HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jól el kell verni mindenkit, és kész

2008.11.03. 06:41 D. Gromov

A magyar jégkorong-válogatott november 7. és 9. között olimpiai selejtezőket játszik a következő körbe kerülésért. Ahhoz, hogy a csapat kijusson a 2010-es vancouveri játékokra, még egy fordulót kellene sikerrel vennie. Annak a csoportnak a küzdelmeit Rigában játsszák majd, 2009 februárjában – leendő ellenfeleink: Lettország, Olaszország, Ukrajna –, de jobb, ha egyelőre a most küszöbön álló feladatokkal foglalkozunk. A kérdés tehát ez: mit várunk a szapporói győzőktől Szerbia, Horvátország és Litvánia ellen?

Válaszolni, mint mindig, röviden és hosszan is lehet. Röviden: nagyarányú győzelmeket és sima továbbjutást. De jobb, ha kibontjuk a dolgokat, hosszabban.

A budapesti selejtezőcsoportban egy A csoportos (Magyarország), két divízió 1-es (Horvátország, Litvánia) és egy divízió 2-es (Szerbia) válogatott szerepel. Nem kérdés, a papírforma mellettünk szól. A horvátokat döcögősen, a litvánokat lazán vertük az áprilisi divízió 1-es világbajnokságon, és bár Szerbiával nem szoktunk találkozni, egyszerűen értelmetlen lenne egy lapon említeni a két csapat játékerejét.

Másfelől azonban nem szabad elfelejteni, hogy Magyarországnak ezen a tornán csak veszítenivalója van. Palkovicsék az abszolút esélyesség minden terhével a vállukon léphetnek jégre a Papp László Sportarénában. Ha csont nélkül továbbmegyünk, természetesnek veszi a publikum. Ha egyetlen meccsen is nehézségeink lennének, a közvélemény dühöngene.

Pedig ahogy jeleztük is: a horvátok és a litvánok egyaránt nagyon veszélyesek, simán megkeseríthetnék az életünket. Két dolog okvetlenül jusson eszünkbe. Az egyik, hogy az elmúlt bő fél évtizedben a magyar válogatott milyen gyakran okozott gondot elvben sokkal erősebb ellenfeleinek. A másik, hogy a magyar válogatott milyen gyakran nem tudott mit kezdeni elvben sokkal gyengébb ellenfeleivel.

De mielőtt felmerülne, nem bízunk eléggé Pat Cortina csapatában, lépjünk tovább.

Merthogy a magyar válogatott Szapporóban bebizonyította, más minőségű jégkorongot játszik, mint akár csak másfél esztendővel ezelőtt is. Célratörőbbet, gyorsabbat, dinamikusabbat. Ha kellett, technikával és lelkesedéssel, ha kellett, erővel és kitartással gyűrtük le azokat, akik éppen szembejöttek. Pontosan ez az, ami miatt úgy véljük, semmilyen problémát nem okozhat hét végi riválisaink rezzenéstelen kiiktatása.

Télen azt írtuk, az Alba Volán játékosai jóval felkészültebbek és szívósabbak lettek az EBEL-nek hála, és annak vissza kell tükröződnie a válogatott teljesítményében is. Megtörtént. Most azt mondjuk: az Alba Volán idei EBEL-produkciójában óriási a szerepe annak, hogy a magyar válogatott feljutott az A csoportba. A csoportosnak lenni más, mint divízió 1-esnek – önbizalmat és erőt ad. Ezzel az önbizalommal és ezzel az erővel szét kell zilálni, be kell darálni szerbet, horvátot, litvánt. Nem kicsit kell legyőzni őket, hanem nagyon. Ennek a három napnak a magyar jégkorong ünnepének kell lennie.

Sokan nem értenek egyet Pat Cortina és Énekes Lajos válogatási elveivel, dühösek, amiért szinte kizárólag az EBEL-ből és a légiósok közül hívtak be játékosokat, és a Mol Ligából is csak olyanok kerültek a legjobb 28-ba, akik Szapporóban is ott voltak. Vitába szállunk a kritikusokkal. Magunk is hajlamosak vagyunk leszűrni, nyomulnak fiatal játékosok a magyar–román bajnokságban, akik megérdemelnék a sanszot. Ám annak örülünk, hogy Pat Cortina maximálisan komolyan veszi ezt a víkendet – hiszen tudja, egy buta botlással mindent el lehetne veszíteni, amit hosszú évek alatt felépítettünk. Még egyszer: könnyen lehet, hogy ezt az akadályt a B csapat is venné – de nem biztos. És nekünk biztosra kell mennünk, nincs mese. A fiatalok ideje is el fog jönni.

Három momentumra még felhívjuk a figyelmet. Az egyik: Pat Cortina bizonyított Szapporóban – nála jobban még nem sokan bizonyítottak a magyar jégkorongban. A másik: egyelőre nem a svájci, hanem az aktuális keretről beszélünk, a hátralévő fél évben bárki megmutathatja, különb, mint a most kiemeltek. A harmadik: a Kangyal Balázsék miatt berzenkedők aligha tudnának tömegével említeni védőket, akik a nagy öregeknél jobban megérdemelnék a nemzetiszín mezt; a támadók esetében meg – miután az első két, sőt három trió összetétele úgyszólván stabil – a negyedik sorosok miatt hánynak szikrát. Szerintünk nem kéne.

A lényeg: november 7–9-én a magyar jégkorong ismét tehet egy lépést előre. Egy igen apró lépést. De ha megbiccen, durvát tántorodhat hátra. Szurkoljunk az előréért.

A menetrend:

november 7. péntek
14:30 Litvánia–Horvátország
18:00 Magyarország–Szerbia
november 8. szombat
14:00 Litvánia–Szerbia
17:30 Magyarország–Horvátország
november 9. vasárnap
14:00 Horvátország–Szerbia
17:30 Magyarország–Litvánia

A 28-as magyar keret, amely még szűkülni fog

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente

Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor

Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Hegyi Ádám, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

24 komment

Címkék: magyarország olimpia olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attól még nem lenne B csapat, ha a 28-as keretbe olyanokat is behívott volna, akik bizonyíthatnák, hogy téves őket B csapatnak nevezni, mert a jelenlegi A csapatos játékosokhoz képest már jobbak, csapatukban rendszeresen játszanak, húzóemberek (és fiatalabbak).
Válogatottság szerintem nem érdem, hanem teljesítmény alapján kell, hogy működjön. A minap lett kirakva a Magyar-Kanada videó. Már ott is lehetett látni, hogy Kangyaléknákl mennyivel gyorsabbak. És szerintem az elmúlt években Balázsék nem gyorsultak...
Nekem és 2 haveromnak már megvannak a jegyek mind a 3 napra. Mi ott leszünk!

Hajrá Magyarország!!
Hát azt láttuk, hogy mi lett abból a kanadai alakulatból az olimpián, ahol csupa olyan játékos volt, akik mind megérdemelték a kanadai mezt, és nem fért be pl egy Crosby. Szerintem a lényeg, hogy meglegyen az egyensúly a fiatalok és öregek között.
Gyerunk sracok!

Nekem meg a VB-re van jegyem a Magayrorszag - Kanada meccsre, készulok is mintallat!!
Ha kíváncsiak vagytok, hogy nagyjából mire mennénk egy kizárólag MOL Liga-játékosokból összeállított válogatottal, akkor kövessétek figyelemmel Románia EB-selejtezőbeli szereplését Lengyelországban a házigazdák, a japánok meg az angolok ellen. A bő keret kb. a HC és a Sportklub vegyes csapata megspékelve 5 Steaua meg 4 Gyergyó-játékossal.
Bocs. Nem EB, hanem olimpiai selejtező.
kriga elég nagy csúsztatás amit írsz.
-Senki nem beszélt kizárólag MOL ligás játékosokról. Mindössze pár MOL ligás játékosról és őket is a 28-as keretben szeretné sok ember látni, hogy végre Cortina is láthassa őket.
-Abban a csoportban Lengyelország, Japán, Nagy-Britania szerepel a románokon kívül. Míg mi DIV1 kiesés ellen küzdő csapatokkal és egy DIV2-es csapattal játszunk, addig abban a csoportban 3 DIV1-es csapat van, akik a csoportjuk első feléhez tartoznak.
Mi benne a csúsztatás? Azt írtam, hogy egy "kizárólag MOL Liga játékosokból összeállított (magyar) válogatott" hasonlóan szerepelne a lengyelországi selejtezőkörben, mint Románia. Nem utaltam semmi olyasmire, hogy ennyire át kéne alakítani a csapatunkat. Én abszolút Cortina pártján állok, ő tudja mit miért csinál, és szerintem nem fog (és nem is nagyon kell) nagyon változni a válogatottunk az A csoportra. Az előbbi hozzászólást úgy értettem, hogy figyeljünk a székelyekre is, hogy mennyire tudják felvenni a versenyt a japókkal meg a lengyelekkel. Az angolokat akár meg is verhetik, mert ők nagyon fiatal csapatot küldtek. Én olyan szemmel is figyelem őket, hogy egy hasonló erősségű (talán picivel gyengébb) "B" magyar válogatottat tudnánk kiállítani, ha csak a MOL Ligára támaszkodnánk. Elnézést, ha félreérthető voltam.
nem tudom mit kell itt erőlködni, az EBEL lényegesen erősebb, jobb, pörgősebb mint a MOL. egyértelmű hogy a csapat nagy része a Volánból áll fel, a légiósok is egyértelműek, nem tudom mit nem lehet ezen megérteni, meg elfogadni. ez a magyar jégkorong érdeke és így kell cselekedni.
No háj mindenkinek! Van vki még rajtam kívül akinek már "csak" 2.kategóriás árban lévő hely jutott a svájci VBre? Remélem nem egyedül fogok ott ülni... Rendelt vki az rendezvény hivatalos oldaláról? Mert az IBUSZ-nál elég balf*sz módon intézik az egészet
Hamarosan elválik illetve remélhetőleg beigazolódik Pat és Lali szelektálási módszerének sikere. Nem babra megy a játék, biztos vagyok benne, hogy kellően megrágták a dolgot. Vannak, akik egyszerűen a mai napig sem tudnak túllépni a Volán EBEL szereplésén. Saját fiatal játékosaikat "eröltetik" (joggal ám nem feltétlenül észszerűen). Ugyanakkor együtt örültünk mindnyájan áprilisban és méltán vagyunk büszkék a MAGYAR VÁLOGATOTTRA! Csak ez számít! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Rex, M.Lac!
Sokadszorra: Nem az ebelesek szereplésével van baj. Hanem azzal, hogy a hazaiak még edzésen sem mutathatják meg magukat Cortinának. A 28-as keretbe befértek volna olyanok helyett akik nem játszanak a csapatukban (pl Sille, Kóger), vagy akik szintén a hazai bajnokságban játszanak, de van náluk jobb, fiatalabb, több pontot szerző, kevesebb kiállítást összegyűjtő (Majoross, Kangyal, Svasznek). Esetleg ebeles, de akit a saját szurkolói is kritizáltak a nem megfelelő teljesítménye miatt (pl Benk). Vegyétek észre, most nem a Volánt és az ebelt bántják a kritizálók és nem a 22-es keretben szeretnék látni a MOL ligásokat, hanem a 28-asban.

Erről 2 jó írást isolvastam a közelmúltban. Az egyik a Real Újpest blogon: realujpest.blog.hu/2008/10/30/ismet_ujpestiek_nelkul#more740343

A másikat pedig egy korábbi cikkhez vaze írta, ezt beidézem ide is, hátha nem olvastátok:
" vaze 2008.10.31. 14:05:29
Na, akkor összeszedem még egyszer a problémásnak látott pontokat, mert nem teljesen érthetően fogalmaztam. Igyekszem rövid lenni:
1) Már Sapporo után az volt a fő kérdés, hogy mi lesz az idei válogatásnál az alapkoncepció: vagy jutalomút lesz azoknak, akik kiharcolták a feljutást vagy szarunk rá, ki mit tett le az asztalra az elmúlt 10-20-30-40 évben és az aktuális legjobb válogatott megy ki. Sejthető volt, hogy az előbbi koncepció fog diadalmaskodni. Szerintem mindkettő mellett igen komoly érvek szólnak. A jutalomút kissé igazságtalan jelzője mellett pl. hogy csapatként nagyon együtt van a gárda. Ugyanakkor a két koncepció közötti feszültséget némileg oldja, hogy a top division-ben nagyobb kerettel szerepelnek a csapatok (ha jól tudom 20+2, illetve 25+3, ami egy teljes sor és egy kapus)

2) A másik problémás pont, hogy mire használjuk ezt az olimpiai selejtezőt: új embereket keresünk vagy a kevés alkalmat az együttlétre megpróbáljuk maximálisan kihasználni, vállalva ezzel, hogy az amúgy is igen megterhelt játékosok Szerbia ellen fognak tovább fáradni. Itt is elmondható, hogy mindkét megoldás mellett szólnak érvek, és ez a második pont, ahol én mást csináltam volna (a nagyon gyengék kedvéért megjegyzem, hogy szurkerként van véleményem, de attól, hogy elmondom, nem gondolom, hogy jobban értek a dologhoz, mint Cortina). Vannak, akik szerint a horvátok pl. vannak olyan erősek, hogy Palkóékat is megszorítsák. Szerintem meg ha azt üzenjük a játékosoknak, hogy valódi verseny van a csapatba kerülésért, akkor jóformán nincs az a B-válogatott, aki ne tudná legyőzni őket.

3) Egészen egyszerűen abszurd helyzet alakult ki a magyar válogatott körül: van egy szövkap, aki jóformán egész évben nem lát egyetlen magyar hokist sem. És neki van egy segítője, aki jóformán egész évben nem lát egyetlen MOL-Liga meccset sem. Senki nem vitatja, hogy a kettő nem mérhető egymáshoz, és éppen ezért nem lehet egyszerűen statok alapján azt mondani, hogy ez vagy az menjen a válcsiba. Látni kéne őket! Rendszeresen! Szerény véleményem szerint ez valami olyan minimum, ami nem is tudom, hogy nem jött létre. (Nagyon gyengék kedvéért, erről nem az Énekes tehet, pláne nem a Cortina, hanem aki jóváhagyta, hogy ez a rendszer így létrejöjjön) Itthon is dolgoznak kiváló szakemberek, mondjuk ott van a Spisák, nem értem, miért nem kérdezik meg. Ha meg az edzők önként jelentkeznek és javasolnak ide-oda valakit, hát azt mondják nekik, hogy ne haragudj, de idén még nem láttam a fiút, így nem tudom megítélni, milyen formában van. Hát szerintem ez nonszensz.

4) Mi az üzenete ennek a rendszernek? Fiúk, ha válogatottak akartok lenni, menjetek a volánba, különben esélyetek sincs. Ez pedig igen káros a magyar jégkorongra. Természetesen számtalan megoldás létezik arra, hogy ezt elkerüljük, elég, ha csak Kerusz ötletére gondolok, vagyis egy B-válogatott felállítására, aminek a versenynaptár tervezésekor játéklehetőséget kell biztosítani.

5) Roostand! Én nem bántom a Kóger Danit, csak nem értem, hogy ő miért igen, más meg miért nem. Egy szóval sem említettem, hogy az apja miatt került be! Nekem ugyanis nincs Kóger-fóbiám, ellentétben veled, akinek masszív Azari-fóbiája van, ráadásul pont az apja miatt. Zsociról mondhatsz bármit, de hogy nem küzdene, az enyhén szólva is nevetséges, ráadásul idén még eredményes is (nagyon gyengék kedvéért: ez most nem kortesbeszéd a beválogatása mellett).

Bocs, hogy hosszú voltam!"
Oli> Én próbálok rövidebb lenni, mint Te.

1) A "jutalomút" dologgal teljes mértékben egyetértek, sőt!!!

2) Szerintem nem kell "üzenni" a játékosoknak, mindenkinek tisztában kell, hogy legyen a dolog jelentőségével.

3) Abszurd helyzet?! Én nem hiszem. Godóékat sem látja Cortina, vagy éppen Ennaffatit, mégis megkapja a behívót. Nem lehet olyan "hivatalnokot/okat" alkalmazni, aki lelkiismeretesen fel tudja térképezni, tanulmányozni személyesen valamennyi magyar játékost a bajnokságában, ahol játszik. Itt jegyezném meg, hogy sokan néztek nagyot (én is), amikor Krinó nem került be tavaly a VB keretbe, holott láttuk egész évben. De azt is tudjuk, hogy mire képes: sokkal többre. Ezt nem lehet oly könnyedén megfejteni. Egyébként nem hiszem, hogy Cortina és segédje nem jut hozzá a MOL liga mérkőzéseinek felvételéhez. Vagy szerinted csak Studnicky úr magán gyűjteménye miatt előírás felvenni minden egyes meccset?

4) Nem a Volánon van a hangsúly, hanem az erősebb bajnokságon. Igaz, ezt csak az Alba tudja jelen helyzetben megengedni, sajnos. Viszont mennyit fejlődötek a fehérvári játékosok az elmúlt évben... Tavaly csak lihegett mindenki a 40-50.-ik perc tájékán, most meg az utolsó lehelletig tudnak olyan erőbedobással játszani, mint a meccs kezdetén.

--------------------------------------------------
Küzdhetünk még egy jó darabig, de semmi értelme, szavazásra úgysem bocsájtják a keret összeállítását. Ellenben amit tehetünk: elfogadjuk a szövetségi kapitány döntéseit és vállvetve bíztatjuk nemzeti csapatunkat a hétvégén!
No szóval, jön valaki Svájcba, 2. kategóriás ülőhellyel?
jágör68> mi megyünk Svájca, de majd csak februárban vesszük meg a jegyeket. Hogy milyen árkategóriát és hová, az majd 3 hónap múlva derül ki.
Épp most vágtak meg egy egy 100 assal 3 napijegyért, állóhely már nincs. Majd szünetekben összefutunk, ha máskor nem is. Addigra meg már úgyis nyugaton hajtom már a lóvét
OliBLOOD és vaze! Multkor nem válaszoltam,vazénak gondoltam ejtjük a témát. OliBlOOD Azt elfelejtetted nagylelkűen bemásolni amit én írtam. Nem baj.Leírom mégegyszer.Nem értem miért nyilatkozol(koztok ) Olyan játékosról akit nem is láttatok játszani!(Kóger) Példának okáért a 3.sorban nyomta az utolsó Salzburgi meccsen!! Szerinted nem játszik. Úgy látszik nem nekem van itt Azari fóbiám,hanem nektek Kóger. Fenttartom azt az állításom ,hogy tízszer jobban pörög,harcol mint zsoci! Adott esetben egész mérkőzésen nem csak egy -egy kiugrás erejéig.Gondolom ,ha olyan kutyaütő lenne nem a felnőttben játszana.Viszont ti vagytok akkora hokiguruk,hogy véleményezitek Pagé döntését.))Nem mondom ,ha Erdélyi Petiért küzdenétek ennyire akkor megérteném.Nem gondolom ,hogy ez lenne az üzenet,hogy gyerünk a volánba,akkor válogatotak lesztek.Duma! Maradjunk az összehasonlításnál: Tudtommal a Zsoci volt kint szlovákiában. Nem kellett! Kóger kezdett a Salzburgi juniorban,majd a farmban,jelenleg felnőtt keret tagja,az az kellett!! A Fiatalításon vagytok.Ki a fiatalabb a kettő közül?? Nagy István
Azt nem értem, hogy ha ennyire bízik Cortina a szapporói csapatban, miért pont Gröschlt hagyta ki a keretből, aki azért nagyot alkotott ott helyben. Nem mellesleg az idei szezonban Holéczy mellett ő a legjobb ex-Volános a Starsban.

És ha már itt tartunk. Az összeszokottság tényleg jó dolog, de ahogy nézem, Kangyal (aki gyakorlatilag a csapat lelke volt, a gárda biztos pontja) és a többiek nélkül egész jól bírják a fehérvári srácok az idei EBEL-t.

Ezen kívül megjegyezném, nem hiszem, hogy egy-két fiatal 2 hónapos EBEL-tapasztalata már olyannyira kiugrasztotta őket a hazai mezőnyből, hogy márpedig Jánosi, Berta, Szappanos és a többiek hozzájuk képest smafu. Ha már ott tartunk, hogy "a fiatalok ideje is el fog jönni". A selejtezőn a 4. sorban játszó MOL-fiak véletlenül megmutathatnák, hogy beválnának 3. sorosnak is. Mert azért az ott játszóknak sem olyan stabil a helye.

Én is híve vagyok a Herb Brooks-féle csapatépítő elméletnek, tehát sok individualista helyett jöjjenek a csapatjátékosok, de az túlzás, hogy egy csapatot évekig pusztán az összeszokottság, a nagy múlt és a szövkap információhiánya tartson egyben. Nem megbántva senkit.
Pisti! Sajnálom, hogy nem ment az üzenet, én legkevésbé sem személyekről szeretnék beszélni és egyáltalán nem vagyok Kóger Dani ellen, arról nem beszélve, hogy idén Zsoci fel sem merült! Te nem nagyon láttad Zsocit, én nem láttam Kógert, így kicsit parttalannak érzem azt a vitát, hogy melyik a nagyobb küzdő. :) A többit majd szóban...

Én csak azt a rendszert szeretném kritizálni, amelyik intézményesíti, hogy az itthon játszó játékosok nincsenek szem előtt. M.Lac pl. mutathatna még egy országot, ahol éppen a saját bajnokságra nem marad elég figyelem. Ha ez nem abszurd, akkor mi? :oooo

guriga uram jr.! Gröschl feltehetően a sérülése miatt maradt ki. A többiben egyetértünk...
roostand, neked tényleg Zsoci fóbiád van, nem is kicsi! Kóger eddig 9 meccsen épett jégre, egy gólpasszt szedett össze. Senki nem vitatja a tehetségét. Én csak annyit mondtam, hogy ne olyanok kerüljenek be, akik idén alig játszottak meccset (Kóger esetében minden 2. meccsen volt nevezve). Remélem 1-2 éven belül stabilabb helyet szerez a csapatában és akkor már megkérdőjelezhetetlen lesz a helye a válogatottban.
OliBLOOD! A tények ,tények!!Nyithatsz komoly vitát magaddal!! Magyar bajnokság,Osztrák ebel! Ki kivel eddz! Elmondom neked annak idején amikor Kercsó volt az eddző és a dunaferr verhetetlen volt,a legjobbak eddzettek a legjobbakkal.Nagyonszoros kemény játék volt,élvezet volt nézni a küzdelmet!!A szülők ,ha teljes eddzést nem is tudták megnézni ,de a végére kimentek mert tudta mindenki akkor kezdődik a showw,az az a játék. Pazar volt!! Nika,Kiss,vulman,hári,papp,azari,danó,vagy Király,benk,Robika.Hátvédek jobb,erdélyi.egresi gabi,Mind mind Nagy tehetség! Viszont most ez van!!"Előrébb szeretnék lépni. Nem a pénz motivál ,hanem ,hogy jobb bajnokságban játszhatom" Ha nem is szószerint idéztem de valami hasonlót nyilatkozott egy fiatal hátvéd!!!Gondolom tudod kiről van szó! Megjelent a dunaújvárosi hírlapban.Egyébként te tényleg azt gondolod ,hogy Daninak kellene Lőnie a gólokat??? Basszus kened, vágod a jégkorongot!!! Hogy mégjobban azt gondold ,hogy fóbiám van,a fiam 16 volt amikor pont király lett ugyanabban a junior bajnokságban ahol a Zsoci(19) a futottak még kategóriájában sem volt!! Szerintem ejtsük is ezt a témát mert nem igazán szeretnék megbántani senkit!!!!
Oli, ebben igazad van, nem tudok mutatni "még egy országot, ahol éppen a saját bajnokságra nem marad elég figyelem", de ezzel együtt olyan országról sem tudok, aki hasonló kaotikus helyzetből ilyen hatalmasat fejlődött volna. Mi 70 év után ismét a legnagyobbak közt vagyunk!
Szerintem a Kóger-Azari elmeharcot intézzék el az érintettek egy 12 menetes ökölvívó meccs keretei között. Ez is jól ki lett találva, mint anno a Budai-Szuper párbaj. A következő csata két résztvevője legyen mondjuk Láda Péter és Láda Balázs. Erre tényleg kíváncsi lennék. :)

A vitátok szerintem teljesen parttalan, mivel hiányoznak az összehasonlítási pontok. Így bárki előhozakodhat bármivel, úgysem tudjuk, az egyik játékos hogyan teljesítene a másik helyében. Apropó! Tényleg, miért pont ők ketten? :)
Nincs itt semmiféle ellentét! Roostand-nak van egy jól fejlett (id.) Azari-fóbiája, aztán ezt amikor csak lehet a fián veri le... ;)
süti beállítások módosítása