HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vas János visszatér Svédországba

2010.05.06. 08:15 Hblog

A 26 éves válogatott csatár az Allsvenskan újoncánál, a Tingsrydben folytatja pályafutását. A helyi sportigazgató szerint Vas János választásában komoly szerepet játszhatott, hogy edzője az a Mikael Tisell lesz, akivel a 2004/05-ös szezonban a szintén svéd másodosztályú Halmstadban már dolgozott együtt. Úgy tűnik tehát, hogy a korábban évekig az AHL-ben játszó támadó egy év után távozik a magyar bajnok Sapa Fehérvár AV19-től.

93 komment

Címkék: svédország vas jános tingsryd

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok Siker Jankó, és köszönjük az előző szezonban nyújtott teljesítményedet.
Remélem sikerül pótolni őt!

HAJRÁ VOLÁN!
Sok sikert kivánok és minél több Vas Jánost a magyar jégkorongnak!
Kivánom érd el célodat!Sok sikert!
egyik szemem sír, a másik nevet. Sajnálom, hogy elmegy, de sok sikert kívánok neki.
Egyik oldalról tényleg kár, hogy elmegy egy szimpatikus játékos. Sok sikert neki!

Remélem helyette jön a feltörekvő ifjúság, betölti a helyét, és ezzel több jó bajnokságban játszó magyar játékos lesz: a Volánban lévő helyek végesek!
Lehet, hogy csak én vagyok telhetetlen, de egy harmadosztályból feljutott csapat az AV-hez képest nem visszalépés?
@LaCok: Szal az a véleményed, hogy Tingsryd verné a volánt?
@Tomibá:
@LaCok:
Érdekes felvetés.. Fogalmam sincs a válaszról és nagyon kíváncsi lennék a blog vagy más szakértő (és nem egy tippelő komment-huszár) válaszára. Mennyit ér egy svéd másodosztályú csapat az EBEL-hez képest. Mit nyer ezzel Vas Jankó (a fizun kívül..) ill. a válogatott..?
@Tomibá: Itt az idő hogy megtudjuk, invitáljuk meg a csapatot az Ifj Ocskay Gábor emléktornára...

Sajnálom, h Jankó elmegy, kedveltem a játékát, viszont sok sikert kívánok neki, remélem egy igen jó szezont tud produkálni odakinn.
@Tomibá: @LaCok:
Nagyon érdekes kérdés és nagyon kíváncsi lennék a blog vagy más szakértő válaszára (és nem a kommentelők tippjeire). Mit ér a svéd másodosztály az EBEL-hez képest és várhatóan mit fog ebből profitálni Vas Jankó és a válogatott..?
(bocs a dupla kommentért, de az első nem jelent meg, aztán egyszerre a mind a kettő)
jol ertem hogy ez csak sved 2. osztaly?
@Bdog: Igen, az első osztály az "Elitserien".
@Surdilovics: Talán azt, hogy egy magasabb hokikultúrájú országban kap lehetőséget bizonyításra... Esetleg felfigyelhetnek rá jobb csapatok...
@Bdog: azert nem sok magyar hokis van aki nem menne hokizni a "csak" sved masodosztalyba ha hivnak ....
@jacint70: Szerintem ezen már túl van. A Brynas-ban elbukott, ezáltal nehéz lesz visszaszerezni a renoméját. A másik az, hogy egy nem túl ismert (én még nem hallottam róla, és azért követem az Allsvenskant) harmadosztályból épp csak feljutott csapatról van szó, amelynek a célja valószínűleg nem a feljutás...
"választásában komoly szerepet játszhatott, hogy edzője" nem Loui Singer lesz...
@Tomibá: Elbukott? ez kicsit erős. Ha tényleg követted, akkor tudnád, hogy mi volt a sztori. Konkrétan a sérüléséig minden rendben volt. Aztán hiába gyógyult fel, nem rakta vissza az eddző, csak a padra.
"Többször leírtuk már, hogy a klub hivatalos honlapja révén szóbeszédek, hovatovább pletykák alapján nem akarunk közölni híreket - ami elsősorban a bajnoki szünetekben, a játékoskeret kialakítása során erősödik fel -, csak akkor, ha vezetőink részéről megerősítést nyer az információ.
Hogy most mégis kivételt teszünk, annak oka, hogy a Sapa Fehérvár AV 19 vezetői alaposan meglepődtek, midőn egy svéd honlap kész tényként közölte Vas János szerződtetését. Erről klubunk menedzsmentje semmit sem tudott. (Ami persze nem jelenti azt, hogy a játékos ne igazolhatna Svédországba, hiszen nálunk lejárt a szerződése.)"
www.albavolanhockey.hu
@[Roller]: Követtem, de az elbukást azt nem az ő szemszögéből értettem, hanem amiatt, hogy nem játszott, egy kicsit leírták...
@Tomibá: Na de az önmagában miért visszalépés, hogy a Volán esetlegesen megveri a Tingsrydet? Lehet, hogy az ezzel a csapattal azonos ligában játszó Malmö Redhawks vagy Mora ellen nem sikerülne már a győzelem.
Ajjaj, úgy látom más iránt is érdeklődnek északról. Hetényi Zoli után a finn SM-ligában szereplő Pelicans érdeklődik. Legalábbis a link szerint:
www.eliteprospects.com/transfer.php?team=44

Mondjuk még rumour és a link egy finn oldalra visz tovább, ami számomra, még google fordítóval sem nagyon értelmezhető.
@[Roller]: Hetényi Finnországban, Satosaari meg Magyarországon...? Miért nem mindenki otthon? : )
Jó lenne ha Hetényi több lehetőséget kapna végre... Nem csak második számú kapus lenne mindig mindenhol...:(
@Zamíra: Kicsit most nem értem a Volán honlapot. Miért is kell meglepődni azon ha lejárt szerződésű játékos máshová ír alá?
@Esztuss: Hetényi még mindig nagyon fiatal és az elmúlt idényben is rengeteget tanulhatott Tommy-tól. Van még ideje, hogy elsőszámú kapus legyen bárhol és erre lehetősége is lesz, adottsága, szorgalma megvan hozzá.
@jegib: Nagyon egyszerű, mert ha megtették neki az ajánlatot akkor illik reagálni és nem egy harmadik féltől megtudni, hogy elmegy.
@drukker60: Átigazolási szezonban semmi sem illik. :) Mindenki a saját érdekét nézi.
@kerusz: Nem erről van szó. Egyszerűen egy harmadosztályú svéd csapat, aki most fog erősíteni az Allsvenskan-ra, nem előrelépés. Akkor inkább ment volna az ECHL-be.
@drukker60: Élsportban nincs ilyen, ha vkit meg akarunk tartani a szerződés lejárata előtt tegyük meg ajánlatainkat. Amennyiben nem kerül aláírásra, ne legyen rossz szájíz, profi világ, pénzből él mindenki. Felesleges sztem ilyenen megsértődni
alapból neki úgy szólt a szerződése, hogy ha vmilyen külföldi csapat megkeresi akkor elengedi a volán nem?
@kislo: NHL és AHL csapatra vonatkozott. De mivel vége a szezonnak és lejárt a szerződése nincs miről beszélni...
@Tomibá: Nem csak az a lényeg, hogy hol játszol, hanem az is, hogy ki ellen. Ebből a szempontból az Allsvenskanra sok panasz nem lehet.
Nem értem mi a problémátok és miért kell belemagyarázni megint mindent. Egyszerűen el kéne olvasni ezt a mondatot is "(Ami persze nem jelenti azt, hogy a játékos ne igazolhatna Svédországba, hiszen nálunk lejárt a szerződése.)"

Az viszont teljesen természetes, hogy neki kellett volna szólnia, hogy elmegy. Nem pedig a blogról vagy más hírforrásból megtudni, hogy eligazolt.
Ez szerintem illemkódex kategória, viszont abban igaza van a Volánnak. Más kérdés, hogy sokkal, de sokkal hitelesebb lenne a megrökönyödés, ha nem attól a csapattól jönne, amelyik az elmúlt években sajtón keresztül kínált be szerződéssel rendelkező játékosokat. Van az úgy, hogy a nem jó végén vagyunk a fasznak... Szerintem Jankó sokkal pontosabban tudja, hova megy, mint azok, akik szerint elbukott vagy visszalépett. Ha ennél provokatívabban akarok fogalmazni, akkor azt mondom, hogy a Volánnál visszább már nem nagyon volt neki, jövőre megpróbálja újra, kicsit az elejéről, reméljük, sikerül neki!
@jegib: Ez most nagyon aktuális téma Csíkszeredában is. Lejárt a szerződés, kapott ajánlatot, amit nem fogadott el, továbbállt oda, ahol többet ígértek. A profi világ sajnos szívtelen, csak mi vagyunk ilyen érzelgős fajta. Sok sikert Vas Jánosnak, Szőcs Szabinak és Zsók Levinek is!
@[Roller]: Ezt lehetett vna tényszerűen is közölni, nem kell hozzá sértődött hangnemet megütni. Már ha egyáltalán igaz a dolog. Gondolom amint van alárt szerződés, arról a Volán is tudni fog elsőkézből.
@[Roller]: Amennyiben nem kapott még ajánlatot a Volántól a következő szezonra és nincsen folyamatban semmilyen tárgyalás, sztem egyáltalán nem kell (és még csak nem is elvárható) jeleznie, h megkeresték...
@[Roller]: Hetényi a Pelicansban? Még, ha csak pletyka is, szerintem már nagy dolog, hogy felmerült a neve egy finn csapatnál...
A Volán Jankónak nem tett a jövő szezonra ajánlatot, ezt biztosan tudom, így nincs min csodálkozniuk.Egy lejárt szerződés után miért kéne szólni, hogy elmegy? Amúgy is a játékosok ügynökei intézik a dolgokat.
Csapatot keresni nem olyan egyszerű külföldön magyarként.
Ő már le tett valamit az asztalra. Sok sikert!
@jegib: @lakota: Nézzétek, ebből a szövegből mindenki azt olvas ki, amit akar. Én nem látok benne nagy sértődöttséget, Ti igen. Vagy másra gondolunk sértődöttség alatt. A lényeg, ha én munkahelyet váltok és megegyezek egy másik céggel, akkor szólok a főnökömnek (még bármilyen papirmunka előtt). És nem azt nem jelezte, hogy megkeresték, hanem azt, hogy elmegy (nem mindegy). Az, hogy a Volán tárgyalt-e már vele, szerintem tökmindegy ebből a szempontból. Ahogy a honlapon is írják, pletykákkal nem foglalkoznak, mindenkinek szíve joga bárkivel tárgyalni.
Én mindentől függetlenül sok sikert kívánok neki.
szerintem sincs ezen amit vitatkozni en biztos vagyok benne ,hogy van Vas Jankoban annyi tisztelett id Ocskayval es a Volannal szemben ,hogy ha le lessz tisztazodva minden akkor nekik szol elsokent es elkoszon a csapat tarsaktol is nem csak ugy be pakol es elmegy.Amig meg nincs alairva semmi addig miert kellene elkoszonjon? vagy bejelentse ,hogy elmegy?
@[Roller]: Lehet így is. A sértődöttséget az érzelmi töltetre gondoltam, amit beleszőtt a cikk szerzője, ami véleményem szerint nem pozitív csengésű részéről. De vegyük a munkás példád, ami teljesen helytálló abban az esetben ha a munkavállalói jogviszonyod folyamatos. Ellenben, ha határozott, és a szerződésed lejárta után munkahelyet váltasz, akkor sztem ebben nincs semmi kivetni való pláne úgy hogy a régi helyedről nem adtak új szerződést (amit ismét nem tudok biztosan, ez is csak egy pletyka).
Lényeg, sztem valóban nem kellene pletykákra reagálniuk szinte azonnal. Csendben jegyzem meg hogy Hetényi Zoli általad belinkelt finn szerződésajánlatára miért nem reagáltak így? Az is csak egy pletyka perpill
@[Roller]: Én nem éreztem sértődöttséget a Volánhonlapról, de azt továbbra is tartom, hogy ha eddig nem keresték semmilyen ajánlattal, akkor az nem "munkahely váltás". Ebben a szituban a Volán a "volt munkahely" Jankó meg "munkanélküli". Én nem hívtam fel az előző főnökömet, mikor egy másik cégtől felhívtak (sőt a papírmunka után sem), de ettől nem érzem magam erkölcsi hullának.
Ami jó a dologban, hogy két játékosunk is lesz az Allsvenskan-ban, ha Bartalis beválik. Gondolom, nem lehet rossz liga a svéd másodosztály.
A svéd 2.osztály az EBEL-hez képest hol helyezkedik el?
Eddig nem azt hangoztatta Ocskay, hogy minden magyar játékossal hosszabítani szeretne a Volán? Én még itt tartok.. És ha így van, akkor tényleg szólhatott volna, hogy bocs, de kaptam jobb ajánlatot.. Nem azzal van a baj, h megpróbálja ismét külföldön, szurkolok neki, hogy összejöjjenek a dolgai, de ezt nem így kellett volna intézni.
@jegib: így van, amit én belinkeltem az pletyka. Jankó esete viszont ténynek tűnik nekem. A lényegen nem változtat, elmegy és reméljük megtalálja számítását. A kommunikáció nem sikerült fényesre, de ezen lovagolnunk :)

A munkahelyváltásos példa úgy tűnik nem volt jó, mert azért a sportvilág kicsit másként működik. Gondoljunk csak, arra, hogy Palkónak meddig nem volt szerződése, mégis ugyanúgy dolgozott.
@lakota: Más a véleményünk a dologról, de attól még nem gondolom, hogy "elkölcsi hulla" lennél :)
@Zamíra: Jankó védelmében: az, hogy Csicsó bá mit mond a sajtónak és mit mond a játékosoknak, az nem feltétlenül ugyanaz. Mi ezt innen nem tudjuk megítélni...
@[Roller]: mármint, hogy " A kommunikáció nem sikerült fényesre, de KÁR ezen lovagolnunk "
@[Roller]: Na pont erre szerettem vna rávilágítani a magam módján, hogy a kommunikáció nem volt fényes :)
Köszönünk mindent Jankó, és sok sikert a továbbiakban!!!
-_- BLL -_-
@[Roller]:
Ez a link így eléggé pletyka szint még, semmi biztos nincs a kezükben, májusban hívnák őt és a svéd védőt próbajátékra, mindketten fiatalok,-és gondolom- potenciálisan olcsón juthatnak hozzájuk.
A svéd második liga jobban szem előtt van ,mint az Osztrák első vonal, hiszen ez a svéd például innen jönne, Zolit meg a vb. mutatott formája miatt hívnák meg.
Ha Jankó valóban menni készül, azt Ő is valószínűleg azért teszi, mert ott jobban szem előtt van, és egy ilyen csapatban jó statisztikát csinálhat.
@Tomibá: egyáltalán nem az.
Bíztam benne,hogy ez még bekövetkezik,hajrá Jankó!Köszönjük a szezont!Leszel még svéd bajnok,Lesz még NHL /mielött megköveztek/ bízni lehet :)
Hajrá Magyar hoki!
@Zamíra: valami van abban, hogy talán másképp kellett volna "komunikálni" a dolgokat.
Ami valószínű, hogy ez a feljutó csapat szinte biztos, hogy nem éri el az átlagos EBEL szintet, bár idővel felfejlődhet erre a nívóra, ami viszont 100 százalék: a fizetés nagyobb lesz - nem baj, alapozza meg a jövőjét a srác, majd 2-3 év után jöjjön vissza - még mindig szükség lesz rá...
@csatoimi: Köszönjük az eddigi és /jövőbeni_Árpi/ támogatásod
Sok sikert és kitartást kívánok a HSC Csíkszerdához,remélem jól alakulnak a dolgok.
Sok szerencsét!

Szuper Levi efektus...
Tesót nem viszi?
@Scofi: ezzel nem értek egyet. Akkor lenne az, ha egy Brynas erősségű csapathoz menne. Gondolom épp az volt a motivációja, hogy meghatározó játékossá válhat.

Egyébként meg szerintem elég szánalmas a Volán honlapján megjelent kommentár, mint a sértődött kisgyerek első reakciója. Lehetett volna sokkal diplomatikusabban is közölni a hírt, ebből az jön le, hogy Vas János egy bunkó. Pedig csak lejárt a szerződése és máshova írt alá.

Azt szögezzük le, hogy nem ő kürtölte világgá az esetet a saját blogján, lehet, hogy ő se így akarta, hogy megtudják a hírt. Azt se tudjuk mennyi idő telt el egyáltalán, futó tárgyalást meg nem szokás kiteregetni. A Volán honlapja pont ugyanúgy járt el amit Vas Jánossal szemben sérelmeznek, hogy nem beszélték meg a dolgot, csak konkludáltak egy nagyot.
@tolsztoj: Azt azért hozzá kell tenni, hogy Holeczy a svéd harmadik vonalból volt a válogatott egyik legjobbja pár éve, szóval nem kell lebecsülni azt a másodosztályt :)
Én örülök hogy megy, jobb lehet úgy a válogatott szerintem, ha a kulcsjátékosok nem egymás arcát látják minden nap, egész évben.
Hát ez nem az NHL ahova Jankó még nemrégen is pályázott...És azt sem hiszem, hogy innen fogják /újra/ felfedezni...
Ez tisztán pénzügyi megfontolásnak tetszik, néhány száz , esetleg ezer euróval valószínűleg többet kínáltak havonta , mint Ocskay bácsi tudna adni. Válság van, ez nem a líra ideje,és inkább tudomásul kell venni, ilyen a profi sport, különösen a jégkorongban. /egyeseknél 5 év, 5 különböző klub, vagy még több!/
@budaijegesmedve: de milyen szerencse, hogy te ezt ennyire jól és biztosan tudod és nem is habozol megosztani velünk! :)
@vaze: Én nem tudok semmit, csak tapasztalatból szóltam, viszont szerinted milyen fennkölt ok áll a csere mögött?
Úgy is fel lehet fogni, hogy egy magyar játékos kipróbálja magát egy EBEL színvonalához közeli külföldi bajnokságban és ezzel párhuzamosan helyet biztosít egy másik magyar játékosnak az EBEL-ben.
@budaijegesmedve: az egyik alapvető különbség kettőnk között, hogy szerintem számos oka lehet egy ilyen döntésnek, a másik, hogy szerintem nem nagyon kell magyarázni, ha valaki innen Svédországba igazol, az egész miliő annyira más, arról nem beszélve, hogy neki kb. 2. otthona. Nagy hátránya viszont pl., hogy ott nem szokás mások zsebében turkálni. :)
@sziszi_15: "Én örülök hogy megy, jobb lehet úgy a válogatott szerintem, ha a kulcsjátékosok nem egymás arcát látják minden nap, egész évben."
Teljesen igazat adok neked,ez lenne a helyes megoldás.
@kőr alakú vulkanizált gumi: Természetesen én is sok sikert kívánok neki, és bízom benne, hogy lesz még feljebb is, de már 26 éves, és nem lesz fiatalabb...
@vaze: Aha, azért lépett le Borgtól kezdve majd minden szupersztár Monacoba, vagy más fincsi helyekre, mert Svédországban senki nem szokott a zsebekben turkálni..Te tényleg ilyen naiv vagy, vagy csak tetteted magad.Különben is , mivel voltam fenn párszor, összehasonlítva nekem Magyarország sokkal barátságosabb milliőnek tűnik, de mindegy...
@budaijegesmedve: Miért, játszottál az Allsvenskanban?
@Zamíra: Ja, te még ott tartasz, hogy az id. Ocskay azt HANGOZTATTA, hogy minden magyar játékossal hosszabbitani szeretne(tehát nem szerződést ajánlott, hanem hangoztatta), de úgy emlékszem, hogy Ocskay 3 héttel ezelőtti nyilatkozatába azt mondta, hogy egyedül Vas János maradásába nem biztos.(Nemzeti Sportban volt)Mivel a Volán a 2010/2011-es szezonra nem ajánlott neki új szerződést, ezért nem értem a felháborodást.Ha annyira szerették volna, hogy Vas maradjon, akkor miért nem ajánlottak neki szerződést a szezon után(de a Vb óta is eltelt pár nap)?,ennyi.Miért kéne neki ez miatt elkéredzkedni?persze, ha valakinek valamerre a világba lejár a szerződése és átigazol másik csapathoz, akkor majd a játékos fölhivja a egykori csapatát, hogy elmennék más csapathoz ha lehetséges,na ez vicc!Egyébként is a a játékosok dolgait, beleértve mindent (szerződés, telefonok stb..) a játékosok ügynökei intézik.Az hogy Magyarországon nem sok játékosnak van, az is egy dolog.Vasnak van, ez tuti.Szerintem, el fog köszönni a Volántól!Hajrá Jankó!!!Hajrá Volán!!!
@budaijegesmedve: a jóindulat után most már az értelem kezd sütni a hsz-eidből (mi köze a svéd adórendszernek a te ízléstelen megjegyzéseidhez, miliő alatt én nem a mediterrán fílinget, hanem a jégkorong-közeget értettem stb.), úgyhogy én befejeztem, duzzogj tovább nyugodtan, mindenki pénzéhes zsoldoskurva, aki annak ellenére elmegy a Volánból a világ egyik legfejlettebb hokikultúrájú országába, hogy nem kínáltak neki szerződést! :)
@oxygén: Marciról tudtam ezt.. Nem a Jankóról.
Nem elkéretőznie kellett volna.. az, h szól, h eligazol valahova, nem engedélykérés a távozásra. Én csak alapvető emberi magatartásról beszélek, de látom, hiába.
Nagyon,nagyon sok sikert Jankó!!!!!
@vaze: Ja bocsánat, látom Neked végsősoron a Volánnal van bajod, csak mandinerre ütöttél.A svéd jégkorongmilliőt illetően meg akkor megkérdezném, ha ilyen remek ott a milliő, és tudjuk, Jankó nem egy "pénzéhes zsoldos k.", akkor miért jött el onnan a Volánhoz? Ez költői kérdés volt, nehogy válaszolj rá valami gusztusosat!
Sziasztok!
Itt egy rövid beszámoló a szlovéniai világbajnokságról:
www.miep.hu/fuggetlenseg/2010/majus/07/8.htm
Üdv!
@budaijegesmedve: kot-kot-kot! :))) Örülök, hogy ilyen szorosan követed Jankó pályafutását, hogy már arra sem emlékszel, miért jött el onnan, még szerencse, hogy innen a blogról kb. 5 perc alatt visszaolvasható, hogy kábé miért jött el és most miért megy vissza. Nekem ebben a kérdésben semmi bajom a Volánnal, sőt, igazat adtam nekik, illő lett volna szólni, de nem ismerjük a körülményeket, így nem szívesen ítélkezem túlzottan egyik irányba sem. Mondjuk ezt tegnap délután kettőkor írtam, tehát érthető, hogy fogalmad sincs! :DDD
@Zamíra: Ja, véletlenül Ocskay az újságnak Vas Marci nevét mondta, ugyan már!Vas Jankót emlitette, mivel úgy szólt a szerződése, hogy akármikor távozhat a csapattól.Ez a kitétel senkinek nem szerepelt a szerződésében, csak Jankónak.Inkább örüljünk annak, hogy nem szezon közbe tette ezt meg!Mondjuk akkor a Volánnak biztosan 'nagy bunkó lenne'!Nem értem minek kell a sértődöttet játszani....Elit ligában nem szoktak szólni, hogy sorry, de elmegyek,ha nem kinálnak új szerződést.Lehet, hogy gyorsan döntenie kellett és döntött.Itt nincs várakozási idő, akkor keresnek más játékost,van egy pár játékos a világba úgy gondolom.
@vaze: Az én kommentem meg arról akart csak szólni, hogy nem értem, hogy aki még néhány éve az NHL kapujában volt és a legmenőbb magyar sportolók egyikeként ünnepelték itthon, mit keres /nem pénzben, mert az igazából nem érdekel!, hanem szakmai előremenetel szempontjából/egy másodosztályba most felkerült csapatnál, akár még a frenetikus Svédországban is?
Mert, hogy jobb a milliő éi. szebben kifestették esetleg az öltözőket stb.az nem érv.Azt meg még Kerusz bácsinak sem hiszem el, hogy zseniális ellenfelek ellen pallérozódhat tovább...hogy aztán jövőre kipróbálhassa magát mondjuk az amerikai harmadosztályban. Mert ott valószinűleg még jobban hokiznak, a milliőről már nem is beszélve.Persze majd azt is megmagyarázzák valakik, sőt talán még ünnepelni is fogják...
Szomorú folyamat,mintha valamelyik egykori futbalzseninket látnám.
Ne legyen igazam!!! Ez a legtöbb, amit az egyébként általam is roppantul kedvelt Jankónak kívánhatok!
@budaijegesmedve: Figyi, szerintem Jankó abszolút lejtmenetben volt az utóbbi két évben, sem Svájcban, sem Ljubljanában nem tudta hozni azt a szintet, amit pl. Szapporóban. Ebben nyilván szerepet játszott, hogy nem kellett Dallasban, aztán megsérült Svédországban, kihagyták a csapatból stb. Most kicsit újra kell kezdenie, amihez Svédország szerintem egyértelműen jobb terep, mint az EBEL, mert azért 26 évesen még fiatal ahhoz, hogy temessük. NHL-es már valószínűleg nem lesz (én örülök majd a legjobban, ha rám cáfol), de ebből a szempontból ez mindegy is, szerintem ő sokkal többet tud kihozni magából, mint amilyen szinten most teljesít. Elmegy egy olyan országba, ahol szinte minden a hokiról szól, elmegy a volt edzőjéhez, akitől 19 évesen renegeteg jégidőt kapott és megpróbál újra bizonyítani. Szerintem ebben semmi, de semmi gáz nincs, sőt! Sajnos úgy alakult a karrierje, meg a világ is, hogy arra nem várhat, hogy a Volánból meghívják az Allsvenskan-ba... Nézd meg a blogon az interjúit, minden világosan kiderül, szerintem.
Világbéke! ;)
@vaze: Jó, rendben legyen tényleg Neked igazad, én is ebben vagyok érdekelt...nem,nem anyagilag!!!:-))..csak mint egy lelkes magyar hokidrukker.
@vaze: Hm... Olyanról még nem hallottál, hogy van olyan, hogy valaki tehetséges, szorgalmas, a lehetőség közelébe is jut, csak aztán nincs szerencséje vagy egyszerűen csak olyan, mint ő van még másik száz?
@jacint70: che? hogy jön ez ide? nem világos számomra, hogy akkor most kivel vagy mivel vitatkozol...
Mennyire furcsa olvasni a két bejegyzés hozzászólásait:
jegkorong.blog.hu/2010/05/06/vas_janos_visszater_svedorszagba
jegkorong.blog.hu/2010/05/06/hetenyi_zoltant_a_finn_pelicans_szeretne
Az egyikben a negatív hozzászólások száma 90%-os, míg a másikban csak pozitív, biztató dolgok hangzanak el. Nincs közöttük 4 év, mégis Zolikát feltörekvő szupertehetségnek, míg Jankót valami kiöregedett focistának tituláljátok. Az Allsvenskan-ból még mindig könnyebb az AHL, mint az EBEL-ből, de cáfoljon meg valaki. Tényleg, honnan is ment ő az Iowa-ba?
Egy a lényeg, örüljünk mindkettejük sikerének, hajrá Jankó, hajrá Zolika, hajrá MAGYAR JÉGKORONG!
@vaze: el ne rontsátok! tegnap óta ez a vita csigáz fel. ha budaijegesmedve kiszáll, depressziós leszek:)
@vaze: Hoppá... Rossz kommentnél nyomtam a "Válasz erre" gombot, budaijegesmedvének szántam... Bocs... ;-)
Kövezzetek meg, de én nem szeretnem ha a hokisaink a tengerentúlra mennének. Utána meg lehetne szurkolni a csapataik ellen, hogy vissza tudjanak érni a div 1 vb-re.
Jó lenne nekünk a KHL meg európai elitbajnokságok. Nem kell az NHL, OHL meg mif..om.
@Rothstein:

Rövidtávon igazad lenne, de a hosszútávú fejlődéshez kellenének NHL játékosok. Max. igazoljanak az Atlantába, Kovalcsuk mögé második számú embernek.

Ja, közbe rájöttem, hogy Kovalcsuk már eligazolt onnan. :D
süti beállítások módosítása