HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mire költik a 170 millió forintot?

2009.06.25. 15:39 F. Kapus

A Magyar Jégkorongszövetség elnöksége és az Országgyűlés sportbizottsága is elfogadta a jégkorong utánpótlására megszavazott 170 millió forintos költségvetési támogatás elosztását. Ezt követően hétfőn az MJSZ közgyűlése is jóváhagyta a tervezetet, így az első szerződések megkötéséhez is megnyílt az út. Részletesen megírjuk, ki mennyit kap.

A 170 millió forintot az állam a NUSI-n keresztül juttatja el az MJSZ-hez és a csapatokhoz. A szakmai kontrollt az MJSZ gyakorolja. A program önfinanszírozású, a kifizetett számlák benyújtása után, azok alapján juthatnak pénzükhöz a résztvevők. Némi könnyítést jelent, hogy három részletben számolhatóak el a költségek, nemcsak a teljes támogatási összeg kifizetése után. A támogatási szerződés megkötésére csak azok a szervezetek, egyesületek, vállalkozások jogosultak, amelyek nem tartoznak az államnak. Ezt a kötelmet az MJSZ kiterjesztette a vele szembeni adósokra is.

Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy a 170 millió forint felosztásánál prioritást élvezett a minőségi utánpótlás-nevelés. "Azok az egyesületek részesülhettek támogatásban, amelyeknél megfelelő színvonalú szakmai munka folyik. Az elnökség által felkért grémium három szempont szerint döntötte el, melyik klub mennyi támogatásban részesül. A szakmai munka minősége, az egyesületben jégkorongozó gyermekek száma és az egyesület által a 2008-09-es bajnokságokban indított csapatok száma számított."

A kormány előírása alapján a teljes támogatási összegre tartalékkeretet kell képezni. Ennek mértéke szükségszerűen tíz százalék körüli, egészen pontosan 16 millió forint. Ezt az összeget csak 2010-ben használhatja fel a jégkorongsport.

Három fő csoportra oszthatóak a jóváhagyott célok (millió forint):

 Utánpótlás-nevelő egyesületek támogatása 86
 MJSZ központi feladatok 68
 Tartalék    16   

Az utánpótlás-nevelő egyesületek támogatásának (összesen 86 millió forint) részletezése (millió forint):

 Alba Volán 19 10
 UTE 10
 Miskolc 8
 Bp. Stars 8
 MAC 8
 Debrecen 6
 Dunaferr 5,3
 Pesterzsébeti Farkasok 5
 Drago Skorpiók 4
 Zalai Titánok 4
 FTC 3
 Győr 3
 Kaposvár 3
 Szeged 3
 Dab.Docler 1,7
 Üröm 1,6
 Budai Bocsok 1,4
 Pólus Pingvinek 1

Az MJSZ központi feladatok címszó alatt az U14-es tehetséggondozási program, a metodikai központ (ezzel később részletesen foglalkozunk), a női ifjúsági válogatott, a bírói mentorprogram, a kapusedző és a mentoredző program, a játékosok egyéni menedzsmentje, a kommunikációs program, a hokiosztályok, a finnországi továbbképzés, a nyári edzőtábor és a felszerelésmenedzser program támogatását nevesítették.

113 komment

Címkék: mjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sakic: Utolsó bekezdés.

"Az MJSZ központi feladatok címszó alatt az U14-es tehetséggondozási program, a metodikai központ (ezzel később részletesen foglalkozunk), a női ifjúsági válogatott, a bírói mentorprogram, a kapusedző és a mentoredző program, a játékosok egyéni menedzsmentje, a kommunikációs program, a hokiosztályok, a finnországi továbbképzés, a nyári edzőtábor és a felszerelésmenedzser program támogatását nevesítették."
Kiegészítésként:
A 170 mFt-ból 50 mFt-ot zároltak idénre, azaz csak 2010 első felében lehet majd elkölteni.
ezt en sem ertem.. az elmult evben is kb ilyen lehetett az elosztas.. akkor termeszetes h ha 2x, 3x annyit kap egy klubb jobban tud gazdalkodni es kibontakozni belole mint a masik, az iden is ilyen elosztasban reszesulnek akkor tobbet ugysem fognak tudni felmutatni mert joval tobb a lehetosege annak akinek van penze. s ez igy fog menni evrol evre ha igy haladnak.. szoval szanalmas az elosztas! Ha mindenkinek bar az elvonalban egyforma lenne, akkor latnek valami eselyt arra h majd egyszer a Dab is utolerje az UTE, Alba parost.. Egyszoval MUIE Kovacs CSaba :)
@Progym: azért vegyük bele, hogy hol hány gyerek hokizik, nem tudok konrét számokat, de érzésem szerint az is jelentősen befolyásolta a pénz mértékét, értsd lehet hogy 2x 3x annyit kap, de ha 2x 3x annyi gyerek is van, akkor ugyanott vannak vele mindketten. másrészt nekem picit soknak tűnik a központi programokra elkülönített pénz, bár et úgy írom, hogy kicsit homályosak a blogban leírt dolgok, hogy mit is takarnak, illetve melyik mennyit kap. illetve oda minek borítani a pénzt, aki nem tud felmutatni érte semmi számottevőt, ez a sport utánpótlásnevelése, ahol a tehetséges gyerekek kinevelése és a gyerekek sportolási lehetőségének megteremtése a cél. a kettő között van különbség.
ha valaki tehetséges, úgyis elkerül egy olyan helyre ahol többet tud elérni, és ez szvsz így van rendjén.

Más: mi ez a "felszerelésmenedzser program"? komoly pénzért elmondjuk az embereknek, hogy az ütőket ki kell vinni a pálya mellé, ha meccs van, vagy esetleg tárgyalási technikák, hogy egy két nagyobb cégből hogy kell kisajtolni pár plusz felszerelést támogatás gyanánt? vagy valami ilyesmi? Jó lenne ha arról a 68mill forintról is tájékoztatnák az embereket.

De végeredményben a 86millió is remek, és jó helyen van az utánpótláscsapatoknál, úgyhogy örvendetes a végszó
Szerintem marhára baromság volt ez az arányú felosztás nem az lenne a cél hogy aki le van szakadva gyerekbe felszerelésbe oda több jusson gondolok elsősorban a megye központokra mint győr,kaposvár,szeged ahol nincsen a közelbe egy gyerek számára jobb lehetőség ezzel az elosztási rendszerrel tovább nyúlik a szakadék a nagy volán és újpest valamit a kisebb utánpótlás nevelő egyesületek között
@KicsiÉn: "Illetve mi a különbség a Dunafer, és a Dab,Docler között?"

A Dunaferr egy egyesület, a DAB.Docler egy másik. A DAB.Doclernek felnőtt- és farmcsapata volt tavaly, a Dunaferrnek U18-as, U14-es, U12-es, U10-es és U8-as csapatai.

Gondolom, számított valamit az elosztásnál az is, hogy pl. a Dunaferr nem tudott elindulni az U16-os bajnokságban.
@Progym: Tavaly meg eddig is nemigen volt mit elosztani, a jégkorong nem nagyon jutott állami költségvetési támogatáshoz (valamennyihez igen, de az nem ilyen, kizárólag az utánpótlásra fordítható címzett támogatás volt és egy nagyságrenddel alacsonyabb tartományban mozgott az összege).
Noni fog a volgy a csapatok kozt. GYerekek szivesebben mennek korongozni egy sikeres klubba. Sikeres klub sikeresebb lesz a tobbi klubnal, ha tobb penzt kap. Sikeresebb meg tobb gyerek jon jatszani. Tobb emberbol valogatnak...stb.
Távol áll tőlem, hogy bárkivel is kötekednék, de nem gondoljátok, hogy - felosztástól függetlenül - annak is örülni kéne, hogy legalább valamennyi támogatást kapnak a klubok? Inkább bízunk benne, hogy ezt a keveset is sikerül az utánpótlásra fordítani és eredmények lesznek. Ami talán nagyobb támogatást szül....
úgy gondolom minden klubbnak ez egy nagyon nagy segítség!
@b23: Remélem nem úgy hoztad össze Dunaújvárosra a 7 millát, hogy a két egyesület pénzét összeadtad, mert ebből a logikából következik, hogy a fővárosiakét is össze kellene adni (42 milla) :-)))
Újpest szurkolóként írom!

Az Újpest és a Volán támogatása teljesen rendben van, mivel itt hokizik a legtöbb gyerek, itt indult minden korosztályban csapat. Nagyságrendileg a Miskolc is rendben van, hiszen ott is sok igazolt játékos van, minden korosztályban indultak.

Ahol problémát érzek, az a Dunaferr támogatása. Ontják a tehetségeket, rengeteg játékos nő ki onnan, mégis csak 5,3 milliót kapnak. Ez főleg az FTC-vel összehasonlítva, ahol gyakorlatilag két évente megszűnik az utánpótlás, nagyon gyatra összeg!

Illetve én lehet, hogy a szövetség helyében egy olyan döntést hoztam volna, hogy ne azok nyeljék le a pénzeket, ahol - bár nagyon jó helyen van az összeg - de már felépült egy bázis.

Hanem megpróbálnék felzárkóztatni (művileg) olyan városokat, ahol megvannak a feltételek. Értsd van fedett jégcsarnok, van utánpótlás, de még nincs OB I-es színvonal. Konkrétan Szegedre, Debrecenre, Zalaegerszegre, Kaposvárra, és esetleg Győrre gondolok. A viszonylag jól finanszírozott OB I-es csapatok utánpótlásai helyett talán ezeket lehetett volna némileg jobban megtámogatni, hiszen így meglenne az esély, hogy 5-10 éves távlatban további felnőtt, OB I-es csapatok jönnek létre. Ez pedig a magyar jégkorong elemi érdeke!!!! (Talán még a Miskolc is beleférne ebbe a kalapba, hogy a borsodiakat a szövetség felzárkóztassa az Újpest, Dunaújváros, Volán szintre a lehető leggyorsabban!)

Ugyanezen oknál fogva viszont rendkívül alacsony mértékű támogatást adtam volna az OB I-es csapatokon kívül az olyan gárdáknak is, ahol nincs remény arra, hogy létrejöjjön OB I-es csapat. Hiszen az gyakorlatilag hobbi és nem versenysport!!! Értem ezalatt a Budai Bocsokat, a Dragó Skorpiókat, az Ürömöt, a Pesterzsébeti Farkasokat, a Pólus Pingvineket (bár ott az 1 millió Ft teljesen jó és még talán-talán a MAC-ot is)

Vagyis egyszerűsítve, lerövidítve én nem jutalomként osztottam volna el a támogatást, hanem egy meghatározott cél (vidéki fellegvárak kiépítése) érdekében!

Szumma szummárum rendkívül örömteli, hogy ilyen dolgokról kell vitázni, hogy 170 millió extra, nem várt forintot hogyan költsünk el! Sok hasonló kellemes gondot még a magyar jégkorongnak!
Ja és érdekelne, hogy mi történt szegény Szombathelyi Pingvinekkel? Miért maradtak ki?
@gabute: Nem nagyon jartal meg Farkasok edzesen latszik...amilyen szintu szakmai munka folyik ott, par even belul onnan is ki fog noni par nagyon tehetseges fiatal. Messze nem hobbi szinten uzik ott a jegkorong utanpotlast.

Amit meg tudok, hogy a MAC sem sorolhato ide...komoly jatekosok kezdtek ott palyafutasukat.

A Budai Bocsok meg utanpotlas utanpotlaskent mukodnek. A legfiatalabb korosztalyokban vannak csak edzeseik es a kori es korongkezeles alapjait fektetik le aztan tovabb adjak a nagyobb utanpotlas nevelo egyesuleteknek a jatekosokat.

Summa summarum: A Farkasok es a MAC nagyon komoly munkat vegez...ne tessek "hobbi" hokisoknak nevezni oket.

Szerintem ebben F.Kapus is egyetert ;)
@gabute: Azért egy olyan műhelyet, ahol Hári és a mai nagy reményű újpesti fiatalok, pl. Sommer vagy Zalavári is elkezdtek jégkorongozni, nem neveznék hobbistának. Egyébként sem értem, hogy miért kéne a versenysportnak jóval nagyobb támogatás, mint a szabadidős sportnak, amelynek épp olyan fontos, ha nem fontosabb a társadalomban betöltött szerepe.
Banderas29!

Nem érted, amit írtam. Az Erzsébeti Farkasoknak és a MAC-nak az életben nem lesz számottevő felnőtt csapata. Mégpedig azért nem, mert ha az EBEL-ben indulnának, akkor sem lenne 200-nál több nézőjük. Ugyanúgy, ahogy Starsnak sem. A professzionális (értsd a sportért kapott fizetésből élő játékosok által űzött) sport alapja a néző, a szurkoló. A szurkolói érdeklődésnek köszönhető a szponzor, a tévéközvetítés, és minden, amiből pénz származik.

Én azt mondtam, hogy az MJSZ-nek azokat az utánpótlás bázisokat kellene támogatnia, ahol van potenciális lehetőség arra, hogy középtávon OB I-es felnőtt csapatot indítsanak. Ezeknek több feltétele van. Az egyik a jégcsarnok megléte, a másik a potenciális népszerűség. Ha egy Szeged, egy Debrecen, egy Kaposvár, egy Zalaegerszeg vagy egy Győr OB I-es lenne, rögtön össze tudna szedni egy csomó szurkolót (ahogy ez Miskolcon is sikerült). De a MAC-nak vagy az Erzsébeti Farkasoknak ez nem lehetséges.

Tehát én nem a szakmai munka színvonala alapján (ami természetesen egyértelműen magas mindegyik felsorolt klubnál) osztanám el az összeget, hanem olyan alapon, hogy hosszú távon mivel nyer a legtöbbet a magyar jégkorong.

Véleményem szerint egyértelműen azzal, hogy ha több (jó, színvonalas) FELNŐTT csapat lesz az országban. Ezt tartanám szem előtt a döntésnél.

U.I: a MAC-os, Bocsos, Farkasokos gyerekek meg úgyis az Újpestben, a Fradiban, vagy esetleg valamelyik Fejér megyei csapatban fognak kikötni, ha eljutnak felnőtt, profi szintig!
@guriga uram jr.: Mert az MJSZ nem társadalmi szövetség, hanem a Magyar Jégkorong Szövetség. Nem a társadalmi munkát, hanem a hokit kell támogatniuk.

Talán nem értesz egyet azzal, hogy több OB I-es csapatra van szüksége Magyarországnak?

A hobbi csapatot meg úgy értette, hogy nem felnőtt csapatot akarnak építeni, hanem csak úgy nevelgetnek játékosokat, akik vagy eligazolnak máshová (ergó máshol is nevelődhetnének), vagy nem lesz belőlük semmi.
@gabute: Az utánpótlásnevelés nem öncélú valami! Az utánpótlásnevelés nem cél, hanem eszköz!

A cél a magas színvonalú felnőtt jégkorongozás megteremtése.

Nem azért nevelünk utánpótlás játékosokat, mert szeretünk hokistákat nevelni. Hanem azért, hogy jó felnőtt játékosok legyenek. Ezt vegyétek maximálisan figyelembe!
@gabute:
A videki nagyvarosokban tenyleg erre lenne szukseg, ebben egyetertunk. Viszont Budapestnek van 3 OB1-es csapata, ami szerintem untig eleg a jelenlegi szituacioban.

A penzt a magyar jegkorong utanpotlas neveles kapta. Ezesetben zarjuk ki a BP-i utanpotlas nevelo bazisokat csak mert nekik nem valoszinu h felnott csapatuk lesz?

Ahogy latszik tenyleg nagyon sok szempontot figyelembe kellett venni az elosztaskor (szerintem mi itt eddig csak a felszinet suroltuk). Ugyhogy szerintem bizzunk az MJSZ hozzaerteseben. Az utanpotlas fejlesztese nagyon jo kezekben van ott Szilagyi Ur kezeben.
@gabute: Minőségi munka nemcsak ott folyhat, ahol felnőtt csapatot akarnak építeni. A világban számtalan kifejezetten az utánpótlásra szakosodott klub van, akik aztán a legjobbjaikat továbbadják a nagyobb csapatoknak.

Ha minden környékbeli szuperminis és minis játékos az Újpestben kezdene el edzeni, a Pólus Pingvinek pedig teszem azt megszűnnének, akkor jóval kisebb merítési lehetőségünk lenne később a kiválasztásnál, és a szűk hely miatt kevesebben is ismerkedhetnének meg a jégkoronggal.

A szabadidősport pedig nem társadalmi munka, hanem rendkívül fontos tényező az egészséges, sportoló nemzet kialakításában, ami többek között a Nemzeti Sportstratégia, ezáltal pedig kollektíve a magyar sport egyik alapvető célja. Az MJSZ is részt vesz benne, ami nagyon is helyes.

Több OB I-es csapat születéséhez pedig jóval összetettebb munkára lenne szükség, mint a támogatás szétosztására. Az ún. központi feladatok sok egyéb más mellett emiatt is fontosak.
Ezzel nem ertek egyet. Nagyon sok utanpotlas nevelo klub letezik mindenfele sportban szerte a vilagon akik kizarolag a felnott sportolasra valo felkeszitest tuztek ki celul.

A kulcs ebben az esetben a megfelelo korultekintes jogi teren. Ezek a klubok abbol elnek, hogy kesz jatekosokat adnak felnott csapatoknak. Fontos, hogy a jatekosok "amator szerzodessel" rendelkezzenek amiben pontosan tisztazva legyen, hogy az a felnott csapat amelyik a jatekos jatekjogat megszerezte mennyi nevelesi penzzel kell jarul hozza az utanpotlas nevelo csapat kasszajahoz.

Nyugaton mukodo model, csakhat sajnos a piaci alapu klubvezetes meg MO-on nem igazan terjedt el. :S
Nem feltétlenül kizárásban gondolkoztam, hanem az arányosításon.

Pl. adtam volna 15 milliót Szegednek, Debrecennek, Zalaegerszegnek, 8 milliót Kaposvárnak, Győrnek, 6 milliót Miskolcnak, a maradék 19 milliót meg elosztottam volna a többi 12 csapat között, úgy, hogy 1 és 2 millió közötti összeget kapjanak.

Talán még Dunaújvárosnak adtam volna némileg többet, talán 3 milliót.
@gabute: Ennyit adsz nekik, oké. Aztán hogy ők mire költik... Nem feltételezek rossz szándékot részükről, de a szakszerű építkezés legalább annyira minőség mint mennyiség kérdése.
@gabute: Szerencsére nem te osztod el... Zalaegerszegen a Kercsót fizessék belőle??? Szegeden meg a Kacsáék eltapsolják??? Tuti jó lenne :)
@Banderas29: Az elozo kommentem gabute 22:22:59-kor posztolt kommentjehez irtam :)
@Banderas29: Ez sajnos igaz. A játékospiac, akárcsak a közvetítési jogok piaca a magyar hokiban abszolút ismeretlen fogalom, míg másutt az egyik legnagyobb bevételt képezi mindkettő. Itthon leginkább a támogatásokból (nem is annyira az üzleti alapú szponzorációból) élnek meg a klubok.
Lehet azt a pénzt úgy is adni, hogy ne vesszen el a lóvé. Pl. az MJSZ-nek részletesen be kell számolni az elköltéséről, vagy elő kell írni, hogy a következő szezonban X korosztályban kell csapatot indítani, satöbbi.
@Banderas29: Nyugat = USA leginkább. Európában más a modell, egy-két ritka kivételtől eltekintve.

Az Egyesület Államokban minden sportágban az iskolákra, és az iskolai klubokra van szervezve az utánpótlás nevelés. Európában meg a felnőtt csapatot működtető klubokra.

Magyarországon a jégkorong történetében még szerintem nem volt olyan klub, aki pénzt kapott volna játékos igazolás miatt.
@guriga uram jr.: Es ha meg a helyesirasom is jo lenne...most latom a sok gepelesi hibat :)

Asszem eleg volt a kisfroccs ma estere :)
@gabute: Ebbe kár lenne itt mélyebben belemenni. Maradjunk abban, hogy jó lenne, ha így menne.
@guriga uram jr.: Lássuk be, hokisok játékjogáért Európában szinte sehol nem fizetnek, ez nem magyar sajátosság. A TV-jogok értékét pedig a nézettség határozza meg, ami sajnos objektív valami.

Ameddig az FTC NB2-es meccseinek ismétléseit is többen nézték, mint a magyar hokidöntő néhány élőben adott meccsét, addig nincs mit csodálkozni.
@gabute:
"Nyugat = USA leginkább. Európában más a modell, egy-két ritka kivételtől eltekintve."

Ezt nem tudom, hogy honnan veszed, ez egyaltalan nem igaz

"Magyarországon a jégkorong történetében még szerintem nem volt olyan klub, aki pénzt kapott volna játékos igazolás miatt. "

Ez a nagyon szomoru dolog. Ez az az alapveto hozzaallas amit ebben az orszagban meg kene honositani. Ugyanis igy mindenki jol jar.
@KCs: Ez igaz, egy labdarúgástól még mindig nagyon távol vagyunk nézettségben Európa szerte. A "magyar" és a "hoki" együtt adja ki azt a tényt, amiről beszéltem. A "hoki" alapvetően a sportág viszonylag alacsony népszerűségére vonatkozott, a "magyar" pedig mindezt a bajt tetézendő lett megemlítve. A labdarúgásban pl. idehaza is tudják értékesíteni a közvetítési jogokat, és ott a játékospiac is be van járatva (a fogyasztói és merchandising piacról nem is beszélve). De hát nekünk még ez is messze van.
@guriga uram jr.: Mondjuk pár helyen, pl. Finnországban a második legnézettebb sportág a jégkorong.
@guriga uram jr.: Jah, a magyar sajátosságot félrenéztem, azt is a közvetítési jogokhoz vettem. De a játékjogra is nagyjából az illeszthető, amit írtam. Azért hosszú távon lehet perspektíva ebben is.
@malibuhc: "Zalaegerszegen a Kercsót fizessék belőle???"

Annak ő biztos örülne, de igen ironikus lenne, ha olyan edzőt pénzelne a szövetség az állami támogatásból az év végén, akit a botrányai miatt több hónapra eltiltott az év elején.
A lényeg h kaptak a csapatok egy keveset. Nem sok, de több mint a semmi. Az az 1-2 nulla tényleg jól jönne a végére. :)
Hogy a Dunaferr miért kapott csak ennyit azt én sem értem, de hát ez van. Remélem izgalmas meccseket láthatunk majd szeptembertől, legyen akár OBI-es meccs vagy utánpótlás. (bár ez utóbbi néha sokkal izgalmasabb) :)
@guriga uram jr.: Nem tudom, hokiban hogyan működik, de pár éve a vízilabdánál konkrétan tudom, hogy úgy volt a szerződés, hogy a szövetség egy fillért sem kap a közvetítésért, de ők értékesíthetik a reklámidőt a meccs szüneteiben.
Engem nem érdekel, hogy melyik csapat mennyit kap, viszont arról szívesen olvasnék majd, hogy mire költötték. Kiváncsi lennék melyik csapat mennyire "kreatív" az eszköz vásárlásoknál.
@gabute: A Parlament ez a pénzt az utánpótlás nevelésre adta. Ezért kár ebbe a felnőtt csapatot belekeverni.
Mert ugye azért mert nincs velőt csapat még van utánpótlás nevelés,lásdd pl a KSI menyi pénzt kapott anno. Vagy külföldön vagy egy csomó utánpótlás nevelő iskola,klub felnőtt csapat nélkül és az itt felnövő játékosok dicsőséget szerezhetnek a válogatottnak is. Azért mert nincs felnőtt csapat még lehet minőségi utánpótlás nevelés egy példa csak: jegkorong.blog.hu/2009/06/09/sebok_balazs_a_k_rp_t_ouluba_igazolt. Meg pl az újpest tavalyi felnőtt keretében kb annyi újpesti nevelés szerepelt mint MAC os nevelés.
Még annyit,hogy a MAC-ban ugyan annyi játékos közel 200 jégkorongozik mint az újpestben és az ifi kivételével minden mac-os csapat előrébb végzett .Félre ne érts semmi bajom az újpesttel,csak hát jó lenne ha néha nem csak a saját szemüvegeden át néznéd a dolgokat
@Porthoska: Tökéletesen egyetértek veled. Egy biztos örüljünk, hogy egyáltalán volt mit elosztani, s ahol már osztani kell - értsd nem egyvalakié - mindig lesz pro és kontra érv miért nekik miért nem nekünk. Kicsit mindenkinek igaza van és persze a saját csapatához nyilván jó lett volna több is.
@guriga uram jr.: 22:34-hez: Így van a kérdés csak az mi a prioritás - mindenkinek adni vmit vagy preferálni néhány potenciálisan felnőtt csapatot néhány éven belül kiállítani tudó várost avagy utánpótláscentrumot? Gondolom 2x ennyi pénzből minden verzió könnyeben megvalósítható lett volna.
A lényeg az,hogy a pénzt okosan a gyerekek fejlődésére költsék!!!! És ne a "Kifizettük belőle a villanyszámlát"duma maradjon a végére!!!
A lényeg az utánpótlásnevelésen van. Ez alatt szerintem nem feltétlenül csak azt kell érteni, hogy csak és kizárólag kis hokiok nevelésére kell költeni.
Úgy gondolom ugyanolyan utánpótlásnevelésnek számít az is ha fiatal játékvezetőket akarnak kinevelni vagy éppen a zsűrit akarják fejleszteni, utóbbi nagyon sok helyen probléma. És ahhoz, hogy a gyerekek normális körülmények mellett tudjanak játszani, ahhoz alapvető feltétel egy szakmailag kifogástalan zsűri és a jól képzett játékvezetés. Ez alatt természetesen nem azt értem, hogy azok díjait emeljék, hanem ugyanúgy biztosítva legyen a fejlődés. Mert míg maga a játék és hokisok színvonala egyre fejlődik, addig sajnos a háttérben nincs előrelépés.
Ezeket csak azért jegyeztem meg, mert többen is felvetették, hogy az MJSZ központi feladataira minek kell elkülöníteni 68 millió forintot. Bár ezzel nyílván mindenki egyetért.

Mondjuk a felszerelés menedzser képzésére én is kíváncsi lennék, hogy ez mit takar pontosan. Arra tudok tippelni, amit már írt valaki, hogy olyan "tudás" megszerzése, amivel le lehet venni a gyártókat a lábukról :) De akár az is lehet, hogy olyasmi továbbképzés, ami arról szól, hogyan kell a már meglévő szereléseket megfelelően karban tartani vagy javítani. Mert sok helyen megfelelő szakember hiánya miatt a gyereknek ha eltörik az ütője vagy sérül bármilyen szerelése, akkor a szülő kénytelen újat venni, mert nincs, aki megjavítsa és ez is nagyon sok pénzt húz ki a szülők és egyesületek kezéből.

Ami számomra új és egyben örvendetes, az a női ifjúsági válogatott. Mert ezidáig ilyen nem létezett. Bár ha belegondolunk, hogy az ősszel induló szezonban ugyanannyi csapat indulhat, mint a MOL ligában, akkor nem is csodálkozom rajta.
Éreztem, hogy lesznek titkos számítási modellek, amik alapján a nagyobb csapatok többet kapnak.
Nem abszolút értékben gondolom, hanem gyerekre lebontva.
Az is vicces, hogy a pólus pingvinek pl kapnak a gepárdok meg nem. Azért gondolom, hogy vicces, mert a gepárdban igazolt játékosból is több van és van egy rakás idősebb gyerek akikkel csak versenyen kívül játszhatnak mivel nincsenek elegen. Ugyanez vonatkozik a jégkertre, vagy az egri vitézekre.
Tudják egyáltalán a szövetségben, hogy mit jelent egy 14 éves gyereknek, hogy van olyan egyesület ahol 0-ról elkezdhet hokizni és nem az utcán lóg.
Több mai válogatott kezdte későn, az UTE pl hasát fogja a röhögéstől ha bemész. Aztán meg nem tudnak kiállni a meccsekre.
Első cél az lenne, hogy sokkal többen hokizzanak.
Aztán úgyis átáramlanak a tehetségek az igen kiváló mesterek keze alá. De ha kinyírják a kis csapatokat, ez nem lesz. Ezek a "NAGY" csapatok nem tudnak több gyereket nevelni, nincs helyük, idejük, ha nem lenne DAragó és Erzsébet meg a többi "KICSI", nem lenne ilyen bíztató az utánpótlás.
MIt üzen ez a gepárdnak, jégkertnek és a többi "APRÓ"nak: NE csináld, nem kell. Tényleg ez a cél?
Miért kaptak oly sok pénzt akik idáig is kedvezményes jégidőt kaptak!( Pl.: UTE; MAC)
Akik + kereskedelmi áron veszik szinte semmit!
Vagy megint az döntött, hogy kik dolgoznak a tűz közelébe!
A kis csapatoknál is hokizna több száz gyermek ha nem minden teher a szülőkön lenne! Könnyű a MAC-nak mert ha bemegy valaki a szövetségbe s kérdi hová vigye hokizni a gyerekét a válasz csak a Mac! Más csapat neve nem merülhet fel!
@heves jeges:

Hokizik is, csak az illetékeseknek ők láthatatlanok, mert nem szerepelnek az adatbázisukban.
Persze lehetnének többen is.

Kiszivárogtatom az új költségvetés sportra szánt pénzeit persze csak képzeletben:
Válogatási elv ugyanaz mint nálunk: létszám és eredményesség:

1. foci sok
2. kézilabda kevesebb
3. vizilabda kevesebb
2113 hoki, nem kap semmit
Ja hogy ez nem így van? Az nem baj. ez van mert mi vagyunk a főnökök.

Az a vicc jut eszembe amikor az etióp kisgyerekek nem kapnak ajándékot mert nem esznek rendesen.

icehockey.hu-n :
"Folyamatosan tárgyalunk az IceCenter képviselőivel, hamarosan kész szerződésünk lesz. Bérleti díjat nem kell fizetnünk a hely használatáért, víz és áramfogyasztásra viszont külön mérőóránk lesz. Valóban 21. századi körülmények között készülhetnek majd a fiatal hokisok."

Na ennek kéne utánamenni, hogy vajh hogyan is lesz ez? Ki mehet be oda? Kell majd ezért fizetni? MAC-nak dragónak 3800 többiek 30.000.-/óra? Miért ingyen adják a helyet, valamit csak kapnak ezért, remélem nem a felszerelést? Miért nem valamelyik NUSI intézményben van?
Szóval csk a MAC meg az UTE számít!Köszi a felvilágosítást! :(
NA most nézegettem az adatbázist:

www.icehockey.hu/index.php?pg=sub_60

Kapaszkodjatok meg: A debrecennek nem volt 2008-2009-ben szupermini és mini csapata. Nem volt egyetlen egy igazolt korosztályos játékosa sem.
Ezeknek miért adtak utánpótlás pénzt? Ok van feljebb már de nem alul kell elkezdeni? Ráadásul 6 milliót. Ok. kapjanak csak nehogy már ők kapnak, azok akik meg tényleg játszanak azok meg nem, ezért sántít a válogatási rendszer. Kilóg a lóláb.
Zalaegerszegen meg két korosztállyal bénázták végig az egész évet, balhé balhé hátán (a vezetők, nem a gyerekek) még a villanyszámlát sem tudták kifizetni, meg is lett a jutalma: 4 millió
Persze, új vezetés, adjunk esélyt, de itt az az indok, hogy mi volt tavaly.
Már a jövő sem a régi.

@ob4:
Kár, hogy butaságokat akarsz tényként bizonyítani.
A Debrecennek 25 mini és 16 szupermini játékosa volt a tavalyi szezonban.
Ha netalán rákeresel a DSC-SI/Debreceni HK csapatai között megtalálod.
További szép napot!
@ob4:
Amit leírtál hazugság, szóról szóra.
Ugyan az az oldal,
icehockey.hu a menüben
mini tornák
szupermini tornák
Rendeztek tornákat vagy fordulókat, ahogy tetszik.
Csapat nélkül ezt lehet?

Mellékelem neked a linkeket.
Légyszives máskor körültekintően ellenőrizd le az infódat.
www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_140
www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_139
szerintem a csapat, a szülők, a klub örömmel venné a bocsánat kérésed!!!!!
Mert ugye ez a minmum!
@ob4: A Debrecennek nincs első osztályú csapata, ennek ellenére az elmúlt szezonban az ifin kívül minden korosztályban indítottak csapatot szuperminitől a felnőttig... Még cikk is volt róla.
Debrecenben nagyon komoly munka folyik erdélyből elszármazott szakemberek irányításával. Sőt a tavalyi kölyök és serdülő csapataik tele vannak erdélyi gyerekekkel, akik kimondottan a hoki miatt költöztek a civis városba. Sőt valamelyik korosztályos válogatottban is van egy kis srác, aki a szezont még Debrecenben kezdte, de a Stars elvitte. A debreceniek szeretik a hokit, a polgármester is amatőr szinten üzi ezt a szép sportot.
A mostoha körülmények ellenére sosincs gond a mérkőzések rendezésével. Sőt kifejezetten példaértékű. A játékvezetőket mindig szeretettel fogadják, előre fizetnek és sosem sírnak azért, mert Miskolcról vagy Budapestről kapnak csak játékvezetőket, akiknek még az utiköltségét is állni kell. Sőt pl. mérkőzéseken történt vitás dolgokat nyugodtan meg lehet beszélni az edzőkkel, nem köpködnek nem anyáznak, kiváló példát mutatnak a kicsiknek.
Megérdemlik a nekik szánt támogatást.
@KicsiÉn: igen ez hiba volt, már jeleztem, de ugyanakkor az egy másik klub, vagy nem?

van a debreceni HK
és van a DSC-SI/Debreceni HK
ez okozta a félreértést.

Vagy nem?
Ugyanúgy mint dunaújvárosban. Tehát akkor most ki kapta?
@ob4: Erre csak azt tudom kontrázni, hogy Miskolcon a MISI vagy az MJJSE kapta?? :)
Debrecenben a szupermini és mini korosztály külön városi támogatásban is részesül, a Debreceni sportiskola támogatja. A DSI támogatja többek között az úszókat is stb. Ezért szerepelnek ők az adatbázisban DSC-SI néven. Az összes többi korosztály a Debrecen Hokiklub neve alatt fut. A a DHK Fire@ Ice egy korábbi szponzor neve miatt szerepel még az adatbázisban. Ennyi a rejtély megoldása. De mi debreceniek egyszerűen csak Debrecennek hivjuk az összes utánpótlás csapatot.
Nem ide tartozik, de Debrecen felnőtt csapata Franciaországban területi bajnokságon ezüstérmet szerzett, úgy hogy az összes meccset nyerték, és adöntő meccset 0:0-ra hozták, és a 1 elhibázott büntetőlövés miatt lettek "csak" ezüstérmesek. Forrás Hajdú Bihari napló.
@pokerface: pont ez a rákfenéje az egész rendszernek, hogy úgy lehet teszegetni a dolgokat, ahogy pont a legjobb. Az is jó ha több egyesület van egy városban, de ha arról van szó, hogy hány gyerek, akkor összevonjuk.

Nekem nem Debrecennel van a bajom, hanem a rendszerrel.
@Kivago Ivan Györgyné: Hát ha szerinted az a saját szemüveg, hogy az Újpestnek 1 milliót adnék, a Debrecennek, a Szegednek meg a Zalaegerszegnek 15-15 milliót....... az igencsak érdekes.
@ob4: de jobb rendszert még Te sem ajánlottál.
latom megjelent a penz - meg ha kis mertekben is - es megjelent a vita is. nem tudom, valahogy nem tartom jo uzenetnek, hogy amint odadobnak egy kis koncot, elindul rajta a marakodas. Ki kapott? Miert ennyit? A masik miert nem kapott? En inkabb a szovetseg velemenyere lennek kivancsi, mint a marakodasra. Az meg a masik, hogy amint szoba kerul az utanpotlas, szinte mindig az agyatlan vita megy a kommentek kozott. Nem erzitek kinosnak?

Lehet negativ vagyok, de szerintem egyelore oruljunk, hogy volt mit elosztani... eddig SEMMI nem jutott erre, annal meg ez is tobb...
@kerusz:

Kösz. Nem borult el, csak ha véget érne a kádár rendszer végre, akkor lehetne értelmesen beszélgetni a dolgokról, nem pedig az őrületes ötletgyárat nézegetni.
Mert ha úgy osztották volna el a pénzt, hogy hány igazolt utánpótlás versenyző van összesen és kubbonként megkapták volna a pénzt, akkor az egy teljesen egyszerű helyzet lett volna. Ehelyett behozták ezt a szakmai munka minősége nevű baromi faszságot, amitől hányingere van minden Magyarországon szocializált embernek, és a mellébeszélés melegágya. Ha ezt meghallom, vagy leírva meglátom, már menekülök.

Főleg ugye hogy a három alsó korosztályban eredmény sincs, szóval mindenki azt mond, amit akar. Aki nincs ott csak a meséből ismeri.

Egyébként a "szakmai minőség" garantált, hiszen ha jól tudom csak megfelelő licenszel rendelkező edző lehet a csapatoknál, így aki nevezni tud, az rendelkezik is ilyen végzettségű edzővel.

És ha ez így lett volna, akkor most kapna pénzt a Debreceni HK és a DSC-SI/Debreceni HK

ennyi

@ob4:
Már megint Debrecen.

Mit ártott neked az 100 150 gyerek azzal hogy sportol?

Olvasom itt a véleményeket és egy valami jutott eszembe: én nem magát a pénzt adtam volna, hanem egyfajta természetben juttatásként eszközöket. Felszerelést, jégidőt, képzést, versenyeztetést. A hosszú távú célok eléréséhez (bővíteni az utánpótlásbázist, ami hosszú távon szélesedő játékosállományt eredményez felnőttkorban) szerintem a pénzbeni támogatás nem jó módszer, esélyes, hogy a klubok az egyéb problémáik miatt részben/egészben működésre fordítják a támogatást, ami teljes tévút. A jövőben meglehetősen bizonytalan a támogatás léte, tehát nem lehet arra alapozni, hogy majd legközelebb. A hokiban éppen az eszközök jelentik az egyik legjelentősebb terhet a résztvevőknek, tehát szerintem ezen az oldalon kellett volna megfogni a dolgot, hogy szélesíteni lehessen a résztvevők körét.
@KicsiÉn:
Nem ártottak, csak ott van egy csapat, két egyesület dolog. Ha van. Már nem tudom, nem ez a lényeg.
@ylion: nem hiszem hogy vita lenne, agyatlan meg biztos nem, persze ha valaki minden témában csak tapsikolni akar annak nem muszály olvasnia a kommenteket. Végül is a szocializmus is jól működött egy csomó minden épült, meg ilyenek. Ezt mondta a KISZ titkárunk is. :)
@check: szerintem amelyik klub eddig életben tudott maradni az tud valamit. Elég nagyfiúk már.
Én jónak tarom a pénzt, mert abból ugye azt vesz az ember amit akar.
@ob4: Nagyon nagy tévedésben vagy. Erre szokták volt azt mondani, hogy ha hallgattál volna bölcsebb maradtál volna.
Ezek egyáltalán nem különálló egyesületek. Ugyanazok az edzők, ugyanazok a gyerekek is.
Nagy valószínűséggel pénzügyi dolgok miatt kénytelenek a csapatok ezt a megoldást választani. A sporttörvény értelmében egy profi bajnokságban kötelezően elő van írva, hogy a sportszervezetek valamilyen üzleti válalkozást tudjanak maguk mögött.
Sőt az OB1-ben való indulás feltétele még, hogy 2 csapatot nevezzenek valamelyik utánpótlás bajnokságba, ezek általában ifi-(junior)-serdülő csapatok szoktak lenni, de van ahol a nőit is beleveszik (azt inkább ne részletezzük miért...)
Az alsóbb korosztályok ilyen-olyan sportiskola néven indulnak. Így fordulhat elő, hogy van olyan város, ahol 2 csapat is kap támogatást. Legalábbis én így tudom.
@pokerface:
Biztos így van én nem tudom.
Én csak megnéztem a nyilvántartást, és nem fedeztem fel a másik név alatt a debrecent, de ezt már elismertem. Illetve az még megérne egy misét, hogy miért kell mindennek ilyen átláthatatlannak lennie. HA ilyeneket kell trükközni egy gyerekekkel foglakozó egyesületnek, akkor jó a rendszer? Szerintem inkább @jégmama: -nál az igazság.
@ob4: Nem a nagyfiúságról van szó. Arról, hogy az elérhető támogatási összeg felhasználása milyen hatékonysággal kerül végrehajtásra. Ha hosszútávú a cél, akkor a támogatás felhasználásának is hosszú távra kellene mutatnia.
Röviden:
részt vettem a 170m t elosztó bizottságban lehet hogy nem tökéletes ....
aki ír egy olyan változatot, amit minden érintett és érintetlen:) szó nélkül elfogad, vendégem egy pezsgős vacsorára.......

írjatok!

Balogh Tibor

@ob4: Szerintem a sportiskolák egyáltalán nem a trükközés kedvéért jöttek létre. Nem egy településen az önkormányzat komoly pénzekkel támogatja az utánpótlást (esetleg /majdnem/ egyedüli támogatója), és ezért garanciákat vár el, hogy a pénze kizárólag arra megy el, amire adta. Egy sportiskola tökéletesen alkalmas arra, hogy szervezeti hátteret adjon az utánpótlás sportjához, és a városban található sportegyesületek pedig felelhetnek a szakmai munkáért. Ez vidéken általában így is van.

A gúglin találtam egy elég érdekes dolgot is, egy előterjesztést Kecskemét Megyei Jogú Város közgyűlése számára, ahol aránylag röviden és célratörően, a képviselők számára is emészthető módon próbálják körbejárni, hogy a lehetséges kétféle sportiskolai formának mi az előnye, mi a hátránya: kecskemet.hu/doc/080424-110_0.doc

Ezek meg a debreceni és miskolci sportiskolák honlapjai:
www.dbsportcentrum.hu/sportiskola/
www.misisport.hu/
@kerusz: igen ez jó, előrevivő, több ilyet.

@hellobt: Olyan rendszer nincs, ez nyilvánvaló részemről mindig is a normatív támogatás pártján voltam. Ez kikezdhetetlen lenne. Nem szerencsés valamilyen módon szelektálni a gyerekek között már az elején. Az lenne jó, ha mindenki ugyanolyan feltétellel készülne 12-14 éves korig, utána meg természetes módon szelektálódnának. Ezért kár volt a kis klubokat kihagyni, de lehet, hogy nincs meg minden nformációm és őket máshogy támogatják.
Gondolok itt az Egerre, Gepárdokra, Jégkertre stb
kösz a jelentkezést, jó hogy figyeli a véleményeket, ezért van értelme itt irogatni.
Ez csak az én véleményem.
Jó munkát!
@Today05: barhogy nezzuk, a penz a mai vilagba mindenkit elore visz. egy csapatnak is annyiba kerul egy edzest megtartani mint 5 gyereknek, de ha van penz lehet elore haladni, fejlodni.. minden jot :)
Az utánpótlásra kapott pénz,a sok,máshol elszórt milliárdokhoz képest nagyon kis összeg.Azoknak akik ezt valahogy kiharcolták,köszönet jár.Örüljünk annak,hogy ennyi is van.Az elosztáson lehet vitatkozni,de per pillanat azért nem érdemes,mert ez egy teljesen új,szokatlan feladat.Én hiszem, hogy a legjobb megoldásra törekedtek.Mivel a remény hal meg utoljára:a jövőbeni sokkal több pénz elosztása,ezen mostani tapasztalatok alapján,lényegesen könnyebb lesz.

(mielőtt bárki megszólna közlöm, hogy az utolsó mondatomat irva sem álltam alkohol hatása alatt)
@kerusz: Lehet, hogy némileg utópisztikusnak hat a véleményem, de szerintem előremutatóbb cselekedet lenne sportiskolák kialakítása helyett a testnevelés és a sport meghonosítása a lehető legtöbb iskolában. Valahogy számomra nem tűnik egészségesnek, hogy néhány elkülönített bázison kiemelten kezelik a sportot (sok helyen a többi tárgy rovására), míg a legtöbb helyen szépen lassan eltűnik a gyerekek életéből a mozgás.
@guriga uram jr.: Bocs, hogy belepofázom, de nem csak hogy utópisztikus, amit írsz, de egy kicsit demagóg is. Hogy jön ide az, hogy eltűnik a gyerekek életéből a mozgás?
@guriga uram jr.: A sportiskolákat nem mindíg úgy kell elképzelni, hogy a gyerek oda jár és pl. a matek helyett is fut. Miskolcon a sportiskola, mint oktatási intézmény nem is létezik. Minden misis gyerek jár a saját iskolájába, majd megy délután a saját sportága edzésére, a sportiskola pedig összefogja, irányítja,pénzügyileg és szakmailag az önkormányzaton keresztül az utánpótlást.
Abban viszont igazad van, hogy a testnevelés az iskolák életében -hogy is fogalmazzak finoman- nem tölti be azt a szerepet, amit mi, a sportért élők/halók szeretnénk.
@F. Kapus: Az iskolai testnevelés hanyatlásáról beszélek.
@guriga uram jr.: Nyilvánvalóan. Csak azt nem értem, hogy miért gátolja X iskolában a testnevelés órák színvonalas megtartását az, ha Y iskolában sportiskolai rendszerben sportolnak a gyerekek. Nem érzem a kölcsönhatást.
@moszkvicssluszkulcs: Ezért nem írtam azt, hogy mindenhol, mert szerencsére vannak üdítő kivételek. Én itt, Pesten sajnos leginkább a rossz példákkal találkozom.
Nemcsak, hogy mi szeretnénk, de az egészségügyben ennek hihetetlenül fontos prevenciós szerepe lenne, ráadásul bőven megtérülne mind a társadalomnak, mind az államnak. Megelőzzük a betegségeket, ergo kevesebb beteg lesz a kórházakban.
@F. Kapus: Azt bátorkodtam megjegyezni, hogy ha a rendelkezésre álló forrásokból nem jut pénz mindkettőre, én az X iskolákat támogatnám. És ez sajnos igen könnyen előfordulhat.
@guriga uram jr.: Ehhez azért nem kellett olyan nagy bátorság. Nincs olyan objektív mérce, ami alapján kijelethetnénk, hogy elég-e az a pénz, ami valamire jut. Az emberi hanyagságot és igénytelenséget pedig nehéz lenne felszámolni bármilyen támogatással. De lassan moralizálásba kezdünk, ezt meg majd legfeljebb egy üveg bor vagy sör mellett folytassuk. Csak annyit akartam jelezni, hogy sem e poszt, sem Kerusz kommentje nem zárja ki céljaidat.
@F. Kapus: Mármint azok teljesülését.
@guriga uram jr.: Igen, ha belegondolok, hogy hány miliárdot szórunk ki olyan óriás plakátokra, hogy "Ne dohányozz!", és én még nem láttam olyan embert aki a homlokára csapott ezt látva és letette a cigit. Na, ha ezekből a pénzekből kaphatna a sport-és benne kedvenc sportunk-akkor talán kevesebbet kellen gyógyításra költeni. De ez már egy másik történet...
@ob4: en eloszor a szovetseg velemenyere lennek kivancsi, mondjuk akik a penz elosztasat vegeztek, mik voltak az o szempontjaik, sorrendbe rendezve. nem varom hogy tapsikoljon barki is, ennek az osszegnek a szazszorosat is el lehetne osztani, lenne helye minden fillernek. csak epp szamomra furcsa, hogy probalnak egy azert nem tul nagy osszeget ertelmesen szetosztani itt meg mit latok utana kommentekben? vitat, elegedetlenkedest, es nagyon ritkasagszamba megy hogy valaki ervelne, az altala kevesellt osszegnel miert kellett volna a csapata tobbet kapjon.

es igen, valahogy az ilyen-olyan-amolyan kampanyok helyett ha a sportra - barmelyikre, meg akar a focira is - forditanak az irdatlan osszegeket, elobb terulne meg.
@hellobt: Hát sok pénzt nem kell félretenni arra a vacsorára.
@ylion:
Én már érveltem szerintem, de lehet, hogy nem jól.
Mindenesetre azt gondolom, hogy legyen bármilyen gyerek, bármilyen sportegyesületben, ugyanannyi tagdíjért ugyanolyan feltételeket érdemel, főleg állami pénzből, hiszen a szuperectra minőségi szakmai munkát nem végző gyerek szülői lehet, hogy több adót fizetnek mint más, ezt ki tudja?.
Nálam ez lenne az alap(mármint az egyenlőség). De hát ezt dobtam fel: akkor miért is nem kap pénzt az EGER a GEPÁRD a JÉGKERT? Nem nyeretm vacsorát, persze ha azt hisszük, hogy a mi félinformációinkból bármit ki lehet találni....
Tessék nminden adatot megosztani, nyilvánossá tenni aztán hajrá.
Várjuk a linket.........amire kattintva megvilágosodunk.
@ob4:
Bocs, de Te szándékosan nem akarod megérteni, amit írnak?
A vacsora feltétele ez:
"aki ír egy olyan változatot, amit minden érintett és érintetlen:) szó nélkül elfogad, vendégem egy pezsgős vacsorára......."
A másik: kritizálsz, aztán erősen hibázol, majd elnézésed után folytatod.
Nem hiszem, hogy ennél többet, amit itt és az MJSZ honlapon írnak, bárki többet tudna írni.
Egyébként engem érdekelne az egyenlőség általad kidolgozott verziója!
Vagy úgy gondolod, hogy van 2146 - ez nem pontos adat - igazolt játékos és 170 mFt/2146?
És azonnal kiderül, hogy a 2146 nem 2146 és ebben sokan bent vannak, akikről nem írtál, és vannak akiknek meg nem jutott.....ebből.
@Tillasz:

Hát szerintem egy lángossütő havi bevallása több információt tartalmaz, mint ez a 100.000.-re kerekített táblázat, bár a gyorsteszt sikerült, tényleg kijön az összeadás.

Szó nélkül elfogad? Ez csak vicc? Olyat még senki nem látott.

Igen, 170.000.000 / gyerekszám X egyesületben hokizó gyerek = támogatás öszege.

ez van
@ob4: Van, aki a klubjánál kedvezményt kap, mert a testvére is jégkorongozik, vagy mert szegény családból származik. A tagdíj mértéke is változó. Vehetnénk mindjárt többkulcsos rendszert, és akkor elkalkulálgathatnánk rajta a végtelenségig. Szerintem amíg maguk a klubok nem jelzik az MJSZ felé, hogy kevesellnék a nekik jutó összeget, nem érdemes ezen vitázni. Főleg azért, mert az elnökségben, amelyik felkérte a támogatás elosztásáról döntő bizottságot, ők is ott ülnek.
Ahogy a jégkorong eddigi támogatását nézem, a mostani helyzetben ,nekünk kéne Balogh Tibit meghivni,legalább klúbonként,egy pezsgős vacsorára.
@ob4:
Ez is egy felosztási módszer.
Ebben az esetben kit, hogyan vegyünk figyelembe? Vagy a szuperminis és ifjúsági játékos ugyan annyit kapjon? Ha igen akkor, azok akik az amatőr csapatokba játszanak, Ők is kapjanak? Szóval lehet, hogy egyszerű, de abszolút nem igazságos. Amúgy nem egyszerű.
Természetesen kritizálhatod a kerekítést, de nem hiszem, hogy 150 - 200 eFt-okon múlna egy egysület léte, nem léte. Eddig ugyanis nem igen kaptak semmit.
Ja és azt is biztos olvastad, hogy minden egyesület leadta igényét, hogy mit szeretne és mennyit.
jegkorong.blog.hu/2009/06/29/kaposvaron_minden_maskeppen_lesz

Most akkor ez hogy? 3 millió. Persze kapjanak, mert a gyerekek nem tehetnek róla. De akkor miért nem kapnak a Gepárdok? Ott is összeomlott a piramis? Szerintem még csak nem épült fel, ehhez kellene nekik pénz.
@Tillasz: szerintem egyszerűbb számolni, mint minősíteni.

@hellobt:
Köszönöm, nem számítottam rá, hogy választ kapok, pont egy résztvevőtől!A többi döntéshozó nem akarja vállalni a nyilvánosságot, vagy csak nem ért el hozzájuk a kérdésem!
Pezsgős vacsora: nyilván nincs ilyen változat.
Az publikus, hogy a 68 milliós tortából ki mennyit kap, vagy az csak a szövi dolga?
Iránymutató lehetne miben látnak hiányosságot a vezetők, és mekkorát?
@KicsiÉn:
Valószínűleg azért, mert nem kapták meg. Egyébként vélhetően azért, mert ugyanazt válaszolnák.
De mi volt a kérdés, mi volt a válasz?:-)
@ob4:
Szerintem meg nem...
Gepárdok miért nem kaptak?
Vélhetően volt olyan ok, ami miatt nem kaptak.
Ugyanúgy, mint ahogy nem kapott a Jégkert SE, az Egri Vitézek, a Szabolcsi Jégsport Egyesület, a Kazinbarcika Ördögök JE, az Esztergom-Táti Tigrisek, a Radnóti DSK, a Soproni HC, a Szombathelyi Pingvinek, a Mecsek LSE, a Bajai HC, a Tolnai HC, a J-ÁSZ SK.
A döntés talán márciusban volt.
Azok a csapatok, akiknél látszik, hogy lehetőségükhöz képest jó munka folyik, azok szerelés támogatást kaptak.
Tudomásom szerint a Gepárdok, pályához jutottak - III ker. - és a pályaavatón kisebb támogatást kaptak. Ha akarod utánanézek, hogy annak mennyi volt az értéke.
Nagyon örülnék, hogy a Gepárdok fele olyan sikeres nevelő egyesület lenne, mint pl. a Pólus Pingvenek. Ehhez sok sikert kívánok. A feltételek már adottak.
volt egy javaslatom az elosztás előtt.A hokiban eltöltött évek számát kellett volna alapul venni, ami a pályafutás klikkre megjelenik.
Ez figyelembe vehette volna az eddig ráfordított időt, pénzt, stb.A mini és szupermininél pedig az utolsó év tornáin való megjelenést.
Egykori főnököm mondta: Pénzt sosem fogsz mindenki szerint igazságosan elosztani!

Azért lenne néhány keresztkérésem a bizottsághoz....
süti beállítások módosítása