HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újpesti TE–Alba Volán 3-6

2009.03.15. 17:44 D. Gromov

Alighanem a szezon legnagyobb OB I.-es meccsét játszották vasárnap kora délután a Megyeri úton, a lila-fehérek tíz perccel tovább voltak teljesen egyenrangú ellenfelei az Alba Volán EBEL-csapatának, mint pénteken, a bajnoki döntő első mérkőzésén. Nagy iramú, élvezetes csata volt, és a végén ismét kijött a két gárda közti különbség.

Ha az első két meccs utolsó harmadainak eredményeit adjuk össze, a negyven percet összességében 8-0-ra nyerte az Alba Volán. Ebből is látszik – talán nem elhamarkodott levonni a következtetést, pláne, mert Pék György Újpest-mester már az első találkozó után erről beszélt –, hogy a fehérváriak sokkal erősebbek fizikailag és fejben. Ez okvetlenül az osztrák bajnoki szereplés hozadékának tekintendő.

A finálé második találkozóján az Újpest nagy lendülettel ugrott neki elvben esélyesebb ellenfelének, és ezúttal jó sokáig bírta is tartani a tempót. Két dolog nagyon kellett ehhez. Az egyik, hogy a védelem ne kövessen el olyan hibákat, mint Székesfehérváron, a másik, hogy a lila-fehérek szlovák sora tényleg összeszedetten és eredményesen játsszon. Utóbbiak meg is tették, amit megköveteltek tőlük végig lelkes szurkolóik. Vladimir Dubek két gólt lőtt, Jan Zlocha remekül szervezett, Igor Rufus ihletetten védekezett. Más kérdés: Ladislav Sikorcin inkább felesleges kiállításaival, Juraj Kadlubiak pedig indokolatlan durvaságával vétette észre magát.

Az Alba Volán az első két harmadban, valamint a második első felében a legkevésbé sem bírt ellenfele fölé kerekedni, nem véletlenül nyilatkozott zabosan a lefújás után a meccs legjobbjának választott excsapatkapitány, ifj. Ocskay Gábor. Rajta kívül talán csak Fekete Dánielt lehetett igazán dicsérni agilitásáért, valamint Tokaji Viktort egyenletesen magas színvonalú védekezéséért, és Palkovics persze megint megcsinálta a maga 2+1-ét. De nem kérdés: még ha ez most elég is volt a háromgólos győzelemhez, ennél akkor is több kell. A lelkes fehérvári drukkereknek mindenképp.

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
2-0
03.17.
03.19.
03.21.
03.23.
03.25.

367 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@doszy: ugyan már, csak pont azt írtam le újpesti kontexusban, amit néhány fehérvári írt Volán-szurkoló / nem-Volán-szurkoló viszonylatban.
Sajnálom a négy srácot akit megtámadtak Fehérváron, de azt úgyi nem várja el senki hogy UJpestig kisérjék őket. Én azért nem máskálnék egy idegen városban teljes menet felszerelésben, nem azért mert félek, hanem mert hülyebaromállat mindenhol van és azok előbb ütnek utána kérdeznek. Remélem a gyerekek hívtak rendőrt és meg tették a feljelentést is! Nem tudom a körülményeket, nem feltételez róluk hogy a vesztes meccs után jó hangulatban pl Fasszopó Volánoztak, de pl ilyen esetben úgye nem olyan egyszerű a szitú, bízom benne hogy nem így volt és csak valamilyen aljas disznók támadták meg! Másrészt azért az ilyen afféroknak már voltak a múltban előzményeik, én pl egy vasas meccsen (igen ez foci) kaptam a Viola kászosoktól (életemben egyszer ütöttek meg) egy Vidi meccsen, tehát vannak olyan emberek akik ilyenkor vesznek revansot nagyon helytelenül az esetleges sérelmeiknek.


De arra fel mernék tenni egy nagyobb összeget hogy a csarnokban és a közvetlen környezetében Fehérváron rendőr nélkül is rend van (kivezényelnek 4 db közlekedésit, mert kell, de akciózni még nem láttam öket).

De hogy a mai vendéglátásról is szóljak, azt hiszem az ami ma volt egy szégyen. HA ez így lesz csütörtökön akkor azt hiszem nagy balhé lesz a fehérváriak és a rendőrök között. Gondolj bele abba hogy azon a kis helyen mondjuk 200 fehérvári fog szorongani, de legyen csak száz, és a negyedik megnyert meccs után a rend bátor őrei visszaakarják tartani az ünneplésre hazasietni szándékozó szurkolókat. Már most fel vagyok ezen háborodva!
@gabute: Jó, ez beakadt, zárjuk le.
@Szoljanka: Olvasd el M.Lac hozzászólását, érdemes.
kb. 10 percig voltak visszatartva a szurkolók, az alatt még egy rendes csarnokos ünneplés sem zajlik le...

Amúgy a szektorban 200 fő kényelmesen elfér, ma is kb. 180-200-an voltak benne. Korábban mintegy 180 széket tartalmazott. Szorongásról szó sincsen.
Biztos írták már, de jelezném én is: az 5-ik Volán gólt Ocskay ütötte Palkovics passzából. Tehát Palkó 1+2 a mai meccsen, Csicsó pedig 1+3!

Én pedig azt nem értem miért egy rácson keresztül tudnak a vendég szurkolók bármit is vásárolni a számukra kijelölt szektorban...? EU 2009?

@gabute: arra azért kíváncsi leszek, hogy ha kedden is Volán siker lesz, akkor hányan jönnek Újpestre csütörtökön. Szerintem jóval többen. Ami engem zavart, hogy egy rácson keresztül tudtunk italhoz jutni. Tisztára mint valami fegyintézetben. Ez elég degradáló. Nem hiszem, hogy ezt nem lehet kultúráltabban megszervezni.

Bár remélem ez lesz a legnagyobb sérelmem az egész döntő során.
M.Lac! Életemben nem voltam még a vendégszektorban, úgyhogy passzolom a komfortfokozatát! Lehet, hogy máshol talán nem jutna hely a büfének? Mondjuk inkább így, mint hogy ne is legyen vendégbüfé egyáltalán (volt már ilyenben részem, pl. futballmeccsen, 40 fokban...)

Amúgy csütörtökön átbumlizni a városon... kb. 4 órakor kell indulnotok (bár ha jól tudom, Téged pl. pont nem érint)
@M.Lac: miattam a rohamrendőrök bérét is felajánlhatnák az UTE játékosainak prémium gyanánt...
@gabute: Pár éve még elfért a büfé a vendég szektorban, és tudtommal nem is érte atrocitás...
@gabute: igen, jól tudod, de pszt :))
@cuceró: Úgy tudom, hogy kötelező jelleggel vannak ott a rendőrök. Nem hiszem, hogy Joósék buliból fizetik őket.
@cuceró: nem hiszem, hogy érné attrocitás, mondom, ötletem sincs, mi az oka (bár biztos az FTC-elleni meccsek tapasztalatából indulnak ki - hibásan)
@M.Lac: oké, tartom a szám, és nem árulom el senkinek, hogy Dunaújv... szóval, hogy hol laksz ;-))
@forestjr: @gabute:

Nálunk se rács, se rohamrendőr...

Ja, és se balhé...

Egy büfébe, egy Melegedőbe, és egy mellékhelyiségbe járunk a vendégekkel.

Egyébként az újvárosi elrekesztést sem teljesen értem...
@cuceró: Nekem ilyet ne mondjál, hogy se balhé! :))
Bár igaz, hogy nem a csarnokban történt az eset, de tudtommal verbális inzultuson kívül Benneteket se ért még semmilyen baj csarnokon belül és kívül se. De zárjuk már le ezt a témát! :))
@forestjr: Kedves Barátom! :-) Azt is meséld el, hogy amikor veled esett meg a fehérvári atrocitás, mi volt az előzménye. Ugye nem ártatlan bárányként sétálgattatok a Raktár utcában? Ettől függetlenül mélységesen elítélem az erőszakot és egy sport eseménynek nem szabadna ennyire elfajulnia. Engem nem zavart a várakozás a meccset követően, bár a rendőri készültség valóban meglepő volt. A mérkőzésről csak annyit, hogy gratulálok az UTE csapatának, nagyon szépen játszottak. Büszkék lehetnek mindkét meccsen nyújtott teljesítményükre. Remélem a maradék mérkőzések is jó hangulatban és sportszerűen telnek majd. Hajrá Volán!
@murcicomp: Vendégszurkolók számára fenntartott helyek ügyében szerintem ilyenkor az az ésszerű megoldás, ha a két egyesület felveszi a kapcsolatot. Nyilván az is megoldható lenne, ha a Volán csarnokban meg lehetne venni előre a jegyeket, és akkor az eladott jegyek számához képest lehet még egy szektort átadni a vendégeknek. Ma vasárnap van, a következő újpesti meccs csütörtökön esedékes, ha Gabbá holnap reggel felhívja Joósékat, szerintem ebben a dologban lehet értelmes megoldásra jutni.

Amúgy asszem a két szurkolótábornak tényleg nincs mit egymás szemére hánynia, tavaly én is jártam a Volán-HC döntő negyedik meccsén és az éremosztás alatt láttam, amit láttam, hallottam, amit hallottam. Továbbá láttam idén is paraszt rendezőt Újpesten, meg Steaua meccsre a cigányozás kedvéért kiruccant drukkert, stb.

Mifelénk Újpesten is próbálunk azért tenni, hogy a saját hülyéinket leállítsuk (pl. szarszlovákiázó újpesti "szurkereket", éppen, mikor Dubekék vannak a jégen - elég ciki, asszem, tán nem kell tovább részleteznem...), vagy a cigányozó szurkert vagy az emberkedő rendezőt. Gondolom, mindenkinek először a saját háza táján kellene körbenézni, aztán ha már ott nincs semmi kivetnivaló, akkor lehet a másikkal foglalkozni.

Ami meg a meccset illeti: Az azért elég gyanús, hogy a Volánnak mindig a 45. perc után jön meg az elsöprő lendülete. Lehet ezt azzal magyarázni, hogy a Volán csak annyit játszott, amennyit kellett... Én azonban inkább úgy interpretálnám ezt a dolgot, hogy mindenki annyit játszik, amennyit hagynak neki. A mai Újpest nem elég erős ahhoz, hogy tönkretegye a Volán játékát 60 percig, ez lehet majd a következő lépés, amit el kell érjen. Ha az megvan, akkor jöhet majd az a fokozat, hogy megpróbálja a játékot is diktálni. Ehhez azért sok munka és idő szükséges. A magyar válogatott tartott itt nemzetközi szinten olyan jó 6...7 éve. Akkoriban a norvégok rendszeresen vért izzadtak ellenünk, agyonlőttek bennünket, de sokszor csak döntetlenezni tudtak ellenünk. Senki nem gondolta, hogy a norvégok csak annyit játszottak, amennyi a győzelemhez kellett, annyit játszottak, amennyit a magyar válogatott hagyott nekik. A mai DAB, Újpest ezen a szinten van egyelőre a Volánhoz képest. Reméljük, lesz ez jobb is. Fejlődni alsóbb szintekről magasabbra könnyebben és gyorsabban lehet, így azt várom, hogy pár éven belül a különbség csökken, ha meg tud maradni a bajnokság (MOL Ligát és OB I-et ideértve) legalább ilyennek. Türelem.
@cuceró: "Nálunk se rács, se rohamrendőr..."

Ez is csak biztos érzéki csalódás:
www.onlila.hu/img/2006/0307_volanute/0307_volanute_024.JPG

Amúgy ez volt az a meccs, ahol.
1. külön bejáraton kellett bemennünk a vendégszektorba
2. meccs után kb. 20 percen át várakoztattak a minusz 5-8 fokos hidegben hatalmas kordonok mögött. Nem, nem a szektorban, hanem a csarnokon kívül. Aztán mikor elvonultatok, akkor mehettünk mi is.
3. a büfé itt nem a rácson túl volt. Sokkal jobb: a jégcsarnokon kívül, ahol röpködtek a minuszok.

Ja és vagy 50 rohamrendőr volt a meccsen.

"Más szemében a szálkát is..."
@cuceró: valszeg rabolták már le a büfét vendégszurkolók (nem, nem fehérváriak!) és a büfés nem meri bevinni a cuccot a vendégszektorba. Ezt asszem, meg lehet érteni... Tavaly vagy tavalyelőtt még bent volt a szektorban a vendégbüfé.
@Szanee: Énekeltünk! :) De azt hiszem, hogy nem érdemeltünk egy 9 a 3-ba akciót. Te is énekeltél, mégis puszit kaptál a meccs után ;) .
@gabute: Büfé mostanában (értsd idén) kerülhetett oda mert eddig én mindig a hátam mögött, ami a lépcsőhöz van közelebb, vásároltam a sört! És a rács akkoriban nem volt zárva, maximum volt ott egykét, rendező vagy rendőr, de ammenyire emlékszem viszonylag szabadjárás volt arra felé.

Három éve a döntőn is várakoztattak a páncélba öltözött rendők, igaza akkor dolguk is akadt, mert az elválasztó szektorba pár Újpesti fiatal nem éppen baráti szándékból betévedt és probált átmászni a kerítésen... (3-4-en lehettek és kb olyan 250-300-an Fehérvárról, mégis neki indult, a rendőrök is csak nehezen tudták visszattartani őket, tehát ennyit az életszerű dolgokról). Ezek nem újszerű dolgok, de többen bíztunk benne, hogy ebből kinőttünk, de úgy látom mégse!
Egyébként szerintem nagyrészt a március 15-i események indokolták a hatalmas rendőri készültséget. Emlékszem, 2006. október 23-a után egy Újpest-ZTE volt a következő meccs, Rákospalotán ahová a rendőrség kb. 500 fővel, vízágyukkal, maszkos, viperával felszerelt rohamrendőrök százaival vonult ki. Ha tüntetés várható a városban, akkor Budapesten sporteseményeken is indokalatlan rendőri étszámok vannak. Ehhez semmi közünk, erről nem mi tehetünk.
@gabute: Ezzel a 2006-os esettel sem értek egyet, bár szerintem pénteken nem ilyen ellátásban részesültetek.
Lehet nálunk is akkoriban volt a fradis balhé, mikor könnygáz miatt kiürítették a csarnokot.

Egyébként nálad a pont ez ügyben...

@forestjr: semmiféle inzultus nem ért Újpesten, ezért nem is értem a nagy készültséget.
Részemről téma lezárva...

Egyébként is sofőr voltam, úgyhogy a büfé előtti ráccsal ritkán találkoztam, sajna :)
A rendőri jelenlét nem kötelező, a rendezők kérik hogy biztosítsák az eseményt, ha megoldják biztonsági őrrel akkor azzal, ha úgy gondolják akkor hívnak rendőrt, és vannak a kiemelt események ahol a rendőrség dönt hogy merre meddig hány méter, érdekességként nem tudok olyan vidéki csapatról ahol a csapat meccse csak úgy szimplán kiemelt lenne, Pestiről annál többet, talán nem véletlen, ez természetesen focira értettem, bár Fradi meccsek szerintem egy időben úgyancsak azok voltak hokiban is!
@forestjr: Ez így van! :-) Csak kár olyanról vitatkozni amit nem lát az ember. Sajnálom azokat a srácokat, de ahogy Te/Ti sem, Én sem tudhatom miért történt a bunyó. Sajnos pont a Ti esetetek jutott az eszembe, bocsi. Kedden dupla puszit kapsz! :-)
@murcicomp: "A rendőri jelenlét nem kötelező, a rendezők kérik hogy biztosítsák az eseményt"

Lehet, hogy Fehérváron ez így működik, Újpesten viszont véletlenül sem. A rendőrség a szezon előtt eldönti, hogy mi a kiemelt mérkőzés hokiban (minden Újpest-Fradi, és gondolom a döntők, ha eljutunk odáig), fociban (Újpest-Kispest, Újpest-Debrecen, Újpest-Fradi, ha éppen a zöldek elsőosztályúak, Újpest-Diósgyőr, stb.), és ezeken meghatározzák, hogy hány rendőr kell, hogy kötelezően jelen legyen. Akár tetszik, akár nem, ott lesznek és kész, punktum.
@OliBLOOD: ja, elfelejtettem hozzátenni, hogy én egy személyben minden múltbeli, jelenlegi és jövőbeni Volán-szurkoló nevében beszélek, mint A Mindenható.
@kerusz: Viszont ebben a kényszerítős játékban benne van a hibázás lehetősége, ezért van tele a büntetőpadotok, és nem a játékvezető aljassága miatt. Te is tudod jól, hogy mennyi ideig kellett nekünk ettől szenvedni az EBEL-ben. Másrészt hogy várjátok el a Volántól a szép játékot amikor ti a bunkerhokit nyomjátok, értem én ezt a taktikát, mi is játszuk, de ilyen esetben nem várjuk el az ellenféltől a gólzáporos meccset, ahogy nem tudtok brusztolni, rögtön meg is kapjátok a négyest, nehogy azt mond hogy most nagyképüen nyilatkozom, ez tény, emelett le a kalappal ezek előtt a srácok előtt, mert nagyon hatásosan, és néha még szépen is játszak azt amit kell. De attól még a különbség meg van, nem látszik gólokban, de meg van!
@cuceró: Akkor kedden sorstársak leszünk, max. csak a tea miatt fogom meglátogatni a melegedőt, esetleg Ocskay-mama hot-dogjáért még teszek pár lépést egy kicsit messzebbre is :) . Még annyit, hogy mint már írtam, én úgy tudom, hogy kötelező jelleggel vannak ott a rendőrök.
@murcicomp: nyilván megvan, én nem is állítottam az ellenkezőjét. Annyit találtam mondani, hogy az "ennyit kellett játszani" másik olvasata az, hogy "annyit hagytunk játszani". A többire sajna nem nagyon tudok mit mondani most, majd ha letöltöm a meccset torrentről...

BTW: az első meccs felvétele itt van: www.mininova.org/tor/2379228 szedjétek és minél többen hagyjátok seedelni, hogy nekem is gyorsabban lejöjjön...
@Szanee: Lehetek telhetetlen? Tripla puszit kérek!!! :)) Persze csak akkor, ha Laci megengedi... :)
Amúgy abból indult ki a vita, hogy Újpesten milyen gonosz emberek vannak, Fehérváron pedig csak galamblelkű szurkolók, ezért lettek felhozva az ellenpéldák. Azt kellene most inkább elmesélni, hogy az Újpest- kis Volán meccsen egy szektorban, egy helyen, együtt dobolt és szurkolt a két tábor, szerintem ez példaértékű!
@forestjr: engedély megadva, de szemem rajtatok :))
@kerusz: Na akkor ebben egyetértünk, nem akartam én támadó lenni, csak így sikeredett, rolad sem tételeztem fel mást mint amit magamról most írtam...! :)
@forestjr: lehet, hogy te úgy kb. a félpályánál álltál, távolról egész megtermett embernek tűnvén, a mezeden a nickneveddel? Nem láttam valami jól, de mintha ott lett volna egy Forrest mezben szurkoló szurkoló. :)
Lám, pár óráig nem olvastam a blogot, és micsoda hozzászólástenger keletkezett itt. Kár, hogy nem volt egy élmény elolvasni... Értem én, hogy hajrá szabad véleménynyilvánítás, de azért pár ember igazán elgondolkozhatna, mielőtt a másik oldalt hergeli. Volt ennek valaha értelme? Nem. Lesz valaha értelme? Nem...

A rendőrök szerintem nagyon jól tették a dolgukat, az a tíz perc várakozás semmi nem volt ahhoz képest, amit 2006 nyarán kellett a Puskás stadion előtt végigélni (akkor a lovasrendőrség és a nyári zápor egyszerre jött).
Én sajnáltam, hogy a vendégszektor bejárata felé eső oldalon volt egy DHL-es lila mezbe öltötözött alak, aki egész meccsen azt mutogatta, hogy menjünk ki, és ő szakszerűen elvágja majd a torkunkat... de ezek egyedi esetek, nem kell vele foglalkozni. A meccs végén tőlünk is visszamutogattak az úrnak, teljesen feleslegesen. Ilyen esetek sajnos mindenhol előfordulhatnak, és ebben a csodás demokráciában, ahol ma már jószerivel mindet szabad, jó eséllyel ezután is lesznek. A lényeg, hogy a normális többség összefogjon, és kivesse maga közül a szemetet - és ne azzal foglalkozzon, hogy "az nagy sértettséggel kikérje magának", hanem hogy ha lehetősége nyílik rá, a saját táborán belül segítse ezt a megtisztulást. Idővel ez akár még odáig is eljuthat, hogy az Ute és a Volános fanatikusok békésen elsöröznek szünetben egy közös büfében, és csak poénként hangozhat el az Ancsin és Ocskay liga... oké, abba is hagyom, mert a jelek szerint ébred álmodok. :)
@gabute: @forestjr: "A sporttörvény tudniillik kimondja, hogy a háromezer főnél nagyobb közönséget vonzó eseményekre a szervező köteles kezdeményezni a rendezvény rendőrségi biztosítást"
Az NSO-ról.

És szerintem az Újpest-Volán döntőről nem tudhatott a rendőrség, csak akkor ha "Pék GYörgy Ligában" ( :) ) ezt előre nem döntötték el! (Elszóltátok magatokat!)
;)
@kerusz: korrekt, teljesen egyetértek! Írtam is vmi hasonlót valahol az elején, de az már elsikkadt.
@Raon: Inkább a vendég felőli kék vonal és a középvonal között voltam, valószínű engem láttál, mert egy kicsit valóban megtermett vagyok, de a Forrest egy r-rel van a mezemen :) .
@forestjr: :-) Csak az asszony meg ne tudja! :-) Egyébként kimondottan büszke vagyok arra, hogy majdnem minden csapat szurkolóival sikerült jó kapcsolatot kialakítani. Veletek különösen! -, de itt ki kell emelnem a DAB-ot is, hiszen az elődöntőben is lehetőséget kaptunk arra, hogy tűzijátékot gyújtsunk csapatunknak,(amivel sajnos nem éltünk)pedig a tavalyi szezonban még tilos volt mindennemű pirotechnikai eszköz bevitele a csarnokba. Remélhetőleg ez lesz a követendő példa.
@murcicomp: Hidd el, hogy Joós Zoliék nem fizetnék őket, ha nem lenne muszáj. Én 500 emberről tudok.
@Szanee: Az asszony még a fehérvári kalandról se tud... :P :) .
És részletesen itt a vonatkozó rész a sporttörvényből:
www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/szabadido/sporrendszerv20080214.html/ugyleirasjogi
forrás: Magyarorszag.hu
@forestjr: bocs az elírásért, de jó tudni, hogy te voltál az. :)

Szanee: igen, ez szerintem is jó dolog... azért bármilyen "balhé" is van, lassan formálódik valami, ami hat-hét éve még elképzelhetetlen lett volna. Ha így megy tovább, vsz pár év, és talán végleg levetkőzhetjük a fociból örökölt 'másik város csapata=ellenség=háború a pályán kívül is' jelenséget.
@murcicomp: Szerintem itt van a kutya elásva: "Azt, hogy mi minősül kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénynek - vagyis ahol a szervező által megbízott rendező mellett a rendőrség közfeladatként tevékenykedik - a rendőrség, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és a szakszövetség (országos sportági szövetség) által delegált szakértőkből álló bizottság határozza meg."
Nem vitatom, hogy kell inkább legyen, mint hogy baj történjen, tudod "galambok" nem csak nálunk vannak. De ez egy kicsit csücskös. Engedjenek minket a dolgunkra, ők meg intézkedjenek ha szükséges, de kérdem én mutassa már meg a rendörségi törvény megfelelő passzusát arra vonatkozóan, hogy ne mozoghassak az ország bármely pontján szabadon ha nem vagyok eljárás alávonva. Csak nekik így egyszerübb, és még gonolom jól is esik egy kicsit.
Tudod mit mondott nekem a védelmemre kirendelt rendőr mikor megpofoztak a meccsen az Újpestiek, hogy miért félünk ők is Újpestről jöttek, aztán összetereltek minket mint a marhákat és előttünk kiengedték az összes többi szurkolót, miközben azon röhögtek hogy az a 200 marha áldogál míg a 3000 angyalföldi haza megy, vagy éppen megáll előttünk, hiszen ő szabad ember volt, neki nem kellett sietnie sehova.
De a lényeg ott legalább csak a konfliktus után intézkedtek, biztos így tanították nekik. Ha biztosítani akarnak akkor biztosítsanak akkor ha kell, pl azzal hogy a höbörgőket kiemelik, de a fasznak tartogatják az ember örizetben.
@murcicomp: Ettől még Újpesten a rendőrség dönti el, hogy mi a kiemelt és mi nem.

Arról meg, hogy a rendőrség nem tudott róla szerinted. No comment...

A korábbi, 2007 decemberig regnáló rendőrkapitány pl. gyakran kijött a meccsekre...
@forestjr: harminc nappal írásban bejelentik, szal le volt zsírozva... :)
@Raon: Semmi gond, valóban két "r"-rel kellene írni, de az én esetemben ez máshogy alakult :) .
Na gyerekek, kezdenek lecsillapodni az indulatok. Asszem konszenzusra juthatunk, hülyék mindenhol vannak, egy a lényeg mi itt páran imádjuk a jégkorongot, és a csapatunka akár lilák akár kék-fehérek vagyunk. Legyen ez így azt kívánom, és kövessük Szanee és forestjr példáját! Na jó nem kell együtt szurkolni, és mindenkinek körbepuszilni mindenkit, de meccs után mondjuk egy sör simán :o)...
M.Lac szavaira reagálva, néha valóban kicsit vérszegény volt a szurkolás, és sajnos gyakran tapasztalom én is, ha nem megy a csapatnak, nem jön a bíztatás, pedig akkor kellene csak igazán. Akinek nem inge ne vegye magára, nekem sem ingem :o)

HAJRÁ VOLÁN!!!!
@gabute: gondolom nem véletlen hogy Fehérváron nem kell droidokat kivezényelni, nálatok meg mindennapos.
ja és ha valaki feldobja a mai meccset is valahova szóljon legyen kedves, beállítottam a dvd-t de persze nem vette fel :(
@murcicomp: Értem az aggályaidat, de ezt a IV. Kerületi Rendőrkapitányságnak kell, hogy jelezd.
@murcicomp: Fogd már fel, hogy Újpesten sem kell, hanem a rendőrség úgy dönt, és kivezényel... ez teljesen hektikus. A 2006-os döntőn volt vagy 50 rohamzsaru...

De láttam én már Dunaújváros-Újpestet is 0 meg 100 rohamrendőrrel is. Azon múlik az egész, hogy milyet fingott az illetékes rendőrkapitány előző nap este...
Egyébként a továbbiakban javaslom:
Budapest, IV. kerületi Rendőrkapitányság
Budapest, IV., Árpád út 87. 231-34-00 231-3421
Kapitányságvezető: Dr. Baranyi József r.alezredes
@abete: Egyedül Szanee-t puszilom körbe az ellenfél szurkolói közül, kikérem magamnak a "vádaskodásaidat"! :)
@gabute: " 2006-os döntőn volt vagy 50 rohamzsaru" Mármint lent Fehérváron. Ott is amilyen kedvük van, úgy jelennek meg.
@murcicomp: most már menj aludni! :))

Jó éjt Gyerekek, kedden folytatjuk, addig is minden jót!
@abete: Én is beállítottam, és fel is vette, szerintem holnap délig felteszem mininovára, de úgyis szólok majd.
Jöjjön ki a rendőr de védjen meg az utcán, ne bent a lezárt csarnokban, köszönöm nem kérek ilyen védelmet még összesen 20 percig sem. Ha hihetek nektek van 5-10 hözöngő, na azt szépen ki lehet kapni és akkor nem kell maradjak extra időt. És ha a rendőrnek olyanja van és pl érzelmeire hallgat akkor lesz belőle fél óra, vagy háromnegyed, és gondolom titeket nem kezdenek el hajtani, hogy tünés, tehát ha az a pár fiatal kiáll a kapúhoz meginni még két sört akkor azt is végig várhatjuk. Na mindegy erről úgyse tehettek, csak bosszant, és csütörtökre kérjük a szektort megnyitni végig, tölem a végét elállhatják a droidok, de helyet nekünk! :)
Sziasztok!! Szurkolókról már írtam egyszer, hogy mindenhol MINTA szurkolók vannak, vagyis olyan "MINT A" többi. A normális szurkolóknak kell kilökni maguk közül az ilyent, igenis rájuk kell szólni. Szfváron a bünti után megszüntek a bedobálások, miután a rendbontókra rá lett szólva. Reméljük a többség győz és azok nem az idióták.
Grat az UTE-nak az első két harmadért, szépen játszottak, leszámítva néhány csúnya megmozdulást. Fodor kiállításáról nincs mit vitatkozni, aki fejjel megüti a másik játékos öklét kétszer is, azt igenis ki kell állítani. Na a viccet félretéve, HAJRÁ VOLÁN!!!
oho itt is van lessz es volt verekedes ??? buli van :D => defo ahogy elnezem itt is megy a szar dobalas es keveres egesz pontosan 332 kommenten keresztul egy darab szekely nelkul :D ezt kapd ki a sajat szarotokat dobaljatok egymasra :)
amugy grat mind 2 csapatnak ha ennyi vita van a biraskodas folott az szerintem azt jelenti hogy jo es szoros merkozes volt :) jo ejt
Tanulságos a sportside.hu oldalon látható felvétel, ahol mindenki láthatja, hogy Fodor ütött először a verekedésnél.
Néha annyira röhejes ez az egész... Ez a tipikus jó magyar mentalitás. Ha kikap a csapatom, akkor ez a baj, az a baj, ilyenek vagytok-olyanok. Hagyjuk ezt már abba. Volán-fanként mondom, a Volán most elég szarul játszott. De mindenki tudja ennél többre is képes. Az UTE ha nagyon akarta, megtudta volna nyerni a meccset, elég nagy volt rá az esélye. Én egyiket se védem, mert a Volánnak is voltak olyan mozdulatai, de azért a szándékos fejre irányuló mozdulat meg a kapu eltolás is ott van... Azt meg ne mondja senki hogy az Alba milyen szar, talán nézzetek utána a mostani ebel statisztikában, hányszor, milyen csapatokat vert már el és tényleg nézzétek meg a válogatott meccseket, mert azokon lehet ám igazán látni mennyit fejlődött. Ha ez valakinek fáj, menjen és szponzorálja csapatát milliókkal hogy eltudjon indulni egy jóval erősebb ligába ahol tud is fejlődni. Egyébként meg inkább örülni kellene hogy ilyen szoros és jó meccs volt. Ha az ute most eltudna menni (nagy baromságot mondok. de...) pl. szlovák ligába, hát menjen, én csak örülnék neki, mert az mindenkinek jó. A csapatnak, a magyar hokinak, stb. Nem köpködném őket... Na, mindegy. Elég sokan viccesen gondolkodnak itt...
Én azt nem értem, hogy a volán játékosainak mért van megtiltva a bunyó. Legalább kicsit levezetnék a gőzt. Meg szerintem abban is kijönne a külömbség. Ebben a sportban mégis csak benne van az ilyen a volánosktól meg ezt is elveszi a Gabi bá.
@Raon: "Én sajnáltam, hogy a vendégszektor bejárata felé eső oldalon volt egy DHL-es lila mezbe öltötözött alak, aki egész meccsen azt mutogatta, hogy menjünk ki, és ő szakszerűen elvágja majd a torkunkat..."

A tag biztos nem olvassa a jegkorong.blog-ot:))
Sziasztok! Tán arról (is) kellett volna néhány szót szólni, hogy a fehérvári közönség /a hazaiakkal együtt/ akkor is tapsolt a meccs végén, amikor már csak az újpesti játékosok voltak a jégen.
@viola 22: Nem is szégyen az.
Bár elég kellemetlen, főleg ha igaz.:-)
nah, gondoltam ma majd olvasok pár értelmes hozzászólást a meccsről...
Szánalom.hu...
Sajnálatos, ha megtámadtak 4 újpestit az állomáson, bár gyanítom, hogy volán-szurkolók lettek volna... murcicomp-nak tök igaza van, hogy nem kell lilasálban flangálni az utcán, mert ugye egykét focidrukkernek, vagy ecccerű városi huligánnak az ultraviola sál lehet hogy mást jelez...
Azon is jókat röhögtem, hogy újpesten így megy a rendőri biztosítás foganatosítása, másutt meg másképp.... miért? megyeri úton más törvények vannak? újpesti dózsa... mi? Amúgy ha jól tudom 2200 fős az ute csarnok... tehát teltháznál sincs 3000 ember, ami alapból indokolná a rendőri biztosítást...
Gyerekek... halálszánalmas, ami itt folyik... legalább olyan szánalmas, mint kedvenc csapatom a Volán játéka volt... vagy ez a poszt most azért jött létre, hogy a liladrukker, kontra kékdrukker kérdésről beszéljünk? vagy tényleg volt olyan is, aki a meccset nézte?
Szar volt a volán... nagyon szar... de ami még szarabb, hogy hazánk második és harmadik legjobb csapatát ilyen szar játékkal is, ekkora gólkülönbséggel meg lehet verni... Most, hogy az A csoport feliratú ajtó kinyílt előttünk, minden bizonnyal hasznos lesz, hogy a szurkolók széthúznak, és a lilákpirosakzöldek fikázzák csicsóbát... Ocskay liga... szánalmas, irigy dög mind, aki ezt mondja... Továbbra is van egy szabad hely EBEL-ben... miért nem jönnek ezek az űbernagypofájúak? lehetne bármilyen más liga! Szerintem mi volánosok is azt mondanánk, hogy ha az A csoportunknak az az alapszükséglete, hogy ott javarészt a nálunk magasabb színvonalon és magasabb ligában játszó újpesti, dunaújvárosi emberek játsszanak, akkor hajrááá, így legyen...
De előbb el kell jutni oda... meg kell érteni, hogy egy utálatos pagé mesternek köszönhetjük a nmagy hullámvölgyet... nélküle lehet, hogy most rájátszát nyomnánk ott... itthonmeg lett volna egy ute dab döntő... Ha ott lennénk az EBEL rájátszásban, most ugyanazon ute dab és egyéb szurkolók, akik fikázzák a volánt, nagy valószínűséggel egy nemes gesztussal kicsit oda is figyelnének, és szurkolnának a csapatnak...
A fehérvári szurkolókról pedig még valamit: kaptunk egy büntetést (mondjuk mivel a kapu, ezáltal a háló mögött is ülök, tuti nem miattam) a jégre dobott cuccok, meg a "viselkedés" miatt... mit is tettünk? ExL ötletére összeszedtük a pénzt! Mert a volán szurkolói némi intelligenciával is rendelkeznek talán...
Mi lenne srácok, ha hagynánk a többit fikázódni, mi meg kimennénk kedden, behúznánk a harmadikat is, és röhögnénk a szánalmas magyarázkodásokon...
Lassan már utálok blogot olvasni... :(
kell ez magyar jégkorongnak? már nem a blog, mert az kell! De ez a viselkedés?
bocs, ha érthetetlen lett, de "kinyílt a bicska a zsebemben!" :(
HAJRÁ VOLÁN!!!!
@Leo945: ez kb. mohácsi viktória-féle teória ("biztos cigányozott Cozma... minek megy sportoló szórakozóhelyre...")...ezek szerint akkor fehérváriak tessenek civilben jönni Újpestre is, ha meg jól elpics@zzák őket, akkor ne nyavajogjanak.
Ez a szánalmas.hu, Pagé nem nagyon lőtt mellé a Balkánnal.

nem ezt mondták, hogy tessenek civilben jönni... csak azt, hogy nem gondolkoztatok-e azon, hogy nem hokidrukkerek kötöttek a négy lilagyerekbe, hanem valaki más... A lila sál pl fehérváron is sokaknak mást jelent... "focihuligának", és talán ennél is gyíkabb arcok... Láttam újpestit, aki kijött a csarnokból, berakta a mezét a táskába, odatette mellé a sálat, és hazament... nem is piszkálta senki...
És azt is gyanítom, hogy csak úgy, nem kötnek bele senkibe... A melegedőben már a meccs előtt holtrészeg újpestdrukker odament a menyasszonyomhoz, hogy mi ez a szar sál nyakában, megbaszunk titeket köcsögök! Ez mi ha nem balkán? Amúgy az előző hozzászólásomból ezt azt azért nem vettél észre, oda behúztam, hogy igazam van... :D:D:D:D
és egy komment az újpesti hokifórumról:


# 3038 silac válasza zsoka88 #5120 számú üzenetére 2009-03-16 00:15:20
silac
silac a teljesség igénye nélkül:

a palánk mellett bottal akasztották az Újpestit. a spori nem fúj semmit. 5 mp-erc múlva ugyanaz a volánossal szemben, kettő perc az újpestinek.
a végén dulakodásnál csak egy Újpestit állítottak ki, miért?
Miért nem fújtak be több lest amit a volán csinált?
miért kap két percet az újpesti ha a volános csinál egy homorított ugrást?
miért kapott Siki 2 percet a középkezdés után?

Amiket kihagytam remélem más kiegészíti.

A volán jobb csapat, de lehet kikapna párszor ha bírói csalások nem segítenék folyamatosan.
Az Ebel-ben nincs bírói segítség, ott vannak ahol a helyük van 9-10. hely.
Még pár év és nem lesz magyar jégkorong bajnokság!
mocskos csalók!!!!

bizony nincs bírói segítség, mégis van pár győztes meccs! ne is kevés... és csak akkor van kevesebb, amikor épp a pagé mesteres eltiltási időszak van...
Ocsmány az összes irigy majom!!!
jah, és még valami... a sport2 kommentátorai (akik sztem inkább lilák, mint kékek) folyamatosan a "felesleges újpesti szabálytalanság" kifejezést használták... többszöri ismétlések után is... soha nem a jogtalan, vagy másképp is ítélhettek volna dolgot..
milyen érdekes... nem volt rajtukszemellenző, mi?
Szomorúan olvastam végig a kommentek nagy részét. Ezen a blogon eddig, néhány alaklom kivételével, normális hangnemű, kulturált véleményezés volt divatban, törekedve a tárgyilagosságra.
Miért állítják némelyek hogy a bíró (Kincses) szándékosan kedvezett a Volánnak? Hozzászólás előtt inkább nézzék végig felvételről a meccset, s utána alkossanak véleményt, ne első felindulásból írkáljanak! Sokan bírálták Gebeit is, pedig ő sokkal jobban fújt mint Kincses spori.
A döntők előtt még úgy tünt mindenki örül hogy két jó csapat játsza a döntőt, normális hangulatban zajlanak majd a meccsek, erre már a második mecs után megy itt a fröcskölödés, sértegetés valósnak vélt sérelmekre hivatkozva.
Emberek gondolkozzatok (számoljatok magatokban tízig) mielőtt leírtok vmit! Ne züllesszük már le a honi jégkorong e remek fórumát!!
Leo, elfogyott a nyugtatód?
én kérek elnézést a hozzászólásomért, holnap Újpest mezben leszek középtájon, kiváncsian várom a toleráns fehérváriak beszólásait
@Leo945: silac régi motoros, engem már 2005 körül is nem kevés derűvel töltött el a vakfanatizmusa. Nem bosszankodni kell rajta, hanem elismerni és megbecsülni, hogy van, akit ennyire állhatatosan képes kiállni a szemét bírók-szemét Volán vélemény mellett, és nem zavarják össze a legegyértelműbb tények sem. :)

A tegnapi meccs kapcsán azért érdemes megjegyezni, hogy Kincses tényleg összevissza fújt. Ahogy a lelátón fogalmaztam, az egyik hibáját egy másik hibájával próbálta kompenzálni.... és ebből bíró sosem jöhet ki jól.

Azt azért vegyék figyelembe az újpestiek, hogy a kezdetben kemény védekezésük a meccs első harmadától több esetben jócskán átment a szabályok adta kereteken, és ez néha le lett fújva, többször meg nem. Pl. Sikorcin utolsó kiállítása szerintünk is a röhejes kategóriába tartozott, az előtte lévő percben viszont volt két egyértelmű eset, amit nem fújt be a bíró -ergo valószínűleg ő is érezte, hogy ezt elcseszte, és ilyen béna módon kompenzált. Ez sajnos totálisan szétfaragta a meccset, de erről nem a Volán tehetett.

Én őszintén kívánom, hogy jöjjön egy EBEL bíró - csak nehogy ebből újabb sírás legyen a vége. Meggyőződésem, hogy ezesetben az újpesti kemény védekezés sokkal jobban visszaüt, és az Ute játékosok kétszer-háromszorennyit lesznek kiállítva, mint eddig. Mi is hónapokig szívtunk, mire megértettük, hol a határ - és ez még mindig többet megengedő játékvezetés, mint ami a vb-n várható. Minket is elképesztően idegesített a sok kiállítás (bár nem mellesleg ennek következményeként sokat javult az emberhátrányos védekezésünk), de ez van, ez a mai modern jégkorong, ebbe az irányba is fejlődni kell.
@forestjr: Nem szoktad ezt meg tőlem, mi? Lehet amúgy begurult a gyógyszerem a melegedő széke alá... Az említett intelligens beszólást sem akartam felírni ide, dehát... ha már az Élet megkívánta...
Nah, megyek Xanaxéééér :):):)
Ezért kérdeztem, szerintem felesleges hergelni magad, főleg ma, amikor talán már kezdenek lecsillapodni a kedélyek. Peace. :)
jah, csak én meg tganp nem fértem géphez, így el vagyok csúszva szentségelséből!
Bocsesz :)
@Leo945: Ja értem, így már más, semmi gond, mindenkinek kijár egy kis szentségelés! :))
@Rock me Amadeus: nem hiszem, hogy jó ötlet, Újpesten volt ilyen fordítva?
@Rock me Amadeus: ha a lelátó vendégszektor felé eső oldalán leszel, az a Blue Brothers csoport felségterülete, ott tuti nem lesz gondod. Ha a másik felén, ott van pár régi motoros... nagy probléma ott sem várható, de lesznek, akik a mezedet nem fogják szó nélkül hagyni.
@forestjr: hánnannnnáááá
már csak egy (off)kívánságom van... HAJRÁÁÁ KAC!!!!!!!!!!!
@Raon: Én úgy hallottam, hogy a Blue Brothers-esek lila vért isznak!
@forestjr: igaz, de csak a döntőkben. :)
@Leo945:
az utolső bekezdésedhez még csak annyit fűznék hozzá, ha, ismétlem ha bennt lettünk volna a rájátszásba, az ide írók negy része (tiszelet a kivételnek) azzal foglalkoztak volna, hogy a "nagy" Volán magasról le....ja a magyar bajnokságot, fontosabb nekik az osztrák bajnokság.
Néhány hét múlva ugyanezek a kommentelők, a vb kapcsán isteníteni fogják(jogosan) a címeres mezben jégre lépőket!!!
Na ehhez kell pszichológus!!!!!!!
Hányan szidták a válogatott játékosokat? Szerintem nem erről van szó.
Szerintem attól még, hogy van pár állat újpesti drukker nem kell általánosítani...nem hiszem hogy Fehérváron nincsenek ilyen állatok...a bíroknak voltak hibái és kár hogy ennyire rásegítettek az alba győzelmére, és hogy ennyire lelombozták az UTE-t.A végén kijött az, hogy az Alba EBEL-ben játszik és tovább bírja, de alapjába véve jó meccs volt.
HAJRÁ LILÁK!!!
Baróti:
„Egész évben azért dolgozunk, hogy ide eljussunk. Megkockáztatom a mai meccsen felvettük a versenyt a Volánnal és helyenként jobban is játszottunk. Egyszerűen felháborít a bíráskodás. Ez így nem a magyar jégkorong érdekeit szolgálja, hanem az Alba Volánét. Hogy motiváljam ezek után a játékosaimat? Ráadásul 48 óra alatt. Hiszen ők is érzik ezt a helyzetet…”

Zlocha:
„A játékvezető a kelleténél jobban tisztelte a Volánt, ami azért sem jó, mert a világbajnokságon senki sem fogja tisztelni a magyar játékosokat.”


Van benne valami igazság!
Nem bírják elviselni,hogy szarúl játszva is simán nyerünk!! Semmi esélye az Uténak,kedd megkapják megint!! Hajrá volán!!
Azért szerintem UTE megérdemel egy győzelmet...nagyon akarnak és nagyon küzdenek...
@Bubo99: ismét gyöngyszemet alkottál.
Torrentet belinkelhetne esetleg valaki! Bár teljesen szabálytalan. :)
Kommentekre (nem mindre!)

Szemeteken dühösség hályoga.
Veletek menni nem fogok soha.
A jövő elé tisztán állhatok:
én láttam,mikor ti vakultatok.


-Ápryly Lajos-Vakoknak mondom.
süti beállítások módosítása