HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenképpen lesz felnőttcsapat

2010.05.10. 16:20 F. Kapus

Őze István klubelnök ígéretének megfelelően pénteken megalakult az UTE új szakosztályvezetése, tájékoztat a csapat hivatalos honlapja. A négyfős vezérkar három veteránja mellett Zsigmond Barna jelenti az újdonságot, ő lett a szakosztályvezető. A szakosztály elnökével, Joós Zoltánnal beszélgettünk a lila-fehérek terveiről, jövőjéről.

A szakosztály felnőtt szakmai igazgatója Ancsin János, utánpótlás-igazgatója Pék György lett. A fenti link alatt olvasható az új vezetés ötpontos stratégiája. Joós Zoltán és Zsigmond Barna is egyértelműsítette, a jövőben az utánpótlás kap kiemelt szerepet az UTE-nál. Ebbéli véleményük összecseng az ősi rivális Ferencváros új szakosztályvezetője, Csabai Gábor által korábban elmondottakkal. Az alsó korosztályokban nem változnak az edzők, a vezetés maximálisan elégedett a Keszthelyi Miklós vezette edzői csapat munkájával. Az ifjúsági csapathoz új edző érkezik, a vezetés célja, hogy szerethető utánpótlás-nevelő klub legyen az UTE, ahol a felső korosztályokból nem elmenni szándélkoznak a játékosok, hanem éppen ellenkezőleg, idejönni akarnak.

Joós blogunknak elmondta, a stabilizáció a legfontosabb. Kedden az új vezetés áttekinti a pénzügyi helyzetet, ez alapján fontos döntéseket hoznak. "Mindenképpen lesz felnőttcsapat jövőre is, csak az a kérdés, mennyi pénzből gazdálkodunk. Természetesen ettől függ a csapat erőssége. Egyelőre úgy tűnik, nem lesz akkora költségvetésünk, mint eddig volt. Ebből következően más lesz a koncepció, nagyban számítunk az utánpótlásunkra. Fiatal csapatot építünk, az is lehet, hogy a szezon elején nem lesz légiósunk, vagy csak kevés. Annyit elárulhatok, az edzőkérdést házon belül kívánjuk megoldani, szinte biztos, hogy magyar edző dolgozik majd a felnőttcsapatnál.

A keddi döntések után tárgyalunk a játékosokkal a jövőről. A márciusi megbeszélések során mindenkinek elmondtuk, mire számíthat. Nem titok, több játékossal is elégedetlenek voltunk, rájuk nem számítunk a jövőben. A szerződéseket is kedden nézzük át, annyi biztos, nem sok tavalyi játékosunk van érvényes szerződése a következő szezonra."

Kérdésünkre Joós Zoltán megerősítette, Harmati Dávid és Rafaj Attila is ebbe a körbe tartozik, ahogy a légiósok többsége is. Hétfő este megbeszélést tartanak az OB I.-es csapatok képviselői a szövetségben, ahol a következő évi bajnoki rendszerről döntenek. Joós Zoltán szerint minél több mérkőzésre van szükség az új szezonban, hiszen nagyon sok fiatal szerepel majd a magyar csapatokban jövőre, akiknek ez az érdekük, és ez a fejlődésük záloga is.

66 komment

Címkék: zsigmond ute joós

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szánalmas ez az egész. Kritikán aluli szakmai munka, kétévenkénti koncepcióváltás, aminek következtében rendszeresen kötelékben menekülnek a felsőbb korosztályok játékosai Újpestről. A nyilatkozatok alapján úgy tűnik, most pontosan oda érkeztünk vissza, ahonnan a szégyenteljes felnőttcsapat nélküli szezon után elkezdtük.

Bravó, bravó. Elbasztak több százmillió forintot, és nyoma sincs előrelépésnek. Több csapatnyi játékos vérig sértve ment el Újpestről, eszük ágában nincs visszajönni a nevelőegyesületükbe és most gúnyosan kacagva nézik, hogy ez a klubvezetésnek nevezett szánalom-tömeg gyöngyöző homlokkal próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

A szerethető csapat Joós Zoltán szájából egész egyszerűen nevetségesen hangzik. Amikor ezt mondta, akkor jött a tucatnyi szlovák.

Cseppet sem tisztelt Kapolyi, Őze, Böle, Joós, Ancsin Urak! A szurkolók szeretik a csapatot, de magukat rühellik. Önök kivétel nélkül fényesen bizonyították alkalmatlanságukat, szégyent hoztak az idén 125 éves Újpesti TE nevére és színeire. Ideje fülüket, farkukat behúzva eltakarodni a véresbe. Esetleg annyit megengedünk, hogy bocsánatot kérjenek az elkúrt elmúlt esztendőkért. Pék és Zsigmond Úrnak is le kellene vonni a konzekvenciákat, van miért.

Átlátható tisztújítást, teljes elszámolást Újpesten!
nevetseges! minden evben ezt mondjak es a csapat egyre gyengebb. nem gyanus ez a lila drukkereknek?:)
Szomorú, nagyon szomorú, hogy megint itt áll az UTE :(
"Annyit elárulhatok, az edzőkérdést házon belül kívánjuk megoldani, szinte biztos, hogy magyar edző dolgozik majd a felnőttcsapatnál."
ez csak nekem hangzik ugy mintha Pek lenne ismet az edzo vagy masnak is?
Ha Pek marad az edzo nem sok jora lehet szerintem szamitani sem a publikum sem a jatekosok reszerol.
En attol tartok ,hogy meg kevesebb szurkolo lessz ujpesten mint eddig es az nem lessz jo senkinek.
Tudnám mit neveznek ezen változásnak? Röhej az egész sztori...
Ezt már hallottam valahol, hogy szerethető legyen a csapat:)
@kiralyfi: Egy ország röhögött a fiatal és szerethető Újpesten. :-(
@qx92: A sok változatlanságon túl talán az egyetlen változás szerintem, hogy Pék ezen túl az utánpótlással fog foglalkozni a felnőttek helyett. De az szerintem rosszabb.
Érdekes dolgok folynak itt!
Szó szerint!
Nagy baj ez az egész a magyar hokinak. Joós "úr" üzleti vállalkozásnak tekinti az egészet, még jellemet sem erőltet a dologba. (Finom voltam?)Itt a bibi szerintem, nem a szakmai munkát végezni akaró Ancsin-Pék duóval.
@beck111: Nem aza baj, hogy üzleti vállalkozásnak tekinti! Az is, mindenek előtt, de jól kell csinálni, építkezni, okosan átgondoltan, lépésről lépésre, és közben nem elfelejteni, hogy bár üzeti vállalkozás, közben sokkal de sokkal több.
@veghist: Ha korrekt lenne a dolog, nem lenne baj. De erről még részletekben sincs szó! Kérdezd csak meg az elmúlt öt év játékosait, akik Újpesten játszottak, mi volt a szerződésben, mit írtak alá hétről hétre és mit vettek fel ténylegesen. Ezt üzleti vállalkozásnak nevezed, vagy valami egészen másnak? Így nem lehet eredményt várni senkitől!
Én úgy gondolom a két említett játékossal elégedett volnék az első csapatból, kéne még több lehetőség az úraknak, nem gond ha magyar edző van, bár a jövő más utat mutatna (jól jönne egy profi külföldi edző), bár magyar vezetéssel, ha megbecsülnénk a játékosainkat, és az ifiből is építkeznénk, nem biztos, hogy annyira bajban lenne ez a gárda. Meg kéne becsülni az embereket, sajnos az a két három sorozás nem versenyképes számunkra. Örülnék ha Dubó még megelőlegezné ezt a szezont.
Csak az a fontos, hogy Sájevics és Bontovics maradjon, mert akkor garantált a jókedv a nézőtéren :)
@Fejér Lilla: mivel szerintem Barotira nem bizzak a felnott csapatot csak ugy egyedul akkor gondolom Ancsin lessz az edzo.... hat nem tudom meglatjuk mit hoz a jovo.
A fiataloknal Pek tenykedese csak annyit fog eloidezni szerintem ,hogy a fiatalok meghamarabb fognak elmenni.Ami szep lassan felteve ha sokaig marad akkor oda fog fajulni ,hogy oda se fogjak vinni a gyereket hokizni a szulok.Ez barcsak egy feltetelezes de valamennyire logikus (nagyvonalakban mindenkepp) nagyon szoges ellentetben all a vezetoseg szandekaival mi szerint az utanpotlas a lenyeg.
És már csak abban reménykedek hogy Sikorcin maradjon Magyarországon valahol, hogy meglegyen az állampolgársága és játszhasson a válogatottba.
Remélem ha itt nem kell, akkor a Stars vagy a Fradi vagy Dunaújváros szerződteti.
@orion66: A Fradit biztosan nem vállalja, nem akar égni... Onnan úgysem lesz válogatott.
@orion66: Én is így vagyok vele. Megkedveltem nagyon, de nem tudok haragudni rá, hogy elment...

Dubek is letette a magyar állampolgárságot, erre tessék, ellehetetlenítették őt is.

Pék György meg nem tudom, milyen piszkos infókat tud a belügyekről, hogy nem merik elzavarni. Ennél az érthetetlen ragaszkodásnál már furcsa gondolatai támadnak az embernek.

Az is vicces, hogy ugyanaz lesz felelős az utánpótlásért, aki tavaly alig hagyta játszani a zöldfülűeket, holott nem vallottak szégyent, mikor kinn voltak.
@freddyD: Öszintén: Ebből a bandából én Pékhez ragaszkodnék leginkább.
Elég lesújtó a véleményem. Ennek ellenére próbáltam bizakodóan olvasni a cikket. De nem derült ki, hogy ki mondott micsodát. Régi közhely remix. Már nem is értem, hogy mit lehet kivenni még egy kicsontozott, fényét vesztett csapatból. Pénzt? Presztízst? Van a csarnok alatt egy VIP sztriptízbár a szakvezetésnek ingyen vodkával?
@orion66: Mi nem szerződtethetjük? :D
Kitartás kedves lila szurkolók, remélem csak mi vagyunk ennyire pesszimisták! Péket nem szabadna kispad közelébe engedni! :(
@Szanee: Nem is tudjátok milyen jó nektek, hogy nem kell minden évben ilyen nyilatkozatokkal szembesülnötök a ti csapatotoknál...
"Az elmúlt évekhez hasonlóan négy csapatos lesz a rájátszás. Az alapszakasz után a négy legeredményesebb alakulat egy két napos négyesdöntőben küzdhet meg az aranyéremért."

Ezt írja a magyar jégkorong szövetség honlapja. Remém ez csak egy rossz vicc. Ez nem szolgálja a sportág fejlődését.
@csatoimi: Még nem született döntés a rájátszással kapcsolatban, mert a két ország csapatai még nem egyeztettek ebben a kérdésben, nekünk ezt mondta a ligaelnök.
@csatoimi: hat ha igy marad, akkor azt jelenti, h szarnak ezek a fejlodesbe. osszecsapjak, s jocckata.
@F. Kapus: Akkor csak azért írták, hogy legyen hosszabb a cikk?
@csatoimi: Amíg nincs versenykiírás, csak tárgyalások és találgatások vannak. Például még a két ország csapatai sem egyeztettek. Egyelőre annyi a tény, ha jól értem persze, hogy a kilenc klub szándéka szerint és megfelelő támogató esetén egy ligában játszana.
@F. Kapus: Igen, de úgy volt leírva, mintha ez már így lenne eldöntve. Ettől meg az Isten is őrizzen meg. Így nincs értelme egy rakás pénzt nekünk sem elkölteni, sem a nézőket nem tudod így kiszolgálni, sem szakmailag nem tudsz fejlődni.
@csatoimi: Szerintem nincs eldöntve. Az én ideám is más, de ez nem számít ebben a kérdésben, azt hiszem :)
@F. Kapus: Minden vélemény számít. Ha nincs elég meccs, a játékosok nem tudnak fejlődni, egy két napos rájátszás a "jégkorong halála" című fejezet sorait gyarapítaná csak.
Akkor felelevenítem, nehogy feledésbe merüljön: Keruszt szakmai igazgatónak!
Mindenkit odébbtoltak egy székkel. Forradalmi!
Mint mindig, most is több tényezőt kell mérlgelni. Ha kimondjuk, hogy háttérbe szorulnak a hazai bajnokságok, akkor nyilván lehet hosszú rájátszás. Ellenben, ha továbbra is prior az országos bajnoki cím, akkor megoldhatatlan, hogy szezon közben csapatok álljanak le hetekre...

(és az nem alternatíva, hogy akkor azok majd játszanak egymás között...)
Egyébként pedig Rieb lassan kezdhet félni Csabaitól!

Kinevezték szakosztály igazgatónak, ám ahogy olvasom már elnök, onnan már csak egy ugrás az FTC elnöki posztja!
@venegoor of hesselink: szerintem nem lehet kérdés, hogy a MOL Ligának abszolút előnyt kell élveznie az OB1-gyel szemben... Jó lenne mondjuk, ha ez a Szövi számára is minél előbb minél világosabb lenne!
@venegoor of hesselink: A hazai bajnokságok nem szorulnak háttérbe, mert a legjobb csapatok ott lesznek a Mol liga rájátszásban, a gyengék meg csak kárt csinálnak, nem érdemes velük sokat játszani. A bajnoki cím az úgyis el van döntve, oda lehet adni már most a Volánnak!
"gyengék meg csak kárt csinálnak" ezt azért nem gondolod komolyan.
@durex26: Szerinted mire jó egy olyan csapattal játszani, ahol mindig tíz felett ütsz?
@csatoimi: benne van a válasz. játszol. ha nincs csapat nem játszol...
@freddyD: Igen ez valóban nagy áldás nekünk, de nagyon rossz ilyet olvasni más csapatok háza tájáról is!Újpesten is folyamatosak a problémák, Fradi is csak küszködik....elszomorító! :(

@csatoimi: "gyengék meg csak kárt csinálnak" - ez nagyon nem volt szép! Nekik is fejlődni kell és ha nem játszanak az erősebb csapatokkal, akkor hogyan? Ez a jégkorong érdekét szolgálja?
@Lazlee: Csak ez nem segíti elő a fejlődést. Meg nem indokolja meg a sok pénz elköltését sem.
@csatoimi: Például az utánpótlást játszatni. Négysorozni csapatokat csak Brassó ellen láttam játszani a tavaly. Szerinted minek indít a volán megint farmot?
@Szanee: Ez sajnos nem szépségre megy. Akkor be kell íratni egy gyenge csapatot az Ebelbe és megmagyarázni az osztrákoknak, hogy fejlődnie kell, tartsák ott vagy tíz évig. Az ilyen mentalitás miatt nem jutunk semerre.
@durex26: Most Brassóval sem fog senki négysorozni.
Ezzel a mentalitással fog játszani 9 csapat a MOL ligában! Jobb lenne ha 3 netalán 4 csapat küzdene egymással? A 4 csapat felvásárolja a jobb játékosokat és a többi le van ....? Ez valóban nem szépségre megy, de a Te ideálod nem eredményez hosszútávon jobb magyar jégkorongot! Ezzel csak azt érnénk el, hogy sok gyerek, aki nem tud bekerülni az adott csapatokba abbahagyja a játékot.
@csatoimi: ennyi erővel kár feljutni a válogatottnak az A csoportba is, vicceseket írsz :-) HAHAHAHAHAHAHAHA
@Szanee: Okoskodni könnyű, főleg úgy, hogy te nem kell megmagyarázd a szurkolóidnak, hogy azért vették meg a bérleteket, hogy nézzék a sok vergödő csapatot. Életképes felnőtt csapatok kellenek, oda kell beépíteni a fiatalokat.
@Potty82: Van is baj belőle elég, a nagycsapatok ott is ellenzik ezt, de az amúgy is csak egy torna, nem egy egész szezon. Minden komoly bajnokságban van egy minimális költségvetés, de ez magas neked.
@csatoimi: A szurkolók azért veszik meg a bérletet, hogy a saját csapatukat lássák játszani! Ha nem lenne pénzed a jégkorongban akkor Te is látnád a másik oldalt! És itt befejeztem az "okoskodást"!
@Szanee: "A szurkolók azért veszik meg a bérletet, hogy a saját csapatukat lássák játszani."

Fehérváron is a saját csapatotok volt, mégis az Ebel hozta meg a nézőszám növekedést, tehát a minőségi hoki. Addig negyedannyian sem voltatok, ezt maga az öreg mondta.
@csatoimi: Én pl. az EBEL előtt is ott voltam és ha esetleg kikerülünk, az után is ott leszek. Természetes, hogy nőtt a nézőszám, mióta az osztrák bajnokságban játszunk, hiszen nem csak Volán szurkolók járnak ki meccsre.
@csatoimi: Szerintem a MOL liga nem fogja növelni a nézőszámot jelentősen sehol. Én amennyiben tehetem kijárok, de azért RBS vagy Viena nem éppen Újpest. Ne érts félre egyik legboldogabb vagyok, hogy otthon így fejlődik a hoki, és hálás vagyok emiatt Neked, de nem lenne szabad kevéske bázist bójgatni. Ha nem egyéb az ottani szurkolók látnak jó csapatokat, ifiket van hova küldeni játszani. Ameddig nincs egy rendes másodosztály nemigen lehet máshogy.
@durex26: Hát igen, ebben is van valami, de azért valahogy mindenki kellene egy kicsit dolgozzon, hogy fejlődjön ez a liga is. Nem hiszem el, hogy Pesten például ne lehetne találni egy-két potenciális támogatót.
@csatoimi: Hogy a MOL ligában sok csapat közel egyforma szinten legyen, ahoz óriási lóvé kell, de gondolom ezt pont Neked nem kell bemutatni. Viszont szükség van Miskolcra is és szükség lenne Debrecenre vagy akár Győrre és Jászberényre is. Ha régiónként lenne egy MOL ligás együttes, aki pénzügyileg nem a túlélést kűzd, akkor igenis hatalmasat léphetne előre a magyar hoki. Első idényünkben mi is pofózógép voltunk, miért ne járhatná be ezt az utat más klub is? Szal sok Ocskay és Azari felfogású emberkéket kívánok a klubok élére...
@jegib: "Első idényünkben mi is pofózógép voltunk, miért ne járhatná be ezt az utat más klub is? Szal sok Ocskay és Azari felfogású emberkéket kívánok a klubok élére..."

Ez így igaz, csak egy életen át ne légy pofozógép, mert az nem jó senkinek. :)
@csatoimi: Mi sem maradtunk azok, mégis 3 szezon kellett hogy rájátszásba kerüljünk. Nyílván ha aranybánya lenne a stadion mellett, akkor élcsapat is lehetnénk, de gondolom majd minden klub így van ezzel. Sok jó önzetlen managert a jégkorong mellé, akik meg tudják fogni a szponzort és a TV társaságokat is
@csatoimi: Gratulálok a 4000. hozzászóláshoz!
Visszaakasztom a temetésre előkészitett ruhámat, mert úgy látom,hogy még nem ásták elég mélyre az UTE hoki sirját. Tovább ásnak.
Az a baj, hogy mindenkinek igaza van. De abban nem találok kivetnivalót, hogy Imi erős bajnokságot akar. A MOL egyértelműen fontosabb, pl. a Volán számára is az EBEL a prioritás
Szerethető Újpest... édes Istenem, ez most valami választási ígéret? Van még élő ember, aki beveszi ezt a maszlagot? :S
Ha nem lesz légiós a f*szom se fog meccsre kijárni pedig az előző két szezonban egy meccs kivételével mindig kint voltam, sőt még sokszor idegenben is. Így is sok esetben megalázó vereségek voltak tavaly, így meg, légiósok nélkül mi lesz? Épeszű ember nem akar végigszenvedni egy Dab elleni jóesetben 6-8 gólos hazai vereséget, főleg nem ennyi pénzért. És szerintem evvel nem vagyok egyedül. Akármennyire is imádom ezt a klubot, azért mindennek van egy határa!!!!!!!!!!!!!!
@adamnfl: Egy fokkal jobban viselem az alázást, ha azt reményteljes jövő előtt álló fiatalokkal (Sommer, Pichler, Dömötör, Nagy, Jankovics és a többiek) szenvedjük el. Ebben az esetben tudom, milyen esélyeink vannak, és inkább arra figyelek, hogy fejlődnek.
Persze kizárólag velük nem lehet elindulni a bajnokságban, se rutinjuk, se fizikai alapjuk, se taktikai felkészültségük nem elég ehhez a szinthez, kell pár öreg játékos.
@Fugeute: igaz, elnézést mindenkitől, kicsit indulatos voltam délelőtt. Úgyis ott leszek, tudom előre:) De igen rossz játékospolitikát folytat a vezetőség már negyedik éve. Ladányi helyére nem hoztak meghatározó játékost, csak kb. másfél tucat (ki győzte őket megszámolni???) szlovákot. Abban a szezonban elküldték Lezo-t, aki pedig tényleg jól játszott, de hát a szlovák másodosztály szintjét épphogy megütő (Cunderlik, Mracka, Senko, Matula, stb., csoda hogy ilyen jó a memóriám) játékosokkal nehéz...Skorvanek és Zlocha teljesített akkor még jól. A következő szezonban Zlochát nem tudtuk megfizetni, azt mondták legalább 3-4× annyiba kerül, mint a magyarok. Na tudnék 3-4 olyat mondani aki érdemben nemigen tett hozzá az idei színvonalhoz, nem nevesítek, de többségük a zöldektől jött. A Berta-ügyről nem is beszélek inkább...Idén meg kivágnak minden légióst -ha igazak a hírek- Dubekestül, Szikistül...

Az a baj hogy vagy egy normális csapat lesz vagy egy sereghajtó, mert olyat ne is reméljen senki, hogy a fiatalokhoz 3-4 magyar szinten jó játékos ide fog jönni...Főleg hogy itt lesz a vb mindenki hajt majd a kerettagságért...
süti beállítások módosítása