HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay: Tudom, hogy mindenki engem szid

2009.03.04. 21:55 F. Kapus

Az Alba Volán a 2009/10-es szezonban is az osztrák bajnokságban indul, tudta meg a jégkorongblog id. Ocskay Gábortól. A szakosztály-igazgató közölte, két névadószponzor-jelölttel tárgyalnak, és van esély, hogy hároméves szerződést kössenek valamelyikükkel. Fehérváron olyan edzőt szeretnének, amilyen a fiatal Pat Cortina volt. A légiósok többsége aligha marad a csapatnál, fiatalok viszont a tervek szerint lesznek bőven.

– Miért március 3-án, két nappal az OB I.-elődöntők előtt küldte el Ted Satort? Mikor gondolt először arra, hogy nem ő az az edző, akire az Alba Volánnak szüksége van?

– November közepén, a Red Bull Salzburg elleni mérkőzés után jutott eszembe először. Ott indult el az a problémasorozat, amelyet akkor a vezetőedző megfoghatott volna. Három-négy tengerentúli játékosunk fegyelmezetlensége miatt elveszítettünk egy mérkőzést, majd hosszú időre esélytelenné váltunk az EBEL-ben. Ezt szankcionálni kellett volna. És nemcsak a mérkőzés után, hanem már az első két harmad alatt, amikor látszott, hogy gond lesz. Már ekkortól, novembertől tárgyalt a szakosztály-vezetés arról, hogy edzőt váltunk. Ha azon a mérkőzésen meghúzza a gyeplőt Ted Sator, és 5, 10, 20 százalékos pénzbüntetést helyez kilátásba annak, aki nem játszik fegyelmezetten, máshogy alakult volna a történet. Mivel ez nem történt meg, a csapat belezuhant a szakadékba, és az edzői gyengekezűség levét mi ittuk meg.

– Miért csak most szembesült a problémákkal mindenki?

– Tudom, hogy a hétfői-keddi események, döntések miatt mindenki engem szid. De akkor is úgy érzem, Ted Sator hiába nagyon nagy tudású edző, nincs már benne tűz, ambíció, nem konfrontálódik a játékosokkal. Hogy mást ne mondjak, egyetlen büntetést sem osztott ki ittléte alatt. Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a HC Csíkszereda elleni meccsünket egynek tekintette a szezonbeli nyolcvan közül. Előtte napokon át hangsúlyoztuk, mennyire fontos találkozó ez.

– Mi történt csütörtök és hétfő között a csapatnál?

– A HC Csíkszereda elleni mérkőzés után viharba került a hajónk. Beszéltem a kapitánnyal és a legénységgel, vártam, hogy a kapitány megoldja a helyzetet. Ehelyett csütörtökön eltűnt a hajó kajütjében, és hétfőig nem is állt a kapitányi hídon. Majd hétfőn az edzésen az öltözőben bejelentette, hogy elbúcsúzik a csapattól. Ehhez képest kedden meglepetten vette tudomásul, hogy mi sem vele képzeljük el a folytatást. Nyilván beszélt a szintén Székesfehérváron tartózkodó feleségével, aki menedzser, és aki azt tanácsolhatta neki, jobb, ha inkább tőle köszönnek el.

– Sokan az Alba Volán kötségvetésének lyukait is szóba hozták.

– Sok pletyka kapott szárnyra velünk kapcsolatban, képtelenebbnél képtelenebbek. Az egyik szerint spórolás miatt küldtük el Ted Satort. Ez fel sem merülhet. A szakosztály nagyságrendileg 350 millió forintos éves költségvetéséhez képest az edző egyhavi bére olyan elenyésző, hogy azt bőven kibírjuk. Ráadásul mint jeleztem, nincsenek gondjaink a bérek kifizetésével.

– Hogy búcsúznak el az amerikai edzőtől?

– Ted Satornek kedden felmondtunk. Mivel élő szerződése volt, tettünk egy ajánlatot az anyagiak lezárására. Ezt egyelőre nem fogadta el, de emiatt nem idegeskedem. Biztos vagyok abban, hogy néhány héten belül megegyezünk.

– Többen összefüggésbe hozták az Alba Volán helyzetét a válogatott vb-felkészülésével. Hogy érzi, hathatnak a történtek az A csoportos világbajnokságra?

Egy játékos akkor idegeskedhetne nálunk, ha nem kapna fizetést. Erről szó sincs, az edzőváltás előtt és után is nyugodtak lehetnek a volánosok, mindenki megkapja a pénzét, a februári húszszázalékos büntetésen kívül. Persze ezzel együtt sem gondolhatom, hogy ez az egész ügy segített a magyar jégkorongnak.

– Ifj. Ocskay Gábor csapatkapitány, az ön fia lemondott. Ki került a helyére?

– A játékosok Tokaji Viktort választották. (Példa nélküli eset az Alba Volán történetében, hogy ősdunaújvárosi legyen a csapatkapitány – F. K.)

Hogyan tovább?

– Ha március második felében ismét aranyérmet akasztanak játékosaink nyakába az OB I.-ben, az Alba Volán történetének tizedik győzelmét ünnepelhetjük. Akkor már nem nevezhetjük ezt rossz szezonnak. Szerdán tartunk egy játékosebédet, ahol bejelentem, hogyan változik a premizálási rendszer a hátralévő időben.

Kiknek van a jövő évre is érvényes szerződésük a csapatból?

– Sorolom a neveket: Hetényi, Becze, Tokaji, Jobb, Ocskay, Kovács, Vaszjunyin, Sofron, Hegyi és Nagy biztos, hogy jövőre is itt marad. De természetesen szeretnénk megtartani a lejáró szerződésű játékosaink közül is azokat, akik értékesek. A farmcsapatból ketten-hárman kaphatnak ajánlatot: Tóth Adrián és Maklári Erik bizonyosan köztük lesz.

– Jövőre is indulnak az EBEL-ben?

– A bajnokság utáni első fontos lépés, hogy a jégpályát felújítsuk. Úgy látszik, a város mellettünk áll ebben a kérdésben is, augusztusig teljesen új technikai rendszert építhetünk fel a csarnokban. Ez fontos, mert ezután önállóan rendelkezünk hűtéssel, nem függünk mástól, gazdaságosabban tudunk jeget készíteni. Székesfehérvár városa és a névadó vállalatunk, az Alba Volán kinyilvánította, a következő szezonban is mellettünk állnak. Talán nem csökken a tőlük érkező támogatás összege, ez kellő alapot jelenthet.

– Jönnek mások is?

– Jelenleg két nagy csoporttal folytatunk névadó szponzori tárgyalásokat. Látok rá esélyt, hogy jelentős, hosszú távú, hároméves szerződést tudunk kötni valamelyikükkel. Ez óriási előrelépést jelentene. A szponzoraink közül sokan jelezték, mellettünk maradnak. Voltak olyanok is, akik sajnálattal bár, de elvesztették támogatásunk lehetőségét.

– Szakad a forint?

– A forint euróhoz viszonyított árfolyama valóban fontos, sok költségünk euróban jelentkezik, így ha annyi értékű pénzt akarunk előteremteni, mint az idén, 10-12%-kal többet kell gyűjtenünk forintban. Azt gondolom, el kell olvasni a híreket. Az EBEL-ben 4,5 millió eurós költségvetéssel részt vevő Innsbruck jövőre visszalép a szerepléstől. De a mi megyénkben a BL-győzelemig jutott Dunaferr női kézilabdázóival is mi történt? Ezek után ha van lehetőségünk, neki kell mennünk az EBEL-nek, csak azért is, mert idén 27 hazai meccsen 2500 feletti átlagnézőszámunk volt. Az élet eldönti, a világgazdasági válság hogy érint minket. Most fontos feladatunk mindenkivel, nézővel, játékossal, szakvezetővel, megbecsültetni, hogy Székesfehérváron 2009-ben egy ilyen csapat tud létezni. El kell gondolkodni azon, hogy máshol ezzel szemben megszűnnek a csapatok.

– Egyelőre Énekes Lajost nevezték ki vezetőedzőnek. Meddig tart az átmeneti állapot?

– Énekes Lajost ideiglenesen kértem fel, abban maradtunk, ha jön valaki, akkor jön, ha nem, akkor ő viszi végig a csapatot ebben a bajnokságban. Megkérdeztem, beleállt ebbe a feladatba, ha nem is kitörő örömmel.

– Milyen edzőt szeretne?

– Ha személyleírást kellene adnom, olyan fiatal edzőt keresek, amilyen 2004-ben Pat Cortina volt. Hozzá hasonló habitusú és hozzáállású, magas szakmai színvonalon dolgozó, nagy akaratú edzőt szeretnék Fehérvárra hozni. Az elnökségnek azt fogom javasolni, hogy elsősorban Európában nézzünk szét. Ha lehet, északon. Svéd vagy finn trénert képzelek most el. Ez persze nem zárja ki, hogy végül ismét kanadai vagy amerikai edzőnk legyen. De mindenképpen olyasvalakire van szükségünk, aki nemcsak az EBEL-csapatra, hanem lefelé is figyel. A farmcsapatra és az utánpótlásra is. Cortina ilyen volt, Sator nem.

– Mi volt a különbség?

– Cortina itt élt, a szabaidejét Magyarországon töltötte, érdekelte minden itteni dolog. Híreket nézett, tájékozódott. Enélkül nehéz. Ted Sator nem illeszkedett bele a magyar viszonyokba. Élte a maga életét, Prágába, Bécsbe, Velencébe járt. Ezzel nem akarom megbántani, hiszen nekem is vannak hibáim. De ha ambíciózus edző lett volna, akkor szerintem vasárnap Erzsébeten megnézte volna a Fradi–Dab meccset. Nem tette, ahogy szezon közben is alig járt a farmcsapat edzésein. Egy ellenfelünket sem térképezte fel. A fontossági sorrendekben nem értettünk egyet. Mindenki elhiheti, nem az állásomat féltem, amikor ilyen kényes kérdésben döntéseket hozok, hanem a csapatot és a szponzorainkat. Amíg a szemem nyitva van, elvezetgetem a jégpályát. De nem nézem el, ha valaki nem szívből-lélekből dolgozik az Alba Volánnál.

– Mikor kezdenek bele a jövő évi csapatépítésbe?

– Először lejátsszuk az OB I.-et. Már az elődöntő is nehéz lesz, nem beszélve a döntőről. Komoly ellenfeleink vannak. Egyelőre ez az elsődleges célunk. Aztán az utolsó mérkőzéstől adott az új feladat. Már megmozdult a piac, esnek ki a különböző bajnokságokból a csapatok szerte Európában. Szabadulnak fel játékosok, edzők. De most a zavartalan munka a lényeg.

– Az idei EBEL-keret idegenlégiósai közül hányat szeretne megtartani?

– Ha rajtam múlik, ketten maradnak. De egyelőre nem ezzel foglalkozunk, hanem a Dab.Docler elleni mérkőzéssel. Aztán először a magyar mag legyen meg, mert az is nagyon fontos. Még nem tudjuk, jövőre hány meccses lesz a szezon. Ha marad az 54-es alapszakasz, akkor az már biztos, hogy sokkal bővebb kerettel kell dolgoznunk. 25 mezőnyjátékos és 3 kapus kell ehhez a sorozathoz.

– Az EBEL-szereplés amúgy rendben volt?

– Vastag betűvel szedném játékosaim nevét. Kiemelkedően teljesítettek az első, a második és a hatodik körben. A köztes három széria az eltiltások miatt nehezen ment. A csapat legjobbjai brutális megterhelést kaptak ekkor, 86 bőr lett lehúzva róluk. Jövőre ezt másként kell csinálni.

– Hogyan?

– Módot kell adni a pihenésre. Már többször mondtuk, a koncepció lényege, hogy hozunk még fiatalokat a csapathoz. A farmból is feljöhetnek néhányan, és jó pár külföldön erősödő játékost szeretnénk hazahozni. Szóba került a Red Bull Salzburgnál játszó Kóger Dániel és Kiss Dávid, a svéd juniorbajnokságban egyre jobb teljesítményt nyújtó Bartalis István. De még sokakkal fogunk beszélgetni. Aki hozzánk jön, annak bele kell állnia a munkába. Ha itt profi körülményeket teremtünk, kőkeményen fogunk követelni is. A fejlődést ez szolgálja, és a közönségnek is a kedvében kell járni.

124 komment

Címkék: alba volán ebel ocskay

tiszteletre melto az elszantsaga
íGY MÁR LÁTOM MIÉRT AKADT KI ANNYIRA AZ ÖREG!! MONDJUK MINDIG ILYEN VOLT!! HAJRÁ VOLÁN
Ez a beszéd. Múlt lezárva, előre kell innentől nézni.
Én is azon a véleményen vagyok aki azt vallja,ha valaki aki felhúzza a VOLÁN mezét nem tesz meg mindent a jégen és azon kívül is a CSAPATÉRT annak nincs itt helye.
Ezért szeretem én Gabi bácsit.

HAJRÁ VOLÁN!!!
na oszt szuperrel mi van?
Igaza volt Csicsó bának!

CSAK A VOLÁN!

(Jövőre visszahívni a HC-t és elverni mint most az SC-t!)
Hajrá Gabibá!!!Hajrá Volán!!!
A Volán van, volt és lesz is!
Na ezek után kezdem megérteni, miért külde el Satort. De szm érdemes lett volna megvárni az OB1 végét. Tetszik a hozzáállás. Az ötletek is jók, jövőre bent leszünk a playoffban! Remélem csatlakozik még egy csapat és meg lesz a 10 a kezdésre. Sok sikert! Ja és meg kell tartani a játékosokat. Palkó, Szuper, Süti, Fekete, Horváth, mindenképp kell! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!
index főcím... szép...
am respect a Csicsóbának, így kell ezt keményen, mert sosem jutunk egyről a kettőre. a szponzorok meg elkezdhetnének gondolkodni, mert egy nbI 5-6. focicsapatnál jóval több nézettséget jelent a Volán.
@-d(-_-)b-: Szuper? ő két szezont nem szokott egy helyen lehúzni.. nem bánnám, ha innen is menne..

Amúgy lehet, hogy Ferber jön a kispadra???? A személyleírás illik rá :/
Amúgy meg lenne egy javaslatom: Énekes Lajost edzőnek, és ha nem válik be, akkor ott máshol van a hiba.
@Vincenzo90: "index főcím... szép..."

előfordul az ilyen. szerintem véletlen.
lehet szidni, de lelkesíteni azt piszkosul tud...
kérdés, ki lenne a két légiós, aki marad. Martz-Guerriero? Szerintetek?
Jo fej az "oreg",ès igaza van!
@miki78: hát szerintem meg nagyon jól védett az egész szezonban, kár lenne megválni tőle.
Guerrerot en marasztalnam, nagyon szinpatikus kis "torpe" :)

Meg jah, nekem is hianyzik egy Szuper a felsorolasbol... :-/
Nekem hiányzik a Kangyal,Svaszi,Gröshl stb.Szerintem hívjuk vissza őket.Jaj csak vicceltem!!!De ha Szuper elmenne a Budait vissza kéne hívni,már biztos nem akkora az arca.Tudna a védéssel is foglalkozni mert nem rossz kapus.Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá miért tették ki a Satort,Gabibá a főnök ő hozza zsozsót!Majd aki letesz pár tíz millát a VOLÁN számlájára az kérdezhet.Uff!!! Én beszéltem!
Ez egy korrekt nyilatkozat.
@Ed_25: hogy a SC-t miert sikerult a Volan-nak ennyire elverni azt mar megtargyaltuk, de nem ugy gondolom hogy a HC majd ul a baberjain es varja hogy a nagy Volan majd egy esetleges talakozo alkalmaval szarra verje, ahhoz fel kell kotni majd a gatyat Satorr-al vagy nelkule ,meg kell bekulni a gondolattal hogy a HC a jovoben mindig egy kemeny dio lessz................hajra HC !!
@bdan: ha svéd edző lesz, akkor szerintem Byström is marad.
Szerintem főleg magyarokra kell építeni a pontok miatt! Legyen bővebb a keret!
Azért hogy a HC egyáltalán meg tud verni egy Alba Volánt, az is nagy fejlődés. Hiszen mi is sokkal jobbak lettünk. Itthon is akadhat pár srác. Itt most a pénzen is nagyon sok fog múlni.

Egyenes beszéd, erről van szó bár akkor nem kellett volna idáig várni v akkor már inkább kibekkelni a hátralévő (jó)néhány meccset! A légiósok közül én szerintem a Martz-Guerriero kettősre gondolhatott de persze lehet h csak én haluzok már megint :D
Magyar fiatalokat kell össszeszedni a világból. Egy svéd másodosztállyal, vagy kanadai huszadosztállyal csak felér az EBEL, és ha itthon játszik, lehet válogatott, és itthon is van.

Am sztem a Guerriero, meg a Martz akiket érdemes megtartani. Nameg persze a magyarokat. Tokaji például nagyon nagy kincs, és erre én csak most jöttem rá.
@Vincenzo90: :) Tokaji a legmegbízhatóbb és a legintelligensebb játékosok között van évek óta! Igazi sportember!
Sok sikert a csk-hoz!
Azért szerencsére nem mindenki szidja. Meg azok akik tegnap még szidták, talán azok sem teszik ezt ma már olyan nagy hévvel, a háttér ismeretében.
@Vincenzo90: a Tokajinak egy nagy hibája van, hogy nem ősfehérvári :)))
A külföldön játszó magyar játékosok mellett érdemes szétnézni fiatal, magyar származású játékosok tekintetében is az amerikai kontinensen és a Felvidéken. Sokaknak nagy megtiszteltetés lenne a magyar válogatott mez is. Én még azt is megkockáztatnám, hogy jó pár olyan magyar származású játékost is hoznék(17-20 évesek
), akik a 1-2 évig még nem tudnának tartósan játszani az első csapatban, de megfelelő edzéssel és kemény munkával pár éven belül be tudnának kerülni az első csapatba és komoly erősítés lenne a nemzeti csapat számára is. Kanadait is lehet honosítani, de az mégse fest olyan szépen és amire elérkezne az idő erre a dologra, addig lehet, hogy szedné a sátorfáját.
Tokaji Viktor a mentalitása és a képességei alapján simán belefér az "ősfehérvári" képbe. Sok sikert Neki és a CSAPATnak a rájátszáshoz.


HAJRÁ VOLÁN...
A Salzburgos Fektivel is érdemes lenne próbálkozni. Ő most rajta van a draftlistán és 1992-es születésű. 1-2 év itteni játék után is mehetne az NHL felé.
Az öreg Csicsót lehet szeretni vagy nem szeretni, de az elszántsága, törekvése miatt illik nagyon tisztelni.
Kiváncsi leszek Palkót megtudjuk tartani vagy elcsábítja egy tehetősebb klub? Már tavaly is rezget a léc, de az idei még eredményesebb szezonja és már a kora miatt is, vagy most tud még több pénzt keresni, erős csapatban játszani, vagy marad most már itthon. Nagy dilemma lehet.
@solarys: A Palkovics nem megy innen sehova. Minden évben eljátsza ezt kicsit! Ő maga mondta,hogy már nem menne sehova a kora miatt!
respect az öregnek! es sikert a ruletten:))
Ha a magyar játékosok, és a Martz-Guerriero páros itt maradnának, nagy baj nem lenne. Korrekt nyilatkozat. Hajrá Volán!
@Borsy: Sajnos otthon (Szeredában) kialakult egy nagyon szűklátókörű nézet, amelyik szerint a fiatal székely hokisokat nem szabad elengedni, sőt, egyenesen védeni kell a magyar válogatottságtól.

Persze, értem én, hogy néhány nagykutyának az egzisztenciája függ attól, hogy a román válogatott hokit valamilyen szinten fenntartsa, de ezt a Funart idéző szemléletet nagyon szomorú látni.
Csak így lehet!Keményen ,EGYENESEN,ŐSZINTÉN!
Sok sikert a továbbiakhoz.
Nagyon biztató és lelkesítő a nyilatkozat! Ez kell!
Tokinak gratula én sem tudtam volna másra szavazni! Martz és Csicsó A betüs(remélem)ők legalább élnek vele.
Szerintem a 2 játékos akire Csicsóbá gondolt: Guerriero és Byström.
Szuper is marad szerintem.

Hajrá volán!!!
A döntésen nem csodálkozok, csak az időpontján. Vagy már korábban meg kellett volna lépni, vagy kivárni ezt a pár hetet.

Akárhogyis HAJRÁ VOLÁN!!!
@OTeR: a két A betüs Én ugy tudom hogy Palko és Süti
Ja, gyöjjön Vörös Áron :)
Jankót is haza kéne hozni!!! Mostani csapatjában ugy sem igazán kedvelik!
Teknosmittom lehet igazad van! Holnap kiderül. Csicsó még A betüt sem kapott volna? Martz sem kap akkor egypárszor lecsücsül szövegelés miatt, mert szeret beszélni rendessen!
Vezetőnek lenni nehéz! Néha lehet hogy vannak hibás döntések. A meggyőződéssel képviselt vélemény így válhat saját igazsággá. Remélhetjük hogy mindehhez a lesz elég kitartás és hit.Sok sikert hozzá.
@OTeR: Éppen akartam irni Én is hogy majd ma megtudjuk este és győzelem lesz felhőtlen győzelem :):)
Hajrá Volán
mondjuk engem érdekelne, hogy idény közben volt-e arról beszélgetés, hogy a vezető edző tevékenységébe több feladatot 'lát bele' Csicsó bá

amúgy a fiatal Cortina kérdésben a legjobb tanácsadó tán az öregebb Cortina maga :)
Hát nem tudom, de Gabbá nyilatkozata minimum sántít... November óta látja a problémákat? Mit tett az eddig eltelt 3 hónapban h megoldódjanak? Őszintén nem értem, ha ennyi ideje nem elégedett a dolgokkal, akkor lépni kellett volna valamit (pl. fegyelmezettség) mert most lépett és magyarázza a bizonyítványt.
A jövő tekintetében meg kíváncsi leszek milyen irányban indul (légiósok vagy hazai játékosok más csapatokból).
@check:
Szerintem Gabibá adott még egy esélyt Satornak, és reménykedett, hogy meg fog változni az öreg, hisz mint szakember, azért nem az utolsó.
Na tessék, én már két nappal ezelőtt megmondtam, hogy tuti van magyarázat, felesleges volt a sok pletyka! Amivel nem értek egyet: Cortina még ma is fiatal - sztem és hozzám képest. Nagy erénye id. Ocskaynak, hogy az egészet látja (nem csak elvakultan volán), átlátja és cselekszik is, még akkor is, ha döntései nem népszerűek. Időnként napokig be sem nézek, mert bulvárszintre alacsonyítjátok a blogot, valakit kiszúrtok magatoknak szidjátok orrba-szájba, aztán két nap múlva lásd pl a mai nyilatkozatot szint váltotok mint a kaméleon. Szupert nem szidni kell, hanem megköszönni neki, amit eddig tett a csapatért, biztosan nem a voláné lesz az egyetlen ajánlata, mert veletek ellentétben más látja mit csinál a pályán. Hajrá magyar jégkorong!
Szevasztok!

Engedjetek meg egy hozzánemértő kérdését, szó van a cikkben a csarnok felújításáról ilyen olyan téren, de bővítésről tudtok valamit? Tervezik esetleg?
Akárhogy is, hajrá Volán, hajrá Fehérvár! Minden tiszteletem az asztalra eddig letett eredményekért, Ocskaynak, Cortinának és Satornak is. És persze a meccsenkénti 2700 szurkolónak, a városnak és Warwának is.
@Bandi_jóválasztás: Úgy tudom, kizárólag a hűtőrendzser technikai felújításáról van szó, de hátha elolvassa kérdésedet KCs is.
Nem akarok senkit megbántani , de mi a fenétől gondoljátok hogy a Volán egy Ebel szintü csapat?? Utolsó helyen végezhetett volna akár a Dab vagy a Fradi is az Ebelben... Túl nagy a körités... Na meg igy lejáratni magatokat erdélyben???!!
Én azt mondom, orosz edzőt kellene hozni, az majd megmutatná mi a jégkorong... :DDD
@check: Azért mert az egész ügy határeset, kétarcú... Sokan leírták, hogy a csapat mennyit fejlődött Sator ideje alatt, valamint emlékezzünk az első két körre, különösen úgy, hogy összevetjük a tavalyi szezonnal. Ez mindenképpen pozitívum, emellett csak lassan lehet "kikristályosodni" abban, ha valaki nem "szívvel-lélekkel" csinálja, és a kritikus pillanatokban nem tudja megfogni/megakadályozni a dolgokat...
@rules: Nézd meg még egyszer az idei tabellát, de ha lehet most alaposabban! Hány EBEL meccset láttál egyébként a TV-ben vagy netán élőben? Gondolom nem sokat.
@rules: el vagy Te tévedve...
@Bandi_jóválasztás:

A csarnok felújítása két lépcsőben zajlik, az első, kevésbé költséges, a jégkészítő rendszer leválasztása a Hűtőipari Rt-ről, valamint a csőhálózat teljes cseréje. A második fázis a csarnok felújítás, szigetelés a jelenlegi helyzetben idén biztosan nem "fér" bele a költségvetésbe. Persze, ha sikerül újabb támogatókat találni...
Visszavonom az első megjegyzésemet a témában, úgy tűnik Csicsó bá ezúttal is tudja mit csinál.
Én Byström-re és Guerriero-ra szavaznék, de Martz is legalább annyira bevált...
Mondjuk ebből még mindig nem derült ki, miért volt olyan rohadt fontos az a szeredai meccs?

Valamint azért vélek felfedezni ellentmondást a Sator és Ocskay interjú között. Felmondás témakörben
ez vicces.
beirásomban szerepelt az "ocskay-liga" (mert ez a véleményem) kifejezés - erre kimoderálták.

ocskay-blog? nem szabad bántani a szent tehenet? kicsit tul van ez dimenzionálva. egy klub - nem az egyetlen.

Jó cikk, gratula! Tényleg index.hu-n, jól látható helyen van kinnt.
A véleményem a dolgokról talán annyi, hogy kellett már egy ilyen őszinte és előretekintő nyilatkozat. Grat Gabbá!
Másrészről az is pozitív, hogy igyekeznek jövőre méginkább fiatalítani a csapaton, erre szükség is van. Edző szempontjából egy svéd/finn/orosz nem lenne rossz, technikás-sokpasszos irányba kellene elvinni a Volán játékát a kanadai brusztolós, korongbelövős hoki helyett.
Szerintem a Byström/Martz duó marad, hiszen megbízható hátvédre és centerre mindig szükség van. Emlékezzetek a Volán hátvédgondjaira, amikor voltak az eltiltások vagy betegségek vagy sérülések, alig volt néhány hadrafogható hátvéd. Ezen a téren kellene talán erősíteni, ezért kellene Byström-öt megtartani. Martz pedig elképesztően lát a pályán és gyors is.

Hogy fokozzam: a Lehelt vigyük az EBEL-be!!!! :))))
@Utasellátó '68:
mindenkit lehet véleményezni akár pro akár kontra,csak lehetőleg valami érvrendszer alapján. ez az 'ocskay-liga' és hasonszőrű magasságokban szárnyaló eposzi toposzok kissé fárasztóak
@rules: Te azért jöttél hogy szitsad a tüzet?:)))
Az ilyen sportvezetők miatt tud még élni, és nemzetközi szinten is jelt adni magáról a magyar sport. Senki nem tévedhetetlen, de ezeknek az embereknek az elhivatottsága és alapvető profizmusa megkérdőjelezhetetlen. Ocskay, Hajnal Csaba, Vanyus Attila pl., bár hosszan folytatható enne a sor, de sajnos... A sajátos magyar körülmények között létrehoztak és vasakarattal fenntartanak egy-egy szigetet, amely képes időnként a sokkal magasabb szinten lévő, összehasonlíthatatlan körülmények között létező külföldi riválisokkal is felvenni a versenyt - igazi közönségsportban.
Itt elsősorban az ambícióról és a soha meg nem alkuvásról van szó - ezek nélkül legfeljebb időlegesen lehet elérni ezt-azt, vagy egyszeri, véletlenszerű pillanatokban.

Vannak sportvezetők, akik milliárdos szponzorral a hátuk mögött atyaistennek képzelik magukat, aztán amikor ég a ház, csak széttárják a kezüket. És vannak, akik felépítik életük művét "falusi" környzetből indulva. Respekt!
@Utasellátó '68: senki sem moderált téged, nem értem, miről beszélsz. egészen konkrétan ez az első kommented ezen a blogon
kaposvárról:hajrá VOLÁN!!!!!!!!
HA TETSZIK HA NEM OCSKAI GÁBOR TUDJA HOGY MIT AKAR PROFI RUTINOS ÖREG ROKA.Ha nem sikerül az OB.1 et megnyerni akkor van még egy esély MAGYAR KÚPA amit természetesen a VOLÁN rendez.A befolyása nagy amit ki is használl, igaza van a VOLÁN részéről.Uraim ez sport komoly vállalkozás nem játék mindent be kell vetni a siker érdekében.OCSKAIVAL mindenben egyett tudok érteni.
@check:
nem tud olyat mondani Gabi bá, hogy ha valaki akar, az ne köthessen bele. Nyílván nem rúgja ki az első adandó alkalommal. Sok-sok egyeztetés volt, aki ismeri a dolgok menetét, az tudja, hogy volt ideje Satornak az elvárásokkal azonosulni. Meg egy szerződést sem olyan felbontani időközben...
@felold:
javítok: egy szerződést sem olyan könnyű felbontani idő közben...
meg amúgy azok, akik elhamarkodottan ítélkeztek, mindenféle háttérinformáció nélkül, kicsit gondoljanak bele - Hogy érezheti magát Gabi bá', amikor ebben a baromi nehéz helyzetbe, amit megpróbált intelligensen, úriember módjára, de határozottan kezeli - ha nem is mindenki, de itt is sokan - belerúgtak még mellé jó nagyokat. Ha valaki látta mostanában, lathatta, de ha nem, akkor is gondolhatja, min ment keresztül. De ilyenek lettek az emberek, örülnek, ha valakit bánthattak, aztán, ha megy a szekér, megint melléállunk. Furcsa, na...
Ebben a nyilatkozatban látszik:- FIATALÍTÁSÉ a jövő, de ebből azt veszem észre nem cél a rájátszásba kerülés.-Egyet nem értek,....ha az állandó utazás és mérkőzéstől fáradt a csapat,/25fő/, akkor hogy lehet szankcionálni, büntetni,stb.Énekes úr mindig ezzel érvelt...!!
kicsit modosult a tegnapi velemenyem. de csak kicsit - koszonhetoen id.Ocskay altal mondottaknak.

igazi palfordulas megsem tortent: ha novemberben dolni latszott a boglya, mi a toszert kellett ezidaig varni a posztcserevel? (gondolom, nem nyelvi nehezsegek akadalyoztak meg a feleket, hogy tegyek nyilvanvalova, hogy mi a kotta...)

a rosszkor meghozott dontes es annak minden elozmenykent felsorolhato "kovetkezmenye" - ertsd: novembertol marciusig tarto idoszak tortenesei - epp ugy terheli a felso vezetest, mint az edzot es a csapatot ugy amblokk.

szerintem tanuljon ebbol a teljes garda, es akkor nem lesz semmilyen utoize az effele torteneseknek. mi tobb, mi is gondtalanabbul razogatjuk a kolompot masok feje felett...
@eurocat: A klubvezetés - mint azt többször kijelentette - a szezon értékelésével, és a következtetések levonásával meg szerette volna várni a szezon végét. Sajnos az élet kikényszerítette a korábbi lépéseket.
Nem értek néhány hozzászólást! Szapulni néhány csapatot, edzőt, játékost, mert éppen nem megy a szekér? Bárki csinálja meg ugyanezt! Ja, hogy nem megy? Én csak 86 óta járok jégkorong meccsekre, tehát nincs nagy rálátásom a helyzetre. Viszont azt gusztustalannak tartom ha olyan emberek mondanak véleményt akik csak akkor mennek ki a meccsekre, ha megy a csapatnak vagy ha "neves" ellenfél érkezik, esetleg tv-s meccs van! Egy Miskolc, egy Fradi, egy Dac meccsen miért nincs 2-3 ezer ember "már"??? Akinek nem inge nem veszi magára! Hajrá VOLÁN!
Rules, gratulálok, nagyon okos vagy! Na meg így lejáratni magadat Magyarországon???!!
Ha a kicsi agyadig eljut, tudatlak, hogy az Alba Volán az EBEL-ben megelőzte a tavalyi döntős Ljubljanát! Gondolom a Ljubljana se EBEL szintű csapat! Ügye?
Más:
Válogatottunk 2 éve legyőzte Svédországot. Gondolom ezek után a svédek nem VB és Olimpia szintű csapat!
Örüljél a HC győzelmének, gratulálok hozzá! Mi is örültünk, amikor nálunk jobb csapatot legyőztünk, de nem gyűlölködtünk és nem írkáltunk hülyeségeket.

@Utasellátó '68: Jóbarát! Ocskay-liga? Lehet! De tegyél le te többet az asztalra mint az Ocskay! Ő már bizonyított, és te? Szerezz szponzort, tárgyalj, hozz kellemes és kellemetlen döntéseket a csapatod érdekében! Vállald a szidást és az egyéb következményeket tetteidért! Akkor talán rólad is elneveznek egy "ligát"! Hajrá! Én szurkolok neked! Utasellátó liga!
@KCs: A klubvezetés - mint azt többször kijelentette....

szo se rola, nem vitatkozom (ez ui. zsakutca ebben a helyzetben) - de novemberben eleg nehez ertekelni az egesz hatralevo evadot....viszont eszrevenni azt, hogy a szeker rossz iranyban halad nem jostehetseg kerdese. ha pedig a megerzeseket nem kovette elszant, hatarozott tett akkor utolagosan velelmezni, utalni, megmondani finoman fogalmazva is porhintes (annak is ket modja kozul valasztva: a sajat fejunkre hamu gyanant, illetve a publikum szemebe a "tisztan latas" miatt)

megegyszer mondom: okuljon ebbol mindenki, hogy legkozelebb ne kerulhessen ilyen kenyes helyztbe ez az ertekes csapat. oda lesz a nimbusz egy ido utan, ha utolag kezdunk el mutogatni, magyarazkodni...mindenki elott legyen ott az elrettento pelda: a magyar foci.
Én kint voltam az összes EBEL meccsen, és már nagyon várom a következő idényt.
Ilyen szintü sorozatba kerülni más sportágban esély sincs. A sokat bírált Ocskay nélkül talán már csapat sem lenne. Éveken keresztül beszélt a fiatalításról idén végre elkezdte. Az elején féltem, hogy fognak szerepelni Nagy Gergőék, az idény végére a legjobbak lettek a fiatalok (szerintem).
Csak igy tovább, én már bérletet szeretnék venni a következő szezonra.HAJRÁ VOLÁN, HAJRÁ FIATALOK!!!!
Azért egy pénz dijas Szuper kupát szívesen megnéznék a MK, MOL győztes és a bajnok között. Ezelőtt 3 évvel még volt szuper kupa ha jól emlékszem.- Vissza kéne hozni az illetékeseknek.
@amatörmedve: Igy van, ez a beszéd! Ami pedig a fiatalítást illeti, az nem elfelejtendő, hogy csak az öregeken keresztül megy. Nagy szükség van az Ő tapasztalataikra.@benö51: Bocsi, de van aki ebben a szezonban (nem is kevesen) 70 meccset már lejátszott, nem gondolom, hogy ez a legjobb felkészülési taktika az A csoportos VB-re.
@benö51: Az oké, hogy Ocskayról ligát neveztek el, de azért Szuper még túl fiatal szerintem, hogy róla meg kupát nevezzünk el.
@rules: abban igazad van, hogy barki lehetne utolso az ebelben...
de eloszor is nem tudnak bejutni az ebelbe. masodsorban a volan nem az utolso lett. harmadsorban, ha kovetted volna az esemenyeket, erezned hogy kicsit tulbuntettek a volant, ez vezetett ide.

szeredas mondatod meg nem ertem. 4-3? ez leeges? milyen sportot szoktal te kovetni, ahol az egyszeri vereseg leeges? ha 4-6 meccsbol szopott volna ki, megertenelek... na de igy...
@felold: @jacint70:
Nem kötekedem, hanem a véleményemet írtam, ez nagy különbség. Én nem azt mondtam, hogy elsőre ki kell rúgni. Gabbá mondta, hogy látta a problémákat, mégis hagyta azokat eluralkodni, majd a végén lépett. Miért nem korábban lépett, amikor még volt befolyása a dolgokra, most utólag már kicsit sántít a dolog.
@Aazami: Reménykedni a bukdácsoló diák szokott a vizsga előtt, hogy talán sikerül. Én nem így ismertem meg Gabbát, hogy bizonytalankodna, lásd a tavalyi évet, váltott amikor látta, hogy nem megy a dolog.
utalom magam amikor ilyen vagyok!

@banyszi: Bocsi, de van aki ebben a szezonban (nem is kevesen) 70 meccset már lejátszott, nem gondolom....

akadnak nehanyan - mondjuk a tengerentulon, akik ennel tobbet is jatszanak VB elott - nem feltetlenul a VB miatt. de idevehetnem a szlovak, es a sved ligat is.
@check: korábban kellett volna kirúgnia a Satort?
Na, képzeld, akkor mit kapott volna Tőled? Gondolom, nagy vezetői tapasztalatokkal bírsz és azt a számtalan körülményt és tényezőt, ami egy klubigazgatót köt és kötelez, Te biztos sokkal jobban és gyorsabban átlátva, bölcsebb lennél.
A Sport1TV tegnap esti "Mai Helyzet" c. műsora:

docler.hu/video/11144
@check: Vagy hogy lehet orvosolni másképp? Némi konkrétumot vinnél a dologba, csak hogy a klubvezetés tanuljon valamit Tőled is.
Most mondhatnám,hogy hasonló okokat mondtam én is egy másik posztban még tegnap előtt? :
"
brunzwik 2009.03.03. 13:59:21
Nem a HC miatti vereség volt a fő ok,ez csak az utolsó csepp volt a tengerben. Ezt kellene megérteni.
Nem hiszem,hogy a Salzburg elleni meccsen egy időkéréssel nem lehetett volna megelőzni az indulatokat. Több olyan meccs is volt amikor elmaradt időkérések, értelmetlenül kevert sorok voltak.
És valljuk be a Volánnak nem fekszik a Kanadai stilus,és ez sok meccsen látszott is."
@felold: Képzeld van vezetői tapasztalatom, de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz. Én arra reagáltam, amit Gabbá mondott: "...November közepén, a Red Bull Salzburg elleni mérkőzés után jutott eszembe először. Ott indult el az a problémasorozat, amelyet akkor a vezetőedző megfoghatott volna....". Tehát ismert volt előtte a probléma, azt le kellett volna reagálnia. Nem feltétlenül azonnali elbocsájtással, de valamilyen módon igen. Az ugyanis egy súlyos vezetői hiba, ha egy/több ismert probléma szétgyűrűzése miatt kerül a szervezet komolyabb bajba/válságba. Ezek nem függenek a sporttal szorosan össze, vezetéstechnikai kérdések, ami minden szervezet vezetésére vonatkoznak.
Én nem állítottam és most sem teszem, hogy Satort nem kellett volna kirúgni. Én azt a véleményemet tartom, hogy ürügyet kerestek az elbocsájtására amit így sikerült megtalálni, azonban a nyilvános indokokkal nem voltak erre felkészülve.

Feleslegesen gúnyolódsz és cinikuskodsz, nem kioktatni akarok bárkit is, hanem a véleményemet védem. Nyilvánvalóan én nem látom át a dolgokat egészükben, így a részletekbe sem folynék bele, de nem is olyan oldalról közelítettem meg a kérdést.
Egyébként szívesen beszélgetek a kérdésről bárkivel ma este szünetekben ;).
@Malkin: hjaj. na ha elolvasod meg1x figyelmesen a hsz-emet, 2 reszbol all.

elso: a volan es az ebel kapcsolatarol irok

masodik: a szeredai "szegyen"rol

es akkor josz es elmagyarazod nekem h nem volt tulbuntetve a volan (ugye ezt az ebel-hez irtam) mert szeredaban tehetetlensegukben ezt meg azt muveltek.

teny h nem lattam a meccset, es el is hiszem neked h durvaskodtak. de azt is tudom, hogy forditott esetben, tehetetlensegeben a hc is durvaskodott volna, mert hat ez egy ilyen sport.

nyert a hc, ugyesek voltak, de azert meg mindig azt mondom, hogy 1 baratsagos merkozesbol nem kene egetrengeto kovetkezteteseket levonni.
@eurocat: Két malomban őrlünk, imádom, tisztelem ezeket a fiúkat, de nem gondolom, hogy a fenti bajnokságokkal, vagy országok játékosaival össze lehetne hasonlítani bennünket.
@Malkin: Nem hiszem el, hogy nektek minden cikkhez ilyen magasröptű vitát kell generálni. Azt sem hiszem el, hogy a játékosotoknak szándékosan tőrte el valaki a vállát, mert a volán játékosai tuti, hogy vigyáznak magukra (cél most a bajnokság, utána a vébé), márpedig komoly a sérülés veszélye a másik fél részéről is. Már amikor indultunk volna szeredába, akkor is hasonlóan fontos dolgokról vitatkoztatok, szinte ugyanezen a szinvonalon. Erre azt írtam, hogy meggondoltam magam, mégsem megyek meccset nézni, és több helyről is sértődött válaszokat kaptam, ne is gyere soha, meg nem ezt vártam tőled, stb. Meg kell mondjam én sem ezt vártam tőletek! Nem vártam, hogy állandóan személyeskedtek, hogy magasröptű következtetéseket vontok le minden egyes leírt szóból. Amikor itt volt az ideje, gratulálni kellett a győztesnek, aztán ennyi... Részünkről már a következő feladatra koncentrálunk, ajánlom ezt nektek is a figyelmetekbe.
Megnéztem a videót, köszi, hát Gabibá nem öregszik,vagy a sport1 sminkes kőprofi, valamelyik mindenképp.:)

Ja, és Hajrá Erik! ;)
@Malkin: Csinálj amit akarsz (aki itt köcsögözik, meg tetűzik, azok nem mi vagyunk) és további szép napot neked is!
@Malkin: aham ertem. szal lattad a videokat es jogosnak tartottad amit kaptak. es azt is, hogy CSAK a volan kapott ekkora fegyelmit az egesz szezon alatt. mas hasolo esetben kapott 1-2 meccs eltiltast es kesz.

es ugye a volanos szurkolok elfogultak.

amugy kurvara nem ertem en sem mi a fenet akartok. alljon felre a volan mert kikaptt EGYSZER a Mighty Mighty HCtol?
Sziasztok

Lehetne egy külön posztot nyitni ahol csak a HC kellene dicsérni amiért egyszer ismétlem egyszer legyőzte a VOLÁNT????

Mert elegem van már a sok okostól aki egyetlen EBEL meccset se látott de ossza az észt egy egygólos győzelem után...
Ami meg a keménykedést illeti ahogy láttam mindkét csapat kivette belőle a részét,az meg hogy eltörött a játékosotok válla azt bizonyítja nem vagytok még beleerősödve az EBEL színvonalba.
@Malkin: Igazad van,ne hagyd magad:))
El kell ismerni jo csapat a Volan ,csak nem annyira jo mint ti gondoljatok(tatok) es ezt nem ismeritek el.Lattam en is a meccset es a verekedesen kivul semmit nem mutatott a Volan.Meg csak annyit, ha nem neznetek igy le a mol liga csapatait nem is lenne itt semmi vita soha.tisztelet a kivetel
@brunzwik: latod errol beszelek,csak a nagykepuseg es a reklam,meg hoki semmi.Rosszabb nem lenne a HC sem ,mert ti is utolsok vagytok...
Hát ha így gondolod,legyen, de engem se hatott meg se az SC se a HC játéka az ebel sebességhez képest mind kölyökbajnokságnak tünt a kis VOLÁN ellen.
@Malkin: HA visszakeresel a hozzászólások között én akkor a büntetéssel is egyetértettem.
@brunzwik: JO ezt elhiszem ,csak te is ismerd be ,hogy nektek sincs semmi kozotok az ebelhez,csak toltelekek vagytok.szeretnem en is ,hogy ne igy legyen ,de sajnos ez az igazsag
@Malkin: Lassu HC és egy ideges szétesett Volán: 4:3 ez igy az igazság.
@brunzwik: a Volan nem volt se ideges se szetesett,sem faradt sem baratsagos.inkabb meglepett es eltevedt ezert is durvaskodtak ennyit.Szerencsere golra jatszak ezt a sportot
Én vagyok egyébként a hülye,hogy leállok veletek vitázni.

Legyetek boldogok az egy győzelemmel.
Éljen a Hc a világverő nagy csapat.
@brunzwik: Nem vitazunk,de az igazsag az faj mindig
@Malkin: baszki te télleg nem tudsz olvasni.

1. az ebelben túl lett büntetve a volán a novemberi redbullos meccs után

2. a hácémeccsnek semmi köze ahhoz, hogy túl lettek-e büntetve.

+1 az én javaslatom -- ha már csak az ilyen pökhendi hangvételt fogod fel: EGYszer legyőzte a hácé a volánt, EGY góllal. hát ez aztán ká nagy teljesítmény. főleg azt megnézbe, hogy a tavalyi román bajnoki döntőst meg KILENC NULLÁRA verte a volán.

majd ha a hácé is kilencszer megnyerte a nemzeti bajnokságát, akkor jöhetsz ugatni.

Részemről ezt a hangvételt itt be is fejeztem, mert a normális beszéd híve vagyok.
@brunzwik: Csak egyszeruen annyit kellene elismerjetek,hogy egy jatek erejeig is de jobbak voltak.
@Malkin: Azok a letiltások nemhogy az NHL-be de egyik Europai ligába se történnek meg. Ezzel az Osztrák szövetség nagyon lejáratta magát,és még lehetöséget se adtak fellebbezni.
16 és 12 meccs.
A bajnokság elsö felébe teljesen a Volán ellen fujtak a birok,utánna pedig amikor már biztos volt hogy nem lessz rájátszás akkor már a biráskodás is normális lett.
Hidd el nincs könnyü dolga a Volánnak az EBEL-ben.
Hogy a HC gyözött a Volán ellen 4-3-ra gratulálok nekik,nektek! De meddig folytatjátok ezt a gyözelmet?Akövetkezö Hc-VOLÁN meccsig?
@Hutyuru: 100x gartulaltam mar, a HCnak a gyozelemhez. Es nem csak en, jo sokan. Megis ugyanitt tartunk, h jon valaki es cikkcikkcikk, kikapott a nagy ebeles volan cikkcikkcikk...

@adminok, nem lehetne 1 kiemelt cikk jobboldalra, ahol mindenki gratulalna a HCnak? hatha akkor megertenek h minden HA nelkul OK voltak a jobbak es NYERTEK...
@Hutyuru: Ezt szerintem már vagy 100-szor elismertük. De nektek meg be kell látni nem vagytok ti olyan erősek mint ahogy hiszitek,max egy meccs erejéig.
@fradigy: eppen ezert ez nem is rad vonatkozik es egy parszor odairtam ,de most meg egyszer ,Tisztelet a kivetel
@Hutyuru: AZOK-boldog vagy?
@Malkin: Mondd mikor itéltem el a Volános szurkolokat?Erröl én nem tudok!
Kit érdekel már a múlt. Hagyjuk már abba ,esküszöm mint egy óvoda. Én vagyok a jobb,nem én vagyok a jobb,megmondalak az óvónéninek mert csúnyán beszéltél. Nevetséges.
@brunzwik: Kár ezzel foglalkoznod-hagyjátok már abba!
@Hutyuru: tenyleg csinaljak 1 peticiot amiben elismerik AZOK is hogy nyert a HC? :)

Nezed meg, brunswick a legkritikusabb volan szurkolo akit ismerek es o is elismerte :)

Mondjuk hozzatette, amit en is hangoztatok hogy 1 meccsbol kar vegervenyes kovetkezteteseket levonni.

Ja es meg1x NEM UTOLSO LETT A VOLAN
Akkor ezt itt most befejezzük, köszönjük, hogy szétbarmoltátok a topikot. Addig is: a HC meglepte és legyőzte az Alba Volánt, gratulálunk. Az Alba Volán ugyanakkor jobb csapat, mint a HC, hiszen férfiasan helytállt egy sokkal jobb bajnokságban, nekik is gratulálunk. Azt hiszem, ezt akkor körbejártuk.
@D. Gromov: még annyit, a szemrehányás a legkevésbé sem fradigy olvasónak szólt, az ő utolsó kommentje sokkal jobb lett volna zárszónak, mint az enyém
süti beállítások módosítása