HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Most inkább elkeseredettek vagyunk

2009.12.20. 21:40 AG 2.0

Ezt nem lehet a balszerencsére fogni, játszani kellett volna, foglalta össze a lényeget a britektől elszenvedett 5-4-es vereség után Somogyi Balázs, a magyar juniorválogatott legeredményesebb játékosa. Hajtás alatt a gólok és a nyilatkozatok, Somogyi mellett megszólal Popovics Patrik és J. P. MacCallum szövetségi edző, a címbeli idézet tőle van.

25 komment

Címkék: vb videók u20 juniorok divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon sajnálatos dolog ami történt, de ez van. Szerintem sem tudtunk a britek fölé nőni, ők meg azt játszották, amit tudnak és ehez még egy pszichikai "terrort" is hozzátettek a folyamatos kötekedésekkel. Sajnos a MOL Ligában igen meggyőző Rajna sem volt a legjobb formájában és ez mind együtt sok volt.
A bíró egy lúzer volt egyébiránt, a magasbotos gólt mondjuk lehet véleményesnek nevezni, de a másikat 3 dolog miatt sem kellett volna megadnia (hálón a korong, kapusakadályozás és kisles). Azért döntő meccsen ilyet nem lenne szabad hibázni...
Annyira szerettem volna, ha legyőzzük a briteket. Kretén hokit játszanak, törik a játékot, stb.
A szombati meccs fejben dőlt el. Illetve ment el... Ezen már nem tudunk változtatni. Nézzünk előre! Srácok, sok sikert nektek a jövőben!
Azért arra kíváncsi lennék, kinek jutott eszébe szlovák vezetőbíróra bízni ezt a meccset? Nincs bennem nacionalizmus, próbálok értékmentesen, objektívan gondolni erre a kérdésre... de azért mégis?
Minimum kettő alkalommal hibázott ez a játékvezető. Szerintem. Az első brit gól elég véleményesen magas bot volt. De talán ez még védhető döntés volt. De a második brit gól megadása több sebből vérzik. Nem sorolom fel, már megtették mások korábban. Érdekelne, hogy mivel indokolta ennek a gólnak a megadását, amikor magyarázta a magyar cserepadnál...
Az első két gól vitatható, a britek stílusa vitatható, a szlovák bíró "teljesítménye" vitatható. Vitathatatlan, hogy nem jutottunk fel, vitathatatlan, hogy többre érdemes a válogatott és az is vitathatatlan, hogy tanulni kell a szombatiból!
Ezekkel az edzőkkel van jövője a csapatnak! Fel a fejjel és jövőre ünnepelhetünk!
kéne szervezni sok felkészülési meccset erős csapatokkal, mert a d2-ben jövőre is csak harmatgyenge ellenfelek lesznek, meg egy olyan aki ellen viszont nagyon fel kell készülni. És több összetartás is kell, nem szabad, hogy kritikus szituációban megint így szétessen a csapat, főleg a védelem.
Nagyon sajnálom a fiúkat, nekik lehet most a legrosszabb, hiszen csomóan jövőre kinövik ezt a korosztályt és nem mutathatják meg rendes ellenfelek ellen, hogy mit is tudnak.
@munkagep: jövőre vagy Franciaország, vagy Lengyelország lesz a divízió 1-ből kiesett ellenfelünk.
@kerusz: mindkettő bitang erős nekünk. Amúgy érdekesen alakult a Div1. Horvátország bentmaradt, miután megverték a lengyeleket, erre nem számítottam. A másik oldalon is a rendező esett ki, pedig a japókra tippeltem volna.

azaz jövőre nehezebb lesz, de valószínűleg nem itthon, ami bíztató.
@Bpstars: Csak ne a kiesőknél, koreában vagy kínában...
Nem kell a biróra fogni, de ki volt az a debil aki szlovák birót hozatot vagy elfogadta, hogy szlovák legyen.Mindenki tudja mennyire szeretnek minket...
Ez most nagyon fáj mindenkinek, de tanulni kell belőle. A britek gusztustalanok voltak, nézzétek meg, kétszer is látni az összefoglalóban, hogy egy kisebb bunyó közben a közelben álló magyar játékost hátulról kapják el és tépik a mezét.
Egyébként gratulálok a jó minőségű összefoglalóhoz, tele lassításokkal. Szép munka.
Szerintem még ezzel a játékkal is jobbak voltunk a briteknél,. A első két brit gól szerintem egyértelműen szabálytalan volt,de ez van. Én annak örülök, hogy a junior korosztály évek óta nagyon rossz volt,de most én pozitívan csalódtam bennük, mert jó játékosokról van szó,csak nem jött ki nekik most a lépés.
@Fradi-Mate: így van, jó kezekben tovább erősödhet ez a garnitúra - főleg fejben/mentálisan kell építkezni. nekem picit zavartó volt a sztárkultusz is - ezeket a srácokat inkább alázatra kell/kellene motiválni, és akkor erős, ütőképes csapatunk lehet; egy olyan együttes, amely jövőre bárki ellen, bárhol nyugodt szívvel veszi fel a kesztyűt, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. az angol meccs egy darab görcs volt - meggyőződésem, hogy ha akár csak egy icipicivel is nyugodtabb a csapat, nem kapunk ki.
Én a helyszínen izgultam végig mind az 5 meccset, de mondjuk izgalomról csak az 5. meccsen beszélhetünk. Sajnos a helyszínen mindenki más eredményre számított. A játék képe is mást mutatott számomra. Gyors gól aztán 2 megadott - szerintem is - szabálytalan brit gól, utána még fel tudtunk kelni. A britek szépen hatástalanították az első sorunkat, mondjuk mi is az első sorukat. Sajnos nem volt mindenki a topon, főleg fejben...
Hát sajnos ez a vonat már elment, jövőre újra megpróbáljuk.

Valakinek megvan a Sport TV felvétele teljes hosszában? Kíváncsi vagyok a szurkolásunkra. :)
A Miskolci, Fehérvári és Jégveledes szurkolókkal megmutattuk Debrecennek mi is az a bíztatás! Jó volt :)

Szép volt fiúk!

Hajrá Magyarok! Hajrá Miskolc!
Sajnáltam, hogy így alakult, de britek második gólját megadni... le is állt a játék, nem tudom visszanézték e, de ha igen, akkor még furcsább.

Már Főnixbe való bejutás is csodálatos volt, amikor az értelmes biztonsági őr nem akart beengedni. Kérdésére, hogy mi van a táskámba azt a választ adtam, hogy könyv. Sörnek értette... végül is mindkettőben van Ö betű...

Miskolci szurkolók előtt le a kalappal. Jól csináltátok srácok.

A debreceni szervezésről meg annyit: Marketing egy nagy nulla volt. Debreceni vagyok de szinte sehol sem láttam meghirdetve.
@Korcs: Örülj neki, hogy nem azt kérdezte: Az mi?
Sziasztok !
Még az előző U20 cikkben olvastam Bruins kollega igen-igen szívhezszóló hozzászólását , Hentes , Galló , Hári .... Öt nevet ! Nagyon szépen kérném hogy legyen szives felsorolni azt az öt kerettagot is akik helyett a fenti srácokat nevezte volna erre a tornára . Ha már tudnánk azoknak a nevét , akik szerinte nem valók ebbe a csapatba , azon is jót vitatkozhatnánk !!!!
@quovadis: Az IIHF jelöli ki és küldi és kész. Nincs olyan, hogy elfogadom nem fogadom el, nem zsibvásár.
A nemzetközi szövetségnek nagy valószínűséggel eszébe sem jut, hogy majdnem 100 évvel ezelőtti "dolgok" miatt tépi egymást ez a két nemzet. Nem erről kell, hogy szóljon egy ilyen torna.
Máskülönben Bob Nadin is megtisztelte a rendezvényt, biztosan levonja a kellő következtetéseket.

Megnéztem most többször is ezt a videóösszefoglalót,mármint a két vitatott britt gólt. Hát nem is tudom... Nekem az első gól neccesebb, mint a második. A támadónak esélye sincs elhagyni a kapuelőteret, mert a védők nem engedik, plussz Rajna is ad neki egy emberes legyintést. Az nem lehet kizáró ok, hogy a korong a hálón volt, a kérdés inkább az meddig, attól tartok nem volt meg a 3mp. A fenti videó alapján ez jön le, de jó volna látni, hogy az angol hogy és mikor került be a kapuelőtérbe, ez hiányzik a videón.

Somogyi nyilatkozata előtt pedig emelem kalapom!
@pokerface: Az elsö hatalmas biroi hiba,ilyet meg ebben a kv.-hazban sem hibazni.Ennel magasabb bot nem letezik.A masodik nem jol lathato,nem egyertelmu innen nezve.Igazabol ilyen esetekben a meccs utan megnezetnem a biroval,es megkerdeznem mit latott.Mert ez kimeriti a csalas fogalmat ha latta,ha nem akkor vak,alkalmatlan a feladatara.Mellesleg az angol masodik bunti szenzacios,vagy husszor megneztem,tiszta Datsjuk.
Bocs. sem szabad hibazni .A magas bot szitut nezetnem meg.
@pokerface: Az elégé számít, hogy a korong a hálón volt, nem kapuelőtérben, így a brit játékos volt ott előbb, tehát kisles... A bírók ellen a direktorát ülésen lejet kifogást emelni, de a magyar csapatnak a meccs előtt még örült is a játékvezetőnek.
@hokihari: @malibuhc:
Az egyik Sport TV-s kamera mutatta, hogy a brit játokos kézzel dobja a kapuba... ezért esik ennyire a vonal mögé.
"majdnem 100 évvel ezelőtti "dolgok" miatt tépi egymást ez a két nemzet"

Sajnos jelenlegi "dolgok" miatt, de erről ennyit mert nem ide tartozik, csak szerettem volna pontosítani.
@malibuhc: A kisles mas.A halon levö korong nem erdekes.En csak itt lattam a golokat a blogon,valoszinu a sport tv-n jobban lattatok.Tehat ez is hiba volt,bar amilyen tumultus volt a kapu elött ,azt el tudom kepzelni hogy a spori nem latta.De amagas botos elsö gol az megmagyarazhatatlan.
@malibuhc: Köszi! Van még mit tanulni :)
Amúgy azt nem kell figyelembe venni, hogy a támadót akadályozták a védők a kapuelőtér elhagyásában?
Mondjuk videó alapján kérdezek, élőben illetve más szögekből megnézve biztos más lenne.
@pengekettő: Nem akarok neveket mondani,de a kapusokon kívül bárki helyett!
süti beállítások módosítása