HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Élre tört a miskolci ificsapat

2008.10.08. 10:59 hokikori

Az ifjúságiak között a 18 év aluli játékosok versenyeznek. Ebben a korosztályban egyelőre alacsony az igazolt versenyzők száma, így csupán hat csapat verseng a bajnoki címért.

Bár a Bp. Stars elindul a pontvadászatban, ennek végleges formája a szlovákiai kalamajka miatt még nem tisztázott. Ha minden igaz, az október 13-i elnökségi ülés után  tudunk majd beszámolni arról, hogy pontosan mi lesz.

Ez már csak azért is izgalmas kérdés, mert a bajnokság legnagyobb esélyesének a Stars tűnik.

Hatalmas meglepetéssel indult a szezon, és az ámulat csak folytatódott a következő fordulókban. A Miskolci Jegesmedvék 9-3-ra verték a bajnoki címvédő Dunaferrt, majd Újpesten győztek 2-1-re. Végül a MAC-ot küldték haza imponáló 9-1-gyel. Ezért a miskolci fiatalokkal most kiemelten foglalkozunk.

Öten közülük a felnőtt csapattal edzenek: Gyenes Dávid kapus, Radványi Péter és Gőz Balázs hátvéd, Túróczy Örs és Korpos Gergely csatár. Radványi 1991-ben született, a többiek 1992-ben. Ők természetesen még ahhoz a miskolci generációhoz tartoznak, amely a szabad ég alatt kezdte a hokit.

Mayer Pétert, egyik nevelőedzőjüket, a Mol ligás csapat jelenlegi vezetőedzőjét kértük meg, értékelje a fiatalokat. Előrebocsátotta, még egyikük sem felnőtt első osztályú szintű játékos. Ettől függetlenül a négy első éves és egy másodéves ifi a felnőttekkel edz. Mindannyian végig serdülő válogatottak voltak, jelenleg nagyrészt a bő ifjúsági keret tagjai. És akkor következzenek a jellemzések.

Gyenes Dávid: "Élvezi a játékot és az edzéseket is. Lelkileg rapszodikus, vannak rossz meccsei. Sokat kell fejlődnie, egyelőre inkább az ifiben szerepel, mert a felnőtteknél Duschek és Pál személyében két kapus áll rendelkezésre." 

Radványi Péter és Gőz Balázs: "Korosztályukhoz képest átlagon felüli erővel és keménységgel vetik magukat a játékba, a jégen felnőttes méretű és hatásfokú ütközésekbe is bele tudnak állni. Szeretik, keresik a test test elleni játékot. Ötük közül őket féltem a legkevésbé a pályán. Technikás hátvédek.

Gőz érdekes személyiség. Semmi sem befolyásolja, ez pozitívuma és negatívuma is egyben. Nehéz kibillenteni a világából. Radványi a legkiegyensúlyozottabb. Egy évvel idősebb, de amúgy is nyugodt, higgadt személyiség. Taktikai látásban kell fejlődnie, korcsolyázási sebességét kell javítania."

Túróczy Örs: "Elnyűhetetlen fiatalember, aki a jégen töltött időt maximális erőbedobással robotolja végig. Bármibe belemegy hatalmas lelkesedésében. Tapasztalathiányát sok mérkőzéssel tudja javítani, fizikumban fejlődnie kell. Pozitív értelmű megfontoltságra van szüksége. Hozzáállása példaértékű."

Korpos Gergely: "Szinte mindenben Túróczy ellentéte. A technikai alapjai messze a legjobbak. Sokat dolgozik, de vérmérsékletéből adódóan kevés benne az aggresszivitás. Évek óta egyénileg is képzi magát, jó a bot- és a koritechnikája. A család maximálisan biztosítja számára a körülményeket, magántanuló, így a délelőtti felnőttedzéseken is részt tud venni. Többet kell vállalnia a mérkőzéseken.

A Miskolc tehát vezeti a táblázatot. És még azt sem mondhatni, hogy a könnyű mérkőzésein van túl a kelet-magyarországi gárda.

A kanadai táblázat élén 4+9, tehát 13 ponttal Komáromi Dávid (1992), a Dunaferr SE játékosa áll. A dunaújvárosi és Alba Volán-játékosok között üde színfolt a miskolci csatárok ponterős szereplése. Túróczy Örs a második, 3 találkozón 5 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott. Ez az október első hétvégéje utáni állapot. A további sorrendért kattintsanak a fenti linkre.

22 komment

Címkék: magyarország bajnokság miskolc ifjúsági utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerencsések ezek a fiúk, hiszen átlagon felüli képességekkel, felkészült szakemberrel és gyönyörű létesítménnyel áldotta meg őket a sors. Közülük néhányan korosztályos válogatottakba is bekerültek. Drukkolok nekik (is)! Csak így tovább srácok!
Szerencsések ez igaz, de egy fontos dolgot ne feledjünk. A KITARTÁSUKAT, hisz "csak" 2 éve van csarnokunk. 2006 őszéig a jeges szezon max. november-február volt Miskolcon. Érdekes lenne kiszámolni például, hogy egy hasonló korú fehérvári vagy újvárosi fiatal mennyivel többet töltött el a jégen.
Mindent bele fiúk!!
a volánnal még nem játszottak:Pés a volán ugy verte az ute-t 2-1re,hogy a legjobb 8 emberük csikszeredába volt a farmmal,a miskolc pedig ugy,hogy az ute 65öt lött kapra a miskolc pedig 10et..
A helyzet az, hogy nekem is viszkettek az ujjaim, hogy írjak vmi arcoskodót, de visszafogtam magam, megvárom a pályán elért eredményt.

Remélem, akkor majd lesz ok a Volánról is ilyen ömlengős cikket írni, és nem is marad el.
Kis csapat vagyunk a zéróhoz konvergáló költségvetéssel, hadd örüljünk a kezdeti sikereinknek! Nem baj ha lesz még rosszabb, csak tudjuk, hogy van jövő. A miskolci csapatról itt sajnos kevés jót lehet olvasni (mert ritkán nyerünk de majd belejövünk:)), hadd legyen nekünk is valami örömünk!
"Ömlengős", nos tudod, mi nem olyan körülmények között neveltük az utánpótlást, mint a Volánnál. Miskolcon három éve van csarnok.
Ugye megengedtek egy mai eredményt: Alba Volán-Miskolc 1-3.
Nem kérkedni, csak örülni akartam!
Igaz, a Volán ifiből 9 játékos felnőtt bajnokit játszott bő fél nappal az ifimeccs előtt...
Idézet fennebb írott bejegyzésből:
"...megvárom a pályán elért eredményt"
A miskolci szurkolók egyszerűen boldogok és nagyon büszkék csapatuk teljesítményére.
Az Alba Volán szurkolói ismerik ezt az érzést, tudják, hogy ez mennyire jó.Miért ne élhetné át ugyanezt egy kis szurkolói csoport 230 kilóméterrel keletebbre tőlük?
Én földrajzi értelemben be vagyok szorulva valahol a kettő közé és nagy örömmel nézem mind a fehérvári EBEL csapat , mind a miskolci ifi csapat brillirozását :)
Én továbbra is azt mondom, hogy legyünk reálisak. A Miskolc ma kihasználta, hogy hullafáradt volt a Volán ifi, és megnyerte a meccset. Hosszú a szezon, várjuk meg azokat a bizonyos pályán elért eredményeket, mielőtt bármit is az orrom alá dörgöltök. Ez csak egy részeredmény volt.
Azért egy gratulációt megér, hombre, vagy nem? Ne tégy úgy, mintha hülye lennél.
Nyilvánvalóan, a sportban a győztesnek jár a gratuláció. Pláne, hogy az egész magyar jégkorong profitál abból, ha minél több jó utánpótlás-műhely van.
Ma ilyen nap van, már megint teljesen egyetértünk. :)
Pedig a születésnapom még csak 21-én lesz. :D
kedves kcs mi nyitott jégpályán kezdtünk.Ha november közepén jégre tudtunk lépni boldogok voltunk.Nekünk a szezon 4 hónap volt.Sokan kezdtünk,mára kevesen maradtunk.örülünk, hogy ilyen jól szerepelünk az ifiben. Lassan utólérjük azokat a csapatokat, akik csarnokban készülnek a kezdetektől.Remélem a végén érmesek leszünk.
kgonzo a szombati meccs mennyi lett?énse kérkedni akarok..
Gratula a Misiknek az első körért, de várható volt, hogy a folytatás más lesz. A Volán rendesen elkapta az iramot szombaton, valszeg az UTE és a Dunaferr sem fogja könnyen adni magát. Messze még a vége, de ez jó, hogy ugyanugy mint a felnőtteknél itt is érdekesen alakulhatnak a fordulók.
Mindegyik csapatnál vannak olyan játékosok akik a felnőtt mezőnyben is játszanak, ezért ha a másnapi meccsen fáradtak vagy esetleg ott sincsenek meghatározó játékosok akkor az eredmény csalóka lehet.
Avessik! Szerinted a Stars könnyen fogja adni magát?:)
Kimaradt a felsorolásodból...
a starsnak nem kell könnyen adnia magát,igyse ugyse lesz bajnok
De bajnok lesz, csak nem érvényesíti a Magyar Jégkorongszövetség:)
Te egy más világban élsz.
Én eddig úgy értelmeztem, hogy a Stars csak az alapszakaszban vesz részt!!!
Zsilett megjegyzése azonban arra enged következtetni, hogy esetleg még a döntőben is szerepelhet?!
sinupret! Valamelyik másik posztnál reagáltam erre, ezt a hozzászólásodat (számonkérésedet:)) csak ma láttam. Szóval tudom, mert kinn voltam. 0:10, sőt azóta kikapott a csapat a Starstól is. És most írhatnám én is, hogy a csapatból páran előző nap felnőtt meccset játszottak, s azt is, hogy a serdülőből is feljátszottak.
De szerintem nem ez a lényeg. Gratulálok a Volánnak a Starsnak, és akkor is Hajrá Macik! :)
süti beállítások módosítása