HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Visszajutnak-e végre az A-ba az ukránok?

2010.04.19. 10:56 Hblog

Mindjárt kezdődnek a küzdelmek a divízió 1-es világbajnokság másik csoportjában is. A hollandiai Tilburgban az osztrákok, az ukránok és a japánok küzdenek a feljutásért, a hollandok, a litvánok és a szerbek a kiesés elkerüléséért. Az első játéknap első meccsén az Ukrajna Litvániával csap össze, Ausztria Szerbiával kezd, Hollandia Japán ellen próbál meglepetést okozni. A csoportnak nincs egyértelmű favoritja, az A csoportból tavaly kiesett Ausztria nem feltétlenül jobb Ukrajnánál. Nyugati szomszédaink Budapesten járt keretébe még hat salzburgi és egy linzi hokis került be, komoly hiányzók az NHL-esek és az AHL-esek, míg a honosított Jeremy Rebek egészségügyi problémák miatt nem vállalta a játékot. Ukrajna összetétele kísértetiesen emlékeztet a két évvel ezelőtti szapporói rosterre, pedig a nagy öregek – Sahrajcsuk, Kaszjancsuk, Varlamov és sokan mások – már akkor éreztették, kezd elegük lenni a kínlódásból. Ehhez képest tavaly sem jutottak fel, harmadik D1-es vb-jüket kezdik egymás után, nagy kérdés, mi lesz az ukrán hokival, ha most sem sikerül. Egyébként nekik is megvolt az utazási kálváriájuk. Repülni nem tudtak, de sokkal ügyesebben reagáltak, mint a britek, vonatra szálltak, elmentek Berlinig, onnan busszal közelítették meg a vb-helyszínt. Ami az alsóházat illeti: Szerbia bent maradására – amely 2009-ben általános megdöbbenést okozott az Észtország terhére történt feljutással – nem sokan tennének nagyobb összegeket. Mi sem kockáztatnánk.

50 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jelenleg szerintetek milyen erőviszonyok lehetnek az ukránok és miköztünk? (nem akarok okoskodni, mielőtt egy hozzáértőbb embert meg nem kérdezek)
@Skandinávia-mánia: kb. egyformák lehetünk most is, bár náluk csak a rutin nő, nem nagyon jönnek a fiatalok, egyre gyengébb az utánpótlásuk
Remélem nem jutnak vissza, és egyébként is szerintem az osztrákok jobbak náluk. Ez a csoport is kb. olyan erős, mint a miénk, jó meccsek várhatóak!
Szerintem Ausztria fog feljutni.
@AG 2.0: Más kérdés, hogy az oroszok lenyúlják őket, de szerintem egy Vishnyevszki-Anikienko elég stabil pont lenne bármilyen válogatottban :). Ez csak egy példa, ami Loko ukrán vonalát idézi :).
Nem tudom ertelmezni ezt "Repülni nem tudtak, de sokkal ügyesebben reagáltak, mint a britek, vonatra szálltak, elmentek Berlinig, onnan busszal közelítették meg a vb-helyszínt."

Miben voltak ugyesebbek? Az osszes Londobol-bol indulo kontinensre tarto busz-vonat napokra le volt mar foglalva es csak nagyon viszontagsagosan lehet atjutni a kontinensre. En szombaton erkeztem haza, igy tisztaban vagyok a helyzettel. Az angol csapat az EGYEDULI megoldast valasztotta!
@bagyula: gondolom, az ukrán vasutak hozzácsaptak egy kocsit a berlini gyorshoz, arrafelé ezt el lehet érni, ennyiben
@durex26: arra alapozom, hogy időnként olvasom az ukrán sajtót, és látom, mi megy az ukrán hokiban. meg az utánpótláscsapataik szereplését is látom, ha emlékszel, tavaly pl. mi küldtük le az u18-asaikat a D2-be :)
@AG 2.0: Ja ugy :) Igy mas mas olvasata van a dolognak. Igazabol szerintem az angol fociszovetseg is meg tudna ezt tenni, de nem jeghoki. Ok nagyon kicsik valoszinuleg, pedig talan az egyetlen olyan csapat amely az egesz orszagot kepviseli.
"Ausztria nem feltétlenül jobb Ukrajnánál"

Ezt én nem így látom, szerintem az Osztrák válogatott az abszolút esélyese ennek a csoportnak, számomra az lenne a nagy meglepetés, ha nem ők jutnának vissza.

De mint tudjuk, meglepetések mindig előfordulnak a sportban. :-)
Én a japánoknak drukkolok, mert megérdemelnének már valami sikert
@AG 2.0: Kanada meg alsóházban folytatja naés :D?
Milyen lapok vannak ott? Engem is érdekelne. Amúgy sokan az orosz ligákban nevelkednek, erről is írnak a sajtóban?
Ahogy elnézem az ukrán-litván meccsen a góllövő ütőket vették elő a fiúk :)
www.justin.tv/zabava_chanell#r=j2C7hj8~

Stream a litván-ukrán meccshez akit érdekel :D 4-6,elég élvezetes meccs :D
@Miskolcifan: A Kaszjancsuk-Mihnov-Sahrajcsuk KHL-es trió jól nyomja. Közönségszórakoztató meccs lehet.
már csak azért is jussanak fel az ukránok, mert ha mi nekünk is sikerülne, akkor jövőre több esélyt látok az Ukránok legyőzésére, mint az osztrákokéra.
@durex26: De legalább a gólok potyognak :D
Hogy úgy mondjam, wtf? Egy támadás, egy gól? :-)
@Miskolcifan: Komolyan mondom, pörgősebb szerintem mint a mi csoportunk eddigi meccsei.
@durex26: Hát nem tudom,a litván kapus viszont elég komoly :DDD
én nem nevezném pörgősebbnek, nagyon gyengék a védők, és a kapus teljesítmény is lópikula, hasonlítsd össze a tegnapi magyar-lengyel meccsel ezt, figyeld meg a korcsolyázási sebességet. Tegnap a 2-3. harmadban már a semleges harmadban is letámadott mindkét csapat, itt meg simán bekorcsolyázgatnak a csapatok a támadó harmadokba.
Tegnapi játékunkkal simán vernénk a mai ukrán csapatot
gyakorlatilag minden szögből gólt kapott a litván csapat.
Idén lehet kiesnek, a koreaiak ellen nem sok esélyt adnék nekik, na de nem is velük vannak egy csoportban.
@AG 2.0: első meccs alapján jobb ez a csapat mint a tavalyi :). Tehát jobbak :D. Én ezt kaptam sport.ua/.Ha jól értem a dolgokat most kezdenek újra magukhoz térni a belorusz közös bajnokságban :).
ja, valaki tud streamet a többi meccshez?
@kovacsistvan: Nem tudod Aleinikovas-t miért nem nevezték a litvánok? Messze ő a legjobb kapusuk.
@Henry The Navigator: Hát ez aki ma védett :DDD 72%, nem is rémlik ilyen védési százalék az utóbbi időkből semmilyen meccsről úgy,hogy az adott kapus végigvédte a 3 harmadot.
@durex26: Stanley kupa garantálva lenne :D
Arturas Kozmicuisnak rémálmai lesznek. Fent hagyták szerencsétlent végig, ha jól látom.
@AG 2.0: De minek...Ezzel asszem el is vették a kedvét az egész tornától.
@AG 2.0: Mind a két kapusukat nem akarták tönkretenni, rögtön a nyitó napon.:)
@durex26: hát nem tudom

én nem bánnám, ha jobbak lennének, bár persze ne a mi kárunkra tegyék :)

mostanában éppen azt látom, hogy a számomra ismeretlen hátterű, de legalább romantikus nevű építők indulni akar a khl-ben, de azt nem, hogy milyen alapon. az kevés lesz, ha a szokiltól lenyúlnak néhány játékost

egyelőre annak a hatvan új jégcsarnoknak a nyomát sem látom, amelyek egy részének már fel kellett volna épülnie

mindazonáltal ha a futballhoz hasonlóan tényleg tesznek komoly pénzt a hokiba is (nyilván jobban lenne mit, mint mondjuk nálunk), akkor elindulhatnak felfelé. de azt nem hinném, hogy az öregfiúk-csapat mai 12-5-je lenne ennek a szárnyalásnak az első jele :)
Érdekes, hogy mindenki az ukránok és az osztrákok feljutását várja. Én nem lennék meglepve, ha az osztrák japán meccs döntene az aranyérem sorsáról.
A hollandok meg a sötét lovak, otthon talán megszoríthatják a három nagy közül az egyiket.
Jézusom.... 5:12 lett a vége! :-)

A nézők gólhiányban nem szenvedtek! :-)

Egyik csapat védelme sem érdemel dícséretet, itt mindenki csak támadott, mint a grundon! De a semleges nézőknek biztos élvezetes lehetett. Kár, hogy nem láttam.
@AG 2.0: en.wikipedia.org/wiki/Ukraine_men%27s_national_ice_hockey_team nem olyan öreg ez :). Miénk se fiatalabb :). Viszont az szomorú, hogy csak egy ukrán csapat ami épkézláb :(.
@hokikori: Én is esélyesnek tartom a japókat, ukránokat megfoghatják, ha úgy játszanak mint 2 éve ellenünk a 3. harmadban
@Miskolcifan: köszi a linket, de elég szar meccs:) 7-0 a labancoknak egy harmad után, szerencsétlen szerbek csak nyomozzák a korongot...
@kiralyfi: Hát várható volt,hogy nem ez lesz a div1-es vb-k legizgalmasabb meccse :DD
@Miskolcifan: A végét azért megnézem, mert szerintem az a honosított Jacob gyerek összecsap majd valakivel.Eddig is kóstolgatta Trattnigékat.
Sógorék oktatják majd a mezőnyt.
Nagyon jó kis csapat az övék még Vanek és tsai nélkül is.
@hokikori: @kolbászbableves: Én arra tippelek, hogy az ukránok és japánok a 2. helyért vívnak majd nagy csatát. Az az érzésem, hogy az osztrákok sokkal jobban kilógnak felfele, mint azt sokan gondolják.
Nem jutnak vissza. Ez az osztrák csapat, ha lehet még erősebb mint ami tavaly elkalapált minket Svájcban. Vélhetőleg jobban akarják és jobban is megszolgálják a feljutást, mint a - szerintem - harmatosabb ukrán csapat.

Hajrá Magyarok!
Ausztria-Szerbia 13-0 - azért ez valóban azt ígéri, hogy a labancok felfelé lógnak ki ebből az osztályból!
Inkabb a racok lefele.
Kis körkép a posztszovjet térség világbajnokságokon küzdő csapatairól (örmények, észtek, ukránok, litvánok) www.oroszvilag.hu/index.php?t1=szines_hirek_sport&hid=414
süti beállítások módosítása