HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua jön a brassói csarnokavatóra

2010.02.18. 11:59 F. Kapus

Csütörtökön avatják a brassói jégcsarnokot. 1700 ülő és több mint 1000 állóhely várja az érdeklődőket. A Fenestela 68 Brassó hazai pályáját a Steaua Rangers elleni román bajnoki mérkőzéssel ünneplik. Jó hír, hogy a brassói csapat elnöke ígéretet tett arra, meghívja a magyar válogatottat az itt rendezendő 2013-as európai ifjúsági téli olimpiára.

Alig több mint egy év alatt közel tízmillió euróból húzták fel Románia legújabb és egyben legmodernebb jégcsarnokát. Két hónapja így állt az építkezés, most pedig emígy néznek ki a dolgok. Miklós Ervin, a brassói jégkorongklub elnöke joggal büszke: "Egyórás jégrevűt szerveztünk, minden sportág bemutatkozik, amelyet ebben a csarnokban űzni fognak. A showman Brassó polgármestere, George Scripcaru lesz. Ezerkétszáz meghívót küldtünk szét, csütörtökön ingyenes lesz a belépés. Itt lesz a romániai aranycsapat jó néhány tagja is. Egy ilyen avató fontos sportdiplomáciai esemény, a legmagasabb szintű nemzetközi vendégünk Kovács Zoltán magyar főtitkár lesz."

A csarnokot mindennel felszerelték, amivel csak lehet. Többzónás légkondicionálás várja a felhasználókat. A sportolók fejmagasságában az ideális tízfokos hőmérsékletet állítják be, a nézőtéren kellemes szórakozást tesz lehetővé a komfortos meleg. A jégkeménységet gyorsan tudják szabályozni attól függően, az aktuális sportág mit kíván. A csarnokban hat öltöző, öt VIP-páholy, protokollhelyiség, gyors internettel felszerelt sajtószoba található. A kameráknak előre kiépített helyük van, az olimpián is használt nagy rugalmasságú amerikai palánk igen hasznos az egészség védelme szempontjából.

A jégcsarnok tulajdonosa és fenntartója Brassó városa. A prioritást a Fenestela 68 Brassó hokicsapata élvezi, a Mol ligás gárda szervezi a korcsolyázó és hokis életet. "A nulláról kezdtük az építkezést, sok helyen jártunk a világban, rengeteg tapasztalatot halmoztunk fel, igyekszünk ezeket hasznosan felhasználni. Hamar fel akarjuk építeni a rendszert a korcsolyaoktatástól a hokiig. Már a következő bajnokságban igyekszünk minden korosztályban csapatot indítani" – fogalmazott Miklós Ervin.

A sportvezető kifejtette, a csapat és a jégcsarnok felépítése szempontjából döntő jelentőségű, hogy Brassó megkapta a 2013. évi európai ifjúsági téli olimpia rendezési jogát. "Mivel a rendező hívhat csapatokat az eseményre, biztos lehet benne mindenki, Románia mellett Magyarország is ott lesz a jégkorongversenyen." Megtudtuk, a bajnoki hokimeccsek ára 10 lej lesz. "Új otthont kapott csapatunk, ezáltal alaposan megváltoznak körülményeink. Ilyen helyzetben már más lesz a tervünk a 2010/11-es szezon során, minden sorozatban lesz eredményességi elvárásunk játékosainkkal szemben."

Az erdélyi pályahelyzet sokat javul idén. A karcfalvi és a marosvásárhelyi csarnok támogatása is szerepel a költségvetésben. A tervek szerint augusztusra teljesen befejezik a karcfalvi pálya építését, és év végéig végeznek Marosvásárhelyen is.

40 komment

Címkék: jégcsarnok brassó miklós ervin eyof fenestela

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyönyörü csarnok,sok sikert Brassonak!
Gratula hozza. Es akkor most be lehet fejezni a vasarhelyit is!
Nagyon szép, és a leírtak alapján "full extrás" csarnok a maga méretében.
Kéne. :)
Nagyon nagy dolgot valositottatok meg, gratula mindenkinek az elvegzett munkaert es sok sikert kivanok a tovabbiakban.
Hajra erdelyi jegkorong!
hát elég faszántosnak tűnik. gratula, sok sikert benne-hozzá!
Belűlről úgy tűnik, hogy olyasmi, mint a miénk, kívülről ez pofásabb. Sok sikert hozzá!
Tíz millió azért szerintem kicsit sok érte, elvileg a feléből is szép csarnokot lehet építeni. (fapadosat a negyedéből)
Sok sikert ebben a csarnokban a Brassónak!!!! Remélem a 2010-2011-es MOL ligában indulnak, és így a vendég szurkolók is megcsodálhatják ezt az új csarnokot.
Szép csarnok, kiváncsi leszek a szurkolói összetételre.
Sok sikert hozza remelem sikerul beszokatatni az embereket :)
Most ertem be a brassoi palyara. Mit mondhatnek, lenyugozo. Tomeg az olyan van, hogy mar a rendorseg tereli az embereket.
Remelem nyer ma este Brasso mert az hirtelen adna egy jo kis lokest a brassoi hoki eletnek.
Orvendetes ,hogy sokan vannak.
@qx92: Hát a legutóbbi pár meccsen a Progym is jól megszorította Brassót. Szóval sztem ma kikapás lesz...
lehet neten nezni a meccset?ha igen hol?
egy stream linket .... kerunk szepen !!
@csatoimi: Ha valami eredmennyel tudsz szolgalni idokozonkent megkoszonnenk!
Hol lehetne nezni a Brasso - Steli meccset !online neten megy valahol ?
allitolag nincs kozvetites
@csatoimi: esetleg egy forralt bor és zsíros kenyér tesztet is csinálhatnál majd:)
lehet hogy Dunaújvárosi csarnok lenyügőző ízvilágát az Új Brassói csarnok überelni tudja;)
félre a viccet, jó szórakozást IMI és tényleg ha időd engedi ,akkor részeredményeket pötyögj majd nekünk:)
az a franya cenzura.mint az atkosban
CsatoImi!
Ha tudod már hogy mely napokon lesz Szeredában meccs, mint bajnoki döntő mérkőzés, írd le légyszíves! Lassan venném ki a szabadságot. Előre is kösz!
@Szoljanka: a csikszeredai meccsek attol fuggnek,hogy a kozepszakan vegen ki vegez az elso helyen,az SC vagy a steaua.Itt van a tervezet,csak meg a helyszinek nem biztosak : www.rohockey.ro/RO/CampSen0910.aspx
@alacyka: Köszi, ez kb. eddig is meg volt nekünk ( Thomas_AV, királyfi ) de mikor lesz vége a középszakasznak?
"Rendesből" gratulálok mindenkinek aki közreműködött a csarnok létrehozásában! Sok sikert hozzá, főleg az utánpótlásnevelésben. Ami meg az utolsó, szeredai, SC-Brassó meccs nacionalista román szurkolóit illeti, kezdhetik felkötni a gatyájukat, mert: ÉRKEZÜNK! Még annyi, hogy az ottani vezetés (ha majd komolyabban "összemelegedik" az extrémekkel) nem ártana ha egy picit próbálná nevelni őket. Nem egyébért, de 1 (pontosabban: egy) román sincs a csapatukban. Csak azért...
@alacyka: Persze attol is fugg hogy ez a ket csapat jut-e be az elodontobol a dontobe.Remelem mi ott leszunk.Hajra Sportklub!
@Kekfeher: 5-4. Bocs, most vettem eszre, hogy irtal.
hoho meg osszejon nekik :)
@csatoimi: azt lattam a boxscore-on hogy 2500 nezo volt de szurkolas volt-e?
@qx92: Jo szurkolas volt nagyon. A szervezes is jo volt, Ervinek kitettek magukert, ezuton is koszonjuk nekik.
Remélem a székelyhon-on lesz videó a megnyitó meccsről, és ha lehetek telhetetlen ne zene legyan alatta, hanem szurkolás! :)
oriasi hangulat es nagyon jo jatek volt a brasso reszerol! tovabbra is sok sikert nekik! de azert hajra Sportclub:)
@Szoljanka: sajna nem voltunk ott, hisz Csíkban is épp meccs volt, majd jövő pénteken megyünk, amikor a Sportklub is.
Sziasztok!
Orvendetes dologs,sajnos nem tudtam elmenni az avatora,de itt van egy video:
www.szekelyhon.ro/videos/view/120/elkeszult-romania-legmodernebb-jegcsarnoka.html

Nagyon szep csarnoknak nez ki, remelem a hetfoi mecsre el tudok menni.Ha valaki tud kepeket kerem linkelje be, majd talan hetfon en is teszek fel.
süti beállítások módosítása