HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Itt a szakdolgozat a Winter Classicról

2010.09.27. 10:15 F. Kapus

Még nem tudjuk, lesz-e ebben a szezonban nyitott pályás mérkőzés nálunk, és ha igen, hol és mely csapatok részvételével. Márciusban blogunk olvasóitól kért közreműködést szakdolgozatához Marosi Zoltán, az FTC fiatal csatára. Már akkor arra gondoltunk, amint elkészül a munkával, megmutatjuk, milyen következtetésekre jutott a kérdőívből. Az Egy új sportesemény, a jégkorong Winter Classic Magyarországon című szakdolgozat első része itt, a mellékleteket és a kérdőív eredményeit tartalmazó második itt nyitható meg.

56 komment

Címkék: szakdolgozat winter classic marosi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A helyszín példáknál a magyar hangulatosabb, családiasabb, leszámítva az önbizalomhiányos fradi "szurkolók" gyermeteg megnyílvánulásait.

Azt mondjuk nem értem miért töltik ki ilyen sokan hiányosan a kérdőívet?
ezuton szeretnek gratulalni a szerzonek a szakdolgozathoz! jomagam is eppen dolgozom egyen, bar elegge mas temaban:)
egy dolog nem volt szamomra teljesen tiszta benne, megpedig az "idegenbeli merkozesek nezoszamanak" kerdese. "... viszont idegenben ok tudjak a legtobb embert csalogatni a vendegszektorba." (UTE) az idegenbeli talalkozok nezoszamanak nagy reszet nem a vendegszektorban elhelyezkedo nezok adjak. ezen reszen kicsit santit a dolgozat. amugy tenyleg grat, nagyon jo a tema!:)
Milyen minősítést kapott a szakdoga?
@charcarias: a magyar jégkorongnak sajnos nagyon kevés köze van a vendégszektorokhoz :(
Gratulálok hozzá! Kellenek az ilyen munkák!

Ahogy látom a szerző nagyon szeretne még Fradi-UTE WC-t, de idén nem hiszem, hogy éppen az UTE-t kéne szerepeltetni.. kár, hogy az erdélyi csapatok nem kerültek képbe. A szeredaiak biztos jönnének egy ilyenre + szurkolók is!
Legyen csak öregfiúk meccs, az nagyon jó volt tavaly, az eredménnyel együtt persze. Esetleg be is számíthatna a mol-ligába is, szerintem.
@fetyiszov: jól értem? hogy egy uli-buli öregfiúk meccs eredménye beleszámítson a MOL Ligába? Sok furcsaságot olvastam már ezen a blogon, de engedd meg, hogy a különdíjat ennek szavazzam meg.
Szerintem egy FTC-Miskolc,Magyar-Székely válogatott találkozók kellenének a debreceni Loki pályán. Nagy reklám már hetekkel korábban Budapesten, Miskolcon ,Debrecenben és Székelyföldön.
Segítene népszerüsíteni a jégkorongot a sportszerető debreceni és környékbeli emberekben. A Fejér megyeiek kicsit kiszorulnának ,azonban ott lesz az évben több jó mérkőzés is. Időpontnak lehet szerencsés lenne a két ünnep között megrendezni,persze ha az időjárás engedi.
Még valami: egy MINI McDonalds-os tornát lehetne nyomni délelőtt előtte mert ha jól emlékszem oda nagyon sok gyerek jár. Így nekik is(kedvezményes jeggyel kedveskedve) egy délutáni esemény lenne (szülőkkel).
@szaki23: Debrecenben van nyitott jégpálya???

(persze tudom, Pesten sincs...)
@miki78: Nincsen de a Loki stadionban összeszerelhető. Főnixben is szokott lenni mérkőzés ezért biztos pályarendszer is van amit össze lehetne szerelni. Így gondoltam persze tudom hogy nincs kimondott nyitott pálya.

www.estihirlap.hu/sport/jegkorong/28902-fesztivalt-csinalnak-a-kis-hokisok-a-jegpalotaban
Izé, valahol van benne egy "vízhang" szó. Nem tudom hol, de gondolom rá tudsz keresni és javítani. Vagy ezt már leadtad tavasszal? Akkor viszont mi lett a dologból?
és legalább megtudtuk Csúszka fizetését :)))))
@szorgalmas: Érzed, hogy ott annyi sanszotok van, mint (jelenleg) nekünk az ob1-es meccsen ellenetek...
És hogy te is jól értsd:
:)
@szaki23: A Főnixben nem mobil pálya van.
@fetyiszov: akkor az volna az egyetlen győzelmetek idén:-)
@szaki23: az összeszerelhető pálya egy dolog
lelátó is kell a népnek
@FGSuperman: Várjál azzal, hosszú a szezon...
@fetyiszov: ja, értem. anyai nagymamámtól elég rossz humorérzéket örököltem, társaságban is csak akkor röhögök, ha a többiek is. itt úsztam el ebben a szituban :(
A dolgozat alcíme, akár hajrá fradi is lehetett volna :)
@fetyiszov: gondnak gond, de jól esik, hogy ilyen megértő vagy.

A lényeg: nagyjából átrágtam magam rajta. Szép munka, Maró!;)
@FGSuperman: És a Loki stadionban nincsen?
@kerusz: rendben építő jellegű ötlet volt.
"Frenway Park, Boston 2010"
Nem Fenway Park az véletlenül?
Remélem, hogy még nincs bekötve!:o)
A szakdolgozatot a kolléga már meg is megvédte, 5-ös érdemjeggyel.
Helyesírási hibákat meg az keressen, aki maga még nem vétett :) Tudom, a jó szándék vezérel mindenkit, bocs :)
Lehetne akár egy Sapa Fehérvár AV19 (EBEL keret)- DAB Docler,
vagy Székely-Magyar meccs:)

De Székelyföldön is lehetne szervezni egy Winter Classicot

Ez az én véleményem

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.27. 16:33:32

@Puckman Éliás: pukikám, ez kemény, határozott, férfias hozzáállás. én meg este iszom egy pohár tejet. koszos pohárból.
Tetszik, és gratulálok a munkához!:)
Egyedüli hibát ott látom, hogy a hazai nézőszámelemzésben benne van a winter classic is. Ez viszont jelentősen torzítja az eredményeket! De ez a szezon végi blogelemzésben benne is volt:)
@szorgalmas: fradista propagandát nem olvasok, tudom, hogy Te titokban bújod a 8:3 c. lap archívumait.
@miki78: Persze, jó de nagyon drága. Szerinted mennyibe kerül egy ilyen kiruccanás egy egyszerű szurkolónak? Kaja, pia, szállás, vonatjegy... Mert a busz meg a repülő sajna szóba se jöhet, ugyanis fix napokon indulnak, és lehet hogy pont aznap nem jön, akkor még 1 nap szállással már ugyanott tartanak mintha vonattal jöttek volna.

Én tudok hogy közel sem olyan olcsó mint amilyennek tűnhet, hiszen szezonban kb. havonta járkálunk ki...
És a kinti árak kaja és pia meg sem közelítik az itthoniakat...

Sajnos ez jó ötlet, de szerezz hozzá szponzort, hogy jöjjön legalább 100-150 székely srác, mert nem hinném, hogy karácsony környékén akárkinek lenne feles több tízezre :(
@Ilthis: ezzel semmi probléma nekem is majdnem ez lesz a címe az enyémnek... :)
@Mr. Whisky: sok székely itt van Pesten, nehogy azt hidd, hogy pl. egy Stars meccsre Csíkból jönnek.

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.27. 21:54:04

@Rock me Amadeus: olvasok 168 órát, hallgatom a klub rádiót, bolgár györggyel (!). ezek után a 8:3 felüdülés. olvasd nyugodtan, a magad fajta agent povocateurnek (ezt bóknak szántam) különösen fontos, hogy minden irányból tájékozódjon.
Én a magam részéről hiányolom, hogy nem lett megemlítve az a balhé, amit a - na, hogyan is fogalmazzak finoman? - magukat Újpest, illetve Fradi szurkolóknak "álcázó" nem "hokikompatibilis" egyének rendeztek a WC ürügyén... Szerintem ez elég nagy veszélyforrás, pláne, ha a családi program kategóriába akarja a szerző "emelni" az eseményt. Mert ez a "színfolt" inkább arra "biztat", hogy én se menjek, nemhogy még asszonyt, gyereket is vigyek...

Szerintem idén a Fradi-DAB meccs lenne a megoldás, egyrészt kisebb lenne a balhé esélye, másrészt Újváros nincs messze, csak-csak eljönnének a szurkolók onnan is. Harmadrészt a harmatgyenge UTE-val - sajnos - az eredmény borítékolható lenne, ez is egy olyan tényező - ami a várható balhéval együtt - inkább elriasztaná a nézőket.
@Mr. Whisky: nem tudom, hogy kinek mennyi pénze van, de jelenleg ez a két csapat van a MOL ligában, akiknek a szurkolói nagyszámban vevők egy ilyen meccsre. Ráadásul mindkét csapat elég jó idén, vagy jó lesz..
Buszokat kell indítani a helyi vállalkozóknak és a klubnak, akár még a szövetség is beszállhat. Végülis ez egy reklám, a hoki népszerűsítése a cél. Szerintem egy ilyen "székely-magyar" derbi minden szempontból a legjobb lenne, ráadásul itt nem kellene azért a balhétól sem tartani.
És mi lenne, ha nyomnánk egy Újváros-Volán retrot? Mittudomén, mondjuk a 2 csapat 1998as összeállításában, mindenki ott, ahol akkor játszott, az akkori mezekben. Szerintem még a visszavonultakat is lehetne mozgósítani, nem lenne gyenge látvány, persze a légiósok nélkül.
@KicsiÉn: mi van vele? Osztálytalálkozóra se szokták a halottakat elhívni, de megemlékeznek róluk...
@jacint70: ne haragudj, hogy megszólítalak, de eddig a kommentjeid igyekeztek semlegesek maradni. Azt is tudom, hogy az idő sok mindent megváltoztat, de meséld már el nekem, hogy a Winter Classic-on mikor volt olyan "balhé, amit a - na, hogyan is fogalmazzak finoman? - magukat Újpest(...)szurkolóknak "álcázó" nem "hokikompatibilis" egyének rendeztek a WC ürügyén"?
Azt sajnos tudjuk mindannyian, hogy idén a "harmatgyenge UTE-val - sajnos - az eredmény borítékolható lenne", de azt is vedd figyelembe, hogy Mo-n egyetlen nyílt pálya van lelátókkal, ez pedig a Kisstadion. Lehet álmodni arról, hogy a tengerentúli WC-hoz hasonlóan telepítünk egy mobilpályát valamelyik stadionba, de hamar bele fog lógni a kezünk a bilibe...és felébredünk.
Ennek tudatában a lehetőségek tárháza kimerül: az UTE-FTC, valamint az FTC-DAB (in memoriam Farkas Caja) meccsekben, maximum egy UTE-Volán jöhet még számításba kb 10-15 év múlva, emléket állítva a 2006, 2009-es döntőknek. (Még mielőtt megemlítenéd a DAB - Volán-t, csak azért van kizárva, mert a távolság miatt nem lenne rá elég néző!)
Ezek pedig:"Szerintem ez elég nagy veszélyforrás, pláne, ha a családi program kategóriába akarja a szerző "emelni" az eseményt. Mert ez a "színfolt" inkább arra "biztat", hogy én se menjek, nemhogy még asszonyt, gyereket is vigyek...ez is egy olyan tényező - ami a várható balhéval együtt..."...inkább tartoznak a Blikk és társai repertoárjába, mint ide a blogra...szerintem!
Ha érzelemmentes Winter Classic-ot szeretnénk, akkor mindenképp gálamérkőzésben kell gondolkodni: MOL Nyugat - MOL Kelet, Székely - Magyar, Mol Magyar - MOL Idegenlégiósok. Kérdés, hogy ezek mennyi embert vonzanának ki a stadionba?
@Ringleader: Az utolsó bekezdésed jó gondolat, olyan All Star feelinggel is lehetne dobni a hangulaton.
@check: csak elhatározás kérdése, hogy van-e erre megfelelő időpont, amikor össze lehetne verbuválni a játékosokat, valamint az MJSZ-ben van-e valaki aki ezzel komolyan is tudna foglalkozni? Vagy inkább egy kisebb csoport.
@Ringleader: Itt egy video: www.youtube.com/watch?v=SzPZOWvdysY

Szerintem ez az, ami nem "hokikompatibilis"...

De erről anno quitz írt egy jó bejegyzést: jegkorong.blog.hu/2009/12/28/tul_classic_1

Hogy visszatérjünk a szakdolihoz... A szerző azt javasolja, hogy legyen családi rendezvény meg a környező utcákon fesztivál... Na, ez nem az volt...
Amit viszont nem értek. Miért "zárójelezted" el az "illetve Fradi" félmondatot?

"Ezek pedig:"Szerintem ez elég nagy veszélyforrás, pláne, ha a családi program kategóriába akarja a szerző "emelni" az eseményt. Mert ez a "színfolt" inkább arra "biztat", hogy én se menjek, nemhogy még asszonyt, gyereket is vigyek...ez is egy olyan tényező - ami a várható balhéval együtt..."...inkább tartoznak a Blikk és társai repertoárjába, mint ide a blogra...szerintem!"
Ez miért a Blikkre való?

Szerintem igenis lehetne létjogosultsága egy FTC-DAB-nak, hivatkozási alapként meg meg lehetne említeni a 97-es (nem Farkas Cajás) döntőt, ahol meglepetés született... ;-)
@jacint70: a jobb oldalon látom a hsz.-od elejét, és a linket is, hivatkoztam én is rá párszor korábban...de a kérdésem az volt, hogy..."magukat Újpest(...)szurkolóknak "álcázó" nem "hokikompatibilis" egyének rendeztek a WC ürügyén"...hol látsz ott Újpest szurkolót? Maximum a kamera mögött! :-(
most megjelent a Tied is, így válaszolok rendesen..
@jacint70: semmi közünk nem volt, semmilyen balhéhoz (nekünk Újpest szurkolóknak)...aznap a fenti videón is látható, egyértelműen beazonosítható (klubszimpátiát tekintve mindenképp), valóban nem "hokikompatibilis" társaság randalírozott. Ezért zárójeleztem az "illetve Fradi"-t.
A hangulatkeltést pedig azért tartom Blikkesre sikerültnek (írhattam volna bármelyik hazai szennylapot, vagy szennyTV-t), mert ettől eltekintve (ami nem kéne megismétlődjön) odabenn nem volt senki veszélyben, a családi szektorban mindenki nyugodt körülmények között szórakozhatott. Maga az infrastruktúra hagyott inkább kívánnivalót maga után.
"Szerintem igenis lehetne létjogosultsága egy FTC-DAB-nak" - én is ezt írtam. A Farkas Caja részemről volt "hangulatkeltés" ;-)
@Ringleader: Na, azt hiszem itt az ideje, hogy elnézést kérjek...
Sikerült a balhéba az újpestieket is belekevernem, anélkül, hogy erre bármi adatom is lenne...
Alapvetően mi az újpesti oldalon a négyes - családi - szektorban voltunk, a petárdázás, illetve a családi szektorok "elözönlése" meg szemben volt...
Viszont én továbbra sem vinnék családot - sőt én is meggondolom, hogy menjek -, oda, ahol - még ha a kerítésen kívül is - de ilyenek történnek... Annak is volt egy kis "bukéja", amikor bemondták, hogy az újpesti oldalon lévők maradjanak még egy picit, míg az ellenoldalt "kivezetik"...
Azt, meg hogy egy esetleges Fradi-Újpest meccs lefolyása - ld. "harmatgyenge" - három hónappal előre borítékolható, tényleg sajnálom, leginkább a szurkolók miatt...
@jacint70: Én is elnézést kérek...nem kritizálni akartalak (bár megtettem), csak sokszor olvastam tényszerű állításokat tőled, sőt, néha a blogodba is beleolvasok, és meglepett ez a mostani stílus. Ennyi!
Maradjunk annyiban, hogy legyen idén is Winter Classic, és vegyünk részt rajta mindketten (családjainkkal együtt) klubszimpátiától függetlenül, de legfőképp érezzük magunkat jól.
@Ringleader: Semmi gond, nincs okod elnézést kérni, kritizálni meg mindig lehet ;-)
Ja, és üdvözöllek, mint "kamingoutolt" jacintblog olvasót, bár ez itt off :-)
Teljesen egyetértünk, legyen idén is egy jó Winter Classic, többek között azért, mert a szabadtéri meccsnek varázslatos volt az atmoszférája... ;-)

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.28. 23:17:48

@jacint70: "a családi szektorok "elözönlése" - wtf???

(amúgy ez soha nem ér véget? mi jön még? valaki eldobott egy fél zsíros kenyeret?)
@szorgalmas: igen és aztán felállt és a tenyerével érted hangosan és ordenáré módon csapkodott! az ilyennek börtönben a helye, én mondom! :)))
süti beállítások módosítása