HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Érvényes gólt lőtt a kiállított Goncsar

2010.01.12. 16:59 Hblog

Hát ennek a címnek első ránézésre nem sok értelme van, mindjárt meglátjuk, van-e másodikra. A január 9-ei 1-4-es Toronto–Pittsburghön az orosz Goncsar hatalmas lövést eresztett meg, amely annak rendje és módja szerint Gustavsson kapujába vágódott, de olyan gyorsan kijött onnét, hogy hirtelen senki sem vette észre, mi történt. Néhány másodperc múlva a torontói Ponyikarovszkij meglódult, egyedül lépett ki, megint Goncsar volt ott, akasztotta, nem ment be, a bírók büntetőt ítéltek. Jöhetett a videózás és a tanakodás. A vége Pittsburgh-gól lett, Goncsar meg mehetett pihenni két percet. Ez nem zavarta meg abban, hogy végül 2+1-gyel zárjon és a meccs embere legyen. Ugyanezen a találkozón még egy érdekes dolog történt: ahogy múltkor a fotóst, most a gépet találták el az egészen kicsi lyukon keresztül, megint csak Torontóban. Két videó hajtás alatt.

30 komment

Címkék: videók nhl goncsar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a gól sima, érvényes és hatalmas, a kiállítás eléggé véleményes volt szerintem. igazán nem is kampózott, nem is ütött - a második (oldalsó) lassításból nekem ez jön le, de persze marhára nem vagyok bíró... :)
Azt nem ertem, hogy ha megadtak a golt, akkor a jatekot nem attol a pillanattol folytatjak, amikor beesett a gol? Mert ha peldaul golt utott volna Toronto, akkor azt ervenytelenitettek volna. Ugyanez nem ervenyes a buntetesre is?
@csulok_bandi: pont ezt a gondolatmenetet szerettem volna megkérdezni... :) na hogy van a "Nagy Gumimaci kódexben" ilyenkor a helyes ítélet? :D
Nem ismerem az NHL szabályt, de biztos úgy van ahogy a bírók eljártak.
Mondok egy szélsőséges példát. Akkor is törölni kellett volna a büntetést, ha a gól után a játékos nem meghúzza egy kicsit, hanem izomból nyakon vágja a másikat az ütővel, amiért match penalty járt volna.
@Thomas_AV:
"Any penalties signaled during the period of time between the apparent goal and the next stoppage of play shall be assessed in the normal manner, except when a minor penalty is to be assessed to the team scored upon, and is therefore nullified by the scoring of the goal. If an infraction happens after the first stoppage of play following an apparent goal (infraction after the whistle) by either team, it is assessed and served in the normal manner regardless as to the decision rendered by the Video Goal Judge."
Kérésre fordítom...;-)
Palovicsot durvábban akasztották a bécsiek legutóbb, mégsem volt bünti...
egyébként jól értem: Goncsar aszisztolt a 2percéhez? :D nem semmi...
@emu11: természetesen Palkovicsot akartam írni, bocsánat...
@MJ01: A büntetést nem törölték, hanem 2 percre módosították, mert egy játékmegszakításban csak egy gólt lehet ítélni és ha a büntetőt adják, majd belövi, akkor egy időben két gólt kellene megadni. Ha lenyakazta volna, akkor megkapta volna a nagyobb büntetést.
@malibuhc: És mi lett volna, ha a kiugró játékos belövi a korongot?
Illetve mi van ha tegyük fel nem történik szabálytalanság és úgy lő gólt?
Akkor azt kell figyelembe venni melyik gól esett előbb?
@pokerface: Lassan azt kezdem érezni, hogy a bírók számára is be kéne vezetni az időkérés lehetőségét a meccseken, hogy fellapozhassák a szabálykönyv - amúgy eléggé alapvető - pontjait...
@KCs: Bocs, hogy élek és rutintalanként kérdezni merek... pláne egy olyan szituról, amivel amúgy egész életemben nem fogok találkozni személyesen...
Ha gól a második kísérlet, akkor is van kiállítás és az elsó gól az érvényes. Ha elvonatkoztatunk ettől az esettől, mindig az első szabályos gól érvényes, a többi utána nem.
Na, keresztkérdés így estére: mi van akkor, ha egy észre nem vett gól a szünet előtt nem sokkal esik, nincs játékmegszakítás a szünetig és megszólal a duda? A sziréna hangja után villan be a bírónak, hogy lehet, h mégis gól volt, megnézi a szünetben a videót és belátja, h gól?
@KCs: Ja, és Malibu nem játszik. :)
@malibuhc: Köszi! Én is így gondoltam, már bánom, hogy a harmadik mondatom végére nem pontot tettem. Akkor talán nem lett volna, aki cinikusan belémkössön, ahelyett, hogy normális hangnemben válaszol.
Inkább itt kérdezzen az ember, mint aztán az öltözőben lapozgasson... :)
@KCs: Ha játszik, akkor nincs ilyen kérdés, mert akkor gól sincs? :)
@KCs: ilyen gólja már volt a Volánnak az Ebelben azt hiszem idén idegenben ---
tanakodtunk is nagyokat a Blogon erről--- na lehet hogy majd megkeresem azt a posztot meg videót...
Ha játszik, akkor pont az van, hogy van gól... :)
@Thomas_AV: Jaja, innen jutott eszembe ez a kicsavart játékhelyzet. :)
De azért milyen könnyű egy NHL-es bírónak, csak betelefonál a zsűriből a központba, ott megnézik helyette a szitut, fellapozzák a szabálykönyvet, és megmondják neki, hogy mit mondjon be a mikroportjába.
@F. Kapus: és még nem is kell fizetni a bemondót a zsűriben :)
@malibuhc: Most látom, elég értelmetlen (ellentmondó), amit írtam. Egy kérdőjel kellett volna a végére. Csak szemléltetni akartam, hogy miért maradt érvényben a kiállítás.
@KCs: Szerintem - mivel az órát is vissza kell állítani a gól idejére - a szünet után le kell játszani a gól és a harmad vége közötti időt, aztán térfélcsere és kezdődik a következő harmad. Jól gondolom?
@MJ01: A később megadott gól csak a kisbüntetést nullázza, a nagybüntit nem, mert az nem jár le a gólnál.
Engem a bírók tévedése kevésbé izgat fel.
Sokkal inkább szeretném tudni, milyen sebeséggel
repült a korong, mert ilyet tényleg ritkán látni.
Még a csapattársak sem vették észre mind. :)
@ivan6: Jaja, én is azzal voltam el a meccsen. Bár én (kicsit bölcsködjek) már akkor láttam, hogy középről jött ki a korong, amikor még a bemondók, sem a gól-, sem a vonalbíró nem látta. Bár persze, miután nem ítélték meg, én is azt hittem, hogy rosszul láttam, de a kezem már a levegőben volt. De az biztos, hogy ilyen erősen még az All Star gálán is ritkán lövik meg (és hát a második gólja sem volt semmi Goncsnak - Gustavsson észre sem vette, hogy hol ment be. Én mindenesetre élvezném látni Goncsárt a All Star gálán is...
@advocatusdiaboli: Természetesen. De most másról van szó, ugyanaz a csapat lőtte a gólt és kapott kiállítást.
süti beállítások módosítása