HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Jesenice 4-3

2010.02.02. 21:39 Hblog

Ideges mérkőzésen húzta be a győzelmet az EBEL-utolsó Jesenice ellen a Sapa Fehérvár AV19. Kovács Csaba és Palkovics góljaival elhúztunk, de a szlovénok még az első harmadban szépítettek. A másodikban aztán ütöttünk még kettőt Mihály és Vas János révén, majd egy hatalmas verekedés dobta fel a közönséget. A felborított Nagy Gergőnek fektében odaütött kettőt Gasper Susanj, aztán képen törölte reklamáló csatárunkat. Nagy beleállt a bunyóba, és jól jött ki belőle, szó szerint véresre verte a másikat, aki ráadásul 5+25-öt kapott, fiatal támadónk megúszta 5+20-szal. Utána azonban a Jesenice összekapta magát, 1:14 alatt feljöttek mínusz egyre. Az utolsó felvonásban már nem esett gól, megtartottuk az előnyt, 4-3. Két közvetlen riválisunk egyike legyőzte a másikat – Klagenfurt-Medvescak 3-1 –, egy ponton belül van a három csapat. További eredmények: Salzburg-Vienna 1-2, Graz-Villach 5-2, Ljubljana-Linz 1-2.

228 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Raon: Én végig Gergőt figyeltem a bunyó előtt. (le is maradtam arról, hogy mi történt a túloldalon :) Én úgy láttam, hogy Gergő nagyon okosan csinálta az egészet. Odament, provokálta, bevert neki egyet kesztyűben és elkezdett hátrafele korcsolyázni. Kb. ekkor néztek oda a bírok és azt láthatták, hogy a megvadult szlovén megy neki Gergőnek és ledobja a kesztyűt. (ezzel szinte biztosra ment, hogy a bunyó után ne legyünk hátrányban) Aztán Gergő beleállt, szétcsapta a csávót. Egyébként az látszott, hogy a bíroknak nincs rutinjuk a bunyóban :) Szerintem már, akkor szét kellett volna kapni őket, mikor egyszer elengedték egymást és látszott, hogy a szlovén gyerekből folyik rendesen a vér. De mikor földre kerültek, akkor normálisan szét kellett volna szedni őket, nem úgy, hogy a szlovén még simán rugkapáljon.

Gergőt ha legközelebb megverik, akkor többet nem fog ünnepeltetni. De most teljesen vállalható volt. A szúrkolóknak is jót tett, mert az első harmadban azért volt olyan, hogy a dobon kívül szinte teljes csend volt. Kicsit legalább feltüzelte a népet.
valaki adjon valaszt nekem ez ugyben:: www.iihf.com/channels10/olympics-2010/schedule.html itt vannak a teli olimpia merkozesei idopontal egyutt port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2010-02-16&i_ch=1&i_ch_nr=7&i_layout_id=0 itt pedig az m1 valamint az m2 jegkorong kozvetitesei 16.17.18.19.an(en) es tudtommal az iihf.com -on europai idotkene irjon nem? es irja amerika -svajc 12 tol es m1 en este 9 tol vajon helyi idot ir?? canadaba 12 ora s nalunk este 9 akkor stimmel de maskepp nem nagyon!
Sziasztok, kék-fehér testvérek, és nem csak... :) Gratulálok a tegnapi meccsért, férfias küzdelem volt, kellett a győzelem. A bunyókat nem kell szerintem különösebben kommentálni, a hoki velejárója. A lényeg hogy ebben is megállták a a helyüket fiatalabbjaink. Náluk volt egy pár öreg aki csak a piszkálással, keménykedéssel, nagyképűséggel foglalkozott. Közbe-közbe úgy tűnt, mindha csak ezért utaztak volna ki.
További sok sikert, főleg a play-offban! Ott viszont számítani kell a keményebb, fizikálisabb játékra. Állítólag csak 2+2-t kap a búnyózó...
Hajrá Kék-Fehérek!
@vladiv: Teljesen egyetértek! A jégen csúszott Gergő és úgy ütötték arcba kanállal! Fuckanál!
@hokista25 csikszeredabol: Az IIHF mindig helyi időben írja ki a meccseket.
Most nezem az ismetlest,bunyot felveszem :)
Én már nem vagyok egészen mai gyerek, de amikor elképzeltem magam, hogy velem ezt tenné a Gasper amit Gergővel, bizony ugyanúgy cselekedtem volna, megérdemelte a disznó hogy jól megrakta, mert földön fekvő játékost fejen ütni bottal szerintem aljas cselekedet.
Az már más, hogy nem lett volna szabad a csapatnak ennyire kibillenni az egyensúlyból, majdnem ráfáztunk a végén.Teljesen elveszítettük a koncentrációt.Ezt még tanulni kell- ha ilyen "esemény" történik, attól még folytatni kell az okos hidegfejes játékot !
@Raon:
ezt magam sem tudtam volna szebben és reálisabban megfogalmazni, teljesen egyetértek!
A Tv közvetítésből is lehetett tisztán látni, hogy a jégen csúszó Gergő fejére/arcára kétszer is ráüt bottal a szlovén gyerek, miközben a korong már rég nem volt ott. NEHOGY MÁR EZT HAGYNI KELLJEN!!! MI AZ HOGY A CSK. LESZÓL EZÉRT EGY CSAPATTÁRSAT!!! Eddig is állandóan ütöttek minket, meg belekorcsolyáztak a kapusba, mert tudták, hogy nincs nálunk tökös gyerek, egy hátvéd sem fog kiosztani egy pofont sem! Pontosan azért (is) kellett kiállnia Gergőnek bunyózni, mert a hátvédek közül eddig SENKI nem tette! Igaz, hogy pár meccs és playoff, nagy a sérülésveszély, de ha valaki kiállt volna eddig bármikor a csapattársaiért, akkor valszeg most nem fajultak volna el idáig a dolgok...

Minden tiszteletem az összes Volán-játékosnak, kedvelem őket egytől-egyig, de mielőtt kritizálunk valakit, jó lenne ha először magunkba néznénk!

Egyébként grat a győzelemhez, jó lenne legalább 7. helyen végezni... Lehet h akkor is Salzburg lesz belőle, de sztem ez a csapat jobb annál, hogy "csak" 8. legyen ebben a ligában.
Én nagyon szeretem Tokit játékosként, emberként is, de az előtte regnáló cs.k. nem hagyta volna annyiban a dolgokat és nem így nyilatkozott volna utána, az biztos.
Én sajnos csak az összefoglalón láttam a bunyót, de teljesen rendben volt. Én kifejezetten utálom azt hogy mi sohasem állunk oda. Általában Tomminak kell megvédenie saját magát, rosszabb esetben a védőket is, mert csak állnak mint ló... a hideg vízben. Gergő odatette magát és felvállalta. Ez bizony benne van a hokiban. Ahogyan egy kedves ismerősöm mondja "ez nem cukrászverseny". Tokaji meg nem tudom mit nyilatkozott, de ha ezek után még Gergőbe kötött bele, akkor jobb ha lemond a posztjáról és elindul vissza a kohóba. Mondjuk legalább ő nem pacsizott a szlovénnel, mint anno egyesek...
Annak, aki nem látta: találtam egy kicsit szar minőségűt, de a lényeg látszik... épp erre voltam kiváncsi, hogy vajon Léderer Ákos mit mondd majd... Kb ilyenre számítottam... :)

www.youtube.com/watch?v=T3IFbHLLeH4
@Leo945: 1 óra és lesz szupi minőség is tőlem:)
Az egész meccs nincs meg véletlenül vkinek?
Szép volt Gergő! Így kell megvédenie magát mindenkinek, különben azt hiszi az ellen, hogy mindent szabad. Az ünnepléssel sincs semmi baj, pont a Jesenice bohóckodott itt nálunk idén, ennyi simán járt:-).
A többiek meg álljanak oda a bunyózókhoz, hogy ne tudjanak belepiszkálni, segíteni a már agyonvert csapattársnak az ellenféltől.
@nagypi: Mennyire 1etértek veled, nem ismerjük mi egymást valahonnan;-)?
Háááááááát lehet :)
@nagypi: A kohóért még sokat fogsz itt kapni;-)
Tokit hol lehet meghallgatni?
Sofi for CSK;-)!
@mannisenmaki: Ja asszem kicsit elragadtattam magam :)
Egy jóslat: szerintem érdekes utolsó forduló lesz. Gyanítom, a Zágráb és a Klagenfurt is a Salzburgot szeretné elkerülni, és valami azt súgja, addigra pont olyan lesz a helyzet, hogy mindhárom csapatnak a vereség lenne jó... Medvescsak - AV19 o-o, a huszadik szétlövésnél Hetényi sípszóra kivetődik a palánkra...
@AG 2.0: elég kaki a mínőség ,de kb 1 óra múlva felteszem jó minőségre a blogomra:)
Majd linkelek:)
@Thomas_AV: akkor én majd lelopom, és kicserélem a lédereres posztban is :)
SOFI vs. SABOLIC összecsapást is felvettem...
A Vienna leigazolta Darill Bootland-et:
www.eliteprospects.com/player.php?player=10999

Na vele például lehet bunyózni, nem hiszem, hogy kitérne előle... Mondjuk keményebb dió, mint a szlovén srác...
Fej utes utan azonnal fel kellett volna alni kesztyu le azt nekimenni enemy-nek!Nem tudom mit szorakoztak masodpercekig,biro minek all oda?Majom europai szabalyok.Foldon fekve kene odamenni bironak nem az allo jatekost toszogatni
Léderer is vicc amit muvel...nezzen nhl-t azt nem ujdonsag az ien.Vicc
@Dreamliner25: Én kérek elnézést, hogy ez itt nem ámerika, és én kérek elnézést léderer miatt is. És bocs mindenki nevében akinek tetszett a közvetítés, vagy esetleg Gergő tökössége. Továbbá bocs mindekitől akiket zavart hozzászólásom...
Nincs baj Lédererrel, még utána kéne olvasnia kicsit a videóbírózás szabályainak, mielőtt teljesen elhülyíti a népet, és minden rendben van vele. Az üvöltözését meg lehet szokni :).
ejjjjhaaa! na ez fincsi video lesz....
@Dreamliner25: egy valakit mondj aki jobb nála, és foglalkoztatja a sportklub
@hokista25 csikszeredabol: a wintersports2010.eurosport-tv.com/#20 oldalon az Eurosport részletes közvetítési programja van, magyar idő szerint. Egyébként tényleg 9 óra az eltérés, ami ott dél, az itt este kilenc. Ezért lesz a döntő kanadai idő szerint 12.15-kor, itthon 21.15-kor.
@durex26: sztem sokkal jobb, hogy ateli, mintha szenvtelenul, hagsulytalanul "meselne" a tortenteket...
@vladiv: persze, jobban szeretem én is mint spillerék hosszas hallgatását, majd az akció végén az elemzést :), mintha műkorcsolyát néznék.
De ettől függetlenül szoknom kellett az üvöltést. Viszont felkészül a meccsek előtt, és ez határozottan jó, bár néha egy - egy beszólása megmosolyogtat, de ez így van rendjén :D.
@Raon: @csatoimi: iszom szavaitokat, Raon sok időt
spórlotál nekem, mikor leírtad a gondolataimat.:)

Megnézetem a sportklubon az ismétlést, Toki és Pire nyilatkozatát, szerintem az is rendeben volt.
Toki, mint csk. igenis nyilatkozzon diplomatikusan, mint egy "tanárbácsi". Mikor megnézi részletesen az ismétlést, akkor majd ő is azt mondja, hogy szép volt Bigi. (Na, ha nem, akkor én is megingok Tokaji-tisztelet ügyében.)

Azok a nézők meg akik még Lvov-Salamon Jenőke- Hudák féle csatákon szocializálódtak (miletics pláne)most egy nagyon szépet nosztalgiáztak.
Nem mondom, hogy minden meccesn kell ez, de egy szezonban 1-2 elmegy.
Videók a BOXokról illetve 1-2 Riport is :)
thomaskavezoja.blog.hu/2010/02/03/nagy_gergo_vs_susanj_gasper_sofi_vs_sabolic
( ha pont még nem indul el az utolsó videó ,akkor még nem töltődött fel teljesen a jútúbra, de jó lesz nemsokára:))

JÓ VIDEÓZÁST!!
thomas_av
...::: BLUE LINE LEGION :::...
Kár hogy sofi taglózásáról lemradt a kamera. Nme volt szép...
Toki bazd +, ha majd hasonló szituációba kerülsz mint a Gergő(amit persze nem kívánok) akkor majd füled farkad behúzva ülj le a kispadra és véletlenül se próbáld meg elvetni a sulykot, meg kivívni magad ellen a sorsot.
Nagy Gergo azt tette, amit ilyenkor defacto kellett tennie. Ez egyszer szimpatikus az az erveles, hogy minket barki cseszegethet - jobbara buntetlenul - mi meg csak huzzuk magunnkat ossze... - a nagy branert! igaz jozanul vegig futhatott mindenkiben a felsz - "egyszer" mar megegettuk magunkat, jo lenne nem kihivni magunk ellen az osztrak vezerkar ellenszenvet. de akkor is.

fekvo ember arcara utni a bottal...meg a latszatat is messze elkerulve, hogy netan a korongot akarna elhozni onnan... - mit ne mondjak, eleg "del-szlavos" hostett.

azt hiszem en is bevallaltam volna egy veglegest is, csak elotte megkisereltem volna meg behorpasztani annak a parasztnak az allat. Nagy Gergo - megegyszer mondom -, jol tette, amit tett!
Ettol a Volan meg nem verekedos csapat, aki ezt allitja, vagy csak gondolja...az menjen a sunyiba!
Megfogadtam ugyan ,hogy nem írok de Tokaji nyilatkozata vérlázító.Ajánlanám figyelmedbe ezt az idézetet:
"A bölcs mindent magában keres, a balga mindent másokban."
Az ,hogy a kapust folyamatosan magára hagyjátok,ez nem gond.
Gergő verekedése teljesen korrekt volt.Először ,lenyomta a csávó könyökkel,majd jól szájbaverte az ütővel.Mégis milyen reakciót vártál?Kérjen bocsánatot?
Szép volt Gergő!Nagyot nőttél a szemembe.
Tollvonen úr,nyilatkozata nagyon korrekt.
Nem értem, hogy Tokaji miről beszél...Ha soha nem áll ki magáért a Fehérvár, akkor ezt az ellenfelek szépen ki fogják használni. a kapust mindig meg kell védeni, és az ilyen gyökereket meg ki kell csapni. sokkal korrektebb leállni bunyózni, mint elkezdeni vadászni őket. hát ugyan mit kellene csinálni Sofron esete után, illetve az után, hogy Nagyot a földön bottal pofán verik? Inkább nem kellene egy bunyónak megzavarni a csapatot. épp ellenkezőleg...A bunyó szerintem azért nem volt oly hatalmas :)
@derfed: mondhatnánk azt is hogy a CSK "munkáját" minősíti az, hogy egy ilyen verekedés után mi zuhanunk össze,mert nem képes feltüzelni a csapatot.
Szeretem Toki játékát.És elfogadom a véleményét a bunyóval kapcsolatban is,hiszen szegénynek az alkatából fakadóan nem is lehet más a gondolkodásmódja.
Most értem netközelbe.
TV-ben néztem a meccset (fotelszurkoló, hehe), nekem tetszett. Jó, nem kellett volna 4-1 ről felengedni őket, de nyertünk, és ez a lényeg.
És rájátszásban vagyunk, ez meg a másik.

Nagy Gergő Nagyot harcolt. Így kell ezt. Senki nem mondhatja, hogy ő kezdte, egyszerűen nem tehetett mást. A csávó arcon vágta ütővel, és utána még ő ütött először még kesztyűben, ő dobta le először a kesztyűt. Rövidre fogva, az lett volna a furcsa, ha nem áll bele a verekedésbe.
Máskülönben meg de szépen megverte a szlovén csírát! :-) Nem mondom, hogy bunyó miatt szeretném a hokit, de ez igazán remek harc volt. Így kell ezt!

Léderer meg baromi jó hangulatot csinált hozzá! Amit összerikoltozott a bunyó alatt, atom volt. Sokan szidják Léderert, de nekem tetszik a stílusa. Nyilvánvalóan a Volánnak szurkol, és bele is éli magát a meccsbe.
A többi kommentátorhoz képest meg: lehet, hogy mások képzettebbek, meg szakértőbb kommentjeik vannak, de hangulatban bárkit lever, szerintem.
Nem beszélve a jurósportkettős közvetítésekről a junior VB-ről. Ott valami hihetetlen béna volt a kommentátor, már zavart, hogy össze-vissza beszél.
Na mindegy.
Szép volt mindkét győzelem. :-)
@bakker81: Igazad van és ugyanilyen vérlázító Török László - aki azt mondta " ez egyenesen ostobaság volt" - mármint a verekedés!
Visszanézve a bunyót, teljesen kiakadtam! Akkor csak a verekedésre koncentráltam, de most figyeltem mindent. Szégyelheti magát a csapat, hogy úgy egyedül hagyták ott Gergőt!!! A szlovénok ott voltak, és mint a vércsék várták, hogy lecsaphassanak! Ezek után meg nyilatkoznak baromságokat! És mindegy, hogy volt "Kohó"-sok voltak, vagy régi Volánosok! Ha már itt tartunk Gergő is volt "Kohó"-s. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy egy csapat minden helyzetben viselkedjen úgy mint egy CSAPAT!
@eurocat: @bakker81: @bojl: @Gaudi: En nagyon-nagyon orulok, hogy ilyen sokan igy latjuk ezt. Nalam NAGY GERGO matol csak csupa nagybetuvel fog szerepelni, eleg volt mar a sok megalaztatasbol, vegre egy tokos MAGYAR gyerek aki megtorolja a serelmeket.
@gogosz: Szaz szazalekig osztom a velemenyedet. Orulok, hogy ezt igy fogja fel mindenki. Ne tudd meg, az este milyen ideges voltam ezert en is.
Szép volt Gergő!Az utolsó harmadban keveset játszik a 4.sor(sajnos). Nem volt semmi veszteni valója.
@csatoimi: Lehet, hogy most evvel megtört a jég, és belátják a többiek is, hogy a hokival kell törődni elsősorban, de nem adhatunk olyan lélektani előnyt a nemzetközi mezőnynek, hogy azt gondolják, nyúlak ellen harcolnak a pályán! Ha kemény, játékosaink vannak, az fél győzelem egy kiélezett meccsen!
Egyébként érdemes elolvasni Nagy Gergő nyilatkozatát is a Volánhonlapon, úgy teljes a kép.
Szerintem sem éppen annyira ártatlan a Volán és annyira egyértelmű SEMLEGES szemmel, hogy Gergő egy angyal.

DE ez KIT ÉRDEKEL? Először is, ez egy mega-bunyó volt :) Másodszor, ilyen szépen pecsenyére verni egy ellent már külön is elismerésre méltó tett. Általában hamarabb elhalnak ezek a meccsek. Harmadszor meg igenis, kellett már ez, nehogy már mi legyünk a nyulak. És igen bizony, nem szép a többi volánostól, hogy néztek, mint a moziban. Szóval Gratula Gergő!

Megj.: ezután még érdekesebb lesz a VB ;)
@HAJNAL: Jaj, ne is említsd a Török-öt. Mikor megjöttek Sapporo-ból a fiúk, fogadták őket Fehérváron a főtéren. Török interjúvolta meg a fiúkat. Énekes Lajosnak azt mondta,hogy Énekes Zoli stb, stb....Mindig okosakat akar mondani, és nagy semmi lesz belőle.
Imádom, ahogy Léderer ordít...
@HAJNAL: Igaz ő talán nem-is ért annyira hozzá mint mi Aztán a Cs.k-se nyilatkozzon nekem ostobaságokat, hogy fegyelmezetlenség meg hasonló marhaságok mert a jégkorongba a bunyó a legszebb! Tanulja meg mindenki, hogy milyen tökösek a hazai srácok! Aztán, hogy ki legyen ezekután a Cs.k ne a csapat - hanem mi mondjuk meg - nomeg azt-is,hogy mi legyen a véleménye, mert mi jobban ismerjük a jégkorongot mint a Török László a Palla Antal vagy a Csk-nem?-Részemről-ha bunyót akarók látni akkor azt nézem és nem a hokit számomra a csapatjáték ebbe a sportba a gyönyörű átadások látványa és nem az, hogy mindenki ver-mindenkit. -Ez a saját véleményem!
@AVfan: Szerintem Török László már akkor a Volán szakosztályvezetője volt, amikor Énekes Lajos talán utánpótlás-korban volt. Szóval elhiheted, pontosan tudja, hogy ki kicsoda és mi hogy is van a hokiban.
@KCs: Ha olyan pontosan tudja, hogy ki kicsoda, akkor miért kérdezte meg "Énekes Zoli"-tól, hogy milyen volt leköltözni Budapestről Fehérvárra???

Egyébként, ha olyan pontosan tudja a szakmát, inkább írjon könyvet, mert az érveléseit rossz hallgatni. Inkább ordítson a Léderer.
Nézd már meg a Törököt a Fehérvár Tv sportműsorában!Katasztrófa. Lehet, hogy csak a műsorvezetés, konferálás nem áll jól neki?!
nem hiszem el hogy meg mindig az osztrak winter classic kepeit kell nezegetni a volan honlapon tobb mint egy honapja....
mar fenn is van a jesenice elleni meccs :)
@HAJNAL: nem is erről van szó! Nyilván egyikünk sem azért jár jégkorongra,hogy tömegverekedést lásson.Valóban a szép játékért,a jó megmozdulásokért,egy egy jó bodicsekkért.
Azonban ez is bennevan a játékban.Tetszik ,teszik ,nem tetszik akkor mást kell nézni.A műkorisaink is igen ígéretes tehetségek.Nem akarja senki leváltani a csk.-t,én legalábbis ilyet nem olvastam.Rosszul nyilatkozott.
Azért kíváncsi lennék,ha elsunnyogott volna a Gergő milett volna a vélemény.Megmondom: Egy be@ri nagydarab,puha pöcs.Na onnantól kezdve nem lett volna neki respekt a pályán.
Geri vs Carcillo-t ossze kene hozni.Mekkora lenne:P
@fradigy: Na még szép. Még melléje Field Marshal :) Egy kerek napja. Amúgy ajánlom mindenkinek az eRepublik-ot. Ott lehet ütni az amcsit, a románt, magyarországi, székely egy zászló alatt. Napi 5 cerc az egész...
@peterbalogh: ki mondta, h nezegesd azt a weboldalt?
@fradigy: Na még szép. Még melléje Field Marshal :) Már egy kerek napja... Amúgy mindenkinek ajánlom az eRpeublik-ot. Ha virtuálisan is, de lehet ütni az amcsit, a románt, stb. Anyaországiak, székelyek, felvidékiek, egy magyar zászló alatt, teljesen "törvényesen".
@gogosz: Igy van!
Egy Volanos sportszar nem laccik amikor a foldon vannak.Nem tudom de en tuti lefogtam volna az ellen-t, h azert a foldon nem kene csapkodni, na meg a bironak se alva egy ellen-t taszigalni, hanem rajuk ugrani.Laccik fogalmuk sincs a jatekvezetkonek miaz, h NHL, meg miaz, h fight.Eleg nevetseges na meg az, h senki se ment oda ezen enis csodalkoztam!
Bocs, az elsőt nem érzékelte...
".... Léderer Ákos, Magyarország, Székesfehérvár, K.O. TV".

Átjött:)
@peterbalogh: Meg a többi is mostmár. :)
@bakker81: Ja csak a sportnak az önfegyelemről-is kéne szolnia-nem mindig jó ha elszabadulnak az indulatok ( Farkas Caja) És úgy néz ki ebből-is mi jöttünk ki rosszabbul -utánna kaptuk a gólokat -közvetett hatása volt a csapatra. Azzal egyetértek, hogy védjük a kapusunkat mert nekik kell megvédeni magukat! Ezt mondjuk de az itt kedves kommentezők nyilván jobban megtudnák oldani a dolgot úgy, hogy az ne érjen 2 percet-amivel a csapatot súlytják. A bunyó-benne van - de az utánna mutatott szinjáték nincs és sz.tem a Cs.k-is erre célzott És nem a bunyóra magára mert ennyi jégen eltöltött idő után azt nem hinném róla.
Látványosan kevés verekedés van a Volán háza táján: az egész topik Gergőről szól.
Lédere kissracoknak valoban ez a hoki amit te ordibaltal tegnap?nemzeti sport forumba eleg jokat irnak.Mondom en a magyar nem szokta ezt meg 1 evbe 1xer lat iet kikel magabol.Röhej:D
@wooba: jó a videó benne ;) :D na akkor megérte feltennem ,ha már az NSO is átvette ;)
Sziasztok! Pár képet megosztanék a tegnapi meccsről :) Nagyon megérte kimenni!
kontroller-foto.hu/sapa_jesenice
sziasztok!
bár szurkolói busz nem lesz, az arra jelentkezők közül többen kérdezték, hogy nem tudok e olyanokat akiknél van hely az autóban és elvinnének még 1-2 embert. önkéntes alapon szeretném kérni tehát, hogy aki esetleg ilyen felajánlást tudna tenni, írjon egy e-mailt a szurkoloibusz@gmail.com -ra és megadom az érdeklődők elérhetőségét. a segítséget a segítséget kérők nevében előre is köszönöm.
@wooba: ez egy elképesztően jó nyilatkozat, sok jelenlegi játékosunk példát vehetne az ifjú titán hozzáállásáról. Én a délután rendesen felbasztam az agyam a videókon, főleg Toki nyilatkozatán, akit nagyon kedvelek, nagyon tisztelek, de egy ilyen szöveg után egyszerűen nem tartom méltónak a csapatkapitányi címre. Egy kapitánynak ugyanis a csapat érdekeit kell néznie, nem a sajátját. Az rendben van, hogy mert Toki nem az a tipikus, nagydarab izomkolosszus, neki más a stílusa, és tényleg vita nélkül ő a legjobb magyar hátvéd, de azon ő is elgondolkozhatna, hogy azért nem tudott soha továbbfejlődni, mert egy szinten túl a technika már nem elég, csak ha fizikai munkával párosul. Toki pedig ezt sosem szerette, sosem volt jó benne (és sajnos a mentalitása miatt nem is akart ilyen irányba fejlődni). Én azt mondom, még ezzel sincs baj, de akkor legalább maradna csöndben, illetve viseltessen tengermély tisztelettel azok iránt, akik nem kötekedős bunkók, de ha kell, férfiként állják a sarat a bunyóban is. De Toki akár példát vehetne Sütiről, vagy Feketéről is, akik szintén nem nőttek nagyra, de sokszor az egy fejjel nagyobb, húsz kiló izommal súlyosabb hátvédek előtt is kiállnak az igazukért! Lám, mennyit számít a megfelelő hozzáállás, ugye?!

Visszatérve a cikkre: NAGY GERGŐ (Imi után szabadon), így csupa nagybetűvel, ezzel a nyilatkozattal bebizonyította, hogy nem csak a szíve, hanem az esze is teljesen a helyén van! Szerintem egy ilyen esetből elképesztő sportemberi nagyság ilyen tanulságokat levonni, ezt sok fiatal hokis kivághatja az újságból, és bekereteztetheti a falra!
Persze nem árt, ha a srácnak nem száll a fejébe a siker, de ha így folytatja, tíz év múlva magyar hokiikonként beszélhetünk róla. Figyeljétek meg, én megmondtam: GERGŐ, SOFI, KÓKUSZ, mindhárman a magyar jégkorong meghatározó alakjai lesznek öt-hat éven belül.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Mindenki másnak: köszönöm a visszajelzéseket, örülök, hogy többekkel egyetértünk, és elnézést, hogy nem reagálok mindenkinek külön-külön, de nálam még nincs vége a napnak, munka van, és már most kifolyik a szemem. De hogy egy klasszikust idézzek: akinek van kedve élőben folytatni a diskurzust, vasárnap vendégem egy zsíros kenyérre az első szünetben a kamerák mögött. :))

Imi: köszi neked is, és örülök, hogy írtál! Férfiasan bevallom, a múltkori találkozásunkkor a meccsen annyi jó cimbora kínált meg visszautasíthatatlanul a saját főzésű páleszével, hogy nem emlékszem kristálytisztán arra, miket beszéltünk. Csak arra, hogy rövid volt. Ha jössz vasárnap, remélem összefutunk, és most talán képes leszek két félmondatnál többet is kinyögni. :))

Hajrá Voláááááán!
üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: igazad van, Gergő nagyon jól tette, hogy felvette (vagyis ledobta) a kesztyűt! csak tévén keresztül tudtam nézni (pont az ilyen meccset kell kihagynom...) és tisztán látszott hogy a földön feküdt mikor az arcába kapott egyet!! ezt valóban le kell reagálni! bár őszintén szólva nem értem miért kell ezt így felfújni! Toki pedig így kellett hogy nyilatkozzon, egy csk-nak szerintem így kell reagálni!
az a szomorú a nso cikkben hogy egy (kis) bunyóból ekkora hírt csinálnak, egy győztes meccsről meg csak egy kis szösszenetet!
igenis védjék meg magukat és egymást (főleg a kapust), de vannak ennél sokkal fontosabb dolgok!
@AVfan: Lemaradtál. 1984. REKVIEM A HOKIÉRT írta: Török László. Figyelmedbe ajánlom!!!
@Raon: Aztán Te már csak tudod, hogy Toki mit szeret, vagy mit nem. Ha nem lenne jó fizikalisan, akkor nem tudna ennyi meccset ilyen jégidővel végig játszani. A csk-t a csapat választja és nem a szurkolók, és gondolom nem egy kalapból húzták ki a nevét. Ne kérdőjelezzük már meg a csapat döntését. A verekedésről meg az a véleményemem, hogy ilyenkor kell a fegyelem. Gondolom, Te sem vágod pofán a kollegádat, ha valamivel megsért.
@HAJNAL: " A verekedésről meg az a véleményemem, hogy ilyenkor kell a fegyelem."

ajánlanám a 13:10es hozzászólásom. kb neked is ezt tudnám mondani
@bojl: Őt már a sors kinézte magának. Ne kívánj semmit se neki, se másnak! Azt gondolom semmit nem tudsz róla. De azért jó éjszakát!
@wooba: alapvetően egyetértünk, csak abban a csk-s nyilatkozatban nem. Előre magyarázkodni és utána ellenőrizni csak a tényeknek, ez olyan sajnálatosan magyaros (nyelvész beállítottságúak esetleg eltűnődhetnek a magyaráz-magyaroz hasonlóság érdekességen is, ami egy egész logikus elmélet szerint egyáltalán nem a véletlen műve).

Szerintem ez olyan béna és kishitű dolog. A francba a diplomáciával, amikor egy csapattársam, vagy barátom megítéléséről van szó! Szerintem meg az lett volna minimálisan elvárható, ha a CSK nem foglal állást, hanem azt mondja, hogy meg kell néznie a felvételt a pontos véleményalkotáshoz, de mert nem vagyunk egy balhés csapat, ennek a bunyónak nyilván oka kellett legyen, és ő itt és most erről nem akar többet mondani.
Normális és korrekt meg az, ha azt mondja, hogy ha Gergő tévedett, majd levonják együtt a tanulságokat, de egy csapat vagyunk, nem mutogatunk ujjal a másikra.
De nem az, hogy egyből erre fogja az ellen eljövését! Persze azt pl. elegánsan kifelejtette Toki mester, hogy előtte a három perc előnyben (ebből kettő perc KETTŐS előny volt!) neki is volt olyan "lövése", amely éppenhogy elvánszorgott a kapuig. Oda is elfért volna ám ez a kritikai érzék... Ha ott van egy vagy két gól, a szlovének nem tudtak volna így feljönni...

Én nem vonom kétségbe Toki jószándékát, és ugyanúgy kedvelni fogom ezután is, mint eddig, de a véleményem megvan egy ilyen nyilatkozatról, ennyi. Ha valaki nem látja a tendenciát abban, hogy ha huzamosabb időn át nem védjük meg a becsületünket (és pl. a kapusunkat sem, ez például nem a hátvédek feladata lenne, hm?), akkor olyan puhapöcsöknek leszünk elkönyvelve (azaz már vagyunk elkönyvelve, hogy pontosabb legyek), akikkel bármit meg lehet tenni (ahogy meg is tesznek). Ez is egy hadviselés, lélektani háború, amelyben bizony sajnos tökutolsók vagyunk az EBEL-ben. De ha ettől jobb valmkinek, lehet hivatkozni a magasztos elvekre, meg villantani az erkölcsi győzelmet...
Na ja, csak nehogy az legyen ebből, hogy amikor igazán nagy a tét (pl. rájátszában), kiélezett helyzet van, és az ellen semmilyen eszköztől nem riad vissza a céljai elérése érdekében, akkor az ilyen hozzáállásunk miatt simán megesznek minket reggelire.

@HAJNAL: nézd, nekem sem időm, sem kedvem ereszdelahajamat játszani, de az biztos, hogy te nem arra válszoltál, amit én írtam. Az általam említett fizikai keménységnek és az általad említett fizikai állóképességnek kb. annyi köze van egymáshoz, mint az ember karjának a lábához. Mivel én nem ismerem Tokit, nyilván nem úgy értettem, tudom, mit szeret és mit nem, de azért láttam pár meccsét az elmúlt pár évben, és ez alapján csak meg lehet ítélni, HOGY JÁTSZIK.
A pofánvágásos példát sajnos ismét sántít, hisz Gergő sem ütőt vissza minden szarra. De ha szerinted az mindössze "sértés", hogy egy földön fekvő játékost ütővel képen vágnak, és csak a plexi ment meg a fogai kiverésétől, majd ezekután a farokmarci még bunyózni is akar, akkor légyszíves ne is válaszolj nekem vissza, mert bár ugyanazon a bolygón élünk, egészen más világot látunk, és nincs miről beszélnünk.
Egyébként félreértés ne essék: semmi bajom nincs veled, és azzal sincs semmi baj, ha nem értünk egyet. A karcos stíl is csak a téma miatt van: a magamfajta régimódó férfiak könnyen bevadulnak, ha az elvek szentségéről van szó.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Szerintem közvetlenül a meccs után nyilatkozni nagyon nehéz, félig még a jégen vannak, a meccs munkál bennük, érzelmileg túlfűtöttek. Ha kikaptak volna, tuti, Gergőn verik el a port kapásból, még a diplomatikus Tokaji is bele a kamerába élőben. Ha az öltözőben kérdezték volna meg, mint a jégkorong.tv-sek a többieket, valószínűleg sokkal higgadtabban beszél. Tanulni kell még neki is ezt, legyünk elnézőbbek, azt mondom.

Egyébként imádom, ahogy Árpi beszél, nagyon király:
www.youtube.com/watch?v=xd8HeWYocIg
@HAJNAL: Tudod miaz, h jegkorong?LAtsazik nem.Teged ha fejbe csaplak, h a jegen cszuszol(ahhoz elobb meg kene tanuldnod korizn i), te mit csinalnal?Kint van 3 ezer ember nagy hangulat,lendulet.En egybol kesztyu le azt adtam volna neki.Jegen azert nem szep dolog,plane utovel.Siman eltiltanam 4-5 meccsre az ien patkanyt.Nyugi ha nincs nezo akkor is felfokozott a hangulat,nemhoigy ien hangzavarba tok sokat szamit!De mondom elobb tanulj meg korcsolyazni
Az én véleményem is az, hogy kerülni kell a fölösleges verekedéseket (és most a fölöslegesen van a hangsúly), mert ez csak a csapat kárára válik. Meccseket lehet nyerni olyan taktikával, hogy az ellenfelet verekedésre és evvel emberhátrányra készteted (vannak erre jól bevált trükkök). Avval is teljesen egyetértek, hogy aki csak a bunyó miatt szereti a jégkorongot az menjen boksz meccsekre, az igazi hoki rajongó a szép cselekért, megmozdulásokért, gólokért (és még sorolhatnám, de így is hosszabb lesz a hozzászólásom, mint aminek szántam). Én személy szerint Léderert kedvelem, de a "vért kívánok mentalitását" nagyon elitélem. (Gondoljatok bele mekkora felzúdulás lenne, ha ezt egy szlovén riporter teszi, amikor egy magyar játékosnak verik véresre a fejét.)
Ennek ellenére be kell látnom, hogy Gergő nem tehetett mást. Ráadásul (ha lehet ilyet mondani egy verekedésre) ezt a fair play szellemében tette. Szemtől szemben és amikor már a földön voltak, akkor részéről befejezettnek tekintette a küzdelmet. Ezért a mentalitásáért dicséret illeti. Teljesen elitélem a fölösleges erőfitogtatást egy jégkorong meccsen (és messzemenően károsnak találom, egyenesen a csapat érdekeivel ellentétesnek ítélem), de az esettel kapcsolatban én is csak helyeslésemet tudom kifejezni Gergőnek (arányos,méltányos és helyén való volt a fellépése).
Azt pedig, hogy a többiek nem szálltak be a bunyóba szintén nagyon okos dolognak találom (emlékezzünk csak a tavalyi Salzburg meccsre, ami megpecsételte a PO-ba kerülésünket, vagy a nemrég az orosz bajnokságban több mint 600 perces és egyéb büntetés kiosztásával végződő meccsre). A jégkorong az egyik legférfiasabb sport, de nagyon sajnálnám, ha csak bunyóról szólna. Aki fitogtatni akarja, hogy milyen nagy fiú az tegye meg szabályos körülmények között, erre találták ki a bodicseket (amit mostanában a Sofi e téren alkot az valami fantasztikus!), meg magát a jégkorongot.

Elnézést kérek a hozzászólásom hossza miatt, de remélem nem csak mennyiségben hanem minőségben is hozzá tudtam járulni ehhez az eszme futtatáshoz.

Hajrá AV19! Hajrá MAGYAR Hoki!
Bocs, ha off, csak szólok, hogy hétvégén pálinkás amatőr hokibajnokság lesz a Sapa-Fehérvár AV és az Agárdi Pálinkafőzde szervezésében a Velencei-tavon (a gárdonyi Sportbeachen). A győztes csapat kap egy karton pálinkát, és üthet büntetőket a nagycsapat kapusának február 16-án a Klagenfurt elleni meccs szünetében. Versenykiírás és nevezés a pálinkások honlapján (www.agardi.hu)
@sapashokifan: csak segítségképpen így jó a link: :)
www.agardi.hu/
@Thomas_AV: köszi :), pedig még meg sem nyertem a karton páleszt :)
@Raon: Ah Raon, nem igaz mennyire egy huron pendulunk :) A becsuletemet en is mindenkor tobbre tartottam barmilyen rovid vagy hosszutavu haszonszerzesenel! De ezt az arat erdemes megfizetni, mert ez az ara annak, hogy ne kopjem szembe magam reggel a tukorben.

Meghajtom a fejemet Nagy Gergo emberi es sportoloi mivolta elott!
@facsipesz: teljesen egyetértek, számomra éppen ettől szomorú az egész. Amikor valaki túlfűtött állapotban van, akkor ha nem jut ideje gondolkozni, kvázi azt és úgy mondja, ahogy ő azt igazából, őszintén gondolja. Toki esetében ettől vagyok én szomorú.

@bagyula: jó tudni, hogy Te is ilyen vagy! :)Vasárnap jössz Fehévárra? Vagy ha akkor nem, akkor a rájátszásra?
@Raon: Jossz holnap Becsbe? :) Sajnos tobb alapszakaszmeccsre nem tudok menni, de a rajatszasban a legtobb meccsen ott leszek (kiveve, talan, a keddi meccseket)!
@bagyula: oda meg én nem tudok menni, de akkor majd a rájátszás-meccseken találkozunk. Ha minden igaz, az első meccsen (vasárnap, idegenben) ott leszek, bárhol is lesz az. :)
@Raon: Nekem is ez a terv, de aznap meg sajnos Pragaban leszunk, igy pl egy grazi vagy salzburgi meccs nem annyira eselyes :( Azert megprobalom megoldani!
@bagyula: ok, sok sikert! Idén még csak összefutunk valamikor, valahol. :)
süti beállítások módosítása