HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A fegyelmi határozatok

2008.11.20. 14:32 F. Kapus

A fegyelmi bizottság a fő feladatának a fair és tiszta játék garantálását tekinti - az EBEL-testület ezzel magyarázza, hogy rendkívül kemény ítéleteket hozott az Alba Volán–Red Bull Salzburg mérkőzésen történtek után. Az alábbiakban magyar fordításban ismertetjük a bizottság Alba Volánt sújtó határozatait. Szóról szóra mind a hármat.

Derek Couture ügye:

Fegyelmi határozat

Az EBEL fegyelmi bizottsága (elnök: Dr. Arnulf Komposch, tagok: Dr. Samo Kobenter és Mag. Josef Oberlerchner) az alábbi ítéletet hozta:

1.) Az ellenfél játékosa elleni tettlegesség miatt és

2.) Szándékos palánkra lökéssel megvalósított durva játék miatt a 2008. november 16-án lejátszott Alba Volán–Red Bull Salzburg mérkőzésen a fegyelmi szabályzat 36. §-a alapján az Alba Volán játékosa, Derek Couture ellen azonnali hatályú eltiltás 1.) kettő 2.) tíz EBEL-mérkőzésre (azaz összesen 12 mérkőzésre).

Indoklás

A 2008. november 16-ai EBEL-mérkőzés 58. percében a salzburgiak Jeremy Rebek nevű játékosa nagyjából a salzburgi kapu vonalánál a korongot kiütötte a saját védőharmadából. Ennek során lassan hátrafelé csúszott. Röviddel azután, hogy a korongot elütötte, a magyar játékos, Derek Couture teljes erővel nekikorcsolyázott és a palánkra lökte úgy, hogy a hátával és a fejével esett a palánknak. Rebek, aki a játékhelyzetből kifolyólag egyáltalán nem számolhatott test test elleni támadással, teljes erővel a palánknak esett, és sérülten fekve maradt.

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy az ágyékcsigolyáknál nagyfokú zúzódás keletkezett.

További következményként Couture ökölharcba bocsátkozott a salzburgi Matthias Trattnig nevű játékossal, amely hosszabb ideig tartott, és amelyért mindketten meccsbüntetést kaptak.

Minden esemény rögzítésre került és ezáltal bizonyítottnak tekinthető.

Couture brutális támadása Rebek ellen teljesen szükségtelen és nyilvánvalóan sérülésveszélyes volt. Csak a véletlennek köszönhető, hogy Rebek nem sérült meg súlyosabban.

A fegyelmi bizottság feladatának tartja megakadályozni az osztrák profi jégkorongsport eldurvulását, hogy a nagyszámú közönség számára szép, kemény, de sportszerű jégkorongot nyújtson, ezért szabta ki a büntetést ebben a mértékben.

Figyelembe véve, hogy a verekedés fair módon, botok és kesztyűk nélkül, puszta ököllel zajlott, így a fegyelmi bizottság ebben az esetben a minimális büntetéssel sújtotta a feleket.

Az ítéletet a fentiek szerint hoztuk meg.

A büntetést enyhítő és súlyosbító körülményeket lásd fent.

Jogorvoslati lehetőség: ez ellen az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Bécs, 2008. november 19.

Sporttársi üdvözlettel: Dr. Arnulf-Michael Komposch elnök

Ryan Bonni ügye:

Fegyelmi határozat

Az EBEL fegyelmi bizottsága (elnök: Dr. Arnulf Komposch, tagok: Dr. Samo Kobenter és Mag. Josef Oberlerchner) az Alba Volán SC és az EC Red Bull Salzburg között 2008. november 16-án lejátszott bajnoki mérkőzésen tanúsított durva játéka – szándékos térdhasználat – miatt a fegyelmi szabályzat 36. §-a értelmében az Alba Volán SC játékosát, Ryan Bonnit 16 EBEL-mérkőzéstől eltiltja.

Indoklás

A szóban forgó mérkőzésen a salzburgi csapat játékosa, Mike Siklenka a meccs 51. percében a magyar csapat harmadába próbált korongot vezetve betörni. Jobb oldali csellel próbálta a rákorcsolyázó Ryan Bonnit kikerülni. Bonni felbuktatta Siklenkát, és miközben Siklenka térdre esett, ütőjével Siklenka korcsolyáját is megakasztotta. Siklenka bukása után a mérkőzés további részében már nem tudott jégre lépni.

Az orvosi szakvélemény értelmében Siklenka térdében elszakadt a belső (oldalsó) tartószalag, és valószínűleg keresztszalag-, valamint meniszkuszszakadást is szenvedett. Bonni megmozdulása szándékos volt, miközben tudatában volt annak, hogy ezzel ellenfelének sérülést okozhat.

Tekintettel a sérülés komolyságára, valamint arra, hogy a fegyelmi bizottság fő feladatának tekinti az EBEL-ben a fair és tiszta játék garantálását, hoztuk meg a fenti döntést.

A vétség – a mérkőzésről készült videófelvételen, amely a fegyelmi bizottság rendelkezésére állt – egyértelműen megállapítást nyert.

Büntetést enyhítő körülmény nincs, a súlyosbító körülményeket lásd fent.

Jogorvoslati lehetőség: ez ellen az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Bécs, 2008. november 19.

Sporttársi üdvözlettel: Dr. Arnulf-Michael Komposch elnök

A rendezési hiányosságok és a közönség rendzavarása:

Fegyelmi határozat

Az EBEL fegyelmi bizottsága (elnök: dr. Arnulf Komposch, tagok: dr. Samo Kobenter és mag. Josef Oberlerchner) az Alba Volán–Red Bull Salzburg EBEL-bajnoki mérkőzésen történtek miatt:

1.) a mérkőzés hiányos rendezési előkészületei, valamint
2.) a közönség rendzavarása miatt

1.) 700 euró és
2.) 1800 euró (azaz összesen 2500 euró) pénzbüntetést rendel el az Alba Volán SC-vel szemben.

Indoklás

A szóban forgó mérkőzésen a vendégcsapat edzőit szurkolói támadás érte (köpködték, sörrel locsolták őket), amit az amúgy is kis létszámban megjelent biztonsági személyzet nem tudott megakadályozni. A salzburgi Rebek ápolását a történtek után csak jó néhány perccel később kezdték meg.

A játék további menete során is több tárgyat (pl. palackokat) dobáltak a szurkolók a jégre, magát a játékvezetőt is eltalálta egy, személyi sérülés nem történt.

Az ügyben a fenti ítéletet hoztuk.

A büntetést enyhítő vagy súlyosbító körülmény nem merült fel.

Jogorvoslati lehetőség: ez ellen az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Melléklet/megjegyzés

Az Alba Volán soron következő hazai mérkőzésén megfigyelők lesznek jelen, és amennyiben hasonló atrocitásokra kerülne sor a közönség részéről, az Alba Volán SC ellen pályazárlatot rendelünk el, és 10 mérkőzés erejéig elveszti a csapat pályaválasztási jogát.

Bécs, 2008. november 19.

Sporttársi üdvözlettel: Dr. Arnulf-Michael Komposch elnök

28 komment

Címkék: alba volán ebel fegyelmi bizottság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azert ez nem korekt el vetettek a sulykot
Minden szentnek magafelé hajlík a keze, az ítéletből látszik. salzburgiak provokatív játéka és stílusa az nem számít,valamint az sem hogy "híres sztár edzőjük",minden egyes harmad befejezésekor üvöltözött a sporikkal.Kiváncsi lennék,hogy a csúcs bajnokságok közül (sm ,khl, del, nhl,)ez a 2 szabálytalanság milyen büntetést érne?ha ez a testület az oroszoknál ül össze ,akkor, khl nél gondolom elküldték volna bonniékat rövidnadrágban szibériába havat lapátolni.Kíváncsi leszek nagyon hogy a sasszemű ellenőr jelenlétében a sporik hogy fognak fújni vasárnap.
Rendkívül szimpatikus határozatok: 1. Meg nem hallgattak senkit, 2. fellebbezésnek helye nincs, 3. egy seggreesésért, ami zúzódással végződik... talán nem kéne. Na passz, örüljünk, hogy elindulhattunk az osztrák bajnokságban (az eredménye ismert) és igy, vagy úgy tönkreverethetjük magunkat. Azt hiszem az a legjobb taktika, ha meghúzzuk magunkat, segítjük a csapatot és a klubot ahogy tudjuk.
Azért én megnézném Trattnig jegyzőkönyvét is...
Ő kétszer is lökött hátulról ami ugye veszélyesebb, a verekedést ő kezdeményzte ráadásul úgy, hogy a padról jött be...
Illetve sztem, ha Couture teljes erőből löki palánkra a srácot, akkor...
Na mindegy. Most már kár ezen rágódni. HAJRÁ VOLÁN!!! Mutassuk meg a pályán!!!
Érdekes, hogy a bírókat miért nem meszelik el soha a rossz ítéletek miatt...
Alba szurkolók!Vasárnapi meccsen extra tombola, nagy nyereményekkel ! Tessék vásárolni, gyűljön az a bünti összeg !
Nyilvánvalóan elfogult ítéletek!
Bonni eseténél az tény, hogy buktatta, de az, hogy ütöjével akasztotta volna??? Hát nem tudom. Én akárhányszor nézem meg, csak azt látom, hogy srác kifelé a palánk felé fordul a korongot is arrafelé vezeti, aztán ütközik Bonnival...
Couturenál palánkra lökésénél elég viccesnek tartom az indoklást! Az osztrák játékos nem számíthatott test test elleni támadásra??? 1mp-el előtt lőtte el a korongot!!!
Megnézném én is Trattnig jegyzőkönyvét! Abban vajon mi lehet? Cserepadról kízárólag verekedés miatt jött be...
Bújkál bennem még egy gondolat, sok csarnokban jártunk az EBEl-ben, de még egyszer sem mondták be magyarul a történéseket. Nálunk minimum 2 nyelven hallható.
Mr. Pagének üzenni kellene, kapjon már a fejéhez, ami náluk megy az a balkán!!!
Emberek, akit Bonni akasztott, 23-assal Siklenka, a második cserében jött vissza a jégre az ötperces emberelőnyében!!! Szemét labancok!!! Sporttársi üdvözlettel...
Gyergyóban kapott volna a bíró is... :))) Mi meg ebben a szezonban többet nem járhatnánk ki meccsre.
A lényeg az, hogy mind a 2 játékos büntetése túl szigorú. A bedobálásokat meg el kéne felejteni a fenébe!!!!!!! Én is kiváncsi leszek rá, hogy vasárnap, hogy fognak fújni a zebrák az ellenőrök jelenlétében.

továbbra is HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!
" Siculia 2008.11.20. 15:37:22
Gyergyóban kapott volna a bíró is... :))) Mi meg ebben a szezonban többet nem járhatnánk ki meccsre. "

:)))
Az ellenőrök - az én értelmezésemben - nem a bírókat, hanem a közönséget figyelik majd.

Lehet, hogy már a vasárnapi babletykót is el kell hagyni Pagé kedvéért...?
Tudom cuceró hogy a közönséget fogják leginkább figyelni de a zebrák azért gondolom tudni fogják hogy lesznek ellenőrök:D
"Testi érintkezésre nem számíthatott..." LOL Akkor mire számíthatott? a) Couture jeget árult a Cola-jába b) Couture pacsit/autogrammot kér c) Couture hellyel kínálja egy palánk melletti széken

Most akkor a 23-as arc visszajött vagy nem jött vissza? Itt mindenki szerint igen, szerintük nem... Egyébként a sérülés után feltérdelt a gyerek, úgy fogta a fejét, ami a jégen volt. Ha nekem nagyon fáj a térdem akkor azt szoktam fogni és nem rátámaszkodom a sérült részemre...
Szerintem mind a két szabálytalanság sunyi volt és szükségtelen. A testi épséget veszélyeztető játéknak nyilván gátat kell szabni.
A súlyos következmény ugyanakkor teljessen indokolatlan és nem felel meg a fokozatosság elvének. Ilyen a Volánnal előszőr fordult elő, igazán nem jellemző rá.
A játékvezetés szándéka világos, a mérkőzések ne legyenek durvák, ezzel egyetértek, de az általam látott meccseken igen sok érthetetlen, és a Volán kárára részrehajló ítélet született, és ez negyon nincs rendben. Ezen a meccsen nem voltam ki, de mindenki azt írta, hogy az osztákok negyon arrogánsak, voltak és rendkívül szabálytalanok, a nézőknak mutogató, a bírókkal ordibáló edző meg mit vár, semmi mást nem kapott, mint amit megérdemelt. Szerintem.
Beszédes a 36. kép a 38 közül az Alba weboldalán (www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=media928_hu), ahol a sporival kezel a salzburgi kopasz csákó! A testbeszéd abszolút arra utal, hogy a spori csicskul a kopternak! Lehet, hogy nemcsak a sporik, hanem a fegyelmi bizottság is hasonlóan viszonyul hozzájuk?...
tch!
Tovább gondolva "magyar hanggal": Ugye főnök jól csináltuk? Reméljük meg volt elégedve, és még lenyalnám a cipőjét is, jó?
Hát kb. ez jön le a képről!!!!!!!!!!!!!!!!!
scip_: LOL :D :D Amúgy nem véletlen raktam ki a képet a főoldalra is, találó. :)
Ilyen alapon Focit is tiltsák el, mert aljas módon, kihasználva ellenfele pillanatnyi kihagyását, agyonverte őt. Ja, hogy ez belefért, de az két meccset ért , hogy Couturra ráküldték Trattnigot ő pedig nem hagyta ezt és védekezett... Menjenek a p....ba a Doktor akárkik ez sajnos már a sportdiplomáciáról szól, nem arról, ami valóban megtörtént.
előre elnézést a kifejezésért!!! elmennek a jó kurva anyjukba ezek a köcsög osztrák gecik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
scip_: nekem eszembe jutottak cifrább verziók is ugyanerre a témára! :-) De nem kívánok elmenni a trágárság irányába! Bár bojl-nak igazat adok! :-)
Menjünk ki vasárnap, oszt mutassuk meg, hogy Bonni meg Couture nélkül is meg tudjuk b...ni a száját bárkinek! HAJRÁ VOLÁN!!!!! Palkó meg szedje már össze magát, naszevasztok!
Várható volt, hogy az osztrák ligában az osztrákoknak fújnak...ennek ellenére kéne úgy játszania a csapatnak, hogy a meccset ők nyerjék... nem kéne hibázni és úgy kéne játszani, hogy ne tudjanak mit befújni...
A meccsen sajnos nem voltam kint, pedig egész szezonban végre egy igazán "tüzes" hangulatú meccsre vártam...:@ ezért mérges is vagyok...
Lehet, hogy elfogultak voltak a fegyelmin, de azt mondom, hogy egyszer belefér egy ilyen egy csapat életébe...
Remélem, hogy akik kint voltak és bontották a rendet:) azok jó sok tombolát vesznek a következő mérkőzésen:)
Jah és HAJRÁ VOLÁN!!!
tch, sztem megfogjuk oldani Bonni és Couture nélkül is:):)Én bízom a csapatban:)
süti beállítások módosítása