HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy a harc a bajnoki plusz pontokért

2010.01.13. 13:57 F. Kapus

A Vasas Bp. Stars keddi győzelmével bebiztosította helyét a Mol Liga jövő hét végi négyes döntőjében. Eldőlt az is, hogy a Dab.Docler és az UTE külön ágon versenyez az elődöntőben. Az OB I.-ben azonban még szinte bármi előfordulhat, a bónuszpontokért folytatott verseny nyílt a három fővárosi csapat között.

A Stars Maszlov Szergej hajrában szerzett góljával legyőzte a Megyeri úton az UTE-t, így folytatódott a hagyomány, kettejük négymeccses párharcában a mindenkori hazai csapat nulla pontot szerzett e szezonban. De amíg az UTE gólkülönbsége +2, addig a Starsé értelemszerűen –2, és a 6-6 megszerzett pont egyenlősége után ez dönt a lilák javára, akik így már nem lehetnek harmadiknál rosszabbak a ligában.

Más a helyzet az OB I.-ben. Itt az UTE befejezte a szereplését, hiszen már csak az SC Csíkszeredával játszik. A második helyen állnak, de előnyük csak egy pont az FTC és kettő a Stars előtt, akik mindketten játszanak még egyszer. A magyar bajnokság alapszakasza végén az első helyezett hat, a második négy, a harmadik két pontot kap, az eredményeket pedig törlik a két teljes körös középszakasz előtt. Így a vasárnapi két mérkőzés erről dönt majd.

A Mol Liga alapszakaszából hátralévő mérkőzések:
Szombat 12.30, SC Csíkszereda–UTE
Vasárnap 13.45, SC Csíkszereda–UTE
Vasárnap 17.30, Stars–Miskolc
Vasárnap 17.30, FTC–Dab.Docler

37 komment

Címkék: mol liga ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem szeretek elsőnek irni de mire lepötyögöm lehet, megelőznek. UTE-Stars:Becze nem volt csúcsformában. Tehetséges, de kicsi és könnyen "idegbe" jön. Pici hiba a videón, nem előnyből, hanem hátrányból volt az egyenlités.Igaz, pozitivumként csak ez hozható fel a csapat mellett. Lehet, hogy lilától szentségtörés, de a zöldeket szivesebben láttam volna a Stars helyett.OB1-ben a hátrány ledolgozása a szép feladat. Élről nyerni ujjgyakorlat, reszkess DAB. (reszkess?)
"A magyar bajnokság alapszakasza végén az első helyezett hat, a második négy, a harmadik két pontot kap, az eredményeket pedig törlik a két teljes körös középszakasz előtt."

A pontkülönbségek annyira kicsik, hogy teljesen érdektelenné, értelmetlenné teszik az OB1 alapszakaszt.
Még jó, hogy van Mol-liga és ide is oda is számítanak a pontok.
Bár ott is csak az igazi tét a négybe jutás.Az egy mérkőzéses rájátszás pedig ennek a ligának a komolyságát sem bizonyítja sajnos.

Elfogadom,hogy kevés a csapat és a pénz, de lehetne már végre normális kiírást csinálni legalább az egyik sorozatra.
@Uteapu: Szep dolog toled, hogy szivesebben lattad volna a zoldeket,ehhez csak az kellett volna, hogy otthon megverjetek a Vasast. Ugy latszik a sracok szivesebben kerulik el a Fradit, sajnos ez a donto. Kar az elmaradt nagy hirigert ! Hajra Fradi !
@rekasz: Nem csak ezen dőlt el, de a lényegen nem változtat.Ami ezt mondatta velem, az azért van, mert a természetes dolgokat jobban szeretem, mint a műanyagot.
Így az összefoglalót elnézve, kicsit vicces, hogy két buli után szereztünk vezetést. Mert tegnap tragikus volt a bulik megnyerése. Úgy kb 10-ból jó ha kettőt mi nyertünk.
nekem meg az tűnt fel, hogy összesen vagy négy gól esett viszonylag éles, alapesetben mindenképpen "védhető" szögből, és ebből talán egy olyan akadt - Silléé -, amikor a kapus takarásból kapta a lövést. szóval nagyon nem a portások meccse volt a tegnapi - és tény, a védelmek sem remekeltek.
Akkor már csak az a kérdés, hogy Újvárosban az Újpest szurkolók a kapu mögött vagy oldalt legyenek a MOL liga elődöntőn.:-P Oldalt jobb, közelebb van a büfé.
@Uteapu: Hát persze, hogy szívesebben láttad volna a zöldeket, a kupában ellenük elért komoly győzelmetek után ez csak természetes :)
@Slapshot: Hát itt most másra gondoltam, de ez messzire vezet.
@Rock me Amadeus: bizony, múltkor is jobb volt oldalt! ;) ... meg be is jött, ugye
@Nyuszí O_o: Amit a videókon látni az sokszor egészen megtévesztő és az apró körülményeket sem lehet észrevenni. Nem védem Rajnát mert a szólót megfoghatta volna de a második gólnál egyedül hagyták a harmadik pedig megpattant a védő ütőjén. Szóval tényleg nem a portások meccse volt! Szerintem is Sevela a legjobb!!!(még)
@blogger01: Ezt mindenki megmondja hogy Sevela a legjobb :D
@Szotyeee: Aki Újpesti,Fradista.. :D mert ez így van..
Kedves magyarországiak: nem Csíkszeredán, hanem Csíkszeredában kellene pontokat szereznie az Újpestnek. Ami pedig a mérkőzéseket illeti, azokhoz a Klubnak is lesz 1-2 szava... :)
Sikorcinnak elég jól megy az előre történő bulizás. Többször is láthattuk már tőle.
@kerusz: Nem ugyanaz. Pécsben-Pécsen...
@Szotyeee: Rossz helyre keveredtél!!!
@MJ01: Csíkszereda magánhangzóra végződik, tehát a helyes az Csíkszeredában. Míg Pécs ugyebár mássalhangzóra végződik, akárcsak például Prajdon-Parajdban. Tehát a helyes az Csíkszeredában, Brassóban és Pécsen, Prajdon, Budapesten stb. Bocsi.
@blogger01: Rajna meg a legnagyobb tehetség a magyar mezőnyben, komolyan sajnáltam, amikor elcsábult, és nem csak azért, mert már a nagyapját is ismertem :)
@Nyuszí O_o: sokáig én is ezt hittem róla de a komoly téttel bíró meccseken eddig rendre összeomlott. Megkell tanulnia erősebb csapat ellen is tartást adni a csapatának mársképpen soha nem lesz klasszis. Az U20as vb-n pl szétidegeskedte magát a brit meccsen, és ez kihatott az eredményre is sajnos. Mégha igaza is van meg kell tanuljon meccs közben lehiggadni, ez pl Szuper levi egyik legnagyobb erénye.
Maximálisan tiszteletben tartva a nyelvi járásokat, helyi szokásokat, Pentelén és nem Pentelében.
@Rock me Amadeus: a büfé a kapu mögött van, arról nem én tehetek, hogy rossz csapatnak drukkolsz :)
jegyárakban van már vmi pontos infó? lehet leruccanok a döntőre majd :)
@Stommy: Írj néhány téttel bíró meccset ahol rendre összeomlott! Véleményem szerint ha ez történt volna a vb-n akkor biztosan lecserélik! Két ilyen gól után valóban higgadtabbnak kellett volna maradnia, de nem beszélnék összeomlásról!
hosszan vernek mindenkit a sport clubosok! a kupa csikszeredaban marad!
@lurcaferi: Szia. Az vagy, akire gondolok? :)
annyira nem is rossz ez az SC-Ute meccs a sportklubbon! vki nézi még rajtam kívül ? :) ;)
@Thomas_AV: nagyon szabálytalan az ute...

:D
@Lazlee: Az SC ellen altalaban mindenki szabalytalan :) Nekunk is ezen ment el a tavalyi roman donto.
@csatoimi: csak véletlenség hogy az SC- ben szereplő Mihálynak a száma 24-es?
mert a HC-ben Pirének ugye 24-es volt a száma :)
illetve létezhet vajon valamilyen rokoni száll?
@Thomas_AV: Nem rokonok, ez pusztan a veletlen muve. Mihaly a HC-ban is es a Bolzanoban is 24-es volt, csak Fehervaron ugye nem lehetett az, mert Palkovics a Volan egyik vagy egyeduli emblematikus jatekosa. A jelenlegiek kozul, persze.
@csatoimi: köszönöm a válaszodat, akkor nézzük is tüstént a 2.harmadot :)
Beharangozó a sportklub.tv-n: "SC Csíkszereda - UTE MOL-Lige elődöntő élőben a SportKlubon, január 16-án 12.30 órától" - hatalmas szakértelemre vall.
"....hopp,gól...." ...L. Ákos-Ákos--- Sport Klub Powa :D
süti beállítások módosítása