HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két vendéggyőzelem az OB I.-ben

2010.03.01. 20:48 Hblog

A Ferencváros a rendes játékidőben verte a Megyeri úton az Újpestet, a Vasas Bp. Stars a hosszabbításban múlta felül a Dab.Doclert az OB I. középszakaszának mai mérkőzésein. Az UTE nehéz helyzetbe került az 2-5-ös vereséggel. Ha a Sapa Fehérvár AV19-nek nem sikerül megfordítania az állást az EBEL-negyeddöntőben, könnyen lehet, hogy a tavaly még döntős lila-fehérek lemondhatnak a rájátszásról. Hátrányuk hat pontra nőtt a Ferencvárossal szemben, ráadásul egy mérkőzéssel többet játszottak. Helyszíni emberünk szerint ezúttal a lila-fehérek nem is mentek rosszul, de Budai Krisztián mindent védett, a zöld-fehérek pedig mindent belőttek. A nap rangadóján hosszú idő után szenvedett ismét vereséget a Dab.Docler, igaz, egy pontot így is otthon tartott az éllovas. A győztes vendégek részéről Peterdi Imre két gólt vágott, a ráadásban Niko Kluuskeri döntött, 3-4. Az első jelentések szerint egy palánkra lökés következtében súlyosan megsérült az újvárosiak legjobb csatára, a válogatottban is számításba vett Galanisz Nikandrosz.

507 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Enzo Molinari: Neked is sok az eszed ha úgy gondolod hogy hátulról ütközni szabályos.
Nikandrosz jó játékos elismerem jó teljesítményt nyújt , de úgy tom hokiba bizonyos súllyal kell hogy rendelkeznie a játékosnak , mert ha könnyebb vagy soványabb akkor könnyebben meg sérülhet nem ???
@csillagoség: Nika azóta ilyen sérülékeny, amióta nagyon ponterős. :) Egyébbként idén rájár a rúd, de nem egy sérülékeny játékos Ő.
@csillagoség: Igen feltéve ha utól érik és ez nem mondható el a nyugdíjas védőkről mert úgy megy el mellettünk mint a ferrari a trabant melett.
@gogosz: Igen ebbe igazad van , egyet értek pont erős játékos... JOBBULÁST KÍVÁNOK NEKI ...
Tudtok valamit mi a pontos Diagnózis ? Holnap hogy áll ki a DAB ki fog hiányozni ?
Mondjuk az is figyelemre méltó, hogy amíg a Stars nem ilyen gusztustalan stílusban nyomta, addig vertük is őket keményen. Hiába, hokizni nem megy, akkor majd tördelünk...Elegáns megoldás...
@check: Arra akarsz ki lyukadni hogy majd ti is úgy fogtok bánni ahogy ők teszik a Starsos játékosok ?!
Goalie Cassivi keine Chance. :)
@csillagoség: ma reggeli infó alapján vállszalag-szakadás, holnap délelőtt lesz még egy vizsgálat, délután műtét, legjobb esetben négy hét teljes pihenő, rosszabb esetben három hónap, legrosszabb esetben fél év kihagyás. Holnap nem játszik Erdélyi, Galanisz, Magosi, Sevela. az előzőt meg nem ide akartam
@Spigott: Jobbulást Nikandrosz-nak !!
Íme Niká és Id. Azari Zsolt nyilatkozata a tegnapi esetről.
dabdocler.hu/hirek/20100302-nikk/
@Enzo Molinari: Nehéz úgy felszedni 10 kiló izmot, ha egy sunyi ellenfél úgy elintézi, hogy rosszabb esetben az egész alapozást ki kell hagynia :(
@csillagoség: Dehogy, ez a stílus nem a DAB-ra van kitalálva. Arra céloztam, hogy a MOL Liga alapszakaszban a Starsnál ez a fajta taktika nem volt felismerhető és addig az eredményeik is olyanok voltak. Játszani tudni kell, tördelni csak vastag bőrrel kell bírni...
Lehet hogy a Gröschl meg mozdulását hátulról való lökését szándékosnak minősítitek ... Benne van a sportba ..

Gondolom annak idején még emlékeztek rá NIEDERMAYER úgy palánkra lökte Tokajit ha jó emlékszem hogy ketté tört a válla... Ki is álitotág végleg azonnal ...

Vagy most az olimpián a Norvég csákó hogy neki ment szemből az Szlovák csákónak hogy még a sisakja is lerepült és be ütötte a fejét és még vérzett is , de nem lett neki komolyabb baja hála az égnek ...
En vegig olvastam mind az 1500 hozzaszolast,megneztema videot is joparaszor! De, hogy mi ment le itt ennel a posztnal..enyhen szolva paran tul lottek a celon...en azon derultem a legnagyobbat, hogy valaki kuldte a Galanisz csaladot jelentgetni. Ezzel egyutt, sajnalatos Nika serules es jobbulast kivanok neki,hogy legalabb az alapozast kezdhesse felepulve!
Sikerült megnézni a videót:
1. Galaniszt hátulról simán leütötték. (Aki szerint láthatta az nem normális.)
2. Én más Magó ütközésre emlékszem, ez sem volt szép, bár szemből jött.
3. Tudós kollegáim felhívták a figyelmemet, hogy olyan, hogy 2+2+10 nincsen. 2+2 magasbotért szokott járni, ha szándékos akkor súlyosabb a büntetés. Itt egyéb tétel jöhetett volna.CHE-B, ha jól tudom ez alapból 2+10, sérülésnél 5+20 vagy 25.
4. Svasznek nyert a bunyóban, de nem kellene neki a halálosztót játszani. Amúgy Ő volt a kezdeményező.
Tovabba, a merkozesrol:
1.Groschl vs. Galanisz,ahogy en lattam: Nika megindul a korongal a kapu moge, latja az erkezo embert(Groschl), elkanyarodik, jon szembol a masik ember, erre Nika megszabadul a korongtol, az ezt koveto pillanatban megloki ot hatulrol Groschl.
Szabalytalan volt, ez teny,de nem kell zsakruhaba oltoztetni,kiszurni a szemeit es elkuldeni Bantusztanba ot ezert! Szoval Nika latta mielott elkanyarodott,tehat nem igaz, hogy nem szamit(ha)ott ra, tovabba az is latszik,hogy nem magatol a lokestol,utkozestol serult meg, hanem attol,hogy kurva szarul ert foldet!
En egyeszeruen nevetsegesenk tartom ezt a levadaszast meg a szandekos serules okozasos fantaziakat!
2.Magosi meg a finn: kicsit atsiklik rajta a video, pedig az sem volt egy sportszeru dolog szerintem, mert ahogy lattam a Stars jatekos sem szamitott utkozesre, Magosi meg kicsit vadallat modjara ment bele,hm-hm ezen meg lehet filozofalni...
3. Janosi vs. Kis Akos esetre en kicsit visszaternek. Visszagondolva erre az esetre,nem kicsit mosolyogtat meg, hogy akkor a Dab szurkerek milyen beleelesel magyaraztak, hogy az nem is volt terdeles,csak ugy fordultak meg stb.,de en semmivel sem tartom elobbre valonak a Groschl-os esetnel, persze ezen is lehet vitatkozni!
4. Magosi vs Svasznek: Svasznek nyert,ennyi!

Hat nekem ez kb. a szereny velemenyem!:)
@Joegep: Kicsit az jon le,hogy a Dab ellen beszelek,de lehet,hogy ha a kommenteket nem olvasom,maskent indultam volna neki, de nagyon zavaro volt az ujvarosi elvakultsag, zavarobb, mint a Stras-os,jo ejt!
@Joegep: Ostoba nem lattad hogy hatulrol bottal es konyokkel levadaszta Galaniszt , torjon el a 2 laba es tiltsak el orokre fajanko :D
@Joegep: igazabol ki akarta nyirni Galaniszt de eltolta a kivitelezest
@qx92: Majd figyeld mikor eltiltnak,mert mar vagy harom kontra dabos erre a sorsra jutott!:))
@csillagoség: Niedermayer nem lökte Tokajit palánkra, hanem a palánkra felszorította - úgy, ahogy ó szokta az NHL-ben. Toki sajnos nem jól vette azt az ütközést és élére találta el Niedermayer. Semmilyen szabálytalanság nem történt akkor, Toki is elismerte, hogy tiszta volt, csak peches ill. hibázott ő is. Niedermayer emellett nem hátulról érkezett, hanem oldalról, tehát nem sunyi módon intézte a dolgot.
A norvég faszi meg is kapta a magáét, ami azért járt neki.
@Joegep: És mire alapozod hogy svasznek nyert itt nem a pofonok menyisége a lényeg hanem a végeredmény és svasznek volt jobban kitetoválva ha meg annyira akarta volna folytatni nem viszi jégre a magót, de ez megítélés kérdése csak az mellett siklottál el hogy a padról jött boxolni és én nem láttam a bíró kezét hogy lehet elkezdeni a cserét.
@qx92: Korulbelul ilyen stilusban nyomta par dunaujvarosi hozzaszolo is,persze egy ks ironiaval megspekelve a reszedrol!;))
@rosi02: Az, hogy honnan jott be es hogyan es, hogy ki kezdemenyezett,szerintem teljes mertekben lenyegtelen, mert most nem Svasznek sportszeruseget,meg tisztesegesseget firtattam, hanem,hogy ki nyert. Svasznek a fejere huzta Magisonak a mezt es foldre vitte, nincs amit ezen cifrazni. Persze verzett a feje, de ha megnezel egy kuzdosportot,pl box, akkor ott szerinted a birok a merkozes vegen megnezik,hogy ki van jobban "kidekoralva", nem szamit ha kozben az egyik kiutotte a masikat?
@Joegep: Szóval a hátulról lökést Nikának látnia kellett volna, de a finn srác nem számíthatott és nem is láthatta a szemből érkező Magosit. Értem, de szerintem ezt te sem gondolhatod komolyan.
@rosi02: Az a bunyó is megérne egy elemzést. Svasznek kispadról jött be, ő kezdeményezett, közben Gröschl lefogta az egyik vonalbírót, Svasznek mégis ugyanazt a büntetést kapta verekedésért, mint Magó.
@Joegep: @qx92: Sajnálatos, hogy egyesek képesek mosolyogni azon, hogy egy válogatott játékos hosszú időre megsérült egy alattomos szabálytalanság miatt. De hát itt tartunk. Biztos ez is a magyar hoki érdeke.
@Joegep: Mint már leírtuk, jégkorongos szempontból a bunyót Svasznek nyerte jégrevitellel (kiütésről szó nem lehet), de az Ő orra lett csúnyán bibis, és ha megkérdezed, sztem Mago ma reggel nem cserélt volna Bencével...
Sőt. Valószínűleg egyikünk sem lenne a helyében, mert igencsak fájhat. A videón jól látszik, hogy mennyire örül Svaszi ennek a "győzelemnek" :)))

Amúgy ha Gröschl megkapta volna a VK-t (vagy csak egy VF-t, mint Magosi), sokkal másabb lett volna ez a poszt. Mert lényegében jelenleg a szituáció úgy néz ki, hogy Gröschl megmozdulása szabályos volt, Magosié pedig Végleges fegyelmit ért.

Az pedig elég érdekes amit írtál, hogy Nikának látnia kellett volna a hátulról jövő Gröschlt, viszont a finn nem számított a szemből jövő Magosira. Bár ettől függetlenül jogos a VF.
Joegep hozzászólásaira meg felesleges reagálni, mert egyetlen célja van vele:provokálni
más:holnap van 3 üres helyem az autóban, ha vkit érdekel a dolog
@OliBLOOD: Elvakult vagy,annyira elvakult,hogy nem latod a fatol az erdot, egyaltalan nem vagyok Dab ellenes,csak megprobalom targyilagosan es partatlanul nezni az esemenyeket:
1. Szerintem nem mosolyog senki Nika serulesen,ez is csak az ujvarosi paranoia resze lehet
2. Nem azt mondtam,hogy latta mikor leutkozik (olvass vissza),hisz hatul nincs szeme,de amikor elkanyaraodott tole lathatta,hogy jon, kulonben nem kanyarodott volna el, egyszoval tudta,hogy elobb-utobb erkezni fog
3. A finn srac nem neztt fel,amikor leutkozte ot Mago, de tok mindegy nem a Galaniszos esettel akartam,akarom hasonlitgani,mert nem egy tal teszta
4.Meg egyszer megismetlem,en a verekedesrol irtam es nem arrol,hogy ki volt a tisztesegesebb vagy nem, vagy honnet erkezett be meg, hogy ki kit fogott le,nem. Volt egy tiszta 1-1 elleni bunyo,amit Svasznek nyert meg, pont.
@a. Bárd: En csakis jegkorongos szempontbol irtam a bunyot,hogy utolag ki jott ki rosszabbul az nem kerdes,hogy Svasznek meg a DAB,hisz elvesztette Magosit....
Groscholel kapcsolatban meg olvass vissza,mar vagy ketszer leirtam!

@Theutus: Nem provokalok en senkit,csak leirtam a velemenyem, hisz erre (is) valo ez a blog, vagy tevedek?
Gondolom,hiaba is kernem toled, hogy idezz tolem valami provokacio felet,vagy megint tevedek?
@Joegep: Mi@qx92: Nálatok nincsenek meccsek? Miért nem azzal foglalkoztok? Miért baj, ha fáj nekünk az egyik legjobbunk elvesztése? Ti törődjetek a Ti csillagjaitokkal. Hidd el, Mi nektek fogunk szurkolni.
@Joegep: @qx92: Csak szólok, hogy amikor súlyos sérülésről van szó, elég rosszul tűröm az iróniát magam is. Tehát a poénkodást ezen kéretik befejezni, mert egyébként valóban érkezni fog a jól megérdemelt és előre jelzett pihenő. Köszönöm a megértést.

Mint láttátok, igyekeztem hagyni a kommentezőket, hogy kifejtsék az álláspontjukat, és csak olyanok lettek pihenőre ítélve, akik
1.) súlyos sérülést kívántak másoknak
2.) (akár új néven regisztrálva) jöttek provokálni
3.) bazd meg anyádat stílusban vitatkoztak.

De a poéngyárosokat is ki fogom iktatni egy időre.
@Joegep: 1. De jol elszorakoztok. Ez titeket minosit es tesz hiteltelenne a sajnalatot illetoen
2. Amikor elkanyarodott meg messze volt. Nem egy utemkeses volt, joval. joval tobb. Ilyenkor nem szokas hatulrol leutni az ellent, veletlenul nem is lehet, csak Haszonitsnal. Ha ez megszokott lenne, vagy szamitani kellene ra, akkor Nika is feljrkeszul ra. De ilyet csak alattomossagbol csinalnak, Nika ott hibazott, hogy ezt nem nezte ki Groschlbol.
3. Finn hozta a korongot, neki erzekelnie kellett Mago erkezeset szembol. De megadhato volt a kiallitas.
4. Volt egy Fodor-Vargyas bunyo, ahol Fodor kerult a jegre, de azota is mindenki ugy emlekszik, hogy o nyert, mert bevitt par talalatot es ezzel kidekoralta Vargyast.
A verekedésnél szerintem is Svasznek volt a jobb, de ott két férfi megküzdött egymással, egyenlő körülmények között, és semmi alattomosság nem volt egyik részről sem. Az nem volt idegen ettől a sportágtól. Mindkettőjüknek elismerésem ezért a bunyóért.
@gogosz: Mert te csak a Dabhoz kapcsolodo cikkekhez szolsz hozza?
En nem mondtam,hogy baj ha faj, sot nekem is szarul esett,hogy a MOL liga es az OB I egyik legjobb es legponterosebb jatekosa nem lehet ott a VB-n!:(
En foglalkozom eleget az itteni dolgokkal is, de engedd meg,hogy legyen velemnyem a magyarorszagi esemenyekrol is,hisz legalabb annyira erdekel az is!
A szurkolasert meg koszonet, remelem behuzza Szereda a negyedik bajnoki cimet zsinorban!:)
@Joegep: Ha nem a DAB-ról van szó, hanem semlegesként szólok hozzá, akkor igyekszem toleránsnak lenni. Főleg kényes témákban. Nekem nem az okozott problémát, hogy véleményt formáltok, hanem az, hogy fájó sebekbe kaptatok bele eléggé elítélhető stílusban. Más problémám nincs Veletek.
Napközben végigolvastam az összes hsz-t és itthon végre sikerült megnéznem a videókat.
Ugyan Gröschl ütközése szabálytalan volt, a szándékosság számomra egyáltalán nem látszik igazoltnak (tudom hülye vagyok, meg idióta, meg menjek le játszani, de most jöttem meg edzésről, uh. holnapig nem ;)). Ha a JV úgy ítéli meg, hogy kifordult az ütközésből, - sztem nem, de véleményes - akkor akár tovább is engedheti -a sérülés miatt persze nem. A sérülés sztem Nika szerencsétlen esésének köszönhető.
Nagyon sajnálom, hogy megsérült, remélem mielőbb felépül és jobbulást neki!
Az egész hörgés arra emlékeztet mikor egy UTE meccs után hemzsegtek a hozzászólások az Újpest-ellenes összeesküvés-elméletekről, aztán pár óra múlva jött a videó és kiderült, h nem történt semmi rendkívüli. Sajna a konkrét esetet most nem fogom visszakeresni.
A bunyó meg gyász volt mindenestől. Épp csak a ringet nem állították fel előtte...
Még egyszer jobbulást Nikának és kívánom, hogy a fentebb vázolt lehetőségek közül a legrövidebb teljesüljön és gólt lőjön a bajnoki döntőn!
Ja, egyvalamit csak kifelejtettem a regényből:
Teljesen megértem a DAB szurkolók csalódottságát és dühét, hogy elvesztették a legjobbjukat. Nem tudom mi ilyenkor a legjobb megoldás, de objektívnek maradni keveseknek sikerül...
Az elobb elkuldtem egy hozzaszolast,de nem jelent meg,roviden ez a lenyege:
@OliBLOOD: @kerusz: Sajnalom,ha igy jott le,csikelodeseim,enm Nikat fele iranyultak,hanem 1-2 DAB szurkolo fele, elnezest megegyszer,ha igy tunt!

2-3 Maskent latjuk a dolgokat te a fenti csapat szurkoljakent en semleges szemlelokent!

@gogosz: Teljes mertekben egyetertek a verekedessel kapcsolatban!
@lakota: Igazad van, nehéz objektívnak maradni. Sokunknak nem is sikerül. De azért nagyon sok objektív tény is fel lett sorolva a hozzászólások között, ami vitathatatlan. A legtöbbel senki nem foglalkozott, hanem ugyanúgy mint te erre is csak azt mondták, hogy hörgés. De a tételes felsorolásokat senki nem tudta egyesével megcáfolni.
@gogosz: Sajnaltos az eset,de tragediarol szo sincs,a tragedia majd' egy eve tortent,de inkabb ne tepjunk fel sebeket...:(
Kedves Sport barátok !
Nem volt szándékomba a blogon írogatni,de ezt már nem hagyhatom szó nélkül ami itt megy ! El lehet azon gondolkodni,hogy szabályos volt vagy nem Gröschl Tomi, a ti szemszögetekből nem ! A mienkből meg igen! Azt biztosan állíthatom,hogy nem volt szándékos a sérülés okozás ! Nagyon sajnáljuk Nikát mint sportembert és mielőbbi gyógyulást kívánunk neki,de ilyen a sport !
Emlékezetek vissza a MOL liga elődöntőjére amikor valamelyik Dabos játékos úgy levadászta Szappanos Dávidot,hogy a kulcsontját rögzitö fém lemez ami
kb 2mm vastag 10mm széles 80mm hosszú az 15-20 fokos szögbe behajlott a kulcsont deformitásával ! Ezt röntgen leletekkel tudjuk bizonyítani ! Akkor kérdem én mekkora ütést kellet kapnia ahhoz,hogy ez így létre jöjjön ? Azóta se tudott jégre lépni 38 napja és még kérdéses mikor fog tudni játszani !! És mi elkönyveltük,hogy ilyen a sport sajnos és nem kerestünk bűnbakot nem akartuk senki fejét venni,de gondolkodjon el az a játékos a tettével és a lelkiismeretével aki ezt okozta ! Gondolom Gröschl Tomi is ezt fogja tenni mert csak ö tudhatja igazán,hogy szándékos volt a sérülés okozás,amit biztosan állítok,hogy nem !
Baráti üdvözlettel :Prohászka Zoltán (Stars Masszőr)
@gogosz: Ha az eset körülményeit leíró tényekre gondolsz, nem értünk egyet. Sztem nem vitathatatlan tények amiket írtak a szurkolók, hanem erősen terheltek belemagyarázással és csúsztatással, de leírtam én hogy láttam. A levadászás pedig a legnagyobb jóindulattal is csak feltételezés (annak viszont rosszindulatú). Közben azért csak megkerestem. 2008.nov. 24. volt az általam elmlített poszt.
@Prohi: Én nem emlékszem az estre, nem tudom hogy történt Szappanos sérülése, de ha szándékos sérülésokozás volt, akkor hibáztatok, hogy nem tettétek meg a megfelelő lépéseket. Ha a mi játékosunk alattomos, akkor Őt is tíltsák el! De így utólag mindenki felhozhat bármilyen esetet. Akkor kell megtorolni a vétségeket, amikor megtörténnek. Mindenkinek az az érdeke, hogy az ilyen estek ne történhessenek meg.
@lakota: Semmi gond, nem értünk egyet.
No akkor még egyszer, mert sokaknak nem elég akárhányszor is elmondani. Több, mint egy napja véget ért a meccs. Ideje lehiggadni.
@kerusz: Xardas mikor jöhet vissza? :)

Egy mondatot írt, és nem tudja :)
@Prohi: Ha annyira nem, miért van az, hogy a telefont még véletlenül sem emelte fel, hogy bocsánatot kérjen?
@antiu: Amíg vissza nem jön A.G 2.0, addig biztos nem. De ezt majd akkor mailben vele kellene megtárgyalnia.
@kerusz: Ok. Köszi a választ.
Jó éjt
@Prohi: Az esetről kértünk már videófelvételt, mert senki nem emlékszik arra, hogy Szappanost hátbavágták szándékosan. Sőt, már szándékos levadászásról van szó. Jó lenne alátámasztani felvétellel ezt a vádat.

@kerusz: és ennyi idő alatt sem sikerült Gröschlnek (vagy bárkinek a Starsból) bocsánatot kérnie. Majd akkor lesz lehiggadás, ha a bűnös megkapja méltó büntetését ezzel megakadályozva a további embervadászatot, alattomosságot.
Gröschlt annyi időre tiltanám el míg Nika felépülése és rehabilitációja tart. De így tennék minden sérülést okozóval.
Haszonits Miklós vezetőbíró az ütközést nem látta szabálytalannak, s nem állította ki Gröschl Tamást. A Dab.Docler vezetősége viszont szándékos sérülésokozásnak minősítette az esetet. s élve a versenyszabályzat adta jogával, jegyzőkönyvbe vetette, hogy kéri a fegyelmi bizottságtól az esemény kivizsgálását. A beadványhoz csatolta a mérkőzés felvételét is. Azari Zsolt ügyvezető azt mondta: "Nagyon bízom abban, hogy a bizottság olyan elrettentő és példás büntetést szab ki a vétkes játékosra, ami visszatartó erejű lesz mindenki felé - a célunk egyértelmű, a jövőben száműzni kell a sportágból az efféle szabálytalanságokat."
Van egy másik sztarsos ügy is. Gergely Csaba az egyik miskolci meccs után megrongálta a csarnokot,ezért 4 meccses felfüggesztett büntetést kapott.
Néhány meccsel ezelőtt G.CS. a végső sípszó után levadászta Tóth Adriánt, kapott 5+véglegest. Nyilván ilyenkor életbe kellene lépni az előző eltiltásnak. De nem. G.CS. tovább játszott, ellenünk is 5 pontot szerzett, sőt a válogatottban is jégre lépett. A Macik óvtak, persze elutasították. Miért?
"A versenybíróság szerint csak akkor léphet életbe G.CS. eltiltása,ha újabb fegyelmi eljárásra kerül sor."
"Ha egy fejre irányuló támadás után nem lép életbe a büntetés, akkor mikor?
"Nem vagyunk következetesek és kemények, ha elmulasztunk egy ilyen lépést, akkor semmilyen visszatartó erő nem lesz a játékosok felé! És miként lehet az, hogy a fegyelmi hatálya alatt álló G.CS., akit a múltban számos alakalommal szankcionáltak, pár hete a válogatottban szerepelt?"
Idézetek Egri Istvántól, a mai Észak-Magyarország cikk alapján.
Moszkvicsslusszkulcs,
Nevedhez illik a hozzászólásod is. Olyan színvonalú,
mint a kedvenc autód, annyi szamárságot írtál. Igaz,
ez többnyire idézet egy másik nagy mesemondótól:
Egri Sopánka + Észak-Magyarotszág.
@faithzhmts5: Színvonalas a te első hozzászólásod is, kár volt ezért regisztrálnod, személyeskedni meg inkább máshol kéne, egyébként ellenérvek már nem fértek bele, a te nagy mondandódba?
@faithzhmts5: Köszönyük hogy emelted a blog színvonalát de szerintem mindenkinek jobb ha nem erőlteted.
@kerusz: nem Galanisz serulesen peonkodtam hanem a Dab szurkolok elvakultsagan, es tulzasain.
De hadd halljuk a te allaspontodat is az ugyben ha mas alapjan nem a video alapjan biztos tudsz velemenyt formalni errol az esetrol.
@OliBLOOD: Nem azon mosolygunk ,hogy Galanisz leserult az kifejezetten sajnalatos hanem mint emlitettem azon amit a dab szurkolok itt lenyomnak.
@faithzhmts5:
Tudod, a tények makacs dolgok:
1. Gergely, kárt okozott Miskolcon.
2. Ezért felfüggesztett büntetést kapott.
3. Gergely, újra vétett a szabályok ellen.
4. Mégsem lépett életbe a büntetése.
Neked ebből az jött le, hogy minket sértegetsz. Hát, .....ez nem minket minősít...
@qx92: Nem egészen értem, hogy mi köze az én véleményemnek az esetről ahhoz, hogy Te rosszul sikerült poénokkal hergelsz másokat, és én megkértelek arra, hogy a jövőben ne tedd.
Látom itt már forr a levegő az indulatok miatt , amit meg értek de valahol van határ is ... Kíváncsi vagyok mi lesz mai Stars-Dab meccse és eredménye ... Azt mondom sportszerű legyen a mai meccs ...
@kerusz: Az el múlt 1-2 napba a hány embert némítótatok el a csúnya írogatásaival és beszólógátasaival ? Csak kérdem...
@csillagoség: hány nicket vagy hány embert?
T. Moszkvicsslusszkulcs!
A tények tisztánlátása miatt:
- Gergely milyen kárt okozott Miskolcon a mérkőzés
folyamán?
- Mi volt a felfüggesztett büntetés?
- Mit értesz az alatt, hogy újra vétett a
szabályok ellen? A pályán, a pályán
kívűl, vagy a játékvezető szuverén, akár
téves megítélése szerint?
Remélem az észak-magyarországi panaszlapban
ezekre is van részletes magyarázat, mert túlzás
lenne azt állítani, hogy már megint "nyomják
a krahácsi Macikat". Én inkább az ellenkezőjét
tapasztalom.
@kerusz: is-is nicket felhasználókat

elég db számot mondanod

Gondolom van határ ahol be lehet tartani és aki túl lépi az el van némítva ugye ? az van ki irva xxxx nevű 1 hétig pihen ...
@csillagoség: 7 nick és 35 hozzászólás esett áldozatául a Dab.Docler-Vasas Budapest Stars meccsnek eddig, mindkét oldalról, vegyesen. A nickek közül néhány csak ideiglenesen, mások örökre. A nick előélete számít.
@kerusz: Az szép ! Gondolom amit előtt meg jelenne a szöveg az oldalon előtte moderáljátok ami olyan nem ide való gondolom , az törlődik , ezzel a nick is veszélybe van kitiltás fenyegeti ...

Ne haragudj csak , meg kérdezem tőled te felesz a blogon ? mert látom sok jogod van itt ...
@faithzhmts5:
1. Gergely rongálás miatt kapott 4 meccses felfüggesztettet. Jégről kifelé jövet az ajtó látta kárát az inteligenciájának.
2. Tóth Adriánt, a végső sípszó után ütközte le, ezért kapott véglegest.
Itt most nem a Miskolc "elnyomása" a kérdés! Miért játszhat valaki az után is, hogy felfüggesztettje után újre vét a szabályok ellen.
@csillagoség: nincs előzetes moderálás.
Mindenki a Starsból keres bűnbakot ?
@moszkvicssluszkulcs: A 4 meccses felfüggesztett a pályán kívüli viselkedés megismétlődése esetén válik letöltendővé. A pályán történt szabálytalanságért a játékvezető szablya ki a büntetést, ami meg is történt.
@Spigott: Van valami fejlemény a szövetség részéről?Mai meccsen ott leszel?
@kerusz: Semmi koze nincs az esethez csak kivancsi vagyok a velemenyedre de ha nem akarod nem kell elmond.
Te ha jol tudom UTE szurkolo tehat jelen esetben kulso szemlelo mint en es ezert vagyok kivancsi a velemenyedre.
@foma: update a DO-n a Nika-féle összeállításban: www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3955

szövegszerűen:

Március 2., 12.04: fegyelmi eljárás

Új fejleményről tájékoztatta honlapunkat a nem mindennapi eset után Lévai József, a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybíróságának elnöke. Mint elmondta, Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség Főtitkára fegyelmi eljárást kezdeményez a hétfői DAB.Docler - Vasas Bp. Stars mérkőzésen végleges fegyelmi büntetéssel sújtott Magosi Bálint (DAB.Docler), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), és a különösen súlyos sérülés okozása miatt Gröschl Tamás (Vasas Bp. Stars) ellen.
A fegyelmi tárgyalásra a tervek szerint március 10-én, azaz jövő szerdán kerül sor. Az ügy kapcsán Lévai József kérdésünkre elmondta: a ma esti Stars-Dab meccsen Magosi Bálint a "dupla" büntetés miatt nem játszhat, s nem léphet pályára Svasznek Bence sem – Gröschl Tamás játékjogát viszont (játékvezetői jelzés és/vagy fegyelmi döntés híján) nem függesztették fel. A versenybíróság elnöke kérdésünkre megerősítette: a játékvezetői jelentésben nem szerepel a Galanisz Nikandrosz súlyos sérülését eredményező eset (mint emlékszünk, a játékvezető nem adott büntetést a Stars játékosának), részletesen beszámol viszont az ütközésről Gebei Péter, a mérkőzés ellenőre, aki másfél oldalas jelentést írt a meccsen történtekről. A jelentés tartalmát a vizsgálat érdekeire tekintettel nem áll módjukban nyilvánosságra hozni, utasította vissza érdeklődésünket udvariasan, de határozottan a szövetségi versenybíróság első embere.
@foma: Én ott leszek :)))))
@Nyuszí O_o: Gondolom Retye jelentése másfél oldalon a semmiről szólt...
Nem tudom, hogy megérdemelted-e, csak szúrlya a szemem az ijen :)))
@MacskaJaj: Remélem azért nincs harag :)
@foma: Nem leszek, van dolog itthon is :)
@Nyuszí O_o:
Mi a túróért kell várni több mint egy hetet?
Jó-hogy nem várják meg a szezon végét, mondván akkor több időnk lesz ezzel foglalkozni!
olvasva a kommenteket,úgy éreztem, hogy most már én is hozzászólnék...
Először is, megjegyezném, hogy persze, benne van, hogy valaki szerencsétlenül esik,de aki ezt írta a történtekre, hogy ilyen a sport, azt kell mondjam, hogy nem. A sport jó esetben arról szól, hogy valakik keményen megdolgoznak azért, hogy aztán tisztességes keretek között összemérhessék a tudásukat. Ilyen fajta megnyilvánulás minden esetben elítélendő és ha már nem sikerült megakadályozni, igenis vonjon szankciókat maga után.
És mondom ezt úgy,hogy egyébként a kemény, ütközéses -ha úgy tetszik kanadai- hoki híve vagyok, de csak fegyelmezett és korrekt hozzáállással lehet elkerülni a sérüléseket.
Másodszor a Stars persze,hogy így játszik, ha egyszer csak így tud nyerni...
Top secret:

"Tavaly szeptemberben bíztuk meg Rajna Mikit a dunaújvárosi figura levadászásával, de aztán rájöttünk, hogy teljességgel megbízhatatlan: egy ártatlan bodicsek se hónapok óta!"
@Spigott: áááááááááááááááá
@Nyuszí O_o: es a fegyelmi targyalas utan nyilvanossagra hozzak majd Gebei jelenteset?
nagyon erdekel ,hogy hogyan latta az esetett Gebei
Az jutott az eszembe, hogy én szívesen és természetesen teljesen elfogulatlanul összefoglalnám a történteket... hátha leesik még ötszáz hozzászólás és szerintem kerusz is már órák óta komolyabb moderálási munka nélkül mondhatni hever parlagon! :)))
@check: nem éreztem a mondatodban az ironikus felhangot, csak mondom, máskor az ilyen jelentések 5-6 mondatból szoktak állni tudtommal, szerintem az elnök is azért emelte ki, hogy másfél oldal, hogy jelezze, ennél azért most többről van szó.

@qx92: erre nem tudok válaszolni, az biztos, hogy ma ígéretet kapta arra, hogy azonnal közlik az eredményt. rajta leszünk.

többeknek: a tárgyalás idejéről lehet vitatkozni, van, aki egyértelmű elkenési szándékot lát benne, van, aki azt, hogy igyekeznek mérlegelni, több szem többet lát, volt olyan olvasat is, miszerint a késlekedés arra jó, hogy Gröschl az éles meccseken ne játsszon, de hát ezek tipikus konteós megközelítések (talán a 2. nem, és én őszintén szólva arra hajlok leginkább). az viszont faktum, hogy egy, a vizsgálat szempontjából fontos szöveget (Retye jelentése) csak úgy nem tesznek közszemlére - ezt a világon sehol se tennék; itt a szövetség mintegy hatósági szerepbe kerül, arra meg vannak szabályok, hogy mikor mit lehet és mint nem (pl. érdemi nyilatkozatot tenni a vizsgálat menetéről és állásáról biztosan nem).
ma estére Hajrá Bikák! - bár pokoli nehéz lesz, de azt kívánom, hogy győzzetek Nikáért, vagy veszítsetek emelt fővel, tisztességesen. a Volán tegnapi bécsi meccse kitűnő példa lehet erre!
Gyerünk, gyerekek!
@qx92: Nem hinném, hogy jó ötlet lenne az ellenőri jelentést közzé tenni, nem is szokás. Az egy munkaanyag a fegyelmi bizottság döntéséhez, a döntést szokás nyilvánosságra hozni, indoklással.
@Nyuszí O_o: Kár pedig vastagon ironizáltam... Tudom milyen egy ellenőri jelentés (engem is ellenőriztek párszor), és valóban, a jó teljesítményről nincs mit rizsázni, ha hosszú a jelentés, akkor annak valami oka van.
@kerusz: azert gondoltam a Gebei jelentesre, mert Gebeit mint birot minden jegkorong szereto ember elismeri es tiszteli azert amit elert. Ebbol kifolyolag szerintem az o velemenye veget vethetne ennek az ugynek, mig a fegyelmi bizottsag donteseit ha nem tevedek mar kerdojeleztek itt meg es sokan voltak elegedetlenkedtek esetenkent.
En reszemrol le zartam kivancsian varom a dontest es gyogyulast Galaniszak.
@qx92: Hát abba most inkább ne menjünk bele, hogy történetesen éppen Gebei is mi mindent kapott nem kevesektől nem is olyan rég.

Soha, sehol, semmilyen sportban nem teszik nyilvánossá az ellenőri jelentést, és ez így is van jól.
@check: ok, szorika, ezen a felületen valahogy nem vagyok élesítve a tréfára - tényleg elnézést. én is így gondoltam.
@qx92: ez nem érv. már bocs, a jelentés Retye szakmai munkája és elismertsége szerintem is vitathatatlan, de a pont kerusznál van, ez egy munkaanyag, max. annyit tehet a szövetség, hogy a döntésnél hangsúlyosan veszi figyelembe, ill. az indoklásban is felhasználja a megállapításait. a téma egyelőre részemről is lezárva, egyrészt hangoljunk a mai meccsre, másfelől tényleg két napja itt cibáljuk a kantárt, miközben már biztos, hogy hivatalos úton is folytatódik a történet - őszinte leszek, már ez a tény is örömmel tölt el, igazolva látom pl. a bírói teljesítménnyel kapcsolatos (vérbe ekézett és természetesen szélsőségesen elfogult) álláspontomat.
üdv
@Joegep: A Galanisz család nem fog feljelenteni senkit.A Niká felépűlésével foglalkoznak,az a legfontosabb.NEM AZ ALKAT SZÁMIT HANEM A JÁTÉK, ÉS A JÁTÉKHOZ VALÓ HOZZÁÁLLÁS.
@pirgosz: En sem gondoltam arra, hogy fel fogjak jelenteni, hanem egyszeruen nevtesegesnek tartottam, hogy valakinek a blogozok kozul ez megfordult a fejeben, mint megoldas...
süti beállítások módosítása