HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két vendéggyőzelem az OB I.-ben

2010.03.01. 20:48 Hblog

A Ferencváros a rendes játékidőben verte a Megyeri úton az Újpestet, a Vasas Bp. Stars a hosszabbításban múlta felül a Dab.Doclert az OB I. középszakaszának mai mérkőzésein. Az UTE nehéz helyzetbe került az 2-5-ös vereséggel. Ha a Sapa Fehérvár AV19-nek nem sikerül megfordítania az állást az EBEL-negyeddöntőben, könnyen lehet, hogy a tavaly még döntős lila-fehérek lemondhatnak a rájátszásról. Hátrányuk hat pontra nőtt a Ferencvárossal szemben, ráadásul egy mérkőzéssel többet játszottak. Helyszíni emberünk szerint ezúttal a lila-fehérek nem is mentek rosszul, de Budai Krisztián mindent védett, a zöld-fehérek pedig mindent belőttek. A nap rangadóján hosszú idő után szenvedett ismét vereséget a Dab.Docler, igaz, egy pontot így is otthon tartott az éllovas. A győztes vendégek részéről Peterdi Imre két gólt vágott, a ráadásban Niko Kluuskeri döntött, 3-4. Az első jelentések szerint egy palánkra lökés következtében súlyosan megsérült az újvárosiak legjobb csatára, a válogatottban is számításba vett Galanisz Nikandrosz.

507 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elég tekintélyes a kiosztott büntetés percek száma is! Komoly meccs lehetett! Várjuk a videót!
Először is: Haszonits, szívből kívánom, hogy a azt a patkányságot, amit a pályán művelsz, a jó Isten fizesse neked vissza egy 200-al süvítő koronggal ami a pofádon csattan.

Másodszor: A Stars ritka patkány és aljas játékot játszik, azonban ellenünk ez nagyon is eredményes, főleg ha még az a szarházi is partner benne.

Harmadszor: Retek szarul játszottunk, bár az akarás meg volt.

Negyedszer: Óriási gratula Magónak, Svaszneknek bizonyára szar érzés lehetett, mikor 20 ember ujjal mutogat és nevet a vérző fején :)
Azt a kurva! (direkt nem pontoztam ki.)
Asszem alszok rá egyet, mielőtt bármit írnék... :S
@thokee: szimpatikusra sikerült, gratulálok.
Asszem lesz feszültség az elődöntőben rendesen...
Szep volt fiuk ! Az ujabb dozsa-veres utan kotelezo a 3ik hely !
HAJRA FRADI !
Gröss büszke lehet magára remélem szlovéniába szájba vágja valaki úgy hogy az életbe többet lábra nem áll.
'49 -es gól megint. Grat. A videóra tényleg kíváncsiak leszünk.
@rosi02: Ugyan. Mit keresne Gröschl Szlovéniában?
@a. Bárd: Megy Nika helyére a válogatottba... :S:S:S:S
Ide is leírom amit a másikban már megtettem.
Szándékos szabálytalanság volt amit gröschl csinált. Remélem eltíltják erre a szezonra.
@FedorovS: Az most megmondom neked a lényeges részek tuti nem lesznek benne. Svasznek a padról ugrik be bunyót generálni meg gröss kinyírja a Nikat, hogy csak a legnagyobbakat mondjam.
DO (ahol korrekt összefoglalók szoktak lenni):"Hosszabbítás után szenvedett 4-3 arányú vereséget a Dab.Docler csapata a a Vasas Bp. Stars együttesétől a jégcsarnokban ma este - a parázs hangulatú találkozó vezéráldozattal járt: egy alattomos támadás nyomán Galanisz Nikandrosz súlyos sérülést szenvedett, és megsérült Peter Sevela, az Acélbikák hálóőre is."

Szövetség előtt adott a lehetőség, példát statuálni és megállítani az ellenfél levadászását.
Visszafogott leszek... Nagy küzdelmet hozó meccs volt, de azt hiszem a Stars a mai estén nagyon mélyre süllyedt. Ilyen aljas, alattomos játékot, amit bemutattak nem nagyon látni. Nikát hátulról nagy erővel a palánknak lökték (Asszem Gröschl) Haszonits 3(!!!) méterről nem látott szabálytalanságot. Ebben a harmadban összevissza is fújt, illetve éppen hogy nem fújt, bármit lehetett csinálni szinte. A másik 2 harmadban egyébként felnőtt a feladathoz, nagyjából jókat fújt, sőt a harmadik végén még 2 tiszta DAB kiállítást nem fújt be. A Magosi-Svasznek esetet Magosi nagy bombázása előzte meg (nem igazán tudom, hogy miért pont Kluuskerit kellett, de szemből, láthatóan csinálta, nem lett baja a finn-nek a mellékelt ábra alapján). Utána Svaszneknek bibis lett a bucija :)))))
Sajnos Nika kiválása rányomta bélyegét a játékunkra, nagyon akartunk, de nem játszottunk jól, Rajna pedig hozta a szokásosat: fogott, mint a zöld festék. Sevelát iszonyúan fejbelőtte Sille a bedobókör tetejéről (egy bocs azért belefért volna a ravasz mosoly helyett...), úgy kellett letámogatni, remélem nincs nagy gáz. A végén Macsweyn bulis gólja nagy szám volt, visszajöttünk a meccsbe 2x, az akarattal nem volt gond. Sajnos a hosszabbításban szerintem be akarták húzni a meccset a fiúk, ezért rontottak rá ketten egy emberre és maradhatott egyedül Kluuskeri, belőtte. Elég vacak hiba volt.
Nagyjából ennyi, a sérülteknek gyors felépülést - sajnos ez Nika esetében viszonylagos, ahogy hallom...
@antiu: Az minket nem vigasztal mert a nika nem lesz egészséges.
@OliBLOOD: ott a pont, de ez nem fogy a szövetség részéről megtörténni, mert az exvolánról van szó.
Először is jobbulást Galanisznak,nagyon remélem nem olyan súlyos a sérülése mint ahogy először látszott.Az ute számomra nagyobb rejtély,mint a seuso kincsek holléte.Tavalyi döntős csapat nagy valószínűséggel nem lesz bent a 4 legjobb közt,ennyi hazai vereség nem lehet a véletlen műve, bár még halvány esélyük van,de a sorsuk innen már nem a saját kezükben van.
Bencuskának eltörött a pici nózija :)))))
Remélem Gröschl-t is helyrerakja valaki, mert egy patkány amit a pályán művel. Fodor meglehetősen visszafogott volt a mai meccsen, tőle elég szokatlan volt.
@check: Ja még annyit a bíró-dologhoz, hogy Magosi talán jogosan kapta a 2x5+20-at (1x a roughingért, 1x a bunyóért), de Svasznek a padról jött be verekedni, és ez végleges kiállítás kellett volna, hogy legyen (5+25). (Megjegyzem, mivel Magó ütközése nem volt alattomos és sérülést sem okozott, ezért kissé túlzásnak érzem a 5+20-at, de első látásra elment annak.)
@rosi02: Tudom, sajnos de azt nem kivánhatom, bármennyire is tenném, hogy szakadjon el mindene és éljen tolókocsiban élete végéig.
Nikának valószinü édesanyja állítása szerintem elszakadt a vállában egy szalag
@CTZ78: Ha tényleg így van, vége a szezonjának... :(:(:(
Ez a padról bejövök verekedni érdekes szituáció, mintha Újvárosban történt volna már ilyen, amiért az a bizonyos két meccses eltiltást kapott, pedig még csak nem is verekedett, rémlik másnak is? Csak ha már a szövetségnél tartunk.
Megpróbálok nyugodtan írni, nem lesz egyszerű... Sajnos ez a meccs nekünk gyakorlatilag a második cserében véget ért, amikor Gröschl, teljesen szándékosan hátulról, bottal szétverte Galanisz vállát. A videó ezt meg fogja erősíteni, korong sehol, érkezik hátulról keresztbe tett bottel és elszakítja Nika vállszalagjait. Ezek után csoda volt, hogy döntetlenre hoztuk a rendes játékidőt, egy teljes támadósorunk maradt, az összes többibe bele kellett nyúlni. Ez látszott is a csapaton, nagyon nem ment a játék, akartunk, de kilencedik meccs zsinórban, fáradtak voltak a lábak, a fejek, minden. A Stars tovább folytatta a gusztustalan, alattomos játékát, ráadásul a szerencsével sem álltak hadilábon (Peterdi első gólja pl.), mi meg egyre fegyelmezetlenebbé váltunk, s ezt is kihasználták. a meccsről többet nem írnék, az gyakorlatilag értékelhetetlen volt, nem a jégkorongról szólt.

Stars: bármennyire is sértő lehet egyeseknek, de leírom, ez a csapat az első pillanattól kezdve arra megy ellenünk, hogy valakinek sérülést okozzanak, vagy valakit kivegyenek a játékból. Ez már nem lehet véletlen, lásd mol liga elődöntő, valamint a mai meccs. Kívánom gröschl-nek tiszta szívemből, hogy amit most adott, azt kamatostul kapja vissza, és tényleg tudom, hogy csúnya, amit írok, de nagyon remélem, hogy szanaszét törik a kezét, lehetőleg, a lábát, a fejét, mindent, addig legalább ne játszhasson, mint a Nika, minimum. Vagy tiltsák el, de legyen ennek a mai teljesen szándékos, alattomos támadásnak következménye.

Haszonits: Nika sérülésénél ott állt a közelben, semmit nem fújt, még vigyorgott, hogy nem történt semmi, csak rázta a vállát. Gondolom a szünetben eljutott hozzá is, hogy milyen sérülést nézett el, mert a második harmadban elkezdte osztogatni a kiállításokat, bár ezek nagy része jogos volt, köszönhetően a stars továbbra is alattomos játékának. Sajnos előnyből teljesen vakon voltunk, Kurték fáradtak voltak, más előnyös sor Nika kiesésével nem volt olyan, ami hatékony tudott volna lenni.

Sajnos fejben ezt a helyzetet mi sem tudtuk lereagálni, ezért volt a bunyó, ezért volt Kiss Ákos fegyelmije is. A bunyót Svasznek nyerte jégrevitellel, de a feje egész érdekesen nézett ki pirosan, ha értitek mire gondolok :) az már más kérdés, hogy Haszonits csak azt nem vette észre, hogy kedvenc 33-asunk a padról ugrott be bunyózni, amiért láttunk már idén végleges kiállítást és kétmeccses eltiltást. Nagyon remélem, hogy Haszonits idén már nem vezet meccset, ehhez a mai botrányhoz ő is kellett...
Én két eltiltást javasolnék a mai meccset látva:
Az elsőt Gröschlnek, szándékos sérülésokozásért, ugyanis a meccsen készült videofelvételből egyértelműen látszik, hogy alattomos, aljas módon bottal szabályosan levadászta a Nikát, akinek ezzel vége a szezonjának ---> kórház, műtét
A második eltiltást Hasonits játékvezető Úrnak, aki kritikán aluli teljesítményével igen erősen hozzájárult ahhoz, hogy így elfajuljon a mérkőzés.
A Stars úgynevezett játékát inkább nem kommentálnám.
@check: Sevela enyhe agyrázkódás, de a meccs után még nem tudott lábraállni.
Sok sikert a Fradinak a Volán ellen!
@antiu: Értem én az indulatokat, de kérdezem azzal mi legyen, aki a Mol liga elődöntőn ismételten eltörte a Szappanos kulcscsontját??? Hátulról, ütővel csapott rá persze kiállitás nélkül maradt????
@869065: videót, vagy meg sem történt
Először is kívánom neked, hogy amit most te írtál azt neked fizesse vissza 200x az Isten, hogy kivágják a szemedet egy jó nagy koronggal. A másik meg RITKA jó játékot játszik a Stars, sajnos a vereséget van aki nem bírja elviselni... Ha annyira okos vagy állj be te a pályára és vegyél egy hoki ütőt a kezedbe, te észlény.
Másodszor: SVASZNEKET békén lehet hagyni.
Ennyi.
Jól láttam hogy csak a dunaújvárosi tv volt jelen, és a jegkorong.tv-től nemvolt senki?
@thokee:
Először is kívánom neked, hogy amit most te írtál azt neked fizesse vissza 200x az Isten, hogy kivágják a szemedet egy jó nagy koronggal. A másik meg RITKA jó játékot játszik a Stars, sajnos a vereséget van aki nem bírja elviselni... Ha annyira okos vagy állj be te a pályára és vegyél egy hoki ütőt a kezedbe, te észlény.
Másodszor: SVASZNEKET békén lehet hagyni.
Ennyi.
@Zsenevier: a hangsúly gondolom a Ritkán van
@Zsenevier: te értemi fogyatékos vagy?
Vagy svasznek gidája?
@Spigott: Sajnos megtörtént! Akkora ütést kapott hogy a kulcscsontját összetartó lemez is elgörbült. Röntgen van, videót nem csináltak, de az ő szezonjának is az vetett végett.
@Zsenevier: Láttad a mai meccsen hogy játszott? A meccs első felében sorba ült ki a padra, meg 10 percet kapott. Talán nem véletlen
@869065: Én kinn voltam az össze meccsen a Mol-liga Final fourján, de nem emlékszem rá, hogy szándékos sérülés okozás lett volna. De ha belegondolsz a "Volán temető" folyamatosan fenn tartott bottal megy ütközni. Arról már ne is beszéljünk, hogy snkin nincs megkülönböztető "A" vagy "C" betű, ezért a bíróknak szóba sem kellene állni velük, vagy pedig fegyelmit kéne kapnia a reklamáló játékosnak! De ha ennyire nincs pénze a Starsnak, akkor szóljanak veszek nekik egy tekercs pászkát, amiből ráragaszthatják a mezre a betűket!!!!
@CTZ78: Fodor a közönségünknek vezényelt a Svaszneket éltető rigmus során,a palánkon ülve.Az edző szépen lekapta onnan.
@iNeZ:
Cicát nem kell semmiért bántani, mert lehet, hogy Nikának vége a szezonnak de mi van Szappanos Dáviddal? Kulcscsont törés rémlik???
@Zsenevier: Jajj szegény CICÁNAK egy 20 éves verte be a képét, ezzel most elcsúnyították a Cuki kis pofikáját! Nem baj, ha hazamegy, ápolgathatod neki...
@Zsenevier: Rémlik mikor kiengedtek a zárt osztályról?
Bizonyíték nélkül ez körülbelül annyi, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. Lehetett egy ütközés a palánknál is, bármi. De igazából le is szarom, sajnálom persze, de gröschl mai alattomosságáról videó van, ez ellen elég nehéz lesz érvelni.
Lassan mindenki hozzászól a saját szintjén...:)

Szerintem ideje megnyugodni. A megérdemelt büntetéseket valószínűleg úgy is kiosztják. Eddig ez normális blog volt, normális kommentekkel. No jó, a blog most is az.
Az edzőről meg csak annyit, hogy számomra azzal elásta magát, hogy szinte le kellett fogni a kispad mögött, és a biztonságiaknak kellett elé állni, hogy ne menjen át a mi kispadunkra, és menjen neki JP-nek!
@rosi02: Cicának ki verte be a képét? szerintem senki :) Max Svasznek mehet orr-ot röngeneztetni reggel :)
@rosi02: A fotós srácnak akart nekimenni, mert képeket mert készíteni a Stars kispadon
@Zsenevier: te honnan keveredtél ide kiscsikó?:)
@rosi02: Hozzáfűzve még az előzőhöz, ha a játékosok ilyen példát látnak az edzőtől nem is csodálkozom ezen a játékstíluson....
@Zsenevier: Tudod azt kell mondjam, hogy ha a Stars szóba kerül, akkor elsőre csak kevés szimpatikus játékos jut eszembe: pl. Peterdi, Rajna, Holéczy (a teljesség igénye nélkül, de sokkal több nincs). Ők most sem voltak benne semmiben. Ellenben a félisteneid, összeadva kb. 12 perc 47 másodperc időtartamban reklamáltak felváltva és folyamatosan, a köztes időtartamban meg alattomosan vadászgattak. Feltűnő, hogy ez ellenünk mindig előfordul...
UTE-FTC

Most már nincs miben reménykedni. Ez egy végtelenül elcseszett szezon. Nagyon sajnálom a srácokat, egyszerűen ez most így alakult. Nekik sem megy úgy ahogy tavaly, de sokszor valami hihetetlen pechünk van. Mai meccs is ilyen volt. Az az arcpirító mák, ami a fradinak ma is volt, az egyszerűen hihetetlen volt.
Budai remekül védett, ezt senki nem vonja kétségbe, de sokszor már verve volt és vagy pont hülyén pattant a korong, hol pont elakadt a kapusban.
1-2 Fradi gólnál is pont jól pattant meg, hogy nekünk legyen rossz.

Szóval az első harmadban legalább vagy 3-4 gólt kellett volna lőnünk.

Grat a Fradinak, mert arról, hogy szerencsések nem tehetnek és ha volt nagy helyzetük, okosan használták ki őket, nem úgy mint mi.

A harmadik hely megszerzésére akkora az esély, minthogy a Volán még továbbjusson az elődöntőbe. Szinte semmi.

Bozralmas nézni, ahogy ennek a csapatnak nem akar semmi összejönni, jövőre remélem nagyjából egyben maradnak és jó edzővel, PÁLYÁVAL, szurkolókkal helyreállnak.

Hogy én mennyire utálok vesztes meccsről hazautazni még vagy 70 percet. És hányszor kellett ezt már sorozatban...
@869065: és ez kell lennie a válasznak? még ha igazad is lenne...
@rosi02: Amilyen az edző, olyan a csapat.
Gusztustalan edző, gusztustalan csapat! Ez ma a stars
@CTZ78: Akkor is, majd sajnálom szegény Starst, és kiabálom nekik, hogy "jajj, szegény Stars, jajj szegény Stars...
@rosi02: Mi is kint voltunk. Láttuk, hogy ki volt, de egyszer sem hallottál senkitől ez eset kapcsán ilyen véres szájú megnyilvánulást. Mindenkit sajnálunk, aki megsérül, de senkinek nem kivánnánk tolokocsit, de ezt betudom az indulatnak. Szapitól sem kért az illető bocsánatot, de mindegy. Tudja nagyon jól az illető, ez pedig a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.
Szép volt fiúk, ha minden jól megy, akkor szerdán sikerül bebiztosítani a rájátszást!

Varjú óriási gólpasszt adott a liláknak korcsolyával... :) De nem baj, szerencsére ma ebből nem lett gond.

Hajrá Fradi!
Helloka!!! Mi folyik itt!!! Hajrá Stars először is!!! Hogy lehet olyat kívánni hogy más sérüljön le emberek!!! Isten nem bottal ver!!! Vissza veri még az átkot!!!
Azt adja a Stars amit kap!!!
A kiállításokban is a Dab.Docler verte a Stars-t 78:63 perc arányában!!!
És arról ne is beszéljük hogy milyen stílusban szurkolnak az emberek!!!
@869065: Senki nem kívánt neki tolókocsit, legalábbis én biztos nem. De a mai játék, ahogy én láttam arra ment ki, hogy hány embert tudnak kiszedni a csapatból a következő meccsre...
@Spigott:
Figyeljetek már, ti akik írogattok itt nagyon nagy szaktudással játékvezetői végzettségetek van, vagy jégkorongoztok több évtizede, vagy esetleg valamelyik sport tv-nél dolgoztok közvetítőként? Más kintről nézni a meccset és megint más játszani.
Nem tudom, hogy figyelitek-e a Miskolcot vagy az Újvárosiak játékát,mert ők sem kicsit agresszívak.
És aki feltette az életét a jéghokira annak ezzel számolnia kellett.
Úgyhogy lehet itt kivángatni a Starsosoknak sok mindent csak nehogy visszafele süljön el. ;)
Jó közvetítést a továbbiakban, szakemberek.
Sajnos gratulálnom kell a zöldeknek. Kétszer annyit lőttünk kapra (52-26), de az idén szinte mindig az ellenfél sáfárkodik jobban a helyzeteivel. Amíg az üres kapuba se tudjuk belőni a korongot, addig nincs helyünk a rájátszásban.
Spigott ugye te azt el felejteted hogy a mol liga elödöntőbe elintéztétek szapit ? Mai napig nem játszhat.. kb 3 hónapja harc képtelen ...Legalább most vissza kaptátok ... Milyen érzés ha valaki hosszúideig sérült ... Nem pont Nikmoszt kellett , de roszkor volt rosz helyen ... Nem vagyunk durvák , keményen játszunk ... erről ennyit .. legyetek nyugodtak .. szerdán meg lássuk Ice centerbe mi lesz ...
@play87: Mi a bajod a szurkolással?
@Zsenevier: Úgy gondolom még teljesen korrekt voltam, nem ártottam senkinek sem a hozzászólásommal, ezzel szemben Haszonits több ember szórakozását tette tönkre, a játékosokkal szórakozik, s élvezi.

Nem értem, hogy a pályára miért akarsz beküldeni, játszani sajnos nem tudom ezt a játékot, de látni látom, s érteni értem :)

Veled ellentétben...
@Zsenevier: Figyelj gida, ott voltál a meccsen?
Mondjuk ezt kétlem, mert akkor nem érnél vissza a zártra lámpaoltás előtt.
@Zsenevier: egyébként nekem van jv. vizsgám, és egykor játszottam is, mellényúltál, nem kicsit:)
szánalmas vagy
@Zsenevier: Első körben : Én pl. játszom, teáht néhány dologgal tisztában vagyok. Másod sorban: Nem mindegy, hogy valaki "ütközős Kanadai Hokit" játszik, és más az, hogy agresszív, vagy durva. Laikusként egyformának tűnik a kettő, de közel sem ugyanaz, sőt még nem is hasonlítanak egymásra.
@Zsenevier: 1. Tanuld meg rendesen leírni egy játékos nevét, ne legyél paraszt.
2. Mi az hogy most visszakaptátok? nem erről kéne szólni, hogy hú most megtoroltuk legalább
3. Persze úgy lehet keményen játszani hogy folyamatosan fejre, Roger meg is kapta érte a 2+10-et
@Zsenevier: "Nem vagyunk durvák" A hét vicce.
@Zsenevier: jaj, most nézem, friss hús vagy, rögtön szimpi lettél a törzsközönségnél:) ehhez is tehetség kell:)
@Zsenevier: Az Ice centerben gyakorlatilag a fél csapat nem fog tudni játszani köszönhetően a Starsnak.... (Nika, Magó, Sevela ma agyrázkódást kapott...)

Nem vagytok durvák? Számomra a felemelt ütővel való ütközés elég durva dolognak tűnik.
@Spigott: Remélem nem baj, ha beleszólok, sajnos a stars nemcsak ellenetek játszik így. A múlt hónapban 3 meccs ellenük 3 sérülés, ha jól emlékszem, Borbás, Hetler, a 3. sajnos most nem jut eszembe. Nyilván azok sem voltak szándékosak...persze. Valahogy tényleg túl sok az ilyen történet.
Próbáltam finoman fogalmazni, mert nem láttam, de azért el tudom képezelni. "érdekes" csapat, kérdés meddig mehet ez még...
@Zsenevier: Gida? svaszi is ilyen durva veled otthon?
@Zsenevier: GALANISZ NIKANDROSZ! Jegyezd meg a nevét. A *** már megjegyezte, hogy kit kell leséríteni, össze is jött neki. Szerdán ki a célpontotok?
Ez most ugye azért hokimeccs volt?
Amúgy, ha játékmegszakítás volt, akkor Svasznek beléphet a jégre. Amennyiben verekedés volt, akkor nem jöhet be.
Ahogy látom nem sokáig fogják nyitva hagyni ezt a topikot.....
@CTZ78: részletezzem??????????
@tiriakos: teljesen más poszt, esélytelen. de "kivett" egy jó centert, amilért megkaphatja a Szlovén Jégkorong Szövetség nagykeresztjét, komolyan. amúgy a másik poszthoz már odaírtam, de idemásolom - én messze álltam és nem láttam semmit, de a videón egyértelmű, korong sehol, Cica hátulról bottal két kézzel vállra. az éles szemű bíró sporttárs picivel később lefújta, amikor látta, hogy Niká nem tud felkelni. buli lett a vége, Cica két percet sem kapott - és innentől nekem senki ne magyarázza, hogy nem volt szándékos, meg bocsánat. hát nem. nekem eddig tartott a türelemjáték, srácok. a liga elődöntőben kivette egy fontos hátvédünket, most az 1. percben levadászta egy meghatározó csatárunkat, ami miatt végig felfordított játékrendre kényszerültünk, plusz mosolyogva (!!!) hergelte a közönséget a második harmad elején - amikor már a lelátón tudta mindenki a súlyos sérülést (gondolom, ő is), szóval nekem itt a vége: amennyiben és ameddig a Dab.Docler vezetése nem kéri jegyzőkönyvbe foglalni a szándékos sérülés okozását a videó egyértelmű tanúsága alapján, illetve nem tesz meg mindent - szövetségi és játékvezető testületi szinten is - annak érdekében, hogy Cicát büntessék meg a cselekedete miatt, addig nem megyek meccsre. a Stars több játékosának mai mutatványa - eredménytől függetlenül - az alattomosságra és a szándékos sérülésokozásra irányult, a bíró pedig többször csak asszisztált ehhez (sokadszor: nekem innentől teljesen mindegy, szándékosan-e vagy csak azért, mert nem figyel, nem tud, nem ért hozzá - leszarom). két példa: Korol összecsap egy starsos játékossal, ütésváltás, a kanadai szája vérzik, mutatja is a bírónak: ő kap 2+2 percet, aki megütötte, az 2 percet. később Lecsót hátulról fejbebaszta Sille (ha jól emlékszem), Lecsó nem reagálta le, de a csetepaté miatt játékmegszakítás, a vége páros kisbüntetés. más kérdés, hogy ma nem játszott jól a csapat, kimaradt egy csomó helyzet, könnyű gólokat lőtt a Stars, ennek ellenére tartom, amit írtam - ha nem kezdődik egy szereptisztázó folyamat, hagyom a hokit. ennyit nem ér.
@check: Roger tényleg nagyon szimpi, mikor fölszedi a csokit... Hálisten sokakkal együtt leszek kitiltva, mikor leírom, hogy az összes exvolános egy-egy patkány. A többiekkel tényleg nincs gond.
@Tillasz: Fodor futásnál is játékmegszakítás volt, amikor jött Fisera. Ő végleges kiállítást kapott ezért. Svaszneknek pedig csak véresre lett verve az arca :)
@play87: ahogy jónak érzed! Kezd el
@1885*: Nagyon jól írtad! Ez az ő taktikájuk. A Miskolc ellen volt a Gergelynek egy könyökös ütközése, ha jól emlékszem a Tóth Adriánnal szemben a játék lefújás után. Abból is lett ám akkor eltiltás.... keményen 1 meccset ki kellett hagynia...
@Tillasz: Fiseránál sem volt verekedés, csak szokásos lökdösődés kapunk előtt, jött az egész sorával együtt, és kapta a két meccset :))
@OliBLOOD: orrtöréssel vegyítve :)
@OliBLOOD: Bocsi, valahogy nem tudom, most sajnálni. Ha lesz 5 percem megteszem.:)
Ennyi álszentet majd mindjárt sírok!!! Ajaj!!!
Nem sok értelme van jelen pillanatban ennek a posztnak. Főleg, hogy átmegy személyeskedésbe. Ha van bizonyíték, be kell mutatni és a vétkest hosszú időre el kell tiltani. Nem élek álomvilágban, erre sajnos sztem nincs sok esély.

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy az elődöntő rendkívül feszült hangulatban fog eltelni és az sajnos nem a mi malmunkra hajtja a vizet.

Viszont tényleg már csak az hiányzik, hogy a Vasas a döntőbe kerüljön és ott Cica pl Godót vegye célba.
A Volán a mi helyünkre fog bepofátlankodni a bajnokságba :), tehát amit ő fog véghezvinni, az részben a mi sikerünk is -> csakhogy új csapásirányt adjak a posztnak.
thokee egy hétig pihen.
@Lazlee: Te is fehérvári divatdrukker vagy!:))
@antiu:Látom mindenki Újvárosi szurkoló!Meglátszik annyi az eszetek és ez a primitívség,nem süllyedek le a szintetek ennyi!pápá
@Zsenevier: nah ezt most jól megmondtad barátom :)
@foma: Az bizony, bizonyítékom is van rá :))))))
@rosi02: Mondom én, hogy "szimpatikus" társulat. Nem vagyok naprakész, de nyilván bővíthető még a listájuk.
Nálam elég egyszerűnek tűnik a helyzet: Nika kiesett a mol liga elődöntőben, bukdácsoltunk, több vereséget szedtünk össze, mint addig a szezonban összesen. Nika felépült, nyolc győzelem, nyolc meccsből, egy pontvesztéssel. Jön a Stars, kellene nekik azért az első hely, hát mi a megoldás? szándékosan, alattomosan kiveszik Nikát a játékból. Tényleg nagyon szeretném, hogy ez véletlen legyen, de most inkább mérhetetlen düh van bennem, mert ha ez egy ártalmatlan szituban történik, akkor oké és sajnálatos, de ez így sajnos egyértelműen arra ment, hogy levadásszák a görögöt.
@Zsenevier: biztos hazaért már a cica, és le kell nyalogatni a sebeit.... (ide meg gondolja mindenki a folytatást)
@CTZ78: Először is ha te eljössz a Káposztási Ice Centerbe szurkolni netán a csapatodank akkor nem küldenek el a vendégszektorba!!! Minenkinek joga van oda leülni ahhova akar!!! Tudtommal nincs névre szóló ülőhely!! De szólj ha tévedek!!! Akinek a hazai mérkőzéseken nagy szája van az mért nem jön fel Pestre is kiabálni!!! Érdekes!!! A másik meg amikor k... anyáznak ezerrel!!! Undorító!!!
@Zsenevier: érvelni és helyes írni tudsz , azt látom:)
@foma: Cica meg a középkörből "vezényelt" a második harmad elején szélesen mosolyogva - nagy lélekről és emberi tartásról tett tanúbizonyságot ez is...
@Zsenevier: Isten veled, ezért igazán kár volt regelned...
@Zsenevier: nem mindenki Újvárosi szurkoló, csak a csilla.gocskákat nem csípjük, dolgozd fel, van ilyen
@1885*: szimpatikus vagy te nekem, látom mindketten épp eléggé szeretjük a volános temetőt...
Nem kellene felvenni a kesztyűt ezekkel az új szurkolókkal,és nem lesz kitiltva senki.Pedig az előbb már majdnem kapcsolatba léptem az egyikkel én is.
@play87: Minden jégcsarnokban van vendégszektor, ahova általában a vendég csapat szurkolói szoktak kerülni. Joga persze hogy van, csak a vendég szektor azért vendégszektor, hogy oda menjenek a vendégcsapat szurkolói. Megnéznék egy UTE-Fradi meccset ahol mindenki oda ül ahova akar :))) Szerintem te is tudod mi lenne a vége
@Nyuszí O_o: amit most leírtál az is simán 10 perc fegyelmi lenne, mármint ha kifelé mutogat...
@antiu: látom az IQ megvan fiatalok,széjhős itt mindenki...gratulálok az értelmi szinthez...
@play87: Ezzel nagyon mellényúltál, a szektorban, ahol ülni szoktam számos Stars-szurkoló volt, senkit nem küldtek el a vendégbe (ahol megjegyzem a vendégszurkolóknak alapesetben lenniük kellene). Mellesleg mutasd meg légyszi, hogy Kápmegyeren melyik a vendégszektor...
@Lazlee: Errol beszeltel a tegnap, hogy moderalni tudnal embereket? :)
@CTZ78: szerintem az UTE-FTC nem lehet bármihez is hasonlítani!!! kb egér macska!!!
@check: Van böven üres hely válassz:)
@Zsenevier: Nem azt mondtad, hogy pápá? Mert így nem nagyon lehet téged komolyan venni... :))))))
@rosi02: :) jó név, jobb mint, a Vasas, mert az nekem a vizilabda csapatot jelenti, ja és köszi, hát nem tudtam megkedvelni őket.
@check: szerintem nem nehéz kitalálni!!! De mindegy!!!
@1885*: Látom ti nem tudjátok feldolgozni, a sárdobáláshoz értetek
Ahogy hallom Haszonits sporinak holnap jelenése lesz, el kellene számolnia a mai teljesítményével. Nem lesz egyszerű...
@CTZ78: Kivéve kápmegyeren, mert ott a csarnok fele le volt zárva idén mindig amikor ott játszottunk. Így tényleg a hazaiak közé kell ülni, eddig még komoly gond nélkül. De amikor örülni szoktam a góljainknak szoktam kapni megjegyzéseket...
@fekete8: Én eddig is oda ültem, ahova jólesett, nem is volt gondom soha. És itthon sem megyek a falnak, ha vendégszurkoló ül mellettem, mint pl. pénteken az UTE-meccsen.
@play87: félünk a Stars ultráktól, azért nem megyünk.

@foma: @check: ti meg homik vagytok, bár bizonyítékom nincs rá. :D
@Spigott: Sevela meg a kórházban éjszakázik ma :(
@CTZ78: ahogy hallottam, enyhe agyrázkódás, talán nem komoly, de azért fő a biztonság
Na jó további jó fikázást kívánok mindenkinek!!! HAJRÁ STARS!!!
Most már tök mindegy hogy mi lett volna ha....!!!! Most már ez van!!! Jó éjt!!!
@check: ezzel egyetértek veled
@play87: Légy szíves felejtsd már el ezt a sok felkiáltójelet, mert enyhén idegesítő.

Vagy szokj rá a CapsLock-ra is, mert úgy még inkább hangsúlyozhatod a hülyeséget.

El kell fogadni, az összes többi csapatot jobban kedvelik az ellenfél szurkolói, mint a Vasast. Legalábbis az elmúlt év hozzászólásaiból ez jön le. Nyilván nem véletlen a dolog...
@a. Bárd: ugyeugye, milyen belegondolni, hogy majd betérdeli Palkót vagy valamelyik Vasst, esetleg ugyanezt megcsinálja Sofival...aztán majd integet a középkörből vigyorogva...korrekt lesz nagyon. de a felelősség nem csak az övé, szép lassan idáig fajul ugyanis a "bírókérdés" vagyük észre...keresem a korábbi hsz-t, ha megtalálom és még nyitva lesz ez a poszt, bekopizom.
@Zsenevier: nagyon okos vagy, ha nem jöttél rá, hogy én kinek drukkolok, segítek, nem a DAB-nak, de ettől még lehet véleményem a csillagocskáidról. Tájékoztatásul közlöm, nem tegnap kezdtem hokimeccset nézni.
@Zsenevier: ö vicces de te meg katasztrófa:)
Zseniever is pihen egy hetet.
@csatoimi: ma magamat is kitenném, de felfokozott idegállapotban vagyok (Máunika!).
@Zsenevier: újvárosi, jelző, kis betű, észlány. amúgy üdv a blogon, sok sikert a továbbiakban is :)
@Lazlee: Tudom én, hogy ciki, amikor kiderülnek a dolgok... :)))))
@Zsenevier: Még mindig itt vagy? Kezdem feladni a reményt... :))
@a. Bárd: Szerinted érdekel!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????
@Nyuszí O_o: Szerdán várhatóan Hegyi fog lesérülni, majd az elődöntőn Magosi, Azari, Pozsgai. Persze teljesen véletlenül mint ma Galanisz...
Minden meccsen ki kell venniük valakit, erre épül a taktikájuk.
@play87: valószinű nemérdekel, de ahogy elnézem nem is nagyon érted
@Zsenevier: ugyanazt szajkózod, mondom je nev:)
@Spigott: van remény. figyelj oda, írd a fejleményeket!
@play87: neked is, és remélem, Cica és elégedetten hajtja álomra a fejét...
rossz játék, klasszis Krinó, sok szerencse, gyönyörű este.

tempó zöldek!
@1885*: hagyd csak , szerinte az a szám a nicked gyanánt : gondolom azt hiszi, akkor születtél:)
@fekete8: elég optimális találkozás. a helyzet amúgy az, hogy kezd megvalósulni a hülyékkel vitatkozni esete, levisznek a szintjükre és véged, mert legyőznek a rutinjukkal.
@Nyuszí O_o: Ezzel tisztában vagyok,én még mindig bandog barátom után érdeklődnék nálad...
Szeretném azzal kezdeni a hozzászólásom hogy gröschl b.sz.a k. a. Levadászta Nikát és ez nem csak a mi hanem a válogatott szempontjából is rossz.
Gól és pontkirályt vesztettünk. Amúgy GRATULA a svasznek verő MAGÓNAK!!! Hajrá DAB!!!
@kiralyfi: :) :) :) akkor tök jól tartom magam, amúgy nem feltételeztem róla, hogy kitalálja, igazából gondolkodtam is, hogy válaszoljak-e neki, de ha már megszólított...
@Bonav: De finom vagy tesó :)))
@Nyuszí O_o: me is van, tessék, nincs egy hete, hogy beírtam:

2010.02.25. 11:50:23
a bírói alapfeladat, hogy a szabálykönyvnek megfelelően, részrehajlás nélkül, tudása legjavát nyújtva vezessen egy meccset - a magyar bírói átlag, sokadszor bizonyosodik be, képtelen erre. lehet filozofálgatni, sajnálkozni is, de egyre kevésbé lehet szó és a változtatás nyomatékosított szándéka nélkül eltűrni ezt. nem egy-egy esetleges fals eredmény, nem is - minősített esetben - egy csapat munkájának (a végeredményt tekintve tökmindegy, hogy szándékos vagy véletlen) tönkretétele miatt. korábban is írtam valami hasonlót: másodsorban azért nem szabad tűrni - és ez szerintem már vastagon szövetségi felelősség -, mert az egész sportág nimbuszát ássa alá egy ilyen siralmas jv-átlag, az egész magyar jégkorongot teszi nevetségessé és vállalhatatlanná, hogy a korrekt és pártatlan, szakmailag is vállalható minőségű bírói munka szabályt erősítő kivétel, nem pedig sztenderd, normális háttere egy-egy bajnoki meccsnek (most túl könnyű lenne az olimpiával példálózni, de még az EBEL-szint is felmérhetetlenül távoli álomnak tűnik e tekintetben). de még mindig nem ez a legfontosabb: sokkal nagyobb baj, hogy a jégkorong veszélyes üzem, borzalmas és visszafordíthatatlan sérülések következhetnek be a jégen még korrekt és példás játékvezetéssel is, és ezen súlyos/véres esetek bekövetkezésének az esélye szerintem exponenciálisan emelkedik akkor, ha a bíró még arra a minimumra is képtelen, hogy tartsa a gyeplőt. a múltkor valamelyik Volán-meccs előtt volt ez a szabályismertető filmecske a tévében, abban mondta Retye, hogy a csapatok számára az adott meccs első harmadának közepén ki kell derülnie, milyen szinten húzza meg a határokat a jv, és ehhez a szinthez makacsul és következetesen tartania kell magát a bírónak végig. ezeket a szinteket, és ezt a következetességet nem látom, nem látjuk a bajnoki meccseken - talán ez az oka az immár rendszeressé váló berzenkedésnek. a múltkor is leírtam, most is megismétlem: teljesen mindegy, melyik csapatnak megy az odafújás - szívből kívánom, hogy az én csapatomat is verjék el, mint jég a határt, ha szarul megy neki, és igazán elszomorítana, ha a Dab csak jelentős bírói segítséggel, hátszéllel jutna a döntőbe például.
üdv!
@foma: még nem ért haza szerintem.
Kerlek szepen kerusz, Lazleet ne tiltsatok ki. En is ideges lennek, egy ilyen meccs utan, ahol ilyen sok a szandekos leserites.
@foma: Itt vagyok.
Higgadjon le sztem mindenki,és nézzük tárgyilagosan.A szándékos sérülésokozás minden sportágban,de még a civil életben is büntetendő dolog.A polgári életben erre ott a BTK.a sportéletben,hááát nem is tudom.Remélem lesz megoldás erre is.Mindenki szálljon egy kicsit magába.Ma ez én kedvenc csapatomban okoznak sérülést,holnap bármelyik itt hozzászóló kedvenc csapatában.Ezt meg kell szüntetni.Aljas és alattomos dolog ez.Előre vetitve,a már a válogatott keretbe nem férő játékos,ne szabotálja a Nemzeti Válogatott-ba helyet kapott játékosok testi és mentális egészségét.
hmm nem olvastam el egy kommentet sem ,de biztos nagy lehet a szájkarate ennyi hozzászólással :D
Jóéjt! PEACE ;)
@Thomas_AV: kedves Thomas, hadd ne kívánjunk a gyönyörű mosolyod után hasonlókat a te csapatodnak, hogy utána mi is vidáman ironizálhassunk a "szájkaratén", OK? köszi szépen, aludj jól.
@Nyuszí O_o: Szevasz Nyúl barátom.
A méhek egészségileg hogy vannak?
@bandog: Örülök hogy láttad.Reggel elemzés.Csak nehogy elfelejtsek köszönni.:))))
@csatoimi: Írj egy ilyet légyszi Xardassal is, mert én is elég felfokozott idegállapotban írtam azt amiért kitiltottak :)
ha valaki két éve azt mondja, hogy belátható időn belül rossz játékkal idegenben hárommal verjük a dózsát, leköpöm. jáájjj, de szép volt.

no, ahogy elnézem, ez itt off.

:DDD
@1885*: azt hittem, Ti egy kerületből valók megértitek egymást:) most már nem csodálkozom, hogy nem:)
Haszonits sporttárs remélem nyugodtan alszik azután, hogy egyedül a csarnokban, csak ő nem látta azt a szándékos sérülés okozását, amivel tönkretették egy nagy tehetség idei szezonját, válogatottbeli álmait, alattomosan ráadásul. Ha nem tiltják el sem őt, sem pedig aki okozta a sérülést, nem fogok menni Szlovéniába sem. Egyszerűen nem tudok azonosulni egy ilyen szövetségi felfogással.
Lazleet ma ki lehet tiltani! Nem volt méltó a pálinkafőző hagyományokhoz, mert nyomott rá egy paxirasolt.
Ilyenkor sok dolgot ír, amit meg fog bánni! :)
@kerusz: :)
mi az hogy, nagyon is!
Szomorú ez az este! Engem nem érdekel a vereség, mert nem sok mindenről döntött. Nem hiszem, hogy Gröschl ilyen sérülést akart okozni, de hogy a mai meccsből ki akarta venni Nikát azt biztosra veszem. Ezt Ők rutinnak, fifikás megoldásnak gondolják. Lelkük rajta. Sevela fejbelövése tényleg vétlen eset volt, de azért Európában ezért mindenhol elnézést kérnek, Sille Apó ezt nem tanulta meg otthon. Legalább Peterdi javított valamit az összképen a viselkedésével, és a játékával. A döntő gólnál a finn légiós nagyon szépen oldotta meg a szituációt, még akkor is szép volt, ha ellenünk tette.
"a nagy múltú, sok éves tradíciókra épülő és rendkívül sportszerűen hokizó bp stars megérdemelten nyert Dunaújvárosban. a Dunaújvárosiak részéről eléggé alattomos, sportszerűtlen meccs után a bp stars - és egyben a liga - legsportszerűbb játékosa (Gröschl Tamás) nyilatkozata alapján a Dunaújvárosiak legjobb csatára saját magát kente palánkra úgy, hogy le is sérült... a meccsen a hazai kapus is sérülést szimulált. a Sevelát fejbe lövő Sille szerint a lövés úgyis mellé ment volna, de Sevela szándékosan belefejelt a korongba. mindezen felül a bp stars mestere felháborítónak nevezte, hogy az Acélbikák edzője nem engedte ki őt a hazai öltőzőbe wc-zni." - forrás: ezbudapest-stars.com
@kiralyfi: na visszajöttem még egy válaszra, nem igazán értjük meg egymást, vagy inkább csak saját nevemben fogalmaznék. Először is van egy teljes soruk ex Újpestiből, én ennek sem tudok nagyon örülni, a játékstílusukról meg, ami ma itt ekkora felháborodást generált csak annyi, hogy bár nem 1885-ben születtem :) még emlékszem, hogy az exvolánosok akik, most ezeket a sérüléseket okozzák, a volánban sem voltak sokkal sportszerűbbek, kedvencük a hátulról ütés.A sok egyéb megnyilvánulásaikat a kései időre való tekintettel most nem részletezném, meg ki is akadtam a Fradi elleni eredményünkön :(. Mielőbbi gyógyulást a sérülteknek!
@gogosz: Sille oda akart menni bocsánatot kérni amikor lement Sevela a kispadra, de visszaültették a helyére, hogy ne menjen oda.
Éreztem, hogy nem az évszázad objektív szakmai vitáját fogom elkapni a kommentek között, de ennyire erős pinceszintre nem számítottam, brávó.

Már csak idő kérdése, hogy az itt bennragadt indulatok mikor csapnak át tettlegességbe, alig várom, nagy nap lesz a magyar jégkorong fejlődése szempontjából...

Ontopic: Pedrónak különösen jól megy az Újváros ellen, pikáns.
@Spigott: Tudod ott óriási baj lehet a csapatban,ha egy ember kiesik és összeomlik a csapat.Ez amit te írsz erős túlzásnak hangzik.Niká a 20 játékosból csak egy.Vagy minden sorban játszik?

@Bonav:Tényleg jól megverte :)Az állával kettőt olyat bevert Svasznek öklének,hogy öröm volt nézni.Majd lerogyott a jégre és jól a saját fejére húzta a mezt.
@bakker81: Akkor lehet hogy Svasznek magának törte el az orrát? :)))
@CTZ78: Hát Nekem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy Sille bocsánatot akart kérni. Talán azt nézted annak, amikor kifelé dumált a lelátóra (hülya buzik és hasonlósk) mert akkor tényleg leültették.
Egyébként:
www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3954#
@CTZ78: Ha így volt, akkor elnézést kérek Sillétől.
@check: " Mellesleg mutasd meg légyszi, hogy Kápmegyeren melyik a vendégszektor"
Szia nálunk Káposztáson a vendég szektor a cserepad mögötti lelátó ami az UTE és FTC mérkőzéseken mindig nyitva van és a vendég szurkolok az oldal lépcsőházon keresztül közelíthetik meg a a helyüket,+ külön büfé és mosdó van számukra biztosítva. És ahogy a kommenteket olvasom,valószínű szerdán nektek is megnyitják ha kellő számban jöttök SZURKOLNI. Jó szurkolást és sokk sikert kívánok , minden él nélkül. ( Hajrá STARS )
@facsipesz: A DAB edzője a szezon kezdetétől a stabil 4 soros játékot preferálja. Tekintve, hogy a MOL Liga döntőig nem igazán kellett változtatnia ezért kifejezetten nagy jelentőséggel bír az, ha egy kulcsember kiesik. Ugyanis nem csak az ő pótlása a megoldandó feladat, hanem pótlás miatt megváltozó többi sor összerakása is. E mellé jön az összeszokottság hiánya és az egyéni képességek közötti különbség.
@gumikigyo: Sejtettem, de én oda csak válogatott meccsen jutottam el. Eddig mindig a hazai szektorban kellett ülni, de nem volt gondom azzal sem. Na jó, néhány megjegyzésen kívül :))
@bakker81: Lehet, hogy nálatok így nézik a játékost, hogy csak 1 a 20-ból. Látod mi ebben különbözünk, ezt nevezik csapatösszetartásnak, hogy ha egy ember lesérül a többi együtt érez vele, és küzdeni próbál érte, mert csak 2-szer hoztuk vissza a meccset egálra. És azért Niká eléggé húzó és ponterős ember a csapatban, hogy megzuhanjon a csapat a hiánya miatt. Meg mivel az első sorból esett ki a center ezért a többi sort is meg kell keverni, és innen már borul a rendszer.

De érdekes módon mikor egyenlítettünk, pár másodperc elteltével rögtön kaptunk is egy kiállítást, lehet, hogy volt benn a szabálytalanság is, de azért furcsák a véletlenek.
@bakker81: Nyilván az egyik legponterősebb játékos kiválása minden csapatot megvisel. Eddig azzal nyertük a meccseinket, hogy volt négy sorunk, mind a négy tudott menni, be lehetett osztani az erőt, de. Ez volt a kilencedik meccsünk zsinórban, már látszik a fiúkon a fáradtság, az első percben kiesett egy kulcsember, ami miatt egy teljes sorunk maradt, mert a többit át kellett variálni. Na most az az egy teljes sor volt bent emberelőnyöknél, emberhátrányoknál rengeteget, a többiek meg nem igazán érezték egymást. Van igazság persze abban is, amit mondasz, de ha két igazán veszélyes, valamint két másik "eredménytartó" sor helyett csak egy veszélyesre csak egyre kell figyelni az ellenfeleknek, az azért valamivel optimálisabb és erre ment ma ki Gröschl "játéka". A starsnál persze ez valóban lehetetlen, mert nincs olyan kaliberű játékosuk, aki ennyire kiemelkedne a csapatból, nem számítva persze a mol liga legjobb csatárát, akinek harmadannyi pontja volt, mint a ma kicsinált Galanisznak.
Meccsfüggetlen: a szándékos sérülésokozás nem frankó, elítélendő, büntetendő, mindegy, ki csinálja.

Én a verekedéssel sem vagyok kibékülve (a magyarok közt főleg), hisz a válogatottban majd egymásért kell küzdeniük, ezek a sérelmek a legnagyobb profizmus mellett sem simulnak el teljesen.

Ámen.
ugye emlékszünk még, mikor egy volános játékos egy Dunaferr-Volán döntőben szándékosan beletérdelt Erdősibe, az is nagyon pengés megoldás űolt. Ja, és azt is Gröschl Tamásnak hívták, csak beletörött a térde, így a debreceni vébét gipszből nézte a marha. Hát azóta finomított a technikáján!
@facsipesz: Igaz amit írsz, de ma sajnos a két csapatból nem sokan pályáznak eséllyel a VB csapatba kerülni. Az aki talán a legközelebb állhatott volna hozzá, az meg valószínüleg sérülése miatt nem teheti meg. Ezért szomorú ez az este.
@check: Eddig a két " renitens tábornak " ( DDD ) járt ez az előjog, de mint írtam, ha kellő szurkolóval érkezik a csapatod és a itt leírtakat elolvassa a csarnok vezetése akkor jó eséllyel pályázhatok a külön szektorra.
Jó estét... Nos... az indulatok tetőfokon, tán nem véletlenül... a meccset inkább hagyjuk.

Viszont fél füllel a játékos kijárónál elkaptam Gebei pár mondatát, miszerint a magyar kiírás alapján videó alapján a későbbiekben nem tilthatnak el játékost. Még akkor sem, ha mindezt szándékosan, és (remélhetőleg) a videón jól láthatóan tette.

No, de reméljük, hogy ez az eset példa statuálásra és kiírás változtatásra is sarkallja majd az illetékeseket.

Grat Magónak, Nikának és Sevelának mielőbbi gyógyulást, amúgy meg hajrá DAB:)
@gogosz: "de ma sajnos a két csapatból nem sokan pályáznak eséllyel a VB csapatba kerülni"

Nem értem, a Volán kitermel 4 magyar sort? (Plusz az a pár légiós)...
@gumikigyo: Ez azért furcsa, mert tavaly a bronzmeccs alkalmával sem lett megnyitva nekünk a tulsó oldal. Pedig ott azért szép számban voltak újvárosiak.
Tudom, furcsa dolog a vendégszurkolónak a vendégszektor fogalma, de ha még pár évig kitartotok a Stars mellett, akkor előbb-utóbb megismerkedtek vele :)
@Screw4Pils: Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy rémlik, hogy az eltiltást anno év elején még Fisera is utólag kapta (akkor rögtön kapott 2 percet, meg egy véglegest), majd utána jött a hír, hogy eltiltották. Vagyis nekem így rémlik az eset, mert ugye ma pl. Svasznek Bence megmozdulása nagyon hasonló volt ahhoz, ugyanis a kispadról ugrott be verekedni. Na mind1, bízom a reális ítéletben, és a jó példa mutatásban!
@Screw4Pils: Ha a szövetség nem tilthatja el, akkor a vasasban kell lenni annyi gerinc, hogy idén eltekintenek gröschl szerepeltetésétől. Ha ezt nem teszik, akkor ezzel azonosulnak a tettével.
@rosi02: én is így emlékszem, mármint, hogy Fisera utólag kapta az eltiltást. Reménykedem én is az ítélőkben, és az ítéletben is...

@OliBLOOD: Szerinted megtennék?:) Őszintén...:)
@Screw4Pils: Ugye a kérdés költői volt? :)
@facsipesz: kedves facsipesz, nem te vagy a kedvencem a starsos kommentelők között, ezt mind a ketten tudtuk eddig is, de hogy ennyire szemellenzős és buta hsz-t eressz meg egy ilyen eset után, nos, erre végképp nem számítottam. ami ma történt az nem egy Dab-Stars összeütközés, bármennyire is annak látszik, még kevésbé a vesztesek utólagos siránkozása, ugyanis ha ránézel a tabellára, akkor minmális agymunkával - amit még rólad is feltételezek - rájöhetsz, hogy a mai eredmény egy megveszekedett öltést nem baszott a pozíciónkat illetően. de kérlek, vegyük sorba:
- az alapszakaszt toronymagasan, verstlenül nyeri a Dab
- lesérül Galanisz
- bukdácsol, esetenként - pl. a számotokra oly kedve Final Four során - mélyen tudása alatt játszik a csapat
- visszatér Galanisz
- nyolcmeccses győzelmi szériát produkál a csapat
- a kilencedik meccs első percében egy játékosotok hátulról, bottal letarolja Galaniszt, az első jelentések szerint súlyos válsérülést okozva ezzel, miközben nincs korong a közelben, nincs éles konfrontatív szituáció
ha ezt te betudod a vesztes csapat sértett szurkolói nyavalygásának, akkor lelked rajta, majd az összefoglalót se nézd meg, mi manipuláltuk a képeket, Niká csapta magát Cica botjának, mert el akarta törni.
üdv.
@Spigott: Sok igazságot leírtál,fáradtak,variálás a sorokkal meg minden,de számomra neharagudj,hogy ezt mondom felfoghatatlan,hogy egy edző ilyen ukászt adjon a játékosának,hogy szándékosan sérítse le!Nagyon sajnálom a Nikát,tényleg ügyes,de azért még nem kellene a holdba kilőni!
Én azt mondom ,ha ti ezt betudnátok bizonyítani akkor a Gröslcicát örökre elkellene tiltani.
Én még mindig azt mondom ,ilyet edző nem mond.Provokáld,ütközd le,legyél rajta vagy a nyomába,nehagyd érvényesülni,szúrj oda,
Szerintem amikor Orbánnal verekedett akkor is valami ilyen szitu volt előtte.Talán még ugyan a a sarok is volt.Én nem hiszem ,hogy nézte,hogy Niká,vagy akárki.Aki előtte volt legyalázta .
@facsipesz: Olvasd el mégegyszer. Nem azt írtam, hogy senki! Nem sokan. És közülük a legesélyesebb Niká volt. És ha csak a csatárokat vesszük, akkor kiderül, hogy max 2 fő jöhet egyáltalán számításba. De lehet, hogy csak egy helyet tudnak ezek a csapatok elöl betölteni. Így már érted miről beszélek?
@OliBLOOD: A hangsúly a " renitens tábor "-on van. Véleményem szerint akkor nyitják meg a másik oldalt ha tartanak a balhétól és elszeretnék szeparálni a szurkolókat, de lehet hogy a rendőrség is beleszól.
@bakker81: Én sem merek feltételezni ilyet egy edzőről, viszont a játékosok maguk is nagyon jól tudják, hogy kit kell elintézni. Ma aljas módon, szándékosan sikerült is ez, innentől kezdve arról, hogy az edző adta-e az ukázt, vagy a játékos saját döntése volt, teljesen felesleges vitatkozni, én sem teszem.
@Nyuszí O_o: szóval az edző odament Cicához és azt mondta neki: Figyu, az utóbbi meccsek alapján Te vagy a legjobb fogmában lévő játékos. Ma az lesz a dolgod, hogy eltiltatod magad pár fordulóra és szándékosan sérülést okozol, rendben?

erre gondoltál?
csodálatos győzelem volt ez a mai a dózsa elleni! :)

így meglehet az a csodás 3. hely, erre a szezon előtt még gondolni sem mert senki!

azt azért tényleg minden szemétkedés nélkül megkérdezném, hogy azt az újváros játékost nem kéne eltiltani, aki Jánosi Csabának szalagsérülést okozott? Csabinak elment a szezonja ezzel!

amúgy a kemény játék híve vagyok talán mehet 1 kis durvaság, és a verekedés is belefér, de nem alattomosan!

Varjú sporttárs ma ismét alkotott, de hát ez a mai magyar játékvezetői kar.
az azért elgondolkodtató, hogy szurkoljon az ember akárkinek, 1nél több normális bírót akkor sem tudna mondani itthonról, ha akarna...

HAJRÁ FRADI!!!
szerdán sporttörténelmet írunk!
@rosi02: @Screw4Pils: Le kell hűtsem a dunaújvárosi kommentelőket, Fisera nem kapott utólag egy kanyi eltiltást sem. Kaputt egy GA-MI büntetést az első meccsen, majd a negyediken is. Két GA-MI után automatikusan jár egy meccs eltiltás. A következő büntetése egy MATCH volt, ez automatikusan 2 meccs eltiltást jelent, ennyit is kapott. A következő eltiltása ismét egy mérkőzésre szólt, amit ismét automatikusan kapott újabb két GA-MI után.

A fegyelmiket itt lehet nyomon követni: regi.icehockey.hu/magyar/fegy09.php

Azt, hogy más alkalmakkor meg játszott Fisera, itt lehet ellenőrizni: www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_165
@bakker81: Sok mindenki számára felfoghatatlan ami ma este történt, véletlen balesetnek finoman szólva sem lehetne nevezni...
Gröschl lehet, hogy magától találta ki azt, hogy a MOL-liga elődöntőn Orbánt kell kiiktatni, meg, hogy most Nikát, de erre vajmi kevés esély van. Williamson pedig a mai szereplésével elég sok dolgot enged feltételezni a személyiségéről...
@kerusz: Fejet hajtok, és utólagos elnézést.

Akkor viszont az a feltevés helyes, hogy utólagosan, videó alapján eltiltani nem lehet, vagy nem?
@CTZ78: Igazad van!!! A Magaó győzött.
Én akkor is inkább a Svasznek bőrébe bújtam volna,mégha el is törött az orrom:)))
Na jóccakát!
@Bpstars: Ostoba vagy barátom de ha figyelemmel követted volna már évekkel ezelőtt is a sportágat és nem ilyen dísz b.zi szurkoló lennél tudnád hogy a volánban a te kedvenceid minden meccsen megütötték fefét és ott sem torolták meg. A kedvenceidhez meg annyit, hogy "vasas, budapest stars vagyunk, káposztásmegyeren játszunk és a ferendvárosi önkormányzat támogat minket"
@Screw4Pils: Jan a meccsbüntetésért kapott kétmeccses eltiltást, azt meg azonnal jelezte is a spori.
@kerusz: Lehet igazad van, de mikor a kispadról robbant be és meglökött valakit, akkor volt valami kavarás nála is a videóval, onnan rémlik nekem is.
@bakker81: lesz/van egy videófelvétel, más kérdés, hogy mit érhet egy ilyen szituban, mennyire számít perdöntőnek, mennyire számít hitelesnek - láttunk már égő vízágyút a Mi Hazánkban, vagyis illúzióim nincsenek, abban viszont reménykedem (már csak a kilátásba helyezett személyes bojkott miatt is), hogy a Dab vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenleg vélt, s meggyőződésem szerint valós sérelemnek legyenek következményei.
amúgy meg katt ide - jegkorong.tv/index.php?video_id=100226du - 4.26-nál van egy fontos és már okafogyott mondat, ajánlom figyelmedbe.
@rosi02: Max annyi kavarás volt a videóval, hogy visszanéztük párszor az esetet, de ott és azonnal megkapta a meccsbüntetést, amiért járt az eltiltás is :)
@Spigott: Annyi büntetése volt, hogy már a fene sem emlékszik mikor miért, és mennyit kapott.... :):):) De azért imádtam a játékát, meg a stílusát. Csak sajnos emiatt a bírók utaztak rá, bármit csinált mindenért kapott kiállítást, jó esetben csak 2 percet.
@rosi02: Még egy dobásod van, öreg.
@Screw4Pils: ezt nem tudom, megkérdezem holnap.
@Spigott: Ez tiszta.

Csak mint te is írtad feljebb: "...a videó ellen elég nehéz lesz érvelni.". De lehet, hogy nem is kell érvelnie Gröschl-nek, mivel büntetést ki sem szabhatnak rá videó alapján... Vagy nem?:) ez nem tiszta:)
@kerusz: Nem vágom mire mondod ezt!

@Screw4Pils: Neked meg én úgy érzem, hogy korrekten válaszoltam, még az előbb is!

na jó éjt!
@Bpstars: miért, szerinted egy Virág Tomival szemben megengedett volna magának egy 5+20at az első percben? Mert akkor hülyébb, mint gondoltam! Ehh, bazeg, utálom, hogy ezen tépjük a szánkat...
@Bpstars: eddig egyetlen szóval sem említettem az edző felelősségét, illetve a tudatosságot illetően sem bocsátkoztam konteós levezetésekbe. de ha már itt tartunk, akkor a válaszom: igen, a sérülésokozás - ill. ilyen súlyos sérülés okozása - valószínűleg nem volt a pakliban, de az, hogy Nikát szánt szándékkal kivegyék a meccsből, simán. Cica pont ugyanezt csinálta Orbánnal a liga elődöntőben, érdekes, hogy akkor egy védő "kiemelésével" lehetett bontani a csapategységen (akkor éppen kevés védőnk volt a sérüléshullám miatt). azt se tudtam a véletlen számlájára írni, pont ráláttam az esetre, tudatos megoldás volt, most is állítom. de komolyan, várjuk meg a videót, addig én is lezárom a kommentet, megyek, mah-jongozom egyet, szétütök mindenkit!
@rosi02: Félreértettél, a köszönömöt, a megnézésre mondtam, mármint, hogy megnézi holnap, hogy hogyan is van a szabály:) Veled abszolút semmi gondom nincs.:)
@Screw4Pils: Bocsánat, ebben a cikkben meg is van a válasz egy része: van lehetőség utólag fegyelmi eljárás kezdeményezésére.

jegkorong.blog.hu/2009/09/17/moldovan_ervint_nem_tiltottak_el

Azt azonban nem tudom, milyen esetekben van lehetőség utólagos eljárásra.
@rosi02: :)
Tőled még sokat tanulhat a jövő generációja!
@kerusz: na, még annyit, hogy tudtommal a meccs után a jegyzőkönyvben jelezni kell, és akkor működik valami automatizmus. ha jól tudom, részünkről meg is történt a jelzés, léptem, csákány.
@rosi02: Arra mondtam, hogy egy normálisan leírt véleménnyel normálisan illik vitatkozni. Nem akarom bezárni a kommentezést, de Bpstars semmivel nem szolgált rá azokra a szavakra, amelyekkel amúgy inkább magadat minősíted, mint őt.
@kerusz: köszi kerusz. Majd holnap, azaz ma beleásom magamat egy kicsit a témába. Mindenkinek jó éjszakát
@vaze: az én mondanivalómban hol volt, hogy kivel szemben?
Pont, hogy nem lényeges. Akkor másképpen: nem mond ilyet az edző a játékosának, hogy okozzon sérülést! Remélem...
@Spigott: 16+ még mielőtt valaki reklamál, szóval fiatalok csak szülői jelenlét mellett :)
békítő jelleggel felszólítok mindenkit, hogy azonnal kapcsoljon a Eurosportra, most ismétlik a döntőt!
@vaze: Én Volán verést nézek a Sportclubon :)
@vaze: szerintem arra célzott, hogy ha valakit ki akarnak iktatni a játékból szándékosan, akkor a hentesmunkát nem a pillanatnyilag legjobb formában levő játékossal végeztetik el. Mert azt elég nehéz meccs előtt bekalkulálni, hogy Májki benézi az esetet és még két percet sem ad érte.
@vaze: A döntőt láttam élőben, de a Volán meccset nem. Azért nézem ezt. :)
@kerusz: vágom, hogy mire gondolt, csak összekevertem 2 hsz-t. Ez persze mit sem változtat azon, amit én írtam, csak nem erre volt válasz.
Spigi
egyetlen baj van csak azzal a képpel
szerdán Mago sem fog játszani...
Svasznek megkapta ami járt neki, de ebből is ők jöttek ki jobban
az a baj, hogy fegyelmezetlenek vagyunk, nekünk játszani kellene, ahhoz jobban értünk (amíg játszottunk 5-6 góllal vertük őket mindig)
talán egyetlen haszna lehet/van a dolognak: a volán temető szépen lassan ráébred arra, hogy szépen lassan vissza kellene vonulniuk, mert már verekedésben is felülmúlják őket a 20 éves fiataljaink
gröschl (szándékosan kis betűvel) tettét még most sem minősítem, mert nem szeretném kitiltatni magamat
ugye lesz video a Dab-Stars meccsrol? az UTE-FTC mar fent van
@Theutus: Jobb is, hogy nem játszik, van még pár "pengés" játékosunk, akit ki lehet nyírni, ő szerdán nem lesz köztük. De bízom benne, hogy nem ülünk majd fel az ismételt provokációnak, bár a mai meccs után nem tudom elképzelni, hogy ne dolgozna a fiúkban a visszavágás vágya, játékban, keménységben, eredményben egyaránt.
a jegkorong tv-t nem láttam a meccsen, úgyhogy sztm a docler.hu-n lesz fent majd valamikor
Ez a kommentelés is csak arra jó,hogy sokan a dühüket kiadják, a moderátornak meg arra, hogy kiélje az rendőrhajlamait...
Nikának, Sevelának jobbulást!

Aki keménykedni akar lehet jönni vasárnap a pályára:
hcrozmarok.hu (nemsokára fennt lesz az új edzésidőpont)
@Spigott: keménykedjünk majd a döntőbe jutást jelentő meccs utolsó harmadában 3 gólos vezetésnél...
bár megmondom őszintén, hogy nem szeretném, ha idáig fajulna a dolog (a kemény és férfias játékot szeretem, de ez most valamiért nem erről szól)
a csattanós válasz az lenne, ha lejátszanánk őket a pályáról
kíváncsi vagyok azért, hogy a szövetség mit szól majd a történésekhez
nagyon remélem, hogy Haszonits és gröschl is megkapja amit érdemel
ugye lesz video a Dab-Stars meccsrol? az UTE-FTC mar fent van
@charcarias: bocs a duplazasert. kivancsi vagyok a tortentekre, sajnos a kozvetitesbol nem sokat tudtam leszurni.
@vaze: pont ez jutott eszembe... Úgy emlékeztem megvolt nekem videón is, de úgy néz ki tévedtem. Pedig szívesen belinkeltem volna
@vaze: pont ez jutott eszembe... Úgy emlékeztem megvolt nekem videón is, de úgy néz ki tévedtem. Pedig szívesen belinkeltem volna
@vaze: pont ez jutott eszembe... Úgy emlékeztem megvolt nekem videón is, de úgy néz ki tévedtem. Pedig szívesen belinkeltem volna
Nem érdemes tovább szájkaratézni, ugye kedves vasas szurkolók, ez teljesen szabályos, minden meccs hevében előforduló jelenet volt?
Nagyon sajnálom Galaniszt - kifejezetten szimpatikus a játéka - és minden sportolót, aki megsérül, de - fejezzetek le - nem látom sérülést hozónak a lökést, és semmiképpen sem szándékos sérülésokozónak, könyökkel hátbanyomja, ez egy két perces kiállítás... Ahogy nézem nagyon szerencsétlenül beakad a válla az előtte korcsolyázó stars játékosba. Gröschl nem a kedvencem és a Stars stílusa sem, de ez nem az amit előtte olvastam...
Valóban nem bottal, ahogy először látni véltem, de a helyzet egyértelmű. Szándékosan, hátulról, könyökkel. Azt, hogy mennyire volt szándéka sérülést okozni, csak ő tudja megmondani, de nehezen tudom ezt szokásos jégkorongos ütközésnek beállítani. Ez egyértelműen arra ment, hogy lebontsa Nikát, vagy így, vagy úgy...
@Spigott: köszi hogy feltetted, a közvetítésben nem lehetett jól kivenni az esetet.Spori orra előtt történt, hogy nem ítélt semmit? rejtély!Kevés a magyar sporik közül,akik megfelelnek az ob 1 kívánalmainak, de nem ártana a play offban 4 bírós rendszer ,mert így hátha akció közelben lesznek ( bár szegény Galanisz esetében akkor lehetett volna közelebb a spori,ha Gröschl hátán ül,mégsem sípolt semmit)Élőben ebben a szezonban össz 1 ob 1es meccset láttam csak,többit (már amit adtak) tv n keresztül,vagy a jégkorong tv összefoglalójából, de Gebein kívűl nem nagyon van pozitívan értékelhető,ő viszont nem lehet pályán egyszerre egyidőben mindenhol
@a. Bárd: hát ezt meg hogy hoztam össze? :)
Sajnálom Nikát de szerintem tényleg előfordul minden mérkőzésen ilyen . óriási pechje volt , hogy megsérült pedig tutti utazott volna Szlovéniába. Gyógyulj meg és az elődöntőben büntess gólokkal Nikandrosz !
@terminatrix: Jégkorongban abból nagyon sűrűn van sérülés, ha úgy történik az ütközés, hogy a leütközött nem készül fel rá valami miatt. Jelen esetben Nika nem tudott, mert hátulról jött az eset, egyértelműen lebontás céljából. Ezt ezért is szokták súlyosan büntetni.
@a. Bárd: ügyeskedünk, ügyeskedünk?:)
@OliBLOOD:
Igaz,

ugyanakkor nem látok sérülésokozási szándékot, nagyon szerencsétlen eset, ilyen lökés kemény meccsen tíz is van, én csak erről írtam, végignézve az olimpiát, és az ottani bíráskodást ezt nem fújták volna le ők sem, viszont minden fejre irányulót meccsel büntettek, minden bothasználatot meccsel büntettek.

Nem felmenteni akarom Gröschlt... és mégegyszer minél hamarabbi gyógyulást Galanisznak.
Hát, megnéztem a videót, és kövezzetek meg bátran, de szerintem ez egy sajnálatos sérülés, ami egy nem is túl durva megmozdulás eredménye. Aki néz NHL-t, megerősítheti: ott meccsenként öt ilyet lehet látni.

Mondom ezt úgy, hogy a Stars finoman szólva sem tartozik a kedvenceim közé...

Jobbulást a játékosnak.
ha a botvég, könyök, alkar használata rendben van, akkor szabályos jelenet volt. szóval ezt mindennapos jelenetnek kell felfogni? megáll az eszem, de komolyan...mindegy, hogy nhl,khl vagy magyar bajnoki...
egyébként meg a jv.-nél a következetesség hiánya a legnagyobb gond. ez nem a szabálykönyv betartása, hogy egyszer befújom, máskor elengedem, ez a hozzá nem értés.
basszus , korán van még, nem kellene próbálkoznom még szöveg folalmazásával:)
@Theutus: már csak azt áruld el, hogyan lehet lejátszani bármelyik csapatot is a pályáról, ha az azzal kezd egy meccset, hogy kiszedi a legjobb játékosod. nekem pont erről szólt a történet. megjegyzem, én is kultiválom a test test elleni játékot, úgy vélem továbbá, egy meccsbe bőven belefér egy olyan pofozkodás, amilyet tegnap játszott le Mago és Svaszi - a győzelmet a többi Dab-szurkolóval ellentétben nem annyira ítéltem nekünk, Mago került felrántott mezzel a földre, igaz, Svasznek vérzett, szóval inkább olyan döntetlen szagú csata volt -, de az, hogy egy csapat immár rendszeresen alattomossággal jusson jogtalan előnyhöz, a szövetség és a játékvezetői testület cinkos némaságától kísérve, na ez számomra tűrhetetlen, feldolgozhatatlan. ezért is írtam korábban, amit írtam a személyes bojkottról.
@Nyuszí O_o: Én soha nem voltam a személyeskedés híve, talán hagyjuk ezt másokra most is, köszönöm.

Az általános tendencia miatt, sajnos, már nehéz megkülönböztetni a teljesen jogos felháborodást (melyet megértek, le is írtam fentebb) a szokásos indulatvezérelt panaszáradattól.

Az itt hullámzó feleslegesen személyeskedő szurkolói egymásnakfeszülés helyett én inkább a büfébensörmellettmegbeszélés híve vagyok.

Maradok tisztelettel.
@Bálna_: nézd meg ismét. nézd a fejek állását, gondold végig, mit láthatott a támadási szándékból a dunaújvárosi játékos, nézd meg a támadás irányát, nézd meg, merről és milyen energiával jött a támadó, nézd meg, milyen testrészt használt. gondolkozz, olvass egy kis fizikát, az erőhatások fejezetnél, utána még egy kicsit gondolkozz, majd hasonlítsd össze, egy nhl-es meccsen milyen ütközések után hagyják tovább a játékot és mikor fújnak-büntetnek-tiltana azonnal. minden korábbi állításomat fenntartom, kíváncsian várom a tegnap ellenvéleménnyel előrukkolt Stars-szurkerek kommentjeit. előre is köszönöm. üdv.
@facsipesz: ok, természetesen én is, de azért megkérnélek, itt is fejtsd ki a véleményed a látottak ismeretében a konkrét ügyről. ha már tegnap megkaptuk az alaptalan vádaskodás vádját többektől. köszönöm szépen.
@kiralyfi: így van, erről beszéltem szűk hete, megemlítve, hogy addig kell lépni, amíg be nem következik valami visszafordíthatatlan. hát tessék, kivették a ljubljanai keretből a kevés dunaújvárosi esélyes egyikét, és innentől magas ívből leszarom, hogy véletlenül-e vagy szándékosan (azt fenntartom, hogy a támadás szándékosságához nem férhet kétség).
Miért állítják be a DAB szurkolók úgy, hogy Galanisz nélkül képtelenek nyerni? Ez a többi játékosra nézve elég megalázó. Galanisz és a futottak még...Nézzük meg a Macikat, milyen kerettel verték meg a Stars-t, teljesen megérdemelten, kiemelkedően jól szervezett játékkal!
@Bpstars: végül is nem ez a fontos. A korong elütése pillanatában Gröschl már elindította a mozdulatot, ezért az semmiképpen nem állja meg a helyét, hogy már nem volt ott a pakk.
Hátulról jött, Nika nem készülhetett fel rá, de nem lehetett boarding, azaz nálam 2 perc.
A video alapján szerencsétlenül esett. Azaz én nem tudom Gröschlt elítélni.

Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánok Galanisznak!
Jelen esetben én odaadnám a győzelmet, ha ez meg nem történté tenné a sérülést! :(
A videó alapján szerintem az alábbi szabálytalanság valósult meg :

523 – HÁTULRÓL LÖKÉS
a) Azt a játékost, aki hátulról belerohan az ellenfélbe, nekiugrik, testtel löki vagy ütközik vele bármi módon, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Kisbüntetés + Automatikus Fegyelmi büntetés (2’ + 10’)
vagy
- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’ + VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

b) Azt a játékost, aki hátulról lökéssel sérülést okoz ellenfelének, az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Végleges kiállítás (VK)

A szabály magyarázata a következő :
1. Hátulról lökés az a testtel lökés, amit olyan
játékos ellen követnek el, aki nem számít az ütközésre, képtelen védeni magát és az ütközés a test hátsó részén éri.
2. Azonban, ha a játékos szándékosan fordítja hátát
az ütközés felé, ezt nem lehet hátulról lökésnek minősíteni
@Bpstars: Ha Gröschl szerdán jégrelép, akkor nekünk nem kellene. És ezt teljesen komolyan mondom. Tavaly a Stars csinálta meg, hogy nem játszott le meccset, idén mi is megtehetjük. Ne kockáztassunk, hogy büntetlenül sérítsenek le újabb játékosokat, nem ér annyit.
@Nyuszí O_o: pedig sajnos Niká nélkül kell megvernünk a sztárokat, ha döntőt szeretnénk játszani
ami a verekedést illeti szándékosan írtam azt, hogy Svasznek megkapta, ami járt neki, nem foglalkoztam azzal, hogy ki nyert vagy veszített fizikailag
a végeredményt tekintve mi veszítettük el Magót is egy meccs erelyéig, így nem egy, hanem két lyukas sorunk lesz
amúgy pedig mostantól csoki helyett banánt viszek minden stars meccsre...
@Theutus: Itt ismét bejön a jv befolyása, ugyanis Svasznek a padról ment be bunyózni és az VK kellett volna, hogy legyen, ami auto 2 meccs. Mago dupla VF-je első látásra rendben volt, mondjuk annak fényében, hogy előzőleg mi történt és Mago ütközése milyen eredménnyel járt, márt túlzás (a finn nem sérült meg, Mago szemből, tisztán bombázta le)
Haszonits sporival sztem a szövetség illetékeseinek kellene foglalkozni, nem nekünk
Azt azért látni kell, hogy ha például Roger vagy Pedro ütközik így Nikával, sokkal kevesebb ember reklamálna szándékosságot az eset mögött.

De Cicának ez már a sokadik aljas megmozdulása pályafutása során, hogy kivegyen egy játékost vmelyik csapatból egy-egy meccsre, vagy sérülést okozzon neki. Volt hogy sikerült, volt hogy Ő sérült bele, de ennek nem így kéne működnie.
Ráadásul 1-1 meccstől eltekintve haszontalan a pályán.
@Spigott: Nekem egyfolytában kapcsolódási hiba... :(
@a. Bárd: van aki nem venné rossz néven;-)
@Theutus: fognak, nyugi. rajta vagyunk a témán.
szépen pörög a topik. volt mostanában egy másik kényes szitu is. kiss á- jánosi csabi. sem ezt, sem a tegnapit (nyilván) nem láttam élőben. valaki összefoglalná, hogy mi a különbség a két eset között? csak mert akkor nem volt ekkora felháborodás, pedig a végeredmény hasonló.
@OliBLOOD: ez már nekem is eszembe jutott. nemcsak a mieink levadászása miatt. nem tudjuk, mi jár most a játékosok fejében, fiatalok, be tudnak nagyon durvulni, erejük is van hozzá, de nem lenne jó egy bosszúszomjas meccs. mi itt szurkolóként dühönghetünk, még anyázhatunk is egy határig, de a jégkorong veszélyes üzem, a többit lásd fent. ja, és persze benne van azért az is, amit írtál: ha büntetlenül megússzák, holnap Hegyivel, Pozsival, Jonkl Lacival vagy valamelyik kanadai légióssal csinálják meg ugyanezt, mert mi a mézes lófaszért ne tennék meg. ja, most hallottam, Korolnak eltört az orra a tegnapi verekedésnél (tudjátok, amikor az ellenfél 2 percet kapott, a vérzős dabos kanadai 2+2-t).
@mannisenmaki: átgondoltam, túloztam, térdelést ne! De egy pofon mehet.
@mannisenmaki: Jah, hát nem is arra gondoltam, hogy okozzon Neki vki sérülést. Akár mekkora ***, ezt nem kívánhatjuk.

Csak arra akartam célozni, hogy ha holnap visszavonulna, nem sok ember tenne ki a falra egy Gröschl mezt...
@szorgalmas: Én valami olyat olvastam, hogy ott Csabi ment neki a forduló lábnak... :) Az erzsébeti meccset meg sem említem, mert ott mi csak színészkedtünk.

Azért legalább kiderül most az újvárosi kollégáknak is, hogy milyen rossz a f*sz másik vége :) (kár, hogy egy ilyen komoly sérülés lett a dologból)
1et mondjatok meg. ha bejon a volan elso helyre, elodontozik a fradival, ugye.
akkor a 2/3 hely miert kell elethalal harcot vivnia?
ez olyan... :(
@Spigott:
Tényleg jó ,hogy feltetted!
Ebből a fajta ütközésből egy komolyabb mérkőzésen,4-5 van.
Szerintem a vállára esett.Sajnálom ,hogy ez történt vele.Sima 2+10.Tisztán látszik,hogy a meccs hevében történt.
Nem értem azért a Dab-os szurkolókat?Azért miért nem reklamáltok ami a Magosi verekedése előtti szituációban történt? Mert ott tisztán látszott a szándékosság!Könyékkel belekorcsolyázni a hátvéd arcába az Korrekt?
Spigott mester tedd már fel légyszives azt is a korrektség kedvéért!Esetleg amiért hátrányt kaptatok a rájátszásra.Magosi fejre irányuló támadása bottal! Gondolom ez is rajtavan a Videón.
@bakker81: Hátha most sikerül végigolvasnod amit bemásoltak a szabálykönyvből:
523 – HÁTULRÓL LÖKÉS
a) Azt a játékost, aki hátulról belerohan az ellenfélbe, nekiugrik, testtel löki vagy ütközik vele bármi módon, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Kisbüntetés + Automatikus Fegyelmi büntetés (2’ + 10’)
vagy
- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’ + VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

b) Azt a játékost, aki hátulról lökéssel sérülést okoz ellenfelének, az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Végleges kiállítás (VK)

A szabály magyarázata a következő :
1. Hátulról lökés az a testtel lökés, amit olyan
játékos ellen követnek el, aki nem számít az ütközésre, képtelen védeni magát és az ütközés a test hátsó részén éri.
2. Azonban, ha a játékos szándékosan fordítja hátát
az ütközés felé, ezt nem lehet hátulról lökésnek minősíteni

B pontot teljes mértékben kimeríti, nincs mérlegelési lehetőség végleges kiállítás (ami automatikusan 2 meccs eltiltás is minimum). Ha ebből lenne 4-5 egy meccsen, akkor az leggyengébb esetben is 4-5 10 percest kellene magával vonjon. De valahogy nincs...
Négyszer néztem meg a videót.
Nika a kapusról lepattanó koronggal elindult a kapu mögé. Gröschl a kapu másik oldalától indulva próbálta megállítani. Az ütközési szándék a jégkorongban nem büntetendő! Nika a kapu háta mögött hirtelen vissza fordult. Ekkor ért oda Gröschl és így már valóban hátulról ütközött. Nagyon sajnálom Nikát és mielőbbi gyógyulást kívánok neki, de ezt a sérülést egyáltalán nem nevezném szándékosnak. Mivel nem palánkra lökés történt max. 2 perces kisbüntetés.
@bakker81:
Hát a bibi ezzel az, hogy
1. nem kapott 2+10-et,
2. sérülést okozott, azaz min. 2+2+10 vagy Oli büntetései,
3. Nika nem játszott tovább,
4. a finn ütközés nekem nem tűnt a webcamon szabálytalannak, de lehet ott is az 1. pontnak megfelelő tétel,
5. Magó kapott 5+20-at,
6. A finn gólt lőtt.
Hát ha szerinted ez egyforma megítélés, akkor gond van az értékrendeddel.
Amúgy szerintem be kellene vezetni, hogy minden egyes súlyos sérülés után - függetlenül, hogy járt-e büntetéssel - fegyelmi eljárást kellene indítani. Ott mindenki elmondhatná mit, hogy mit látott, és nem kellene itt nekünk "vakegereknek" vitatkozni ezen naphosszat. Ezen a meccsen volt 3 jv, gondolom én egy ellenőr, azok talán el tudják mondani, mit láttak. Vna video, és van orvos, meg csapatvezető. Ennyi szemtanuból, még a Magyar Bíróság is tud ítéletet hozni, igaz kell hozzá pár év.
Százszor vissza néztem az ütközést és semmi sérülésre vonatkozó magatartást az ütközésbe nem láttam ! Gröschl vállal ment oda és utána nyújtotta ki a kezét az esést követve !Ha valaki szándékos sérülést akar elkövetni az teljesen nyújtott kézzel bottal érkezik a másik játékosnak ! Sajnos ez egy szerencsétlen összjáték volt és egy nagyon rossz esés (jégre érkezés) volt Niká részéről ! Ez a jelenet egy meccsen százszor előfordul más játékossal is !Ami miatt ez a szerencsétlen sérülés bekövetkezett az a Nikának a testsúlya ! Nagyon sovány szegény srác és amíg nem pakol magára 10-15kg izmot addig sajnos ilyen sérülékeny lesz ! De ahogy ismerem J.P.-t ezt a nyáron megfogja tenni közösen Nikával ! Mielőbbi gyógyulás kívánok a nagyon szimpatikus játékosnak ! És ezek után lehet elgondolkodni azon az undorító jeleneten amit a magó követett el na ez!!!! a szándékos legyalázás ! És a szerencse,hogy ez a 20éves gyerek Finnországba nevelkedett ennek köszönhetően nem sérült a dupla szaltó után ! Nagyon megérdemelte amit a Svaszitól kapott ! Ezek után csak kutyuskának kell hívni magót mivel beleharapott a Svaszi fejbőrébe ami azt a rengeteg vért eredményezte! Mert megütni nem tudta !!
A bíráskodásról meg csak annyit,hogy a Stars az első harmadba végig emberhátrányba sőt kettős hátrányba volt ! Baráti üdvözlettel : Boby
@Boby80: Bazz, eljutottunk odáig, hogy Nika saját magát sérítette le. Ne legyél már ennyire hülye, már bocsánat. "1. Hátulról lökés az a testtel lökés, amit olyan játékos ellen követnek el, aki nem számít az ütközésre, képtelen védeni magát és az ütközés a test hátsó részén éri." Nem véletlen, hogy ezt ilyen súlyosan büntetik, mert mindneki tudja, hogy súlyos következménye lehet, mint ahogy most volt is.
Alapvetően gerinc kérdése, de hátulról nem támadunk az ellenfélre. Vasasban ez nincs meg. Fodor Fiserának is hátulról ment, Gröschl most pedig Nikának.
@Boby80: Szerintem nézd meg jobban.
Nika a kapu mellett összeszedett koronggal bement hátra, majd látva, hogy balrafordulva nem tud elmenni mert jön Gröschl papa, elfordult jobbra, ott is volt ember, a korong előtte és lassított, hogy ne legyen ütközés, ekkora ért mögé a nagyember, és !mielőtt! összeütköztek kinyújtotta a kezét, majd !kézzel! neki lökte a csapattársának, akiről valóban elég szerencsétlenül esett, tipikusan úgy mint aki nem számít rá, mert !hátulról lökik!
Akkor tehát melyik tétel vonatkozik rá?
Olvasgasd még a szabálykönyvet, ha nem lenne egyértelmű, most pedig leülhetsz 1-es.
Hát 10x megnézve a videot -enyhén sem szeretve a starst - ez max két perc volt, esetleg plusz 10. Semmi extra, pedig amit itt lerendeztetek, azt hittem vmi nagyon durva eset volt. Ha ezért utólag szerintetek el kell tiltani a Gröschlt, akkor Kiss Ákos a Jánosival szemben elkövetett szabálytalanságáért min. 1 évre kellene eltiltani. Főleg, hogy full holttérben szezon elején ugyan ezt megcsinálta a finn védőnkkel... Szándékosan térdre, korong sehol.

Hajrá Fradi! Hajrá jégkorong!
@Tillasz:
A második harmadban hányszor volt emberhátrányban a Dab?? Hányszor a csillagok?
Megnéztem még vagy ötször. Nekem most sem tűnik annak,mint amit itt tényként kezeltek a Dab-osok,hogy Nikát levadászták.
Nem valami korrekt dolog ez Spigott-tól,hogy nem teszi fel azt a részt amit kértem.
Így azt kell gondoljam nagyon egyoldalúan ítél meg minden dolgot ezen a meccsen azaz részrehajló!
Minden semleges szurkoló avval kezdi itt, hogy nem szereti a Starst. Aztán miért nem? Azért mert hülyére ver benneteket, vagy azért mert olyan stílusban játszik a jégen, ahogy. Ez itt a kérdés.
@Boby80: harapott. :D ezt a disznóvágásos videón láttad? :D gondolom azért kellett az orrát is törölgetni Svaszinak.
@bakker81: fönnt van, de azért se linkelem be neked :P
Tényleg feltehetnétek az egész meccs összefoglalóját!
@Boby80:
Merre található a video?
Légyszi segíts.

Köszönöm
2+10. Ennyit ért az eset, nem többet, és nem kevesebbet, természetesen szvsz.
docler.hu/video/178617
@Bálna_: egyébként elsőre én is ennyit mondtam volna. a büntetési tételeket és az eredményt ismerve viszont 5+ vf kellett volna; sajnálatos a sérülés, de leginkább, hogy semmit se kapott Gröschl (aki aztán így még gólt is lőtt)
@Fulike1: docler.hu/video/178617
( Nika a kapu mellett összeszedett koronggal bement hátra, majd látva, hogy balra fordulva nem tud elmenni mert jön Gröschl papa )
Ezt írod !!! Akkor ne hazudtold meg önmagad !
@bakker81: Azt a videót sem spigi tette föl, ő csak belinkelte. De Tillasz szóról szóra leírta, amit én is akartam, hogy egyrészt ott van a szabálykönyv, egyértelmű 5+20, akár szándékos, akár nem, másrészt Magó után nem kell senkit műteni, harmadrészt meg is kapta az 5+20-at, igazán nem értem, mit bezzegezel ezzel az esettel, épp csak mindenben ellentéte a Gröschl-ének. Egyébként nekem sincs meg videón az ominózus Erdősi-eset, de amint nézegettem a meglévő videókat abból az évből, ráakadtam még egyre, szintén a döntőben, Horváth Balunak törlesztett hátulról palánkra, ha nem Balu az ellen, szerintem komolyabb sérülés is történhetett volna. Mindennek csak annyiból van jelentősége, hogy a Stars-osok hisznek Cicában, én pedig azt mondom, hiszek abban, hogy szándékos volt, mert pályafutása során már többször okozott így sérülést. Ha Pedró vagy Roger csinálja, eszembe sem jutna, de még Billről sem...
Megnéztem az összefoglalót! Mit sírtok?! Egy nagyon fasza meccs volt, kemény volt, Magosi ütközése és annak szándéka súlyosabb volt, mint Gröschlé. Jó volt a bunyó, korrekt, kesztyű, sisak le, álomszerű. Én a helyetekben elégedett lennék. Én is az vagyok, hisz tegnap kifestettük a csárdát... :-)
@Lazlee: már bocs, de leszarom az eredményt vagy Gröschl elmaradt büntetését a sérüléshez képest, nyilván te is ezt akartad írni...
@freddi: Kiss Ákosnak ez specialitása !! Támaszkodó lábat térdel elsodorni ! Minimum 6-8hét ciao !
@Boby80: Hol hazudtoltam meg magam? :)
Szerintem fogalmatlan vagy. Ne is haragudja de arra senki nem számít, hogy a korong ellövése után nekilökik valaki másnak, úgy, hogy védőharmadban a kapu mögött van, tehát a támadóknak abszolút optimális helyen.
Itt a helyes viselkedés Gröschl részéről az lett volna, hogy amikor látja a korongot elmenni fékez és visszafordul a kapu elé, hisz gólt kéne gyártania, és nem a védőt fellökni!
@Bálna_: Sajnos nincs igazad, sérülésokozás miatt! Nincs mérlegelési lehetősége a bírónak, de ő mégis mérlegelt, mert úgy gondolta, hogy nem a lökés okozta a sérülést, és ez a szánalmasa...
@Fulike1: Ez jégkorong ! Egy igazi férfias sport itt nem "gondolomon" ezt kellett volna tennie ha ott van a koron,ha nincs az ütközésre mindig számolni kell ! És még egyszer nem szándékosan sérülés okozás volt a tét !
Néhány kérdés és válasz:
Nika háttal állt az ütközéskor?
igen
Számított rá?
nem
Megsérült?
igen
5 + VF járt volna a szabályok szerint?
igen, a szándékosság egyértelmű volt (véletlenül nem lökök így meg senkit) és a sérülés szintén
Megadta a bíró?
nem
Ezen ment el a meccs?
nem közvetlenül, de közvetve igen (pl.: sorok kevergetése)

A finn szemből kapta az ütközést?
igen
Számított rá?
igen
Sérülést színlelt?
igen, hisz utána a győztes gólt ő lőtte
Járt volna az 5 + VF Magónak?
megadható volt, bár a sérülés nem volt egyértelmű, de a szándékosság az volt
Megadta a bíró?
igen

Kiss Á. szemből ütközte le Jánosit?
igen
Az ütközés előtt folyamatosan ugyan abba az irányba, iramba és pozícióban korcsolyázott Kiss?
igen
Számított az ütközésre Jánosi?
nem biztos, lehet nem nézett fel, és Ákos a holttérben volt
Járt volna érte 5 + VF?
igen, hisz a sérülés egyértelmű volt, bár nem volt kifejezetten szándékos (Kiss ha akarta volna sem tud úgy korcsolyázni szándékosan, hogy márpedig a holtterében maradok és meglepem... pláne nem abban a pozícióban, amiben volt.)
Megadta a bíró?
igen

Hát nagyjából a száraz tények. Próbáltam objektív maradni, már amennyire ez újvárosiként lehetséges.
@bakker81:
Én nem kívánom minősíteni, kinek mennyi kiállítása volt a meccsen és mikor. Ezt már csak azért is nehezen tehetném meg, mert nem volt ott.
A mostani videot sem láttam, én csak az általam tisztelt emberek véleményéből indultam ki. Mago ütközését láttam - már amennyiben a nálam elég szarul jövő on-line közvetítésből meg lehetett ítélni - és nem merült fel bennem, hogy ezért 5+20-at kellene adni. De a jv idei ténykedését látva nem csodálkozom a mérkőzés alakulásán.
Sajnos ami a legnagyobb gond, pont Nika lett volna az, aki szerintem a VB-én ott lett volna. Ha változott a bagóhoz való viszonya, akkor mindenképpen megérdemelte volna.
Vegyük észre, hogy egyre több játékos sérül meg, és sajnos olyanok, akik nyerő emberek. Persze lehet ez véletlen, de azért már öreg vagyok, hogy csak ez legyen az ok.
Cicának valóban volt már néhány durvasága pályafutása alatt, de azért azt róla sem tételezem fel, hogy szándékosan akar megséríteni valakit, főleg nem hosszútávra. (Ebbe azért beletartozik az, hogy azért nem baj, ha a meccsen ez-az nem játszik végig.)
Otthon remélem meg tudom nézni a videot.
@vaze:
Leszel junioron ma?
@tiriakos: Gröschlnek nem VF, hanem VK járt volna a szabályok szerint (ami minimum 2 meccset jelent)
@Boby80: Hát te is érdekesen látod a dolgokat akkor fölhívom a figyelmedet hogy minden hátulról történő lökés alaptomos mert nem lehet rá fölkészülni és a videó tökéletesen láthatod hogy gröss kizárólag a vállára megy és nem is a palánk felé próbál ütközni és felemelt bottal. Ebből csak annyi a gáz hogy hátulról és fölemelt bottal ami külön külön is szabálytalan a sérülésről meg nem is beszélve.
@rosi02: Nézd meg jobban !!! Többször vissza lehet játszani,tudod ez egy ilyen találmány ! Ja és vedd le a bika keretes szemügédet !
@freddi: Akkor meny vissza festeni és ne lökjed a hülyeségedet mert ha neked a hátulról lökés az a keménységrész akkor előre is tudlak sajnálni. De ezek szerint soha az életben nej űzted azt asportot
@tiriakos: Right, szerintem jól összefoglaltad.
@OliBLOOD: Ennyi kiegészítéssel.
@Boby80: Igazából látom nincs miről veled vitatkozni mert fogalmad sincs miről beszélek amikor azt mondom hátulról. Jobb ezt itt veled lezárnom mert én ezt a vitát nem folytatom mert nem alacsonyodok le a szintedre a starshoz.
@rosi02: Köszönöm a tanácsaidat és azt, hogy meghagyod nekem a szubjektív véleményemhez való jogomat, rendes vagy!
@freddi: Én meg hagyom neked de ami tény az tény és a lökés hátulról jött és bottal és sérülést okozott ezek a tények.
@rosi02: nyugi:)most öszintén,megéri neked ilyenekkel vitázni?
Boby80 egy hétig pihen.
@Boby80: A hátulról lökés egy alattomos szabálytalanság, ezért a szabályok is alapesetben 2+10, és csak súlyosbodhat. Fentebb már leírták, hogy mi adható még érte és mit kellett volna.
@fekete8: Én nem vitatkozom mert a másiknak is meg mondtam nem alacsonyodok le erre a szintre. Csak még mindig azért vagyok dühös mert szerintem a szövetség semmit nem fog lépni :( és ez a szomorú no meg az hogy ilyen bírók ténykedne mert ha mi így végeznénk a munkákat ahogy ők rég kirúgtak volna ők meg röhögve felveszik a nagy pénzt.
@Tillasz: még nem tudom, de inkább nem, mint igen, melók vannak.

@kerusz: ha vége ennek a topiknak, te is megérdemelsz egy hét pihit a főnökségtől! :)
A videón látszik, hogy Nika feje nem bicsaklik hátra. Ez két dolgot jelenthet: - számított az ütközésre; - nem volt hatalmas erejű a kontaktus.
Sajnálom hogy sérülés lett a vége, büntetést is vonhatott volna maga után az ütközés, de hasonló események tömkelege alakul ki minden mérkőzésen.
Mielőbbi felépülést Nikának!
Igazából érdemleges vitát már nem lehet itt folytatni, mindenki csak szajkózza a vélt/valós igazát. Ami megtörtént, az ellen már úgy sem lehet tenni semmit, reméljük nem lesz ez tendencia és a szerdai meccsnek nem lesznek ilyen visszhangjai (sajnos kevés esélyt látok rá), ha van bizonyíték a vétkeseket eltiltani, Nikának pedig gyors gyógyulást, remélem az alapozást már 100%-san kezdi majd.

Mindettől függetlenül a véleményemet fenntartom a Svasznek, Fodor, Gröschl triumvirátusról.

Ez volt amúgy az a régi hátulról történt Gröschl törlesztés Baluval szemben, amit Vaze fent említett.

www.youtube.com/watch?v=XPdQ_fX4ZEE

Sajnálom, hogy kitöröltem anno az Erdősi esetről történt videót, de az elég csúnya szitu volt, komoly sérüléssel :S
@rosi02: elhiheted hogy semmit nem fognak tenni.
tényleg srácok, aki szeretné kipróbálni mi a különbség szemből és hátulról ütközés között az nézze a hcrozmarok.hu oldalt, és jöjjön a következő edzésre :)
@rosi02: Mindig megmosolyogtatsz az írásaiddal...Nem vagy magyar tanár ugye?
@OliBLOOD: Oli, én már tegnap eljutottam idáig, és egyáltalán nem lep meg, hogy az idő igazolta a rossz előérzetem.

@Boby80: bocs, de az a tény (vagy vélelmezés), miszerint a jégkorong férfias sport, nem vonja maga után, hogy
- agyhalottak játsszák
- nem kell gondolkodni közben
- bármilyen alattomos, sunyi, hátulról történő "megoldás" engedhető.
korábban többször kifejtettem/kifejtettük, olvass vissza légy szíves. köszi. és bocs, de hadd ne menjünk már el szó nélkül amellett, hogy súlyosan sérül egy játékosunk úgy, hogy a sérülés okozója büntetlenül megússza (Cica már azért is 10 p-t érdemelt volna, hogy a második harmad elején a középkörben heccelte a dunaújvárosi nézőket), hadd fájjon már, hogy gólt is lőtt ez a példásan tiszta játékáról ismert nagy sportember, továbbá hadd legyek már a MAGYAR HOKI őszinte híveként egy picit legalább szomorú amiatt, mert kiesett a válogatottból egy tehetséges csatár. egyébként már tegnap javasoltam, csak egy gondolatkísérlet erejéig helyettesítsük már be Niká nevét egy (bármely) volános ász nevével, gondoljunk arra, hogy Cica Palkót, Vass Jankót, Kógert vagy akár Mihály Árpit vadássza így le (mondjuk a döntő sorozatának első meccse első percében). szerintetek - véresen komolyan kérdezem - megúszhatja? és most majd ne gyertek azzal, hogy Niká milyen cingár fiú, 10 kg-t felszedett egy év alatt, egy ilyen lökés (amikor fölállsz, háttal, kiveszed magad a játékból, ergő az izomzatod készületlenül fogadja a támadás) egy elmerengő elefántot is megborított volna.
@Fulike1: Így van én mindenkinek meg mutatom aztán ha a mentő viszi el csak egy rossz ütközés volt.
@Fulike1: Bazz, ilyenkor bánom, hogy elkerültem újvárosból :) Talán a teljesen kezdők kategória legvégére beállnék :)
@OliBLOOD: Mert merre laksz mert esetleg nem egyedül jönnél hátha onnan is jár valaki, mert mindig hétvégén van.
@a. Bárd: megnéztem a vidit, tipikus és ismerős mozdulat, pont ugyanezt, pont ugyanígy csinálta, Orbánnal dettó, Nikával szintén. különös gonddal ügyel néhány apró, de fontos részletre: az ellenfél - neki, vélelmezem, ellenség - véletlenül se lássa (Horváth a jobbról érkező pakkra koncentrál, ki is nyúl érte a bottal az ütközés pillanatában, Niká éppen felemelkedett tegnap, ez is tisztán látszik), és a Horváth-féle felvételből még tisztábban látszik, hogy nem karral, hanem könyökkel lök, színtiszta fizika innentől kiszámolni, hogy ha nem nagy, hanem viszonylag kicsiny felületen érintkezik, akkor oda összpontosul az összes erőhatás (ezért jár egyébként súlyos büntetés a szúrás miatt, ott ugyanez az elv érvényesül, csak más eszközzel). a hsz-e és a képek nyomán immár nagyon furdal a kíváncsiság pár tényezőt tekintve:
- lesz-e valami következmény Gröschl Tamással szemben? (ha nem, akkor Niká és családja helyében megfontolnék egy büntető feljelentést a szövetség ellen)
- lesz-e valami következmény az egész esetet közvetlen közelről és tétlenül szemlélő Haszonits játékvezetővel szemben (ha nem, dettó hasonló próbapert indítanék a játékvezetői testülettel szemben)
- hogyan kommentálják a történteket az érintettek, Nikát valószínűleg megszólaltatja a DO még ma, de ha Cica megnyilatkozik az ügyről, azt kopizza már be valaki...
és persze tudom, tudom, károgás, de egyre jobban félek a holnapi meccstől.
Sajnáljuk Nikandrosz-t a sérülés miatt, de nem volt szándékosság én szerintem , de párszor végig néztem a videót !!!
Magosi se volt piskóta ahogy a Finn légióst a Niko-t fel lökte szemből...
@Zotya1985: Pont jól írtad szemből amiért 5+20 járt és akkor hátulról?
@rosi02: hát elvileg hátulról is 5+20+VK
Megnéztem vagy 20-szor az ominózus részt, de én nem látom súlyos ütközésnek, nem palánkra lökte, hanem "csak leütközte", inkább az érkező csapattársra akarta rálökni aki viszont elment előle.Szerintem inkább az esés ami szerencsétlen volt. De ugye ez nem balett itt benne van az ütközés a játékban amire mindig számítani kell. Megnézve a Kanada-Amerika döntöt ez ahhoz képest egy délutáni átmozgató edzés volt az ütközések tekintetében.
Sillét szidjátok, hogy nem ment oda elnézést kérni, pedig a videon is egyértelmű, hogy odamegy és megveregeti a hátsóját, egy jégkorongmeccsen ennél többet nem kell várni.

Bunyó korrekt volt amit szerintem Svasznek nyert meg.Még ha rondán is nézett ki utána.
undorító amit ez a fővárosi csapat csinál. Se az Uteval se a Fradival nem volt soha ilyen gond. a Vasas televan nagyképű emberekkel és folymatosan csinálják a feszkót a balhét.Amit műveltek újvárosba tegnap az undorító.Szándékos sérülésokozás és a többi. Még a fotósba is belekötöttek amikor képet akart csinálni. a Biztonsági őrnek kelett lenyugtatni a Vasas edzőt.Ez undorító.És miután leütköztük az ő játkosukat még ők áltak feljebb hogy mi az hogy ezt csináljuk. REmélem az MJSZ nem haggya anyiban ezt és megbünteti a Vasast.Ilyen csapat nem kell a magyar jégkorongba!!!
videó itt:
docler.hu/video/178624
Galanisz Nikandrosz sérülése itt: docler.hu/video/178617
@brunzwik: hátulról, ember, hátulról, ezt a jelsort értelmezgesd már légy szíves, nem oldalról, hogy legyen esélye belekerülni a látótérbe, pláne nem szemből, ami olyan "férfias sportág"-forma megoldás, nem, b+, hátulról. és ha észrevetted, az olimpián is pont hogy nem a test test elleni játékot fújták (vö. kanadai stílus, egyébként nekem a finn srác és Magú ütközése ilyennek tűnt inkább, példás bizonyíték a különbségre - arra tehát, hogy a légiós felkészülhetett az ütközésre -, hogy bár egy ideig fekve maradt, de sérülést nem szenvedett, sőt, a végén ő lőtte a pontdöntő gólt), hanem az alattomosságokat. a kampót, szúrást, hátulról támadást (volt egy komplett szuplé - nyújtott testű szaltó - is már nem tudom, melyik meccsen, simán továbbengedték).
a többivel nagyjából egyetértek, Sille tényleg tett egy gesztust, mondjuk a Mago-Svaszi párharc legyen döntetlen, itt a mezes földrevitel, ott a vér ér 1-1 pontot.
Nyilván nem úgy ment oda Cica, hogy hónapokra ledönti Nikát. Bár az már nem feltétlen baj, ha ezen a meccsen nem ugrál sokat. Az már csak Nika pechjén múlik, hogy súlyos lett a sérülés.

De Gröschl már többször bizonyította, hogy alkalmas az alja munka elvégzésére, és meg is teszi ha kell.
És jelen esetben még nem is kapott érte semmit.

Mago nagyobb lendülettel ment, nem a szabályos ütközés volt a célja, de szemből és meg is kapta a büntetését.
Svaszi a jégkorongos bunyót megnyerte, de nem teszi ki az ablakba amit kapott, az is biztos :)
Nem így képzelte Ő ezt a csetepatét, valszeg Ő nézett ki ma reggel csúnyábban.
Jó ez a rivalizálás, a Stars nélkül a Dabnak valljuk be nem lenne ellenfele. Bár a szurkolóik szerint ez is baj, mindenki feltett kézzel jöjjön D.újvárosba. Ha így lenne nagyon unalmas meccsek lennének. Kell a cirkusz :)
Magosit is varrni kellett. Lehet hogy ő is vérzett, csak a fotóművész ezt nem osztja meg velünk. Persze nem is hiányzik mint ahogy Svasznek képét sem hiányoltam volna.
en megneztem a videokat kb 5x de nagyon foloslegesen zabosak a Dab szurkolok szerintem.
A Galanisz serulese egy sajnalatos dolog de nem volt szerintem szandekos es nem volt akkora aljassag sem mint ahogy a Dab szurkerek beallitjak egyszeruen nagyon nagyon szarul esett le a jegre beturte a vallat a teste ala.Nem volt olyan nagy utkozes csak meglokte Groschl nem levadaszta (mese habbal)semmi csak neki akarta lokni a tarsnak az pedig felre lepett igy sajnos Galanisz rosszul esett es leserult gyogyulast neki es remeljuk minnel hamarabb latjuk majd jatszani.Szerintem egy kicsit Galanisz is hibas volt mert nem tartott hozza pedig latta , hogy jon Groschl es utana hatatforditott azert egy kicsit kellet volna szamitson az utkozesre.A Horvath Andras leutkozesehez azert nem hasonlitsuk mert nem egy kategoria, Balut kb 1 meterrol neki lokte a palanknak itt ilyesmirol szo sem volt.A 77-s starsos jatekos zsenialis golt utott , es a donto gol is iskola pelda arra,hogyan kell kihasznalni a 4-3 elleni ember elonyt.A Korol bulis golja is szemet gyonyorkodteto volt, voltak szep golok a meccsen.A Magosi utkozeset sajnos nem lassitottak le, kivancsi vagyok ,hogy vallal vagy konyokkel utkozte le a finnt.A bunyoba en nem lattam mikor utotte meg Magosi Svaszneket de szepen verzett a vegen.
A dab szurkolok pedig egy keveset szegyelhetnek magukat a "Buzi Svasznek" rigmus utan , habar az is lehet,hogy igy biztatjak a kedvenceiket.
Most lehet engem is habzo szajjal hulyenek es ostobanak nevzeni lehet hajtogatni ,hogy hatulrol volt stb de ez az en velemenyem.
Nos, beszéltem a göröggel, majd hamarosan írok is róla, ezért csak annyit szeretnék megosztani mindenkivel, hogy a szezonjának biztos vége, az ütközésre meg nem számított, mert nem volt olyan helyzet, amiből számíthatott volna. Részletek hamarosan, a remélhető következményekkel együtt.
@Nyuszí O_o: szerintem tök igazad van, de nem tudom eldönteni, hogy mennyivel aljasabb hátulról alattomoskodni, mint szemből finoman a térddel odanyomni. az eredmény kb ugyanaz. mert ő "úgy" korcsolyázik. cöhh.

mondjuk az nem semmi, hogy még mindig megy a hirig itt. nyilván neked gröschllel semmi dolgod, de hát ilyenkor kell fültövön vágni az ellen szurkereit. meccshangulat, feszültséglevezetés, és megoldva a probléma.

szar új világ, buzi internet:(
@qx92: :)
Te melyik meccset nézted?
A vasas gólja 3 a 3 ellen született.
A buliból a gólt Kurt lőtte...

A többiről ezek után már ne is beszéljünk... :)

(a 77-es: Pedró)
@qx92: Még mielőtt nekiállnál védeni az aljasság iskolapéldáját ( Svasznek ) már régen rászolgált erre és az ilyen ütközésekre sem kerülne sor ha a bírók normálisan végeznék a munkájukat és ebbe gondolj bele, mert annak idején a volánban minden meccsen legalább egyszer megütötte a fefét is ezek után szerintem nem kellene elvárnod hogy szeressük nem gondolod. Érdekes módon más csapat más játékosai nem kapják ezt nem lehet hogy ez nem véletlen. És szerintem aki a kapust bántja az a legaljasabb görény a világon.
@tiriakos: a videot neztem :) sajnos erre volt csak lehetosegem
figyelmetlen voltam a komment irasakor es az utolso golt pedig elneztem nekem nagyon ugy tunt ,hogy emberelony volt, nem szamoltam meg a jatekosokat :)
@rosi02: nem is mondtam egy szoval sem ,hogy kell szeretni ot de azert ne allitsuk be mindjart gyilkosnak majd bitora vele a nepakarat szerint
@rosi02:
Nem véletlen a kapus úr megszólalása... emlékszem még én is arra a volános időszakra, amikor csak baszogatták Ferjo-t...Ezt senki nem viseli jól, főleg az nem, aki szintén kapuba áll.
@OliBLOOD: Uram, ha valahol az Ajka-Dunaújváros tengelyen lakik szívesen elviszem egy edzésünkre :)
utolsó gólt a finn bekk lőtte el fektette DAB kapusát be passzolta a üres kapuba ha jó emlékszem ...
@qx92: Nem akarom gyilkosnak be állítani de mivel én űzöm ezt a sportot tudom nagyon jól hol vannak a gyenge pontok a mellvédőn is és ha megnézed figyelmesen a videót lehet látni ahogy a mozdulat felfelé irányul vagyis elég nagy a a gyanúm hogy nem véletlenül találta el a válla alatt igaz ez így nagyon szerencsétlenül sikerült és az meg a másik hogy hátulról nem támadok pláne bottal. Ha megnézel egy nhl meccset szemből szinte alig van kiállítás hátulról viszont állandóan, és mellé még a csapattársak is megbüntetik. De sem az ő vétkük hanem a bíróka akik kiemelten kezelik a "szaporói hősöket" pedig ők is csak egy játékosok a sok közül.
qx92 :
igen lehet nem keleltt volna szidni.
De az ő orvosuk milyen jogon jön oda és kezd el ugatni a 2-3 szurkolonak hogy hogy mered szidni a vasast stb.? És ezt már 2-er megtette. ráadásul ő tőlük ugyanezt megkaptuk pesten, hogy mi a fasznak jönnek ide ezek a köcsög újvárosiak. akkor mi mért nem beszélgethetjük mert egymás közt beszélve mondta a három szurkoló a köcsög vasas mondatot és ő arra lépett oda.Szerencséje volt hogy a 3 szurkoló közül az egyik nem ugrott át a korláton,mert a másik 2 megfogta.
hmmm, érződik a blogban uralkodó hangulaton, hogy közeledünk a végjátékhoz, gyűlnek a sérelmek rendesen:).

Szerintem csak a vak nem látja, hogy a Vasas nagyon agresszív harcmodort vett fel az utóbbi időben, amin én látom Williamson keze nyomát. Amikor kikaptunk 8-4-re a Vasastól, még február elején, ezt kommenteltem be ide:

"Ami a Starst illeti: nekem az tűnt fel, hogy sokkal agresszívebben játszanak, mint tavaly, de akár csak most ősszel is. Állandóan keresik a testi kontaktust, akár ketten, hárman is rázuhannak az ellenfélre. Néha a durvaság határát súrolva. Ezt egyértelműen GW taktikájának tudom be. Erre a harcmodorra semmilyen válaszunk nem volt. Felőröltek minket, kizökkentettek a saját játékstílusunkból.
Kíváncsi vagyok, a többi csapatnál mit tapasztalnak ebből?"

Hát most az újvárosiak megtapasztalták...
@Nyuszí O_o:
Nem ebben a hozzászólásodban ugyan,de megemlíted a szemtől szembeni ütközés az férfiasabb.
Természetesen elítelendő ,ha valaki hátulról a palánkra lök,vagy egyáltalán hátulról lök.
Viszont SZERINTEM erre minden játékos valahol tudat alatt felvan készülve.Míg idáig eljutnak azaz a felnőtt korosztályig kb.150 szer előfordul velük.Hozzáteszem mégegyszer mélyen elítélem ezt a fajta szabálytalanságot.

Viszont !! Arra senki,nem készül fel,ilyen szabálytalanságok gyermek,ifi,juniorban,sincs ,hogy szemből teljes erőből a könyökét fentarva belekorcsolyázik a másik arcába.Na ennél nagyobb aljasság nincs a világon.Mert itt mindennel számol egy játékos csak erre NEM!A videón:!4,29-től.dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=279
A Nika féle ütközés ehez képest egy snassz ütközés.
Én nagyon szivesen kipróbálnám veled,melyik esik rosszabbúl.Nyílván egyik sem! A szemből való meg aztán még úgysem.Kockázd ki a videót.A hátvédnek lent van a feje a korongot kezeli le,mirre felnéz egy lendületből érkező könyökkel találja magát szembe.
Háááát ,ha a te szemszögedből ez korrekt,akkor nincs is miről beszélni.
Mert ,ha megfordítom és mondjuk tőletek egy gyengébb fizikumú játékos kapja ,annak talán a feje is leszakad.Rajtatok tényyleg valami vörös köd ül,hogy csak egyoldalról látjátok a meccset.
Nagyon sajnálom és jobbulást kívánok a Nikának.
@bakker81: Ember, el van ítélve már a Magó - érdekes módon ő megkapta az ezért járó büntetést, jogosan. Az, hogy ehhez az ütközéshez képest snassz a hátulról lökés, amiből később ilyen sérülés lesz - de semmiféle büntetéssel nem jár - azt talán hagyjuk...
És, ha rajtunk piros köd ül, rajtad talán nem ül piros-fehér-kék köd a hsz-eid alapján?
Üdv
@rosi02:
"Nem akarom gyilkosnak be állítani de mivel én űzöm ezt a sportot tudom nagyon jól hol vannak a gyenge pontok a mellvédőn "
Hol vannak a gyenge pontok???
A hátulról lökésnek az a veszélye,hogy kitörik a nyak,vagy megsérül a gerinc.EEEEZÉRTT bírálják sokkal szigorúbban! A vállvédő holvéd.holnemvéd semmi köze. Szemből, hátulról,korong becsapódás tompítása,oldalról a műanyag kosár a vállnál és egy kis lelógó műanyag az ütközéseknél a VÁLLAT védi.Ezért is ez a neve.
Egyébként Toki sérülése Strudvik jóska ütközésénél ugyan így keletkezett.Saját teste maga alá gyűrte a vállát!
@Screw4Pils: Azt nem Magó csinálta,vagy ő??
4,29 nél mondom.
@bakker81: És kapott érte kiállítást a tengeren túli?
@Screw4Pils: Nem ül!! Abszolút reálisan próbálom nézni.Elolvastad volna rendesen,olvashattad volna ,hogy elítélem a hátulról lökést.
Pontosan a sérülésveszély miatt.
Ha már lehet választani,akkor legyen Kék-fehér az a köd:)))
@bakker81: 4:29-nél a Magó féle ütközés látható Kluuskeri-vel szemben. Ebből lett később a Svasznek-Magó verekedés.
@Tete77: Te meg két hozzászólással eddig hiteltelen
@Tete77: Megint regisztráltál fröcsögni?

Nem kéne.
@bakker81: Csak próbáltam felsorolni az összes fellelhető színt a logoból...:)
@Tete77: A kis srác elég komolyan edzett tavaly nyáron, ha te is végig tudnád csinálni (ha van kitartásod) akkor így néznél ki!
@a. Bárd: Sajnos nem! A Tegnapi bíráskodásról,külön posztot lehetne nyitni.Első harmad címe:Hogyan cukkoljam fel a nézőket előadás.
Tartja Haszonits azt hiszem így hívják.
Második harmad :Szinte semmit nem fújok le,ezzel még idegesebbé teszek mindenkit.tartja a fent említett
Harmadik harmad:Fújok ide,fújok oda ebből baj nem lehet. Tartja ,szintén Haszonits vagy ki:))
Kritikán aluli volt a játékvezetése!!
@Tete77:
Nagy paraszt vagy komám!!
Á nem gondolkodtam rajta:)) Egy féreg vagy!!
@Tete77: És melyik részével nem értesz egyet az írásomnak?

Azzal, hogy sztem Gröschl nem akart súlyos sérülést okozni Nikának, vagy azzal, hogy nem szokta elvégezni a piszkos munkát, én nincs benne a játékában az alattomosság?

Többen hiányoltak egy ilyen tapasztalt fórumozót.
(Ki tudod olvasni belőle az iróniát, vagy emeljem ki?)
Tete77-től elbúcsúztunk.
Úgy nézem a stars drukkerek hihetetlen lendülettel kűzdenek saját és csapatuk népszerűségi indexének javításán :D :D :D
kicsit kevesebb hátulról "véletlen baleset" talán hasznosabb lenne.
Amúgy deja vum van februárban sérülés hullám volt Újpesten, na ki ellen??? Tudom, tudom, azt sem akarták. Csak így alakult.
@bakker81: jogos, én kevertem.
Nem Toki eltörése miatt kapott Niedermayer VK-t ami miatt kihagyta a bronzmeccset, hanem az Újpest meccsen történtek miatt. Így a kérdésem alapvetően hülyeség volt :)

Nyilván Tete barátunk akkor is megmondta volna, hogy Tokiból nem lesz semmi, mint azt most tette Nikánál.
@bakker81: oké, próbáljuk ki, először te szaladhatsz nekem szemből, szívesen beleállok, és biztos fájni fog, de számítok rá. de utána fordíts hátat, gyújts, rá, kezdje el olvasgatni egy újságot vagy stírölni egy nőt - és majd akkor jövök én hátulról. fordítva nem vállalom. nem vagyok annyira hülye. többeknek: a szabálykönyv súlyos retorziókkal bünteti a hátulról történő támadást, így arra a játékos evidensen nem számít (tudat alatt sem), pláne nem előzmények nélkül, egy tétjét tekintve nem túl velőtrázó meccs első percében. témát befejeztem, kész a visszatekintő, dobom is föl.
@Zsenevier: Nem csak a hozzáértésed,nemcsak a pártatlanságodat,hanem az ép elmeállapotodat is megkérdőjelezem!Aki úgy értékeli,hogy a Miskolc egy agresszí csapat,az NEM NORMÁLIS!!!Sok negatívumot fel lehetne sorolni a Macikról,de hogy durva lenne a játékstílusuk,az a közröhely kategóriába tartozó vélemény!
HAJRÁ MACIK,HAJRÁ MISKOLC!
Ui:akarsz róla beszélni..?
@a. Bárd: De Robbie nagyon sajnálta, és az volt a probléma, hogy kicsit gyorsabban érkezett, mint itthon szoktak. :D :D
@Cenzúra?: Te is ki leszel tiltva szerintem :)
Na míg ki nem tiltanak, fotelból nézhetek jégkorongot? Esetleg drukkolhatok innen a Volánnak, hogy mennél tovább ott maradjanak, és ne itt játszanak az aranyért? Mondjuk az én csapatom nem nagyon lesz érdekelt sehogyse.
@Cenzúra?: Gratulálok a nagyszerű csapatodhoz csak számold össze menyi benne az újvárosi aztán üldögélj a fotelba tovább és ne hozd ide a nagyképűségedet hogy eggyel feljebb mert ha ekkora arcok lennétek nem pofátlankodnátok bele egy másik bajnokságban amihez semmit nem tesztek hozzá. És a régi alaptomos játékosaitokat meg eltemetitek pesten tisztelet a kivételnek.
Azért kíváncsi lennék az Ő hozzászólásaira, ha mondjuk egy Volánossal ütközik így Gröschl.

A sérülés benne van ebben a játékban, többször le is írtuk, hogy ha például Roger ütközött volna így, teljesen más lenne a megítélés sokaknál (nálam is), mint Cica esetében.
Már rég eljátszotta a véletlen kategóriát. Ennyi véletlen nincs.
@Nyuszí O_o: Szinte hajszál pontosan helyettesítetted az eseményeket:)))
Öröm volt olvasni,hogy mennyire nem vagy elfogult.
Egy üde színfoltja vagy itt a J.blognak,elfogulatlanságoddal.Végre egy ember aki reálisan a tényeket a maga zord valóságában,tárgyilagosan,visszaadja.Add meg nekem drága jó atyám,hogy a kék-fehér hályog lekerüljön a szememről és ilyen realista tudjak lenni,mint Piros városból hozzászóló kedves blogozó.Adj nekem ilyen szemeket,hogy én is megláthassam sajátomban a gerendát:)D

"oké, próbáljuk ki, először te szaladhatsz nekem szemből"
Ezt ne kérd mert nem állnál lábra többet:))
Én vagyok 188cm kb 100 kiló,zsír nélkül,te pdig olyan 165 cm 75kg .Végzetes lenne tényleg:))
Befejeztem én is!
@a. Bárd: Erre csak annyit hogy mikor roger könyökölt azzal kezdte a köv harmadot hogy odament elnézést kérni és az pont előttünk történt gröss meg lement mint aki jólvégezte a dolgát.
@bakker81: Úgy látom még mindig nem vagy képes felfogni a tényt hogy hátulról jött!!!
@ujvaros17: ezt írtad ... De az ő orvosuk milyen jogon jön oda és kezd el ugatni a 2-3 szurkolónak hogy hogy mered szidni a vasast stb.? És ezt már 2-xer megtette. Kire gondoltál hogy nézet ki ? Mert én nem láttam senkit ...
@bakker81: www.jegkorong.tv/index.php?video_id=00216vm
1:48 ajánlom figyelmedbe és nézz utána mit kapott érte? Mert ti nem vagytok durvák.
@bakker81: valahonnan ismerjük egymást, Mr. Object?
@rosi02:
Mivel számodra nem derült ki,pedig elégszer céloztam rá,akkor most leírom!
A Volánnak szurkolok!:))
A vita nem ezen kezdődött el ,hogy szabálytalan volt vagy sem,Nika hátulról lökése.Abból alakult ki,hogy a Dab-os szurkerek állították ,levadászták a legjobb játékosukat.
Ami az én szemszögemből nézve egy nagy MMUUUHHAAHA.Olvass vissza mit írtam,mi a véleményem,erről az esetről.
@bakker81: amúgy a te felvetésed volt, Színhús barátom, én csak a helyzet visszásságait igyekeztem megvilágítani a magam tudatlanul egyszerű módján. és ugye még nem olvastad, hogy nagyon nem kívánom, hogy a kék-fehér csapatodból bárki kapjon egy ilyet vagy akár hasonlót? és végül: én nagyon, de nagyon nagy barátja vagyok a viccelődésnek és az iróniának, de tudod, vannak helyzetek, amikor szerény álláspontom szerint nincs helyük a vigyorjeleknek. és ez egy ilyen. sokadszor írom: függetlenül attól, melyik csapatban korizott a támadó, és még attól is, hogy melyikben a megtámadott. ez a magyar hoki szégyene, beleértve a magyar hoki zászlóshajójának számító Volánt, ha tudomást vesznek róla a szurkolói, ha sem. halkan jegyzem, hogy pont ugyanilyen vehemenciával védtem a Székesfehérváron játszó hokisokat akkor, amikor a sógorok bírói voltak gusztustalanul részrehajlóak - bár az is tény, hogy erre Neked nem kötelező emlékezned.
@bakker81: ohh, bocs, ha neked egy (bármely) játékos hátulról történő szabálytalanságot követő súlyos sérülése muhaha, akkor mindent visszavonok, szóba sem álltam veled, nincs miről beszélnünk. az előző hsz-emet tekintsd tárgytalannak, ha ismerjük egymást valahonnan véletlenül, akkor az ismeretséget tekintsük okafogyottnak, ne köszönj, ne válaszolj erre se, köszi szépen, szia.
@bakker81: De ez most lényegtelen csak nem kell állítani hogy a starsba nem megy a durva alaptomosság.
@Nyuszí O_o:a "Dab-os szurkerek állították ,levadászták a legjobb játékosukat."
Lehet mást félre tudsz vezetni,engem nem!
Én ezt írtam és ezért vállalom is a felelősséget!
Fent is tartom!
TE VISZONT SZÁNDÉKOSAN PRÓBÁLOD ELFERDÍTENI A MONDANDÓM LÉNYEGÉT!!
Továbbra is elítélem az ilyen szabálytalanságokat,de nem célzottan a Nikára irányult.Lehetett volna ott bárki akkor is legyalázza Grösl.Végig ezt írtam!
A levadászásos teóriátok,egy adott játékosra továbbra is Muhaha!
www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3955

Gröschl gerincéről mindent elmond, hogy azóta se kereste fel Nikát.
@rosi02: Én ilyet nem állítottam.Grösl bunkó volt.
Mivel azt mondod játszol,akkor igazán tudhatod mi az alattomos játék.Párat felsorolok,amit tényleg igazán nehezen szúr ki a spori.Ütő végével,ütközésnél felszúrni a bordák közé,hátulról rácsapni a vádlira,mintha a botot szednéd fel de a csuklójára találsz,szintén hátulról.Ez egy nyíltsisakos bunkóság volt.
@bakker81: Nagyon magas lórol beszélsz, de felhívnám a figyelmedet, egy bejegyzésre ami az eggyel feljebb lévő topikban lett beírva.:

Kagami_Ai 2010.03.02. 18:04:21
Nyerni kell nincs mese:D
am én csak egy idézetet írok MJ(michael Jordan) től
"You earn my respect or become an another brick on my road to glory"
"kiérdemled a tiszteletemet vagy csak mégegy tégla leszel a dicsőségem felé vezető úton"
HAJRÁ VOLÁÁÁÁÁN
(ha nem nyerünk leg a Rotter-t vki agyalja már megxD)

Ez nem szándékos levadászásra felszólítás? És senki nem ítélte el azóta sem, és nincs is kimoderálva. Ellentétben más hozzászólásokkal.
Ennyit a muhahás teóriádról.
@bakker81: ok, utoljára, kopizok néhány korábbi hsz-t, néhány apró összefüggéssel, kérlek szépen, próbáld kicsit elfogulatlanul végigolvasni, csak mielőtt habzó szájú elfogultsággal vádolsz. és ha véletlenül elferdítettem, volna a mondandód lényegét, akkor utólag és minden ironikus felhangtól mentesen elnézést kérek tőled.

I.
meg is van, tessék, nincs egy hete, hogy beírtam:

2010.02.25. 11:50:23
a bírói alapfeladat, hogy a szabálykönyvnek megfelelően, részrehajlás nélkül, tudása legjavát nyújtva vezessen egy meccset - a magyar bírói átlag, sokadszor bizonyosodik be, képtelen erre. lehet filozofálgatni, sajnálkozni is, de egyre kevésbé lehet szó és a változtatás nyomatékosított szándéka nélkül eltűrni ezt. nem egy-egy esetleges fals eredmény, nem is - minősített esetben - egy csapat munkájának (a végeredményt tekintve tökmindegy, hogy szándékos vagy véletlen) tönkretétele miatt. korábban is írtam valami hasonlót: másodsorban azért nem szabad tűrni - és ez szerintem már vastagon szövetségi felelősség -, mert az egész sportág nimbuszát ássa alá egy ilyen siralmas jv-átlag, az egész magyar jégkorongot teszi nevetségessé és vállalhatatlanná, hogy a korrekt és pártatlan, szakmailag is vállalható minőségű bírói munka szabályt erősítő kivétel, nem pedig sztenderd, normális háttere egy-egy bajnoki meccsnek (most túl könnyű lenne az olimpiával példálózni, de még az EBEL-szint is felmérhetetlenül távoli álomnak tűnik e tekintetben). de még mindig nem ez a legfontosabb: sokkal nagyobb baj, hogy a jégkorong veszélyes üzem, borzalmas és visszafordíthatatlan sérülések következhetnek be a jégen még korrekt és példás játékvezetéssel is, és ezen súlyos/véres esetek bekövetkezésének az esélye szerintem exponenciálisan emelkedik akkor, ha a bíró még arra a minimumra is képtelen, hogy tartsa a gyeplőt. a múltkor valamelyik Volán-meccs előtt volt ez a szabályismertető filmecske a tévében, abban mondta Retye, hogy a csapatok számára az adott meccs első harmadának közepén ki kell derülnie, milyen szinten húzza meg a határokat a jv, és ehhez a szinthez makacsul és következetesen tartania kell magát a bírónak végig. ezeket a szinteket, és ezt a következetességet nem látom, nem látjuk a bajnoki meccseken - talán ez az oka az immár rendszeressé váló berzenkedésnek. a múltkor is leírtam, most is megismétlem: teljesen mindegy, melyik csapatnak megy az odafújás - szívből kívánom, hogy az én csapatomat is verjék el, mint jég a határt, ha szarul megy neki, és igazán elszomorítana, ha a Dab csak jelentős bírói segítséggel, hátszéllel jutna a döntőbe például.
üdv!

II.
kedves facsipesz, nem te vagy a kedvencem a starsos kommentelők között, ezt mind a ketten tudtuk eddig is, de hogy ennyire szemellenzős és buta hsz-t eressz meg egy ilyen eset után, nos, erre végképp nem számítottam. ami ma történt az nem egy Dab-Stars összeütközés, bármennyire is annak látszik, még kevésbé a vesztesek utólagos siránkozása, ugyanis ha ránézel a tabellára, akkor minmális agymunkával - amit még rólad is feltételezek - rájöhetsz, hogy a mai eredmény egy megveszekedett öltést nem baszott a pozíciónkat illetően. de kérlek, vegyük sorba:
- az alapszakaszt toronymagasan, veretlenül nyeri a Dab
- lesérül Galanisz
- bukdácsol, esetenként - pl. a számotokra oly kedves Final Four során - mélyen tudása alatt játszik a csapat
- visszatér Galanisz
- nyolcmeccses győzelmi szériát produkál a csapat
- a kilencedik meccs első percében egy játékosotok hátulról, bottal letarolja Galaniszt, az első jelentések szerint súlyos válsérülést okozva ezzel, miközben nincs korong a közelben, nincs éles konfrontatív szituáció
ha ezt te betudod a vesztes csapat sértett szurkolói nyavalygásának, akkor lelked rajta, majd az összefoglalót se nézd meg, mi manipuláltuk a képeket, Niká csapta magát Cica botjának, mert el akarta törni.
üdv.

III.
bocs, de az a tény (vagy vélelmezés), miszerint a jégkorong férfias sport, nem vonja maga után, hogy
- agyhalottak játsszák
- nem kell gondolkodni közben
- bármilyen alattomos, sunyi, hátulról történő "megoldás" engedhető.
korábban többször kifejtettem/kifejtettük, olvass vissza légy szíves. köszi. és bocs, de hadd ne menjünk már el szó nélkül amellett, hogy súlyosan sérül egy játékosunk úgy, hogy a sérülés okozója büntetlenül megússza (Cica már azért is 10 p-t érdemelt volna, hogy a második harmad elején a középkörben heccelte a dunaújvárosi nézőket), hadd fájjon már, hogy gólt is lőtt ez a példásan tiszta játékáról ismert nagy sportember, továbbá hadd legyek már a MAGYAR HOKI őszinte híveként egy picit legalább szomorú amiatt, mert kiesett a válogatottból egy tehetséges csatár. egyébként már tegnap javasoltam, csak egy gondolatkísérlet erejéig helyettesítsük már be Niká nevét egy (bármely) volános ász nevével, gondoljunk arra, hogy Cica Palkót, Vass Jankót, Kógert vagy akár Mihály Árpit vadássza így le (mondjuk a döntő sorozatának első meccse első percében). szerintetek - véresen komolyan kérdezem - megúszhatja? és most majd ne gyertek azzal, hogy Niká milyen cingár fiú, 10 kg-t felszedett egy év alatt, egy ilyen lökés (amikor fölállsz, háttal, kiveszed magad a játékból, ergő az izomzatod készületlenül fogadja a támadás) egy elmerengő elefántot is megborított volna.

köszönöm, hogy idáig figyelemre méltattál, végül már csak az idevágó DO-cikket ajánlanám a figyelmedbe - de előre szólok, igen, igen, elfogult lesz az is:
www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3955

üdv.
@gogosz: Szerinted ma a Volán ezért megy ki,hogy levadássza Rottert.Szerinted egy ilyen szurker beírásra ,bármelyik játékos vevő??
Ezt te nem mondod komolyan!
Abszolut nem beszéltem magaslóról.Nekem ez egy kitaláció.Most elolvastam a Dunaújváros.com-ot,
......
Nem írok semmit inkább.
Neked is csak azt mondom ,olvasd csak azt végig amit én írtam erről!
Én erre csak annyit mondok hogy az hogy a gröss még föl sem hívta nem csak őt hanem az egész pesti csapatot minősíti a vezetőkkel együtt.
Megnéztem a videót hát a bunyónál nem lehet azt mondani hogy Magosi nyert kihozzta a maximumot belőle talált egyszer de utána talponmaradni sem volt sansza így nem is nyerte meg a bunyót.Galanisz sérülése szerintem szimplán fel akarták tenni a palánkra csak túl fürge volt és a védő már nem tudta leragálni a dolgot így ez lett belőle.Haszonitsnak meg javasolnám valamelyik amatőr ligát fogalma nincs a dolgokról
@Nyuszí O_o:
Akkor ,hogy tisztán láss! Minden hozzászólásodat elolvasom,mert attól független ,hogy most másképpen látom ,bírom a stílusod!
Nem akartalak megbántani ,ha sikerült ,BOCSÁNAT!
Viszont ,ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád csak az én hozzászólásomat,akkor kiderülne számodra,hogy mélyen elítélem ezt a szabálytalanságot.
Végig következetesen állítottam,hogy ez egy meccshelyzet volt semmi más.Az ,hogy Nika lett a szenvedő alanya a bunkóságnak,az abból adódott,hogy mint center kénytelen volt ő kimenni a korongra.Viszont ha más megy ki pl.(Pozsgai) akkor ugyanúgy megkapja hátulról ezt a lökést.
Bárki,hidd el bárki lehetett volna és most az lenne a korházba.Azt is leírtam ,ilyenre edző nem ad utasítást.Ebben 1000%-ig biztos vagyok!
Az ,hogy ez Nikával történt ,egy véletlen baleset.
Mondjuk ,ha Orbánnal történik ,akkor azt mondom bennevan az ,hogy bosszúból mert megfricskázta a kisgyerek.Még ad neki,hidd el akkor azt mondom tényleg levadászta a gyereket ,mert volt előzmény.
Továbbra is fenttartom egy meccshelyzet volt,véletlen,hogy Nika a szenvedő fél!
Jobbulást neki!
@bakker81: figy, az én esetleges megbántásom molyfing a történtekhez képest, nincs miért bocsánatot kérned. de még mindig nem látom a te érveidet - azon túl, hogy "csak" meg "biztos vagy benne" -, amelyek amellett szólnak, hogy nem direkt, és nem szándékosan Nika volt a célpont. a "meccshelyzet" elég karcsú érv, már bocs, a következményekhez mérten - és innentől hadd ne érdekeljen már, hogy csak egy meccsre akarta kivenni Nikát (többet nem is merek feltételezni).
Ez a cfb egy gusztustalan szabálytalanság volt. A videó szerint azonban Nikának látnia kellett a közeledő Gröschl-t és az ütközésre illett volna felkészülnie. Cica sportszerűtlenül letaglózta ez tény, de Nika elég szerencsétlen módon érkezett a jégre. Én azt mondom 50-50%-ban tehetnek róla, hogy ez lett a vége. Tomi azért megérdemli az esetleges eltiltást is. Nikának meg kívánom mielőbb épüljön fel és szedjen magára nyáron 10-15 kilót, mert nem elég a tehetség, tömeg is kell. Egy igazi hokijátékos 85 plusszos. :-)
Egy gond van ezzel az ütközéssel, hogy csúnyán fent van a könyök és hátulról is érkezik. Köze nincs a kemény játékhoz.
Nem a játékvezetőt akarom védeni, de szerintem abból a szögből pont nem érzékelhette, hogy az ütközés nem vállal történt, mert takarásban van a másik újvárosi.
Olyat tapasztaltunk már az elmúlt szezonokban, hogy egy-egy súlyosabb ítéletet visszavontak, kíváncsi vagyok, hogy ennek ellenkezője is megtörténik-e.
igazából én (mint dunaújvárosi szurkoló) is úgy gondolom, h nem speciel Nika levadászásáról van szó. de ez nem menti fel gröst. az a mozdulat, (ahogy Spiller szokta mondani): egyszerűen UNDORÍTÓ!
@Enzo Molinari: Ez a nem igazi hokijátékos idén 29 meccsén ütött 31 gólt. És adott 25 gólpaszt is. Mi lenne, ha tényleg 85+-os lenne? :)
@Enzo Molinari: Neked is sok az eszed ha úgy gondolod hogy hátulról ütközni szabályos.
Nikandrosz jó játékos elismerem jó teljesítményt nyújt , de úgy tom hokiba bizonyos súllyal kell hogy rendelkeznie a játékosnak , mert ha könnyebb vagy soványabb akkor könnyebben meg sérülhet nem ???
@csillagoség: Nika azóta ilyen sérülékeny, amióta nagyon ponterős. :) Egyébbként idén rájár a rúd, de nem egy sérülékeny játékos Ő.
@csillagoség: Igen feltéve ha utól érik és ez nem mondható el a nyugdíjas védőkről mert úgy megy el mellettünk mint a ferrari a trabant melett.
@gogosz: Igen ebbe igazad van , egyet értek pont erős játékos... JOBBULÁST KÍVÁNOK NEKI ...
Tudtok valamit mi a pontos Diagnózis ? Holnap hogy áll ki a DAB ki fog hiányozni ?
Mondjuk az is figyelemre méltó, hogy amíg a Stars nem ilyen gusztustalan stílusban nyomta, addig vertük is őket keményen. Hiába, hokizni nem megy, akkor majd tördelünk...Elegáns megoldás...
@check: Arra akarsz ki lyukadni hogy majd ti is úgy fogtok bánni ahogy ők teszik a Starsos játékosok ?!
Goalie Cassivi keine Chance. :)
@csillagoség: ma reggeli infó alapján vállszalag-szakadás, holnap délelőtt lesz még egy vizsgálat, délután műtét, legjobb esetben négy hét teljes pihenő, rosszabb esetben három hónap, legrosszabb esetben fél év kihagyás. Holnap nem játszik Erdélyi, Galanisz, Magosi, Sevela. az előzőt meg nem ide akartam
@Spigott: Jobbulást Nikandrosz-nak !!
Íme Niká és Id. Azari Zsolt nyilatkozata a tegnapi esetről.
dabdocler.hu/hirek/20100302-nikk/
@Enzo Molinari: Nehéz úgy felszedni 10 kiló izmot, ha egy sunyi ellenfél úgy elintézi, hogy rosszabb esetben az egész alapozást ki kell hagynia :(
@csillagoség: Dehogy, ez a stílus nem a DAB-ra van kitalálva. Arra céloztam, hogy a MOL Liga alapszakaszban a Starsnál ez a fajta taktika nem volt felismerhető és addig az eredményeik is olyanok voltak. Játszani tudni kell, tördelni csak vastag bőrrel kell bírni...
Lehet hogy a Gröschl meg mozdulását hátulról való lökését szándékosnak minősítitek ... Benne van a sportba ..

Gondolom annak idején még emlékeztek rá NIEDERMAYER úgy palánkra lökte Tokajit ha jó emlékszem hogy ketté tört a válla... Ki is álitotág végleg azonnal ...

Vagy most az olimpián a Norvég csákó hogy neki ment szemből az Szlovák csákónak hogy még a sisakja is lerepült és be ütötte a fejét és még vérzett is , de nem lett neki komolyabb baja hála az égnek ...
En vegig olvastam mind az 1500 hozzaszolast,megneztema videot is joparaszor! De, hogy mi ment le itt ennel a posztnal..enyhen szolva paran tul lottek a celon...en azon derultem a legnagyobbat, hogy valaki kuldte a Galanisz csaladot jelentgetni. Ezzel egyutt, sajnalatos Nika serules es jobbulast kivanok neki,hogy legalabb az alapozast kezdhesse felepulve!
Sikerült megnézni a videót:
1. Galaniszt hátulról simán leütötték. (Aki szerint láthatta az nem normális.)
2. Én más Magó ütközésre emlékszem, ez sem volt szép, bár szemből jött.
3. Tudós kollegáim felhívták a figyelmemet, hogy olyan, hogy 2+2+10 nincsen. 2+2 magasbotért szokott járni, ha szándékos akkor súlyosabb a büntetés. Itt egyéb tétel jöhetett volna.CHE-B, ha jól tudom ez alapból 2+10, sérülésnél 5+20 vagy 25.
4. Svasznek nyert a bunyóban, de nem kellene neki a halálosztót játszani. Amúgy Ő volt a kezdeményező.
Tovabba, a merkozesrol:
1.Groschl vs. Galanisz,ahogy en lattam: Nika megindul a korongal a kapu moge, latja az erkezo embert(Groschl), elkanyarodik, jon szembol a masik ember, erre Nika megszabadul a korongtol, az ezt koveto pillanatban megloki ot hatulrol Groschl.
Szabalytalan volt, ez teny,de nem kell zsakruhaba oltoztetni,kiszurni a szemeit es elkuldeni Bantusztanba ot ezert! Szoval Nika latta mielott elkanyarodott,tehat nem igaz, hogy nem szamit(ha)ott ra, tovabba az is latszik,hogy nem magatol a lokestol,utkozestol serult meg, hanem attol,hogy kurva szarul ert foldet!
En egyeszeruen nevetsegesenk tartom ezt a levadaszast meg a szandekos serules okozasos fantaziakat!
2.Magosi meg a finn: kicsit atsiklik rajta a video, pedig az sem volt egy sportszeru dolog szerintem, mert ahogy lattam a Stars jatekos sem szamitott utkozesre, Magosi meg kicsit vadallat modjara ment bele,hm-hm ezen meg lehet filozofalni...
3. Janosi vs. Kis Akos esetre en kicsit visszaternek. Visszagondolva erre az esetre,nem kicsit mosolyogtat meg, hogy akkor a Dab szurkerek milyen beleelesel magyaraztak, hogy az nem is volt terdeles,csak ugy fordultak meg stb.,de en semmivel sem tartom elobbre valonak a Groschl-os esetnel, persze ezen is lehet vitatkozni!
4. Magosi vs Svasznek: Svasznek nyert,ennyi!

Hat nekem ez kb. a szereny velemenyem!:)
@Joegep: Kicsit az jon le,hogy a Dab ellen beszelek,de lehet,hogy ha a kommenteket nem olvasom,maskent indultam volna neki, de nagyon zavaro volt az ujvarosi elvakultsag, zavarobb, mint a Stras-os,jo ejt!
@Joegep: Ostoba nem lattad hogy hatulrol bottal es konyokkel levadaszta Galaniszt , torjon el a 2 laba es tiltsak el orokre fajanko :D
@Joegep: igazabol ki akarta nyirni Galaniszt de eltolta a kivitelezest
@qx92: Majd figyeld mikor eltiltnak,mert mar vagy harom kontra dabos erre a sorsra jutott!:))
@csillagoség: Niedermayer nem lökte Tokajit palánkra, hanem a palánkra felszorította - úgy, ahogy ó szokta az NHL-ben. Toki sajnos nem jól vette azt az ütközést és élére találta el Niedermayer. Semmilyen szabálytalanság nem történt akkor, Toki is elismerte, hogy tiszta volt, csak peches ill. hibázott ő is. Niedermayer emellett nem hátulról érkezett, hanem oldalról, tehát nem sunyi módon intézte a dolgot.
A norvég faszi meg is kapta a magáét, ami azért járt neki.
@Joegep: És mire alapozod hogy svasznek nyert itt nem a pofonok menyisége a lényeg hanem a végeredmény és svasznek volt jobban kitetoválva ha meg annyira akarta volna folytatni nem viszi jégre a magót, de ez megítélés kérdése csak az mellett siklottál el hogy a padról jött boxolni és én nem láttam a bíró kezét hogy lehet elkezdeni a cserét.
@qx92: Korulbelul ilyen stilusban nyomta par dunaujvarosi hozzaszolo is,persze egy ks ironiaval megspekelve a reszedrol!;))
@rosi02: Az, hogy honnan jott be es hogyan es, hogy ki kezdemenyezett,szerintem teljes mertekben lenyegtelen, mert most nem Svasznek sportszeruseget,meg tisztesegesseget firtattam, hanem,hogy ki nyert. Svasznek a fejere huzta Magisonak a mezt es foldre vitte, nincs amit ezen cifrazni. Persze verzett a feje, de ha megnezel egy kuzdosportot,pl box, akkor ott szerinted a birok a merkozes vegen megnezik,hogy ki van jobban "kidekoralva", nem szamit ha kozben az egyik kiutotte a masikat?
@Joegep: Szóval a hátulról lökést Nikának látnia kellett volna, de a finn srác nem számíthatott és nem is láthatta a szemből érkező Magosit. Értem, de szerintem ezt te sem gondolhatod komolyan.
@rosi02: Az a bunyó is megérne egy elemzést. Svasznek kispadról jött be, ő kezdeményezett, közben Gröschl lefogta az egyik vonalbírót, Svasznek mégis ugyanazt a büntetést kapta verekedésért, mint Magó.
@Joegep: @qx92: Sajnálatos, hogy egyesek képesek mosolyogni azon, hogy egy válogatott játékos hosszú időre megsérült egy alattomos szabálytalanság miatt. De hát itt tartunk. Biztos ez is a magyar hoki érdeke.
@Joegep: Mint már leírtuk, jégkorongos szempontból a bunyót Svasznek nyerte jégrevitellel (kiütésről szó nem lehet), de az Ő orra lett csúnyán bibis, és ha megkérdezed, sztem Mago ma reggel nem cserélt volna Bencével...
Sőt. Valószínűleg egyikünk sem lenne a helyében, mert igencsak fájhat. A videón jól látszik, hogy mennyire örül Svaszi ennek a "győzelemnek" :)))

Amúgy ha Gröschl megkapta volna a VK-t (vagy csak egy VF-t, mint Magosi), sokkal másabb lett volna ez a poszt. Mert lényegében jelenleg a szituáció úgy néz ki, hogy Gröschl megmozdulása szabályos volt, Magosié pedig Végleges fegyelmit ért.

Az pedig elég érdekes amit írtál, hogy Nikának látnia kellett volna a hátulról jövő Gröschlt, viszont a finn nem számított a szemből jövő Magosira. Bár ettől függetlenül jogos a VF.
Joegep hozzászólásaira meg felesleges reagálni, mert egyetlen célja van vele:provokálni
más:holnap van 3 üres helyem az autóban, ha vkit érdekel a dolog
@OliBLOOD: Elvakult vagy,annyira elvakult,hogy nem latod a fatol az erdot, egyaltalan nem vagyok Dab ellenes,csak megprobalom targyilagosan es partatlanul nezni az esemenyeket:
1. Szerintem nem mosolyog senki Nika serulesen,ez is csak az ujvarosi paranoia resze lehet
2. Nem azt mondtam,hogy latta mikor leutkozik (olvass vissza),hisz hatul nincs szeme,de amikor elkanyaraodott tole lathatta,hogy jon, kulonben nem kanyarodott volna el, egyszoval tudta,hogy elobb-utobb erkezni fog
3. A finn srac nem neztt fel,amikor leutkozte ot Mago, de tok mindegy nem a Galaniszos esettel akartam,akarom hasonlitgani,mert nem egy tal teszta
4.Meg egyszer megismetlem,en a verekedesrol irtam es nem arrol,hogy ki volt a tisztesegesebb vagy nem, vagy honnet erkezett be meg, hogy ki kit fogott le,nem. Volt egy tiszta 1-1 elleni bunyo,amit Svasznek nyert meg, pont.
@a. Bárd: En csakis jegkorongos szempontbol irtam a bunyot,hogy utolag ki jott ki rosszabbul az nem kerdes,hogy Svasznek meg a DAB,hisz elvesztette Magosit....
Groscholel kapcsolatban meg olvass vissza,mar vagy ketszer leirtam!

@Theutus: Nem provokalok en senkit,csak leirtam a velemenyem, hisz erre (is) valo ez a blog, vagy tevedek?
Gondolom,hiaba is kernem toled, hogy idezz tolem valami provokacio felet,vagy megint tevedek?
@Joegep: Mi@qx92: Nálatok nincsenek meccsek? Miért nem azzal foglalkoztok? Miért baj, ha fáj nekünk az egyik legjobbunk elvesztése? Ti törődjetek a Ti csillagjaitokkal. Hidd el, Mi nektek fogunk szurkolni.
@Joegep: @qx92: Csak szólok, hogy amikor súlyos sérülésről van szó, elég rosszul tűröm az iróniát magam is. Tehát a poénkodást ezen kéretik befejezni, mert egyébként valóban érkezni fog a jól megérdemelt és előre jelzett pihenő. Köszönöm a megértést.

Mint láttátok, igyekeztem hagyni a kommentezőket, hogy kifejtsék az álláspontjukat, és csak olyanok lettek pihenőre ítélve, akik
1.) súlyos sérülést kívántak másoknak
2.) (akár új néven regisztrálva) jöttek provokálni
3.) bazd meg anyádat stílusban vitatkoztak.

De a poéngyárosokat is ki fogom iktatni egy időre.
@Joegep: 1. De jol elszorakoztok. Ez titeket minosit es tesz hiteltelenne a sajnalatot illetoen
2. Amikor elkanyarodott meg messze volt. Nem egy utemkeses volt, joval. joval tobb. Ilyenkor nem szokas hatulrol leutni az ellent, veletlenul nem is lehet, csak Haszonitsnal. Ha ez megszokott lenne, vagy szamitani kellene ra, akkor Nika is feljrkeszul ra. De ilyet csak alattomossagbol csinalnak, Nika ott hibazott, hogy ezt nem nezte ki Groschlbol.
3. Finn hozta a korongot, neki erzekelnie kellett Mago erkezeset szembol. De megadhato volt a kiallitas.
4. Volt egy Fodor-Vargyas bunyo, ahol Fodor kerult a jegre, de azota is mindenki ugy emlekszik, hogy o nyert, mert bevitt par talalatot es ezzel kidekoralta Vargyast.
A verekedésnél szerintem is Svasznek volt a jobb, de ott két férfi megküzdött egymással, egyenlő körülmények között, és semmi alattomosság nem volt egyik részről sem. Az nem volt idegen ettől a sportágtól. Mindkettőjüknek elismerésem ezért a bunyóért.
@gogosz: Mert te csak a Dabhoz kapcsolodo cikkekhez szolsz hozza?
En nem mondtam,hogy baj ha faj, sot nekem is szarul esett,hogy a MOL liga es az OB I egyik legjobb es legponterosebb jatekosa nem lehet ott a VB-n!:(
En foglalkozom eleget az itteni dolgokkal is, de engedd meg,hogy legyen velemnyem a magyarorszagi esemenyekrol is,hisz legalabb annyira erdekel az is!
A szurkolasert meg koszonet, remelem behuzza Szereda a negyedik bajnoki cimet zsinorban!:)
@Joegep: Ha nem a DAB-ról van szó, hanem semlegesként szólok hozzá, akkor igyekszem toleránsnak lenni. Főleg kényes témákban. Nekem nem az okozott problémát, hogy véleményt formáltok, hanem az, hogy fájó sebekbe kaptatok bele eléggé elítélhető stílusban. Más problémám nincs Veletek.
Napközben végigolvastam az összes hsz-t és itthon végre sikerült megnéznem a videókat.
Ugyan Gröschl ütközése szabálytalan volt, a szándékosság számomra egyáltalán nem látszik igazoltnak (tudom hülye vagyok, meg idióta, meg menjek le játszani, de most jöttem meg edzésről, uh. holnapig nem ;)). Ha a JV úgy ítéli meg, hogy kifordult az ütközésből, - sztem nem, de véleményes - akkor akár tovább is engedheti -a sérülés miatt persze nem. A sérülés sztem Nika szerencsétlen esésének köszönhető.
Nagyon sajnálom, hogy megsérült, remélem mielőbb felépül és jobbulást neki!
Az egész hörgés arra emlékeztet mikor egy UTE meccs után hemzsegtek a hozzászólások az Újpest-ellenes összeesküvés-elméletekről, aztán pár óra múlva jött a videó és kiderült, h nem történt semmi rendkívüli. Sajna a konkrét esetet most nem fogom visszakeresni.
A bunyó meg gyász volt mindenestől. Épp csak a ringet nem állították fel előtte...
Még egyszer jobbulást Nikának és kívánom, hogy a fentebb vázolt lehetőségek közül a legrövidebb teljesüljön és gólt lőjön a bajnoki döntőn!
Ja, egyvalamit csak kifelejtettem a regényből:
Teljesen megértem a DAB szurkolók csalódottságát és dühét, hogy elvesztették a legjobbjukat. Nem tudom mi ilyenkor a legjobb megoldás, de objektívnek maradni keveseknek sikerül...
Az elobb elkuldtem egy hozzaszolast,de nem jelent meg,roviden ez a lenyege:
@OliBLOOD: @kerusz: Sajnalom,ha igy jott le,csikelodeseim,enm Nikat fele iranyultak,hanem 1-2 DAB szurkolo fele, elnezest megegyszer,ha igy tunt!

2-3 Maskent latjuk a dolgokat te a fenti csapat szurkoljakent en semleges szemlelokent!

@gogosz: Teljes mertekben egyetertek a verekedessel kapcsolatban!
@lakota: Igazad van, nehéz objektívnak maradni. Sokunknak nem is sikerül. De azért nagyon sok objektív tény is fel lett sorolva a hozzászólások között, ami vitathatatlan. A legtöbbel senki nem foglalkozott, hanem ugyanúgy mint te erre is csak azt mondták, hogy hörgés. De a tételes felsorolásokat senki nem tudta egyesével megcáfolni.
@gogosz: Sajnaltos az eset,de tragediarol szo sincs,a tragedia majd' egy eve tortent,de inkabb ne tepjunk fel sebeket...:(
Kedves Sport barátok !
Nem volt szándékomba a blogon írogatni,de ezt már nem hagyhatom szó nélkül ami itt megy ! El lehet azon gondolkodni,hogy szabályos volt vagy nem Gröschl Tomi, a ti szemszögetekből nem ! A mienkből meg igen! Azt biztosan állíthatom,hogy nem volt szándékos a sérülés okozás ! Nagyon sajnáljuk Nikát mint sportembert és mielőbbi gyógyulást kívánunk neki,de ilyen a sport !
Emlékezetek vissza a MOL liga elődöntőjére amikor valamelyik Dabos játékos úgy levadászta Szappanos Dávidot,hogy a kulcsontját rögzitö fém lemez ami
kb 2mm vastag 10mm széles 80mm hosszú az 15-20 fokos szögbe behajlott a kulcsont deformitásával ! Ezt röntgen leletekkel tudjuk bizonyítani ! Akkor kérdem én mekkora ütést kellet kapnia ahhoz,hogy ez így létre jöjjön ? Azóta se tudott jégre lépni 38 napja és még kérdéses mikor fog tudni játszani !! És mi elkönyveltük,hogy ilyen a sport sajnos és nem kerestünk bűnbakot nem akartuk senki fejét venni,de gondolkodjon el az a játékos a tettével és a lelkiismeretével aki ezt okozta ! Gondolom Gröschl Tomi is ezt fogja tenni mert csak ö tudhatja igazán,hogy szándékos volt a sérülés okozás,amit biztosan állítok,hogy nem !
Baráti üdvözlettel :Prohászka Zoltán (Stars Masszőr)
@gogosz: Ha az eset körülményeit leíró tényekre gondolsz, nem értünk egyet. Sztem nem vitathatatlan tények amiket írtak a szurkolók, hanem erősen terheltek belemagyarázással és csúsztatással, de leírtam én hogy láttam. A levadászás pedig a legnagyobb jóindulattal is csak feltételezés (annak viszont rosszindulatú). Közben azért csak megkerestem. 2008.nov. 24. volt az általam elmlített poszt.
@Prohi: Én nem emlékszem az estre, nem tudom hogy történt Szappanos sérülése, de ha szándékos sérülésokozás volt, akkor hibáztatok, hogy nem tettétek meg a megfelelő lépéseket. Ha a mi játékosunk alattomos, akkor Őt is tíltsák el! De így utólag mindenki felhozhat bármilyen esetet. Akkor kell megtorolni a vétségeket, amikor megtörténnek. Mindenkinek az az érdeke, hogy az ilyen estek ne történhessenek meg.
@lakota: Semmi gond, nem értünk egyet.
No akkor még egyszer, mert sokaknak nem elég akárhányszor is elmondani. Több, mint egy napja véget ért a meccs. Ideje lehiggadni.
@kerusz: Xardas mikor jöhet vissza? :)

Egy mondatot írt, és nem tudja :)
@Prohi: Ha annyira nem, miért van az, hogy a telefont még véletlenül sem emelte fel, hogy bocsánatot kérjen?
@antiu: Amíg vissza nem jön A.G 2.0, addig biztos nem. De ezt majd akkor mailben vele kellene megtárgyalnia.
@kerusz: Ok. Köszi a választ.
Jó éjt
@Prohi: Az esetről kértünk már videófelvételt, mert senki nem emlékszik arra, hogy Szappanost hátbavágták szándékosan. Sőt, már szándékos levadászásról van szó. Jó lenne alátámasztani felvétellel ezt a vádat.

@kerusz: és ennyi idő alatt sem sikerült Gröschlnek (vagy bárkinek a Starsból) bocsánatot kérnie. Majd akkor lesz lehiggadás, ha a bűnös megkapja méltó büntetését ezzel megakadályozva a további embervadászatot, alattomosságot.
Gröschlt annyi időre tiltanám el míg Nika felépülése és rehabilitációja tart. De így tennék minden sérülést okozóval.
Haszonits Miklós vezetőbíró az ütközést nem látta szabálytalannak, s nem állította ki Gröschl Tamást. A Dab.Docler vezetősége viszont szándékos sérülésokozásnak minősítette az esetet. s élve a versenyszabályzat adta jogával, jegyzőkönyvbe vetette, hogy kéri a fegyelmi bizottságtól az esemény kivizsgálását. A beadványhoz csatolta a mérkőzés felvételét is. Azari Zsolt ügyvezető azt mondta: "Nagyon bízom abban, hogy a bizottság olyan elrettentő és példás büntetést szab ki a vétkes játékosra, ami visszatartó erejű lesz mindenki felé - a célunk egyértelmű, a jövőben száműzni kell a sportágból az efféle szabálytalanságokat."
Van egy másik sztarsos ügy is. Gergely Csaba az egyik miskolci meccs után megrongálta a csarnokot,ezért 4 meccses felfüggesztett büntetést kapott.
Néhány meccsel ezelőtt G.CS. a végső sípszó után levadászta Tóth Adriánt, kapott 5+véglegest. Nyilván ilyenkor életbe kellene lépni az előző eltiltásnak. De nem. G.CS. tovább játszott, ellenünk is 5 pontot szerzett, sőt a válogatottban is jégre lépett. A Macik óvtak, persze elutasították. Miért?
"A versenybíróság szerint csak akkor léphet életbe G.CS. eltiltása,ha újabb fegyelmi eljárásra kerül sor."
"Ha egy fejre irányuló támadás után nem lép életbe a büntetés, akkor mikor?
"Nem vagyunk következetesek és kemények, ha elmulasztunk egy ilyen lépést, akkor semmilyen visszatartó erő nem lesz a játékosok felé! És miként lehet az, hogy a fegyelmi hatálya alatt álló G.CS., akit a múltban számos alakalommal szankcionáltak, pár hete a válogatottban szerepelt?"
Idézetek Egri Istvántól, a mai Észak-Magyarország cikk alapján.
Moszkvicsslusszkulcs,
Nevedhez illik a hozzászólásod is. Olyan színvonalú,
mint a kedvenc autód, annyi szamárságot írtál. Igaz,
ez többnyire idézet egy másik nagy mesemondótól:
Egri Sopánka + Észak-Magyarotszág.
@faithzhmts5: Színvonalas a te első hozzászólásod is, kár volt ezért regisztrálnod, személyeskedni meg inkább máshol kéne, egyébként ellenérvek már nem fértek bele, a te nagy mondandódba?
@faithzhmts5: Köszönyük hogy emelted a blog színvonalát de szerintem mindenkinek jobb ha nem erőlteted.
@kerusz: nem Galanisz serulesen peonkodtam hanem a Dab szurkolok elvakultsagan, es tulzasain.
De hadd halljuk a te allaspontodat is az ugyben ha mas alapjan nem a video alapjan biztos tudsz velemenyt formalni errol az esetrol.
@OliBLOOD: Nem azon mosolygunk ,hogy Galanisz leserult az kifejezetten sajnalatos hanem mint emlitettem azon amit a dab szurkolok itt lenyomnak.
@faithzhmts5:
Tudod, a tények makacs dolgok:
1. Gergely, kárt okozott Miskolcon.
2. Ezért felfüggesztett büntetést kapott.
3. Gergely, újra vétett a szabályok ellen.
4. Mégsem lépett életbe a büntetése.
Neked ebből az jött le, hogy minket sértegetsz. Hát, .....ez nem minket minősít...
@qx92: Nem egészen értem, hogy mi köze az én véleményemnek az esetről ahhoz, hogy Te rosszul sikerült poénokkal hergelsz másokat, és én megkértelek arra, hogy a jövőben ne tedd.
Látom itt már forr a levegő az indulatok miatt , amit meg értek de valahol van határ is ... Kíváncsi vagyok mi lesz mai Stars-Dab meccse és eredménye ... Azt mondom sportszerű legyen a mai meccs ...
@kerusz: Az el múlt 1-2 napba a hány embert némítótatok el a csúnya írogatásaival és beszólógátasaival ? Csak kérdem...
@csillagoség: hány nicket vagy hány embert?
T. Moszkvicsslusszkulcs!
A tények tisztánlátása miatt:
- Gergely milyen kárt okozott Miskolcon a mérkőzés
folyamán?
- Mi volt a felfüggesztett büntetés?
- Mit értesz az alatt, hogy újra vétett a
szabályok ellen? A pályán, a pályán
kívűl, vagy a játékvezető szuverén, akár
téves megítélése szerint?
Remélem az észak-magyarországi panaszlapban
ezekre is van részletes magyarázat, mert túlzás
lenne azt állítani, hogy már megint "nyomják
a krahácsi Macikat". Én inkább az ellenkezőjét
tapasztalom.
@kerusz: is-is nicket felhasználókat

elég db számot mondanod

Gondolom van határ ahol be lehet tartani és aki túl lépi az el van némítva ugye ? az van ki irva xxxx nevű 1 hétig pihen ...
@csillagoség: 7 nick és 35 hozzászólás esett áldozatául a Dab.Docler-Vasas Budapest Stars meccsnek eddig, mindkét oldalról, vegyesen. A nickek közül néhány csak ideiglenesen, mások örökre. A nick előélete számít.
@kerusz: Az szép ! Gondolom amit előtt meg jelenne a szöveg az oldalon előtte moderáljátok ami olyan nem ide való gondolom , az törlődik , ezzel a nick is veszélybe van kitiltás fenyegeti ...

Ne haragudj csak , meg kérdezem tőled te felesz a blogon ? mert látom sok jogod van itt ...
@faithzhmts5:
1. Gergely rongálás miatt kapott 4 meccses felfüggesztettet. Jégről kifelé jövet az ajtó látta kárát az inteligenciájának.
2. Tóth Adriánt, a végső sípszó után ütközte le, ezért kapott véglegest.
Itt most nem a Miskolc "elnyomása" a kérdés! Miért játszhat valaki az után is, hogy felfüggesztettje után újre vét a szabályok ellen.
@csillagoség: nincs előzetes moderálás.
Mindenki a Starsból keres bűnbakot ?
@moszkvicssluszkulcs: A 4 meccses felfüggesztett a pályán kívüli viselkedés megismétlődése esetén válik letöltendővé. A pályán történt szabálytalanságért a játékvezető szablya ki a büntetést, ami meg is történt.
@Spigott: Van valami fejlemény a szövetség részéről?Mai meccsen ott leszel?
@kerusz: Semmi koze nincs az esethez csak kivancsi vagyok a velemenyedre de ha nem akarod nem kell elmond.
Te ha jol tudom UTE szurkolo tehat jelen esetben kulso szemlelo mint en es ezert vagyok kivancsi a velemenyedre.
@foma: update a DO-n a Nika-féle összeállításban: www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3955

szövegszerűen:

Március 2., 12.04: fegyelmi eljárás

Új fejleményről tájékoztatta honlapunkat a nem mindennapi eset után Lévai József, a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybíróságának elnöke. Mint elmondta, Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség Főtitkára fegyelmi eljárást kezdeményez a hétfői DAB.Docler - Vasas Bp. Stars mérkőzésen végleges fegyelmi büntetéssel sújtott Magosi Bálint (DAB.Docler), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), és a különösen súlyos sérülés okozása miatt Gröschl Tamás (Vasas Bp. Stars) ellen.
A fegyelmi tárgyalásra a tervek szerint március 10-én, azaz jövő szerdán kerül sor. Az ügy kapcsán Lévai József kérdésünkre elmondta: a ma esti Stars-Dab meccsen Magosi Bálint a "dupla" büntetés miatt nem játszhat, s nem léphet pályára Svasznek Bence sem – Gröschl Tamás játékjogát viszont (játékvezetői jelzés és/vagy fegyelmi döntés híján) nem függesztették fel. A versenybíróság elnöke kérdésünkre megerősítette: a játékvezetői jelentésben nem szerepel a Galanisz Nikandrosz súlyos sérülését eredményező eset (mint emlékszünk, a játékvezető nem adott büntetést a Stars játékosának), részletesen beszámol viszont az ütközésről Gebei Péter, a mérkőzés ellenőre, aki másfél oldalas jelentést írt a meccsen történtekről. A jelentés tartalmát a vizsgálat érdekeire tekintettel nem áll módjukban nyilvánosságra hozni, utasította vissza érdeklődésünket udvariasan, de határozottan a szövetségi versenybíróság első embere.
@foma: Én ott leszek :)))))
@Nyuszí O_o: Gondolom Retye jelentése másfél oldalon a semmiről szólt...
Nem tudom, hogy megérdemelted-e, csak szúrlya a szemem az ijen :)))
@MacskaJaj: Remélem azért nincs harag :)
@foma: Nem leszek, van dolog itthon is :)
@Nyuszí O_o:
Mi a túróért kell várni több mint egy hetet?
Jó-hogy nem várják meg a szezon végét, mondván akkor több időnk lesz ezzel foglalkozni!
olvasva a kommenteket,úgy éreztem, hogy most már én is hozzászólnék...
Először is, megjegyezném, hogy persze, benne van, hogy valaki szerencsétlenül esik,de aki ezt írta a történtekre, hogy ilyen a sport, azt kell mondjam, hogy nem. A sport jó esetben arról szól, hogy valakik keményen megdolgoznak azért, hogy aztán tisztességes keretek között összemérhessék a tudásukat. Ilyen fajta megnyilvánulás minden esetben elítélendő és ha már nem sikerült megakadályozni, igenis vonjon szankciókat maga után.
És mondom ezt úgy,hogy egyébként a kemény, ütközéses -ha úgy tetszik kanadai- hoki híve vagyok, de csak fegyelmezett és korrekt hozzáállással lehet elkerülni a sérüléseket.
Másodszor a Stars persze,hogy így játszik, ha egyszer csak így tud nyerni...
Top secret:

"Tavaly szeptemberben bíztuk meg Rajna Mikit a dunaújvárosi figura levadászásával, de aztán rájöttünk, hogy teljességgel megbízhatatlan: egy ártatlan bodicsek se hónapok óta!"
@Spigott: áááááááááááááááá
@Nyuszí O_o: es a fegyelmi targyalas utan nyilvanossagra hozzak majd Gebei jelenteset?
nagyon erdekel ,hogy hogyan latta az esetett Gebei
Az jutott az eszembe, hogy én szívesen és természetesen teljesen elfogulatlanul összefoglalnám a történteket... hátha leesik még ötszáz hozzászólás és szerintem kerusz is már órák óta komolyabb moderálási munka nélkül mondhatni hever parlagon! :)))
@check: nem éreztem a mondatodban az ironikus felhangot, csak mondom, máskor az ilyen jelentések 5-6 mondatból szoktak állni tudtommal, szerintem az elnök is azért emelte ki, hogy másfél oldal, hogy jelezze, ennél azért most többről van szó.

@qx92: erre nem tudok válaszolni, az biztos, hogy ma ígéretet kapta arra, hogy azonnal közlik az eredményt. rajta leszünk.

többeknek: a tárgyalás idejéről lehet vitatkozni, van, aki egyértelmű elkenési szándékot lát benne, van, aki azt, hogy igyekeznek mérlegelni, több szem többet lát, volt olyan olvasat is, miszerint a késlekedés arra jó, hogy Gröschl az éles meccseken ne játsszon, de hát ezek tipikus konteós megközelítések (talán a 2. nem, és én őszintén szólva arra hajlok leginkább). az viszont faktum, hogy egy, a vizsgálat szempontjából fontos szöveget (Retye jelentése) csak úgy nem tesznek közszemlére - ezt a világon sehol se tennék; itt a szövetség mintegy hatósági szerepbe kerül, arra meg vannak szabályok, hogy mikor mit lehet és mint nem (pl. érdemi nyilatkozatot tenni a vizsgálat menetéről és állásáról biztosan nem).
ma estére Hajrá Bikák! - bár pokoli nehéz lesz, de azt kívánom, hogy győzzetek Nikáért, vagy veszítsetek emelt fővel, tisztességesen. a Volán tegnapi bécsi meccse kitűnő példa lehet erre!
Gyerünk, gyerekek!
@qx92: Nem hinném, hogy jó ötlet lenne az ellenőri jelentést közzé tenni, nem is szokás. Az egy munkaanyag a fegyelmi bizottság döntéséhez, a döntést szokás nyilvánosságra hozni, indoklással.
@Nyuszí O_o: Kár pedig vastagon ironizáltam... Tudom milyen egy ellenőri jelentés (engem is ellenőriztek párszor), és valóban, a jó teljesítményről nincs mit rizsázni, ha hosszú a jelentés, akkor annak valami oka van.
@kerusz: azert gondoltam a Gebei jelentesre, mert Gebeit mint birot minden jegkorong szereto ember elismeri es tiszteli azert amit elert. Ebbol kifolyolag szerintem az o velemenye veget vethetne ennek az ugynek, mig a fegyelmi bizottsag donteseit ha nem tevedek mar kerdojeleztek itt meg es sokan voltak elegedetlenkedtek esetenkent.
En reszemrol le zartam kivancsian varom a dontest es gyogyulast Galaniszak.
@qx92: Hát abba most inkább ne menjünk bele, hogy történetesen éppen Gebei is mi mindent kapott nem kevesektől nem is olyan rég.

Soha, sehol, semmilyen sportban nem teszik nyilvánossá az ellenőri jelentést, és ez így is van jól.
@check: ok, szorika, ezen a felületen valahogy nem vagyok élesítve a tréfára - tényleg elnézést. én is így gondoltam.
@qx92: ez nem érv. már bocs, a jelentés Retye szakmai munkája és elismertsége szerintem is vitathatatlan, de a pont kerusznál van, ez egy munkaanyag, max. annyit tehet a szövetség, hogy a döntésnél hangsúlyosan veszi figyelembe, ill. az indoklásban is felhasználja a megállapításait. a téma egyelőre részemről is lezárva, egyrészt hangoljunk a mai meccsre, másfelől tényleg két napja itt cibáljuk a kantárt, miközben már biztos, hogy hivatalos úton is folytatódik a történet - őszinte leszek, már ez a tény is örömmel tölt el, igazolva látom pl. a bírói teljesítménnyel kapcsolatos (vérbe ekézett és természetesen szélsőségesen elfogult) álláspontomat.
üdv
@Joegep: A Galanisz család nem fog feljelenteni senkit.A Niká felépűlésével foglalkoznak,az a legfontosabb.NEM AZ ALKAT SZÁMIT HANEM A JÁTÉK, ÉS A JÁTÉKHOZ VALÓ HOZZÁÁLLÁS.
@pirgosz: En sem gondoltam arra, hogy fel fogjak jelenteni, hanem egyszeruen nevtesegesnek tartottam, hogy valakinek a blogozok kozul ez megfordult a fejeben, mint megoldas...
süti beállítások módosítása