HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sator: Minden posztra keresek játékosokat

2010.01.13. 23:06 kerusz

Az a célom, hogy egyetlen játékos se érezhesse, bérelt helye van a csapatban, mondta blogunknak Ted Sator, aki kedden villámlátogatást tett Budapesten. Az amerikai edző délelőtt még a Medvescak edzését vezette Zágrábban, este viszont megnézte az UTE–Stars Mol Liga-mérkőzést. A Megyeri úti jégcsarnokban beszélgettünk a magyar válogatott szövetségi kapitányával.

A magyar válogatott februárban Vilniusban vesz részt egy nemzetközi tornán. Eredetileg a litván, az észt és a lengyel válogatott lett volna ellenfelünk, de az utóbbi kettő visszalépését követően (mint megtudtuk, a lengyelek azért nem lesznek ott, mert a szövetség és a klubok között feszült a viszony, és a csapatok a bajnoki rájátszás előtt nem engedték el legjobbjaikat, sérülésveszélyre hivatkozva) a román válogatott és a fehérorosz ligaválogatott ellen játszhatnak a mieink.

"Kétségtelenül gyengébb a mezőny, mint arra előzetesen számítani lehetett – mondta erről a kapitány. – A megváltozott helyzetben nagyobb hangsúly lesz a magyar bajnokságban játszók szereplésén. Az a cél, hogy a kezdeti, negyvenfősnél is nagyobb keretet első lépcsőben leszűkítsük körülbelül 30-35 főre. Meg vagyok elégedve az eddig látottakkal, elég jó az iram, és láttam néhány játékost, aki igazán jó teljesítményt nyújtott. Az a célom, hogy egyetlen játékos se érezhesse, bérelt helye van a csapatban. Minden posztra keresek tehát játékosokat még, és mindenki bizonyíthat."

A kapitány korábban tervezett egy Mol Liga All Star-hétvégét, de erre ebben a szezonban nem kerülhet sor. "Jó lett volna az a mérkőzés, de megoldjuk máshogy. A vilniusi torna előtti edzőtábor hétfőtől szerdáig tart majd. Ezen a bő keret vesz részt, az EBEL-játékosok és a Mol Ligában játszók egyaránt. Az utazó keret kihirdetése előtt, szerdán a játékosok két részre osztva egy nyilvános edzőmérkőzésen egymás ellen bizonyíthatják, helyük van a csapatban."

A felkészülés alatt a kapitány kérésére hazánkba látogat Ron Mason, a leghíresebb egyetemi edzők egyike. "Ron Mason élő legenda, aki ráadásul mentorom is volt. Egyetemi éveim alatt játszottam a keze alatt, és később ő indított el az edzői pályán. Az amerikai egyetemi, főiskolai jégkorong legnagyobb edzőjének tartom, rengeteg későbbi NHL-játékos került ki műhelyéből. Óriási a tapasztalata, pár napig figyelni fogja a játékosokat, utána megosztja a szakmai stábbal és a játékosokkal a gondolatait, ezzel rengeteget segít majd nekünk."

Kedden ugyan csak egy mérkőzést tudott megtekinteni a magyar bajnokságból Ted Sator, de mint mondta, hamarosan újra hazánkba utazik, hogy még egyszer megnézhesse jelöltjeit. A Fehérvárral egyszerűbb dolga van, hiszen az EBEL-ben az általa edzett együttessel egymás ellen is játszanak. "Egy edző a mérkőzést egészében kell nézze, így a mindenkori ellenfél játékát is figyeli. Enélkül nem is tudna reagálni a mérkőzésen történtekre. Így a Fehérvár játékosait az egymás elleni mérkőzéseken igazán éles helyzetben figyelhetem meg. A Mol Ligában is jó játékosok vannak, ami náluk hiányzik, az az első másodperctől az utolsóig tartó kemény küzdelem. Ebben az EBEL bizony előbbre jár, de ez nem is csoda, meg kell csak nézni, hány olyan játékos játszik ott, aki az NHL-ből érkezett.

A Mol Liga akkor lesz a mostaninál erősebb színvonalú bajnokság, ha a játékosoknak minden pillanatban komolyan kell küzdeniük. A legfontosabb, hogy egy jégkorongozó tud-e jól korcsolyázni. Ilyen szempontból kiváló teljesítményeket látok a Mol Ligában is. Ma már aki nem korcsolyázik elég jól, szóba sem kerülhet a válogatottnál. A következő fontos szempont, hogy tud-e elég gyorsan jó döntéseket hozni. Ezt a képességet viszont csak azzal lehet fejleszteni, ha folyamatosan nyomás alatt játszanak.

A Medvescak heti hét napon át ellát munkával. Ennek örülök, így én is karbantartom a tudásomat. Szerencsére így nem is vagyok távol Magyarországtól, egy-egy mérkőzésre könnyen el tudok jönni, ahogy most is tettem. Sok jó játékos van a magyar bajnokságban is, ez bebizonyosodott a Pannon Hoki Kupán is, érdemes figyelni rájuk."

240 komment

Címkék: magyarország sator válogatott felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vaze: azert Vincenzo egy kicsit szerintem ratappintott a lenyegre mi szerint aki hataron tuli magyarokat leromanozz szlovakozz szerbez stb stb az nem lehet tulsagosan nemzeti erzelmu beallitotsagu es ezen az alapon a vb kb a premiumert fog megdogleni a palyan nem azert hogy a nemzeti csapat jol szerepeljen mert ugy kb az egesz nemzet orszag haza dolog hidegen hagyja
ez igy egy kicsit fel van nagyitva de gondoloma lenyeg igy jobban atjon
@kerusz: Szerintem még egyikröl se mondott le,hiszen nincs is értelme,ameddig nem kérik fel magyar állampolgárnak addig tárgytalan minden.
@emu11: mondták telesportban(5 perc múlva megint megnézhetitek), hogy Moszkvában született, az amerikai állampolgárságát is egy táncpartner miatt vette föl, de mostmár az nem aktuális
@qx92: na jó, én feladtam, Zsoci nemzetáruló. Értem én, hogy ez érzékenyebb téma, mintha csak simán lekurvaanyázta volna (azok után, amit az ellen tett), de ezt ti sem gondolhatjátok komolyan? Vagy hogy nem románozott le még magyarországi magyart? Vagy, hogy az ilyen esetekből nem történik egy meccsen kb. ötven, ti meg ezt hurcolásszátok, mint a véres kardot, nevetséges!
@vaze: Ne add fel, minel tobb ilyen Zsocit a palyakra. Egy olyan jelenet pislakol lelki szemeim elott, hogy ket ev mulva a Mihaly Arpi egyszer majd nem passzol a Zsocinak, erre a mi Zsocink suru kocsogromanozas kozepette fogja szidni a tarsaknak, hogy miert tettek ezzel az onzo romannal egy sorba. Minel tobb ilyen jolnevelt gyerek kellene.
@csatoimi: előttem meg az a kép van, ahogy Mihály Árpi két marokra fogja az ütőjét és azzal veri a tápos válogatott társai fejét. Most akkor sokkal beljebb vagyunk, valóban! Hagyjuk már!
@csatoimi: Egyszer hallottam, hogy Palkovics kiejtette a száján a cigány szót.

Szerintem többet Őt sem kéne hívni.

Vagy ha van olyan korongos, aki felemlegette már Nika görög gyökereit, mostantól ne is kapjon játékengedélyt.

Komolyan. Nem érzed, hogy ez most mennyire gyerekes?
@vaze: jahhh, szerintem is vicc az ügy én most futottam végig a kommenteken. El tudom képzelni, hogy volt a szitu kb.
Viszont nem érdekel, mert tudom, hogy a Zsoccci nem k.rvázná le senki anyukáját direkt akármilyen nemzeti jelzővel olyan szándékkal, ahogy azt CsatóImi meg a többiek képzelik.
Ilyen vicc okból kifolyolag nem játszatná a válogatottban csatoimi Azari Zsoltot. Még az a szerencse, hogy nem csatoimi a MAGYAR JÉGKORONG válogatott szövetségi kapitánya!
És remélem, hogy Azari nem olvassa ezeket a kommenteket.
Galanisz Wonderful Champpion Player
@gogosz és @vaze respect from újváros
Szerintem tök egyértelmű a keret:

Rajna;Budai
Hüfner-Hetler; Pozsgai-Hegyi; Svasznek-Szirányi; Tőkési-Ennaffati

Sikorcin-Dubek-Borbás; Somogyi-Holeczy-Magosi,
Azari-Kiss-Galanisz; Hoffman-Majoross-Jánosi
@csatoimi: Imi, vaze, egy 20 éves játékosról beszélünk. Az ember mindig induljon ki magából, én pl. néhány éve még a legjobb haveromat is a k, anyjába tudtam elküldeni foci közben, ha úgy alakult. Ma már nem tennék ilyet, de aki ilyen neveletlen, annak hosszú idő, mire megtalálja azt a módszert, hogy ne szakadjon el nála a cérna. Nekem kb. tíz évbe telt.
@Scofi: Erre nem tudok mit mondani, gratulálok, head coach! Csak ne csodálkozz, ha jövőre a div. II-ben találod a csapatodat... Megáll az eszem, ez még viccnek is rossz volt. De Budai helyett lécci inkább Sájevicset tedd be! Köszi!
@Scofi: Majoross első soros, vazze, jól tud angolul;-)
Svaszit meg ne ide rakd, hanem az igazi csapatba!
@Scofi: Vagy most ezek a kimaradók? Az sem lenne egészen jó! 2-3 nevet azért a valódi utazó keretben is szívesen látnék...
@vaze: @FOXMULDER: @a. Bárd: Meg ne haragudjatok, de ugy latom az ujvarosi taborbol csak gogosz ertette meg ezt a szerintetek gyerekes dolgot. Lehet, hogy tenyleg az, de akkor itt Szekelyfoldon rengeteg a 40-50 eves gyerek is. Engem nagyon zavar ez a dolog, mivel egy valogatott szintu jatekosrol van szo. Ha egy reszeg szurkolo viselkedne igy, tovabbmennek azzal a gondolattal, hogy ennyi esze van. Itt viszont ennel tobbrol van szo.
@sutyi2: nézd meg a novemberi szűkített keretet, és abból vegyél le pár olyan nevet aki szerinted nem tartozik oda, meg szerintem lehet a Galanisz sérülése miatt nem tud menni, de nagyjából szerintem a szator mester látja a magyar hokit és nem választott rosszul novemberben sem. Szerintem jók a szempontjai.
@csatoimi: Nem mondtam egy szóval sem, hogy gyerekes.
Én csak köszönetet mondtam, hogy nem te vagy a MAGYAR JÉGKORONG VÁLOGATOTT szövetségi kapitánya, mert szerintem nem ilyenek alapján kéne minősíteni valakit, hogy menjen a válogatottal, vagy sem...
De én tiszteletben tartom a véleményedet.
@mannisenmaki: Utánna néztem , kimaradt Peterdi
De Svaszi helyére már nem tudok kit írni.
Talán Szajbert?
A biztos utazok: Szuper, Hetenyi, Tokaji, Horvath, Szelig, Vas Janos, Vas Marton, Palkovics, Kovacs, Fekete, Sofron, Ladanyi, Nagy, Koger. A tobbi helyre lehet hajtani. Szerintem.
@Scofi: és Benk is:-)
Mindenképp jobb választás, egyre inkább válogatott szintű:-)
@csatoimi: A dolog annyiban gyerekes szerintem, hogy politikai credo-t kreáltok egy olyan szituból, amilyen tucatszám fordul elő bármilyen meccsen. Aztán jönnek még emberek, akik azt sem tudják, miről volt szó, ennek ellenére a játékos jellemét kezdik boncolgatni, nemzetkarakterológiai eredetvizsgálatát végzik el, majd kimondják a verdiktet: nem való a válogatottba. F.Kapusnak maximálisan igaza van abban, hogy huszonéves gyerekekről beszélünk, akiknek nagyon meg kell tanulnia, hogyan viselkedjenek a nézőkkel, ellenfelekkel szemben, hogyan viseljék a provokációt (és a nyilatkozatban is rosszul mondja, bármennyire provokálnak gól után sem mutogatunk senkinek). De akkor vegyük elő a videót, a történet úgy 1:20 körül kezdődik és nem tart 15 másodpercig:
jegkorong.tv/index.php?video_id=90915az
Ha valaki azt gondolja, hogy Zsoci azért köcsögrománozta le Moldovánt (ha ugyan és egyáltalán!), mert politikai nézetei szerint az összes erdélyi konkrétan romángeci és nem azért, ami a videón kiválóan látszik, akkor nagyon sajnálom, többet én nem tehetek... Ráadásul feltehetően csupa olyan emberrel beszélgetek itt, akik még soha semmilyen felindulásból semmi olyat nem mondtak, amit nem kellett volna. Még egyszer: ha és azt mondta, amit, az mélyen elítélendő, de túlpörögni sem kéne a témát, most pedig már bőven azt tesszük...
@csatoimi: nálam is ezek a biztosak
@vaze: En tovabbra is varom, hogy kerjen elnezest, de a temat lezarom. Ha meg nem haragszol nagyon ram, aruld el, hol erdemes szallast foglalni Dunaujvarosban, vagy esetleg jobb Budapestrol lejarni a negyes donto alatt. Csak aztan torbe ne csalj, es Azari miatt jol elkentek valahol. :)
@csatoimi: Továbbá kérjenek elnézést azok a szurkolók, akik végig gyalázkodtak (és nem újvárost szidták, hanem a magyarországi magyarságot), táposoznak, székelyszartaamagyaroznak, sőt ezen a meccsen hajrá svédországoztak és ibrahimovicsoztak (pár nappal korábban játszott a magyar fociválogatott a svédekkel). Továbbá azok a szurkolók is akik ezeket nem mondták, de simán végighallgatták ezeket a társaikkal így azonosulva velük.
@csatoimi: Most akkor sértödjön meg mindenki!!
Mi Fejér megyeiek továbbra is kikérjük magunknak! Nem LEJÖNNI ,LEJÁRNI kell a nagyfaluból!!!
:)
@csatoimi: ez már egy jóval egyszerűbb kérdés, lényegében egy valamennyire normális szálloda van a városban, az viszont 5 percre a jégpályától, a neve Klub Hotel, cím: Építők útja 2, tel: 06 25 500-477‎.

Ha Pestről jössz van az utolsó kereszteződés a jégpálya előtt, na ott nem mész tovább egyenesen vagy nem fordulsz le balra, hanem éppen ellenkezőleg, tehát jobbra, ott az első épület egy tízemeletes munkásszálló-kollégium, amellett közvetlenül van egy kisebb újabb épület, na az a Klub Hotel.
@OliBLOOD: Igen!
Nekem sem esett jól a táposozás, zsidózás, gyurcánbérencezés.
De nem akarom szítani a tüzet!
Komolyan, kicsit mindenki gondolja végig a másik szemszögéből, ne lihegjük már túl!
Egy a lényeg: Erdély magyar , még mindig magyar köszönet ezért a székelyeknek!!
PEACE!
@OliBLOOD: Akik hajra svedorszagoztak es ibrahimovicsoztak, vagy esetleg taposoztak, azok sajnos megvertek Fuget is. Csocselek mindenhol van, ez ellen sajnos meg nem tudom, hogy mit lehetne tenni. En kerek elnezest az ilyen szegyentelen alakok miatt, remelem varosunk megiteleseben ezek az emberek csak a mindenhol megtalalhato bohocok szerepet kapjak, nem erdemes szamba sem venni oket. Viszont nemzetunket Azarival ellentetben ezek hala az egnek, nem kell kepviseljek sehol.
@vaze: Nagyon koszonom az informaciot, megnezem neten es eldontom, hogy hol foglaljak szallast.
@csatoimi: Azért Zsocit sosem az esze miatt szerettük:-). Pár éve még csodáltuk az írói munkásságát a Index Drukkerkocsmájában, Antireal néven nagyon jókat írt:-).
Én értem, hogy ez Nektek, hogy esik, de azt tudhatod, hogy amikor valaki bántani akar, akkor a legérzékenyebb területet "támadja", még ha nem is gondolja komolyan és utána meg is bánja. + Szeredában azért érzékelhető mértékben van jelen Oli és Scofi által idézett attitűd.
Ha igazak a hírek, Galanisz már nem játszik a szezonban.
Ja, és a keretbe én meghívnám Orbánt, aki még a válogatottba talán nem fér be, de mindenképpen a legtehetségesebb fiatal magyar védő. Sokat kell még fejlődnie, de nagyon ígéretes. Szerintem hasonló szinten van, mint Jobb vagy Szirányi. Hadd lássa, hogy a kapitány figyeli őt is.
@csatoimi: weben nagyon nehéz bármit is találni róla. ha ez valamiért nem felel meg, akkor van még a Főiskola kollégiuma, amit mostanában újítottak fel, van net, hűtő, minden, kicsit puritánabb, azt sem tudom, a tanév alatt lehet-e ott szobát foglalni, meg hát kollégium, de a célnak ez is megfelel:
kac.duf.hu/kollegium/
@mannisenmaki: Egyreszt sok a buta ember is, de az a dec 5 sem hasznalt nagyon. Sajnos hosszu volt a kulon eltoltott majdnem 100 ev, kicsit eltavolodtunk egymastol. Mi kisse balkanizalodtunk is, ugye be vagyunk szoritva kozejuk sajnos. De vagyunk joparan es vagytok Ti is minimum ugyanannyian, akiken nem kezdett ki az ido vasfoga. Ezert remelem, hogy egyszer minden magyar felfogja, hatarokon innen es tul, hogy mi egy nep vagyunk, minket nem lehet megtorni soha. A csocseleket meg lassan kiszurjuk magunk kozul.
@vaze: Koszonom. Amugy meg tenyleg nem talaltam semmit rola. Kepeket legalabbis nem.
@csatoimi: valszeg csak a Semmelweis utcai kollégiumban van szoba, de tiriakos ezt jobban tudja :)

Ha olvassa, úgyis beteszi a pontos infóka...

Azért számításba kell venni, hogy tényleg kollégium

kac.duf.hu/kerpely_old/index.php?hiv=semmelweis&nyelv=hu#
@Lazlee: Hát jah. Ez messze a legközelebbi a csarnokhoz :)
@Lazlee: @a. Bárd: Koszonom az infokat. Remelem jo meccseket fogunk latni a negyes donton.
@OliBLOOD: Nekem is feltunt most otthonjartamkor, hogy elegge elharapodzott a taposozas...Eddig azt hittem, hogy periferikus valamirol van szo, de most ugy latom, hogy mar remiszto mereteket oltott. Ez nagyon nem tetszik! Valamit tenni kellene, de mit?
@kapusLaci: @sutyi2: "Ráadásul nagyon rossz hír az Acélbikák szurkolói számára, hogy jelen állás szerint a Miskolc elleni meccsen megsérült Galanisz térdproblémája olyan komolynak tűnik, hogy a pontlistát még vezető centerre idén már valószínűleg nem számíthat együttesünk." (www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3878)
www.youtube.com/watch?v=g86bz6d95b4&feature=related

Nézze meg mindenki, és próbálja megérteni a mondanivalóját! Mert van, amit az embernek a legnagyobb dühében, a legelborultabb pillanatában sem lenne szabad mondania. Bár sajnos mentségére legyen mondva, hogy az iskolai rendszer is hibás ezért, emlékszem tavalyelőtt még azért vitatkoztam a töritanárommal, mert nem hitte el, hogy a térképen/iskolai szemléltetőeszköz/ a gyergyói medencében hiába szláv/horvát/ nemzetiség van jelölve, székelyföld kellős közepén/a felvetés is röhejes/, az akkor is magyar föld. Erre az volt a válasza, hogy honnan tudom, hogy az nem egy hegycsúcs...

Ezt most itt vitazárónak szántam, és azt szeretném csak mondani vele, hogy ezentúl mindenki kétszer is gondolja meg, hogy mit mondd, főleg, ha válogatott játékos akar lenni, aki nemzetközi színtéren képviseli a nemzetet! A tudatlanságon meg nem szabad felháborodni, mert nem feltétlen ő tehet róla. Ha elmagyarázza neki valaki, hogy amit mondott az mennyire bántó, és hülyeség, és akkor sem érti meg, na akkor van igazán baj. Szóval szerintem kár tovább veszekedni, ettől az érintett sem lesz okosabb, inkább neki kéne valaki elmagyarázza.
@kapusLaci: magyar állampolgárnak senkit nem kérnek fel. Ha valaki az akar lenni, fogja magát, összeszedi a papírjait, beballag az önkormányzathoz meg az állampolgársági hivatalba és beadja a kérelmet, csatolja a dokumentumokat, stb.

Mivel Mihály Árpi magyar nyelvű iskolába járt, így esetében is a dolog aránylag zökkenőmentesen haladhat a maga útján, amint ő maga kérvényezi az állampolgárságot. Nincs állampolgársági vizsga meg egyéb macerálás sem.
@kerusz: Azért jó időbe beletelik úgy is. Van rokonom, akinek át kellett esnie ezen, nem megy az olyan hírtelen.
@Vincenzo90: persze, nagyon szép ez a szám, csak ez így túl egyszerű lenne; próbáld úgy hallgatni, ami okból készült: a zenekar és a rajongók kapcsolatáról. úgy pláne zseniális, hogy akik ezt nem tudják, azoknak is hordozzon tartalmat. :P
(jó ez a post, már zenekritika is van benne :D)
@Lazlee: Tudom, hogy aljas dolog, meg esetleg nem is ide való, de nem hiába őket linkeltem be, szerintem többet érdemelnének, mint amit eddíg elértek. Nagyon szép zenét játszanak, és hihetetlen jó a mondanivalója, sokkal értékesebb, mint a média által agyontámogatott zenészeknek.
@kerusz: "kerusz 2010.01.15. 13:26:12
@kapusLaci: magyar állampolgárnak senkit nem kérnek fel."

Itt a baj, ezt jol megirtad. A horvatok fel tudtak kerni egy csomo kanadait aki meg horvatul sem tud, a spanyolok is vinni akarjak a kezilabdazonkat, mi viszont senkit nem kerunk fel.
@Scofi:
Nézz rá a térképre. Szerintem azon jól látszik, hogy csak lefelé lehet menni Fejér megyébe.:-) De most komolyan bánt ez Téged? Ez legalább akkora baromság, mint aHÖlgyem megszólítás cikizése. "Nem vagyok a MAGA hölgye!":-)
@csatoimi:
A Klub Hotel jó volt a magyar válogatottnak is, jó lesz Neked is!:-)
Tényleg jó hely.
@brunya:
Sajnálom Nikát, de akkor megoldódik a Magosi, Azari, Kiss 3-as kérdése. Orbán nem rosszabb, mint Szirányi, de azért szerintem még nem éri el a Hegyi, Pozsgai, Hüffner szintjét.
Ja és most volt Kővágó Kristóf az RTL-en.
Gratula neki, és a neje búr, vagy angol?:-)
@csatoimi: talán ez azért van, mert mi egy 50+ éves jogrendszerben élünk, ők meg egy frissben, és minnél többen akarnak lenni, kivagyiságból.
De ha minden úgy alakul két év múlva egyszerűbb lesz nálunk is, de ránk is fér már, hogy többen legyünk (és ne csak számban).
@Tillasz: Részben igazad van. Csak ott sántít az érvelésed, hogy Pesten Vácra és Miskolcra is lemennek (vö. lemegyek vidékre) - jelez egy attitűdöt, bár szerintem annyira elterjedt már, hogy azok is így használják, akik bele se gondolnak ebbe. Viszont ha felhívják rá a figyelmet, akkor fogadd el, hogy ha nem is bánt, de van akit zavar ez a szóhasználat - mondjuk, ha majd ez lesz a legnagyobb bajunk, akkor elég jó világ lesz itt;-)
Szerintem hülyeség ez a lemegyek dolog. Kis faluban lakom Fehérvár mellett, és nekem természetes, hogy valaki lejön Pestről, én meg fölmegyek Pestre, és valaki bemegy Fehérvárra, meg kijön Fehérvárról. Ezen nincs mit sértődni, nekem is így természetes, és különben is egy koszos, büdös városban, nyomorult tömegben élő ember ha többre tartja magát, azt kinevetem. Arra lehet büszke valaki, amit elért, nem arra, hogy hol lakik... Mellesleg úgy vettem észre, hogy az értelmesebbje, aki meg is teheti, menekül a városból legalább külvárosokba, de inkább falura Budapestről.
@mannisenmaki:
Érdekes, szerintem én még soha nem mondtam, hogy lemegyek Vácra, pedig elég sűrűn járok arrafelé.:-) Amúgy én nem sértőnek használom. De az mindig idegesít, ha valaki azt feltételezi rólam, hogy én (budapesti) lenézem a vidékieket. Tudom vannak ilyenek, de Ők a munkásszálláson laknak és ezzel szeretnének kitűnni.!:-) Ja és budai vagyok, csak ideiglenes székelek Erzsébeten!:-)
Tényleg ez legyen a legnagyobb bajunk.:-)
@csatoimi: Most komolyan kérdezem: Beadta már Pire a papírokat? Én írok neki kérvényt, ha ezen múlik, de remélem, nincs már erre szükség.
@mannisenmaki: Millio bocsanat mindenkitol, meg sem gondoltam, hogy ez esetleg serto lehet a nem fovarosban elo emberek szamara. Mentsegemre szolgaljon, hogy en is egy videki kisvarosbol vagyok, tehat semmilyen celzattal nem irtam ezt, csak egyszeruen ugy tunt nekem, hogy Dunaujvaros Pesttol lefele van. Elnezest kerek.
@Tillasz: nem is modhattad, mert Vac felfele van a Dunan. Semmi koze a nagyvaros-kisvaros viszonyhoz.

Nem tudom miert nem emliti meg senki, hogy amenyiben egy folyo menten kozlekedik az ember termeszetes a le/fel hatarozoszo. Ez regi mint a nyelv maga!

@csatoimi: Dunaujvaros IGENIS lefele van a Dunan! :)
@kerusz: Nem adta be. Koszonjuk a felajanlott segitseged, jovo heten megyek Fehervarra, meg kell kerdezzem az urakat ottan, hogy egyaltalan erdekli-e ez a dolog oket. Lehet ez is csak egy vihar volt a poharban. :)
@csatoimi: Imi, most tulajdonképpen kire is sértődtél meg ill. kire is neheztelsz?
1 vagy több kommentelőre vagy egy városra vagy egy klubbra?
Tisztelettel kérdezem!
@Scofi: Senkire nem vagyok megsertodve. Mibol gondolod ezt?
olyan zaklatotnak tűnsz.
"Lehet ez is csak egy vihar volt a poharban"
Tudom hogy ezek a szavak akasztottak ki, de Árpi álampolgárságába ne ez legyen a mozgató rugód.
Még viccből se!!!
@csatoimi: @kerusz: Nem adta be.

Köszönöm, nincs több kérdésem.
@Scofi: A varosra aztan vegkepp nem lenne amiert, sok derek embert ismertem meg ottan. Amikor volt az alatalad is emlitett incidens, sokan irtak, rengeteg joszandeku levelet kaptam, es igazat adtak nekem. Ez azert megerositett abban a hitemben, hogy jo uton jarunk es, hogy mindig csak az ilyen embereket kell figyelembe venni, ertuk erdemes aldozatokat hozni. A klubbra szinten nincs amiert, Ocskay Gabor szemelyeben egy derek, a jegkorongert mindent megtevo embert ismertem meg, na meg a fent emlitett sok joszandeku szurkolo is a Volanhoz kapcsolodik, en meg veluk vagyok es szeretem a csapatot. Egy vagy tobb kommentelo az igen, az tenyleg lehetne akikre akar neheztelhetnek is, de a sok joerzesu drukker ebben is a segitsegemre sietett, mondvan, nem kell veluk foglalkozni, figyelmen kivul kell hagyni oket. Koszonom ezeknek a neha ismeretlenul is baratnak tartott embereknek. Arpinak meg szerintem is meg fog oldodni az allampolgarsagi ugye, csak ugy gondolom, ez aprilis utan konnyebb lesz, azert nincs meg semmi az ugyeben. Azt a percet varom nagyon, mikor Arpi jegre lep egy vilagbajnoksagon, szeretett hazank es nemzetunk szineiben.
@csatoimi: Nem kell elnézést kérned, nem Neked szólt, a tepsieknek;-)
@kerusz: "Én írok neki kérvényt, ha ezen múlik, de remélem, nincs már erre szükség"

nem kell csurni csavarni, nem nekem vagy neked kell kerni, tudjuk jol mindannyian... es nem arrol van szo sztem h azt varnak h terdenallva konyorogjon barki barkinek, hanem egy halk nem-e-szeretnel-e-esetleg ha elhangazana...

azonkivul meg mint tudjuk fentrol lehet am gyorsitani az alalmpolgarsagi kerelmet, es tudom h sokan ugy gondoljak h minek, hisz 2012 meg messze van, de lehet hogy van valaki akinek a szive orulne, ha latna h nem csak akarjak, segitenek is neki a vegso cel elereseben...
@fradigy: Egy nem-e-szeretnél-e-esetlegnél egy picit több az, hogy behívták a válogatott keretbe.

Láttunk mi már olyat, hogy a kívánság szintjén megakadt a honosítás és magánemberek segítettek abban, hogy a dolog kilendüljön a kátyúból - emlékezzünk csak Dubek vagy Sikorcin esetére. Nincs ebben semmi rossz, aki akar és tud, az segíthet. Most legalább látjuk, hogy hol tart az ügy, lehet arról beszélni, hogy mi a következő, illetve Pire esetében az első lépés.

Engem baromira irritál a szájkarate és nemlétező bűnök emlegetése, ha lehet tenni is valamit. Ha ezen múlik, tényleg elmegyek a megfelelő hivatalba a nyomtatványokért, elviszem Fehérvárra, leülök Pirével és segítek neki, hogy kitöltse azt a kurva papírt. Csak könyörgöm, ne nyavalyogjunk már ennyit ezen.

Nyilván Pirének el kell döntenie, hogy akar-e magyar állampolgárságot a közeljövőben. Ha akar, akkor Csató Imi jelzi ezt majd nekem, és akkor a jelenleg hatályos törvények szerint el lehet indítani az egészet, akár tetszik ez bárkinek is, akár nem. Ez ma az, hogy bizonyos dokumentumok kíséretében kérelmezni kell a rendszeresített okmányon az állampolgárságot.

Ennek megfelelően jelenleg csak azt az állampolgársági kérelmet lehet akárhogyan is gyorsítani, ami már létezik. Egy csak lélekben létező állampolgársági kérelemmel egyetlen hivatal sem tud mit kezdeni.
@kerusz: Jovo heten megyek es megbeszeljuk. Lehet tudni mar, hogy hany oratol lesznek a meccsek a dunaujvarosi negyes donton? Te is jossz, ugye?
@banyszi: nem mindegy, hogy bur-e vagy angol. Eleg kemenyen haboruztak meg 100 eve is. Ott vetettek be eloszor a geppuskat a burok ellen! Sot a koncentracios tabor fogalmat is ott alkottak meg, ismet csak a burok voltak a szenvedo alany. Del- Afrikaban ma is eros a bur identitas.
@csatoimi: Ha nem találsz szállást, akkor szólj, és segítek.
Most igy végigolvasva az összes hsz.-t egy kicsit sok volt.Nem a száma.Elsőnek leszögezném,hogy ez a blog nem csak arra jó, hogy beszéljünk a hokiról. Arra is nagyon jó, hogy beszélhetünk olyan dolgokról, ami érintőlegesen a hokiról de elsősorban rólunk mint individuum-ról szól.
Most elhagyva, "mit ránk róttak a századok", röviden.
Azari-val senki nem foglalkozna ennyit ha huszadrangu játékos lenne. Nem az! A viselkedése változni fog és rájön, hogy más valakit, (nem szurkolót) a hokihoz tartozó csibészséggel hergelni és más, megalázó módon megbántani (nem csak szurkolót).
A sokak számára túlérzékenységnek tűnő székely érzelmek furcsának tünnek. Pedig nem az! (mondjuk csak magunkban a Szózat első pár sorát).
Le-fel, ide-oda, ezek olyan, hanincsmásebbekötökbele dolgok. Az ebből levonható, egyetlen pozitivum a lokálpatriotizmus ha nem túlozzuk el.

Mindenkinek van "álomcsapata" de van egy szöv. kap. aki dönt.Mi meg hozzátesszük a magunkét. Úgy mint Svájc- ban, ha nem jobban.
@bagyula: tudomásom szerint angol, légikisérőként dolgozott. De a Toki, Balu, vagy a Godó jobban tudja nálam. Kicsit szégyen, de hiányosak mára már a történelmi ismereteim, hiába, na öregszem.
Dunaújvárosi szállásügyben: www.hotelkerpely.hu/
@banyszi:
Olyan nincs. Vagy angol, vagy búr, vagy xhosza, bantu, busman, zulu vagy indiai. Bár ez utóbbiakra nem tippelnék.:-)
@bagyula:
Nagy öröm számomra, hogy mások is otthon vannak Dél-Afrika újkori történelmében.:-)
Az is lehet, hogy Mihály Árpi már arra tippel, hogy a választások után egyszerű törvénykezés következtében megoldódik az állampolgárság kérdése.
@gogosz: Nagyon szepen koszonom a felajanlast, mar ugy nez ki, hogy meg is oldottam. De azert valamelyik szunetben kezet razhatunk.
@Uteapu: Emelem kalapom. Minden tiszteletem a Tied.
@banyszi: koztunk legyen szolva, az utobbi evekben mas jellegu problemakkal kellett szembesulniuk a vilagosabb borszinueknek mint a koztuk levo tortenelmi kulonbsegek....sokuknak mar csak az emigracio maradt :(
@Tillasz: volt ra idom (ossz-vissz kb. 1 evet eltem ott).
@Nyuszí O_o: Koszonom. Itt Csikban a vasarnapi programot forditva tudjak, a tv kozvetites miatt allitolag a donto lesz hamarabb. Meglatjuk ottan. Ez mar csak ilyen.
@csatoimi: Ok. Én mindíg a vendégpad feletti ülőszektorban nézem a meccset. Beszélhetünk. Aztán majd nálatok is, mert én mindenképpen menni akarok még oda meccsre. Megtetszett ott nekem.
@gogosz: "Én mindíg a vendégpad feletti ülőszektorban nézem a meccset."
Ez a VIP szektor, nem? Vagy a mellette levo? Valahogy megtalallak. Csikban barmikor szivesen latlak.
@csatoimi: A VIP mellett. Megtalálsz biztosan, mert nálam nagyobb darab ember ott nem igen van. :)
@gogosz: Rendben. Akkor fogom figyelni a nagydarab embereket. :)
@gogosz: @csatoimi:
hééé, ez jó!!! majd innentől én is nézem arrafelé a nagydarab embereket, mert kíváncsi vagyok Gogoszra, mert a Galanisz Nikándroszról mindíg jókat ír, aminek nagyon örülök.
Viszont CsatóImi RESPECT, bár egy két dologban nem értünk egyet (pl. Azaris "műsor"), de belátom, hogy a Mihály Árpád féle alázattal ritkán lehet találkozni, sajnos már ez nem trend...
aki nem látta ezt az interjút vele, annak érdemes megnézni, aki látta gyerünk nézze meg újra! ÉRDEMES!
jegkorong.tv/index.php?video_id=91202pira
(OFF: anyámat nem érdekli a jégkorong, viszont amikor néztem ő is hallgatta, és aztán együtt könnyeztünk.)
:-)
@gogosz: @csatoimi:
hééé, ez jó!!! majd innentől én is nézem arrafelé a nagydarab embereket, mert kíváncsi vagyok Gogoszra, mert a Galanisz Nikándroszról mindíg jókat ír, aminek nagyon örülök.
Viszont CsatóImi RESPECT, bár egy két dologban nem értünk egyet (pl. Azaris "műsor"), de belátom, hogy a Mihály Árpád féle alázattal ritkán lehet találkozni, sajnos már ez nem trend...
aki nem látta ezt az interjút vele, annak érdemes megnézni, aki látta gyerünk nézze meg újra! ÉRDEMES!
jegkorong.tv/index.php?video_id=91202pira
(OFF: anyámat nem érdekli a jégkorong, viszont amikor néztem ő is hallgatta, és aztán együtt könnyeztünk.)
:-)
@gogosz: @csatoimi:
hééé, ez jó!!! majd innentől én is nézem arrafelé a nagydarab embereket, mert kíváncsi vagyok Gogoszra, mert a Galanisz Nikándroszról mindíg jókat ír, aminek nagyon örülök.
Viszont CsatóImi RESPECT, bár egy két dologban nem értünk egyet (pl. Azaris "műsor"), de belátom, hogy a Mihály Árpád féle alázattal ritkán lehet találkozni, sajnos már ez nem trend...
aki nem látta ezt az interjút vele, annak érdemes megnézni, aki látta gyerünk nézze meg újra! ÉRDEMES!
jegkorong.tv/index.php?video_id=91202pira
(OFF: anyámat nem érdekli a jégkorong, viszont amikor néztem ő is hallgatta, és aztán együtt könnyeztünk.)
:-)
@gogosz: @csatoimi:
hééé, ez jó!!! majd innentől én is nézem arrafelé a nagydarab embereket, mert kíváncsi vagyok Gogoszra, mert a Galanisz Nikándroszról mindíg jókat ír, aminek nagyon örülök.
Viszont CsatóImi RESPECT, bár egy két dologban nem értünk egyet (pl. Azaris "műsor"), de belátom, hogy a Mihály Árpád féle alázattal ritkán lehet találkozni, sajnos már ez nem trend...
aki nem látta ezt az interjút vele, annak érdemes megnézni, aki látta gyerünk nézze meg újra! ÉRDEMES!
jegkorong.tv/index.php?video_id=91202pira
(OFF: anyámat nem érdekli a jégkorong, viszont amikor néztem ő is hallgatta, és aztán együtt könnyeztünk.)
:-)
@gogosz: @csatoimi:
hééé, ez jó!!! majd innentől én is nézem arrafelé a nagydarab embereket, mert kíváncsi vagyok Gogoszra, mert a Galanisz Nikándroszról mindíg jókat ír, aminek nagyon örülök.
Viszont CsatóImi RESPECT, bár egy két dologban nem értünk egyet (pl. Azaris "műsor"), de belátom, hogy a Mihály Árpád féle alázattal ritkán lehet találkozni, sajnos már ez nem trend...
aki nem látta ezt az interjút vele, annak érdemes megnézni, aki látta gyerünk nézze meg újra! ÉRDEMES!
jegkorong.tv/index.php?video_id=91202pira
(OFF: anyámat nem érdekli a jégkorong, viszont amikor néztem ő is hallgatta, és aztán együtt könnyeztünk.)
:-)
@bagyula: A szülei még mindig Dél-Afrikában élnek, szégyen na, hogy nem tudom pontosan a származásukat, a nyáron meglátogattak Siófokon és elég sok időt töltöttünk együtt.:(
@bagyula:
Akkor utállak!:-) Mindig nagy vágyam volt, hogy a "Fehérek utolsó afrikai bástyájába" eljussak.
Tudom, hogy ez is "elesett" és hosszútávon arra a sorsa jutnak, mint tőlük észak-keletre levők. Az országuk meg ugyanúgy fog tönkre menni.:-(
@banyszi:
Á, ne idegesítsd magad emiatt. Szerintem is angol, de ez rajtam és Bagyulán kívül senkit nem érdekel. Őt meg, mint már írtam utáljuk!:-)
Vissza a hokihoz. Szerintem valóban van vagy 30 játékos, aki odakerülhet. Most már csak azt a 22-őt kell megtalálni, akik visszavisznek minket az A csoportba. Remélem több fiatal is lehetőséget kap majd, mind a Volánból, mind a DAB-ból.
Terveztem, hogy végig ott leszek a VB-én, de sajnos egyéb dolgok miatt ez jelenleg úgy tűnik nem jön össze. De egy anpot azért meg kellene tekintenem a helyszínen.
süti beállítások módosítása