HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Innsbruck visszalépett az EBEL-től

2009.03.04. 08:44 F. Kapus

Egy-két napja jelent meg a hír az osztrák fórumokon, miszerint az Innsbruck jövőre nem tud elindulni az EBEL-ben. A viennás hisztéria óta mindenki a biztos információra várt. Amely kedd este felkerült a klub hivatalos honlapjára, Irány a másodosztály címmel.

Miután a Klagenfurttal szemben meglepően jól helytállt az Innsbruck, a Tiroler Wasserkraft (azaz a tiroli vízművek) igazgatótanácsa – mint a csapat névadó fő szponzora – úgy látja helyesnek, ha a hokicsapat átmenetileg a másodosztályban versenyez. Ha sikerül ott megerősödniük, vissza kívánnak térni az EBEL-be, de egyelőre a konszolidációra helyezik a hangsúlyt. Mint kiderült, minden évben a szakadék szélén táncoltak pénzügyileg, és ebből most lett elegük. A Tiroler Wasserkraft ugyanakkor bejelentette, hogy további két évre a csapat mellett marad.

Günther Hanschitz klubvezető arról beszélt, hogy a személyi kiadásokat harmadával csökkenteniük kell. Gondot jelentett az innsbruckiak számára, hogy a versenyképességhez egyre jobb és drágább légiósokat kellett vásárolniuk, és a hazai fiatalok szereplése így egyre kevésbé volt fontos. Ezen is változtatni akarnak. A hírek szerint a csapatvezetés a szezon előtt azzal számolt, hogy az előző évi 2800-as átlagnézőszámot 3000 körülire növelik. Ehhez képest nagyjából 2100 főt vonzottak mérkőzésenként. Ez egy átlag jegyárral kalkulálva is forintban mintegy 70-80 milliós hiányt eredményezett.

Harald Springfeld, az osztrák szövetség sportmenedzsere megerősítette a hírt: "Ez most komoly" – jelezte.

46 komment

Címkék: innsbruck ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez szomoru hir,sajnos Ausztriába is sokkal több pénzt fektetnek a gyenge fotbalba!!!
Például most is szövetségi kapitányt keresnek,mivel Brücknert menesztették.
Mondtam is a feleségemnek vállalja el,jo pénz van benne,és amugy teljesen mindegy hogy ki ül a kispadon ugyis gyenge marad az osztrák foci:)))
Egyrészt kár, hogy már ott sincs pénz. Másrészt jó nekik, hogy megtehetik ezt, és nem dől a fejükre a csarnok attól, hogy visszalépnek egyet. Harmadrészt dicséretes, hogy saját játékosaikat akarják előtérbe helyezni.
Nem vagyok benne biztos hogy egyedüli csapat lesz... sajnos nem mindenki bírja pénzzel ezt a versenyfutást a jobbnál jobb légiósokért. És ettől féltem a volánt is :S
Kéne még egy-két osztrák csapat, amelyik nem tudja megtartani a légiósait, így ha indul jövőre a Volán, a középmezőny simán meglenne. :)
Tegnap írtam pont, hogy sztem a Volán kimarad jövőre, mert ha még össze is kukázzák a lóvét az indulásra, a forint gyengülése miatt hatalmas hiányok lennének, és mint köztudott, van tartozása is a klubbnak. Szóval jobb ha pihennek egy évet. Szakmailag nem, de talán gazdaságilag okos döntés lenne. Ne csődöljön már be a fehérvári csapat, ez a legfontosabb hosszútávon!!!

Hajrá Magyar Hoki!
Ez szomorú. Csak abban reménykedhetünk a Volán marad jövőre is!
off: ha jól látom Avery visszakerült a Rangers-be. Mint Rangers fan, nem igazán örülök neki...
Sajnálom az Innsbruck csapatát! Csak nehogy mi is így járjunk! :/
Sziasztok! Lehet, hogy hülyeség de mi lenne ha a szlovák ligában indulnánk??
@Bencito: Jó kérdés. Bár az nem a mi stílusunk. Túl sokat erőltettük a tengerentúli vonalat. Mostmár azon kell továbblépni.
Annyira nem ismerem azt a ligát, de akkor esetleg könnyebben tudnánk honosítani felvidéki srácokat.
Kár, hogy ilyen messze van Innsbruck, pedig milyen jó lenne egy ilyen csapat a MOL ligába.
A Volán az átlagnézöszámot tekintve eléggé a rangsor elején tanyázik az idén. Szóval ha a csapat is küzd a meccseken akkor a nézök ismét kimennek a színvonalas Ebel meccsekre jövőre!
@Dzsymm: azért egy külföldi ligában való indulás nem úgy működik, hogy amikor van rá pénzem, indulok, amikor meg nincs, akkor nem. Ha a Volán egyszer visszalép, akkor valószínűleg jó időre vége lesz az osztrák bajnoki részvételeknek.
@ljob: mi később robbantunk :)
@kerusz: készül épp egy Volán-cikk, előzetesként annyit, hogy eszük ágában nincs visszalépni
@F. Kapus: kb mikor kerül ki a cikk? 3ig esetleg?
meg még egy kérdés lenne a másik nickem lelett tiltva azon hogy lehet segíteni?:D (ez visszafele)
@F. Kapus: erőteljesebben feltételes módban kellett volna fogalmaznom... ;)
A Volán nem fog visszalépni az EBEL-ből. Hála Istennek, a város is teljes mellszélességel mögötte áll. Nem olyan rég, kb 2-3hete olvastam a város honlapján, hogy elfogadták az új költségvetést amiben benne volt a fehérvári jégcsarnok jegének és jégkészítésének korszerűsítése, valamint az eddig is a csapatnak adott pénzösszeget ezentúl sem vonják vissza. Nagyon tisztelem és szeretem ezért Warvasovsky polgár mester urat, mert úgy tudom, ezeket nagy részben Ő harcolta és harcolja ki. A közönség is hihetetlen Fehérváron. Aki egyetlen meccsen is kint volt tudja miről beszélek. Bármennyire is nehéz is most anyagilag, folytatni kell, a csapatért, a városért, a fejlődésért, a fehérvári és a magyar jégkorongért és talán nem utolsó sorban értünk Volán szurkolókért!
Hoppa, ott az ahitott uresedes a HCnak :)

@Rex: ahogy mondod, aki kint volt, az tudja csak igazan!
azért nekem nehéz elképzelni, hogy az a csapat, ahol 7,5 millió € az éves költségvetés, pont ezen akarnak spórolni, hogy visszalépnek az EBEL-től egy évet. így elesnek a premiere tv-s bevételtől, valószínűleg még kevesebb néző lesz, olcsóbb jegyeket is kéne adniuk, mert ugye alacsonyabb színvonalú ligában játszanak. Majd kiderül, hogy jövő ilyenkor hogy állnak saját neveléssel, illetve anyagilag és az EBEL visszaveszi-e őket. Mindenesetre sajnálom, hogy egy ellenféllel kevesebb.
@fradigy: HC -nél szerintem csak 1 akadály van,de az igen komoly,mégpedig a földrajzi fekvése.Bazi messze van ausztriától!fehérvártól is cca 700km,és hol van még innen Klagenfurt,villach?Nem hiszem hogy az osztrák kluboknak lenne arra pénzük,hogy repülővel menjenek Erdélybe 5hónap alatt 4-5x akár.hacsak a hc nem ingyenesen hozza viszi az összes csapatot akikkel játszanak,de az iszonyú nagy pénz.(a mostani kiírás figyelembe vételével 27hazai meccs ,ez oda vissza 54 repülő út,+megint 27,mikor ők mennek idegenbe,ami szintén 54 repülő út,és ebbe nem számoltam bele,ha a hc bejut a play off ba)Bár ha van pénz dögivel, akkor megoldható, a mai világban is igaz a mondás, a pénz beszél........
Ha a Cápák harmadával csökkentik a költségvetésüket, akkor az már csak mintegy kétszerese lesz a miénknek. Ők emiatt visszalépnek, mi meg majd örülünk, ha egyáltalán el tudjuk érni az idei pénzügyi szintet. Ezek ám a kemény dolgok...
@Rex: El keserítelek Fehérvárnak nincs költségvetése, tegnap megbukott az indítvány...
@murcicomp: nem bukott meg még semmi, holnapra halasztottak a rendkivüli ülést.
@ljob: Szokás szerint addig halasztják a bukást, amíg be nem következik.
Scheisspolitik, scheisse Situation in ganzem Ungarn.
az alpolgármester választással volt némi probléma azért a halasztás.
Azért a HC-t ne keverjük ide. Azért, mert egyszer elkapták a Volánt, még nem tudnak tartósan EBEL-szintet produkálni.
miert ne kevernenk? mondtak vagy mondtak h cel lehet akar az EBEL is?
@Vincenzo90: persze hogy nem tudna tartos ebel szintet produkalni ugy ahogy a Volan sem tudott tartos ebel szintet produkalni az elso szezonban ez egyertelmu mindenki vegig kell jarja azt az utat amit a volan jart vegig....csak sajnos infrastruktura hianyaban meg otletnek is futurisztikus...
Szekely Gobe, rajta vagytok a teman?
@Vincenzo90: Tavaly mi tudtuk tartósan azt hozni, amit idén? nekik ez lenne az első év (ha egyáltalán sikerülne ott lenni a rajtnál).
Most kellene lépni a HC-nak ha szeretné az EBEL-t. Mert eddig csak a szátok járt!
@uprmedia: A napokban Zágrábba meg az EBEL vezetősége felmérni a terepet.
@uprmedia: Kinek járt a szája? :)) Itt Csíkban nagyjából mindenki tudja,hogy egy szlovák-megjegyzem erősebb mint az EBEL,hiszen a Slovan alapból ott van a BL-ben-vagy osztrák bajnokságban való elindulásunk egyelőre csak egy szép álom.A tavaly ezt a témát már itt Csíkban letárgyaltuk.Vagyis egy osztrák bajnokságban való szerepléssel járó ráfordítás nem állna egyenes arányban az általa hozott haszonnal,hiszen láthattuk mit tud a Volán két év EBEL szereplés után.:)Persze a szlovák és EBEL induláshoz kell a helyi szövetségek és csapatok bleegyezése,ez a legfontosabb.

A piros,fekete színkombínáció az idén romboló hatással volt a kék,fehér színeket viselő csapatokra.:))
Itt a soha vissza nem térő ..alkalom a budapesti összefogásra, kibékülve összehozható lenne a három csapatból egy EBEL és egy MOL ligás alakulat ami mindenkinek jó lenne.
Ez azért durva!
Ebből is látszik mennyire jó CSAPAT a VOLÁN hiszen hozzájuk képest fillérekből van, ez a nagyon jó gárda és sokkal mostohább körülmények közt van volt és LESZ!
FOREVER AV
@hüjeliba: szerintem a Stars be fog próbálkozni...
Az UTE-nak lenne érdemes egy EBELt bepróbálni, ha hajlandóak lennének összekapni magukat, és annyi munkát fektetni bele, amennyit a Volán menedzsmentje tett a 2007/08as idény előtt! Le kell szervezni mindent, utánna kell járni, minőségi igazolások kellenek. És persze pénz pénz és pénz! Pont az utolsó három dolog miatt nem mondom a DABot, pedig őket szívesebben látnám (az ősi ellenfél). :)
@Rex: a DAB-ot én is szívesen látnám az EBEL-ben, de az sajnos teljesen irreális..
Ott is telt ház lenne mindig.
De azt is látni kell, hogy ha Újvárosban lenne pénz, akkor a Volánból jó páran visszamennének azonnal..
@....s estifény: Az EBEL szereples a HC szamara a foldrajzi viszonyok miatt egy nem realis tema de nem vagyok biztos benne hogy amugy is erdekelne bennunket szerintem a MOL liga az jol van ugy ahogy van csak az annyira gyenge csapatokat mint a Volan farm ki kellene venni onnan mert azonkivul hogy ido es penz az ellenuk valo jatek masra semmire sem jo es a sok ilyen gyenge ellenfel miatt veszit varazsabol a liga . . . valahogy be kellene vonni egy horvat szloven vagy egy szlovak csapatot . . . csak azt nem tudom hogy hogy . . . de a tul gyengeket szamuzni kell mert erdektelensegbe fullad a MOL liga es ez senkinek sem jo
@szekely gobe: jah, attól a gyenge kisvolántól sikerült kikapnotok egyszer :))
@miki78: Tenyleg nem akartam senkit megserteni ezzel es nem is ilyen cellal irtam . . . en csak azt szeretnem hogy erosodjon a MOL liga es az ilyen tingli tangli csapatok mint a kisvolan ne tegyek tonkre a szinvonalat . . . mert ha ilyenek nincsenek de jonnek helyettuk jobbak akkor nemcsak a szinvonal emelkedik hanem anyagilag is fentarthatobb egy jo csapat mert akkor egyre tobb a nezo . . . nekunk a tavaly alig volt nezonk az iden meg a csiki emlektornan a HC-Volanon sokkal tobben voltak mint az SC-Volanon es ez azert van mert jo a csapat es mindenki erre volt kivancsi nem pedig egy haldoklo csapatra . . . ertsd ugy hogy nem szemelyesen a kisvolannal van bajom hanem a hasonszoru gyenge csapatokkal akik se nezot nem vonzanak sem a jatek fejlodesehez nem jarulnak hozza
@szekely gobe: én értem, amit mondasz... a kisVolán negyeddöntőjén otthon(!) alig volt fehérvári néző.
Nem akarom a csapatot bántani, ez nem róluk szól. Ők jól tették a dolgukat: végigharcolták az évet!
süti beállítások módosítása