HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megremegett volna a volánosok keze is

2009.03.14. 14:06 F. Kapus

Nem realitás, hogy mérkőzést nyerjünk az Alba Volán ellen. Sebességben, reakcióidőben annyival jobbak, hogy azt nehéz kompenzálnunk, mondta Pék György UTE-vezetőedző az OB I.-döntő első meccse után. Énekes Lajos Volán-mester szerint "az UTE nagyon fegyelmezetten teljesített, a kapusuk is kiváló volt". Sikorcinnak nincs komoly baja.

Énekes Lajos (Alba Volán): "A Dunaferr ellen is bebizonyosodott, ha négy sorral kezdünk, a sűrű cserék és a kevesebb játékidő miatt nehezebben pörögnek fel játékosaim. Viszont később kijön ennek a pozitív hatása, általában már a második harmadban. Most is úgy tűnt, már a középső játékrészben megvan a kondicionális fölényünk, de a helyzetkihasználásunk nem volt jó. A harmadik harmadban már jelentős erőállapot-fölény lépett fel a javunkra. Sajnos sokáig tartott, mire eldöntöttük a mérkőzés sorsát. Ez azoknak a játékosoknak a felelőssége, akik a jobbnál jobb helyzetekben sorra hibáztak. Ezen kellő koncentrációval javítani lehet rövid távon is.

Az első harmadban több taktikai hibát vétettünk, elsősorban védekezésben, ezért ellenfelünknek több lehetősége is volt a gólszerzésre. Menet közben tudtunk változtatni, és végig tartottuk a magas tempót, így a végére kiegyenesedtünk.

Az UTE nagyon fegyelmezetten teljesített, a kapusuk is kiváló volt. Az látszott, hogy erős ellenfél ellen is van különbség a szlovák és a magyar soraik játékszínvonala között, de ez nem túl nagy, közel sem akkora, mint előzetesen várni lehetett. A 4-0-s győzelmünk lehetősége az első mérkőzés tapasztalataival együtt továbbra is fennáll. Nincs sérültünk még mindig, ez jó hír. Tóth Adrián nem kapott jégidőt, mert ő a 13. csatárunk. Az elején nem tudtam megbontani a sorokat az eredmény miatt, utána hidegen már nem akartam jégre küldeni. Újpesten mindenképpen lehetőséget adok neki is."

Pék György (UTE): "Teljes mértékben elágedett vagyok az első meccsel. Aki látta a mérkőzést, az is az lehet, nem okoztunk csalódást. A második harmad végén kis szerencse kellett volna nekünk, mert ha a harmadik húsz percre előnnyel jövünk ki, megremegett volna a Volán-játékosok keze is. Örülök, hogy méltó ellenfelek voltunk. Nem realitás, hogy mérkőzést nyerjünk az Alba Volán ellen, mert sebességben és reakcióidőben annyival jobbak, hogy azt nehéz kompenzálnunk. Látszik rajtuk a kétéves osztrák szereplés. Ilyen tulajdonságokra csak úgy lehet szert tenni, ha rendszeresen kemény ellenfelek ellen mérkőzik egy csapat. Szóval csak akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha minden szerencsésen összejön nekünk, és még a helyzetkihasználásunk is extra jó.

Pénteken a csúcs közelében teljesített a brigád. Magunkhoz képest rendben volt a taktika, a sebesség, a koncentráció és a fegyelem is. Csak akkor lehet jobb a helyzet, ha azt a kevés helyzetünket értékesítjük. A két válogatottjelöltem megmutatta, hogy ott a helyük a keretben. Az egész szezonban sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint a jelenlegi tagok közül néhányan.

Szerencsére Sikorcinnak nincs komolyabb baja, játszani fog vasárnap. Csak a levegő szorult be kellemetlenül. A kapuban Palko teljesítette az elvárásokat, teljes mértékben pótolta Nemcakot. Sajnos Rufus egyszer nehéz helyzetbe hozta, így szlovák védőnk megfordította a mérkőzés állását. Ez csak pillanatnyi elmezavar volt, ezen kívül a szlovák sorunk is mindent megtett. Ők csak 1-0-ra maradtak alul a Volánnal szemben, és ami nagyon nagy öröm, a fiatal sorunk gól nélküli döntetlenre hozta a meccset."

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
6-0
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
2-0.
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
1-0
03.15.
03.17.
03.19.
03.21.
03.23.
03.25.

40 komment

Címkék: énekes pék ute alba volán ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz összefoglaló esetleg?
Legyen minél színvonalasabb a döntő, az használ a magyar hokinak! Hajrá Volán! De az UTE se adja fel, mert ő is kell ahhoz, hogy fejlődjünk!
@Rock me Amadeus: Mindenképpenféle. Előbb-utóbb.
Nagyon jó meccs volt! Az UTE jól tartotta magát, de a 3. harmadra kijött a lét csapat közti különbség.


HAJRÁ VOLÁN!!!!!!
Visszanéztem a meccset felvételről. Kint nyomasztónak éreztem a Volán fölényét és úgy láttam, hogy a játékunkban nem volt benne a sokkal jobb eredmény, de - furcsa módon - a meccsben igen! Palko jól védett, simán kivédekeztük az emberhátrányokat, találtunk egy gyönyörű gólt és a 35 perctől a legcsodálatosabb magyar jégkorong-közönség (aki még a pályaelőnyt is megérdemli) elkezdte fütyülni saját csapatát!

Szóval minden adott volt ahhoz, hogy 1-0-ás előnnyel kezdjük a harmadik harmadot, egyenlő létszámban. Kivéve egyet; egy bírót, aki nem mérlegel. A 38. perc táján egy újpesti játékost szabálytalanul akadályoztak a Volán kapuja előtt. Hogy szabálytalanul, azt nem én mondom, hanem Gebei jelezte azzal, hogy sípját a szájához emelte. Aztán mégsem fújt és az ellentámadást követően a Volán egyenlített. Az egyenlítő gól után Kadlubiaknak elgurult a gyógyszere - a könyöklés csúnya volt és felesleges - majd a két perc harmadik harmadra átnyúló részében a Volán fordított.

Az, hogy Gebei akkor nem fújta meg a sípját, az a meccs végső kimenetelét nagyban befolyásolta. Az ilyen nem fújást nevezik mérlegelésnek. A mérlegelés a legsúlyosabb negatívum, ami egy bírót alkalmasságát megkérdőjelezheti. Rosszabb, mint a korcsolyázni nem tudás, vagy a szabályok téves ismerete. Azokon ugyanis - elvileg - lehet segíteni, míg a mérlegelési hajlam a pszichében lakik. Én is hallottam Gebei EBEL-es hőstetteiről, ezért is állok értetlenül a történtek előtt.

Újpesten sem mi vagyunk az esélyesek, de az első meccs alapján kár lenne feladni. Hajrá, LILÁK!
Még annyit, hogy persze, hogy jobb a Volán. De a különbség, ami a harmadik harmadban drámai módon ütközött ki, az szerintem a fejbeli, pszichés fáradság volt. Fizikailag rendben voltak a lilák, még három sorral is. A folyamatos koncentrálást nem bírtuk és ez vezetett védelmünk gólpasszaihoz.
@Liladínó: Én is láttam az esetet utólag felvételről, és visszajátszottam vagy 6X. Mondd már meg légyszíves milyen szabálytalanság volt! Mert szerintem semmilyen. És nem ezért kaptatok ki, hanem azért, amit az edzőtök is mond. A két csapat közötti különbség miatt!
@Liladínó: A fejbeli fáradság a fizikai után jelentkezik.
@Liladínó: Mi az, hogy egy bírónak nem kell mérlegelnie? Ez nekem új.
@Liladínó: Az ilyen tartalmú hozzászólások miatt írtam a meccs előtt, hogy ha Gebei sem jó, az NHL-ből már nem lehet játékvezetőket hozni...

"Az, hogy Gebei akkor nem fújta meg a sípját, az a meccs végső kimenetelét nagyban befolyásolta."
Miért, 2-1 lett az eredmény?

A közönség azért kezdett el fütyülni (szerintem jogosan) mert az első két Volán sor igencsak takaréklángon játszott. Szerintem a jó közönség szükség esetén tud kritikus is lenni a saját csapatával. Ha a produkció valahol a jégrevü és a közönségkori között mozog félúton, akkor bizony ez a közönségnek nem tetszik, és ilyenkor a tisztelt publikum fütyül... Tudom, hogy "bezzeg Újpesten", de hát mink má' csak ilyenek vagyunk itt faluhelyen, ha valami tetszik tapsolunk, ha valami nem tetszik, fütyülünk...

Gratulálok a liláknak a mennyekbe emelt EBEL 9. helyezést elérő,a magyar válogatott 80%-át felvonultató Volán ellen nyujtott teljesitményért.Le a kalappal.Remélem otthon azért győzni fogtok.Persze ha találtok olyan biró sporit,aki meri úgy fújni a sípját,ahogy a játék diktálja.
@comp3232: Szerintem, nem biztos. A fejbeli fáradság nyugodtan jöhet előbb, sőt a fizikaitól teljesen függetlenül is. Megfelelő edzéssel el lehet érni a fizikailag tökéletes állapotot. A folyamatos koncentrálást és nyomás alatt játszást viszont csak meccsen lehet gyakorolni és ha egy szezonban van maximum 8 olyan meccsük, amit nagyjából kihagyás nélkül kell végigkoncentrálniuk, akkor érthető, hogy ma fejben elfáradtak. Tehát, szerintem a folyamatos nyomás alatt játszáshoz nem vagyunk hozzászokva, egyelőre.

A szóban forgó szabálytalanságot én akadályozásnak mondanám. A fő problémám az, hogy Gebei is annak látta, de meggondolta magát. Az általam felsorolt események egy egymással szoros ok-okozati összefüggésben álló láncolatot alkottak, amely nagy valószínűséggel nem játszódik le, ha az első eleme nem következik be.

A két csapat közti különbséget pedig senki nem vonta kétségbe, csak a különbség mértéke, mibenléte és oka képezi vita tárgyát.
@comp3232: Gebeivel nem volt gond szerintem, mert ennél csak rosszabb lett volna, ha nem ő vezeti. A meccs nem is rajtta ment el. Ettől függetlenül azért még nézd meg vagy 6X mert volt ott egy akadályozás, amiből megindulhattatok. Ha még ezután sem látod, akkor vagy felejtsd el, hogy tárgyilagos vagy, vagy menj szemészhez és egy ideig ne vezess autót!
@Liladínó: "Nem realitás, hogy mérkőzést nyerjünk az Alba Volán ellen, mert sebességben és reakcióidőben annyival jobbak, hogy azt nehéz kompenzálnunk."

Ez azért ugye nem Gebei hibája? Ezen ment el a meccs, az egyébként szimpatikusan, jól játszó UTE-nek, nem a zebrákon...
@advocatusdiaboli: Ne haragudj, de most Te parasztoztad le saját magatokat, ami nekem nem állt szándékomban. Szerintem tök indokolatlan volt a fütyülés, de kedves egészségetekre! Az eredmény pedig 5-1 lett, ha jól emlékszem, csak mert kérdezed.

Én azt írtam, hogy szerintem Gebei mérlegelt és ez egy bírónál rossz. Ha akkor van kiállítás nálatok, akkor valószínűleg nincs egyenlítés a 2. harmad végén, valószínűleg nincs Kadlubiak kiállítása és valószínűleg nem fordítjátok meg a meccset a harmadik harmad első percében. Ennyi.
@advocatusdiaboli: Te most mit bizonygatsz? Bocs, de most tényleg el kell mennem, addig is nyugodj meg: jobbak vagytok. És kösz az elismerést! Szerintünk is szimpik voltunk, kivéve talán Kadlubiak könyöklését. Üdv! LD
@bandog: Köszönjük az intelligens, elfogulatlan, építő jellegű hozzászólást!

@Liladínó: Ha időd engedi olvasd el a szabálykönyvet, mielőtt nekiállsz kritizálni...

"valószínűleg nem fordítjátok meg a meccset a harmadik harmad első percében" tedd hozzá, és nem szereztek még hármat...
0-0 és 1-0 állásnál a liladinok szerinti legcsodálatosabb lila közönség jelenlevő része a következőképp kommentálta Retye számukra kedvező ítéleteit: Bravó, ez igen ez már bíró ! - ott voltam 10 méterre, és volt ismerős a lila táborban, meg lehet kérdezni. Attól kezdve, hogy szertefoszlott a "talált gyönyörű gól" által (csodálatos oximoront írt szurkolótársunk) nyert előny, már nem is tűnt megfelelőnek a bíráskodás a lila szimpatizánsoknak. Az edző azért edző, mi meg azért vagyunk szurkolók, mert ő jobban, mi kevésbé értünk a jégkoronghoz. Én Pék György korrekt, tárgyilagos nyilatkozatának jobban hiszek, mint a csapartért szorító elfogult szurkolóknak.
@Bertuzzi: Ja valami kamu biztos volt, mert Németh elesett. De szerintem nem volt kiállítás, de igazán nem érdekes. Mindenképpen nyertünk volna, csak az nem volt biztos, hogy mikor ütjük az első gólt.
@Liladínó: A fáradtságról meg csak annyit, hogy volt olyan szitu amikor Borbás mondta Némethnek, a 2. harmadban, hogy bennt kell maradnia még egy cserét. Németh arca maga volt a fájdalom, és azt kérdezte: Miért??????
Hidd el fizikálisan elkészült az UTE a 2. harmadra, és nekem pont ez volt a furcsa, mert a DAB simán végignyomta a meccseket mind a három harmadban.
@comp3232: Ha ez így volt akkor az minősíti az edzőket! (volt egy harmadik sor is akiket nemigen használtak)
@Koksz: Semmi közöm hozzá, csak azért tudom mert az orrom előtt történt és nagyon látványos volt. Egyébként emberhátrányban volt az UTE, de akkor is furcsa volt.
@Koksz: márpedig ez így volt!! én név nélkül akartam írni még reggel... comptól kb tíz méterre ülők és ezt ezek szerint egymástól függetlenül vettük észre
@comp3232: ja-ja, biztos kamu volt, ha te mondod :-D Öröm, ha egy szakember megfellebbezhetetlen véleményét olvashatjuk.
Egyébként tényleg nem érdekes abból a szempontból, hogy ki nyerte a meccset.
Videjókat az első, pétneki meccsről csak akkor kapunk, mikor már a kutyát sem érdekli??? :))) :(((
@defó: nem, hanem akkor, amikor ellkészülnek. na megyek, iszom egy kólát.
@comp3232: De aztán meg ne halljam, hogy legközelebb a bírókat szidod!!! :-)
@Bertuzzi: Játékvezetőket nem szoktam szídni csak inczét az meg nem az...:)))
@comp3232: Hát ez teljesen jogos! Ő abszolút furcsa képződmény!
@DrVodka: A gólunk talált is volt, meg gyönyörű is. Gebei meg mérlegelt. Ha nem teszi, a 41-percig nincs fordítás; egyenlítés se. Sosem állítottam, hogy jobban értek a jégkoronghoz mint Pék.

Ja, és mi az az oximoron? Tényleg, én olyat tudok írni?

Ha ez utóbbira válaszolsz, azt még szívesen elolvasom...
@Liladínó:
Azt nem lehet határozottan állítani, hogy ezért kaptatok gólt!
Egy bíró, ha a szájához emeli a sípot, az még nem jelenti azt, hogy bele is fúj, csak felkészül arra, ha valami történik, akkor rögtön sípolhasson.

Bíráskodni nagyon nehéz!

Tegnap nem sokat kellett a bírókkal foglalkozni, elég simán mentek a dolgok. Persze senki sem tévedhetetlen, de felüdülés volt a tegnapi meccsen, hogy nem a bírók voltak a főszereplők!


Hajrááááá Volááááán!
@Liladínó: mindenben egyetértek veled. Ha kihúzzuk a második harmadot 1-0-lal, jóval szorosabb lehetett volna ez a meccs. Még Spillerék is megjegyzik Gebei habozását.
Sziasztok! Élőben is és felvételről is megnéztem a mérkőzést. A bírók jók voltak, persze tévedtek ide is és oda is, de nem gondolom, hogy lenne bíró, aki nem téved. Érdekes eddig azonban senki nem említette a kettős kiállítást. Többször megnéztem, hát érdekes ugyanis egyértelműen látszik, hogy Martenz-t meglökték, aki az egyensúlyából kibillenve megemelte a botját, szegény, aki majdnem fellökte épp az útjába került, megsérült, páros kiállítás, az UTE játékos sérelmezte, hiszen ő sérült meg, bocsi nem történik meg, ha nem kötekedik. Kérdőjelezhető a döntés. De minek??? Azért írtam ezt épp le mert ez egy érdekes szitu volt. Tehát a bíró is emberből van, hagyjuk már békén őket. Egyébként tapasztalatból tudom, hogy a bíró kerül porondra, ha veszít kedvencünk, hiszen mi Volános szurkolók is átéltük ezt egy párszor. Mi emberek már csak ilyen gyarlók vagyunk.
Az én tapasztalatom szerint a fizikai meg a szellemi fáradság megkülönböztetése fölösleges. Azt szoktuk mondani, hogy először a fejből megy ki az ötlet, ez a fáradtság első jele. Aztán mindig egy ütemmel később ér oda az ember a kritikus helyzetekre. Végül már el sem indul a nem biztos labdáért/korongért. Szóval nekem ez a személyes tapasztalatom...
Na végigolvastam a kommenteket, kár volt, le fogok szokni róla. Korábban is divat volt ez a hiszti meg az eredmény "magyarázása"???....
MILYEN REMEGÉS?? 5:1!!!! Nincs miről beszélni,sehol nem voltak a harmadik harmadra!!!!
@Liladínó: kérésed teljesítve:
hu.wikipedia.org/wiki/Oximoron

még egy link saját csapatod oldaláról, hátha nem olvastad:
www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=537
@Liladínó: Visszanéztem a kérdéses jelenetet(az első Volán gól előtt), a szabálykönyv szerint tényleg szabálytalan, de ha minden ilyent befújnának, akkor nem játszanának sose 5 az 5 ben.
A fordítás szerintem ettől független volt, nem bírta volna végig fejben és erőnlétileg az Újpest a 3. harmadot.
Hajrá Volán
süti beállítások módosítása