HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Minden utánpótláscsapat bemutatkozott

2008.10.20. 22:05 hokikori

Dübörög az utánpótlás-bajnokság minden korosztályban. Általában hétvégén játsszák a mérkőzéseket, kivéve ha a csíkszeredai fiatalok  sorozatmérkőzésekre kényszerülnek. Volt olyan hét is, amikor minden napra jutott összecsapás.

Pillanatfelvételünk a legutóbbi hétvége után készült. Az alábbiakban következő információkat annak tudatában érdemes értékelni, hogy a részt vevő csapatok eltérő számú találkozón vannak túl.

Különösen a serdülő és a kölyök korosztályra jellemző, hogy bizonyos csapatok felfelé, míg mások lefelé jelentősen kilógnak a csoportjukból. Így azok a játékosok, akik jelenleg a kanadai táblázat élén állnak, jellemzően már túl vannak egy-két kevésbé megeröltető mérkőzésen, és a hátrébb állók közül többen reménykedhetnek, hogy van remény a felkapaszkodásra.

Ifjúsági bajnokság

A meglepetéscsapat ismét bizonyított. Akárhányadik helyen is végeznek a bajnokság végén, a miskolciak elmondhatják magukról, hogy a bajnokság hivatalos mezőnyében szereplő összes ellenfelüket legyőzték. A Miskolci JJSE egy teljes forduló után százszázalékos teljesítménnyel áll az első helyen.

A legtöbb gólt is a Jegesmedvék játékosa, Túróczy Örs jegyzi. Szorosan tapadnak rá azok a felnőtt korosztályban is játszó dunaújvárosi fiatalok (Virág Tamás és Papp Csaba), akik eddig kevesebb mérkőzést játszottak.

A kanadai ponttáblázat élén Komáromi Dávid, a Dunaferr SE játékosa áll, aki hihetetlen hatékonysággal hozza helyzetbe társait. Az asszisztkirály toronymagasan a legtöbb (11) gólpasszal büszkélkedhet, ami mellé még 4 gólt is összeszorgoskodott.Tette mindezt úgy, hogy csapata még csak 3 mérkőzésen van túl, azaz eddig 5 pontos mérkőzésenkénti átlagot produkált.

Sajnos a védők értékelésére kevesebb információ áll rendelkezésre, de fontos megjegyezni, hogy az Újpesti TE kapta eddig a két lejátszott mérkőzése alatt a legkevesebb gólt (4). A miskolciak 4 mérkőzésen kapott 6 góllal itt is élen állnak, az átlagosan mérkőzésenkénti legkevesebb kapott gólok versenyében.

Serdülőbajnokság

Az SC Csíkszereda sikeres túrát tett az anyaországban, és a táblázat élére állt. Egyetlen mérkőzésen veszített, mégpedig az eddig három győztes meccset játszó Bp. Stars csapata ellen. Az Alba Volán és az Újpesti TE csapatai egyaránt igen szoros mérkőzésen, 3-2-re kaptak ki a székely fiataloktól. A kanadai ponttáblázat élén egy miskolci játékos, Ritó László áll 18+10, azaz 28 ponttal. Ő lőtte a legtöbb gólt, míg csapattársa, Miskolczi Márk 12 gólpasszával a legjobb hatékonysággal szolgálja ki a góllövőket.

Érdekességként megemlíthető, hogy a kaposvári fiatalok az alsóházban megtömték az ürömiek hálóját, és a Graics testvérek (Bence és Vince) 9 ponttal járultak hozzá csapatuk sikeréhez.

A bajnoki címre jó eséllyel pályázó Bp. Stars és SC Csíkszereda csapata egyformán erős védelemmel rendelkeznek. Mindkét csapat átlagosan 2 kapott góllal fejezte be az eddigi mérkőzéseit.

Kölyökbajnokság

A favoritok igen meggyőzően teljesítenek. A nyugati csoportot vezető zalaegerszegi fiatalok remek mérkőzésen győzték le az egyik legerősebb csoportbeli ellenfelüket, a fehérvári fiatalokat. Ebben a csoportban tartja a lépést még a Dunaferr SE is, akiket az első három mérkőzésük alatt csak az egerszegiek tudtak legyőzni. Aztán a legutóbbi hétvégén az Alba Volán 9-3-ra verte őket, de a rájátszás nem elérhetetlen számukra sem.

A keleti csoportot a MAC Népstadion vezeti, de itt is van két-három olyan csapat, akik várhatóan képesek lesznek komolyabb erőbedobásra késztetni a jelenlegi listavezetőt. A Bp. Stars és az SC Csíkszereda első összecsapása a csíki gyerekek győzelmével végződött (4-2). Ebben a korosztályban is rájátszásra esélyes a miskolciak utánpótláscsapata, akik a listavezetőtől ugyan vereséget szenvedtek, de két kötelező mérkőzésüket kapott gól nélkül, óriási gólkülönbséggel nyerték.

A kanadai táblázaton óriási a torlódás az élen. Itt is a Zalai Titánok és az Alba Volán csatárai dominálnak. Galló Vilmos (az utánpótlás-válogatott Illés testvére) közel 6 pontos mérkőzésenkénti átlaggal áll az élen. A legutóbbi Zalai Titánok-MAC B mérkőzésen 19-1-es eredménnyel végződő mérkőzésen a zalaegerszegi ikrek 20 pontot szorgoskodtak össze. Galló Vimos 11, Mazzag Dániel 9 pontot gyűjtött.

Kocsis Ferenc és Vincze Péter, a két fehérvári kiválóság szorosan tapad az élen állókra. Nem hagyhatjuk szó nélkül Schmál Kristóf, a MAC ponterős csatárának három mérkőzés alatt produkált 8 gólját és 4 gólpasszát sem. Örvendetes azonban, hogy az élcsapatok már említett játékosai mellett még igen sokan kiveszik részüket a pontgyártásban. A top 10-ben az említett klubokon kívül még újpesti játékosok és talán kuriózumként a debreceni Mocsári Attila (7+4, azaz 11 ponttal) szerepel.

A védelem erejét mutatja, hogy a MAC Népstadion csapatának eddig csak a miskolciak tudtak gólt lőni, összesen kettőt. Az SC Csíkszereda csapata mindössze 5 gólt kapott a lejátszott három mérkőzésén.

A rendelkezésre álló kapusstatisztika egyik korosztályban sem teszi lehetővé a hálóőrök megfelelő értékelését.

30 komment

Címkék: bajnokság ifjúsági kölyök serdülő utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a Miskolc csapatának az ifis teljesítményükhöz!

Sután megjegyezném, hogy az ifi bajnokság Starsz hivatalos mérkőzéseinek eredményeit nem figyelembe vevő bajnokságában /szigorított a szövetség, hiszen akkora az utánpótlás bázis, rengeteg csapat van, stb./, magyar jégkorongsport vezetői áldásával a formálisan elíndítandó Bp Starsz egy deka meccset sem játszott eddig.
Ha van esze nem rongálja magát a Miskolccal./Magán vélemény, kérem engem szidni/
Ez is hozzátartozik a hurrázáshoz, ami nem kisebbíti a Miskolc eddigi érdemeit.
Én meg úgy gondolom hogy az lenne a fair ha a magyarórszági csapatok is lejönnének csíkszeredába meccseket játszani , különben nem lehet egyforma bánásmódról beszélni,
Azért ne essünk tévedésbe: az SC akart elindulni a magyar korosztályos bajnokságokban.
Jól van kerusz , a Mol ligában is akartak indulni a székely csapatok , a magyar federáció pénzt akart kérni ezért , most megkérdeznélek : ki kéne fizessen kinek? És az Ebelben talán az osztrák csapatok talán nem jönnek le fehérvárra játszani?? Ok , a volán fizet a részvételért , de kap is valamit érte... bocccs
Most mi a baj? Fizet az SC a korosztályos csapatai indulásáért? Nem. Akkor...? A magyar szövetség pedig -ismét csak ne tévedjünk- nem a MOL Liga-indulásért határozott meg költségtérítést, hanem a magyar bajnokságban való indulásért. Harmadrészt: kíváncsi volnék, mit kap a Volán az EBEL-Ligában való indulásért, boccccs...
Szerintem mindket felnek erdeke, hogy szinvonalas turnekat jatszodjanak. Ez a fejlodes egyik legalapvetobb feltetele.
A magyarorszagi csapatok is johetnenek Erdelybe. Eleg sok magyar gyermek es klub jarja a vilagot, gondolom a koltsegvetesbe is beleferne egyeseknek egy kis turne Szekelyfoldon. Meg latnanak is valami erdekeset nepuk tortenetebol, nem csak MC donaldsot.
A székely gyerekek magas szinvonalu képzésben részesülnek és nem az első eset, hogy valamelyik magyarországi utánpótlás bajnokságba beszállnak.
Jót tesz ez mindenkinek, de ez az ő döntésük és ment ez ilyen formában vita nélkül eddig is legyen így ez most és a jövőben is.Én ezt egy kicsit hasonlónak tartom a Bp. Sztárok szlovákiai vendégjátékához noha a formai keret egészen más.
Mellesleg ha nem is a bajnokság keretén belül járt azért anyaországi utánpótlás csapat Székelyföldön nem is egyszer, de én a jégkorongtól függetlenül tudom mindenkinek javasolni a barangolást azon a csodaszép vidéken.
Ami a fentiekben számomra rendkívül örömteli üzenet az az eddig nem a hokiéletéről ismert vidéki települések beindulása.
Lehet végre olvasni kaposvári és debreceni gólvágókról és a miskolci csapat sikereiről!!!
HAJRÁ VILI! HAJRÁ DANI!

MI A JELSZÓ ÉLJEN KERCSÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D:):D:):D:):D:):D:):D:):D:):D:):D:):D:):D:):D
Nátán!
Ilyen későn nem kéne már neked aludni?

Amúgy klasszikusokat csak pontosan idézzünk „mi a jelszó buzi kercsó2 agy szólt a rigmus.
Azért remélem abban megegyezhetünk, hogy utánpótlás meccsen nincs helye ilyen rigmusnak!
Persze,hogy nincs ,csak nem akartam,hogy rosszul ragadjon meg ez az örök klasszikus idézet:)

u.i. Bár egy utánpótlás játékos idézte
Csiki Drukker.

Nem akarok bántani senkit sem, és offolni sem szeretnék, DE!

Ha elmegyünk egy meccsre,a jégpályán kívül semmit sem látnak a srácok. De ismerik már hazánk összes jégpályáját, Bécs. Pozsony,Léva,Martin,Zágráb pályájit is. Zágrábot azért látták, meg egy egészen kicsit Bécsből, mert több napos torna volt és részben a helyiek úgy szervezték, hogy beleférjen, részben a szülők öszefogtak.

Mert hogy ott az utazás, a busz bérlés, az egynapos meccsek szervezése, stb.
Azt se felejtsük el, hogy mindent a szülő fizet.

Aztán, hogy most már a szövetség kiszállt és nem fizeti sem a bírókat,se az orvost. se senkit, így azokat is a szülők fizetik. (legalább is nálunk)
Így aztán egyre jobban tele van ám a törp.
Ergó nem szeretnék több napos túrát Székelyföldön.
Már mint szeretnék, ha majd fussa. mert hogy minzt köztudott a holis szülők legalább fele nem olyan jómódu. Szerintem Ti is nem egy gyereket tudtok fölsorolni, aki tehetség volt, szerette is, de az anyagiak miatt kellett abba hagynia.

No ez már nagyon félre megy.
Tehát, egyenlőre elég ez itthon.
Nagyapó 100% ig elmondta a lényeget.
Csak még annyit,hogy a Csíkszereda kérvényezte,hagy játsszon a Magyar bajnokságban és nem a Magyarországi csapatok!! A Csíkszereda pedig az adott feltételekkel elfogad,hogy indulhasson.
Hopp mi volt ez a MAC botlás a Stars ellen kölyöben? Látta valaki a meccset?
Kicsit korai volt a Stars temetése...
Tenap ifiben barátságos meccsen:
UTE-Stars 1:11
kamphore: igen láttam... A Stars megérdemelten győzött! Gratula!
Azt azért megjegyzem, hogy a kölyök bajnokságban az alapszaksznak - sajnos - semmi jelentősége nincs, így 4-4 csapat annak biztos tudatában játszik, hogy majd a felsőházban lesznek "éles" meccsek...
hokisap(u)ka: nem gondolom, hogy valaki is temette volna a Starst, éppen ellenkezőleg, mindenki szerette volna, ha itthon indultok a bajnokságban, mert azzal is jobb lesz a színvonal.

Lehet, hogy rosszul emlékszem??
MeLa: Nézd vissza, ezt a fórumot, és megtalálod azokat a hozzászollásokat, amiben egyesek arrol írnak, hogy a Stars ebben a korosztályban milyen gyenge, és nem meri magát megméretni.
Én örülök a kiélezett mérkőzéseknek.
Nem gondolom, hogy a gyerekek tisztába vannak, hogy mi az alapszakasz, meg a rájátszás.
Ezt megint a felnőttek ideológizálják.
A gyerekek, meg egyszerűen csak játszanak.
Csak el ne rontsuk őket!
hokisap(u)ka: nem azt írtam, hogy a gyerekek állnak úgy hozzá a mérkőzéshez, hogy nem számít az eredmény, hanem azt, hogy az alapszakasznak nincs tétje, hiszem szerintem mindenki jól tudja, melyik az a 8 csapat, amely bejut a rájátszásba...

Mi lett volna, ha eleve ez a 8 csapat játszik mondjuk 3 teljes fordulót?
Mela:,ha csak az a nyolc csapat játszott volna 3 teljes fordulót,akkor nem születtek volna már eddig is ilyen (a kiscsapatokat dícsérendő)tiszteletre méltó eredmények:Miskolci SI - MAC 2:8 ,Újpesti TE - Drago Skorpiók SE 5:0,Alba Volán SC-Drago Skorpiók SE 6:0. A kiscsapatoknak is szükségük van ilyen találkozókra!
canadien: igazad lehet, nem gondoltam végig, bár a Miskolc eredményén nem kell meglepődni, jól kimutatható a fejlődés a jégcsarnok átadása óta! Csak így tovább!
Jó hír, hogy a Skorpiók idén sokkal erősebb. mint tavaj! Éljen!
Kedves KCs és vállfa!
A feniekből egy idézet amiben összesűrítettem az üzenetemet.Kéretik minden szóra figyelni:

"Akárhányadik helyen is végeznek a bajnokság végén, a miskolciak elmondhatják magukról, hogy a bajnokság hivatalos mezőnyében szereplő összes ellenfelüket legyőzték."

Egyben itt szeretnék köszönetet mondani azoknak a játékosoknak, szülőknek és a csapatok képviselőinek akiknek annak ellenére nem csípte a szemét a kaposvári Graics testvérek és a debreceni Mocsári Attila névszerinti kiemelése, hogy esetleg sajátjaik potenciálisan több hellyel megelőzik az említett srácokat illetve azok csapatát.
hokikori: Csak egy kérdésem lenne: mi a célod a cikkeiddel? Reálisan be akarod-e mutatni a magyar utánpótlás-bajnokságok erőviszonyait, elmélyült ismereteidet felhasználva segítve az erre kevesebb időt és energiát folytató szurkolók tájékozódását, vagy pedig úgy csinálni, mint aki semmit nem tud a csapatokról és játékerejükről, és úgy írni cikket, mint egy laikus, aki ránéz épp akkor a táblázatokra? Lehet bármelyik úton haladni, de ezen a blogon szerintem célszerű lenne az előbbin. Ez a magánvéleményem persze, sem játékos, sem szülő, sem egyik csapat képviselője nem vagyok.
Kedves KCs!
Végy 50 deka fenenagy profizmust tegyél hozzá egy kávéskanálnyi laikus véleményt és fűszerezd meg egy deci uni(k)ummal.Jól keverd össze és az ízek rengetegében mindenki megtalálhatja a fogáravalót.
Ugye neked is jólesik amikor a csapatod sikerei után a blogolvasok és szerkesztők euforikus hangnemben írnak a látottakról, az esetleges kudarcok alkalmával pedig együtt szidjuk a játékvezetést vagy amikor a svédek legyőzése után egy napig közösen lubickoltunk a mámorban.
Vannak az életben momentumok amelyeket jó megélni és világgá kürtölni.
Nem hiszem, hogy a realitás arculcsapása az ha néha a kiscsapatok apró örömeinek is teret adunk.
süti beállítások módosítása