HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Peterdi és Berta a Starsban folytatja

2010.02.01. 15:28 F. Kapus

Peterdi Imre az utóbbi időben keveset játszott a Fehérvárban az EBEL-ben, nem meglepő, hogy váltott. Nagyon úgy tűnik, Berta Ákos augusztus óta húzodó átigazolási ügyének végére is pont került. Ennaffati Omar és három erősnek tűnő idegenlégiós után tehát két magyar válogatott játékossal erősített a Mol Liga-győztes. A hokisok már hétfőn szeretnének bemutatkozni nevelőegyesületük, a Dab.Docler ellen. Tovább után megszólalnak mindketten, és a klubigazgató is elmondja véleményét.

Az A csoportos vb magyar gólkirályának álmai teljesültek, együtt játszhatott Ladányi Balázzsal. Ám erre nem sokszor volt módja a Sapa Fehérvár AV19 színeiben. Sőt, az utolsó hat fordulóban a csapatba sem került be, így az átigazolási határidő közeledtével elgondolkodott a váltáson. "Egy hete beszéltem először Ocskay Gáborral. Mondtam, hogy szeretnék megdolgozni a pénzemért, de úgy érzem, erre a Fehérvárban idén nemigen lesz már lehetőségem. Nagyon korrekt volt, rám bízta a döntést, engedélyével tárgyaltam más csapatokkal. Megkeresett a Ferencváros, a Miskolc és a Stars is, de még az UTE-val is beszéltem. Egyedül a Dab.Doclertől nem érdeklődtek irántam, még beszélgetés sem volt, nem tudom, miért nem kerestek.

Bután éreztem magam a Volánban, mert ott voltam, edzettem, de át sem öltözhettem a meccsekre, nem is utaztam külföldre. Aztán mégis úgy döntöttem, megpróbálom visszaküzdeni magam a csapatba.

Amikor Linzbe sem vittek el, akkor döntöttem el végleg, hogy más lehetőséget keresek. Majoross Gergely közvetítésével felhívott Glen Williamson, a Stars edzője, aki nem mellesleg a válogatott másodedzője. Elmondta, a válogatott szempontjából is fontos lenne, ha folyamatosan játszanék a tavasszal, és ebben maximálisan egyetértettünk.

A Starstól tehát kaptam egy jó lehetőséget, szeretnék mihamarabb bizonyítani. A váltás nehéz lesz, új környezetbe kerülök, jó ideje nem is játszottam. De nem magyarázkodom. Épp megyek Fehérvárra a holmijaimért, hétfőn egész nap az átigazolással kapcsolatos ügyeimet intéztem, de remélem, este már be is mutatkozhatom új csapatomban.

Nagyon jó bajnokság az EBEL, jó klub a Volán, hibátlan mindkettő, egy jégkorongozó csak ilyenről álmodik. Ugyanakkor vegyesek az érzéseim, mert azt tudni kell, nem sok bizonyítási lehetőséget kaptam. A finn edző soha nem indokolta, miért maradok ki, Jarmo Tolvanen és Énekes Lajos is mondta, hogy jó voltam, de most én nem játszom. A jövő még képlékeny, nem is érdemes beszélni arról, hogy visszatérnék-e Fehérvárra. Most lesz a Starsban 14 meccsem, a legjobbat kell nyújtanom, aztán a rájátszásban minél jobb helyezést szeretnénk elérni. Fontos nekem a válogatottság, ezért is hajtani fogok."

Berta Ákos ügyében is megszületett a megoldás. A válogatott csatár augusztus óta tartó ügyében a Sportdöntőbíróság a játékos keresetét végül elutasította, de felszólította a feleket, keressenek megoldást az ügyre. Úgy tudjuk, a két klub megegyezett az átigazolás feltételeiről, és a játékos papítjai is rendeződtek hétfőn, így elhárultak a bemutatkozása elől az akadályok.

"Nagyon jó állapotban érzem magam, végigedzettem az idényt a Starsnál. Már hétfőn szeretnék pályára lépni, alig várom, hogy ismét meccset játszhassak. Három válogatottat és három remek légióst igazoltunk, azt gondolom, egy célunk lehet: az OB I. döntőjébe jutni. Nagy álmom, hogy a válogatott keretébe is visszakerüljek, tudom, ehhez ismét bizonyítanom kell."

Megkerestük Kangyal Balázs klubigazgatót is, akit elsősorban a Stars terveiről kérdeztük. "A Mol Ligát megnyertük, ezzel a szezon eddigi legfontosabb sorozatában jól szerepeltünk. Előtte nem volt helyezésben megfogalmazott célkitűzésünk, ezt el is mondtuk, és most sincs. Nem mondom tehát azt, hogy azért erősítettük meg a keretünket hat játékossal, mert az az elvárás, hogy bajnoki címet szerezzünk vagy döntőbe jussunk. A Mol Ligából is kihoztuk a maximumot, az OB I.-ből is igyekszünk, és a végén meglátjuk, ez mire volt elég.

A Starsnál magunk felé fogalmazunk meg elvárásokat, és ezek mindig sokkal keményebbek, mint amit kifelé szokás kommunikálni. A nagy szavak maradjanak meg másnak. Mi saját magunknak tartozunk elszámolással."

Szót ejtettünk a Starst érő legtöbb kritikáról, miszerint a csapat eltávolodott eredeti elképzelésétől, a fiatal játékosok csapatba építésétől és bajnoki versenyeztetésétől. "A Mol Ligában gyakorlatilag végig játszattuk a fiatalokat. Rendszeresen lehetőséget kapott fejből felsorolva Wéber, Maszlov, Strenk, Rajna, Pleszkán, Somogyi, Virág, Géczi, Bereczki, Nagy, Ványi és Fodor. Ők mindannyian 22 évnél fiatalabbak. Többen közülük nagyon fontos gólokat szereztek a Mol Liga vége felé. Egy 16 és egy 18 éves kapussal csináltuk végig a szezont, egy légiósunk sem volt. Összesen öt új felnőtt játékost hoztunk erre az idényre. Nem értem ezeket a kritikákat. Nem lehet egyből 15 gyereket a csapatba rakni, mert akkor nem jönnek az eredmények, kudarc lesz a vége, rossz élménnyel gazdagodnak mindannyian. A vereségek sora pedig nem érdekli sem a szurkolókat, sem a szponzorokat. Hála istennek, a csapatépítés az én feladatom és felelősségem, nem a blogolvasóké, nem az ellenfelek szurkolóié, nem a hokisapukáké.

Csapatunkban rengeteg fiatal kapott ebben a szezonban is bizonyítási lehetőséget. Mindenki előtt nyitva állt a kapu, megmutathatta, hogy a felnőtt mezőnyben tartósan helye van-e. Február elseje van, egy kicsit változik a helyzet. Akik éltek a lehetőséggel, továbbra is az OB I.-es csapatban szerepelnek, nem titok, ide öt játékost sorolhatunk, Rajnát, Somogyit, Maszlovot, Fodort és Wébert. A többiek előtt is nyitva a kapu, folyamatosan bizonyíthatnak a junior- és az ifjúsági bajnokságban. Nem mellesleg mindkettőben az élen állunk. Egy-két éven belül olyan magot szeretnék, amely megállja a helyét a felnőtt élvonalban. De ezt a folyamatot nem lehet elhamarkodni."

Végezetül a következő szezonból jelenleg látható tervekről érdeklődtünk. "Az látszik, hogy lesz egy húszfős juniorkeretünk és egy húszfős ifikeretünk. Ez a kiindulópont, és meglátjuk, hogy a vezetésünk, a tulajdonosi körünk, a környezetünk mire sarkall minket, miben látnak fantáziát a következő szezonban. Minden nyáron új tervek, új célok fogalmazódnak meg. Konkrétum tehát még nincs, meglátjuk, mit hoz a jövő."

291 komment

Címkék: stars peterdi kangyal berta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jajaj egy starsos is leült
@tiriakos: dehogy előny, páros volt...
Ez már undorító a szövetségben mindenki dugja föl magának a sípot. Akinek meg nem inge ne vegye magára. Ja és kangyal segítsen nekik.
Ti nézitek egyátalán a meccset? Vagy csak az onlájn közvetítésből szűritek le, hogy elfújják a meccset?

Elég vicces nem? Persze valamivel magyarázni kell a vereséget (valszeg meglesz) Pékgyurit a Dab edzőjének, ő is mindig a bírókra fog mindent!!!!
Úgylátom megint egyértelmü kinek kell nyerni bírói hozzájárulással
@Pierre: Ne haragudj, de én azt már nem tudom a véletlen számlájára írni, hogy van egy senkiházi haszonits, aki döntő hibát fúj ellenünk a Fradi-meccsen, majd úgy soroz minket kiállításokkal a stars ellen, hogy fordítson a kangyal-csapat, s esélyünk se legyen egyenlíteni.
Az olyan bíró, aki egy helyzetben nem tudja megítélni normálisan a kiállítást, az menjen a picsába! 4 páros!!!:S
@Pierre: Kapj már a hajadhoz okos gyerek Ennyit nem változik a játék nem gondolod?
Van itt pénz.
Szvsz a fiatalokra építő "közpénz és playoff" stars az ob1 döntő egyik várományosa. Utána jön a DAB, a harmadik helyért meg marakodás lesz, ha jön a Volán.
@Pierre: Kérlek nézd meg a kiállitási arányt, ilyen a világon nincs, hogy cska az egyik csapat szabálytalankodik, ezt te sem hiszed el, ugye?
Ugyan az megy mint páréve a volánnal csak most a temetővel nekünk minden páros nekik minden szimpla
@Pierre: tevedsz, Pek mindenkire fogja. na jo nem, 1 emeber az sosem hibas...
@Vicuska013: gyanús persze, de adódhat abból is, hogy az egyik csapat nem tudja felvenni a ritmust, nemé ér oda, vagy a másik taktikusabb.
Nagyon szomorú vagyok, főleg, hogy ilyen igazságtalanul veszitettünk ma is, meg pénteken is! Csoda, hogy elmegy a fiúk kedve a játéktól és a hajtástól, én már nem csodálom, sajnos :(:(:(:(
A dudaszó után még Orbán és Fodor Sz. akaszkodott össze. Berta és Vargyas játszották el a békítő szerepet.
gyakorlatilag a 3. harmadban 6,5-7 perc volt kb, amikor teljes sorunk volt a pályán
fodor-Orbán bunyó a végén? Lali végleges? remélem jól meghupákolta ezt a faszevő haszonitsot
@CTZ78: Fodornak mégegy foggal kevesebb?:))))
@Pierre: akkor te mostanában nem láttad a DAB-ot játszani, a stars nem éri őket utól, akárcsak a birók, mert jóval erősebbn fizikumuk van, mint a 42 éves kangyal balázsnak, vagy a svaszneknak, vagy bármelyiknek...
na a végére még szebbé tette a kiállítási arányt
@Vicuska013: mol liga rájátszásban nem tűntek kutyaütőknek... végülis mindegy.

Hajrá Stars!!!
na a végén még szebbé tette a kiállítási arányt
Azért az a tudat,hogy Orbán nem fél tőlük megnyugtat, és versenyképes egy tőle majd 10 évvel idősebbel szemben is. Jó volt ez a felkészités a szezon előtt, remélem ismét kell fogtechnikust látogatnia Szabinának, és Attila folytatja Jan szokását (vagyis Jan átadta neki a taktika fortélait) :)))
nem lehet leiratkozni 1-1 bíróról, minr fociban???
@Pierre: Ja ténleg most hogy mondod csak akkor azt mond el hogy a bírók mindig azt mongyák hogy egyformán kell addni a büntetéseket ilyenkor nem?
És miért van az hogy nem merik ideküldeni se az incét se ezeket a kis köcsögöket vezetni?
@Pierre: Nem totál mindegy hogyan? Ahogy hallom megint voltak megadható kiállítások az ellenek is, de az hogy 10 perc emberhátrány+10 percfegyelmi és egy kettős a végén az felettébb undorító. Még szerencse, hogy a faszagyerekek kintvoltak a pályán és kivédekezték a bírót.
@rosi02: Gebei sem lenne jó a Dabnak, mert együtt játszott a Starsos "öregekkel"! Ugye?

Akkor valami DEL-es bíró kéne?
Először Pedrót Volán mezben látom, most ellenünk lövi a győztes gólt. :(
Bajok lesznek itt ha nem szedjük össze magunkat, én egyértelmű döntőt vártam a csapattól nem régen, most kicsit megingott ez a dolog bennem.
@Pierre: csodálkozol, a final four előtti 2 hónapban volt kőkemény 3-4 db meccsünk, közte a Magyar Kupával. Használd az kicsit az eszed. Szerinted nem esik ki a ritmusból egy csapat?

És sajnos a középszakaszban is ez vár ránk.Szerda után 16-án lesz a következő meccsünk, majd zsinórban 3-4, és 2 hétig megint semmi.
Ezeknél a bíróknál egy csíkos mezbe öltöztetett orángután is jobban levezette volna a meccset
@Pierre: Most árultad el nagyfokú tudatlanságodat erről a sportágról mert ha netalán a gebeinek szarnapja van akkor is mind a 2 oldalra van szar napja.
Visszasírjuk mi még az Oltyánt, meg a jó öreg Moharost
@Pierre: Senki nem mondta, hogy nincs jó biró, igenis van, csak sajnos elszaladt velük a ló. Sajnos utaznak a DAB-ra, és ez köztudott, bárki megmondja. Ami a DAB-nak kiállitás, más csapatnak nem, nézz meg egy meccset előben figyelmesen, és meglátod, amiről beszélek.
@Pierre: Az is a véletlen mi hogy 2 szer is úgy játszunk a starsal hogy előtte való nap is van mecsünk ők meg rá pihenhetnek nem gondolod sok a véletlen?
ne gyártsunk összeesküvés elméleteket.

Egyszerűen csak rossz bíró és vmiért nem kedvel minket.
Ennyi...
Ezt a bírói szervezetet kellene a szövetségnek jobban megvizsgálni, mert nekem nagyon gyanusak ezek az egyéni akciók. Az összes magyar bíró egy nagy rakás szar. Most nem a mai meccs miatt mondom.
Fodor megint égett egy nagyot Orbán ellenében, kellene neki még pár edzés a Kokóval, hogy ne pattanjon már le egy húsz éves játékosról, ha keménykedni próbál :) A kiállítások jó része megadható volt sajnos az utolsó harmadban, fegyelmezetlenül játszottunk
Csak azt nemértem, hogy a Lali mit bóklászott ott még a végén, mikor az 52. percben kapott egy 10 perces fegyelmit, hhogy nem irányították be az öltözőbe?
@a. Bárd: Ezek tények, csak nyitott szemmel kell nézelődni. De az összes biró nem kedvel minket??? (Haszonits, Kincses, Halasi, anno Árkovics????)
Én ezt nemértem. Utaznak a 19 éves Orbán Atira? Hát ez nagyon szánalmas.
Úgy kell játszani, hogy nem a bírókkal foglalkoznak! A Dab egy fiatal csapat, és sok hasznot fog még húzni ebből a sok pofonból amit mostanában kap. Meg fogják tanulni, hogy kell minden befolyásoló tényezőt kizárni. Persze ez nem megy egyik napról a másikra. Ezek a srácok még nagyon sokra fogják vinni, mert hamar megkapják ezeket a pofonokat, és hamar megtanulják majd kezelni. Mindezt írom úgy, hogy egyáltalán nem szimpatizálok a Dabbal.

@Vicuska013: Egyik hozzászólásod üti a másikat. először a bíró a hibás, aztán a rossz kiírás (meccstelenség) aztán megint a bíró...
@Redalert Dabfan: Most mondjam azt, hogy azért, mert fiatal, és csak vele mernek kötekedni, ugyanis azt hiszik a kora miatt könnyebben megadja magát! Én úgy látom tévednek!!
Ó, látom már, jönnek itt a "minket utál a bíró _valamiért_" stb. Mikor az alapszakaszban meg úgy szerettek minket....

Kár, hogy csak 2 harmadig voltam kinn, nyilván a harmadikról lesz itt szó, és a bírók, a "furcsa véletlenek", meg az ellenfél (nem, nem az UTE, sőt nem is a Fradi...) lesz az ok.

A második harmadban egyébként úgy nyomott a DAB, ahogy szokott: látványos játék előzte meg a második góljukat, percekig kereste a Stars a korongot, de ez nyilván senkit nem érdekel....

Ezért kár.

A többi szájkaratéért nem...
@[Roller]: ezek a tényezők egymástól függetlenek. "Érdekesen", vagyis "furcsán" fújt a biró. Ezeket tetézi, hogy érdekes a meccsek elosztása! Én helyből 2 szálon futok...
Még van mindenkinek 10-12 meccse. Az min. 30 megszerezhető pont. Nem kell pánikolni! Ez mind az öt csapatra igaz.
@[Roller]: Látom sok meccsen vagy ott tehát tudod mi van ugye? Vagy legalább azt gondolod de elárulom igen nehéz úgy gólt lőni hogy csak négyen vagytok, nem gondolod meg 2-3an kampóznak közben.
@PUFI: "Csak azt nemértem, hogy a Lali mit bóklászott ott még a végén, mikor az 52. percben kapott egy 10 perces fegyelmit, hhogy nem irányították be az öltözőbe?"

Mert ha döntetlen lett volna az állás 60 perc után akkor még lejárhatott volna a kiállítása a hosszabbításban.
@facsipesz: Tehát ha így játszottunk valószínű ez a sok kiállítás.
Elárulom a titkot.
Vidéki fiatal csapat,kis költégvetés,jókor,jó és kevés légiós igazolása.Hozzá egy kiváló edző.Egy hollywoody sikertörténet is lehetne.
Csak nem Magyarországon.
Ezt nem tudják a szövetség szintjén megemészteni.
Megkaptuk a MK-t,aztán ennyi elég is legyen.
A fövárosban is el kell adni a jégkorongot.
Ennyi.......
@facsipesz: Tévedés. Az alaszakaszban sem szerettek minket a birók, csak nem ennyire brutálisban nyomták. Azért a 3. harmadról szerintem soket elmond, hogy a 58. percig csak tőlünk volt kiállitás, és akkor is páros lett, és az arány (a 10 és 20 perces büntetés nélkül) 4:14 perc. Ebből a 4 perc, ami a Starsé az mindkettő páros volt, tehát 10 perc DAB kiállitás, és 0 perc stars.

Na én befejeztem, reggel melóba kell mennem.
Javítsatok ki, ha rosszul gondolom: az alattomos és lassú dunaújvárosi fiatalok folyamatosan kakaskodtak a becsület hótiszta lovagjaival, ennek nyomán fordulhatott elő, hogy a meccs egészét tekintve összeszedtek 9 tiszta emberhátrányt, szemben a vendéglátó 4 hátrányával. A dunaújvárosi fiúk elfáradása különösen a mérkőzés második felében, s kivált a harmadik harmadban volt látványos, ekkor az arány percben számolva (és a páros büntetéseket nem) 12-0. Mindezek nyomán nem csoda, hogy az érdemtelenül összekapart 2-1-es Dab-vezetés után előbb egalizáltak, majd a vezetést is átvették, s végül megérdemelten győztek a káposztásmegyeriek. Az csakis a véletlen - na meg a Dab-harcosok már említett fáradtsága - számlájára írható, hogy mint az egyenlítő, mind a győztes találat éppen a kiállításokkal bőven pettyezett harmadik játékrészben esett. Kommentár nélkül idézném a Stars-honlap élő közvetítésének utolsó, tételmondatnak is felfogható összegzését: "A teljesen kiegyenlített mérkőzésen a kevesebbet hibázó együttes nyert." Egyúttal gratulálok a győzelemhez, és ne haragudjon egy Stars-drukker se, amiért azt kívánom, bár egyszer kerülnének hasonló helyzetbe, már ami a bíráskodás kiegyensúlyozottságát és nyilvánvaló pártatlanságát illeti :)
Komolyra fordítva: szerdán meccs, fel a fejjel, fiúk, itthon vissza lehet és vissza is kell vágni - tiszta eszközökkel. Másképp nem éri meg.
Akinek nem inge ne vegye magára, de szánalmas amit néhányan művelnek "szakértő" vélemény címszó alatt!
Mindegy, hogy nyer a Stars, vagy veszít: gúnyolódás, személyeskedés, sárdobálás, vádaskodás, irigység, keserűség, összeesküvés és most már csalás is...stb!
Fortyogjatok csak magatokban, én még egszer nem jövök fel ide Stars meccs után!
@bandog: Neked üldözési mániád van. Takarózz be és aludj.
@facsipesz: percekig kereste a Stars a korongot, de ez nyilván senkit nem érdekel....
hát barátom ezért lett ez a vége. A mol szezonban sem szimpatizáltunk a bírókkal, a statisztika szerint is több alkalommal fordultak elő hasonló esetek, de az ellenfél nem tudott fordítani. pl A Cseh bekkünk lett a legfegyelmezetlenebb játékos a ligában papíron, de élőben nézve a produkciói nem ezt igazolták. Egyszerűen, többszörösen elintézték. Nagyon szerettük, igazán kár érte.
@bandog: azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos ez az igazság, rátapintottál a lényegre.
@bandog: No de 500 nézőnek? Még mindig nem fogták fel nem bp a világ közepe?
@Nyuszí O_o: Ezzel a csodaszép allegóriával azt akarod mondani, hogy láttad a meccset?....

Van itt valaki, aki látta a 3. harmadot, vagy csak érzelmi vakrepülés megy?
bíztam benne, hogy ez se megy át :))
@Harczi:Igen.Lehet.
Esetleg az a pár évtized amit a hoki körül eltöltöttem tett skizofrénné.
@Redalert Dabfan: Nem vagyunk barátok, de még akár lehetünk is...

Azt hittem, te is láttad a meccset, már az objektív véleményalkotás miatt is.
@bandog: Mint játékos, vagy vezető?
@bandog: Akkor ne idegeskedj. Majd hazajönnek a fiúk és elmondják mi történt valójában a meccsen. A továbbiakat meg már az előbb leírtam, tehát van még idő javítani.
Igazad van.
Bizom is benne :)
Igazad van.
Bizom is benne :)
@facsipesz: Nemláttam, de hallottam telen keresztül szinte folyamatosan. Egy meccs dőljön el a jégen, hogy ki a fasza gyerek.Ne ilyen faszságokkal őröljék fel a csapatot. Vagy végső elkeseredésig küzdjenek 5 a 4ben szabályosan. Szerintem ezt egy csapat sem tudná.
Engem az bosszant a legjobban, hogy ezeket a lépéseket nem egy szurkolókkal, hagyományokkal, hovatovább hoki kultúrával rendelkező csapat lépi meg. Különben tök igazuk van, így kell csinálni. Jó játékosokat elcsábítani. Rámenni a kipattanóra, szerezni egy jó edzőt. Csak, kérném tisztelettel, mi ez a kápmegyeri Vasas, amit a Ferencvárosi Önkormányzat támogat?
még egyszer beírom, mert lehet, hogy elsikkadt: a kiállítások nagy része sajnos megadható volt. Olyantól származik az info, aki kint volt a meccsen és számomra szavahihető is, pedig meglehetősen elfogult kis csapatunkkal szemben. Fel kell állni, menni kell tovább, remélem szerdán nyerünk, aztán ha felépülnek a sérültek, betegek, akkor jöhet a mehet :)
Mondjuk ettől még haszonitsot ugyanúgy fogom ekézni, sajnos ezen már nem változtathat, de hát nyilván nem alszik ettől rosszul, szóval én sem fogok :)
@facsipesz: írtam egy hosszabbat, szép történet, csak összeomlott a netem, és elszállt - pedig még az 1980-as olimpiai döntőt is felidéztem - www.youtube.com/watch?v=fztlLwgSFCg -, akkor kezdtem el hokit nézni intenzíven (csehszlovák tévé!!!), 1984-től élőben is a dunaújvárosi pályán (a mai csarnok helyén), a Horváth-Piszmann-Jánoki sort sem kifelejtve, már nem írom újra, de a lényeg, Spigottnak is: ha megadható, ha sem, olyan NINCS, hogy 12-0, még akkor sincs, ha van. De nincs, na, és ahol van, mert lehet, ott baj is van, jókora - nem klubfüggően, nem szurkolói téren (hogy tehát a bíró evidensen, ontologikusan csal - lásd az Esterházy-korpusz idevágóit futball-vonalon), hanem sportágilag. A bírók nem egy meccset és egy csapatot tehetnek tönkre - és a végeredmény szempontjából mindegy is, hogy vakok és lassúak vagy csalnak -, hanem bizony egy egész sportágat is, hosszú távon. Na, kb. ennyi, most elküldöm, hátha átér még :))
@Redalert Dabfan: Orbánra nem azért mozdult rá Fodor, mert fiatal vagy öreg, erős v. gyenge, hanem mert amit csinálta, arra a világ mind az 1 234 567 pályáján rámozdul a legközelebb álló játékos a másik csapatból.

Amúgy meg örülök a győzelmünknek és a legjobb védője/támadója/kapusa nélkül játszó Dab is nagyon jó volt! Grat nekik is. Szerdán parázs meccsre van kilátás, ha fegyelmezetebb lesz az Újváros.
Hélóhélóhéló!

Take it easy!

Hány ember nézte a meccset a lendületből kommentelők közül? Na hány is?
Szerintem addig ácsi, mert csak a fenti szánalmas indulatfolyam duzzad.

Ha egy meccset nem láttam, akkor nem a bírót veszem elő, meg a lebonyolítást. Pláne nem az ellenfél csapatot, meg az ezerszer elcsépelt "közpénz" rizsát.
Kezd már kiüresedni ez a szöveg.
Csak szóltam.
@quitz: Az egyesület amelyikről beszélsz megnyerte a Mol ligát! Bajnok esélyes továbbá még a junior,ifjúsági és serdülő korosztályokban! Milyen hokikultúrát hiányolsz?!
@facsipesz: már bocs, de azért a fentebb említett 12-0 mellett hadd ne menjünk már el szó nélkül, köszi szépen, kedves objektív hűvöske.
én már nem is írok semmit, mert nem akarok életem végéig kitiltva lenni:)
Én kint voltam a meccsen. Minden igazságosan el lett osztva, csak a pontok nem. Első harmad a Starsé, a második a Dabé, a harmadik Haszonitsé! A kiállítások 70 százaléka jogos volt. Volt köztük nem egy ami teljesen egyértelmű és felesleges volt. De a többi olyan volt, ami megadható ugyan, de egyrészt olyat a másik csapat is elkövetett büntetlenül, másrészt egy meccsen ilyen eset van száz! Ami az Orbán féle affért illeti, nem volt nagy balhé. Valmelyik játékosunk sípszó után ellőte a korongot, a végén és rátámadt az egész ellen. Orbán megvédte és elkapta Őt Fodor. Aztán Orbán simán földhözvágta Őt és kész! :) Még a végén kiképzik nekünk ezt a fiatal bekket, és lesz belőle egy jó verőember pár év múlva. A mérkőzést összességében nézve azt gondolom, hogy ha kiegészülünk a sérült játékosainkkal, és nem kell nagy ellenszélben játszanunk majd, akkor jobbak vagyunk ennél a Stars-nál, hiába igazoltak ennyi játékost. Virág játéka ma nagyon tetszett. Mintha a pár évvel ezelőtti Galaniszt láttam volna. Nagyon élt.
Azt még hozzáteszem, hogy mindettől függetlenül a Stars is masszív csapat lett, és "jól néztek ki a jégen"! Egyértelműen komoly esélyeseivé léptek elő a bajnokságnak.
@gogosz: Virág tavaly is nagyon jól játszott, hatalmas baklövés volt olyan helyzetet teremteni, ami a távozásához vezetett Újpestről.
@gogosz: " Orbán megvédte és elkapta Őt Fodor. Aztán Orbán simán földhözvágta Őt és kész! :) "

A Mol liga negyes donton, Orban mint egy fiatal artatlan jatekos volt altalatok itten bekonferalva, erre kiderul, hogy O a jol kepzett verekedo emberetek. :)
Abból merítem a bátorságot a véleményalkotáshoz, hogy volt szerencsém látni a mérkőzést.
Nem állítanám hogy Haszonits különösképpen szimpatizált volna a vendégekkel, ám Azariék megkönnyítették a dolgát sorozatos fegyelmezetlenségeikkel. Ezzel együtt a tartalékos DAB nem játszott rosszul, a második harmadban lejátszotta a jégről a Csillagokat.
Aztán ha majd visszatér Sevela, Hegyi, Galanisz és Jonkl, újra elkapják a fonalat és ott lesznek a döntőben. De jó lesz a Stars is, izmosodnak a Zöld Sasok, az Újpest se fog mindig kikapni, (jókor jön nekik a szünet, egy-két napra el kéne tiltani őket a sportágtól mert most nagyon utálhatják) szóval lesz itt hirig a playoffban.
Mi meg jól járunk ha meccsre járunk!
@csatoimi: teher alatt nő a pálma, mint tudjuk ugye?:) eddig szelíd volt a lelkem, most be-bepróbálkoznak nála, és ő állja a sarat. de jól is van ez így, alamuszi-nyuszi nem kell a jégre:)
@Nyuszí O_o: ez a DAB már nem az a DAB. Ott voltam a 0-7-es meccsen is, akkor azt mondtam ezeket a fiúkat nem lehet lekorizin, úgy száguldottak, hogy az hihetetlen. Hiába kaptunk ki(ezzel elárultam kinek szurkolok) akkor is azt mondtam, hogy egy jó, látványos meccs volt. Most viszont az öreg Kangyal is úgy korizhatott a kapu felé, hogy szerintem még néha Ő sem hitte el.
Azt pedig azoknak üzenem akik lenézik a kort, (sajnos erre is van példa itt a blogon )hogy 19-20 évesen, főleg ha az ember sportoló nem különösen nagy művészet gyorsnak lenni. Próbáld meg mindezt 40 évesen. Ehhez kell a kitartó, kemény munka. Összegezve : Kemény f...al nem művészet b...ni, úgy mindenki tud :) Ugyanez puhával már művészet :))) Tisztelet a nagy öregeknek :)
@csatoimi: Fiatal, de megvédi magát és ebből mostanában nem jöttek ki túl jól a sztárok :)
@quitz: mi köze a HC-nek ahhoz ,hogy Te a Stars "hokikultúráját,támogatottságát és hagyományait "basztatod?!
@Bpstars: Mit is csinált az Orbán? Nekem a videóból csak annyi jön le, hogy korcsolyázik a kakaskodás felé, nem is túl nagy lendülettel, erre a Fodor nekimegy. Mondjuk ez csak a Fodornál ok arra, hogy valakinek nekiugorjon, de szokás szerint megint beégett.
@Spigott: Szeretem az Orbant, de azert a Mol liga elodonton ez nem teljesen igy volt. :)
Köszönöm az épitő jellegü bannolást.
Tanultam belöle.
Bocs Pedró, csak most jutottam hozzá, hogy azt kívánjam neked új csapatodban, amit te kívánsz magadnak! Hajrá!
miert nem talaljak meg a csatrokat a dab hivek akik nem utik be a helyzeteket vagy a vedoiket akik hagyjak hogy az ellenfel csatarra erkezzen eloszor a kipatanora miert mindig a birok??
aki ilyen nagyon ert hozza ragadjon korcsolyat es sipot es csinalja jobban szerintem senkit nem kuldenek el mondani konnyu lassuk valmelyik szajkaratest hogy jobban csinalja!
a birok is tevednek hol tobbet hol kevesebbet de nem szandekosan!! en errol 100% meg vagyok gyozodve az ugyan olyan ossszeeskuves elmelet mint az osztrak csapatok pont leadasa az EBELben
miert nem talaljatok meg kedves Dab fanok a birok es a szovetseg helyett pl JP aki nem tudja felrazni a csapatott?
@qx92: A bírók mindíg a székely csapatok ellen "csalnak" a legjobban. :) Ezt én már itt nagyon sokszor olvastam. Pont ezért én nem tudom, hogy most mire véljem ezt a fene nagy hozzáértésedet.
@gogosz: az en szajambol (billentyuzetembol) nem sokszor latthatad/halhattad ha esetleg megis mert nem kizart hogy elofurdult mar :) akkor csakis ugy ha jelen voltam a meccsen es hirtelen felindulasbol cselekedtem kozvetlen a meccs utan de nem olyan meccselkapcsolatban amit nem is lattam es nem masnap amikor mar elmeletileg lehigadtam.
Amugy amiutan abba hagytam a hokizast utan kb 1 szezont voltam vonalbiro amator bajnoksagban a roman bajnoksagban pedig golbiro :D es ezert merem allitani , hogy nem tevednek szandekosan tehat nem csalnak, se Galus se Gergely se Csocso en oket ismerem, ok is tudjak utolag hogy rosszul dontottek.
Ennek ellenere nem tartom magam sem szakertonek sem hozzaertonek hanem fogalmazzunk ugy ,hogy lelekes laikusnak :D
@qx92: Hát én most jelen voltam, és feljebb meg is írtam a véleményem. Sokan kommentelnek itt és mindenki szubjektív. Van olyan dolog amivel én sem értek egyet más DAB szurkolóval. De általánosságban kijelenteni, hogy csak a bírókra fogunk mindent, az nem igaz!
@gogosz: az nem rad es meg egynehany objektivebb dab szurkolora vonatkozott hanem azokra akikkel egy kicsit elszaladt a lo, mert van egy par olyan hozzaszolas.Igazad van mert nem kellet volna altalanositani, es ezert elnezest kerek toled es a tobbi dab szurkolotol is akik korektul szoltak hozza, hiba volt altalanositani.Egyertelmu,hogy mindenki szubjektiv en is az vagyok de peldaul ezzel a meccsel kapcsolatban feltetelezem , hogy en objektivebb tudok lenni mint a dab szurkolok, de sajnos en nem lattam ameccset DE nem is azt komentaltam hanem a birok partjara alltam mivel ok sem hibasak mindig.
süti beállítások módosítása