HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua visszatérne a Mol Ligába

2010.03.31. 20:12 Hblog

A Steaua Rangers a Mol Ligában képzeli el a jövőjét, erről tájékoztatta blogunkat Tánczos Barna, a román szövetség elnöke. A Progym is keresi a visszatérés lehetőségét. A zsinórban negyedszer is román bajnoki címet szerzett SC Csíkszereda első embere lemondott posztjáról. A Fenestela 68 Brassó máris megkezdte az erősítést, két remek légióst igazolt a következő szezonra. Romániai körkép következik.

"A szezon során sokszor egyeztettünk a Steauával, és nemrég arról tájékoztattak, hogy idén sokkal stabilabb anyagi helyzetben van a szakosztályuk. Jelezték, mindenképpen indulni szeretnének a Mol Ligában – számolt be a romániai fejleményekről Tánczos Barna, a román jégkorongszövetség elnöke. – Tavaly is folyamatosan egyeztettünk a bukarestiekkel, egyértelmű volt, hogy a megfelelő anyagi háttér hiánya miatt nem indultak el a 2009/10-es szezonban. A szövetség elnökeként nagyon szeretném, ha négy csapatunk venne részt a közös bajnokságban, de a Progymnek ehhez még két-három feltételnek meg kell felelnie. Ezeket a problémákat nem lesz egyszerű és könnyű megoldania a gyergyói klubnak. A jégpályát mindenképpen rendbe kell hozniuk, és pénzügyileg is olyan állapotba kell kerülniük, hogy a Mol Ligában helyt tudjanak állni."

Komolyan foglalkozik a Mol Liga-csatlakozás kérdésével a Gyergyószentmiklósi Progym. Kopasz Zoltán klubvezető szavaiból kiderül, az út elején tartanak, és nem túl biztató a helyzet, de április végéig sok tárgyalás vár rá. "Egyáltalán nem mondtunk le arról, hogy a 2010/11-es szezonban ismét a Mol Ligában játsszunk. Vissza akarunk térni, húsvét után több komoly tárgyalásunk lesz a szponzorokkal ez ügyben. Úgy gondolom, áprilisban eldől, hogy sikerül-e a megfelelő alapokat megteremtenünk az induláshoz."

A Fenestela 68 Brassó a tanulóév után nagyobb tervekkel vág neki az új szezonnak. Felépült a remek, új csarnok, otthonra talált a csapat, a hoki iránti érdeklődés máris fokozódik Brassóban. A csapatvezetés megkezdte a munkát, két szlovák extraligás játékost máris megszereztek, mindketten ismertek. Patrik Polc két évet töltött a HC Csíkszeredánál. A 25 éves kapus tavaly a leghatékonyabb volt a Mol Ligában, közel 93%-kal hárította a lövéseket. Egy társával együtt korábban honosítani szerette volna a román szövetség. A mostani szezont a HK Spisska Nova Vesben töltötte, az iglóiak első számú kapusa volt. A szlovák extraliga 13 csapata között a 11. helyen végeztek. Polc 89% alatt védett. A Brassó mindenben megállapodott a kapussal és menedzserével.

A másik új igazolás már tény, a felek a szerződést is aláírták. Egy év kihagyás után visszatér a brassóiakhoz Richard Filip. A robusztus hátvéd – 190 cm, 92 kg – ezt a szezont az SHK 37 Piestanyban töltötte. A szlovák 1. ligát megnyerő, de az élvonalba nem jutó együttes csapatkapitánya volt a 26 éves védő. Nem mellesleg Filip lett a szlovák másodosztály legponterősebb hátvédje, 51 mérkőzésen 12 gólt lőtt, 17 gólpasszt adott, 29 pontja remek teljesítmény, miként +40-es mutatója is.

Miklós Ervin, a brassóiak szakosztályelnöke egyértelműsítette, konkrét, helyezésekben kifejezhető céljaik lesznek. "A román bajnokságban a döntőbe jutás, a Mol Ligában a négy közé kerülés lesz a csapattal szembeni elvárásunk. A két szlovák fiatalemberrel nem ért véget erősítésünk, folytatjuk az igazolásokat, készülünk az új szezonra."

A vezető a Mol Liga fejlesztésével kapcsolatos véleményét is megosztotta velünk: "A Brassó, a Sport Club és a Steaua indulása biztosnak tűnik, ha marad a hat magyarországi csapat, már kilencen vagyunk. A Progym indulásának akkor van értelme, ha biztos anyagi alapokat tudnak teremteni, és megfelelő erősségű csapattal állnak ki. De ez a többi új jelöltre is igaz. Csak azért, hogy tízen legyünk, nem kell keresni senkit, inkább maradjunk kilencen, mint hogy másod- vagy harmadrangú csapattal bővüljünk. Tehát legyen kisebb, de biztonságosabb a Mol Liga, és legyenek benne olyan izgalmas meccsek, mint idén.

Szeretnénk elérni, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a rájátszás. Az a terv elfogadható lenne számunkra, hogy nyújtsuk el időben a ligát, nem kell januárban befejezni, ráérünk februárban. Utána lenne idő mindkét ország bajnoki rájátszására. Romániában is azt tervezzük, hogy a Mol ligások csak a döntő után szállnak be a román bajnokságba."

Lemondott Ábrahám Előd, az SC Csíkszereda igazgatója. Az okokról szóló híradás szerint az ifjúsági és sportminisztériumban Ábrahám döntését elfogadták. Pályázó már van, de az utód kinevezéséről később döntenek. A bizonytalan átmeneti időszakban a helyzet tisztázásáig és a problémák megoldásáig aktívan is a klub mellé áll a város polgármestere, Ráduly Róbert. "A jövőben sem szeretnék semmiféle pozíciót betölteni az SC-ben, szívesen maradok a tv-közvetítések kommentálásánál. Cseke Szilárd igazgatóhelyettes irányítja a klubot a végső megoldásig, vele egyetértésben átmenetileg segítem a jégkorongcsapat munkáját. Az új klubvezető kinevezéséig is megy az élet, dolgozni kell. A szakosztálynál a négy bajnoki cím után némileg újra kell gondolni a helyzetet, mert az újabb győzelem és a kupasiker ellenére a csapat teljesítménye romlott az előző évhez képest. Ez nem mehet így tovább. A jelenlegi kusza viszonyok helyett olyan szakosztályvezetőt szeretnénk találni, aki felrázza az egész társaságot."

Mint megtudtuk, a csíkszeredai játékosoknak március 31-én lejár a szerződésük. "Nem titok, a szezonértékelés után úgy döntöttünk, a magot egyben kell tartanunk, ezért csütörtökön minden erdélyi játékosunk három évre szóló ajánlatot kap. Reméljük, mindannyian elfogadják a feltételeket. Az idegenlégiósok közül Stanislav Kozuch kapussal és Jozef Hruby hátvéddel kívánunk hosszabbítani. Ebből látszik, jövőre is 1+3-as légiósrendszerben gondolkodunk, tehát még két hely kiadó a keretben. De csak a hazai játékosokkal történt szerződéskötés után látjuk, mely posztokra és kikre van szükségünk.

Majdnem biztos, hogy továbbra is külföldi edzőre bízzuk a csapatot. Ulf Weinstock komoly szakmai munkát végzett, megnyerte a bajnokságot és a kupát. Olyan mentalitású edző, akivel érdemes lenne folytatni a munkát, meglátjuk, a szükséges döntések és feltételek meglesznek-e ehhez. Nagyon komoly egyéni értékelést készített a szezon végén mindenkiről, úgy ment el, hogy visszatérne. Már csak azért is, mert nyolcvanoldalas stratégiát dolgozott ki a csíkszeredai jégkorongsport fejlesztésére."

A román válogatott megkezdte vb-felkészülését. Jövő szombattól Észtországban próbálják kiharcolni a divízió 1-be jutást Moldovánék. A héten Bukarestben készül a csapat, a hétvégén Hollandiában játszik két edzőmérkőzést. A 24 fős utazó keretben 12 SC Csíkszereda-, 7 Brassó- és 5 Steaua-játékos található. Érdekesség hogy több mint tíz év után visszatér a román válogatottba Hozó Levente.

37 komment

Címkék: románia sc csíkszereda steaua progym brassó mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor a kis Volánnal meg is lenne a 10 csapat.
Remélem a Progym is rendezi a dolgait, és ők is ott lesznek a következő szezonban. Jó lenne ha megint 10 csapatos lenne a MOL Liga. Az is nagy előrelépés lenne, ha hosszabb lenne az alapszakasz és a rájátszás is. Ez a mostani playoff nagyon rövid volt. Itt a blogon tök jogosan többen is kifogásolták, hogy nem jó, hogy egy meccs alatt dőlnek el a dolgok!
"több mint tíz év után visszatér a román válogatottba Hozó Levente"

Hogy-hogy? Nem úgy volt, hogy ő soha semmilyen körülmények között?
@Von Siebenbuergen: Tivadart meg nem látom.Még mindig a sérülése vagy egyszerűen nem fért be?
@Von Siebenbuergen: Addig volt magyar, mig fizettek ezert, aztan elfelejtette es roman lett. Egy szeredai ember penzelte evekig, hogy ne menjen a roman valogatottba, de o is nagy magyart jatszott. De nem volt az.
En nagyon szoritok a Progymnak!
Eletem elso hokimeccse egy Progym - Galati meccs volt 99ben talan :)
@Miskolcifan: a kisvolánnal van 9 eddig, vagy nem jól értelmeztem a cikket? (6 magyar csapat)
@wincent: Most volt 7 ehhez jön a Volán,a Steaua ill. a Progym,ez igy ugye 10 :)
"Romániában is azt tervezzük, hogy a Mol ligások csak a döntő után szállnak be a román bajnokságba."
Ügyes...
@Miskolcifan: igen, de pont a Progym esetére írták, hogy csak akkor, ha stabil a hátterük, és inkább nélkülük 9 csapat, mint "másod, harmadosztályú csapattal" 10. :) Persze lehet, hogy rosszul értelmezem.
@wincent: Remélem ott is összeáll a dolog,a 10 csapat ideális lenne :)
@Miskolcifan: egyetértünk :)

Én leginkább azt remélem, hogy olyan bajnoki (liga) rendszer lesz kialakítva, ami mindenkinek megfelel. (már amennyire lehet)
erdekes dolog, hogy csak a Progym palyaja esik bele az "ujonnan" esetlegesen visszatero Mol-Ligaba, viszont megjegyzem van 1-2 kifogas mar a roman bajnoksagban is a Bukaresti Flamaropol helyzeterol.. ok errol nem ujsagolnak?
ja es a Gigi Becali ellenes szurkolok? ezt Tanczos kifejezetten partolja?:P
Azért az elég érdekes, hogy még mindig Bukarestből irányítják a csíki hokit.
gsptv.gsp.ro/viewVideo1.php?video_id=31484
ez csak egy izeloto, nem kaptam meg a felvetelt meg arrol ahol a ho beesik egesz meccs folyaman a Bukaresti palyara..
@fradigy: És ez mi?

"Lemondott Ábrahám Előd, az SC Csíkszereda igazgatója. Az okokról szóló híradás szerint az ifjúsági és sportminisztériumban Ábrahám döntését elfogadták. Pályázó már van, de az utód kinevezéséről később döntenek."
Szerintem nem lenne szukseg kulfoldi edzore bizni SK-t.
G.Sanyi megtenne a magaet, mint mindig.
A Brassónál mintha a HC jelenne meg nem? Várom csatoimitől a tuti infokat :)))
R.Robert szerint a kupa es a bajnoksag megnyerese utan romlott a csapat jateka. De miert azt is elkellet volna mondja hogy miert romlott. Minden csatart eladtak aki golt tudott utni. Brasso idejebe elkezdte, nagy varos es tobb a sponzor is es tobb a penz is. Ha a Klub-nal meg ket legioshej kiado akkor az csak csatar lehet. Jovore a Steaua Ukranjai mar Roman allampolgarok lesznek es ha penz van akkor igazolhatnak meg 5 legiost, ugy hogy a gatyat fel kell kotni, de nagyon.
@fradigy: Akkor mégis Bukarestből irányítják.
@mL: A gyergyói pályával szemben nem az volt a fő kifogás, hogy beesik a hó vagy sem, hanem hogy a palánk balesetveszélyes a játélkosokra nézve. Alacsonyabb, mint ami az előírás és a pár milliméteres illesztési hézagok helyett több centisek is vannak.

Tavaly ennek ellenére játszhatott a Gyergyó a pályán, de ettől még nem aljasság, ha azt mondják, hogy meg kellene csinálni.
@csiki hokis: ezekre az infokra van biztos alapod,vagy csak itt teszed az okost...
Azért összességében reménykeltő hírek!
HAJRÁ!
Nagy Magyar(ország)nosztalgiázás az jó, de hokiban sajnos ez az egész MOL liga alatti "egyesülés" nem sok szinvonalbeli előrelépést jelent, mindaddig, amíg egy-két erősen felpumpált /éi.sok nagyon jó idegenlégiósokkal megspékelt/ erdélyi-román csapat létre nem jön - ismét.
Ma a magyar és a romániai hoki szinvonalbeli különbsége annak ellenére nagy, hogy mi anyaországiak sem vagyunk a topon:-(
/lásd legutóbbi válogatott meccseket és az eredményeket./Persze, ha egyesek érzelmi kérdést csinálnak belőle....akkor maradhatunk a langyos vízben és a 100-400 néző előtti dagonyázásban, vagy ahogy Ocskay bácsi mondta volt tapicskolásban. Kicsit északabbra, nyugatabbra (is) kellene tájékozódni, mert ahogy egy másik klasszikus szokta mondani, persze nem erre a helyzetre; "Magyarország ennél többet érdemel!"
"Az idegenlégiósok közül Stanislav Kozuch kapussal és Jozef Hruby hátvéddel kívánunk hosszabbítani."

Ne már, szerintem Bluks-szal sincsenek gondok egyáltalán. Sőt... Szerintem nagyon jó a Hruby-Bluks bekk páros.
@janka: Nyitott szemmel/fulekkel kell jarni a varosban es sokmindent lehet hallani.
@siraiz:
Szerintem Madonna Sport!
@kerusz: ertlek, en csak vazoltam.. tudom hogy nem ma epult a gyergyoi palya es azt is tudom, hogy ezt nem a Roman szovetseg keze alatti palya, ahogy a Csiki illetve a Bukaresti.. es egy alig 20000 lakosu kisvaros sajat kolcsegvetesbol nem tud megvalositani ujat. De azert kivancsian varom az uj szponzorok illetve a varosi vezetotanacs hozzaallasat.. :)
A gyergyói pályával kapcsolatosan csak annyit, hogy Tánczos úr azt nyilatkozta a választások előtt, hogy olyan sokba kerülne a felújítása, inkább építenek egy 3500 férőhelyes új csarnokot és ez maradna az utánpótlásnak. Valaki kompetens személy hozzá tudna szólni?
Nem vagyok kompetens személy, de azt mindenki, már az elejétől sejthette, hogy ebből nem lesz semmi. Soha nem adott a román jégkorong szövetség a gyergyói hokinak egy garast sem, s most mitől adna? Az a baj, hogy minden részről jönnek a nagyobb és nagyobb elvárásokkal, ami egyrészt érthető, de senki nem néz kicsit tovább. A pályát a Progym klubb vette át, ami nem kis feladat, gondolom én. Fenntartani, fizetni a költségeket, és a csapatot is minimálisan ellátni, szerelés, vitaminok, orvosi ellátás, kiszállások, kaja,fieztések stb-stb..Sajnos be kellene látni, hogy egy ekkorka város nem képes önerőből fenntartani egy hokicsapatot és pályát is. Ráadásul egy edzőben kellene gondolkodni elsősorban,hogy a kis csapatot, a fiatalokat összefogják, itt tartsák..aztán majd Mol ligázni csak ez után..annak nem sok értelmét látom, hogy a sereghajtók legyünk, mint idén Brassó..
Szoval jó, mert elvárások vannak, de segitség sehonnan senkitől..
Hali!! Van Szeredán valami hokis kocsma? Be kellene sétálnom májusban egy italra a Hargita túrám előtt:)
Polc vezetésével Brassonak nagyon jó csapata lehet
@dinibaggio:
A jégcsarnok mellett az 5 Kutya, valamint a sétáló utcában a Hockey Klub
süti beállítások módosítása