HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gebei nem ijedt meg Pierre Pagétól

2009.01.13. 09:08 KCs

Pierre Pagé, a Red Bull Salzburg hírhedt vezetőedzője ismét egy Premiere TV-közvetítés utáni értékelést tartott megfelelő fórumnak ahhoz, hogy bírálatot fogalmazzon meg. Ezúttal azonban nem az Alba Volánba rúgott bele, így a klub kínos módon hivatalos közleményben kényszerült magyarázkodni a szakember szavai miatt.

Az Erste Bank Eishockey Liga 44. fordulójában a Red Bull Salzburg csapata a Villach otthonában szerepelt. A legjobb négy közé kerülésért – és így a több hazai playoffmérkőzésért – egymással is nagy harcban levő csapatok a tét nagyságának megfelelően feszült hangulatú találkozót vívtak.

A Premiere TV által élőben adott mérkőzésen bőven akadt dolga Gebei Péter játékvezetőnek. Gebei és társa nem hagyta, hogy etessék, folyamatos reklamálásokkal kizökkentsék a salzburgi hokisok. Már az első harmadban 2+10 percet adott fejre irányuló támadásért Adrian Fosternek, és a folytatásban is igyekezett rendet tartani. A fegyelmezetlen vendégjátékosok közül Sweatt, három perccel később Hughes mehetett tíz percre a büntetőpadra. A magyar sípmester következetességére jellemző, hogy a villachi Prohaska kapus is fegyelmit kapott még a második harmad folyamán.

Pierre Pagé a végül hosszabbításba torkollt találkozó alatt is nehezen viselte a csapatát érő "méltánytalanságokat", ám amikor a ráadás utolsó percére emberhátrányba került a Red Bull, ráadásul a legeslegutolsó másodpercben a győztes találatot is bevitte a VSV hokisa, Cavanaugh, végleg feldühödött a mester.

A  Premiere TV-nek adott meccs végi élő interjúban súlyos vádakat fogalmazott meg:

"PP: Hogy őszinte legyek, nem is találom a szavakat. Mindannyian azon vagyunk, hogy ez a liga egyre jobb legyen. Szerettük volna, ha egy európai szinten is nagyon jó bajnoksággá válik. Amikor azonban olyannak vagyunk szemtanúi, ami ma történt… Épp az imént beszéltem játékosügynökökkel, semleges emberekkel Villachból, Klagenfurtból és máshonnan is – és mindannyian azt mondták: ezt ki kell vizsgálni. Pár évvel ezelőtt Csehországban korrupcióellenes vizsgálat indult, és azt gondolom, hogy ami itt a végén történt, az is alapos vizsgálatot követel. Ez ugyanis nem normális dolog.

TV: Mire céloz?

PP: Nem szeretnék a konkrétumokba belemenni. Ami a mérkőzés végén történt – de különösen, ami a mérkőzés közben –, az vizsgálatot tesz szükségessé. Nem normális, hogy a Premiere TV és a többi jégkorongszakember sem kérdőjelezi meg, ami történt. Ez nem normális dolog.

TV: Mi az, amit ön megkérdőjelez?

PP: Először is azt, hogy senki sem kérdőjelezi meg rajtam kívül, ami történt. Holott mindenkinek fel kéne tennie bizonyos kérdéseket. Villachból, Klagenfurtból kerestek, ügynökök hívtak, hogy ami itt történt, az teljes képtelenség. Mindkét csapat nyerni szeretett volna, nem szabadott volna hagyni, hogy ilyen dolgok történjenek. A társadalmunkban ez elfogadhatatlan. Fiúk, ti vagytok a média, a szakírók, nektek fel kell emelnetek a szavatokat. Mert ez nem normális."

Bár Pierre Pagé ismét az EBEL egyik magyar szereplőjét rágalmazta, a bírók megvesztegethetőségét sugalló szavai nem hullottak olyan termékeny talajra, mint amikor az Alba Volánt támadta. A Red Bull Salzburgra össztűz zúdult, így sietve ki kellett adniuk egy sajtóközleményt hétfő délután. Ebből idézünk.

"A VSV elleni mérkőzést követően Pierre Pagé igen feldúltan nyilatkozott. (…) Az Erste Bank Liga általános helyzetével kapcsolatban szerette volna a véleményét kifejezni. Ennek során hibázott szóválasztásának érzelmi töltetét illetően, szóba hozva egy korrupciós vizsgálatot. Mondatait semmi esetre sem az Erste Bank Eishockey Ligára vagy az abban közreműködő személyekre és klubokra, különösen nem a VSV-re értette. Pierre Pagé mindössze az - álláspontja szerint - gyenge és következetlen játékvezetői teljesítményre próbálta felhívni a figyelmet, és ebben az összefüggésben követelt kivizsgálást a hosszabbításban a két csapat játékosai által elkövetett szabálytalanságok vonatkozásában."

Megkérdeztük az ügyről Gebei Pétert is, aki elmondta, a salzburgi játékosok fegyelmi büntetései kivétel nélkül jogosak voltak, ezt a játékvezetők ténykedésének értékelésekor is aláhúzták. "Négy bíró közreműködött a mérkőzésen, ilyenkor több mindent észre tudunk venni. De az is lehet, hogy Pierre Pagé és a salzburgi játékosok megszokták, másutt szabadon reklamálhatnak, és hogy most nem tehették, az zavarta meg őket" – mondta blogunknak Gebei. Közrejátszhatott az is, hogy a Red Bull-osok két lövésüket is bent látták, csakhogy egyik esetben sem jutott a kapuba a korong, amit a videóbíró is bizonyított. A Salzburg ráadásul a 60 perc végén és a hosszabbítás elején is hosszú ideig fórban volt, de nem tudott élni az eséllyel, ez is frusztrálhatta az edzőt és tanítványait. Gebei Pétertől megtudtuk, teljesítményét jónak minősítették, már meg is van, milyen mérkőzéseket vezet legközelebb. Először Bécsbe, majd Linzbe utazik. Mindkét esetben a Red Bull Salzburg lesz a hazai csapatok vendége.

Azt már mi jegyezzük meg, hogy ha a Red Bull novemberben is kiadott volna egy hasonló sajtóközleményt, amelyben elismerik, hogy a Premiere TV-nyilatkozatban – és a blogján – Pierre Pagé "hibázott szóválasztásának érzelmi töltetét illetően", könnyen lehet, hogy az EBEL fegyelmi bizottsága nem szabta volna ki Ryan Bonnira és Derek Couture-re a lehető legsúlyosabb büntetést.

Továbbá egy valóban professzionális ligában aligha maradnak következmény nélkül az ilyen heves kirohanások a liga egésze és az abban közreműködő hivatalos személyek ellen. Pláne, hogy Pierre Pagé ismételten az EBEL magyar közreműködői ellen szítja az osztrák sportközvélemény hangulatát.

Az Alba Volán példáján megmutatta az EBEL fegyelmi bizottsága, hogy kérlelhetetlen szigorral lép fel a nem kívánatos események ellen. Reméljük, Pierre Pagé nyilatkozata eléri az EBEL illetékes testületének ingerküszöbét, és pont olyan következetes ítélkezés lesz rá jellemző, ahogy azt a mester is elvárta a televízió mikrofonja előtt.

47 komment

Címkék: salzburg ebel gebei pierre pagé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kezd egyre szánalmasabb lenni Mr Page.

Egyébként itt van az ominózus mérkőzés összefoglalója
www.laola1.tv/index.php?view=11109
(Megtekintéshez regisztráció szükséges a www.laola1.tv oldalán)
Ne is törődjünk a franciás akcentussal, szólítsuk mostantól magyarosan Paréj-nak :-))
Hat sracok... Lehet, hogy Pierre Page nagymultu, s kivalo szakember, de lehet az arcabol kicsit visszabb vehetne. Bar a merkozest nem lattam, de ezt a viselkedest felhaboritonak tartom... Nem latom nala az alazatossagot a hoki irant. Mig sok mas hasonlo szakembernel igen. Ez szamomra fura...
Egy lehettel kevesebbet kellett volna irnom... Asszem szet vagyok esve...
savanyu a szolo....
tenyleg szar lehet ha nem az o csapatanak fuj a biro ;)
Sajnos kicsit lemaradtam a múltkor, mit nyilatkozott Pierre barátunk amikor Couture meg Bonni helyrerakta a labancokat?

A meccset lattam meg ismerem a kovetkezmenyeket is, de a nyilatkozat valahogy kimaradt.

Felvilágosítana valaki?
Egy büdös polipot kellene a pofájába dobni, hogy észre vegye magát:-))))).
már most kiváncsian várom a bécsi és linzi meccek utáni értékelését....
Ez a manus eddig sem volt szimpi, ezekután főleg nem. Ismét nem gondolta végig, mit mond. Egészen kíváncsi vagyok, hogy mikor kötnek rá utilaput. Biztos, hogy nem ez az elvárt teljesítmény a salzburgi csapattól.
Lenne egy javaslatom a szurkolóiknak transzparens ötletre: Hit 'Page down' button!
KCS, alapvetően jó az írásod, de félre ne érts, ezt a cikket nem neked kellett volna megírni, mert (érthető okokból) elfogult vagy és érzelmi alapon közelíted te is a dolgokat. Valószínűleg először meg kéne nézni a meccset, fújni kettőt, és utána tudnánk csak eldönteni, hogy kinek van igaza.
@munkagep: Az osztrák fórumon kb. 150 hozzászólóból egyetlen egy sincs, aki ne ítélné el Pagé nyilatkozatát. Szerintem KCs nagyon tárgyilagosan foglalta össze a történteket, az, pedig, hogy emlékszünk arra, hogy ugyanez az ember (és a csapat) miket engedhetett meg magának novemberben a Volán ellen, nem elfogultság.

Egyébként talán az is beszédes, hogy például a "Strafen-Rekord bei Brutalo-Ungarn" (fordításban: Büntetésrekord a brutálmagyaroknál) című blogbejegyzés szép diszkréten eltűnt a Salzburg hivatalos blogjáról. Ettől mi még emlékezzünk rá.
Pagé mester elég beképzelt alak,azt hiszi az Nhl múlt miatt mindent megtehet.Aki megnézi 10éves Nhl tevéknységét az láthatja,hogy semmit de semmit nem ért ez ez idő alatt max annyit hogy ott volt a kispadon főnökként.(sator 4szezon alatt head coach -ként vastagon többet tud felmutatni)Beképzelt francia majom
@munkagep: néhány dolgot hadd írjak ehhez.
1. A blogon nem szabadcsapatok irogatnak, magyarán a megjelentekkel a blogírók közössége az esetek 99%-ában egyetért, az itt megjelentekért elsősorban Gromovot és engem kell szidni.
2. KCs cikkével és hangvételével maximálisan egyetértettünk, mint ahogy a külföldi vélemények is hasonlóan elítélik a világhírű hokimester megnyilvánulását.
3. Mivel a meccset nem láttuk, maradjunk annyiban, hogy a bíráskodás kapcsán korrupciós botrányt emlegetni, az ugye nem ugyanaz, mintha arról beszélne Pagé mester, hogy tévedtek a játékvezetők.
4. Az ellenőr értékelése is jelez valamit, ha nem is szentírás.
Pagé a végén azért is reklamálni fog, ha az ellenfél játékosa SZÁNDÉKOSAN a kapu felé üti a korongot, ezzel veszélyeztetve a "Szent Tehenek" méltán megérdemelt győzelmét...

"De az is lehet, hogy Pierre Pagé és a salzburgi játékosok megszokták, másutt szabadon reklamálhatnak, és hogy most nem tehették, az zavarta meg őket" Ehhez nem kell kommentár... REBEL...

Büdös bunkó...
én ott voltam érintettként....hogy is fogalmazzak, hogy ne tűnjön hazabeszélésnek...
A Red Bull csapatvezetése sok mindent megenged magának, amit a kisebb csapatok nem.
A meccsen végig reklamálnak mindenkinek mindenért, legyen az egy teljesen egyértelmű leshelyzet megítélése, vagy amikor Prohaska kapus eldobja a korongot a pálya másik végébe és azért fegyelmit kap.
A 10 perceket pedig simán meg kell adni, ha az arcába ordítják a jv.nek, hogy "fuck you". Nincs mese.
(Hadd citáljak Prince09-től) "Paréj" mesternek peche volt, mert a Premiere elég komoly technikával vonult fel, így elég gyorsan kiderült, hogy a nem gól az nem gól. Kétszer is...
Hogy a mérkőzés után miket nyilatkozik, és hogy azt melyik médium milyen körítéssel adja le, az megint az ő dolguk.
Mi minden esetre jelezni fogjuk az EBEL és az Osztrák Jégkorong Szövetség felé, hogy a megfelelő módon járjanak el ebben az ügyben. A nyilatkozat -érzésem szerint- karcolja a rágalmazás határait...
@sipmester: köszönjük a reflexiót, a magam részéről ugyanolyan izgalommal figyelem majd a következő két EBEL-meccseteket, mint a Volánét szoktam, és szurkolok nektek
Jó jelnek tűnik az EBEL bíróküldőinek véleményét illetően, h a Sóvár megkapta Retyét még két meccsre...:)
@F. Kapus: már el is küldtem a sógoroknak a reakciónkat. Azért mindennek van határa.
@kerusz: Nem csak mi emlékezünk, hanem a gugli is:

www.google.hu/search?hl=hu&q=Strafen-Rekord+bei+Brutalo-Ungarn&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=

@sipmester: "A Red Bull csapatvezetése sok mindent megenged magának, amit a kisebb csapatok nem."
A kis csapatok nem hogy nem engedik meg maguknak, de meg sem engedhetnék mindezt! Ez joggal böki a csőrét sokaknak is Ausztriában. Azt nem értem csak, hogy azon a szinten, ahol kellene ezt a dologt kezelni, ott ez természetes?!
@M.Lac: Na, de jó! Akkor megint elérhető a kitűnő cikk... :)
"folyamatos reklamálások", "fejre irányuló támadás", "feldühödött a mester", "salzburgi játékosok megszokták, másutt szabadon reklamálhatnak"!
Szerintem aki látta a Dead Bull két -vagy csak akár az egyik- hazai Volán elleni meccsét, annak nem tűnnek idegennek, igaztalannak ezek a kijelentések.
Valamint szerintem az sem véletlen, hogy még kétszer megkapják a magyar sporikat. Lehet, hogy a REBEL vezetősége titkon örül, hogy végre vannak sporik akik nem ijednek meg a "csigazabáló" Paréj őhencegségétől?!
az a bizonyos fegyelmi bizotsag amely olyan hatarozottan ki tudott alni a es a maximalis buntest kiosztani a volan jatekosainak az ilyenkor mit csinal??
en ertem hogy komoly szakmai multtal rendelkezo szakember de ez nem jelenti azt hogy neki mindent lehet.Nem ertem miert nem rakja helyre valaki es miert turik az osztrakok.
Amugy bodicsek.blog.hu/2008/12/15/brian_burke en ezt az embert neveznem edzonek es neki vannak eredmenyei is es az alazat is megvan benne a hoki irant
@ifjvit: persze, de ugyis ez lesz a vege h IGEN, azert kocsogok a sporik mert MAGYAROK...
@ifjvit: A "csigazabáló" megjegyzésed kikérem magamnak ,minden franciakanadai, és Pagé, nevében is !!!
Az hogy egy szemtelen, és beképzelt ember egy dolog, de nem szeretem a burkolt rasszizmus !!!

@Habs: Én azt hittem Franciaországban is emberek élnek ezért nem is gondoltam rasszizmus fenforgására!
Akkor Bocsánat!!!
Bár a paréj amúgy is halmozottan hátrányos helyzetű Francia-kanadai-ként! ;) Bocs ezt nem hagyhattam ki! Viccnek szántam, de ha sértő akkor töröljétek.
Ráadásul a franciák igencsak szeretik a csigát és én sem értem mi köze ennek a burkolt rasszizmushoz, ez egy poén volt, amit valaki nem
ért. A fentiekhez pedig annyit azért hozzátennék, hogy nem elfelejtendő, hogy ebben az esetben mind a két csapat osztrák! paréj szaktárs igencsak undorító stilusban nyomja, nyomta én bízom a józan emberek értékítéletében.
Sztem a pasi Carlanhoz járt magánórákra.
Azért Gebei is megéri a pénzét.
Pierre Pagét hét mérkőzésre eltiltották.
@Habs:
Ez a burkolt rasszizmus ez nagyon jó,írj még ilyeneket!"Ki volt tanítód?hol jártál iskolába?
Hogy lantod ily mesterkezekkel pengeted"

Ez a Page ugye nem a Led Zep gitárosa?
Page mehet is csigat zabalni...
@sipmester: Ha valóban érintettként voltál ott, akkor nem biztos, hogy a történtekről ebben a blogban kell véleményt nyilvánítanod. Nem érzem feltétlenül etikusnak magában sem, a fehérvári balhé után viszont különösen.
És ebben az esetben a "Paréj" mester elnevezés még idézve sem szerencsés.
Nem biztos, hogy jól jönnél ki belőle, ha az EBEL vezetői olvasnák és bebizonyosodna, hogy az vagy, aki.
Tisztelettel: T. Kallio
@Kóger István: Az eltiltás az idézettek alapján jogos. Így kell csinálni.
Csak halkan szeretném megkérdezni, melyik meccseken van videóbíró, illetve: miért csak a Premier TV által közvetített mérkőzésen van videóbíró (ami általában Red Bull Salzburg meccseket közvetít)? Az Alba-Graz mérkőzést is közvetítette a TV (Sportklub), mégis megadták a bírók a kapuba nem jutó lövést, és nem nézte vissza a bíró! Vagy ez egy külön jog, ami nem mindenkit illet?
@Kóger István: ez mar biztos vagy csak olyan pletyka fele?
@sipmester: ez az Retye mutasd meg ennek az oktondinak ki a majom?:) Dab-Docler
@MrBlue: Én csak annyit tudok, hogy állítólag jövőre kötelező lesz minden EBEL mérkőzésen a videóbíró. Véleményem szerint nem is baj.
@Tomi Kallio: előszöris én nem Retye vagyok, hanem a Paprika-trió egy másik tagja...
P. mester névadója ebben a posztban Prince09, nem venném el tőle ezt a dicsőséget:)
"(Hadd citáljak Prince09-től) "Paréj" mesternek peche volt..."- írtam.
Mint jégkorong-kedvelő, rendszeres olvasója vagyok a blognak, de érintettségem alapján jogom van megszólalni is. Véleményem vállalom.
Hidd el, nem szép dolgokat vágnak a fejünkhöz a mérkőzések alatt. (Igazából néha szép dolgokat is: egyszer eltalált egy egész jó kulcstartó :)
Prince09 névadása elég találó...


@MrBlue: az EBELben tervezik MINDEN pályára a videógólbíró bevezetését. Ennek nagyon komoly anyagi vonzata van, a csapatok érthető okokból hezitálnak. Az erre vonatkozó előírásokat és szabályokat az EBEL már november-decemberben elküldte a csapatok felé, megtárgyalták. Információink alapján folyt. köv. Jövő szezonban már kötelező kellék lehet...
A fejlemények:

www.erstebankliga.at/8f234634abc92fd30763c1e63b89d9bf.html?arrSave[ArticleID]=3718

7000 euro pénzbüntetés a Salzburgnak, és egy hónapos eltiltás Pagénak, amelynek a második felét hat hónap próbaidőre felfüggesztették.
háháhááá :D
Tudom nem szép dolog kárörvendőnek lenni, de ennek most kifejezetten örülök.
Szarházi banda végre megkapták ami járt!
Remélhetőleg mostmár nem lesz akkora arca Pagé "mesternek"
sipmester! Az biztos, hogy a játékvezetőknél előny a kötélidegzet! Ezennel meggyónom minden bűnömet amit játékvezetőkre mondtam. De ma megyek ki a Jese elleni meccsre, úgyhogy szerintem holnap újra gyónnom kell majd. :D
Kicsit offolok is. Egy cikk egy olyan online játékról ami kedvenc sportunk körül forog.
pusehoki.blog.hu/2009/01/13/powerplay_manager_jatek#more872918
Tessék regelni és kihívni barátságos meccsekre! :)
@rihiranta&rantasila: Nézd! Nektek is feláll a szőr a hátatokon ,ha egyéb hasonló megjegyzéssel illetnek(románozás,tótozás,cigányozás...stb)!
Volt erre példa bőven ,ezen a fórumon is...sajnos!?:(
Érdekes azt senki nem találta viccesnek !?!?

Montreal-i születésem révén engetessék meg nekem, hogy én is megsértődjek ezen !!!

Szerencsére a szerkesztők,hozzávetőlegesen elég jól kezelik a problémát...

Egyébként Pagé "úr" elég szemtelen egy fickó ,és megérdemelte nagyon ,hogy eltíltsák !!!

@Habs: Én mint az ügyben egyedüliként -rajtad kívül- érintett személy (hiszen én írtam a sértődésre okot adó komentet), ezúton is szeretnék még egyszer elnézést kérni tőled és mindazoktól akiket esetlegesen megbántottam a hozzászólásommal. Véletlenül sem állt szándékomban szándékosan megsérteni bárkit is. A jövőben jobban figyelek majd a kényes szavakra. Viszont az ominózus szót leszámítva a többi véleményemet tartom Paréj úrról, és remélem a legutóbbi meccsen a Bulls játékosok is értették, hogy a fújolás azért javarészt nem nekik szólt, hanem az edzőjüknek.
@ifjvit: Hajjaj:D nem szabad neked sehova semmit írni! csak a bonyodalom van belőle:D:D:D
süti beállítások módosítása