HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Milliókat kérnek a csíkszeredai fiatalokért

2010.07.20. 18:54 F. Kapus

Prakab Gábor az utóbbi évek egyik legeredményesebb erdélyi utánpótlásedzője. 2005 óta foglalkozik a csíkszeredai fiatalokkal. Az általa nevelt jégkorongozókból álló csapatok a legutóbbi szezonban a magyar serdülő- és ifjúsági bajnokságban is elindultak, előbbi a 2., utóbbi a 4. helyen végzett. Az 53 éves edző a személyét ért folyamatos támadásokra hivatkozva szakított a csíki csapattal, és hét neveltjével együtt Magyarországra költözik. AZ FTC-hez kívánnak igazolni, de ez egyelőre komoly konfliktust okoz.

Prakab Gábor játékosként megfordult a Steauában és az SC Csíkszeredában is, román válogatottságig vitte. 2002-ben kezdett edzősködni, egyből a felnőtt csapat vezetőedzője lett. "Abban az évben nagyon nehéz helyzetben volt a klub, nem volt igazán pénz a csapatra. Mivel senki nem vállalta az edzőséget, úgy gondoltam, beugrok erre a feladatra. Három évig voltam a Sport Club vezetőedzője, az első év a csapatépítéssel telt, a második szezonban megnyertünk mindent Romániában, a harmadikban egy ponttal maradtunk le a bajnoki címtől. Ezt követően külföldi edzőt hoztak a csapathoz, én pedig az utánpótlásnál folytattam a munkát. A sportiskolában, tehát az ISK-nál dolgoztam, és a jelenlegi U16-os és U18-as csapat alapjait akkor raktam le, olyan játékosokból, akik vagy akkor kezdtek, vagy néhány éve már játszottak."

A sikertörténet személyes konfliktusok sorozata miatt ért véget. "Lassan egy éve érzem, hogy személyemmel kapcsolatos problémák vannak a klubnál. 2009 novembere óta rendszeresen támadtak, egy hónap alatt háromszor rúgtak ki és négyszer vettek vissza az egyesülethez. Közben a román ifjúsági válogatottnál is szövetségi edző lettem, de éreztem, mennem kell a csíkszeredai jégkorongból. Eldöntöttem, váltok, és Magyarországon folytatom a munkámat. Hosszas gondolkodás után ekkor kerestem meg a Ferencvárost."

A szakember beszélt a játékosaival és családjukkal, akik ragaszkodtak a mesterükhöz. Egytucatnyi gyermek jelezte, vele tart továbbra is, akárhová is megy. "Ekkor azonban az egyesület megfenyegette a játékosokat, hogy nem engedi el őket, és olyan pénzt kér értük, amit úgysem fizet ki senki, így nem tudnak majd tovább játszani. Ettől néhányan megijedtek, és visszaléptek, ők maradtak az ISK-nál." Tudni kell, a magyar korosztályos bajnokságokban SC Csíkszereda néven szereplő csapatban az ISK-játékosok kettős igazolással játszanak, az ISK gyakorlatilag az SC utánpótlás-nevelő klubja.

Prakab Gábor mellett hét játékosa mindvégig kitartott, mindannyian 1994-es és 1995-ös születésűek: Csíki Zoltán, Okos Csanád, Onodi Ottó, Prakab János, Reisz Áron, Sárpátki Tamás és Tranca Daniel. Ők az edzővel kedden útra keltek, és elindultak Budapestre. Közülük hárman részt vettek az idei divízió 2-es ifjúsági vb-n, ahol a Prakab vezette Románia ezüstérmet szerzett.

"A Ferencvárosi TC szakosztályvezetőjével mindent megbeszéltünk. A klub népligeti sporttelepén kapunk szállást, és segítenek a gyermekek beiskolázásában. Játékosaim az FTC serdülő és ifjúsági csapatában játszanak jövőre. Abban maradtunk, ha sikerül melléjük megfelelő számú játékost igazolni, akkor önállóan, ha nem, akkor egy másik csapattal közösen veszünk részt a magyar bajnokságban. Szerdán reggel érkezünk a Népligetbe, és még aznap megkezdjük az alapozást a következő szezonra."

De a helyzet nem ilyen egyszerű. A Ferencváros kikérte az érintett játékosok játékengedélyét a román jégkorong-szövetségtől (RJSZ), az előző klubjuk azonban nem adta ki. "Úgy érzem, minden alap nélkül tették ezt. Nekem már semmi közöm nincs a Sport Clubhoz, a játékosok pedig semmilyen szerződést nem írtak alá korábban. Nem értem, milyen alapon kérnek értük visszamenőlegesen nevelési költségtérítést. Ebben a történetben az a szomorú, hogy az erdélyi játékosokat eddig szabadon elengedték bármerre a világba, és most azt akarják megakadályozni, hogy éppen Magyarországra igazoljanak."

Tánczos Barnát, a román jégkorong-szövetség elnökét is megkerestük ez ügyben. "Hét játékos átigazolási kérelme érkezett be hozzánk a Ferencvárosi TC részéről. A nemzetközi szövetség szabályai szerint minden átigazolás esetében szükséges a régi klub beleegyezése. Az engedély kiadását a játékos legutóbbi csapata megtagadhatja, de ezt csak akkor teheti meg, ha egy dokumentumra hivatkozva megindokolja. Megkerestük az ISK és az SC Csíkszeredát, akik a román szövetség belső szabályzatára való hivatkozással nevelési költségtérítésre jelentettek be igényt, ezért az átigazolási lapokat nem írták alá."

Tánczos Barna kérdésünkre elmondta, a belső szabályozás szerint a 18 éven aluli játékosok nevelési költsége a klubnál töltött évenként számított közel 200 euró. Ez az összeg duplázódik, ha a játékos a válogatottban szerepel. Ez azt jelenti, hogy egy 16 éves játékosért, aki 6 éves kora óta jégkorongozik és mostanra U18-as válogatott lett, 4000 eurót kérhet a csíkszeredai csapat.

"Az RJSZ átigazolási szabályai szerint kétféleképpen válthat klubot egy játékos. Ha szerződése van, akkor az abban szereplő feltételekkel. Ha nincs szerződése, akkor a szövetségünk belső rendelkezése szerinti átigazolási díjtáblázat a mérvadó. De ez a díjszabás csak abban az esetben lép életbe, ha a játékost kiadó csapat ezt kéri. Tehát a két klub bármilyen átigazolási feltételben megegyezhet egymással, mi azt tiszteletben tartjuk. Ezt a belső díjtáblázatot 2001/02-ben fogadta el a szövetség, korábban eljuttattuk az MJSZ-hez is. Azt is el kell mondanom, eddig még egy esetben sem került sor arra, hogy valamely nevelőegyesület érvényesítse az ebben foglaltakat, a romániai klubok eddig minden esetben megadták az átigazolási engedélyt. Feltételezem, most a masszív elvándorlás miatt határozott így a csíkszeredai csapat."

Az elnök hozzátette, némi joghézag van ebben az ügyben. "A belső szabályzatban nincs előírás arra vonatkozóan, hogy ezek az összegek csak a belföldi, vagy a külföldi átigazolásokra is érvényesek-e. Mivel a régi klub értelmezésében külföldre is érvényesek, ezért tagadták meg az aláírást. Így az RJSZ nem adhatja ki az átigazolási engedélyt."

Tánczos Barna elismeri, rendkívül kellemetlen helyzet alakult ki. Ugyanakkor megemlítette, 2008-as elnökké választása óta kiemelt figyelmet és anyagi támogatást fordítanak az utánpótlás-válogatottakra. "Létrehoztuk a Phoenix-programot, aminek keretében a korosztályos válogatottak 40-50 fős kerete számára edzőtáborokat szervezünk, nemzetközi versenyzést biztosítunk. Természetesen ha a két klub megegyezik egymással, a szövetség semmiféle követeléssel nem él a távozó játékosok felé. Én egyet kértem tőlük és a családoktól, és ez ellen a szülőknek sem volt kifogásuk. Aki most elmegy, az 20 éves koráig álljon a korosztályos román válogatottak rendelkezésére. Felnőttként természetesen mindenki eldönti majd, melyik ország csapatában kíván játszani."

"Minden olyan esetben, amikor egy átigazolási ügyben két szövetség nem tud megegyezni, az IIHF-hez fordulnak a felek – vázolta az ügy egy lehetséges megoldását Kovács Zoltán, a magyar jégkorong-szövetség (MJSZ) főtitkára, egyszersmind megerősítette a Tánczos Barna által blogunknak elmondott forgatókönyv valószínűségét. – Az MJSZ nem fogja vizsgálni, hogy a román szövetség belső szabályzata vonatkozik-e a magyar klubokra. A nemzetközi szövetséget tájékoztatjuk majd az RJSZ elutasító határozatáról, és kérjük állásfoglalásukat az ügyben. Ha a Ferencvárosnak adnak igazat, akik nem tartják jogosnak ezt a követelést, akkor annak ellenére jóváhagyják majd az átigazolást, hogy az előző klub aláírásának hiányában az RJSZ nem adta ki az engedélyt." A tapasztalatok szerint egy ilyen döntésre heteket, akár egy hónapot is várni kell.

"A Sport Clubot a Ferencváros részéről senki nem kereste meg a játékosok átigazolásával kapcsolatban – tájékoztatta blogunkat Cseke Szilárd, az SC Csíkszereda megbízott igazgatója. – Hivatalosan akkor értesültünk távozási szándékukról, amikor az FTC beadta a román szövetséghez az átigazolási kérelmet, és az hozzánk került engedélyezésre. Az ISK és az SC álláspontja szerint akkor járulunk hozzá az átigazoláshoz, ha a játékosok nevelése érdekében befektetett költségek egy része megtérül, ezért kérjük értük a szabályzatban szereplő összeget."

A sportvezetőtől megkérdeztük, mi az oka annak, hogy az elmúlt 8-9 évben senki által nem alkalmazott díjszabás aktiválásához folyamodtak. "Jellemzően minden átigazolásnál megkeres minket az általunk nevelt jégkorongozó új klubja. Ilyenkor van mód megbeszélni a dolgokat. Mivel ebben az esetben az átigazolni szándékozó klub nem tette ezt, kommunikációra és megegyezésre nem kerülhetett sor. Meg szeretnénk előzni a saját nevelésű játékosok elvándorlását, mert úgy gondoljuk, ha a két egyesület és a város jelentős összegeket fektet a nevelésbe, szeretnénk őket akkor is a csapatunkban látni, amikor már hasznunkra lehetnének."

Cseke Szilárd hozzátette, ha a hét jégkorongozó végül távozik tőlük, akkor jóval gyengébb játékerőt képviselő csapattal tudnak kiállni a következő szezonban. Mindez azonban indulásukat nem veszélyezteti, az induláshoz szükséges létszámuk meglesz.

Természetesen megkerestük az FTC-t is. A zöld-fehérek előre bocsátották a Prakab Gábor által is elmondottakat, nem ők keresték meg az edzőt és a játékosokat, hanem az erdélyiek jelentkeztek náluk. "Az FTC jégkorongszakosztálya szeretné biztosítani a gyermekek szakmai és mentális fejlődését, aminek a feltételei Budapesten adottak. Ezen túlmenően nem kívánjuk kommentálni a kialakult helyzetet, az SC Csíkszereda belső problémáit."

A hét játékos mindegyike érvényes meghívóval rendelkezik a román utánpótlás-válogatott augusztus 2-i összetartására.

150 komment

Címkék: ftc kovács zoltán sc csíkszereda mjsz tánczos cseke isk prakab rjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nah, Balkán ...

Képesek feláldozni néhány jó képességű fiatal karrierjét egyik vagy másik makacssága miatt. Uraim, mondanom sem kell, ezért vagyunk a divízió 2-ben, és ezért is maradunk ott még jó sokáig. Hacsak ki nem esünk onnan is...
Made by Raduly Robi and company managment
"Lassan egy éve érzem, hogy személyemmel kapcsolatos problémák vannak a klubnál." - Állítólag csak a saját kedvenceit volt hajlandó játszódtatni, továbbá a válogatottba is behívni és nem azokat, akik megérdemelték volna. Ezért több szülő um. panaszlevelet nyújtott be a klubhoz, amelyet iktattak is. A sok cirkusznak meg ez lett a vége. Prakab nepotizmusra való hajlama idáig jutott...szomorú és sajnálatos...:(
@steven seagal: ez a történet, ha figyelmesen elolvastad, akkor 1 éve kezdődött...és tudnod kell, hogy "polgárrobi" volt, aki mindig kérte a visszavételét. A szakmai munkájával kapcsolatos szülői kifogásokat 2009.10.16-án iktatták a klubnál (ekkor Előd volt a klub elnök), ha nem hiszed utánna járhatsz, hisz a Sportklub um. KÖZINTÉZMÉNY.
@hmiklos: azert az is publikus,hogy a City Parking tulaja inditotta a cirkuszt Prakab ellen...
szegény gyerekek :(. Welkome to the jungle...
miért gondolják úgy ezek a játékosok(és a szülők) hogy a Fradinál jobban fognak fejlődni? gyakorlatilag ugyanabban a bajnokságban játszanak, a körülmények nálunk is adottak, hozzánk ha jól tudom svéd utánpótlás edzőt hoztak... abszolút értelmetelennek látom ezt az elvándorlást
@lorinczistvan: Prakabot követik, nem a nagyobb fejlődés lehetőségét
Amit Tánczos Barna mond, annak is van azért húzása. Ha jól értem, a román szövetség nem kívánja értelmezni, hogy a saját szabályzata csak belföldi, vagy külföldi átigazolásokra is vonatkozik-e. Az ilyen szövetségeken szokás teli szájjal röhögni.
Hát ez nagy tanulság lesz az olyan erdélyi magyar fiúknak, akik esetleg kacérkodnak a magyar válogatottal.

„Aki most elmegy, az 20 éves koráig álljon a korosztályos román válogatottak rendelkezésére. Felnőttként természetesen mindenki eldönti majd, melyik ország csapatában kíván játszani."
Ez egy picit nevetséges, mert 4 évet kell kihagynia, ha váltani akar országot.

Ezért volt számomra nagyon fájó, hogy olyan fiatal 15 vagy éppen csak 16 éves magyar fiúk a román válogatottba mutatkoztak be hivatalos iihf rendezvényen, és esélyt sem adtak maguknak, hogy esetleg utánpótlás magyar válogatottak legyenek. Én láttam benne egy pici hátsó szándékot a román szövetség részéről, hogy elvitte őket a VB-re.

A nagy tehetségeknek jobb lesz várni 17-18 éves korig, és akkor eldönteni, és megnézni, hogy beférnek-e a magyar válogatottba. Illetve 14 éves korba átjönni Magyarországra egy hoki akadémiára, ahogy a Kercsó tanítványok tették és bekapcsolódtak a magyar U14-es programba.

Én emiatt szurkolók, hogy a tehetséges erdélyi gyerekek egy magyar csapatba eltöltött 2 év után magyar utánpótlás válogatottak legyenek. Emiatt magyarként nem tudom sajnálni a román szövetséget. Habár egy picit megértem a szempontjait nekik és a Csíkszeredának. A gyerekek érdekében valahogy állapodjon meg a két klub!

De ha kenyértörésre kerül a sor és lesz olyan alapítvány, ami segít kiváltani „rabigába” került játékosokat 300 Eurót megér nekem, hogy ne vesszenek el a magyar jégkorong számára.
Ez jobb, mintha Isaura kiváltásra gyűjtenék.
@lorinczistvan: Leginkább azt gondolják ezek a játékosok, hogy Prakabhoz ragaszkodnak. Nem is értem, miért kell állandóan kibaszni Prakabbal, lassan úgyis minden játékosa kiöregszik, és akkor mehetne isten hírével anélkül, hogy ilyen balhék lennének. Amúgy meg nem értem, mi a gond vele, mindent megnyert a csapatával, amit csak lehetett.
@horivan:
a kihagyni helyett kivárnira gondoltam....
Emlekezzunk csak vissza Gergely vallogatott jatekos volt es neki nem kelett akkor ment el Gyergyoba. Itt volt talan, Romaniaba jatszo legjobb Ukran Khmil akit a dontobe ugyan ugy mellozott.
Bocs a szóért, de hülye az aki nem lát át ennek a híres edzőnek a szitáján, ne csak azzzal döngesse a mellét, hogy mit ért el, hanem hogy mindíg piszkálódott mer kicsiistennek hitte magát!
Elég komoly az ügy, mivel az utánpótlás csapat legjobb játékosai hagynák ott a Csíkszeredát. Kanadai táblázat alapján.
www.regi.icehockey.hu/reg06/pont_statisztika_s09.php

Ssz. Név GP G A Pont + - +/-
1. Reisz Áron-Sándor 32 18 28 46 60 25 35
3. Sárpátki Tamás-Róbert 31 22 16 38 65 25 40
4. Okos Csanád 27 25 11 36 43 13 30
5.Tranca Daniel 20 24 12 36 52 15 37
12.Csíki Zoltán 29 6 17 23 77 31 46
14.Prakab János-Krisztián 23 1 8 9 66 18 48
25.Onodi Ottó-Ákos 29 0 0 0 88 32 56
Okos Csanád volt az a játékos, aki az utolsó magyar-román barátságos meccs után spc87 néven itt a blogon ámokfutásba kezdett, földig lehordva a magyarokat, egekig magasztalva a románokat. Büszke magyar ember, eszmefuttatását itt lehet végigkövetni: jegkorong.blog.hu/2010/02/11/magyarorszag_romania_8_1?fullcommentlist=1#comments
@csatoimi: 15 évesen még nem kész az ember, sőt emlékeim szerint akkor kezd szétesni valami, ami 18-22 éves kor között áll össze újra. Szerintem neked is és nekem is az a szerencsénk, hogy ilyen idős korunkban nem volt internet :)
@csatoimi: Akkor őt bosszúból nem engedné az SC?
@F. Kapus: Én ennyi idős voltam kb, a Steaua akkor megnyerte a BEK-et, egy napig bőgtem bánatomban. Pedig akkor állitólag tilos volt magyarkodni. Most már nem az, csak gyengék az emberek.
@csatoimi: Én már akkor is gyenge voltam és hazaáruló, Bölöninek és Jeneinek szurkoltam, pedig már akkor sem utáltam a Barcát :)
@Roham Billy: Nem tudom. Ez csak úgy eszembe jutott.
@F. Kapus: te a határ jó oldalára kerültél, ezért másképp látod. ezeknek nem szabad.
bocs a szoert.
de itt sok hibaa van .
meg Prakab Gabor ha jol tudom ezeken kivul 4 embert hivott. koztuk : Sillo Arnoldot , Egyed Robertet , Hildebrand Szabolcsot es vegul Hodos Detret.
Es jomagam szerint nem azert utasitotak vissza mert megijedtek a penztol hanem mert kialloan kuzdenek a csiki hoki mellet.
Elment 7 ember , nem pont azert fognak talan rosszab eredmenyt csinalni mert elment 2-3 95 os jatekos. meg sok tehetseges 95-os jatekos van itt szeredaba. akik kiallnak a csapat mellett es tisztesegesen harcolnak . es remelhetoen ok fogjak megnyerni a 85-96 os bajnoksagot ! Sok Sikert Fiuk !
es ezert egyaltalan nem a gyerekek a hibasok .
A lenyeg az, hogy a polgarmester azt hiszi o a kicsiisten s minden ugy kell legyen ahogy o akarja...s ez megy mindennel kapcsolatban a varosban a sportcsaronkba nem fingasz anelkul, hogyo ne tudjon rola stb...
Jol tettek, hogy elmentek elottuk az elet kint tobb lehetoseg van elottuk es ott megbecsulik oket es nem mocskoljak mint itt...
@csatoimi: Sztem ez a Csanád-gyerek rendesen megkapja majd a magáét az első OB1 meccsén ha odáig eljut. Jah és ha kitudódik az "ámokfutása".
@sztenke: Hogy ertve,hogy megkapja?
Főleg ismerve a ferencvárosi szúrkolók szókimondó természetét.
@Milka #71: Úgy értve hogy nem feltétlenül dícsérik meg a csatoimi által belinkelt "ámokfutásáért"
@sztenke: Felteve, hogy o az es nem egy rosszakaroja...
@sztenke: Amugy meg a fradi drukkerek a kedvenceim amikor csikszeredaban vannak orkke jot buliznak es nem torodnek senkivel es semmivel...
Az IIHF ugyis megfogja engedni az atigazolast mert igazabol a varos szinte semmit nem koltott a csapatra csak az utobbi 2 evben azelott orokke mindenki a sajat zsebebol fizette...felteve ha tudta
@Milka #71: Én örülnék ha így lenne.
@Milka #71: Ha elméssz idegenbe, ezis benne van. mi nem csináltuk mikor Brassóba vagy Bukarestbe voltunk?:)
@Milka #71: Ezzel szemben az az igazság, ha a polgármester nem lenne ilyen amilyen, a városnak még sportcsarnoka sem lenne. Mára meg jégkorong csapata sem. Ha nem ismersz pontosan egy helyzetet, nem érdemes hülye pletykák után véleményt formálni. A polgármesternek a szíve csücske volt ez a csapat, hidd el nekem, hogy őt bántja a legjobban ez az egész űgy.
@csatoimi: Hat epp az,hogy nem pletykakbol tudom hanem szemelyesen beszeltem az erintettek kozul egy bizonyos szemellyel szoval...tisztan latom a dolgokat
@Csak a Sportklub : En nem fogom mocskolni ezutan sem se Szocsket se Robikat se Zsokot sot..jol csinaltak ok is megkell eljenek es brassonal legalabb profizmus van es nem ez a ciganysag megy mint csikban...
@Milka #71: Nekem az egyik a testvérem gyereke, tehát elég sokat tudok én is. Prakabot szerették a gyerekek, tehát a gyerekek reakciója érthető, mivel még nem felelős gondolkodású emberek. A szülők gondolkodását nem teljesen értem, nekik mire volt jó mindez? Ide komoly svéd edző jön, a Fradinál meg csapat sincs. De ha lesz is, a bajnokság ugyanaz.
@csatoimi: Majd megmutatják az ifjú legényeink, hogy porozzák el a régi társaikat .:))
@Milka #71: honnan állapítottad meg a brassói profizmust?
Eyy. nemtudok aludni. meddig osszuk itt a hokit?:))
@Csak a Sportklub : amíg tisztán nem lát mindenki. :)
Tényleg értelmetlen ez az egész cirkusz? Nem lesznek jobbak a feltételek a fradinál sem... Sőt, a következő szezonokban legalábbis biztosabb a fejlődésük itthon, svéd edző, hazai környezet, azok a csapattársak, akikkel gyakorlatilag felnőttek. Most heten elmennek Prakab úrral, és mit érnek el? A szeretett edző bácsi kezei alatt dolgozhatnak száz kilóméterekre innét, más csapattársak, más környezet, és a más alatt semmiképpen nem jobbat értek. Kinyírják az itteni csapatot(mondjuk ki, ők voltak a húzóemberek) és kinyírják, a saját karrierjüket. Nem azt mondom, hogy a fradinál nem lehet fejlődni, de itthon jobban jártak volna. Prakab igaz, hogy eredményes edző, de nekem ne mondja senki, hogy egy éve mindenki csak cseszteti és akkor a mindenki a hülye! Ha olyan sokan ellene voltak, annak csak kellett, hogy legyen valami alapja.
Mindezek ellenére, sok sikert a srácoknak és az edző bá'nak. Haza várjuk még őket!:p
Az első mondatom végén a kérdőjel helyett felkiáltó...
Ne haragudjon meg senki Ferencvárosi magánvélemény a csiki helyzetről:Nagyon fel lennék háborodva ha kedvenc csapatom nevét megváltoztatnák,inkább lennék szegényebb pénzel, mint, hogy elvegyék azt a két betűt ami a székely jégkorongsportot jelentette és jelenti.A gyereke helyzete érdekes, de elszomoritó, nem kéne tönkretenni őket azért mert ragaszkodnak a nevelőedzőjükhöz, ami a cikkben felvan tüntetve összegként abszolút irreális.Milka 71 üzenetét üdvözlöm, amióta a Szerda elindult az OB1-ben illetve a Mol ligában az SC ellen nem nyertünk sosem idegenben,de mindig kurva jól éreztük magunkat a helyieknek is köszönhető
@zsolt007: írtál te is egy nagy marhaságot. kedvenc csapatod neve ugyanis évente változik. hol látsz te itt elvett két betűt?
SC Csíkszereda-hargitafürdő vagy Sc Csíkszereda-Fenyő hotel ez nem változás.Ferencváros név nem változik, HSC Csíkszereda ez ugyan miért kellet?
@zsolt007: tényleg ennyi eszed van, vagy csak egy szimpla szarkavaró vagy?
@Pumukli00: A Ferencvárosnál minden szempontból jobb lehetőségeik lesznek. És egyébként is a magyar és a román körülmények között jelentős különbség van, tetszik vagy nem, ez az igazság!
@csatoimi: Szó sincs róla én Fradi drukker vagyok, ezzel nem engem bántasz, kiváncsi leszek a csiki szurkolók véleményére, remélem a Brassói tornára jönnek majd páran.Az én véleményem az marad, hogy ha beszállsz valahová támogatónak ne a csapat átnevezésén múljon! Jó éjszakát!
@Mocsar: Sajnos ez nem így van. Csak így etették meg őket. Szezon végén egy sem lesz ott.
@zsolt007: Akkor támadd meg a Sapát is holnap. :) Jó éjt.
Prakabot az zavarta , hogy nem lesz vezetoedzo az U18-nal, mivel Sved edzo erkezik az utanpotlashoz.
@csatoimi: Csak, hogy a Csató Imrében nincs H betű, így nem értem ki a névszponzor.Felesleges vitáznunk engem nem érdekel csak felvetettem.Mindenki tudja, hogy a HC-hez húzott a szíved, majd, hogy az megszűnt csak így voltál hajlandó beszállni a Csiki jégkorongba, hogy változik a neve meg néhány dolog.Nemzeti Érzelmű vagyok, csináljatok a Székely hokimúltnak megfelelő csapatot.
@csatoimi: Te nyílván sokkal jobban átlátod a helyzetet, de nem vagy egy kicsit elfogult?

"Szezon végén egy sem lesz ott." - Erre azért ne fogadj nagy tételben!
@zsolt007: Az ingyen söröd már így is megvan az SC-sektől, tehát mindez nem volt hiába. :)
@NemNem: Hodos Detre már tavaly a Starsban játszott és a serdülő bajnokcsapat tagja volt!
@Mocsar: Nem vagyok elfogult, csak nem látom, hogy mivel tudnának ezek a gyerekek jobban fejlődni a Fradiban, ahol Prakab lesz az edzőjük, mint itthon, ahová egy svéd szakember jön. A bajnokság meg ugyanaz. Prakabnak nagy érdemei vannak abban, hogy ezek a gyerekek ilyen szinten játszanak(korosztályuk legjobbjai), sokat és lelkiismeretesen foglalkozott velük, megértem azt is, hogy hozzá nem értő és a helyzetet át nem látó emberek sokasága kontárkodott bele a munkájába, ami nagyon zavarhatta őt, de egyrészt ezek az emberek nincsenek már mind ott, másrészt ez a fajta reakció nekem túlreagáltnak tűnik.
Öröm nézni ezt a vitát, komolyan.
@zsolt007: "inkább lennék szegényebb pénzel, mint, hogy elvegyék azt a két betűt ami a székely jégkorongsportot jelentette és jelenti"

melyik ket betut?
mert ha az SC-re gondolsz, akkor szolnek h a csapat neve HSC lett. ott a 2 betud. nekem az a furcsa, hogy az nem tunik fel neked h a SC Miercurea Ciuc-bol HSC CSIKSZEREDA lett.
@csatoimi:
A bajnoksag lehet hogy ugyanaz de a korulmenyek es az iskola nem zoval akarhogy nezzuk faj nektek hogy elmentek de jol tetek mert onnan meg lehet valami beloluk de innen biztos hogy nem

Brassoi profizmusrol meg csak annyit, hogy ott megbecsulik a jatekosokat s nem rugjak seggbe mint itt es a felfogas is mas...
@fradigy: Az SC nevet soha nem kellett volna megvaltoztatni ez olyan, hogy most tamogatod a Red Wingset s te adsz x osszeget s akkor atnevezik Detroit Magashegyi Red Wings....
@Milka #71: az SC nev NEM lett megvaltoztatva, hanem kiegeszult a H betuvel vagy Hockey szocskaval. A Miercurea Ciuc, na az MEGLETT.

Ha Imi csinal egy Hockey SRLt akkor jobb lesz? :)
@Milka #71: Nem az első padokban ülsz az iskolában, ugye?
@fradigy: eddig volt SC MIERCUREA CIUC és HC CSIKSZEREDA.Jött Csato és az idéntöl lett HSC CSIKSZEREDA.A HC bebukott.... mivel ezelött 2-3 évvel ki akarták "csinálni" az SC-t ugyancsak ök,jövöre kimarad az S betü is,"kirostálták" már az SC "magját" és meglesz a régi HC Csikszereda... és eli is érték a céljukat:van HC és halott SC
@Milka #71: A csíki középfokú oktatás történetét, hagyományait és színvonalát is jól ismered...Egy három éve létrehozott csapat és az évtizedes hagyományokkal bíró brassói hokiprofizmus...és ezzel nem őket akartam bántani...és végeredményben téged sem, csak ilyen következtetéseket levonni egyrészt a helyi középfokú oktatásról másrészt a brassói profizmusról...de neked biztosan van rálátásod ezekre a dolgokra.
@scottysc: igen, es 2012ben lesz a vilagvege, megmondtak a majak meg nosztradamusz meg az atvn a josneni.

ha jok az informacioim, az SC sem volt mindig SC, tobb neve volt az idok folyaman.

orulnetek neki hogy van valaki aki ilyen odaadassal tamogatja a jegkorongot! azt nem mondom hogy onzetlenul, mert odatett egy H betut es mar nem roman a csapat neve.

szar az elet na...
@fradigy: ne vedd fel a srácot, erre van ő kiképezve.
@csatoimi: ne haragudj de NEMTUDOM nem felvenni :-/

anno a HC-SC haboruktol is mindig elpattant a hur. most EGY csapat van, de akkor is megy a szardobalas.

engem ez elszomorit...
@fradigy: te mit gondolsz, jó szemmel nézik ezt a csíki magyarkodást a hatóságok? ezek nem szurkolók, csak erre vannak kiképezve. ebből élnek. te jól tudod, kik ezek és hogy dolgoznak. itt éltél te is.
@csatoimi: ott, s tudom, de na. ezekre az "Okos" Csanad hozzaszolasokra viszont nem kelett volna felhivd a figyelmem :)

Csanad, menj a Steauahoz inkabb, jo?
@fradigy: mondok én neked erre egy példát:te,mint fradi szurkolonak egy ute-fradi mecssen a szemközti lelátorol (fél mérközés alatt,a két kezével és két középső ujjával) integetne feléd és a szurkolo társaid fele egy ute-s tulbuzgo támogató,na és ugyanez egy év mulva fő szponzor lenne nálatok és kezdené változtatni a ferencváros nevét...
@scottysc: en tobbet ki sem mennek meccsre. vagy levennem a fradi mezt, es atpartolnek a starshoz.
elkepzeltem ahogy allnak a fradi szurkolok a gloriaval a fejuk felett s imatkoznak a meccseken, s kozben a stanista ute szurkolok mutogatjak a fakjukat...
@fradigy: :)))))) ez nagy volt. :)))))
@scottysc: hát mutogatós bácsit idénre már sikerült igazolnunk a dózsától, igaz pénzt nem hozott csak visz...
A lényeg szerintem is az hogy a Miercurea Ciuc-bol CSIKSZEREDA lett,hogy SC vagy HSC az már csak formaság.Hogy ez miért zavar egyeseket?
Ezelött még 20-22 évvel dutyiba dugtak ha magyarnak vallottad magad,most pedig nem tudunk örvendeni annak hogy HSC CSIKSZEREDA néven szerepel egy székely csapat.
Lehet hogy egyesek még nem tudják felfogni hogy ez mit jelent,lehet hogy tul fiatalok még ehez,de nekem sokat jelent,akár mint 90-ben amikor elöször hazamentem,és a mise után elénekelte a nép a magyar és székely himnuszt,lilabörös lettem,a könnyem is kiesett....
@fradigy: baratom,neked fingod nincs a dolgokrol csak irogatsz ossze-vissza azert a szaros ingyen levesert meg sorert amit fizettek neked kint.remelem picssen rugnak az igazi Fradi szurkolok
@kapusLaci: errol van nagybaszo....

@steven seagal: ki fog nekem ingyen sort fizetni? vagy mar fizettek???
@fradigy: ne vedd fel ezt sem, egy és ugyanazon személy, egy buta judos, aki be van építve a szekuhoz.
@csatoimi: ne marhaskodj, valami sorozesrol van szo, csak nem ertem h mikor, s ki fizet :P
FUTC
Nem is hangzana rosszul! :))
Komolyra fordítva.
Úgy gondolom egy felnőtt számára is nehéz kihozni magából a maximumot egy olyan környezetben, ahol nem érzi jól magát. Egy gyereknek még nehezebb a helyzete. Nem biztos, hogy a Fradiban jobb lesz nekik, de ha nem próbálják meg, soha nem fog kiderülni.
Egy rosszul működő párkapcsolatot se szabad időtlen időkig nyúzni...
@Iceblack: Nemcsak az SC-nél fogyott el a pénz és kényszerült kompromisszumra, megtörtént ez nagyobb házaknál is, lásd a Dinamo Moszkva esetét. A gyerekeknek meg jobb nem lesz, az biztos. Kiváncsi vagyok a nemzetközi szövetség véleményére az ügyben.
Ez a mostani szitu kicsit hasonló a DAB-Sapa állandó vitához. Jelenleg Orbán. Mindenkinek megvan a maga igaza...
@csatoimi: mindig annyira naív vagyok, hogy azt hiszem, ezek a dolgok is megoldhatóak paragrafusok alapján. van egy kiszámolható nevelési költség. ha ezt az új klub kifizeti, és a gyerek menni akar, akkor hogy jön képbe a nemzetközi szövetség?
@szorgalmas: ezt így képzelném el én is.
@szorgalmas: a nemzetközi szövetséget én is a cikkben olvastam, nem is gondoltam volna, hogy idáig jut ez az ügy
Nem vagyok hozzáértő ember, de sztem teljesen igaza van a székely csapat vezetőinek.
Az ő fiataljaikról van szó akikbe sok időt/pénzt/energiát fektettek és most úgy látszik egy fillér(bani) sem jön belőlük vissza ha azok csak úgy elmehetnek (az elküldött edzővel) a Fradihoz.
Igenis fizesse meg az új csapat a srácok árát(aztán csináljon belőlük igazán jó játékost, hogy nekik még inkább visszajöjjön ez a pénz).
Sztem ez a világ rendje.
@fradigy: hát akkor még egyszerűbb a képlet. senki nem megy sehova. a gyereknek is tudomásul kell vennie, hogy ahol évekig babusgatták, ott elvárhatnak bizonyos költségtérítést. ha olyan jó játékos, úgyis kifizetik érte. ha nem, ne ugráljon. esetelg apuka kölcsönt vesz fel/autót ad el, és oda megy, ahova akar.

nyilván sántít ez a végtelen leegyszerűsítés, de nem a világ legkomplikáltabb dolgairól beszélgetünk.
@szorgalmas: nagyjából erről van szó
Mi számít nevelési költségnek?
Mert amikor én még úgy játszhattam gyerekként, hogy a szüleimnek egy fillérbe se került (max. utazási költség, edzőtábor) mert mindent a klub állt, az OK.
Amire rálátásom van (volt) - UTE, Stars, MAC - ott ma mindent a szülők fizetnek. Havi tagdíj, szerelés, utazás stb.
Az esetleges "szponzorok" is a szülői körből kerülnek ki.
Akkor milyen költségeket áll a klub?
Miért nem ilyen felelőségteljesek a klubok az ifi ill. junior kor után eltűnt (elzavart) játékosokkal szemben? Azért, mert azokra már nincs szükség!? Ott nem számít az elveszett nevelési költség?
@szorgalmas: Rabszolgaság, esetleg? :))
@Iceblack: ne te döntsd el, hogy kit zavar egy klub el és kit nem, azok közül, akiket ő nevel ki. egy rakás költség van a gyerek csapatoknál, nem mindent a szülők állnak.
@csatoimi: nagyon zsir gyerekek.szekus lettem :),remelem Imi allja a fizumat :) s magyar tesvereinknek egy kis HC fele ertelmezo szotar : JUDOS=balfasz,luzer,hozzanemerto,inkompetens stb.
csakhogy ertsetek Ti is
@csatoimi: Pl?
És akkor ki?
Ha nem kerülne a gyerekem hokizása átlagban havi 25-30 ezerbe, nem is kételkednék!
@Iceblack: de mennyibe kerül a klubnak?
@Iceblack: Szeredában lehet, hogy másképp van, de itthon jobbára úgy működik, ahogy leírtad. Én nem merem összeszámolni egy évben mennyi közvetlen (szerelés, tagdíj, tornák, stb.), illetve közvetett (utazások, edzésre járás) költsége van 2 gyerek jégkorongoztatásának. Azt meg már csak csendben jegyzem meg, hogy még csak felszerelést sem tudnak egymástól örökölni, mert az egyik kapus...
@steven seagal: nem tudjatok tovabb szivni a club veret es ez a baj? csaltatok a felszerelesekkel, kiszallasokkal, lopkodtatok mindenfele a csapatnal, most meg nem engedik, ez faj ugye? huzzatok mar el a francba es hagyjatok masokat dolgozni nyugodtan.
@MeLa: Ha az egyik fiad kapus,akkor te nem kell gondolkozz hogy hová tegyed a pénzedet:))
Gyerekeknél föleg minden 2-3 évbe uj szerelést venni.Mi már öregek nem növünk esetleg széllesedünk.
Sok sikert a gyerekeidnek!
@kapusLaci: Szia! Régen "beszéltünk" :). Majdnem igaz, amit írtál, az egyik gyermekem kapus, ő a fiú. A lányom meg játékos...

Te tudod legjobban, hogy a kapus felszereléseket nem nagyon lehet "túlméretezni", mert az már akadályozza a védésben, így aztán az általad említett 2-3 év valójában 1-1,5...
@csatoimi: jol mondod nem mindent a szulok alnak hanem kb a kiadasok 75-80%-at...szoval
@MeLa: Remélhetöleg meglesz a gyümölcse a sok munkának,na meg a befektetett pénznek is.
Kitartást,sikert...
@kapusLaci: Köszi! Kire költsem, ha nem a gyerekeimre... Sportoljanak amíg lehet, szerintem ez a lényeg, nekem nincs más dolgom, mint, hogy amíg tudom, biztosítsam hozzá a feltételeket.
Milliókat költesz a gyerek hokiztatására és ha nem érzi jól magát és elmenne máshova, költsél rá még egy milliót:
"esetelg apuka kölcsönt vesz fel/autót ad el, és oda megy, ahova akar."
Logikus érvelés lenne, ha mindent a klub állna, mint a komcsi időkben!
@csatoimi: Aruld el nekem is ,hogy ki ez a seagal. Ha judos , biztos ismerem. Amugy ne altalanositsunk......
@Iceblack:Ez nem teljesen egyenlő az Orbán üggyel. Orbán profi szerződés köt(ne) a Fehérvárral.
A „röghöz kötött jobbágy” erdélyi gyerekek egy másik utánpótlás csapathoz szerződnek.

Tegyük fel Fradi kiperkálja az 4000 eurót. Ha az első profi szerződésük a HSC Csíkszeredával kötik, akkor visszakapja a pénzét a Fradi, sőt ráteheti az ő nevelési költségét a pesti árszínvonallal korrigálva?

Háriért mennyit fizetett a Montreal a Farjestad-nak?
Bp. Stars mennyit kapott a nála IS nevelkedett erdélyi gyerekekért, akik közül páran most a Brassóban játszanak?

Szerintem az ilyen intézkedéseknek köszönhetően marad, majd Románia örökké Divízió II.-es ország. Menekül, aki tud majd. Ha megszületik a székely Kopitar a legjobb tanács, hogy még 12 éves jöjjön Magyarországra, mert lehet, hogy később nem tud nyugatra szökni, mert még adminisztratív módon elkezdik emelni az érte követelt összeget.

Remélem a Román válogatott meghívóját legközelebb a WC-n húzzák le, mert többek között, emiatt nőtt 2-szeresére a követelt összeg. Majd úgy kell besorozni a játékosokat, mint a régi „szép” időben.
En hallotam hogy mit mondod Raduly a gyerekeknek.
Azt hogy tobbet a palya fele se jojenek es vissza a csapathoz se.
Am Csato johet ide swed edzo h nincsenek tehetseges jatekosok a 95 os korosztalyban :)
@NemNem: Az edző nem csak ennek a korosztálynak lesz az edzője, ne idegeskedj mert lesz munkája. Sok tehetséges gyerek maradt még itthon.
@NemNem: Molnár, Egyed, Silló, Bors, Salló, stb . . .
hat igen :) azert van nehany tehetseges .
segal te igy is star vagy hagyd mar a nepet beken
az idezett nyilatkozatokat olvasva az elso kerdes ami felvetodot bennem h Prakab "beugrott" a nagycsapathoz h "megvaltsa" a csiki hokit kicsitt santit,nem beugrott hanem szponzorok javaslatara kerult a csapat elere.
Az ifjusagi csapattal kapcs. nem o inditotta ezt a csapatot,mas edzotol vette at egy mar kiforroba levo csapatot,amelynek letszama akko 2 csapatra valo volt.Munkalkodasa alatt sok gyereknek elvette a kedvet a jegkorongtol.
A sikerekhez az edzoi munkan kivul az is hozzajarul ha egy tehetseges generaciot orokolsz ami 10 evente szokott megismetlodni(ez hatarozottan sikeres generacio)
Jelenleg sem kirugtak a klubtol hanem dezertalt.Miert nem volt batorsaga egy kezdo csapatot inditani???!(mert ott lehet bizonyitani)
az a baj, hogy Szeredában a polgármester és a főszponzor személyében olyan emberek kezébe került a hoki, akik kétségtelenül szeretik, de nem értenek hozzá, ez meg is látszik majd úgy két éven belül
4000 eur ??? volt szerzodes? vagy ?? nagyon PENZ szaga van az egesznek, ennyire szegeny a SC?
@dr.a: ha nem jon ez a ket ember, azt is elfelejtettuk volna Csikszeredaban ket ev mulva, hogy letezett jegkorong. A legjobb kezekbe kerult ez a sport, az eddigi raboljuk le az allamot helyett most elkezdodott valami mas. Akkor lenne baj ha papagajok kezebe kerult volna mint amilyen te is vagy, aki csak kritizal de nem tesz semmit.
Meg szeretnénk előzni a saját nevelésű játékosok elvándorlását, mert úgy gondoljuk, ha a két egyesület és a város jelentős összegeket fektet a nevelésbe, szeretnénk őket akkor is a csapatunkban látni, amikor már hasznunkra lehetnének."
azzal elozik meg h penzt kernek, ha tavozni akarnak? kereste meg valaki a jatekosokat? szuloket?, vagy csak kovetelozni tudnak??
..es ha mostanig nem voltak hasznukra akkor mi a nagy problema TISZTELT CSEKE UR, valoszinu talan ez, hogy onoknel nem a gyerek a lenyeg hanem a PENZ !! szoval rengeteg az onok haza tajan a rendeznivalo
@csiki hokis: ne fogalmazzunk olyan drasztikusan, az hogy ez a két ember mentette meg a csíki hokit éppen úgy nem igaz, mint hogy most attól, hogy ketten vannak ott össze fog dőlni minden. de itt szerintem túl sokat játszanak az egyéni ambíciók. minek kellett HSC-t csinálni a klubból? ha már magyarítani akarunk akkor miért nem lett volna jó mondjuk az SC Csíkszereda, vagy az SK Csíkszereda, hogy a klub magyaros legyen? ezt nem kifogásolták volna olyan sokan. De kellett a H a HC-re utalás miatt, ami egy bukott klub, de ki kellett fejezni, hogy mi vagyunk a győztesek. meg a fekete szín? mégis minek azt? mit akar szimbolizálni? ha nem akartak volna konfliktust gerjeszteni, akkor a hagyományokat tisztelni kellett volna. lehet, hogy volt még más neve és színe a szeredai hoki csapatnak, de a mai szurkolók tudatában, mondhatni szívében a sportklub és a kék fehér él. a név és a színváltoztatással úgy érzik, mintha elvettek volna tőlük valamit. ami meg a vezetést illeti, olyan emberre kell bízni, aki benne élt ebben a sportban, csinálta és eredményeket ért már el benne játékosként vagy edzőként, és persze rendelkezik jó vezető tulajdonságokkal. ezt nem látom a mostaniak között. Ráduly szerintem inkább olyan becali típusú. még azt is el tudom képzelni, hogy be fog menni szünetben az öltözőbe egy kis "taktikai" eligazítás céljából. a papagájra nem akarok válaszolni, mert az éppen olyan személyeskedő típusú hozzászólás, mint a sportclub blogon mostanában sokat látott szarhazi vagy segg*fej
@dr.a: Szerinted a mai gepesitett rohano vilagban, erdekel valakit mi van a sportklub szurkolok szive helyen? Csatot szerintem sokkal inkabb az erdekelte, hogy mi van a HC szurkolok szive helyen, tobbszor is hangoztatta, hogy az SC nem a szive ugye. Nem hiszem, hogy elvarhattuk volna tole, hogy sportklubbos legyen. Az, hogy mi miket okoskodunk itten, mar nem fog valtoztatni a dolgok allasan, hogy minden nap bejelentkeztek egy uj neven meg nem hiszem hogy meghatna a vezetoseget es ujra lenne SC. Most mar ezt kell elfogadni es szeretni, oruljunk hogy nem jutottunk a gyergyoiak sorsara, lesz egy elegge jo csapatunk, nem szunik meg a csiki hoki.
Mindenki aki a HSC uj csapatnév ellen van,azért én bizok hogy összetartoan a HSC-nek fogtok szurkolni!!!
@dr.a: hát már a tavaly volt ilyen jelenet,a galac mérközés szünetében berohatnt az öltözöbe és kezdett igazgatni játékosokat... mi lesz majd az idén?
@kapusLaci: Ez biztos, hogy igy lesz. Elindul a szezon es mindenki a HSC-nek fog szurkolni. Szezon vegere meg mindenki elfelejti, hogy volt HC es SC, egy csapat lesz csak, a HSC. Hajra HSC!!!!!
@beluja: az idegenek kezere akarsz adni???
@steven seagal: Nem kell a szinjatek, te es beluja egy es ugyanazon szemely vagytok. Ezt mar mindenki tudja Csikszeredaban.
Engedjétek az öreget, hogy menjen. Elég keserűséget okozott az ex- U18-asoknak. A csapatot felszámolta, elküldte kiket nem kedvelt, s erőltette a kedvenceit! Mehetnek nyugodtan a csapat meg él nélkülük is! Nem olyan nagy veszteség. Szerintem a csapatnak is jobb lesz, hogy a nagyképü csapatkapitány s a sztárkapus is elmegy! Éltessék továbbra is Gabi bácsit... Nekem elegem volt és van belőle!!!
@HSC: :)))) vagyunk egy paran. seagal, mohikan, beluja stb..... :))))))
@steven seagal: hova adjam magam? :)))))
Na végigmentem rajta, de senki nem említette:

A Fradiban letört a keze mindenkinek, hogy nem bírták felemelni a telefont???
Az edzőn és a román szövetségen keresztül üzengetnek. Gáláns hozzáállás, szép történet.
Hát nem feltétlenül így válik szimpatikus csapattá az FTC..

Egyébként komoly szívóhatása van most a Fradinak, a Stars-ból is mentek már el oda (játékosok, edző(k?)), és még nincs vége..
@facsipesz: A "szimpatikus csapat" jelzőt meghagyjuk a sztárznak.
@peterszky: Pedig már érik a párhuzam:)
Ha a mi csapatunk csinálja: ügyesek, ha másik csapat, akkor fújfúj:))
@facsipesz: Majd akkor írom, hogy fújfúj, ha kiderül, hogy a Fradi "tüzelte fel" az edzőt és a játékosokat erre a cselekedetre. A cikkből nem ez derül ki.
@fradigy: :D
@facsipesz: Igazából csak annyi történt, hogy a "fagyi visszanyal" -t ;)
@peterszky: Nem, de nyilván nem úgy tudták meg, hogy jönnek, hogy ott álltak az ajtóban tegnap este, hogy "Csíkból jöttünk, mesterségünk címere..."

Kis interaktív kommunikációval meg lehetett volna előzni a helyzetet. A poszt annyiból állt volna, hogy jöttek, láttak, ittmaradtak, slussz. Így meg az elmérgesedés. Mármint ami ebből nekem lejött.

@1885*: Hát van ilyen, szponzorok jönnek-mennek, remélem, itt nem lesznek "erkölcsileg aggályos" pénzek, bár ez mindig csak "más" csapatoknál szemszúrós:))

Pleszkán Joci harmadik kapus lesz. Kívánok neki sok játéklehetőséget.
@facsipesz: Á, nem lesz Nokiás doboz, egyszerűen nem trendi ;) hát ez már csak így van, ha én csinálom OK, ha más akkor le velük :D
@1885*: Trendi az, sajnos, még ma is mindenhol (szinte kötelező, ha állami/önkorm. pénzről van szó), és ezen puszta szövegeléssel nem lehet változtatni:(
Már ha érted.
@facsipesz: alulértékelsz. Csak arra céloztam a nokia nem trendi, a "visszajuttatás" tudom, hogy nem ment ki a divatból, hiába no a szokás hatalma.
Jobban értem én mint hinnéd.
@1885*: Nagyon-nagyon szomorú dolgok ezek.
Hogy állampolgári kötelességgé vált a "visszacsorgatás"...
igen ebben az egyben igaza van ordzonak.
hogy a kedvenceit mindig elo tette : aronkat , draga csikit , a draga fiat , es a star Trancat.
igasagtalan volt.
Szerintem ezt nincs mit tovabb vitatni .
Lezarni !
am neked mibajod van medvetanc :-?
@scottysc: biztos lesz ilyen még, majd kitesz magáért
süti beállítások módosítása