HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két pontot is elhozhattunk volna Villachból

2009.10.05. 10:58 F. Kapus

"Eddigi legjobb idegenbeli játékunkat mutattuk a Villach ellen, nagyjából a Medvescak-meccs harmadik harmadának színvonalat hoztuk hatvan percen át. Azt gondoltuk, ez elég lehet a pontszerzéshez, és így is lett. Játékosaink a mérkőzés után kissé szomorúak voltak, mert volt lehetőségünk megnyerni a mérkőzést" – értékelte a vasárnap esti helytállást Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője.

"Hosszú út után az első harmadban partiban voltunk, jó védekezés után veszélyes támadásokat tudtunk vezetni. Kiegyenlített játék folyt. Bár házi statisztikánk szerint néhánnyal többet lőtt az ellenfél, próbálkozásaik jelentős része veszélytelen távoli kísérlet volt. Gólszerzési lehetőségünk nekünk volt több. A második harmadban ugyanígy folytatódtak a dolgok, továbbra is jól dolgozott a csapatunk. Ekkor mi lőttünk többet, aktívabbak, veszélyesebbek voltunk. Egy emberelőnyös helyzetben, megpattanó lövéssel vezetést szerzett a Villach, de az ilyen gól mindig benne van a játékban. Azonos létszám mellett többször is beszorítottuk őket a harmadukba, igaz, fordítva is előfordult ez.

A harmad végén emberelőnyből gólt szereztünk, Palkovics lövése egyértelműen bent volt, a hátsó vasról jött ki. Mindez hét másodperccel a harmad vége előtt történt. A bíró olyan szögben állt, hogy felső vasnak nézte, jelezte, mehet tovább. Reklamáló játékosainkat látva egyből mutatta, a következő játékmegszakításnál visszanézi videóról az esetet.

A bírók a jégkészítés alatt ítélték meg számunkra a gólt. Így a harmadik harmad elején a másodikból visszalévő hét másodpercet újra kellett játszani, majd egyből fordultunk, és igaziból is elkezdődött az utolsó húsz perc. Érdekes volt ez a helyzet. Mi lett volna, ha a fennmaradó időben a második harmad végén kontrából gólt lő a Villach?

A harmadik harmadban ismét dominálni tudtunk. Kondicionálisan egyértelműen fölénybe kerültünk, örülhet a Villach, hogy nem hoztuk el mind a két pontot. Igazán nagy helyzeteink voltak. A végén kaptak két perc kettős előnyt, ami komoly esély volt nekik, de hősies védekezéssel és Tommi Satosaari fantasztikus védéseivel kihúztuk ezt az időszakot is, megszereztük az egy pontot. Ebben a játékrészben is csak ezért lőttek többet nálunk.

A hosszabbítás elején az egyik védőnk rossz fordulása után kilépett a villachiak kanadai csatára, és még arra is maradt ideje, hogy Satosaari védése után a saját lepattanóját belője. Ezzel együtt csak dicséret illeti a fiúkat, akik bosszankodtak a meccs után. Az is az igazsághoz tartozik, hogy a meccs alapján közel sem a liga legjobb csapata a Villach, játszottunk már jóval nagyobb játékerőt képviselő csapatokkal.

A találkozón Vaszjunyin végig az első sorban tudott maradni, és hatvan percen át használtuk a négy sort. Flinta és Benk nem kapott jégidőt, a szezonban első mérkőzését játszó Hegyi elfogaható teljesítményt nyújtott. Az egész csapat fegyelmezetten játszott, a hat kiállítás nem sok, ebből kettő korongkiütés utáni volt, ami benne van a pakliban. Elképzelhető, hogy Kóger Dániel már ezen a héten játszani fog csapatunkban."

29 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az osztrák bíróknál sose lehet biztosra mondani, de - ha jól emlékszem - elvben ha bármelyik csapat gólt lőtt volna a következő játékmegszakításig, amikor a videózásra sor kerül, akkor a videózás alapján ha gól volt a felvételen, az érvényes, az utána jövő gól nem. Ha nem volt gól a felvételen, a későbbi gól érvényes.
@KCs: egy ilyen esetet megneznek a salzburg ellen. Csakis page reakcioja miatt:D
az alapszabály az az, hogy bármit is ítélt a jv. azt megváltoztathatja a következő bedobásig. Értem ezalatt, pl. szabálytalannak ítélt meg egy gól, de másik jv, vagy vonalíróval aló egyeztetés után kiderül, hogy szabályos volt. A döntést megváltoztathatja amíg a következő bedobást el nem végzik. Ha nem állt meg a játék, tehát pl. csak a duda szakította félbe az akciót, amikor a nem látta bent a korongot, akkor a következő harmad előtt megváltoztathatja a döntést, gólt ítélhet, ez esetben viszont a gól után játékmegszakítás (középkezdés) következik. Valószínűleg ez történhetett Villachban is.
Nem láttam a meccset, mert mi épp Grazban voltunk:)
Azon felesleges bánkódni,hogy " csak " 1pontot szereztünk Villachban ,hisz ott szerintem nem sokan számoltak a pontszerzéssel.Talán még az 1 pontnál is örvendetesebb dolog,hogy a csapat 60percen keresztül úgy játszott ,mint a medvescsak ellen az utolsó 20ban. Satosaari megint jól védett,de ez már szinte nem is meglepő,az viszont igen,de szintén kellemes,hogy végre sokat lőttünk idegenben is kapura ( remélem nem mind középre ment :-) )Holnap hozni kell a ljubljana ellenit,(nem szabad félvállról venni őket,mert ott nyertünk,és mögöttünk vannak) Az ebel olyan mint egy tipikus nő ,kiszámíthatatlan,főleg azokon a napokon :-) )ez az a bajnokság ahol tök mindegy ki hol áll,nem számít a helyezés,az nyer aki aznap jobb napot fog ki,mint az ellenfele,és akit nem sanyargatnak nagyon a bírók. ui:tippmixen már nem is merek ebeles meccset megtenni,eddig ha tettem is, cirka 9% hatékonysággal találtam el az eredményeket,ha ebeles meccs eltalálásból kelelne megélnem ,hááát hozzám képest egy indiai éhező fakír szumó bírkózónak tünne
Nem kell ezen bánkódni, megyünk még Villachba:D
Kicsit más.

Nem tudja valaki, mikortól lehet jegyeket venni a Pannon Kupára???

Köszi
@Pierre: október közepét jelölték meg egy korábbi cikkben
Nincs v.hol video a meccsröl?
Nagyon tetszik, ahogy Léderer közvetíti a meccset. Egy aranyköpés tőle: Úgy várom, hogy kipattanjon a korong a horvát kapusról, mint a szülinapomat:-)
@AVfan: Szerintem is nagyon jól közvetíti a mérkőzéseket Léderer.Pláne ha valaki a Fehérvár tv-s hangulathoz szokott.Léderer közvetítésénél már csak a személyes részvétel a jobb.Nagy-nagy gratuláció a sportklubnak!
@surdilovics: fehérvár tv-t nem nehéz überrolni,riporter olyan lelkes ,mintha gyökérkezelésre várakozna dr.frankensteinnél,na és a mínőség...sokszor gondolkodni kell,hogy kosár ,hoki,vagy kézimeccs van e a képernyőn.:))
Sziasztok!
www.erstebankliga.at/3d8899ab4161f0b5df7c7d8532435f8e.html
A Szeptemberi Youngstar szavazáson Sofira lehet szavazni!
Az ellenfelek sem tétlenkednek:)

Jonathan Filewich (F)
From Peoria Rivermen (AHL) to Red Bulls Salzburg

Steve Regier (F)
From Peoria Rivermen (AHL) to Red Bulls Salzburg

Steve Kelly (F)
From Syracuse Crunch (AHL) to HDD Olimpija Ljubljana
@AVfan: Nekem meg pont ellenszenves a Léderer, de mindegy...sík hülye ehhez a szép sporthoz:)
@kiralyfi: @KCs: Nekem azért az érdekes , hogy , hogy hogyan lehet egy csapatban 11 légiós (Medvescak) és mégis összejön a 60 pont ??? gondolom valaki elmegy Smith érkezésével , de még akkor is marad 10, az 40 pont és a többi játékos ?
@FrankK: "hogy , hogy hogyan" pedig nem vagyok ideges :)
@FrankK: Tele vannak kettős állampolgárral.

@kiralyfi: Ezek nem túl friss hírek.
@FrankK: Egyébként ha a 22-es keretben van 15 légiósod és 7 ügyes hazai fiatalod, máris benne vagy a keretben.
@FrankK: úgy, hogy azoknak a jó része gyorsban honosított horvát, tehét 4 pontos légiós. Horvátországban ezt így is lehet - csak a Magyar Abszurdisztánországban nem.
@KCs: bocs, hogy élek, azért néhány embernek, lehet,hogy új info...
@Raon: szebb jövőt Raon testvér:)
@Raon: @KCs: Összeszámoltam a jelenlegi keretben 11 légiós (vagy 10 Smith érkeztével) 7 kettős állampolgár 8 horvát . Ebből 3 20 év alatti és további 3 22 év alatti érdekesen számolhatták a többieket...
@Raon: Szerintem kollektíven zavarban lettek volna, ha a meccs után valami csoda folytán horvátul szerettem volna interjút készíteni. Talán a buszsofőrrel lehetett volna horvátul beszélni.
@KCs: Mindettől eltekintve nem 4 pontot érnek.........a jégkorongban nem a nyelvtudás a lényeg. :) Más kérdés, hogy ezután hogyan szavazzanak majd egy olyan országban, aminek lehet a nyelvét se beszélik. Persze nem gondolom, hogy szavazni akarnának, csak érdekes kérdés.. :)
@edudus: Valóban nem úgy tűntek a meccs után, mint akiknek a horvát belpolitika fejleményei kötik le a figyelmüket. :))
@kiralyfi: nem bántásból, de Filewich már Fehérváron is játszott, sőőőt, a Salute-on is elég komoly nyomot hagyott.
Regierrel szintén ez a helyzet.
Kelly is már több, mint két hetes szerzemény. Két meccsen 3 pont, azóta sérült volt.

De abban igazad van, hogy a többiek sem tétlenkednek!
@kiralyfi: adjon az Isten, Neked is, és legyen úgy mielőbb. :)

@KCs: :)
süti beállítások módosítása