HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Máris kezdődik a harc az A csoportért

2009.04.11. 10:30 kerusz

Vilniusban és Torunban kezdődik a küzdelem a jövő évi A csoportos szereplésért. Hogy alulról tömörül a jégkorongvilág, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy mindkét csoportban három válogatott jelentkezett be az aranyért. A furcsa körülmények között összeállt román csapatnak viszint hihetetlenül nehéz lesz bent maradnia.

Vilnius: Litvánia, Japán, Kazahsztán, Szlovénia, Horvátország, Ausztrália.

A csoport menetrendje.

Az olimpiai előselejtezőn a litván csapat sokáig keményen tartotta magát ellenünk, most hazai pályán próbálhatnak meg jobb eredményt elérni. Dacára annak, hogy a litván jégkorongot egyetlen klubcsapat jelenti, fiatal, tehetséges játékosaik sora játszik külföldön, előzetes keretükbe ketten is a Sparta Praha csapatából érkeznek. Van svéd, finn, orosz, brit, lett és más cseh csapatokban játszó tagja is a keretnek. Annyi azonban már bizonyos, hogy legnagyonn sztárjuk, az NHL-es Zubrus idén sem tud a válogatott rendelkezésére állni.  Hiába a sok, jó nevű csapatban, elit bajnokságokban edződő játékos, papíron így is csak a negyedik helyre számíthatnak, hiszen csoportjukból legalább három csapat szeretne feljutni az elitbe idén is.

A japán válogatott jó ismerősünk tavalyról, szélvészgyors játékosaik és japános mentalitásuk biztosan komoly gondokat fog okozni minden ellenfelüknek. Érdekesség: az idén csak harmadik legerősebb japán csapatból vannak a legtöbben a keretben, utána létszámban az idén másodikként végzett és a szezon végén megszűnt Seibu játékosai következnek, a bajnokcsapat harmadik a sorban. Tavaly a legjobb játékosuk a kanadai származású Aaron Keller volt, tőle idén is kiemelkedő teljesítményt várhat a közönség.

Évről évre nem kevés orosz szuperligás, illetve az idei évtől KHL-es játékos erősíti a kazah válogatottat, így van ez idén is. Mégis: kiesésük óta hiába kísérleteznek a feljutással. Tavalyelőtt Kínában az utolsó két fordulóban hasaltak el (vereség a lengyelektől, majd a franciáktól), tavaly pedig Ausztriában. Az idén az olimpiai selejtezőt is elbukták, igaz, a franciákat búcsúzóul nagyon megverték. A válogatottba sok játékosuk nem szívesen megy, akik játszanak, sokszor kedvetlenül teszik. Képességeik alapján A csoportosak lehetnének, ha nem lesznek azok, annak most is a motivációhiány lehet az egyik oka.

Jól ismerjük a szlovén válogatott képességeit, játékosai túlnyomó többsége az EBEL-ben vagy éppen a francia bajnokságban játszik, a mieink ellenfelei, csapattársai. Tavaly a meglehetősen vitatott lebonyolítási rendszerben játszott A csoportos vb-n estek ki, a szlovák válogatott elleni párbaj megnyerése túl nagy falat volt nekik. Nyilvánvaló céljuk, hogy jövőre Németországban léphessenek jégre. Valószínűleg hiányozni fog a csapatból legjobb kapusuk, Kristan, a védelemből Krajnc és Rebolj. Kérdéses Anze Kopitar és a térdsérülést szenvedett Edo Terglav játéka, de így is meglehetősen fiatal és bombaerős válogatott kísérelheti meg ismét az elitbe jutást.

Tavaly Szapporóban a horvát válogatott nagy meglepetésre maradt bent a második vonalban, de például az idén is ellenfél litvánok ellen is komoly győzelmi esélyeik voltak. Azóta még egy évet húztak le legjobb játékosaik a szlovén bajnokságban, ahol az elődöntőben is komoly ellenállást tanúsítottak az EBEL-ből érkezett Olimpijával szemben. Bizonyosan javultak tavaly óta, hogy hol végeznek, az a litvánok és az ausztrálok elleni meccsen dőlhet el. Mi az olimpiai előselejtezőn láttuk őket, jelenlegi válogatottjuk számára  a sima bent maradás  kötelező feladat.

Az ausztrál válogatottról nem igazán tudunk sok mindent, tavaly hazai pályán hibátlan teljesítménnyel vívták ki a feljutást, de nem nagyon lógtak ki a csoportjukból. Két mérkőzésen kell megszerezniük a bent maradáshoz szükséges pontokat, a harmadik napon a litvánok és az utolsó napon a horvátok ellen. Játékosaik mind hazai csapatokból érkeztek, így további hátrányt jelent nekik, hogy számukra a szezon a vb-vel kezdődik.

Torun: Lengyelország, Nagy-Britannia, Hollandia, Olaszország, Ukrajna, Románia.

A csoport menetrendje.

Az olaszok tavaly estek ki az A csoportból, a franciák elleni párbajt bukták el. Hogy a második vonal szintjénél többet tudnak, azt mi is megtapasztaltuk ellenük Rigában. Keretüket akkor részletesen bemutattuk, itt pedig megtalálhatják azoknak a névsorát, akik megpróbálnak visszakerülni a legjobb 16 válogatott közé.

Nem lesz ismeretlen sem az olasz csapatnak, sem nekünk a legnagyobb riválisuk. Ukrajna válogatottja tavaly - ki ne emlékezne a csodálatos szapporói egy hétre - miattunk nem jutott vissza azonnal. Rigában győzni szerettek volna, sem sikerült, velünk ismét meggyűlt a bajuk. Most megint az ismerős kerettel próbálkozhatnak újra.

A két válogatott mellett a hazai pályán játszó lengyelek lehetnek még képesek az első hely megszerzésére, bár nekik papíron kevesebb esélyt adnak. De ne feledjük, két éve vertek már ők is kazahokat, tavaly is alig kaptak ki tőlük. Az utóbbi években szoros mérkőzéseket játszottunk ellenük, nyilván nem fognak feltartott kézzel pályára lépni a két nagy esélyes ellen.

A britek szinte kizárólag hazai csapatokban játszókra építenek (az egyetel kivétel a brianconi Greg Owen), és mint azt az utóbbi években sokszor megtapasztalhattuk, szeszélyes csapatuk van. Képesek megverni bárkit a divízió 1-ben, de bárkitől ki is bírnak kapni. Legnagyobb hárányuk, hogy a brit elitliga menetrendje miatt nincs lehetőségük közös felkészülésre. Ami várható, az az, hogy simán a középmezőnyben végezzenek.

A hollandok hét kanadai születésű játékossal (Euverman, Groeneveld, Kars, Korthuis, Schaafsma, Stienstra, van Schagen) készültek a vb-re, és arra, hogy a minimálisan szükséges egyetlen győzelmet megszerezzék a bent maradáshoz. Két olasz és egy francia légiós mellett mindenki más hazai klubból érkezik. A hét kanadai hollandból végül Stienstra nem került be az utazó keretbe.

Utoljára hagytuk a román válogatottat, amelynek az összeállítását az utóbbi időben már-már megszokottá vált botrányok kísérték. Az olimpiai előselejtezős szereplést a fél csapat lemondta, a következmény: katasztrofális eredmények és Dusan Kapusta menesztése. Az új kapitány Kanadából érkezett, de a helyi hokiközéletnek sikerült előtte is csúnyán bemutatkoznia. Segítője, Marius Gliga személye néhány Steaua-játékosnak nem tetszett, így nem kívántak a válogatottban játszani. Bár Cristian Carlan, a Steaua jégkorongszakosztály igazgatója elítélte a bojkottot, és megígérte, közbenjár az ügyben, mégsem látjuk a keretben például Timarut és Catrinoit.

Ennél is érzékenyebb veszteség és cifrább ügy a HC Csíkszereda tucatnyi válogatott játékosának kimaradása. Az első hírek arról szóltak, hogy a csapat edzőtáborából távol maradt és ezért eltiltott Mihály Árpád melletti szolidaritásból nem mennek a játékosok a válogatottba, később kiderült, hogy a szövetség és a HC vezetője, Kurkó János közötti véleménykülönbség áll a háttérben.

Az első hír április 1-jén érkezett a távol maradókról, majd másnap kiderült, valóban nem ültek fel arra a buszra a HC játékosai, amely az edzőtáborba szállította volna őket. Az ok az, hogy Kurkó Jánosék nem találták megfelelőnek a szövetség által a játékosok számára kötött biztosítást, továbbá azt követelték, hogy a vb-felkészülés és a vb ideje alatt a szövetség fizesse a játékosok munkabérét. A szövetség közleményében természetesen büntetést helyezett kilátásba. Április 2-án a HC honlapján válaszul szintén megjelent egy közlemény, amely a klub álláspontját fejtette ki, este ugyanott lejött a játékosok közleménye, amelyben hitet tesznek klubjuk és vezetőik mellett. Kurkó János blogunknak azt állította, a biztosítás, amelyet kért, 10-12 fővel számolva sem került volna többe 2500 eurónál. A szövetség mindenesetre fiatalokat hívott be, köztük az idén az NZ Starsban játszó Ruczuj Gellértet, Becze Tihamért, Fodor Csanádot és Imecs Attilát.

Egy nappal később a HC két játékosa, Virág Csanád és Molnár Zsolt mégis csatlakozott a kerethez, vállalva a HC álláspontjából fakadó következményeket: nem kapnak fizetést a klubtól a vb-felkészülés és a vb alatt, és ha megsérülnek, felépülésük alatt sem, továbbá nem használhatják a klub által részükre megvásárolt felszerelést sem.

Az így kialakult előzetes kerettől már a bent maradás is szép teljesítmény lenne, hiszen a jóval kiegyenlítettebb csoportba kerültek feljutóként. Április hetedikén mindenesetre a horvátok ellen játszottak edzőmérkőzést Zágrábban, amelyen a román válogatott Molnár Sz. (k) - Kósa, Nagy Cs., Tankó, Geru, Georgescu - Papp, Molnár Sz., Szőcs Sz., Moldován, Zsók - Antal I., Sprencz, Molnár Zs., Becze, Virág Cs. - Lusneac, Dávid, Pascaru, Imecs, Tapu összeállításban vette fel a harcot, és a házigazdák Chovanec 57. percben lőtt góljával nyertek 1-0-ra. Beszámolók szerint az első harmad a horvátoké volt, a második a román csapaté, a harmadik kiegyenlített játékot hozott.

Az ügynek bizonyosan lesz folytatása, aki szeretne elmélyedni a részletekben, az a sportoldal.ro portálon találja meg az álláspontokat. Csütörtöki hír, hogy a szövetség mellett a román sportminiszter sem megy el szótlanul a történtek mellet, és súlyos büntetéseket követel. Csütörtökön megtartották a szövetségben az első fegyelmi tárgyalást, de határozat nem született, a döntést eltolták. A bent maradás a teljes és egységes román válogatott számára is igen jelentős feladat lenne, ilyen előzmények után pedig a csodával érne fel. A végleges utazó keret névsora itt olvasható.

69 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ausztrál válogatott sikere se volt kisebb értékű, mint a magyar válogatott sikere. Sőt.
Nagyon kíváncsi leszek az eredményekre a két divízió I-es csoportban.
Szerintem az első csoportban Szlovén vagy kazah feljutás és ausztrál kiesés, míg a másikban olasz feljutás, román kiesés lesz.
A legjobb román válogatott tudna meglepetéseket okozni, de így kétséges tényleg a bennmaradás is.
Wales-nek van külön nemzeti csapata fociban, miért ne lehetne külön Székelyföld válogatt, meg román válogatott. Akkor nem húzná senki sem az orrát, kivéve az oláhokat....
@Beest: De jégkorongban nincs Wales. És Tatárföld, Baskíria, Katalónia, stb. sincs. Nem szeretik a szakadárságot.
@Beest: talán azért, mert nem Székelyföld (illetve ugye, a jelenlegi közigazgatási állapotok szerint Hargita és Kovászna megyék együtt) a tagja az IIHF-nek, hanem Románia.
Arról született végül megállapodás, hogy Csíkba költözik a szövetség? vagy marad mind ott ahol volt?
Hát ez gáz.
Ez román csapat nyugodt készülődéssel az éremért mehetett volna ki ,most így a holland meccstől függ a létük ők tudják.
Egyetlen "pozitív" oldala van azért : Kurkónak a Mol liga fontosabb mint a vb.
Szerintem igaza van Kurkonak azzal hogy nem kuldi ki az osszes jatekosat , mert ha kikuldene a valogatott a Hc lenne !
Ezeket a meccseket hol lehet figyelemmel követni?
Remélem a szlovénok és az olaszok jutnak fel. Az igazi EBEL- 4-es lenne jövőre, ha mi is bentmaradnánk meg a sógorék is. És ott dőlne el valszeg a kiesés. Bár Kazahsztán és Ukrajna sem indul túl rossz esélyekkel
@Csokiii: Két Románia meccset ad a Sport1. (kedd, péntek)
Ukrajna ha egy-két éven belül nem tud visszakerülni a legjobbak közé,akkor elnézve az utánpótlás csapatainak eredményeit,hosszú évekre búcsút mondhat az A csoportnak.
Azért az sem semmi hogy a román válogatott nagyrészt magyar! Én sem szívesen szerepelnék egy elnyomó nemzet válogatottjában az ő színeiket képviselve mikor semmilyen kollektív jogot , autonómiai törekvést nem engedélyeznek!
@CSL: Hát lehet, hogy sokan ezért nem akarnak a román válogatottban játszani. Ha jól tudom, akkor az egyik legjobbjuk még nem szerepelt a román válogatottban. Ő még a magyar csapatban is húzó erő lenne.
A jatekosok azert nem mentek el mert igazabol ok sem akartak . . . ti lehet hogy nem tudjatok aterezni hogy mit jelent mikor egy olyan nemzet mezet kell felvedd magadra ami mindenben csak elnyom es hatraltat.Meg jegkorongban is sok a hulyeseg adok egy par peldat: amikor Bukarestben jatszik az SC vagy a HC a nezok reszerol egyeb nincs csak "kifele a magyarokkal az orszagbol" na meg mikor ok jatszanak Csikszeredaban es a kozonseg enekli a szekely himnuszt akkor a Steaua diszpeldanyai korcsolyaznak korbe a jegen es igy fejezik ki "tiszteletuket" esetleges valogatott csapattarsaik elott es az egesz magyarsag irant.A roman donto utolso merkozesen a roman nemzetisegu biro nem vette le a sisakjat a szekely himnusz alatt es meg tuntetoleg a karjat is keresztbe rakta hogy lassak az emberek hogy mennyire szeretnek ok minket . . . de reggelig lehetne sorolni az ehhez hasonlo megnyilvanulasokat es aki egy ilyen kornyezetben nott fel mint mi csak az tudja igazan megerteni hogy milyen erzes egy szekelynek roman mezben jatszani. Az SC jatekosok sem jokedvukbol mentek el csak mivel a club a miniszterium ala van rendelve ezert nekik kotelezo volt ellenkezo esetben megszunne az allami tamogatas nekik. De szivbol ok sem fognak jatszani maximum penzert meg egymasert
@jágör68: nem ertem ezt a sogorekat dumat,akik hosszu eveken elnyomtak a magyart,gyilkoltak,es mi hulyek sogorozzuk,pacsizunk a sok labancal.ennyi.
Ha nekem kellene a román vagy szlovák vagy bármelyik elnyomó mezében játszanom biztos hogy felvinném a magyar zászlót a meccsre még ha el is tiltanak hogy így tiltakozzak az elnyomás ellen..
@CSL: Ez szerintem is jo otlet lenne. Meg kellene egyszer mar mutassuk hogy meg nem haltunk meg es mint nemzetiseg mi is letezunk meg Romaniaban
Gratulálok a HC játékosainak és vezetőinek hogy nem hagyják magukat.
Sajnálom az SC-seket, hogy román himnusz alatt kell játszaniuk. én nem tudnék az biztos.
Szerintem a románok ki fognak esni, és az olaszok fognak feljutni.
A másik csoportból kazah-ok feljutnak és az ausztrálok esnek ki szerintem. Ha Kopitar fog a szlovénoknál játszani akkor viszont ők jutnak fel.

Kiváncsi vagyok bejönnek-e a tippjeim :D.

kicsit off: de az U18-as válogatott benntmaradt a DIV. I.-ben!!
Itt talán egy picit off:)

"Pat Cortina szövetségi kapitány elköszönt szombaton a fehérvári Jobb Dávidtól, így 27 hokis folytatja a felkészülést az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságra.

Jó hír ugyanakkor, hogy a vállsérüléssel kezelt Kovács Csaba már teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

A csapat vasárnap pihen, majd hétfőn Münchenbe utazik táborba, ott már az addig klubkötelezettség miatt távol maradó szakvezető is csatlakozik a válogatotthoz. Az együttes jövő vasárnapig tartózkodik Bajorországban, majd másnap kel útra a vb-nek otthont adó Svájcba."

(nso.hu)
@szekely gobe: Bár ha úgy van, ahogy írod, akkor talán szerencsésebb és egyenesebb dolog lett volna azt mondani, és nem biztosítást, meg fizetést követelni a szövetségtől. Ha ugyanis netán a szövetség megadta volna a fizetést, megkötötte volna a biztosítást, akkor elég kínos lett volna megint nemet mondani. Vagy ezek szerint van az a pénz...?

Ha jól tudom, éppen az SC-ben van olyan játékos, aki azért nem játszik a válogatottban, mert kijelentette, hogy nem kíván román színekben szerepelni...
@mik vogymuk: A hoki nem politika- legalábbis magyar- osztrák szinten. Nyilván román- székely/magyar viszonylatban ott sem lehet megkerülni. De az EBEL- nek elég sokmindent köszönhetünk, kezdve az A- csoportba feljutással. Másrészt én szívesen venném, ha most inkább Ausztriához tartoznánk- a nagysikerű "magyarországi" kormánynak köszönhetően
"A hoki nem politika."

Bizony nem. És én nagyon nem bánnám, ha ennek a szálnak a gombolyítását nem folytatnánk itt tovább. Köszönöm.
@Fejér Lilla: Jól tudod. Hozó 2000-től nem ment be a vállogatotba.
@Fejér Lilla: Van olyan az SC-ben. Hozo Levente. Az egy rendes magyar ember. A HC-s jatekosokrol csak azt irtam hogy igazabol ok sem akartak de persze ha Kurko megtudott volna egyezni a szovetseggel akkor ok azt csinaljak amit az az ember mond aki oket fizeti.Aki nagyon akart az tollunk is elment. Ketten ott vannak tehat Kurko senkinek nem tiltotta meg hogy elmenjen csak bizonyos feltetelekhez kototte. En csak leirtam hogy a nagytobbseg mit erez(nem azt hogy mit csinal ha esetleg muszaj) . . . te mindig kiforgatsz mindent . . . de te mar csak ilyen vagy
De jó, hogy nem kell hogy érdekeljen minket a divízió 1! :)
@szekely gobe: arra is kiváncsi leszek majd, hogy mit fogsz akkor érezni, ha jövőben a HC bajnok lesz és nem indulhat a BL-be, mert Románia hátrébb lesz a világranglistán, mint a 22.-ik hely...
@szekely gobe: Nem kiforgatom a szavaidat, csak nem értem, hogy ha Petresék nem szívesen játszanának a román válogatottban, akkor miért nem mondják azt a szövetségnek, hogy a jövőben nem szeretnének válogatottak lenni (pont úgy, ahogy Hozó is teszi)? Így a klubjuk is büntetést kockáztat, ha jól értem mindazt, ami Romániában történik. Hozó ezzel szemben pedig nyugodtan játszhat az SC-ben. Senki nem is próbálkozik azzal, hogy behívja a válogatottba.
@dattila: Ezt megirhatnam akkor is de megirom most hogy ne kivancsiskodj addig. A BL-t addig hulyesegnek tartom(termeszetesen a mi szamunkra)amig ilyen szinten vagyunk.A magyar bajnok az Alba Volan lett de szerintem el sem indul ottan mert az Ebel-t fontosabbnak tartja es nem akar a szezon kozepen meg harom meccset bevallalni.Kerdem en tolled hogy mire lenne jo a HC-nak hogy egy szlovak vagy ehhez hasonlo alapszakaszgyoztes jol lepofozza ha meg megis nyeri a roman bajnoksagot ami meg koran sem biztos. Szerintem szamunkra a BL egyelore nem oszt nem szoroz . . . en egy eros Mol ligat szeretnek ahol egy szezonban jatszunk legalabb 30-35 kemeny meccset mert en ebben latom a fejlodes legjobb utjat nem masban
@hüjeliba: Ez inkább Kurkó és Tánczos urak szembenállásáról szól.
@szekely gobe: Nyugodj bele, hogy az Alba Volán el fog indulni a CHL-ben, éppen úgy, ahogy a Klagenfurt is és a Jesenice is. Sok oka van ennek, az egyik legfontosabb, hogy a CHL mérkőzésnapjain kötelező nemzetközi szünet lesz.
@Fejér Lilla: Az o ugye sem volt olyan egyszeru mint ahogy azt te gondolod. Sokaig en fizettem ot tehat tudok mindent az o ugyevel kapcsolatban.Mivel a RJSZ most "magyar kezben" van simman meg lehetett volna beszelni Petresekkel is hogy menjenek csak a szovetseg reszerol nem volt megfelelo a hozzaalas
És ha már vb-k, ne feledkezzünk meg, tegnap elkezdődött a divIII Új Zélandon! Törökök, görögök, mongolok, új-zéland, írek, s luxemburg küzd, innen felefelé kilóg Új Zéland véleményem szerint, ők biztos div II-ben folytatják jövőre.
@szekely gobe: ok., ez is egy megközelítés.. és a Volánra mérget veszek, hogy elindul a BL-be, mert mindenkinek kell az a pár tízezer auró, amit az indulásért adnak...
@kerusz: Nem voltam ideges eddig sem ezert de az elmult szezonban ugy tudom hogy a DAB indult a Volan helyett a nemzetkozi megmerettetesen mert a Volannak az EBEL fontosabb volt
@dattila: Szerintem a puszta indulasert meg semmit nem adnak de ha igen akkor az csak az adott torna koltsegeire lesz eleg mert a negyes tornara ki kell utazni valahova
@szekely gobe: ...a DAB indult a _Kontinentális Kupában_, így helyes a mondat.
@szekely gobe: Te baromira összekevered a Kontinentális Kupát a CHL-lel. Olvasgasd ezt a linket egy cseppet. www.iihf.com/de/home-of-hockey/club-events/champions-hockey-league/format-dates-09-10.html
@kerusz: De a Volan helyett indult. Amugy nem szeretnek senkivel ebben a temaban vitatkozni mert mindenki azt csinal ami a legjobb neki a sajat belatasa szerint. Kellemes husvetot mindenkinek
Japánok simán, az ukránok nyögvenyelősen vezetnek.
@szekely gobe: Nem keverek semmit ossze azert is irtam hogy a Dab indult a Volan helyett a nemzetkozi megmerettetesen es nem irtam Kontinentalis Kupat vagy CHL-t. Tudom hogy jovotol mar mas a tema . . .
@kerusz: Neked szantam csak igy sikerult
miért kell egymás tokának esni? magyar ne legyen már magyarnak az ellensége!!!
@szekely gobe: Az van, hogy a Kontikupába lasszóval kellett fogni az élbajnokságok csapatait. Az egész sorozat egy "kedvtelési kupa" volt. Néha voltak oroszok, néha svájciak, többször szlovákok, de mindig távol maradt egy csomó ország. Svédek, finnek, németek rendszeresen. Nem volt presztízse, egy csomó ligában nem volt szünet, így az EBEL-ben sem. ahol nincs szünet, onnan nem tudtak indulni csapatok. Ennyi a DAB indulásának hites története.
@Rock me Amadeus: Nyertek az ukránok, még ha vért is izzadtak.
@szekely gobe: bezzeg amikor a magyar válogatott ellen kellett Budapesten játszódniuk, akkor nem zavarta Őket a román mez...
Ja és még azt felejtettem ki, hogy kurkó egy ... ....!
Egyértelműnek látszik, hogy jelenleg a román jégkorongot a székelyek húzzák ki - mindíg - a kátyuból...ha egyáltalán van ilyen, hogy román hoki. Nyilván az lenne a helyes út, ha a fiúk a magyar válogatott mezét is felhúzhatnák, illetve csak azt... A szövetségnek szerintem ebben az irányban kellene tapogatóznia...Nem kérdés, hogy hol állnánk így, együtt!Nagyon remélem, hogy az egyik feltétel hamarosan teljesülhet, azaz a magyar állampolgárság. A magyar bajnokságban eltöltött idő is oké...kérdés, hogy van-e olyan kizáró ok, mint pl. a fociban, hogy ha már szerepelt egy nemzet válogatottjában a másikban már nem teheti...Nyilván diplomáciaiproblémák is adódnának...tudom, nehéz kérdés, de talán...
@comp3232:
Szerintem nekik megtiszteltetés a Magyar válogatott ellen játszani!
A horvátok kaptak egy szép, ám nem meglepő csomagot Japántól.
Nem kell olyan nagy ügyet csinálni belőle addig,amíg a románok sem hajlandók bevonulni a saját vállogatottukba,lásd Timaru.
román meccs stream?
Románia kamatoztatja a mol ligás tapasztatalatokat 2 számjegyü vereség már az elsö meccsen!
1. harmad után 5-0-ra mennek az olaszok.
Ha altalanosabban tekintjuk a dolgokat, lehet latni, hogy ez a "nem megyunk" a vallogatottba ez nem csak szekely roman, vagy biztositas nem biztositas tema. Vagy amit tobben emlitettek, hogy talan szemelyes hecc.
Fociban is gondok van. lasd az olimpiara kiutazo fiatal brazil es argentin jatekosok gondjai a klubjaiknal.
vagy Nedved nek az egyertelmu visszautasitasa, tisztan kijelentette, hogy addig ameddig a Juve fizeti a tobbmillios fizeteset, addig ugy erzi, nekik tartozik elszamolassal.
Vagy kozelebbi pelda NHL. milyen ritka, hogy legalabb a sztarok felet ott lassuk a VB ken. foleg a kanadai es usa keretben.
@csiki drukker: Szerintem ez nem ennek a függvénye. A magyar válogatottak első szóra mennek, boldogan, de az nhl-ben szereplő európaiak is örömmel viselik a válogatott mezt, ha nem mennek a válogatottba, az ált azért van, mert nem tudnak menni, persze vannak kivételek. A biztosítás téma egy indok, a román szövetség régebben sem kötött sportbiztosítást a válogatott tagjaira. Az talán azért elvárható lett volna, hogy a szövetség érdemben válaszoljon Kurkó levelére.
Ha a székely sztárok nem mennek a román válogatottba, jövőre a magyar szövetség megkereshetné őket. Már kettős állampolgárság se kellene, hiszen lehúztak 2 szezont a "magyarországi" bajnokságban- na jó Mihály csak 1-et...
Ennek a divízió 1-es alázásnak semmi értelme.
Amúgy Romániában még nálunk is xarabbul mennek a dolgok, plusz ugye a magyar kisebbséggel szembeni viselkedés is. Inkább beáldozták a jégkorong- sportot. Gratulálok!
@jágör68: Sajna nincs igazad. Kell az állampolgárság és nulla szezont húztak le a magyar bajnokságban, sajnos. Ugyanis román licensszel indult a csapat és nem a magyar bajnokságban játszott, hanem a románban a MOL Liga mellett. Az IIHF a honosításkor feltételként írja elő, hogy a játékosnak megszakítás nélkül kell két évet eltöltenie az adott ország bajnokságában úgy, hogy közben más bajnokságban nem lép jégre.
@krumplee: Azért arra kíváncsi lennék, hogy tavaly ilyenkor, amikor történetesen Kurkó János Györgynek hívták még a Román Jégkorong Szövetség elnökét, volt-e egyéni biztosítása a játékosoknak, és a szövetség fizette-e a munkabérüket a VB és a felkészülés ideje alatt?
@Fejér Lilla: Nem volt sportbiztosításuk, az pedig, hogy a válogatott fizesse az erre az időszakra szóló fizetéseket, az elég morbid ötlet lenne. Éppen ezért mondtam, hogy ez az egész Kurkó és Tánczos urakról szól, a válogatottról semmiképpen sem. Illetve annyiból mégis, hogy így a a HC-s legények nélküli csapat ment, aminek 0-11 lett a vége a mai napon.
Na mi történt? Fejér Lilla kérdésére miért nem válaszol valaki aki tudja az igazat.Egy valami biztos ezek a fiatalok akik jelenleg a román válogatottat erősíthetnék de nem teszik soha nem fogják elérni azt a szintet ahol most a magyar válogatott van, semmilyen válogatott színeiben. És nem azért mert néhányuknak nem lenne tehetsége, hanem azért mert nem érdekli őket hogy tovább lépjenek, bármilyen áron is a jelenlegi lehetőségeiken. Tiszteletem a megjelent játékosoknak és bármennyire is lehetetlennek tűnik remélem hogy tisztesen helytálnak. Ja és a politikát el kellene már felejteni már ami a sportot illeti.
@scsziv.urfi: A válasz egyszerű,KJG a szövetség elnökeként a szövetség érdekeit képviselte,most a HC főtámogatójaként a HC érdekeit.
Ha valaki vette a fáradtságot ,persze ért is románul valamennyit ,és elolvasta a HC által,a szövetségnek benyújtott memorandumot ,akkor képet alkothatott a probléma "gyökeréről".Ebben memorandum/kérésben a HC csak a bíztosítás megkötését kéri.A kérést február 12. iktatták a szövetségnél.A többi csak szóbeszéd.
www.hchoki.ro/portal/images/stories/hc2008/kozlemeny-hc.jpg
www.hochei.ro/forum/viewtopic.php?f=3&t=625&start=75
Az előzményekhez,hozzátartozik,hogy a februári felkészítőre a HC 11 hazai játékost adott és a légiosók többségét is ő adta.Erre mit tett a szövetség "hálából" letiltotta a legjobb játékosát Mihály Árpádot.

Divizió 1. Ez egy jégkorong blog. Semmi más.
@Muki76: Ez egy elég kamu magyarázat. Ugyanis KJGy tavaly is a HC fő támogatója volt. Ezért amennyiben az igaz, amit Te írtál, akkor vagy tavaly szúrta tökön magát, vagy idén köpte szembe tavalyi önmagát.
Én nem értem a fiúkat, ha tényleg az a gond, hogy román mezben nem akarnak játszani. Majdhogynem színmagyar a csapat, a mez csak dísz... Valószínűleg több magyart érdekelne az egész, mint románt: ha székelyek játszanak, a román meztől nem lesznek nekem románok. És ez jó lehetőség, hogy a két nép viszonyán javítani próbáljanak, de legalábbis ártani nem nagyon árthat. Egy ilyen kihívást ezért én nem hagynék ki. Szerintem nagyon szomorú, ha tényleg vannak a dolog mögött ilyen okok.
@kovacsistvan: Pontosan. Ezért beszéljük meg a divízió 1-en szereplő Román válogatottal kapcsolatos észrevételeinket itt.
Magam is utó kolléga véleményével értek egyet.Nem erdélyi magyar emberként, persze nem látok a színfalak mögé, DE van egy csapat Románia néven,amiben 95%-ig magyarok játszanak-mivel változtatni nem tudok a mez felírásán(pedig lehetőségeimhez mérten nagyon próbálok)-teljesen egyértelmű,hogy a ROMÁNIA nevű alakulatnak drukkolok Torunban,mert ott is Mi vagyunk. És ha nem lenne sűrű az áprilisi programom egy trikolórral felszerelve néhány cimborámmal ki is mentünk volna (innen Mo-ról) ennek hangot adni.Bukarestben a jégkorongszövetségben pedig kiakaszthatják a térképet a Dnyesztertől a Tiszáig.
Gyerünk Székelyföld!!Bízom a bent maradásban.!
süti beállítások módosítása