HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ezúttal lemaradtunk az A csoportról

2010.04.23. 22:36 Hblog

Szlovénia megérdemelten jutott fel az A csoportba, a döntő mérkőzésen sokkal jobban játszott, mint a magyar válogatott. A második harmadban messze-messze fölénk nőttek, és bár akkor még csak egy góllal mentek el, látszott, hogy nagyon nehéz lesz újítanunk. Nem is sikerült, a hazaiak végig uralták a találkozót. Egyre erősebb csapatunk vb-szereplését természetesen nem tartjuk kudarcnak, ez alatt a hét alatt is kiderült, a divízió 1 élvonalába tartozunk, 2011-ben ismét a feljutás esélyesei között leszünk.

Az első harmad úgy kezdődött, ahogy nagyon nem vártuk, Hetényi Zoltán és a védők nem értették meg egymást a kapu mögött, Rok Ticarnak csak be kellett passzolni a korongot, és ekkor még az első percben jártunk. A szlovénok folytatták a rohanást, meglehet, a 2007-es meccs járt az eszükben, amikor húsz perc alatt háromgólos előnyre tettek szert, utána hiába kapaszkodtunk. Most nem sikerült megvalósítani a tervüket, a további helyzetek kimaradtak, kapusunk túltette magát a hibán, nagyokat fogott. Kiállításból sajnos többet ítéltek ellenünk a kelleténél, de tartottuk magunkat, kivédekeztük mindet, sőt, egyenlítő gólunkat négy az öt ellen lőttük be, buli után elhoztuk a korongot, Sille Tamás rálőtte, Vas Márton talán beleért, őt írták bele a statisztikába. Az erőviszonyok ekkor kiegyenlítődtek, egy pillanatig sem játszottunk alárendelt szerepet, ez a kapura lövésekben is megmutatkozott. Az volt a kérdés, elfáradnak-e a szlovénok.

A második felvonásban nyoma sem látszott annak, hogy kifulladni látszana az ellenfél, ez a húsz perc sokkal inkább az övék volt, mint az első.  Nem tudtuk a támadásainkat felépíteni, nem is a szlovénok kemény és határozott védekezése miatt, bár erre sem lehetett panaszuk szomszédaink szurkolóinak, hanem mert csatáraink nem zárkóztak fel. Nem mertünk vagy nem akartunk előremenni, látható volt, hogy első a biztonság. Ráfizettünk erre, mert a játékvezető túl gyakran adott kétperces  büntetést. Szerencsénkre Hetényi tartotta a jó formáját, állta a sarat. A 38. percig őriztük az ikszet, ám akkor megérdemelten szerzett ismét vezetést az ellenfél.

D  FO20100423024

A harmadik menet elején nagyon gyorsan kihasználták éppen aktuális emberelőnyüket a szlovénok, 3-1 után nem tűnt úgy, hogy elég erő van a mieinkben. Nem is volt, a hivatalos statisztika szerint összesen egy kapura lövésünk volt ebben a periódusban, negyven perc alatt pedig mindössze négy. Az utolsó percekben rövid időre sikerült bevinnünk a játékot a szlovén védőharmadba, de igazi ziccerig nem jutottunk, ráadásul Mursak, a bajnok legjobbja bevágta a negyediket, minden eldőlt. Kétségtelen, hogy szinte végig ellenfelünk akarata érvényesült, jobbak voltak, 4-1-es győzelmük megérdemelt.

Szlovénia feljutott, Magyarország a második helyen végzett, többre vágytunk, de az ezüstérmeket sem tekinthetjük kudarcnak. Jövőre ismét próbálkozhatunk, mostantól várhatjuk, ki kerül hozzánk, az A csoportos világbajnokság májusban lesz Németországban. Csapatunk fejlődését a mai találkozó képe ellenére nem lehet nem észrevenni, biztosak vagyunk benne, hogy leszünk még A csoportosak a közeljövőben. A divízió 1-ből Horvátország zuhant ki.

A torna legjobb kapusának a brit Murphyt választották, a legjobb csatár a szlovén Ziga Jeglic lett, a legjobb védő pedig a magyar Horváth András. A pontlista élén 2+9-cel Jeglic zárt, a második Rok Ticar 7+3-at csinált, a góllövőlista teteje is az övé. A legeredményesebb magyar Ladányi Balázs 2+4-gyel, Peterdi Imre 4+0-ra lehet büszke. A kapusrangsor élén természetesen Hetényi Zoltán végzett, 95,42%-kal.

Ted Sator magyar szövetségi kapitány: "Tudom, milyen büszke lehet John Harrington, hiszen három éve én is itt nyertem divízió 1-es vb-t a szlovén válogatottal. Magyon jól játszottunk a héten, ma is megpróbáltunk mindent, de az első gól és a sok kiállítás a második harmadban megviselte a csapatot. Nem voltunk képesek megfelelő  hatékonysággal támadni."

Nagy Gergő: "Nagyon csalódottak vagyunk, több gólt is a mi hibáinkból lőttek, az a csapat nyert, amelyik jobb volt ma este."

John Harrington szlovén szövetségi kapitány: "Az első gól egy kapu mögötti hibából született ugyan, de nagy magabiztosságot adott nekünk. Sok emberelőnyünk volt az első harmadban, de a magyarok jól védekeztek. A második harmadbeli emberelőnyökkel lendületet kaptunk.  Jan Urbas megsérült az első cseréjében, Luka Vidmar megsérült a britek ellen, de mindig volt valaki aki a helyükre léphetett. Nagyon büszkék vagyunk a mai eredményünkre, sok jó fiatal játékosunk van, megmutatták, hogy képesek nyerni."

Rok Ticar: "Ez a második vb-m, hazai pályán az első, itthon játszani különleges dolog. Büszke vagyok, egész héten jól játszottunk az első meccset leszámítva, de az mindig nehéz. A magyarok jók voltak, de ma este mi még jobbak tudtunk lenni. Az első harmadban gondjaink voltak a helyzetkihasználással, de aztán abban is javultunk."

Divízió 1-es világbajnokság, Szlovénia

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Szlovénia 5 4 1 - - 29-10 14
2
Magyarország 5 4
- -
1
21-6 12
3
Lengyelország
5 3 - - 2 15-12 9
4
Nagy-Britannia
5 2 - 1
2
10-10 7
5
Dél-Korea
5
1
-
- 4
13-21 3
6 Horvátország
5 -
- - 5 4-33 0

478 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula a csapatnak a mai eredménytől függetlenül.
Szapporoban még csoda volt, jövőre vagy azután már nem lesz az.
Szép volt fiúk! Hajrá Magyarok!
Sajnos mindig ez van, ha túl nagy az elvárás, nagy a csalódás.
Leszünk még mi odafenn, most sajnos a jobb csapat nem mi voltunk.
Hogy lehet hogy nem Hete a legjobb kapus?
Jobbak voltak, megérdemelték. Ettől még a bíró nyugodtan szüljön farfekvéses sünt.

SZÉP VOLT SRÁCOK, BECSÜLETTEL HARCOLTATOK, ÉS BÁR ALULMARADTATOK, NINCS OKOTOK SZÉGYENKEZNI! JÖVŐRE ISMÉT!!!
RENDEZZÜNK DIV I-es VB-T 2011-BEN! PUNKTUM!
hol lesz jövőre div I. vb?
hol lesz jövőre div I. vb?
@Bálna_: minden szavaddal egyetértek, nekem is ilyesmi jutott eszembe.
A médiáé minden tiszteletem, mert ha nem közvetítenének, nem látnám ezeket a meccseket, de talán nem Hetényi Zolit kellett volna a végén megszólaltatni, hanem mondjuk a csk-t, vagy a padon ülő Tokit! Fel a fejjel Zolika ettől még a vb legjobb kapusa Te vagy!
Szép volt Fiúk! Én biztos vagyok benne, hogy nem csak egyszer ünnepeltünk, még anno Sapporoban! Lesz ebből még A csoport!
Jobbak voltak a szlovének.Megérdemelték.Hallottátok Hetényi nyilatkozatát?No ezért van remény a jövőben.Köszönjük ezt az egy hetet.
én bizton állítom, hogy birói ténykedés pecsételte meg a sorsunkat.
a második harmadban úgyszortak ki minket, mint a taknyot.
ez nagyon sokat kivett a fiukból, és az utolsó harmadban, még a szlovénok közelébe sem mertek menni,mert akár egy hangos nyögésér is kiállítást kaphattunk volna.
sajnos nagyan hazafele lejtett a jég
Drága Hete, én is sírtam egyet, de Nekünk akkor is Ti vagytok a legnagyobbak ! És akkor is ugyanúgy szeretünk Titeket, ha nem megy annyira!!! Jövőre sikerülni fog,bízom bennetek. Hajrá Magyarok!!!
@kiralyfi: Remélem itthon...
Sajnos fejbe meg aztán a második harmad után szuflával se bírtuk a mai meccset :(((
Tokaji Viktor nagyon, de nagyon hiányzott ma..
Először is hatalmas gratuláció a csapatnak!!
Hogy egyáltalán arról beszélhettünk, hogy van esélyünk feljutni. Szerintem már ez is nagy szó!!

A meccshez annyit, hogy nekem túl idegesnek tűnt a csapat. Így kapkodni még nem láttam őket. Kicsit talán ők is megijedtek a lehetőségtől.

Kíváncsi vagyok jövőre milyen kerettel tudunk majd nekivágni. Palkó legutolsó interjújából nekem az jött le, hogy "kudarc" esetén visszavonul a válogatottól.

Jah és remélem a szövetség megpályázza a jövő évi VB-t!:)
Szép volt azért így is:) Lesz még itt A csoport;)

De legközelebb adhatnák olyan csatornán is ami az ország nagyobb részéről elérhető...
Megint át lettem baszva...
Egyszerűen hihetetlen, hogy pont ma voltunk a legrosszabbak, tudom a bírók... de akkor is csak 2 millió ember, meg pár jégcsarnok... eddig ez volt a mondás...fejlettebb az infrastruktúra,stb...sztem,meg ott volt a szemükben: egyszerűen fanatikusabbak voltak mint mi...már vártam a jövő évet, (majdnem) hazai rendezésű nagy VB, itt a sszomszédban...most meg mehetek majd vhová belorussziába...jövőre csak Bp!!!!
egy picit szomorú vagyok...de most érzem azt is hogy nincs nagy dráma.most nem sikerült..talán jövőre..meg kellene pályázni a rendezést. csak egy érdekesség...ma európa bajnok lett egy magyar judós csaj...kit győzött le a döntőben...egy szlovént.ez a sport
Mert ti vagytok a legjobbak, ez titeket dicsér!

Imádni való srácok akkor is, fasza kis csapatunk van, és tök normális arcok egytől egyik!
Szlovéniának így 14 pontja van, rosszul van a tabellában.
nagyon sajnálom ezt a mai meccset.nekem úgy tűnt hogy az első sorunk egyáltalán nem akar játszani.Palkót szinte észre se lehetett venni a jégen.Kovács meg szerintem nem való ebbe a csapatba.volt hogy nem mert odamenni a palánkhoz mert látta h jön a szlovén és neki menne..de Hetényinek gratulálok mert 2 harmadig tartotta a támadásban teljesen impotens csapatot.azért gratulálok a csapatnak a 2. helyhez ez is szép eredmény. HAJRÁ MAGYAROK
úgy látszik, hogy az eddigi töretlen menetelés és a nagy elvárás sokat kivett a fiúkból.
ez így is gyönyörű volt!
Hajrá Magyarok!
Gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok rájuk. Ha a magyar hoki fejlődés töretlen marad akkor 5-8 éven belül a stabil A csoport tagság is eljöhet. :)
Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok rájuk.
Az, hogy kit választottak a torna kapusának az semmit nem jelent, a statisztika nem hazudik, és aki egy kicsit is ért ehhez a sportághoz az tudhatja, hogy Hetényi volt a vb legjobb kapusa, és ezt nem elfogultságból írom, hibázott ma, de el is felejtette velem azt a hibát olyan jól védet ma is.
Hát ehhez a vereséghez sok tényező kellet szerintem! Egyik a bírói ténykedés, egy ilyen kiélezett meccsen nem lehet így fújni, hazai pálya ide vagy oda. Én is sportolok, a legritkább esetben foglalkozom a bírókkal, de pontosan tudom mennyire sokat számít ha ennyire ellenünk vannak... Azt nem is láttam, hogy Hete 3 shotouttal nem lett a legjobb kapus! Ez kicsit erős. ~1-es kapott gólátlag, 90% fölötti védési hatékonyság, mi kell még? Mindenesetre a srácoknak ováció jár így is, teljesítették az elvárt csodát és közel álltak az elvárhatatlan csodára. Respect
@zemko: 83 óta vártam az A csoportot, nem akarok újra 5-8 évet várni!!!
@Hockey22: pont erröl van szó.hihetetlen erőt öszpontosítást igényel az emberhátrány.
S ha ennyire lejt a pálya az lélekben a legerősebbeket is megtöri.
@hockeythebest: nem Kovács miatt veszíttünk. Ne kezdjünk már bűnbakokat keresni, ha meg igen ott vannak mindjárt a szimpatikus bírók. Nem igaz, hogy nem dolgoztak ellenünk.
@RosszaB:
Én is azóta vártam. :)
Nekem minden perc öröm, amit ezektől a srácoktól látok.
Szomorú a vereség, de jobbak voltak a szlovénok, azért éljenek a fiúk és gratula az ezüstért! Köszönjük ezt a hetet!
Ugyan a bíró nagyon egyoldalúan ítélte meg a helyzeteket, de az is igaz hogy a szlovének nagyon gyorsan és sokat korcsolyáztak, ebben sokkal jobbak voltak nálunk. Mi talán túlzottan idegesen és kissé tompán játszottunk. Talán több sanszunk lett volna, ha egy semleges pályán, mondjuk a lengyeleknél, lett volna ez a mecs.
Azért szép volt fiúk, köszönet az elmúlt egy hét eredményeiért, a megszerzett ezüstéremért!
@1885*: nem azt mondtam h rajta ment el.csak megjegyeztem h nem való ide.arra emlékeztet amikor egy serdülős játszik fel ifibe és fél a nagyobbaktól.felnőttbe szerintem ez nem való.a bíróról meg annyiban volt hibás hogy amit nálunk befújt(legtöbbször jogosan) azt náluk párszor elnézte.de ha nincs nálunk a korong nem is fognak sokat akasztani vagy kapálni.mindegy el kell felejteni ezt a meccset
Szép volt fiuk!!!ma jobbak voltak a Szlovénok ez van,sajnálom az egész csapatot jövöre minden jobb lesz!!A vesztes mecsek öszekovácsolják a csapatot és erösebbek lesznek jövöre....
AZ UTÓBBI 10 évben 4szer játszottunk A csoportért, ebből ma este volt 50% esélyünk, és pont most nem jött ki. Egy kicsit elkényeztettek minket a srácok. De ebből látszik a fejlődés, és most nem szabad megállni.
@dd aka kertagrár: NEM VOLTAK JOBBAK.
Csak jobban nyomták őket.
A2. harmad vége, és a 3. harmad eleje má arrol szólt, hogy a Szlovének közelébe se menjük, mert mindenért ülni fogunk.
@hockeythebest: Szerintem senki sem volt eléggé tökös a szó jó értelmében ma...
Szép volt, ennyi volt, alig várom, hogy megvehessem a jövő évi Volán bérletet, és kezdődjön újra...
@1116001: a második hely az kudarc????
Erre számítottam!Ezt a szlovén csapatot csak nagy bravurral tudtuk volna megverni és bekell látni ők előbbre járnak mint mi!Korábban tették meg azokat a lépéseket ami miatt jelenleg megelőznek alpen liga,interligába már akkor szerepelt a jesenice és ljubjana mikor volán és a dunaferr csatlakozni szeretett volna(fel is vették őket a ligába), EBELnél ugy szintén és utánpotlásukon is meglátszik h jelenleg EBELre alkalmas játékosokat szeretnének kinevelni.Mások az elvárások mert itthon az alacsony játékos szám és anyagiak szükössége miatt nem nehéz bekerülni egy OB1es csapatba de egy EBELbe annál nehezebb... és még sok más is....

Hetényi megérdemelné klubszinten is h első számú kapusként számítsanak rá és Rajna Mikinek is az tenne jót ha magasabb szinten edződhetne Hetényi cseréje lehetne klub szinten is vagy külföld ahol védene is mert így 2 kiváló kapusunk van akik folyamatosan fejlődnének és fiatalok!

Eszközölni kell a magyar jégkornog háza táján a változtatásokat mert az utánpotlás bajnokságokba több meccs kellene és több pálya kellene ahol utánpotlásbázisok létesülhetnének!Mert a székesfehérvári akdaméia nagyon jo kezdeményezés de egyedül kevés lesz és lassan ugrásszerűen kiesnek játékosok a válogatottból mert a gerinc a 30-33 év körül van és építkezni kellene pár évig fiatalokkal és nem eredmény orientáltan mert ha most feljutottunk volna akkor is kiestünk volna ha nem azonnal köv.évbe mert Ladányi fém jelezte korosztály örökké nem lesznek!
Palkovics kösz a gólokat és az igéreteket!!!A leggyengébb láncszem!!!Hajrá fiatalok:Kóger,Sofi,Nagy G,Szirányi?Magosi,stb.Tiétek a jövő és meglesz az A csoport!!!Hajrá Magyarok!!!
@zsiraf1978: nem kudarc, csak elvették a bírók az egyenlő esélyeket. Ez nem a mi csapatunk szégyene.
@vt375: 4szer?? Én 3 ra emlékszem ezzel együtt.
@zsiraf1978: Nem kudarc!!! ezért is tettem idézőjelbe!
SZÉP VOLT FIÚK! Jövőre sikerülni fog!

Hozzáteszem, kéne az erős fővárosi bázis, hogy tovább tudjunk fejlődni!

Mi alapján lesz a jövő évi csoportbeosztás?
egy innen egy onnan?
HUN, GBR, JPN, LTU, + egy feljutó és egy kieső?
@petyagergő: Nagyon jó hozzáállás és jár is a fiúknak! Elkeseredni nem kell, én ebben a csapatban még nem csalódtam. Kicsit keserű a szánk ize, de jövőre ugyanúgy mindenki hokilázban fog égni ilyenkor. Mert ezek a srácok megérdemlik...
Csak nekem ba**za a csőrőmet, hogy nem Hete lett a legjobb kapus?
Sztem ma Balu volt a legkiemelkedőbb az egész meccs alatt, de az egész vb teljesítménye fantasztikus volt.
Nagyon megérdemelte, hogy ő lett a torna védője.
Szép volt Balu, szép volt fiúk, és felesleges kérni, hogy maradjunk a csapattal, ilyen csapatot csak szeretni lehet, de most veletek sírunk :(
@Gooolem900: Dehogyis, szerintem minden magyarnak. Idióták ezek, nem tudom mi alapján volt ez a szavazás, de nagyon nem korrekt!
Egy percig sem volt esélyünk...Olyan jó magyaros volt, hogy a legjobbunk a legfontosabb meccsen óriásit hibázik. Én nem látom olyan optimistán a jövőt. Az egyre tömörebb mezőnyből nem lógunk ki felfelé. Az egy Alba Volán - amelyik középcsapat az osztrák bajnokságban - kurva kevés a jó hokihoz.Félek a jövőtől...Ekkora esélyünk nem biztos, hogy lesz egyhamar.
Nem baj, hogy el vagyunk keseredve!
Az lenne a nagy baj, ha nem is érdekelné az embereket, ha KÖZÖNY lenne!

Ez a CSAPAT, KÖZÖSSÉG teremtő!
Sok olyan ember is RÓLUK beszélt, akik amúgy nem is figyelték a jégkorongot.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG
@RosszaB: Az csoda volt tőlük. Az utóbbi meccseken mutatott játék alapján viszont már nem kell megint több mint 20 évet várni az A-ra
sportgeza.hu/sport/2010/04/23/ezt_csak_a_magyarokkal_lehet_megcsinalni/
Ajánlom figyelmetekbe ezt a linket.
Mintha ugyan ez történzvolna itt is.
@Zamíra: ki a faszom vagy te úgy őszintén,hogy számon kérsz egy Palkovicsot?
Először is gratulálok a csapatnak.
Másodszor, A szlovénok egy velünk egy erősségű csapat. És ha kér ugyanolyan erősségű csapat meccsén a bírók az egyik oldalra fúlynak, az szárnyal, míg a másik összeomlik.
Sajnos ma ez volt.

De számomra ez nem kudarc.
Ti vagytok a királyok, és kimegyek a meccseitekre!!!

Hajrá Magyarország!
@1885*: teljesen egyetértek veled továbra is HAJRÁ MAGYAROK!!!!
@miskolc: Már hogyne lenne.Azt azért látni kell,hogy a szlovéneket leszámítva gyakorlatilag kapott gól nélkül vertük végig az egész mezőnyt,egyedül a britek voltak kicsit rágósabbak.És rajtuk kívül én nem is látok olyan csapatot a japókat leszámítva akik hátulról fenyegetnék ezt a nehezen kiharcolt div1 eleje A csoport nagyon-nagyon vége helyünket.
@Dzsymm: Dánia ellen még annó, Szlovénia ellen 2007ben, még Ukrajna ellen Szapporóban, és most
Hiányzott nagyon Toki, de mellette a góllövő csatárok is, mert lehet, hogy csak én láttam igy (mindjárt megnézem a kapura lövési statisztikát) nem sokat veszélyeztettük a kapujukat. Godó és Pedró hozta a formáját, de aztán ennyi. A bíró tényleg szarjon holnaptól sünt, azért elég rendesen megfújta a hazai pályát nekik, ez sokat kivett a legjobbjainkból hiszen állandóan a jégen voltak, három sorral játszottunk. Szeretem ezeket a fiúkat, mert szívüket, lelküket a pályára teszik, ezért nem gratulálok, mert tudom, hogy ők elégedetlenek a teljesítménnyel, pedig ez volt a realitás.
@vt375: jaja, a 2007-es kiesett, pedig az is 1-4 lett! Köszi!
Hát Palkó azért húzza ki addig, míg Háriék érettek lesznek, de legalább Mihály Árpiig (nem dubekezek, mert még lehurrognak). Sajnos az idő rajta is fog.
Sátorral mi legyen?
Aki ma Vas Jankót nyert, az is szűljön sünt!
@zsiraf1978: @Zamíra: @bojl: Nem kéne SENKIT számon kérni. Az én csapatomból senki nem volt ott, DE nem gondolom, hogy most bárkit számon kéne kérni. Megtették amit tudtak, ne gondolja már senki, hogy valaki a csapatból nem próbált meg mindent a győzelemért. Nagyon nem bírom, hogy ha megy a szekér imádjuk őket, aztán meg elkezdünk személyre szólóan cseszekedni.
@Rock me Amadeus: Sátor maradhat, de kell mellé valaki, aki rugdossa a padot az ilyen kiállítások miatt, mint annó Cortina tette. Ne legyünk már ennyire diplomatikusok.
Köszönöm a fiúknak ezt az élményt...
Másfelől viszont...
Kövezettek meg érte,de nekem már Svájcban is és itt is nagy csalódás Vas Jankó játéka...Neki évek óta ki kellene lógnia,felfelé...Persze nem akarom bántani,csak mégis.Az ember többet vár egy "majdnem NHL-ben játszott" játékostól...
@bojl: Mondjuk egy kultúrált ember!!!Aki nem csőlátó és akkor is tud róla beszélni amikor nem ő a zseni!
@1885*: Itt is van pont!!! :-)
Én azt látom főbajnak hogy a válogatottnak nincs varázsa 3 magyar klub dobta össze a válogatottat + Szélig ,de lehet hogy akkor is kevés lett volna támadásban nullák voltunk szinte veszélytelenek a kapura nem gondoltuk hogy ez a szlovén csapat ennyire jó lesz ellenünk
@Rock me Amadeus: Sátorral ? hát nem tudom, pont a meccs alatt beszélgettünk róla hogy miért mindig amerikai vagy kanadai vonalon próbálunk edzőt igazolni?Miért nem próbálunk meg egy skandináv vagy esetleg orosz edzőt is?
@Rock me Amadeus: Sator nagyon jol összerakta a csapatot, neki maradása van szerintem.
Vártam a következő csodát, most nem sikerült. Ennyi. Gratulálok a nagyszerű Szlovén csapatnak a feljutáshoz, remélem bent maradnak.
A mieink előtt le a kalappal, bár mindegyik sportágban ennyire a lehetőségeken és az erőnkön felül teljesítenénk, hogy esélyünk lenne a világ legjobb csapatai közé jutni. Ne csüggedjetek srácok, mi veletek vagyunk!
@Rock me Amadeus: Dubeket / csak, hogy ne legyél egyedül/ és Mihály Árpit is a keretbe,@zsiraf1978: HAJRÁ!!!! Ők a mi gyerekeink, oszt jó napot :D
@Hurvinyek: kapsz egy pontot te is :)
@Amenophis: A szlovének játékában a gyorsaságon kívül semmi "látványelem" nincs,jövőre harmatgyengék lesznek az A-hoz,ahogy mi is azok lennénk...Simán kiesnek majd...
@Dzsymm: köszi :D nem ez lenne a normális?
@tom40: köszi. Szerintem az orrán huzta volna ki a bíró gerincét
@Hurvinyek: :D :D :D büntess MILE!!!
@Rock me Amadeus: Sator szerintem hozta az elvárást (ezüst) és remekül felkészítette a csapatot, életük legjobb vb-je volt a mostani. A szapporói siker szerintem annak volt köszönhető, hogy az ukránok nem vettek bennünket komolyan, de írhatnám azt is, hogy lenéztek. A szlovénok pedig rendesen készültek, gusztustalan volt, hogy nem hagyták a szurkolóinknak, akiknek ezer köszönet az egész hétért, elénekelni a magyar hímnuszt. Nekik is ajánlom a sűnt, akár szúlni, akár szarni! A jég minőségéről és a vacak ellátásról már ne is essék szó!
Sajnálom. Jövőre jobbat!
@zsolt007: Nincs varázsa? :D Akkor lenne szted,ha Popvics Patrik vagy Kiss Gabi ott lenne? :P Számomra meg pont a jéghoki válogatott az - a pólósokat leszámítva - amelyiknek van varázsa :)
@tom40: ez sajnos kétélű, van, hogy ha az edző nagyon dumál akkor az csak olaj a tűzre, és persze fordítva is. Sztem bírója válogatja. az tuti, hogy ma nem nagyon kultiváltak minket.
iihf: "Hungary, that qualified for the 2009 World Championship after a 70-year absence, will have to wait another year to fight for promotion, but around 1,000 noisy Hungarian fans celebrated their team like champions, singing the national anthem while the silver medals were awarded."

Media All-Star Team:

GK: Zoltan Hetenyi (HUN)
DE: Andras Hovath (HUN) - Sabahudin Kovacevic (SLO)
FW: Rok Ticar (SLO) - Ziga Jeglic (SLO) - Jan Urbas (SLO)
@1885*: sztem a bírót vitte a publikum, és ezt kellett volna visszahúznia vkinek. Na mindegy, most már tényleg én is sz@rok a bírókra, csak jó lenne, ha egyszer minket is tolnának, mert nehéz elképzelni, hogy egy hazai rendezésü vb-n minket tolnának, általában visszahúznak, ha otthon vagyunk.
na tényleg nem bírózok már, de szarjanak sünt :D
És őszintén szólva,lehet hogy hülye vagyok,de se az összefoglalókban,se a mai meccsen nem láttam azt a nagy szlovén kreativitást.Csak az a folytonos gusztustalankodás a kapusokkal szemben,meg ez az azért is "betuszkolom izomból" hoki...
Egyszóval jövőre a "nagy Kopitar"-ral vagy nélküle sem lesz sok esélyük továbbmenni a csoprtból,sőt simán kipottyannak majd...
Örülök,hogy ilyen csapatnak szoríthatok.Örülök,hogy ennyire lehet szeretni őket.Örülök,hogy vannak fiatalok,védők is,akik már most tökéletesen beépültek a csapatba.A valaha volt legjobb magyar csapatot láttam a VB-n.
Ma így sikerült Lubjanában,lehet,hogy a Papp Lászlóban másképp lett volna...
Hiszem hogy 7-8,de legfeljebb 10 év múlva Magyarországnak minden évben A csoportos VB-n szurkolhatok majd...
HAJRÁ MAGYAROK!!!
KÖSZÖNJÜK!!!:-))
@tom40: jövőre a bs-ben 9000 ember előtt minket fognak tolni, már ha jönnek ezek a hangos szurkolók is, mert a bs-ben kicsit néha lagymatag a szurkolás!
Szeretnék gratulálni a csapatnak a helytállásért!!! Egész vb alatt kint voltam a barátaimmal és szívünket lelkünket kitettük a csapatért.Minden meccsen tiszta szívből szurkoltunk. Szomorúan vettem,hogy az utolsó meccsen a szlovén szurkolók közül voltak olyanok akik felénk köpködtek mutogattak,és provokálak minket az egész meccs alatt. Ez még nem is érdekelne,de amiután az én városomból való szurkoló (remélem tudja kiről van szó!!!) a jelenlétembe az Ő pártját fogta az már egy kicsit sok volt, és miután szóvá tettem vérig volt sértődve és az "ezer éves cimboráját" és csapatát az egekig magasztalta.Szánalmasnak tartom, és sajnálom,hogy ilyen ember tartja magát szurkolónak. Bravo EDUDUS büszke lehetsz magadra!!!!
@tom40: Na ebben meg abszolut egyetértek veled. Csak abban nem vagyok biztos, hogy ha a mi edzőnk, legyen az bárki, leüvölti a fejét, jobb lett volna a helyzetünk :( Szélig is próbálkozott megmagyarázni melyik meccset nézzék, de nem sokra ment vele.) Szerintem is a "csodás" bíráskodásba buktunk bele. Ebben egyetértünk.
Sajnos el kell ismernünk, hogy a jövőben a támadó játékon javítani kell, ha az elitbe akarunk tartozni. A volánnak is az volt a gyengéje egész szezonban, hogy az emberelőnyökkel nem tudtak mit kezdeni! Ennek gyakorlására egy külön edzőt kellene alkamazni, sajnos ez Cortina idejében sem volt erősségünk. A hoki gyorsul a szabályoknak köszönhetően és hamar utolérnek bennünnket a div1-esek, viszont ha mi nem tudnuk ennél jobban fejlődni akkor nehéz lesz folyamatosa az elit közelében lenni!
Köszönjük a fiúknak, ők megmutatták az utat, most már a vezetőkön és a támogatókon a sor. A szurkolókon most sem múlott semmi, remélem mindenki kellemes emlékkel jön haza, nagy tisztelet azoknak akik kiutaztak szurkolni, jó volt hallani őket, öröm volt magyarnak lenni most is, kár hogy nem sikerült bearnyozni az estét!

Szép volt Magyarok!
Mihály Árpi legkorábban a 2012-es VB-n játszhat a válogatottban, de akkor már 32 éves lesz... Semmi értelme...
@Miskolcifan: Nem erről van szó a keret a legjobb volt akinek ott volt a helye 98%-ban ott volt.Te szurkoló vagy a varázs neked természetes de a válogatott keret 70% egész évben együtt játszott és arra gondoltam hogyha többek játszanának külföldön és mondjuk 7-8-9 csapatvól (külföldiből) jönnének össze meglenne az újdonság varázsa estleg többet lehetne belőle profitálni válogatott szinten.
@galmat: annyival egészítem ki, hogy 1-2 évre fölösleges már beépíteni valakit a keretbe.
@1885*: Csatlakozom hozzátok...
azért az nem volt semmi, ahogy szurkoltatok kint. Főleg, amikor a bedobásoknál lévő énekeltetésnél ment a "hajrá magyarok", ott mindig röhögtem, esélyük nem volt a szlovénoknak :D
@galmat: Ha lesznek jobbak addigra akkor nincs,ha nem akkor meg örülni fogunk,hogy játszik..32 év bőven jó kor még egy hokisnak,Palkó is 32 évesen játszotta élete VB-jét..
@galmat: Én ebben nem vagyok biztos.;)
@zsolt007: Így már világos amit írsz :) Majd 4-5 év múlva ez a helyzet is elő fog állni.
@Hurvinyek: de, jobbak voltak, gyorsabbak, erősebbek, és a bíró is segítette őket egy kicsit, ezért ennyivel voltak jobbak.
@tom40: JA:DD
"éjáéjáéjáó..HAJRÁ MAGYAROK!!!:D
@ValAki: :D ha valaki :) volt élsportoló nem nagyon gondolkozhat másképp. szerintem, SZÉP VOLT FIUK ÉS KÖSZÖNJÜK!!!! meg azoknak is akik a helyszínen képviseltek minket, magyar hoki és sportszerető drukkeret!
előrébb vannak a szlovének, nekük van egy kopitarjuk, nem véeltelnül állnak előrébb a világranglistán. Ettől tartottam, hogy mindenkit elkap a hév, és a ralitástól messze mindenki győzelmet vár majd, pedig az is nagy dolog, hogy egy alakulóban lévő válogatott kiütötte a lengyeleket és verte a briteket.

Hogy alakul a jövőévi div1 csoportja erről lehet már vmit tudni??
Azért valami nagyon szúrta ma a szemem! Tavaly minden meccsen, még Kanada ellen is a válogatott bemutatott több-kevesebb nagyon tetszetős támadást.
Ez nem foci pálya, itt azért ELVÁRHATÓ lett volna, hogy ne épképzláb támadások nélkül hozzunk le egy meccset, ahol ráadásul nem is Kanada volt az ellenfél!
Nagyon, de nagyon bosszant, amit a cseh kommentátorok is montak a meccs alatt, hogy a támadóink még hátrányban se óhajtottak gyorsabban korizni, az első harmadban se! Erre pedig nincs kifogás.

Amúgy Hetényi Zoli fantasztikus kapus, a mai meccs nem rajta ment el, remélem sokra viszi majd.
Az egész VB-t tekintve jól szerepeltünk, de azért legalább ma megizzaszthattuk volna a Kopitar nélküli szlovénokat, merthogy nem jobbak 3 góllal az tuti.
A negyedik szlovén gól után elszakadt a cérna, kijöttünk a csarnokból, nem akartuk megvárni amíg a szlovének szétünneplik ezt a nagyon közepes csapatukat.Sajnos ma azonban még ők is soknak bizonyultak, rossz volt nézni a mi csapatunk játékát.Szinte nem volt két pontos passz egymásután, alig volt értékelhető támadás, jó lövés talán három sem./Az 54.percig!/
Mindig a döntőn /is/ meg kell megmutatni, az addig vezető út ugyanis a semmibe vész. A legnagyobbak a döntőn eldöntik a küzdelmet, ma tele voltunk törpékkel.Hetényinek meg még néhány évet érnie kell, hogy a döntőn legyen a legjobb...
Akik viszont aranyérmet nyertek,a szurkereink, akik az egész torna alatt fantasztikus hangulatot teremtettek, ők tényleg A csoportosak!!!
@Zamíra: Szerintem te nem vagy megfelelően tájékozott.
Ja és akkor a statisztika
3. harmadban a szlovéneknek mindösszesen csak a harmadeleji kiállításuk volt, amiből gól is lett.

Úgyhogy 5 vs 5-ben azért az, hogy 1, igen EGY kapuralövésünk legyen a statisztika szerint a 3. harmadban. Hát az... magáért beszél.
@galmat: folyamatos emberhátrányban viszonlag nehéz támadni, szerintem.Nem jobbak 3 góllal, csak 2 bíróval :(
2 év múlva Szlovénia újra div.1 es lesz,szerintem egyértelmű.Dánokkal,Norvégokkal kerülnek majd szembe,esélyük nem lesz..Nem jobbak nálunk 3 góllal,az egész VB alatt jól játszottunk,ma nem...
Ők gyorsabban korcsolyáznak,de annak ellenére hogy a rodmanoknak kinyalják a seggüket,nem látok bennük olyan hihetetlen kreativitást...
Hajrá Magyarok!!!
@Zamíra: Képzeld magad Palkó helyébe: Gyakorlatilag az Ég elszakította egyik felét. Csicsóval ők ketten voltak egy EGÉSZ, nélküle nagyon nehéz neki és a magyar jégkorongnak is. Tavaly a szlovákok elleni meccsen és a mai meccsen is azt éreztem, hogy a legjobban AZ OCSKAY GABI hiányzott!

Szép volt fiúk! 2 év múlva az A-csoportban visszakapják a szlovénok, akárhol is lesz a meccs(márpedig lesz!!!)
A szurkolók pedig arcok voltak,vicces volt ahogy zúgott a hajrá magyarok az alpoki mulatózenére:DD
@1885*: Mondom, 3. harmadban csak 1:06-ot játszottunk emberhátrányban.

1-3-nál apait anyait ha beleadtak volna, akkor nem 1 lövésre futotta volna 19 perc alatt... ilyen statisztika foci meccseken menne el kb,de ott is
Hát, rosszul esett ez a vereség, de ez van, ma sokkal jobbak voltak a szlovénok. Sőt, szerintem ennyivel előrébb is vannak nálunk, szemben a Sport1 riporterével, én azt gondolom, hogy tíz meccsből nem nyernénk ellenük ötöt, hanem csak kettőt-hármat.

Viszont az is látszik, hogy közelebb vagyunk az A csoporthoz, mint négy-öt éve: míg Sapporóban még csodaszámba ment a feljutás, addig a következő évtizedben minden div1-es vébének úgy mehetünk neki, hogy a végén egy ki-ki meccsen dőlhet el a feljutás. Ezek közül lesz majd olyan, amit hozni fogunk.
Le a kalappal a fiúk előtt, amit a magyar hokiban elértetek az utóbbi néhány évben, az tiszteletet parancsoló.
Ha ilyen szinten fejlődne kis hazánk minden szegmense, akkor nem itt tartanánk.....
Még egyszer gratulálok fiúk!
Az egész meccsen az volt az érzésem, mint mikor ott álltam a Puskás Stadionban a magyar-svéden. Mi a jó életért nem támadunk... Totál ugyanaz az az érzés.
Majd holnapra túl leszünk rajta srácok. Remélem..
Azért ha az elmúlt 10 évet értékeljük, akkor divizió 1-es "sötét lóból", feljutásra esélyes csapat lettünk, ami ilyen időtávon nagyon szép fejlődés és tényleg, ha megnézzünk, hogy évről évre mennyivel több kisgyerek hokizik, akkor talán jó az út amit jár a magyar hoki, mégha most nem is kerültünk fel.
@galmat: hát nem tudom, én a tv előtt _ülve_ hulla fáradtnak éreztem magam a harmadik harmad előtt a sok kiállítás miatt, ezért gondolom, hogy játszani milyen nehéz lehetett, amikor érzed, hogy az elemek is ellened vannak. A harmadik harmad arról szólt, hogy mi a sok kiállítás után próbáltuk összeszedni magunkat, hogy nehogy csúnya legyen a vége, míg a szlovének megtáltosodtak.
Nagyon fáj ez a vereség, ettől függetlenül buszkén mentem haza a mezemben. Jó magyarnak lenni és nem csak amikor kikapunk. Lehetett volna 50-50 meccs, de a bírók nem akarták. A szervezőkről és a szlovén közönségről no komment. Amit a himnuszunk alatt csináltak az tiszta szégyen. Dehát mit is várhatnánk tőlük, egy kis szelet náluk is otragadt a nagy magyar-tortából valahogy.
Jövőre rendezni kell vb-t, mert nem fognak engedni minket feljutni, különösen ha egy csókos szájú skandináv csapat esik majd ki.
Bocsánat, azt akartam írni, jó magyarnak lenni nem csak amikor nyerünk és megy a szekér, hanem mindig.
tom40: Azért fizikális szerintem a szlovénekből az egész vb komplett többet vett ki mint belőlünk.
A szezon utolsó meccse, minden mindegy alapon az ember nem érez fáradtságot. Márha sikerül ez a mentalitás.
Így nyert bajnokok ligáját '99-ben a Manchester a hosszabbításban, vagy így nyert BL-t a liverpool 0-3-ról a Milan ellen.
És így vesztett el 6 gólos előnyről olimpiai kézidöntőt a női csapat...
IIHF honlapján ez van:
GK: Zoltan Hetenyi (HUN)
DE: Andras Hovath (HUN) - Sabahudin Kovacevic (SLO)
FW: Rok Ticar (SLO) - Ziga Jeglic (SLO) - Jan Urbas (SLO)

Akkor most mégis a Hete lett a legjobb kapus vagy mi van?
@miskolc: Viszont akkor nem volna sok keresnivalónk az A csoportban sem - megint csak egyszeri feljutás lenne.
Minden rosszban van valami jó - ha tovább szélesedik a hazai bázis, van remény a tartós bennmaradásra, ha meg így maradnának a dolgok - akkor úgyis mindegy...
@1885*: Itt valamit elnézztél olas viszafele én gratuláltam a srácoknak
Először bemeséljük magunknak, hogy jobbak vagyunk, mint a szlovénok - akiket nem is láttunk játszani -, aztán mikor kiderül, hogy nem így van, még akkor is erősködünk...
(10-ből, 5-ször mi nyernénk. Na persze! De akkor miért ők nyernek mindig?!)

A játékosoknak úgy kell készülni, hogy mindenki ellen győzni akarnak, ez természetes.
És mi mindig szurkolni fogunk nekik.

De ettől még elfogadhatjuk Hetényi Zoli állítását:
"sajnos ma este, ez ellen a szlovén csapat ellen nem volt semmi esélyünk"!
Szerintem a taktikán basztuk el. Majd akkor lesz Magyarországnak igazán esélyes csapata - és ez bármilyen sportág bármilyen meccsére igaz - ha végre kivetkőzünk a kishitűségünkből, és TÉNYLEG megpróbáljuk kihozni magunlból a legjobbat, az ilyen-olyan taktikázás helyett.
Nálam nagy resptect a fiúknak, hogy akkor is azt játszották, amit az edző kíván, amikor már kutyául nem ezt kellett volna - és itt talán már látszik, szerintem hol volt a gyenge láncszem.

Lehet, hogy tévedek, de nálam ezt a meccset Sator cseszte el. A szlovének szemmel láthatóan erre a meccsre készültek az egész vb alat - mi meg ezen a meccsen hagytunk fel leginkább minden korábbi mutatóval, és álltunk át a legbiztonságosabb, jajcsakgóltnekapjunk védekezésre. Ez egy ilyen csapat ellen, mint a szlován, ez halál. Sajnos ez is lett a vége.

Mielőtt jönnének a vehemens ellenvélemények, gondoljuk át, hány olyan Volán meccs volt a szezonban, amikor totál esélytelenül megvertünk egy lényegesen jobb ellenfelet. Na akkor gondoljuk át azt is, mi volt ott a taktika.

Szerintem ezen a szinten, illetve az A csoportos szinten már nem életképes az, hogy egész meccsen beállunk tüsibe, és csak kibekkeljük a végét, ahogy sikerül. Előre kell menekülni, és ha sikerül, az diadal, ha meg nem, akkor emelt fővel jöhetünk le a pályáról, hogy legalább megtettünk mindent.

Ma Szlovánia jobb volt - mert hagytuk, hogy jobb legyen. Már az elejétől jobban pörögtek, ütöttek egy gólt a hibánkból, lélektani fölénybe kerültek. Gyakorlatilag ezzel éltek és nyertek a meccs végéig. 1-1 után volt egy kis megingás - számunkra remény, hogy visszajöhetünk a meccsbe - de aztán a második harmadban új sebességre kapcsoltak, és ezzel a lendülettel ismét csak ők kerültek fölénybe. Tegyük hozzá, szerintem erősen lejtett a hazai pálya - de ezt mi magyarok megszokhattuk, nekünk semmilyen alapon, semmilyen helyzetben nem fog járni efféle segítség, ez van. Vagy ha jön, akkor meg a béna-beteg lelkületünkkel úgy sem tudunk élni vele.

Szerintem ez a meccs itt dőlt el. Hagytuk, hogy a szlovének lélektanilag fölénk kerekedjenek, és amikor ez megtörtént, jöttek is a hibák, meg a törvénszerű bírói segédletek. Amelyeket persze jólfésült kisfiúk módjára úriemberként elviseltünk. Egy feljutásról szóló döntőn. Meg is lett az eredménye.

Mert nem szép dolog állandóan a kapusra menni, de ezek a köcsög szlovén gecik csak elérték ezzel, amit akartak. Nem szép dolog minden létező alkalommal fürdőskurva módon esni-kelni a jégen, de ezzel a szlovének csak elérték, hogy tíz perc után minden hülyeséget befújtak nekik a bírók. Ez van, ez is a játék része, és mi erre nem tudtunk megfelelően reagálni. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nekünk is ezt kellett volna tenni - dehogy. Ellenben mi is felvállalhattuk volna a fizikai hokit, főleg, mivel a játékosaink megvoltak rá (egyszerűen bozalmas volt nézni, hogy a fiatalokat mennyire nem engedték kibontakozni az esetleges szabálytalanságok miatti félelemben). Szóval mivel a kiállításokat amúgy is megkapták a sportszerű szlovén testvérek, a harmadik harmadban pl. nyugodtan a jégbe lehetett volna döngölni őket, minden mindegy alapon, hátha. A Volán nem egy, nem kettő mecset fordított meg ezzel a taktikával - és ezek a szlovének szerintem lendületüket veszítve közel sem lettek volna ilyen jók. Én semmi óriási dolgot nem láttam tőluk. Volt egy brutál rutinos, meg egy hatékobny fiatal soruk, mentek mint a mérgezett egér, és ezzel győztek is. Sator ezen a ponton magára is válallhatja a felelősséget a sorösszeállításokért, amely pont akkor nem működött látványosan, amikor igazán kellett volna. Mert lehet azt mondani, hogy Palkó nem játszott jól (ami igaz), de talán nem véletlen, hogy a Volánban a variációfanatikus Tolvanennél sem játszott ilyen sorban. Ez a négy egyenlő képességű sor nagyon szépen hangzik, de amikor igazán fontos volt, akkor csúfosan csődöt mondott, ennyi a lényeg, minden más csak félremagyarázás!

Ettől függetlenül óriási tisztelet a fiúknak - a szememben ezzel ők nem csökkentek semmit. Küzdöttek, hajtottak, de ilyen taktikával 1-0 és 2-1 után isteni csoda kellett volna a győzelemhez. És persze homokba dughatjuk a fejünket, hogy felmagasztaljuk az ellenfelet, mintha Kanadától kaptunk volna ki, de a helyzet az, hogy egyáltalán nem volt olyan erős ez a szlovén csapat, mint előzetesen várható volt, csak sebességben, lendületben fölénk nőtek, és ránkerőltették az akaratukat, Innentől a mieink játéka inkább vergődés volt, és nem sok esély volt a változásra.

Természetesen könnyen lehet, hogy tévedek, és nem is ragaszkodok ahhoz, hogy igazam legyen, de szerintem az álláspontom remekül alátámasztják a tények. A meccsnek pl. voltak olyan momentumai, amikor pár pillanatra a lendületes, ütközős, rakkolós támadójátékkal sikerült ott tartani a korongot a szlovén támadóharmadban - egyből látszott, mekkora bajban lennének, ha nem egy sorunktól (a negyediktől...) és nem csak egy-egy pillanatra kapnának ekkora nyomást.

Szóval a lényeg. SATOR MESTER: Ön kétségkívül remek szakember, de KÖSZÖNJÜK, VISZLÁT! Voltak szép eredményei a munkájának, de ezt a meccset én nem bocsátanám meg neki, semmilyen körülmények között!
Gratulálok a fiúknak,de sajnos fáj a szivem mert a fiatalok nagyon kevés szóhoz jutottak! Sator mesternek üzenem bizzon a fiatalokban mert bennük a jövő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pl: Nagy Gerö jobban felvette volna a szlovénok tempóját! Sofi nagyon hiányzott,az ütközéseivel,kóger helyezkedése,és tehetsége meg sem mutatkozhatott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pro primo : a feherorosz biro kapja be a nagy erdemu faszomat (igy szo szerint ha kimoderaljak azt is megertem) en allitom (teljes feleloseggem tudataban) ,hogy rajta ment el a meccsmert minden de tenylegmiden apro dologert 2 perc??? ez vicc ezen a meccsen egy Ovechkin vagy Heatley vagy akar Kane is a buntetopadon ult volna ha feher mezben jatszik.Ez GAZEMBERSEG volt az feherorosztol ,hogy a hargitai malna pasztor olelje meg.
Pro secundo: a Magyar valogatott volt a torna legjobbja csk az pro primo miatt nemjutott fel az A-ba
Pro tercio : mostantol Szelig Viktor es Hetenyi a kedvenceim a valogatottbol es persze Roger :D
Hajra Magyarok !!!
El kell ismerni, hogy a mai napon jobbak voltak a szlovénok.

DE: elegem van abból, hogy minket majdnem minden sportágban csak a bírók segítségével tudnak megverni. Elegem van abból, hogy ami az egyik oldalon kiállítás (mi oldalunkon)O, az a másik oldalon nem...ugyan ez volt tavaly a dánok ellen, a mi játékosunkat lefejezhették, mikor mi ütköztünk, akkor már nyílt is a büntetőpad ajtaja. Akkor azt mesélték be, hogy ez olyan mint a box, hogy a kihívónak látványosan meg kell vernie a bajnokot, hogy nyerhessen. Talán még ott el is fogadtam ezt a magyarázatot, bár akkor sem értettem, hogy a 4 bíró közül nem igaz, hogy egyik sem látja amit a nézők látnak...legalább is egyik oldalról nem...

Most itt volt ez a meccs...nem igaz, hogy a 3 bíró közül egyik sem látta, hogy Vas Jankó nem akasztott a második harmad végén, és ebből gól is lett a harmadik harmadban.

Én egyszerűen nem értem, hogy miért fújnak mindig ellenünk, nem csak hokiban hanem más sportban is.

A magyar bírókról meg nem is beszélek, mert azok egyszerűen idióták, és nem is magyarok, kincsessel meg gebeivel az élen...

Nem vitás, hogy jobbak voltak a szlovének...a második harmadban jobba voltak??? Mi is jobbak lettünk volna 10 perc emberelőnnyel, mi is benyomtunk volna egyet! Nem objektív innentől kezdve az egész meccs megitélése.

És senki ne mondja, hogy nem csalódott, mert mindenki az! Ne gyertek itt "a jó az ezüst is"! Mert nem jó! Nekünk fel kellett volna jutni ma este az A csoportba. Mert megérdemeltük volna, az elmúlt egy év munkája miatt, és jó a csapatunk. 1 év A csoport kb. 5 év Divizio 1 tapasztalatával ér fel...senki ne mondja, hogy pofozógépnek mennénk fel...szlovákokat megszorongattuk, fehéroroszok épp nyertek, kanada más dimenzió, németek megint csak épp nyertek. Egyedül az osztrák meccs volt a kakukktojás.

Minden tiszteletem a magyar válogatotté, csak javulhat a csapat innentől kezdve. Jól beépültek a fiatalok, gondolok Szirányira, Magosira vagy Hetényire.

Palkovicsról csak annyit, hogy ez a vb nem az ő vb-je volt, valljuk meg, hogy várakozáson alul teljesített. És nem kell itt Ocskayt emlegetni, jellemző ránk, magyarokra, hogy a kifogást keressük. Ocskay elment, hagyjuk már. Ha valakinek elmegy a párja, akkor nem fogom arra a munkahelyen, hogy azért nem megy a munka mert meghalt valakim. Neki nem ment most és kész. A 4.soros éppen beválogatott játékostól, peterditől nem várta senki sem a 4 gólt (ha jól számolom). Palkovicstól pedig igen, mert ő Palkovics.

Nem tudom, hogy a sportdiplomácia mit tehet, de miért nem lehet amerikai bírókat hívni ide?? Akik engedik a kemény játékot, és végképp semlegesek...remélhetőleg. Ez a buzernyák fehérorosz két mércével mért. Ilyenkor nem tudom, hogy a szövetségtől van e kint valaki, aki meccs után rögötn tud menni és reklamálni...vagy hagyjuk ezt annyiban...meg a tavalyit is...meg a sok sok többit...és mikor lesz ennek vége...mert mi magyarok minden hülyeségbe beletörődünk, minden hülyeséget elfogadunk...mi ne ugráljunk, mert kis nemzet vagyunk...és a szlovén akkor mekkora nemzet? miniatűr a 2 millió népességével?!

Piszkosul kíváncsi lennék, hogy egy tényleg semleges bírói vezetés mellett milyen meccset játszottunk volna...mi lett volna az eredmény.

Vagy zárásképp annyit mondjatok meg nekem...odaütnek Zolinak, megvédjük és kiállítanak...akkor ne üssünk oda, akkor meg nyuszik vagyunk ami ebben a sportban a halálos ítélet...de akkor ez hogy van? ha védjük a kapust, akkor büntetés, ha nem akkor meg sportszerűtlenkednek a szlovénok...mi miért nem ütünk a kapusnak oda...mi miért nem szúrunk oda...?? mert kiállítás lesz belőle? Akkor milyen kibaszott egyenlőségről beszélünk mi??? Akkor nem is kell játszani mert ugyis a másik nyer...

Ted Sator szerintem nagyon jó edző. Remélem kiállt a csapatért a versenybíróságnál és nem alázkodott meg...igenis magyaráznia kell a bírónak meg a csapatkapitánynak is...mint Pat a dánok ellen pl...mert a hazai pálya nem jelenti azt, hogy el kell csalni a meccset! Vannak előnyei bírói szempontból, nem is tagadom, de egy bizonyos mértékig! Vagy akkor már magyarázni sem lehet...akkor mi a jó eget lehet...

Gratulálok a csapatnak, de csalódott vagyok, de nagyon...!
Hatalmas gratuláció a srácoknak :) Lesztek ti még az A-csoportban :)
Szép volt, bárhogyan is alakult. Egy meccs elvesztése nem jelentheti, hogy a többi megnyerése hiába való volt. Ami ma nem sikerült,holnap összejöhet. Menni kell előre, akarni, csinálni, mi pedig mindig örülni fogunk, ha ennek az országnak a válogatottja tudásának legjavát adva, becsületesen helyt áll.
Hajrá, Fiúk!
Kóger mért nem játszott egy cserét sem???
@potocsi: na ez kéne a focinkhoz is nem?
Hazaértem/hazaértünk!

Azt hittem ezeket a sorokat egy A csoportos csapat szurkolójaként írhatom majd, de másképp alakult... Kicsit (vagy inkább nagyon) csalódott vagyok magam is, de azért ha nem szívják ki a srácok erejét ennyi kiállítással, akkor talán szorosabb is lehetett volna... Sebaj! Jövőre max nem Szlovákiába megyünk, de HAJRÁ MAGYAROK!!!
@Raon: Nagy figyelemmel olvasom mindig a véleményed, de szerintem most nincs igazad. Talán ha alszol rá egyet, te is másként fogod látni.
Meccs közben azon tűnődtem, hogy a viharba lehet az, hogy ilyen sebesség különbség van a két csapat között és sajnos nem a mi javunkra. Igazad van abban, hogy az EBEL-ben ez nem volt tapasztalható és sokszor a Volán lehokizta a két szlovén gárdát. DE! Ott rengeteget jelentett Osziék rutinja védekezésben. Ám nekik is sokszor jelentett megoldhatatlan feladatot a két Rodman a Capitals ellen. Mursak meg szenzációs, ő lesz hamarosan a második szlovén NHL-es. Meg a fiatal soruk, Ticarék is mennek mint a veszedelem. Egyszóval hiába a legjobb taktika, ha az ellenfél gyorsabban korcsolyázik, nem tudod megvalósítani. Persze, gusztstalan módon provokálták Hetét, többször eljátszották a nagyhalált, de nem ezért nyertek. Hanem mert jobbak, ha nem is ennyivel. Mi most tesszük meg azokat a lépéseket, amiket ők évekkel ezelőtt elkezdtek. Rengeteg munka és még több pénz kell ahhoz, hogy utólérjük őket. Azt már csak nagyon halkan merem mondani, ma gyengén is teljesített a brigád önmagához képest.
Úgyhogy állhatott volna a cserepad mögött bárki, vereség a vége bármennyire is fáj ez nekünk.
Nekem talán úgy tűnt, hogy 2 féle mentalitást láthattunk tegnap a pályán.
Az egyik: "Megtesszük amit tudunk, meglátjuk mire lesz elég"
A másik: "Kimegyünk és szétszedjük őket, ha beledöglök is, én leszek a jobb"

Hogy mi a különbség? 3 gól és a bírói segítség.
Mert azért azt nem gondolhatjuk komolyan, hogy a bírók úgy hozzanak emberelőnybe minket, hogy nincs nálunk a korong... Márpedig a 3. harmadban se tudtunk korongot normálisan birtokolni, így nem volt miért szabálytalankodni a szlovéneknek.
Sajnos csak egyszer törtünk a 3. harmadban veszélyesen kapura, ez pedig édeskevés.
@Raon: Egyet értek veled.A Szlovének AKARATERŐBEN,sebességben ma felülmúltak minket.A mi sztárjátékosaink visszafogottak voltak.És sajnos az eddig remeklő Hete is ma védett a leggyengébben.Ezt még megkoronázta a bíró tevékenysége is.
Sajnos tényleg elég harmatos volt tegnap a válogatott. Hiányzott a meccsfordító extrát nyújtó csatár. Sok kiállítás meg inkább a vicc kategóriába tartozott. Az egyik tanulság, hogy vb-t kell rendezni.
mindegy honnan fog edzo' jo"nni,szivet nem tud hozni,aval szu"letni kell.ahoz hogy golt lo"je'l komoly fizikai elsza'ntsa'g kell.Novemberben Fehe'rva'ron is megvertek benneteket.Keve's olyan hokis van a va'logatottban aki szereti a keme'ny pala'nk munkat,ha nem lo"sz kapura ,nem harcolsz a kapu elo"tt , nem vagy hajlando fizikailag megverni az ellenfelet mit va'rsz.Technika van elsza'ntsa'g nincsen nyerni akara's zero.A LEGFONTOSABB MECSSEN BESZARUNK
Ticar nyilatkozata: “I feel great. It was just my second World Championship. I didn’t expect to win against Hungary 4-1, but we played better tonight, especially in the second and third period,”

Miii??? Hát hogyne lettek volna jobbak a 2. harmadban... végig emberhátrányban voltunk..
Hogy lehetett az angolok kapusát a legjobbnak választani amikor 10 gólt kapott, szemben a mi csodakapusunkkal, aki csak 6-ot? Ennyire gyengén látók választanak?
Hajrá Magyarország, hajrá fiúk, ez is nagyon szép eredmény és lesz ez még jobb is!!!
Nincs veszve semmi!
@aeroan42:
Directorate Awards:

Best Goalkeeper: Stephen Murphy (Great Britain)
Best Defenceman: Andras Horvath (Hungary)
Best Forward: Ziga Jeglic (Slovenia)

Media All-Star Team:

GK: Zoltan Hetenyi (HUN)
DE: Andras Hovath (HUN) - Sabahudin Kovacevic (SLO)
FW: Rok Ticar (SLO) - Ziga Jeglic (SLO) - Jan Urbas (SLO)
kevered, az ahol Hetényi az első a meccsre vonatkozik, ahol meg Murphy az a VB-re!
Sajnos!
Hajrá Magyarország! Hajrá Fiúk!
@galmat: Árpi már jövőre játszhat, ugyanis tavaly áprilisban írt alá Fehérvárra, és a két év jövő április elején jár le...
Teljesen reális eredmény, remélem nem haragszik meg senki(nagyon szurkolok a magyar hokinak, és szerettem volna Pozsonyba feljárni a meccseikre), de ez nem egy A-csoportos csapat. A szlovén hoki még jobb. Nem volt akkora a sebességbeli különbség, mint 2007-ben , de valami maradt belőle. Azt hiszem a cseh speaker pártatlan véleménye(a cseh Sport1=en néztem)teljesen helytálló: a szlovénok inkább A-csoportos hokit játszanak, mint mi.
Mihály Árpád kell, Hári Jani is(már most azon gondolkodom, mennyit erősödik jövöre), Dubek semmilyen szempontból nem a mi termésünk, hagyjuk.
Bázis kell, csarnonkok kellenek, mert lássuk be 40 éves védőkkel nincs keresni valónk az A-ban. Ez előrelépés persze tagadhatatlan, de a nagyobb rás még messze van, ahhoz sok gyerek kell, anygi háttér és alázat. Irány Svédország, Kanada fiatalok, ott lehet tanulni. Hajrá magyarok.
Először is GRATULÁLOK a MAGYAR srácoknak!!!Majd legközelebb sikerüli fog a feljutás!!!
Más:Tegnap ismét bebizonyosodott,hogy undorító módon tudnak segíteni a ?bírók? egy csapatot...SZÁNALMAS ami tegnap ment főleg a 2-dik harmadban!Erre vagytok büszkék nagy szlovénok??Pfff Nevetséges banda vagytok!Remélem,kívánom,hogy szét alázzanak majd fent titeket!
Végig olvasva komenteket, egy-két észrevétel a tegnappal kapcsolatban:
-szlovénia (direkt kicsivel) balkán, csak kicsivel jobban élnek. Provokáltak minket, üvegtörés, stb. Persze ők 50-en voltak mi meg 8-an. A beengedés a csarnokba vicc volt, a C szektorra 2 wc volt. Mutogatás, a Himnuszunk meggyalázása.
-a meccs az eredménytől függetlenül Hatalmas élmény volt, a kezdés előtt órákkal a városban mindenhol éneklő szurkeszek, a csarnoknál 7 órától már leírhatatlan hangulat. A meccs végi ünneplés is fantasztikus.
-magáról a játékról: gusztustalan birók, jobb (gyorsabb) szlovén csapat, rossz taktika(szerintem).
-amit hiányoltam: az ütközések hiánya. nem támadtuk le az ellenfelet csak a saját harmadunkban. A Rodmann féle sort folyamatossan ütni-vágni kellet volna, hogy elmenjen a kedvük az élettől is.
Röviden ennyit szlovéniából, hamarossan indulunk haza, a hely szép (de nem kerül fel a kedvenc utazási listámra). Az írás hibákért elnézést, még nyomás alatt vagyok.
@Edekon: a szlovénok jobbak voltak a kiállítások csak a fölényükből adódtak. Kérlek nézd meg a neveket a 2 csapatnál majd elfogulatlanul próbálj meg válszt adni arra, melyik tűnik erősebbnek. Eléggé nyilvánvaló.
@rv21: Slovnia Balkán????????
Kisfiam édesapán, innen Szlovákiából 10 éve volt Szlovéniában , több ismerősöm ennél gyakrabban is megfordul. Jóatyám szerint ki sem kellet volna tenni az országhatárt HUN és SLO közé, elég volt csak a szántóföldeket megnézni egyik és másik országban. Szerinte amit a magyar oldalon látott az rendetlenség, bordel a szlovén oldalomn pedig rend, szorgalom, igyekezet. Mosakodj meg, mielőtt kora reggel ilyen felháborító baromságokat beszélsz, és merengj el az utóbbi évek nem-balkáni Magyarországján. Haok a Balkán akkor Ti Afrika vagytok.
Gratulálok a csapatnak!
Raon ! Sokszor egyetértek a mondanivalóddal de most, nem.Sajnos elkell ismerni jobban pörögtek a Slovén lábak.Igaz kellet ehez a második harmad rengeteg kiállítása is.A harmadik harmad 13.percéig a meddő támadások. Nagyon nem értettem miért is vette le pl. Nagy Gergőt addig.Ahelyett ,hogy felrakta volna Palkovics -Kovács pároshoz.Hetényi Zolinak GRATULÁLOK így is.Nekem továbbra is első számú kapus maradt.
Szerintem maradjon csak továbbra is Sator a csapat mellett.
A tv-ben az úgynevezett szakértő emberekről.
Baloghkukát nem engedném a jégpályák közelébe sem!!
SpillerszertártakarítóPityu!Aki agyondícséred a Szupert ,ha ő véd.Másról nem szól a hozzászólásod ,hogy mekkorákat véd bla bla bla.
Remélem eltűnsz te is az éterből!!!!
Nem számít mi az eredmény nagyon jók voltatok fiúk Imádlak titeket és szeretlek Magyarország majd jövőre sikerülni fog.
NNNA...
Aludtam erre a tegnapi mecccsre egyet, és be kell látni nem mi voltunk a jobbak...
A sünözés új értelmet nyer a hokis társadalomban ez már biztos, fontos megjegyezni hogy ez egy nagyon fiatal csapat amelyben még ott vannak a rutinos rókák, de ott van a jövő CSAPATa is. Fel kell nőni még a fiataloknak a feladathoz, a nemzetküzi szövetségnek pedig a feltételekhez.
1: A DIV.1 ben is két vezetőbírónak kellene lennie mert amit ma biráskodásként műveltek ..
2:
Vizsgálja már meg azt a pályát ahol rendezik a VB-t hogy alkalmas e a lebonyolításra, mert amilyen minősíthetetlen volt a pálya.. persze a szlovénok lehet hogy megszokták, de a mieink nem..

Kellene infrastruktúra is. Jelen pillanatban BP-n 3! jégkorongpálya van összesen .. ez így marad őszig .. ez lássuk be nagyon kevés.. Kellene még egy EBEL csapat, vagy egy erősebb ligában indulnia a magyar klubcsapatok közül többnek is, mert csak akkor lesz fejlődés.. az EBEL után egy MOL liga meccs olybá tűnt mintha lassított felvétel lenne.. Így nem lesz fix A csoportos csapatunk , mert csak a volán játékosai igen kevesek, márpedig a világban a hoki gyorsul.. nagyon gyorsul, és mi le vagyunk maradva. ha ez sikerül akkor mindenképpen előrébb tudunk lépni és a kis nemzet NAGY szíve újra megmutatja a világnak hogy mi mindenre vagyunk képesek.
Végül:
NAGYON SOK ÖRÖMET HOZOTT EZ AZ EGY HÉT SZÁMOMRA KÖSZÖNÖM A CSAPATNAK , SZÉP VOLT FIÚK!!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!
@Edekon: Jó reggelt. Igazi buta vagy!
Köszönöm fiúk a tegnapi meccset!
Azt az iramot, amit az első 5-6 percben folyamatosan produkált a 2 csapat, nem gondoltam volna, hogy 10 percnél tovább birjuk. Rengeteget fejlödtek a fiuk, ez A- csoportos sebességgel mentek végig és fizikailag már birjuk.
Jobb teljesitmennyel mint anno Sapporoban ma ennyire jutottunk!
De ne feledjuk a többi ország is fejlődik- nem is keveset: Korea, GB... A szlovénok meg eleve helyzeti előnyben voltak rddig is.
Ettől függetlenül: sz@rjon sünt a vezetőbiró!
@Hblog:

"Szlovénia megérdemelten jutott fel az A csoportba, a döntő mérkőzésen sokkal jobban játszott, mint a magyar válogatott. A második harmadban messze-messze fölénk nőttek,"

Most komolyan: hogy lehet ekkora f*szságot írni? Te melyik meccset nézted? Neked nem tűnt fel, hogy a 2. harmadot eggyel kevesebb emberrel játszottuk végig?
A döntőben játszani legszarabbul kurvára dühítő. Mint a Koeman féle válogatott, csak bekkeljünk oszt majd csak lesz valami. Emberek! Két támadásunk nem volt egész meccsen, pedig ez jégkorong. Ne essünk hasra ezelőtt a teljesítmény előtt, mert nagyon fogunk még szívni a jövőben, ha ez marad. Egyébként : Hajrá magyarok4
@-d(-_-)b-: a második harmadban a cseppetsemszimpatikus bíró sporttárs nőtt fölénk. :(
@mordok: Nem tudom, hogy a sportdiplomácia mit tehet, de miért nem lehet amerikai bírókat hívni ide?? Akik engedik a kemény játékot, és végképp semlegesek...remélhetőleg. Ez a buzernyák fehérorosz két mércével mért. Ilyenkor nem tudom, hogy a szövetségtől van e kint valaki, aki meccs után rögötn tud menni és reklamálni...vagy hagyjuk ezt annyiban...meg a tavalyit is...meg a sok sok többit...és mikor lesz ennek vége...mert mi magyarok minden hülyeségbe beletörődünk, minden hülyeséget elfogadunk...mi ne ugráljunk, mert kis nemzet vagyunk...és a szlovén akkor mekkora nemzet? miniatűr a 2 millió népességével?!

Piszkosul kíváncsi lennék, hogy egy tényleg semleges bírói vezetés mellett milyen meccset játszottunk volna...mi lett volna az eredmény.

Vagy zárásképp annyit mondjatok meg nekem...odaütnek Zolinak, megvédjük és kiállítanak...akkor ne üssünk oda, akkor meg nyuszik vagyunk ami ebben a sportban a halálos ítélet...de akkor ez hogy van? ha védjük a kapust, akkor büntetés, ha nem akkor meg sportszerűtlenkednek a szlovénok...mi miért nem ütünk a kapusnak oda...mi miért nem szúrunk oda...?? mert kiállítás lesz belőle? Akkor milyen kibaszott egyenlőségről beszélünk mi??? Akkor nem is kell játszani mert ugyis a másik nyer...

Ted Sator szerintem nagyon jó edző. Remélem kiállt a csapatért a versenybíróságnál és nem alázkodott meg...igenis magyaráznia kell a bírónak meg a csapatkapitánynak is...mint Pat a dánok ellen pl...mert a hazai pálya nem jelenti azt, hogy el kell csalni a meccset! Vannak előnyei bírói szempontból, nem is tagadom, de egy bizonyos mértékig! Vagy akkor már magyarázni sem lehet...akkor mi a jó eget lehet...

Gratulálok a csapatnak, de csalódott vagyok, de nagyon...!

100%-ig EGYETÉRTEK VELED!
@zsiraf1978: Bocsi, nem tudom miért ment Neked is a címzés!
@galmat: a harmadik harmadban már valóban nem volt szükség bírói segédletre, mert addigra kész voltunk úgy fizikálisan, mint pszihésen.
Talán akkor fogunk változni, komolyat előrelépni ha nem folyton másban, hanem magunkban keressük a "kudarcok" okát. Szerintem minden kiállítás megadható volt, ezt nekünk ugyanúgy megadták volna. Kedvelem ezt a Csapatot, de ez most nem volt A csoportos teljesítmény. Pont akkor bakiztunk, amikor pluszt kellett volna hozni. A kommentek, főleg a külső körülményt okoló kommentek pont jellemzik a mai társadalmi, értékrendi helyzetet.
És miért van az kedves blog-ozók, hogy az 1. harmadban szinte végig partiban voltunk, a harmadikban meg már 0-ák? Mert végig emberhátrányban védekeztünk ki egy második harmadot, azért! Kurva sokat kivett belőlünk a második harmad! Nekem ne mondja senki hogy megérdemelten győztek szlovénok, MERT EZ NEM IGAZ. Én Sator helyében már mentem volna az IIHF-hez...
@jobbatmondok: akkor te azt mondod, hogy a második harmad az teljesen normális volt? Figyelj, nem akarlak bántani, de te mióta nézel/játszol jégkorongot?
Nem értem a sok siránkozást. Nekem a meccs kezdetétől az ugrott be, hogy mintha az eddigi meccsek a DiV-1 ben, csak átmozgató edzések lettek volna: olyan hihetetlen sebességet láttam, amit még tavaly az A- csoportban sem produkáltunk.
Aki ezt a fejlődést nem látja és nem kezeli a helyén az inkább ne is szóljon semmit.
Most már minden évben abszolút feljutás- esélyesként vághatunk neki a Div 1 nek, ami még 2-3 éve azért nem volt egyértelmű. Menni kell tovább, mert a mögöttünk lévők is nagyon rákapcsoltak!
@PMilan83: Nem bántasz. kb. 30 éve. Nem azt mondtam, hogy nem fújtak hazai pályát, de szerintem nem ezen múlt a feljutás. Ez az én véleményem, éa amit az előbb leírtam.
@jardajagr: az ország gazdasági állapotát és az emberek viselkedési kulturáját ne keverjük már össze, ha nem tudod értelmezni az írásomat akkor ne reagáljál rá. Én ennél jóval többször jártam itt és nem csak 10 évvel ezelőtt. Üdvözlettel egy "Afrikai" Magyar
hát... pedig nem kicsi az összefüggés
@jardajagr:
1. harmad 3-1 a kiállitási arány, nem voltak fölénybe!
2. harmad 5-2 +10 perc fegyelmi! Ennyi emberhátrányos játék mellett is meccseben maradtunk

A 3. harmadra milyen fölényben kellett volna játszanunk mikor addigra a fél meccset, hátrányban, 3 sorral játszottuk le?
Azt mondod a kiállítások a fölényükből adódtak. Én meg azt, hogy a fölényük a kiállításokból.
@jobbatmondok:
Te meg egy igazi KÖTEKEDŐ pojáca.
Ez meg mindent elmond mennyire értesz a dolgokhoz:"Szerintem minden kiállítás megadható volt, ezt nekünk ugyanúgy megadták volna."
Részemről végeztem is veled.
Nem is emlékszem 10 perces kiállításokra.Az 5 perces is nagyon ritka,nem?
@Edekon: Nem kötekedtem, hanem más volt a véleményem, mint a tied. Szar életed lehet. Kicsit sajnállak, ha valamiben segíthetek üzenj. Ja Köcsög gyökér bírók, fasz más véleményű buzi hozzászólók!!! Takarodjatok innen!!!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!! CSAK MI ÉS SENKI MÁS!!!
Most jó így te ostoba???
Sajnálom a srácokat, de ez van. Jobbak voltak a szlovének és sajnos nem kevéssel. Szerintem sem volt eltalálva a bekkelős taktika, de egy pillanatra sem tudtuk felvenni a ritmusukat. A meccs döntő részében csak kerestük a korongot.
A fehérorosz valóban megfújta a hazai pályát rendesen, elég könnyű szívvel és következetlenül szórta a kiállításokat (én pl. az Ennaffati esetnél Rodmannak hiányoltam +2 percet testreütését, mivel odavert Hetényinek). Ezzel együtt ha nem ilyen a bíráskodás szerintem akkor sem nyertünk volna, 1-1,5 sor tudott csak többé-kevésbé azonos szinten játszani a meccs egyes periódusaiban. Palkovics (és a teljes sorának) teljesítménye számomra csalódás, hiányzott az ő játékuk.
Egyetértek azokkal, akik hiányolták a fiatalok több szereplését, szerintem is többet kellett volna beküldeni őket, hogy őröljék kicsit az ellent (bár kérdéses, milyen eredménnyel). Szembetűnő volt Mursak mennyire kiemelkedik a mezőnyből (a szlovének közül is) egész meccsen semmi közünk sem volt hozzá.
Sator szerintem jó csapatot rakott össze, nem hibáztatom különösebben, egy jobb ellenféllel szemben maradtunk alul, akár maradhatna is kapitány.
A VB nagy eredménye viszont, hogy az újoncok bizonyítottak, lehet rájuk számítani, ez nagyon bíztató. Különösen Hetényire igaz ez, szép csendben felnőtt és látványosan cáfolta azt kétségemet, hogy fejben lehet gyengébb, összeomolhat - itt és most megkövetem, nagy gratula neki. Szuper Levi komoly vetélytársra számíthat a jövőben, ez nem vitás.
Nagy kérdés, hogy hol lesz a Div1 VB jövőre és milyen kerettel készülhetünk rá. Azonban jó dolog, hogy ott vagyunk az elit közvetlen közelében a lassan beérő fiatal játékosainkkal valós eséllyel indulhatunk harcba az A csoportért.
Nem tudom ki milyen meccset nézet, de az aki annak a pártján van, hogy ennek a mérkőzésnek az elvesztése teljesen jogos volt és a kiállítások is, az VAGY NEM ÉRT A HOKIHOZ VAGY NEM 100-as!!!ÉS itt nem az a baj, hogy nem jutottunk fel, hanem az, hogy hogyan?!
Az meg nagyon nagyon nagy túlzás, hogy megérdemelt a szlovén győzelem NEM MEGÉRDEMELT, hanem a bíró ezt szépen elintézte nekik, nem vagyok elfogult, de azért megnéztem volna ezt a mérkőzést más bíróval is, annyival nem voltak erősebbek a szlovénok, hogy nem tudtuk volna őket legyőzni!!! de a 2.harmadtól végig emberhátránnyal játszani ez megnehezített mindent...
A lényeg, hogy a srácok ismét bebizonyították, hogy mindig egyre többet és többet tesznek játékukhoz és érdemes nekik szurkolnunk;)
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@jardajagr: Te milyen alapon Afrikázol? Ki vagy Te? Magyar vagy egyáltalán? Ha igen , szégyen..., ha mégis, akkor az ilyenek miatt küzd az ember Trianon eltörléséért? Meg vagyok döbbenve...
az bosszant, h 2014-ig még egyszer nem lesz ilyen közel A-csoportos vb, velünk.... meg kell tanulni az utánpótlásnak ütközni.
:) Csak kibújt a szög a zsákból:"Szar életed lehet.(Lehet,de én nem a neten "élek" mint Te kicsi NETHUSZÁR XD "Kicsit sajnállak, ha valamiben segíthetek üzenj" -Üzenem néha menny ki a levegőre is :) "Most jó így te ostoba???"Magad minősíted folyamatosan :D
Szóval kedves Jobbatmondok(NETHUSZÁR)!Vegyél be egy XANAX tablettát és sétálj egyet szerintem.Máskülőmben ismét lejáratod magad itt. :)A friss levegő csodákra képes.+A való világban az efféle magatartásért kapnál ám egy két nyakast ;)@jobbatmondok:
hát ez így alakult...
valaki tudja,hogy hol rendezik jövőre a div1 vb-t?
annyira hálás lennék egy válaszért!
köszi
@Edekon:Fussunk össze valahol... Szívesen megismernélek.
@Edekon: "Máskülőmben" Te! Ez milyen szó?
Azt bírom, hogy a kommentátorok is olyan butaságokat tudnak beszélni... pl. nem fekszik nekünk az ütközős,kemény hoki stílus. Ez nem így működik, mert ez minden csak nem kifogás.

Amúgy azt kell mondjam, hogy ilyen bírói tévedések minden nemzetet sújtanak, csak sajnos a magyarokat többször mint az átlag... hjaj a sok kézimeccsek,vizilabda meccsekről lehetne mesélni bírók terén, na meg Gera Zoli kiállítása pl a törökök ellen.
De ez mással is előfordul, amúgy tényleg nem értem, hogy miért nem lehet megkérni NHL-s bírókat, hogy legalább az uccsó meccset vezessék le. Az NHL-ben ilyenkor rájátszáskor úgyis kevesebb bíró van.
Pl az olimpiai döntőn még az se számított,hogy a döntő résztvevőjének nemzetéből volt a bíró, mert mindkét fél tudta, hogy vérprofi,NHL-es bírók, akik nem fütyörésznek ide-oda,mint az ilyen ********** (ide mindenki gondoljon jelzőket) fehérorosz,grúz,moldáv,szerb,szlovák,lett meg hasonló bírók.... (Tisztelet a kivételnek,csak sajnos túl sokat szívott már a magyar sport, hogy szó nélkül hagyjuk)
Sajnos ez egy ilyen meccs volt. Kicsit olyan volt, mint az A-csoportban, hogy folytonos nyomás nehezedett ránk és csak bizonyos időszakokban tudtuk azt játszani, amit tudunk/akarunk.

Gyanítom emberelőnyök nélkül is nyertek volna szlovénok, igaz nem ilyen arányban.
jobbak voltak a szlovénok, úgy láttam, nálunk csak a kapuban volt _impact player.

talán az ingázáshoz még nem vagyunk elé erősek, de majd azok leszünk.

azért így is bőven jár a kalaplengetés és a gratuláció.
@tabera: Még nem döntöttek az IIHF-nél, hogy hol lesz jövőre a VB. Csak az A csoportosat osztják ki évekre előre.
A divízió-1-hez nem kell különbösebb feltétel, úgyhogy szerintem gondolkozás nélkül megkapnánk ha kérnénk majd májusban (asszem akkor döntenek majd).

Még van egy pozitívum amúgy: míg a 2000-es évek első felében a székesfehérvári és a dunaújvárosi korántsem modern csarnokainkkal pályáztunk, és rendeztünk VB-t, addigra e kettő helyett már a Papp László Sportaréna és a debreceni Főnix Csarnok a két megfelelő alternatíva.
Bár egyik se kimondottan hokiscsarnok, de azért előrelépés infrastruktúrában.

Amúgy tud valaki valamit, hogy a kormány részéről még tavaly megígért 170 millió az utánpótlásra, megérkezett-e a szövetséghez, és ha igen, mire költötték? Csak kiváncsi vagyok.
Sziasztok!

Olvasgatom a kommenteket, és meglepődve tapasztalom az enyhén lejtett a pálya kifejezést. Összeszámoltam, a szlovénoknál 6 perc, a magyaroknál, ha az utolsó 10 percet nem számolom, 26 perc a kiállítás összege. Ezt azért ez a magyar csapat még nem bírja el!
Hajrá magyarok!
Nem mindenkivel értek egyet, de a képlet szinte mindenkinél azonos. Amikor feljutottunk az A csoportba akkor sem jött a pénz, márpedig ez a történet erről is szól. Már nem tudom melyik német napilapban olvastam, - nem mostanában - de bizony az "elit" nem igazán kívánja a magyar csapat feljutását. Csórók vagyunk, kevés a "vastag" szponzor. Nálunk csak a szurkolóink tartoznak az elitbe! Sator mester remekül felkészítette a csapatot, azt sem gondolom, hogy a taktikánk vitte el a meccset, de azért annyit mondanék, hogy amig mindenki alapozott keményen, addig Palkó nyaralt a családjával. Természetesen ez nem von le az érdemeiből, Ő klasszis játékos, de ez igy nekem nem kerek és semmiképpen nem Sator a hibás!
Megint előjön sokaknál a "jó" magyar szokás, hogy a játékvezetőben, a pálya minőségében, stb. keresik a vereség okát. Pedig annyi történt, hogy kikaptunk egy tegnap sokkal magasabb sebességi fokozatban és jobban játszó csapattól.
Aki pedig Szlovéniát a "balkáni" országok közé sorolja, az nem teljesen százas.
Nagyon fáj, hogy tegnap nem sikerült feljutnunk, de nem szabad sokáig ezen keseregni! Okos hokirajongó már a jövő évre tervez és ez így is van rendjén! Hál' istennek a szövetség is ilyen!

"Jövőre, április 18-tól 24-ig nálunk rendezhetik a divízió 1-es vb-t
A magyar jégkorong-válogatottnak Ljubljanában nem sikerült megnyernie a divizió 1-es világbajnokságot, így a hazai szövetség már azt tervezi, hogy jövőre Budapesten rendeznék meg a tornát.

„Már le is adtuk az igényünket a csarnok használatára az államnak, sőt már az időpont is megvan: tehát a Papp László Budapest Sportaréna lenne a helyszín, a torna pedig április 18-tól 24-ig tartana – tájékoztatta a Nemzeti Sportot Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. – A kérelmünket az illetékes miniszter bírálja majd el, de hogy ő ki lesz, azt nem tudni, hiszen az eddig döntési helyzetben lévő Önkormányzati Minisztérium tudomásom szerint megszűnik. Mindenesetre a kérvény majd csak eljut a megfelelő szintre, és aztán jöhet az IIHF-kongresszus..."

Merthogy az csak az egyik oldal, hogy mi rendezni szeretnénk. Ehhez ugye egyrészt helyszín kell, másrészt a Nemzetközi Jégkorongszövetség áldása, amit az aktuális A-csoportos világbajnokság alatt szokásos kongresszuson adhatnak meg, ezúttal Kölnben, május 22-én.

A divízió 1-es világbajnokság egy-egy csoportjában szereplő mindegyik ország pályázhat, tehát csoportonként hat kandidálás lehetséges.

„Könnyíti a helyzetet, hogy a divízió 1-es vébé helyszíneiről már nem a teljes kongresszus, hanem a hat részvevő, illetve a tizennégy tagú elnökség szavaz. A két kérdőjelből szerintem az IIHF-es a nehezebb, bár az elmúlt évek A-csoportos vébépályázataival sok jó pontot szereztünk, így talán könnyebben nekünk adnának egy divízió 1-eset" – tette hozzá Kovács Zoltán.
@galmat:
Előre elnézést de felrobbanok!

Jézusom ez a Kovács hol a faszban él? Elnézést a stílusért de talán a tisztelt mjsz inkább azon tanakodott volna a rohadt VB pályázatok helyett, már Sapporo után, hogy pályázzuk meg ezt a Div.1-et (Hiszen számítani lehetett hogy kiesünk tavaly sajnos, mint ahogyan idén meg a feljutásra lehetett volna...)... Sikerülhetett volna, de nekünk az a kurva nagy VB kellett!

az persze senkit sem érdekelt a kedves szövetségben hogy a büdös életben nem fogjuk megkapni, kicsik vagyunk mi ehhez, de nem baj azért csak próbálkozni kell!

Itt az eredménye... itthon vissza tudtunk volna jutni! Miért nem próbáltuk meg? Lehet itt fogni a játékvezetőkre meg mindenre, hideg volt a csarnok, meleg volt a csarnok, de az 1. és a 2. gólt amit kaptunk azt is csak mi tudunk kapni, de ha itthon játsszunk még ez is lehetett volna, mert így is meglett volna!

De nem nekünk az a telibevert nagy VB kell, hát most megnézhetjük hol tartunk... Imádkozhatunk hogy a gyengébb kiesőt kapjuk és talán jövőre...

Egyébiránt azt hallottam hogy Dél-Korea pályázni fog... És jövőre majd talán megkapjuk, mert milyen színvonalasak voltak a prezentációink... Kezdem magam úgy érezni már hokiban is, mint a drága foci szövetség EB pályázataival...
Na most reggel egy kicsit nyugodtabban:

Sztem elős harmadban is baromira látszott, hogy gyorsabbak a szlovének. Én úgy láttam, hogy Hete olyan ideges votl, hogy ha 3-0 vagy 4-0 lal kezdenek akkor sem meglepetés.
az el[s sz-netben kicsit megemelték a pélya egyik szélét, s ezt a bíró észre is vette. OLyat még nem nagyon láttam, hogy aki védi a kapust az többet kap egy ilyen szituban, mint aki provokál. Ettől függetlenül kihúztuk a harmadot.
A harmadikban meg nekem baromira úgy tűnt, hogy nem merünk semmit csinálni, a hajtást is beleértve. Lehet itt mondani, hogy fáradtság, de itt minden ezen a meccsen múlt, s csak 20? percet kellett volna nyomni. Meg kapura lőni, Szinte minden korong kijött a szlovén kapusról s más meccseken is hibázott.
A bíró ellenünk fújt, de sajna azokat a szitukat is hiányoltam amiatt be lehetett volna fújni a kiállítást a szlovénekre. Szinte nem is volt nálunk korong.
Sajnálom, hogy így alakult, sztem is szlovének jobbak voltak tegnap. Viszont jó látni a fejlődést az elmúlt éveken, s 4 meccset szépen hoztunk magabiztosan.

OFF:
Sztem nem balkán Szlovénia, plusz nem egymást kéne szapulni, megtrianonozni, hanem a jégkoronggal foglalkozni.
Nagyon jol ereztem magam az elmult napok meccseit nezve. Most, hogy a csapat kikapott, semmivel sem erzem magam rosszabbul.
Koszonom a csapatnak, a szurkoloknak, a TV csatornanak, hogy ezt atelhettem.
Amúgy én most azon gondolkodom, hogy lehet hogy nekünk itt a helyünk? Nem tudom, de én azt mondtam a VB előtt, ha most nem sikerül, akkor kell most 2-3 év amíg a fiatalok érettebbek lesznek, összeszokottabbak (bár majdnem mindenki a volánban játszik, így ez talán sántít) és sikerülhet újra...

de ahhoz az eljövendő 2-3 évhez normális hokivezetés kell és kitartó szurkolók!
nem tudom egyesek milyen meccset néztek tegnap.
mi az hogy nem támadtunk, meg hogy jobbak voltak a szlovének?
ezt a meccset a bírók elcsalták, 1:1-ben semmi esélyük sem lett volna a szlovéneknek. két harmadot túlerőben játszottak végig, a harmadik harmad meg ilyen előzmények mellett nem csoda hogy összeomlást hozott, mindenki fáradt volt.

elég volt megemelni az ütőt a jégről már ment is a kiállítás, erre aztán büszke lehet a balkáni csürhe!

ez a döntő egy UNDORíTÓ CSALÁS VOLT!
Igazán szép eredmény ez a második hely. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen csapatot tudhatok saját nemzeti válogatottamnak mint ez a magyar csapat. Nagy dolog, hogy ott állunk az A-csoport kapujában és azért szomorkodunk mert nem jött össze! SZÉP VOLT FIÚK! És akkor legyen jövőre itthon a vb és zúgjon még a svájcinál és a ljubljanainál is hangosabban: HAJRÁ MAGYAROK!!!
Én is gratulálok a teljesítményhez a csapatnak és a szurkolóknak is. Legközelebb biztosan sikerül.
@Mr. Whisky: Egyétértek, hogy érthetetlen dolog volt, hogy minek pályázunk már sokadjára az A csoportra, ha nem is vagyunk A Csoportban... Amúgy tavaly azért nem pályáztunk div-1-re,mert elég fura lett volna, hogy még küzdünk a bennmaradásért, de a pályázat már arról, szól, hogy rendeznénk,mert kiesünk. :D
A hivatalos indoklás úgy hangzott a mjsz-ben, hogy többször kell A-csop-ra pályázni, hogy kapjunk. Mostmár azért talán leállhatunk ezzel az erőlödéssel,mert több pénzt egy ideig kár belefeccölni.
Majd ha olyan csapatunk lesz, ami minimum 3 éve tagja az A csop-nak, akkor lesz esélyünk, hogy megkapjuk a rendezést, addig ez nagyon gyanús ügy, hogy vajon ki akar jól járni azzal,hogy tanulmányokat meg terveket készít egy esélytelen pályázathoz...
Mondjuk én meg se lepődök ilyesmin, mert a politikában is ugyanez megy már évek óta... százmilliókért tanulmányok,tervek amiből nem lesz semmi...
Sávolyi versenypálya, foci eb tervek, meg nem valósuló uszoda az úszó eb-hez... sok minden bűzlik itt, na de reméljük jövőre rendezünk, feljutunk és bennmaradunk, márha fenn is úgy akarják a fejesek az iihf-nél..
Imádom a fiúkat, de ILYEN IMPOTENS játékot tétmeccsen még nem láttam tőlük! Félszeg, visszafogott hozzáállás, bizalmatlanság és önbizalomhiány. Ez béklyót tett a kezekre lábkara és összességében mélyen a tudása alatt teljesített a csapat. A FEJBEN DŐLT EL AMI AZ EDZŐ HIBÁJA! Pont olyan csendes és visszafogott volt a csapat, mint amilyen Ted Sator! Az ilyen meccsekre FELTÜZELVE kell kimenni HÁBORÚZNI, mert akkor az adrenalin a teljesítőképesség maximumának elérésében segít. Lehet panaszkodni Cortinára, hogy elborult az agya néha, de mindig maximális hőfokon tartotta a csapatot és a tétmeccseken ez nagyon számít. Az ellenfelet pszichésen is le kell győzni. Ez a szlovéneknek sikerült, mert fpszichésen feltartott kézzel mentünk ki a pályára! HETÉNYIT MEG NE HIBÁZTASSA SATOR, mert az impotens mezőnyjáték nem az ő ügye. 40 perc alatt 4 kapuralövés mindent elárul!
Inkább nem írom le a véleményemet a tegnapi meccsről mert még nagyon feldúlt vagyok. Kissé lehiggadva majd természetesen fogok írni egy összefoglaló értékelést a www.flagmagazin.hu oldalon, amit majd olvashattok!
Megpróbálok nyugalmat eröltetni magamra - nem könnyű a tegnapi szörnyűség után - és figyelni fogom kiket kaphatunk jövőre! Azért nagyon jó lenne, ha a feljutók közül a spanyolok és nem az észtek lennének az ellenfeleink! Ehhez az is kellene, hogy a másik div1-es csoportban, Tilburgban a 2. helyen végző csapat - vagy AUT vagy UKR - ne legyen jobb nálunk az összevetésben mert akkor mi kerülhetnénk a könnyebbik ágra!
Jó lenne, ha a németországi vb-n a norvégok esnének ki, mert ellenük valahogy mindig jók szoktunk lenni és főleg hazai jégen, frenetikus hangulatban másodjára sikerülhet a visszajutás!
Ne felejtsük el, hogy a szlovénok is egy div1 2. hely után rendeztek és jutottak fel! Tehát nem szabad sokáig keseregni, hanem jövőre rendezni kell és FELJUTNI!
Az én álomcsoportom ez lenne: (zárójelben a legnehezebb verzió)

Magyarország
Norvégia (Dánia)
Lengyelország (Japán)
Hollandia (Nagy-Britannia)
Litvánia (Korea)
Spanyolország (Észtország)
Ez persze még csak fikció, de érzésem és tapasztalataim szerint az első esetben 50%, míg a másiknál csak 30% esélyünk lenne a feljutásra!
Az alaptétel persze az, hogy mindenképpen mi rendezzük a tornát!
HAJRÁ MAGYAROK, MINDÖRÖKKÉ MAGYAR HOKI!
@jardajagr: hát bocsi, de Veled sem értek egyet! Egyetlen 40 éves védőnk van, az pedig a szlovén meccs legjobbja lett. Sokat számít a rutin is!
Nem kell ebből a tegnapi meccsből tragédiát csinálni, egyszerűen tegnap nem ment úgy, mint ahogy kellet volna. Talán a túlzott elvárás miatt, és ezzel éltek a Szlovének, akik mellesleg gusztustalanul megkapták a hazai pályát.Eddig ilyen játékvezetést csak kézilabdában láttam :( A másodok harmadban a 10 perc emberhátrány rengeteget kivett a csapatból, és a harmadik harmadban már nem tudtunk újítani.
Ma sikerül jövőre, érdemes lenne pályázni a rendezésért.Viszont azzal azért tisztába kellene lennünk, hogy hiába sikerül feljutnunk, mi soha nem vogjuk elérni az orosz, svéd, cseh szintet.
Valahogy úgy, ahogy ők sem fognak úgy vizilabdázni mint mi. Nekünk ahhoz minimum az ő bajnokságukban kellene játszanunk (KHL, Extraliga)Az EBEL ennyire lesz elég, el fogjuk érni rövid időn belül a szlovének, osztrákok szintjét, de többre nem látok lehetőséget.
Nekem ezek a fiúk egy hét alatt több örömet okoztak, mint a magyar futball válogatott az elmúlt húsz év alatt.
@Raon: MAXIMÁLISAN EGYET ÉRTEK A MECCS ÉRTÉKELÉSEDDEL, ÉNI IS ÍGY LÁTTAM!
TÖKÖS EDZŐ KELL NEM ILYEN BESZARI TEJBETÖK MATEKZSENI!
Ezen az estén nem nekünk állt zászló. A bírok kettős mércével bíráskodtak. Nálunk befújtak sokmindent, a szlovénoknak meg engedték a pokróc stílusukat. Lejtett a pálya az igaz, de ha normálisabb a bíráskodás, ma szerintem akkor se nyerünk. Elismerem gyorsabban, nagyobb akarással mentek a szlovének. A meccs legjobbja Hete volt, annak ellenére, hogy az első gólnál tapasztalt betlizése sztem meghatározó volt, de utánna tartást adott a csapatnak. A védelem jó volt, de Toki hiányzott. A támadó soraink viszont nem működtek elég jól. Összességében ez a játék a div1 szintre elég valljuk be. Az edzők viszont véleményem szerint semmit nem tudtak a meccshez hozzátenni. Ezzel a taktikával csoda, hogy csak 3 gólos különbség lett a végére.
@kiralyfi: nyugi mindjárt megkapod tőle, hogy Ő érte ugyan nem küzdesz :)

szlovénia 3 éve is érdekes volt, mondjuk akkor számomra legalább annyira érdekes volt a magyar "szurkolók" viselkedése (miért álltok fel? nem látunk tőletek! üljetek le... - aztán most nézem és mindenki áll, pedig 3 éve a mag ugyanaz volt mint most, mi változott?????) mint a szlovénoké (mutogatnak, köpködnek, Himnuszt gyaláznak)... akkor utáltam meg ezeket egy kicsit. Mármint a szlovéneket, ha nem lett volna világos :)
Ja igen, és Sille-nek abszolút ott volt a helye a vállogatotban! Végig az egyik legjobb védőnk volt.
@jabka: én mindig azt mondom, hogy jöjjenek fentről az olaszok, őket simán vertük a pannon kupán, bár tudom az egy teljesen más meccs, mint egy feljutásról szóló mérkőzés, de akkor is jó előjel lenne az a győzelem. 3 helyen végeztek a lengyelek, másik csoportban a japánoké lesz a 3. hely, ő ellenük szenvedni szoktunk, a lengyeleket először vertük vb-n, de most nagyon, őket szeretném harmadik csapatnak. Utána hollandokat, briteket ezek után semmi esetre se, litvánok, és a feljutók közül inkább spanyol, ők nekik még nincs divízió 1-es tapasztalatuk.

Olaszország
Magyarország
Lengyelország
Hollandia
Litvánia
Spanyolország
semmi baj, fel a fejjel, gratulálok a csapatnak, majd legközelebb megmutatjuk... :)
Esküszöm nem értem ezt a hisztit. Tegnap jobbak voltak (sztem is bírói segédlettel, de ez senkit nem érdekel) oszt jól van! Ahogy Pat Cortina mondaná, a következő meccsre kell koncentrálni. Ez a múlt, még ha fáj akkor is! Hajrá magyar jégkorong!
nem Hetényi lett a torna kapusa? hmmm...
@reader613: de az IIHF honlapja szerint és szerintem is Ő lett!
Elolvastam a kommenteket, úgy látom sokan nem fognak velem egyetérteni, de azért néhány szóban leírom én hogyan láttam a tegnap estét:

Sajnos a jobb(an játszó) csapat nyert, az egyértelmű. Mi mindössze az első harmad második felében tudtuk velük felvenni a versenyt. Pedig az elején kapott demoralizáló gól után (amikor bizony én arra gondoltam, hogy itt a vég, ilyen potya után kitömnek minket)szépen talpra álltunk és a harmad második felében még arra is megvolt az esély, hogy megfordítsuk az eredményt.
Ellenben a második harmadra elvesztettük a fonalat, amit sajnos már nem is találtunk meg a hátralévő 40 percben. A gyorsabb, erőteljesebb szlovénok benyomtak minket saját harmadunkba, mi csak üldöztük a korongot, amiből törvényszerűen jöttek a kiállítások (Nem állítom, hogy a játékvezető semleges pályát fújt, de én nem láttam azt az égbekiáltó csalást, amiről az előttem szólók egy része értekezett. Kiállításaink döntő része sajnos tényleg az volt.)és ahogy az várható volt előbb -utóbb ki is használtak belőlük 1-2-őt. Sajnos támadójátékunk a második és harmadik harmadban a nullához konvergált, szinte rá sem néztünk a szlovén kapura. Különösen rossz volt nézni a harmadik játékrészt, amikor nekünk már rohamozni kellett volna, futni az eredmény után, ehelyett a hazaiak játszi könnyedséggel dugták el előlünk a korongot és legjobb védekezés a támadás alapon ők veszélyeztettek.
Szóval ez nem a mi napunk volt. Ne keressük a külső tényezőkben az okokat, mert akkor tévúton járunk. Ha fájó szívvel is, de gratulálni kell a szlovéneknek, nekünk meg fel a fejjel, s jövőre újra meg kell próbálni.

HAJRÁ MAGYAROK!
@kolbászbableves: Úgy tűnik majdnem mindenben egyetértünk csak az "A"-ból lejövő viszonylag "legkellemesebb" ellenfél kapcsán van köztünk nézetkülönbség. Én azért tartanék a dígóktól mert nem fekszik nekünk a stílusuk ez Rigában tavaly bebizonyosodott, bár azon a meccsen mi nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk!
A Norvégokat azért szeretném, mert valahogy Őket majdnem mindig el tudjuk kapni, csak Oslóban kaptunk ki tőlük az utóbbi években - 2004-ben akkor is nagy csatában 6-4-re! Bár lehet, ki se fognak esni, tavaly például 12-ben voltak a svájci vb-n.
Örülök, hogy vagyunk páran akik már a jövőre gondolnak, feleseleges keseregni mert a tegnapi meccs már történelem!
Gratula a csapatnak és a szurkolóinknak !
Nem jobbak a szlovénok egyáltalán, csak kissé (nagyon) nekik fújt(ak) és így sok kicsi sokra megy.

Murphy a legjobb kapus ??? Why ?
@jabka: hát Rigában se ők voltak jobbak, hanem ahogy írtad, mi voltunk gyengék, de most fiatalokkal felálló csapatunk nagyon simán győzött, bár nem tudom, hogy az olaszoknak ez a rendes keretük volt, vagy tartalékos.
Norvégok szerintem nem fognak kiesni, de ha mégis akkor se lenne jó nekünk, igaz, hogy mostanában vertük őket, de amióta feljutottak, azóta nem voltak kiesési gondjaik. Emlékeimbe ott van a pár éve Miskolcon játszott magyar-norvég meccs képe, azt hiszem kikaptunk simán 4:0-ra, ellenük se megy mindig, akkor nagyon nem ment. Norvégokat erősebbnek tartom ennél a szlovén csapatnál. Olaszokat várom, és ha mi rendeznénk a vb-t, akkor nagyon jó esélyünk volna.
@kolbászbableves: esetleg még a franciák lennének jó ellenfelek, csak nehogy a németek megint balf*szoskodjanak.
Nem a tegnapi mecss volt Hete legjobb mérkőzése - lásd: 1.,2.,4. gól -. Szélig is lemaradt a 3. gólnál. Gyengén játszottunk. Lehetséges, hogy a formaidőzítés sem a legjobban sikerült, hiszen a lengyel mérkőzést követően "leszálló ágban" voltunk. Nem hibásokat keresek, én így látom a vb-t. A bírók is megérnek egy misét, nem voltak korrektek. Sebaj, remélem tanulunk a hibáinkból, és legközelebb kihasználjuk a lehetőséget. Voltunk, és leszünk A csoportosok, az utóbbin van a hangsúly. Sok sikert a játékosoknak, a következő szezonjuk legyen sikeresebb. Köszönjük nektek SRÁCOK !!!
A hokink alapjait,lehetőségeit figyelembe véve én köszönöm a srácoknak, hogy az utolsó pillanatig volt miért szurkolni és szeretni ezt a csapatot.Ez részemről az idők végezetéig igy marad.
Beszélhetünk itt a jégminőségről,biróról a körülményekről de alapjában véve felesleges.Még nagyobb butaság egymás torkának esni, különböző indittatásból.Aki ezt teszi, ne itt tegye!
Nagy volt a szurkolói elvárás de akarni csak nagyot érdemes. Be kell látni, hogy évek óta erőn felül teljesit ez a sportág és azt is, hogy most jobb volt a Szlovén csapat. Remélem nem sokáig, és ,hogy ez igy legyen, sokat kell dolgozni és elfogadtatni ezt a sportágat, mert támogatás nélkül nem megy.Ez egy őszinte, kemény sport, ide őszinte tisztességes támogató(k) kell(enek), ez nem alkalmas támogatói szinten "egyéb tevékenységre". Egy kezemen meg tudom számolni azokat a sportágakat, melyek igazán kiemelt támogatásra érdemesek, de ebbe a hokit még nem akarják belevenni.Amig ez igy marad, addig nemzetközi szinten csak legyintenek ránk minden tekintetben.Az elitbe be lehet jutni, de ott meg is kell kapaszkodni és akkor a megitélés is változni fog. A pincétől a padlásig profin kell dolgozni és idővel nem leszünk a hoki csodabogarai.Ahonnan indultunk és ahová rövid idő alatt elértünk, az reményt ad, de igencsak kéne már egy kis segitség.
Sajnos egy biztosat már tudunk az idei A csoportos VB-ről: Szlovákia nem eshet ki, mert jövőre ő rendezi... Nagy kár, pedig örültem volna egy szlovák-magyarnak, mert már elegem van, hogy idejönnek szlovákiából magyarul beszélő, de magukat nem magyarnak valló szurkolók egy MAGYAR SZURKOLÓI BLOGRA és kiosztanak minket...
1. Tegnap szarok voltak a bírók.
2. Tegnap(talán emiatt), jobbak voltak a szlovének.
3. Ettől függetlenül, jó úton jár a magyar hoki, csak vannak, akik előttünk járnak. (mondjuk, az elmúlt 30 év kapcsán)
4. A sportdiplomáciánk minden szinten/sportágban SZAR!!
Számomra a legnagyobb szaktekintély id. Ocskay Gábor. Az Öreg minden szava aranyat ér, ide linkelem ezt :jegkorong.blog.hu/2010/03/28/ocskay_evek_munkaja_kell_az_a_csoporthoz
Én azt hittem, hogy belőle is csak a kötelező óvatoskodás beszél, de nem, csak érezte, ez a csapat még nem elég.
Sajnos, tegnap a harmadik harmadban nem tudtunk úgy harapni, ahogy ezt a Volántól hazai pályán sokszor láttuk hátrányban. Legalább is én ezt vártam, hány olyan meccs volt ott, ahol szintén hasonló volt a bíráskodás, és hányszor álltunk fel fogakat összeszorítva,s mentettük döntetlenre a csatát, itt ennek nyomai sem látszottak, az ellen magabiztossága egyszerűen elvette a hitet.

Tegnap a jobb csapat nyert, mert fejben jobban akarták, mert náluk,minőségi terhelést kapó játékos állomány bővebb, mert a hazai pálya nem bénította őket, mert szerintem rossz volt az a taktika, hogy nekik jönni kell mi meg, kivédekezzük, és a fokozatosan hitét vesztő hazaiak majd úgy is elvesztik a fejüket.
Tudni kellett volna váltani, ha már az első percben egy ovis hiba miatt hátrányban vagyunk, itt valahogy nem volt B terv.
Látszott is 1-1 nél hogy az edzői számítás bejön, a szlovénok kezdtek rohanni ész nélkül, és kapussal együtt gólt lőni. Na itt már látszott ,hogy Toki nélkül ez a védelem, ezt nem bírja el, az meg csak hab a tortán ,hogy a bunyóból a bírák az előre-erőre játszó csapatot hozták győztesen.
Egyetértek Raon-nal az edző azért van ott ,hogy belenyúljon a meccsbe, ezt lehet, hogy megpróbálta, de nem látszott.

A többi már történelem..... Gratuláljunk a győztesnek.
@hüjeliba A leirtakkal egyetértek. Ezek után csak a nick neved nem értem.
SZÉP VOLT FIÚK!!! SZÉP VOLT FIÚK!!!

Szeretettel gratulálunk és büszkék vagyuk minden egyes játékosra együtt és külön-külön, hogy emelik és emelték a magyar jégkorong sport és Magyarország dicsőségét!
Jövőre is van feladat, HAJRÁ FIÚK!!

A szlovén csapat erőszakosabb volt,inkább alpári, mint primitív játékkal nyert.Amihez a nagyon gyenge fehérorosz bíró ellenünk ítélt számos büntetője is hozzájárult. A test-test ellen is inkább elfeküdtek,elestek, mint küzdöttek volna.

Ted Sator kapitányban csalódtam, látszott az arckifejezésén, hogy nem menne a tűzbe a csapatért, pedig megérdemelnék! Mivel nagyon jól ismeri a szlovén csapatot a taktikát erre kellett volna felépítenie, szerintem nem ezt tette.
A harmadok közötti szünetekben szerintem nem bíztatta eléggé a fiúkat és lelki töltést sem adott számukra. Hiszen a technikájuk megvan a küzdőszellem megvan, nem gazdálkodott jól a mentális erőkkel, pedig ez is feladata.

Köszönjük!!!
Gabi,Levi
@Lt.Dorsi: Ezen a meccsen ez volt a lényeg:
"Azt mondod a kiállítások a fölényükből adódtak. Én meg azt, hogy a fölényük a kiállításokból."
Jobban meg sem lehetne fogalmazni.

A szlovénok egyben voltak csak jobbak,: "fineszben". Vérprofik abban, hogy ne csak a játéktudás számítson. Rutinosak abban, hogy két egyenlő erejű csapat esetében, ne csak a játék tudás döntsön. Hogyan kell eladni a bírónak, hogy igenis engem akasztottak, Jászai Mari díjas alakítással esni, az ellenfél első percben hibázó eddigi legjobbját provokálni, egy verekedésből úgy kijönni, hogy az ellenfél járjon rosszul. A legjobb példa erre az volt, amikor véletlenül mi kerültünk emberelőnybe, amint sikerült felállnunk, egy védőnket rálökték a kapura, hogy az elmozduljon.
Igenis állítom, hogy semmivel nem vagyunk játékban rosszabbak a szlovénoknál, csak rutintalanok. Az utóbbi időben egyre több ilyen kemény meccset játszottunk és minél több ilyen lesz, annál jobbak leszünk fejben is.

Szép volt fiúk, minden elismerésem a tiétek!
Minél több ilyen kemény meccset kívánok az elkövetkezendő években és akkor:
Reszkess "A" csoport, mert jön a magyar cunami!

Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
gratula a fiuknak de szerintem ez a feherorosz biroval megerositett szloven valogatott erosebb volt. Az elso harmadban a sok vedelmi hiba ellenere meg felvettuk a versenyt a szlovenokkal , a masodik harmad a biro ur harmada volt , feltunoen sokat jatszottunk 4en es ez ranyomta belyeget a harmadik harmadra is amikor mar erotlen volt a csapat es a szlovenok dominaltak minket
de azert egyertelmu a fejlodes a magyar hoki haza tajan
bocs a helyesirasert
hajra magyar hoki!!
Csak most merek írni, mert tegnap eléggé ki voltam...Elképesztő mit megmernek csinálni ezek a szarrágó szlávok velünk...szóval:

Tegnap az első harmad arra ment rá, hogy kijavítsuk azt a bakit az elején,amiből Ticar lőtte a szaros gólját. Egész hamar sikerült is betalálni Hocevar kapujába és oda-vissza játékfolyt nagyjából. A második harmadtól szakadt el nálam a cérna. Sator azért van ott azon a kibaszott kispadon,ha látja hogy a csapatával szemben bármit befúj egy balfasz bíró akkor nyissa ki a száját és tegye helyre a dolgokat. Emlékszem Pat is nem egyszer védte meg a csapatot és harcolt ki a pofázásával min. páros kiállításokat. De Sator nem csinált semmit. Pedig szerintem a kapu előtt úgy védekeztünk,ahogy kellett ,ha odameri tolni az arcát a csatár akkor számítson arra ,hogy bedaráljáka a gecibe és ne kezdjen el sírni,mint egy köcsög. Tegnap végig azt láttam,amikor hozzáértük az ártatlan-tisztalelkű szlovénekhez,akik soha semmi rosszat nem csináltak eddigi életükbe ,akkor azok estek-keltek szinészkedtek,hisztiztek,sírtak, hogy előnybe kerüljenek és az a szerencsétlen nyomorék bíró be is fújta. Az már dél-korea ellen is egy paraszt volt velünk. Esküszöm a szlovén bírók kurva jól fújtak nekünk mikor ők voltak. Lehet máshogy alakul a meccs ha ők vannak itt. De a legelképesztőbb jelenet: Kapu előtti civakodás, 3an verik szét Hete kezét,jönnek a védőink és belegyalulják a Rodman-fívéreket a jégbe,mint a szart - eddig szerintem semmi extra, amiért ki kellene állítani. Aztán Marcell vagy David Rodmannél elszakadt a cérna ledobta a kesztyűt és elkezdi a jégen fekvő Ennaffatit rángatni meg ütni,akin rajta volt a kesztyűje és csak a fejét védte a jégen... Mi volt ennek az eredménye? Omar kapott 2+10-et a kis geci szarrágó Rodman meg semmit. Ez még is mi??? ilyenekkel volt tele a második harmad. Azt ne mondja nekem ez a Nailakov vagy ki a k** anyja,hogy Fehéroroszországban a védők nem ezt csinálják vagy a KHL-ben. Egyszerűen a bíró megnyeretette a meccset a szlovénekkel. Végig védekezni a második harmadot eszméletlen sok erőt elvett a játékosotól. A harmadik harmadot is habira hátrányba kezdtük. Teljesen megfogta a csapatot az,hogy nem mertek már keményen játszani,nehogy kiállítás legyen a vége. A harmad eleje-közepe felé, 3-1nél valakinek be kellett volna áldoznia magát és jól szétverni vmelyiks szlovén kis köcsögöt,aki nem tud korcsolyázni csak esni-kelni. Egy bunyó jót tett volna a társaságnak, lehet felpörögtünk volna tőle,ha már Teddy szart bele az egészbe és nem volt képes megfogni a meccset. Életemben nem láttam még ilyet ,hogy egy vb döntőn ennyire semmibe vegyék a másik ellenfelet és így megfújják a hazai pályát. A szlovének tényleg gyorsak voltak,de istenem még jó hogy gyorsak voltak mert állandóan előnybe játszottak a fáradó magyar lábakkal szemben. Bazzeg így én is letudok korcsolyázni bárkit,ha az csak hátrányban védekezik szinte a fél meccsen keresztül.

De a legtenyérbemászóbb az volt,amikor a meccs végén a szlovének úgy örültek a feljutásnak,mintha az egész világ ellenük lett volna és így nyertek volna. Életem során soha a kurva életbe nem lettem volna képes erre,hogy egy ilyen meccs után még ezzel alázzam meg az ellenfelemet...Hiába csak magával foglalkozik egy játékos,hogy minél jobban játszon,de azért biztosan feltűnt nekik,hogy nem tőlük volt 36 perc kiállítás... Férgek ezek,semmitérő patkányok. Egész ebel szezonban szart sem értek el, össze-vissza püfölték őket. Gratulálok Szlovénia ! Így bárki feltud jutni,remélem még a szart is kipasszírozzák belőlük jövőre.

A Sajátjainkról meg. Elképesztően jól játszottak egész vb alatt. Szerintem még Sapporóban se tolták ilyen jól,persze a tegnapi meccset kivéve. A legkevesebb a tegnapi nap után,hogy mi rendezzünk vb-t és hozzánk kerüljön a gyengébbik kieső. Nagyon nehéz lehet egy ilyen meccset lelkileg megélni,de mi mellettük vagyunk jóban-rosszban ! Jövőre visszajutunk,ha a mocskos bírók is legalább tisztességesen fújnak. Hajrá Magyarország !!!
@Fradi-Mate: egyetertek. es felhaborito hogy a sportdiplomacia miatt semmi nem lesz a dologbol, de meg tanulsag sem

rendezzuk mi jovore es jussunk fel egyenlo eselyek mellett
@Gáriella: Sajnos a Satorról szóló bekezdéssel teljes mértékben egyet kell értenem.Edzőt ilyen unott fejjel kispadon még nem láttam.Én már a kinevezésével sem értettem egyet. A másik probléma a hozzáállás volt. Palkovics például nem akart semmit csinálni, legalábbis ez látszott rajta(nem arról van szó,hogy nem tisztelném,sőt minden idők legjobb magyar játékosának tartom, de így nem lehet meccset nyerni, hogy mindenki őt keresi a passzokkal, ő meg nem úgy játszik,ahogy tudna).A harmadik gond: Szupernek fontosabb a német bajnoki cím,mint a válogatott. azt mondta: Már elege van abból, hogy mindig a kispadon ül és a szezon végén távozni szeretne Hannoverből. Következőszövege:Az nem is ő lenne,ha otthagyná a csapatát.Na de melyiket? A Hannovert,ahol csak kispadmelengetőként számítanak rá? A válogatottat,ahol ő az első számú kapus és ha feljutnánk ő lenne a hős? Hannoverben meg legfeljebb tapsolhat a társainak és az edzésfeladatokat a harmadik számú kapus is elvégezhetné. Melyik a CSAPAT? Melyikért jobb küzdeni? Egy német városért? Vagy a HAZÁÉRT? Hogyha most én lennék a szövetségi kapitány, akkor már többet nem is számítanék rá kerettagként.Nélküle is menne. Ha kell,akkor akár egy tizenöt éves gyerek állna a kapuban és egy kilenc éves ülne a kispadon. Végül egy kérdés a szövetséghez:Mi lenne ha rendeznénk egy divízió 1-es vb-t itthon?Garantálom, ha Ljubjanában 1500-an voltak, Klotenben 3000, akkor nem tudnának olyan helyszínt találni, amit ne töltenénk meg! Hajrá MAGYAR JÉGKORONG!!
@csaboti:
Felesleges nagy dolgokat várni a magyar sportdiplomáciától, míg annak vezetőjének fontosabb a politikai karrier. És halmozza az állásait.
Ne azért akarjunk rendezni, hogy a bírók nekünk fújjanak, ezt az álláspontot felejtsétek el ha lehet. Hanem azért hogy tele legyen magyarral a stadion például, és a meccs végén elénekelhessék a himnuszt anélkül, hogy mindenféle helyi hülye műsorközlő belepofázna. A sport tv-től nem volt szép szegény Hetényit zaklatni, de a média már csak ilyen!

Fel a fejjel, nekem tetszett ez a bő egy hét, szép volt fiúk! Hajrá magyar jégkorong!
Tudom ,hogy korai még de nézzünk egy kicsit előre
ha jól tudom akkor az A és B div1-es csoportbeosztás így néz ki:
1-4-5-8-9-12 és 2-3-6-7-10-11.

Az 1. és 2. májusban derül ki. A 11. Észtország a 12. Spanyolország
Ha a másik csoportban bejön a papírforma akkor az ottani döntőt elveszítő Osztrák vagy Ukrán csapat kapja a 3.-as sorszámot, a japánok vélhetően verik a litvánokat, de a litván csapat bennmarad akkor :
5. japán ,6.lengyel, 7. brit,9. koreai 10.litván

Tehát a mi csoportunk így néz ki :
1. jobbik kieső
4. Magyarország
5. Japán
8. Holland
9. Korea
12.Spanyol

Ez első pillantásra megint egy meccsről szóló vb. lesz, egy a Szlovéneknél jobb, ellenfél ellen.
@hüjeliba:
Ez jól hangzik.
A fene se tudja ki lenne az ideális kieső számunkra:) Mindegyikkel pokoli nehéz meccs lenne.

Mihály Árpi szerepelhetne már a következő vb-n?
Én úgy tudom, nem, csak 2012ben játszhatna, de itt olvastam, hogy már akár jövőre is.
NS-ről:

PALKOVICS: JOBBAN KORCSOLYÁZTAK, JOBBAN JÁTSZOTTAK

„Az első gól után ideges lett mindenki. Sokat voltunk emberhátrányban, még a gólt is abban ütöttük. A hazai pályát teljesen megfújták a szlovéneknek, de a második harmad húsz percéből tizenkettőt hátrányban lenni az sok. Ennyi időt kivédekezni nagyon felőrli az embert. Ám nem lehet erre fogni: jobban korcsolyáztak, jobban játszottak. Ezúttal jobbak voltak. A végén mi már alig lőttünk kapura. Hogy ez volt-e az utolsó vébém? Talán. Még nem tudom, mi lesz" – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs után Palkovics Krisztián.

LADÁNYI: NEM VOLTUNK BENNE A MECCSBEN

„Elrontottuk ezt a mérkőzést. Előtte azt mondtam, ötven-ötven százalék az esélyünk, így utólag nézve még annyi sem volt. Mi rontottuk el a kiállításokkal. Nem azt akarom mondani, hogy rossz volt a bíró, hanem azt: túl sok esélyt adtunk neki arra, hogy kiállítson – nyilatkozta a 4–1-es vereséget követően Ladányi Balázs. – A büntetőpadról, emberhátrányban nem lehet megnyerni egy ilyen találkozót. Mindegy volt, hogy mikor kaptuk a gólokat, mert nem voltunk benne a meccsben."

„Az a hat csatár, aki a hátrányokat védekezte, elfáradt, a másik hat, amelyik meg nem játszott, kiesett a ritmusból. Egy ember a huszonkettőből nem lehet sok, nem lehet Tokaji Viktor hiányára fogni a vereséget. Be kell ismerni, gyengébbek voltunk. Én egyszer játszottam jól ezen a vébén, ez rettentő kevés" – nyilatkozta Ladányi a Nemzeti Sportnak.
Nem baj!!! Szép volt fiúk!!
Az 1. harmados TV közvetítés gagyi/rossz minősége illetve a 2. harmados félrehúzó bíráskodás simán elvette az örömét mindenkinek.

Emellett Ted Sator se egy hadvezér aki fel tudja tüzelni az embereit hanem max. egy stratéga aki meghatározza a kulcspontokat.
Kritikus/sorsdöntő meccseken Satorral nem fogunk tudni soha felpörögni.

A bírók ellen pedig igenis be kell nyújtani a panaszt (videoval igazolva) az IIHF-hez, mert sorsdöntően befolyásolták a mecset és a feljutást és BÁRMILYEN A csoportos vagy NFL-es bíró PONTOSAN LÁTJA ÉS TUDJA HOGY a különböző megítélés miatt ESÉLYE SE VOLT A MAGYAROKNAK.
Mert ha a 2. harmadban nem kapunk gólt akkor a
3.-at is emberhátránybn jáétzsatják velünk végig...

Minimum meg kell keseríteni a bírók értékelésénél ezt, hogy legközelebb féljen ilyet megtenni...
...és mégegy ha a szlovénok kaotak volna ki ilyen paraméerekkel már tele lenne szórva a világsajtó "A bírók elcslták a meccset" vezértcikkekkel...

Mert ők megteszik amit kell...mi meg nem....mert mi "sportszerűek" vagyunk...

felhívnám a figylemet, hogy a "sportszerűek voltunk" szót 90%-ban a vesztesek használják...
@1116001: Igen ,én írtam. Tavaly április elején írt alá, tehát elméletileg jövő április elején meg lesz a két év...de biztos lesz illetékesebb, aki megerősíti...
csatoimi??? Te biztos többet tudsz erről:)
@arne krotak: Azért eszembe jutott egy "rettenetes" gondolat - ez a "nagy" sebességkülönbség neke, valahogy gyanús - ugyanis az a véleményem, hogy a mai magyar csapat semmivel sem rosszabb a szlovénnél - szinte semmiben - ézért megengedem magamnak azt az "istenkáromlást" - ilyenkor nem szoktak vérmintákat venni a játekosoktól, - mert könnyen lehet hogy az ilyen sebességkülönbség nem csak úgy magától keletkezett.... ha tévedek akkor mea culpa..
javítás: ilyenkor nem szoktak vérmintákat venni a játekosoktól??
@hokifan526: Hangsúlyozom, nem tudom csak gondolom, hogy Levi 1 hónap alatt keres annyit a kispadon, mint a mi hokisaink 1 év alatt. Te mit választanál a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor már az is dicsekvésnek tűnik ha valakinek munkája van? Szép dolog a nemzeti öntudat, de nem adnak érte kenyeret.
@nland: Elgondolkodtató a hozzászólásod, de úgy döntöttem alszom egyet rá!
@jardajagr: Szerintem először inkább ott "nálatok" nézz körül, és majd azután mondd, ránk magyarokra, hogy afrika vagyunk, ha majd mi verjük meg a tótot, csak azért, mert tótul gagyarász...
@tolsztoj: az a gond ezzel csak, hogy nekem nagyon úgy tünt, hogy nem úgy pörögtek a mi fiaink lábai, ahogy tudtak valójában. :( emiatt is lehet nagy különbség
@kiralyfi: Biztos vagy ebben az áprilisi szerződés aláírásban?
Először letaglózott, hogy nem jutottunk tovább, mert a három "shutoutos" meccs után azért bíztam abban hogy feljebb megyünk - aztán elgondolkodtam nem járnánk-e úgy mint tavaly - nagy valószínűséggel megint kiestünk volna, bár játéktudásban előreléptünk.
Én azt hiszem, hogy most a szlovénok fognak azonnal kiesni.Nekünk most tovább kell folytatni a csapatépítést, stabilizálni kell a tudást, és továbbfejlődni - Satort jó edzőnek tartom, még nem volt ideje kifejteni teljes hatását, gyarapodhatunk további kemény, technikás játékosokkal (hogy csak Mihály Árpit említsem), akik már A-s szinten hokiznak.
Itt a hosszabban tartó komoly munka biztosan meghozza a gyümölcsét - tehát nincs semmi ok az elkeseredésre, az hogy nemsokára bejutunk az A csoportba szinte biztos, már előre örülök arra a napra amikor tétmérkőzésen verünk meg olyan csapatokat, akiket eddig csak barátságos meccseken...
HAJRÁ MAGYAROK!
UKR-JAP-ra stream? Valaki segítsen:)
@kiralyfi: @Borsy:
Nekem augusztusi időpont rémlik.
@1116001: Nekem is, ezért kérdeztem. Esetleg előszerződése lehetett, ha az számít.
Tegnap este nem írtam semmit, mert csak nagyon sok egri leánykával sikerült búfelejteni...

Minden tiszteletem a fiúké.
Van olyan, hogy hiába jók, az ellenfél még jobb.

Szerintem nem a bírón ment el a meccs, bár tény, hogy a hazai pálya előnye megvolt.

Köszönöm srácok ezt a hetet, jövőre újra próbálkozunk!
Éppen annyi segítséget kaptak a Szlovének a biróktól ami elég volt arra, hogy a magyar csapat elfáradjon a kétpercesek miatt.
Sator mestertől el kell köszönni . . .
szép volt fiúk! jó volt drukkolni tegnap este Koppenhágából!
Mindenkinek aki, most a fiúkat szidja és azt mondja, hogy rosszul játszottak azt üzenném, hogy ezt nem a mi dolgunk megítélni, és nehogy már hibáztassunk egy 20 éves srácot, azért, mert hibázott egyet. Ti nem szoktatok? Olyankor jól esik ha még le is hurrognak érte?

Ezek a srácok a szívüket-lelküket kitették a jégre, nagyobb a nemzetösszetartó erejük, mint bármelyik kormánynak az utóbbi 20 évben, mert a vak is látja, hogy a címeres mezért tűzbe tennék a kezüket.

Csak így tovább gyerekek, Sator jól végzi a m unkáját, nem kell megválni tőle, jövőre mi rendezzük a vb-t és fel is jutunk, ha pedig beérik az utánpótlás akkor ott is ragadunk az A csoportban, remélem addigra néhány pénzember észreveszi végre, hogy a hoki milyen jó üzlet, az amerikaiak pl. nem panaszkodnak, hogy ebből nem lehet keresni...

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ VOLÁN!!
@Voitih: Sokmindenért, de legfőképp azért, mert egy tapasztalt kapus helyett elvitt egy cserekapust, meg egy abszolút újoncot, mindezt valami hülye személyes okok miatt.
@csatoimi: Imi segits nekunk. Pire mar jatszhat jovoben, vagy csak 12ben az A csoportos VBn?
@csatoimi: Ne már Imi, hát még jóformán el sem kezdte a munkát - ezt remélem nem gondoltad komolyan...:-)
@csatoimi: Nehéz, mert az első négy meccs őt igazolta, de tegnap becsődöltünk és sajnos Hete is.. Szép hetet tötöttünk kint, remélem megkapjuk jövőre a rendezést. Szerinted is ekkora volt a bírói nyomás? Szerintem nem.. És Pire engem is érdekel nagyon!
@csatoimi: Szerinted ezért nem lett meg a feljutás?
@fradigy: Nem játszhat, csak jövő szeptembertől.
@csatoimi: Hiába van igazad a kapustémában, nem azon múlt a meccs. Volt egy mérkőzés ahol nem muzsikált jól a csapat, de nem hiszem, hogy emiatt el kellene küldeni.
@fradigy: Ha jól tudom, jövőre még nem játszhat, mert nem 2 szezont számol az iihf, hanem két teljes naptári évet.
@Voitih: Volt bírói nyomás is, de nem csak ezen múlt.
@Borsy: Nem. De így esélyt sem adtunk magunknak. A nagy igazság az, hogy kellene még négy rendes hátvéd, meg egy jó center is, mert szegény Palkó így nincs kivel játszon, tehát ezek nagyon hiányoznak.
Persze, hogy mindenki csalódott, de ezzel a mantrázással ("a bírók csaltak", "mi vagyunk a jobbak", "a jég is sz@r volt") csak ártunk magunknak!
Ha tényleg elhisszük, hogy már "A" csoportos szintű a csapatunk, akkor hátra lehetne dőlni és várni a következő vb-t. De ez nem igaz, még fejlődnünk kell, ugyanis nem fordulhat elő egy komoly csapattal, hogy 3 vagy éppen csak 1 kapuralövése van harmadonként!

Elfáradtunk a sok hátrányban?
A 2. harmadban 6 perc 6 mp-et (forrás:iihf) játszottunk hátrányban és 2 percet előnyben.
Így tudtunk 3 lövésig eljutni.
És ez nem lehet magyarázat a 3. harmadra sem! Akkor 2 perc előny és 1.06 hátrány mellett egyetlen lövésünk volt!
Ha ennyi elég, hogy fizikálisan elfogyjunk a meccs felére, akkor miért állítjuk, hogy annyira erősek vagyunk?!

2 gól hátrány a hokiban ledolgozható lett volna, a szlovének ellen a briteknek ez 22 mp alatt sikerült is.
Ha "találtunk" volna egy gólt, biztos sikerült volna jobban felpörögni, de igazából a 2. szlovén gólt után a játékosok nem igazán hittek a győzelemben...
Ők érezték igazán, mennyivel gyorsabbak azon a meccsen a szlovének.
@csatoimi: nem hiszem, hogy barmelyik kapusunk tobbet tehetett volna Hetenel (bar az utso meccsen bizonytalan volt)

s a jatekosok is pozitivan nyilatkozta eddig Satorrol, s az utso meccset leszamitva remekul taktikazott
nem kellene ilyen konnyen megszabadulni tole
@csatoimi: Igen, a magyar hoki legnagyobb hibája a vészes hátvéd és centerhiány.
Az a kérdés, ki muzsikált a leggyengébben a tegnapi meccsen? Sator? Hete? A bírók? A magyar játékosok? Sokkal összetettebb dolog ez szerintem, annál, hogy már most elhajtsuk Satort, lehúzzunk addig remeklő játékosokat(szerintem pl. Budai egy hatost kapott volna legalább tegnap)vagy éppen felmentsük őket azzal, hogy a bírók elcsalták a meccset.Még élénken él mindenkiben a mérkőzés így nehéz józanul itéleteket mondani,bűnbakokat pedig mindig könnyű találni.Várjuk meg milyen csoportba kerülünk jövőre, mi rendezhetjük-e és akkor már letisztultabban lehet a teendőkről beszélni.
@csaboti: "...s az utso meccset leszamitva remekul taktikazott..." - vagyis amikor a legjobban kellett volna, akkor nem tette.

Szerintem Raon, Ibsz és hülyeliba írásait érdemes még1x elolvasni...
Nagyon sajnálom, de nem volt lehetetlen...
Három ilyen meccs után egyértelmű, hogy Hetényinek kellett kezdenie, mindegy, hogy Szuper, Budai vagy akár Hasek ült volna a kispadon.
És mikor cseréltük volna le? Az 1. percben a gól után?
A tegnapi meccs kapcsán nem kérdés, hogy ki volt gyenge. Kivétel nélkül mindneki. Ez tény, és ezzel nem lehet vitatkozni. Az egy más kérdés, hogy miért ? Gondolom a szakemeberek megtalálják erre a megfelelő magyarázatot, és legközelebb nem esünk bele ezekbe a hibákba. Nagyon várom a szakmai beszámolót a szövetség felé...
Való igaz Hetének kellett kezdeni, de ő is kifogott egy szar napot, mint a többi. 1-2-4. gólban benne volt, úgy mint a jégen levők.
@HC4ever: akkor szerinted a koreai, a lengyel es a britt sima meccs volt?
azok nelkul nem lett volna donto az utso meccs
@Borsy: Sikorcin jövőre már játszhat, ő center, 26 éves lesz akkor, talán ő erősítést jelenthet majd.Nem egy Kopitar nyilván, de amikor láttam, elég jól játszott.
@banyszi: De azért a válogatottban se halna éhen, amúgy meg azt a szeretetet amit a szurkolóktól kapott volna, akkor is ha esetleg nem jutunk fel, azt nem lehet megfizetni.Egy esetleges feljutás esetén meg egy 95% fölötti teljesítménnyel(amit simán hozott volna) nemzeti hős lenne. De nem baj, kívánom neki, hogy ezt az érzést kárpótolja egy bajnoki arannyal.
@csatoimi: szerencsere nem mi dontunk...

szerinted Budai volt olyan formaban hogy o legyen az elso szamu kapus?
@Henry The Navigator: Sikorcin egy jó játékos, ő tényleg segítség lesz.
@csatoimi: Nyilván Szuper jobban teljesített volna a tegnapi meccsen, de ő nem lehetett ott.Budai pedig nem olyan szint mint Hetényi, viszont rutinosnak számít. Rajna helyett én biztos őt vittem volna, de segíteni a döntőn ő sem lett volna képes, bár ezt soha nem tudjuk meg biztosan.
hazaérve- sőt már kipihenve... most irány a Biciklis felvonulás , majd utána blog olvasás.

Itt köszönném meg Szoljanka , Eishockey , és Buffalo Boy társaságát, és az egész tegnapi Szlovén túrát!!!

"Legyen INGYEN sööörrr!!! :D "

A hokis fiúknak pedig : SZÉP VOLT FIÚK!!
@csaboti: Igen. Egy védelem nélküli csapatban, végigvédte a szezont.
Ha emlékezetem nem csal, Vas Jankó sem jött el a Sapporói VB elsú meccseire. Tudom, az egy másik kávéház, de a klubbok általában előnyt élveznek.
@Henry The Navigator: Ilyen éles helyzetekben Szuper már többször szerepelt, ezért valószínűleg az utolsó meccsen tényleg jobban tudott volna védeni. Ezt már nem tudjuk meg, mivel a klubcsapatában kispadozik.
A szurkolók kitettek magukért a helyszínen, jó volt a közvetítés közben hallgatni Őket. HAJRÁ MAGYAROK!!
A csapatnak a mai mérkőzésen nem volt esélye, semmilyen tekintetben. Majd jövőre, remélem itthon.
@Jégkorong: Ráadásul mi van, ha Scott megsérül, ezért persze, hogy nem engedték el Szupert. Tudják ők nagyon is, hogy jó kapus és egy DEL döntőn is helyt tud állni.
@Thomas_AV: Ha jól láttam, akkor párszor megmutattak a TV-ben, ahogy csók osztogatással üdvözlöd az itthoniakat. Te voltál?
@Thomas_AV: ja és Hetének üzenem:

" Együtt sírunk , együtt nevetünk!!!"
@Henry The Navigator: így igaz, én sem engedtem volna el.
Sator maradjon csak. Látszik, hogy a Cortinától megszokott védelem- felépítés mellett a támadásban is sokat javultunk.
Kár lenne elküldeni. A tegnapi meccset nehezen lehetne a nyakába varrni.
Sztem egyszerűen csak túl nagyok a szurkolói elvárások. Olvassa csak végig mindenki még egyszer a szlovén keret névsorát, a klubcsapataikkal együtt.
Na ugye. Ezzel áll szemben tizenpár EBEL-es és féltucat OB1- es játékos.
Még ha fáj is kimondani: jobb képességű játékosaik vannak, fiatalabbak átlagban és a végére csapatként is összeszedték magukat
@Borsy: igen én voltam! a csókokat minden otthon maradt jégkorongos szurkoló barátaimnak "dobtam"! :)
@csatoimi: Persze ehhez még itthon le kell húznia egy évet Sikorcinnak, remélem az Újpest megtartja őt.
@Thomas_AV: teher alatt nő a pálma...Ha több lehetőséget kap a Volánban, tegnap este másként alakul az eredmény. Jó lesz Ő, csak legyen végre első számú kapus, valahol jó helyen... Fel a fejjel Zolika, ez nem a te hibád.
A szurkolók azok tényleg csodálatosak voltak, jó érzés magyarnak lenni. Az élmény és az érzés amit ilyenkor átél az ember, semmihez nem fogható.
@Henry The Navigator: Miért? Neki már megvan a két éve.
A tegnapi meccsel kapcsolatosan megjegyezni kívánom, hogy a formaidőzítés az edző feladata, felelőssége. A lengyel meccs volt a csúcspont, onnantól kezdve nyögvenyelős lett a játékunk.
@Thomas_AV: Gratulálok nektek, fantasztikusan szurkoltatok, a Tivoliban azt a csatát mi nyertük legalább 5-1-re.)
@csatoimi: Két szezonja van csak meg, az sajna még nem két év.De ő nyilatkozta már többször is, hogy magyar válogatott szeretne lenni és úgy tudom, az édesanyja magyar, szóval maradni fog ő szerintem, legfeljebb leigazolja a Stars, ha nem kell a liláknak...
Tegnapi meccsről:
Már a meccs legelején a bekapott góllal az eddig kialakult, a tornán meglévő biztos védekezésünk összeomlott. Már az 1. harmadban is kaptunk 3 kiállítást, utána 2. harmadban meg sorozatban kaptuk őket. Nem tudtunk 4 sorozni, mint az eddigi meccseken. Ez szerintem nem Sator hibája! Emberhátrányos védekezésre a fiatalok még nem alkalmassak!

Teljesen egyetértek Ladányi jellemzésével:
„A büntetőpadról, emberhátrányban nem lehet megnyerni egy ilyen találkozót. Mindegy volt, hogy mikor kaptuk a gólokat, mert nem voltunk benne a meccsben.
Az a hat csatár, aki a hátrányokat védekezte, elfáradt, a másik hat, amelyik meg nem játszott, kiesett a ritmusból.”
@Henry The Navigator: Jövőre már meglesz a két éve is.
Néhány hozzászólást elolvastam, de a legtöbbel nem értek egyet.
A vereséget elsősorban a magyar csapat fegyelmezetlensége okozta. A fegyelmezetlenség alatt a sok kiállítást értem, aki ért a hokihoz látta, hogy a bírók jogos kiállításokat fújtak le, sőt még néhány lehetséges kiállítást a magyar csapatnál le sem fújtak. Túl furcsa lett volna még több magyart kiállítani. Tavaly bizony a bírók is nagyon nyomták a magyar csapatot, de ezen a mérkőzésen nem úgy volt. Hogy ezt a fegyelmezetlenséget mi okozta? Talán az, hogy a szlovének gyorsabbak voltak, vagy a nagy akarás... ...nem tudom
@Henry The Navigator: Két szezon elég, csak ha máshová igazol, azt szeptemberben kell tennie.
@csatoimi:akkor jó,de azért jobb lenne, ha maradna.Egyébként itt a cikk róla, szimpatikus srác: jegkorong.blog.hu/2009/01/17/sikorcin_magyar_valogatott_szeretnek_lenni
@Henry The Navigator: Mondjuk az állampolgárság megszerzése nálunk, finoman szólva sem megy gördülékenyen, ezért is lenne biztosabb, ha maradna.Lásd Dubek.
@Thomas_AV: azért én lemondanék a csókodról:)
Arácok! Valaki tuna nekem linkelni vmi youtube-os videot, amin látszik/hallatdzik, h mekkora hangulatot teremtettünk a meccs előtt? Újra át akarom élni! :-) Köszi!
Ennyi helyesírási hibát... :-) Bocs! :-) Enyhe másnap... :-)
Na szóval... Én is vártam, hogy ülepedjen a tegnapi meccs és túra. Most írok: sajnos jobbak voltak a szlovének, de ettől függetlenül hihetetlenül gyenge bíráskodás volt. Nem csak a tegnapi derbin.
Az edző- és kapuskérdés igen összetett dolog, erről felesleges is itt órákat vitatkozni, ehhez sokkal több idő és elemzés kell.
Védekezés: azt hiszem itt van szükség a legtöbb változtatásra.
Egyelőre ennyit a meccsről.
Szurkolóinkról: csak szuperlatívuszokban lehet róluk/rólunk beszélni... :-DDD
Rövid értékelésem:
Környezet: Szlovénia, nagyon jó, kedves emberekkel teli ország. 3 éve is ugyanezt tapasztaltap. Egyedüli gond a meccsek szervezésével adódott, de ezt lehetett sejteni a jegyek eladásakor. Nagyon szép hetet töltötünk kint.
VB: Az eredmény kudarc. De azért, mert szerintem itt csak siker és kudarc létezik. Igaz most sem tudom hogyan tudtuk volna sikeresen megvívni a döntő meccset. Nem személyeken és nem is az edzőn buktuk el. Sok kicsi apróság, és a szerencse se volt velünk, pedig a nélkül mi nem tudunk megverni egy jobb csapatot. Véleményem szerint a szlovénok teljesen fel voltak készülve belőlünk, ami nem volt nehéz, hiszen egy csapatban játszik az első 3 támadósorunk.
VB negatívuma: Palkovics játéka, egész VB-n rossz volt nézni. Egy jó, motivált Palkovicsra nagy szüksége lett volna a válogatottnak, de ha a válogatottban már csak ennyit tud kihozni, akkor nem kell bánkódni a visszavonulásán.
VB pozitívuma: A védelem. Brit-lengyel csapat ellen 0-ra hozták a meccset, pedig ezt az alakzatot féltette mindenki. Hetényi megmutatta, hogy jó kapus, de a szlovén meccsen az is kijött, hogy még rutintalan. És ezt a rutint csak akkor tudja megszerezni, ha sokat véd, első számú kapus, és a rájátszásokban is ő áll a kapuban. Szerintem jobb lenne neki egy másik (akár gyengébb külföldi) bajnokságba igazolnia ha ott első számú kapus lenne.
Jövő: Folytassuk a fiatalítást, az edzői stáb szerintem megfelelő erre a célra. Felejtsük el, hogy a feljutás a cél, majd 2-3 év múlva sikerülhet újra. Addig viszont jövőre itthon rendezzünk egy jó hangulatú VB-t!
@OliBLOOD: Tipikus magyar vélemény Palkóról... Angolok ellen elég sokat köszönhetünk neki. A Pannon kupa meccsein nagyon jól játszott, az osztrákok ellen pl. ő volt a húzóember, a szezonban a Volán-ban a legjobb támadónk volt talán Árpival egyetemben, Sapporo-ra pedig ugye még emlékszel? Tény, mélyen tudása alatt teljesített a legnagyobb ászunk ezen a VB-n, de azért enyhén túlzásba estél vele kapcsolatban.
@Jégkorong: a 8:0 is? igaz, lehetett volna 10:0 is..:-)
@OliBLOOD: Bocs, én nem akarok ám itt veszekedést generálni, csak nem értek egyet Veled! :-) Vagyis de, csak a stílussal nem, ahogyan írsz #24-ról.
@Knapp:
Ez a 6 perc hátrány hogy jött ki?
Milyen statisztikát néztél?

Penalty 23:20 25:20 HUN 2 min. 4 HORVATH A - Tripping
Penalty 33:34 35:34 HUN 2 min. 21 VAS J - High Sticking
Penalty 34:54 36:54 HUN 2 min. 7 ENNAFFATI O - Roughing
Penalty 36:14 37:42 HUN 2 min. 23 FEKETE D - Interference
Penalty 39:22 41:06 HUN 2 min. 21 VAS J - High Sticking

Plusz még hozzájön: Penalty 34:54 46:54 HUN 10 min. 7 ENNAFFATI O - Misconduct / start serving at 36:54
Amit "csak" -1 csere hátvéddel kellett végigjátszani.
Le kell szögezni, a szlovénok megérdemelten jutottak fel, sokkal jobbak voltak nálunk.
A bírók ténykedése botrányos volt, amit azért sajnálok, mert anélkül is a szlovénok lettek volna feljutók, hisz nagyon tompák voltunk.

Ellenben nem történt katasztrófa.
Valóban, fájdalmas, és én is sírni tudnék, hogy Kassán játszhattunk volna a jövő évi elit vébén.
Ám vallom, úgy jussunk fel, hogy láthatóan jobbak vagyunk miden ellenfelünknél, azaz még egy lapáttal erősebb csapattal álljunk fel, amivel nem vágyálom a fennragadás.

A mai meccs mutatta meg, nem nagy különbség van a szlovén és magyar csapat között, ám ez a jelenleg elit vébé alja és a divízió 1 közötti különbség.
Ezt kell még legyőznünk.

Bevallhatjuk, a tavalyi elit vébén tett látogatásunk még egy csoda és kifutott eredmény volt, reális elit-színvonal nélkül, inkább D1 élmezőnybe sorolhattuk magunkat.
Az idei csapat még erősebb lett, így elértünk egy következő lépcsőfokot.
Ez az elit és a D1 közötti holt tér, ebben mozognak felülről a liftező csapatok és alulról a már D1-ből ki-kilógó, ám még elitbe nem beletartozó csapatok.
A négy lépcsőfok:
1: D1 élmezőny (2005-2008), feljutás esélytelen, ám stabil a dobogó
2: D1 éle, még elit-szint nélkül (2008-2009), kifutott eredmények összejöhetnek, az elit csak pillanatnyi látogatás
3: D1 és elit közötti holt tér, még nem reális elit-szinttel, ám már majdnem (2010), itt már nem kifutott eredmény a feljutás, ám az elit-szint még erős
4: A D1-ből már kilógó, az elit-szint alját megcsípő szint, ezek a már a liftező csapatok (2011-2012?), ez már abszolút az elit szint alja, ez lehet a mi célunk a következő években

Ez a 4.lépcsőt kel még megmásznunk, ehhez még erősödni kell.
Nincs mese, még jobban fiatalítani kell, pl. Bartalissal és a Hári-Galló-Hentes-Hardi fémjelezte 92-93-as generációval.
Plusz még szükséges ide Mihály Árpi és még egy-két vele egy szintű játékos (pl. Märtz).
@Snow-ice-hunter:
Ez mind szép és jó a jövőre vonatkozólag, de sehol nem látom az Ocskay- Palkovics páros összeszokottságát, ponttermelését még csak megközelítő duó színét sem.
Bár a mostani csapatban is vannak biztató fiatalításra utaló játékosok; de a nagy 75- 76- os generációt megütő duók, triók, bekkpárok nem nagyon látszanak szerintem. Sok az egyénileg jó képességű játékos (és most már sok- sok külföldi bajnokságban, külföldi társakkal), nemtom csapatként mit fognak nyújtani- sajnos az ifi VB-t nemigazán követtem figyelemmel, lehet lemaradtam ezekről...
Koszonom, h ismet szurkolhattam a valogatottnak.
Mindent bele, legkozelebb mi nyerunk.
@jágör68: Pont most érték el a srácok az utánpótlás vb-k egyik,ha nem a legjobb magyar eredményét,szóval nem lehet olyan nagy gond azért a csapatként működéssel.
@Snow-ice-hunter: Teljesen igazad van, ehhez nincs mit hozzátenni, ugyanezt gondolom én is a jelenlegi helyzetről és a jövő lehetőségeiről!
Vegyük észre, hogy ki kellene lépnünk a #19 és #24 bűvköréből, sajnos az egyik már nincs, és a másiknak sincs sok ideje már, legalábbis csúcs színvonalon. Szerintem itt az ideje, hogy minél fiatalabbakat beépíteni, még ha fájdalmas vereségekkel is jár ez együtt. Ennek a csapatnak a gerince is így kezdte, és azt gondolom messze jutottak. A mai fiatalok talán előnyben is vannak a mi aranycsapatunkkal szemben, talán messzebb is juthatnak...
@Snow-ice-hunter:
A 92-93-as generációnak előbb magabiztosan hozni kéne a DIV II.-es vb.-t

Előbb a jövő évet kell jól kitalálni most.
Augusztusban már késő. Remélem ,hogy az EBEL menetrendje olyan lesz, hogy nekünk is maradjon idő a vb. felkészülésre, mert a szlovénok és az osztrákok az A csoport miatt (igen én úgy gondolom ők jutnak fel) egy kicsit tovább is húzhatják. Nekik az lesz a fontos.
A horvátoknak mindegy, hiszen a Medvéktől azt a néhány játékost arra két fontos meccsre ,ami a feljutáshoz kell elengedik, vagy a Salzburg idei Konti kupa részvételéhez hasonlóan halasztanak egy két fordulót. Nekik egyébként rapid módon vissza kell jönni, mert 2012-ben jönnek a honosítottak és akkor már nagyon nehéz lesz úgy kiírást csinálni, hogy egyszerre legyen jó három különböző vb.-hez
Az ötlet nem sajátom csak ismétlem, ha 10 csapat lesz a MOL ligában, akkor fontos lenne azt az EBEL-lel összehangoltan lebonyolítani, ugyan annyi meccs hasonló szisztémájú rájátszás, de csak 3 nyert meccsig. Az OB1, meg a román bajnokság meg lehetne villámbajnokság a végén.
Tudom hogy ez több pénz, több utazás, de valahogy össze kéne hozni.
A másik javaslat Cortináé : meg kell oldani a Mol csapatok tehetséges játékosainak versenyeztetését, ehhez kell egy B válogatott akik az idényben lehetséges 3 vagy 4 hosszú hétvégés szünetben részt tudnak venni 3-4 csapatos villámtornákon, különböző szintű norvég, dán, lengyel, fehérorosz, szlovák, szlovén, olasz, francia, brit,osztrák szelekciók ellen.
Tudom ez is pénz, és rengeteg szervezőmunka.
Persze van még egy harmadik illuzórikus is : Találni valahol egy olyan szponzort aki hajlandó legalább öt éven át 200 millával megtolni egy hazai gárdát, aki így elindulna az EBEL-ben egy nemzetközi első sorral és három a hazai ligából összerakottal.
Ezek mindegyike meghaladja a jelenlegi büdzsét, így azt hiszem ez lesz a legfontosabb :
A tíz év alatt felépített játékospiramist, mely 60 felnőtt játékosból és 200 utánpótlás korúból indulva mára 400 fős felnőtt és 1500 korosztályos játékossá nőtte ki magát, megtartsák és tovább szélesítsék, ez sem lesz kis feladat.
Szlovéniából hazatérve:

1. A jobbik csapat nyert, de:

2. Tudásban, technikában nincs 3 gól különbség a két csapat között, szorosabb meccset kellett volna vívnunk. Amiért nem sikerült:

3. Mi fejben veszítettünk: hiányzott a hit, a bátorság, a küzdés. Hogy ennek mi lehet az oka, nem tudom... Sator nem jól motivál? Az angolok ellen kimerültünk? Elbíztuk magunkat 3 shutout után.....?

4. Az igaz, hogy a bírók ellenünk fújtak, de nem ezen ment el a meccs. Ezt nagyon jól leírta: @Knapp:

5. Amiről eddig nem láttam kommentet még:
A helyszíni szervezés és csarnok balkáni szar volt. Meccs előtt 45 perccel nyitottak csak a kapuk, és sok-száz embert egy szűk átjárón lassan engedtek be (motozás miatt). A türelmetlen, részben (fél)részeg tömeg összezsúfolódva dülöngél és taszigálja egymást, tolakszik. Én 30 percet álltam ebben a masszában. Beérve, kb. 10 perccel kezdés előtt nem engedtek be a "B" szektorba, ahova a jegyünk szólt. Magyarázat: szlovének és magyarok nem kerülhetnek egy szektorba. DE AKKOR MIÉRT adtak el ide jegyet, amire rá van írva, hogy "HUNGARY FANS"????? Erre nem kaptunk választ. Veszekedtünk 5 percet, majd a C szektorba tereltek minket, ahol a lépcsőn állva, megint csak összepréselve (lásd beengedés) "néztük" a meccset: a pálya kb. felét láttam.

A szlovének tegnap jobbak voltak nálunk feketén fehéren. Magyar-imádó bírók mellett is ők nyertek volna.
A nagyon rossz helyszíni élmény ellenére: HAJRÁ MAGYAROK, KÖSZÖNJÜK FIÚK, CSODÁLATOS EGY HÉT VOLT!
@tolsztoj: látom nem érted a lényeget. A horvátok kiestek, mindenkitől kikaptak, 0 pont a teljesítményük. Mi a lengyel meccsen nyújtottuk azt, amit a szlovénok ellenünk. Mi a döntő mérkőzést megelőzően voltunk csúcs formában, a szlovénok meg az utolsó meccsen. Ezt hívják formaidőzítésnek, mely nálunk nem, a szlovénoknál összejött. Hogy miért volt így ? Többek között ezért várom az edző(k) szakmai beszámolóját.
@sutyi2: Nem cikizve #24-et 200 komenttel előbb én is ezt írtam. Olinak igaza van sajnos, egyetértve azzal, hogy a brit meccset hozta a sora (de ott is 10 percig játszottak jól) a többi meccsen semmi. Sajnos tiszta, hogy neki kell egy Ocskay/Ladányi kategóriájú playmaker, anélkül nem nagyon megy. És nem bántva, de nem láttam az akaratot benne én sem.
Még egyszer, elismerve az eddigi tetteit a válogatottért, ezen a VB-n ez látszott nála. És ha motivációhiánya van, akkor valóban nem kell bánkódni, ha esetleg lemondja a válogatottságot.
@Jégkorong: Nos bár nem vagyok szakértő, éleggé sok tapasztalatra tettem szert, mivelhogy kb.1958 óta nézem TV-n a jégkorongmérkőzéseket (az első amire gyerekként emlékszem Csehszlovákia - Svédország 4:1 - ezt még vagy 40-en néztük a zólyomi Sverma-művek klubjában).
Nos rengeteg olyan meccset láttam, amikor hasonlóak történtek mint a magyar csapattal - hallottam is sok edzői véleményt, magyarázatot - persze a lényeg maradt- valami miat az XY csapatnak nem sikerült - ez a valami pedig nem egy, hanem nagyon sok összetevőből áll össze - a formaidőzítés csak egy a sok közül, szerintem nem is ez volt a probléma - itt egyértelműen pszichikai okok játszottak szerepet.
1.A tudat, hogy mindenképpen nyerni kell - (ez a szlovéneknél is így volt különben)- valószínűleg a pillanatnyi diszpozíció döntött, és ami nem mellékes a mérkőzés LEFOLYÁSA (főleg a 2.harmad) billentette a javukra a a pszichikai egyensúlyt.
2.Néhány kulcsjátékos pillanatnyi (in)diszpozíciója - Hetényit nagyon jó, ígéretes kapusnak tartom, de az első gólnál nagyon ügyetlenül mozdult, nem vette észre, hogy kapu van a háta mögött...
3. Kihegyezett helyzetben ilyen hiba kibillenti lelki egyensúlyukból a többi játékost is - az hogy hátrányból egyenlítettünk sajnos az utolsó dobásunk volt.
4.Ilyen idegállapotban a sok kiállítás (főleg, ha nem mindig tűnik valóban megalapozottnak)inkább IDEGILEG készíti ki a játékosokat - ami megint újabb kiállításokhoz vezet, bár a fizikai terhelést sem lehet alábecsülni.De a kettő főleg EGYÜTT hat...
5.Ha sorozatos hátrányban vagyunk, akkor persze a lövések száma is drámaian csökken, olyan szerencse mint az első gólunknál csak ritkán adódik.
6. Ha nincs meg a leki egyensúly, az ember lelassul, mozgása ügyetlenebbé válik, nem jönnek be olyan "húzások" amikhez hozzászoktunk Palkovicsnál, Sofronnál, Peterdinél, vagy a Vas testvéreknél, hogy csak egy párat soroljak.
Azt hiszem ennyi elég is lenne ahhoz, ami a lényeget kifejezi - vagyis hogy miért nem jött össze ez mérkőzés - ismétlem ez nem egyedi eset, és nem csak a mieinkkel történt meg - ezért nem vagyok kétségbeesve, és bár nem vagyok már 25 éves, azért gondolom fogok még A csoportos magyar meccseket látni :-)
@Jégkorong: Nos bár nem vagyok szakértő, éleggé sok tapasztalatra tettem szert, mivelhogy kb.1958 óta nézem TV-n a jégkorongmérkőzéseket (az első amire gyerekként emlékszem Csehszlovákia - Svédország 4:1 - ezt még vagy 40-en néztük a zólyomi Sverma-művek klubjában).
Nos rengeteg olyan meccset láttam, amikor hasonlóak történtek mint a magyar csapattal - hallottam is sok edzői véleményt, magyarázatot - persze a lényeg maradt- valami miat az XY csapatnak nem sikerült - ez a valami pedig nem egy, hanem nagyon sok összetevőből áll össze - a formaidőzítés csak egy a sok közül, szerintem nem is ez volt a probléma - itt egyértelműen pszichikai okok játszottak szerepet.
1.A tudat, hogy mindenképpen nyerni kell - (ez a szlovéneknél is így volt különben)- valószínűleg a pillanatnyi diszpozíció döntött, és ami nem mellékes a mérkőzés LEFOLYÁSA (főleg a 2.harmad) billentette a javukra a a pszichikai egyensúlyt.
2.Néhány kulcsjátékos pillanatnyi (in)diszpozíciója - Hetényit nagyon jó, ígéretes kapusnak tartom, de az első gólnál nagyon ügyetlenül mozdult, nem vette észre, hogy kapu van a háta mögött...
3. Kihegyezett helyzetben ilyen hiba kibillenti lelki egyensúlyukból a többi játékost is - az hogy hátrányból egyenlítettünk sajnos az utolsó dobásunk volt.
4.Ilyen idegállapotban a sok kiállítás (főleg, ha nem mindig tűnik valóban megalapozottnak)inkább IDEGILEG készíti ki a játékosokat - ami megint újabb kiállításokhoz vezet, bár a fizikai terhelést sem lehet alábecsülni.De a kettő főleg EGYÜTT hat...
5.Ha sorozatos hátrányban vagyunk, akkor persze a lövések száma is drámaian csökken, olyan szerencse mint az első gólunknál csak ritkán adódik.
6. Ha nincs meg a leki egyensúly, az ember lelassul, mozgása ügyetlenebbé válik, nem jönnek be olyan "húzások" amikhez hozzászoktunk Palkovicsnál, Sofronnál, Peterdinél, vagy a Vas testvéreknél, hogy csak egy párat soroljak.
Azt hiszem ennyi elég is lenne ahhoz, ami a lényeget kifejezi - vagyis hogy miért nem jött össze ez mérkőzés - ismétlem ez nem egyedi eset, és nem csak a mieinkkel történt meg - ezért nem vagyok kétségbeesve, és bár nem vagyok már 25 éves, azért gondolom fogok még A csoportos magyar meccseket látni :-)
@sutyi2: hehe erdekes latni, h leirtad ugyanazt mint Oli megis ugy erezted h o ezt mas stilusban irta le :)

teny es valo, Palko a VBn onmaga arnyeka volt. ettol meg o az egyik legjobb magyar jegkorongozo.

amugy nekem eszembe jutott a Palkorol a Mihaly Arpi, hogy fujjolt ra mindenki, amiert a playoffban valamiert nem ugy ment neki a jatek ahogy az elvartak tole. ugye ugye, mindenkivel megesik...
Sziasztok!

Tudja valaki hol lehet visszanézni a szlovén meccset? A Sport1-2 nem adja le, legalábbis a következő pár napban biztosan nem.
Előre si köszi!
@tolsztoj:
Ez egy nagyon korrekt összefoglalás volt. Én is egyet értek vele.
Csatlakoznék "Elender"-hez...

Nem tudja valaki/valahova feltolni a meccset?
Mi kint voltunk, de érdekelne, hogy Spillerék hogy közvetítettek ill. mi jött át a TV-n, mert sok véleménnyel nem értek egyet!

Ha kikapunk egy jobb csapattól, azzal nincs problémám... Ha "sportdiplomácia" címszóval a bírók ilyen szinten belenyúlnak a meccsbe, azzal már annál inkább!
Mi úgy mentünk ki, hogy 50%-50% hogy nyerünk vagy bukunk!
Amikor 2 harmadot szinte végig emberhátrányba játszottuk túlnyomórészt "mondvacsinált" kiállításokból, akkor először ideges, majd elkeseredett voltam!
Amikor a 3. harmadra kijött a csapat és gyakorlatilag olyan szinten vesztették el a hitüket és olyan szinten voltak megtörve, hogy csak a korongot próbáltuk a harmadunkból kilövöldözni...néha sikerült! :/
Itt jöhet az, hogy "profi sportolók" és nem szabad foglalkozni a "bírókkal"...
Addig, amíg nem gépek játszanak egy csapatban ezt nem lehet elvárni a játékosoktól...

Uff...
Azt hiszem sokmindenről esett szó itt keresve az okokat a tegnapi mérkőzés elbukásáról.
a véleményem az , hogy többszázan hozzászóltak szurkolóként és szakmai kérdésekben ítélkeznek válogatott játékosok felett.
Kicsit kezd olyan lenni ,hogy a hokihoz mindenki ért.
Sokkal szivesebben látnék itt sokszáz gratulációt a 2. helyhez és ahhoz , hogy évek óta valamilyen csodát hajt végre a válogatottunk.
Teszi mindezt kb.25 válogatott szintű hokissal akikből be kell vallani kevés az A csoportos szintű.Ez nem kritika egyszerűen tény.
Nincs is ezen mit csodálkozni, mert az OB 1 vagy a MOL liga nem A csoportos szintű bajnokság.
Ha majd az lesz és nem a Div 2-es szintű román csapatok szerepelnek benne, hanem esetleg szlovák jó csapatok és 50-60 éles meccset játszik az a fiatal aki most nem tudott hozzátenni sokat a hokihoz akkor lesz több A csoportos szintű játékos.Aztán van egy másik gond.Egyre több gyerek kezd el hokizni ami ennek a generációnak köszönhető.Szuper mini -ben 700 gyerek van az ország számos pontján.Nagy nevelő egyesületek , mint pl. a Mac vagy az Ute ebben a korosztályban 2-3 csapattal is ki tud állni.Aztán 14-16 éves korban tömegesen tűnnek el a gyerekek a csapatokból és eljutunk odáig ,hogy ugyanez a 2 egyesület az ifi bajnokságban együtt tud kiállítani 1 csapatot!!! Akik játszanak 16 meccset 1 évben. Ennek oka az , hogy sokszor ekkor nincs nekik motivációjuk.Később pedig ők is eltűnnek mert junior bajnokság hol van hol nincs.
Ezen lehetne elgondolkodni és esetleg az ő versenyeztetésüket úgy megoldani , hogy itt kapjanak már olyan képzést és munkát amitől 19-20 évesen olyan éles játékosok lesznek , mint a szlovéneknél volt tegnap.
Ők kicsit ebben járnak előttünk, hiszen mindenki tudja létesítményben és játékos mennyiségben nem állnak jobban.Az is igaz , hogy az ország mindenben!!! De ez más kávéház!
Szóval el kell fogadnunk , hogy nem A csoportos a Hokink még de kis odafigyeléssel lehet az.

Persze a tegnapi meccsről van nekem is véleményem.
Szerintem akkor amikor egy csapat tudja , hogy a legjobb védőjét elveszítette, ráadásul a hátvédpárja sajnos nélküle nehezebben tud játszani és van 2 olyan hátvéd a keretben aki még nem érett meg akkor nagyon kell arra vigyázni , hogy egy hátvédünk se üljön fegyelmi miatt 10 percet fölöslegesen a büntetőpadon!
Azt hiszem ezen ment el a meccs, mert onnan nem lehet segíteni a csapaton és tök fölösleges egy kesztyűt hozzávágni az ellenfélhez, mert ezzel csak azt érte el , hogy a többi játékos csapágyasra hajtotta magát a védekezésben.
Iszonyú meló ennyit kibekkelni és fejben fárad el az ember! Az pedig a legrosszabb. Jön a csőlátás a savas láb és ha ki is védekezzük akkor sem megy utána az átadás a lövés és egy normális korongkihozatal sem.
Erről kell beszélni és nem a bíróban keresni a hibát , ja és főleg nem egy 22 éves kapuszseniben aki nélkül idáig sem jutottunk volna.
Azt a kis kommunikáció hiánya miatt kapott gólt simán kibírtuk volna és a meccsbe is visszajöttünk de a 2. harmad buta szabálytalanságai miatt megpecsételődött a sorsunk.

Ennek ellenére Szép volt fiúk és legyen mindenki büszke ezekre a srácokra , mert erőn feletti ez a teljesítmény is.
@hokifan526: Egy apróságra felhívnám a figyelmedet. Szupernek SZERZŐDÉSE VAN a klubcsapatával. Hogy ez milyen kötelezettséggel jár rá nézve, illetve milyen (akár pályafutásának befejezését eredményező) szankciókat vonna magával a szerződés ellenére elhagyni a csapatát és a válogatotthoz csatlakozni, nos, ezt aligha kell részleteznem. Úgyhogy Szupert cseszegetni teljesen hiábavaló, ő kényszerpályán mozog.
@kolbászbableves: Nem vagyok mazochista, csupán a helyszínen néztük a meccset és szeretném TV-ben is megnézni, ennyi...
@Fagyosszent: tökéletesen egyetértek azokkal amiket leírtál, a 3. harmadban már csak a különbség volt a kérdés (sajnos)
@csatoimi: Na a székely mecénásunk,a hoki nagypapa már megint osztja az észt... mit, hogyan, miért.igen,ha nem Sator a vezetöedzö,ha Budai az elsöszámu,ja és ha Szuper is itt van akkor feljutunk.hát igen ebben biztos vagyok:D Megha a Csatóimi a Vezetöedzö ,ha a Suurja a hátvédünk stb.Ha rajtad mulna sztem még a Brassó 4.dik sora is Magyar válogatott lenne...Sikorcin,Dubek,:DSájevicset nem szeretnéd?:DMég szerencse hogy csak egy szponzor vagy és nincs beleszolásod,mert sztem 1 hét alatt tönkrevágnád a magyar Hokit.
Sziasztok! A délelőtti "ütésváltásomra" igazolás, amit a srácok nyilatkoztal! Most vagyok igazán büsuke rájuk, mert nem a bíróknan keresték a hibát, hanem kritikusak voltak magukkal szemben. Igazi SPORTEMBEREK! Példát lehet venni róluk az élet minden területén! További dok sikert Nekik!!!
@főbocs: Köszi a hozzászólást, legalább nem kell annyit írnom. Remélem más is elgondolkodik ezen...
Hátvédek, Palkó, csapat..ezek a fiúk vért izzadtak, hogy idáig juttatták a magyar jégkorongot.Köszönet érte. Hete? Sator? bennük keressük a hibát? Mi van?....A szövetség felelősége??? OB1? 1 vicc...Ki kell "termelni a játékosokat"!!! Ez az Ő dolguk és feladatuk. A lehetőség megteremtése, mert igény az igen is van rá!! Bp. nem tud összehozni egy EBEL csapatot? Ezen kéne elgondolkodni.Nagyobb kihívásokat keresve, alázattal, odafigyelve a sok száz lelkes gyerekre és a kitartó szülők támogatásával lehet A csoportról álmodozni. Különben meg csak 1 X volt Budán kutya vásár.........
@Nick1234: Tisztában vagyok azzal, ha megmondod az igazat az nem mindenkinek tetszik, de még mindig jobb így, mint álnéven hülyeségeket írkálni. De ha ez téged kielégit, engem nem zavar. :)
@Nick1234: Nem kell vele feltétlenűl egyetérteni,de azért szerintem neki is lehet egy magánvéleménye, még ha ez feltétlenűl sem olvad bele a többség véleményébe.Hol itt a probléma? Nem adott utasításokat, nem uszitott, egyszerűen így látja a dolgokat.Kinek a pap,kinek a paplan.....
@Nick1234: Soha nem állította, hogy hoki szakértő! Imádja és figyeli a hokit mint mi is és van véleménye. Az hogy támogatja miért zavar téged? Sokan bíráltak itt a tegnapi meccs apropóján, többek közt én is, miért csak neki címzed a rágalmazó sztavaid? Azért mert zavar/irigyled, hogy valaki úgy tesz a magyar hokiért, ahogy nagyon kevesen, önzetlenül! Minél kevesebb, ilyen figurát kívánok a magyarok közé mint amilyen te vagy!
@Fagyosszent: én is megnézném a meccset, bár a szurkolás az egyedüli amiben tegnap tényleg örömömet leltem... (riariariaóóó-HAJRÁ MAGYAROK!!!)
azt se tudták hol vannak :-)
@lbsz: Egyetértek minden szavaddal.Az a kérdés merült fel bennem hogy most talán az a baj hogy IMI SZékely lévén szponzor, és ez sokak számára szálka a szemben határon innen és túl.
@cire: @lbsz: Jol van gyerekek nyugi-nyugi...ennyire azért nem kell nyalni:D Ö mindig csak a véleményét mondja...én is csak a véleményemet mondom...de, "Tisztában vagyok azzal, ha megmondod az igazat az nem mindenkinek tetszik" ugye?:D
@munkagep: Igazad van .Legyőztük őket ebben a fejezetben legalább.Azért leleményes a magyar, feltalálja magát szoros helyetekben is, úgyhogy legnagyobb tiszteletem az összes odakint szurkoló magyarnak
@Nick1234: Ki nyal itt kinek?Ki említette azt amit kicenzúráztak a korrekt hozzászólásodból?
@lbsz: @cire: Én ezt értetek csinálom, azaz a sok lelkes és a jégkorongot öszintén szerető magyar emberért, a vészmadarak engem nem érdekelnek.
@csatoimi: Amit neked akartam személyesen írni azt az IWIW-en elolvashatod.A Magyar Jégkorongnak nincs szüksége megosztó személyiségekre, pont most , ebben a szituban.
Én nem elemzem a mérkőzést!
Egyet értek @munkagep hozzászólásával, és egyben gratulálok a csapat egész heti teljesítményéhez!
És az a szurkolás... Ilyen hangulatú szurkolást minden magyar meccsre!! :D Már a stadion előtt végig rázott a hideg a hangulattól... :)
"Úristen mennyien vagyunk!? Úristen mennyien vaaaaagyunk!? Úristen mennyieeeen vaaaaaagyuuuunk?????" :DD
Ha valaki tud linket a tegnapi nap felvételéről, várom érdeklődve!!! ;) SZÉP VOLT FIÚK!!!!
Mindenképpen meg kell pályázni a hazai rendezésű Divizio I VB-t! Hazai pályán tovább lehet népszerűsíteni a hokit! A szponzorok jobban rálátnának a lelkes magyar csapat teljesítményére,küzdésére! Egy újabb évre reflektorfénybe kerülnénk,és nem kell feltétlenűl a feljutást kitűzni. Persze ,ha sikerülne az még nagyobb támogatást is jelenthet! Hajrá Magyar Hoki!
Félelem és reszketés Ljubljanában.

Ha valakinek nem emlékeznék a nevére, attól előre is elnézést kérek, rajtam kívülálló okok tehetnek róla: a Csillagkapun túl kicsit összekuszálódtak a szálak a meccsek után:)

A dobosoknak külön köszönet és elismerés jár! "Munkájuk" nélkülözhetetlenségét mi sem bizonyítja jobban, mint a többször akkora szlovén tábor vérszegény szurkolása.

"Úristen, mennyien vagyunk!?" :DD (Ezt sikerült felvennem!)
@csatoimi: Nyilván te többet tudsz a háttérről, én úgy emlékszem a játékosok a felkészülés és a torna ideje alatt is kiálltak Sator mellett. Mondjuk számomra Godó véleménye a zsinórmérték és ő is csak jót mondott róla, pedig az ő száján nincs lakat. Arról biztos nem ő tehet hogy valóban nem állunk túl jól hátvédek terén, és Palkó mellé kellene egy jó center, de hogy ez pont Sikorcin lenne? Minden tiszteletem Krinóé, de mitől lett volna jobb, ha ő melegíti a lócát a szlovénok ellen, mert gondolom az előzmények után ember nem lett volna aki nem Zolikát védeti!
Meg ha nem Sator, akkor kicsoda? Másik tengerentúli, vagy európai? Nem kötözködöm, érdeklődöm.
Meg lesz pályázva a jövő évi vb, valószínűleg meg is lesz nyerve.
Jobb is így, van mit érnie a csapatnak, ráér jövőre itthon feljutni, az nagyon szép lenne, már látok is egy arénát ami tele van csak magyar drukkerrel.
Meg aztán fájdalmas balhék lehettek volna Szlovákiában, látjátok most is volt egy két balhé, amit pár "magyar szurkoló" provokált, hát még oda vajon hány ostoba focihuligán jött volna balhézni, jobb nem tudni.

Jövőre nagy buli lesz, addig kemény meló, ahogy azt kell, Hajrá Magyarok!!!
@w21: @főbocs: pont ezekre próbáltam rávilágítani tegnap...
@imr: "Meg lesz pályázva a jövő évi vb, valószínűleg meg is lesz nyerve."

Hát, ezért szurkolunk, de azon a vb-n ugyanúgy lesz egy papírforma szerint nálunk esélyesebb csapat. Olasz, kazah, francia, dán, stb. Ezek mind jobbak nálunk, őket legyőzni nagy bravúr lenne.

Szerintem jövőre a blog vb-beharangozójában csak az elvárások alsó határát kellene módosítani. Egy bronz ugyanis szerintem már kudarc lenne, az ezüst pedig az "alap".
@M.Messier: A Zolika második potyagólja után be kellett volna állítani a cserekapust, ha lett volna olyan minőségű és rutinnal rendelkező kapusunk, aki képes arra hogy egy ilyen kiélezett helyzetben beálljon és tartást adjon a csapatnak. Szuper és Budai ilyen kapusok, Rajna még sajnos nem.
És ebben a legnagyobb felelőssége Satornak van, aki a Lajossal egyetemben azt nyilatkozta, hogy nekik kell majd tartaniuk a hátukat, ha hibás döntést hoztak a keret összeállítással kapcsolatban.
Márpedig most egyértelműen kiderült, hogy nagyon nagyot hibáztak, mert egy olyan kapust vittek el magukkal, akit ők sem tartottak alkalmasnak a játékra. Hát akkor igenis, tartsák csak szépen a hátukat!
@eleve lehetetlen: Szerinted melyik volt a második potya? Mert én csak egyet láttam.
remelem aszakvezetes lemond elkoszon a Sator es menesztik ororkre Enekes Lajost nagyon jol meglatta kapusokat komolyan ervelt " rajna fiatal" csak betenni nem mertek a kapuba a slovenok ellen budait lehetett volna hasznalni
@főbocs: igy van, nagyon korrekt hozzászólás!
@Ropi_85:
" stadion előtt végig rázott a hideg a hangulattól... :)
"Úristen mennyien vagyunk!? Úristen mennyien vaaaaagyunk!? Úristen mennyieeeen vaaaaaagyuuuunk?????"

Mindnyájan ezt éreztük, mikor beléptünk a Tivoli Parkba.:))
Köszönöm a magyar válogatottnak azt a teljesítményt, amit a "kétmillióKopitar" országában nyújtottak! Sajnos a vége nem jött össze objektív és szubjektív okok miatt, ahogy szerettük volna, de jó volt kint értük szurkolni a rengeteg magyar szurkolóval együtt.
Jövőre sikerülni fog az A csoport!

HAJRÁ MAGYAROK, innen Halásztelekről is!:)
@tolsztoj: ....)))) Javaslom, e témában beszélj szakemberekkel, és a tőlük kapott válasz kapcsán megérted azt, amire én utaltam. Addig, amíg az edzők beszámolója nem lesz publikus, a továbbiakban ebben a témában nem kívánok állást foglalni. Köszönöm, hogy megértesz.

@Henry The Navigator: senki nem keres bűnbakot, és nem is itélkezik. Gondolom mindenkinek joga van gondolatait leírni, közölni. Az, hogy a vélemények nem egyezőek, adott esetben negatívak, vagy ellentétesek, attól még jóhiszeműek, jó szándékuak, építő jellegűek, vagy egyszerűen csak személyes vélemények, benyomások. Nem hiszem, hogy a "rosszat" a szőnyeg alá kell beseperni. Ki kell azokat beszélni, több oldalról meg kell vizsgálni, és meg kell találni rá a megoldást. Nekünk szurkereknek a blog jutott, így hát itt tesszük közzé véleményünket, gondolatainkat. Nem kioktatni akarlak, csupán így látom a dolgokat.

@Nick1234: "Na a székely mecénásunk,a hoki nagypapa már megint osztja az észt..." Mindenki ezt teszi, csak nem óvodás stílusban, nevezgetve, becézgetve a másik hozzászólót. Az ilyen jellegű "beszólások" itt a blogon nem jellemzőek. Ki kell mondani az igazságot, csak nem kell gúnyolodni másokkal.
Jok vagyunk, szlovenek is. Penteken ők jobbak voltak, sokkal. Nem a bírón múlt, nem a jégen, pénteken nem voltunk olyan jók, mint kellett volna és amennyire tudunk jók lenni. Jövőre újra megpróbáljuk, bár sztem most kivételesen nagy esélyünk volt a feljutásra a csoportban szereplő többi ellenfél tekintetében, könnyebb csoport volt sztem, mint Sapporo. Jövőre ennél biztos nehezebb lesz, de menni kell, elhinni, hogy jók vagyunk és meg tudjuk csinálni még1x. HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ MAGYAR HOKI! Szeretünk benneteket.
@Jégkorong: Akkor az kimaradt vagy nem volt egyértelmű a kommentemből, hogy bizonyos hozzászólókra céloztam,akik feldúltan már fejeket követeltek/nek.Természetesen bárki elmondhatja a véleményét, ez nem is kérdés. Azzal viszont nem értek egyet veled, hogy senki nem keres bűnbakokat,de,vannak akik már ezt teszik.Lehet, hogy jóhiszeműen,viszont sokszor oktalanul vagy nem éppen átgondolva. Azt, hogy a bírók csaltak és ezért ment el a meccs, azt ugyan hova soroljam pl.?
Szerintem állat jó volt az egész vb, a szervezést leszámítva persze. Egy meccsen valakinek veszítenie is kell. Most mi fogtunk ki gyengébb napot, hát vesztettünk. Majd legközelebb fordítva lesz.

Pedig ha másképp alakul, a végén méginkább zengett volna a "slovenien silver medal, hej, hej"

A szlovákok legalább megnyugodhatnak kicsit. :)
@Henry The Navigator: sajnos ez a szakvezetes 0 at produklat a legfontosabb meccset kell hozni remelem levonjak a kovetkeztetest es szepen elvonulmak ki-ki hova
Sator ahova akar az enekes meg elbujdoshat ahogy ezt ossze valogatta pl Budai
@douglas42: Öröm ilyen megfontolt és higgadt értékelést olvasni, meccs után kicsit másképp hangzott.:))
A csapatnak gratulálok, hatalmas élményt adtak nekünk. Jövőre meg simán begyűjtjük.
@hokifan: és ki a jelölted? A szövetségnek nincs túl sok pénze azt tudjuk, a lehetőségek így alaposan beszűkültek.Egyébként mi volt Sator és Énekes taktikai baklövése pontosan? A kapusunk a legjobb volt a VB-n, egy gólban a döntőben is benne volt, de szerinted Budai kihúzta volna ilyen védekezés, állandó nyomás mellett gól nélkül?Ennél azért nyomósabb szakmai indokok kellenének.
Sziasztok, a hangulat végig remek volt, talán jövő 7re vissza is jön a hangom. Képzeljétek a szlovén radio1 eljött a szállásunkra és egy rövid interjút készített velünk. Elég jó hangulatban telt, aki kíváncsi rá annak itt a link :)

www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=3680&LNK=6
@Henry The Navigator: a bírók dolgát egyértelműen megkönnyítettük, hiszen lassan, körülményesen, gyengén játszottunk. Mivel nem tudtuk az ellenfél ritumusát felvenni, így jártunk. Szegény Zolika nemcsak egy, hanem három gólban is benne volt - 1.2.4. -, úgyan úgy, mint a hátvédeink, csatáraink, edzőink. Lehet ezekkel nem egyet érteni, viszont a játékosok nyilatkozata, arckifejezése, csalódottsága a rossz játékot igazolja. De ettől függetlenül, szeretem, szeretjük a srácokat, akik most nem nyertek. Tudom, hogy tanulni fognak a hibákból, és továbbra is megtesznek minden tőlük telhetőt. Az eredménytől függetlenül büszke vagyok rájuk, szeretem őket, de a tények makacs dolgok, amelyek nem érdemeltek aranyat az utolsó meccsen. Nem baj srácok, dolgozni tovább, és hamarosan ismételten a nagyok között leszünk. Büszke vagyok rátok. Ünnepeljétek meg a második helyet, megérdemeltétek. Gratulálok !!!!
@Jégkorong: és volt 10-12 ziccer amit meg kifogott Hete. Rosszul játszottunk, igen ebben nincs vita köztünk, sőt, egyetértek azzal, amit leírtál.Én is gratulálok a csapatnak, mert négy meccs után reálisnak tűnt az A csoport és ez okozott olyan hangulatot az egész országban, amire Divizió 1-ben még nem volt példa, még Sapporóban sem(az utolsó meccset leszámítva persze).
Megkérdeznék 1-2 dolgot:
1;Miért kéne Sikorcint honositani?Nem kell ide Szlovák.
2;Budait miért kellet itthon hagyni,és olyan kapust kivinni,akinek szinte semmi felnött rutinja sincs?
3;Miért kell ennyire sz..ni a Stars f...át?(Szirányi,Rajna)?
4;Szépen csillog az ezüst,de látni hogy Hetényinek,a fontos meccsen tele lett az a bizonyos alsónemű!
@Henry The Navigator: örülök, hogy megértettük egymást. Köszönöm.
@hokifan: Konkrétan mi volt az a 0?
@sean76: De egy higgadt, megfontolt véleményt nehéz bekiabálni.:)
Már egy napja itthon vagyok, és még egy Kopitar-mezest sem láttam...hiányoznak.:o)
@richy80: "4;Szépen csillog az ezüst,de látni hogy Hetényinek,a fontos meccsen tele lett az a bizonyos alsónemű! " Ez igaz. Ő is tudása alatt teljesített, mint a csapat bármely tagja. Ennek oka van, és meg fogják találni, tanulni fognak a hibákból. Viszont az előző mérkőzéseken torony magasan a legjobb tudása szerint teljesített. Ennyire tellet tőle, nem többre. Viszont, hogy az utolsó mérkőzése nem sikerült, az nemcsak az ő hibája. Ha többet véd a Volánba, hozta volna az utolsó mérkőzést is. Jó úton halad, és lesz olyan VB-je, ahol sorozatban hozni fogja a sikeres, eredményes, A csoportos eredményeket. Nincs elkésve, előtte az élet, a siker. Kitartást Zolika !!! Fel a fejjel !!!
@hokifan: : Egyébként Sator-nak, az ami talán a leginkább felróható az a rossz formaidőzítés. Ez kétélű dolog, mert ez vagy bejön vagy nem, tényleg csak a meccsen derül ki ez, még a játékosok sem érzik ezt előre.A tompaság,a fásultság,a dekoncentráltság, a kisebb korcsolyázósebesség mind ezt igazolja.A harmadik, mindent eldöntő szlovén gólt pedig ki kellett volna védekezni, hiszen tudtuk, hogy hátrányban kezdünk.Ezt úgy kellett volna tudatosítani a szünetben a fiúkkal, hogy az a kevesebb mint két perc az életünkről szól.Na a végén, csak kihozom én is, hogy Tednek mennie kell...
@Jégkorong: Igazad van,csak a sportban nincs helye a ha-val kezdődő mondatoknak.Ha többet véd a Volánba, hozta volna az utolsó mérkőzést is.Az a gond itt is,mint a sport bármely területén,hogy a légiosok elszívják a levegőt a Magyar fiatalok elől!Az a szomorú,hogy rengeteg csapatsportban a külföldiek honosításán kell gondolkozni,mert nincs megfelelő háttér!Ferencváros szurkoló vagyok,de remélem a Volán féle akadémia,egyszer csak meghozza a várt eredményt.
@Jégkorong:Éppen ez a probléma a szakvezetéssel.Kivittek egy olyan kapust aki még nem volt első sosem így nem tudhatták hogyan fog teljesíteni élesben.Ráadásul a másik is egy rutintalan kapus volt,hogy mennyire nem biztak benne azt mutatja,hogy 8 nullánál merték csak beállítani.Bár Miki ezt nem úgy éli át,de ez azért égetés.Szerintem Krinóval is a Koreát és a Horvátokat simán vertük volna és Zoli pihentebb lett voln
@holabda: a szlovénok ellen és a bakik után le lehetett volna cserélni.Azért Zolit se mentsük fel,mert ha Levi vagy Krinó kap ilyen gólokat mindenki ki van akadva.
@richy80: rendben, akkor másként fogalmazok. Hetényi a Volánba nem tudott kellő rutinra szert tenni, mely az A csoporthoz elegendő lenne. Az, hogy nem kapott több lehetőséget, nemcsak az ő hibája.
@holabda: igaz, én is így gondolom. Az, hogy miért nem ment Krinó, és hogy miért nem kapott lehetőséget Rajna, az az edzők felelőssége. Zolit nem akarom felmenteni, csak annyit lehet tőle számon kérni, amennyit tud. Hogy mennyit tud ? Amennyit az elmúlt szezonban védett.
Lehet itt még a válogatottban keresni a hibákat, de a legnagyobb igazság az, hogy a szlovénok egyénileg és csapatként is jobb képességű gárda.
És a győzelmet is jobban akarták.
Amúgy pár éve még az első harmadban berámoltak volna 4-5 gólt ilyen letámadással és ekkora irammal.
Mára ennyit javultunk: 40 percig nyitott volt a meccs irtózatos szlovén nyomás alatt is.
@Jégkorong: Nem a Hetényivel van bajom!
Ezzel most nem leszek népszerű,de hiába kapja Levi a Hannovertől a pénzt,én azért a helyében futottam volna 1 kört a vezetöségnél,hogy engedjék haza!Megjegyzem a szövetség se tett meg mindent ennek érdekében!Kéne ide is 1 olyan szabály mint fociban:Válogatott tornákra kötelezően engedjék el a klubok az érintett játékost!
@richy80: Futott egy kört és nemet mondtak, teljesen érthetően.
@richy80: látom nem értettél meg... Nem kívánok tovább magyarázkodni, majd az élet igazolja mindannyiunk állítását.
@Henry The Navigator: Most néztem meg a Hannover keretét."csak" 5 kapusuk van a keretben!
@richy80: Csak nem olyan szintűek mint Szuper és már korábban is írtam, ha Scott megsérül akkor ki áll be egy DEL döntőn a kapuba? A második kapus:Levi.Ziffzerék egyébként a Hannover Indiansban vannak, a Bundesliga 2-ben, nem véletlenül, gondolom.
Haza értem a túrából, a történtek hatása alatt vagyok.

- GRATULA A CSAPATNAK, akkor is ha most mindenki csalódott.

- Jobbulás TOKInak, remélem, ebben segít a zöld ing.

- Nekem a hazai szurkerekkel jó tapasztalatom volt, atrocitás nem ért. Sőt egyedül battyogtam a Tivoliban, és a bárba, ami ott áll azon a felüljáró szerű kései szocreál épületben, behívtak a szlovének és a kezembe nyomtak egy sört. Vigasztaltak, mondván a jövő a miénk. Később befutott az aranyat viselő csapat is. Közvetlenek voltak, szimpatikus srácoknak tűntek. Kölcsön adta az egyikük az aranyát. Amikor visszaadtam neki, emlékeztetett, hogy nekünk is van, bár "csak" ezüst. Világos volt nekik is, hogy a zebrák erős közreműködése benne volt az eredményben.

- Nem kaptunk el egy jó estét. A hazaiak gyorsabbnak, határozottabbnak tűntek, kevesebb bírói segédlet is elég lett volna. Így meg hát roppantás a második harmadban.

- Lehetséges, hogy mivel az első és a pénteki kivételével minden 16:30-kor ment, ez is (esti kezdés) kizökkentően hatott a CSAPATRA?

- Nagyon megható volt ott lenni, ilyenkor egy-egy órára, napra ismét összeáll az ezeréves NEMZET! Külön üdvözlet ERDÉLYBE!

- Tud-e valaki arról, hogy a lengyelek lehozták-e a sajtóban, miként ünnepeltük meg őket?

Még egyszer: KÖSZÖNJÜK E SZÉP PILLANATOKAT! Akinek gyöngébben ment, azt se bántsátok, nyilván mindent bele adott mindenki. Az este forgatókönyvét szlovénül írták. Budapesten más lesz.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Nem szeretném túl hosszúra elnyújtani a mondandómat (bár valakiknek lehet így is hosszú lesz), de úgy éreztem itt az ideje, hogy hozzászóljak:
Kint voltam nyolc napig Ljubljanaban, megnéztem mind a 15 meccset (és ezt most nem fölvágásból írom le, hanem csak tényként, hogy ennek tükrében írom a mondandómat) és bármi történt is, végig nagyon jól éreztem magam. Olvasva a rengeteg hozzászólást nagyon komolyan elgondolkodtam, és úgy érzem - lehet rosszúl -, hogy egy-két fórumozónak kissé magába kellene néznie.
Én alapvetően futball-párti voltam (vagyok), magam is focizom, de öt éve (miután több éven keresztül figyelemmel követtem a hokicsapatot) úgy döntöttem; váltok, és "átmegyek" jégkorongszurkolóba, mert a magyar futball maga, az azt körülvevő közeggel, a "szurkolókkal" együtt (tisztelet a kivételnek) teljesen elkeserítettek. Egyrészt az fogott meg a csapatban és sportágban, hogy minden meccsen a maximumot próbálták kihozni magukból, és ha ki is kaptak 0-8-ra, nem lehetett egy rossz szavunk se rájuk, mert mindent megtettek, amit tudásuk, képességük engedett számukra (nem keresték a kifogásokat). Másrészt az a hihetetlen teljesítmény, hogy annak ellenére, hogy az jégkorong infrastruktúránk és a játékosok száma (egyáltalán: minden tényező) alapján nekünk valahol a C csoport első felében lenne a helyünk, mégis képesen vagyunk az A-csoport kapuját kopogtani. A magyar hoki jelenlegi teljesítménye (ezt páran már itt is leírták: egy CSODA, így csupa nagybetűvel). Ez nem lehet kérdés.
Az azóta eltelt fél évtizedben sok mindenen ment keresztül a magyar jégkorong. Mindenki tudja: feljutottunk az A csoportba. Ez nem kis változással járt, elég ha csak a szurkolók számának növekedését vesszük, de ez egyben higulást is eredményzett (emlékszem három éve szintén Ljubljanaban 150-200-an voltunk magyarok, a szlovének ellen is jó ha 300-an. Olyan családias volt a hangulat; ha a belvársban összefutottunk magyarok, mindenki előre odaköszönt a másiknak). Mára kicsit változott a helyzet, úgy érzem sokan úgy kerültek be a szurkoló körbe, hogy nincsenek igazán tisztában azzal, hol is kéne lennie valójában a magyar hokinak, és hogyan ítéljék meg reálisan az elért erdeményeinket (akinek nem inge,...). Ha még nagyon kicsit is, de kezdnem érezni azt, ami miatt a futballtól elfordultam. És itt most nemcsak a kezdődő "10 millió jégkorong szövetségi kapitány" országa benyomásra gondolok, mert véleménye bárkinek lehet (ami az esetek döntő többségében nyílván nem egyezik meg a másikéval), hanem arra, hogy sok embernél azt érzem a fórumon; nála többet is bizony senki nem tud a hokiról, és Satoros-tul (miért nem vitte ki Budait stb.), Palkovicsos-tul itt mindenki szedheti a (stílszerűen) sátorfáját, mert nem jutottunk fel. Ítélkezik másokról (mások helyett), akik szerintem kissé többet letettek már a (magyar) jégkornog asztalára (mint ők), és lehet egy picit még értenek is hozzá, amit csinálnak.
Szerintem elkezdtünk nagyon rossz irányba elidulni. Ahelyett, hogy örülnénk a második helynek (ami a magyar hoki jelenlegi helyzetét tekintve még mindig bőven erőn felüli teljesítmény) síránkozunk, meg nekiesünk embereknek, hogy miért nem jutottunk ismét fel az A-csoportba. Attól még, hogy egyszer feljutottunk, nehogy már elvárás legyen ez minden évben! Az egy CSODA volt, és még most is CSODÁNAK kell(ene) tekinteni, amíg nem vátozik meg sok minden a honi hokiinfrastruktúra tekintetében. Olyan jó magyarosan másokat szídunk, és keressük benne a hibát, meg hogy mit kellet volna másképp csinálni, ahelyett, hogy előre tekintenénk a közös célért: a magyar jégkorong továbbfejlődéséért.
Zárásként. Egy valamit legrosszabb rémálmaiban sem szeretnék: ha évek múlva azért kellene felhagynom a jégkorongszurkolással, mert bizonyos tekinteben (és itt most véletlenül sem a csapatra gondolok, sokkal inkább az azt körülvevő közegre) arra a szintre süllyedt, mint futballunk esetében.
@Skyblue: "Egy valamit legrosszabb rémálmaiban sem szeretnék: ha évek múlva azért kellene felhagynom a jégkorongszurkolással, mert bizonyos tekinteben (és itt most véletlenül sem a csapatra gondolok, sokkal inkább az azt körülvevő közegre) arra a szintre süllyedt, mint futballunk esetében."

Nyugi, ilyen nem fordulhat elő! Amúgy sok mindennel egyetértek, amit írtál.
@Skyblue:
Ez azért nem fog megtörténni.
Amúgy az elvárásokról, realitásokról kritikáról kb osztom a véleményedet.
(Zárójel: ha egy kétmilliós (mediterrán- alpesi) ország 2 játékost is ad lassan az NHL-be, akkor bizony nem lehet nálunk szimplán a "rossz infrastruktúrára" hivatkozni. Montrealban egyes városrészekben több fedett jégpálya és jégkorongozó van, mint egész Szlovéniában...)
Azért a szlovénokkal szemben az az érdekes, hogy mi vagyunk előnyben. Több a fedett pályánk, több a játékosunk,mégis nem ártana példát venni erről a kétmilliós országról, mert kitermeltek egy Kopitart, Mursakot, Ticart, Urbast stb. Inkább ők a csoda jelenleg, nem mi. Már nem vagyunk annyira "kicsik" mint régen,már nem vagyunk olyan különlegesek mint anno.Szerintem talán a versenyeztetésben vagyunk leginkább lemaradva, nem az infrastruktúrában.Szóval a nagybetűs csoda kifejezéssel csak óvatosan, inkább érvényes ez már a szlovénokra.
@Bálna_: Nem cseszegetni akarom és megbántani sem akarok senkit, megértem a helyzetét, ez meg kicsit erős volt, hogy soha többé nem akarom látni a válogatottban sőt egy baromság, Hete már most kitűnő kapus, de neki is kell még pár év, amíg a csúcsra ér, addig is kell egy kapus aki most van ott, ezért elnézést szeretnék kérni Leventétől,tényleg nem akartam megbántani.
@jágör68: Mint ahogy 2007-ben meg is tették, igaz nem 4-5-öt rámoltak be, "csak" hármat. Nagyon jól látszik a fejlődés, akkor már az első harmadban eldőlt a meccs, most csak a harmadikban.
@Henry The Navigator: Már mi vagyunk előnyben, de ez nem olyan régóta van így. 2002-ben pl. még csak Fehérváron, Dunaújvárosban és Szegeden volt fedett csarnok. Akik 2002-ben kezdtek el szuperminiben hokizni, azok ma 14...18 évesek. Ebben a korosztályban idén mi a divízió I-ben másodikak (összesítésben 14. helyezés) lettünk, a szlovének meg a divízió II-ben nyertek. ( stats.iihf.com/Hydra/216/IHM216200_76_16_0.pdf ) Ez éppen kilenc helyezéssel gyengébb a mi idei eredményünknél.

2007-ben ez még éppen fordítva volt, ekkor mi Miskolcon kikaptunk a döntő meccsen a hollandoktól a divízió 2-ben. A szlovénok pedig hazai pályán a divízió I-ben másodikak lettek a fehéroroszok mögött, soraikban pl. Rok Ticarral, Jan Urbasszal...
Csalódott vagyok én is, de az első harmad után úgy éreztem van tartása a csapatnak. A védekezésünk nagyon komoly volt az egész VB alatt, sőt a döntő meccsen is! A csatárainkra csak azért panaszkodhatunk mert nem karistoltak igazán, de a hátulról építkezéshez szükség van a kellő energiára is, ez úgy gondolom csak Sofronékban volt meg a hajrában...Palkovics gyenge volt, sajnos, Vas feleslegesen szabálytalankodott...A lengyelek elleni meccs volt a legkomolyabb és persze a brittek elleni.
Aki temeti a magyar hokit, annak a figyelmébe ajánlom, hogy a csapat nagy része FIATAL, azaz a 75-76-77-es korosztályt összesen 6 játékos képviselte,a többiek huszonévesek, néhányan most közelítenek a 30-hoz (Peterdi, Vas M. Ennaffati). A feltörekvő generációban hatalmas tehetségeink vannak és nem csak csatár, hanem védő és kapusposzton is (Popovics, Bartalis, Hári, Hardi, Nemes, Galló, Hentes, Kovács V.,Erdélyi, Orbán,Gőz, Vay stb.). A szövetség terve a megfelelő versenyeztetés, bajnokság lenne. Reméljük a legjobbakat és kérjük hozzá a politika a szponzorok és a jÓIsten segítségét!
Fel a fejjel fiúk, magyar szurkolók, bízzunk benne, hogy jövőre vagy utána, de sikerül ismét a CSODA, mert van egy kurva jó csapatunk!!!
@kerusz: Ez a kilenc helyezésnyi különbség remélem 4-6 év múlva is meg lesz, csak már a felnőttek között.)
@Sundin: Szinte biztos voltam benne, hogy találkozom itt a fröcskölődéseddel. A blog nem erre való, írjál privát üzenetet, ha problémád van. A mondandód taralmát és az elferdített sztoridat inkább nem kommentálnám...
A szlovéneknek 30 éve is ugyanannyi jégpályájuk volt,mint most,csak jugóknak hívták őket.Jesenice környékén a hoki tömegsport,saját szememmel láttam udvarokon kialakított, palánkkal ellátott jégpályákat.Nálunk 10 éve mozdultunk el.Nézzétek meg a 90-es évek válogatott eredményeit.Nem kell félni,hogy nem fog olyan szintre süllyedni,mint a foci?Nagyon kell félni.Csak el kell olvasni néhány hozzászólást és néhány fazon aki már lelakta a focinkat úgy godolja,hogy átugrik a hokiba.A 40 valahányadik hozzászólóként már megírtam,hogy gyönyörűség volt ez az egy hét Ljubljanában,de a legnagyobb élményem az volt mikor magyar mezben 6-8-10 év közötti srácok szurkoltak a szüleikkel velem egy szektorban a CSAPATÉRT.Remélem,hogy 10-12 év múlva értük is szurkolhatok a svédek vagy oroszok ellen.Hát ennyi.
@Henry The Navigator: Ez azért egy kicsit csalóka. U20-ban szintén kilenc hely a különbség papíron, de mi azért nem hiszem hogy nem lennénk erősebbek pár Div1-es csapatnál annak ellenére hogy a div2-ben ragadtunk.
@HAnonymus: Mármint ott meg kilenc hellyel ők a jobbak.
@hokifan526:
Úgy tudom, Szuper Leventét a Hannover Scorpions nem engedte el, illetve feltételeket szabott, Ő jött volna védeni. Sajnos ez van, de szerintem Hetényi Zoli kitűnő kapus ás tisztességgel helyt állt.
@Gáriella: Erről jut eszembe:
DEL- bajnok a Hannover Scorpions
bár Levi asszem idén tán 1x ha védett, azért a tavalyi menetelésben neki is volt szerepe.
A másik: Travis Scott 3. európai bajnokiját húzta be(asszem RSL-bajnok sz Ak- Barsz- szal, és EBEL- bajnok tavaly a Klagenfurttal.
@Lt.Dorsi: A 2. harmadban 6 perc 6 mp-et játszottunk hátrányban. (2 percet előnyben)

Valóban kaptunk 5x2 percet, de Ennaffati kiállítása páros volt, az miatt nem kerültünk hátrányba.
Fekete bűntetése 1:28-ig tartott "csak" a gól miatt, Vas J. kiállításából meg csak 38 mp esett erre a harmadra.

Nem én mértem így, ez a hivatalos jegyzőkönyv szerint van így.
(persze a késleltetett kiállítások miatt sokszor 5 a 6 ellen védekeztünk másodpercekig, illetve Omar pótlása is plusz energiát vett el, de a 10-12 perc hátrány az népköltészetnek számít a számok tükrében...)
Sziasztok!
Bár sajnos a feljutás most nem sikerült - talán majd jövőre remélhetőleg itthon - azért írtam egy kis értékelést a Szlovénia elleni meccs után, amely ma jelent meg a www.flagmagazin.hu oldalon.
Küldöm a linket, kérlek olvassátok szeretettel, ahogy az eddigi hokis cikkeimet is!
www.flagmagazin.hu/?a=cikk&cikkid=3614
Szeretettel: Juhász Attila
szomorú lettem.. és nem az ezüst miatt, nem a vesztett döntő miatt...

egyszerűen felháborít amit itt egyesek leírnak..
nem értem mi motivál embereket fikázásra
nem értem hogy a csoda elmaradása hogyan válthatja ki emberekből h Sator takarodjon, h Budai hiánya miatt nem jutottunk fel, h Hetén ment el a meccs, meg a bírók, meg balkán... meg Palkó... etc

a fenébe is mi ez a bűnbakkeresés egy olyan sorozat után amin minden reálisan nyerhető meccset hoztunk, amikor egy egyértelműen jobb csapattol kaptunk ki.. nem jó játékkal.. no de van ilyen

évről évre látszik a fejlődés s végre a fiatalok is épülnek be a csapatba, ott tartunk h pár év múltán talán reális lehet h feljussunk s ott is ragadjunk..ingázzunk.. gyorsulni kell

de miért kell ekézni azokat akik elérték h most is várhattuk a csodát... hát most nem jött össze

nem szeretném ha focihangulatom lenne mikor olvasom a kommenteket (persze csak egy része de érthetetlen)... ez a csapat baromira nem ezt érdemli!!!!
@jabka: Megtennéd, hogy a továbbiakban mérsékeltebb intenzitással reklámozod magad?
Köszönöm!
Egy - blogot - olvasó
@vaze: pont ezt akartam én is, csak nem tettem, mert megkapom, hogy mindig, mindenkit csak fikázok:)
@kiralyfi: ááá, ez nem igaz, nem vagy Te olyan :)

Kevlar_ (törölt) 2010.04.25. 21:26:29

Nem sikerült, de így is hatalmas élmény volt!
Ti vagytok a legnagyobbak!
Hajrá Magyarország!
@Gabor_HUN: "ki nem ugrál büdös szlovén" ?
gratulálok!
Szerintem az 1-3-4 sorunk az eléggé rendben lesz az elkövetkezőkben is. A második sorunkkal kéne vmit csinálni, de nagyon gyorsan,mert be kell vallani Palkó rég volt ilyen szar és ez nem fikázás,ha őt megkérdeznénk ő is ezt mondaná sztem. Kovács-Feket nem passzolnak mellé. Szegény Csicsó nélkül nem megy neki, Volánba is csak azért csapatja nagyon jól,mert Martz és Mihály olyan kaliberű játékosok. Nincs még egy Első sorunk, ez a legnagyobb baj most.

Kevlar_ (törölt) 2010.04.25. 21:38:54

Lassan két napja semmi cikk a válogatottról.
Részemről kiváncsi vagyok a szerkesztőség véleményére, és a interjúkra az érintettektől.
Jó, természetesen ez nem szemrehányás, csak észrevétel. :)
@1885*: Olvastam én is. Szeretném,ha maradna Palkó csak játszótársat kellene találni mellé. Akkor egyből visszajönne a formájába,mert Kovács és Fekete nem oylan jók,mint Palkó-nem passzolnak össze. Valaki tudna érdemi infót adni arról,hogy msot akkor Mihály mikor jöhet válogatottba Martz-el együtt?
@Henry The Navigator:
Picsába...Akkor viszont Bartalissal kell összetenni Palkót,mert ő tud jól osztogatni. Rá kéne szánni az időt most arra,hogy csináljon egy rendkivül jó második sort. Mert anélkül nem jutunk fel.
@Fradi-Mate: Félve mondom: Sikorcin már játszhat jövőre...
Sziasztok!

Itt már annyian dicsérték a srácokat, de úgy érzem hogy nekem is muszáj köszönetet mondanom az elmúlt egy hét csodálatos eseményeiért. Nagyon fájt, hogy nem sikerült feljutnunk, de azt hiszem, hogy nem kell csalódottnak lennünk.
Mindenki azt mondja, hogy most nem sikerült a csoda. Ez így van!!
Mert csodák nincsenek. Ezeket a fantasztikus eredményeket csakis a CSAPATnak köszönhetjük.
A fiuknak nem csodára hanem eddig soha nem látott támogatásra és biztatásra van szükségük!!

Köszönöm hogy egy olyan országnak szurkolhatok ahol ilyen szívvel tudnak küzdeni a fiuk!!

SZÉP VOLT FIUK!!!!
@Skyblue: "Ha még nagyon kicsit is, de kezdem érezni azt, ami miatt a futballtól elfordultam. És itt most nemcsak a kezdődő "10 millió jégkorong szövetségi kapitány" országa benyomásra gondolok, mert véleménye bárkinek lehet (ami az esetek döntő többségében nyílván nem egyezik meg a másikéval), hanem arra, hogy sok embernél azt érzem a fórumon; nála többet bizony senki nem tud a hokiról, és Satoros-tul (miért nem vitte ki Budait stb.), Palkovicsos-tul itt mindenki szedheti a (stílszerűen) sátorfáját, mert nem jutottunk fel. Ítélkezik másokról (mások helyett), akik szerintem kissé többet letettek már a (magyar) jégkornog asztalára (mint ők), és lehet egy picit még értenek is hozzá, amit csinálnak."

Hála istennek, hogy vannak higgadt, értelmes emberek, akik reálisan látják a dolgokat - én is úgy látom, hogy van egypár nagyokos, "megmondó", aki még kioktat is olyanokat, akik a legmagasabb szintű hokit élvezték akkor, amikor ők még pelenkában sem voltak, és később sem volt nagyon dunsztjuk az igazi jégkorongról, mert az nemrég Magyarországon igazából nem is volt-hála istennek változnak az idők, de még sok munka van az összes érintett előtt, hogy az A csoportos szintet stabilan elérjük. Az meg hogy egyesek mindenkit azonnal le akarnak váltani már szinte nevetséges - még sokat kell tanulni fiacskáim, amíg "hokiszagértők" lesztek...
AZ OSZTRÁKOK FELJUTOTTAK 2-1-gyel!!!!!!!!!!
Varlamov megint nem bírt magával a végén!
@Henry The Navigator:
Az a bajom Sikorcinnal,h az ideji szezonja neki is szar volt :S Ha produkálná az első szezonját akkor lenne igazán nagy esélye.
Sziasztok!

Elnézést mindenkitől, aki válaszolt nekem, és nem reagáltam - úgy láttam, hogy nagyon nem tudtam volna újat mondani, vitatkozni meg nem láttam értelmét. Szerintem ez van olyan kényes téma, hogy mindenki véleményét érdemes legyen tiszteletben tartani. A visszajelzéseket azért köszönöm, akár egyetértettünk, akár nem. :)

@tolsztoj:
> Az meg hogy egyesek mindenkit azonnal le akarnak váltani már szinte nevetséges - még sokat kell tanulni fiacskáim, amíg "hokiszagértők" lesztek...

Az a helyzet mester, hogy ezzel a neokommunista szöveggel inkább te vagy nevetséges. Értem én, hogy van, ami itt nem tetszik (ezzel nem vagy egyedül), értem én, hogy ha régóta követed a jégkorongot (de bizony itt ezzel sem vagy egyedül), úgy érzed, hogy a leírtaknál igazabb lenne a te véleményed (amellyel - nem meglepő módon - itt szintén nem vagy egyedül).

Sok érv elhangzott pro és kontra - ki így dolgozta fel a csalódást, ki úgy. De azért ne felejtsük már el, hogy ez_egy_fórum. Arra való, hogy az ember leírja, amit gondol. És ha ezt tisztességes hangnemben, érvekkel alátámasztva teszi, akkor minden netikettes alapelvnek eleget téve a véleménye hiperkorrekt, bármilyen tartalmú is. Miért olyan nehéz ezt megérteni, elfogadni?

Az egy dolog, hogy van, akinek ez tetszik, van, akinek nem, de ha olyan alapon lehetne ide kommentelni, ahogy te írod, akkor egy idő után nem nem lenne mit olvasnunk, nem tudnánk az érveinket ütköztetni, nem tudnánk mások véleményét megismerni.

Ha a tiszteletet hiányolod a fentiekből, nem véletlen - tízéves fórumozási háttérrel már kevés dolog fekszi meg a gyomrom, de az effajta butaság nálam máig dobogós helyezett (ha már pelenka és dunszt kérdés ugye). De félreértés ne essék, a véleményem a véleményednek szól, nem neked, szóval ha pl. szimplán csak felbosszantva írtad és nem meggyőződésből, spongyát rá, egy kézlegyintéssel elintézhető a dolog.
@Fradi-Mate: Az Újpestnél idén szinte mindenkinek szar szezonja volt. Remélem jövőre felszívja majd magát Sikorcin, mert nem rossz képességű center.
@Henry The Navigator:
Jó lenne felszívná magát,mert tényleg nem egy béna gyerek.
@Kevlar_: Írhatnám, kíváncsiak voltunk, észreveszitek-e, hogy nincs cikk, de nem így van. Viszont már nem kell sokat várni, hogy alaposan kitárgyaljuk, mi történt.
nos idáig kibírtam, hogy ne szóljak hozzá a dolgokhoz, de bizsergett a billentyűzetem...
szóval köszönet a csapatnak és a csapatvezetőknek a vb-n mutatott játékért
köszönet azoknak, akik a helyszínen szurkoltak a csapatnak a remek buzdításért
köszönet azoknak, akik az utolsó pillanatban kínáltak fel jegyet a szlovén meccsre és általuk részese lehettem ennek a még így is csodálatos estének
és végezetül köszönet minden kedves hokibarátnak, aki a tv képernyőjén, a médiákon keresztül figyelemmel követte az eseményeket
úgy döntöttem, hogy értékén kezelem az eseményeket és örülök a második helyezésnek is
végezetül hatalmas köszönet mindazon kedves ismerősöknek, akik Ljubjanában hozzájárultak ahhoz, hogy jól érezzem magam
uff
Elég hosszú kommentet írtam szombaton, úgyhogy nem akarom ismételni a véleményemet sem Palkóval kapcsolatban, sem a válogatottal kapcsolatban, sem pedig a fenetbb elhangzotakkal. Akit érdekel az elolvashatja.

Most inkább a véleményemet szeretném a jövőről leírni.

Úgy gondolom, hogy a legégetőbb szükség a mol liga megerősödésében van illetve az ob 1-ében. Persze a legkiválóbb az lenne, ha tudna még egy magyar klub az ebelben csapatot indítani. De maradjunk a realitások talaján, és lássuk be, hogy a jégkorong Magyarországon a szponzori köröknek a béka segge alatt van. Tehát e legfontosabb a szponzorok megörzése. Zárójelben jegyzem meg, hogy egy feljutás a szponzorok megtartására is jó lett volna. Na szal, kellene egy legalább 8 csapatos ob 1. A 10 ideálisabb lenne, de úgy gondolom, hogy a 8nak 2-3 éven belül van realitása. Ha megmarad az ute, a fradi, a vasas, dac, miskolc, fehérvár 2, a debrecen 2 éven belül szeretne csatlakozni az ob 1 hez. A következő reális csatlakozó a JÁSZBERÉNY lehet. Elfogult vagyok, mert jászberényi vagyok, és emlékszem a 90es aranycsapatra, Donyika,Mihonyik,Vargyas, stb...pályánk már van, csapat is szerveződik, csak az a fránya pénz...ezzel optimista vagyok.

A mol liga is jo színtere a fejlődésnek, jó lenne ha 1-2 felvidéki, vagy szlovák csapat is csatlakozna, tavaly a Losonc is akart pl...Jó lenne ha az erdélyiek is jönnének megint, meg esetleg bukarest. Szóval a mol liga így 12 csapatos lenne, az már komoly előre lépés lenne, ha más nem a meccs szám miatt... hallottam már olyan hírt is, hogy a mol szeretene egy magyar-szlovák-horvát-román ligát létre hozni, de szerintem ez inkább hosszútávú terv mintsem realitás.

Tehát úgy gondolom, hogy első a mol liga és az ob 1 fejlesztése, majd az ebel és a infrastruktúra fejlesztése, ami pénzbe kerül, és a pénzt a sszponzorok adják, azt pedig sikerrel lehet elérni.

Ami a honosításokat és a légiósokat illeti: tudomásul kell venni, hogy a magyar jégkorongban nem megy honosítás nélkül, nem jönnek az eredmények... a honosítás alatt most értem a magyar anyától és/de...játékosokat is. Kb. a válogatott fele nem játszhatna vagy nem is kapna lehetőséget..Ennaffati, Holéczy, Nikandrosz, Mihály Árpi, Martz, Rastilav, Sille stb...nélkülük pedig valszeg a div 1 közepén lennénk. Tudomásul kell venni, hogy amit Holéczy hozott vagy Omar, az kincs, mert kanadai/amerikai tapasztalatokat adhatnak át a fiataloknak...a Startsban biztos naygon örülnek nekik. Természetesen nem mondom, hogy Haseket mondjuk honosítsuk ami már nem is lenne érdemes:D...

Az Alba Volan helyzete más...ha nem lennének Ackelströmék meg Satosaariék akkor az Alba a picsába se lenne, a válogatott meg megint nem, mert igazi pofozógépek lennénk az ebelben...amit idén elért a csapat, az köszönhető a remekelő svédeknek és finneknek, elsősorban ugye a bekk poszton, mert azzal hadilábon állunk sajnos.

Egyszerűen muszáj, ez van.

A vb-ről csak annyit, mint írtam is a szlovének jobbak voltak...de az miért van hgy egy olimpiai döntőt le tud vezetni szabályosan hazai pálya lejtése nélkül egy kanadai??? egy kurva európai meg nem...? és kicsit nagyobb a tét az olimpián mint itt...
Szóval hol is kezdjem. Nemrégiben akadt a kezembe egy 98-as fehérvári vb jegy Mo-Korea. 2002-ben vettem a Mo.- Norvégon az első válogatott mezem. Kb. 25 éve nézem a tévében a magyar hokit (már amikor adták), szóval ha szakértő nem is vagyok, de nem a Ljubljanai hoki meccsek voltak életem első meccsei. Már a Britt meccs után is beszélgettük a lóburgeresnél, meg az egycsöcsűben, hogy volt pár furcsa ítélet, de nem foglalkoztunk külön vele. A döntő pedig katasztrófa volt. Tulajdonképpen elcsalták a meccset. Az első gól iszonyat potya volt, de emberhátrányból egyenlítettünk. Palkovics kiállítása vicc volt, addig kb. három szlovén mehetett volna két percre, de ami utána történt az botrány… Minden szarért kettő percet kaptunk, a szlovének meg bármit megtehettek. Ennek egyenes következménye lett, hogy a harmad végére nem mertünk ütközni, piszkálódni stb. A második harmad végén csak azért nem mentem a szállásra, mert megakartam tapsolni a fiukat… Ekkor egyértelmű volt, hogy az IIHF eldöntötte kinek kell felmennie. Ez a szlovén csapat korrekt bíráskodás mellett 10-ből 2 szer nyer szoros meccsen ellenünk (hazai pályán). Magyarországon egyszer sem… Biztos vagyok benne, ha a VB nem Kassán lett volna, mi nyerünk. Egyszerű politika, a szlovákok nem szerették volna ellopott magyar városunkat ismét piros-fehér-zöldben látni. Tény ami tény, biztos lett volna atrocitás Kassai utcákon hajnalban… Ezt az IIHF így védte ki. A meccsen néztem a lengyel és koreai játékosokat (plexi mögött figyelték az eseményeket), akik csóválták a fejüket a bírói teljesítményen. A harmadik harmadban a vonalbírót majdnem szétszedte Sator mester… Ez van. Csak hab a tortán, az egész jegymizéria, és az hogy a magyar szurkolók hangját a szlovén rendezők valamilyen szar szlovák sramlival nyomták el (ugye ez klubcsapatnál elmegy, de vébén). A jugókra meg jellemző, hogy mikor a szállásra értünk az egyik ott lakó leányka megkérdezte hol voltunk (ugye mindenkit válogatott mez volt), - hát jégkorongon, - és nyertünk?, -nem, -kivel játszottunk?, -hát veletek, -jajj de sajnálom… (Pár éve ezt játszotta el egy tahó horvát gyerek a Zágrábban, az elveszített kézi döntő után. Ő a jajj de sajnálom után bement a csarnok alatti kocsmában aztán továbbnézte a kézi meccs eredményhirdetését.)
Ja és még egy ami az ezüstöt jelenti...

Ez az "ezüst nem ér semmit sem"...természetesen ér, és büszke dolog az ezüst, de az elit, a szponzorok, a média, tehát azok akik értékelik ezeket a dolgokat, és akiktől fejlődés várható, azok nem úgy értékelik az ezüstöt a DIV 1 ben mint mi, hoki szeretők. Mi szart nem érünk ebből a szempontból...:S

Itt két csapat számít a 12ből...jelenleg szlovénia és auzstria...a többi meg egy kalap alá van véve...ilyen erővel meg lehettünk volna 3.ok vagy 5.ek is...ez a valóság sajna.

Egyébként meg ez a vb lebonyolítás ugy szar ahogy van-szerény véleméynem.
@mordok: Nika elég rossz példa, mivel itt született és ugyanolyan magyar állampolgár, mint te vagy én

ami a magyar felmenőkkel nem rendelkező játékosok honosítását illeti azzal kapcsolatban eléggé finnyás vagyok, kvázi játszanak csak a saját országuk csapatában
Palkó 35 évesen ne rinyáljon, hogy nem tudja mit csináljon!
Van egy olyan ötletem,hogy kezdjen el korizni, mert ez a rutinos csúszkálás, s néha belelépek mikor támadunk, ez már nem fér el.
Mikor gyorsan korizik, akkor is azt érzi az ember, hogy de hát tudna ez gyorsabban is korizni, csak nincs hozzászokva, hogy sprintel..
Ha akarna, vagy tudná hogy kell, bárkit ott hagyna, bárki mellett elkorizna,de helyette belecselezi magát az emberekbe, most is ez volt.
Hát tanulságos (magyaros?) lett ez a topik.

"Itthon vagyunk".....
@Gabor_HUN:
Azért az szebb lett volna:
"Aki ugrál büszke Magyar!"
Nem hiszem, hogy nekünk más nemzetek és azok szurkolóit kellene minősítenünk.
Amúgy a hét poénja a szlovén sramli zenére adott válasz!
"Héja, héja héjáhó,
Hajrá, hajrá Magyarok!"
Aki ezt kitalálta zseni!:-)
Szétröhögtem magam, amikor ezt kezdte nyomatni a DJ!:-)
@Tillasz:
És ez meg van valakinek:
biciklis baaalllrrróóóólll óóóóllllééééé!

Szenzációs volt!

Hajrá Magyarok!
@Tillasz: Na figyu, ha hiszed, ha nem, mi a büszke magyaros változattal kezdtük. Aztán a riporter srác addig nem tágított, amíg ebbe a rigmusba nem tesszük be a szlovénokat is. Kérdeztük tőle, nem baj , hogy van benne becsmérlő szó is, de nem érdekelte. Amúgy meg 3-4 szurkolást felvett és ez tetszett neki a legjobban :) Jót röhögtünk rajta.
@ürgeszarvas: És ez?:

"Esznek a fiúk, főtéren esznek a fiúk, esznek a fíííjúúúk" :))
@Gabor_HUN:
Ha így volt, akkor megérdemlik.
De ezt én honnan vettem volna ki? Gyenge a szlovénom.:-)
@Jégkorong: Maximálisan osztom a véleményed !
@Gáriella: Nem azt írtam, hogy Hetényi rossz kapus ,csak kell neki még pár év, amíg felkerül a csúcsra(ez a kapu mögé kirohanásaiból is látszik): Szuper EGYELŐRE még jobb kapus.
@Gabor_HUN: bocs, de ez kicsit naiv volt részetekről. Miután kikényszerítette belőletek a becsmérlő rigmust, nyilván lefordította adásban és azt a képet keltette, hogy így szurkolnak a magyarok úgy általában, szídják a szlovéneket...
@facsipesz: "A dobosoknak külön köszönet és elismerés jár! "Munkájuk" nélkülözhetetlenségét mi sem bizonyítja jobban, mint a többször akkora szlovén tábor vérszegény szurkolása.

"Úristen, mennyien vagyunk!?" :DD (Ezt sikerült felvennem!) " <- Ezt a felvételt el tudnád küldeni erre: walther46@gmail.com - az email címre?? Nagyon hálás lennék érte! ;)
Köszi!!
@Gabor_HUN: Na, ezzel sikerült tökéletesen tönkretennetek a magyar szurkolótábor addigi jóhírét...köszi...
@edudus: félre ne érts! Messzemenően szimpatikus jelenség vagy a dobok mögött, de kicsit az az érzésem, mintha túlságosan is meg szeretnél felelni a szlovén tábornak. Márpedig ezek a szlovének (tapasztalataim szerint) végképp nem érdemlik meg (bemutogatások, füttyök, himnuszgyalázás, stb.) Persze a meccs után baromira kedvesek, meg elismerőek voltak...kíváncsi lettem volna akkor, ha esetleg mi nyerünk, akkor is? Csak költői kérdés, nem kell válaszolni rá. ;-)
@Ringleader: Szerintem félreérted a helyzetet. Én senkinek nem szeretnék megfelelni, pusztán magamnak. Igen, vannak szlovén barátaim, mint ahogy valaki fentebb célzott is rá, de a szlovén tábornak egyáltalán nem akarok megfelelni. Nekem is hasonlóképpen unszimpatikus volt, amikor bemutogattak szemből és beleszövegeltek a himnuszunkba, de ezt nem azok az emberek tették, akikkel én barátkozom. Ezzel ezt a témát le is zárnám, nem kívánok jobban belefolyni. A többség nem tudom milyen lett volna fordított eredmény esetén, azt tudom, hogy azok, akikkel én kapcsolatban állok, hozzám hasonlóan gratuláltak volna. Ennyi.
Viszont mindettől függetlenül baromira erősnek érzem, hogy a szlovén rádióban néhány magyar a "Ki nem ugrál, büdös szlovén" rigmust kiabálja. Csak, hogy hozzád hasonlóan költői kérdést fogalmazzak meg: Kíváncsi vagyok: mi lenne, ha ők tennék ugyanezt csak éppen "Ki nem ugrál, büdös magyar" verzióval? Nem kell rá válaszolni...
Úgy hozzâszólnék én is, de vegyesek az érzelmeim, emlékeim az egészröl... De legyen bârmi is, veled vagyok, edudus! :)
Úgy hozzâszólnék én is, de vegyesek az érzelmeim, emlékeim az egészröl... De legyen bârmi is, veled vagyok, edudus! :)
@edudus: csakhogy ez nem így működik. Tiszta sor, hogy neked ez a legkényelmesebb, de ennyi időn után szembe kellene nézned azzal a helyzettel, hogy ha már így a reflektorfénybe léptél a dobolással, ez felelőséggel is jár. Ez éppen olyan dolog, ahogy a blog szerkesztői sem maradhattak meg ezer százalékig csak szurkolóknak, mert ezen az oldalon ők a szerkesztők, egyszerűen más súllyal esik latba, amit tesznek, amit mondanak.

Éppen ezért fals amit itt előadsz.

Tudom, hogy ez nem fog neked tetszeni, de elnézést, fáradt vagyok ahhoz, hogy diplomatikusan csomagoljam a véleményem. Remélem majd belátod, hogy ezzel én itt most csak segíteni próbálok, mégha rosssz hírekkel teszem is.

A helyzet nagyon egyszerű. Vagy tekintettel leszel arra, hogy a te szereped immáron más, mint a legtöbb szurkolóé, és ennek megfelelően próbálod kezelni az efféle helyzeteket - vagy nem leszel tekintettel erre, de akkor meg senki más efféle dolgait ne kérd ki magadnak, mert nem leszel abban az erkölcsi helyzetben, hogy ezt korrekten megtehesd.
A harmadik verzió, hogy minden marad így, ahogy most - és ennek következményeként a jövőben egyre több efféle vitád várható.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Raon, ismerjük egymást ilyen szinten elég jól, ezért tisztában lehetsz azzal, hogy nem bántódom meg a véleményeden, valamint nincs szükség a diplomatikus csomagolásra.
Viszont komolyan nem értem, hogy mire akarsz ezzel kilyukadni. Szimplán csak leírtam a véleményemet, miszerint igen rossz fényt vet egy szurkolótáborra, ha bizonyos tagjai a szlovén rádióban szlovéneket rágalmazó rigmusokat skandálnak. Ellenkező esetben igen rosszul érintene ez mindannyiunkat úgy gondolom. Nem tudom, hogy ennek mi köze az én szerepemhez.
@edudus: oké, örülök, hogy az első részt tisztáztuk. :)
A többivel arra akarok kilyukadni, hogy ha te nem veszed figyelembe mások visszajelzéseit, ellenben a véleménynyilvánításnak gondolva másokat leminősítesz, akkor óhatatlanul abba a helyzetbe fogsz kerülni (azaz ezt fogja mutatni a látszat, és ebből sehogy nem magyarázod ki magad), hogy "vezérszurkolói" szerepben tetszelegve másoknak osztod az észt, ellenben ha neked jeleznek valamit, akkor azzal nem foglalkozol, mondván, te csak ez egyszerű szurkoló vagy.
Ez így nem működik - azaz ez nem így működik.
@Ropi_85: Rosszul emlékeztem, csak egy kis Olééoléé van meg a szlovén meccs előtti tolongáskor a beengedésnél, meg a félcsöcsűben a horvát után pár magyaros óbég.
De a héten kipakolom valahova, és (a rajta szereplők cenzúrája után:)) bedobom ide a címet.
@Raon: Az első részt tisztáztuk már párszor a vonaton... :)))

Igyekszem válaszolni a nekem címzett hozzászólásokra, nem tudom mikor nem vettem figyelembe más visszajelzését, másfelől nem gondolom azt, hogy bármikor olyat tettem, mondtam volna, ami rossz színben tüntetné fel a velem egy csoportba tartozó embereket.
@facsipesz: a svájci hosszú szőke marad benne, ugye?
@F. Kapus: Hát a Fókusz-riportot pedig el kellene kerülni valahogy :D
@edudus: Hát kösz a bókot, mi lett volna, ha meg is borotválkozom:)

Mindenesetre, ha jövőre itthon lesz a VB, akkor:
1. Nem leszek "csinos":)
2. A gyerek megkapja a szupermini kiadású "marhanagy" dobját. Már ha beveszitek ;)
már nem tudom, talán Balu említette, hogy A-csoportosak a szurkolóink, és nem csak azért, mert 4-1nél, elkeserítő játék mellett is végig buzdítják a csapatot, hanem mert meccs után megtapsoltuk a lengyeleket és a szlovénokat is! Bizony, ez is része a dolognak. Ha mi csináljuk a meccsen a hangulatot, akkor pláne, márpedig mi csináljuk! :) ezért is volt jó a Tillasz által említett Hajrá, magyarok! Aki pedig ki tud borulni 2 kómarészeg tinédzser mutogatásán, hát, annak elég komoly önértékelési zavarai lehetnek. Felépítettünk valami nem kicsi dolgot, nagyon komoly dolognak kell lennie, ami miatt beleszarunk ebbe.
@facsipesz: Hogy bevesszük az nem is kérdés...:) a kérdés inkább az miért is nem leszel "csinos"??? :DDD Hazai pályán konszolidáltabb öltözék az elfogadott? :DDD
@facsipesz: pedig igazán nagyszerűek voltak azok az aranyfürtök.....
Kissé késve, de csatlakozom azokhoz, aki szeretnék megköszönni a hokicsapatnak az élményt, amit a VB szereplésükkel és az elmúlt időszak nagyszerű telejsítményéval nyújtanak!! Csak gratulálni tudok hozzá, és csak így tovább!
Szép az ezüst is, de főleg az a szép amennyire küzdenek azért hogy jobbak, többek legyenek és hogy még büszkébbek lehessünk rájuk! És a helyszínen szúrkolóknak is köszönet a fenomenális hangulatért, ami még a TVn át is érezhető volt:) Sajnos a VB-n nem voltam kint, de a Hoki Gálán élőben érezhettem át milyen remek érzés ennek a csapatnak szúrkolva magyarnak lenni! És ezt ők érték el az elmúlt években!:)
Hetényi Zolinak meg azt üzenem, hogy remekül védett!:) Akinek meg baja van vele, az csinálja utána a sok-sok bravúrt, meg azt a hozzáállást, amit a döntő után a sírva adott interjú megmutatott!:) Amúgy meg a győzelem nem csak a védelmen múlik, gólok nélkül nem lehet megnyerni a meccset.
süti beállítások módosítása