HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sikorcin még nem tudja, mi lesz

2010.06.01. 21:02 F. Kapus

Meghívásom a magyar válogatottba nagy megtiszteltetés és élmény volt számomra, és örülnék, ha ismét lehetőséget kapnék a szereplésre, nyilatkozta blogunknak Ladislav Sikorcin, aki félévnyi magyarországi vendégjáték után kijelentette, magyar válogatott szeretne lenni. A 24 éves center első szezonja parádésra sikeredett, a második már kevésbé, de nincs oka szégyenkezésre. Eséllyel küzdhetne meg a magyar válogatott négy centerpozíciójának egyikéért, a budapesti vb-n debütálhatna IIHF-rendezvényen is. A politika azonban megnehezítette a dolgát. Erről is beszélgettünk vele.

Ivan Gasparovic szlovák államfő hétfőn aláírta a szlovák állampolgársági törvény módosítását, így jelen állás szerint csak a szlovák állampolgársága elvesztése árán szerepelhetne a 2011-es vb-n a fiatal trencséni csatár. Érdekesség, hogy Gasparovic ezer szállal kötődik a jégkoronghoz, volt a csehszlovák szövetség és a Slovan Bratislava alelnöke is, jelenleg is aktív Slovan-szurkoló.

Sikorcin két évig az UTE csatáraként játszott a Mol Ligában és az OB I.-ben. "A legutóbbi szezonban az UTE-val a Mol Ligában elértük a maximumot, de az OB I.-ben jobban kellett volna szerepelnünk." Az új lila-fehér vezetés kijelentette, nem lesz légiósuk, a szezonrajton bizonyosan nem. Így a tavaly novemberben a magyar válogatottban is bemutatkozott csatár valószínűleg új klubban kezdi a szezont.

Jelenleg odahaza, Trencsénben edz, a helyi jégkorongozókkal, köztük válogatottakkal is. Mint blogunknak elmondta, még semmi sem biztos a jövőjével kapcsolatban. "Sok helyről kerestek, legalább négy klubtól kaptam konkrét ajánlatot, két Mol ligás csapattól és két külfölditől. Még nem dőlt el semmi, remélem, néhány napon belül kiderül, hol játszom a következő szezonban." Hozzátette, az UTE részéről nem keresték, senki nem lépett kapcsolatba vele. Kérdésünkre, miszerint igazak-e az erdélyi fórumokon olvasható pletykák, hogy az SC Csíkszereda komoly ajánlatot tett neki, diplomatikusan válaszolt: "mint mondtam, sok helyről kerestek".

A magyar válogatottságot és állampolgárságot érintő kérdéskör elején Ladislav Sikorcin leszögezte, továbbra is komolyan gondolja, hogy magyar válogatott szeretne lenni. Átigazolásakor figyelembe veszi ezt a célt, ha nem magyarországi csapatba folytatja pályafutását, akkor augusztus 1-jéig vár a nemzetközi átigazolással, mert aznap telik le a folyamatos két év, amit itt kell töltenie. Ha ez meglesz, akkor már csak a magyar állampolgárság hiányzik a hivatalos válogatottságához. Ehhez azonban szülőhazája állampolgárságát le kell adnia. A jelenlegi politikai helyzetben nehéz kérdés, miként döntön. Konkrétan még nem is tudja, mitévő legyen. "Már tettem néhány lépést a magyar állampolgárság megszerzéséért, majd meglátjuk, mit hoz a jövő ez ügyben."

Sikorcinnak a szlovákiai törvény július 17-ei hatályba lépéséig a magyar állmapolgárságot megszerezni semmi esélye sincs. Ezért itt jegyezzük meg, a szlovákiai törvény hagy kiskapukat, például ha valaki házasság révén szerez állampolgárságot, nem kell lemondania a szlovák állampolgárságáról. Másfelől pedig Szlovákiában rövidesen választások lesznek, amelyek után nem feltétlenül folytatódik a jelenlegi irányvonal.

71 komment

Címkék: sikorcin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szívem szakad meg miatta,de azt kell mondjam,jól teszi ha menekül Újpestről:((( A képességei alapján pedig egyértelműen a válogatottban a helye. (És nagyon kérem ne kezdjünk bele egy "ki számít magyarnak" vitába..)
@progmet: Az édesanyja magyar szóval ez nem lehet vita tárgya szerintem.Remélem jó idényt fog produkálni, mert szükség lenne rá a center poszton.
Ha el is megy, márpedig úgy tűnik, kívánom, hogy láthassuk őt még játszani (sajnos ellenfélként). Aztán még idővel talán lehetnek jobb állapotok Újpesten. A válogatottság kérdése függ a lobbipoziciótól, úgyhogy Stars esetén van erre esélye.
@progmet: minden szavaddal egyetértek :( sajnos azt kell mondjam nem vagyok meglepve, az én szívem is.
@Rock me Amadeus: csak azt neeee. :( :( :(
Ahogy progmet is, én is megsiratom, a kedvenc újpesti játékosom volt. Undorító, hogy vele is így bántak, jól teszi, ha új helyet keres. Jobb bánásmódot érdemel.

Ha ellenfélként visszatérne újpestre, neki külön dobok csokit. És merjen egyes hülye beszólni neki, mint anno Bertának...
Gondolom, Vlado Dubek sem Újpesten játszik majd jövőre. De neki legalább már megvan az állampolgársága. Ancsin Jani, Joós, Böle, Pék, Őze, köszönjük.
Félek,hogy az újpest eléggé mély gödörbe fog kerülni. Okés, hogy nem akarnak külfőldieket,de akkor mi lesz a csapattal? Idén is egy rakás szarok voltak szegények, aztán a légiós sor nélkül meg...? Bele se merek gondolni, abba reménykedem, hogy Gyblak rendbe teszi ott a dolgokat.
@Fradi-Mate: Ahhoz ő egyedül nagyon kevés. Jöhetne ide akár egy világbajnok edző is,ebből az anyagból ő sem tudna semmit sem kihozni. Szánalmas,hogy ez a klub a "hozzáértő" vezetőik statisztálása mellett mind mélyebbre süllyed. És ugyanilyen értetlenül állok a MOL-liga körülötti cirkusz előtt is. Előre kellene haladni,ehelyett mindenütt csak farolunk...
@progmet: Kétség nem fér hozzá hogy tehetséges, meg ügyes. De nem szívesen látnám a VBn a csapatban. Egészen egyszerűen azért mert, szerintem van legalább 4 jobb centerünk nála. Ettől függetlenül további sok sikert kívánok neki!
@Zsootika: Nem vagyok biztos, az egy jobb centerben sem. Négy jobb meg végképp nincs.
@Zsootika: Felsorolnád ki az a négy?
@sziszi_15: erre én is kíváncsi lennék :)
@Henry The Navigator: Nem marad. Több helyen is elhangzott, hogy házon belül oldják meg az edzőkérdést, igen nagy valószínűséggel magyar vezetőedző lesz.
@csatoimi: én jelenleg csak egyet tudok. Vas Marcit.
@ekanai: + Galanisz aki kb egy szinten van vele. Nem. Idén már Niká jobb volt. De ez még így is csak kettő. :)
A DAB-nál nem merült fel a neve?
Jöhetne hozzánk :DDDD
Enyit Ujpeströl!!!A jo játékosait nem tudja megbecsülni tiszta szégyen!!!Hátha megy a Hsc-hez!!!!!!!vagy Brasso
Azt hiszem, ha valaki ki akarná adni az "Akik csak lilában játszottak - XXI. századi újpesti hokilegendák" című könyvet, annak nem kéne nagy nyomdaköltséggel kalkulálni...
Meg sem keresték.
Vicc b***meg!!!!
Most nem akkarok megbántani senkit sem ,de most már értem miért kiabalják,hogy mo....s lilák!!!
@fradigy: hagyd már, ma regisztrált, erre rögtön lehülyézed? :)
@zsiraf gyt: Szerintem nem vicces. Én is szenvedek attól,amit a "tisztelt" vezetőink művelnek,mint ahogy minden jóérzésű lila. Még jó,hogy úgy kezdted a mondatodat,ahogy...:)
Az Újpest vezetősége kitűnően példázza, hogy hogyan kell egy jó csapatot teljesen szétzilálni, a jobbnál jobb játékosokat más csapatokhoz kényszeríteni.
Szomorú. Szomorú, hogy nem látjuk többé az eredményjelzőn a "SZIKIGÓÓÓL" kiírást...
Igaza van az előttem szólóknak, Sikorcin jobb csapatot érdemel, ahol megbecsülik a játékát.
És igen is helye van a válogatottban!!!! Ivan Gasparovic meg szarjon sünt. :)
@fradigy: :D ja, ilyen amikor egy Fradista kedves :) :);)

komolyan: melyik 2 MOL ligás tett ajánlatot Sikinek csillagok és ?

Naná, hogy helye van a válogatottban.
A 2010-2011-es szezont a Hockey Sport Clubnal fogja lejatszani Sikorcin,es Mihaly Arpad sorsa is holnap dol el es ha nem tudnak a Volannal megegyezni ot is szivesen latjuk Csikszeredaban :-)
Sikorcinnal amit irtam az tutti info ;-)

Hajra Hc Sport Club!:D
Hc Sport Club ? Szanalmas vagy ! ! !
Akkor legyen HSC Csikszereda...a javat ugy is volt Hc jatekosok alkotjak es ebben igazam van!
@fradigy: ezt én sem értem . . .
Imi, ha így van, akkor okosba várjátok ki az augusztust.
@csatoimi: mond h nem kezdodik/folytatodik megint a hc/sc haboru, mert elsirom magam....
@fradigy: Soha nem lesz vége sajnos. :(
@fradigy: ezt nem én kell mondjam, hanem Csak a Sportklub és cimborái.
@csatoimi: Milyen en? en kezdteme heccelodni?!
@Mihaly Arpad the best: Tavaly is csak piszkalodni tudtal, iden is csak erre fogja futni neked, egy ilyen nev mellett?!
@Mihaly Arpad the best: a szekelyhon szerint, meg mindig SportClub vagyunk! Amint már olvasóink értesültek róla, forradalmi újítások zajlanak Székelyföld legnépszerűbb és legeredményesebb jégkorongcsapatánál, a Csíkszeredai Sportklubnál. A tervek szerint az együttes Hoki Sport Club Csíkszereda néven szerepel majd a jövőben, és a kék-fehér színekbe bekerül majd a fekete is, a csapat neve a címerben magyarul is jelen lesz. Ez a névcserélési folyamat azonban nagyon hosszú folyamat. Bukarestben, az Országos Sportügynökségnél be kell jegyeztetni, és ki kell járni az útját az úgynevezett Sportigazolvány megszerzésének. Ezt a folyamatot tudomásunk szerint még nem indították el, így a hivatalos okiratokban, a játékvezetői lapokon Csíkszereda csapata egyelőre továbbra is Sportklubként szerepel.

Az idegesit hogy te hc-t latsz ebbe, de kivancsi leszek szezonba fol fogsz sunyiba meghuzodni...
@székely hokis: de vége lesz egyszer. A kommunizmusnak is vége lett, pedig az nagyobb hordejerű dolog volt, és már nem is nagyon reméltük, hogy kimászunk belőle. Csak ehhez is idő kell, hogy Csak a Sportklubbék is nyugodjanak bele, hogy ez már több mint Sportklub, egy Hoki klubbal.
@Csak a Sportklub : Nem érdemes hülyeségekbe kapaszkodni. Ha a székelyhon.ro azt írja, hogy te amerikai állampolgár vagy, ne hidd el nekik.
@csatoimi: Kivánom ,hogy neked legyen igazad.
@csatoimi: Nekem nem a h betuvel van bajom, hanem hogy ilyen sunyi emberek ilyen nevek mellett irogatnak. tehat akkor a szekelyhon hazugsagokat ir ugye?:)
@székely hokis: Köszönöm. Nekem lesz. Az idő nagy úr. Megoldta a második világháborút, megoldta a kommunizmust, megoldja ezt is.
@Csak a Sportklub : Ha te a gyerekedet már születésekor Pistikének nevezed, de mondjuk még hivatalosan nincs bejegyezve, attól még Pistike, ő. Nem így gondolod?
@csatoimi: Imi, en szoritok nektek. Az ordaskodasnak meg remelem egyszer vege lesz, mert nem birja a gyomrom ha szekely szidja a szekelyt.
@csatoimi: Háát, ahogy elnézem, a végén még elvárják, hogy bocsánatot kérj, amiért mecénáskodsz a csíkszeredeai hokiban...
Hopp, csíkszeredai, elnézést
Kár érte, jó játékos! Remélem a válogatottban láthatjuk azért!!!
@jacint70: igen, ez még hátra van. :)
okosabb lenne,kedves volan szurkerek,ha nem artanatok bele magatokat a hc-sk problemaba.ez nektek tul nagy falat s csak anyazas lesz a vege.hagyjatok,hogy intezzuk ezt el mi szekelyekul.
koszonettel
@fradigy:nem hüje:) nagyon hülye:))!!!
Sikorcin a HSC Csikszeredájéééééééééééééééééé
Sikorcin belehúzott, 3 nap alatt eldöntötte. Sok sikert.
@Matyi Erdelybol: kék fehér feketében:)))Nagyon nagy igazolás!!!!
De akkor így ugrott a válogatottság nem?
@Miskolcifan: Vagy akkor még csak szóbeli az egyezség?
@Miskolcifan: ott van, augusztus 1-ig vár az átigazolással. ;)
@1885*: Közben már észrevettem :D
@jacint70: egyben már"macénáskodott" és az is be csödölt:ez a hc volt...
@scottysc: a HC nem csődölt be, csak megunta a tulajdonos a sok ilyen szarkeverőt mint te, és nem csinálta tovább. De beszéltem vele és nagyon örült, hogy megcsináltuk a HSC-t, azt mondja, így már ő is tud járni meccsekre. :)
@csatoimi: Nagyon rossz hírek érkeznek a MOL-liga megrendezésével kapcsolatban! Állítólag a MOL a focit szeretné támogatni...tegnap láttuk milyen a magyar foci. Imi mit tudsz megmenthető a hoki számára a liga? Valamilyen formában ez a liga-bajnokság KELL hogy folytatódjon!!!
@hokiss: szerintem folytatódni fog, de erre hétfőn bővebb választ kapunk, a liga ülés után. Közös bajnokság biztos, hogy lesz.
@csatoimi: Köszönöm a választ,így már megnyugtatóbb a jövőkép! Szerintem a közös ligát meg kell erősíteni és kialakítani egy hosszútávú tervet. Ne legyen minden évben bizonytalanság!
süti beállítások módosítása