HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A szurkolók Léderer Ákost akarják

2010.02.09. 19:55 Hblog

Három hónapos eltiltást kapott munkaadójától a Sportklub-kommentátor Léderer Ákos. A blogunk szerkesztősége által is kedvelt tévés bűne az volt, hogy túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést a Fehérvár–Jesenice mérkőzés alkalmából. A magunk részéről megdöbbentőnek tartjuk az RTL-főnökség döntését, amennyire tőlünk telik, igyekszünk hatást gyakorolni. Úgy tudni, a Sapa Fehérvár AV19 drukkerei is készülődnek, az alábbiakban a Blue Brothers csoport felhívását közöljük.

"Bizonyára mindenki emlékszik a mérkőzésre, amelyen Nagy Gergő és a Gasper Susanj verekedése felpaprikázta a hangulatot a fehérvári jégcsarnokban. A találkozót élőben közvetítette a Sportklub. Nemcsak a szurkolókat, állandó sportriporterünket is magával ragadták a látottak. Léderer Ákos annyira beleélte magát az eseményekbe, hogy az egyszerű, alapból kevésbé lelkes tévénézőket is sikerült a végsőkig lázba hoznia.

A kommentátor korábban sok bírálatot kapott, nem mindenki örült, amikor kiderült, ő lesz az EBEL-mérkőzések állandó riportere, ám rövidesen bizonyított a fanyalgóknak. Mára nemcsak elfogadottá vált személye, de számtalan embertől hallottuk, igen, az általa teremtett hangulat hozta meg a kedvét, hogy fordulóról fordulóra a képernyők elé üljön.

A televíziós társaság ehhez képest megrótta Léderer Ákost az említett verekedés közben tanúsított magatartásáért, elhangzott mondataiért. Ráadásnak pedig három hónapra le is tiltotta a riportert a képernyőről.

Hisszük: Léderer Ákosnak, aki egyedülálló módon szurkol a magyar EBEL-szereplőnek, és népszerűsíti a jégkorongot Magyarországon a kereskedelmi televíziókban, ezért nem jár büntetés. Léderer adásról adásra hozza meg a hokihoz az újabb és újabb sportszerető emberek kedvét. Folyamatos lázban tartja emberek ezreit, akiket nagy valószínűséggel más riporterek nem lennének képesek ennyire magukkal ragadni. Léderer Ákosnak tehát nemcsak ott a helye a kommentátorállásban, hanem csak neki van ott a helye.

Arra bátorkodunk készülni, hogy erre a tényre felhívjuk a televízió illetékeseinek figyelmét. Erre nincs ideálisabb hely és idő, mint a Fehérvár utolsó hazai alapszakasz-mérkőzése, amelyet a Sportklub közvetít élő adásban az Ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokból.

Várjuk társaink véleményét a témában. Ötleteiket örömmel vesszük, a legjobbakat megvalósítjuk, legyen szó akár nemes gesztusról, vagy éppen frappáns molinóról."

533 komment

Címkék: fehérvár léderer ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az a retekklub, amelyik Cozmát Ocskaynak nézte?
Ez az a retekklub, amelyiknek van az az ótvar focis riportere, aki mindenről beszél, csak a meccsről nem?
Szerintem az egész sportszerkesztőségüket meneszteni kellene,akik a két sportolót összekeverik.
mit is várunk egy olyan tvtől amit 3 szó jellemez...
pákó,benkő,győzike
Ez tényleg nevetséges. Ez az RTL klub főnökség napról napra enged bemutatni a közízlést már-már ténylegesen sértő témákat és sztárocskákat, hogy mást ne mondjak a Fókusz című műsorában. Kérdem én Léderer miben hibázott? Elmeszelik három hónapra, mert egy verekedésben a magyar csapat játékosának szurkolt hangosan? Na ne röhögtettessék ki magukat.
Léderert kérjük vissza a kommentátori székbe playoffra mindenképpen, de ha lehet előbb!!!
@Lajos a mizse: Fordítva: Ocskayt nézték Kozmának. De amúgy igen, ez a nagyszerű társaság az.
Nem tudom mihez kezdek, ha berakják azt az álmos hangú faszit, aki Léderer betegsége miatt az egyik Brassó Stars meccset közvetítette. Azt hittem leesik a fejem mire vége lett az első harmadnak.
A verekedésről a mérkőzés után megírtam a véleményemet. Ebben egy gondolat erejéig el is marasztaltam Léderer Ákost. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy kár lenne érte, mert ő legalább imádja a hokit és a lelkesedése egyenesen lenyűgöző.
A Sport Klubot meg ne szidjuk, mert ők legalább közvetítenek Fehérvári hoki meccseket (holott én is belátom, hogy sokkal többre is lenne igény).
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@Gabberboy: az meg hagyan, de annyit labdazott, hogy mar azt hittem focit nezek, es a sajatos szabalyismerete meg ertelmezese egyenesen az orulet szelere kergetett. Lederert vissza.
nemááá...itt valami másnak kell a háttérben lennie...

A hokiban a bunyó az ténylegesen olyan mint egy BUNYÓ. Hadd szurkoljak már magyarként egy Kokónak, Madárnak, Balzsaynak...és Nagy Gergőnek.

Vagy már ennyi nemzetiség se szoruljon belénk? Ezt is el akarják már venni? Büntetik az embert mert földijét bíztatja? Ejnye-ejnye, hova tudunk még lejjebb süllyedni.
NAGY SUKET AZ RTL. Most hirtelen jobb szavakat nem kapok. Ezek mindent tonkretesznek. Velejeig romlott orszag vagyunk, egy magyar sracert lelkesen szurkolo/buzdito kommentatort megbuntetnek, a sok szines meg ott van ejjel-nappal a kepernyon. Szanalom.
@Lajos a mizse: Horti Gábor? Érdektelen Bundesliga kettő meccseket csak úgy lehet közvetíteni! Szerintem nagyon jó, de most nem ez a lényeg!

Léderer jó! Léderer nagyon beleverődött ebbe! Léderernek mindenképp ott kell lennie! Ha más nem, tolhatná a fehérvár TV-s közvetítést... :)
Amúgy eszembe jutott, hogy anno, amikor Siófokon egy Magyarország - Izrael focimeccsen volt Szepesi Gyuri bácsi utolsó közvetítése, mindenki, egy emberként üvöltötte, hogy Szepesi Gyuri... Aztán a második félidőben, amikorra megtörtént a váltás, jött a Faragó Ricsi név skandálása!
Mondjuk Léderer Ákos, visszavár a város! :) vagy ilyesmi! :)

De ez az egész FELHÁBORÍTÓ, OCSMÁNY! Akik ezt a döntést hozták, azoknak fingjuk nincs a hokiról! Ez tuti! :S
"számtalan embertől hallottuk, igen, az általa teremtett hangulat hozta meg a kedvét, hogy fordulóról fordulóra a képernyők elé üljön."

Én a kommentek között sokkal több olyat olvastam ahol szidták, sőt én is inkább lehalkítom néha a TV-t inkább mert annyira idegesítő az artikulátlan üvöltözése. Túl rózsaszín a szemüveg... Aki meg kinnvan a meccsen annak nem tök mindegy? Úgyse hallja! Most konkrétan ezért a verekedés-közvetítésért szerintem sem érdemli meg a büntetését, de az "életművéért" nagyon is!
Bevallom erősen idegesítenek a foci közvetítéseik, nem a meccset muatatják, hanem az arcokat abszurd visszajátszások, utolsó pillanatban odakapott kamera stb. olyan amerikai focis stílusban, ott Léderer is nagyon idegesített, no de a hoki közvetítéseik egyre jobbak, és kezdtem csípni a buráját, főleg azt, ahogy ordít :)
Ezért kapott 3 hónapot? Hihetetlen...
Mit kellett volna mondania? ugyan má Gergő nemmuszájlettvóna? Kedves Gergő, ha fejbe ütnek, üsd fejbe kiflivel, vicc ez az egész...
Lehet hogy VV Anikót küldik majd közvetíteni Léderer helyett!Neki mindig helye van a képernyőn. Szánalmas brigád ez a retek klub.
Kabarééééé!
Ezzel kellett volna védekeznie a felettesei előtt: "Maunika, hát idegállapotban voltam!!!"
Biztos nem tiltották volna el, sőt berakják a délutáni "műsorba"!!!

Viccet félretéve, eszméletlen ami ott folyik!!!
Most akkor a VV Anikó jön majd a Léderer helyett?
Azt hittem nem ment át az első kommentem.
Ez nagyon gáz...be kéne szaratni a tvt h tömegesen nem fogjuk nézni ha nem Léderer közvetit.
TV s kommentátorokat az átkosban nem nagyon láttunk ugye, így nem nagyon van összehasonlítási alapom, szegény Knézyt is mennyit szidtuk, utána meg jött a nihil Léderer kifejezetten idegesített az elején, most megszoktam, megtanulta a hoki, és lelkes, most odatesznek egy orrhangú figyuzzmá faszit aki nem érti a lest, a túl sok játékost a jégent, stb. Mikor Balzsaz boxol akkor lehet, amikor Nagy Gergő, akkor nem? Mi ez?
Bevallom néha idegesít, de olyan mint Palik a Forma-1 -ben, kihagyhatatlan :D Egyszerűen felspanolja az embert, hangulatot teremt, Vissza Léderert!
Az RTL vezetősége csak önmagát minősíti ezzel. Léderer foci közvetítései iszonyatosak, viszont a jégkorongot elkapta rendesen, határozottan fejlődőképes és lelkes. Majd közvetít maunika vagy hajdú "mindenholottvandekitudjamicsinál" péter. Szánalmas és vicc.
neeeeeeeeeeeeee ez most komoly???? most ez mi, de komolyan??
ez a jó kommentátor nem??
hihetetlen!!!!
Léderer a legjobb! én is kommentátor akarok lenni és én sem csinálnék mást mint ezt a lelkesítést, most egy unalmas meccsnek mi értelme??
Mi vagyunk a legnormalisabb orszag es nemzet, ahol mar az is bun, ha biztatod a sajatjaidat. Ennek a fajta mentalitasnak csak egy hatranya van, hogy lassan kihalunk/elveszunk. De ez a celjuk a gazembereknek, ezert buntetik Lederert is, ha Pakot biztatta volna igy, meg fizetes emelest is kapott volna. Kacagsag az egesz.
Ezerszer inkább Léderer mint pl. Vitray , Gulyás , ifj. Knézy vagy akár Horti Gábor szánalmas kőzvetitései!
Olyan kommentátor párosokhoz mit szólnátok, mint Török László - Pék György?

Vagy mondjuk Horti - Ganxsta? :))

Vagy más kombinációk esetleg?

MAradjon Léderer, eléggé összeszedte magát, amikor meg gólt üt a Volán, még a 3. szomszédunk is hallja és szinte az egész környék lázba jön és tudja, hogy Volán meccs van éppen... :D
Mindent tönkre kell vágni ?Milyen országban élünk ?Kell a Léderer helye Benkőnek vagy Győzikének?
Aljas rablobanda RTL. Meddig turunk meg?
Vitár Róbertet a képernyőre!
Idézetek tőle:
És most 22-es számmal beáll a 22-es játékos.
És most kiállították az egész csapatot!... Ja nem, sorcsere. (Vitár Róbert egy hokimeccsen)
Török Lászlónál klasszisokkal jobb Léderer kommentárja, szerintem nincs olyan ember a földön aki ezt kétségbe vonná, nevetséges az ítélet először a saját házuk körül kéne rendet tenni és nem egy mondvacsinált üggyel példát statuálni miközben a Mónika sóban egymást verik a fogatlan eszkimók...Konklúzió Ákost a kommentátor székbe!
@csatoimi: Emlékszem, amikor az egyik teremfoci meccsünk közvetítését szakította meg a Sportklub (Fradi - Aramis rangadó, helyette valami teniszt indítottak el), mert kint volt egy NagyMagyarországot ábrázoló drapéria. Most inkább nem is írok többet, mert az kirekesztő gyűlöletbeszéd lenne :(

Néztem már Volán meccset is, valóban nem rossz (nem úgy, mint a foci, ott borzalmas volt) és még a DVSC elleni kézi meccsünket is jól közvetítette.
Nemáááár! Léderert vissza!!!!
Az első pár meccsen énse bírtam, de fejlődik, már kifejezetten élvezem ahogy közvetít, jók a beszólásai, áttudja élni a mérkőzést, mért kell olyan embert b*sztatni aki jól végzi a munkáját?
Gyűlölöm ahogy a focit közvetíti, de szerintem ma a legjobb hoki kommentátor. Annak idején csak angolul néztem a Eurosportot, mert ott legalább élvezettel közvetítettek. Léderer lelkesen közvetít, érti a játékot és néhány elszólásábol kiderül, hogy nem idén kezdett meccsre járni. Kimondottan szeretem, ahogy közvetít!
Léderer vissza! RTL takaroggyyy!

Na várjunk már, a vb-t melyiken adják majd és főleg kivel???
Bár szerintem is műr túlzás volt, amit Léderer csinált, de ezért kizárni röhejes
Sportklubos életkép: A meccs előtt Nathan Martz-el készítettünk interjút: -Nathan áruld már el légyszíves, hogy kell kiejteni a nevedet? -MERC. Ó, rendben, akkor reméljük hallotta Ákos is.. - Igen hallottam, ezentúl nem rontom el! -MÁRC szerzi meg a korongot...
Akkor én pedig megragadnám az alkalmat, hogy biztassalak benneteket, gyertek velünk szurkolni február 19-én Zágrábba!

A buszra még lehet jelentkezni a www.bluebrothers.atw.hu/ oldalon, illetve aki autóval vág neki az útnak, a szurkoloibusz@gmail.com e-mail címen kérhet jegyeket a neve, telefonszáma és kért jegyek számának megadásával. Ugyanide várok minden más kérdést vagy kérést.
nem jó ötlet csinálni egy videót, összehasonlítást a sok-sok kommentátortól és vhogy úgy h a Lédere lenne benne a kiemelt!!!:D:D vagy vmi mégjobbat az utolsó meccsre!!:D
Ebben az egészben az a legszánalmasabb, hogy a legkiválóbb erkölcsi érzékkel rendelkező RTL Klub osztja ki Léderert. Borzasztó! Lehet megbüntetni, ha úgy gondolják, hogy túlzásba vitte a bunyónál szurkolást, de hogy engem, mint nézőt egy ilyen cég büntessen... Köszönjük, hogy megóvtok a Léderer Ákostól és remélem, hogy helyette a kifinomult ízléséről, kitűnő neveltetéséről és magas intelligenciájáról híres Gáspár Győző és Fekete Pákó kapják a mikrofont. Ők már bizonyítottak a csatorna számtalan műsorában! Ostoba banda!
(Olyat lehet kérni, hogy valaki névvel is vállalja, hogy én voltam, aki szerint el kell tiltani egy műsorvezetőt?)
@csatoimi: 2004. dec. 5-e után én ezen már nem is csodálkozom.... :(
majd behúzza a sporttv mint free agentet, aztán a vb-n a spiller-máté-lederer álomtrió ordítását hallgathatjuk.
Mint amikor a japán közvetítésben is a máté ordítását hallottuk saporróban:D
@LBogár: azt a merkozes tortenetesen en is neztem, es vegig probalkozott hogy helyesen mondja a nevet, meg amugy szerintem nem egyszeru atszokni egy megszokottrol az ujra...
en kifejezetten elvezem nezni a hokikozvetiteseit
@peterszky: Ne is mondjad, mert mar igy is hanynom kell. A Benko farkat kellett nezni a dzsungelben meg mindenhol, ott senki nem lett felszolitva es megbuntetve, egy sajatjat buzdito kommentatort meg harom honapra eltiltanak. Miert vagyunk igy elatkozva, ezt mondjatok meg? Hol van itt a nemzeti osszetartas meg buszkeseg? Haaat . . . ez mar mindennek a netovabbja. Amugy holnap megyek Fehervar-Fradi noi kezi meccsre. Tiltakozzak ott is az RTL ellen?
Én mondjuk röhögtem azon, hogy mennyire szurkolt a TV előtt a játékosnak, hiszen nem boksz-, hanem jégkorongmérkőzésről van szó. De az eltiltás akkor is hülyeség. Rajta kívül alig van normális jégkorong-közvetítő, így most 3 hónapig olyan lesz, mintha kommentár nélkül kellene végignéznem egy meccset :-(
Én biztosan ordítani fogom, Léderer Ákos, igen a Léderer Ákos, Léééééééééderer Ááááákos, igen a Léderre Ákos....
@csatoimi: "A Benko farkat kellett nezni a dzsungelben meg mindenhol" Ki mondta, hogy azt muszáj nézni? Én se néztem.
Szentem ebbe nem volt semmi amiért 3 napos eltiltás járna, szégyen. Léderer a legjobb(Y)
@csatoimi: Mit vársz? Birka embereknek birka TV kell. Nekünk mindent le lehet nyomni a torkunkon, még tapsikolunk is hozzá. Ezek vagyunk. Szégyen...
@csatoimi: Majd szurkolj (a Fradinak :D) és tüntess (az RTL ellen) helyettem is :)
Sziasztok,
Kicsit off .. de nem tudja valaki leforditani, hogy mit hadobal ezen a videon a becsi Rotter?
Kivancsi lennek mit mond a Satosaari esetrol...ha mond egyaltalan valamit. Koszi szepen!

Interview Rafael Rotter
2010-02-05 Vienna Capitals vs. Alba Volan

www.youtube.com/watch?v=kl2-R1YMbsw

Valaki leforditana, hogy nagyjabol mit mondott?

koszi szepen
Sziasztok!
Innentől kezdve szerintem egyértelmű kinek kellene a Klagenfurt elleni meccsen a kezdő korongbedobást végeznie!- Ha már ötleteket is várnak a szerkesztők:D
Amúgy meg nagyon gusztustalan amit az Rtl művel. Mivel nem akarok első hozzászólásommal kitiltást összeszedni, így csak annyit mondanék, hogy GUSZTUSTALAN!

Hajrá Volán!
@Kardi13: Gondolhatod, hogy en se siettem haza Benkoert, de akarva-akaratlanul errol lehetett olvasni akkoriban, azt meg nem hallottam, hogy ezert valakit megbuntettek volna. Sot, annyira sikere volt ennek, hogy ez a szegyentelen Benko meg kulon musort is kapott ezert. Nagy baj van na, hatalmas.
"A fiatal sportriporter minősíthetetlen stílusban közvetítette a botrányos eseményeket. Önmagáról és független, objektív munkájáról megfeledkezve buzdította a magyar játékost további tettlegességre. Az IKO Kábeltévé és az RTL Klub vezetősége szerint elfogadhatatlan, hogy egy sportközvetítés során egy riporter oly mértékben elragadtassa magát, hogy az már az objektivitás rovására menjen.
- "A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket" - véli a két csatorna vezetősége.

Léderer Ákost az RTL Klub és a SportKlub három hónapra eltiltja a képernyős munkától."

Be kellett vágnom ide, hogy itt legyen mint mementó...

- minősíthetetlen stílusban közvetítette a botrányos eseményeket -

mégegyszer, hogy értsük a bunyó botrányos esemény

EGEK HOKIBUNYÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ !!!!!!!!!!
@peterszky: A Fradinak szurkolok. Szucsanszki a kedvencem. Egy mezt is akarok venni vele. Az RTL ellen meg ugy tuntetek, hogy felajanlom, ha Lederert ezert fizetes elmaradas is eri, en megteritem neki azt az osszeget. Magyarokul fogjunk ossze.
@Lajos a mizse:

Az is Áki, de a hoki jobban megy neki :P
Az nem lehet, hogy Lederer novekvo nepszeruseget kihasznalva, direkt felreallitottak, hogy egy kicsit meg tobbet beszeljenek rola es aztan "kozkivanatra" visszaengedjek, meg nagyobb nezoszamban remenykedve?
Korábban nem hittem volna hogy valaha ilyet tegyek, de most én is azt mondom, ne tiltsák el Léderert! Régebben én sem szeretem a focis közvetítéseit, de az eddigi hokis közvetítései alatt kiderült, a kedvenc sportunkból kellően felkészült, sok ismerettel rendelkezik, ráadásul még lelkesedik is érte.
Talán jól esne neki és esetleg elgondolkodtatná az idétlen munkaadóit is, ha a KAC meccs alatt felhangzana amint a szurkolók skandálják a nevét. Korábban, egy válogatott meccsen, mikor elkezdte a nép éltetni Máté Palit és Spiller Pityut, ők is megjegyezték a közvetítésben milyen jó ezt hallani, pedig nem ők a mérkőzés hősei, hanem a játékosok.
Lehet hogy egy ilyen, vagy hasonló akció jobb belátásra bírná a retek klub vezetőit, s nem tiltanák el Léderert!
ennyi télleg kezdőbedobás lédereré én adom.
Még jó, hogy Nagy Gergőt nem tiltotta el a Sportklub... Röhejes.
Szerintem Léderer nagyon jól közvetít, bár a meccsek többségét élőben látom, néha visszanézem felvételről. Egy nem túl nagy hokirajongó haverom hívott az ominózus bunyó után, hogy éppen otthon tett-vett, háttérben szólt a tv, de egyszer csak oda kellett figyelnie, annyira magával ragadta a közvetítés.
Közvetítsenek balettet, ott biztosan nem lesz bunyó... szánalmas antiférfiak gyülekezete az RTL-es vezetőség.
Összedobhatnánk egy aranyból készült mikrofont tartó boxkesztyűt vándordíjként Léderernek, mint a legvehemensebben közvetítő sportriporternek!
amúgy a szlovén csákó nagyon gerinctelen volt a bírókkal együtt de megkapta a kcsög!!!
Léderer egészen jó kommentátor lett, végre magára talált a jégkorongban :D habár a focitól én örökre eltiltanám... még mindig a fejemben él amikor olasz-usa meccsen 2006-ban convey-t folyton beasly-nek hívta... később bemondta hogy hát mégiscsak convey az nem beasly, majd rá két percre ugyanúgy tovább beasly-zte...
Nyílt titok, hogy azok az emberek, akik kimennek egyszer az AV meccsére, utána visszakívánkoznak oda. Ha másért nem is, egyszerűen jó egy szimpatikus csapatnak szurkolni egy nagyon jó táborban. Itt nem égetik a zászlót, ha kikap a csapat, hanem továbbra is buzdítják őket a jobb eredmény elérése érdekében. (A hazai eredmények is igazolják ezt.) Van egy riporter, aki -persze nem profi módon- együtt él a meccsekkel és elragadtatta magát. Ez talán hiba. Lehet ilyenkor fejmosást tartani és szerintem simán van annyira intelligens, hogy utána többet ez ne forduljon elő. (Ezt tudnia kell, mert ebben az esetben valamelyest közszereplő.)
Én visszafogott ember vagyok, de sokadjára is visszanézve az ominózus jelenetet úgy érzem olyan nagy hibát nem vétett. Nem vagyok az erőszak híve, de szerintem itt nem az erre való buzdítás történt....
Letiltás? Amikor nem tudunk épeszűen megoldani egy problémát, akkor mindig ilyesmi történik...
Szerintem nyugodtan közvetíthetne továbbra is...
Szóval részemről +1 szavazat Léderer Ákosnak!

Hajrá Volán!
Kutyának sem fog hiányozni!! Lehet hogy lelkesedés az van az ürgében, de szakértelem semmi.
Nekem mindegy, csak focit ne közvetitsen.
Ott nem kell a sok duma, vagy jo a meccs, vagy nem, a puder meg nem kell.
Én se bírom Léderer fölöslegesen ordítozó stílusát, de tagadhatatlan, hogy nála nincs jobb jégkorong-kommentátora a SportKlubnak.
Szevasztok!
Azt hiszem 9.éve járok Volán meccsekre,szinte mindegyiken kint vagyok,de nemrég lebetegedtem így a tv-én néztem!Rendkivül jól csinálja,igazi meccshangulatot teremt odahaza,vagy a kocsmában
sörözés közben!Kicsi az ördögkatlan, nem fér be minden hoki rajongó,de ha Ő közvetít ott érezhetik magukat!!
Emlékezzetek Szepesi Gyuri bácsi mikor a legendás
aranycsapatot közvetítette rádión!
Na ilyen és ehhez hasonló sportközvetítökre lenne szüksége minden sportot kedvelő kereskedelmi tv-nek!
én speciel nem szeretem a csávót
idegesít az állandó üvöltözése meg a hangja
sose nézem amit közvetít
szerintem sokkal jobban is lehetne ezt csinálni, valaki megtaníthatná rá
pl. vitray? amíg él az öreg behívhatnák néha kommentátornak
@terminatrix: borzalmas ezt a levelet olvasni...

Léderer mit érezhet most? Az egész szezonban ő volt a riporter és most amikor épp a rájátszás közeleg eltiltják, remek. Sajnálom őt és persze magunkat is..
@lifelike: Magam részéről élőben követem főleg az eseményket, de ha tévé elé kényszerülök, inkább üvöltök együtt léderer félékkel, mint alszom vitray-n.
én azokat bírtam, akik a VB-t is közvetítették, nah ők jók voltak! Léderert meg annyira nem bírom, bár azért ez fasza vót:D
@jegib: jó jó, de azért átvehetne ezt azt az öregtől is
ez még a szünetben is üvölt
mindig az volt a véleményem, hogy egy riporter vagy értsen hozza vagy csinálja lelkesedésből. A legjobb, ha mindekettő meg van. Léderer inkább az utóbbi, de egyre jobb.

A bunyót azonban nem jól adta, nyoma sem volt benne, hogy sportemberekről van szó. Ennek ellenére nevetséges az eltiltás.

Mondjuk ez a reteklub, amelyik bead naponta egy idézetet és szerinte a kultúra le van tudva. osan, teszkógazd., kora, retek....fogyasszatok emberek!
@ohh_vazze: Nem kell neki megváltoznia, teljesen normális, ahogy lereagálta (szerintem). Ez nem a magyar bajnokság, mondhatnám úgy is, hogy kötelező a részrehajlás a Volán felé.
Szerintem a jégkorong blog szerkesztőinek + AV vezetőség és/vagy szurkolói csoportnak, esetleg a MJSZ részéről valakinek érdemes lenne kiállni egy nyílt levélben Léderer mellett. Esetleg minden érintett fél aláírhatná. Ha f*szt lehet mutogatni, akkor nem értem mi volt a baj Lédererrel. Remélhetőleg a hokit szerető emberek összefogásával megváltoztatható ez az értelmetlen döntés. Ha viszont marad a letiltás akkor akkor Léderer dobhatná be a korongot vagy lehetne kérni a playoff-ra helyszíni szpíkernek. :)
Sosem tartottam alkalmasnak Léderert pl. komoly foci meccs közvetítésére de jégkoronghoz minden tudása megvan és az egyik legjobb meccskommentár ebben a sportban,statisztikailag felkészült,zsidó Rtl
Gratulálok az RTL Klubnak a döntéshez, remélem büszkék most magukra hogy olyan embert meszelnek el aki hangulatot tud teremteni egy sportesemeny kozvetitesenl is... s nem ugy kozvetit hogy elalszik az ember, s meg a jatekosokat se ismeri...
LÉDERERT vissza a fehérvári jégcsarnokba...
Én sem rajongtam az Ákos gyerekért, de aztán megkedveltem. Talán Ő is ki van éhezve egy kis sikerre, és jelen esetben mint rendes magyar hazafi, drukkolt a játékosnak. Nem hiszem, hogy el kellene ítélni ezért. Visszavárom, és remélem, hogy ki állnak mellette azok is, akik nem kedvelik. Ez nem retek klub függés, egyszerűen legyünk magyarok, és legyünk fontosak egymásnak.
én nem szeretem Léderer közvetítéseit, de ilyet hogy eltiltsák a közvetítéstől... pfff a komcsi rendszerben voltak ilyen szankciók...
én mindenesetre húzok egy strigulát a neve mellé, hogy ne tiltsák el!
@lifelike: Vitray, viccelsz?
"Nagyon szép támadás, lövés, góóóóól! Nem adta meg!" (a reklámtábláról pattant a labda hátulról a hálónak)
"Szép csel a félpályánál... khm-khm, hmm, khmmmm, ...elnézést, lemaradtam a gólról, középkezdés."
Ezek focimeccsek voltak, mit mondana hokimeccsen?
Léderert vissza kommentátornak!
Javaslom a hír következő olvasatát:

Egy szlovák-magyar hokimeccsen verekedés tör ki. A magyar játékost véresre verik. Eközben a közvetítő riporter hangosan biztatja a szlovák játékost. A Magyar Koalíció Pártjának egyik képviselője felszólal a parlamentben, hogy ezért el kéne tiltani a riportert. Jan Slota védelembe veszi, mondván már rendesen szurkolni se lehet.

Namost itthon hogy fel lenne mindenki háborodva. Én megértem, hogy a közvetítő srácot elkapta a hév (én is röhögtem rajta), de azért totál jogos az eltiltás..
Majd most jön az a másik ferdenyakú. :) Aki úgy néz mindíg oldalra, mint aki attól fél, hogy lenyomnak neki egy sallert! :) A nevét nem tudom. :)
Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy Léderert szankcionálják, és most nagyon meglepődtem, hogy az RTL-nél még nem mindenki ment otthonról. A büntetés jogos. Léderer hibázott. A sportszerűségnek nem drukkolunk, nem népszerűsítjük, még akkor sem ha az NHL-közvetítésben ez így van. Ott is hiba szerintem. Ez nem pankráció, hanem hoki. A bunyó nem része a sportnak. Hülyegyerekes stílusban szurkolni a magyar hokisnak, hogy ne hagyd magad annyira komolytalan, hogy ezután csak a kávéfőzést bíznám rá. Amúgy közvetíteni lehet, hogy jól tud hokit, nem láttam még csak ezt az egy epizódját, de ha úgy nyomja, mint a focit, akkor nem is akarom nézni.
Nem olvasom végig a kommenteket mert mostanában ez már nem szokásom úgyhogy ha volt már hasonló felvetés akkor elnézést kérek!
Én személy szerint nem szeretem Léderer Ákost, de nem a stílusa miatt. A stílusa kimondottan tetszik, de felkészültsége és a sporthoz való hozzáértése véleményem szerint nem elegendő ezen pozició betöltéséhez. Máté Pali és Spiller István véleményem szerint Magyarországon ezen műfaj koronázatlan királyai. Tudom jól, hogy más sportcsatornánál dolgoznak, de a tökéletes sportkommentátor mintapéldái. Pont olyanok, mint Török Péter a kosárlabdában vagy Palik Laci a F1-ben. Mindazonáltal elismerem amit Léderer a volánért tett és tesz ezért írom le az ötletemet de a megvalósításában segédkezni nem szeretnék és nem is fogok.
Az ötletem tehát a következő: Szükség van egy hatalmas transzparensre, mondjuk egy 5x5 vagy 6x6méteresre kék fehér színben természetesen. Erre riktó színnel, valami teljesen elütő oda nem illő színnel (pl vastagon feketével) rá kéne hímezni, hogy Lédere Ákost akarjuk, vagy Léderer Ákost vissza, vagy valami hasonló szöveget. A mérkőzés azon szakaszaiban amikor nagy valószínűséggel a közönséget kamerázzák fel kell húzni ezt a lepedőt. Pl.: meccs előtt, a harmadok között, vagy amikor hosszabban áll a játék. A készítők hozzanak jó pár vastagon fogó fekete alkoholos filcet és meccs előtt, közben, a szünetekben, vagyis folyton a mérkőzés alatt aláírásokat kell gyűjteni ezen transparensre, jelezve, hogy az azon álló szöveggel (pl Léderer Ákost vissza) az aláírók egyet értenek, majd a mérkőzés után ezt a transzparenst át kell adni a sportklub TV riportereinek vagy az illetékesnek. Emellett pedig meccs közben Léderer Ákos nevét kell skandálni vagy egy előre róla megírt induló szerű dalt amihez viszont előénekesre van szükség, viszont nagyon jól hangzana, főleg dobkísérettel! Megvalósítása nem igényel túl sok időt és pénzt, valamint valószínű, rengetegen segédkeznének, és még többen aláírnák. Plusz vn egy kézzel fogható bizonyíték a volán szurkolók részéről, hogy Léderer Ákost akarják vissza! Ez lett volna az ötletem nagyvonalakban! Ha megtetszett, nyugodtan írjatok és elmondom, hogy képzeltem pontosan!
@lifelike: Biztos igazad van ,hisz nagy tudás van a fejében. DE.!
Ilyen lendülettel már nem hiszem ,hogy tudna közvetíteni.
Léderer tényleg itt talált rá arra a sportra (Jégkorong) Amit igazán jól csinál.
Ahogy a bunyót leközvetítette ,hááát,még én is beleéltem magam .Frankó volt.
Kérem vissza a képernyőre!!!!!
transzparens léderer nevével sztem jó ötlet. a közvetítéssel semmi bajom nem volt örültem és csodálkoztam is egyszerre de nagyon jó volt hallani, eltiltani ezért??? hát a munkályát végezte könyörgöm úgy nem lehet közvetíteni nemzetközi mérkőzést h nincs benne érzelem de ezzel a döntéssel erre sarkalják a közvetítőt én meg nem nézek ezentúl semmit majd mert unalmas lesz
jagr, légy szíves kevesebb pontot használni, jó?

Amúgy hokiban szerintem Léderer egyáltalán nem rossz! Vagy mondjatok nála jobbat. Gundel Takács? Jajajaj. Horti? Jujujuj. Knézy? Ájájáj. Hajdúbé? Áhhh. Maradjon a BL-nél. A beszédhibás kollega, aki a riportokat készíti meccs után? Huhuhú. Marad Török Laci, de szerintem van annyira gerinces, hogy nem vállalná.
Léderer legalább lelkes, beleéli magát, szurkol a csapatnak (nem úgy, mint Egri Viktor barátunk) és igen, ordít, ha gólt lövünk. Így kell közvetíteni. Nem csodálkoznék, ha felmondana az RTL-nél, szabadúszó lenne és közvetíthetne, ahol akar.
@inchains: Sztem meg nézzél sakkot, lehetőleg kínait, lehetőleg majd csak utána mondj róla véleményt ha tudod milyen is az...
@inchains: Te tényleg nem érted a lényeget, az agyadra ment az a fene nagy liberalizmus. Azt magyarázd el nekem, hogy egy tiszta bunyóban mi a sportszerűtlen? Ez enneka sportnak a része. Ennyi. Szánalmasak vagytok ezzel a sportszeűtlenség dumával.
@inchains: ne haragudj, de Te nem vagy tisztába vele, mi az a hoki. A jégkorongnak része a bunyó, akár tetszik, akár nem. Nekem spec. tetszik és hidd el vagyunk így páran.
Minden hazai meccsünkön kint voltam,de amit az rtl sportklub adott , azt fel is vettem.Szerintem semmi durva nincs abban amit Léderer Ákos csinál.Az ebel meccseket neki találták ki.Emlékszem Komlósi Gábor első kézi meccs közvetítésére,na az volt a durva ,( fél percenként szólalt meg,de az is szűk tőmondatokra korlátozódott. " lő,fél perc múlva ,mellé,majd megint hosszú hatásszünet,ellentámadás.Egy halotti toron nagyobb hangulat van,mind amit az a közvetítés nyújtott) Jópárszor volt szerencsém Anti B csoport mellett állni,majdnem a kommentátor állás alatt.Nem 1x láttam hogy Léderer Ákos a meccs végén,mikor a csapat körbemegy pacsizni, a szurkolókkal együtt tapsolt .Ő valóban beleéli magát a mérkőzésbe,tényleg hangulatot csinál.Miért bűn ez??Az nem bűn hogy lipót mezőre való ( kár hogy megszűnt )lantművész, népbutitó megrendezett jeleneteket nem idén barnult fogatlan emberekkel bemutató Maunyika ,aki miatt az ORTT a csatornát tucatszor megbüntette már,a sok primitiv és korhatáros szöveg miatt.Érdekes ez nem volt baj,mert ha az lett volna , már évek óta nem lenne ez a fos show .Nem beszélve a köztes műsor idő 89,3%-át kitöltő 1, 123- as IQ jú celebáradatról a képernyőn!!!!Léderert vissza.
na EZÉRT SEM nézek retekklubbot. Léderer számomra az EBEL közvetítések által lett a hoki Hajdú B. Istvánja. Nekem ez a két fiatalember plusz még Méhes Gábor testesíti meg jelengleg "A" sportriportert.

Az meg talán csak nem bűn, hogy az egyetlen magyar csapatnak szurkol egy 4 országos bajnokságban.

Jó, hogy Vitray Tamást nem tiltották el, mikor gyere kicsilányozott Egerszeginek...

hülye idióták....
Szerintem nem transzparens kellene, hanem a Volán festethetné bele a jégbe. Azt muszáj lenne venni a kamerának!!!
Most a Sportklubtól tiltották el 3 hónapra vagy az rtl-től? Hát nem mindegy, mert én úgy tudom, az rtl-től egyenesen kibaszták.
Egyébként évekkel ezelőtt mondta egy cikkben, hogy imádja a focit is, de a jégkorong az, ami nélkül nem érdemes élni.
Szánalmas amit ezek a köcsögök, vagy inkább úgy írom , hogy kocsogok(ez az ő szintjük) műveltek, a világ minden pontján büszkék lennének erre az emberre de , hogy nem basztatnák az biztos, ezek meg eltiltják, csodálkozok, hogy nem kell bocsánatot kérnie a szlovéntól, sőt szerintem a szlovénnak kellett volna szurkolnia közben, akkor kitüntetést is kapott volna ezektől a barmoktól. Hallgassanak meg pár külföldi közvetítést, ott megszokott a magas hőfok, csak nálunk szokás ez az unalmas közvetítés
Ákos fennvan fészbúkon:
http://www.facebook.com/search/?q=l%C3%A9derer+%C3%A1kos&init=quick#!/profile.php?v=wall&ref=search&id=1436864731

egy szimpátiajelölést megér mindenképp ;)
Én még nem néztem soha hoki meccset, de ezalapján kedvet kaptam hozzá. Ku*va jól nyomja ez az Ákos gyerek!
Vissza Léderert!

Focit gyalázatosan közvetít; DE a hoki mérkőzések az ő kommentárjával sokkal jobbak és hangulatosabbak!
Hogy egy ilyenért eltiltsanak egy műsorvezetőt... több mint érdekes. Emlékeim szerint ha egy nhl-es meccsen tör ki bunyó, a riporterek ott is lelkesen közvetítenek. Szóval akik ezt a döntést hozták, azok nagy valószínűséggel nem néznek hoki meccset. Más mentség nem jut az eszembe.
Bele a jégbe a szöveggel:

LÉDERERT AKARJUK!
ja igen, a palikot nem tiltották el sose forma 1 közvetítés után, pedig őt 10 percenként 5 évre kéne eltiltani ... fúbazmeg, felidegesített ez a hír most... :(
@DominiKing: nehogy sírjunk már ezután a retek klub után...ki az országból is, csak kárt okoznak
Ne bántsd a paliklacit. Nélküle uncsi lenne a Forma1. Mint amikor a Czollner-Véber páros közvetíti.
@inchains: nincs igazad. A verekedés igenis RÉSZE ennek a sportnak.
@DanZi: Ne bántsd Paliklacit. Nélküle uncsi lenne a Forma1. Nézd meg milyen szar, ha a Czollner-Véber páros közvetíti...
Arra gondoltam, hogy holnap felhívom a retekklub sajtósait, és az Ördögi Kör szurkolói csoport nevében is kifejezem a véleményem a döntéssel kapcsolatban, erre megdöbbenve tapasztalom, hogy nincs telefonszám náluk az impresszumban!
Ez milyen szánalmas már! Mi az, hogy csak emailen lehet velük kommunikálni?
Még az NSO szerkesztőségét is el lehetett érni már évekkel ezelőtt, és telefonon korrekten állta a sarat a főszerkesztő úr a kapott kritikákra, pedig az is egy Marianna árok szint volt!
Aki esetleg tud a retkesekhez egy elérhetőséget, írja már meg, nekem fél óra telefonálást simán megér, hogy ezért leépítsek bárkit, akit a vonal végén elkapok!

Ákos korongbedobás elvégzését MAXIMÁLISAN támogatom, ez remek ötlet! Sőt, részemről valamilyen kiírást is támogatnék, hadd lássák csak az okosok, mi a véleménye a korrekt jégkorongbarátoknak! (a korrekt kitételt értsd: aki ILYEN helyeztben elkezdi Ákost szidalmazni, az szerintem nem a véleményét mondja el, hanem egy huszadik senki alak)

Kiírásra egy ötlet:
"A döntésetek a botrány, nem a bunyó!"

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@implacabile: szerintem amúgy is unalmas, így viszont irritáló :( mindegy, váltsunk vissza a hokira. Léderer remélem az M1-en nyomja majd a téli olimpia meccseit. Nagyon kíváncsi vagyok 1-2 csapatra és várom már azt is nagyon.
Na. Erre kétszer is megjelent a commentem.

inchains-nak: Ha nem lenne része a hokinak a bunyó, akkor a bírók azonnal lefújnák, nem várnák meg, míg az egyikük a jégre kerül. Nézzél inkább curlingot, vazze.
Még annyit hozzátennék, hogy ha megoldható akkor akár játékosokkal is alá lehetne iratni. Természetesen nem erőszakos módon, hanem csak azokkal akik tényleg úgy is gondolják!
ez léderer élete közvetitése:D

foci VB-n egyenesen rüheltem léderert, mert csomo fasságot összehordott, és fantasztikus módon nem volt képben az éppen játszó játékosokról, de ez a hoki közvetités csúcs volt:D:D
Ákos, nyomjad online a szöveget!!!
A retek klub meg ismét magát minősíti.
nincs más cél, mint a Magyar emberek megsemmisítése, már az is baj, ha Magyar lelkesedik egy Magyar emberért? az a csatorna, aki ömleszti a szennyet - pákó,győzike,maunika só - , e döntést nem kell és nem is lehet magyarázni...
pedig Léderert én sem komálom, de ez azért több a soknál, ELÉG VOLT !!!
@Raon: Bótoljátok le a Volánnal, hogy szálljanak ők is be az akcióba valahogy. Elvégre őket népszerűsíti - és nagyon jól - a sportriporter. Ez a jégbefestett ügy nem lehetséges?
Cozmas-Ocskays bakira még mindig nem válaszoltak. Azért tiltották el mert magyarnak szurkolt. Csak az RTL nem magyar...
@implacabile: szezon elején lenne lehetséges, amikor a jégrétegre festik a szöveget, logókat, vonalakat, és arra még egy jégréteg kerül.

Szervezzünk netes aláírás gyűjtést!!!
@Rex: ez remek ötlet, nagy súlyt adna az egésznek!
@Bambalazs: Szezon közben is pótolják, újrafestik, most is lesz valamikor, mert a vonal már kopott.
@implacabile: ilyenkor már nem nagyon lehe változtatni a festésen, de ha ő dobja be a korongot, az is nagyot szólhatna!
@Raon: E-mailre nem hajlandók válaszolni, nekem se tették a február 4-ei híradós üggyel kapcsolatban.
Elég lett volna egy figyelmeztetés, bár tényleg szarul csinálta, engem zavart.
@Raon: Ezzel teljesen egyetértek.
Molinóra:
Vissza Léderert, ez jégkorong, RTL!
-_- BLL -_-
Van pár szavazó oldal a neten, ami külön ip-t igényel, azt alá lehetne íratni azzal aki szeretné, és elküldeni az RTL-nek, bár nem sokat ér, de még egy plusz dolog amivel lehet őket cseszegetni Léderer miatt, és ugyebár sok kicsi sokra megy. Ráadásként rtl e-mail címére aki gondolja írhat pár értelmes sort, egy idő után úgyis beleunnak. Ha nagyon sokat lesznek csesztetve biztos megunják, és visszarakják a közvetítői állásba :)
Hát focit azt ne közvetítsen, mert borzalmas! A 2006-os vb-t többek között miatta (meg úgy az egész Retek Klub miatt) néztem az ARD-n, meg ZDF-en. Persze azért így is láttam beőle. Kedvencem az volt, amikor másfél percen belül három különböző játékosra mondta (még az ellenféltől is!), hogy Senderos (a svájciak védője), ráadásul amikor már pályán sem volt... Nem tudom, mi történhetett, lehet megakadt a szalag egy rövid ideig.
De igazságtalan lennék, ha azt mondanám, hogy a focihoz képest a jégkorongot nem közvetíti klasszisokkal jobban. Bár a gyakori ordibálásai és artikulálatlan üvöltözései így is kikészítenek (ilyenkor le is veszem a tv-ről hangot). Isten ments, hogy azt mondjam úgy üljön a közvetítőállásban, mint aki karót nyert, ne szurkoljon, meg ne emelje fel a hangját egy klasszis megmozdulásnál, vagy volán gólnál, de ezt lehetne egy pár oktávval lejjebb is tennie. Nem biztos, hogy a Hajdú B. féle "Szamosi. Be kéne adni! Ott a helyzet! Góóóóóóóóóóllllllll!!!" típusú megoldásokat kéne átültetni a napi gyakorlatba...
Összességében persze így is annak örülnék, ha maradna, mert nem biztos, hogy Hetésivel jobban járunk..
(Elnézést ha valakit megbántottam, de nekem ez a véleményem, mint ahogy másokét is meghallgatom és tiszteletben tartom).
Nem szavazó oldal, hanem aláírásgyűjtő akart lenni :D
R ettegj T őlünk L éderer KLUB...
@inchains: Szerintem tájékozódj a jégkorong sportról mielőtt bármit is leírsz!!!!!
Amit előadott közvetítésben korrekt volt,élvezetes.Elégvolt a félóránként megszólaló riporterekből.
Léderer a jégkorong Palikja!:))
Raon: Ismét szívemből szóltál!!!
Én így írnám:A döntésetek botrány ,nem a közvetítés!
Nem voltam Léderer fun eddig, de most azzá tettek ezek a mocskok akik "irányítják" a retekklubbot. A képcserés ügy meg ez. Hát forr a lelkem. Mit képzelnek magukról ezek az idióták. Folyik a szenny egész nap az rtl-en és egy lelkes riporter csapja ki a biztosítékot. Ezek nem magyarok, de nem is emberek. Szégyen.
Hát a Pákó-féle csokifasz, Havas Henrik faszozása mellett simán belefér. Én azt javasolnám, hogy az az RTL klub észt osztói embereinek az NHL-ből megszokott bunyókat kellene beküldeni, megmutatni nekik, hogy a kommentátor hogyan közvetíti le a verekedéseket.
Ja. És mellékelnék egy hoki szurkolói könyvet is, amelyben el lenne magyarázva, ennek a sportnak milyen körítései vannak.
És akkor harmadsorban jelezni azt, hogy Magyarország második legnépszerűbb sportjának legnépszerűbb riporterét teszi félre.
De. Nem hiszem, hogy ezt megértik. Még azt is tudom miért.
@bakker81:

Paliktól is hányingerem van, mint ahogy Léderert is utálom. Bevallom még egy Volán meccset sem tudtam végignézni miatta. Meg van még egy RTL-es aki Verebes Mágussal közvetített a VB-ről. Az egész már ott el lett hibázva, hogy a sport közelébe engedték a retekklubbot.
Be kellene küldeni index.hu címlapra ezt a postot.
@Raon: festés nem ügy ,simán megoldható ha az öreg akarja
@Borsy: hát, sajnos ezen nem lepődök meg. Ez a leggyávább dolog a világon. Ezekután az NSO szerkesztői a becsület bajnokai lettek a szememben.

@Szoljanka: ez is jó szöveg! :)

@bakker81: köszi! Igazad van, így fókuszáltabb a szöveg, ez jobb verzió.
Tehát:
"A DÖNTÉSETEK BOTRÁNY, NEM A KÖZVETÍTÉS!"
@exL:1: na akkor a feladat adott. Neked az urna ötlet egyszer már bejött, nem akarod kihasználni a népszerűséged? :)
Ez az a cégcsoport, ahol a heretépő Hesz Máté szerkesztő (vagy mi a faszom) lehet, aki meg drukkol a csapatnak, azt letiltják?
Jaaaa, ez tényleg az.

(Hozzáteszem, én nem különösebben értékelem Léderert, de ez akkor is szánalmas.)
@Raon: népszerű én??jössz egy új ruhatárral,most híztam vagy 90dekát kb :-))de a jégfestés tényleg nem nagy dolog ,ha úgy gondolják, az égiek ,pártunk,és az öreg :-)Más kérdés hogy súlyos huf-okért van eladva a jégfelület reklámnak
@Raon: Szerintem fel kéne írni Ákos nevét a drapira... Mégiscsak úgy lenne az igazi.. :)
A korongbedobás, már nem tudom ki írta zseniális ötlet.
Emellett mindenképpen meccs előtt egyeztetni kell, hogy mikor és milyen formában hangoztassa a szurkolótábor a nevét. Amikor tévében visszanéztem 1-2 meccset nagyon jól kivehető volt minden rigmus, amit sokan kiabáltak, énekeltek.

"A DÖNTÉSETEK BOTRÁNY, NEM A KÖZVETÍTÉS!
LÉDERER ÁKOS, A SZURKOLÓK VISSZAVÁRNAK!" Vagy valami hasonló... :)
Jogos! Tiltsák el három hónapra! Június 1-augusztus 31-ig! Lesz egy nyugodt nyara!
Viccet(?) félre!
Focin elviselhetetlen, jégkorongban utánozhatatlan (kéretik óvatos túlzásnak venni)!
A kérdésese eset valóban vitatható, de ismerve a riporter ezer fokon égő lelkesedését, stílusát, a meccs hangulatát túlzott a büntetés! Figyelmeztessék, írjanak neki levelet, vagy állítsák a sarokba egy órára, de ez nem. Ennél vaskosabb baki és marhaság miatt más rossz szót sem kap.

Ui.: Aláírásgyűjtés?
egy kicsit lemaradtam. én még az áléálééééé, bu.i léderernél tartottam
Aláírásgyűjtés, ugyan már, soha egyetlen netes petícióval sem értek el semmit. Amúgy is maximálisan leszarják.

Ellenben a szankció jogos, ilyet televízióban nem lehet csinálni. Jobb helyeken lapát az ilyesmiért a büntetés.

Az újságírói/riporteri szakma _alapja_, hogy a SAJÁT véleményünk nem juthat kifejezésre. Persze manapság már bárkiből lehet újságíró, vagy televíziós, írni és beszélni sem kell tudni.
Nekem inkább szurkolónak tűnt, mint kommentátornak. De hogy lelkes, az kétségtelen.
Üdv! Mire a végére értem a kommenteknek, kezdenek egész értelmes ötletek kialakulni. Gondolkozzunk! Az RTL Klubot, mint minden kereskedelmi csatornát egyedül a nézettség érdekli és élteti. És bizony kőkemény harc folyik a százalékokért. Sztem hírverést kell csinálni ennek a nagyon súlyos döntésnek, erre számtalan közösségi oldal és fórum áll rendelkezésünkre. A harciasságot elvetem mert soha nem vezet eredményre, hacsak negatívra nem. A kezdőbedobás NAGYON jó ötlet, és aláírásgyűjtést javasolnék mihamarabb az összes jégkorongmérkőzésen. És egy kedves levél esetleg az RTL-nek, hogy szimpatizánsokat keresünk a csatorna nézettség bojkottálására. Szeretném nagyon rövid időn belül Ő közvetítene újra! Részemről írtam a Volán email címére és kértem a segítségüket! Most mutassuk meg, jégkorongot szerető emberek, mennyien is vagyunk! Ha itt sikert érünk el, biztos hogy elgondolkodnának a jégkorong népszerűségén Magyarországon, és még több meccset tennének képernyőre!
OFF, mert nem hoki, de...
@Rex: "a tökéletes sportkommentátor mintapéldái. Pont olyanok, mint Török Péter a kosárlabdában vagy Palik Laci a F1-ben. "
Mi van? Palik a tökéletes riporter az F1-ben? Istenem, hogy lehet ilyet leírni...
Ki vagyok akadva. Követelem vissza Léderert a helyére! Méghogy eltiltani???! Ne már!!!
Nem tudom, hogy a sportriporterek gyöngye mit szólna akkor, ha valaki az ő fejét verné véresre, miközben a tv kommentátor irritáló hangon ordítana, hogy gyönyörűűűűű, ez aaaaaaz!
@mbond: miután odaüt bottal a fekvő ellenfél fejére ne csodálkozzon azt szólná...
OFF
@Jeff: Hát ha most Dávid Sándorra gondoltál akkor csak sajnálni tudlak, mert az az ember minden volt csak nem sportriporter. Kiválasztott egy embert és őt méltatta éveken keresztül. Elvakultan csak egy valaki köré építette a maga kis F1-ét.
Paliknak élvezetes a szövege, nagyon ért hozzá és olyan információkat oszt meg a nézőkkel közben amit senki más nem tud, mindezt teszi egy olyan közvetlen, barátságos stílusban, hogy néha olyan érzésem van, mintha személyesen ismerném.
@mbond: Na, neked se kellett volna idetévedni az Index főoldalról...
@Coligny: Mert nyilván csak te voltál hoki meccsen, és csak te láttál hoki közvetítést életedbe...
Istenem, még van olyan ,aki egyetért a retekklub döntésével. Sajnálom, de tényleg, ha nem jut el az agyadig miről is van szó. Azért nem kell áramot fogyasztani, meg netre előfizetni, hogy hülyeséget írkálj a bejegyzéssel kapcsolatban.
@jokerit33:
tök jól hoztad Vitrayt... :)
viszont kimaradt "a kutyafáját". :)
és azért le kell ismerni,hogy a bealvós meccsek mellet azért a Détári féle időszakban volt pár lelkes meccse is.
@mbond: javaslom tájékozódj az esetről mielőtt megint írnál....
@mbond: ne gyere már az oltással, nehogy Te is védd őket. Vagy ha az zavar, hogy szurkolt egy Magyar srácnak, akkor tényleg rossz oldalon vagy - ez hoki blog...-. Ha az zavar, hogy bunyó volt a meccsen, nézz curlingot, ott nagy eséllyel nyugodt csúszkálást fog látni, és senki nem emeli fel a hangját. De csak azért, mert a Magyar csapat nem kerül soha képernyőre.
@kiralyfi: Ha ezt nekem írtad, akkor megnyugtratlak, nem, nem értek egyet az eltiltással. Nem gondolom, hogy az lenne a helyes döntés. De mielőtt mártírt és hőst csinálunk (a szerintem tehetségtelen) riporterből, pusztán azt szerettem volna jelezni, hogy van némi visszás abban, amikor azt ordítja: gyönyörűűűű, miközben egy vérző arcú sportolót mutatnak.
1. Szégyen, ha azért akarják megbüntetni, mert egy jégkorong mérkőzésen "túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést"! Egy blogot lehetne teleírni azzal miért kellene megbüntetni Léderer Ákost a kommentátori munkáját illetően, de ez most pont nem az helyzet!

2. Az Alba Volán EBEL mérkőzéseit közvetíteni valljuk be, hálátlan dolog nem lehet! Adott a magyar hoki "ékköve", a magyar válogatott gerincét adó csapat, mely sok külföldi csapattal játszik egy bajnokságban, értelemszerűen teljesen természetes - sőt, akár hazafias kötelesség - az elfogultság. A felkészültséget illetően, hatalmas könnyebbség, hogy a mérkőzéseken az egyik csapat mindig ugyanaz és az ellenfelek is sűrűn ismétlődnek... Maradjuk annyiban, hogy egy súlyosan retardált ember is ünnepelt kommentátor lenne (5 meccs után bárki belejönne), ha az Alba Volán meccseit kéne közvetítenie!

3. Léderer Ákos rengeteg sporteseményen követ el ámokfutást. A honi női kézilabda mérkőzéseken is, semleges nézőként is idegesítő a hihetetlen elfogultsága, szakmai dilettantizmusa, a közhelyes megállapításai, sekélyes felkészültsége. A labdarúgó mérkőzések, amiket közvetítenie kell, külön a magyar tévénézők ellen elkövetett bűntettnek számítanak. Amikor az általa közvetített válogatott meccseken, nem ismeri meg az adott ország vezetőit, és még hangot is ad annak, hogy fogalma sincsen kiket láthatunk... A játékosok neveivel hadilábon áll, hibás, felületes adatokat közöl, általában sokszor elismételve.

Egyik legendás esete: USA - Olaszország meccs volt! Adott egy fehér amerikai játékos Bobby Convey aki a pályán van és adott egy afro-amerikai játékos DaMarcus Beasley, aki a történetben szereplő eset után állt be a kispadról!

Léderer konzekvensen Beasleynek szólította a fehér Conveyt egész mérkőzésen. Azonban egy eset után megjegyezte, hogy szóltak neki, hogy eddig rosszul mondta, mert Bobby Conveyt mindig Beasleynek szólította, de milyen vicces eset ez, mert Beasley fekete, ráadásul a kispadon ül... 20 másodperc elteltével szabadrúgáshoz jutott az amerikai csapat Convey került akcióba, Léderer felüvölt: Beasley...

Remélem nem csal az emlékezetem... :)

4. A SporKlub kommentátorai között viszont, a még folyton Vitár Róberti magasságokba jutó Léderer az egyik legkarakteresebb hülye! Hortit kivéve, abban a minden kritikát alulmúló sótlan felhozatalban...

Egy szó, mint száz: A Volán meccsit kommentálni, ma Magyarország a legnagyobb ajándék egy riporternek!

A magam részéről legjobban annak örülnék, ha lenne olyan opció, hogy a helyszíni zajokat meghagynák a Volán meccseire és nem lenne kommentár...
@kiralyfi: Nem vagyok orvos, így nem jövök semmilyen oltással.
Az leírtam, hogy mit merészeltem megjegyezni. Nagyszerűú, hogy szurkol egy magyar (melléknév, kis m) srácnak, nagyszerű, hogy átéli a meccset. Nem, nem zavar, hogy bunyó volt, biztos hihetelen, de voltam már pár hoki meccsen itthon és külföldön.
Csak arról van szó, hogy ő egy riporter, nem egy szurkoló sörrel a kezében és kicsit furcsa, hogy gyögyörűt kiált a véresre vert ellenfél láttán.
Eltiltásról azonban szó sem kellene, hogy legyen.
az a vérző arcú sportoló kereste a bajt magának, talán ismerd meg az előzményeket. de nem is ez a legfontosabb, miért ne örülnék valaminek, amiben egy Magyar ember jobb, mint akivel szemben áll. most azt mondod, ha Erdei bepancsol egy másik bunyósnak, aki mondjuk vérző , felszakadt szemöldökkel belenéz egy balhorogba, akkor vagy sírjam el magam, nem én felkiáltok, gyönyörű, üsd ki...
erről jut eszembe a hírtv legendás közvetítése a tv ostromról :-)))
@mbond: Azért az a vérző arcú "sportoló" rendesen megdolgozott előtte a pofonért, remélem ezt te is elismered.
@mbond: nálam a Magyar mindig nagy betűvel írandó, sőt így : MAGYAR csupa nagy betűvel. mert én itt születtem, ez a HAZÁM...
@Rex: DS-sel kapcsolatban tök igazad van,de Palik tökéletes tanítványa,pont ugyanezt csinálja.
És a Palik akkor dőlt meg nálam,amikor Baumgartner Zsolti úgy lett nyolcadik,hogy Fisichella autója megadta magát,amire Palik Lacika üvöltve reagált,hogy ezaz,ezaaaz,és hogy szerencsére kiesett Fisicho! Ezt csak azért hoztam fel,mert Ákosunk pont ennyire ragadtatta el magát,a jégkorong sajátosságai között.
Van olyan kifejezés is,hogy megrovás,vagy figyelmeztetés,vagy mittudomén.
Főleg úgy,hogy Ákosunk egy szűkebb rétegben tényleg népszerűségre tett szert.
Én sem kedveltem,tényleg votlak ostoba dolgai.
a hangját se mkedvelem,de talán jobb,mint Czollner Gyuszié.
És ha kell,Ákoskának adok egy pirospontot.
A kezdődobás meg tényleg jó ötlet-egy amolyan igaz orrpöcögtető húzás a sportcsatorna vezetése felé.
@mbond: ja, és ha oktatsz a nyelv helyességéről, ne dobj fel magas labdát: idézek: "Az leírtam, hogy mit merészeltem" na, ez tényleg rendben van:)))
@Szenszej: Ha helyszini zajokat akarsz gyere ki mecsre. Ha nem tudsz akkor meg vegyél egy pár sört aztán szurkolj a tv-d elött. Bocsi nem bántásból írtam csak hülyeségre hülyeséget lehet reagálni. (legalábbis ez olyan)
@Coligny: Persze, ezzel semmi gond nincs. Ez belefér, sőt bele is szokott férni. Nem a bunyóval van gond, ahnem szerintem egy kicsit eltúlzott és rosszul időzített volt a kommentár. A boxot jól irányzott ütésekre játszák, ott az a gól.
@mbond: Már bocs, de egy sportszerűtlen aljas ellenfél volt az aki vérzett, és megérdemelte amit kapott nem úgy, mint a Léderer! Igenis legyen elfogult a MAGYAR riporter, ha egy MAGYAR csapat MAGYAR játékosa jól megveri az alatomos keménykedő ellenfelét MAGYARORSZÁRON!
@kiralyfi: Elismerem, az elgépelés, az elgépelés...
@mbond: aki kurvának áll, ne sírjon ha bas....

kb ezt mondhatná L.Á., és milyen jogosan!!!
Egy oda nem való emberrel kevesebb a képernyőn, hacsak 3 hónapig is. Gumiszobába vele, ott üvöltözhet majd,... idióta, inkompetens fallosz, különösen ha fociról van szó.

Eddig sem néztem a hokit, de ezután végképp nem fogom.

A szlovén gyerek középső ujjain meg menjen át valaki korcsolyával.
@ajh: már ne haragudj, de ha nem nézel hokit, akkor mi a bánatot rongálod a billentyűdet?
@CsakAVolan!: Ogen, sportszerűtlen, igan aljas ellenfél. Igen, a Léderer nem érdemel eltiltást. Persze, legyen elfogult egy magyar játékossal. De attól bármennyire is fáj, ez egy sport, ahol sportolók vannak és alapértelemezettként nem a másik véresre veréséről szól egy meccs. De ha így is történt, ami előfordul, szerintem nem gyönyörű egy vérben úszó arc. Pusztán ennyit szerettem volna jelezni.
@ajh: akkor ha nem nézel hokit mi a francért olvasol jégkorong blogot? te ajh jajaj
@mbond: Ez a jégkorong része, és ezt nem is nagyon lehet, illetve szabad másképpen kommentálni. Amúgy meg a kis gyökér szlovén megérdemelte!
Léderer munkaadójának javaslom az örökös eltiltását a képernyőről, és kitiltását ............... !!!
ide helyettesítsen mindenki , amit akar.
@kiralyfi: Én sok éve járok meccsre, de persze :) Léderer orditozásait visszanézem. Véleményem, hogy Ákosban nem csak azt kell nézni, hogyha ordit és szurkol a magyarnak meg ilyesmi, hanem amikor itthon rosszul játszott a Volán akkor azt is ugyanugy megmondta nyiltan, és én ezt is becsülöm benne mert nem sokan teszik ezt igy amikor kéne. :)
@kiralyfi: De Persze teljesen egyetértek Veled :)
@kiralyfi: jóvanna csak megelöztél :)
Az aljas képmutató banda azért a honlapján meginterjúvolja Gergőt, majd ezek után letiltja Léderert...
www.sportklub.tv/article/hockey/1002/hu_34435
@Buffalo boy: Nagy szavak: külföldön már feltalálták stb. :) használata nélkül is, például a Bwinen a legjobb opció a meccsnézésnél, hogy kommentár nélkül, a helyszíni zajokkal lehet nézni egy mérkőzést...

ui: italos emberként mondom, hogy otthon, alkoholt fogyasztani a sportközvetítések alatt, na az nagyon bizarr...
végre nem a magyart verik, hanem a magyar szutyok szlávot, had hulljon a férgese
javaslom, a Klagenfurt meccsen Léderer főnökeinek a fejét bedobni a korong helyett:)
most már off, mert álmos vagyok, nem pörögnek a fogaskerekek sem...jó éjszakát

azt szeretem ebben az országban, hogy minden este sikerül valamivel felszexuálni az agyam valamilyen okos hírrel...
@kiralyfi: csak nyugodtan, mert még a végén nemtudsz meccsrejönni :)
@pupak30: a magyar és a szutyok közé rejts már egy vesszőt, mert felületes olvasónak a magyar lesz szutyok, azt meg nem kellene...
sajnos örülnünk kell, hogy van egyáltalán tv-közvetítés egy sok helyen nézhető csatornán, és tényleg profi módon közvetítenek, nagyon jól követik a játékot, jók a riportok, jók a kommentárok, jól népszerűsítik a csapatot, a sportágat....Az viszont már az elmebetegség határát súrolja, hogy ezért elveszik valakinek a munkáját, fittyet hányva a közönség véleményére.
Ráadásul szakmailag abszolute dillettáns az indokolás, hokiban elfogadott a verekedés.
Legközelebb a boxközvetítésnél fogják eltiltani a riportert, ha pl. Madárt biztatja, hogy üssd ki, üssd ne kíméld!.....
Marhák!!!
@ajh: > Eddig sem néztem a hokit, de ezután végképp nem fogom.

Hidd el, ilyen szöveg után ennek itt nagyon sokan örülnek, dude!

Az ezután idetévedő nagyonokos-mélyliberális értelmiségieknek pedig két dolgot üzennék így előre is:
1. Tudom, azt tanították nektek, hogy szólásszabadság, meg minden... de ez nem egyenlő azzal, hogy oda hányhattok, ahová csak akartok. Ha nincs ételmes mondanivalótok, NEM ÉRDEKEL minket, hogy mennyire utáljátok Léderert, mert ez a történet nem erről szól! Felesleges is idekommentelni, ha valami nem tetszik, el lehet ballagni a retyóba, és a fejre szorított kézzel lálálázni a sötétben, értelme kb. ugyanennyi lesz!
2. Azért részemről nincs harag, szebb jövőt nektek is!

üdv,
Raon
Fehérvár Ödögi Kör
@teknosmittom: majd veszek be vérnyomáscsökkentőt:)
@kiralyfi: jaja mert ha nemtudsz jönni és már nem Léderer lesz a kommentár az a szivás :D
@Raon: Testvérem, mint mindig, most is a szívemből szóltál, adjon az Isten...
Az állószektorban egy rudakra szerelt drapit pont az RTL kamerái elé lehetne emelni. (Praktikusan felirattal a közvetítőállás felé.)
A bedobás sztem Léderer oldaláról nem biztos, hogy menne...
@lakota: a kamera elé, hogy csak azt vegye:)
mindenki képzelje oda a vesszőt. így kell csinálnunk mindanyiunknak ha belénk rúgnak. fel kell venni a kesztyűt, mert ha nem tesszük ott törlik belénk a lábukat ahol tudják. innen is gratulálok a magyar játékosnak
és gratulálok Léderernek is, hogy kimutatta szimpátiáját és nem csak ült ott mint egy balfék, még akkor is, ha nem volt sportszerű
@kiralyfi: Éppen ezt írtam. :) Késő van mi? :)
@lakota: Jobbat mondok, hogy még véletlenül se tudják kivédeni vegyünk rá embereket, hogy az összes kamera elé drapit tartsanak...sőt a legegyszerűbb lenne meghackelni a közvetítést és jó sokáig egy SZTRÁJK LÉDERERÉRT feliratot tenni az eredeti kép helyett.. :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Najó...asszem én is kezdek fáradni...
Na szóval ehhez a témához meg annyit mondanék hogy: 1.Azok akik azt mondták hogy Léderert vissza,azokkal teljesen egyetértek. 2.El tudom képzelni hogy a Sportklub főnökei akik voltak olyan Se.fe..k és letiltották az Ákost azért mert Magyarország legjobb vagyis LEGJOBB jégkorongcsapatának egy mérkőzésén egy kicsivel nagyobb beleéléssel kommentált egy bunyót ami a jégkorongban igencsak benne van szóval hogy ők még nem néztek meg olyan mérkőzést amit ez a srác kommentált.Mert ha valaki hát ö tudja méghozzá szível lélekkel. Szóval zsírfejek ott a SportKlub szerkesztőségében csak pusztán jó tanács képen: Nézzenek már meg 1 vagy 2 netalántán 3 mérkőzést és garantálom hogy maguk alá hú...oznak majd. És még egy dolog magukat tiltsák el!!! "A DÖNTÉSETEK BOTRÁNY, NEM A KÖZVETÍTÉS!"
Szerintem egy sportriporter legyen tárgyilagos, de ne legyen unalmas. Ennek az igénynek sem Léderer, sem Palik nem felel meg ... Csá!
Egy ilyen közvetítés TERMÉSZETES
Olaszországban, Braziliában, Spanyolországban,
és az összes olasz és spanyol ajkú országban...

Magyarországon NEM!
Nálunk ha azt mondod hajrá MAGYAR, akkor máris rasszista vagy, mert a többi nemzetet kihagytad a mondatból és ezáltal persze kirekesztő is vagy...
Amerika és Izrael természetesen NEM kirekesztő az Arab országokkal szemben...sőt egyenesen igazságos ami ott történik...csak MI buta rasszista érzéketlen magyarok nem tudjuk felfogni ezt...

Semmi baj nem volt ezzel a közvetítéssel...hacsak az nem, hogy megmutatta, hogy a világban mi a normális nálunk meg mi nem az...
Ez szerintem teljesen elfogadhatatlan.
Uvoltozhetnek a hokirajongok felreszegen a kocsmaban, hogy nyird ki, meg hasonlok, de tv-ben a riporter, vaze???
@nland:
Barátom, kezeltesd magad szerintem.
@Rex: jaj jaj, Palik és az F1. Maradjunk inkább topicon belül, ezt a véleményedet meg korábbi érdemeidért inkább felejtsük ;)

hehe, a 2006-os vb alatt nem gondoltam volna, hogy egyszer még ezt írom: go-go-Léderer :D
@edudus: fűzzük meg a BMX-esek meg a nyugdíjasok ORTT-s képviselőit, hogy főműsoridőben sötétíttessék el a képernyőt vagy 5 percig, és a fekete háttérre csak ennyit írjanak ki: Hajrá Léderer :D
@bakker81: Másoknak meg (köztük nekem is), épp az állandóan fejhangon rikoltózó riporterekből van elege. Egy riporter tárgyilagosan közvetítsen (ki tudja aki nézi, épp kinek szurkol?), ne beszéje (főleg ne üvöltse) túl a látottakat, mert nem róla szól a közvetítés!
Soha nem szerettem Léderert, de ezért a közvetítésért le a kalappal előtte! (Még a feleségemnek is tetszett...)
Soha nem értettem miért nem lehet dél-amerikai stílusban, szenvedélyesen közvetíteni bármilyen mérkőzést, hát akkor ezért, meg kell felelni a munkaadóknak. Lassan 10 éve nem nézek BL meccset, mert egyszerűen szar a közvetítés, a falra tudnék mászni amikor minden meccsen vagy húsz közhelyet mondanak(pl.:angolok nem adják fel, a németek az utolsó percig küzdenek), meg a sok barom szakkommentátor okoskodik, aki játékosként is egy nulla volt. Valahogy nem értik meg, hogy ez egy show, amit eladhatóvá kell tenni, az emberek felpörgetésével, helyette marad a régről örökölt gyakorlat, tárgyilagosan értsd unalmasan lehozni egy meccset.
Maximális szimpátiám Léderer Ákosé, még soha nem hallottam ilyen lelkesedéssel közvetíteni senkit, pedig Máthé Pál és Spiler István a kedvencem. A döntés a retekklubot minősíti, sztem köze van a döntéshez a tulajdonosoknak is, szégyen! A rájátszásra Léderert akarjuk!
@cbc:
a riporter saját véleménye nem juthat érvényre????????? Izé, te hány sportközvetítést láttál eddig életedben?????????????????????????????????????
Ok, akkor rúgják ki a világ összes riporterét, ha lehet, 100 évre visszamenőleg, mert a galád törvénykerülők véleménye lépten-nyomon kiderül...
Milyen erkölcsi fertőben van részünk egy sportközvetítés során!!! 3 hónapra tiltsák el az RTL klubot, mert ilyet megenged a műsoraiban!
@gitáros: jobb lenne, ha Te járnál kezelésre, vagy még jobb, húzz el, ha nem tetszik valami abból, amit nland írt...
Léderert nem szabad soha többet mikrofon közelébe engedni!!!!!! Na kiváncsi vagyok miért nem lehetne nekem ez a véleményem. Amúgy pedig vagyok annyira magyar, mint bármelyik itt lelkesen kommentelő. A tulajdonos meg azt tesz, amit jónak lát. Itt mindenki más faszával szeretné verni a csalánt.
Na ,lehet köpködni!
Több dolog jutott az eszembe ezzel kapcsolatban.
Egyrészt - Egy riporternek pártatlannak kell maradnia bármi is történjen a pályán.
Másodrészt - Sajnos az, hogy a nézők vagy szurkolók mit akarnak nem befolyásolja a TV működését. Ellenkező esetben, pl ha le akarnák váltani vagy ki akarnák rúgatni, akkor hogyan viselkedne a szolgáltató?
Ennyi az egyik oldalnak. Nézzük a másik oldalt...

- Alapvetően a Szlovák fél volt a szabálytalan. Ő kezdeményezte a verekedést is. Gergő "csak" felvette, azaz ledobta a kesztyűt.
- A riportereket sok kritika éri, hogy nem lelkesítve kommentálnak, mint pl anno Szepesi György. Akkor most mi is van?
- Bár állást foglalt és a saját, személyes indulatait is beleszőtte a kommentárba, nem hiszem, hogy el kellene tiltani ez miatt.
- A Szlovák meg nem elég, hogy szabálytalankodott még be is mutatott, ami egy sportolótól elfogadhatatlan! Neki kellene az eltiltás plusz egy jó kis bünti, hogy kétszer is meggondolja mit is csinál legközelebb!!! (lehet, hogy ez megvolt, nem tudom, nem követem a híreket)

Gondolom most jön, hogy milyen Magyar vagyok és a többi. Viszont, próbáljátok meg egy kicsit a tényeket nézni. Azért, mert valakinek nem az a véleménye, mint a többieknek még nem biztos, hogy ellenetek van! Én így látom. Nem hangoztatom, nem mocskolódok, nem gyűjtök aláírást, hogy rúgják ki. Egyszeri vélemény, normálisan.

Összegezve, nem tartom helyesnek, hogy állást foglalt, ellenben szükségszerűnek tartom, hogy egy kis lendületet vigyenek a kommentálásba és ha ennek ez az "ára", akkor ez legyen a legnagyobb bajunk :)
A büntetést szigorúnak tartom, bár nem ismerem a belső körülményeket. Nem biztos, hogy a munkáját vették el, lehet, hogy csak egy részét.
A Szlovák "barátunk" meg remélem elnyeri méltó büntetését!
Nem voltam addig az ominózus közvetítésig olyan nagy Léderer fan, de akkor lenyűgözött ez a pali. Ilyen átéléssel hokiközvetítést még nem láttam. Ezért eltiltani? Nemár!!! Pont tegnap volt téma melóhelyemen, hogy az ilyen emebereket kell odaültetni a mikrofon elé, aki még egy xar meccset is élvezhetővé tud tenni és aki még azt is leülteti a tv elé, akit amúgy nem érdekel a közvetített sportág. És akkor sorban elevenítettük fel ezeket a figurákat Lédererrel az élen, aztán Horti és a többiek.

Még ha egy foci vagy kosármeccs közbeni bunyó közvetítésről lett volna szó, akkor megérteném az eltiltást, de ez jégkorong és lássuk be az olyan Nagy Gergő féle bunyók hozzák lázba még a nagyit is, akinek fogalma sincs a hokiról.

Engem jobban idegesít az, ha olyan közvetítést hallok, ahol a kommentátor nem ismeri a szabályokat és meg van győződve róla, hogy az Ő álláspontja a helyes és a közvetítés csak arról szól, hogy a játékvezető ítéleteit bírálja. Léderernek is vannak ezen téren hiányosságai bőven, de szerintem az ahogy beleéli magát a meccsbe, az feledteti ezeket még a szakértő tv nézőkkel is.

Nekem a következő ötletem volna: Nem tudom van-e még a Volánnál az a kezdeményezés, hogy egy szurkoló beöltözhet és a kispadról izgulhatja végig a meccset, mert akkor öltöztessék be Léderert :) Vagy végeztessék el vele a kezdő bedobást élő közvetítés alatt :)
Vagy igazoljon át a királyi tv-hez és közvetítse az olimpiát.
@pokerface: bocsánat, látom a bedobós ötletet már más is felvetette.
@chriis: már nem először olvasom a szlovákot szlovén helyett... ráadásul melléknévként nagybetűvel, hurrá..
@balfék: rád még annyi energiát sem pazarlok...:)
Van egy rossz hírem. Az RTL klubnak sajna igaza volt. Sajtó etikailag és jogilag is. Ilyet nem lehet csinálni, akár diplomáciai bonyodalomhoz is vezethet az ilyen beszéd. Jogosan védi magát az RTL.
A probléma nem abban áll, hogy lelkesen közvetitett, hanem, hogy tudott semleges maradni. Egyébként mindkeinek igaza van, csak a törvény az törvény minenkire vonakozik.
@chriis:Szlovák fél...Miről beszélsz?
@pokerface:
Ó... akkor benéztem. Sorry!
@gödi hokirajongó:
És neked is igazad van! Nekem nem korán, hanem késő van :)
A probléma nem abban áll, hogy lelkesen közvetitett, hanem, hogy NEM tudott semleges maradni.
@nehülyéskedj: Vagytok vagy ,3-4-en a véleményetekkel.Nem is hiszem el,hogy nem az rtl.-ből provokáltok. Ki a túrót érdekel,ha valaki egy Magyar meccset monoton hangon,érzelmek nélkül közvetít.Valószínűleg hármótokat.A többi nézőt pedig ez hozza mégjobban lázba, és azért üllnek a tv elé,mert ilyen közvetítést szeretnének hallani,hamár nem tudtak meccsre menni.Itt Magyar csapat játszott kűlföldi ellen.Maradjon tárgyilagos? Dehogy is maradjon!Üvöltse ki a lelkét a magyar csapatért.Adott esetben a Magyar srácért.Csak itt a kommentezők között lemérheted,kinek tetszett,kinek nem.Szerintem 95% az 5% ellen.Amennyiben ez az arány nem gondolod,hogy a többség szavának kellene döntenie.?
@yoshi: áldjon meg az isten, miért kellett volna semlegesnek maradnia? ez mégis miről jut eszetekbe egy magyar-szlovén meccsen?
Szerintem ezzel semmi probléma nem volt, végre tényleg szurkolt a kommentátor. Lehet, hogy nem etikus, de legalább emberi, szórakoztató és hiteles. Sportcsatornára ilyen kell! Ez nem közszolgálati csatorna, ahol két '75-ös Ki mit tud? ismétlés közben benyomnak két nagy pofont nagyi elé, ezt olyanok nézik, akik sportot szeretnének látni. Ha meg hokimeccs, akkor azért 1-2 pofon meg csak belefér nekik.

Már értem, miért nem adnak boxmeccseket az RTL-en. Már nem tudják, hogy egy Erdei meccsen örüljenek a pofonoknak vagy sírjanak, hogy ez most azért nem volt ám szép...Idióták!:))))))))
@Ryan O'Brien: "És akkor harmadsorban jelezni azt, hogy Magyarország második legnépszerűbb sportjának legnépszerűbb riporterét teszi félre."

Miért, mi a legnépszerűbb? :-)
@yoshi: És ki tudott volna semleges maradni? Csak egy igazi anti-hoki fan, esetleg... De ott van még egy kellő adag nacionalizmus, ami szintén nem engedhette, h semleges maradjon.
@sutyi2: a sörös korsó emelgetésére gondolt szerintem :)
Aki az örökmosolyú Léderert akarja sportiporternek az nem szurkoló, hanem hülye.

.
@joeramirez: Te minek tartod magad???? Ezek szerint mi itt sok százan hülyék vagyunk! Csak azt nem értem, hogy akkor minek keveredsz közénk? Vissza Léderert!
Az azért elgondolkodtató, hogy egy este 8 körül felkerült cikkhez reggel 6-ig közel 200 kommentet fűztek. Talán a vb óta nem volt ilyen.
@pokerface: Jahh értem! :-) Nálam megosztva első a hokival az általad említett "sportág"... :-)
Hát akinek ez a közvetités nem tetszett annak a golf,sakk, vagy a horgászat az ideális sport.
@b23: Jaja, a F&H csatorna az igen nyugis! :-D
@pokerface: 19.55 óta, mióta fenn van ez a cikk 240 hsz.érkezett(lehet mig megírom ,jön még pár db)nagyjából 90% az arányaazoknak akik vissza követelik a képernyőre, ez valóban jelent valamit.
Szerintem ebben a sztoriban nem az az igazi gáz, hogy Léderer munkáját hogyan értékeli a főnöksége, hanem hogy a saját csatornájuk által egy éve közvetített sportághoz ennyire nem értenek. Hokibunyó, mint "botrányos esemény", megalol.
Léderer for prezident! :-)
@Szanee: @sutyi2: Hagyjátok szegénykéimet csak idefújta a szél valószínűleg egy EBEL közvetítést sem láttak, csak ellenállhatatlan vágyat éreztak hogy verhessék egy kicsit a billentyűt...
egy EBEL meccsen minek lenne az??? jovore majd lehet partatlan egy AV19-DAB meccsen...
Ugyan mar, nem viszitek egy kicsit tulzasba ezt a dolgot?

Ha meg ordit... le lehet halkitani, en igy nezem a F1-et... en pl Palik repasagait nem kedvelem, de nem kovetelem, hogy tunjon el a kepernyorol... egyebkent milyen "odaillo" folyamatosan alazni a szerencsetlen "Gyula, na de Gyulam..."-t...

En Bp-rol jarok meccsre, de sajnos nem jutok el mindig... ha Lederer van, akkor majdnem olyan, mintha ott lennek... szoval

LEDERERT VISSZA!!!!!!!
@vladiv: egyebkent meg irigylesre melto, hogy a mediankban ez a legynagyobb problema, amit ennyire meg kell/lehet buntetni...

jo nekunk...
@lakota: De miért pont ide fújta őket a szél??? Akkora az internet... Máshol is landolhattak volna! :-)
Léderert vissza !!
Amúgy, ha a retekklubnak kis esze lenne, akkor nem tiltaná el, max csak figyelmeztetésben részesítené, ha már ennyire rá vannak kattanva erre a jogi faszságra. Ilyen csak ebben a szar országban van, mindent elvesznek vagy megszüntetnek ami kicsit is jó.
Sziasztok,

Léderer nagyon jól csinálta!!!Tessék visszatenni a helyére !!!
Nem is értem miért akkora probléma,ha egy MAGYAR a MAGYARNAK drukkol egy bunyónál.Előfordul ilyesmi a hokiban,ezzel mindenki tisztában van és nem a mi srácunk kezdte.AZ hogy egy riportert elkap a hév egy ilyen eseménynél,szerintem igazán el lehet nézni neki.
Úgyhogy szép volt!!!
üdv
Csúszka
@joeramirez: Eresztett volna apád a lepedöre!
Vissza Léderert!!!
Teljes mértékben megérdemli az eltiltást. Ilyet nem engedhet meg magának egy riporter még akkor sem ha egy magyar csapat egy nem magyarral játszik..

Milyen példát mutat ez? Milyen hatással van a kisgyerekekre, akikből majd a jövő hokisai lesznek?

Most a játékosok közönségnek való kimutogatásáról már nem is beszélek...
Néhány dolog talán még nem hangzott el, ami szerintem a történetben fontos:
- Egy munkaadó-munkavállaló kapcsolatot ne ítéljünk meg elhamarkodottan kívülről. Ha Léderer a tévé belső szabályai ellen vétett, valahogy meg kell büntetni. (Itt nincs szó arról, hogy ezek a szabályok jók vagy rosszak, mert nem érdekes).
- A SportKlub kva anyját szidni nem biztos hogy jó ötlet. Azt azért ne felejtsük el, hogy rajtuk kívül nem túl sok országosan fogható csatorna rúgta rá az ajtót a Volánra, hogy közvetíthessen. A csarnokban tapasztalható egyre nagyobb zsúfoltság egyenes következménye a rendszeres közvetítéseknek és az ebből fakadó népszerűségnövekedésnek (persze a csapat játéka után).

Azzal persze maximálisan egyetértek (Léderer nem túl nagy híveként is), hogy LÁ a hokiközvetítést jól, élvezhetően csinálja, a bunyó helyén való volt és azt is remekül közvetítette, stb.
Legjobb kozvetites amit tole valaha hallottam!!! bezzeg maunika so meg buzibalazs az maradhat. rohadna le a majuk ezeknek az agyromlott buzi retekklubosoknak!
ezt is megértük, h ákos mellett kell partizánkodni. beszarás. hülye ertéel!
@miki78: bakker, akkor a sportklub fügessze fel a műsorát fél órára főműsoridőben, mert a TV-ben a nézők törvénybe ütközőt hallhattak illetve láthattak.

Bezzeg a Maaóóni sóba lehet verekedni, a gyöööjzikébe meg kiabálni, stb a résztvevők mégsem kapnak eltiltást.
Ja és benkő féle ocsmányságokról nem is beszélve, őket miért nem tiltják le a képernyőről? Az kell a népnek, agymosás. Bezzeg egy lelkes fiatal gyerek, amikor a magyarnak szurkol az ciki és törvénysértő.
Urak,Hölgye.....ezt most találtam....talán többet segithetünk ha itt is véleményt formálva betámadjuk a retekklubot forum.sportklub.tv/?a=posts&id=47
@miki78: tudod, ha ez a legrosszabb pelda, amit lathatnak a gyerekek, akkor igen jo nekunk...
egyebkent egyetertek...

masreszt egy olyan peldaul is szolgalhat, ha tenyleg hokis lesz a gyerek, hogy nem kell elfutni, ha vk csunyan nez rad...

ez egyebkent nagyon tetszett az U20-as VB-n... a fiatalok szepen eltakaritottak mindenkit a kapu elol, es aki hoborgott, kapta a pofont...
en osszeengednem Nagy Gergot benkovel... :))) Az lenne egy bunyo :)))
@pokerface: persze, de a sport éppen arra való, hogy neveljen! A sportolók példaképek, a riporter feladata meg az, hogy pártatlan legyen még akkor is ha magyarok játszanak. Nem azt mondom, hogy ne drukkoljon a magyar félnek, hanem azt, hogy felelőssége van! Tudom, ebben az országban ez nem jelent semmit... :((
Léderert akaroooom:(nem olyanok lesznek már a tv-s meccsek:'(Ákos gyere visszaaaaaa:(BUZI RETEKKLUB:@először összekeverik Csicsót és Cozmát most meg eltiltják a kedven közvetítőmet:(
@vladiv: nem a bunyóval van a bajom, hanem a kommentálással. A hokihoz hozzátartozik a bunyó, de nem ez a lényege! A kettő között óriási a különbség! Gergő jól odavert neki, talán túlságosan is, de mindegy, nem ezen van a hangsúly. De a riporter egy hokimeccsen ne viselkedjen már úgy, mintha K1-et közvetítene..
@Káosz Professzor: rtl belső szabályzata ellen vétett???na nee miért van ilyen?Gyökér maunyika show amiért az rtl képernyője cirka 30x sötétült el hosszabb rövidebb időre az utóbbi pár évben ,az nem vétett semmilyen belső szabály ellen??Miatta a kiesett reklámokból az rtl-nek több 10milla kára keletkezett,az nem lényeg???Ezt a döntést olyan seggfejek hozták akik életükben nem láttak hoki meccset,csak valami liberális érzelmű árvízkárosult hívhatta fel rá a figyelmüket,hogy ugyanmár nézzék vissza a youtube-n
No akkor még valami. A meccset még nem láttam, csak a bevágott videót. De nem látok rajta 12-es vagy hasonló karikát. Mivel a gyerekemmel is végignézem a meccset, mit tegyek mikor kérdezi a Szlovén gyerek kézmutatását! Esetleg pereljem be a Sportklubot hogy nem figyelmeztetett a korhatárra, hogy lesz ilyen is. Hja és a gyerektől sokkal fiatalabbak is nézik a meccset tv-ben, mert Ő majdnem tudja mit jelent a bemutatás, legalábbis hogy nem jót!
@ladislaus: nem rajongok a média mai sztárjaiért, de ezt a Balázs gyereket most meg kell, hogy védjem! Egy fél órával ezelőtt hallgattam a klasszradio.com/ rádiót, ahol ő az egyik műsorvezető. A téma mi más lehetett volna, mint Léderer Ákos. Mellette állt, megvédte sőt igencsak dícsérte. Ott is azt mondták javarészt, hogy amit művel, az tényleg parázs hangulatot teremt a nappalikban. Még azt sem tartom kizártnak, hogy talán ez csillantja fel egyesek szemét arra, hogy esetleg valami jó is van ebben a sportágban. Nem a bunyóra gondolok.

@miki78: ami a gyerekeket illeti. Manapság a televíziókban leadásra kerülő anyagok 1000-szer károsabb, mint ez a precedens értékű bonyó 1,5 perces közvetítése. Ezt te sem gondoltad komolyan! Vedd már ki a fejed a homokból!
@miki78: akkor, hogy kellett volna mondja? "Jaj Gergő ne, ne, fuss el onnan, jaj csak a jobbost ne, Gergőőőőőőőőőőőő ne csináld, valaki vágja fejbe!! 1 perc néma csönd a szlovén tiszteletére, míg a középső ujját nézhetjük". Szimpatikusabb?
@Csöves: erre írtam, hogy a játékosoknak is felelősségük van, hiszen ők közvetítenek egy példát a társadalom és a fiatalok felé. Jó esetben példaképek lesznek.. Aki önmagát profinak tartja, az viselkedjen is profi módra. Ne mutogasson, ha fáj a box, akkor menjen golfozni, ott nem kap pofont. De ha már hokisnak ment, akkor viselje méltósággal!

Éppen ezért szomorú Léderer viselkedése, mert ő legalább csillapíthatta volna a dolgokat, de ő inkább még rátett egy nagy lapáttal..
forum.sportklub.tv/?a=posts&id=47
@miki78: Szerinted Léderer a bunyo alatt semleges kellett volna maradjon?Normális hogy a mieinket pártolta meg.Gergö hogy kiintett a közönségnek jol tette,ez benne van a pakliba föleg hogy fiatal.
Ha ez neked igy nem tetszik ne engedd sose tévé közelbe a gyerekedet meg csarnokba se!
Mi lett volna a Bécsi meccsen ha a fiuk nem ütnek vissza?Agyon vertek volna a Bécsiek.
De szerencsére Balu megmutatta hogy nem puliszkával él a magyar!!!
@M.Lac: Hányszor írjam le, hogy nem a bunyó a problémám?

@durex26: nem ezt írtam, de ha te ennyit értesz meg a kommentemből, akkor legyen...
@kapusLaci: neked is, utoljára: nem a bunyó a baj, meg nem is az, hogy a magyaroknak drukkol a riporter, hanem az, ahogyan azt teszi.. itt nem csupán arról volt szó, hogy a Gergőnek drukkolt Léderer.. én is neki drukkoltam.. A többit már leírtam..
@miki78: Úgy tudom te jársz hoki meccsre,lehet ha bunyó van ( ami elég ritka) te szemérmesen előveszed a bibliát,és elmormolsz egy imát a verekedők lelkiüdvéért???
@Csöves: Ne aggódj, a gyereked jobban tudja, hogy mit jelent a felmutatott középső ujj, mint te. Már az oviban is tananyag.
@miki78: Jézusom, mikikém, nézzél te is inkább curlingot.
@miki78: A mai nap legrosszabb huzása az volt részedröl hogy ide beirtál.
De ne keseredj el mert volt egy jo huzásod is,a cipöhuzás:)))
@balfék: Te nem magyar, hanem balfék vagy.
@miki78: Azert a riporter feladata nem az. Igenis szurkoljon a magyarnak a magyar riporter! Es ha bantjak a magyart, akkor igenis ne turje a riporter sem! Elmenyszamba megy ez a drukkolas a bunyo alatt. Ha a hokis, edzo azt nyilatkozza hogy a bunyo benne van ebben a sportagban akkor ok is hibasak?
Jah, es tenyleg, mar a het kozepe van!!! :)
@miki78: Értem én, hogy mit mondasz, csakhát sose úgy ültünk le meccset nézni, hogy mikor tőr ki a verekedés, de mindig benne van. Szóval nem éppen egy gyereket nevelő műsor ez, amiért Léderert el kell zavarni, én meg biztos nem fogok szlovént verni, és senki más mert Léderer szerint gyönyörű :D.
@exL:1: Istenem... Ti olvasni is tudtok?
Igen járok meccsre, hál' Istennek ott nem kell hallgatnom Léderert.. Alapból is idegesítő.

Azt hittem nem kell elmagyaráznom, hogy miről írtam... de látom, el kell... :(

A sport nem ellenségeskedésről szól, hanem a versenyről. Profi sportemberek játszanak egymás ellen, nem az a lényege, hogy a másikat megsemmisítsük, hanem az, hogy legyőzzük.
A legtöbb - normális szülő - azért küldi edzésekre a gyerekét, mert ott kap egy értékrendet, egy nevelést, erkölcsöt, morált.. Természetesen a hokiban van bunyó - Mlacnak: nincs homokban a fejem - de ezt ilyen primitív és szánalmas módon lereagálni.. én ennek nem tudok tapsolni. Sajnálom, lehet, hogy mások az értékrendjeink. Csodálatosnak nevezni a véres gyereket.. hááát... jó, hogy nem küldte el az anyjába a szlovént a kedves riporter.

A gyerek példaképet lát a sportemberekben, követni akarja. Én nagyon nem nagyon szeretném, hogy a gyerekeimet az motiválja, hogy ott majd jól bele lehet verni a másikba és akkor majd a riporter hőst csinál belőle.. Inkább az motiválja, hogy értékes ember lesz a sport által és szép gólokat fog ütni!

Néztem már életemben pár meccset külföldi csatornán, főleg svédet, de még SOHA nem hallottam ilyet a riporterektől egy bunyó alatt, pedig ott egy "kicsit" szakértőbb szpíkerek vannak!

A Monika show-t meg nem érdemes idekeverni, illetve ha nektek a jégkorong ezen a szinten van, akkor lehet róla szó.. én nem szeretném egy lapom emlegetni a kettőt.. Persze ebből a perspektívából nézve valóban nem kéne Léderet eltiltani..
@M.Lac: Druszám! :) Ebben a temaban sajnos csak az olvasottakra hagyatkozhatom, de Balazst mint rossz rtlklubos peldat hoztam a hulye showjaval. Es ugye tudjuk hogy milyen ordenare volt meg z+ -os koraban. youtubeon fent van par video rola. Szoval velemenyevel egyetertek, de a szemelyen nem valtoztat. De ez most offtopik :)
@miki78:
A jövő hokisai valószínűleg teljesen rendben vannak!!!!A szüleik amikor erre a sportra beiratták a gyereküket,feltételezem tisztában voltak vele,hogy elfog következni az az idő amikor egy két pofon elcsattan.Egy férfias kemény sport.Nem véletlenül nevezik az évszázad sportjának.Kár itt a gyerekekre hivatkozni.
Most hallgattam a class fm.-et,saját kollégái is kiállnak mellete.Kivéve Anita!
Léderert Vissza!!!
Én már egy jó ideje alapból lehalkítom a készüléket, ha Léderer közvetít. Persze ebben az is benne lehet, hogy azóta sokat javult.
@miki78: Rossz a peldad, rossz a levezetesed ezzel kapcsolatban. En ertem hogy mit mondasz hidd el! (TF-es voltam, ott diplomaztam!) DE! Ha kiviszed a gyereket a meccsre es ezt latja akkor mi is van?
Jah hogy nincs lederer? Olykor bizony jo is az, de ez nem arrol szolt. Ebbol a gyerek megtanulhatja hogy ha bantjak akkor vedje meg magat! Szerintem.
De mondom, tokeletesen ertem mirol beszelsz. De akkor emlitsd meg hogy a szloven gyerek volt a hunyo, NG csak visszautott!
@bakker81: OK, azért van demokrácia, hogy különböző véleményeket fogalmazhassunk meg. Semmi gond nincs ezzel egy fórumon, szerintem...

De azért javaslom, hogy értelmezz is egy írást, mielőtt reagálsz rá ;)
Lehet, hogy nem népszerű a véleményem, de az RTL Klubnak igazat tudok adni. Én is így tettem volna a helyükben. Nem az a baj, ha elfogult egy magyar csapat javára, hogy lelkes, még az sem, ha a verekedésnél szurkol a magyar gyerekért. Azért viszont szó nélkül és nyugodt szívvel eltiltanám, ha a verekedésnél a véres gyereknél (akármelyik félnél) azt üvölteté, hogy EZAZ! Rendben, hogy szurkol, hogy a magyar gyerek verje meg a másikat, vagy legalábbis ne hagyja magát. Csak ne állítsa be követendő példának a másik véresre verését, még akkor se, ha az ellenfél kezdte, és tulajdonképpen megérdemelte, amit kapott. Tudom, a viszkis rabló is milyen aranyos gyerek, sokak szemében hős...
@miki78: Jó, csak ne kapcsolj közben át az Eurosportról... ;-)
@miki78: Látod ez a bajod meg az rtl vezetőknek, és még sokan másnak, hogy nem az értéket, a gyorsaságot, a szép Volán gólokat, hanem egyből azt, hogy úristen verőlegény lesz a fiam. Nem, nem lesz az, se Léderer miatt, és se Gergő miatt, és nem ezért a verekedésért fogunk rá emlékezni, hanem arra amit a koronggal művel, mint ahogy Feketének a nevét sem azért ismeri mindenki, mert nekimet a 2 méteres kanadainak aszem, hanem mert gyors, jól lát a pályán, küzd, és szép gólokat üt.
@ladislaus: Örülök, ha érted :)
Élőben a meccs az más, ott nincs aki befolyásolja a gyereket, csak amit lát. Attól nem kell félteni. De ne sulykoljon már hülyeséget a fejébe egy "riporter".

Az meg világos, hogy miért volt a bunyó, ezen nincs is vita! De azért a CSK-val készült meccs utáni riportot ajánlom mindnenkinek meghallgatni..
@durex26: Igaz, igaz. Mondják ezt azok az rtl-es főbuhák, akiknek a gyereke fegyveres őrséggel védett, Hűvösvölgyi úti tanintézménybe jár, ahol - hű, hogy mondjam finoman - Karácsony előtt hétágú gyertyatartót állítanak.
@durex26: mégis erről az esetről van külön poszt és erről van majd' 300 komment.. Mutasd már meg, melyik szép gól érdemelt itt ki ennyi figyelmet?
volt szerencsém Török Laci bácsit hallani a Fehérvár TV-n most vasárnap, minden tiszteletem az öregé, de a közelébe sem ért Léderernek.

@exL:1: egyetértünk, fogalma sincs a hokiról az RTL-nek, ha ez a hivatalos álláspont, csak nehogy az legyen a vége, hogy még a műsorról is leveszik ezt a "botrányos" sportot.
LEDERERT VISSZA!
SZEGYEN amit megengednek maguknak 1esek manapsag...
@munkagep: dehogy veszik, ez nekik a legjobb reklám :) szar bulvármédia...
@miki78: bevallom azt meg nem neztem meg, CSK-val a riportot. Meglesem majd.
Es igen a speeker befolyasolja a hangulatot a kozvetitest, de ez igy van rendjen. De nem azt mondta hogy "miert nem mennek oda mind es tepik le a fejet a baromallatnak" - vagy hasonlot.
Szerintem alapjaiban egyetertunk, de ennel az esetnel maskent erezzuk a sulyat annak amit ahogy mondott.
Jah, es ez a kozvetites nem a sportszeruseg ellen szolt. Hanem felfokozott hangulatban mondta amit mondott.
Természetesen elítélendő, hogy verekedést favorizált Ákos, de azt is vegyük számításba, hogy: EBBE A SPORTBA EZ BELEFÉR!!!
Sok külföldi meccsen, ha lökdösődés/öklözés van, a bíró addig nem avatkozik közbe, amíg nincs túlerő (3 üt 1-et), vagy az egyik fél nem kerül a földre.
Ez ebbe a sportba belefér, jellemző, ismert, elfogadott szituáció.

Valóban nem kellett volna ennyire lelkesen végigközvetíteni, vagy legalább 1 kicsi elhatárolódni, de 3 hónap (!) eltiltás...az sok....nagyon sok.
3 nap, esetleg 3 hét még reális lett volna, dehátugye' a RTL is fél az ORTT-től, most megpóbálnak elébe menni a dolgoknak, ha később büntizni akarják őket, jó pont, hogy példát statuálnak most.

Ákos, pihend ki magad, aztán folyt. köv.
Tavasszal visszavárunk :)
@brunya: Hm. Azért a Léderer eltiltását jogosnak tartó (és a szegény, véres orrú, bibis szlovén gyereket nagyon nagyon sajnáló) tisztelt hozzászólók egyről mindig nagyon gondosan megfeledkeznek: Arról, hogy ez a szegény szlovén gyerek a földön fekvő magyar játékos arcába csapott a botjával. Ha pedig nem lett volna a magyar srác sisakján plexi (azoknak, akik még nem láttak hokimeccset, csak itt verik a nyálukat: nem minden sisakon van ilyen) akkor bizony jó esetben néhány fogába került volna, rossz esetben esetleg orrtörés, szemsérülés lehetett volna. Ez pedig egy genyó alattomosság. Amit nem is lehet félvállról venni. Nyilván ki sem alakult volna a verekedés, ha nem lett volna súlyosan sportszerűtlen a szlovén játékos. És miután mindenki látta, hogy mi volt az előzmény (leszámítva néhány agybeteg kommentezőt), a vérző orr igenis jogos volt.
@miki78: figyelj már, miki, ne vidd ezt túlzásba. kimondottan dühítő, hogy azt írod, ez az eset érdemelt posztot. miért, ez az első fehérvár-poszt? belementél valamibe, amiből nagyon nem tudsz jól kijönni, úgyhogy akár abba is hagyhatnád az erőlködést. már bocsánat.
Ez az! legyen "objektív a közvetítés", mert az a jó...ez olyan mint amikor rám szólnak meccsen,hogy ne kiabáljak, üljek szép csendbe és nézzem :D Mi ez valami klasszikus zenei koncert? ez szórakoztató műsor, aminek akárki akármit mond, része a bunyó, egy eleme. Aki szerint nem így van, annak nem való a hoki.
@miki78: mert index oldalas :). De hány és hány szép gólt szerzett a fiatal sor csak az utóbbi meccsen, érdemes végignézni az összefoglalókat :D. És azon gólok Léderer ordításait is.
@AG 2.0: OK, már léptem is...
bocsi, hogy egy fórumon véleményt nyilvánítottam emberi hangnemben és még én vagyok a hülye..

Egyébként nem erőlködök, és nem is érzem, hogy nekem ebből a "vitából" bárhogyan ki kéne "jól" jönnöm. Nekem ez a véleményem, még egyszer elnézést, hogy leírtam!

A posztot illetően meg nézd meg légyszi', hogy azt mire reagáltam!
@miki78: Szeva, Miki, ne felejtsd el: az Eurosport közvetít curlingot.
@miki78:
Értelmeztem!:)))
Okosat akartál írni,nem jött össze.
A meccs utáni riport a csk-val gyalázat volt a csk részéről. A nyilatkozata nem volt korrekt. Korrekt lett volna akkor ,ha azt mondja ,érdemben akkor tudok nyilatkozni,ha láttam a videót,miből is alakult ki a verekedés.
Ahogy olvastam a Gergő riportját talán ,ha háromszor bunyózott és nem ezt a fajta játékot próbálja erőltetni most sem.Ezt nyilatkozta.Én ahogy figyelgetem inkább a passzolós,játékos,jégkorongot csinálja.
Azt meg aztán egy hatalmas blődség,hogy amikor gyerekek elmennek edzésre,össze ,vissza verik egymást ,mert ezt látták,hallották a tévében.
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
@implacabile: Nem nagyon értetted meg, amit írtam, pedig szerintem érthetően írtam. Egy percig se sajnáltam a véres gyereket, és nem vártam ezt a riportertől se (elég világosan írtam, hogy azt kapta, amit megérdemelt). Amit viszont elvártam volna a riportertől, hogy ne ordítsa, hogy EZAZ, üsd-vágd ahol éred, amíg mozog. Így világos? Haveri körben esetleg elnézem (bár nem helyeslem), de egy közvetítésben, az már egészen más dolog. Én békepárti vagyok, de azzal sincs problémám, ha valaki megvédi magát. Csak ezt ne állítsuk be valami csodálatos és szép dolognak. Egy szégyenteljes dologra adott jogos és elfogadható válasz. Ennyi. Nem kell közben túláradó lelkesedéssel buzdítani. És ugye még mindig érted, hogy nem az a problémám, hogy szegény külföldit megverték?
@implacabile: bazzz... :D Ovon aluli volt! :)
@miki78: Nem kotekedni akarok, de legutobb a "FCK Red Bull FCK" korus is ezt mondatja veled?
@implacabile: jól van, felírom magamnak, hogy TE vagy itt a poéngyáros!

Amúgy én élőben nézem a Volán meccseit, nem a tévében ;)
@vladiv: Az nem zavart, a szurkoló azt mond amit akar, joga van hozzá. Ez a világon mindenhol így van! Persze vannak olyan esetek, amelyekkel nem tudok azonosulni, de ez még messze nem volt az ingerküszöb közelében..
@ladislaus: Akkor jól céloztam, nem igaz?
@miki78: a gyerek nevelesre ertettem, h mit lat es hall. Hangsulyozom, hogy nem ellene vagyok a velemenyednek, de kar sztem ezt kiragadni, hogy a gyerekre karos...
@brunya: Kielemezték a rádióban! Ilyen nem volt!! Hallgasd végig."Gyerünk Gergő Ez az Bátran" Ilyen volt.Valószínű te egy másik Léderer riportot hallgattál meg.
Ha magyar és küldföldi csapat játszik egymással, akkor nem kell pártatlannak lennie a kommentátornak, teljesen rendben van, ha a hazai csapatnak szurkol. És az is rendben van, hogy ez nem kislányok sportja, és belefér a lökdösődés, de ez nem az volt, és szerintem visszataszító, hogy erőszakra biztatta a játékosokat. A fairplay-t, a sportszerűséget kellett volna szem előtt tartania, ennyire nem élheti magát bele, sajnos, nem hiszem, hogy a világ bármely részén ez elfogadott a riporterektől, ismétlem, a hazai csapat biztatása rendben, az erőszakra buzdítás NEM. Úgyhogy szerintem nem sok a 3 hónap eltiltás, örüljön, hogy nem többet kapott. A játkosoknak nem tudom mi lesz a sorsa, én őket is felfüggeszteném pár meccsre minimum, ez fociban pl. nem is kérdés.
Ja, magáról a verekedésről meg csak annyit, hogy 'a másik kezdte, ő csak visszaütött' kb. ovis színvonal ...
ott van fent a poszt elején a videó!
Vagy mire gondoltál?
Vazze, akinek léderer kell, az nem ember, hanem ufó! Hány sportesemény kimaradt az életemből, azért, mert ez a nyomorékhangú kisköcsög közvetítette...
@Chegs: Ha jol tudom, csak Benk A kapott eltiltast a becsi bunyoert...

Egyebkent erdemes osszehasonitani, hogy mi tortent
Szucs <> Vas Janko es szloven <> Sofi eseteben...
nah, azert jar eltiltas, ezert nem tudom miert kellene... bar a szloven a jegen csuszo Gergo plexijere utott kettot(!)... persze veletlenul...
Léderer jó srác.
Eleinte én sem csíptem, de sokat változott a véleményem róla, mikor kint szurkolt Svájcban az állóban!
És egyébként is gyűlölöm a "tárgyilagos" sablonszöveg kommentátorokat. Tönkretesznek bármilyen meccset!
@bakker81: Nekem meg nagyon úgy hangzik, mintha csak a verekedés "szépségéért" buzdította volna. Nálam az EZAZ azt jelenti. Lehet, hogy csak ezt nem kellett volna, és akkor rendben van nálam a dolog. És elfogadom, ha másnak meg más a véleménye. Lehet, rossz helyre születtem, vagy nekem is többet kellene néznem a Harcosok klubját, és akkor nekem is természetesebb lenne a szemet szemért elv. Én viszont úgy általában jobban díjazom az agresszióra adott intelligens válaszokat, vagy legalábbis azt, amikor a preferenciában ez áll előrébb, és azt állítják be helyesnek, az adott szintre lesüllyedést pedig szükséges, de az adott helyzetben sajnálatosan elkerülhetetlen rossznak.
@Chegs: ha jol tudom, csak Benk kapott egy meccset a becsert... nem tudom mi tortent, a videokon csak a veget lehetett latni.

masreszt erdemes lenne osszehasonlitani Szucs vs. Vas Janko es masik szloven <> Sofi esetet... ezek megernenek egy komolyabb eltiltast... emlekezzunk csak Boni esetere, mit is kapott azert a terdelesert...

Susanj ketszer utott oda a hasoncsuszo Nagy Gergonek... persze veletlenul... Gergo nem hagyta szo nelkul, de elment volna... Susanj csak jott tovabb... ha valaki razza a pofonfat...
ember ott rontotta el, hogy nem maradt partatlan - a sajtoban illik annak maradni. minden mas - ugy ertem a lazba hozas meg ehhez hasonlok ulnek. (mondjuk a felkentebbek fulenek az a sikitozas inkabb mulatsagos, mint sem erdekfeszito) igy aztan - velemenyem szerint is all a dolog a megrovassal, de max annyival, hogy ejnye Akoska, ilyet megegyszer ne, ha lehet...! (mind ezt szigoruan berken belul!) ez a nyilvanos "megkovezes" kisse tul van zihalva. ennyire azert nem kellene parazni az ortt-tol...ok is csak emberek :) (remelem!)
@vladiv: upsz... a masik is elment.... bocs a duplaert.... :-/
@brunya: Teljesen egyetértek ezzel!
Nem ismerem a munkásságát, de itt egy lelkes kommentátort hallottam, semmi baj vele. Ellenben a Palikot nem akarja az RTL eltiltani a mérhetetlen faszsága miatt? Néha már németül néztem inkább az F1-et, annyira idegesítően hülye tud lenni. Komoly szerepe van abban, hogy az elmúlt idényt nem követtem.
Tehát a lelkesedés hiba, a gyökérség meg dícséretes?
@Kreta: "Tehát a lelkesedés hiba, a gyökérség meg dícséretes?"

Nem, a gyökérség hiba. A lelkesedés meg dícséretes, kivéve, ha gyökérséggel párosul (vagy hülyeséggel).
A világ első számú röheje, hogy pont RTL akar minket normális magatartása nevelni!

Még szerencse, hogy a faszharcos Benkő, a haknizó tarjáni cigánygyerek és becses családja, valamint a tökömtudja honnan szalajtott afrikai kismajom didikirály kiváló erkölcsi alapot teremtettek a méltán nagyszerű és népkultúrális alapokat gyökereztető, mindig felelősségteljes és makulátlan társaság vitathatatlanul hiteles múlt és jelenbeni munkásságában.

Megáll az eszem.
@brunya: Már bocs, hogy megkérdem, de láttad egyáltalán a videót? Mert az általad kiemelt EZAZ akkor hangzik el, mikor még nem is látszik a szlovén gyerek feje, mert Gergő gyönyörűen ráhúzta a mezt! Nem sokkal utána megint hallható "EZAZ" akkor viszont Gergő nagyszerűen lefogta az ellent! Biztos bennem van a hiba, de itt a Léderer igenis nagyon jól közvetítette le a verekedést, semmi olyat nem mondott, ami sportszerűtlenségre biztatta volna Nagy Gergőt, vagy a tv nézőket!
A másik meg a pártatlanság, ennyi erővel be kell tiltani a Népszabadságot, mert balos; a Magyar Nemzetet, mert jobbos; tűnjön el a Heti Hetes, mert balos, ja és hogy meglegyen az egyensúly Fábryt is vegyék le a képernyőről, mert jobbos!

Hajrá Volán! Hajrá Ákos!
Nem is emlékszem olyanra, hogy 330 hozzászólás lett volna!
@miki78: értem én ezt és egyet is értek. De akkor kezdhetnénk ott, hogy egyáltalán minek verekedtek, ez nem jó példa a kicsiknek. Ugyanakkor az a bunyó egy bizonyos részig talán oktató jellegű is volt. Nagy Gergő kerülte a bunyót, elkorizott onnan, azonban a szlovén gyerek ment utána, ő pedig megvédte magát. Ha visszanézzük a videót, akkor nekem rémlik Léderer kommentálásából ez, hogy ne hagyja magát, aztán persze nagy átéléssel lehozta ezt. Én inkább az utána következő jeleneteket nem tartottam jó példának.

Oké egy sportkommentátor legyen pártatlan, azonban a felfüggesztett büntetések és eltiltások világában kicsit túlzottnak tartom a 3 hónapos eltiltást különösképp így az olimpia előtt 2 nappal.
@brunya: Nem tudom. Szerintem más szemmel nézzük.
Itt egy videó arról ,hogy a svéd riporterek ,hogy nézik és közvetítik. Hozzáteszem nem értem amit mond,de hanghordozásból ítélve ők sem maradtak tárgyilagosak és nyugodtak.Gondolom ennek ellenére nem tiltották el őket.
www.youtube.com/watch?v=ZRlI1j5jQb8
Én Léderer riportjából azt vettem le,az én szavaimmal élve:csináld bátran fiú,hamár kíhívott a slovén srác.
Gondolom az itt jelenlévő többség sem hallhatott mást.Ezért állnak ki Léderer mellett.
Semmiféleképpen nem azt, üsd ,vágd,harapj.
Szerintem ezt csak az hallja benne,aki bele is akarja hallani
Az világos, hogy Léderer látott már jégkorongot, mint ahogyan az is, hogy az ítélet meghozói még egy percet sem. Ha mondjuk kap egy írásbeli figyelmeztetést, az rendben van, de 3 hónapos eltiltást? Vagy ez csak műbalhé-reklám a következő lédereres közvetítésnek? Mert komolyan nem nagyon tudom venni...
Micsoda hülyeség, hogy a riporternek függetlennek kell maradnia? Persze, magyar bajnokikon legyen az, mivel nincs minden csapatnak saját csatornája - így nyilván kb a nézők felét zavarná.
Az olaszoknál ennek nagy hagyománya van, mindenki jobban szeret úgy meccset nézni, ha a kommentátor is az ő csapatának szurkol.
www.youtube.com/watch?v=c-GOnRIJsCI&feature=related
Magyar csapat és külföldi csapat meccsén MÉG JÓ, hogy a magyaroknak szurkol a kommentátor.

A hokiban a verekedés pedig kicsit más mint a fociban.
@CsakAVolan!: Ööö nem akarom sokadszor leírni, hogy semmi bajom a pártatlansággal. Meg azzal se, amit a szlovén kapott. De nálam az EZAZ akkor is azt jelenti, hogy szép volt, csak így tovább, gyerünk, jó lesz, most, na most, most üsd, még ha ezeket a szavakat nem is használta (ha használta volna, nálam többet nem vezetett volna sportműsort). Hogy miért, azt már leírtam, nem tudom pontosabban megfogalmazni. És azt is leírtam, hogy fenntartom magamnak a jogot, hogy az én álláspontom nem a többség álláspontja, de nekem ezek az elveim.
nemtudom felelős elvtárs mitszólna, ha megnézne egy rájétszásos nhl meccset, ahol egyszerre a pályán lévő két sor pofozkodik.
akinek ez nemjönbe, nézheti nyugodtan az eurosporton az amerikai nemzeti dominóbajnokságot, vagy a "kő papir olló" cimű sportot. ( emléxem, az egyik pont a Volánmeccsel párhuzamosan ment. )
Léderert meg vissza a kommentátorállásba, nehogymár bűn legyen egy nemzetközi meccsen a MAGYAR csapatnak szurkolni.
@brunya: mint tegnap írtam, marhára értékelendő ez a mélyliberális okoskodás, de igencsak el vagy tévedve te is! Azért, mert manapság sok "férfi" hatvan kiló mínusz vasággyal együtt, és ha csak csúnyán néznek rá, már remeg a lába, nemhogy kiállna egy erősebb ütést, azért ettől függetlenül - bármennyire is fáj ez az emós gizdáknak, meg a liberális elvek bajnokainak - igenis vannak tiszta, egyszerű, férfias értékek! Őszintén sajnálom, ha ez a huszonegyedik századi férfikorcsoknak nem tetszik (hisz esetleg ráébresztheti őket arra, mennyire nullák ők maguk).
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy aki bunyózik, az egyből értéket képvisel, de igenis vannak olyan helyzetek, amikor az efféle bunyó a legszebb, legkorrektebb, legférfiasabb megoldás.
Nagy Gergőé ilyen helyzet volt. Aki ezt férfiként nem érti, egyszer talán beletúrhatna a gatyájába, hátha talál ott valamit. Avagy megtapogathatja a hátát, hátha valami csoda folytán csonttá kövesedett a gumigerinc! De a legkevesebb, hogy nagyot kussol, és tengermély tisztelettel viseltetik azok iránt, akik meg mernek csinálni olyat, amire ő maga még elméletben sem lenne képes! Ha te lettél volna ilyen helyzetbe, a magasztos elveidet ott kereshetted volna a jégen a kivert fogaid között!

Szebb jövőt, férfiasabb életet!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Hát gyerekek, szerintem mi nem ugyanazt a meccset néztük. Lehet, hogy túlzottan lelkesedett, lehet, hogy tetszett neki, hogy Nagy Gergő odaállt az alattomosan odaütő Susanj elé, de ezért sehol nem jár három hónapos eltiltás. Max. figyelmeztetés, hogy azért nem kellett volna biztatni is a magyar játékost. De ennél több semmiképpen sem. Aki ezért örökre el akarja meszelni, azt valószínűleg gyerekként többször bántalmazták nálánál kisebb gyerekek is és egy kissé frusztrált. Egyértelmű számomra, hogy aki itt most köpköd Lédererre, az 1) nem is látta a meccset, 2) halvány gőze sincs a jégkorongról, 3) még kevesebb gőze nincs arról, hogyan kell egy magyar csapat meccsét lelkesen közvetíteni, 4) áldumákat gyárt a gyerekek megrontásáról (közben az RTL-Klub csatornán nyálcsorgarva nézi a Maunyika, a Benkő, stb. showt, a gyerekkel együtt mer' jó balhé)
@brunya: nem egészen értem, hogy mivel állította be követendő példának, mondjuk azzal, hogy kiemelte, hogy nem ő kezdeményezte a bunyót és hogy a szlovén gyerek magának kereste a bajt??? Mert ez ezaz-on és a gyerünk-ön kívül nem nagyon mondott mást, in concreto olyat, hogy üsd ki vagy bármi effélét még véletlenül sem... Egy ekkora bunyóban benne van, hogy valamelyik fél vérezni fog, szerintem Léderer kurvára féltette Gergőt (mint mindenki, egy 20 éves játékos első felnőttmeccses bunyójáról volt szó) és nagyon örült, hogy nyert vagy ha úgy tetszik, nem kapott ki.
@Raon: Szarva közt a tőgyit, Raon! :-)
@Raon: ez teccett: "emós gizdáknak"
@Chegs: őszintén elnézést kérek brunya mestertől - amit az előbb írtam, rád ezerszer inkább áll...
Ja, és még valami:
"A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket"

Ha már tarisznyás-bölcsészes okoskodásoknál járunk: nálamnál hozzáértőbbek szerint az egész sport nem más, mint szublimált agresszió, ilyetén módon az egész Sportklub projekt egzisztenciális alapja rengett meg, nem kicsit. Ami a másik felét illeti a közleménynek: nagyon határozottan remélem, hogy ennek az alapján a Sportklub soha nem fog olyan sporteseményt közvetíteni, ahol magyar válogatottak verseenyeznek más nemzetek válogatottjaival. Mindezek alapján megállapíthatjuk, hogy a Sportklub elég masszívan behatárolta a saját lehetőségeit... :)))
@implacabile: én azért jobban örülnék annak, ha nem kellene ilyen jelenségekről beszélünk... Félek, mire felnő a fiam, már a gender filozófia áldozatai lesznek többségben, a régivágású férfiakról meg max. lesz pár kitömött példány a múzeumokban...
Azért kíváncsi lennék, egy Erdei-meccs után is ennyi hozzáértő komment jönne, hogy "jaj, szegény ellenfélnek vérzett a nózija", meg hogy "az a riporter (szerintem nagyon jól közvetít) drukkolt a Madárnak, hogy üssön jó nagyokat, pedig szegény ellenfél így meg úgy", meg hogy "a gyerek látja a tévében, hogy ütni kell a másikat, jajaj, mi lesz ebből..."
Mondja, Bolgárúr, hát mit szól ehhez, förtelem...
:-)))
@Raon: Honnan jelent meg ez a sok eszkombajn?
@csatoimi: az index címlapról! :)
@vaze: teljesen igazad van. Egyes írók szerint a sport olyan, szabályos keretek közé szorított háborúskodás, ahol a civilizációs fejlődés következtében életben maradhat a vesztes fél is. :)
@Raon: Hát igen, ettől én is félek. Identitászavar, liberális "vívmányok", emo, depi, öngyi, stb. De igyekszem a nevelésben példát mutatni, hogy ilyesmi ne is jusson eszébe. Egyébként együtt néztük a meccset (6 éves a srác) és elmagyaráztam neki a szabályokat, és azt is, hogy miért verekszik a két bácsi. És amikor elmondtam, hogy nem szép dolog a sportszerűtlenség, és a bácsi csak emiatt háborodott ennyire fel, akkor túltette magát az egészen és másnap nem verte meg a Botondkát az óvodában, amikor beletette a teájába a kekszét. Ha a gyerek elék okos (általában az), és a papája veszi a fáradságot, és elmagyarázza neki a dolgokat, nem pedig odaülteti a tv elé, hogy "nézzed, addig se kérdezel", akkor normálisan fog ezekhez a dolgokhoz (is) hozzáállni felnőttként is.
@Raon: csak tudnám, egyáltalán kinek a fejéből pattanhatott ki egy ilyen képtelen gondolat!
@implacabile: Éljen! Megint eljutottunk oda, hogy aki nem ért egyet egy többségi véleménnyel, az gyakorlatilag hülye...

Szép egy országban élünk....

De hogy valamiben egyetértsek! A 3 hónap valóban súlyos büntetés. Mivel nem a tévében nézem a meccseket, hanem élőben, ezért nem tudom, hogy ez volt-e az első vagy a sokadik ilyen Léderertől. Ha az első, akkor elég lett volna figyelmeztetni, hogy ezt nem kéne.
@miki78: első verekedés volt az idényben, sokadik nem lehet :).
@mazsilaci: Ennyien szeretjük a hokit...leszámítva a sírós hangú hozzászólókat.
@implacabile: szerintem ennek nincs sok köze a liberalizmushoz. Sokkal egyszerűbb: szakmai hozzá nem értés, elvi-erkölcsi bizonytalanságból eredő túlreagálás ésatöbbi. De azért én még mindig nehezen hiszem...
@csatoimi: sajnos az index olvasói között az ilyen embertípus van többségben. Általában nem azok a korrekt, igaz emberek, ezért is olvashatatlan a legtöbb ottanni fórum. Szép magyar valóság, ez van. :(
@durex26: ez tény :) akkor sok a bünti..
Ezt kb. 1 perc alatt találtam a Youtube-on:

www.youtube.com/watch?v=wkCW-QyXATc&feature=related

A kommentátorokat itt mennyi időre kellene eltiltani? Ők is picit túlmennek a Vitray féle " a betyárját"-on...

Az külön vicc, hogy az ertéel beszél független, objektív szakmai munkáról...

Léderer for prezident...
@miki78: Első volt. És ha valaki kiprovokálja, akkor nyilván nem az utolsó. Egyébként épp a Volánra nem jellemző a verekedés, ezért néhány csapat kifejezetten erre utazik, hogy "ezeket lehet ütni-vágni, úgyse ütnek vissza". És most is azt mondom, hogy egyáltalán nem volt kirívóan nagy bunyó, tulajdonképpen minden más játékos nyugodtan nézte, a bírókkal együtt. Az a szabály (aki nem tudná), hogy amíg valamelyik verekedő nem kerül jégre, addig nem választják szét a verekedőket, de ha valamelyik jégre kerül, akkor azonnal! Büntetést így is úgy is kiszabnak, de hagyják, hogy a nézeteltérést rendezzék le egymás között.
@miki78: nem, csak te jutottál el ide, és ez nagy különbség! Arról nem mi tehetünk, hogy képtelen vagy elvonatkoztatni a ténytől: nem lett sikere a gondolataidnak, ez van, ezt be kell nyelni. Ha egy ilyen fórumra beísz, benne van a palkiban, hogy erre mások reagálni fognak. Sőt, az is benne van, hogy nem értenek veled egyet.
Szerintem nem vagy hülye, de ritka csökönyös módon nem akarod tudomásulvenni, hogy amit írtál, azzal sokan nem értenek egyet.
Elmondtad, elolvastuk, ennyi. Innentől teljesen feleslegesen pörögsz tovább (bár ha így folytatod, hogy egy klasszikust idézzek, "magadratekerhetnél pár méter drótot, befeküdhetnél egy generátortba, és ezzel a teljesítménnyel kiválthatnál két paksi blokkot!").

@implacabile: ez igen... de ehhez ilyen apa is kell. Őszinte elismerésem!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@implacabile: nem is a bunyóval van a baj. Egyébként az tényleg nem volt olyan nagy. Ha nem reped fel és nem vérzik a szlovén, akkor nincs ekkora visszhangja. Továbbra is Léderer "buzdítása" a gond, ami túlment egy határon.

A Volán tényleg nem verekedős, de én nem is szeretném, ha azok lennénk, mert minket sokkal jobban megszívatnának az EBEL-ben a bírók, mint az osztrákokat. Azt hiszem, ebben nincs vita..
@Raon: Nem kell elnézést kérned, részben áll, amit írtál. 60 kg-t egy tízessel haladom meg, az emósokon röhögök, metált hallgatok, nem vagyok bölcsész, hanem mérnök. Nincs szemüvegem, de utoljára talán általános iskolában verekedtem. Arra se voltam büszke. És már írtam, hogy van az a helyzet, amikor agresszióra csak agresszió lehet a válasz. Ha már minden más lehetőséget kimerítettünk. Ezt az esetet is ilyennek fogom fel. De ez eddig teljesen lényegtelen, mert a probléma (ami nincs is, csak vihar a pohárban) nem az, hogy Nagy Gergő jogosan ütött-e, hanem, hogy jól reagált-e erre a kommentátor? És az is rendben, hogy ilyenkor szurkolunk a vétlennek, meg a mi kutyánk kölykének. Csak ez ne legyen l'art pour l'art. Ne annak szurkoljunk (legalábbis kommentátorként), hogy legyen egy jó bunyó, verjük véresre a hülyegyereket. És igen, ha már itt tartunk, sajnálom, de a bokszot nem nagyon tartom sportnak. Biztos azért, mert nem tudok verekedni, vagy csak azért, mert szerintem vannak fontosabb értékek is, mint az erősebb ököl. Legalábbis civilizált társadalomban. Valahogy nem tudok annak szurkolni, hogy akár Madár, akár más, verje agyon azt a nagy debellát, aki valószínűleg egyszer majd valamilyen agysérülést fog kapni a sok benyelt pofontól. Ha úgy tetszik, többre becsülök egy sakkbajnokot, mint egy boxbajnokot. Vagy többre tartom Mihály Árpit, Palkovicsot, mint mondjuk Gröschlt és Fodor Szabolcsot, nem csak a játéktudásuk miatt.
@Raon: Bocsi Raon mester, de én beírtam valamit, amire tucatjával jöttek a reakciók, vagyis nem én pörgök ezen, hanem a válaszolók, többek között te is :)

Amit Implacabile írt, hogy aki nem ért egyet a véleményetekkel, az nem ért a hokihoz, nem látta a meccset stb. arra nem tudtam mást írni.. Hülyeségre hülyeséget :)
@Káosz Professzor: Én is ennek a közép utas alternatívának vagyok a híve és ezt már egy előző hozzá szólásomban ki is fejtettem. Avval amiket írtál, teljes mértékben egyetértek.
Sajnos manapság egy-egy témában nagyon szélsőséges álláspontok hangzanak el, ami még magában nem is lenne baj, csak hajlamosak vagyunk egymást gyűlölni is akár, mert más a véleményünk (lásd magát az országot).
Szerintem sem csak fekete és fehér létezik.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
lassan, de csakfelment.
www.bincard.hu/stl_det_bunyo.avi

a videoban 2 perc körül kezdödik a lényeg :D

ezt valoszinu Ákosunk is higgadtan lekommenttálta volna...

ja és nézzétek végig, külön figyelmet érdemel az idős hölgy a palánk mögöt...
"Ne annak szurkoljunk (legalábbis kommentátorként), hogy legyen egy jó bunyó, verjük véresre a hülyegyereket"

A olán győzelmének szurkolt egész meccsen, ha jól emlékszem, egyetlen egyszer sem mondta, hogy de jó lenne már egy kis bunyó. De azt is látni kell, hogy a hokiban nem csak hogy benne van a bunyó, hanem kimondottan a show része. Ezt a show-t nem közvetíteni pedig szakmai hiba lett volna. Pláne azok után, hogy - amint írták mások is - a szűk keret és a tavalyi balhék óta a Volánnál mindenki nagyon óvatosan áll bele egy ilyenbe, aminek megvannak a negatív következményei is. Az meg, hogy az általam legjobb magyar hátvédnek tartott, ám kifejezetten nyuszi Toki mit nyilatkozik verekedés-ügyben, századrangú, főleg azzal szemben, hogy az edző mit nyilatkozott...
olán = Volán és még biztos van több is, lassan klaviatúrát kell cserélnem, bocs.
@implacabile: Ezt írtad: "Egyébként együtt néztük a meccset (6 éves a srác) és elmagyaráztam neki a szabályokat, és azt is, hogy miért verekszik a két bácsi. És amikor elmondtam, hogy nem szép dolog a sportszerűtlenség,"
"Ha a gyerek elék okos (általában az), és a papája veszi a fáradságot, és elmagyarázza neki a dolgokat, nem pedig odaülteti a tv elé, hogy "nézzed, addig se kérdezel", akkor normálisan fog ezekhez a dolgokhoz (is) hozzáállni felnőttként is."

Teljesen egyetértek veled. Viszont úgy látom, hogy akkor te sem voltál elégedett a kommentátorral, hiszen neked kellett helyette elmagyarázni a dolgokat. Én meg szeretnék már egy olyan kommentátort is, aki elé oda lehet ültetni a gyereket. Nem azért, mert én nem törődök a fiammal és odaültetem egyedül, hanem azért, mert úgyis oda fog ülni egyedül is. Nem azért, hogy a kommentátor nevelje a gyereket, hanem azért, hogy a gyerek ne halljon hülyeséget. Tetszik vagy nem, a közízlést formálja minden kommentátor. Apa meg nem győzi magyarázni, hogy fiam, a bácsi nem úgy gondolta, vagy nem azt akarta mondani (mert a gyerek meg fogja kérdezni, hogy ugye milyen jól megverte, a bácsinak is tetszett).
@brunya: örülök, hogy írtál, erről már lehet érdemben beszélgetni.
Szerintem alapvetően egyetértünk, csak néha ezt nehéz így a neten keresztül, pár félreérthető hozzászólásból, egy efféle, kisebb háborús terepnek megfelelő vita során kideríteni. Ilyen formában így már könnyebb tiszteletben tartani az álláspontodat, mégha a végkövetkeztetéseddel nem is értek egyet. Én sem vagyok se nagydarab, se bunyós, és én is jó régen ütöttem (a mérnök stimmel, a metál csak részben, inkább rockosabb vonulat híve vagyok). A sérülésveszély kapcsán is igazad van, de szerintem kicsit álságos dolog erre hivatkozni. Mert ezen az alapon annyi minden más van, ami sokkal veszélyesebb, mégis a mindennapokban mérgezzük vele magunkat, csak nem veszünk róla tudomást. Az efféle bunyú viszont (legalább?) tiszta és egyenes dolog. Éppen ettől hatalmas, ha vállalja valaki, az esetleges következményekkel együtt.
Amit leírtál a verekedésről, az nagyon jól hangzik, de szerintem nem működne, csak egy tökéletes világban. Ez a világ viszont nem ilyen: ellenben vannak, akik elég keményen visszaélnek azzal, hogy manapság "nem szokás öklözni, mert az nem civilizált". Ilyebkor azért nem árt, ha emlékszünk arra, milyen az igazunkért kiállni.

Vannak dolgok, amelyeket nem lehet, nem szabad eltűrni senkitől.
Pl. a jégkorongra visszatérve, ezt ugye sosem tudjuk meg, de én azt gondolom, hogy ha nem lennének bunyósabb játékosok, Palkó és Árpi is rákényszerülne arra, hogy meghúzza, hol van a határ. Jelenleg az a szerencséjük, hogy nem kell ezzel foglalkozniuk (illetve amit kapnak, azt még bírják idegekkel).
Én láttam, amikor egyszer Palkónál elpattant a húr, és a jégbe verte Széliget (kb. tíz éve lehetett). Egyszerűen van ilyen, bárkivel előfordulhat.

baráti üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@miki78: kit akarsz átverni? Nem akarlak se kioktatni, se kiértékelni, de a látszat elég egyértelműnek tűnik. Ha én kapok olyan visszajelzéseket, mint te, általában arra gondolok, hogy "a francba, ez nem jött be". Hogy te mire gondoltál, azt nem tudom, de olvastam a kommented a többiekkel nem egyező vélemény=hülyeségről. Visszaidézzem? Szerintem nem kell, kis önkritika, és neked is menni fog. :)
@miki78: Szep egy ember lehetsz te is. Meg csak egyvalaki hianyzik kozuletek. Gondolom hamarosan megjelenik.
@brunya: Félreértettél. Nem azért kellett megmagyarázni a gyereknek a verekedést, mert a Léderer nyíltan drukkolt a magyar fiúnak. Azért kellett megmagyarázni, mert nem értette, hogy miért verekednek. Aztán amikor lassítva visszajátszották, megmutattam neki, hogy mi volt a sportszerűtlen. A Lédereren önmagában egyáltalán nem is akadt fenn, észre sem vette. Mint ahogy a meccs hevében szerintem senki nem akadt ezen fenn, csak így utólag, miután kreáltak egy műbalhét belőle.
@Raon: nem tudom, most miért találsz be Te is? Én nagyjából egyet szoktam érteni az ide beírt véleményeiddel. Nem hiszem, hogy az egy jó dolog, hogy az ember mindig alkalmazkodni próbál egy számára nem elfogadható állásponthoz. Én leírtam elég világosan, hogy nem a bunyóval volt a bajom, hanem Lédererrel. És ezt a véleményem tartom. A büntetés talán valóban sok, de ettől még a csávó nem lesz nagyobb az én szememben.
Ez egy vélemény. Én elfogadtam már, hogy itt most mindenki Léderer párti, de azt nem fogadom el, amikor valaki kifogy az érveiből és rögtön azzal jön, hogy nem értesz hozzá, nem láttad a meccset, meg egyébként is mit ugatsz bele..

Az önkritikám már megvalósult abban, hogy belátom, sok a 3 hónap ezért, elég lett volna figyelmeztetni.. szerintem ezt a döntést korrigálni fogják az illetékesek! Engem az se zavar, mert a hátralévő meccseket is személyesen szándékozom megtekinteni :)
@miki78: Tudod, van egy közmondás, illetve kettő:
- Akinek nem inge...
- Kivétel erősíti...
Tudod a végét, igaz?
Na. Rád eszerint valószínűleg a 3. vagy 4. pont passzol a kommentemből. Egyébként a "hülye" szót ott én nem is használtam, ellentétben veled a későbbi reakcióid mindegyikében, de ezek után - fenntartással bár - de engedd meg, hogy szanzsén lehülyézzelek.
@advocatusdiaboli: mondjuk ez magyar, és retekklub, de nem tiltották el a csávót!!!
www.youtube.com/watch?v=efBVBkh3Gvc
ja és azt is modja, hogy ezaz , ki van ütve!!!!!!!
Most akkor lehet mondani, hogy üsdd, vagy nem lehet?
Brunya, egyébként légy erős, néha el szoktam neki magyarázni a Magyar Népmeséket is, mert hat évesen azt sem mindig érti. De mivel értelmes gyerek és képes felfogni dolgokat, általában azért sikerül megértetnem vele a mélyebb összefüggéseket is. És erre nagyon-nagyon büszke vagyok!
@drukker60: te maki!box-ba lehet mondani mert ott ugy gyozol.hokiba nem ugy gyozol ha verekedsz.latszik fogalmad sincs a hoki szabalyokrol!2 kulonbozo sport.Ez olyan mint az eroemeles,es a testepites.egyiknel a felemelt suly szamit,masiknal a zsirtalan,szalkas kidolgozott test.Bölcsöde meg üres:(
@Dreamliner25: Itt a kommentátorról folyik a vita, nem a sportágról.
Alapkérdésünk az volt, hogy a magyar kommentátor 1) drukkolhat-e nyíltan a magyar csapatnak, 2) ha bunyó alakul ki, akkor drukkolhat-e a résztvevő magyar játékosnak, 3) jogos-e a sportcsatorna határozata.
Innen nézve pedig irreleváns, hogy sakkról, gátfutásról, vagy lovaspólóról beszélünk.
@Dreamliner25:
> latszik fogalmad sincs a hoki szabalyokrol

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Fater, ezt megkaptad a szakértőtől! :)))))

@miki78: szerintem túl komolyan veszed a dolgot. Ha félreérthető, amit írsz, akkor azt egy ilyen olvasott fórumban páran törvényszerűen félre fogják érteni. Szerintem ebből nem érdemes ügyet csinálni, nem betaláltalak, csak ezt próbáltam jelezni neked.
@Raon:
100%-ig egyetértek a mondani valód lényegével.
Viszont ,ha valaki ,akár Brunya ,akár Miki78 Mást akar látni ebben a közvetítésben,arról nem lehet vitatkozni,beszélgetni.
Én földi halandó révén ,sajnos nem érthetem meg kettejük magasbb szintű gondolkodását,mert hát ugye ezek már kozmikus dolgok.
Jégkorong mérkőzés,dinamikusan közvetítve,benne egy bunyó magyar srácnak drukkolva,hang mégjobban felemelve."Eeejnye ,beejnye L.Ákos ezt nem így kell ám."
Akkor ,hogy a francba???? Nagy duma ez az egész tárgyilagosság.
Álszenteskedés!
@Raon: azért nem reagálok mert sajnos nem érti a lényeget!
De hogy lehet elvárni egy hoki meccsen a micimackó szintet. Mondjuk amerikában gyakran mondjak, hogy kids never do this, don't bekome like this, de sose verekedésnél.
Esetleg felkérhetnék Koncz Zsuzsát a következő meccsre, esetleg Süsüt. Jobban menne nekik.
Ja, és még így utoljára ideírnék valamit, aztán nem tartalak fel benneteket tovább... Lévén távolabb élek Fehérvártól, nekem (nekünk a gyerekkel) eddig csak a tv-n keresztül jutott a Fehérvár meccseinek fantasztikus hangulata, az élmény, amit ez a CSAPAT nyújt. De lesz olyan alkalom, amikor mindketten ott leszünk a csarnokban, hogy személyesen is részesei lehessünk ennek. Látom, hogy nem egy, nem két gyerek is ott szurkol, pacsizik, gyűjti a csokit, sugárzik róluk az öröm, remélem, hogy még sok-sok alkalommal örülhetnek a magyar sikernek.
más példa: ha tömegverekedésnél kés van a magyar gyerek kezében és leszúrja az "ellenséges" külföldit, akkor is bravózott volna? Tényleg azt hiszitek, hogy menőség volt, amit csinált? Akkor nagy szarban az ország.
hát, nem tudom, inkább nézek egy ilyen hangulatú közvetítést, mint a Sport1 Stanley Cup 7. meccsének a stúdióbeszélgetését, mikor mindenki annyira be volt lassúlva, hogy mindenkinek az arcára volt írva, hogy mikor lesz már vége a meccsnek.
Semmi kivetni valót nem látok Ákos szurkolásában, legalább érdekli a játék. Kevés kommentátort láttam meccsen úgy közvetíteni, ahogy ő közvetít. És tényleg leül az ember miatta meccset nézni.

Más jégkorongmeccseket nem lehet magyar kommentárral nézni, az olimpia is angolul lesz, mert már látom, hogy elalvás lesz a hajnali órákban...
@Rossztündér: ez eddig a legjobb! van még? :DDDD
@Rossztündér: Jó példa, csak kár, hogy semmi köze. Te vagy abban a nagy izében, ha azt hiszed, hogy hibázott. Nem minőséget, hanem a dolgát tette. Ismered a szót?
@implacabile: azért megnyugtatlak, hogy elképesztően ritkán nézek tv-t, tehát az általad felsorolt műsorok még véletlenül sem játszanak be ;) ha nézek, akkor 90%-ban sporteseményt. Egyszerűen nincs időm rá, de ha lenne, akkor is találnék magamnak már programot.
@Rossztündér: bocsánat, tündérke, biztos én kapcsolódtam be rosszkor, csak az utolsó 100 kommentet láttam, de az a mélypont, amit te írsz... ez ugyanis nem egy utcai harc telóskamerás felvétele volt, hanem egy hokimeccs, amiben - sokan és sokféleképpen írták már - bőven benne van a bunyó lehetősége (totál függetlenül az ország állapotától, hogy mást ne mondjak, Skandinávia méltán és híresen békés szeglete a földnek, ehhez képest a svéd vagy finn ökölcsaták szintén méltán híresek, de például agresszivitás tekintetében Kanada is messze az USA mögött jár, és a kanadai hokisokat sem kell félteni bunyóilag). már ne haragudj, de amit írtál, ahhoz bátran hozzáfűzhetted volna a kés mellé, hogy gépágyút is vigyen magával a hokis a jégre - kb. annyi sansza van, mint a késnek. az RTL reakciója mélyen hipokrita - 3 hónap múlva (vagy jövőre) a hokiközvetítést ezzel a bunyóval és Ákos ordításával vezetik majd fel, majd emlékezzetek a szavamra :))
@Rossztündér:
Ugye te komp akartál lenenni gyerekkorodban???
@Rossztündér: Ez a hoki része, minden meccsen előfordulhat. Ha láttál életedben kb. 5-6 meccset, biztos szembesültél ezzel, sőt még lelkes közvetítéssel is. Amúgy általában az ellenséges külföldi kezében van a kés, és szúrja le a magyar gyereket, de ezt a hozzád hasonlók nagyon elfelejtik. Sorry a komment második feléért, az már más téma, nem is ide tartozik...
Az RTL vezetőség döntése olyan, mintha a szőlős gazdát eltiltanák szeptembertől decemberig a terciájáról! Embörök!!! Két meccs és itt a rájátszást! Májusban már mit tud letenni az asztalra? Most lenne rá a legnagyobb szükség! Két meccs és itt a RÁJÁTSZÁS!!!

LÉDERERT VISSZA A HELYÉRE, KÜLÖNBEN BEGURULOK!!!
Örülhetnétek neki,hogy ilyen lelkes sportriporter közvetíti a TV-ben a jégkorong mérkőzéseket.Az életben sokkal élvezhetőbb játékot csak egy arra igazán rátermett riporter tudja a TV-ben igazán élvezhetővé tenni.Lehet,hogy én is büntibe leszek? Én sem az ellenfélnek drukkoltam !!! Vissza LÉDERERT !
A Léderer egy nagy szar már régen el kellet volna takarítani a francba! Egyáltalán nem ért egyik sporthoz sem és még olvasni sem tud! Ezt bizonyította a Bundesliga közvetítések alkalmával!
ezutan eltiltas? cmoon. en pedig epp emiatt meg meg is neznem a kovetkezo kozvetiteset :)
@Menez86: ezer éves csonton rágódsz, haver! Az a lasztival bohóckodó sport, amiről beszélsz még csak nem is téma. Azt meg látatlanban kijelentem, hogy százszor többet tud Léderer a hokiról, mint amennyit Te valaha is tudni fogsz!
@Овечкин: Csak fölhoztam mint példát hogy ott sem alkotott maradandót és a kézilabda közvetítéseit még nem is említettem! Szóval nem neki való ez a szakma! Az nem olyan biztos azért mert kommentálja még nem biztos hogy többet tud!
Hát basszus...nagyjából végigolvastam. Rég röhögtem ennyit, a végét egyértelműen megkoronázta Rossztündér...igazán köszönöm, felvidítottad a napomat! :D

Oldalakat írhatnék, ha mindent leírnék, ami olvasás közben megfordult a fejemben. Ehelyett két kérdés:

1. Mit kellett volna mondania egy korrekt szakkomentetáronak a verekedés alatt?? Példákat szeretnék.

2. (Azoknak, akik szerint nem szurkolhat a kommentátor) Ezek szerint a teljesség igénye nélkül el kéne tiltani minden olyan boxközvetítés kommentátorát, ahol magyar srác boxol???
Sajnos egyéb sportokról nem tudok nyilatkozni, mert nem nagyon nézem a tévében.

@implacabile: Maximális tisztelet, amiért ilyen szülő vagy! Tudom, hogy nem tartozik a témához, de mint majdnem végzett pedagógus, ez nekem kényes kérdés. :)

@drukker60: Neked csak annyit írnék, te majom, ja nem, maki... :D Hát ezen legalább akkorát röhögtem, mint Rossztündéren.. :D
"Borzasztó jól esik, hogy a szurkolók így a szívükön viselik a sorsomat, és velem vannak a bajban" - mondta az [origo]-nak Léderer, elismerve, hogy több szempontból is rosszul érinti a vezetők döntése, azt azonban nem akarta kommentálni.

www.origo.hu/sport/jegkorong/komment/20100210-az-eltiltott-lederer-mellett-demonstralnak-a-volanszurkolok.html
mindig ez van ha kikerul a cikk az indexre... ha valaki nem ert hozza MIERT ugat bele????

lenyeg: Magyar - Szekely merkozesen nem szervezunk egy nagy LEDERER LEDERER uvoltozest?
@edudus: tudom. hadd figyeljen fel mkindenki. termeszetesen volan meccseken folyatni kell, orverzesig.

de lehetne holnap/holnapu "foproba"
@fradigy: Végülis... :) Miért ne. Minél nagyobb nyilvánosságot kap a dolog, annál jobb!
sziasztok...
nem olvastam az összes kommentet de jelentkezzen az aki az ominózus meccs utáni posztban szidta vagy megemlítette Léderer Ákos munkáját...
lehet h én nem láttam csak de valahogy akkor nem emlékszem ilyenre...
most a ..... rtl klub kivonta a forgalomból egyből megy a duma róla...
ugy járt most mint mikor egy kis gyerektől a legszeretettebb játékát veszik el...
sajnálom hogy így járt.rengeteg sport riportert és kommentátort kellene örökre száműzni a tv-k elől és a sport közeléből és akkor egy olyan valakit kell eltávolítani mondva csinált okkal aki legalább végzi a munkáját.hogy ezt milyen módon csinálja nem az én tisztem megítélni. kíváncsi leszek ki fogja a következő meccset közvetíteni.remélem egy rtl-es fütyinek vmi ismerőse akinek kell a gyakorlat...
már az is baj ha valaki szívvel lélekkel csinálja a munkáját???
ja ezt elfelejtettem:)
én sajnos otthonról néztem a meccset.hasonló hangon szurkol akkor is mikor gólt ütünk....aki nézi a reklámját a közvetítésnek a reklámját a sport klubon az tudja miről beszélek...
az ugyan ilyen mint ez...abból semmi nem lett...
@pokerface: köszi...legalább olyan ül oda aki ért hozzá :)
@cric82: "jelentkezzen az aki az ominózus meccs utáni posztban szidta vagy megemlítette Léderer Ákos munkáját..." sokan voltak, olvass vissza. persze a tobbseg akkor is melette allt. Gergore is ment a beszolas, h miert mutogatott bla bla bla...

@edudus: errol van nagybaszo....
Megfogadtam nem írok ehhez a poszthoz, de végig olvasva a kommenteket elgurult a gyógyszer.

Mi a francért ugat bele olyan aki még csak hírből se ismeri a hoki légkörét, mi a f..szért kritizál olyan játékelemet ami kimondatlanul vagy kimondva hozzátartozik a játékhoz még ha ez az emon szocializálódott embernek nem nevezhető egyéneknek nem is tetszik.
Igen is ez a sport egy férfias sport(még ha a lányok sem csinálják rosszul).
Akinek nem tetszik a verekedés menjen azt nézze a mexikoi 1001 éjszaka meséi sorozatokat az ugyis az életre nevel, amikor az Esmeralda a másik szobában azon sopánkodik, hogy a férje valszeg megcsalja a Ronda Bettivel vagy a tö..öm tudja kivel.

Nehogy már egy ilyen miatt eltiltsanak valakit a közvetítéstől. Miért is mert beleélte magát és nem kendőzve kinek szurkol lendületesen és szerintem még élvezhetően is közvetített egy olyan eseményt ami nap-mint nap megesik a jégpályán.
De ettől még egyik jégkorongozó sem lett tömeggyilkos, sőt a meccs végén szinte sose marad el a baráti kézfogás, ezzel is jelezve ez nem háború.

És igen idetartozik az is hiába van feszültség vagy verekedés a pályán ,attól még mindig a hoki szurkoló az egyetlen olyan népség aki egy szektorban együtt sörözve együtt énekelve néz végig egy bármilyen feszült meccset a lelátón az ellenfél szurkolójával.

Akinek meg nem tetszik az nézzen sakkot, bár az is igen durva mikor a futó leüt egy parasztot.

Szóval igenis LÉDERER-t VISSZA A KÉPERNYŐRE

ÉS az, hogy valaki kommentátorként véleményt nyilvánít nem egyedi eset itt egy link igaz foci közvetítés de a lényeg benne van miért ne lehetne egy nemzetőzi meccsen a saját országunk csapatának szurkolni :
www.youtube.com/watch?v=KTsEd2teC5M

Üdv:Zoli
@brunzwik: Látod, van olyan téma, amiben tökéletesen egyetértünk... :)
@edudus: epp ezt akartam irni. Lederer a magyar jegkorong origoja ;)
Istenem, ugye nem a miki78-ak fogják meghatározni a hokit. Basszus direkt elolvastam a hozzászólását. Mit mondjak - siralmas.
@Aazami: Mindet? Ügyes vagy, akkor most pihenj egy kicsit!

Megnyugodhatsz, nem határozok meg semmit, nem is értem ezt miből szűrted le.. :)
Vegre egy jo kozvetites, nem sablonos, kimert fos!
Igazi szurkoloi hangulatot teremtett. :)
(tobbet neznek sportot, ha nem Vitray-fele, unalmas riporterek lennenek a kepernyon)
Én semmi rosszat nem találtam a közvetítésben. Szerintem egy hokimeccset pont így kell közvetíteni. Ahogy elöttem már többen is megírták a boxmeccsen is így megy. Vagy jobb lenne ha a közvetítő egy bunyót így közvetítene" Most Madár ütött egyet juj de csúnya volt ilyet nem szabad, most szegény ellenfélnek vérzik a szemhéja, csúny Madár szégyeld magad." Aki Léderert eltiltotta az még nem látot élőben hokimeccset.
hokibarat: szerintem Monika-sos alszentseget vartak volna, pl.: "oooh, jajj, hat nem verekednek? nem kellene fiuk, ne tegyetek tonkre azt a jo jatekot, amit eddig lattunk. vajon miert nem avatkoznak mar kozbe?! a fair-play szelleme ezt nem engedi meg, stb..."

szanalom.
@hokibarát: Azzal viszont egyetértek, hogy baromság egy bokszmeccsel összehasonlítani ezt a szituációt, mert ott a verekedés a sport lényege. A hokiban csak a velejárója. Olyan szempontból érdemes szerintem összehasonlítani, hogy adott szituációban a kommentátorok ugyanennyire szurkolnak a magyar félnek.
@Rossztündér: a kés egy tömegverekedésnél általában nem a MAGYAR kezében van, ha érted mit is akarok mondani...
egyébként képzeljük el, öreg Knézy ezt hogy közvetítette volna. Lehet nem élte volna bele magát ennyire, de biztos bíztatta volna a magyart.
@jordán negatív: A Monika showban is láttam már hasonló bunyót és akkor nem tiltottak el senkit
@hokibarát: Most elképzelem, ahogy Mauni leköveti a bunyót...amolyan Léderer stílusban... :DDDDDDDDDDDD Bocsi az offért, de ez megragadott.. :DDDDDDD
@edudus: de csak ha kölcsönadod neki a szemüveged:)
@bakker81: Szerinted, ti mennyien vagytok? Összesen tízezren nézitek (tény, nem vélemény), ha csúcsra jár, ezt a szart. Abbol háromezer fehárvári, akinek minden tetszik, ha a kisebbrendűségi érzését ápolgatják. Értelmes, semleges (a többségnek holt mindegy, hogy ki nyer, a hoki esetleg érdekelné őket valamennyire, ha nem így közvetítik) emberek többsége meg utája és ezért nagyon keveset nézi. Rájöttek erre a főnökei is (akik nem a magadfajta " törpe minorítást képviselő, de annál jobban hőzöngő, szurkolói" szemmel nézik a közvetítést), ezért lesz kusban, az üvöltöző dervis. Nagyon helyesen.
Én azt a füles kaptam, h közben rászóltak a fülére h hagyja abba és ezt ugye nem teljesítette, ezért is van most a gebasz.
@brunzwik: Mindenben egyet értek nagyon jol láttod,bárcsak mindenki igy láttná!!!Sajnos egy kapitalista vagy komcsi országban élünk,ahol nem mondhatod ki amit érzel mert akkor elmeszelnek egy életre,tiszta szégyen.Léderer már nagyon várta ezt a verekedést és megis értem,mindenki azt csinált a Volán ellen amit akart és azt büntetlenül tehete Gergö amit csinált jol tette,és Léderer is..a Szlovénak kelet volna szurkolnia????
@szeszter: Na most akkor azt a szitut próbálom elképzelni, hogy már egészen belemelegszik a közvetítésbe, mondja ezerrel, majd rászólnak a fülére. Ezután ő közli, hogy elnézést, rászóltak a fülemre hogy maradjak csendben... :D
@fradigy: Jo ötlet holnap kezd el és csatlakozunk mi is....leszünk egy páran!!Hajrá Székelyek Hajrá Magyarok!!!
@Zsiraf78: Senkinek ecsém, senkinek. Mert ő nem lehet szurkoló addig, míg szolgálatban van, míg közvetít. Ez egy bajnoki meccs volt, nem valami nemzetközi kupa, pláne nem válogatott. Nekem sem szimpibb a fehérvár, mint az ellenfelei. Ők ilyenkor nem magyrok, hanem egy bajnoskságaban nyomuló csapat, tele légiósokkal. Ki a fasz hiszi azt, hogy aki magyar annak ezenek kell szurkolnia? Aki nem fehérvári (max háromezer) semiképp.
@nehülyéskedj: Ok értlek de ezért akkor elkel tiltani??
@Zsiraf78: Igen, akkor el. Ilyesmi max egy válogatott meccsen engedhető meg, de én ott sem szeretem. És még sokan nem, erről biztosíthatlak.
Minden tiszteletem Léderernek, az ilyen és hasonló lelkes embereknek köszönhető hogy most itt tart a magyar jégkorong, legyen az játékos, edző, szakosztály-ig., szurkoló és riporter!
@nehülyéskedj: Remélem kitiltanak, hatalmasat röhögök rajtad, bizonyos szánalom érzetig, de kár érted bármilyen értelmes szó. Az nem baj hogy te nem vagy magyar, de hogy azt próbálod bebizonyítani hogy senki sem az kicsit durva.
@nehülyéskedj: Senkinek sem KELL a Volánnak szurkolnia, még ha fehérvári, akkor sem KELL. Mindenkinek szíve joga, hogy teszi-e vagy sem. De hidd el, jóval több emberről van szó, mint 3000.
@durex26: Te beszéslsz szánalomról, mikor azt akinek más vélemény van mint a tied, azt kitiltatnád? Mennyi az IQ-d szépecsém, (Költői a kérdés, mert nyilvánvaló.)
@edudus: A tv nézettség alapján, még ez is túlzás.
@nehülyéske: Jaj, hogy már tv szakértő is vagy, nem csak pszichologikus, társadalomkutató, na meg valószínűleg agyhalott. És az iq-m üti a te szinted emiatt nem izgulok, van az az szint, mikor már lejjebb nem lehet, úgyhogy biztos.
Elkezdtem olvasni és úgy belefelejtkeztem, hogy leégett a kajám.
Azt mondják, sirva vigad a Magyar. Megtörtént.
Mulattam, megdöbbentem, néhol csodálkoztam, néhol nem.
Léderert lehet kedvelni, de nem muszály.Léderert lehet utálni, de nem muszály. Lehet, néha túllő a célon de mint ahogy a hoki is tele van adrenalinnal, úgy az Ő közvetitései is.Kezdetben volt némi szabályismereti probléma is de belenőtt a hokiba.Az adott csatornánál lévő etikai kodex nem biztos, hogy a többségnél megértésre talál műsoraik szinvonalát, népbutitó mivoltát elnézve.
Szemezgettem:
Csatoimi: 02.09 21.14.
"Egy mezt is akarok venni vele"...Erről tud az asszony is?
kapusLaci: 02.10. 09.09.
Egyetértek és lett volna más megoldás is.
Raon: Nem kell különösebb megjegyzés,kimondottan kedvelem a stilusodat és a hozzáállásodat
miki78: Érdekesen irsz. Kemény vagy mint a Rolling Stones, aztán finomitassz, majd elterelsz. Ügyes.
@durex26: pszichológus :D, többet nem idegesítem magam, mert csak hülyeségeket írok, hagyom itt ezt a rémet, hogy komplexusozzon, meg más véleményt formáljon.
Léderert nem szeretem. De: Az eltiltása baromság, semmi probléma nem volt ezzel. Azok, akik itt kommentelnek olyan néven, ami még soha, de soha nem jelent meg eddíg itt a blogon, takarodjanak akárhova, de ne osszák itt az észt, ha semennyire nem értenek hozzá. Aki meg annyira egy gyökértelen, hazátlan agymosott barom, hogy az a baja, hogy a kommentátor igenis a magyar csapatnak szurkol, ahhoz mondanivalóm sincs. Észt sajnos nem adhatok.
Idézet a Nemzeti Sport honlapjáról: "Információink szerint a tévétársaság német vezetősége azonnal meneszteni akarta a kommentátort, a magyar „részleg" azonban csökkenteni tudta a következmények súlyosságát." Mondjuk érteném a németek reakcióját ha Gergő egy osztrákot vert volna szét, de így...
@nehülyéskedj: Az NHL is egy bajnokság és néha néha ott is elragadtatják magukat a sportriporterek, mégsem hallottam hogy valakit eltiltottak volna.
Nekem nem szimpatikus ez a Léderer gyerek. Szerintem is sutyerák módon viselkedett, egy kommentátor ilyen helyzetben azért mérlegeljen mit beszél. Amúgy nem kell ezt a boxot túllihegni, mert ebben a sportban ez tényleg benne van.

A Sport1 kommentátorai százszor jobbak szakmailag és stílusilag is véleményem szerint. De Jenő bá' közvetítéseit is visszasírom.
@nehülyéskedj: Kinek szurkolsz? osztráknak, szlovénnek? Máshol nincsen külföldi? Veszprémben is mennyi van, mégis szurkolunk nekik. Focicsapatok is tele vannak külföldiekkel, mégis tele van mondjuk az Emirates Stadion.
K@cs@g retek klub...Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de: vissza Léderert!!!!!!!!!!!!!!!
@hokibarát: Hja de ez hoki meccs volt nem box gála :D
@Vincenzo90: Erre a blogra bárki regisztrálhat, és hozzászólhat a témához. Mi az, hogy takarodjon innen?
@FedorovS: Hoki meccsen ez gyakran előfordul. A multkor még a vizilabdázók is összeverekedtek. De hokiban gyakoribb nem olyan különleges. NHL-ben példáúl majdnem kötelező minden meccsen verekedni, a nézők igénylik.
@nehülyéskedj: Honnan ez a fene nagy tudásod a nézettségről?
Miből gondolod, hogy a Volánnak csak Fehérváron szurkolnak?
Miből gondolod, hogy Fehérváron is csak 3000?
Miből gondolod, hogy nagyobb az iq-d,mint bárki másnak?
Mindenesetre a férfi nemi szerv emlegetése a kommentedben minősít...
De tudod mit? Annyira nem is érdekelnek a válaszaid...
@edudus: Nos a tv nézettségi adatait nem ismerem, de azt tudom és tapasztalom, hogy napról napra 3000 feletti nézőszám van a jégcsarnokban.
@edudus: megszámoltad?:) tuti?:) számon kérik ám majd név szerint:)
@edudus: Természetesen az írásom neked@nehülyéskedj: válasz.

@kiralyfi: Sajnos nem volt időm megszámolni a sportszerűtlenségek miatti bosszankodás és a játékosok lelki üdvéért folytatott folytonos imádkozás közben, így maradnak a hivatalos adatok... :P
@Uteapu: Nem Léderer mezt akar venni...
@peterszky: Vagy lehet én értettem félre, mert mindkét esetben helytállt a mondatod :D
@Csöves: Amikor a gyereked kérdi, hogy mi ez és esetleg nem tudja, akkor dúdolj neki egy dalt. Különösen a refrént ebből ni: www.youtube.com/watch?v=ItPDtrqn-BY
@peterszky: Ezt a magas labdát nem lehetett kihagyni.Egy mezben Zitával? (bocsánat a hölgytöl)
@nehülyéskedj: Köszönöm a "korrekt"Firkálmányod.
Tudod most vettem a fáradtságot ,megszámoltam hányan voltak ellene:14 fő ebből Miki 78 aki itt mindig kommentezik. Vagy jót vagy rosszat a vélemények külömbözhetnek egy meccsről.Volt továbbá 4 fő aki szimpatizált az Ákossal,(tetszett),de elitélte vagy inkább bizonytalan.
Ebből a 13 főből van kb4-5 aki tájékozatlan szeretett sportunk a jégkorong irányába az az rájött a grafománia és minden ,mindegy alapon beírt valami baromságot.Azért mondom ,hogy mindegy,mert szinte biztos vagyok abban,hogy csak azért írt itt,hogy a többség ellen legyen.Na ebből a 9 főből levonhatsz még legalább 4 főt aki a nagy liberalizmusával elmehet a jó büdös francba.Maradt még 5 fő . Gondolom ,sőt biztos vagyok benne ők a tv-zés ifjú koronázatlan tehetségei,csak erre még senki nem jött rá!!!
ÁÁÁeemberek itt az időtök.Rúgjatok bele a földönfekvőbe,hogy a helyére léphessetek!
Gondolod ,hogy csak 10000 ezer magyar embert érdekel ez a sport?? Csak ??? Miért szerinted a belga foci ki a f@omat érdekel??
De ha csak 10000 ezer magyar ,De az legalább összetart,nem bunkóskodik,és szerintem abból egy sem nézi a te kedvenc műsoraidat.(Maunika sohw,Benkő bunkó,Gyeőőzike,stb)
Én erre a 10000 ezerre büszke vagyok,és most még a Miki 78-at belevettem.
Kicsit hosszú lett,de ez kijött!!
Na adjon az isten..
@Uteapu: Mivel Szucsanszki Zita az egyik kedvenc noi kezis jatekosom, szeretnek venni egy Szucsanszkis mezt. Igy mar jobb? :) Azt viszont szegyenkezve kell bevaljam, hogy azert nem tudtam elerni a mai meccsere, mert hajnalban indulas elott vettem eszre, hogy nincsenek meg az irataim, ezert reggel kellett csinaltassak szemelyit, ezert most csak Debrecennel jarok. :(
@csatoimi: Na csak óvatosan vezess, mert már vár itt valami a holnapi meccsen :)
@LBogár: Rendben. :) Hivlak holnap es nagyon koszonom a segitseged.
@csatoimi: Egyértelmübb de nem biztos, hogy jobb!
Remek játékos, csinos,mi kell még. Óvatosan közlekedj, fagyni fog.
@eurocat: Jézusom, miért kellene pártatlannak lennie egy magyar, és egy nem magyar csapat meccsén??? Ezen elv alapján elvárható lenne, hogy a vb szlovén magyar meccsén is pártatlan legyen a közvetítés..Ne haragudj, ez nagy butaság volna.

Valószínűleg Ákos is érezte, hogy már kijár egy bunyó, nagyon érett már volán meccsen ez, vszínű ezért is volt extázisban, és szerintem nincs is ezzel semmi baj.

Az eltiltás oka meg egyszerűen röhejes, ha következetesek lennének, akkor egész nap nem lenne adás az eszdéesz klubbon.
@FedorovS: Na igen, Jenő bá nagy volt. Szerintem a maiak fel sem érnek hozzá. Pedig anno mennyit szidtuk. Mondjuk én kedvelem Léderert, persze csak mióta hokit közvetít. Elötte a foci az maga volt a pokol, tömegpusztító fegyverek elbújhattak melette.
Amúgy szerintem nagyon jó a stílusa, nem egy szakmai zseni, de sztem fejlődőképes, én pl jobban komálom mint Máté Paliékat.
@csatoimi: Sajnos kikaptunk egy góllal :(
@csatoimi: vigyázz az úton Testvér, szükség van még Rád, hosszú utat kell még járnunk, hogy álmaink valóra váljanak.
@Uteapu: Neked vagy a Zitaval, vagy a Fradival, de valami bajod van. :)
@kiralyfi: Csak a mi utunk a jarhato ut. :)
@csatoimi: Nincs egyikkel sem, csak nem vetted a lapot de nem baj.
Az NS-ben írja, hogy a német tulajok ki akarták rúgni, gondolom nyelvi okai lehettek :)...
@Uteapu: Vettem a lapot, hidd el. :)
Eleg keson kapcsolodok be a temaba, ezert reszemrol csak ennyi:
+ 1 szavazat Lederer mellett.

Tessek szepen visszaadni!
Bocsi a fél offért. Volt aki már vett elővételben a holnapi válogatott meccsre jegyet? Van még és ráér megvenni majd holnap a meccs előtt?
Léderer népszerűbb most, mint bármikor.
Ha nem Léderer közvetít, nem nézem a meccseket, és ez nem üres fenyegetés.

:)
@csatoimi: bánhatod hogy lemaradtál a kézi meccsről, mert nagyon jó volt! :)
@zorall: Banom is. :( Foleg annak fenyeben, amire Uteapu is celzott. Egy mezben a Zitaval. :) Na de most mar kezdem latni lelki szemeimmel A G 2.0 fejcsovalasat, igy hat ezt tovabb mar mailben beszeljuk meg.
vasarnapihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4917&Itemid=43
Egy kis olvasnivalót találtam :) Figyelmetekbe ajánlom az utolsó bekezdés 3. mondatát! :)))
@galmat: szia! én ma vettem még 4-et, és jelentős kupacról emelte le a pénztáros hölgy. Sztem maradni fog, gyertek nyugodtan! :)
@nehülyéskedj: nem semmi velemenyed van a dolgokrol,meglepödesemben,le is peteztem az Olt hidja ala.Eleg sokan nezik a meccseket,nem annyian mint,ahogy te mondod tizezer,hanem sokkal tobben.Csak Szekelyfoldon min.ennyien nezik es akkor hol van meg az anyaorszag.Neked nem tetszik ha a bemondo elfogult a sajat nemzete(valamelyik csapata,valogatott irant),tehat ez azt jelenti,hogy valamelyik DNS lancod,jobb helyet balra tekeredet,szoval baj van.Amig mashol,mindenki a sajatjait biztatja(hallanad a roman,spanyol,olasz v. angol bemondokat)addig Magyaro. egyesek,mar a budhizmusi elfogadas szintjen kovetelik,hogy semlegesnek kell lenni,sot szinte szidni kellene a fiainkat,es ez latszik is az orszag moraljan,sem verbalisan,sem fizikalisan nem vedheti meg magat a magyar.A retekklub,meg megint nem hazudtolta meg onmagat.
@brunzwik:

Szerintem pedig éppenhogy korrekt...
Különösen ez a része:
"És egyébként azok, akik most védik Léderert, tegyék a kezüket a szívükre és kérdezzék meg maguktól: mit szólnának, ha a szlovén kommentátor biztatta volna Susanjt, hogy jól verje el Nagy Gergőt? Alighanem a legtöbb magyar sportrajongó fel lenne háborodva, ha értesülne erről..."
@advocatusdiaboli:
Ez most mire szeretted volna példának hozni?
Ha arra, hogy verekednek a hokiban, arra jó. Ha arra, hogy hogyan közvetítik a verekedést, akkor nem igazán, mert nem tudom érted-e, amit ott a kommentátorok mondanak, de annyi a közös a Léderer meg azok stílusában, hogy kiabálnak, és ezzel vége is.
@Chegs: Ugyan. Ez a cikk tele van hülyeségekkel. Aki írta, életében nem látott még hokimeccset. Különben nem írna olyan dilettáns baromságokat, mint például ez: "Fel lehet persze fogni úgy az egészet, hogy >>tökös gyerek ez az Ákos, jól kiállt a magyar fiú mellett, ahogy illik<<. De ez nem így megy ám. Egy kommentátor nem tapsolhat annak, hogy ha valaki szabálytalan eszközökhöz folyamodik valamiféle sérelem megtorlása érdekében, még akkor sem, ha az illető történetesen a honfitársa. Ha esetleg szurkol valamelyik félnek, és úgy érzi, az ellenfél sem tartja be a szabályokat, van egy remek megoldás, ami még belül van a kommentátori szakma korlátain: lehet, kulturáltan, szidni a bírókat!"
@implacabile:

Ugye tudod, hogy röhejes, amit írsz:

"..És amikor elmondtam, hogy nem szép dolog a sportszerűtlenség, és a bácsi csak emiatt háborodott ennyire fel, .."
Ja, annyira felháborodott a sportszerűtlenségen, hogy jól összeverte ő is, mert az olyan marha sportszerű dolog ..
Ha tényleg nem verte meg a fiad Botondkát, akkor az nem a Te magyarázatodnak/nevelésednek köszönhető, az tuti..
@hokibarát: Aki semennyire nem ért a hokihoz, és ha jobban belegondol, ő maga is rájön, mennyire nem kompetens a témában, az ne is kommenteljen! Olvasgasson, persze, nem tilos, de előbb nézzen meg néhány meccset, ismerje meg a sportot, és ne ossza itt az észt másoknak!
Akkor nézzük már meg amikor a Red Bull játékosai verekedtek Fehérváron, az osztrák kommentátor hogy közvetített! Felháborodott bárki, hogy nem pártatlan? NEM, MERT EZ A TERMÉSZETES! Mindenkinek a szíve haza húz, és ez nemhogy nem baj, de kötelesség. Normális dolog, hogy a sógorok szurkolnak a bi(r)káknak, a Léderer meg a Gergőnek.
@nehülyéskedj: Annyi hülyeséget írtál, hogy az hihetetlen. Akkor csak egyet emelnék ki: A legelső Volán-meccset, amit a SportKlub adott 80.000 ember nézte végig(nem csak aki belenézett) a hivatalos nézettségi adatok szerint. Az volt a SportKlubon addíg minden idők legnagyobb nézettsége. Még foci VB-t se nézett ennyi ember a SportKlubon. Azt hiszem nem kell tovább ragozni, mert aki tényként állít be nyilvánvaló blődséget, annak a véleményére sem kíváncsi többé a kutya se.
www.youtube.com/watch?v=WStvQz9leno

ugye itt is teljesen pártatlan az osztrák riporter?
Léderer jól nyomta, retekklub egy tróger multi, remélem hamarosan szedik a sátorfájukat és kitakarodnak az országból. nehogy ő határozza már meg, ebben az országban mi is legyen...
Nem kell ezekkel foglalkozni! Már a Léderer ellenesekkel.Minek!
Az NSo-n a 6000 szavazóból 74% mondja ,hogy nem kellett volna eltiltani.
Itt a J.blogon a 10% -otsem érik el! KB.3,5%.
A Neo FM-en ma reggel szintén erről beszéltek Bochkorék. Ugyan a társaság véleménye megosztott a témában, de Bocsi is Ákos mellett tette le "voksát".

users.atw.hu/bluebrothers/interjuk/neofm-lederer.mp3

Sajnos nem a legjobb minőség, bár ahhoz képest, hogy munkába menet sikerült telefonnal rögzíteni nem is olyan rossz.
Remélem jövőre a Digi adja hokimeccseket, aztán Léderer szépen át is "igazolhatna".
Mit várunk egy RTL-klubtól, de őszintén? Az eltiltáson meg sem lepődök, pontosan beleiillik a Retkek szakmai koncepciójába az ilyesfajta balga melléhúzások.
Jópáran, szinte mindannyian ismerjük a Vitár Robi féle ill. Vitray féle hokimeccseket, bár idevehetem a Sport1,2 "elalszikatejaszámban" közvetítőket is.
Léderer nem túl acélos focimeccsekben (hozzáteszem van jóval dilettánsabb nála) ez ok, de a jégkorongmeccsei igenis a top kategória.
Mondhatnánk Léderer a jégkorongközvetítések Hajdúbéistvánja :)
Királyfi, Bakker81, Uteapu (és akit véletlenül kihagytam): köszi a visszajelzést! :)

@Chegs: az a baj dude, hogy már rég volt erre példa, nem is egyszer, csak épp halvány lila fingod nincs róla!

> "És egyébként azok, akik most védik Léderert, tegyék a kezüket a szívükre és kérdezzék meg maguktól: mit szólnának, ha a szlovén kommentátor biztatta volna Susanjt, hogy jól verje el Nagy Gergőt? Alighanem a legtöbb magyar sportrajongó fel lenne háborodva, ha értesülne erről..."

Elmondom neked, én véletlenül tíz éve a kamerák alatt állok minden hazai meccsen, ha annyi ezrest kaptam volna, ahányszor felettem egy-egy külföldi riporter (kezdve az interliga meccsektől, ahol legtöbbször ugye konkrétan szlovének jöttek ide) orrhangon üvöltött a Volán ellen, pár szezonra simán meglenne a bérletem ára!
De persze okoskodni mindig könnyebb, mint csendben maradni, vagy előbb kérdezni és csak utána hozni meg a sommás ítéletet az elvek eme nagyszerű bajnokainak...
Észre kellene venni, hogy az efféle közvetítés minden, egézséges nemzeti öntudattal rendelkező népnél teljesen normális dolog, csak a mélyliberális értelmiség genderkéinek fekszi meg a gyomrát!

@nehülyéskedj: jól van padre diablo, vissza lehet mászni a kutyaszaros fórumra, az való neked.

Szebb jövőt és a száz feletti iq felszabadító élményét kívánom nektek!
üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Végre egy lelkes kommentátor ilyen kellene a többi sportközvetítéshez is!

Hajrá!
Komolyan, nem értem az embereket. Egyes hozzászólók kb. a retekklub vezetőségének színvonalát sem érik el, pedig az azért nem a Himalája...

Léderer teljesen jól közvetített, milyen baromság már az, hogy nem szurkolhat? Egy magyar csapat játszott egy nem magyarral, miért kellene közönyösnek maradnia? A mónikasón meg győzikén szocializálódottaknak persze szokatlan lehet, ami történt, de nekik elárulom, egy hokimeccsen a verekedés nem egy kirívó dolog. Hogy a riporter ezt így reagálta le, számomra szimpatikus. Valószínűleg egy USA-Kanada meccsen nem lett volna ilyen szintű lelkesedés, de ott nem is vagyunk érdekeltek...

Hagyjuk már, hogy a riporter csak álmos hangon, unottan közvetíthet... pártatlanság ohhh... nem nyilvánulhat meg szurkolóként, oda ne rohanjak... emlékszik valaki Koplárovics góljára a MU ellen? A riporter olyat sikított, férfiembertől én még nem hallottam hasonlót sem... szó szerint sikított, keressétek meg youtube-on. És nem tiltották el, jééééééé... De anno a Videoton pl. amikor a Zseljeznyicsar ellen belőtte a döntőt érő gólt, hát ott sem volt csendben a riporter.

Sok halvérű... nézzetek sakkot. Vagy előbb nézzetek meg két hokimeccset legalább, és utána osszátok az észt...
@M.Lac: Jó lett!Köszi.
Sajnos ebből is látszik mennyire nem értenek sokan a jégkoronghoz.(pl. a Voga)
@AG 2.0: ez ismét szép volt, mester. :five:
@M.Lac: itt van jobb minőségben is:

www.bumerang.hu/archivhang2/56bb59d3fac578e77e79e10f7203d669.mp3

Utólag azért kiderült, hogy valójában mindenki eltiltás-ellenes volt, de "nagyon unalmas lett volna a műsor", ha mindenki egyetért... :)
Tökmindegy: Léderer rulez!
@M.Lac: Köszi, ez nagyon jó volt!
Este utánaolvastam, miket írnak különböző hírforrásokon, és szomorú, hogy nagy részük eltorzítva, hozzá nem értő módon írt az esetről.
Oly sok borzalmasan tűz nélküli futball közvetítés után végre kell, hogy valaki élvezze a mérkőzést. És bár nem kifejezetten szeretm a bokszot a meccseken, azt gondolom, Léderer letiltása hülyeség.
@AG 2.0: minden szavával egyetértek. Go-go-Léderer!
@AG 2.0: Ja, és a hűtő-, telefon- és autógyártó cég sportoldalán megjelent rtl-hátsót nyaldosó cikkére (amit hivatkoztál a blogpostodban) írtam egy kommentet:

"EGYÁLTALÁN nem értek egyet ezzel a cikkel. MINŐSÍTHETETLEN, meghunyászkodó, a susnyásban bájolgó attitűdöt promováltok. Forgatjátok a szemeiteket, álszentek vagytok. Nem baj (dehogynem), hogy ilyen anyám-asszony-katonája simulékony karakterek vagytok, csak kár, hogy ezt nem négyszemközt beszélitek meg és kettős mércével mértek.

IGENIS, DEMAGÓGOK vagytok, ti is, az RTL Klub meg aztán MIAZHOGYNAGYONIS! Az a csatorna, amelyik a mónikasót, vv-t, győzikét rászabadította a magyar közösségre ne tegye az eszét (hogy egyebet ne mondjak)!!!"
Teljesen igaza volt! Prüdéria ami körültte folyik, és szánalmas! Hoki meccs volt, mi a frászra számítottak? A következő az lesz, hogy a boxmeccsen minden ütés után elnézést kell kérni a másiktól...jajj...
Szerintem meg igenis nagyon megérdemelte a kis surmó az ütést, gergő koma meg megadta a módját :D
Hajrá Fehérvár!
@Dreamliner25:
Tessék lemakizni Őt is!@Horalky_Williams:
ha meg nem olvastad el, akkor valószínű a pelusod cserélik a bölcsödében!!!!
Éljen a cumis üveg!
Sziasztok, bocs nem olvastam végig ezt a kommentcsúcsot, és ha volt már, akkor legalább nem vagyok egyedül: LÉDERERT A JÉGKORONG.TV-re!!! Most úgyis ráér pár hónapig:)
Léderer for president
Azért van ennek humoros oldala, most találtam:

hircsarda.hu/sport/2565-lemezszerzodest-kap-lederer-akos/

még mp3 is van :D MEKKORA! :D
@anus pannonius: LOL... ez azert mar a lo tulso oldala szerintem... amugy sem tudnam elkepzelni Lederert ilyen satanista szakkoron:))
Hello!

Meg kellene kérdezni szakértő kommentátorokat, hogy ők mit szólnak ehhez a viselkedéshez. Szerintem Hajdú B. István vagy Várhegyi Ferenc sem lenne arra büszke, hogy egy kollégájuk így közvetít. Ez egyszerűen nem fér bele.

Arra nem emlékeztek, mikor a foci VB-t közvetítette? Ott is levették műsorról, mert nem tudott viselkedni. Volt egy külön műsor arról, hogy hogyan közvetít, sőt megkérdőjelezték a hozzáértését. Őt is megkérdezték, azt mondta szándékosan csinálja.

Szerintem jogos az eltiltás. Ha szándékosan produkálja ezt NEM csak hoki meccsen, akkor nincs helye a közvetítőfülkében. Ahogy Paliknak sincs, meg az ehhez hasonlóknak.
@lédigáki: Egyszerűen csak lelkes. De ez egy nemzetközi meccs, ahol az egyik fél a magyar csapat. Nem lehet pártatlan. Hülyeség az eltiltás. Az is csak azért van, mert az RTl KLUB annyira magyar, mint én tongai.
Lesz korongbedobás, vagy valami hasonló akció?
A box-hoki összehasonlítás szerintem is csúsztatás. Valóban előfordul - nem is ritkán - ilyen és ehhez hasonló a hokiban, de attól még ez nem hiszem, hogy támogatandó lenne. Ez egy sport, amit gólokra játszanak. Attól, hogy egyesek - nem is kevesen és még a hokisok egy része is - show-elemnek, bevett, elfogadott velejárójának tartja, még nem kell(ene) pártolni. Léderer amúgy sem egy okos gyerek, itt ez maximálisan kijött. Mindezek mellett azzal egyetértek, hogy az adott sportágat szerető, lelkes riporter élvezetesebb, közönségcsalogatóbb, mint egy monoton hangon kommentáló. De a lelkesedés egy - bármilyen - szakmában kevés... nem árt hozzá még egy adag tehetség és ész is. Utóbbiakból sajnos kevesebb adatott neki, mint előbbiből.
Ha már páran hivatkoztak az öreg Knézire, akkor had jegyezzem meg hogy ő sem volt kevésbé emberi. És itt nem kifejezetten a "vezetünk"-es közvetítésre gondolok, de Sidneyben a vízbe majdnem belefulladó úszó közvetítése szerintem durvább volt, mint Léderer önfeledt közvetítése, és szerencsére ő nem a saját hangjába szerelmes mint Palik "kolléga". A Magyar RTL zRt-től meg nem igazán vártam mást, ezt már egy éve is megtapasztalhattuk. (Hogy a Barátko közt vs válogatott foci meccs sztorit ne is említsük).
Végre egy olyan riporter, aki tűzbe jön , ha tűzbe kell jönni és nem szégyelli, hogy magyar.

Vissza a képernyőre!!
Léderer nem közvetít, hanem rendszerint teli pofával üvöltözik, óbégat. Kifejezetten visszataszító ez az ocsmány ordibálás, amit ez esetben is művel.
Nem három hónapra, hanem örökre el kellene tiltani a mikrofontól ezt a majmot!
@hokibarát: "A Monika showban is láttam már hasonló bunyót és akkor nem tiltottak el senkit."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
kedves ---NEHÜLYÉSKEDJ---
LÁTSZIK, HOGY A SZÁNALMAS MÓNIKA SHOW-N ÉS TÁRSAIN
NEVELKEDTÉL ÉS LEGFELJEBB CSAK A PAPLAN ALATT
--HOKI-ZOL--, EZÉRT EBBEN A TÉMÁBAN NEM KÉNE
ILYEN HATÁROZOTT VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTANOD, MERT KINEVETNEK
@nehülyéskedj: te egy igazi láma vagy,nehülyéskedj.
aki szereti a sportot,az szereti nézni.
Na más most ha a riporter kiszínezi a közvetítést,közvetítsen akármit is,akkor ő csinálja jól.
Ezért eltiltani egy riportert......mi sem mutatja jobban az rtl hozzáállását a sporthoz.
Ugyanez a mentalítás volt a magyar válogatottnál,amikor megvették a közvetítést és majdnem nem közvetítették a barátok közt miatt.
Inkább szállnának ki(az rtl) a sportból,amugy is egy fos,ráadásul jön a VB,azt lesz érdemes megfigyelni,mit megmernek majd csinálni..
Tényleg figyeljetek!
@Poluxos: Te hogyan mered a szádra venni egy olyan ember nevét,aki tesz ezért az országért , és még nem is ismered? Szállj magadba, jobb lesz mindenkinek, ha nem itt fecsérled az időd...
@kiralyfi: Hagyd szegenyt, tisztelet a kivetel, de az ujonnan bejelenkezettek altalaban valamilyen frusztraltsagukat jonnek ide levezetni.
Poluxos kolléga eltávozott körünkből örökre. Köszönjük egynapos alkotói tevékenységét a blogon.
@kerusz: Szerintem telihold kozeledik, ilyenkor megszaporodnak a furcsak . . . itt poluxos, tul a munkat kereso riporter, es meg sok volt ilyen mostanaban.
@csatoimi: én nem írok semmi rosszat, mert be fognak fenyíteni engem is:)
nem követem az oldalon megjelenő írásokat, ezért lehet elkerülte a figyelmem az irónia már-már profi szintű művészete, amennyiben így van: Minden elismerésem!!
A Lédererhez hasonló riporterek (szerencsére kevés van) hallatán gyakran elmegy a kedvem az adott sporteseménytől.
KD
süti beállítások módosítása