HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hetényi Zoltánt várja a Lahti Pelicans

2010.05.06. 19:51 Hblog

A magyar válogatott remek vb-teljesítményt nyújtó kapusa kéthetes próbajátékra utazik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanshoz, adták hírül kinti portálok. A 22 éves fiatalember az SM-Liiga patinás csapatánál ennyi idő alatt bizonyíthatja be, hogy megérett a váltásra. A klub egyik képviselője jelezte, nem ismeretlen számukra Hetényi, látták a videóit, azok alapján kíváncsiak rá személyesen is. Ezt Pasi Nurminen, a korábbban válogatott és NHL-ben is szerepelt kapus nyilatkozta, aki nem mellesleg a Pelicans tulajdonosa, kapusedzője és játékosügynöke is. Magyar hokis még soha nem játszott a finn élvonalban. A try-out szerződés hírére máris létrehozták Hetényi finn nyelvű Wikipedia-oldalát.

67 komment

Címkék: hetényi hetényi zoltán pelicans

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá!!! Mindent bele!!! Hyva, Hetényi!!!
Kívánom, hogy sikerüljön neki! Hatalmas lehetőség!
Ott a Helyed Zolika! Ügyes legyél! Hajrá -hajráááá!!! :)
Gyerünk Zolika! Fogjál, mint a zöld fösték!
Hajrá Zoli! Szurkolok, hogy sikerüljön!
Helyes, menjen, próbálják ki!Ebből a hírből is látszik, milyen furcsa az élet. A Volán meg mindenáron szerződésben akarja tartani finn (!) kapusát,aki 4 pontot visz el,de aki valljuk be , egyelőre /!/ jobb,megbízhatóbb és így értékesebb kapusnak minősülhet./Statisztikusok, akik ennek pont az ellenkezőjét fogják bizonyítani, kíméljenek!!!/
Tartok egyébként tőle, hogy Zolit a finnek is esetleg csak tartalékkapusnak szánják.
@budaijegesmedve: de legalább lesz a csapatnál kapusedző.
oriasi dolog szerintem. hogy egy olyan orszag bajnoksagaba hivjak ahonnan kis tulzassal ugy nonek a jobbnal jobb kapusok, mint a gomba.
amugy elnezve a Pelicans rosterjet, azt hiszem Zolinak komoly eselye van hogy szerzodest kapjon, sok fiatal jatekost foglalkoztatnak, es a jelenlegi egyetlen kapusuk is egyidos vele.
Mindent bele!!!
szenzációs hír! Gratulálok és sok sikert!
Örülök hogy pozitivan áll mindenki a dolgokhoz,akár én is.
Egy komoly ,tehetséges kapusrol beszélünk mindannyian,aki nagy jövö elött áll!
Ezt neked irom:ez a te nagy lehetöséged,bizzál magadban,bizzál a tehetségedben,és a kitarto munkádban!Nagyon nagy jövö áll elötted,mindent bele Hete mutasd meg,elsösorban magadnak hogy ki vagy,aztán .....mi már ismerünk,tudjuk mire vagy képes!!!
Ha mégse jönne össze akkor se keseredj el,hisz még fiatal vagy,de ha a Volánnál maradsz akkor követeld ki a szezon meccseinek legalább felét!
Hajrá,sok sikert!!!
szívből gratulálok! és hajrá, éljen a Gengszter Zoltán nevével fémjelzett örök és megbonthatatlan finn-magyar hokibarátság :)
egyébként meg: érett a váltás, én a vb közben cseh/szlovák extra ligára tettem Zolival kapcsolatban, de örülök, hogy még északabbra is nézik a videókat :)
A Hetényi videókat mi is megnéznék, ha esetleg van valaki aki ért ehhez, csinálhatna egy összeállítást vagy valami..!!
Hajrá Zolika, remélem sikerül.
Elgondolkoztam, és mint ha tegnap lett volna hogy akkora szenzáció volt h a legfiatalabb kapusként védett a magyar élvonalban, most pedig már a finn első osztályba hívják próba játékra, és még mindig fiatal :)
hoppácska! De jó lett volna több ilyen kimagasló teljesítményt látni ebből a korosztályból ezen a vb-n.
Hajrá, Zoli! Nem akarnék ünneprontó lenni, de ez azt is jelenti, hogy jövőre (remélhetőleg az Arénában) a vb-n Budai és Rajna lesz a két kapusunk?
@Káosz professzor: Szuper Leventét te is leirtad már?
@Káosz professzor: ne szaladjunk ennyire előre, előbb sikerüljön jól az a bemutatkozás, és még az sem mindig garancia!
@kapusLaci: nem hinném, de ő se lesz itthon, ha csak nem jön el a Volán farmba védeni! :)
Azt a k*rva mekkora hír!!!! Ez az Zolika, mondtam a vb alatt, hogy ilyen teljesítménnyel felfognak figyelni rá és így is lett! Hajrá Zolika, ügyes legyél!!!!! ;))))))))
gyönyörű :D. Kicsit jobban örültem volna, ha a Karpathoz kerül, de a Pelicans a második csapatom. Nagyon remélem, hogy befér, mindent bele Hete!
Rögtön mindenki érteni fog a finn ligához is, gyerünk Zolika, meg tudod csinálni!!
@vaze: Emlékszel ezelött néhány évvel amikor nem talált csapatot magának,és hazajött Dunaujvárosba?
A Volán farm csapat egyáltalán nem kizárt?
@kapusLaci: hogy ne emlékeznék! de még egy olyan szezont azért nem kívánnék neki!
@vaze: Hát én se,attol eltekintve hogy nem tarozik a kedvenc kapusaim közé:))
na ez komoly! mindent bele!
@kapusLaci: Szerintem "Ő" már a mult,beszéljünk és szorítsunk Hetének....mert itt a jövő!!! :)
@kapusLaci: " Ez nem az NHL... ! :D " hát ki nem emlékezne , no meg a "6:2 hatkettőőő"
na de nem gonoszkodom ;) peace!
Az első magyar hokis, akinek finn nyelvű wiki oldala van. Ezért is külön gratula!
Most üssetek agyon, de ő nem zöld-fehérben kezdte? Itt az összes oldal azt írja, hogy az egész karrierjét a Volánban töltötte.
Gratulálok a lehetőséghez, szurkolok, hogy sikerüljön!
@Piros13: Dunaújvárosban kezdett védeni, aztán Fradi, de már a Volán ifiben is játszott.
@Piros13: Galanisz féle korosztályba kezdte ő is de nem csak Hetényi ahnem az idei VB második kapusa is dunaújvárosi nevelés
Hajrá sok sikert!!!!
@Káosz professzor: Már bocsánat, hogy így látatlanba megszólítalak, de légy szíves változtass nicket, a Káosz Professzort kb 3 éve használom ezen a blogon. Előre is köszi.
Gyerünk Zolika, mutasd meg mit tudsz!
MENJ Zoli!!! :)
Nagyon jó hír! Ha a Lahti igazolná le, nem lenne olyan keserű, ha el kéne mennie Fehérvárról! (akármennyire sajnálnám)
Hajrá Hete!!!
Nagyon kicsit ismerve a finn jégkorongkapus helyzetet egyértelműen második kapusnak szánhatják Hetét. Szezon kezdetre ezt el is lehet fogadni. Viszont ismerve Zolit szerintem már decemberre átveheti az első számú kapus pozíciót. Igenis van ő olyan jó, hogy a finn bajnokságban kezdő lehessen.
Nagyon-nagy tehetség! Sok munkával és alázattal még messzebbre is juthat.
Hajrá Zoli! Nagyon drukkolok Neked.
Sok sikert finnorszagban :) remelm megragad ott
@Thomas_AV: Gonosz vagy:)))@üveg: egyetértek!!!
@üveg: Na, ne má'... Alig harminc, mitől lenne a múlt? Értem én, hogy Szuper <moderálva> Levi, de azért azt el kell ismerni, hogy sokkal többet tett a magyar jégkorongért, minthogy egyből "ki kéne szuperálni"... Miért is? Ja, mert a későbbi német bajnokhoz igazolt...
Amúgy sok sikert Zolika!
Picit előreszaladva, de ki lesz akkor a Volán másik kapusa?
REDŐNYOS ZOLI, REDŐNYOS ZOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IZÉ,.. BOCSI,.. REDŐNYÖS-T AKARTAM ÍRNI!
HAJRÁ, HAJRÁ!
Gyerünk Zolika! Remélem sikerül neki és kiverekszi magának a kezdőkapus posztot.

@ürgeszarvas: Hehe látom terjed az ige :)
Hajrá Zoli! Remélem megragad kint és felfut a karrierje, még ha ez azt is jelenti, hogy Csicsó bá ráncai jelentősen megszaporodnak...
Hajrá Zoli!!:) Szorítok Neked!
Sziasztok!
Itt egy rövid beszámoló a szlovéniai világbajnokságról:
www.miep.hu/fuggetlenseg/2010/majus/07/8.htm
Üdv!
Az éremnek két oldala van és ez most sincs másképp. Mint Volán szurkoló, szomorú vagyok nem tagadom. Úgy tűnik elhagyja a csapatot egy igen szimpatikus, ügyes és hasznos játékos.

Viszont, ha belegondolok, hogy mennyivel jobb körülmények közt dolgozhat a következő szezon során. Ugyan nem ismerem a Pelicans helyzetét, de látatlanban is biztos vagyok benne, hogy külön kapus edző fog majd vele foglalkozni. Valószínűnek tartom, nem ez lesz az egyetlen pozitív változás a Fehérváron eltöltött időhöz képest. Anyagilag is biztos jobban fog járni, bár egy fiatal tehetségnél még ne ez legyen az elsődleges szempont (nem is ez dominál nála) noha mindenki szeretné megalapozni pénzügyileg a jövőjét. És azért Európa 2.-ik számú Top bajnokságába bekerülni nem kis dolog!!!

Zolika, büszke vagyok Rád! Remélem, megtalálod a számításaidat kint, mert igazán megérdemled! Légy ügyes kint és védd be magad a csapatba!!!
Azért a tehetség és a szorgalom idővel meghozza gyümölcsét. Hajrá Zolika !!!
Bárcsak mindegyik fiatalnak ilyen lenne a hozzáállása. Szomorú vagyok mint Volán drukker, de mindenképpen óriási lehetőség előtt áll.
Amúgy szerintem jobb kapus mint Satosaari.
Úgy nézem már alá is írta a szerződést, legalábbis egy finn oldal szerint.
Hát ha ez igaz, akkor sok sikert Finnországban is Hete!
Illetve javítom magam, csak próbaszerződés. Azt a figyelmetlen fajtámat!!! :)
@M.Lac: Második legerősebb? Melyik az első? És melyik a harmadik?
Nehéz lenne erősorrendet felállítani, de szerintem KHL, Svájc, Svéd az első 3.
@kovacsistvan: 1 svéd, 2 finn, 3 DEL (szerintem). Utánuk már nagy a tülekedés és a KHL-t nem vettem figyelembe
@ekanai: Az első kettő az fix. Az nagyjából megkérdőjelezhetetlen. A harmadik hely az vagy finn, vagy svájci. Szerintem onnan lehet megállapítani, hogy a játékosok melyik országból melyik országba mennek. Bár igaz, inkább a finnek mennek Svájcba.
@kovacsistvan: Mélységesen bánt, hogy megfeledkeztem Rólad és az életedről :) Nekem valahogy a KHL csakúgy külön kategória, mint az NHL. Ez a kettő valami kivételes. Így innen számítva 1. svéd, 2. finn és jöhet, ki mit gondol... Remélem, hogy azért nem ez volt az egyetlen súllyal bíró rész a kommentemben :P

További jó rangsorolást a továbbiakban érkezőknek :)
@M.Lac: Persze, csakis területi alapon került a listára a KHL.
A kommented többi része is frankó természetesen. :)
De nem a rangsorokról szól ez a komment, hanem arról, hogy HYV(pöttyözött A) HETÉNYI!!!
Mindent bele Zoli! Óriási lehetőség!

De, mi lesz a mi csapatunkkal?
Grat , és teljes szívemből kívánok Neki kitartást, sok örömet és sikert!!!!
HAJRÁ HETE!!
Hatalmas lehetőség!
Sok sikert hozzá!
Hajrá Zoli!!
Zolika, egyik szemem sír, a másik nevet.... Remélem sikerrel jársz odakinn, MEGÉRDEMLED! :) Nagyon fogsz nekünk hiányozni!
A finn források azt is említik, hogy amennyiben nem felelne meg a Pelicansnak, akkor a Mestisben, vagyis a másodosztályban játszó Heinolan Kiekko lenne Hete csapata. Mivel a legtöbb junior ott próbálja ki magát felnött meccseken elöször, elég hajtós, jó színvonalú liga az is, ott is sokat tudna fejlödni.
süti beállítások módosítása