HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Győzelemmel kezdett az Alba Volán

2008.09.19. 22:43 F. Kapus

3-2-re nyert első EBEL-mérkőzésén a magyar bajnok, ezzel már biztos, hogy sokkal jobban indult a második osztrák szezon, mint az első, hiszen akkor sokáig kellett várni az első sikerre. Fekete Dániel bevált az első sorban a Linz ellen, gólt szerzett, Tokaji és Palkovics is betalált. Énekes Lajos edző szerint most mindenki nagyon boldog.

Az idény első Alba-gólját a magát az első sorba szívósan beküzdő Fekete ütötte a szupersztár Westlund kapujába, majd Purdie egyenlítése után Tokaji talált be. Palkovics Krisztián a harmadik sorosok között ragadva gondoskodott arról a harmadik harmad elején, hogy közte kettő legyen, és bár a végén zárkózott a hazai jégen játszó EHC Linz, egyenlítenie a kapus lehozatala árán sem sikerült, maradt a 3-2 ide.

A mérkőzésen a mi statisztikánk szerint 33-23 volt a kapura lövési arány, ez jobban megfelel a látottaknak, mint az EBEL-honlap 29-26-os mutatója, nyilatkozta blogunknak a siker után Énekes Lajos. Az edző elmondta, az első tíz percben látszott egy kis tompaság a csapaton, kapunkhoz szögeztek minket a hazaiak. Szuper Levente azonban mindent fogott, ami felbosszantotta a linzieket. Ezután felébredtünk, helyzeteink is voltak. Ezek közül egyet sikerült kihasználni, Fekete bombagóllal debütált tétmeccsen.

Énekes Lajos a második harmadot kiegyenlítettebbnek látta. Hullámzott a játék, itt is, ott is voltak kiállítások. Egyértelműen kiderült, hogy Szuper jobb formában van, mint az előző bajnokság klasszisa, a Ljubljanától megvásárolt Alex Westlund, mondta az edző.

A mérkőzés végén fegyelmezetlenségek miatt kiállításokat kaptunk, folytatta. Fiatal játékosaink rutintalanságai okozták a hátrányokat, olyan dolgokba mentek bele, amelyeket a bírók a hazai csapat hátrányánál befújnak. A rutinosabb csapattagok nem követnek el ilyen hibákat. Ezekre figyelni kell a jövőben. Az utolsó periódus meleg volt ismét, Szuper Levente hatalmasat teljesített.

Most mindenki nagyon boldog az öltözőben, értékelt az edző, hozátéve: emlékeztették a játékosokat, még sok ilyen teljesítményre lesz szükség a szezonban, hogy elérjék célkitűzésünket.

Énekes Lajos közlése szerint Fekete Dániel nagyon jól érzi az Ocskay–Palkovics párost. Kevesen tudnak az ikrek mellett megfelelően játszani, mert a játékkapcsolatuk egészen különleges, de úgy tűnik, Fekete hosszú távon helyet követelhet magának társaságukban. A szakvezetés az idegenlégiósokkal is teljes mértékben elégedett. Mindannyian jól játszottak. Helyzeteik kimaradtak, de biztos, hogy ez változni fog a jövőben.

Az első EBEL-forduló további eredményei: Olimpija Ljubljana-Red Bull Salzburg 0-7 (a negyedik gólt Kóger Dániel sora ütötte), Innsbruck-Graz 4-1, Jesenice-Villach 4-3.

A vasárnapi második fordulóban a Red Bull Salzburg érkezik Székesfehérvárra.

22 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula. Csak így tovább!
Grat mégegyszer!!!!!! :)
Sok sikert a vasárnapi meccshez is!!!
Gratula a sikerhez!Remélem egyszer Újváros is aposztrofál egy csapatot az EBEL-be!:)
Hajrá Volán!
Hajrá Bikák!
Na, nem gondoltam volna, hogy győzelemmel kezdünk.
Nem tudja valaki hogy mi történt a Ljubljanával? Ez a 0-7 azért elég húzós...
Szép volt fiúk! Gratula!
Gratula skacok!!!
Csúnya lett az a 7-0 :S És ugye a pit bull jön hozzánk vasárnap, remélem akkor is mi örülünk, ha nem is 7-0-ra :)
Szép volt! Még sok ilyet!
Gratulálok a fúknak! Ez nagyszerű eredmény, magabiztosságot adhat a következő kemény meccsekre. Vasárnap a tavalyi bajnok Salzburg kemény dió lesz, de remélem egy jó meccsen, ismét győzelmet ünnepelhetünk! Hajrá Volán!
Szép volt, asszem a Jesenice elleni pénteki meccsre ki is megyek- sajna a vasárnapi hazai meccsek nem fekszenek munka- távolság miatt... Amúgy tudja vki, h lesz-é 4. sor? Mert 3 sorral nekimenni a szezonnak...
Szép volt! Szép volt! Csak így tovább! Hajráá Volán!
Gratulálok a csapatnak! Tavaly négyszer tudtam lemenni Budapestről Fehérvárra EBEL meccsre és sajnos mind a négyszer kikaptunk (2X Ljubljana, 2X Graz):( . Remélem idén ez másképp lesz!
Ha tud valaki valamilyen videót a neten a meccsről, az legyen szíves jelezze! Köszi.
Grat nekünk:)
Hejjjjj de örültem mikor megtudtam h vertük a linzet:)
De hol van már az interjú a Sator bácsival????
Türelmetlenül várom.
Holnap meg egy jó meccset, sok nézőt na és egy icikepicike győzelmet:)
Jó 7végét minden igazhitű hokifannak.
Nagy-nagy Gratula a csapatnak! Holnapra köszörüljétek a torkotokat! :-) És hozzatok csillagszórót a meccsre!
Hello M.Lac
Éppen erről beszélgettünk az egyik Barátommal, h mikor Bécsben voltunk, mennyire nagyon jól nézett ki a "csillagszórózás":)
Negatív része is van a tegnapi győzelemnek. Addig amíg a fiúk Székesfehérvár hírnevének erősítésén dolgoztak, a jégpályánál Toki autóját vandál módon feltörték./beverték az ablakát/ Természetesen vittek el ezt-azt. Félő, hogy nem ez lesz az első eset, hisz a tolvajok nagyom jól tudják, mikor játszik idegenben a csapat. Aki tud segítsen!Védjük meg a játékosainkat, és a szponzorok értékeit!
Biztonsági kamera a jégcsarnokba és parkolójába. Sajnos kezdünk amerikanizálódni, fegyverrel kell lassan védeni a magántulajdont
Óriási rajtot vett a csapat,Gratulálok az egész stábnak ! Ebből kell erőt meríteni és elhinni hogy ezek a gazdag labancok igenis legyőzhetők ! (láttátok a Tenkes Kapitányát Ti is) Az autó feltörésről : Ne próbáljuk megvédeni magunkat mert az önbíráskodás ! Elvisznek bennünket a rendőrök és csak a monoki polgármesterben bízhatunk hogy kiszabadít ! A bűnözők meg röhögnek rajtunk ! Ez is HUNGARIKUM !!!!
M.Lac: a honlapotok előreláthatólag mikor fog ismét üzemelni?
Csak mert nagyon bírtam azt is... :)
Jozsmag... én nagyon szeretném egyszer megélni Fehérváron is, hogy a bécsihez hasonló csillagszórózás lesz. Sajnos a világítás még nem tökéletes ehhez, de ha minden igaz, jövőre nagy változások leszneka csarnokban és akkor akár teljes sötétségben mehet a buli :-) De addig is remélem sokan fognak velünk együtt csillagszórózni. A srácoknak is nagyon tetszik... mondták.
orion: reményeim szerint 1-1,5 hét. Sajnos a héten volt egy komoly szerver hiba és mentés hiányában elszállt kéthónapnyi munka, pedig az EBEL nyitányra terveztük a közzétételét. :-( Most gőzerővel nekiestünk, hogy mielőbb összeáljon. Reméljük mindenkinek tetszeni fog majd!
süti beállítások módosítása