HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Soha ne legyen vége

2008.09.28. 20:20 D. Gromov

Az Alba Volán negyedszer is 3-2-re verte aktuális ellenfelét, a szenvedő alany ezúttal a Villach együttese volt. 3000 néző volt tanúja Székesfehérváron az újabb sikernek.

Az első gólt Kovács Csaba ütötte, ezt még kiegyenlítette az ellen a nyitó harmad utolsó percében, a második végén viszont Horváth András révén ismét az Albánál volt az előny. A fórt Ocskay Gábornak sikerült megdupláznia, arról pedig, hogy a megszokott eredmény szülessen, a villachi Jonathan Ferland gondoskodott.

A végén mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek – a hivatalos statisztika szerint 18-2-re nyerték a kapura lövéseket, ez elég ijesztő adat –, kiállítások is segítették őket, de nem tudtak élni a sansszal. Hiába hozták le a kapusukat, az utolsó fél percre ők kerültek hátrányba, akadályozás miatt küldték le Cavanaught.

A lényeg, hogy a magyar bajnok továbbra is pontveszteség nélkül áll, párban az Innsbruckkal, magyarul: mi vagyunk a másodikak az EBEL-ben. A Jesenice ugyanis lemaradt, mert jól elverte az eddig pont nélküli Olimpija Ljubljana. Álom, álom, álom, csak ezt tudjuk mondani. Énekes Lajos edző meccs utáni nyilatkozata pedig itt van.

A további végeredmények: Salzburg–Klagenfurt 4-2, Innsbruck-Vienna 5-2. Linz–Graz 0-3. Olimpija Ljubljana–Jesenice 5-2.

30 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csoda! Csak neten figyeltem! Gratula! Elképesztő! No komment!
Hát megint nem lesz hangom!!
Fehérvár 32ers!
Hatalmas gratula a csapatnak! És Levinek a 95%-hoz!
Köszönöm a szülinapi ajándékot 1970...
Hatalmas gratula a volánnak!!!!!
Egy újabb szavazás? hány 3-2-es mérkőzése lesz a volánnak?:))

Mol liga:
SC Csíkszereda–HC Csíkszereda 2–5 (1–1, 0–2, 1–2)
NZ Stars–Újpesti TE 6–1 (1–0, 4–0, 1–1)
Miskolc–Ferencváros 3–0 (2–0, 1–0, 0–0)
Progym–Steaua Bucuresti 1–5 (0–2, 1–2, 0–1)
A zebrák csak gólt nem lőttek a Villachnak...
Szerencsére fantasztikusan védekeztünk, plusz Szuper Levi is kifogta még a szemüket is...

Csak így tovább, hajrá Volán!!!!!!!!

Jövő héten pénteken és vasárnap is itthon játszanak, úgyhogy lehet jönni szurkolni!!!

Csak nehogy az Olimpija sorsára jussunk-
Szuper kapus, sok büntetés, kevés helyzet... Remélhetőleg Sator mester a győzelmek ellenére is odafigyel ezekre.. Hajrá Volán!
Szép volt fiúk!!!
Csak így tovább!
D.Gromov Köszönjük nektek, hogy valaki mindig a "helyén" van és tudósít bennünket még vasárnap este is. A fiúknak őszinte gratulációm, igy tovább!
5 éve voltam utoljára a volán csarnokban. A menyasszonyom bánta!
Hajrá Volán!
Valami szenzációsan védekeztünk, Levente Szuper, a bírók sem tudtak mit kezdeni velünk. A 22:8 perc kiállítás elgondolkoztató, mikor fognak csak kicsit egyenlően ítélni. Ha a Ljubljana nyer, másodikak vagyunk:)
Hosszú ez a sorozat!
Nem tudom, hogy egy profi bajnokságba miért nem tudnak profi játékvezetőket küldeni...
Hajrá Volán!
Mi, haverok a közlekedésiek minden góljánál mézes szilvát kortyintottunk borsodival lefolytva. Vagy fojtva. Mindegy. Az csesze-boszintott fel picinyég, hogy a labacz tsíkoshátúú minden kiállításunkat megkommentálta az ellenfél valamely játékosával, mintha köze lenne hozzá! Á, pedig biztos nem volt köze Őneki! De, ha múlt vasárnap 3000-en voltunk, akkor ma +300-400 szomjas hazai drukker tolongott a Királyok városában a lelátón, irgalmatlan hangulatot keltve!
Hát azért a 18:2 szerintem nem igaz, de biztos, hogy a VSV lőtt többet...
GRATULA!!!
Megbűnhődte már e nép...
Csak így tovább!!!!
Én azzal kezdeném,hogy hol vannak a rég bevált zenék?????
Eddára elkezdeni egy meccset????
Amúgy minden elismerés a VOLÁNNAK,mert várható volt,hogy,majd ellenünk fújnak,no,de ilyet?
Aki kint volt,az tudja,aki nem az sajnálhatja.
Nem túl szép játékkal,de HATALMAS akarattal újra sikerült győznünk.
Az volt a legviccesebb,amikor az ellenfél edzője kritizálta a bírót,mikor 4 volán kiállítás után kiküdlt egy osztrákot és abból egyből gólt üttőttünk.
A vége,meg fantasztikus volt,mintha megnyertük volna a bajnokságot,de meg is érdemelték a fiúk.
Csak így tovább,kérdés meddig hagyják!
HAJRÁ VOLÁN!!!
Legyőztük a villachot és egyben a birót is! Azért az emberhátrányos golunk után már a kedvük is elment! :D gyönyörű volt! és ilyen hangulatot, én még sosem láttam! Eszméletlen jó volt a közönség! Az EDDA amúgy nekem is szemetszúrt! :D GRATULA, HAJRÁÁÁ VOLÁÁNNN!
Nekik a kedvük, nekem a hangom ment el. még remélem sokszor el fog! HAJRÁÁÁ VOLÁN
Gratulálok a CSAPATNAK ! Óriási,igazi küzdelemben sikerült győzni . Szerintem a bíró jól vezette a meccset , az ellen oldalán egy-két korong nélküli akadályozást nem adott meg , a többi oda-vissza megadható volt . Kovács Csaba 5 percet is kaphatott volna . Kár hogy a finnek érkeztével a fiatalok kevesebb lehetőséget kaptak (Hegyi,Nagy) pedig eddig ők sem okoztak csalódást . A könnyebbik nevű srác,számomra teljesen észrevehetetlen volt . Remélem ezek után a jeseniceiek remegő térdekkel jönnek FEHÉRVÁR-ra ! Ha pénteken is győznének a fiúk , új szavakat kell kitalálnunk........!!!!!!!!!
Jah, jól vezette... Kovács Csabi tényleg kaphatott volna 5 percet is, a labanc meg mindjárt egy Oscart a kitűnő alakításért... Lassan megint ott tartanak a bírók mint tavaly, hogy lassan csak a lőfegyver használatot fújják le, nálunk meg a korong érintés is 2 perc...
No emberek. Kezdem a lényeggel: ezúttal nem ment úgy a szekér, mint máskor, de küzdésből csillagos hetesre vizsgáztak a fiúk. :)))

Az első harmad még egyértelműen a mi fölényünket hozta: Csicsó más a nyolcadik másodpercben beköszönhetett volna, ha nem véd az ellen kapusa szenzációsan. A folytatásban is egy szemlátomást meglepett ellenfelet, és egy önbizalomtól duzzadó Volánt láthattunk: egyre-másra jöttek is a ziccerek, futószalagon. Kovács Süti korongja éppenhogy bevánszorgott a ketrecbe, de a legjobbkor jött, szépen megfogta a lassan éledező labancokat. A lélektani előnnyel sajnos nem sikerült élnünk, ezután vagy öt ziccer is kimaradt (ebben a szakaszban különösen a finn-Martz kontignens kombinatív játéka volt elképesztő, ők nullára akarták játszani a támadásokat, és csak a befejezés hiányzott - kár, hogy később ebből már semmit nem mutattak). Időnként pedig döbbenetes hokicsemegét láthattunk: Csicsó egy testcsellel úgy bebőrözte a villachi embört, hogy az kb. most is a korongot keresheti, Sofi úgy vezette fel a korongot többször is a villachi védelmen, mintha fákat kerülgetett volna, védekezésnél a legjobb ütemben csúsztak be emberek a kétszázhuszas lövésekbe...

Azután, kb. az első - igencsak véleményes - kiállításokat követően elkezdett feljönni a Villach. Szerencsére jól védekeztünk, és amikor nem, Szuper Levi nevéhez méltóan teljesített a kapuban. A mérközés ezen szakaszában érezhető volt, hogy kellene még egy gól, és azzal padlóra lehetne küldeni a labancokat.
Ehelyett mi kaptunk egy extra malacosat a harmad végén. A villachi be akarta adni a korongot, ami megpattant valakin, és Szuper hátáról a rövid felsőbe csorgott. Kár volt érte, mert ez akkor kutyául nem volt benn a játékban.

A második harmad... most komolyan, én a tavalyi szezonban láttam már néhány egyértelműen elcsalt meccset, de ez... Itt a bírók úgy jöttek ki, hogy a Volán ma nem nyerhet. Kb. a tizenharmadik percben játszhattunk először végig egy percet öt az ötben. Azután végre méltóztattak befújni a ellenek egy szabálytalan cserét (komolyan, nem vicc, a meccs során HARMADSZOR voltak többen az osztrákok a jégen úgy, hogy a cserepadjuk mellett ment a játék, és ezúttal HETEN voltak a jégen!!!), szépen fel is álltunk, és két jó lövés után Horváth Balu egy gyönyörű mozdulattal bekotorta a pakkot, 2-1! Fantasztikus volt a Volán, ennyi kivédekezett emberhátrány után egyből gólt szerzni!

A harmadik harmadra - nehéz elhinni, de tényleg így volt - a köcsög bíró rátett egy lapáttal. Tény, hogy ekkor már kezdtünk elkészülni az erőnkkel, de a villachiak sem voltak jobbak: a nevetséges kiállítások azonban inkább ellenünk jártak. 99 óta járok meccsre, és nagy barmoknak tartom azokat, akik bedobálnak a jégre, de ma én is éppenhogy meg bírtam állni. Amit a bíró művelt, az egyszerűen elképesztő volt: nemhogy a hazai pályát nem fújta meg, a korrektség látszatára sem ügyelt. Ha nekem nem hiszitek, egy apró tény: Ted Sator, az NHL-t is megjárt, rutinos edző, aki a tavalyi szezonban soha egy szót nem szólt a bíróknak, most a palánkra állva kiabált a sporiknak, hogy ELÉG!!!

És akkor... ami a VOLÁNRA annyira jellemző... a semmiből villant a Palkó-Csicsó páros, és a legjobb lélektani pillanatban Csicsó bevert egy EMBERHÁTRÁNYOS GÓLT A KÖCSÖG LABANCOKNAK, 3-1!!! Hát ez egy csoda volt, nem csak jégkorong!!!!! A gól után a buzi villachosok természetesen reklamáltak, nyilván a sorozatban kapott hat emberelőny zavarta őket, ami nem volt elég nekik a gólszerzéshez.

Ezután a szurkolók a mennyekben érezhették magukat - és persze jött egy osztrák gól, a semmiből. A villachi elment a szélen, Jobb nem zárt eléggé, és nullszögből fonákkal bevágta pakkot. Óriási gól volt, el kell ismerni, de a legrosszabkor jött.
Volt hátra kilenc perc - elképesztően sok idő. Hogy ne legyen egyszerű, arról a bírók ismét gondoskodtak: a szimplka emberelőny nem volt elég az osztrákoknak, Kovács 2+2 percet kapott, amiből egynegyven kettős előnyben telt... de ezt is megúsztuk. Szuper fantasztikus volt, a védekezésünk fenomenális, amelyik szurkolónak maradt hangja a végére, az bújjon el a világ végére szégyenében.... mert ez nem győzelem volt, hanem diadal, fáradt és az eddigieknél gyengébb játékkal, elképesztő bírói terrorban, és mégis hősiesen helytállva! Lehet, hogy ez scak szerencse volt, és én látok bele többet, de tény, hogy magyar csapattól én ilyen tartást még soha nem láttam, pedig 86 óta követem a figyelemre érdemes csapatsport-eseményeket!

A meccs krónikája a fenit terjengős izé helyett egy mondatban is összefoglalható: labancok, bírók, hiába tettetek meg mindent, így is meg lettetek ütve, ami nekünk óriási DIADAL, nektek meg leírhatatlan SZÉGYEN!!!
Egyszerűen elképesztőek ezek a fiúk, egy életre bánhatja, aki nem látta őket!!!
GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK!!!!!!!!!!!!!!!
Hihetetlen!!! :-)
Valami szponzorról van hír amúgy?
Köszönjük Gromov és Raon, hát bánjuk is nagyon, hogy nem voltunk ott.
Ma reggel rám is kérdeztek a munkahelyemen, hogy buli volt-e tegnap? Az! De mekkora! :)
Grat, hihetetlen formában van a csapat!
Óriási dolgok történnek itt, és nagyon bizakodom, hogy nem lesz vége egyhamar! Ki gondolta volna, hogy DAB szurkolóként egyszer leírom ezt a mondatot:

HAJRÁ VOLÁN, CSAK ÍGY TOVÁBB FIÚK!!!

süti beállítások módosítása