HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ellenfeleink lesznek: Horvátország

2008.10.31. 12:45 kerusz

Jövő hét végén olimpiai selejtezőt játszik a magyar válogatott. Még egy-két nap, és elmondjuk jól, mire számítunk, meg hogy szerintünk miért fontos ez a torna, amelynek az abszolút esélyesség minden terhével vágunk neki. Addig is bemutatjuk ellenfeleinket.

Horvátország jégkorongja ütemesen fejlődik. A válogatott egyre keményebb ellenfele a világbajnokság 1. divíziójában játszó csapatoknak. Erről a legtöbbet az észtek tudnának mesélni, akik éppen a horvátok áldozataiként estek ki Szapporóban, nagy meglepetésre.

Az összesen három és fél horvát klub közül az általunk legjobban ismert Medvescak Zagreb a szlovén bajnokságban edződik, tizennégy forduló után kétpontos előnnyel, majdnem hibátlan teljesítménnyel vezet a nemrég az Újpest ellen két alkalommal is látott Maribor előtt. A csapat vezető helyében részük van a Szlovéniából igazolt játékosoknak, de nem feledkezhetünk meg a Kanadából érkezett edző, Mike Shea szerepéről sem, aki gatyába rázta a horvát játékosokat, fizikailag alkalmassá tette őket a szlovén bajnokság követelményeire, rendet tett a fejekben. A horvátok feljavulásával három kitűnő sor áll a szakvezető rendelkezésére. Közülük nem kevesen helyet is kaptak a válogatottban.

A tavalyi bajnok Mladost is előrelépett, nagycsapatát szintén Szlovéniában indítja. Jelenleg az igen tömör középmezőny öt csapata között a másodikak, összességében negyedikek. Még tart a bajnoki cím elnyerését követő eufória, hokizni sem felejtettek el, de időnként hiányzik náluk az összpontosítás és az állóképesség. A bajnokcsapat két fronton is megpróbál helytállni: a rutinos játékosok mellett a fiatalabbak is lehetőséget kapnak a hétcsapatos szerb–horvát Pannónia Liga küzdelmeiben. Meglepő vereségek is árnyalják a képet: a Pannónia Ligában a Partizan Belgrád Zágrábban, a Kontinentális Kupában a HK Novi Sad Újvidéken tört borsot a zágrábiak orra alá.

A válogatott játékosok harmadik nagy csoportja a KHL Zagreb csapatából érkezik. A csapat a horvát bajnokságon kívül a Pannónia Ligában szerepel, váltakozó sikerrel. Négy légiós is helyet kap a csapatban.

Amelyet – emlékezve a sok munkával megnyert szapporói mérkőzésünkre – nagyon nagy hiba lenne lebecsülnünk.

A keret (csillaggal a Szapporóban járt játékosokat jelöltük):
Kapusok
Vanja Belic (* KHL Mladost)
Nenad Skrapec (* KHL Zagreb)
Tihomir Filipec (KHL Mladost)
Sinisa Blagus (KHL Zagreb)

Valószínűleg kulcsszerepet kapnak a csapatban a kapusok, akik közül Vanja Belic Szapporóban a torna legjobb kapusa címet is elnyerte. Mellette a nagyobb rutin vélhetőleg Nenad Skrapec mellett szól az ifjúsági korú Filipec és a Zagreb második számú kapusa, Blagus ellenében.

Védőjátékosok
Miroslav Brumercik (* Banska Bystrica, SVK-1.)
Luka Novosel (* KHL Medvescak)
Igor Jacmenjak (* KHL Mladost)
Marko Tadic (* KHL Mladost)
Sasa Belic (* KHL Medvescak)
Mario Sertic (KHL Zagreb)
Jurica Bednjanec (Harzer Wölfe Braunlage, GER-4.)

A tisztes eredmény elérésében nagy szerepet kapnak majd a hátvédek. A szlovákból horváttá lett, rengeteg szlovák extraligás mérkőzésen szerepelt Miroslav Brumercik rutinja létfontosságú. Kimaradt a keretből az ellenünk vívott mérkőzés legjobbjának választott Glavota (visszavonult), illetve Ljubic, érkezett Sertic és Bednjanec, utóbbi a teljes korosztályos pályafutását osztrák csapatoknál (Klagenfurt, Villach, Red Bull Salzburg) töltötte, most a német Regionalligában játszik. Jacmenjak hátvéd létére a harmadik legponterősebb horvát a szlovén bajnokságban, rá érdemes lesz figyelni.

Csatárok
Marko Lovrencic (* KHL Medvescak)
Janko Kucera (* KHL Mladost)
Tomislav Cunko (* KHL Mladost)
Tomislav Grozaj (* KHL Mladost)
Mario Novak (* KHL Mladost)
Matija Kopajtic (KHL Zagreb)
Oliver Ciganovic (ECC Preussen Berlin, GER-4.)
Mato Mladenovic (* KHL Medvescak)
Veljko Zibret (* KHL Medvescak)
Damir Jakovac (* KHL Mladost)
Luka Ulaga (KHL Medvescak)
Kresimir Svigir (* KHL Medvescak)
Miro Smerdelj (* KHL Mladost)
Michael Novak (* HC Ajoie, SUI-2.)

Kérdés, hogy a Szapporóban meglehetősen vérszegény csatársor (5 meccsen 5 gól) mire lesz képes. Közülük talán a szlovén ligában legponterősebb Mladenovic és Grozaj, valamint a svájci másodosztályban játszó, nagy tehetségnek tartott Michael Novak jelentheti a legtöbb gondot az ellenfeleknek, de szorgalmasan termeli a pontokat Zibret és Cunko is. Smerdelj más műfajban alkotott maradandót: ő vezeti a büntetésstatisztikát. Vélhetőleg érzékenyen érinti a horvátokat, hogy az előző szezon óta visszavonult Villiam Chovanec, aki szintén Szlovákiában tanulta a jégkorongot.

25 komment

Címkék: horvátország olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monnyatok, melyik nap lesz erdemes kimenni a Kavicsba? (Tudom, mindegyik, de annyi penzem nincs.)
Arra meccsre, amin legvaloszinubb a gyozelem, vagy az utolso nap, amikor valszeg minden eldol?
Ha az elso valtozatnal maradunk, akkor az melyik csapat/nap lesz?
RCH. Az összes hazai meccset simán hoznunk kell,bárkiket is válogat be Cortina
Mind a 3 csapat ellen győzni kell,azonban lehet a horvát csapat nehezebb lesz mint a másik 2! Reméljük a múlté már amikor a magyar csapat a legerőssebbeket veri,de a "gyengébbek ellen szenved! Azonkívűl jellemző volt ránk-a rapszódikus játék-erős ellenfelet vertünk,gyengébbtől kikaptunk-és 2 egyforma jó teljesítmény szinte nem volt korábban-Szaporroban igen! HAJRÁ MAGYAROK!!!
az milyen hogy a horvát bajnok vezeti a szlovén tabellát, a szlovén meg az osztrákot?!?! :))
HAJRÁ MAGYARORSZÁG
a MOL-Ligát megy egy erdélyi! közép-európai kék duna keringő! :D
Én pénteken már kint kell legyek (kifizetett jegyet ugye elveszni nem hagyunk :), megnézem mit tudnak a horvátok a litvánokkal. Aztán végignézek egy szerb-mészárlást ;) Ria-Ria!

(elnézést előre attól, aki rosszul értelmezné ezt a kifejezést)

ps. RCH-nak: régen rossz, ha a győzelmünk akármelyik meccsen komolyan veszélyben forogna! Cortina mester a garancia, hogy a fiúk egóját vissza lesz rántva a jégre, mielőtt az túltengene.
Koszi a hozzaszolasokat. Vasarnap ott leszek! Az autogrammokkal "osszefirkalt" mezemrol megismerhettek majd :-)
Meg annyit segitsetek, hogy ha itt tornagyoztes lesz a valogatott, akkor mi kell meg ahhoz, hogy teli olimpiara mehessenek?
RCH, először is kell egy megrendezésre kerülő téli olimpia, utána kell lennie egy oda magát kvalifikáló magyar csapatnak , akinek ehhez 2 akadályt kell átugrania.Első a hazai selejtező. 2.ik:Innen tovább jutva ,lesz sokkal komolyabb csapatokkal ( olasz, ukrán , a 3ikat nem tudom)selejtező,ha ezt is nyerik a fiúk akkor van meg a téli olimpia lehetősége.
exL:1
Na, ez a "sokkal komolyabb csapatokkal" dolog derengett, de nem voltam benne biztos.
Mindegyik csapatot vernünk kell, de ha a srácok nagyképően lépnek jégre abból gond lehet!

Ha a hazai selejtezőt megnyerjük utánai a rigai jön ha jól tudom...
Egyvalamit elfelejtettem ideírni:

HAJRÁ MAGYAROK!!!! :)
Tudja valaki hányan férnek be az arénába ha jégkorongmeccs van?
A Sportaréna roppant kevéssé informatív (szerintem vérciki, hogy ilyen szar egy ekkora létesítmény honlapja) honlapján már nincsenek adatok, de a korábbi változatában a jégkorongra 9450 főt írtak.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy szombaton nyitva van-e az Aréna pénztára (és hogy van-e még jegy)?
Itt találni róla adatot: www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=30194

és 9400 férőhelyet írnak jégkorongra
Az ibuszban tegnap úgy látszott, eléggé telik a csarnok, legalábbis vasárnapra, a litvánok elleni meccsre. Remélem teltház lesz, mert megérdemeljük :)
Lehet hülyeség mert nem vagyok szakértő de, a volán kipróbálhatna pár tehetséges horvát (esetleg holland, spanyol, szerb, észt) játékost szerintem olcsóbb lenne mint a mostaniak és talán lelkesebbek is lennének azért h. az EBEL-ben szerepelhessenek.
Smiths 41 az általad ajánlottak kipróbálásának valószínűsége megegyezik azzal hogy Cortina a szerbek ellen Palkovicsot nevezi kezdő kapusként.A felsorolt nemzetek jégkorong tudásban messze alattunk vannak,nem valószínű hogy megfelelő alapok nélkül lenne náluk ebel színvonalú légiós jelölt
Hamár itt tartunk akkor meg kell hogy kérdezzem ami régóta fúrja az oldalamat :) Oroszországból miértnem igazolunk? Ott biztos nem lenne nehéz technikás csatárokat találni.
Az orosz játékosok, akik az Ebelben elég jók lennének, azok vagy a Khl ben, vagy az orosz másodosztályban játszanak, ahol a legszegényebb csapat is legalább annyiból gazdálkodik, mint a volán. Így nehéz idecsábítani őket.
Köszi a választ Kerusz!

Az aréna honlapját énis néztem "nem valami jó"...
"hétcsapatos szerb–horvát Pannónia Liga"

Hát ez több mint vicc.. főleg a szerbek részéről nézve..
süti beállítások módosítása