HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mostantól az éremért lépünk jégre

2010.04.20. 10:33 F. Kapus

A szlovén válogatott a magyarhoz hasonlóan pihenéssel töltötte a szabadnapot. A játékosok a tengerpartra utaztak, eközben az edzők Ljubljanában maradtak, és munkával töltötték a hétfőt is, videóztak, elemeztek, gondolkodtak. A lengyelek letaglózottan értékelik a magyaroktól kapott történelmi verést, elismerik, mindenben jobbak voltunk. És ismét a magyar szurkolóktól hangos a sajtó, pozitív értelemben.

Jan Mursak, a szlovének tengerentúlról hazatért csatára a következő szezont a Detroit Red Wings edzőtáborában kezdi. Két győzelem után előretekintett a sztár. "Nagy-Britannia hokija teljesen más, mint a horvátoké volt. Jóval nehezebb ellenfél lesznek, sokkal inkább észak-amerikai jégkorongot játszanak. Tudom, hogy ők is komoly versenytársaink, teljesen készen kell állnuk egy újabb nagy csatára. Most jönnek a kemény meccseink, mert úgy tűnik, a szlovén, brit, magyar hármasból kerül ki a feljutó."

Mursak hozzátette, a vb fénypontja pénteken a Szlovénia–Magyarország meccs lesz. "Még szoknom kell a nagyobb pályát, de már sok jó dolgot csináltunk a Rodman testvérekkel." Aztán szót ejtett a közel sem tökéletes jégminőségről is. "Ez jellemző azokra a világbajnokságokra, ahol három mérkőzést játszanak egy nap ugyanazon a jégfelületen. A jég megsérül, a szervezők nem tudják megjavítani, hullámos lesz, karcos, a harmadok végén sok a jégkása. Ez nem segíti a játékosokat, a passzok nem mindig pontosak. Ezért előre érdemes játszani, mert hátul kellemetlen meglepetések érhetik az embert. De semmi gond, nem szabad elfelejteni, a feltételek minden csapat számára azonosak."

Szó esett az NHL-bemutatkozás lehetőségéről. "Nagyon jó szezonom volt az AHL-ben, de nem pihenhetek. Pénteken végzünk a vb-n, szombaton már vissza kell mennem Amerikába, a Detroit a rájátszásba szerepel, és az összes tartalékot ott tartják ilyenkor. Nem sok esély van, hogy épp most mutatkozhatok be, legfeljebb akkor, ha sokan megsérülnek. Viszont a jövő szezonban már mindenképpen szeretnék debütálni."

Robert Kristan influenzás megbetegedése után újabb egészségügyi problémát jelentett Andrej Hebar lengyelek ellen összeszedett térdsérülése. A probléma nem súlyos, a hokis horvátok ellen is játszott, de folyamatosan ápolják a térdét. A hétfői edzést kihagyta, de kedden a britek ellen a jégen lesz.

Paul Thompson, a britek szövetségi kapitánya a Dél-Korea elleni 2-1-es győzelem után azt nyilatkozta, "aggasztó lett volna ez a játék, ha nem lennénk tekintettel a nehéz körülményekre". Ezzel a hosszú buszozásra és a kevés pihenőidőre gontolt a brit tréner. "Voltak gondjaink Korea ellen, a végén már csak három sorral játszottunk. Több játékosunk is nagyon jól játszott, de vannak gyengébb teljesítmények is a csapatban. Kedden játsszuk az első igazán nehéz mérkőzésünket, javulnunk kell addig."

Aztán igazán merész gondolatsorba kezdett Thompson, de nincs okunk kételkedni elszántságában. "Mostantól kezdve minden mérkőzésen az éremért lépünk jégre. Kedden Szlovéniával találkozunk, ha nyerünk, egylépésnyire lesz tőlünk a feljutás. Felkészültünk a feladatra, nincs okunk meghátrálni. Az itt lévő 22 játékosom mindegyike élete meccse előtt áll. Tudjuk, hogy a hazaiak az esélyesek, de azt is, hogyan lehet legyőzni őket. Kellemes probléma, hogy mindkét kapusom remek formában van."

A lengyelek két mérkőzés után kiszálltak a feljutásért folytatott versenyből. A gyorsértékelések alapján kevesebbet foglalkoznak a magyar meccsel, mert még mindig a szlovénoktól elszenvedett vereség fáj nekik igazán. Mint írják, hosszú évek után először fordult elő, hogy valamelyik nagy esélyes ellen jobbak voltak. Igazságtalan, hogy nem nyert Lengyelország a nyitómeccsen, vélik.

A 6-0-t megszégyenítő vereségként értékelik. Megemlítik, hogy korábban semmilyen világversenyen nem nyertünk ellenük, pedig 17 ilyen mérkőzés is volt. Ráadásul hat góllal még sosem győztük le őket, a 2007-es toruni 4-0 volt a legtöbb eddig. Már ott tartanak, hogy a hátralévő időben a kiesés elkerülésért küzdenek legjobbjaik. Temetői a hangulat a lengyel jégkorongban. 2009-ben a felnőtt vb-t ők rendezték, feljutás helyett a negyedik helyen végeztek, csupán két meccset nyertek. Decemberben ők rendezték a divízió 1-es junior-vb-t, Horvátországgal csatáztak a bentmaradásért, elbukták az utolsó meccset, így jövőre a d2-ben szerepelnek U20-asaik. Szintén hazai pályán küzdöttek a múlt héten az ifjúsági vb-n, ahol a németek és a magyarok is elverték őket, harmadikok lettek.

A csapat részéről Adam Baginski értékelte a magyarok elleni mérkőzést. "Sokáig nem felejtem el ezt a találkozót, mert nagyon megvertek bennünket. Nem keresek mentségeket, mindenben jobbak voltak a magyarok. Kemény csatában kaptunk ki szombaton, és tudtuk, mi vár ránk vasárnap. A magyar válogatott ügyesen változtatta meccs közben a játék ritmusát, és egész idő alatt kontroll alatt tartotta az eseményeket. Időnként tehetetlenek voltunk, ez fáj a legjobban. Most nem is akarok arra gondolni, mi lesz a vb végén, három fontos mérkőzésünk még hátra van."

Végezetül: A magyar szurkolók elárasztották Ljubljanát című cikkben számol be az egyik jelentős napilap a piros-fehér-zöld táborról, képpel illusztrálva a beszámolót. Az írásban meg is szólalnak honfitársaink.

45 komment

Címkék: vb szlovénia nagy britannia lengyelország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le tudja ezt valaki fordítani?
Aki ugrál biztos magyar... :D Hajrá Magyarok!
@Gretzky99: http://translate.google.hu/?client=firefox-a&rls=org.mozilla:hu:official&hl=hu&tab=wT#sl|en|
Ez lefordítja neked félig-meddig érthetően... csak másold be a szöveget!
@Gretzky99: Google...elég vicces eredménye lett.. :P

@SakiCitizen: Aki ugrál BÜSZKE magyar :) Hátrafelé nehezen terjed a hang.. :P
@edudus: he-he, ezek szerint öregszem :D
@edudus: Aztán tessék ma szurkolni helyettünk is :-)
@edudus:

EDUDUS!!! PÉNTEKEN DOBOLHATOK??? :-D
Melyik szektorban lesztek péntek este?
De arra ne számítsatok, hogy Kassán és Pozsonyban ilyen szépeket írnak majd rólunk! ;) kop-kop
Elmondom hogy lesz:
2010 - feljutunk
2011 - fent maradunk
2012 - VB-t rendezunk
@edudus: Melyik szektorban lesztek a dobokkal péntek este?
@RCH: De akkor 2012-ben egy szlovént se engedünk majd be a BS-be, ha jönni akarnának! :-D
@RCH: "Mindenesetre nagyon valószínű, hogy a Hala Tivoli búcsúzik a vb-helyszínek közül. 2016-ra még van idő készülni, az idén Németországban csak 2015-ről döntenek. Információink szerint az öt év múlva esedékes világbajnokságra eddig a csehek és az ukránok pályáztak, de a lettek is fontolgatják, hogy jelentkeznek. 2011-ben Szlovákiában, 2012-ben Finnországban, 2013-ban Svédországban, 2014-ben Fehéroroszországban küzdenek az A csoportosok."

de azert remelem h a 2010/2011es prognozisod helyt all :P
@fradigy: A fene sem gondolta, hogy annyire elore jarnak a helyszinek "kiosztasaban".
Megpróbáltam magyarra lefordítani, remélem egyezik a kettő, ha valaki tud szlovénul, javítson ki:
"Ha a napokban gyakran sétálunk a szlovén fővárosban, nem nagy ördöngösség magyar szurkolókkal találkozni. Egyik legnagyobb jellegzetességük, hogy a magyar trikolór díszében pompáznak – erre különösen büszkék is – sálakkal felszerelkezve, esetenként sörrel a kezükben, és bejárják fővárosunk közkedvelt szabadidőparkját, a Tivoli Parkot, hiszen a szomszédban zajlik a Divízió I.-es Jégkorong Világbajnokság.
Bizonyos adatok szerint, az első két játéknapon több mint ezren keresték fel fővárosunkat, amikor is Magyarország legyőzte Dél-Koreát (4:2) és Lengyelországot (6:0), a lelátókon közel 1500 magyar foglalt helyet. A legtöbben ljubljanai szállodákban és hotelekben helyezkedtek el, és maradnak a bajnokság végéig, míg mások 1-1 meccs erejéig érkeznek csak a szomszédos országból. Egyikük, akinek neve számomra rejtély, meg sem próbálom leírni, csodálkozott a magas árakon, legfőképpen az éttermek és kávézók kínálatán. Én már jártam itt három évvel ezelőtt, és nem jön, hogy elhiggyem, hogy a sör szinte a duplájába kerül, mint anno – mondta. A meccsre is drágább a jegy, ennek ellenére a szlovének ellen mind elfogyott. Öröm számomra úgy itt lenni Ljubljanában, mintha Budapesten sétálgatnék – tette még hozzá.
A csarnok előtt van két speciális magyar stand is. Ezek kizárólag hokis portékákat árulnak. Ljubljanába egy speciális kamionnal érkeztek. Csak azt sajnálom, hogy nem tudnak szlovénul. Sajnálom, hogy nem beszéli a nyelvet. Próbálok vele kommunikálni, de sajnos csak kézzel-lábbal mutogatás lesz a dologból, végül egy papírra festi le nekem a helyzetet. Elmagyarázza, hogy a magyar és a szlovén szurkolókon kívül a többi négy nemzet reprezentánsai elég gyér számban képviseltetik magukat. Főleg kabalákat és nemzeti mezeket sikerül árusítania. Bevételre kb. 10 és 15 millió (szerk.- gondolom Forint) között számít."
A kép aláírása: " A magyar válogatott mögött, mintegy hétszáz zajos szurkoló"
@sutyi2: Te udvarolsz? :-))) Te udvarolsz!
@RCH: sajnso arról már "lecsúsztunk":
"...2011-ben Szlovákiában, 2012-ben Finnországban, 2013-ban Svédországban, 2014-ben Fehéroroszországban küzdenek az A csoportosok..."
@Skandinávia-mánia:
Bevallom én attól rettegek, ha feljutunk és összekerülünk megint a szlovákokkal. Mert gyanítom felfognak tűnni kétes egyének nagy számban. (abból kiindulva, hogy svájcba is képesek voltak elutazni a balhéért)

De ne legyen igazam:)
A brittek nagyon készülnek valamire.Azért szerintem hatalmas bravúr kéne ,hogy megverjék a szlovénokat,de ma este megtudjuk...
@1116001: Ebben az esetben a szlovákok sem lennének restek,és szép számban fogadnának minket sajnos....
ki fogjuk adni parancsba, hogy csak az kommentelhet, aki olvas is :)))))
@ValAki: De szeretnék jövő márciusban ezen aggódni...
Üdvözlök mindenkit! Ismét teret kapott a jégkorong magazinunk oldalain! Ezúttal a vb első két fordulójának általam elkészített összefoglalóját lehet áttekinteni a kedves olvasóinknak! A következő linkre kattintva ezt Ti/Önök is megtehetik!
www.flagmagazin.hu/?a=cikk&cikkid=3585
Kérem fogadják, fogadjátok szeretettel!
Juhász Attila szerkesztő
POL-KOR 1:0

Niech zyje Polska!!!
2:0!!!Poooooolskaaaa

(amúgy sopcaston fogható az adás Channel-11028)
aki érdekli a meccs itt meg tekintheti gördüljetek lejebb és LIVE szóra kattintani :D

www.iihf.com/channels0910/wm-ib/statistics.html
@serjtankian: 2-1 már.Érdekes meccs,Korea gyakorlatilag végigtámadja eddig a harmadot,a lengyelek meg az első 3 lövésükből ütöttek 2 gólt.
A hivatalos statisztikákban miért 500 nézőt írnak a magyar meccsekre?
@csillagoség: A myp2p-n van hozzá stream is, csak le kell tölteni a Sopcast-et hozzá.
@RCH: hogy 2010 VB-t rendezzunk, ahhoz el kellene venni a mar odaitelt finneknek... Eselyes.... :)))
valaki tud délutáni meccsre streamet?
elöre is kössz!!
Közben a litvánok vezetnek a labancok ellen!
hál'Isten 4-2.
Rzeszutko a góllövő, az agresszív csonttörő:)
LIT-AUT 1-1 (első harmad)...
Helló mindenki!
Kis segítségre lenne szükségem. Egyedül maradtam a pénteki útra, esetleg ha valahová be lehetne társulni vagy tudtok egyéb kijutási lehetőséget a pénteki napra, légy szíves írjátok ide vagy esetleg az attilorincz@gmail.com e-mail címre.
Előre is köszönöm!
Hajrá magyarok!!!!!!!
ja és bocs a szóismétlésekért, de kissé "beizgultam", hogy elfogytak mellőlem az útitársak... :-(((
köszönöm, megoldódott az út...
süti beállítások módosítása