HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Peterdi: Ladányival szeretnék játszani

2009.05.09. 21:25 F. Kapus

Két góljával a vb magyar gólkirálya Peterdi Imre, a Dab.Docler csatára lett. Nem csoda, hogy szavazásunkon 65 olvasónk őt tette meg a legjobb játékosnak. Az sem lenne meglepő, ha a lejárt szerződésű jégkorongozó jövőre nem Dunaújvárosban játszana.

A közel 120-szoros válogatott büszke teljesítményére, de szívesebben vette volna, ha a csapatból más lő több gólt, és az eredmények jobban alakulnak. A szavazás eredménye pozitív meglepetést okozott neki, megjegyezte, általában nem szokott az élmezőnyben végezni, és nagyon köszöni azoknak, akik őt látták a legjobbnak.

A 77-est a pénteki két vb-elődöntő között otthonában értük el telefonon. "Még mindig hihetetlen számomra, hogy kik ellen játszottunk. Mióta itthonról követem tévén az eseményeket, borsódzik a hátam, milyen jó csapatok ellen álltunk helyt. És akkor is könnybe lábad a szemem, amikor eszembe jut, hogy kint Svájcban úgy éreztük magunkat, mintha Magyarországon lennénk. Ezt a szurkolói hangulatot soha az életben nem fogjuk elfelejteni. Köszönjük mindenkinek ezt a csodálatos emléket."

Hosszú évek óta feltűnő, hogy milyen jól megértik egymást Ladányi Balázzsal a válogatottban. Viszont míg a 11-es remekül teljesít klubcspatában is, addig Peterdi Imre nem villog Újvárosban. Mi lehet ennek az oka? "Godóval évek óta nagyon jól és eredményesen játszunk együtt. Nem tudom az okát, hogy a Dab.Doclerben miért nem megy ilyen jól. De a sport nem olyan, mintha egy gyárban dolgoznék. Ott tízből tízszer sikerül jókor megnyomni az enter gombot, vagy tízből tízszer le lehet esztergálni ugyanazt a profilt. A hokipályán más a helyzet. A szezon elején és közepén valóban nem ment túl fényesen (a Mol Ligában 31 meccsen 12 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott, 25 ponttal csapatában is csak az ötödik legeredményesebb lett – F. K.), pedig sok sorban kipróbáltak az edzők. Viszont a bajnokság vége felé Galanisszal és Azarival voltam egy sorban, ekkor sokkal jobb teljesítményt nyújtottam (az OB I.-ben 19 mérkőzésen 10 gól és 11 assziszt, azaz 21 pont volt a produktum, ami a házi második helyet jelentette, Galanisz mögött – F. K.). Fiatal csapat a miénk, talán az is probléma, hogy tőlem azt várják, húzzam a fiatalokat. Saját magamat bírlom, de egyrészt még mindig rutintalannak érzem magam ehhez, másrészt valahogy én nem tudom húzni magam után a többieket. Nincs mit szépíteni, befejező csatár vagyok. A válogatott sorunkban Vas Márton sokat küzd, remekül védekezik, Ladányi Balázs nagyon jó passzokat ad, jól szolgál ki, én pedig igyekszem minél több helyzetet belőni. Belátom, lehet, még többet kéne gyakorolnom bizonyos dolgokat."

Dunaújvárosban a szezon végén lejárt a szerződése. Adódik a kérdés, nem szeretne-e szezon közben, a klubcsapatban is együtt játszani Ladányiékkal. "De, nagyon szeretnék, jó lenne, ha mellettük tudnék jégkorongozni. Ha lesz rá mód, megragadom az alkalmat. Mivel szerződéskötés vár rám a nyáron, várom az ajánlatokat, remélem, minél több helyről keresnek majd meg. Ilyenkor tényleg holtidény van idehaza. A legtöbb lejárt szerződésű játékos nem tudja, hol játszik jövőre. Nem tudom, nálunk miért húzódik ilyen későre a szerződéskötések időpontja, máshol már egy csomó igazolás történt, mi meg csak várunk. Ezt a bizonytalan helyzetet személy szerint utálom, jó lenne minél hamarabb tudni, hol folytatom. Engem ez az egész amúgy is egy lóvásárra emlékeztet." A 29 éves befejező csatár három éve egyszer már elhagyta Újvárost, akkor egy évet az UTE-nál húzott le, majd sikertelen kirándulást tett Lengyelországban.

Amíg kiderül, hol folytatja pályafutását, elsődlegesen a családjának szenteli idejét. "Az elmaradt itthoni munkálatokat végzem el, a családdal vagyok, a gyerkőcért megyek a bölcsődébe és minél többet pihenek. Persze még egy-két hétig levezetek, mert egy ilyen terhelés után fokozatos leállás jó a szívnek, nem szabad azonnal megállni. Biciklizek, egy kicsit kondizok. Utána pedig új, de máris kedvenc hobbimnak hódolok, megyek horgászni. De első a család."

A válogatott jövőjéről nem tud új információkkal szolgálni. "Még egymás között sem beszéltünk arról, ki mit tervez. Én is csak Kangyal Balázsról hallottam, ő már biztosan nem lesz ott a ljubljanai világbajnokságon. Valahol olvastam, hogy öt és tíz között van azoknak a száma, akik visszavonulnának a válogatottságtól, de ezt elképzelni sem tudom. Az biztos, hogy a mi sorunk szeretne ott lenni, és ha lehetőséget kapunk rá, ismét bizonyítani akarunk."

32 komment

Címkék: vb válogatott peterdi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnálom hogy egy ilyen embert nem ismerhetek személyesen. Fehérváriként egyértelmű, hogy a Volán a kedvenc csapatom, de Neki mindig nagyon szerettem a játékát és -a nyilatkozatai alapján- az is szimpatikus nagyon amit a pályán kivül csinál. Tiszta szívből kivánom hogy együtt játszhasson jövőre Ladányival és minden úgy történjen az életében ahogy Ő szeretné.
Nekem is már évek óta az egyik kedvencem Pedró :)
Pedró hihetetlen nagyot alakít a válogatottban. Gratula a teljesítményéhez és jó pihenést a nyárra. Bár nekik azért nemsokára kezdődnek majd az alapozások, a kérdés csak az, hogy hol.
Én nem teljesen értem. Március végén, ha jól emlékszem MacCallum azt nyilatkozta, hogy minden magyar játékossal szerződése van a dab-nak.

Egyébként gratulálok és hajrá Pedró!

@Pentele: A fiatalokra értve van is.
remélem Pedro és Ladányi jövőre Volán... :-)
@Fedayn: Igen én is ezt akartam írni, van rá lehetőség a franciákon kívül is, hogy együtt játszódjanak...:)
Egyszerű, Godó és Marci hazajön és bajnok lesz a DAB-bal :D Jó lesz a második sor :P :D

A volán nem valószínű szerintem Godónál...
Emlékszem még mikor a Budaival a 98/99-es szezonban Szegeden vtak kölcsönben....akkor mentünk fel a B-be.. beszarás azóta meg történelmet írtak! Remélem a következő szezonban sikerül vmi fasza bajnokságot találniuk! Sok sikert hozzá!!!!
Briancon? Kíváncsi leszek- a védőinken kívül- hány válogatott játékosért fognak kapkodni külföldi klubok...
@comp3232: Azért ennek nagyon nem örülnék...
Nem hiszem, hogy a Volánba kellene hozni minden válogatott szakzsenit. Így is Fehérvár adja a nemzeti csapat nagy részét. Ha ezt az arányt tovább rontanánk, még jobban egyeduralkodó lenne az Alba státusza a hazai hokiban. Én inkább a junior korosztályból fiatalítanék, hisz tele van tehetségekkel az a korosztály is. Ha a mostani magyar sztárokkal tűzdelnénk teli a csapatot, akkor megnézhetnénk magunkat, mikor majd szögre akasztják a korit a korosabb játékosok. Én a fiatalításban hiszek.
Szerintem max.2-3 embert szerződtetnek, bár ne lenne igazam...sajnos, az A-csopotosok kicsit lesajnálnak, így nekünk max. francia, dán, norvég, osztrák esetleg német bajnokság juthat...
@bruins: Mégis mit vártál? Hogy mostantól majd magyaroktól fog hemzsegni az AHL és az NHL? Azt hiszem, hogy az általad felsorolt bajnokságokba sok magyar játékos szívesen menne játszani. Kicsiket kell lépni előre, ellenkező esetben nagyot botlik az ember. És ez a realitás ma (szerintem).
@bruins: és az akkora kudarc lenne? engem nagyon jó érzéssel tölt el így is, most is, amikor jó híreket kapok a brianconi trióról, vagy anno Leviről Olaszországból, Vasjankóról Iowából, stb.
Elnézést kérek a DAB-szurkolóktól, de a válogatott visszakerülése szempontjából az lenne a jó ha ladányival együtt az AV19-ben játszanának jövőre. Akkor szinte az egész válogatott együtt nyomná az EBEL-ben. Ilyen összeszokott csapata senkinek nem lenne, szerintem egyből vissza tudnánk kerülni.
@uprmedia: a Jesenice se jutott fel az A-ba, úgyhogy nem ettől eszik forrón a kását.
@uprmedia: szerintem meg az összes Volán játékost igazolja le az UTE és úgy nyomja le a szezont az összes válogatott játékos. Bár sajnos az első két sorba nem férnek be.
Vas Jánosra leszek kíváncsi, hogy hol folytatja.. A tavalyi fantasztikus szezon és válogatott szereplés után idén hatalmas csalódás volt... Meg hát Palkót se nagyon lehetett észrevenni 1 gól és pár egy féltucat veszélyes megmozdulás
@uprmedia: Semmi szükség arra, hogy az összes válogatott 1 csapatban játszon, elég, ha a támadó-triók egy klubban vannak. Jó lenne Peterdi Brianconba, lehet , ha Godó kérné, még le is igazolnák:)
Hát, ha van egy kis szerencséje, és bízom benne, akkor talán valahogy ki tud jutni Pedró max. a Briancon-ban. Hisz azért talán a lub vezetők is látják hogy egy sorban elég jól játszanak...
Spk sikert Peterdi neked es remelem almaid valora valnak
@jágör68:
Palkót nem engedem bántani!!!!
A helyében Te jégre sem léptél volna!
@EisHockey: Eszembe se volt bántani. De valahogy az a gyanúm, hogy akárhol folytatja, már nem lesz ott a góllövőlista élén. Csak ezt akartam megjegyezni. Amúgy érdekes dolog ez a pszichológia: a finnek ellen és a felkészülési meccseken egyértelműen pozitívba tudták fordítani a srácok Ocskay hiányát- valahogy mindenki jobban játszott egy picivel(de tényleg MINDENKI), sőt még a szlovákok, fehéroroszok ellen is.. Aztán ahogy egyből "tétje" lett a meccseknek valami megakadt, úgymond a statisztikák alapján várható eredményt hozták- kivéve persze a sógorok elleni balmát.
Palko melle kellene egy nagyon kemeny center es mutatna o nekunk meg csodakat. Valogatott szinten nagyon nehez ezt kivitelezni de a Volanban kilehet csak tenyleg valami kemeny legios centert kell hozni
@jágör68:
Igen, a pszichológia: az elején, amikor még pörögnek a dolgok, nem igazán lehet felfogni, de később ott az űr. A felkészülési meccseken is kitűnt, hogy nem találja a társat. Krisztiánt is nagy veszteség érte.:(
Jaj, a sógorok! Hát, nem azt az egy meccset láttam! Pech!
@Rock me Amadeus: júúj, ez erős volt... :)
felvetődik egy másik kérdés, hol fog játszani jövőre az ute pálya nélkül?
@jágör68:
Ha nincs 3hét és 5 felkészülési mérkőzés a tragédia és a vb között akkor a szlovák meccs biztosa nmeg lett volna. De sajnos nagyon kegyetlen a sors:S :(
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy az életben is magázzátok a srácokat?
Hát, én is nagyon megnézném őket Godóval Volán-mezben. Kiscsicsó pótolhatatlan, de ilyenformán mégis lenne valami hasonló az ő és Krisztián párosához...

Egyébként az e heti Magyar Narancsban lesz egy Ladányi-nagyinterjú, előre szólok, hogy érdemes elolvasni, már láttam a nyers változatot. Kurva jó! És Pedró is megkapja a magáét benne... )))
hát nem tudom emberek! Csicsóbá' azt nyilatkozta nemrég, hogy elég volt a 100. ligás külföldiekből, hazai tehetségekkel akarja feltölteni a Volánt. LEnne 2-3 külfödink max, így őket meg is tudnánk fizetni, és lenne hely a magyar fiataloknak meg mindenki másnak is. Azért a fiatalok mellé kellenek az öreg rókák is, én még azt sem tartom kizártnak, ha a Volán nagybevásárlást tart a hazai piacon: Godó, Pedro, Vas fivérek, az UTE-ból is volt egy-két "jól mozgó" játékos... Na meg ne feledjük, nekünk is van egy jó pár fiatal tehetségünk,akik jól nyomják... sőt! Ők tulajdon képpen a karrierjüket az ebelben kezdték, ott kezdtek el edződni, ez később még nagyon jól fog jönni... És azért valljuk be, hogy az osztrák liga erősebb a franciánál, tehát Godónak is van benne kihívás. Feltéve ha számít valamit a kihívás, mert vannak más fontos dolgok is.
Még jó h a második sor folytatja. Sajnos Ocskay nélkül az első sor nem volt ütőképes, Palkovicsnak hiányzott a másik fele :( Vas János energiáját meg elvitte a sok ütközés, Fekete helyére be kéne tenni egy Vas Márton termetű fiatalt, aki elvégzi a hentesmunkát :)
süti beállítások módosítása