HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

38 pontos Fehérvár mehet a bajnoki címért

2010.08.03. 19:18 F. Kapus

A hat első osztályú csapat fontos kérdésekben állapodott meg kedden. A résztvevők egyetértenek a Fehérvár rájátszásbeli indulásával, de az esélykiegyenlítésnek több módját is alkalmazzák. Egyrészt gyengítik a magyar EBEL-csapatot, másrészt megteremtik saját maguk erősítésének feltételeit. Hangsúlyozzuk, hogy mindez a liga állásfoglalása, a szabályok érvénybe lépéséhez az MJSZ elnökségének döntése szükséges. Érdekességek tovább után.

A Sapa Fehérvár AV19 EBEL-keretéből 15 előre megnevezett játékos nem játszhat a Mol Ligában. Ez megegyezik a két szezonnal ezelőtti feltételekkel. A Mol Ligában egymás ellen elért eredményeket a csapatok nem viszik magukkal, marad a bónuszpontos rendszer, az egymás eleni eredmények alapján első magyarországi csapat 6, a második 4, a harmadik 2, a többi 0 ponttal kezdi az OB I. középszakaszát, miként az előző szezonban is.

Az OB I. középszakasza három körből áll majd, azaz mindenki háromszor mérkőzik mindenkivel, ez 15 meccset jelent csapatonként. A Mol Liga-eredmények alapján az első három csapat nyolcszor, a 4-6. helyezett hétszer lesz pályaválasztó. A középszakasz dobogósai jutnak a bajnoki elődöntőbe, az első két helyezett játssza az egyik elődöntőt, a harmadik pedig az EBEL-es Fehérvárral találkozik a váltott pályaválasztás mellett három nyert mérkőzésig tartó párharcban. A Fehérvár a rájátszás során végig pályahátrányból indul.

Onnantól kezdve, hogy az EBEL-csapat csatlakozik a magyar bajnoksághoz, a 60 pontos EBEL-játékoskeretből csak 38 pont értékű játékos szerepelhet a mérkőzéseken. Ez azt jelenti, hogy alkalmanként például az öt légiós és még egy kétpontos hazai nem játszhat. Így biztosított a magyar válogatott játékosok versenyeztetése az EBEL-kiesés és a válogatott felkészülés közötti időszakban, és az ellenfelek is nagyobb eséllyel szállhatnak versenybe a legjobb magyar klubbal. Hogy mely 38 pont játszik, az mérkőzésről mérkőzésre változhat, nem kell előre meghatározni a 38 pontos keretet.

A középszakasz befejezése után, de az elődöntők megkezdése előtt a legjobb négybe jutott három magyarországi Mol ligás csapat villámigazolással kölcsönözhet magyar állampolgárságú játékosokat a kiesett három csapat keretéből. Mindez csak háromoldalú közös megegyezés alapján történhet. A Fehérvár értelemszerűen ilyen módon nem juthat játékoshoz.

A csapatok vezetői abban állapodtak meg, hogy alsó házi mérkőzéseket, valamint a 3. és az 5. helyért kiírt helyosztókat nem játszanak, ezen helyezéseket a középdöntőbeli jobb helyezések alapján osztják ki. A bajnoki döntő négy nyert mérkőzésig tart, váltott pályaválasztással.

173 komment

Címkék: fehérvár ebel mol liga ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mr. Whisky: Mindig írtam, hogy nem tudom a jó megoldást. Abszolút elfogadom, hogy egy szurkolónak nem elfogadható (vagy nehezen), hogy a Volán visszajön a rájátszásra, miközben a szezonban nem volt itt. Ez még objektíven sem nevezhető fasza helyzetnek. Szerintem ezt senki nem vitatja. Jó kompromisszumot is nehéz találni, és olyat is, amiről ne lehetne legalább ennyit vitatkozni, mint ezen.

De pont akartam is írni, hogy hagyjuk már a fenébe ezt a bratyizást: milyen öröm lesz nézni a sok ferencvárosi nevelésű játékost, Peterdit, Borbást, Borsost, és a többieket zöld-fehérben a szezonban. :)
@Mr. Whisky: én befejeztem mára, a Volán ott lesz az elődöntőben a többit meg meglátjuk.
@mike80: De könnyen feladtad az EBEL rájátszást.
www.fradihoki.hu:
"Részsiker

A lebonyolítást tekintve a tavalyi szezon fog megismétlődni az OB I-ben, mégis kissé más lesz majd az idei véghajrá. Csabai Gábor szakosztály igazgató tájékoztatása szerint, egy hosszú ligaülés végén sikerült kompromisszumot kötni, ami talán izgalmasabbá teheti majd a végjátékot.
Az összejövetel úgy kezdődött, hogy a Ferencváros az idén nem lesz tagja az OB I-es mezőnynek. Az ok a fehérvári csapat korlátok nélküli visszajátszása. Azt szerettük volna elérni, hogy Fehérvár EBEL-es csapata ne vehessen részt a jelenlegi módon a magyar bajnokságban. Ezzel a kijelentéssel magunkra maradtunk ugyan, ám később sikerült elfogadtatni javaslatunkat, így elhárultak az akadályok.

A székesfehérváriak nagy csapata tehát ugyanúgy, mint tavaly, az elődöntőben csatlakozik majd be, ám egy lényeges megszorítással. Az EBEL-ben használatos pontszámítás adta az ötletet. Az idén 60 pont a maximum a nemzetközi ligában, ám az OB I-ben már csak 38 pontos lehet majd a regnáló bajnok. Ez körülbelül azt jelentheti, hogy légiósok (akik 4 pontos embereknek számítanak) nélkül kell majd játszania a kék-fehéreknek.

Ezzel természetesen még mindig toronymagas favorit marad a Sapa Fehérvár AV19, ám ellenfeleinek, köztük nekünk is, talán lehetősége nyílik majd arra, hogy egy-két meccsen megszorongassa majd a sztárokat."

Azért látszódik, hogy Csabai a Volántól jött. Nagyon megtanulta az erőből politizálást.
Érdekes helyzet állt volna elő, ha a többiek is így viszonyulnak az álláspontjukhoz és nem engednek a zsarolásnak.
mi ez a villamigazolos ize? remlem mjsz nem hagyja jova...
amugy ezt a vasas javasolota? :P
@F. Kapus: én is befejezem mára. én örülök ennek a keretnek, meglátjuk mire leszünk képesek. immáron ez lesz a 5 éve nem nyertünk egy db érmet sem, idén sikerülnie kell... az érem színe csak a kérdés.

aztán majd meglátjuk hogy a sok új nem Fradi érzelmű játékos mennyit lök a szekéren...
@gogosz: azt éppen nem, az EBEL negyeddöntőt viszont -reálisan nézve- igen.
@F. Kapus: Egészen pontosan az első EBEL-es évükben egy 40-esnél népesebb kerettel dolgoztak, és mindenki be volt nevezve a szlovén bajnokságba. Az játszott otthon, aki éppen nem fért be a nagycsapatba. Leginkább az EBEL-keret 3. és 4. sora kapott lehetőséget a hazai bajnokságban. Lásd még a Volán első EBEL-es évét is.
Ahogy olvasom ma a kupáról is volt szó, igaz nem túl sok:
"Téma volt még a Magyar Kupa is. A Final Fourt január 29-30-án rendezik meg, ennek a MOL Liga döntőse (vagy ha mindkét finalista magyar együttes lesz, akkor döntősei) automatikusan résztvevője lesz. Arról később születik döntés, hogy mi történjék abban az esetben, ha a MOL Liga aranycsatáját két romániai gárda vívná."
@Mr. Whisky: Én is bejezem mára, én is örülök az idei játékoskeretnek, bár az UTE-ért kicsit aggódom. És egyáltalán nem érdekel, melyik játékos milyen érzelmű. Az számít, ki mennyit tesz a csapatáért.
@kerusz: igen, de a lényeg, hogy nem biztosították számukra a hazatérés lehetőségét
@F. Kapus: az előbbi helyesen: játékoskeretnek=játékoskereteknek
hát nemtom...olyan magyarosra sikeredett ez a mesterséges Volán gyengítés
nekem legalábbis nem nagyon tetszik, én kíváncsi lennék a döntőben a Volán légiósaira is
változatlanul
azonban ha a liga így döntött, akkor ezt kell elfogadni
ez a bajnokság végi átigazolósdi egy hatalmas baromság...és az sem biztos, hogy célravezető...lásd anno Hc a frissen igazolt szlovákokkal beégett hazai pályán a Dab ellen
lenne még egy megoldás: legyen bajnok a Fradi játék nélkül, a többiek meg játszanak a többi helyért változatlan formában
így nem sérülne a fairplay szelleme és a fradisták is boldogok lehetnének:D
@mike80: az Ebel negyeddöntő szerintem egyenlő a rájátszással (ha fejben nem megy számold ki az ujjaidon:P)
@Theutus: tenyelg ugy gondolod hogy fair egy EBEL koltsegveteses csaptot VERSENYEZTETNI egy MOL Ligassal?

Arrol mar nem is beszelve, hogy nem kellene elfelejteni, hogy az AV19 szereplesenek az a fo mozgatorugoja legyen hogy a MAGYAR VALOGATOTT jatekosai jatszanak/fejlodjenek a VB elott. Nem az idegenlegiosok.
@Theutus: Az nem lenne túl kreatív, mert már van ilyen. Most OBI a neve és a jolán a kedvezményezett.

Ha te megelégszel minden évben az előre boritékolt serleggel, akkor nincsenek túl nagy igényeid.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: tényleg azt gondolod, hogy fair úgy megverni a Volánt, ha mesterségesen meggyengítik?
tiszta szívvel nem tudnék neki örülni, ha csak ezen az áron tudnánk legyőzni a Volánt, akkor inkább csillogjon teljes fényében az ezüst
persze az ízlések és pofonok szerencsére különböznek
a költségvetés minden csapat magánügye, joga van mindenkinek Ebel költségvetéssel dolgozni a Mol ligában is
@Theutus: A mol ligás csapatoknak nem vesz a szövetség kerékpárokat az öltözőbe, valamint nem támogatja 50 millió forinttal!
@KrisztiFTC: szerintem pedig ott van a Mol liga a többi csapatnak arra a célra, hogy egymás között eldöntsék ki a legjobb
a legjobb hazai csapat kizárásával a bajnokság számomra kisebb értékű
mondom különbözőek vagyunk...
és én pl szívesen nézem a Volánt teljes egészében a döntőben, mivel év közben a legtöbb alkalommal akkor játszik, amikor mi, így relatíve ritkán látom őket
@zsolt007: ebbe a szövetségi dologba most ne menjünk bele, mert teljesen off lenne a dolog
azt mindenki pontosan tudja, hogy volt időszak amikor az Öreg ha elszellentette magát a szövetség vezetői egymással versenyezve szívták mellre, de ez egy másik történet és semmi köze ahhoz, hogy ki tekinthető bajnoknak
@Theutus: A MOL Ligába sem kapcsolódik be egy St. Louis Blues, mert kb semmi értelme nem lenne.
A volánt ráadásul senki nem zárta ki, ők mentek másfelé.
@Theutus: jaj ez a joga van minden csapatnak ebel koltsegvetessel jatszani. igen. es joga van minden embernek multimilliardosnak lennie, szabadsagara es vilagbekere (konycsepp es korona)

igerem hogy ha ugy alakul es mi nyerjuk meg az ob1et tiszta szivbol fogok orulni. ha te azt mondod hogy jobban orulnel az ezustnek, kozben meg alanyi jogon koveteled az aranyat, akkor en is szivbol orulhetek.

ja es miert irod le a "gyengitett" volant?
Hát srácok, vicces ez meg szomorú is egyszerre. Nem kell nekem esni, én se tudom a megoldást, de ez annyira erőltetett. Addig nem lesz itt boldog mindenki, amíg nem gyengülünk vissza legalább annyira, hogy a bírokra lehessen fogni az újabb Volán bajnoki címet. Még mielőtt a sok okos felkérdez, közlöm, nekem az OB1 fontosabb, mint az EBEL 4 közé jutásért, én így szocializálódtam a 90-es években. Még 3 év és leelőzzük az Újpestet bajnoki címek számában, az már valami lesz.
@Theutus: Semmi köze??? Egy 100 forintos költségvetésű csapat fog eredményeket elérni, vagy egy 1000 foritos költségvetésű?
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.:
egyáltalán nem írtam le a "gyengített" Volánt, pusztán azt írtam le, hogy nem igazán tetszik az ötlet
nekem tetszik, ha vannak jogaim, de ez legyen az én problémám:)
@Theutus: Semmi köze???
Egy 100 forintos költségvetésű, vagy egy 1000 forintos költségvetésű klub fog eredményeket elérni?
@KrisztiFTC: nem értem miért sírdogálsz....
az összes lejárt szerződésű hazai nevelésű játékost leigazoltátok a következő szezonra
neki kell állni dolgozni és talán jönnek majd az eredmények
a rendelkezésre álló pénzzel sajnos élni is tudni kell...erre sajnos jó példa pl a DAB korábbi érája, majd a csőd széle és a Volán története közötti különbség
a pénz önmagában nem minden
@Theutus: no latod, mi is azt szeretjuk ha vannak jogaink. pl jogunk hogy "egyenlo" versenyben dontsuk el ezt az egesz cirkuszt :P
Nem sirdogálok, az nem ilyen.
Egyszerűen a saját csapatomnak nem kívánnék ilyen igazságtalan előjogokat, nemhogy egy másiknak...
A munkahelyem sem örülnék, ha kiírnának egy pályázatot, de tudnám, hogy nem engem favorizálnak.
Ha a volán meccseit akarnám látni, kimennék egy válogatott meccsre. A légiósokat meg odaképzelném.
@KrisztiFTC: ezen felül pedig azt hiszem a Volánnál nem szarták a pénzt, hanem következetes munkával teremtették meg az Ebel szereplés lehetőségét
(hasonlítsd össze az elmúlt 10-15 év munkáját szakosztályi szinten a Volánnál és a Fradinál üzleti, marketing, sportszakmai stb szempontok alapján)
//erősen félreérted/értitek a helyzetet, én nem szeretem a Volánt, de elismerem és nem feledkezem meg az általuk elért eredményekről//
@KrisztiFTC: Gondolom, te kb. 3-5 éve követed a jégkorongot, a hozzászólasaiból ezt vonom le.
2 dolog: a hetvenes években 10-ből 10 bajnokit nyert a fagyi a rettenetes komenista elnyomás alatt és miatt gondolom.
Akkor se voltál ott, amikor a 90-es években a BS volt a semleges pálya a bajnoki döntőhöz az indulótokkal, meg Knézy féle 1:0 ra vezetünkes közvetítéssel.
Nekem mindig örömet okoz, amikor egy fradista sír, hogy nem ők a kedvezményezett csapat.
Nagyon fájhat neked (is), hogy az Öreg nem a Kőhalmi-féle sikkasztós vonulatot követve naggyá tette a Volánt. A helyében én se nagyon hagynám, hogy más legyen a magyar bajnok, csak azért, mert már régen volt. De tavasszal már írtam, nincs már messze az az idő, amikor meggyengülünk, és mindenki élvezni fogja a kiegyensúlyozottabb bajnokságot.
Nem vagyok kíváncsi a válaszodra, nem fogok vitázni veled, elég ha tudom, kicsit sikerült szélesíteni a rálátásod:)
Az egyenlő jogokról nehéz mit mondani.7 győztes meccs bajnok vagy vagy 40 meccs és bajnok vagy
@KrisztiFTC: ha kiírnának a munkahelyedre egy pályázatot az szimplán annyit jelentene számomra, hogy nem elégedettek a melóddal:P
elképzelni sok mindent el tudok én is, de valamiért a realitásokat jobban kedvelem az álmoknál
@Theutus: en meg szeretem a Volant is. Nekik szurkolok az EBELben. Meccsekre jarok, sot valszeg berletes leszek. Lesz egy Volan es egy Fradi berletem is. De tudom es vallom hogy egy EBELes Volannal egy MOL Ligas csapatnak ebben es a kovetkezo 1-2 evben ertelmetlen kiallnia. Ha lattad az elozo ev OB1 veget, azt hiszem te is egyetertesz...
@zsolt007: a bajnok minden sportágban az, aki megnyeri a döntőt...
a Volán akkor is megnyerte a bajnokságot, amikor a farmcsapat indult a bajnokságban és nem csak az elődöntőre/döntőre tértek vissza
ha az előtte levő meccseket is lejátszotta volna szerinted mi változott volna a korábbi években?
@Theutus: Jusson be a Farmmal az első 4-be a középszakaszban.Ennyi
@manisenmaki: Azért én írok.
Nehéz lett volna a 70-es években meccsre járnom, amikor még egy gondolat sem voltam.
Nem értem, miért nem vagy kíváncsi a véleményemre, de mindegy, mert úgyis elolvasod.
Nem kívánom, hogy érdemtelenül legyen a Fradi bajnok, ahogy azt sem, hogy a jolán essen vissza. Egyenlőséget akarok. Ezek szerint értelmezhetetlen számodra ennek a szónak a jelentése.
@Theutus: Lehet, hogy a bányában az, akit előléptetnek, csak kap egy új ásót, de sok munkahelyen pályázat alapján választják ki (hivatalosan...) a legrátermettebbet.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: elég közelről néztem végig...
és szerintem van/volt értelme, de ez megint egy másik topikra tartozna
a Volán pedig az elkövetkező 1-2 évebn várhatóan nem tud tovább erősödni, a Mol ligás csapatok ellenben ezt megtehetik és akkor már nem is lesz akkora a távolság
én pl szívesen megnézném idén a döntőben, hogy mennyit fejlődtünk a Volánhoz képest...
és Volán bérletet sem fogok venni:D
A mol liga színvonala nem rossz,de a volán nem fejlődik tovább csak az Ebelben játszik, akkor sem vered meg mol ligásként, és nem fejlődsz hozzá képest!
@KrisztiFTC: évekig kajánul vigyorgott az ocskay ligázáson, néha megpróbálta a dolgot kifigurázni. aztán nem sikerült. most meg jönnek a kommunista bajnoki címek, meg knézy.

micsoda ív.

nem, maki, nem az a baj, hogy nem a Fradi a kedvezményezett. ha akarod érted, ha nem, nem.
@Theutus: en meg mar csak ilyen korcs vagyok :)

sztem meg a ha lesz sporttorveny, a Volanhoz sokkal tobb penz folyik majd be mint a tobbi egyesulethez.
arrol nem is beszelve, hogy mennyivel jobban fejlodnek azok a jatekosok akik az ebelben edzodnek.
a fejlodest meg le lehet merni edzomerkozeseken vagy kis meghivaos kupakon, pelda ra a Csiki Sor Kupa.
Na csak összehozták a "nagyok" , bravó :(
mint korábban mondottam ott van a Mol liga arra a célra, hogy a hazai csapatok megmérettessenek egymás között és eldöntsék, hogy ki a legjobb (az elmúlt évben nekem pl jobban fájt, hogy egy rosszul kiírt Mol elődöntőt elrontottunk és ezáltal nem sikerült megnyernünk, mint a bajnoki második hely)
ha a Volán óriási bravúrt végrehajtva 4 közé kerülne az Ebelben úgyis okafogyottá válik ez a vita, ha pedig tudnak jönni akkor játszanak
részemről ezzel lezártnak tekintem ezt a vitát
reszemrol is utolso (ma estere :P)

"mint korábban mondottam ott van a Mol liga arra a célra, hogy a hazai csapatok megmérettessenek egymás között és eldöntsék, hogy ki a legjobb"

nem, a Mol ligaban romania es magyarorszagi csapatok merkoznek a Mol liga gyozelemert.
ha ugy lenne ahogy te irtad, nem kene/lenne OB1.
@szorgalmas: Hatalmas off.
Régóta akartam már mondani, valamelyik meccsen keress meg, a vendégem vagy egy sörre. :-)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.:
a Mol ligában magyar román csapatok játszanak egy trófeáért, míg az Ebelben magyar, horvát, szlovén és osztrák csapatok egy másikért
a bajnoki címért pedig mki játszhat a saját hazájában...tény, hogy nem kell, de nem haszontalan dolog:)
A többi OB1-es csapat vajon honnan tudja a pontértékeket?

Egyébként nem az a dicsőség, ha a legerősebb Volánt verik meg?
@szorgalmas: Értelek, szar dolog a tükör, egy "micsoda ív" meg komoly érv:).
Az ocskay-ligázásnál is csak kibicek voltatok, már ha érted, hogy mondom.
De majd Comp összehoz egy értelmes csapatot nektek is, a liga névadónál tanulta a szakmát:)
@manisenmaki: Nem olyan biztos az a gyengülés. Inkább a többi csapat erősödjön.
@Borsy: Persze, de itt meg lehet tudni a többiektől, hogy az kizárt. Én meg elhiszem nekik.
Hali skacok, fennt van a volán meccsei az erstebankliga.at-on.:) Jesenice-vel kezdünk.:)
@zsirK20: Ez már 2 hete eldőlt.
Tegnapelőtt megírtam, hogy az EBEL-keret 50 %-ának szerepeltetése lenne egy korrekt, áthidaló megoldás. Ez a 63 % ennek fényében nem is rossz. Csabai jön nekem egy rakás pénzzel a ötletért.

Ami a hozzászólásokat illeti, van némi diszkrét bája annak, amikor azok beszélnek itt korrektségről, akik levágták azt a parádét a tavaszi meccseink előtt, alatt, után. Egy élmény látni a következetességet, de tényleg. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: A többi csapatnak nem az lenne jó ha minél erősebb Volánnal játszanának?
Újabb torzszülött, mi jó játékosokat akarunk látni, nem egy leszedált Volánt. A nemzetközi szövetség is sokáig az A csoportban tartotta Japánt, hogy legyen ázsiai ország is, semmire nem mentek vele, el is felejtették. De lehetne más sportági példákkal is jönni.Sikeres beavatkozás alig volt.Legtisztább az lenne, hogy menjen le a bajnokság rendesen, a Volán meg mint a regnáló bajnok, a döntőben várja, a kihívót, a "másodbajnokot", egy oda-visszavágóra. A kihívónál max. két játékos villámigazolása még beleférhet. Első meccs a kihívónál, visszavágó a Volánnál, győztes a kupaszabályok szerint. Két várhatóan teltházas, feszült meccs, és így még meglepetés is lehet, mint az angol kupában! A négy nyert meccsig tartó sorozatnál szinte soha. Aztán ha a Volán meggyengül és/vagy veszít lehet új szabályt kitalálni!
@Borsy: a játékosoknak lehet, de a kluboknak, szurkolóknak, szponzoroknak úgy tűnik nem.

De hogy egyértelműbb legyen, mit mond a szurkolói énem: ha jövőre sem lesz esélyünk EBEL-t nyerni, és a Fradi is eljut odáig, hogy találkozzunk, azt kívánom, hogy az elmúlt évek bajnoki rájátszásaiban általában amúgy is meglehetősen indiszponáltan szereplő légiósaink helyére sikerre éhes és harapós fehérvári fiatalok kerüljenek, és az idei lötyögés helyett tegyük oda magunkat 120 %-al, hogy megmutassuk, mi merre hány méter. Mivel az OB1 kapcsán egy ideje már kb. az egész ország a halál retkes mennyei lándzsájára kíván minket, szerintem annyit tehetünk az ügyben, hogy ha eljutunk a meccsekig, mindent megteszünk azért, hogy minél későbbre tolódjon a hőn áhított trónfosztásunk. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Kimaradt valami a kommentekből. A Volán Farm egyálltalán nem gyenge! Az hogy a Volán visszaesik 1-2 év múlva,na ez nem biztos.
@Raon: Tévedsz! Nem Csabai találta ki, javasolta ezt a -22 pontot, hanem egy másik jóképességű manager...
@Raon: Tévedsz! Nem Csabai találta ki, javasolta ezt a -22 pontot, hanem egy másik jóképességű manager...
Azért ebbe a fene nagy esélyegyenlőségbe véletlenül nehogy bevezessük a fizetési sapkát, mert akkor a Fradi is bajban lenne az idei igazolásokkal...
@OliBLOOD: plusz minden sorba kötelező lesz nevezni egy nőt és egy négert :D
@Theutus: sry, természetesen elődöntőre értettem.
@zsolt007:
Tavalyi szezon folyamán több mint 20 egyesület kapott anyagi támogatást a NUSI-tól (MJSZ döntés alapján) a 170 mFt-ból. Bárki vehetett volna belőle kerékpárokat.
@KrisztiFTC:
Szerintem egy bajnokságban való részvétel nem a költségvetés nagyságától függ. (Ilyen módon nem játszhatna pl. a Vidi, a Loki és az FTC az NB I-ben, a Győri ETO a női kéziben, míg a Veszprém és a Szeged a férfi kéziben, a Salzburg az EBEL-ben vagy Chelsea a Premiershipben, vagy akár a SZKA Leningrád :-) a KHL-ben.)
@Theutus:
Azt hiszem nem az államigazgatás a munkáltatód. Ott akkor is írnak ki pályázatot a munkahelyedre, ha jól dolgozól. Igaz van amikor nem írnak ki, csak szimplán repülsz.
A cikk témájához!:-)
Egy dologban sántít ez a 38 pont és a válogatott versenyzők játszatása. Egy magyarnak is dekkolni kell, ha igazak a ponthatárok. És ez veri az ideológiát.
@Licsimi:
Bill?:-)
Én csak kér dolgot nem értek, mindenhol a rájátszás vonzza a legtöbb érdeklődőt, mindenhol az erős csapatok vonzzák a nézőket, a rájátszásra kellene fókuszálni talán :)
@KrisztiFTC:
Látom te sem akarod megérteni maki mondanivalójának lényegét. Én is a 80-as évek vége 90-es évek elejének ob1-én szocializálódtam. Akkor nekünk kellett lenyelni a békát.
Most nektek kell és mit mondjak, kimondottan örülök, hogy így alakult!
Kíváncsi lennék akkor mit mondanál, ha úgy írták volna ki a bajnokságot, hogy a döntőt összes meccsét Fehérváron KELL lejátszani, nyilvánvaló bírói nyomás alatt, ellenséges média közreműködése mellet!
Hidd el a jelenlegi rájátszás és döntő, még a teljes Volánnal is, abszolút KORREKT lenne!
Gondold át...
@Tillasz: Azt a pénzt elosztották,de magától a szövetségtől csak a volán kapott, valamint abból a pénzből vettek a felnőtt csapatnak spinning kerékpárt, amit a parlament jégkorongutánpótlásra szavazott meg a szövetségnek.
A következő az lesz, hogy a volánnál csak vészkapus (mezőnyjétékos) lehet. Satosaari előbb mehet haza nyaralni.
@konyat: szerintem meg te nem érted. rázzátok az öklötöket, mint hülyegyereket a zárlatos aggregátor, miközben mi csak "senkineknekelljenlenyelnisemmilyenbékásosat" szeretnénk játszani.

@KrisztiFTC: sör mehet, de én fizetek:)
@szorgalmas:
Nem emlékszem, hogy abban az időben annyira ágáltál volna a "senkineknekelljenlenyelnisemmilyenbékásosat
játékért". Gondolom, akkor nem zavart...
A mondanivalóm lényege, hogy örülj neki, hogy ilyen korrekt körülmények között nézhetsz hokit, rázhatod az öklöd és írkálhatsz marhaságokat transzparensekre! ;)
Vissza kéne hozni, de csak a volánnál :D, a kétvonalas lest, majd a vb-n ilyeneket fogunk látni a bs-ben www.youtube.com/watch?v=obdkCZ_mVOA&
:D.
@konyat: amikor te a lilu apukájának első bizonytalan siklásait nézegetted, akkor apukám összetegeződött anyukámmal. de érdekel, hogy milyen arcátlan, Fradinak kedvező döntések tették lehetővé a bajnoki címeinket azokban az években. mitől volt ez akkor Fradi-liga? vagy nem is volt, csak full más dolgokat próbálunk itt összemosni? rosszul érezném maga, ha így lenne.
@konyat: Megértek én mindent, amit nekem mondanak. De attól még nem kell vele egyet értenem. Bár, fogalmazzunk úgy; nem szeretek egy csapatok sem a Ferencvároson kívül, én nem akarok tort ülni senki nyomorán, lesüllyedésén, kizárásán, stb. Ez a különbség.
"Abban az időben" még nem volt egy olyan elterjedt médium, mint az internet.
Nem kell mindig rögtön a másikra mutogatni.
Szerintetek ez elfogadható, szerintünk nem.
Sajnos nem azon múlik, hogy itt hőbörgünk, vagy nem.

@szorgalmas: Az első 3 kör az enyém, a második 3 a Tiéd.:-)
Na, úgy látom, a népeknek még ízlelgetniük kell az új rendszert! :) Viccet félretéve, nem értem a főleg volánosok problémáját, valaki elmagyarázhatná... De vegyük sorra az alternatívákat:
1) Nem indulnak a magyar bajnokságban (ez is reális alternatíva, van ma Magyarországon olyan bajnokság, ahol a rájátszásban csak olyan játékos léphet jégre, aki az alapszakasz-meccsek min. 60%-án ott volt, ilyen szabályt is kifejezetten egy klub ellen hoztak)
2) Teljes kerettel indulnak (ennek sem sport-, sem marketingértéke nincs, maguk a játékosok nyilatkozzák, hogy ennek így semmi értelme)

Ehhez képest mit nyújt a kompromisszumos megoldás:
1) Elindul egy bombaerős Volán
2) A válogatott játékosok játékban maradnak
3) Szorosabb meccsek lehetnek a döntőben
4) Még így is megnyerhetnek egy olyan bajnokságot, ahol a meccsek 80%-áról hiányoznak

Tényleg nem értem, mi ezzel a probléma, valaki kifejthetné kicsit szisztematikusabban. És egy kicsit abba is gondoljatok bele, hogy még így is úgy kell hetven-százmillió forintot összekalapozni jópár klubnak, hogy gyakorlatilag az ezüstérem a plafon. Lehet fikázni Comp-ot, de inkább meg kellene próbálni megérteni, merthogy neki is vannak (legitim és racionális) szempontjai. A szlovén helyzet annyiban más, hogy ott két ebeles klub van, tehát eleve kiegyenlítettebbek az erőviszonyok, talán nem véletlen, hogy amíg egy ebeles csapat volt, az nem játszhatott a bajnokságban.
@KrisztiFTC@szorgalmas:
Ezt nem tudom másképpen leírni nektek! Akkor az döntő összes meccsét a fradi, kvázi hazai pályán játszhatta. Már ez önmagában is elég arcátlan. SZERINTEM! Nyilván szerinted nem! Ez tény, ezen felesleges vitatkozni!
Az akkori bírói ténykedésről pedig meddő lenne egy vitát elkezdeni, mert ti nem láttátok, én meg akárhogy is vesszük elfogult vagyok.
A média, pedig a nemzetisportot és knézyt jelenti. Mindkettő vicc kategória volt.
@vaze: szorol szora azt gondolom amit te. es en sem ertem h miert megy a frocsoges. sot, kicsit rosszul is esik h "leirjak" (persze nem) a gyengitett volant, mert ezzel kicsit a valogatottat is...

kene mar igazolni valakit a fradinak, vagy kene egy szaftos bill interju, oszt kesz :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: olyanok ezek, mint a gyerekek! fikázzák az újat, duzzognak, megsértődnek, rombolnak mindent maguk körül. de aztán majd elindul a rendszer, látják, hogy jó, aztán úgy kell majd letiltani egy-egy posztot, mert még jövő ilyenkor is a tavalyi lebonyolítási rend dicséretével fogják szétoffolni az összes topikot! :)))
másnapos a blogmotor
Én kívülálló, csak néző vagyok, de nem értek valamit, és ezt a volán pártiaktól kérdezném.
Nem inkábbannak kellene örülni, hogy egyáltalán indulhatnak? Hogy egy olyan sorozatban lesznek lerosszabb esetben is negyedikek, amiben részt sem vettek?

Ráadásul végigolvastam a kommenteket, de ezt a 38 pont meg 60 pont dolgot nem értem, valaki megtenné, hoyg elmagyarázza?

Köszi!
Nyilván nem lehet(ett) mindenkinek tetsző megoldást hozni. Mindegyik felet meg lehet érteni, mindegyik érv rendben van, pro és kontra is. Itt szvsz azt kell figyelembe venni, hogy a csapatoknak és persze a válogatottnak mi a legjobb, nyilván a klubok elöljárói ez alapján szavaztak és döntöttek. Ha úgy ítélték meg, hogy ez egy járható út, mert így a Volán válogatott játékosai játékban maradnak, a többi csapat szurkolói pedig láthatják játszani őket, így van bevétel, akkor ez egy kompromisszumos megoldásnak tekinthető. A légiósok kérdését pedig a Volán megoldja (gondolom, főleg őket hagyják majd ki). Reméljük, hogy a szurkolók jó meccseket láthatnak majd, mert az a legfontosabb!
@drmotto: a Volan, az EBELben 60 pontnyi jatekossal indul. Van rola egy cikk, hogy kb hogy szamoljak, de a lenyeg az hogy a 38 pontba nem fognak beleferni az idegenlegiosaik. Cserebe jatszani fog az osszes valogatott szintu jatekos. Ergo azok a jatekosok maradnak jatekban, akik a kozelgo VBre keszulnek. Es valahol ez is volt a cel, mert ha a Volan egyaltalan nem indul, annak a valogatott igencsak nagy karat latta volna.
@drmotto:Az EBEL-ben érvényben van egy olyan rendszer, mely szerint a csapatok játékosai bizonyos pontértékkel rendelkeznek (a legnagyobb érték 4). A 60 pontos határ azt jelenti, hogy egy mérkőzésen összesen maximum 60 pontérték lehet benevezve, vagyis a benevezett játékosok összesített pontértéke maximum 60 lehet. A most kitalált rendszer szerint ugyanezt a pontszámítást vennénk át, ami csak a Volánra vonatkozna, viszont 60 helyett 38 pontban maximalizálná a nevezett játékosok összesített pontértékét. Nagy vonalakban ez a rendszer lényege, de korábbi cikkeket találsz itt a blogon, ahol sokkal részletesebben elmagyarázzák a Szerzők a rendszer lényegét.
Köszi a magyarázatot, utánaolvasok még.
A Volán elhagyta az OB1-et, mert (vitán felül!) kinőtte azt. Most mégis azon megy a sírás-rívás,hogy vissza kell jönni a rájátszásra mert a VB így meg úgy. De könyörgöm, az 50 valahány EBEL meccs után, tényleg az a max. 10 OB1 meccs kell a Volánnak a formában maradáshoz? A lesajnált itthon játszókkal? Akiket már lekörözött a Volán? Nem fognak ezeken a meccseken "beleszürkülni" a kis szerény magyar bajnokságba? Sok sebből vérzik ez a hazajövetel.
@F. Kapus: Pedig meg lehetne csinálni egy kupát, amiben minden, a bajnokságban érdekelt csapat részt vehetne, s BL mintára csoportkörökkel indulna. Jól felépített lebonyolítással addig ki lehetne húzni a szezont, amíg a válogatott felkészülése el nem kezdődik. Már a szezon végén ezen agyaltunk itt páran.
Hahaha, ez tényleg jó lett, az igazi vicsorítós online brainstorming:)

Kíváncsi leszek, mikor lesz itt is térdenállós vezeklés, mint a Fradi-ankéton:)

Rock me Amadeus-nak külön köszönet ezért:
"én 0 pontos vagyok, mondjátok meg az öregnek"

F.Kapusnak pedig ezért:
"Ahogy Anettka mondta pályafutása csúcsán: "bocsánat ha primitív voltam, nem állt szándékomban". "

:D

A témához:

"Mi az a hendikep?

Egyes galopp futamokban az indulók képességeiknek megfelelően más és más súlyterhelést kapnak, amit a versenyprogramban feltűnő számokkal is feltüntetnek. A kapott súly természetesen a gyengébbek esetében alacsony, míg a gyorsabb lovaknál magasabb terhet jelent. A hendikep futamokban induló lovak befutási sorrendjét igen nehéz előre megjósolni, így nagyobb fogadási forgalom és nagyobb nyeremények jellemzik ezeket a versenyeket."

Overdose-ra is súlyokat pakolnak, hogy izgalmasabbá tegyék a kevésbé neves futamokat, ahol indul.. ;)
A Volán indul a MOL ligában és az OB1 ben is, csak egyesek le akarják szabályozni, hogy kik játszhassanak. Mi van akkor, ha megsérül valaki az EBELben? Kiesik a játékból és kellene neki 2-3 meccs a MOL ligába, hogy formába jöjjön, de nem játszhat, mert benne van a 15 kitiltottban.
hát, az majd játszik párat Rock me Amadeus-szal az nhl 2010en! :)
@F. Kapus:
Hát öregem nem irigyellek, de úgy érzem ez neked bejön, kordában tartani ezt az érzelem áradatot.
Remélem teljesítmény bérben vagy mert az órabér itt nem éri meg! :-)
@zsolt007:
1. A Volán az elmúlt 10 év alatt nem kapott a szövetségtől 50 MFt-ot.
2. A spinning kerékpárokat az utánpótlásnak vette, de az sehol nem tiltott, hogy az üres időszakokban bárki hazsnálhassa, természetesen térítés mentesen.
@Tillasz: Most elképzelem az "öreg" volánjátékosokat amint sűrű elnézések közepette leszállnak a bicikliről amikor bemegy a szobába három tizenöt éves gyerek :D
Tavaly fent volt a szövetség honlapján, olvastam én nem én találom ki az 50 milliót.Gyerek nem ült még azon a gépeken, ezt te is tudod
@benö51: Ez speciel a többi EBEL-csapat sérültjeivel is így van. Sőt, a Fradi, Újpest, Miskolc, DAB, Vasas sérültjeinek sincs hol játékba kerülniük, mielőtt visszatérnek. Az élet nem habostorta.
@zsolt007: Hát nem könnyű meggyőzni Téged...

A 170 millióból 86 millió ment kluboknak: jegkorong.blog.hu/2010/06/11/nemeth_miklos_lett_a_jegkorongozok_elnoke

Itt pedig klubonként a megítélt összegek: jegkorong.blog.hu/2009/06/25/mire_megy_a_170_millio_forint

Itt pedig a központi feladatokra felhasznált 68 millió legnagyobb tétele, a metodikai központ (ami Káposztásmegyerre került) felszerelésére költött pénz felhasználásáról olvashatsz: jegkorong.blog.hu/2009/06/30/bemutatjuk_a_metodikai_kozpontot
@kerusz:
Kösz, hogy nem nekem kellett megkeresni.
Annyit azért még tudni kell, hogy volt elkülönítve 5 mFt hokiosztályokra is, arra külön pályázni lehetett és ott is nyert a Volán 800 eFt-ot.
@zsolt007:
Itt mindenki úgy csinál mintha nem tudná ki a Hokiakadémia edzője Fehérvárott. Hidd el Ő ki fogja harcolni, ha kell.
@kerusz: De ők nem neveztek csapatot 2 sorozatra, ezért nem értem a kitiltást.
@benö51: az a többi csapatnak nyilván szúrná a szemét, ha a rájátszásra beszállna az ebel-keret. egyébként irigyellek, hogy virtuális problémákkal kell foglalkoznod, hiszen az ebel mellett amúgy sem játszanának ezek a játékosok
gratulálok megint nagyot alkotott a szövetség:@
érdemes megnyerni a bajnokságot úgy hogy a legjobbat legyengítik?aki a volán teljes csapatát megveri az lehet teljesen bajnok:@
remélem az utánpótlást nem cseszik el
amúgy nem értem ezt az egészet. a volán nem az ebelt akarja megnyerni?
süti beállítások módosítása