HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Énekes: Ne adjunk esélyt a bíróknak

2008.09.28. 21:53 F. Kapus

Hiába vitatkozunk, a büntetések többségét tényleg be lehetett fújni ellenünk, értékelte a Villach elleni Alba-teljesítményt blogunknak Énekes Lajos. Az edző beszélt Szuper Levente produkciójáról, és arról is, mi a szakvezetés véleménye a két finn próbajátékosról.

"Ma a bíráskodás nem volt jó, kicsit talán egy oldalra mentek a kiállítások, de ezzel együtt még mindig sokszor adjuk meg az esélyt a játékvezetőknek arra, hogy befújják a büntetést – helyezte a hangsúlyt rögtön a hibákra a mindig tárgyilagos edző.  – Az a lényeg, hogy ezekben a szituációkban tovább javítsunk, mert hiába aránytalan a kiállítások eloszlása, hiába vitatkozunk, a két percek többségét most is be lehetett fújni ellenünk. Még akkor is, ha a túloldalon sok olyat nem adtak meg, amit ellenünk igen."

"Az tehát a lényeg, hogy látszik, ha csak a játékkal foglalkozunk, akkor eredményesek vagyunk, és az ellenfél rohan az eredmény után. Ez fekszik nekünk"  – magyarázta Ted Sator jobbkeze.

Énekes szerint továbbra is kulcskérdés kapusunk kiemelkedő produkciója. A szakvezetés saját statisztikája szerint 41-18 volt a kapura lövési arány. Ráadásul Szuper Levente nem akármilyen lövéseket fogott meg.

A ljubljanai mérkőzéshez képest sokkal jobban játszottunk, és sokkal jobban is kellett játszanunk a győzelemhez. A Villach volt talán a legerősebb csapat az eddigi négy ellenfél közül, bár a Linz nagyjából ugyanezt a szintet képviselte.

"A finn fiúk minél többet vannak itt, annál inkább az a vélemény alakul ki róluk, hogy jobb teljesítményre van szükségünk a légiós csatároktól. Egy hónapos próbaidőszakra szerződtettük őket, öt-hat mérkőzés alapján hozzuk meg a végleges döntésünket" – mondta az edző Yli-Junnila és Alanen további sorsáról.

Már a keddi klagenfurti meccsre változtatni kívánnak a sorok összeállításán. A második sorba Martz mellé az egyik oldalra Kovács, a másikra Benk vagy Sofron jön fel. A harmadikba kerül a két finn, Vaszjunyin vagy Benk társaságában.

Igaz-e az a hír, hogy a szezon előtt Ted Sator azt fejtegette a csapat előtt, nem szabad két gólnál többet kapni, és legalább hármat kell lőni, kérdeztük végezetül Énekes Lajostól. "Ez már tavaly elhangzott. Igazából ez egy nemzetközi statisztikán alapuló megállapítás. Mi most vastagon hozzuk az átlagot. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk többet lőni és kevesebbet kapni, de azt mondom, maradjon mindig ez az eredmény."

31 komment

Címkék: énekes alba volán ebel villach

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igaza lehet,az edzőknek,kár,hogy a másik oldalon ugyanezt nem fújják be.
Hogy milyen a két finn?
A 15-ös nem volt rossz szerintem,de a másik borszantóan lassú.
Bár így is volt egy-két helyzetük az első harmadban,utána.már inkább csak védekeztek.
Kovács,szerintem ma nagyon jó volt,Sofi,pedig lassan a közönség kedvence lesz lelkes,és kemény játékával.
Mindegy,hogy állunk ki a következő meccsre RESSZESEN aki idejön!!!!
Lehet jogos volt a kiállítások többsége, de ordítóan ugyanolyan helyzeteket a VSV ellen nem fújtak be..
Yli-Junnila szerintem nem rossz, a másik srác elveszett a pályán. Viszont nagyon nem értik meg magukat Martzal, ő gyengébb volt, mint korábban ebben a csatártrióban.
Szegény Nathan csak vergődött. A két center egy sorban kioltotta egymást, Yli-Junnila sem tudott igazán irányítani. A két finn gólhelyzet közelébe sem került, sajnos látszik rajtuk a meccshiány. Viszont van bennük potenciál, de javulniuk kell. Igaz, ezt ők is tudják, és azon vannak, hogy meccsről meccsre jobbak legyenek.
Igazat adok Kcs-nek, a mai meccsen a két finn csak lehúzta Martz játékát. Kettejük közül talán az általam Nyámnyila névre keresztelt srác volt jobb, neki jó keze van, de elég lassan mozog.
Énekes nyilatkozata politikailag abszolút korrekt, de nekem nem tetszik, hogy ez egy kis csaapat nyilatkozata. Szerintem meg mi már közepes csapat vagyunk, és legalább itthon kikérhetjük magunknak. Ha a kiállításokat nekünk be lehetett fújni, akkor odaát is legyen 20 perc a 6 helyett, és egy szavunk sem lesz. Ha meg 22-6 percnyi arányra kell valami értelmeset mondani, akkor az irányelv egyértelmű: kedves szlovén spori, ennél kevésbé átlátszóan is lehet részrehajlóan fújni! Köcsög szemétláda volt mindhárom zebra, ez van, ezt meg lehet szépen is fogalmazni, de értelme az nem sok lesz!!!
Egyébként Sator mester elsősorban nem a kiállításokat nehezményezte, többségüket befújhatónak tartotta, inkább azt, hogy a másik oldalon nem mindig járt értük kiállítás, illetve hogy nem biztosították neki a hazai csapat azon jogát, hogy ő cserélhessen utoljára a játékmegszakításokkor.
A magyar játékosok ismét kitettek magukért(viszont Sofit én többet játszatnám). Szerintem a légiósok közül csak Forsyth és Byström játszott jól. A többiek pedig majd (remélem) a következő meccsen tolják a szekeret Klagenfurtban!
ez a meccs egy kiváló példa volt arra, hogy a statisztikák alapján megítélni egy meccset nem igazán szerencsés. Kinn voltam a meccsen, a lövési statisztikát látva nagyon meglepődtem, mert az 5 az 5 elleni játékban egyértelműen a Volán dominált, gondolom a villachos kapura lövések az emberhátrányos, azon belül is a kettős emberhátrányos szituációkból születhetettek, amiből rengeteg volt. Az osztrákok második góljuk ugyan akció gól volt, de az első akkora malac, hogy már röfögött. A védő botján pattant meg, onnan Szuperre és aztán be a kapuba. Védhetetlen. És azt se felejtsük el, hogy a Volán 3. gólja emberhátrányos szituációban született.
Egyébként pedig Szuper for president!
munkagep: tökéletesen igazad van, a második harmadban kb. a tizenharmadik percben játszhattunk végig egy percet öt az ötben (nem csoda, ha addig záporoztak a lövések), a harmadikban meg 10-2 volt a kiállítási percek aránya ide. Ha a második harmadot nagy nehezen be is veszi az ember gyomra, ez a záró etap döbbenet, ennyire nem szoktak belenyúlni a végén a meccsbe... Mondjuk ettől nagyobb a diadal! :))))
Bocs, egy szót nem tudok németül.
Ez az ellen edzőjének nyilatkozata:
Larry Huras, Coach EC VSV: „Es war ein großartiges Match. Mein Team kämpfte brav. Wir verloren, weil wir im Powerplay nicht effektiv genug waren. Der Goalie der Ungarn zeigte eine tolle Parte. Aber die Saison hat erst begonnen. In der Zukunft werden wir Spiele wie heute gewinnen.“
Mit mondott?
Raon, látom te se tudsz még aludni! :-) Én már pálinka és sörrel próbálkozom - egyedül... :-)
Fordítás után valami ilyesmi:
Nagyszerű mérkőzés volt.
Remekül küzdött a csapatom.Azért kaptunk ki, mert az emberelőnyös helyzeteinkben nem voltunk eléggé hatékonyak.A magyarok kapusa remek napot fogott ki.
A szezon azonban még csak most kezdődött el.
A jövőben a maihoz hasonló mérkőzéseket meg fogjuk nyerni.

munkagep: hát igen, ez nagy menet volt. :) Mázlista vagy a tunninggal, nálam az asszony itt ül mellettem, és mert a meccs alatt volt némi fogyasztás nálam is, egy végső levezetéssel itthon már nem merek kockáztatni. Így már "csak" a fórumozás maradt. :)
Én meg azt mondom, le a kalappal Énekes nyilatkozata előtt. Tudnék olyan edzőket más csapatsportokból idézni, akik egy ilyen meccs lefújása után közvetlenül lekiabálják a bírók fejéről a hajukat, Lajos korrekt és tárgyilagos.
Kedves Raon! Egy csapat nem attól kicsi, vagy sem, hogy az edzője hogy nyilatkozik. A Volán nem kis csapat, a tavalyi szezon végén sem volt már az, és ha előbb történik a váltás a kispadon....
A kiállításokról. Én is úgy érzem, a többségük jogos volt, sokkal fegyelmezettebben kell védekezni. Ugyanakkor az emberhátrányos védekezés kiváló volt. Az tény, hogy a szlovén nem mért egyenlő mércével. Itt a befújhatónál szólt a síp, a túloldalon ritkán.
A két finn légiósról. Nekem Alonen volt meggyőzőbb, gyors, jól ütközik, bár ma kapura nem volt veszélyes. Yli-Junnila ügyes, jó keze van, csak a sebességével van gond. Persze egy mérkőzés alapján ne ítélkezzünk. Tény, Martzzal nem értették meg egymást, Kováccsal és Sofronnal sokkal jobb a tengerentúli center.
Szuper Levente teljesítményére nehéz jelzőket találni, ez a mai siker (is) nagyrészt neki köszönhető.
Ugyanakkor komoly elismerés illeti az egész brigádot, ma nem játszottak igazán jól, de csúsztak-másztak a győzelemért! Ha így folytatják meglesz a playoff, sőt...
Mi meg ordítjuk tovább, hogy HAJRÁ VOLÁN!!!!
Rég üvöltöttem ennyit...
Fantasztikus élmény volt!!! Köszi fiúk!

A bírókat lehet mosdatni, csak éppen felesleges... Az szerintem semmiképpen nem normális, hogy az esetek felében csak a zsűrifülkénél derül ki, hogy mit fújtak... Ment a játék, egyszer csak emelte a kezét a büdösbogara...
A második harmadtól nagyon látványosan próbálták Szupert támadni, többször "ráestek", ütötték verték, nagyon alattomosan játszottak.
A fegyelmezettségről annyit, hogy SENKI nem ült fel a provokációknak, pedig ok lett volna rá bőven.

Hajrá Volán!!!
"Szuper Levente teljesítményére nehéz jelzőket találni, ez a mai siker (is) nagyrészt neki köszönhető."
Hát lassan ezt mondjuk róla nem is tudom 10-12(?) éve.
Emléxek amikor a Fradiból szinte egymaga csinált bajnokcsapatot és akkor még csak 16 éves volt.
Remélem egész szezonban fogja hozni ezt a formát.
Bár biztos vagyok benne, hogy Hetényi is meg fogja kapni az esélyt. Nem lehet ezt az EBEL szezont egy jó kapussal lehozni. Akkor fognak majd csak meglepődni az ellenfelek amikor előkerül a 2. kapus és ő is hozni fogja ugyanezt a formát.
Gratulálok a Volánnak!
Hajrá Volán!
Először is gratula a CSAPAT-nak.
Másodszor: Nem vagyok híve a statisztikák böngészésének de...
1., Dremelj spori 5 x vezetett tavaly: kiállítások 38 db AV, 30 db egyéb csapat, még a hazai 11.25-i mmeccsen is 7-4 volt a kiállítás!!! Egyébként tökéletesen egyet kell érteni a szakvezetőkkel, nem kell esélyt adni a bíróknak, hogy befújjanak véleményes kiállításokat. El kellene érni, hogy az ellenfél CSK-ja a harmad vége után ne beszélhesse meg a vezetőbíróval, hogy mit is kéne csinálni. Tegnap megtörtént, minden harmad vége után ment a beszélgetés.
2., Első győzelem : 11.02 pont a Villach ellen
3., Első 4 forduló 7 lőtt, 20 kapott gól 0 pont!!
És most ?
Ugye mennyivel szebb a tabella???
Hajrá Volán!!!!
Ha hülyeségeket akarnék beszélni, azt mondanám, hogy kinőttük az EBEL-t! :)))

Gratulálok a Volánnak!
kriga!

Akkor jövőre KHL?????? :))))))
Tényleg, a CSK-nak mi beszélnivalója lehet a sporival meccs közben??????????

Ilyesmi?

CSK: - Nem ezt beszéltük meg spori! Alig 15 percet játszottunk előnyben!
Dremelj: - Jó, jó értem, de ennél többet nem tudok befújni, bárhogy igyekszem...
CSK: - Azt is megbeszéltük, hogy minimum egy kettős fórunk lesz harmadonként! Azzal mi lesz már???
Dremelj: - Hidd el, én igyekszem, de ezek lassan rátok se mernek nézni! Nekem se könnyű!
CSK: - Nehogy már! Többször is leütköztek minket, és semmi!
Dremelj: - De hát ez végül jégkorong, nem? Állítólag itt lehet ütközni!
CSK: - Spori, a testi kontaktust szíveskedj a műkorcsolya szintjére redukálni, mert ezek a magyarok szerintem szándékosan akadályoznak minket a góllövésben!!!
Dremelj: - Jó majd jobban figyelek. A kollégák is igyekezni fognak, néhány lesnél, tilos felszabadításnál majd vagy egymást nézik, vagy a plafont, jó?
CSK: - Hát jó, de szedjétek össze magatokat!
Ez eddig csodálatos és hihetetlen, gratula a srácoknak.

DE hosszú távon nem lehet egy ember vállára tenni, hogy 2 gólón tartsa a csapatot (köszi Levi)

JOBB támadó légiósok kellenek (elsősorban a finnekre gondolok), hogy végig mi irányíthassuk a meccset, mert a támadó csapatból nehezebb kiállítani.

Tegnap épp azt beszélgettük, hogy ez a bíró nem szándékosan volt pártos egyszerűen ennyire sz*r. Bizony nálunk is előfordult, hogy nem fújt be nyilvánvaló dolgokat, igaz a labancoknál jóval többször. Uígy az indokolatlan kiállítások. De a helyezkedésével is komoly gondok voltak több esetben is. A cseréknél pedig rendszeresen elnézte(-ték), hogy a vendégek cserélnek másodszor... Vagy nagyon gyenge napot fogott ki vagy, egyszerűen nem ide való. Szerencsére a Volán viszont nagyon is idevaló!!! :D
Hajrá Volán!
Tavaly egyébként - és ez sajtónyilvánosságot is kapott Ausztriában - a Klagenfurt vezetői összevágtak egy "Best of Dremelj" videót a bíró EBEL-meccseken elkövetett legnagyobb és legnyilvánvalóbb tévedéseiből.
Kcs!

Fent van valahol a neten az említett video? (kerestem, de nem sikerült megtalálni, csak néhány cikket amiben hivatkoznak rá)

Ha jól olvastam (nem túl acélos a német tudásom)tavaly a KAC-nak a rájátszás ment rá Dremelj mester ténykedésére...
Nem emlékeztem tavalyról rá...
Ezzel a cimmel kezdi a mai osztrák napilap (Kronen Zeitung)a sporthireket: Székesfehérvár überrascht auch gegen VSV!
Hát kellemes ilyent olvasni az osztrák lapokba,csak igy tovább sogorok,mert megérdemli a Volán a dicséretet!!
Ez a 3:2 mágikus szám lett a Volánnak,na de ezzel´az eredménnyel én kiegyeznék a döntöbe is!
Gratulácio,nemcsak a játékosoknak,hanem mindenkinek aki besegit a csapat sikerébe!
Egyébként a négy forduló alatt Dremelj két meccset vezetett az EBEL-ben: a Volán nyitómeccsét Linzben, és most ezt. Jól rátették a nyakunkra ezt a figurát.
Muszàj lesz osszenoni ezzel a dremeljel,mint odaàt a popescuval!
hát én régóta járok különböző meccsekre bírót ritkán hibáztatok, de ami tegnap volt az elképesztő... jégkorongban sok mindent be lehet fújni ezt tudja mindenki aki nézi, de NAGYJÁBÓL egyensúly szokott lenni. Én messzemenőkig elítélem azt aki sörrel nyakon buritotta a bírót az ucsó kiállításnál, de abban a pillanatban nagyon meg tudtam érteni. Ilyen helyzetben azt hiszem azt szokták mondani szinte csak a szándékos emberölést szokták befújni az pedig egy sima palánkon ütközés volt. Arról nem is beszélve hogy előtte mikor a srác 4. vagy 5. alkalommal esett rá Levire fehérvári kiállítás lett.
Idén sokat javult a védelmünk, és várhatóan még fog is mert sok emberhátrányt fogunk kapni (így volt tavaly is). Halkan nagyon halkan mondom hogy ez nem 1000%-ig olyan rossz. Bizony májusban is betonvédekezésre és egy egy kiugrásra lehet max számítani, és ha ez jól megy a magnak számító Volánban akkor talán talán még egy csodát láthatunk....

Háát ComLo a próféta szóljon belőled :-))
Mindenesetre ott leszünk Svájcban és így is úgy is büszkék leszünk a fiúkra! A csodát még csak remélni tudom... A bírókról meg no comment!
süti beállítások módosítása