyetlen esélye, hogy a durvaság és a sportszerűtlenség határán agresszív, játékban ugyanis nem tudja felvenni a versenyt, ez a taktika jól látható. A szlovák támadótrió ma már sokkal többet mutatott, mint Pénteken, erősek, agilisek. Kadlubiak és Hetler ámokfutók, nem jégkorong pályára valók.

Hajrá, Volán!
@Bertuzzi: A Volán is megverte a Klagenfurtot és a Bécset is, pedig az anyagiakban ég és föld a különbség... szóval ez nem nagy mentség.
Sőt, szerintem nincs akkor különbség a Volán és az UTE között anyagiakban, mint a Volán és a Bécs között..
Ritkán foglalkozom a bírókkal, de ma a Kincses elvtárs kis túlzással egyből felvehetett volna Volán mezt... Könyörgöm, amikor a saját lábában megbotló Volános nekiront a palánknak, ne akarjon már lilát kiállítani... Sikorcint is nevetséges baromságokért rakta ki. Szerencsétlennek szerintem egész szezonban nem volt annyi büntetése, mint ezen a meccsen...

A 3 gól különbség meg nem reális, kiegyensúlyozott meccs volt.

Nagyon csalódott voltam meccs után, de az újpestnek egyáltalán nincs miért szégyenkezni. Így tovább a jövő héten is, lesz ami lesz, ez a csapat idén bizonyított és remélem a csapat gerince jövőre is nálunk marad és hozzá egy pár jó erősítés és akkor már bármi lehet.

És bárcsak mindig telt ház lenne, mint ma (szerintem az volt, sokan álltak a korlátoknál, ha az mind leült volna, meglett volna látszatra is).

Hajrá liláák! :)

Ja, akit érdekel a hangulat, nézőlétszám (nem látta volna a közvetítést), itt a második harmad vége (ekkor még vezettünk)

www.indavideo.hu/video/Ujpest_-_Alba_Volan_masodik_harmad_vege_20090315
@progmet: igazad van. Sokkal jobban játszottatok, mint pénteken, és szerintem nem érdemeltük meg a győzelmet, mert az jóval a tudásunk alatt volt mint ahogy teljesítettünk, de a 3. harmadot viszont 4:0-ra mi hoztuk.
Hülyeség 3 gólos győzelem utána olyanokat írni, hogy nem érdemeltünk győzelmet...
@miki78: Ebben a döntőben az Újpestnek egyáltalán nem kell mentségeket keresnie. Én sem azt tettem! Én így gondolom és látom! Amúgy szerintem Bécsben és Klagenfurtban sem estek kétségbe, hogy az alapszakaszban elbuktak egy-egy meccset veletek szemben. A rájátszásban - ha véletlenül bejutottatok volna - lesöpörtek volna benneteket. Pont a kondíciók beli különbség miatt.
Amúgy nem értem, hogy miért nem leht külföldi, pl. osztrák bírókat hozni. Bár az is igaz, hogy Ocskay papa zsebében van a teljes IIHF, így mindegy.

@miki78: De ha az első 2 harmadot nézzük akkor nem érdemeltük meg, mert addig csak mentünk az eredmény után SZERINTEM
@Qfajka: az idei évet nézve!!
Volna egy javaslatom!Akik a bírót szidják,nézzék már végig a meccset,és ne csak szemezgessenek belőle!Az még ok,hogy az éremnek 3 oldala van,de attól még lehet mindenki tárgyilagos.
Én is mondanék pár bírói döntést,ami kifogásolható:
Fodor végleges kiállítása,Bonni-Kadlubiak?,kapueltolás,3.Úte gól(bár ebben nem vagyok biztos,de mintha mindkét lába a félkörön belül lett volna,ami ugye kisles)tovább is van,mondjam még?Nem mondom.
Erőn felül teljesítettek a lilák,de nem a bírók verték meg őket.Inkább kellett volna ott is egy 4.sor.A mai hokit már nem lehet 3 sorral játszani.Ezt átélte a Volán is az Ebelben,de még a Vienna is.

@alpec: ezt fejezzük már be, hogy Ocskay papa kezében van az IIHF! Nem lett itt lefizetve senki!
Most az a bajotok, hogy nem nyert az Újpest???
egy-két kommentető pihenni ment

muszáj volt, most vettem át id. ocskaytól a borítékot
@Bertuzzi: Ha bejutunk,az nem véletlenül van.Még soha senki sehol nem jutott be véletlenül a rájátszásba.
@D. Gromov: mármint kommentező, azaz exkommentező :)
@alpec: Sőt, még a tengerentúliak is. :D
Báhh, mondd, hogy ezt még te sem gondoltad komolyan.
@volanfan: ezzel meg aztán végképp nehéz vitatkozni... De számomra az is nagy eredmény,hogy egy csapat, amelyik a szezon előtt szinte még nem is létezett (az okokról inkább most nem írnék), sokáig partiban tud lenni a favorittal! És még valami: én igazi tüzet ma csak az újpesti szemekben láttam! Mintha néhány volán-játékosnak az OB I tényleg csak nyűg lenne...
@volanfan: Rosszul látod,ő velünk van.Talán lemaradt egy smiley.:-)
én ironikusan írtam, de az, aki ma van itt először, nyilván nem tudhatja, hogy honnan fúj a szél.

Hajrá, Volán!
pótlom a smileykat :-):-):-)
@Jussi: Hozzatok még egy raklappal.... Mármint keddre sört! :)))
@Jussi: Ok. A véletlenült húzd ki belőle :-) Arra akartam utalni, hogy egy hosszú alapszakaszban a Detroit vagy a San José sem dől a kardjába, ha elbukik egy-egy meccset a hátsó csapatok ellen. Amúgy egészségedre (egy pohár bikavérrel)!
@freddyD: Én komolyan nem értem, hogy mi bajod van. Volt a bíróknak bőven rossz ítélete, a Volán ellen is. De ha neked fizikai fájdalmat okozna ennek belátása, akkor inkább ne ismerd be, nem akarnám, hogy szenvedj.

Értem, hogy az Újpestnek szurkolsz, de atól meég lehetne normálisan látni a dolgokat. Én nem vagyok UTE-drukker, de attól még láttam, hogy jól játszottak, főleg az első két harmadban, amikor még nem fáradtak el. Amikor a Volán keztedd az EBELben, ők is kábé így játszottak, a végére elfáradtak. Ma már ez nem így van, sokat fejlődött a csapat.

Én azt szeretném, ha te is tudnád így látni a te csapatodat. Ha továbbra is ilyen jól tud játszani az UTE, akkor ők is sokat fognak fejlődni.
Izgalmas mérkőzés volt. Gratulálok az UTE-nak!!!!
A Volán számomra csalódást okozott, sokkal jobb játékot vártam Tőlük. Az elmúlt 2 év az EBEL-ben, az előző évek bajnoki címei, a sokkal nagyobb rutinnal rendelkező játékosai alapján ez a játék nem méltó hozzájuk. Benne volt a mérkőzésben, hogy ma zakóval térnek haza, sajnos nem igy lett.
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!

@miki78: Na de ti is mindig erre hivatkoztatok az egész EBEL alatt, így lett végül is bravúr a 9. helyből!A HC elleni vereség, pedig pont a te általad mondottakat támasztja alá, a Kac és Viennna elleni sikereket, ugye. A Vienna költségvetése úgy a négyszerese-ötszöröse lehet a Volánénak, ez a különbség kb. ugyanekkora a Volán javára az Újpesttel szemben( lásd a mezhiányt pl.).Játékosanyagban pedig szerintem, még nagyobb...
@zlaty: Munkaidőben nem iszunk!:-)
Vagy azt akarod,hogy Téged is megfúrjalak?
@Bertuzzi: kedden, Fehérváron? :-)
@Bertuzzi: Egészségedre!Én ma nem iszom,tegnap sok volt!:-)Majd kedden!Hú,remélem zlaty már nem olvassa.
@alpec: még nem tudom sajnos, nagyon igyekszem lejutni, hétfőn kiderül.
@Jussi: Hoppsz! Most akkó mi lesz?
Adjuk ki a Lalinak az okosat, mi meg igyunk! Tudod kedden már a Frenzy is csatlakozik! :)))
@schurrer: A mezhiány,az elég gáz.Mennyi lehet 22 mez?Madonnánál durván 200,ha az utcáról esel be.Nem nagy tétel egy költségvetésben.Ahol 50000Ft-os botokkal,meg 100000-es korikban játszanak,ne ezen spóroljanak már.
@Jussi: De olvassa....
Úgyhogy hozzatok még egy raklappal, raklappal, raklappal.... :)))
@zlaty: Tudtam,hogy figyelsz!Lehet,már fúrsz engem?
Tegnap Frenzy kiesett fullal,mert nekem pókerom volt.
Végre egy kicsit szelidül a fórum,lehet normálisan is beszélgetni.
Higgadtság,fegyelem,alázat.Ezt kérjük az öltözőben is,nem?
@schurrer: OK, ezen lehet vitatkozni, de pontos összeget senki nem tud, tehát felesleges..
Én csak arra akartam kilyukadni, hogy ha EZ a Volán indul az OBI-ben, akkor nem sokan verték volna meg (bizonyítja ezt az elmúlt 8 év is), de EZ a Volán azért az EBEL-ben a meccsek több mint 1/4-ét hozta és ha nincs a 16 meccses eltiltás, akkor beérünk a 8-ba!

Értem én a fájdalmat, de mindenkinek adott a lehetőség! Csinálja meg az UTE, induljon az EBEL-ben és én ugyanúgy fogok nekik is drukkolni!

De az Ocskay ligázást, meg a bírók megvételére tett megjegyzéseket sértőnek és undorítónak tartom...
A kommentező imája:

Adj Uram önmérsékletet, higgadt fejet, hogy erőmön felül, ne az érzelmeim által elborítva, személyeskedésektől mentesen, lehetőségeimhez képest korrekten, mások véleményét, érzéseit tisztelve (ha nem is feltétlenül elfogadva azt) próbáljam meg mondatokba önteni gondolataim, melyekről azt gondolom, közlésre érdemesek, mások számára talán hasznosak is.

Szerintem.
@-d(-_-)b-: Mint mondtam, nem vagyok mániákus bírókritikus. Csak ma fájó volt, hogy szerintem pitiáner semmiségekért kivette Sikorcint, aki nélkül a csapat nem az ami.

A helyszínen láttam a meccset, nem volt nekem lassítás, ha a Volán kárára is fújt hülyeségeket, akkor persze azért is ejnye ejnye, de eleve kevesebb Volán kiállítás volt, mint a liláknak.

Mondjuk erről az egészről a csapatok is tehetnek, Első 4 percben már majdnem 2 bunyó is volt és Pék György igazán felhívhatná már a játékosok figyelmét, hogy már így is kevesebb játékosunk van mint a Volánnak, végleges fegyelmikkel fölöslegesen ártanak még pluszban a csapatnak...

Egyébként UTE és EBEL irreális. Nincs rá lóvé. Egy Interliga szerűség kéne újra, de ilyen gazdasági világégésnél kétlem, hogy ilyenre lenne tőke.
@miki78: sőt:
54 meccsből 22 győzelem volt + 9x 1 pontos meccs...
EBEL mérleg.
@freddyD: "de eleve kevesebb Volán kiállítás volt, mint a liláknak."
Ez jó,vajon miért?Vagy ennek egyenlőnek kell lennie?:-)
@freddyD: Vagy persze a MOL Ligát valahogy felturbózni
@Jussi: Itt tényled nyugodtabb a légkör mint az nso fórumban. Ott néhány gyöki kiszabadult az intézetből és hülyeségeket firkál.
A lényeg, hogy legyenek jó meccsek és tovább tudjon fejlődni a magyar hockey.

Hajrá VOLÁN!
@miki78: akkor minek foglalkozol velük? Én direkt nem reagálok a túloldalról jövő idióta hozzászólásokra! Minek? Úgysem tudod meggyőzni őket! Azzal a pár emberrel kell érveket ütköztetni, akik megérdemlik, mert korrekt kommenteket írnak. A lelki sivárak magukat minősítik. :D
szerintem, (és ezt nagy betűvel kéne írnom) nem csak a volánon múlik, hogy nem játszik jobban. ez ilyen magyar betegség, hogyha nem érzem hogy szükséges, nem hajtok. hiába játszott jól az Újpest, annyira akkor mégse játszott jól, ha ez nem hozott ki többet a volánból. ezt értsétek jól :)
lehet hogy nincs igazam, de ne kövezzetek meg a véleményemért :D
@Jussi: Nem kell egyenlőnek lennie, csak ezzel azt akartam írni, hogy Volán kárára ma nehezebben lehetett bírói malőröket találni ;)


Na mindegy, hagyom a bírós témát, elég ha a meccs közben felbosszantott, most már elég legyen belőle :P
@Bertuzzi: ha segít, fuvar 17:00-kor a BAH-tól játszik, visszaút nélkül :-) persze, ha semmi nem jön közbe...

Fasz egy időpont ez a 18:00.

@noncsi28: kövezés? Ugyan már! Egyébként szerintem is valami ilyesmi van. Két és fél harmadon keresztül az UTE meg tudja akadályozni, hogy igazán lendületbe jöjjön a Volán. Aztán jön a fáradtság!
@miki78: 1.Te mondtad, nem én, hogy szerinted nincs is akkora különbség, én csak erre reagáltam...
2. De akkor te is értsd meg, hogy ez nem fájdalom, hanem tény és ebből kiindulva kell vagy lehet a meccseket értékelni. Én végig drukkoltam a Volánnak az EBEL-ben természetesen, több barátom, ismerősöm, egykori játékostársam is ott játszik és persze mint magyar csapatnak is szurkoltam nekik.
3. Akik ezt írták, írják, azokhoz semmi közöm,abszurd amit mondanak, de a saját fanatikusaidról se feledkezz meg ilyenkor...közöttük is van pár ugyanilyen elmebeteg.Üdv
Egyébként biztosan olvassa UTE rendező is a kommentárokat, könyörgöm, a hangfalakkal csináljanak már valamit, mert ma sem értettem az égvilágon semmit, amit a kedves hangú bemondónő mondott. Pedig tényleg érdekelt volna és figyeltem is.

Már évek óta ez van...
@alpec: köszi! A lejutással nem lenne gond, Budafokról úgy 35-40 perc a Volán csarnokig. Ellenben a szolgálatvezénylés úgy tudom változott és ezt csak holnap tudom meg.
@freddyD: hát igen, voltak "volán-ellenes" ítéletek is, pl. amiket írtam fentebb.

Én úgy látom, hogy erősödik a magyar bajnokság, szóval van remény! :)
Megfogadtam, én már nem írok a játékvezetésről, de Pék György (akit sokan dicsértek korrekt kommentárjaiért):

Pék György:
– Nem csak mondtuk, meg is csináltuk a csodát, azaz csak majdnem, mert volt egy gátló tényezőnk. Ilyen éles mérkőzéseken ilyen kétes kiállításokat ítélni az egyik csapat javára jelentős előny, pláne, ha az az egyik csapat egyébként is jobb játékosállománnyal rendelkezik. Sajnos nem tudok elmenni szó nélkül a játékvezetés mellett, amely botrányos volt. Egyébként sem vagyunk túl sokan és e mellett a legjobb embereimet sokszor a semmiért folyamatosan kiállították, ezt nehéz elviselni. A döntők elején nem szóltunk a magyar játékvezetés ellen, mert bíztunk a korrekt közreműködésükben, de sajnos kár volt. Megpróbáljuk túltenni magunkat a helyzeten, hiszen a bajnoki döntő még nem ért véget. Az egész csapat fantasztikusan küzdött ma, helyenként még jobban is játszott mint az EBEL-ben szereplő Volán. Nem tudok kiemelni egyetlen játékost sem tőlünk, mert nem lenne korrekt. Mindenki a maximumot nyújtotta! Gratulálok a játékosaimnak!
Minnél több ilyen színvonalas meccs szolgálná a magyar jégkorongot! Gratulálok mindkét csapatnak!

-by defó-
@freddyD: tragédia. Ezt beszéltük a barátokkal is: egy alig pár éve épült, korszerű csarnokban miért ennyire fos a hangosítás? A bemondásokból semmit nem lehet érteni, a zene kifejezetten idegesítő...

más: a harmadokat bevezető buli előtti zene megállná a helyét bármelyik thrillerben,majd nekiláttam módszeresen felvágni az ütőerem :D
@-d(-_-)b-: Egyébként tényleg erősödött a bajnokság. Emlékszem, pár éve pl a Miskolc a liga lesajnált alakulata volt, akik rendszeresen kikaptam vagy 10 góllal, erre ma meg bármikor képesek meglepetésekre és 1000 embert kicsalogatnak a stadionba! Azért hatalmas dolgok az ilyenek
Az a német bíró kéne ide, aki az utolsó itthoni (talán Bécs elleni?) EBEL mérkőzésünkön fújt. Szerintem az idény talán legprofibban vezetett meccse volt.
de a 17 gyozelem meg mindig csak 9-ik hely akkor mirol beszelunk?
Szerintem ugyanúgy ítéltek igazságtalanul a olán ellen is, ezen kár vitatkozni.
@freddyD: szerintem Pék mesternek is meg kellene nézni a felvételeket, mielőtt ilyen nyilatkozatokba hazardírozza magát :-).

hajrá, Volán!

Ezt az index fórumról "loptam" Forestjr-tól, remélem megbocsájt érte:

"Jó kis meccs volt, gratulálok mindkét csapatnak! Kár, hogy Kincses és a vonalbírók nem nőttek fel a feladatukhoz. Jobb a Volán, de leginkább erőnlétben, ami ugye sok munkával orvosolható lenne. Bár már gratuláltam, de külön gratulálok még egyszer az Újpestnek és az Újpest-szurkolóknak! Pék pedig lehet nem jó edző, de a tények azt mutatják, hogy egy év elején még szedett-vedett csapatot behozott az OB1 döntőjébe, megelőzve egy nem egy A-csoportos játékossal felálló ellenfelet is. "

Ha valaki szeptemberben azt mondja, hogy döntőt fogunk játszani, valószínűleg orvoshoz küldtük volna. Azaz ezüst is szépen fog csillogni a srácok nyakában, bár biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy bearanyoziódjon!!!!

"A magyar jégkorongnak nem érdeke az UTE EBEL-indulása. "
Berta és Borbás inkább maradjon itthon a VB alatt, legalább a Volánnak megy majd el a kedve a játéktól.
@alpec: Jah,azt mégsem mondhatja,hogy elcsesztem a taktikát.:-)
@schurrer: OK, vannak elvakult emberek minden csapatnál. Én a sajátomról is szoktam negatív kritikát mondani, le is lettem párszor ugatva érte..
De nem lehet mindent a bírókra kenni. A Volánnak ez az 5. meccse az OBI-ben és mindegyiken ütött 5-6 gólt.
A költségvetés nyilván benne van, hiszen kevesebb pénzből olcsóbb játékosokat lehet venni. De erről éppen úgy nem tehetnek a Volán játékosai, mint az újpestiek. Ocskay meg végképp nem tehet arról, hogy az UTE mennyi pénzzel gazdálkodik..
Mindent összevetve eddig a Volán csak 2 harmadot nyert meg, egy UTE-részsiker és három döntetlen. Ez nem fényévnyi különbség.
@megmondóemberke: 1. nem esünk ki. 2. ma egy teljes fölöttünk ülő újpesti társaság úgy szidta Bertát, mint a bokrot, ha minden igaz hónapok óta kalap sz.t se játszik. Inkább nem idéznék.
@megmondóemberke: Szerintem Berta szeptembertől már az EBEL-ben nyomja-és ehhez az UTE-nak el sem kell ott indulnia...
@megmondóemberke: Kész szerencs a Volán szemszögéből,hogy minden meccs 3 harmad.
Bertának tényleg nincs mostanában sok jó megmozdulása....szerintem az UTE megérdemelten jutott a döntőbe sokat dogozott ebben a szezonban de még az ALBA jobb nála(nem olyan sokkal)
Látom, vannak még itt igazi jégkorongrajongók!
Elolvastam a hozzászólásokat. Atyaég! Lehet, hogy nem ugyanazt a meccset néztük?

Néhány komment itt a rágalmazás fogalmát is kimeríti!!

A Volán annyit tesz oda az összecsapáson, amennyi a győzelemhez kell:
A 3. harmad kb. 4. percében történt ma meg a ritmusváltás!

Szűk volt a vendégszektor! Bár megszoktuk már Fehérváron, hogy úgy állunk, mint a heringek.

Voltam jó néhány helyen vendégszurkoló, de még sehol sem fordult elő, hogy vigyázni kellett volna ránk. S nem miattunk!!!


Hajrááááá Volááááán!
@miki78: egyetértünk sok mindenben, de amikről most is beszélsz, azokat másoknak mondd, ne nekem, ez olyan mint ha engem is közéjük sorolnál.Szerintem a bírók rengeteget hibáztak, ide is, oda is, csak a kiállítások fizikailag nyilván az amúgy is gyengébb lilákból vesznek ki többet.Ez nem elfogultság, ez így van. Én nem a zebrákat okolom, a költségvetésből fakadó minőségi különbség viszont, igen is döntő tényező. Ahogy egy Salzburg- Alba play-off meccsen is az lenne. Ja és ne idegesítsd fel magad, néhány elvakult, összeesküvés elméletet gyártó akárki miatt.Üdv
Adalék:

Figyelni kell, hova ül az ember a négyéves gyerekével az UTE-csarnokban, mert lehet akármennyire előrelátó, ha véletlenül megtapsolja a Volán gólját, kedves antipatikus helyi tagok elküldhetik akár a k.anyjába is pikk-pakk...

Szomorú.
Ma az UTE valóban partnere volt a Volának, persze ehez kellett az újabb rövidzárlatos 1-2 harmad DE
- az UTE taktikája egyértelműen a Volán játékának tördelése volt, elaltatták a csapatot, amit be is nyaltunk, de hál' isten időben ébredtünk, és sikerült egy újabb parádés harmadik harmadot produkálni. A sokat emlegetett erőnlét...
- Az UTE játékosok egyértelműen direkt szabálytalan megmozdulások sorát követték el, amelyek során a sokat kritizált játékvezetés a vétlen Volános felet is símán kiállította...
- Az UTE szurkolók egyfelől dícséretet érdemelnek a lelkes bíztatásért, másfelől kritikán és minden kultúrán aluli amit a játékosainkal műveltek. Gondolok itt köpködésekre, szitkozódásra stb... tragikus, és elkeserítő... Érdekes, hogy fehérvárrol akár azonnal távozhatnak a vendég szurkolók, nem kell attól tartani, hogy esetleg a hazai keménymag ledarálja őket... amit meg Csicsó bácsiról összehordtok itt, hááát, ez is csak alátámasztja az elmondottakat.
Remélem sikerül kúltúráltan végig szurkolni a maradék meccseket, és elég lesz mindenkinek az a tűz ami a pályán van, bár az is kezd kicsit elfajulni...
HAJRÁ VOLÁN! HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
A Volán jobb csapat,ez nem kérdés.Az viszont igaz,hogy ezzel a játékkal nem sok meccset nyertek volna az Ebelbe.Az itthoni döntöben pedig elég,ha csak negyed órára felpörögnek.Ez van.
hajrá Volán
Igen én is azt mondom hogy a volán jobb csapat.Jobban bírja a tempót a volán..De azért a mellett se nézzünk el hogy Ocskay papa keze biztos benne van itt a dolgokban ennyit erröl ez a véleményem..De azt már igazán gusztustalannak tartom amikor Kincses a harmadok után mosolyogva vonul be az öltözöbe..mint aki jól végezte dolgát kb ennyi az én magán véleményem
Vicces a bíróra fogni, csak egy példa : szándékos kapuelmozdításért semmi...
Szurkolni kellene, nem pedig köpködni a játékosainkat, anyázni minket, ugye pl. füge... Ilyen mentalitással EBEL-be...? :)Jó vicc...

Söprééés!!!
BLL
Hajrááá Volááán!!!
@abete: Kiegészítenék egy nemrég lefolytatott beszélgetést. Arról volt szó, hogy legutóbb minket hármunkat támadott be az RBD, körülbelül három éve. Szerencsére mi meg tudtuk védeni magunkat, még elvenni se sikerült semmit se tőlünk, de a pénteki mérkőzés után ismét túlerőben és ismét a fehérvári csarnok és vasútállomás között két újpesti fiatal nem volt ilyen ügyes, az egyik állkapocscsont-töréssel fekszik a kórházban.
@abete: Most komolyan, szerinted egy másodpercig is tartonotok kellett attól, hogy nektek ront valaki is?
Jó atmoszféra volt a csarnokban, néha indulatos de azért veszedelmesnek nem nevezném. Újpesten még családi program kijönni.

És köpködést speciel nem láttam, de ha volt is ilyen, pár idióta miatt nem szabad általánosítani
Az INDEX-en ugy néz ki nem tudtam belépni hogy vállaszoljak pár komoly tiszteletre méltó szurkoló társamnak.A mai mérközésről egy példa szlovák kolegát idéznék a véleményét a leláton közölte a körülöte ülő ,szurkolókkal.Miután egy VOLÁNOS játékos elcsuszott és ezt követöen Rufus ráesett a komoly szaktekintély KINCSES magas bot használatért kiállitja az UTE játékosát , most a véleménye TÖBBET NEM JÖVÖK DÖNTŐ MÉEKÖZÉSRE MAGYARORSZÁGRA MERT EZT NEM VAGYOK HAJLANDÓ VIGIGNÉZNI.Most a saját véleményem azoknak akik azt gondolják hogy a játékvezetök pártatlanok. Kincses is megalkuvó gerinctelen ami most jött elő belöle.(szeretne az EBELBE vezetni jövöre) A VOLÁN NINCS RÁ SZORULVA A JÁTÉKVEZETÖK SEGITSÉGÉRE de ezek mindent megtesznek hogy a közutálatott kiérdemeljék. Nem szép játékvezetők lejáratjátok magatokat KINCSES nagy csalodás.Sajnos Svájcba nem MAGYAR játékvezetök lesznek.Én személyesen nem játszanék további mérközéseket a döntöért mivel azt az UTE már megnyerte, a hátralévő serlegre nincs szükség ilyen áron, LEGYEN A VOLÁNÉ és gratulálok nekik mint a legjobb csapatnak,az EBEL ugy is megbuktatok.
@facsipesz: Mindamellett,hogy elítélek mindennemű nézőtéri erőszakot,és jómagam is kisgyerekes apa vagyok,erre azért van egy történetem:
Van egy kollegám,mindketten jégkorong-fanatikusok vagyunk,de ő Stars-szurkoló. Az elődöntők során előfordult,hogy együtt mentünk meccsre,és utána együtt is indultunk haza, vagy ki-ki a maga dolgára. De mérkőzés alatt nem állunk egymás közelében,mert nem biztos,hogy jól reagálnánk egymás megnyilvánulásaira.
@Szoljanka: Azért szerintem az "ilyen mentalitással EBEL-be" ma rátok nézve is vicc volt:)
@Szoljanka: Füge biztos nem köpködött, de ha majd egyszer Te is felvállalod a nickneved a mezeden, utána személyeskedhetsz.Válaszolni pedig amúgy se tud egy ideig, mert egy szuper helyen vitatják meg éppen a mérkőzésen történteket.
@forestjr: Fehérváron mutogatott...
@Szotyi15: Miben van benne a keze?Abba hogy 11 gólt lött a csapat 2 meccsen?Ezt a baromságot!A birorol meg annyit,hogy amikor mutatták a szünetek végén,mindig az UTE kispadjánál dumálgatott,meg röhögött.Nem lehet a két csapat lehetöségét összehasonlitani,ez jön ki a meccseken,és fog is kijönni a hátralévökön.4-0 lesz,az biztos,de nekem többet mutat az UTE,mint amit vártam!Csak hát a keményebb,gyorsabb bajnokság eredménye látható.
@Licsimi: Az nem köpködés. Néha én is szoktam mutogatni annak a pár makinak, hagy örüljenek, úgyis egész meccsen csak azt várják :) . Gondolom ők azok, akik minket is meg akartak enni vacsorára anno.
@forestjr: Nyilván mindehol találkozhatunk sajnálatos "huliganizmussal", és ezekről nem tudván, nekem maradtak a saját tapasztalataim... DE akkor is bántotta a jóérzésem amit NÉHÁNY! UTE szurkoló művelt... Nekem égett a pofám amikor Jason (Guerriero #34) a fejét csóválva jött le a meccs végén, és mutatta, hogy leköpték.... miért??? mert győztünk? szánalmas...
Ja a két újpesti fiatalhoz, egy történet... biztosan nem ugyanazokról a fiatalokról beszélünk, de a meccs napján vonattal érkezett két 18-20 év körüli szurkoló, akik már a vonaton rendesen részegek voltak, és azon tanakodtak kit, hogyan tudnak majd megverni fehérváron...
Mindenesetre jobbulást a srácnak, és csak remélni tudom, hogy több sérült nem kerül ki a szurkolók közötti villongásokból!
Piszok jó volt az első két harmad. Meg a hangulat, a sok ember. A hazai pálya kicsit sem lejtett. Kincses rettenetes hülyeségeket fújt be. Okulásként végignézetném vele a meccset nyolcszor egymás után. Kicsit elrontotta a bíró a hangulatomat. De az UTE itt már nem veszíthet. Jó lenne, ha egyben tudnák tartani ezt a csapatot.
SZÜNETEK....tudtommal 15 percesek.

Ma a 3. harmad előtt 25 perces volt!

Egy kis kapus öltöztetés....egy kis jégtörlés.....hátha időt nyerünk.....hátha kizökken az ellenfél.....


Csakazértis Volán!
Köpködés......mért is kellett a rendőröknek beavatkozniuk ?!
@forestjr:
Nem köpködött, de anyázott, az biztos... Arról szólt az utolsó harmad a hozzánk legközelebb ülő újpestiek számára, hogy minket próbáltak provokálni. Pl: 3 harmad, viszonylagos csend, mezes újpesti elüvölti magát felénk: k. anyátokat... Ez minden, csak nem szurkolás...
Klasszis különbség volt a két csapat között,még így is hogy a volán tudása alatt játszott,a lilák meg 100%-on pörögtek.Három harmadon keresztül bunkerhoki,10 kapuralövésből 3 gol,azért ez még egy "rossz"volán ellen is kevés!Persze azért dicséret illeti az ujpestet, hogy kiadták magukból a maximumot,és megrángadták az oroszlán bajszát,köszönhetően a szlovák hokisainak..
@freddyD: Én csak bíztam benne... de a körítést látva (rohamrendőrök, stb) megfordult a fejemben... bár lehet csak nem szoktam még hozzá az Ob hangulatához, van azért ennek is romantikája :o)

HAJRÁ VOLÁN!
Egyébként a meccs előtt láttam Tejfalussy Bélát, jó volna tudni, mit gondol a nagy öreg a ma látottakról :)
Valaki irta,hogy" nincs külömbség játékban,csak erönlétbe,de az megszerezhető"Persze,de ahhoz kell az erösebb bajnokság,hogy hetente három kemény,pörgös meccset játszanak.E nélkül nem megy.
@viola 22: Na csakhogy meg tetszett jönni Markó apukának is. A szlovák "szakember"-nek biztos az nem tetszett, hogy kevés volt a szlovák a pályán, és kevés volt a taglózás Kadlubi részéről. Szomorúak vagyunk Tisztelt Markó apuka, hogy nem jön többet az úriember, mert tudjuk, hogy Ön jól fordít szlovákbó magyarra.
Úgyhogy ez van Markó úr, de higyje el, hogy kedden megmutatjuk mit tudunk...
@abete: Rendőröknek nem volt jelentőségük, ahol tömeg van, oda szükségszerűen biztos ami biztos alapon kell rendőr is. Nem azért voltak ott, mert előzetesen nagy huligánattakról kaptak infót.

UTE-DAB,Stars meccseken is szoktak lenni, igaz nem ennyien és nem ennyire kipárnázva. De azok mégsem zajlottak telt ház előtt és nem voltak döntők.
@EisHockey: hahaha. Az arc, aki a jeget csinálta kb 0.5 km/h-val száguldott végig unott pofával a legtávolabbi bejárótól a nedves jégfelületig, simított kettőt, majd vissza. Gondoltam meg kellene sorozzák a srácok néhány koronggal -közös erővel- hogy csipkedje magát kicsit. Vicces jelenet volt, az biztos.
Én nem láttam köpködéset, legalábbis elöttünk nem. (Kincses szólt hogy ürítsék ki az első sort)
Viszont!
Gondolom nem volt ott a vendégszektorban az a 15 bátor arc akinek sikerült leverni fehérváron 4 hazafele tartó lilát, amihez csak gratulálni tudok.
Nekünk nincs mit veszteni! HAJRÁ LILÁK!
@facsipesz: ajánlanám a vendég szektort!Ha nem oda mész viseld a következményét!
elég későn kerültem csak haza és gépközelbe, és lehet, hogy már csak a hardcore kommentezők olvassák le amit leírok, de hátha mások is. Nekem ez a mai meccs szurkolói szempontból elég nagy csalódás volt, és nem a Volán játéka miatt, hanem néhány szurkolótársam miatt, mindkét oldalról. Vajon mi motivál szurkolókat, hogy egymást hergeljék amikor a meccset jövünk ki nézni? Az meg szerintem felháborító, hogy újpesti szurkolók többszázszoros magyar válogatottakat köpködnek le a játékoskijárón, a Volán szurkolóinak meg 1 órát kell a szektorukban még csücsülni, nehogy bajuk legyen. Mi ez itt?

Eddig azért szerettem hokimeccsekre járni, mert nincs dühöngés és megfélelmítés, de Újpesten sajnos van néhány magáról megfeletkezett hülyegyerek akik elronthatját mások élményét. Hát gratulálok nekik.
@Szoljanka: Akkor miért rá céloztál, mint köpködő? Remélem csak félreértettem. A provokáció pedig nálatok is ugyanúgy előfordul, sőt még a testi fenyítés is, ezért felesleges emiatt oldalakat teleirkálni.
@ballanto:
Baszki, semleges drukkerként nem tapsolhat meg valaki egy volán gólt Újpesten. Na ezért nem lesz elég néző, elég szponzor és marad a sírás a játékvezetők miatt.
@schurrer: OK, bocsi, nem neked kellett volna címeznem.
@facsipesz: én ma 3,5 éves gyerekemmel tapsoltam és senki nem zavart, hálistennek :-)

@ballanto: fehérváron sztem a fehérváriak verik pofán azt, aki az ellenfél /normálisan viselkedő/ szurkolóját bántja.

Hajrá, Volán!

@EisHockey: ez sajnos visszatérő probléma nálunk,már a csarnok nyitása óta. Mondjuk elég gáz,hogy azóta sem sikerült kiküszöbölni. Persze ti idén először voltatok itt(...),úgyhogy ez újdonság lehet.
@Szoljanka: a sportmérkőzés feszültséggel jár. Úgy megy ez, mint a pályán. Adok-kapok, de nem személyes. Hidd el kérlek! Végre újra győztes mérkőzéseket ünnepelhettek, ezt az örömöt nehéz elvenni. Élvezzétek!
@munkagep: Látom nem olvastál vissza, egy srác a kórházban fekszik néhány magáról megfeledkezett fehérvári hülyegyerek miatt. Nem tudom, hogy szerveztek-e megtorlást, de el tudom képzelni, hogy igen, szóval csak jót tett a rendőri jelenlét.
@EisHockey: "Voltam jó néhány helyen vendégszurkoló, de még sehol sem fordult elő, hogy vigyázni kellett volna ránk. S nem miattunk!!!"

Miről beszélsz te szerencsétlen????

Maradjunk annyiban, hogy
1. Székesfehérváron 15 fő megvert 4 újpestit a vasútállomáson pénteken....
2. Újpesten semmilyen bántódásotok nem esett...

Legalább ne hazudozzunk itt a biztonságról....

Ha meg nem tetszik, maradjatok otthon...
@viola 22: te akkor valószínű nem láttad a meccset! mert pl az UTE harmadik gólját a pont Kincsesnek köszönheti. Mert hogy Fodor nem csinált semmit az tény. Vagy amikor szént széndékkal elfordították a kaput, nem kaptak semmit. Pedig tiszta gólhelyzet volt. Én nem mondom, hogy ezek direkt voltak, de azt nem lehet mondani, hogy mellettünk állt volna Kincses. Egyszerűen szarul vezette a mérkőzést és voltak egetverő hibái mindkét oldalon. És nagyon jó lenne, ha nem a Volán sértegetésével vezetnéd le a feszültséget. De látom, a kultúra megint kilökte a biztosítékot!
@munkagep: "a Volán szurkolóinak meg 1 órát kell a szektorukban még csücsülni, nehogy bajuk legyen. Mi ez itt?"

Kérdezd meg az újpesti rendőrkapitányt. Se az Újpest szurkolóknak, se az UTE csapatának nincs hozzá köze...

És továbbra is tény a tény: Székesfehérváron a pénteki meccs után megvertek 4 újpestit. Budapesten még ferdén sem nézett rátok senki!!!

Aki mást állít az hazudik és hangulatot kelt!
@ballanto: hát szerintem meg nem így van. De hát mostantól legalább tudom, hogy újpesten nem úgy megy mint az ország más csarnokaiban.
@Szoljanka: Az idegenbeli meccseken előfordul hogy nem szeretnek benneteket!Rózsát és Csokit vártál!Nem kellene állandóan mondogatni hogy csak a söprés elfogadható nektek! No és a cserepadról HetényiPondró ne pofázzon a szurkolóknak(már kikönyökölte palánkot nállatok is) és Fodor és Sofron is kevesebbet mutogatna tálán nem kattannánk be ennyire.
Azért ez mégis csak egy bajnoki döntő és jobb ez így mintha punnyadnánk a s.....ünkön ülve szótlanul!
HAJRÁ LILÁK!
@gabute: OK, ebben lehet igazság. De akkor is, az élmény nem volt jó.
@facsipesz: "Figyelni kell, hova ül az ember a négyéves gyerekével az UTE-csarnokban, mert lehet akármennyire előrelátó, ha véletlenül megtapsolja a Volán gólját, kedves antipatikus helyi tagok elküldhetik akár a k.anyjába is pikk-pakk..."

Szerinted a vendégszektor dísznek találták ki? Szerintem nyilvánvaló. Ha valaki nyiltan akar szurkolni a vendégcsapatnak, akkor a vendégszektorba megy. Ha a hazainak, akkor a hazaiba. Ennyi és nem több.
@munkagep: Melyik csarnokra gondolsz?
Volán drukkerek ennyire ne legyetek elfogultak magatokkal szemben..Nyilvánvalóan látszik ahogy elcsalják a bírok a mérkőzést.csak ügyesen csinálják..bár mondjuk úgy se szóval erröl ennyit.. csodálkozom hogy Ocskay papa a osztrákoknál nem próbálkozott be..
@gabute: Az RBD-nek semmi köze a jégkoronghoz. Ők csak az UTE meccsekre jönnek ki Te szerencsétlen. Sajnálatos és felháborító ami történt, de legyetek már annyira férfiszerűek, hogy azokat akarjátok bántani akik csinálták.
@freddyD: "Újpesten még családi program kijönni."

Ezt elvileg elismerem, mert többször voltam már kinn a gyerekkel. Ez igaz. A döntő 2. mérkőzését kivéve. Sajnos.
Kicsit elszabadultak az indulatok, sok volt a beszeszelt hirtelenharagú ember, akiknek "szurkolása" csak a Volán-tábor és a bírók k.anyázásában merült ki, ismerjük az ilyet.

Fehérváron messze nem éreztem azt a feszült légkört, amit itt, ott abszolút biztonságban éreztem magam, itt a rengeteg rendőr ellenére sem. (Pedig hát annyi volt a bűnöm, hogy nem volt rajtam lila sál.)

Maradjunk annyiban, ha UTE-szurkoló vagy, akkor családi program a döntő is....
@munkagep: Ne haragudj, de Ausztrián kívül hova jársz Te idegenbe meccsre? Gondolom sehová, mert ha járnál, akkor nem írnál ilyet. Sehol se szeretik, ha a hazaiban ülnek a vendégek, kérdezd csak meg a miskolciakat vagy a fradistákat. De már van Stars-os mutogató is :) .
@munkagep: Hülye emberek mellé sikerült ülni. Voltak velem már fehérváriak Kis Volán meccsen, ott sem volt semmi, múltkor DAB-osok ültek mögöttem (még mez is volt a gyereken), őket sem bántotta senki.
Ignoránsok sajnos mindenütt vannak
@forestjr:
Olvasd el újból, két jelző, vesszővel elválasztva...szövegértelmezés...

@quitz:
Nem ez az igazi öröm, de hidd el, élvezzük... Nektek meg marad ez a csalódottságból fakadó bírófikázás, provokáció, mentegetőzés... :)
@gabute: Szerinted, ha valaki tapsol egy gólnak (legyen az UTE v. Volán), az nyílt szurkolás?

Csak kerestem a bajt, hogy a kölkömmel mentem ki, aki nem bírja ki állva a tömegnyomorban?
@comp3232: A világon senki nem akart bántani senkit. Te ma kint sem voltál a meccsen. Mit kelted itt a feszültséget? Azt sem tudod, mi volt. És lehet, hogy RBD, lehet, hogy nem, ugyanúgy hozzátartozott a fehérvári meccshez, mint te. És még az Újpesti csarnok ilyen meg olyan. Ugyan már.... városi legendák.
Volt azért jónéhány volán-vereség az EBEL-ben, de nem emlékszem, hogy nekiálltunk volna a másik csapatot ócsárolni, vagy a szurkolóikkal g*cizni.

Komolyan nem értem, hogy miért jobb mindenki mást szidni ahelyett, hogy inkább a saját csapatotok jó teljesítményének örülnétek. Főleg egy ilyen szezonkezdés után.

@Szoljanka: Amíg kétértelműen írsz, addig légy szíves ne oktass. És kérlek próbáld meg a normálisan megnyilvánuló szurkolóknak a minimális tiszteletet megadni, pl. quitz.
@facsipesz: Én is álltam már hazai szurkolók között, de én vállalom a következményeit. Ha kapok egy pofont, legfeljebb visszaadom... Fehérvártól Dunaújvárosig, Miskolctól Újpestig mindenhol így működik.

Most nem kezdek szociológiai tanulmányba, de a lelátói élet az érzelmek harcát vívja, és bármilyen olyan reakció, ami az érzelmeivel ellentétes, bármikor negatív viszontválaszt válthat ki bárkiből. Felfokozott idegállapotú emberekről beszélünk, hiszen egy sportesemény minden résztvevőjében és minden nézőjében is fokozott adrenalin-termelést okoz. Ennek természetes velejárója, hogy az ellennek szurkoló embert nem látják szívesen az emberek. De mondom, ez a világon mindenhol, minden sportágban így van. Hogy valakik nem értik, nem érzik, és csukott szemmel járnak, arról már igazán nem én tehetek...
@munkagep: Elég sok újpesti mérkőzést láttam az idén,többnek fent van az összefoglalója ezen a blogon is,de nem emlékszem,hogy bárkit is inzultus ért volna a szezonban (illetve egy újvárosi szurkolót kell ezért megkövetni,bár az is rendezői túlkapás volt). Szerintem meg az a mérkőzés még nem játszódott le a világtörténelemben,ahol ne zajlott volna "verbális inzultus".
@facsipesz: Elnézést kérek az atrocitásért, legközelebb is várunk Benneteket! Nyugodtan keress meg minket, és garantáljuk a biztonságotokat.
@ballanto:
Nem vártam ilyeneket, csak szurkolást, ahogy mi is tettük... Mi Fehérváron, a meccs után megtapsoltuk ahogy tényleg végigszurkoltátok a meccset... Különbség. Ennyi.
@gabute: Kivéve Amerika, de ugye ők különcök :) .
@gabute: Te kelted a feszültséget azzal, hogy idehozod szerencsétlen 4 srác esetét akiket a hülye foci miatt bántottak Az UTE-nak van focicsapata, a Volának nincs. A volán meccsken a melegedőben mindíg keveednek a szurkolók és még csak oda sem szólnak a vendégszurkolóknak. Én egyszer mentem volán sálban a büfébe újpesten csak ketten akartak nekem esni.
@progmet: "Szerintem meg az a mérkőzés még nem játszódott le a világtörténelemben,ahol ne zajlott volna "verbális inzultus"."

Ez így van. Tessék kimenni egy U12-es rangadóra, hogy anyáznak a szülők... és ezen az egyébként 100%-ig békés és nyugodt meccsen vannak felháborodva egyesek. Komolyan mondom, egy színházi előadáson durvább dolgok mennek...
@forestjr: már bocs, de Fehérváron pl. a hazaiban voltak Csíkszereda-drukkerek is és mégsem volt semmi gond.
@comp3232: Szerintem senkit se ért bántódás. És eddig se ért senkit se bántódás. És remélhetőleg nem is fog.
@progmet: mi volt az újvárosi szurkolóval?
@comp3232: Te mi a fittyfenéről beszélsz????? Akiket betalálta, az életükben nem voltak focimeccsen. Egyébként jelezném, hogy a focicsapatot nem UTÉ-nak, hanem Újpest FC-nek hívják, pont annyi köze van az UTÉ-hoz, mint a Volánnak a Videotonhoz.

Nem értem mit kell szépítgetni a történteket. Az UTE jégkorong szurkolóit Székesfehérváron megveri a hokimeccs után, míg a Volán szurkolóira esetleg rászólnak a hazai szektorban... Ennyi történt objektívan nézve. Az, hogy én kijelentem, hogy a Pistike szerintem nem Volán szurkoló, az már a mismásolás, a ferdítés része.
@gabute:
Erről csak itt szereztünk tudomást. Ha ez így van, akkor azt hiszem sokak nevében és a 4 fiatal helyett kérek elnézést a történtekért és mielőbbi javulást!
Ha megtudjuk, hogy kik tették, többé nekik nem kell a Raktár utcába jönniük!
@gabute: én az újpestiek között örvendeztem negyedmagammal a volános góloknak és még csak csúnyán sem nézett ránk senki. Ez a normális. Akik a bunyóban lelik kedvüket, isten éltesse őket, megbeszélni, találkozni, leverni. Ártatlan szurkolókat bántani aljas szarháziság, bármelyik oldalon is fordul elő. Én eddig -ennek a döntőnek kapcsán - csak újpesti áldozatokról hallottam. Bízom benne, hogy ennek semmi köze a jégkoronghoz és bárkit szívesen szállítok autóval a csarnokból vasútállomásra.

Hajrá, Volán!

@gabute:
Azért nem mindenhol van így! NHL-ben simán vegyesen ülnek a két fél szurkolói!
Egyébként a Volán szektorban is volt egy Újpest sálas szurkoló, gondolom családon belül kétfelé voltak nem tudom! Senki nem szólt be neki! A meccs végén a volánosok között mentek ki az UTE-s gyerkőcök a szüleikkel...
Szerintem nem normális, hogy így van! Én végig tudok úgy szurkolni egy meccset, hogy csak a saját csapatommal foglalkozom. Felfokozott idegállapot ide vagy oda!
Sajnos hülyék és provokátorok mindenhol akadnak!
@-d(-_-)b-: Azért ne hasonlítsunk össze egy Fehérvár-Csíkszereda kapcsolatot egy Fehérvár-Újpest kapcsolattal. Nagy meccseken nem kevés focin szocializálódott szurkolónk van, akiknek ugye mást is jelent ez a meccs. Ugyanez a kör nálatok is jelen van. Tapasztalatból mondom.
Nem voltam kint a meccsen, eleinte úgy voltam vele, h sajnos, de olvasva a kommenteket lehet, h megváltoztatom ezt "szerencsére", most nem mondjátok komolyan, h a hokikultúránkba is beférkőzött a huliganizmus??? Komolyan érdekelne mindkét oldal szurkolóinak a leírása (akik kint voltak) arról h egészen pontosan akkor mi volt, illetve mi várható a következőkön? csak mert többedmagammal szeretnénk még kimenni a döntő további meccseire, de ezek után igencsak el kell gondolkoznom, h merjek/merjünk-e, többek között focimeccsre sem járok ezért, nem szeretném ha mostantól jégkorongmérkőzésre sem mehetnék ki vagy ha igen akkor attól rettegjek h mikor ver össze X darab idióta fanatikus...szóval szeretnék némi tapasztalat-továbbítást azoktól akik kont voltak h egészen pontosan mi történt? előre is köszi annak aki veszi erre a fáradtságot h tájékoztasson egy elfoglalt szurkolótársat a jelenlegi helyzetről :)
@forestjr: Amerika az más világ :) Ott állatok élnek, akik törnek zúznak:
www.youtube.com/watch?v=YEqwt81wiN4&feature=related
Ezek pl. a Boston Celtics szurkolók a bajnoki címük után...
@-d(-_-)b-: átom épülnek a legendák.
Rájátszásban, főleg a döntőben nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy a hazaiak közé üljek. Még gyerekkel sem, vagy éppen főleg nem vele. Ha mégse akarok bemenni a vendégszektorba akkor a lehető legtávolabbi részre helyezkednék (vendégszektor mellé a kapu mögé).

Érdekes, már az elődöntő első meccsén (ahol semmi éles szitu nem volt) egyes fehérvári szurkolók az összes újvárost szidalmazó nótát elénekelték, mutogattak a játékosoknak. Mint kiderült a döntő után újpesti szurkolókat vertek meg. Talán ezek ellen kellene tenni és ez után lehetne bármit is számonkérni a másiktól.
@gabute: Lehet, túl sok vízilabdameccsen voltam eddig, és a kulturált szurkolásról kialakult képem más.

Maradjunk annyiban: egy UTE-meccs ellenfél- v. pártatlan szurkolóként a Megyeri úton nem családi program (a vendégszektorban nem lehet leülni, máshol meg nem ajánlatos). Legalábbis a teltházas meccseken. A vita lezárható.
@fekete8: A rendezők nem úgy bántak velük, ahogy Európában illik, de a helyszínen személyesen elnézést kértünk tőlük, és el is fogadták.
@decibá: Neked akkor egy montreali videót mutatnék:
www.youtube.com/watch?v=KJLGMMBuzhQ
Ez Amerika. A többi mese, meg sajtó.
@forestjr: " Elnézést kérek az atrocitásért, legközelebb is várunk Benneteket! Nyugodtan keress meg minket, és garantáljuk a biztonságotokat."

Kösz! Ez jólesett!!
(És ennyi elég is..)
@fekete8: egy "jófelépítésű" rendező magyarázta el egyedi módon a vendégszektor hollétét... Itt a blogon is volt említve az eset,keresgéltem visszamenően,de nem találtam.
@facsipesz: Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy a Volán-Újpest meccs meg főleg nem családi program. Ott nem rádszólnak, ott megvernek. Érthető a különbség? A vita tényleg lezárva.
@decibá: Szemben velünk a zsűrifülkétől balra több ilyen is ült és nem láttam hogy bárki is kötözködött velük! A kispadok oldalán viszont nincs helye vendégszurkolónak!
@Szoljanka: ugye azokra gondolsz akik a 35-ik perctől fütyűlték a csapatukat, 4-1 től pedig folyamatossan mutogattak nekünk?
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@progmet: Köszönöm a felvilágositást
@gabute: Kedves batárom, kurvára nem így működik a világ mindenütt. Rengeteg személyes példát tudnék felsorolni neked, de minek. Hidd el, sok helyen egymás mellett tudnk ülni a szurkolók a hokirangadókon, akár a cseh bajnokságban, akár a világbajnokságokon, és a mainál sokkal nagyobb tét mellett sem verekszenek össze. Sőt, még olyat is láttam, hogy beszélgetnek egymással, sört hoznak az ellenfél szurkolójának, a végén meg kezet fognak. Ehhez csak annyi kell, hogy a rivális ne ellenségnek, hanem ellenfélnek tekintse az ember.
@F. Kapus: Kedves barátom, én is sok helyen jártam a világban, és nem állítom, hogy minden sportágban, minden eseményen ez történik, de vannak szituációk, amikor elszakad a cérna.

Én az ellen keltem ki, hogy Újpesten ma - bár sokan úgy élték meg a játékvezetést, hogy bizony a szituáció az ilyen volt - de NEM szakadt el a cérna, és nem volt semmilyen attrocitás. Bezzeg Fehérváron két napja, ott volt. Azt sokan elbagatelizálva azon sértődösködnek, hogy ma azt képzelték be maguknak, hogy csúnyán néztek rájuk... ugyan már. Welcome to the real world...
@gabute: "Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy a Volán-Újpest meccs meg főleg nem családi program. Ott nem rádszólnak, ott megvernek."

Ne csúsztassunk.

Ott voltam Fehérváron, a kölök végigüvöltötte, hogy "Hajrá Lilák!", senkit nem zavart. És nem a vendégszektorban ültünk.

Én érzem a különbséget.
@gabute:
Az extrém esetet nem kell általánosítani! Mást is írtam nem csak ezt.
De beszéljünk erről. Ha azt gondolod, hogy ennek a sportágnak, illetve jövőjének ez jót tesz, hát lelked rajta. Bármelyik klub akkor sikeres, ha sok nézőt tud lekötni, minél kulturáltabb a közeg, annál több lesz az érdeklődő. Ez több szponzort és pénzt, magasabb színvonalat eredményez! A világon mindenhol belátták ezt, és hozhatsz extrém példákat, mert ilyen mindig van, de általánosságban így működik.
"Ha azt gondolod, hogy ennek a sportágnak, illetve jövőjének ez jót tesz, hát lelked rajta."

Ne adj olyat a számba, amit még csak véletlenül sem mondtam.

Nem azt mondtam, hogy ez jó. Azt mondtam, hogy ez tény. És továbbra is tartom, Újpesten ma a világon semmi kirívó nem történt, ami ne fordulna elő akár bármelyik EBEL-meccsen is. Csak sokan úgy érzik helyesnek, ha a bolhából elefántot csinálhatnak...
Gyerekek, szánalmas amit már itt műveltek. Vicc az egész, hogy minden ki***szott meccs után ölre mentek. Kezdtek szépen átmenni foci szurkolóvá. Sem fehérváron nem esznek újpest szurkolót, sem pedig a Megyerin volánost. Sajnálatos, hogy azt a 4 szerencsétlen lila szurkolót megtalálta valami akciócsoport a fehérvári vasútállomáson, de kizártnak tartom, hogy józan Volán szurkolók törtek rá. Ez soha nem volt jellemző Fehérváron, és ha rajtam múlik, nem is lesz. Szívesen venném, magától az érintettektől, hogy hogyan is történt a sztori. Amúgy meg le a kalappal a UTE előtt, jól játszottak. A tavalyihoz nem hasonlítható izgalmas döntőt köszönhetünk nekik. A lilák ünnepeljék a csapatukat, van miért. A volán szurkolók meg igazán magukba szállhatnának. Nem akkor kell buzdítani a csapatot, ha már kijöttek a slamasztikából. Éppen hogy a mélyponton kellene szurkolással jobb játékra ösztönözni őket. Tele volt a vendég szektor, mégis 3:3-ig k***va nagy kuss volt. A 6:3-at persze mindenki büszkén vállalta. Na jólvan, egy darabig asszem megint nem kommentezek. Kiadtam magamból az elmúlt 1,5 hetet.

Az Ocskay ligázóknak pedig egy kis archív olvasnivaló: www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_1480
@facsipesz: sajnálom, ha nem éreztétek jól magatokat. A vendégszektor sajnos elég börtön jellegű, én sem mennék oda. Ott van még a vip és a vendég szektor közötti rész az vegyes és nagyon decens hely. A vip másik oldala is elég laza hely. A másik sarokban szoktak támaszkodni a vagánykodó gyerekek, melletük ülnek anyuék. És akkor onnan szurkolósodik a közönség (nem= bunkósággal).

Összességében azért ahhoz képest, ami 10 éve volt, egyre magasabb színvonalú a játék, és egyre lazábbak a szurkolók. Erre kéne haladni tovább. Ami itt a hozzászólásokban megy abban sok a szájkarate, de nem változtat a lényegen.
@comp3232: hátha ott megjön majd az esze... Mert az adottságai alapján jó játékos lehetne belőle, stabil válogatott...
@facsipesz: Lehet csak annyi volt a különbség, hogy ott jó helyen ültél, nálunk meg nem.
@gabute: Fehérváron semmi atrocitás nem volt a csarnokban. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a metróban nem lettek volna meleg pillanatai Volán-mezes vagy -sálas embereknek.
@Szoljanka: itt vagyok, mesélj, mi fájt? Az, hogy 3-3-ig megint méla csöndben voltatok, egyedül M.Lacék próbáltak szurkolni közületek? Majd utána megjött a bátorságotok, és elkezdtetek beintegetni? És erre jött a válasz? Mert addig senki nem foglalkozott veletek.
Lehet, mehet ez, de hogy utána bemenekültök a csajotok mögé? Milyen ócska egy figura az már?

Ja, és mennyibe került a Kincses?
@M.Lac: Minden tisztelet Nektek, Laci!
@F. Kapus: Sajnos túl sok a fonódás a futball-stadionok hangulatával. Egy ultra pedig sohasem fog így viselkedni! Pedig érdekes lenne egy fradi-újpest meccs békésen sörözgető szurkolókkal...
De nekem inkább a szektorszétverő fradi-tábor képe ugrik be:(
@gabute:
Nem nem adom a szádba. Kint voltam a meccsen ma, magam nem tapasztaltam kirívó dolgot! Arra akartam célozni, hogy a jelenség amit normálisnak, vagy általánosnak írunk le nem tesz jót a sportágnak, akármelyik pályán és szurkolói csoport által zajlik. Elég nagy bajnak tartom, hogy U12-es meccsen a szülők anyáznak és nem biztatják a csemetéjüket, ez a nevelés pont ide vezet.
@gabute: Na emellett már nem tudok elmenni szótlanul. Eddig annyi infó volt, hogy megvertek 4 újpesti szurkolót, egyesek szerint a vasútállomáson, mások szerint az odavezető úton. (már ebben sincs egyetértés)

1. Ez nem a csarnokban vagy annak bejáratánál történt. Ha valahol megvernek egy Volán szurkolót Budapesten, mutogassunk egyből az UTE-ra?
2. Volán szurkolók verték meg őket? Ha szerinted igen, mivel tudod alátámasztani?
3. Na és biztos, hogy nem ők hőzöngtek és kötöttek bele valaki(k)be, aki(k)be nem kellett volna?
4. Ne általánosíts!!
@KCs: Mit értesz "Volna" alatt???? Megint csak prekoncepciókból indultok ki. És azt értsétek meg, hogy nekem aztán tök mindegy, hogy ki Volán szurkoló és ki nem, nincs rá írva senkire, hogy én mondjuk Cornexis vagyok, és csak az UTE szurkolók miatt jöttem ki a csarnokba...
2. Nem tudom, milyen szurkolók voltak, felőlem Zagyvapátfalvi Kinizsi szurkolók is lehettek, de a mérkőzésen a Volán szurkolók részére fenntartott szektorban foglaltak helyet.
3. Ja értem. 4 ember belekötött 15-be. Biztos így volt, életszerű...
4. nem általánosítottam.
@Fugeute:
1. Nem voltunk méla csöndben.
2. A 3 . harmadtól voltál a hozzánk közel eső részen, honnan tudnád mi volt előtte.

Mondom még 1x : Mi megtapsoltuk, ahogy Fehérváron végig szurkoltatok...
BLL
Hajrááá Volááán!!!
@gabute: "azon sértődösködnek, hogy ma azt képzelték be maguknak, hogy csúnyán néztek rájuk... ugyan már. Welcome to the real world..."

decibá leírta a lényeget.
És én is hiszem (és tapasztaltam is máshol), hogy létezik kulturált szurkolás.
@comp3232: Nekem megtiszteltetés hogy Markó apukának tulajdonitsz engem elfogadom majd megbeszélem a név tulajdonosával.Ami fontos számomra hogy Volános szurkolók is elismerték a játékvezető rossz itéleteit.Tudomásúl vettem hogy a Volánt jelenleg Magyar csapat nem verheti meg.Én sajnos nem tudom pártolni a sporttal szembeni gyalázatott.Ez a saját véleményem,nem kötelező azonosulni vele.
@facsipesz: meg létezik kultúrált agyonverés is (szintén máshol)
Újpesten a VIP és a vendégszektor közötti részen álalában vegyesen szoktak a szurkolók ülni, a VIP másik oldalán a csapat hozzátartozói, illetve az alsóbb korosztály játékosai és azok hozzátartozói.
A kispadok fölötti részen már elvakultabb szurkolók is vannak, van köztük olyan is akibe nem sok kutura szorult sajnos.
A békesség érdekében olyan mérkőzésen ahol nem csak 200-an vannak célszerű megnézni, hogy ellenfél szurkolóként hova ül le valaki.
Én biztosan nem ülnék be ellenfél szorkulóként a fanatikusok közé, nem csak nálunk, de máshol sem.
Volt már rá példa, hogy a fejem fölött az ellenfél szurkolója ahelyett, hogy saját csapatát biztatta volna a mi játékosainkat szidta folyamatosan és még sem küldte el senki a k....ajába.
Az UTE sokkal többet mutatott eddig, mint amire számítottam.
Volán szurkolóként is dicséret nekik.
A játékvezetői hármas tévedett ide is , oda is. Nem ez döntötte el a meccset. A Volán végig sokkal többet mozgott a támadó harmadban, várható volt hogy előbb-utóbb elfárad fejben az UTE.
Hányszor végignéztem ahogy ugyanezt eljátszották velünk az osztrákok!


Hajrá Volán!
Egyébkétn szerintem mostantól lemásolom a Volánosok megoldását.

Facsipesz! Akik csúnyán néztek Rátok, azok nem UTE szurkolók voltak. Úgyhogy nem is probléma, nincs miről beszélni, bagatellizáljuk el a dolgot. Azok Újpest FC szurkolók voltak, és az tök más. Arról mi, UTE szurkolók nem tehetünk, semmi közük az egészhez.
@gabute:
Szóval szerinted azért is a Volán felel, ha nem Volán szurkolók verekednek? Egyelőre azonban se erre, se arra nincs bizonyíték, hogy ki kötött bele kibe.

"Ott nem rádszólnak, ott megvernek." Márpedig ez elég durva általánosítás.
@ferrri: "Hányszor végignéztem ahogy ugyanezt eljátszották velünk az osztrákok!"

De Ti ott kívülállók vagytok. Mi itt elvileg nem :-(
doszy! Mondom, az UTE nem felel azért, mert nem-UTE szurkolók csúnyán néztek valakire, vagy nem-UTE szurkolók köpködtek! Ahhoz az UTÉ-nak semmi köze.

És mostantól bárki csúnyaságot követ el, azt nem nevezem UTE szurkolónak és innentől meg van oldva a probléma!
Nem szoktam hosszabb lélegzetvételű hozzászólásokba bocsátkozni, de egy-két dolgot nem értek, és ennek kapcsán leirom a gondolataimat.
Lehet minden szurkolónak saját véleménye, akár szélsőséges is. Akár lila akár kék, akár zöld oldalról.
A játékvezetés mindig kérdőjelek és viták tárgya lesz. Teccik nem teccik ez van, emberek döntenek.
Hibáznak, hibázhatnak.

De ezzel a két dologgal hogyan lehet azt kapcsolatba hozni, hogy mekkorát fogunk bukni Svájcban. Kicsit nevetséges. Azért bukjunk, mert a válogatott nagy része Volános? Vagy mert az Ebelben játszik? Vagy mert az OB1, MOL liga gyenge?
Uraim, lehet egymásnak "szép" dolgokat irogatni, de ne keverjük már ide a svájci szereplést.

És még egy: minden csapatnál, ha jól megy a szekér megjelennek oda nem való emberek szurkolóként akiknek csak a magamutogatás az elsődleges meg a balhé. Nem róluk kell megmintázni az átlagot.
@gabute: Ez már erősen az egyes szavak/mondatok boncolgatása és szándékos félremagyarázása.
/thread
@M.Lac: Mentségükre, azért próbálkoztak biztatásokkal, csak a csarnok egyből válaszolt rá és sok esélyük nem volt a hangpárbajban ;)

Egyébként hagyjuk a stadion-biztonság témát, aki átfutja a kommenteket, végén még azt hiszi, történt valami, holott erről szó sincs
Ahogy elnézem a 273 hozzászólásból vagy 200 a szurkolásról szól. Kár! Szerintem a meccs jó volt. Érdemes lett volna arról írni.
@gabute: Szerintem így le is lehet zárni a történetet.
@doszy: ugyan már, csak pont azt írtam le újpesti kontexusban, amit néhány fehérvári írt Volán-szurkoló / nem-Volán-szurkoló viszonylatban.
Sajnálom a négy srácot akit megtámadtak Fehérváron, de azt úgyi nem várja el senki hogy UJpestig kisérjék őket. Én azért nem máskálnék egy idegen városban teljes menet felszerelésben, nem azért mert félek, hanem mert hülyebaromállat mindenhol van és azok előbb ütnek utána kérdeznek. Remélem a gyerekek hívtak rendőrt és meg tették a feljelentést is! Nem tudom a körülményeket, nem feltételez róluk hogy a vesztes meccs után jó hangulatban pl Fasszopó Volánoztak, de pl ilyen esetben úgye nem olyan egyszerű a szitú, bízom benne hogy nem így volt és csak valamilyen aljas disznók támadták meg! Másrészt azért az ilyen afféroknak már voltak a múltban előzményeik, én pl egy vasas meccsen (igen ez foci) kaptam a Viola kászosoktól (életemben egyszer ütöttek meg) egy Vidi meccsen, tehát vannak olyan emberek akik ilyenkor vesznek revansot nagyon helytelenül az esetleges sérelmeiknek.


De arra fel mernék tenni egy nagyobb összeget hogy a csarnokban és a közvetlen környezetében Fehérváron rendőr nélkül is rend van (kivezényelnek 4 db közlekedésit, mert kell, de akciózni még nem láttam öket).

De hogy a mai vendéglátásról is szóljak, azt hiszem az ami ma volt egy szégyen. HA ez így lesz csütörtökön akkor azt hiszem nagy balhé lesz a fehérváriak és a rendőrök között. Gondolj bele abba hogy azon a kis helyen mondjuk 200 fehérvári fog szorongani, de legyen csak száz, és a negyedik megnyert meccs után a rend bátor őrei visszaakarják tartani az ünneplésre hazasietni szándékozó szurkolókat. Már most fel vagyok ezen háborodva!
@gabute: Jó, ez beakadt, zárjuk le.
@Szoljanka: Olvasd el M.Lac hozzászólását, érdemes.
kb. 10 percig voltak visszatartva a szurkolók, az alatt még egy rendes csarnokos ünneplés sem zajlik le...

Amúgy a szektorban 200 fő kényelmesen elfér, ma is kb. 180-200-an voltak benne. Korábban mintegy 180 széket tartalmazott. Szorongásról szó sincsen.
Biztos írták már, de jelezném én is: az 5-ik Volán gólt Ocskay ütötte Palkovics passzából. Tehát Palkó 1+2 a mai meccsen, Csicsó pedig 1+3!

Én pedig azt nem értem miért egy rácson keresztül tudnak a vendég szurkolók bármit is vásárolni a számukra kijelölt szektorban...? EU 2009?

@gabute: arra azért kíváncsi leszek, hogy ha kedden is Volán siker lesz, akkor hányan jönnek Újpestre csütörtökön. Szerintem jóval többen. Ami engem zavart, hogy egy rácson keresztül tudtunk italhoz jutni. Tisztára mint valami fegyintézetben. Ez elég degradáló. Nem hiszem, hogy ezt nem lehet kultúráltabban megszervezni.

Bár remélem ez lesz a legnagyobb sérelmem az egész döntő során.
M.Lac! Életemben nem voltam még a vendégszektorban, úgyhogy passzolom a komfortfokozatát! Lehet, hogy máshol talán nem jutna hely a büfének? Mondjuk inkább így, mint hogy ne is legyen vendégbüfé egyáltalán (volt már ilyenben részem, pl. futballmeccsen, 40 fokban...)

Amúgy csütörtökön átbumlizni a városon... kb. 4 órakor kell indulnotok (bár ha jól tudom, Téged pl. pont nem érint)
@M.Lac: miattam a rohamrendőrök bérét is felajánlhatnák az UTE játékosainak prémium gyanánt...
@gabute: Pár éve még elfért a büfé a vendég szektorban, és tudtommal nem is érte atrocitás...
@gabute: igen, jól tudod, de pszt :))
@cuceró: Úgy tudom, hogy kötelező jelleggel vannak ott a rendőrök. Nem hiszem, hogy Joósék buliból fizetik őket.
@cuceró: nem hiszem, hogy érné attrocitás, mondom, ötletem sincs, mi az oka (bár biztos az FTC-elleni meccsek tapasztalatából indulnak ki - hibásan)
@M.Lac: oké, tartom a szám, és nem árulom el senkinek, hogy Dunaújv... szóval, hogy hol laksz ;-))
@forestjr: @gabute:

Nálunk se rács, se rohamrendőr...

Ja, és se balhé...

Egy büfébe, egy Melegedőbe, és egy mellékhelyiségbe járunk a vendégekkel.

Egyébként az újvárosi elrekesztést sem teljesen értem...
@cuceró: Nekem ilyet ne mondjál, hogy se balhé! :))
Bár igaz, hogy nem a csarnokban történt az eset, de tudtommal verbális inzultuson kívül Benneteket se ért még semmilyen baj csarnokon belül és kívül se. De zárjuk már le ezt a témát! :))
@forestjr: Kedves Barátom! :-) Azt is meséld el, hogy amikor veled esett meg a fehérvári atrocitás, mi volt az előzménye. Ugye nem ártatlan bárányként sétálgattatok a Raktár utcában? Ettől függetlenül mélységesen elítélem az erőszakot és egy sport eseménynek nem szabadna ennyire elfajulnia. Engem nem zavart a várakozás a meccset követően, bár a rendőri készültség valóban meglepő volt. A mérkőzésről csak annyit, hogy gratulálok az UTE csapatának, nagyon szépen játszottak. Büszkék lehetnek mindkét meccsen nyújtott teljesítményükre. Remélem a maradék mérkőzések is jó hangulatban és sportszerűen telnek majd. Hajrá Volán!
@murcicomp: Vendégszurkolók számára fenntartott helyek ügyében szerintem ilyenkor az az ésszerű megoldás, ha a két egyesület felveszi a kapcsolatot. Nyilván az is megoldható lenne, ha a Volán csarnokban meg lehetne venni előre a jegyeket, és akkor az eladott jegyek számához képest lehet még egy szektort átadni a vendégeknek. Ma vasárnap van, a következő újpesti meccs csütörtökön esedékes, ha Gabbá holnap reggel felhívja Joósékat, szerintem ebben a dologban lehet értelmes megoldásra jutni.

Amúgy asszem a két szurkolótábornak tényleg nincs mit egymás szemére hánynia, tavaly én is jártam a Volán-HC döntő negyedik meccsén és az éremosztás alatt láttam, amit láttam, hallottam, amit hallottam. Továbbá láttam idén is paraszt rendezőt Újpesten, meg Steaua meccsre a cigányozás kedvéért kiruccant drukkert, stb.

Mifelénk Újpesten is próbálunk azért tenni, hogy a saját hülyéinket leállítsuk (pl. szarszlovákiázó újpesti "szurkereket", éppen, mikor Dubekék vannak a jégen - elég ciki, asszem, tán nem kell tovább részleteznem...), vagy a cigányozó szurkert vagy az emberkedő rendezőt. Gondolom, mindenkinek először a saját háza táján kellene körbenézni, aztán ha már ott nincs semmi kivetnivaló, akkor lehet a másikkal foglalkozni.

Ami meg a meccset illeti: Az azért elég gyanús, hogy a Volánnak mindig a 45. perc után jön meg az elsöprő lendülete. Lehet ezt azzal magyarázni, hogy a Volán csak annyit játszott, amennyit kellett... Én azonban inkább úgy interpretálnám ezt a dolgot, hogy mindenki annyit játszik, amennyit hagynak neki. A mai Újpest nem elég erős ahhoz, hogy tönkretegye a Volán játékát 60 percig, ez lehet majd a következő lépés, amit el kell érjen. Ha az megvan, akkor jöhet majd az a fokozat, hogy megpróbálja a játékot is diktálni. Ehhez azért sok munka és idő szükséges. A magyar válogatott tartott itt nemzetközi szinten olyan jó 6...7 éve. Akkoriban a norvégok rendszeresen vért izzadtak ellenünk, agyonlőttek bennünket, de sokszor csak döntetlenezni tudtak ellenünk. Senki nem gondolta, hogy a norvégok csak annyit játszottak, amennyi a győzelemhez kellett, annyit játszottak, amennyit a magyar válogatott hagyott nekik. A mai DAB, Újpest ezen a szinten van egyelőre a Volánhoz képest. Reméljük, lesz ez jobb is. Fejlődni alsóbb szintekről magasabbra könnyebben és gyorsabban lehet, így azt várom, hogy pár éven belül a különbség csökken, ha meg tud maradni a bajnokság (MOL Ligát és OB I-et ideértve) legalább ilyennek. Türelem.
@cuceró: "Nálunk se rács, se rohamrendőr..."

Ez is csak biztos érzéki csalódás:
www.onlila.hu/img/2006/0307_volanute/0307_volanute_024.JPG

Amúgy ez volt az a meccs, ahol.
1. külön bejáraton kellett bemennünk a vendégszektorba
2. meccs után kb. 20 percen át várakoztattak a minusz 5-8 fokos hidegben hatalmas kordonok mögött. Nem, nem a szektorban, hanem a csarnokon kívül. Aztán mikor elvonultatok, akkor mehettünk mi is.
3. a büfé itt nem a rácson túl volt. Sokkal jobb: a jégcsarnokon kívül, ahol röpködtek a minuszok.

Ja és vagy 50 rohamrendőr volt a meccsen.

"Más szemében a szálkát is..."
@cuceró: valszeg rabolták már le a büfét vendégszurkolók (nem, nem fehérváriak!) és a büfés nem meri bevinni a cuccot a vendégszektorba. Ezt asszem, meg lehet érteni... Tavaly vagy tavalyelőtt még bent volt a szektorban a vendégbüfé.
@Szanee: Énekeltünk! :) De azt hiszem, hogy nem érdemeltünk egy 9 a 3-ba akciót. Te is énekeltél, mégis puszit kaptál a meccs után ;) .
@gabute: Büfé mostanában (értsd idén) kerülhetett oda mert eddig én mindig a hátam mögött, ami a lépcsőhöz van közelebb, vásároltam a sört! És a rács akkoriban nem volt zárva, maximum volt ott egykét, rendező vagy rendőr, de ammenyire emlékszem viszonylag szabadjárás volt arra felé.

Három éve a döntőn is várakoztattak a páncélba öltözött rendők, igaza akkor dolguk is akadt, mert az elválasztó szektorba pár Újpesti fiatal nem éppen baráti szándékból betévedt és probált átmászni a kerítésen... (3-4-en lehettek és kb olyan 250-300-an Fehérvárról, mégis neki indult, a rendőrök is csak nehezen tudták visszattartani őket, tehát ennyit az életszerű dolgokról). Ezek nem újszerű dolgok, de többen bíztunk benne, hogy ebből kinőttünk, de úgy látom mégse!
Egyébként szerintem nagyrészt a március 15-i események indokolták a hatalmas rendőri készültséget. Emlékszem, 2006. október 23-a után egy Újpest-ZTE volt a következő meccs, Rákospalotán ahová a rendőrség kb. 500 fővel, vízágyukkal, maszkos, viperával felszerelt rohamrendőrök százaival vonult ki. Ha tüntetés várható a városban, akkor Budapesten sporteseményeken is indokalatlan rendőri étszámok vannak. Ehhez semmi közünk, erről nem mi tehetünk.
@gabute: Ezzel a 2006-os esettel sem értek egyet, bár szerintem pénteken nem ilyen ellátásban részesültetek.
Lehet nálunk is akkoriban volt a fradis balhé, mikor könnygáz miatt kiürítették a csarnokot.

Egyébként nálad a pont ez ügyben...

@forestjr: semmiféle inzultus nem ért Újpesten, ezért nem is értem a nagy készültséget.
Részemről téma lezárva...

Egyébként is sofőr voltam, úgyhogy a büfé előtti ráccsal ritkán találkoztam, sajna :)
A rendőri jelenlét nem kötelező, a rendezők kérik hogy biztosítsák az eseményt, ha megoldják biztonsági őrrel akkor azzal, ha úgy gondolják akkor hívnak rendőrt, és vannak a kiemelt események ahol a rendőrség dönt hogy merre meddig hány méter, érdekességként nem tudok olyan vidéki csapatról ahol a csapat meccse csak úgy szimplán kiemelt lenne, Pestiről annál többet, talán nem véletlen, ez természetesen focira értettem, bár Fradi meccsek szerintem egy időben úgyancsak azok voltak hokiban is!
@forestjr: Ez így van! :-) Csak kár olyanról vitatkozni amit nem lát az ember. Sajnálom azokat a srácokat, de ahogy Te/Ti sem, Én sem tudhatom miért történt a bunyó. Sajnos pont a Ti esetetek jutott az eszembe, bocsi. Kedden dupla puszit kapsz! :-)
@murcicomp: "A rendőri jelenlét nem kötelező, a rendezők kérik hogy biztosítsák az eseményt"

Lehet, hogy Fehérváron ez így működik, Újpesten viszont véletlenül sem. A rendőrség a szezon előtt eldönti, hogy mi a kiemelt mérkőzés hokiban (minden Újpest-Fradi, és gondolom a döntők, ha eljutunk odáig), fociban (Újpest-Kispest, Újpest-Debrecen, Újpest-Fradi, ha éppen a zöldek elsőosztályúak, Újpest-Diósgyőr, stb.), és ezeken meghatározzák, hogy hány rendőr kell, hogy kötelezően jelen legyen. Akár tetszik, akár nem, ott lesznek és kész, punktum.
@OliBLOOD: ja, elfelejtettem hozzátenni, hogy én egy személyben minden múltbeli, jelenlegi és jövőbeni Volán-szurkoló nevében beszélek, mint A Mindenható.
@kerusz: Viszont ebben a kényszerítős játékban benne van a hibázás lehetősége, ezért van tele a büntetőpadotok, és nem a játékvezető aljassága miatt. Te is tudod jól, hogy mennyi ideig kellett nekünk ettől szenvedni az EBEL-ben. Másrészt hogy várjátok el a Volántól a szép játékot amikor ti a bunkerhokit nyomjátok, értem én ezt a taktikát, mi is játszuk, de ilyen esetben nem várjuk el az ellenféltől a gólzáporos meccset, ahogy nem tudtok brusztolni, rögtön meg is kapjátok a négyest, nehogy azt mond hogy most nagyképüen nyilatkozom, ez tény, emelett le a kalappal ezek előtt a srácok előtt, mert nagyon hatásosan, és néha még szépen is játszak azt amit kell. De attól még a különbség meg van, nem látszik gólokban, de meg van!
@cuceró: Akkor kedden sorstársak leszünk, max. csak a tea miatt fogom meglátogatni a melegedőt, esetleg Ocskay-mama hot-dogjáért még teszek pár lépést egy kicsit messzebbre is :) . Még annyit, hogy mint már írtam, én úgy tudom, hogy kötelező jelleggel vannak ott a rendőrök.
@murcicomp: nyilván megvan, én nem is állítottam az ellenkezőjét. Annyit találtam mondani, hogy az "ennyit kellett játszani" másik olvasata az, hogy "annyit hagytunk játszani". A többire sajna nem nagyon tudok mit mondani most, majd ha letöltöm a meccset torrentről...

BTW: az első meccs felvétele itt van: www.mininova.org/tor/2379228 szedjétek és minél többen hagyjátok seedelni, hogy nekem is gyorsabban lejöjjön...
@Szanee: Lehetek telhetetlen? Tripla puszit kérek!!! :)) Persze csak akkor, ha Laci megengedi... :)
Amúgy abból indult ki a vita, hogy Újpesten milyen gonosz emberek vannak, Fehérváron pedig csak galamblelkű szurkolók, ezért lettek felhozva az ellenpéldák. Azt kellene most inkább elmesélni, hogy az Újpest- kis Volán meccsen egy szektorban, egy helyen, együtt dobolt és szurkolt a két tábor, szerintem ez példaértékű!
@forestjr: engedély megadva, de szemem rajtatok :))
@kerusz: Na akkor ebben egyetértünk, nem akartam én támadó lenni, csak így sikeredett, rolad sem tételeztem fel mást mint amit magamról most írtam...! :)
@forestjr: lehet, hogy te úgy kb. a félpályánál álltál, távolról egész megtermett embernek tűnvén, a mezeden a nickneveddel? Nem láttam valami jól, de mintha ott lett volna egy Forrest mezben szurkoló szurkoló. :)
Lám, pár óráig nem olvastam a blogot, és micsoda hozzászólástenger keletkezett itt. Kár, hogy nem volt egy élmény elolvasni... Értem én, hogy hajrá szabad véleménynyilvánítás, de azért pár ember igazán elgondolkozhatna, mielőtt a másik oldalt hergeli. Volt ennek valaha értelme? Nem. Lesz valaha értelme? Nem...

A rendőrök szerintem nagyon jól tették a dolgukat, az a tíz perc várakozás semmi nem volt ahhoz képest, amit 2006 nyarán kellett a Puskás stadion előtt végigélni (akkor a lovasrendőrség és a nyári zápor egyszerre jött).
Én sajnáltam, hogy a vendégszektor bejárata felé eső oldalon volt egy DHL-es lila mezbe öltötözött alak, aki egész meccsen azt mutogatta, hogy menjünk ki, és ő szakszerűen elvágja majd a torkunkat... de ezek egyedi esetek, nem kell vele foglalkozni. A meccs végén tőlünk is visszamutogattak az úrnak, teljesen feleslegesen. Ilyen esetek sajnos mindenhol előfordulhatnak, és ebben a csodás demokráciában, ahol ma már jószerivel mindet szabad, jó eséllyel ezután is lesznek. A lényeg, hogy a normális többség összefogjon, és kivesse maga közül a szemetet - és ne azzal foglalkozzon, hogy "az nagy sértettséggel kikérje magának", hanem hogy ha lehetősége nyílik rá, a saját táborán belül segítse ezt a megtisztulást. Idővel ez akár még odáig is eljuthat, hogy az Ute és a Volános fanatikusok békésen elsöröznek szünetben egy közös büfében, és csak poénként hangozhat el az Ancsin és Ocskay liga... oké, abba is hagyom, mert a jelek szerint ébred álmodok. :)
@gabute: @forestjr: "A sporttörvény tudniillik kimondja, hogy a háromezer főnél nagyobb közönséget vonzó eseményekre a szervező köteles kezdeményezni a rendezvény rendőrségi biztosítást"
Az NSO-ról.

És szerintem az Újpest-Volán döntőről nem tudhatott a rendőrség, csak akkor ha "Pék GYörgy Ligában" ( :) ) ezt előre nem döntötték el! (Elszóltátok magatokat!)
;)
@kerusz: korrekt, teljesen egyetértek! Írtam is vmi hasonlót valahol az elején, de az már elsikkadt.
@Raon: Inkább a vendég felőli kék vonal és a középvonal között voltam, valószínű engem láttál, mert egy kicsit valóban megtermett vagyok, de a Forrest egy r-rel van a mezemen :) .
@forestjr: :-) Csak az asszony meg ne tudja! :-) Egyébként kimondottan büszke vagyok arra, hogy majdnem minden csapat szurkolóival sikerült jó kapcsolatot kialakítani. Veletek különösen! -, de itt ki kell emelnem a DAB-ot is, hiszen az elődöntőben is lehetőséget kaptunk arra, hogy tűzijátékot gyújtsunk csapatunknak,(amivel sajnos nem éltünk)pedig a tavalyi szezonban még tilos volt mindennemű pirotechnikai eszköz bevitele a csarnokba. Remélhetőleg ez lesz a követendő példa.
@murcicomp: Hidd el, hogy Joós Zoliék nem fizetnék őket, ha nem lenne muszáj. Én 500 emberről tudok.
@Szanee: Az asszony még a fehérvári kalandról se tud... :P :) .
És részletesen itt a vonatkozó rész a sporttörvényből:
www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/szabadido/sporrendszerv20080214.html/ugyleirasjogi
forrás: Magyarorszag.hu
@forestjr: bocs az elírásért, de jó tudni, hogy te voltál az. :)

Szanee: igen, ez szerintem is jó dolog... azért bármilyen "balhé" is van, lassan formálódik valami, ami hat-hét éve még elképzelhetetlen lett volna. Ha így megy tovább, vsz pár év, és talán végleg levetkőzhetjük a fociból örökölt 'másik város csapata=ellenség=háború a pályán kívül is' jelenséget.
@murcicomp: Szerintem itt van a kutya elásva: "Azt, hogy mi minősül kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénynek - vagyis ahol a szervező által megbízott rendező mellett a rendőrség közfeladatként tevékenykedik - a rendőrség, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és a szakszövetség (országos sportági szövetség) által delegált szakértőkből álló bizottság határozza meg."
Nem vitatom, hogy kell inkább legyen, mint hogy baj történjen, tudod "galambok" nem csak nálunk vannak. De ez egy kicsit csücskös. Engedjenek minket a dolgunkra, ők meg intézkedjenek ha szükséges, de kérdem én mutassa már meg a rendörségi törvény megfelelő passzusát arra vonatkozóan, hogy ne mozoghassak az ország bármely pontján szabadon ha nem vagyok eljárás alávonva. Csak nekik így egyszerübb, és még gonolom jól is esik egy kicsit.
Tudod mit mondott nekem a védelmemre kirendelt rendőr mikor megpofoztak a meccsen az Újpestiek, hogy miért félünk ők is Újpestről jöttek, aztán összetereltek minket mint a marhákat és előttünk kiengedték az összes többi szurkolót, miközben azon röhögtek hogy az a 200 marha áldogál míg a 3000 angyalföldi haza megy, vagy éppen megáll előttünk, hiszen ő szabad ember volt, neki nem kellett sietnie sehova.
De a lényeg ott legalább csak a konfliktus után intézkedtek, biztos így tanították nekik. Ha biztosítani akarnak akkor biztosítsanak akkor ha kell, pl azzal hogy a höbörgőket kiemelik, de a fasznak tartogatják az ember örizetben.
@murcicomp: Ettől még Újpesten a rendőrség dönti el, hogy mi a kiemelt és mi nem.

Arról meg, hogy a rendőrség nem tudott róla szerinted. No comment...

A korábbi, 2007 decemberig regnáló rendőrkapitány pl. gyakran kijött a meccsekre...
@forestjr: harminc nappal írásban bejelentik, szal le volt zsírozva... :)
@Raon: Semmi gond, valóban két "r"-rel kellene írni, de az én esetemben ez máshogy alakult :) .
Na gyerekek, kezdenek lecsillapodni az indulatok. Asszem konszenzusra juthatunk, hülyék mindenhol vannak, egy a lényeg mi itt páran imádjuk a jégkorongot, és a csapatunka akár lilák akár kék-fehérek vagyunk. Legyen ez így azt kívánom, és kövessük Szanee és forestjr példáját! Na jó nem kell együtt szurkolni, és mindenkinek körbepuszilni mindenkit, de meccs után mondjuk egy sör simán :o)...
M.Lac szavaira reagálva, néha valóban kicsit vérszegény volt a szurkolás, és sajnos gyakran tapasztalom én is, ha nem megy a csapatnak, nem jön a bíztatás, pedig akkor kellene csak igazán. Akinek nem inge ne vegye magára, nekem sem ingem :o)

HAJRÁ VOLÁN!!!!
@gabute: gondolom nem véletlen hogy Fehérváron nem kell droidokat kivezényelni, nálatok meg mindennapos.
ja és ha valaki feldobja a mai meccset is valahova szóljon legyen kedves, beállítottam a dvd-t de persze nem vette fel :(
@murcicomp: Értem az aggályaidat, de ezt a IV. Kerületi Rendőrkapitányságnak kell, hogy jelezd.
@murcicomp: Fogd már fel, hogy Újpesten sem kell, hanem a rendőrség úgy dönt, és kivezényel... ez teljesen hektikus. A 2006-os döntőn volt vagy 50 rohamzsaru...

De láttam én már Dunaújváros-Újpestet is 0 meg 100 rohamrendőrrel is. Azon múlik az egész, hogy milyet fingott az illetékes rendőrkapitány előző nap este...
Egyébként a továbbiakban javaslom:
Budapest, IV. kerületi Rendőrkapitányság
Budapest, IV., Árpád út 87. 231-34-00 231-3421
Kapitányságvezető: Dr. Baranyi József r.alezredes
@abete: Egyedül Szanee-t puszilom körbe az ellenfél szurkolói közül, kikérem magamnak a "vádaskodásaidat"! :)
@gabute: " 2006-os döntőn volt vagy 50 rohamzsaru" Mármint lent Fehérváron. Ott is amilyen kedvük van, úgy jelennek meg.
@murcicomp: most már menj aludni! :))

Jó éjt Gyerekek, kedden folytatjuk, addig is minden jót!
@abete: Én is beállítottam, és fel is vette, szerintem holnap délig felteszem mininovára, de úgyis szólok majd.
Jöjjön ki a rendőr de védjen meg az utcán, ne bent a lezárt csarnokban, köszönöm nem kérek ilyen védelmet még összesen 20 percig sem. Ha hihetek nektek van 5-10 hözöngő, na azt szépen ki lehet kapni és akkor nem kell maradjak extra időt. És ha a rendőrnek olyanja van és pl érzelmeire hallgat akkor lesz belőle fél óra, vagy háromnegyed, és gondolom titeket nem kezdenek el hajtani, hogy tünés, tehát ha az a pár fiatal kiáll a kapúhoz meginni még két sört akkor azt is végig várhatjuk. Na mindegy erről úgyse tehettek, csak bosszant, és csütörtökre kérjük a szektort megnyitni végig, tölem a végét elállhatják a droidok, de helyet nekünk! :)
Sziasztok!! Szurkolókról már írtam egyszer, hogy mindenhol MINTA szurkolók vannak, vagyis olyan "MINT A" többi. A normális szurkolóknak kell kilökni maguk közül az ilyent, igenis rájuk kell szólni. Szfváron a bünti után megszüntek a bedobálások, miután a rendbontókra rá lett szólva. Reméljük a többség győz és azok nem az idióták.
Grat az UTE-nak az első két harmadért, szépen játszottak, leszámítva néhány csúnya megmozdulást. Fodor kiállításáról nincs mit vitatkozni, aki fejjel megüti a másik játékos öklét kétszer is, azt igenis ki kell állítani. Na a viccet félretéve, HAJRÁ VOLÁN!!!
oho itt is van lessz es volt verekedes ??? buli van :D => defo ahogy elnezem itt is megy a szar dobalas es keveres egesz pontosan 332 kommenten keresztul egy darab szekely nelkul :D ezt kapd ki a sajat szarotokat dobaljatok egymasra :)
amugy grat mind 2 csapatnak ha ennyi vita van a biraskodas folott az szerintem azt jelenti hogy jo es szoros merkozes volt :) jo ejt
Tanulságos a sportside.hu oldalon látható felvétel, ahol mindenki láthatja, hogy Fodor ütött először a verekedésnél.
Néha annyira röhejes ez az egész... Ez a tipikus jó magyar mentalitás. Ha kikap a csapatom, akkor ez a baj, az a baj, ilyenek vagytok-olyanok. Hagyjuk ezt már abba. Volán-fanként mondom, a Volán most elég szarul játszott. De mindenki tudja ennél többre is képes. Az UTE ha nagyon akarta, megtudta volna nyerni a meccset, elég nagy volt rá az esélye. Én egyiket se védem, mert a Volánnak is voltak olyan mozdulatai, de azért a szándékos fejre irányuló mozdulat meg a kapu eltolás is ott van... Azt meg ne mondja senki hogy az Alba milyen szar, talán nézzetek utána a mostani ebel statisztikában, hányszor, milyen csapatokat vert már el és tényleg nézzétek meg a válogatott meccseket, mert azokon lehet ám igazán látni mennyit fejlődött. Ha ez valakinek fáj, menjen és szponzorálja csapatát milliókkal hogy eltudjon indulni egy jóval erősebb ligába ahol tud is fejlődni. Egyébként meg inkább örülni kellene hogy ilyen szoros és jó meccs volt. Ha az ute most eltudna menni (nagy baromságot mondok. de...) pl. szlovák ligába, hát menjen, én csak örülnék neki, mert az mindenkinek jó. A csapatnak, a magyar hokinak, stb. Nem köpködném őket... Na, mindegy. Elég sokan viccesen gondolkodnak itt...
Én azt nem értem, hogy a volán játékosainak mért van megtiltva a bunyó. Legalább kicsit levezetnék a gőzt. Meg szerintem abban is kijönne a külömbség. Ebben a sportban mégis csak benne van az ilyen a volánosktól meg ezt is elveszi a Gabi bá.
@Raon: "Én sajnáltam, hogy a vendégszektor bejárata felé eső oldalon volt egy DHL-es lila mezbe öltötözött alak, aki egész meccsen azt mutogatta, hogy menjünk ki, és ő szakszerűen elvágja majd a torkunkat..."

A tag biztos nem olvassa a jegkorong.blog-ot:))
Sziasztok! Tán arról (is) kellett volna néhány szót szólni, hogy a fehérvári közönség /a hazaiakkal együtt/ akkor is tapsolt a meccs végén, amikor már csak az újpesti játékosok voltak a jégen.
@viola 22: Nem is szégyen az.
Bár elég kellemetlen, főleg ha igaz.:-)
nah, gondoltam ma majd olvasok pár értelmes hozzászólást a meccsről...
Szánalom.hu...
Sajnálatos, ha megtámadtak 4 újpestit az állomáson, bár gyanítom, hogy volán-szurkolók lettek volna... murcicomp-nak tök igaza van, hogy nem kell lilasálban flangálni az utcán, mert ugye egykét focidrukkernek, vagy ecccerű városi huligánnak az ultraviola sál lehet hogy mást jelez...
Azon is jókat röhögtem, hogy újpesten így megy a rendőri biztosítás foganatosítása, másutt meg másképp.... miért? megyeri úton más törvények vannak? újpesti dózsa... mi? Amúgy ha jól tudom 2200 fős az ute csarnok... tehát teltháznál sincs 3000 ember, ami alapból indokolná a rendőri biztosítást...
Gyerekek... halálszánalmas, ami itt folyik... legalább olyan szánalmas, mint kedvenc csapatom a Volán játéka volt... vagy ez a poszt most azért jött létre, hogy a liladrukker, kontra kékdrukker kérdésről beszéljünk? vagy tényleg volt olyan is, aki a meccset nézte?
Szar volt a volán... nagyon szar... de ami még szarabb, hogy hazánk második és harmadik legjobb csapatát ilyen szar játékkal is, ekkora gólkülönbséggel meg lehet verni... Most, hogy az A csoport feliratú ajtó kinyílt előttünk, minden bizonnyal hasznos lesz, hogy a szurkolók széthúznak, és a lilákpirosakzöldek fikázzák csicsóbát... Ocskay liga... szánalmas, irigy dög mind, aki ezt mondja... Továbbra is van egy szabad hely EBEL-ben... miért nem jönnek ezek az űbernagypofájúak? lehetne bármilyen más liga! Szerintem mi volánosok is azt mondanánk, hogy ha az A csoportunknak az az alapszükséglete, hogy ott javarészt a nálunk magasabb színvonalon és magasabb ligában játszó újpesti, dunaújvárosi emberek játsszanak, akkor hajrááá, így legyen...
De előbb el kell jutni oda... meg kell érteni, hogy egy utálatos pagé mesternek köszönhetjük a nmagy hullámvölgyet... nélküle lehet, hogy most rájátszát nyomnánk ott... itthonmeg lett volna egy ute dab döntő... Ha ott lennénk az EBEL rájátszásban, most ugyanazon ute dab és egyéb szurkolók, akik fikázzák a volánt, nagy valószínűséggel egy nemes gesztussal kicsit oda is figyelnének, és szurkolnának a csapatnak...
A fehérvári szurkolókról pedig még valamit: kaptunk egy büntetést (mondjuk mivel a kapu, ezáltal a háló mögött is ülök, tuti nem miattam) a jégre dobott cuccok, meg a "viselkedés" miatt... mit is tettünk? ExL ötletére összeszedtük a pénzt! Mert a volán szurkolói némi intelligenciával is rendelkeznek talán...
Mi lenne srácok, ha hagynánk a többit fikázódni, mi meg kimennénk kedden, behúznánk a harmadikat is, és röhögnénk a szánalmas magyarázkodásokon...
Lassan már utálok blogot olvasni... :(
kell ez magyar jégkorongnak? már nem a blog, mert az kell! De ez a viselkedés?
bocs, ha érthetetlen lett, de "kinyílt a bicska a zsebemben!" :(
HAJRÁ VOLÁN!!!!
@Leo945: ez kb. mohácsi viktória-féle teória ("biztos cigányozott Cozma... minek megy sportoló szórakozóhelyre...")...ezek szerint akkor fehérváriak tessenek civilben jönni Újpestre is, ha meg jól elpics@zzák őket, akkor ne nyavajogjanak.
Ez a szánalmas.hu, Pagé nem nagyon lőtt mellé a Balkánnal.

nem ezt mondták, hogy tessenek civilben jönni... csak azt, hogy nem gondolkoztatok-e azon, hogy nem hokidrukkerek kötöttek a négy lilagyerekbe, hanem valaki más... A lila sál pl fehérváron is sokaknak mást jelent... "focihuligának", és talán ennél is gyíkabb arcok... Láttam újpestit, aki kijött a csarnokból, berakta a mezét a táskába, odatette mellé a sálat, és hazament... nem is piszkálta senki...
És azt is gyanítom, hogy csak úgy, nem kötnek bele senkibe... A melegedőben már a meccs előtt holtrészeg újpestdrukker odament a menyasszonyomhoz, hogy mi ez a szar sál nyakában, megbaszunk titeket köcsögök! Ez mi ha nem balkán? Amúgy az előző hozzászólásomból ezt azt azért nem vettél észre, oda behúztam, hogy igazam van... :D:D:D:D
és egy komment az újpesti hokifórumról:


# 3038 silac válasza zsoka88 #5120 számú üzenetére 2009-03-16 00:15:20
silac
silac a teljesség igénye nélkül:

a palánk mellett bottal akasztották az Újpestit. a spori nem fúj semmit. 5 mp-erc múlva ugyanaz a volánossal szemben, kettő perc az újpestinek.
a végén dulakodásnál csak egy Újpestit állítottak ki, miért?
Miért nem fújtak be több lest amit a volán csinált?
miért kap két percet az újpesti ha a volános csinál egy homorított ugrást?
miért kapott Siki 2 percet a középkezdés után?

Amiket kihagytam remélem más kiegészíti.

A volán jobb csapat, de lehet kikapna párszor ha bírói csalások nem segítenék folyamatosan.
Az Ebel-ben nincs bírói segítség, ott vannak ahol a helyük van 9-10. hely.
Még pár év és nem lesz magyar jégkorong bajnokság!
mocskos csalók!!!!

bizony nincs bírói segítség, mégis van pár győztes meccs! ne is kevés... és csak akkor van kevesebb, amikor épp a pagé mesteres eltiltási időszak van...
Ocsmány az összes irigy majom!!!
jah, és még valami... a sport2 kommentátorai (akik sztem inkább lilák, mint kékek) folyamatosan a "felesleges újpesti szabálytalanság" kifejezést használták... többszöri ismétlések után is... soha nem a jogtalan, vagy másképp is ítélhettek volna dolgot..
milyen érdekes... nem volt rajtukszemellenző, mi?
Szomorúan olvastam végig a kommentek nagy részét. Ezen a blogon eddig, néhány alaklom kivételével, normális hangnemű, kulturált véleményezés volt divatban, törekedve a tárgyilagosságra.
Miért állítják némelyek hogy a bíró (Kincses) szándékosan kedvezett a Volánnak? Hozzászólás előtt inkább nézzék végig felvételről a meccset, s utána alkossanak véleményt, ne első felindulásból írkáljanak! Sokan bírálták Gebeit is, pedig ő sokkal jobban fújt mint Kincses spori.
A döntők előtt még úgy tünt mindenki örül hogy két jó csapat játsza a döntőt, normális hangulatban zajlanak majd a meccsek, erre már a második mecs után megy itt a fröcskölödés, sértegetés valósnak vélt sérelmekre hivatkozva.
Emberek gondolkozzatok (számoljatok magatokban tízig) mielőtt leírtok vmit! Ne züllesszük már le a honi jégkorong e remek fórumát!!
Leo, elfogyott a nyugtatód?
én kérek elnézést a hozzászólásomért, holnap Újpest mezben leszek középtájon, kiváncsian várom a toleráns fehérváriak beszólásait
@Leo945: silac régi motoros, engem már 2005 körül is nem kevés derűvel töltött el a vakfanatizmusa. Nem bosszankodni kell rajta, hanem elismerni és megbecsülni, hogy van, akit ennyire állhatatosan képes kiállni a szemét bírók-szemét Volán vélemény mellett, és nem zavarják össze a legegyértelműbb tények sem. :)

A tegnapi meccs kapcsán azért érdemes megjegyezni, hogy Kincses tényleg összevissza fújt. Ahogy a lelátón fogalmaztam, az egyik hibáját egy másik hibájával próbálta kompenzálni.... és ebből bíró sosem jöhet ki jól.

Azt azért vegyék figyelembe az újpestiek, hogy a kezdetben kemény védekezésük a meccs első harmadától több esetben jócskán átment a szabályok adta kereteken, és ez néha le lett fújva, többször meg nem. Pl. Sikorcin utolsó kiállítása szerintünk is a röhejes kategóriába tartozott, az előtte lévő percben viszont volt két egyértelmű eset, amit nem fújt be a bíró -ergo valószínűleg ő is érezte, hogy ezt elcseszte, és ilyen béna módon kompenzált. Ez sajnos totálisan szétfaragta a meccset, de erről nem a Volán tehetett.

Én őszintén kívánom, hogy jöjjön egy EBEL bíró - csak nehogy ebből újabb sírás legyen a vége. Meggyőződésem, hogy ezesetben az újpesti kemény védekezés sokkal jobban visszaüt, és az Ute játékosok kétszer-háromszorennyit lesznek kiállítva, mint eddig. Mi is hónapokig szívtunk, mire megértettük, hol a határ - és ez még mindig többet megengedő játékvezetés, mint ami a vb-n várható. Minket is elképesztően idegesített a sok kiállítás (bár nem mellesleg ennek következményeként sokat javult az emberhátrányos védekezésünk), de ez van, ez a mai modern jégkorong, ebbe az irányba is fejlődni kell.
@forestjr: Nem szoktad ezt meg tőlem, mi? Lehet amúgy begurult a gyógyszerem a melegedő széke alá... Az említett intelligens beszólást sem akartam felírni ide, dehát... ha már az Élet megkívánta...
Nah, megyek Xanaxéééér :):):)
Ezért kérdeztem, szerintem felesleges hergelni magad, főleg ma, amikor talán már kezdenek lecsillapodni a kedélyek. Peace. :)
jah, csak én meg tganp nem fértem géphez, így el vagyok csúszva szentségelséből!
Bocsesz :)
@Leo945: Ja értem, így már más, semmi gond, mindenkinek kijár egy kis szentségelés! :))
@Rock me Amadeus: nem hiszem, hogy jó ötlet, Újpesten volt ilyen fordítva?
@Rock me Amadeus: ha a lelátó vendégszektor felé eső oldalán leszel, az a Blue Brothers csoport felségterülete, ott tuti nem lesz gondod. Ha a másik felén, ott van pár régi motoros... nagy probléma ott sem várható, de lesznek, akik a mezedet nem fogják szó nélkül hagyni.
@forestjr: hánnannnnáááá
már csak egy (off)kívánságom van... HAJRÁÁÁ KAC!!!!!!!!!!!
@Raon: Én úgy hallottam, hogy a Blue Brothers-esek lila vért isznak!
@forestjr: igaz, de csak a döntőkben. :)
@Leo945:
az utolső bekezdésedhez még csak annyit fűznék hozzá, ha, ismétlem ha bennt lettünk volna a rájátszásba, az ide írók negy része (tiszelet a kivételnek) azzal foglalkoztak volna, hogy a "nagy" Volán magasról le....ja a magyar bajnokságot, fontosabb nekik az osztrák bajnokság.
Néhány hét múlva ugyanezek a kommentelők, a vb kapcsán isteníteni fogják(jogosan) a címeres mezben jégre lépőket!!!
Na ehhez kell pszichológus!!!!!!!
Hányan szidták a válogatott játékosokat? Szerintem nem erről van szó.
Szerintem attól még, hogy van pár állat újpesti drukker nem kell általánosítani...nem hiszem hogy Fehérváron nincsenek ilyen állatok...a bíroknak voltak hibái és kár hogy ennyire rásegítettek az alba győzelmére, és hogy ennyire lelombozták az UTE-t.A végén kijött az, hogy az Alba EBEL-ben játszik és tovább bírja, de alapjába véve jó meccs volt.
HAJRÁ LILÁK!!!
Baróti:
„Egész évben azért dolgozunk, hogy ide eljussunk. Megkockáztatom a mai meccsen felvettük a versenyt a Volánnal és helyenként jobban is játszottunk. Egyszerűen felháborít a bíráskodás. Ez így nem a magyar jégkorong érdekeit szolgálja, hanem az Alba Volánét. Hogy motiváljam ezek után a játékosaimat? Ráadásul 48 óra alatt. Hiszen ők is érzik ezt a helyzetet…”

Zlocha:
„A játékvezető a kelleténél jobban tisztelte a Volánt, ami azért sem jó, mert a világbajnokságon senki sem fogja tisztelni a magyar játékosokat.”


Van benne valami igazság!
Nem bírják elviselni,hogy szarúl játszva is simán nyerünk!! Semmi esélye az Uténak,kedd megkapják megint!! Hajrá volán!!
Azért szerintem UTE megérdemel egy győzelmet...nagyon akarnak és nagyon küzdenek...
@Bubo99: ismét gyöngyszemet alkottál.
Torrentet belinkelhetne esetleg valaki! Bár teljesen szabálytalan. :)
Kommentekre (nem mindre!)

Szemeteken dühösség hályoga.
Veletek menni nem fogok soha.
A jövő elé tisztán állhatok:
én láttam,mikor ti vakultatok.


-Ápryly Lajos-Vakoknak mondom.
süti beállítások módosítása